perjantai 20. maaliskuuta 2020

VIRKAHENKILÖT JA LUOVA VEROAJATTELU


Radanvarsikaupunki, lähitulevaisuudessa…Radanvarsikaupungin uuden kaupungintalon (hinta 82.000.000 euroa) tyylikkäimmässä toimistohuoneessa istui kaksi henkilöä. Molemmilla oli käsissään tabletti jonka tiedostossa käytiin läpi Radanvarsikaupungin taloustilannetta. Toinen henkilöistä oli kaupungin ylipormestarinna Ripuletta Lääkkänen-Ölögözögly ja toinen kaupungin talouspäällikkö Ruben Auermäki. Ripuletta laittoi tabletin pöydälleen ja totesi:

- Sehän on nyt sillä lailla että rahaa täytyy saada jostain kerta kaikkiaan lisää. Tämän hetkinen verokertymä ei riitä. Ei niin millään. Tietyistä elintärkeistä asioista ei tietenkään tingitä. Yhtään  hallintojohtajaa, hallinto- ja kehittämisjohtajaa, projektipäällikköä, arviointipäällikköä, hallintopalvelupäällikköä, henkilöstöpäällikköä, kehittämispäällikköä, erityissuunnittelijaa, strategiapäällikköä, tulosaluejohtajaa, tulosaluesihteeriä, ryhmäpäällikköä ja henkilöstövisiosuunnittelijaa ei sanota irti.

- Niin kuin ei tietysti myöskään ylipormestaria eli minua, välipormestareita ja alipormestareita sekä heitä avustavaa ehdottoman välttämättömää henkilökuntaa. Ei heitä voi sanoa irti, helvetti. Ei niin kertakaikkiaan. Ihan jo periaatteen vuoksi. Sillä jos niin tehtäisiin niin kyseessä olisi sen asian myöntäminen ettei heitä tarvittu alunperinkään. Niin että jos mitään uutta ei keksitä niin meidän pitää taas panna leikkuri laulamaan. Tai oikein harvesteri. Suorittavalla tasolla. Ja rankimman jälkeen. Kun muutakaan vaihtoehtoa ei ole. Ehkä pitää ryhtyä suunnittelemaan vanhusten tee-se-itse-eutanasiapaketteja.

- Äärimmäisen suurena ongelmanahan on myös se, että Radanvarsikaupunki ei ole vielä lähelläkään sitä hallituksen tavoitetta jonka mukaan kaikki kaupungin, tai no, entisen maakunnan asukkaat tulisi siirtää kahdeksan kilometrin harppiympyrän sisälle kaupungin rautatieasemasta. Vain sellainen olisi ilmastollisesti kestävä ratkaisu. Eikä me olla sitä lähelläkään. Helvetti, reilusti yli puolet ihmisistä asuu edelleenkin sen harppiympyrän ulkopuolella eikä heillä ole minkäänlaista mielenkiintoa muuttaa kotoaan pois vaikka kaupungilla on jo erittäin hyvä kuutioasumissuunnitelma valmiina. Ja kun niitä väestön pakkosiirtojakaan ei piru vie voi ainakaan vielä tehdä. Mikä neuvoksi?

Ruben Auermäki laittoi myös tabletin pöydälle, nojasi tuolillaan taaksepäin, laittoi kädet rennosti niskansa taakse ja totesi Ripulettalle:

- No joo… ei tää niin paha tää tilanne ole… tää vaatii vaan luovaa veroajattelua…

- Minkälaista? En minä keksi tähän hätään mitään uutta? Mitä tarkoitat?

- No kiinteistöveroahan minä.

- Kiinteistöveroa? Mutta sehän on vedetty jo tappiin saakka. Ja se sadevesimaksukin peritään niiltäkin kiinteistöiltä niillä alueilla joille julkinen infra on pelkkää perimätietoa jota ei koskaan edes opittu.

Ruben Auermäki kavoi taas tablettinsa esille ja vastasi pirullisesti hymyillen:

- Minähän puhuin luovasta veroajattelusta. Kiinteistövero on ajateltu todella vanhanaikaisesti ja tehottomasti. Sehän on nykyisin vain yksi könttämaksu joka kattaa talon, manttaalin ja ulkorakennukset. Se pitäisi muuttaa ihan oikeasti, no, kiinteistöveroksi.

- Alan kiinnostua. Kerro enemmän.

- Ajatellaanpa jotain kaava-alueen ulkopuolella sijaitsevaa taloa ja manttaaleja. Se ei saa palvelua minkäänlaiselta julkiselta infralta. No, eihän sen sinänsä tarvitsekaan sillä kyllähän sellainen asuminen on virallisen näkemyksen mukaan myös täysin ilmastovastuutonta. Maksakoot itse menonsa, mokomat kuusenjuurella nukkujat. Mutta joo, sanotaan että siitä manttaalikokonaisuudesta joutuu maksamaan jollain perustontilla kiinteistöveroa 300 euroa vuodessa. Mutta luovan veroajattelun mukaan se on suoranainen veropetos joten kiinteistövero on päivitettävä vastaamaan todellista tilannetta.

- Kiinnostun aina vain enemmän. Kerro suunnitelmastasi.

- No, se varsinainen kiinteistövero maksetaan siis nykyisin varsinaisesta pääasunnosta sekä tontista. Koko roskasta. Se 300 euroa. Mutta jos tontilla on vaikkapa kaksi ulkorakennusta, varastotyyppistä tai whatever mutta kiinteistöjähän nekin ovat. Mihinkäs ne unohtuivat? Koska ne eivät ole pääkiinteistöjä niin niistä pannaan maksamaan 100 euroa per pytinki per vuosi. Eli jos tällä kuvitteellisella tontilla on pääasumuksen lisäksi kaksi ulkorakennusta niin kiinteistövero saadaan nostettua jo viiteensataan euroon. Mutta ei tässä kaikki.

- Odotan mielenkiinnolla.

- Hyvin usein tontilla on myös pääasumuksen lisäksi joku lämmitettävä tila. Sanotaanko vaikka grillikota tai pihasauna. Ja koska ne saa lämpimäksi niin sehän tarkoittaa että niissä pystyy elämään tarvittaessa talvellakin joten nehän ovat kakkosasuntoja. Kakkosasuntoa verotetaan ankarimman mukaan joten kyseisen tontin kiinteistövero hyppäsi jo 800:n euroon vuodessa.

- Juman-kekkonen! Tuohan on nerokasta!

- Mutta ei tässä kaikki. Kiinteistöverotuksessa on tähän asti unohdettu tietty rahavara jota ihmisillä on tonteillaan. Sitä ei olla älytty verottaa vielä koskaan.

- Öö… öö… brggele… ai… ai… no mikäs se on?

- No tietysti tontilla olevat puut. Yksityisasuntojen tonteilla voi olla kymmeniä puita. Tonttipuut eivät ole mitään pikakasvatettuja pöllejä joten niitä voidaan käsitellä tukkipuuna. Ja katsotaanpa hieman tukkipuun hintoja:

Kuusi: 59 euroa kuutio

Mänty: 56 euroa kuutio

Koivu: 44 euroa kuutio

- Ja lepälle sekä haavalle ynnämuille voidaan kuitenkin laskea polttopuun arvo. Ja jos ajatellaan että yhdestä puusta saa noin kuution verran tavaraa eikä tätä olla koskaan verotettu niin kyllähän jokaisen puun harkintaverotus tulisi olla kymmenen prosenttia mahdollisesta myyntiarvosta. Per vuosi. Eli jos manttaalilla on sanotaan viisikymmentä puuta ja pannaan niitten keskiarvohinnaksi vaikka 50 euroa per runko niin yksityisasunnon kiinteistömetsävero on silloin 250 euroa vuodessa. Tulee muistaa että niistä – rahanarvoisista – puista ei olla tähän mennessä maksettu minkäänlaista erillistä veroa. Ja tulee myös muistaa että tämän menetelmän myötä me saamme palkattua kaupunkimme palvelukseen lisää akateemisia suojatyöläisiä laskemaan sekä manttaalien kiinteistöjen että puunrunkojen määrää.

- Selväähän tietysti on että asian tiimoilta nousee meteli mutta sen voi tylysti hiljentää sanomalla että kansalaiset ovat järjestelmän hyvää hyvyyttä saaneet maksaa vanhanaikaista kiinteistöveroa vaikka se on tiennyt valtavia verotulojen menetyksiä. Nythän tämä järjestelmä vain päivitetään oikeudenmukaiseksi. Ja kun ne kansalaiset ovat ruikuttaneet niitten heikentyneitten peruspalveluitten perään niin mehän voidaan aina sanoa että ei niihin ole ollut varaa kun te olette tonteillanne olleet verosluippareita. Ettäs kehtasitte, mokomat paskat. Olkaa onnellisia kun emme peri teiltä veroja takautuvasti.

Ripuletta  suorastaan innostui:

- Tämähän on aivan loistava idea! Mutta… ennen kuin se saadaan voimaan niin se kyllä täytyy saada lainvoimaiseksi. Eduskunnassa. Me emme voi tehdä sitä itse.

- No mitä odotat! Soita hallitukseen. Kyllä ne sen pistävät voimaan nopeutetulla menetelmällä.

- Oletko varma?

- Paskooks karhu metsään?

Ylipormestarinna Ripuletta Lääkkänen-Ölögözögly kaivoi kännykkänsä ja soitti valtionvarainministerittärelle. Puheluun vastattiin nopeasti. Olihan ylipormestarinna tunnettu ja arvostettu järjestelmän kannattaja.

- No moi. Mitäs sulla?

- No kuule kun me ollaan keksitty keino jolla voidaan nostaa kiinteistövero jopa viisinkertaiseksi!

- Helvetti! Hieno juttu! Lähetä se meille tiedostona niin me pannaan se pikavauhtia voimaan.

- Mutta… enhän minä edes ehtinyt kertoa että mikä se idea on…

- Ei sen ole väliä. Kunhan sillä saadaan jotain nyhdettyä. Tiedätkös, hallitussisarkunta on tehnyt juuri päätöksen että Suomeen otetaan Kreikan ja Turkin rajalta 50.000 uutta pysyvästi maahan jäävää turvapaikkahuilailijaa. Ja myöhemmin tietysti heidän perheet tulee perässä. Joka hemmetin riikintaaleri on tarpeen…Ruuvit kireelle! Sillä tippa se on pisarakin.

Kiitokset inspiraatiosta kommentoija vieraalle.

24 kommenttia:

Qroquius Kad kirjoitti...

Kaipa sitä pitäisi noin niinkuin ilmastonmuutostoimena säätää hengitysverokin; mehän puhaltelemme joka uloshengityksellä ilmakehään hiilidioksidia.

Anonyymi kirjoitti...

Eikä tämä ole fiktiota vaan täyttä totta. Meidänkin pienessä kaupungissa kaupunginpojat on pantu kiertämään tontteja ja mittailemaan rakennuksia. Verolle menee kohta ulkopaskahuussitkin.

Muuten, Sitra mainittiin aikaisemmissa kommenteissa. Sitra on Suomen johtava hölynpölytyökeskittymä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kadille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Joo, ihminenhän on elävä hiilidioksiditehdas. Täysin ilmastovastuutonta. Kirjoituksen pääideahan oli sinänsä muistuttaa että niin julkishallinnossa kuin NGO-organisaatioissa on valtava määrä täysin tarpeettomia ylipalkattuja ihmisiä eikä poliittinen koneistomme edes puhu kyseisestä ongelmasta.

Ano: Ja kukas se Sitran pomo nykyisin onkaan…

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa se korona olla kuitenkin siunaus eikä kirous. Ainakin tämän hallituksen aikana.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Älä nyt perkele anna virkamiehille vinkkejä!

Pauli Vahtera kirjoitti...

Ruben Auermäki on hieman ajastaan jäljessä. Kiinteistöllä olevat varasto-, autotalli- ja saunarakennukset verotetaan jo nyt kiinteistöverotuksessa. Metsän puilla voi olla korkeampi verotusarvo kuin kiinteistöllä. Perheemme omistamalle 1,8 hehtaarin metsäpalstalle, jolle ei saa rakentaa mitään, määrättiin tälle vuodelle paljon korkeampi kiinteistövero kuin kesämökkitontille, kesämökille ja saunarakennukselle yhteensä.

Anonyymi kirjoitti...

Älkää nyt sentään unohtako pyykinkuivatusveroa. Kun pyykki kuivuu, siitä irtoaa suuri määrä divetyoksidia, joka on paljon hiilidioksidia pahempi kasvihuonekaasu.

Toinen professori

Anonyymi kirjoitti...

Saa nähdä tuleeko julkishallintoon siivous näistä yli ali Keski sivu väli-portaan paperinpyörittäjistä kun tämä tuleva lama iskee? Jos tulee niin eipä niistä missään huudella. Näistä titteleistä, katsoin yks päivä ylen jonkun korona info-ohjelman, siellä oli etlan ennustuspäällikkö.. Ehkä nippanappa kolmekymppinen. Oikein kunnon tulevaisuuden eu maakunnan virkamies. T. Oloneuvos

Juha Kivela kirjoitti...

Hulluus valloillaan Suomessa.

Kouvolassa rakennetaan uutta sairaalaa suon päälle, koska poliittisella päätöksellä täytyi suhmuroida rahaa hyvävelijärjestölle..

Samaan aikaan Kymenlaaksossa fantasioidaan "lopullista ratkaisua" yli 70-vuotiaille sulkemalla heidät halliin, johon otetaan sitten Italiasta köhimään koronatautisia, pääsi läpi paikalliseen lehteen "Napakat"-osioon, mutta poistettiin sieltä varsin nopeaan, joten ei ole laittaa linkkiä kuin tuohon päätoimittajan pahoitteluun asian tiimoilta.

https://kouvolansanomat.fi/mielipide/tekstarit/7480285e-8ba9-4fd8-916a-0b0666b9f26d

Mikä kuitenkin tärkeintä muistaa, on että kyseisestä maakunnasta ja kaupungista on tullut kaksi viimeisintä oikeusministeriämme, joten voinee olla tarkoituksellinen toimenpide yli 70-vuotiaille, joka nyt vain pääsi vahingossa "kontrollin" läpi..

Pihapuihin liittyen.. vaikuttaa, että kymenlaaksolaiset ottivat tuon uuden "veron" etukenossa vastaan, sillä puita on pihapiireistä kaadettu poikkeukselliseen tahtiin.. voi toki olla, että varaudutaan myös omavaraislämmitykseen, jos muuta mahdollisuutta ei pian ole. No, tuo nyt ehkä epätodennäköistä, mutta hyvä toki olla kuivia klapeja kaiken varalta..

Blogin kuva "uudesta kaupungintalosta" toi heti mieleen erään rakennuksen, mutta en lähde sillä nyt spekuloimaan. Kiitos hyvästä blogauksesta jälleen. Onko tuosta 50 000 tulijasta jo varmennettua tietoa hallituksen tai vastaavien tahoilta? Valtamediahan ei siitä kerro, vaikka pitäisi paikkansa..

Anonyymi kirjoitti...

Tämä Radanvarsikaupunki tuntuu olevan varsinaisen kaustisen taantumuksen hallitsema takapajula. Pitääkö muka tasa-arvosuunnittelupäällikkö ja apulaistasa-arvosuunnittelupäällikkö irtisanoa. Mokomakin vaskistinen läävä. Onkohan siellä edes tasa-arvokehittämisjohtajaa.

Vakavasti: Kaikki vuoden 1990 jälkeen perustetut julkishallinnon virat ja toimet olisi syytä arvioida ja noin lähtökohtaisesti lakkauttaa. Jopa suorittaviakin toimia sopisi arvioida. Onko toimi / virka lain vaatima / oikeasti tarpeellinen vai poliittisen tasapainon / hyvien kaverien / moraalisäteilyn vaatima. Hallinnon portaita pitää karsia. Montako porrasta tarvitaan ylipormestarista kaupungintalon siivoojaan? Oikeasti.

Meidän firmassa pysyvä komentoketju toimarista minuun mahtuu yhteen henkilöautoon, kukin ikkunapaikalle. Jos otetaan koko globaalin firman pomo mukaan, pitää jonkun istua takapenkin keskipaikalla. Minä olen siis paitsi ryhmäni kymppi, myös suorittava työntekijä. "Alaiseni" ovat ihan samalla tasolla, osaston pomo komentaa samalla tavalla meitä kaikkia. Ryhmä kootaan joka juttua, asiakkuutta / projektia varten uudelleen ja vetäjä vaihtuu tarpeen mukaan osaavimpaan / sopivimpaan / asiakkaan /ryhmän haluamaan. Työtehtäväkin vaihtuu tarpeen mukaan, toimin konsulttina asikkaalle, toimin tarvittaessa hankkeen hankepäällikkönä asiakkaalle vuokrattuna projektijohtajana tai meidän puolella vedän hanketta projektijohtajana. Sama kuvio työasemasiantuntijuuden kanssa, välillä asiakkaan puolella, välillä meidän puolella.

Julkinen puoli ei toimi näin, jos kerran olet hankkeen vetäjä voit sitten istua hankepäällikkönä perseelläsi ja piereskellä pasianssia pelaillen eläkepäiviin asti. Toisaalta julkinen puoli ei maksa työasema-asiantuntijalle tms. kunnon palkkaa - maksaa mieluummin kolmin - viisinkertaista palkkiota konsultille. Pakko maksaa, kun se hemmo vaihtoi yksityiselle. Sama konsulttiriippuvuus vaivaa muitakin julkisen puolen aloja.

Ulkoistushassutus on myös suuri kustannustekijä julkisella puolella, kun vaikka ulkoilualueiden huusintyhjennyspalvelu ulkoistetaan, jää tietenkin huusintyhjennyspalvelupäällikön ja huusintyhjennyspalvelusuunnittelupäällikön virka jäljelle. Huusintyhjennyspalvelukoordinaattorin , huusintyhjennyspalvelutilajapäällikön ja huusintyhjennyspalvelukontrollerin virat pitää perustaa. Kake ja Veka jatkaa huusien tyhjentämistä, vuosilomasta häviää muutama viikko, palkka muuttuu: käteen jää entinen brutto. Sitten ihmetellään kun ei saatukaan säästöjä.

Pyssymies

PS Selvyyden vuoksi: Kun olen asiakkaan puolella konsulttina hankkeessa, hankkeen toimittaja on kilpailijamme tai ns. kolmas osapuoli, firma jonka kanssa meillä ei ole kilpailevaa sovellusta / ohjelmaa / palvelua. Ja suuri osa asiakkaista on ihan yksityisiä firmoja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Anolle, Pauli Vahteralle, Toiselle professorille, Oloneuvokselle, Juha Kivelälle

Huru-ukko: Ainakin on selvää että tästä tulee pirunmoinen lama. Tosin korona ei ole siihen varsinainen syy vaan holtiton velkarahoitteinen valtiontalous. Korona oli sitten se laukaisija.

Ano: Kaiken minkä kirjoitan kieli poskessa on joku virkakyösti jo keksinyt tosimielellä.

Pauli: Minä vaan vähän lisäilin taksoja. Metsäverotuksesta en osaa sanoa kun tontillamme on ne vähät rungot mitä siellä on.

Toinen professori: Hjuu, se hirveä myrkky divetyoksidi eli H20…

Oloneuvos: Minä vaan veikkaan että turhat virkakyöstit pyritään pitämään viroissaan maailman tappiin saakka.

Juha: Ikävän osuvia esimerkkejä nykymenosta. Tuo lukema tuli ihan Stetson – Harrison-menetelmällä.

Pyssymies: Joo, Radanvarsikaupunki on dystopia, Pinnanmaa taas utopia. Olen täysin samaa mieltä tuosta virkojen tarkastuksesta. Ehkä sen aikarajan voisi laittaa aikaisemmaksi tosin suurin osa on sitten jo eläkkeellä.

AT kirjoitti...

Verovirastosta päivää.
Saatamme nyt bloggaaja Yrjöperskeleen tietoon, että "omaksi huviksi" tehty työ on muutettu minimipalkkalain mukaiseksi veronalaiseksi työksi. Muutosta sovelletaan takautuvasti vuodesta 2010 alkaen.

Blogissanne on mainittuna aikana ilmestynyt 1214 kirjoitusta, joiden kirjoitusajaksi suunnittelutöineen olemme arvioineet keskimäärin 8 tuntia. Näin ollen olette tehnyt itsellenne kirjoittajantyötä 9712 tunnin edestä toimittajan palkalla 15e/h, eli yhteensä 145680e edestä. Ottaen huomioon kunnallisveroprosentin 21, olette nyt kaupungille velkaa 30592,8e. Odotamme suoritustanne pikimmiten.

Joppos123 kirjoitti...

Pohjoinen raja vuotaa.läpsyjä tulee edelleen Tornion kautta. Kiihtyvää vauhtia. Ohisalon viesti on mennyt perille.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys AT:lle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

AT: No kehno. Nyt aukes perse. Eikä meidän syrjässä sijaitseva talokaan käy minkään lainan vakuudeksi. Tais tulla mierolle lähtö…

Joppos123: Kansainvaellus on prioriteetti ja vaikka Suomi olis muuten täysin säpissä niin ohisalokaista toimii edelleenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Koskahan mahtaa tulla käyttämättömät matkat verolle? Kas kun suhaan kaupunkiin omalla autolla työpaikalle, niin neljä paikkaa on tyhjänä autossa. En tiedä mitä tarkalleen maksaa matka suuntaansa linjuripiilissä, liekö 5;-. Siis yhteensä 40;- päivässä. Tästähän jää valtiolta saamatta alvia! Pitää varmaan alkaa alvivelkaa tästä veronkierrosta korotettuna keräämään, ainakin 10;- päivässä.

Muuten: Yli 10 hengen kokoukset on kielletty. Bussissa köröttelee aamuin illoin noin 60 henkeä kerrallaan.Leviääkö virus bussissa? Virusvälttelyhyötymaksu olisi paikallaan sikamaisen itsekkäille omalla autolla ajeleville.

Koronavirus on tuottanut runsaasti hupia viikolla. Kukaan ei tiennyt mistään mitään alkuviikosta, jatkuuko projektit. Missä kaikki asiakkaan yhteyshenkilöt, eivät ole puhelimen tai lynckin tavoitettavissa. Työnantaja katsoi avokonttoriin kokoontumisen riskiksi. Väistötiloihin siirtymisen myös. Kaikki kynnelle kykenevät tekevät nyt etätyötä, kun saimme vpn-purkit ja etätyöpöydät asennettua uusiin, isompiin servuihin.

Tähän asti huomattua erikoista: Yksi kultainen noutaja vaikutti emäntäänsä kiinnostuneemmalta aamupalaverista. Haukkui osaston pomoa antaumuksella. Viisas koira. Tuttisuinen ipana tuijotti näyttöä eilen lumoutuneena taustalla, aikataulupowerpointini herätti huomiotansa. Ipana taas sekoitti kaikki 30 - 40 vuotiaat naisoletetut. Aamupalaver muuttui aamuhärdelliksi.

Aamulla ei tarvitse pukeutua, riittää kun laittaa palaverin ajaksi puseron, housuja ei tarvitse vaivautua pukemaan. Eikä tarvitse matkustaa työpaikalle, tietenkään. Koskahan tämäkin työvaatetus- ja matkakuluvälttely tulee verolle?

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Jaa, tuossa onkin ihan pirullinen veroidea. Virus leviää bussissa aivan varmasti, muistan kuulleeni että se lähikontaktin raja on 15 minuuttia ja siinä se yleensä ylittyy. Minun hommissani etätyö on mahdoton. Eikä meillä mitään suojia ole kun sairaaloissakin jo käytettujä desinfioidaan uusiokäyttöön. Niin että riskialueella ollaan.

Ja joo, koirat ovat viisaita eläimiä.

klova kirjoitti...

Joku kyyninen paskiainen vois sanoa,että mistä tietää yhteuskunnan toiminnalle tärkeät tehtävät?

Niitä ei voi tehdä etänä.

Qroquius Kad kirjoitti...

Pikkuisilla tuttisuilla on tosiaan ihmeellinen vaikutus lisääntymisikäisiin naarasnisäkkäisiin.

Olinpa velipojan perheen kanssa kauppareissulla maximarketissa silloin, kun veljenpoika oli vielä sangen pieni; ei enää tuttisuu mutta ei vielä kävellytkään. Niinpä kun isi ja äitiläinen huomasivat kärryistä puuttuvan jotain maxihallin toiselta puolelta, he jättivät kärryt ja niissä istuvan pikkuisen setämiehen hoiviin.

Minä siinä hauskutin pikkuista, kunnes huomasin hänen huomionsa kiinnittyvän jonnekin taustalle. Katsoin hänen iloisen katseensa suuntaan ja kas, siellä oli kalatiskin tyttö, joka siirsi katseensa pikkuisesta minuun.

Se katse oli jotenkin outo, ei sellaista millä nuoret neitoset ovat tämän vuosituhannen ajan katselleet kaljupäistä, möhkälemäistä olemustani.
Ei, tämän neitosen silmät ja kasvot loistivat ja koko olemus oli jotensakin, sanoisinko suopean suostuvaisen oloinen. Pieni veljenpoikani oli laukaissut häneen yliannoksen estrogeeniä, joka vuoti yli minunkin suuntaani.

Sinkkumiesten tiedetään hankkivan Vasemman Nimettömän Sormuksia lähtiessään lauantai-iltaan; varattu mies kun todistettavasti kiinnostaa lisääntymisikäisiä naaraita sinkkua enemmän, koska tämähän on siis kelvannut jollekin muullekin.

Mitenkähän noihin yökerhojen hämyihin voisi ottaa mukaan tuttisuisia pikkuisia? Joka sen keksii, ratkaisee kaikki MGTOW-, InCel- ja muut saanto-ongelmat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys klovalle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

klova. Olet oikeassa. Ja sitä hölynpölytyötä on puolestaan tolkuttomasti. Aika ajoin se vaikuttaa olevan tärkeämpää kuin se varsinainen työ.

Qroquius Kad: Toi oli kyllä aika paha. Ja pistää miettimään että vanhana ukkomiehenä mulla on onneksi nuo vonkhaamisajat jo kaukana takana.

Anonyymi kirjoitti...

Juha Kivela kirjoitti muun muassa:
"Blogin kuva "uudesta kaupungintalosta" toi heti mieleen erään rakennuksen, mutta en lähde sillä nyt spekuloimaan."
Minkä rakennuksen?
Minullekin se toi lähes heti mieleen erään tunnetun rakennuksen, jonka tosin olen itse nähnyt vain kuvissa. Mahtaako kyseessä olla sama rakennus kuin Kivelallakin?
Minulle se nimittäin toi mieleen Moskovan Lomonosovin yliopiston päärakennuksen, vaikka blogin kuvassa se ei olekaan läheskään yhtä korkea. Mutta siinäkin on keskellä korkein osa ja sen kummallakin puolella vähemmän korkeat mutta silti tornimaiset osat.

klova kirjoitti...

Kuvassahan on kansojen palatsi Bukarestista,Ceausescun kesämökki.

Kalevi Nissila kirjoitti...

Qroquius Kad: Nuorempana kissinpentukin riittää mielenkiinnon herättämisessä :)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, klovalle ja Kalevi Nissilälle & kiitos kommenteistanne.

Ano & klova: Joo, se Ceausescun pytinkihän se on.

Kalevi: Viesti välitetty.

Qroquius Kad kirjoitti...

Kiitos viestistä, veli Kalevi.
Nämä kaikki koituvat aina nuorempien hyödyksi.