sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

1959: HETKI MENNEESSÄ


Hyvää pääsiäistä kaikille lukijoille. Hotellin respassahan ei pääsiäistä pahemmin vietellä muuten kuin syömällä lammasta. Meillä tosin syödään lammasta varsin useasti muutenkin ja ihmetellään Veikko Huovisen tavoin että miksi sitä Suomessa syödään niin vähän. Se on ihan hemmetin maukasta lihaa.

Mutta laitetaanpa tähän Jotain Ihan Muuta eli muutama kuva Seura-lehdestä vuodelta 1959. Selkeämmiltä ja rauhallisemmilta ajoilta. Ajoilta jolloin maa oli toipunut sodasta ja tulevaisuus näytti valoisalta. Niin kuin se pitkään olikin. Kuvat ovat suuria, joten ne kannattaa klikata auki että niistä saa tolkun. Ensimmäisen kuvan nimi voisi olla vaikkapa jäätelö on hyvää kun kaksin syö:Ei se oo mäyrikselläkään suu tuohesta tehty. Jos asiaa miettii niin tulee johtopäätökseen että tuon hyväntuulisempaa kuvaa on vaikeaa löytää. Mistään. Poika ja paras kaveri.

Vuonna 1959 Seura-lehti etsi myös naisia jotka täyttävät Venuksen mitat. Ja myös löysivät heitä. Laitetaan näkyville pari näitä mainioita suomalaisia naisia. Hotellin respassa veikataan että kumpikin heistä sai yksinään aikaiseksi enemmän kuin komppanian verran nykyisiä suvaitsevais-tiedostavia feministinaisia. Ensimmäinen Venus on seitsemän lapsen äiti:
Ja sitten toinen mainio Venus jolla ei jäänyt sormi suuhun lehmänkään kanssa:Siirrytään Venuksista mukuloihin. Seuraavaa kuvaa tuskin nykyisen ylisuojelevan kasvatushysterian aikana ei saisi enää esittää:Sitten laitetaan kuva Brasiliassa sijaitsevasta suomalaisyhdyskunnasta. Nykyisin kuva ja eritoten kuvateksti aiheuttaisi tiedostavan joukkorääkymisen ja mitä todennäköisimmin leivätöntä pöytää:Eihän tässä sinänsä ole kysymys muusta kuin siitä että vanha mies tarjoaa pienelle tytölle maittavan hedelmän. Mutta kun nykyisin eletään tulkinnan ja ennen kaikkea ylitulkinnan aikaa niin uuninluukuthan tuossakin kolisee. Ja laitetaan vielä loppuun vuonna 1959 intistä kotiutuneitten miesten tunnelmia ja komea siviilikraka:Tuon krakan valmistaja muuten saattoi joutua korvaamaan valtiolle krakan eli jalkarätin hinnan. Muistan itse inttiajoilta että rättisulkeisissa joka ainoa kankaanpala oli helvatun tärkeä ja hävitettynä yllättävän arvokas.

Niin kuin ylempänä tuli mainittua, syödään Suomessa lammasta yllättävän vähän. Sitähän toki voi syödä muutenkin kuin pääsiäispaistina. Ohessa helppo ja erittäin maukas lammaspataresepti:

 - Tarvitset n. 700 - 800 grammaa sopivia lampaan roipelihoja, esim lapaa.

- Ruskista lihat reilussa voissa, purista sekaan muutama kynsi valkosipulia sekä lorauta vielä pikkusen viskiä. Mausta lihat mielesi mukaan.

- Keittele samalla muutama desi lihalientä.

- Laita lihat paistinliemineen voilla voidellun rautapadan pohjalle. Laita lihojen päälle noin neljä rkl tomaattipyrettä. Muistakaa että rkl lausutaan rkl eikä ruokalusikallinen. Sekoita.

- Kaada lihojen päälle peitoksi 3 dl täysjyväriisiä. Älä sekoita, vaan anna riisien olla lihojen päällä.

- Kaada nyt koko satsin päälle lihalientä niin että se peittyy

- Laita uuni 175 asteeseen ja pidä koko hoitoa siellä kannen alla kolme tuntia. Lisää tarvittaessa nestettä.

No joo, ei tässä oikeestaan muuta tällä kertaa. Muutama kuva yli kuudenkymmenen vuoden takaa vain. Hyvää pääsiäistä kaikille.

22 kommenttia:

KKi kirjoitti...

Rauhaisaa pääsiäistä hotellin respallekin.

Mukavia kuvia viattomamalta ajalta. Nykyäänhän noi venukset olisivat alistettuja toksisen maskuliinisuuden alle. Tosin ennenaikaan sitä taidettiin kutsua järkeväksi työnjaoksi.

Tänä päivänä jos poika antaa hurtalle jätskiä ja sitten lipaisee itse, niin tiedostava äitylioletettuhan hälyttää ambulanssin ja myrkytyskeskuksen.

Ja oli aika jolloin neekeriä sanottiin neekeriksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, KKi, kiitokset ja sitä samaa sinnekin päin. Ja olet oikeassa noissa kaikissa asioissa. Tuossa jutussa esiteltiin sen ajan ihannenaisia. Nykyisin meidän pitäisi kai pitää ihannenaisena jotain Rosa Meriläistä.

Joppos123 kirjoitti...

Vaimo tuossa tokaisi, että nyt tuli taas ukolle hetki milloin mikään ei maksa mitään.
Tein 350 euron edestä poronlihakauppoja.
Tulossa on vasan etuneljännes, 5,5 kiloa käristyslihaa ja 2 kiloa maksaa.
Grillauskausi odottaa ja kyllä noilla alkuun pääsee.

Joppos123 kirjoitti...

Ei oikeen meinaa lampaanlihaa sesongin ulkopuolelta löytyä. Itse käyn hakemassa Helsigistä. Watkins on mesta mistä löytyy aina, silloin tällöin jopa hevosta. On muuten hepan sisäfile aikas namia, ei halpaa mutta sillointällöin ihan paikallaan.
Joskus aikoinaan kun olin erään yksikön päällikkö niin annoin kahdelle ylikessulle yksikköiltaa varten seuraavanlaisen tehtävän.
Ottakaas tästä kahvikassa messiin ja painelkaa hakemaan 1 kpl karitsa, 5 kiloa perunoita, kaksi kiloa porkkanoita, 1 kilo lanttuja, litra ruokaöljyä, puoli kiloa valkosipuleita, puoli kiloa voita, mustapippuria ja kilo suolaa. Loppurahoilla kaljaa ja viinaa.
Menkää Kaljukosken rantaan ja kaivakaa 1 metrin syvyinen monttu. Täyttäkää karitsa kaikella mitä on mukana,paitsi viinalla. Ympärille kosteaa sanomalehteä ja foliota. Isoja kiviä monttuun ja tulet päälle. Karitsa kivien päälle ja monttu umpeen. Tulet umpeenlaitetun montun päälle.
Odotellessa tehkää laavut ja rakovalkeat, viinoja ette juo. Kysyttävää?
Kyllä se rosvopaisti ehti sellaiset 10 tuntia muhia ennenkuin me muut päästiin paikalle.
Loppuilta olikin mässäilyä, kädenvääntöä ja painia.

QroquiusKad kirjoitti...

Ensimmäisen kuvan poika on jotenkin sen näköinen, että Pallomme toisella puolella hän saattaisi osata soittaa banjoa vallan luonnostaan. Mutta me toki tiedämme hänen iloisen ilmeensä johtuvan vain ja ainoastaan mäyräkoiran pitelemisen riemusta.
Se ilo ei ole haihtunut kansastamme minnekään:
itsekin melkein tanssin muutaman askeleen aina ottaessani käteeni mäyräkoiran ruokakaupasta antaakseni sille hyvän kodin!

Nuo naarasnisäkkäät olivat Venuksia 1959. Nykyään he olisivat sairaalloisen lihavia rumistuksia, joita olisi hovikelpoista solvata erilaisilla keskustelufoorumeilla.
Marilyn Monroestakin on sanottu, että jos hän eläisi tänään, hän olisi XL- tai plusmalli.
Vaan annas olla,jos talous kyykkää oikein kunnolla, niin että joudutaan näkemään oikeaa nälkää; silloin nuo Venukset ovatkin niitä halutuimpia lisääntymiskumppaneita.

Mahtaisivatko monet somesukupolven millenniaalivanhemmat edes huomata, jos jälkikasvunsa tulisi kotiin noin rapaisena?
Ruokapöytäänhän lapsi ei olisi tulossa, koska sellaista ei somevanhempien kodeissa tunneta;
siellä syödään Foodoraa vaimitäsenyton ja päivitetään Vaspuukia, Vitteriä jamitäniitänyton julistaen kuinka parasta aikaa vietetään
laatuaikaa#lapsen#kanssa"minä#olen#loistava#vanhempi### ja vielä kerran #!

Ikämies tarjoamassa lapselle jotain hyvää? Voiko se olla muuta kuin pedofiliaa? Ja lasta nimitellään vielä neekeriksi! Pedofiliaa kuulapääkovennuksella!
Kaikkein raivostuttavinta on, että mies ja lapsihan ovat Brasiliassa, jossa interperspirationaalista marxismi-feminismiä ei ymmärretä ollenkaan niin kuin pitäisi, koska sitä ei ymmärretä lainkaan!
Ja sekös feminiittoja rrrraivostuttaa!!

Varusteiden luovutuksen lähestyessä tupakaverini tuskitteli hukattuaan Valtion Sissipipon, jonka joutuisi korvaamaan. Hän kertoi omistavansa samanlaisen watch capin, mutta kun siinä ei ole sitä kangaskokardia...

Neuvoin häntä viimeisellä velvillä ottamaan mukaan sen watch capin ja luovuttamaan sen.
Kaveri alkoi kehitellä meriselitystä miksi kokardi puuttuu. Keskeytin hänet neuvoen olemaan puhumatta yhtikäs mitään mistään pipoon liittyvästä. Jos jotain sanomista tulee, sitä tulee sitä varmemmin mitä enemmän hän alkaisi selitellä ennen kuin on edes kysytty.

Ei tullut kysyttävää. Itse en huomannut kysyä kaverilta, miksi sen sissipipon korvaaminen tuntui niin raskaalta, että hän mieluummin luovutti omansa tilalle. Hän oli kotoisin Keski-Pohjanmaalta; ehkä se oli jokin sikäläinen kulttuurijuttu:
toisten omaisuutta ei hukata. En tiedä.

Lammas on hyvää. Hyvää olkoon myös pääsiäinen.

Becker kirjoitti...

Nykyajan ihannenainen on noin 150 cm pitkä ja yli sata kiloa painava lahtivalas, joka on runsaasti tatuoitu, tukka värjättu oranssiksi ja naamassa pakolliset nenärenkaat ja muu rautaromu ja elää avustuksilla. Ei ihme ettei suomalaisia synny enempää. Ja jos joku humalapäissään tuon tiineeksi astuu, niin milläpä moinen vastuullisen kansalaisen kasvattaa. Ennenvanhaan kun kadulla käveli ja katseli daameja niin mielessä oli usein että "tota vois, tota vois, tota vois, jne. Nykyjään on enemmänki että "ei helvetti, ei helvetti, ei helvetti, jne. Eikä se johdu iästä.

Mun täytyy myöntää ettei lampaan liha kuulu suosikkeihini. Saattaa tietysti olla etten vaan koskaan ole saanut hyvää sellaista, tai sitten en vaan pidä mausta. Ei meillä kukaan muukaan sitä syö, joten täytynee joskus kokeilla jossain muualla.

KKi kirjoitti...

"
Nykyajan ihannenainen on noin 150 cm pitkä ja yli sata kiloa painava lahtivalas, joka on runsaasti tatuoitu, tukka värjättu oranssiksi ja naamassa pakolliset nenärenkaat ja muu rautaromu ja elää avustuksilla. Ei ihme ettei suomalaisia synny enempää. Ja jos joku humalapäissään tuon tiineeksi astuu, niin milläpä moinen vastuullisen kansalaisen kasvattaa.
"

Veli Becker todistaa vahvasti. Toisaalta kun olen näitä joitakin sosiaaliporno dokumentteja Areenasta katsonut, niin olen ollut kovin hämmästynyt kuinka ihmeesä siiderihait, lähiövalaat, liimatilhet ovat lisäänyneet.

Ilmeisesti ihan kantaukoissakin on vielä epätoivoisia jotka nussivat vaikkai toivaisia toivottomuudessaan. Onhan joku lisääntynyt meriläisenkin kanssa.

klova kirjoitti...

Lammas on siitä hankala kun lihassa on talia ja kalvoja yli oman tarpeen.Samanlaista siivoamista kuin peuran,kumpaakin syö kun vaan viitsii siivota ja kumpaakaan en syö jos ei siivota.

Ja kun siivoaa ne kalvot ja rasvat pois esim paistista,niin huomaa hukkaprosentin olleen sitä luokkaa että ulkofile olis ollut samanhintaista ja olis ollut vähempitöistä.

Kahvi muuten peittää lammaspadassa sitä villapaidanmakua.Siis kastikkeessa,miksei ruokajuomanakin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Qroquius Kadille, Beckerille, KKi:lle ja klovalle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Joo, noilla pääsee pitkälle ja poronliha maistuu kyllä tässäkin päässä. Ja rosvopaisteja olen minäkin väsännyt muutaman.

Qroquius Kad: Kaiken kaikkiaan hyviä huomioita. Tosin nykyisinhän on kai niin että se uusmäyräkoira on jo kuollut sukupuuttoon ja tilalle ovat tulleet tölkkikeissit.

Becker & KKi: Taitaa olla niin, että nuo Beckerin mainitsemat naistyypit saavat ainakin huomattavan määrän mediatilaa. Niitä hyviä naisia on onneksi vielä yllin kyllin.

Becker: Makuasiat ovat sellaisia että niissä kukaan ei ole väärässä. Jos esmes lampaanliha ei maistu niin se ei vaan kerta kaikkiaan maistu.

klova: Onhan se vähän tavallista työläämpää. Sinänsä joku Uudesta Seelannista tuotu lammas on kyllä varsin mainiota. Noin normaalisti se villasukan maku on kiinni siitä jos lammasta ei ole taiten nyljetty.

klova kirjoitti...

Muistaisin kuulleeni tai lukeneeni sellaisen tiedon,että Uuden-Seelannin lampaat,ne kaikki 40 miljoonaa,olisivat suurelta osin lihantuotantoon jalostettuja.Eikä villan.Ehkä lampaan täytyy valita kumpaan keskittyy,joko lihan tai villan,kumpaankin eivät kyvyt riitä.

Voin tietysti muistaa väärinkin, mutta Paavo Väyrystä lainatakseni harvemmin näin käy.

Joppos123 kirjoitti...

Vanha lammas voi maistua märältä villasukalta. Kreikassa ne laittaa vanhat lampaat makkaraksi. Pöytäliha on karitsaa ja noi grekut muuten osaavat tehdä siitä jäätävän hyvää.
Ei noi lammasmakkaratkaan ole huonoja. Joissain pienissä kylissä ne tekee joka raflassa omat makkarat. Sellaista mukavaa hiukopalaa varsinkin jos edellisen illan jäljiltä Päätä juilii.
Pari makkaraa ja olut niin johan alkaa tukkoisempikin dieseli kehräämään.
Jahka tämä Korona häipyy niin täytyykin lähteä makumatkalle vaikkapa Korfulle. Viime kerrasta siellä onkin jo kohta 20 vuotta.

vieras kirjoitti...

Hyvää pääsiäistä! Söikö Ykä pääsiäisruokaa ja leivoksia? Itse en ehtinyt hankkia pääsiäisleivoksia vaikka oli tarkoitus. Leipomot ja konditoriat eivät ollet normaaleilla tavoilla auki. Ajattelin sitä noutamista mutta oli mennyt kiinni.

En ole elänyt 1950-luvulla, mutta tuo oli siinä mielessä hyvää aikaa että oltiin ehditty toipua sodasta, eikä ollut vielä sitä 1960-luvun lopun vasemmstoradkalismia. 1950-luvulla ei puhuttu enemmistöläisistä ja vähemmistöläisistä SKDL:ssä. 1950-luvun SDP ja SKDL olivat enemmän työläispuolueita kuin akateemisten piirien ja julkishallinnon byrokraattien. 1970-luvulla tilanne oli toinen.

Minun naismieltymys on semmoinen mitä näkee 1940-50-luvun mustavalko-valokuvissa ja sen ajan värikuvissa. Kasvoissa oli pehmeyttä ja pyöreyttä eikä naiset ollu semmoisia laihoja tikkuja.

1950-luvulla markaoissa oli nollia enemmän. 1963 tehtiin rahauudistus jossa leikattiin nollia pois. Silloin ilmestyivät "nykymarkat". Ne 1963-1977 painetut markansetelit olisis saatu pitää niin kauan kuin markkoja kätytettiin, mieluiten nytkin ja ainakin kun se saadaan takaisin.

Toinen juttu. Minun piti siinä aiemmassa viestissä linkata jutut asuntojen arvosta. Mä pistä ne linkit.

Koronassa on se hyvä puoli että Helsingissä hintanousu hiipuu. Mut paljon saisi tippua ennen kuin saavuttaisi koko maan keskiarvon.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006398745.html
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006400386.html
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006401144.html
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006400665.html
https://www.is.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000006402418.html
https://www.is.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000006403708.html
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006403900.html
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006407783.html

Anonyymi kirjoitti...

Tere. Unijukka karkasi taas johonkin, joutaa lueskelemaan mitä Yrjön Peskeles on kirjoittaanut ja veljet vastailleet.
Lammas on sellainen eläin, että minä käytän siitä vain sen villan. Enimmäkseen sukkina ja joskus villapaitana, ei maistu ei.
Hevonen taas on mun herkkua, kaikissa muodoissaan, jauhettuna, palapaistina, fileenä jne. Ja kotimainen possu, ja mikseipä ei nautakin. kunhan eivät ole mitään näiden suurten lihatalojen kuraa. Tuossa kiirastorstaina kävin taas Meroselta kymppikilon lihoja ja jalosteita hakemassa, että pärjää hoi kotvasen. Ja kyllä ne kun pistelee taas lisukkeineen, niin jo siinä kotvan nälkästä jututtaa.
Niin ja mämmi on toinen mikä ei lampaan lisäksi minun suussa maistu, ei kulu.
Siskomakkarasta keitetään yleensä soppaa, vaan minä keksin sille uuden käytön, kääritäänse makkara savuoekonisuikaleen sisään ja uuniin. Tulee hyvää. Ja on sillä ruualla nimikin: Siskon petonimakkarat:)
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys klovalle, Joppos123:lle, vieraalle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

klova: En ole alan asiantuntija mutta tuo saattaa hyvinkin pitää kutinsa. Uuden Seelannin viennissä kumminkin lihan osuus on sen verran tärkeä että niiden täytyy miettiä laatua.

Joppos123: Joo, esmes se lampaan tuontiliha on tietty karitsaa. Lammasmakkaroissa olen törmännyt ottiatuotaan eli osa on presiis priimaa ja osa sitten sitä villasukkaa. Itsellä matkasuunnitelmat ovat Suomessa mutta nyt ne taitaa olla vähän jäissä itse kullakin.

vieras: Lammasta ja valkosipuliperunoita pisteltiin. Sitä makeaa ei meidän huushollissa niin harrasteta. Vasemmistolaisuus oli sellaista kuin sanoit, tosin SKP:ssä oli silloin vielä paljon sellaista puoluekaaderia joka ei ollut hylännyt ajatusta väkivaltaisesta vallankumouksesta. Nykyistä malli-ihannetta en minäkään ymmärrä tosin ei ne ihan niin laihoja enää taida olla kuin silloin Twiggyn aikaan. Rahauudistuksen jälkeen puhuttiin vielä kauan ”vanhoista miljoonista”. Tuota asuntohommaa en tässä vaiheessa ryhdy vielä ennustelemaan. Helsingin asuntohinnathan ovat keinotekoisesti ihan törkeän korkeita.

Huru-ukko: Hevosta meillekin ostetaan aina vaan kun siihen sattuu törmäämään. Mämmistä en minäkään niin perusta enkä myöskään siskonmakkarasta mutta tuota pekonikikkaasi saattaisi koitella. Kiitos vinkistä.

Anonyymi kirjoitti...

Tere Yrjö. En tiedä missäpäin valtakuntaa maantieteellisesti majailet, eikä se sinänsä kiinnosta, mutta vaikuttaa mm. hevosen lihan hankintaan ja saatavuuteen. Minä ainakin saan/olen saanut etukäteen soittaamalla ja varmistamalla Maatilaliha Meroselta Orimattilan Virenojalta. Ja sieltä löytyy mun mielestä tämän maan parhaat siskonmakkaratkin. Niillä mie tuon kokeilukeittiöosankin tein, kaikki tykötarpeet samasta paikasta.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Vinkki välitetty. Ja onneksi Suomessa on kuitenkin vielä aika paljon pieniä lihayrittäjiä. Niitä kannattaa ehdottomasti tukea. Ostetaan laatua eikä bulkkia ja tuetaan suomalaisia yrittäjiä.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Tuosta lampaanlihasta, isävainaa sanoi että se pitää olla kutittamalla tapettu. Lampaankasvattaja sanoi ettei yli vuoden vanhaa eli vain karitsaa. Toinen oleellinen juttu on siinä että lampaan nylkemisessä pitää olla tarkka, kädet pitää olla puhtaat koska muuten lampaan rasvalla tulee sotkettua ruho ja sen jälkeen elikko maistuu vanhalle märälle villasukalle. Väittävät että punaviinin ohella coca-cola olisi marinointiin pätevä ainesosa.

Unknown kirjoitti...

Harvoja paikkoja missä saan vihapuheeni läpi, mutta yritetään. Kiina on vallannut maailman maskimarkkinat kun WHO:n harhautuksen aikana. Aiempina vuosina Kiina on ottanut haltuunsa lääkemarkkinat. Nyt voisi olla pienellä Suomella hyvä paikka ottaa haltuun vaikkapa oma ruuan tuotanto ja vienti. Pelkään pahoin, että muuten ollaan tilanteessa jossa kaikki ruoka on joinakin helvetin futuureina myyty toiselle puolelle maapalloa ja suomalainen poliitikko vain levittelee käsiään.

Mitenkähän hereillä järjestelmä on?

Becker kirjoitti...

Tuosta Seura -lehden kansikuvasta voidaan todeta että siinä nuori mies hymyilee aitoa iloa johtuen varmaan jäätelöä syövästä koirasta.

Ruotsissa mua risoo kulkea kaupassa jonkun lehtitelineen ohi kun etusivut ovat täynnä hymyileviä svennuja. Tämä kun on niin perkeleen naivin positiivista kansaa. Ostankin pelkästään juuri sotaa käsitteleviä julkaisuja, kun niiden kansissa ei näy ruotsalaisia.

Edellisessä postauksessa veli Joppos123 mainitsi Andreas Boccellin esityksistä. Ne ovat aivan uskomattomia ja etenkin hänen esiintymisensä Sarah Brightmannin kanssa saa ihon kanalihalle ja valtavan tunnekuohon aikaan. Mutta samalla nousee viha. Se sivilisaatio ja kulttuurin joka saa tuollaista taidetta aikaan ollaan survomassa tuhoon päättäjien toimesta jotka mieluimmin kuuntelevat Mohammedin mölinää minareetista. On meidän käsissämme kumpaa haluamme kuunnella. Ja pian alkaa olla kiire.

Tulis pian kesä ja pääsisi nauttimaan Kivikylän hevoslenkkiä ja lihapyöryköitä, tai milloin sitten mökille päästään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle Pankavaarasta, Unknownille ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

Pate: Joo, tuon nylkyhomman tiedän minäkin. Tuo Coca-Cola marinaadina oli kyllä uutta.

Unknown: Yleensäkin tämä nykyinen kriisi on opettanut että tuotannon – suomalaisenkin – siirtäminen Kiinaan ei tainnutkaan olla niin fiksua kuin jotkut kuvittelivat.

Becker: Samaa pakollista ja suoraan sanoen vastenmielistä hymypärstää sitä on näissä suomalaisissakin lehdissä. Vaikka tavallinen suomalainen on kuitenkin aika usein naama näkkärillä. Ja mitä tulee länsimaisen kulttuurin tuhoamiseen niin karmeinta on että se mahdollistetaan juuri länsimaiseen kulttuuriin ja niihin perkeleen ”eurooppalaisiin arvoihin” vedoten. Eivä muuten ole minun arvojani ne.

MikkoK kirjoitti...

Mainittuja kulttuurielämyksiä ja niiden esityspuitteita seuratessa tulee aina mieleen, että tuo on kehittynyt vain Euroopassa. Vuosien varrella moni ei-eurooppalaisperäinenkin kyvykäs taiteilija on päässyt juonesta kiinni ja liittynyt kuoroon; ei etnisesti edistyksellisenä etuoikeutettuna, vaan tasa-arvoisena taiteilijana.

Tuntuukin kummalliselta, että taide- ja tiedepiireissä perustellaan eurooppalaisilla arvoilla (kuuluisa arvopohja!) nimenomaan eurooppalaisten saavutusten tuhoamista. Tänä päivänä ilmaisu on muuttunut vastakohdakseen, kuten tässä ylösalaisin olevassa maailmassa yhä useampi muukin asia. Esimerkiksi termi ”ihmisoikeudet”, tarkoittaa sitä, että suomalaisilla ei ole ihmisoikeuksia, vaan heidät saa alistaa ulkomailta tulleille väkivaltarikollisille. Siis ihmisille, jotka virallisen liturgian mukaan pakenevat rikollisuutta ja väkivaltaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, MikkoK. Olet täysin oikeassa. Ja sairainta on että tuo mielettömyys tehdään humanismin, ihmisoikeuksien, edistyksen ja kehityksen nimissä.