keskiviikko 15. huhtikuuta 2020

ORWELLIN TASA-ARVOA


Siirrytäänpä Lentävän Kalakukon lupsakoista tunnelmista takaisin masentavaan nyky-Suomeen ja tarkemmin sanoen oman alani pariin. Kyse ei ole sinänsä lastensuojelun edesottamuksista vaan siitä, mitä hallituksemme haluaa – ts. vaatii – lastensuojelun tekevän. Asiasta hieman taustatietoa niille, jotka eivät alasta tiedä. Eli: Suomessa on olemassa palvelu nimeltään ”lastensuojelun jälkihuolto”. Siihen ovat oikeutettuja ne nuoret jotka ovat olleet lastensuojelun asiakkaina.

Palvelua on tarjolla täysi-ikäiseksi tulon jälkeen 21:een ikävuoteen saakka ja tiivistettynä se tarkoittaa eräänlaista ohituskaistaa jossa henkilö saa erityistukea niin asumisen, toimeentulon, koulutuksen jne. muodoissa. 21-vuotiaana henkilö on sitten normikansalainen ja valitettavan usein jää edelleenkin elämään sosiaalituen varassa mutta se on eri aihe se.

Nythän huulipunahallituksemme on pläjäyttänyt pöytään esityksen jonka mukaan ”alaikäisenä turvapaikanhakijana ilman huoltajaa Suomeen tullut henkilö voi saada lastensuojelun jälkihuoltoon rinnasteista tukea nykyisen 21 vuoden yläikärajan sijaan siihen asti, kunnes hän täyttää 25 vuotta”. Perusteena on se, että etnisesti edistykselliset olisivat näin tasavertaisessa asemassa suomalaisiin lapsiin ja nuoriin nähden. Tässähän ollaan selvästi Kirsi Pimiän linjoilla eli ”sokea piste yhdenvertaisuusasioissa on se, että ajatellaan yhdenvertaisuuden olevan sitä, että kaikkia kohdellaan samalla tavalla”.

Lastensuojelussa – niin kuin tietysti muuallakin – ollaan hyvin perillä siitä että 16-vuotiaaksi itseään väittävän tyypin ikä voi olla mitä tahansa sen kuudentoista ja kolmenkymmenen vuoden välillä joten parhaassa tapauksessa kyseiset tyypit voivat olla ”lastensuojelun” jälkihuollossa puoleenväliin neljääkymmentä. Lisäksi tulee muistaa että lastensuojelu on muutenkin äärimmäisen ylikuormitettu ja tällä sitä ylikuormitusta tullaan lisäämään huomattavasti. On myös tietenkin selvää että tässä on kyseessä jälleen uusi sisäänheittotuote jota ollaan varmasti jo uutisoimassa tietyissä maissa. Mennään Suomeen, pojat. Kyllä hölmöt suomalaiset meistä huolen pitää.

Ei myöskään olisi yllätys jos tulevaisuudessa lukisimme uutisen ”lastensuojelun etnisesti edistyksellisestä jälkihuollon uudistuksesta ollaan saatu niin hyviä kokemuksia että käytäntö laajennetaan koskemaan muitakin ulkomaalaisia kuin yksin tulleita”.

Hallituksen esitys sisältää myös kielellistä kikkailua eli: ”oikeus kotoutumislain mukaiseen jälkihuoltoon ei ole subjektiivinen vaan kunnat tarjoavat tukea tarpeen mukaan.”

Kuinkahan moni lastensuojelun sosiaalityöntekijä uskaltaa jättää palvelun tarjoamatta? Tietäen että R-kortti pamahtaa pöytään hyvin herkästi.

Huulipunahallituksen esitystä voidaan pitää myös ajoituksen mestariteoksena jos tarkoituksena oli nostaa keskisormea kantaväestölle. Suomi on siirtymässä ennennäkemättömään lamaan ja tässä kansalaiset voivat nähdä, että missä hallituksen prioriteetit ovat.

Ja muistakaapas, kansalaiset, kun painatte töitä rahoittaaksenne kaiken tämän. Tätä erityistukea tarvitsevaa porukkaa tulee edelleenkin pitää välttämättömänä voimavarana jota ilman Suomi ei tulevaisuudessa millään pärjää.32 kommenttia:

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Kirsi Pimiän yhdenvertaisuusteesin takana on monikultturisteille ominainen mekaanisen normimoraalin ja orgaanisen omantunnonetiikan suhteen väärinymmärtäminen.

On tietysti totta, ettei kaikkia yksilöitä pidä kohdella "samalla tavalla" -- jos tällä kohtelulla tarkoitetaan jotain senkaltaista että jokaiselle yksilölle pitäisi pukea yhtä pitkät housut jalkaan. Sehän olisi "mekaanista" yhdenvertaisuutta. Mutta mekaaninen normimoraali ei myöskään muutu orgaaniseksi omantunnonetiikaksi sillä, että kyvyttömille mätetään kyvyttömyyden kompensaatioksi suurempi summa rahaa käteen. Sellainen on edelleen sitä samaa mekaanista normimoraalia. Siis laadultaan ihan samaa kohtelua, vain määrää yritetään justeerata.

Sitten kun nämä pimeyden vaivaamat sokeat individualistit alkaisivat ymmärtää että moraalilaatujen takana on kulttuurisia kehityseroja -- ja että nämä erot ovat nimenomaan normimoraalin ja omantunnonetiikan kehityskysymyksiä -- sitten vasta he voisivat muotoilla teesejä "yhdenvertaisuudesta". Ja valitettavasti ne teesit tarkoittaisivatt lähtökohtaisen laadullisen erilaisuuden tunnustamista aivan toisenlaisina kysymyksinä kuin määrällisiä tasoituksia vaativa kyvyttömyyden kompensointi jakamalla enemmän rahaa.

Nythän käy lopulta niin, että puskiessaan lisää rahaa kehittymättömien yksilöiden "kehitysapuun" monikultturistit joutuvat lopulta sen väistämättömän lopputuleman eteen, ettei mikään raha tai muu yli kulttuurirajan tarjottu apu tule auttamaan mitään. Lähtökohtainen laadullinen kulttuurikognitiivinen kuilu ei poistu vuosisadassa eikä kahdessa. Tiedän, mikä ratkaisu tähän tullaan kehittämään. Se on oman yhteiskuntamme taannuttaminen takaisin tunnustuksellisen ajattelun, totalitarismin ja normimoraalin tilaan. Niin se käy.

Harrison Bergeron ei taida olla Kirsi Pimiän mielinovelli.

Juha Kivela kirjoitti...

Kiitos, Ykä. Tärkeä, erittäin tärkeä kannanotto vakavaan asiaan.

Kävin eilen poikkeukselliseen aikaan kaupassa iäkkäitä vanhempiani auttaakseni. Samaan aikaan kaupassa asioi myös hyvin nuori ala-astetta käyvä oppilas. Osti vain perunapussin. Toivottavasti kotona on muutakin syötävää kuin tuo perunapussi ja sen sisältö.

Tasa-arvo ihmisten kesken ja välillä on Suomessa todellakin vain muisto menneiltä ajoilta. Nyt Suomessa ovat vallalla olleet 30-vuotta kehittyneet arvot ja niiden mukainen johtajuus. Arvojohtajuus näkyy nyt Suomessa ennennäkemättömällä tavalla Suomen Kansan jakamisena kantasuomalaisiin ja etnisesti edistyksellisiin. Jälkimmäiset nauttivat mitä uskomattomimmista toiseudenpalvonnan kaksoisstandardeista. Joita tosiaan entisestään vahvistetaan, vaikka päinvastaiseen suuntaan tulisi kulkea.

Vakavaksi vetää. Tulee lähinnä mieleen nykyisistä poliittisista johtajista: mokomat paskat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Seppo Oikkoselle ja Juha Kivelälle & kiitos kommenteistanne.

Seppo: Oletpahan, piru vie, täysin oikeassa. Valitettavasti elämme maassa joka saarnaa ihmisten universaalista samanlaisuudesta, kuvittelee että maahan tullut islamilainen jätkä on ilman muuta täysin samanlainen lällydemari kuin me pohjoismaalaiset ja noudattaa Ritva Viljanen-metodia eli kotoutumisen onnistuminen mitataan sillä kuinka paljon siihen on upotettu rahaa. Sinänsä tuo ”kotoutuminen” on itsessään sellainen sanahirviö että se tulisi kieltää.

Juha: Kiitokset sinullekin. Tämä kehitys alkoi samaan aikaan kuin konsensuspolitiikka. Tosin aivan siinä alussa ei haittamaahanmuuttoa edes ollut mutta ehkä yhteiskunta rakennettiin sellaiseksi että sen oli helppoa tulla huilailemaan. Nykyinen poliittinen johtomme ei ole tätä tilannetta saanut aikaiseksi mutta se laittaa turbovaihteen päälle. Eli joo, mokomat paskat. Niin nämä kuin edellisetkin.

KKi kirjoitti...

Vai että semmoinen menoerä...

Se on sellainen asia, että valtio ottaa koronavelkaa jo kokolailla reippahahkosti. Valtion tulot tulevat tippumaan railakkaasti. Se 75% työllisyys voidaan unohtaa.

Vekkuli nähdä mitä NÄN:ni hallitus tekee kun ovat aikanaan jännän äärellä. Persauki ja IMF mustasalkkuiset sedät eivät koronarajoitteita tunnusta.

Sinänsä paskan lentäminen tuulettimeen oli vain ajankysymys. Koronakeppi taisi vain puhkaista kuplan.

Ans kattoo, ellei korona iske.

Anonyymi kirjoitti...

Joskus menneninä vuosina kun sitä koronaa pelattiin, niin nappulat olivat puisia, sinisiä ja punaisia. Ja samalla värillä jatkettiin sitten, kun tuli nämä muuviset, paljon huonommat, mutta yhtä kaikki sinistä ja punaista. Puunappuloiden aikaan laudalle laitettiin liukasteeksi pottujauhoja, ei pottunokkajauhoja kuten tänään.
Villi arvaus uudenmaan sulun loppumiseen nopeammin kuin pitikään: Pakko avata uusimaa ettei tasrviisi länsirajaa sulkea torniossa, se kun ei käy ohisalolle, jonka takia se jäi auki.
Nää ny vähä ohi aiheen, paitti kai kaikki koronaan liittyvä liittyy kaikkeen, paitsi islam, joka ei koskaan liity mihinkään.
Huru-ukko

Joppos123 kirjoitti...

Tämän lisäksi WHO:lle aiotaan tunkea satoja miljoonia lisärahoitusta, onnistuhan he tämänkin pandemian ryssimään kuten kaikki edellisetikin. WHO on tyypillinen YK:n organisaatio missä suorastaan kilpaillaan tehottomuudessa ja siitä kuka ilkiää nostaa suurinta liksaa.
PMS tytteleillä on vielä kokonaiset kolme vuotta aikaa tehdä Suomesta Venetsuelan kaltainen persereikä. Vauhti on jo Koronan aikana niin kova, että onnistuminen on varmaa.
Seuraavalla hallituksella ei ole mitään keinoja nostaa noitalauman jälkeen maa tolpilleen.
Ne IMF:n tylyt sedät tulevat ja murskaavat loput, näinhän kävi mm Kreikassa.
On se vihervasemmistolainen kommunismi niin perkeleen humaania kaikille muille paitsi vihatuille oman maan kansalaisille.
Ai niin, odotelkaapas tulevia veron-ja hinnankorotuksia, niitä muuten on tulossa ja ihan perkeleesti.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, KKi:lle, Huru-ukolle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

KKi: Korona vain puhkaisi kuplan. Suomen valtionvelka on muistaakseni 120 miljardia euroa ja se on otettu nousukauden aikana mikä on vastoin kaikkea järkevää taloudenpitoa. Ja sillä on pidetty yllä yliturvonnutta julkista sektoria sekä maahanmuuttoteollista kompleksia. Juuri niitä kahta asiaa josta hallituksemme ei tulevan laman aikana leikkaa mitään. Meillä muurahaiskansalaisilla on edessämme pitkät ja ikävät vuodet.

Huru-ukko: Olen tainnut pelata koronaa viimeksi silloin kun olin armeijassa mutta silloin sitä tulikin pelattua ahkerasti. Uudenmaan sulkuhan sinänsä tuli liian myöhään joten en ole varma että oliko sillä enää siinä vaiheessa suurtakaan merkitystä. Nythän se sitten lopetettiin.

Joppos123: Oletpahan piru vie täysin oikeassa. Yleensäkin muuten tuon YK:n joutaisi lopettaa tarpeettomana. Ja niin kuin KKi:lle totesin niin meillä muurahaiskansalaisilla on kolme pirun pitkää vuotta edessä. Ja näitten – plus noin viidentoista edellisen vuoden – jälkiä on seuraavan hallituksen vaikeaa korjata vaikka se kuinka täysjärkinen olisikin.

QroquiusKad kirjoitti...

Mitäkö Älykkäät Nuoret Naiset tekevät, kun IMF:n mustasalkkuiset sedät tulevat lukemaan madonlukuja? Eivät niin mitään:
siihen menee uskoakseni riittävän kauan, että he pääsevät vastuusta karkuun ja heidän tekemiään sotkuja joutuu siivoamaan seuraava hallitus.

Joten eipä taida kyllä kevät 2023 olla vielä Jussi Halla-ahon hallituksen aika, luulen ma.
Syyllisiä ei sen sijaan saada koskaan vastuuseen. Parlamentaarinen demokratia kun on vastuuttoman eliitin valtaa:
eliitti voi vetää kaikki asiat vituralleen ja juosta karkuun oppositioon.

Becker kirjoitti...

YK on täysin korruptoitunut järjestö jossa se ns. täysitunto ei päätä mitään vaan juuri WHO:n tyyppiset alajärjestöt jotka ovat sitten kaikenlaisten kovapalkkaisten rosvojen, globalistien ja bankstereitten kynsissä.

Valtionvelkaa ei ymmärtääkseni mikään maa maksa takaisin vaan pelkästään niiden korkoja. Moni maa on niin velkaantunut että ei ole mitään mahiksia maksaa noita miljardeja jollekkin keskuspankille joka on ne taikonut tyhjästä.

Suomella on kyllä tosiaan seitsemän laihaa vuotta edessä näiden juuri menneitten seitsemän laihan vuoden jälkeen. Siitä pitävät kyllä kimulit huolen. Ilmastonmuutoskusetukseen pistetään muutama miljardi, sitten Afrikka komissaari Urpilainen haluaa sinnekkin muutama sata miljoonaa kun meillä on vielä se moraalinen vastuu paikallisväestön elintasosota. Sitten ovat tulossa nämä pikku haittamamut joiden tulevaisuus näyttää varsin auvoisalta suomalaisen veronmaksajan siivellä. Tosiaan niinkuin Ykä kirjoitti niin kun ovat saaneet ns. tukea tuonne 25v. asti niin sen jälkeen alkavat muut tukitoimet pyöriä. Näillä ei ankeat ajat näy se näkyy heidän elättäjillään. Siis mitään leikkauksia ei ole tiedossa vaan rahaa pannaan menemään entiseen tahtiin ja lisää hankitaa verotusta ja muita maksuja kiristämällä.

Uudenmaan eristys nyt sitten puretaan. Helsingin poliisipäällikkö Taapio vai mikä sen nimi nyt olikaan oli oikein mielissään siiitä kuinka hyvin eristys onnistui sotaväen avustamana. Tämä oli luonnollisesti hyvää treeniä sillä tulevaisuudessa tämäntyyppinen toiminta saattaa olla arkipäivää vähän samaan tyyliin kuin Ykä on blogeissaan maalaillut.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Veikkaanpa että olet oikeassa ja vuonna 2023 ei vielä mikään muutu. Siitä pitää osaltaan huolta valtamedia jota suurin osa suomalaisista vielä lukee. Voi tietysti todeta että sitä saa mitä tilaa. Mutta perkele, niin minä kuin sinä emme tilanneet.

Becker: Parasta mitä YK voisi tehdä olisi lopettaa itsensä tarpeettomana ja vahingollisena. Ja velan määrä pitkin maailmaa on niin valtava että en tiedä kuinka sitä olisi mahdollista maksaa. Täytyy silti ajatella että se tulee maksettavaksi. Ja maksajia ovat tulevat sukupolvet. Ja hallituksemme ei todellakaan anna tuumaakaan periksi utopiastaan. Se taas ei tiedä hyvää meille tavallisille kansalaisille.

Kalevi Nissila kirjoitti...

Oli kaksi asiaa (muiden ohella), jotka saivat alaleukani loksahtamaan ala-asentoon. Ne olivat lastenhoidon ylärajan nostaminen ja sukupuolineutraali henkilötunnus. Ed.postauksen keskusteluosiossa käytiinkin jo tarkkaan läpi seuraukset, jota henkilötunnuksen muutos saa aikaan. Tämä lastenhoidon ylärajan nosto vakuuttavasti todistaa näiden yksintulleiden 'lasten' alikehittyneisyyden. Huulipunahallitukselta voisikin kysyä Sanna Marin'n sanoin, 'Kuinka te kehtaatte?'. Henkilötunnuksen muutoksessa 'Italialainen lakko' olisi paikallaan.

Anonyymi kirjoitti...

Onhan tässä nyt suurempiakin huolia kuten amnesty kertoo:
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006476105.html

voi yhden kerran.

-Tvälups-

Juha Kivela kirjoitti...

Kirjoitat vastauksessasi Beckerille seuraavasti: "Täytyy silti ajatella että se [velka] tulee maksettavaksi". Juuri näin täytyy velallisen aina ajatella, muutoin kyseessä on nk. moral hazard -ilmiö. Moral hazardia eli moraalikatoa on maailmassa tänä päivänä aivan liian paljon. Nyt tilanne esim. korona- ja/tai eurobondien (tai millä nimellä niitä sitten kutsutaankaan) suhteen on se, että Euroopan pohjoiset maat ovat hoitaneet asiansa suhteellisen hyvin. Etelä-Euroopan maat vastaavasti tahtoisivat moraalikadon mukaisesti muut maat yhteisvelkojen takaajiksi ja siten mahdollisesti myös takaisinmaksajiksi. Tältä osin kirjoittamasi, "Ja maksajia ovat tulevat sukupolvet", pitää paikkansa.

Suomessa ei voida sitoutua moraalikatoon ja kaataa lisää velkaa tulevien sukupolvien niskaan. Jo nyt on Suomessa viime vuodet (vuosikymmen) eletty hyvin vastuuttomalla tavalla (moraalikadon mukaisesti) ottamalla lisää velkaa aikana, jolloin talous kohenee. Tämä on täysin edesvastuutonta. Edesvastuuttomuutta lisää se, mihin tuo lisävelka on käytetty. Tai jouduttu käyttämään aiempien väärien poliittisten päätösten johdosta.

Nyt korot ovat kuluttajille jo nousseet! Samaan aikaan valtiot kuitenkin tukevat yksityisiä pankkeja sadoilla miljoonilla euroilla. Tässä on vakava moraalikadon paikka. Tilanteen vakavuutta korostaa se, että yksityiset pankit saavat kuitenkin keskuspankilta, kuten EKP, lainaa MIINUSkorolla. Täten yksityiset pankit tekevät tiliä molemmista lähteistä (sic!)! Tämä ei todellakaan lisää oikeusvaltioperiaatteen vahvistamista Suomessa eikä myöskään Euroopassa.

Mielestäni kyseessä on erinäisten ROSVOJOUKKOJEN harjoittamat "laillistetut" RYÖSTÖOPERAATIOT, joita Suomessa useat tahot jopa kannattavat (sic!)! Katsotaanpa vain, niin eräät näistä oikeusvaltioperiaatetta ja Suomen Kansaa loukkaavista henkilöistä saattanevat pyrkiä seuraavissa presidentinvaaleissa presidentiksi. Arvojohtajuuden Suomen malli?

Valtamedian rooli tässä on tietenkin valtava. Olet usein huomauttanut valtamedian asemasta Suomessa. Olet huomautuksessasi täysin oikeassa. Kysymys kuuluukin: Kuinka Suomessa olisi mahdollista palauttaa riippumaton, objektiivinen ja totuudenmukainen valtamedia? Tämä on välttämätöntä Suomen yhteiskunnan yhtenäisyyden ja selviytymisen kannalta. Muutoin on vaarassa, että Suomi eriarvoistuu ja jakautuu entistä vakavammalla tavalla nykyisen valtamedian johtamana!

Anonyymi kirjoitti...

Mitä konkreettista hyvää nämä isot ja kalliit organisaatiot kuten YK, WHO ja EU ovat saaneet aikaan? Selitys olisi varmaan sieltä leveän leipänsä saajilta pitkä kuin kirkon matto, mutta totuus taitaa olla toisenlainen ja ainoat hyötyjät ovat nykyään kehitysmaat eli ne ovat se kuuluisa Kankkulan kaivo, johon länsimaista surutta upotetaan rahaa joka ikinen vuosi. Sekään ei riitä, vaan asiansa hoitaneita maita vaaditaan vielä elättämään noista kehitysmaista tulevat onnenonkijat; ensin kutsuttiin pakolaisiksi (reppanoita), sitten turvapaikanhakijoiksi (vainottuja) ja nyt he ovat siirtolaisia (kultamunia), joita ilman ei kerta kaikkiaan voida pärjätä. Siitä huolimatta ohituskaistaa kantasuomalaisten ohi täytyy rakentaa entistä leveämmäksi.

Nuo mainiot tytöt sukkahousuissaan (voisi ministeritason naiset edes yrittää näyttää vakuuttavilta, eikä tulla kameroiden eteen ilman hametta tai pitkiä housuja) tulevat sössimään talouden vituralleen pitämällä kiinni utopistisista tavoitteistaan ja ottamalla surutta lainaa veronmaksajien piikkiin. Osaamisen tason kertoo myös hyvin surullisenkuuluisa kasvomaskikauppa, josta yksi johtaja heitettiin näytösluoteisestii leijonan häkkiin, mutta kukaan ei oikeasti ota vastuuta mistään. Valvonta ja vastuunotto on pahasti pettänyt aivan kuten eräässä itäsuomalaisessa ”hoivakodissa”, jossa kolmasosa vanhuksista kuoli koronaan.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Ja vielä kerran Päivi Nerg ohittamaan pätevät hakijat valtiovarainministeriön kansliapäälliköksi niin voila sano ranskalainen.

Juha Kivela kirjoitti...

Tärkeä ja hyvä kirjoitus!

https://www.oikeamedia.com/o1-136900

KKi kirjoitti...

"
Valvonta ja vastuunotto on pahasti pettänyt aivan kuten eräässä itäsuomalaisessa ”hoivakodissa”, jossa kolmasosa vanhuksista kuoli koronaan.
"

Noinkohan petti?

Pitää ymmärtää näiden "hoivakotien" olevan liiketoimintaa joiden tuotannon välineitä vanhukset ovat.
Koronan hoitaminen on sikäli kallista puuhaa, että tuotantovälineen kulut nousevat tuottoa suuremmiksi.
Tällöin tuotantoväline poistetaan.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta spekulointi seuraavien hallitusten järkevyydellä on täysin turhaa.

Koneisto on toiminut jo vuosikymmeniä (viisi? enemmän?) sillä tavalla, että valtakunnan tasolla ei ole politiikkaan asiaa, jollei ole jo ristiäisissä liittynyt Puolueeseen ja aloittanut aktiivista toimintaa nuorisojärjestössä ennen kouluikää. Ja mitä muistelen oman nuoruuteni poliittisia aktiiveja 70-luvulla, he olivat poikkeuksetta sitä hieman heikompaa ainesta. Ainakin mitä tulee omaan ajatteluun. Muutamasta on kasvanut eduskuntaan suorastaan esimerkillisiä napinpainajia, jotka eivät koskaan kyseenalaista Puolueen ohjeistusta.

Turha siis odottaa järkevää hallitusta miltään pohjalta, vaikka vaalit pidettäisiin heti paikalla.

Etätöitä pitäisi tehdä vielä pari tuntia. Sapettaa taas sen verran, että taidan avata Tsuhnan Koston ja katsella muutaman jakson mieliohjelmaani Kettusta. VHS-kasetilta.

- von Porsimo -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kalevi Nissilälle, Taisteluvälineupseerille, Juha Kivelälle, Rouva Anolle, Anolle, KKi:lle ja von Porsimolle & kiitos kommenteistanne.

Kalevi: ”Kuinka te kehtaatte” ja ”eikö teitä hävetä” olisivat sopivia kysymyksiä hallitukselle.

Tvälups: Juu, se että alle 18-vuotias ei pääse silvotuttamaan itseään on ihmisoikeusrikos. Ja muutenkin tuon Amnestyn ihmisoikeushuolien kohteet ovat varsin rajoitetut.

Juha: Kyllä. Tulevat sukupolvet eivät muista meitä hyvällä. Ja tuo linkkaamasi kirjoitus on hyvä. Sellaisia ei löydy valtamediasta. Toivomasi valtamedian palauttaminen on kyllä pirun vaikeaa. Se kun on vihervasemmiston käsissä ja eihän se siitä irti päästä millään.

Rouva Ano: Varmaankin YK:n suurin tehtävä oli silloin kylmän sodan aikana pyrkiä estämään sen kolmosrähinän syttyminen ja eihän sitä onneksi tullut. Kankkulan kaivosta puheenollen Helsinki aikoo lapioida sinne jälleen lisää rahaa ja perustaa terveyskeskuksiin etnisesti edistyksellisen ohituskaistan. Onneksi se on vasta aloite mutta Helsingin tuntien se voi mennä hyvinkin läpi:

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006475718.html

Ano: Tuo Nerg on kyllä väyrysmäinen selviytymisen mestari. Nainen on kunnostautunut lähinnä ryssimisessä ja valehtelussa ja silti hänelle tarjotaan huippuvirkaa toisensa jälkeen.

KKi: Valitettavan totta. Kun hoivakodin omistaja on sijoitussalkku niin potilaat ovat vain bensaa koneessa.

von Porsimo: Varsinkin järjestelmäpuolueiden kohdalla noin on ollut jo pitkään.

Anonyymi kirjoitti...

Näistä nelikymppisistä lapsista...

... tuli mieleen tämän vuosituhannen vaihde. Valmistelin yhden suuren kaupungin PC-koneiden käyttöjärjestelmäpäivitystä. Kiersin siis pitkin ja poikin tutkailemassa mitä ohjelmia ja minkälaisilla koneilla hommia tehtiin.

Asuntotoimessa olin tiskin takana yhtä konetta tutkailemassa kun toisella puolella, toimen virkailijan kanssa, asioi muuan syyrialainen. Valitti kämppänsä pienuutta ja heikohkoa kuntoa, ikävää sijaintia ja korkeaa vuokraa. Mainittua hemmoa ei kumminkaan löytynyt asukasrekisteristä. No, kämppä olikin hemmon veljen, joka oli kotopuolessa syyriassa käymässä. Oli ollut jo toista vuotta. Kävi ilmi, ettei kitisijä ollut kirjoilla kaupungissa. Ei tietenkään ymmärtänyt suomea kun kerrottiin ikäviä asioita. Mutta onneksi osasi vaatia itselleen etuuksia ilman tulkkiakin.


Toki syyrialaisia ja libanonilaisia on muuttanut pitkin maailmaa jo kauan. Karibialla ja eteläamerikassa on syyrialaisia kauppiaita paljonkin asunut ja asuu. Salma Hayek taitaa olla syyrialaista sukua. Ja ainakin Massad Ayoob - tunnettu USAlainen asealan vaikuttaja ja kirjoittaja. Mutta nämä suomen syyrialaiset ovat paremmin tunnettuja sosiaaliavustus-alan moniosaajina. Jo silloin.

Tiskin tätsykät vaikuttivat hyvin kyllästyneiltä näihin siirtolaisiin. Vaativia, koppavia mulkkuja - kuului siistein kommentti jo silloin. Mitä ne tekivät suomessa oli kaikille hieman hämärää ja miksi ne saivat asuntoja vielä hämärämpää.

Ja hieman OT: Lueskelin juuri Mikrobittiä, siinä oli juttua pienistä tietokoneista Raspberry Pi yms. Yksi jäi mieleen, hinta 70;-, 4Gt työmuistia, suoritin 1.5 GHz neliydinsuoritin, gigabitin ethernet, sopii kytkeä kaksi 4K näyttöä. Viimevuosituhannan vaihteessa oli uudessa koneessa 350 MHz suoritin, 64 - 128 Mt muistia, 14" näyttö, 10 megabitin ethernet, 4 Gt kovalevy. Yksi näyttö, 640*480 tai 600*800. Hinta noin 12 000 FIM. Kävin muistimäärästä ankaraa sotaa penninvenyttäjien kanssa, sain 128 minimiksi vängättyä. Aseenani MS Visual Studion kurssilla saamani MS:n hemmon tieto NT4:n muistinkäsittelystä. Ja tekemäni kokeilut eri muistimäärillä.

Ja tämä toinen päivittely lähti oikein 256Mt muisteilla & Win2000 Pro:lla käyntiin. 350MHz prossat vaihtui 500MHz vauhtivermeisiin ja sitten mikrotuki sai 700MHZ AMD-prossaiset - nämä pyyhkivät lattiaa vielä Intelin 1.5 GHz-koneillakin. Räyh!

Kehitys on kehttynyt. Mutta röyhkeät kitisijät ovat edelleen harminamme.

Pyssymies

Joppos123 kirjoitti...

Perkele sentään kun nousee niskakarvat pystyyn noiden Amnestyjen ja Greenpiissien kanssa. Amnestyä ei kiinnosta paskaakaan kuinka monta Suomalaista on tapettu tai raiskattu ananaspäiden toimesta ja miksi kiinnostaisikaan. Meillähän ei heidän silmissään ole oikeutta elää.
Saatte olla varmoja, että mädätyssalo pitää tätäkin amnetsyn ysköstä prioriteettinaan loppukauden ajan.
Jos Amnestyn edustjalta tai mätisalolta kysyisi vasten pärstää, että miten niinkus ne tapetut Suomalaiset niin vastauksena olisi "Tonnin seteli".

Anonyymi kirjoitti...

Taas hyytävää luettavaa, eikä todellakaan voi hurrata päättäjien pelisilmälle. Ilmeisesti sana "priorisointi" on käsitetty niin, että sitä voi soveltaa vain vähemmistöihin? Kuten aika monta muutakin sanaa nykyään.

Yksintulleet saavat siis nauttia erityispalveluista 25-vuotiaiksi asti. Entä lastensuojelussa olevat suomalaiset täysorvot, koskeeko tämä myös heitä ja jos ei, miksi ei? Suomen vastaavassa tilanteessa olevia romaneja jotka ovat myös vähemmistöryhmä? Vai ihanko vain tuontitavaraa? Annetaanko tällä esityksellä sellainen ikävä kuva, että tulijat olisivat muka kehityksessään neljä vuotta suomalaisia jäljessä? Ei kai sentään.

Samaan aikaan on kuulunut huolestuttavia uutisia siitä, että äänestysikää suunniteltaisiin laskettavaksi 16 vuoteen "koska nuoret ovat nykyään niin fiksuja ja valistuneita". Tosin nämä fiksut ja valistuneet yli 18-vuotiaatkaan eivät vaivaudu pahemmin äänestämään, mutta oikeuksien lisääminenhän on aina hyvä asia. Älkääkä kiinnittäkö mitään huomiota meidän ahneiden suurten ikäluokkien hiljaa mutisemiin sanoihin vastuu ja velvollisuus, samaa sarjaa käpylehmien kanssa.

Nykyinen YK on häpeällinen järjestö. Turvallisuusneuvosto ei voi lähtökohtaisestikaan saada mitään aikaan koska veto-oikeus riittää kaiken järkevänkin torppaamisen. Muuten mennään käsittääkseni sitten enemmistöpäätöksillä ja enemmistöhän on ei-niin-kehittyneitä maita joten päätöksetkin sitten sen mukaisia. Ihmisoikeusneuvoston kalifiksi valittiin Saudi-Arabian edustaja ja yhtään ei valitsijoita hävettänyt. Kaivelin esille neuvoston kolme päälinjanvetoa: sharialain vastaista kritiikkiä ei neuvoston kokouksissa käsitellä; julkinen uskonnon halventaminen on ihmisoikeuksien loukkaamista ja Sveitsi rikkoo kv. oikeutta mikäli maa kieltää minareettien rakentamisen. Lisäksi neuvosto on tuominnut Israelin 26 kertaa eri päätöslauselmissa, Myanmarin kerran ja muut sitten puhtaita pulmusia. Vähän tuntuu puolueelliselta tuo toiminta ja oliskohan jopa muslimeihin hiukkasen kallellaan vaikka niitä onkin alle kolmannes koko maailman väestöstä. Väkivalta ja sillä uhkailu sopivat näköjään tuohon rauhanjärjestöön.
tira+

Kalevi Nissila kirjoitti...

Tässä kun on pakollisessa karanteenissa, niin alkaa puhumaan jopa kahvinkeittimelle tämän hallituksen ja koronan aiheuttamasta eristäytymisestä. Kahvinkeitin on samaa mieltä. Pesukoneen kanssa juttelu ahdistaa, kun se muutenkin käy kierroksilla. Jääkaappi taas on aika kylmäkiskoinen...

Blogissa mainittuun hallituksen esitykseen vaikuttaminen tuntuu olevan täsmälleen samanlaista kuin puhuisi kodinkoneille (tai pukille) - ei vaikutusta. Analogia hallitus- ja pesukoneohjelman välillä on selvä, kumpaakaan ei voi muuttaa - paitsi vaihtamalla! Vaihto taas ei näytä onnistuvan, kuin aikaisintaan kolmen vuoden päästä, jos silloinkaan...

Anonyymi kirjoitti...

Muuten, tuo mainitsemasi terveyskeskusten ohituskaista-uutinen sai pääni melkein räjähtämään raivosta. Kallion terveyskeskuksen toimintahan lakkautettiin ja tilalle perustettiin perhekeskus. Perheissä kun on tulevaisuus. Entiset potilaat työnnettiin tylysti Kalasatamaan sadantuhannen muun lisäksi jonottamaan, ja se jonotusaika on Suomen pisin ja lisäksi vastoin lailla määriteltyä. Mutta kun ei resurssit kuulemma riitä niiden lyhentämiseen. Mutta tulijoille toki riittävät? Oli muuten aika hupaisaa perustella somalien ehdotettua erityisasemaa suomenruotsalaisten kielioikeuksilla. Onko meillä perustuslaissa jo somalikin määritelty kansalliskieleksi? Mikään ei enää ihmetyttäisi.

14.4. usari julkaisi Husun blogin jossa hän listasi syitä miksi somalit ovat yliedustettuina koronassa (onko yhtäkään ikävää asiaa missä he eivät olisi?). Hän mm. kertoo miten somalit haluavat tarjota apuaan ja erityisosaamistaan tässä kriisissä. Lisäksi hän huojentaa oloamme kertomalla että Suomen viranomaisilla ja hallituksella on somaliyhteisön luja luottamus. Kylläpä helpotti! Syyt ikävään tautitilanteeseen ovatkin sitten suomalaisten kontolla.
tira+

Joppos123 kirjoitti...

On se hienoa kun Husu kertoo, että meidän elättämisen lisäksi Somput pelastavat meidät koronasta erityisosaamisellaan. Nyt voin jälleen nukkua rauhassa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, Joppos123:lle, tira+:lle ja Kalevi Nissilälle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Samoja kokemuksia monella muilla. Tuttavani Helsingistä kertoi että Helsingin kaupungin siivoojat käyvät Vuosaaressa siivoamassa etnisesti edistyksellisiä kämppiä. Tieto on vahvistamaton mutta en kyllä pahemmin epäile.

Tietokoneista jos muistelen niin se taisi olla 1996 tai sinnepäin kun ostin ensimmäisen oman koneeni. Pentium, 128 Mt muistia, 1,9 Gt kovalevy. Printterin kanssa maksoi jotain 15.000 mk. Olihan siinä internettikin eli se höyrymodeemi joka pisti että ”biii-dit dit dit dit dit dit-blii blii brrrlll-biii-kosshhhhh-drlt-wiiwöö” kun sitä käynnisteli.

Joppos123: Juuri näin. Ei lisättävää.

tira+:

Viesti1: Joo, ajoituksen mestariteos. Veikkaisin että kyse ei ole edes vähemmistöistä vaan oman hyvän ihmisen egon ruokkimisesta. Lastensuojelun puolella jälkihuolto loppuu 21-vuotiaana eikä sitä voida jatkaa. Siis kantaväestön kohdalla. Tulijoitten kohdalla on yritetty jo kolmekymmentä vuotta joten luulis jo tyhmemmänkin tajuavan että ei tää vaan onnistu. No, tyhmä, tyhmempi, broileripoliitikko.

16-vuotisista vihervasemmisto ajattelee saavansa lisää ääniä. Tosin aika moni suomalainen nuori on huomannut ja kokenut omakohtaiseksi sen, että millä tavalla monikulttuurisuus onkaan rikkaus. Itse en pistäisi pahakseni vaikka täysi-ikäisyyden rajaa vaikka nostettaisiin.

YK:n nykytilan tiivistit täydellisesti.

Viesti2: En muuten tiennytkään että Kallion terveysasema on lopetettu. On siellä joskus tullut käytyä itsekin. No, priorisointia tässäkin. Mitä tulee siihen somalinkieliseen terveyspalveluun niin rouvan kanssa tuumailtiin että montakos somalinkielistä lääkäriä Suomessa yleensäkään edes on? Husu puolestaan on vitsi jonka valtamediamme vaatii otettavan tosissaan.

Kalevi: Erittäin toimiva vertaus. Sillä erolla että hallitusohjelman kannattaja saattaa suuttua kun sitä arvostellaan perustellusti. Sen sijaan kodinkoneet ovat rauhallisempia.

Kalevi Nissila kirjoitti...

Pirkko K. Koskinen oli taannoin ylen haastattelussa kertonut lainsäätämisperiaatteista, joista mainitsi mm. että kukin maa hyväksyy vain ne lait, jotka kuuluvat sen omaan kulttuuriin. Tärkeää on, että meillä Suomessa jokainen kokee, että saa tarvittaessa oikeutta.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Pirkko_K._Koskinen

Jos siihen tuodaan ulkopuolisia/ulkopuoliset lait, niin se tulee aiheuttamaan konflikteja. Seurauksena taannutaan oman käden oikeuteen. Esimerkkinä hän kertoi Pohjois-Irlannin levottomuudet.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Pohjois-Irlannin_levottomuudet

klova kirjoitti...

Suomalaisten syntyvyys jatkaa laskuaan,jos tilanne ei loppuvuonna muutu,niin hedelmällisyysluku jäänee alle1,2 eli ollaan mm-mitalisijoilla.

Mitenkä tämä liittyy maahanmuuttoon?

No siten,että jos mitään ei tapahdu niin kolmen neljän vuoden päästä osa päiväkodeista opettajineen ovat turhia,sitten peruskoulut,lukiot,ammattikoulut ja yliopistot.Samalla kotimainen kysyntä ja koko talous ottaa tajapakkia ja saamme ihan oikean työvoima ja samalla kuluttajapulan.Ja tämä kierre ruokkii itseään,kohta ollaan tilanteessa jossa useassa kunnassa kerrotaan että ei,tänäkään vuonna ei syntynyt yhtään vauvaa ja kunnassamme on 300 eläkeläistä 100 työikäistä kohden,kuten Sulkavalla.

2030 maassa ei ole tätä menoa yhtään maakuntaa jossa väkimäärä lisääntyisi ja asukkaiden keski-ikä huitelee lähellä 50.Ei tarvita asuntoja eikä tuotantolaitoksia,tarvitaan vanhainkoteja ja saattohoitolaitoksia ja joku kustantamaan kokonaisen kansakunnan hautajaiset.

Suomalaiset eivät lisäänny,syitä on varmaan satoja elllei satojatuhansia, mutta se nyt vaan ei auta tässä konkursissa.Jotain on tehtävä ja nopein ja tehokkain tapa on tuoda väkeä ulkoa.Uskokaa pois,miitä tulee ja niitä tuodaan.

On maan ja kansan kädettömyyttä jos eivät kykene tai halua integroida tulijoita ja edes suorittaa alkeellista karsintaa.Meillä suomalaisilla on usein ihmeellinen luulo,että olisimme jotenkin taitavia ja ahkeria.Minusta suomalaisen perikuva on vastuuvaraston virkamies,työ on periaatteessa läsnäoloa ja kun kerran sukupolvessa joutuu tekemään sitä mihin on palkattu,niin seurauksena on katastrofi.

Sellaiselle kansalle käy huonosti.Se tekee sukupuuton ja ihan itse.Jo muutaman vuoden kuluttua esim Kainuussa on koululaisia 20% vähemmän kuin nyt ja tuo ketju ensinnäkin pahenee ja jatkuu noiden pienien sukupolvien koko eliniän.

Tämän kaiken päälle vielä kolmannes ikäluokasta syrjäytyy tavalla tai toisella.Ja kaikenpäälle tämä ei ole mitään oletusta tai tulevaisuuden ennustamista vaan ihan selvää matematiikkaa.Eikä tarvitse edes itse laskea,tilastokeskus on laskenut valmiiksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kalevi Nissilälle ja klovalle & kiitos kommenteistanne.

Kalevi: Jo satoja vuosia sitten Olaus Petri sanoi viisaasti että ”mikä ei ole oikeus ja kohtuus, se ei saata olla lakikaan”. Ja tulee muistaa että Pohjois-Irlannissa oli melkoinen rähinä vaikka ihmiset siellä olivat rodullisesti, kielellisesti ja kulttuurisesti paljon lähempänä toisiaan kuin kantasuomalaiset vs. tänne väkisin tuodut islamilaiset kansat.

klova: Eihän tää hyvältä näytä mutta ei ratkaisu voi olla että tuodaan parikymppisiä ulkomaalaisia suoraan eläkkeelle niin kuin nyt tehdään. Toisiakin tapoja on. Unkarin perhepolitiikan myötä syntyvyys on lähtenyt kasvuun.

Juha Kivela kirjoitti...

Ykän kanssa samaa mieltä. Unkarin malli on toiminut.

Seuraava on ehkä liian suuri vastuu suomalaisille ylimmille laillisuusvalvojille, mutta totuuden nimissä pakko suorittaa. Suomeen on säädettävä viiveettä laki Perustuslakituomioistuimesta. Kaikki merkittävimmät poliittiset rikokset ja väärät päätökset, sanotaanko vaikka, vuodesta 1990 tähän päivään selvitetään oikeudenmukaisesti mahdollisimman nopealla ja määrätietoisella aikataululla.

Valtakunnanoikeus kokoontuu ja tuomitsee poliittiset rikolliset. Rikoksista ja maan tavasta aiheutuneet vääryydet korvataan.

Kantasuomalaisille ainakin teoreettisesti mahdollistuisi ihmisarvoinen elämä mahdollisine perheineen ja lapsineen. Kuulostaa naivilta ja lapselliselta, mutta kyse on poliittisista valinnoista. Joko kantasuomalaisen elinehtojen kurjistamista jatketaan, jolloin syntyvyys vääjäämättä laskee. Samaan aikaan poliitikot päättävät uusista ohituskaistoista ja vastaavista, joista tässäkin ketjussa on kerrottu ulkoa tuotetuille, niin ei ole vaikea nähdä, millainen on lopputulos.

Kyllä kaksoisstandardit ja ohituskaistat ovat tuottaneet syntyvyyden lisäyksen Suomeen. Tosin tämä ei ole tapahtunut kantasuomalaisten parissa samassa mitassa. Kantasuomalaisen kun on tarvinnut lähteä tuottamaan valtiolle veroeuroja, jotta ulkoa tuotetut voivat lisääntyä ja kaksoisstandardit ja ohituskaistat voidaan pitää yllä.

Nythän oli Keijon twiittaama mainoskin kantasuomalaisille lähteä kevät- ja kesätöihin maatiloille. Ullattaen mainoksessa olikin kantasuomalaisia. Kadonneet olivat ulkoa tuotetut, joita Monster kuitenkin käyttää ahkerasti työpaikkailmoituksissaan. Viesti on selvä: kantasuomalaiset pelloille ja ulkoa tuotetut korvaamaan kantasuomalaiset korkeamman tuottavuuden työpaikoissa.

Tulemme mitä todennäköisemmin vielä näkemään mielenkiintoisia asioita. Mielenkiintoinen ei todellakaan ole synonyymi miellyttävälle, kuten Ykä on usein viisaasti huomauttanut.

Arvioikoon jokainen tykönänsä seuraavaa, mutta huomautan, että tuollaiset "työelämäprofessorit" ohjaavat maamme hallitusta. Eräs heistä sanoi viime viikolla radiossa, että terveitä yrityksiä ei kyettäisi tunnistamaan, joten jaetaan vain kaikille yrityksille vastikkeetonta rahaa. Kauppatieteellisissä vähänköehkäopistoissa ainakin opetetaan edelleen kursseilla yritysanalyysiä ja vastaavia, joilla yrityksen elinmahdollisuuksia tutkitaan laaja-alaisesti.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vihriala-ehdottaa-helikopterirahaa-valtioille-velkaa-nollakorolla-ja-ikuisesti/bcb72245-8199-4eab-b2c5-578b02b599c6

Yhteenveto: niin maamme kuin koko maailman mittakaavassa asiat on ryssitty nyt pahemman kerran. Ei tähän hetkessä tultu. Oli jokunen vuosikymmen aikaa... Toisinkin olisi voinut varmaan valita? Anteeksi pitkähkö vuodatus. En kerta kaikkiaan enää voi ymmärtää sitä, miksi kauppatieteellisiä korkeakouluja ja yliopistoja on enää Suomessa. Kaikki hoituu kuitenkin poliittis-ideologisella doktriinilla, jolla ei enää ole juuri mitään tekemistä itse taloustieteen kanssa. Mieleen väistämättä tulee, että elämme jossakin hyvin epämiellyttävässä dystopiassa.

Jossakin aiemmassa blogi-kirjoituksessa joko Ykä tai kommentoija muisti The Eaglesin legendaarisen biisin Hotel California. Siinähän laulettiin, että "...And she said, We are all just prisoners here of our own device..." ja "...You can check out any time you like... But you can never leave...."

[https://www.youtube.com/watch?v=EqPtz5qN7HM]

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Juha. Nykyisen Järjestelmäpuolueen vallan aikana mikään ei tule muuttumaan. En omaa tarpeeksi taloudellista tietämystä kommentoidakseni asiantuntevasti tuota linkkiä mutta itse pelkään hyperinflaatiota ihan henkilökohtaisista syistä. Jos parinkymmenen vuoden aikana vanhuuden varalle tehdyt säästöt muuttuvat sen myötä tupakkiaskin arvoisiksi niin se ei juuri ikeniä naurata.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Tämä sakki on siitä mainio että sitä kaiken logiikan vastaisesti täytyy pitää yhtä aikaa voimavarana ja velvollisuutena. Noista tietokoneista voi todeta että niitten hinnat ovat kyllä pudonneet tuolta 90-luvulta. No, tosin kukaan silloin vielä ajatteli että joskus lähes kaikki kulkevat tietokone perstaskussa.