keskiviikko 22. huhtikuuta 2020

PÄIVITETTY PSYKOBIOLOGIA


Samaan aikaan kun Suomi valmistautuu haatanallis-merkeleelliseen lamaan voi tavallinen kansalainen silti onnellisena todeta että valtamedia näinä vaikeina aikoinakin jaksaa muistuttaa meille siitä, mikä on olennaisen tärkeää. Tuore muistutus tuli Iltalehdestä jossa psykologian tohtori Marja Kokkonen Jyväskylän yliopistosta saa mukavasti palstatilaa ja toteaa uutisen mukaan että jatkossa urheilijoiden tulisi muodikkaan trans-ideologian perusteella saada määritellä itse oman sukupuolensa. Siis ts. ilmoitus- ja fiilisasiana. Ja perusteita löytyy:



Tulee huomata että ainakin kyseisen Kokkosen avautumisen perusteella voidaan todeta että psykologia on tieteen tai ”tieteen” alana jättänyt sekä lääketieteen että biologian kierroksella taakseen. Kas kun kyseiset tieteet – ilman lainausmerkkejä – eivät vieläkään tunnista kuin kaksi sukupuolta. Eikä luonnollisesti valtamedian toimittaja kysy että oliskos väitteellenne muuta perustetta kuin jatkuva inttäminen.

Kyseessä on tietysti vain yhden ihmisen mielipide mutta juuri tällaiset mielipiteet saavat suhteettomasti huomiota mediassa ja se mikä saa huomiota mediassa saa huomiota valtakoneistossa. Elämme muutenkin yhteiskunnassa jossa ”mä haluun” ja ”musta tuntuu” ovat riittäviä perusteita aivan kaikkeen. Edellyttäen tietysti että haluaja ja tuntija kuuluu oikeaan poliittiseen viitekehykseen. Tavallinen muurahaiskansalainen saa haluta ja tuntea ihan keskenään.

Itsekin olen haluava ja tunteva ihminen ja olen vakaasti sitä mieltä että nykyinen elämäntilanteeni on vain sosiaalinen konstruktio. Tosiasiassa identifioidun juuri 65-vuotta täyttäneeseen hyvin vakavaraiseen eläkeläiseen. Mutta tosiasiassa tässä väkerretään niin kuin ennenkin ja kun lähestyn eläkeikää järjestelmä tuumii että vieläkö sinä käppäukko olet hengissä.

Onneksi tätä väkertämistä saa sentään jatkaa täällä syrjäisellä Huitsinnevadan Örnätjärvellä jossa LGBTQTiiTyytä ei tunneta ja jossa osataan tunnistaa mikä kuuluu lääketieteen ja biologian alaan. Eikä täällä muutenkaan hipit hillu eikä anarkistit askartele.



47 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nobelfyysikko Richard Feynman toi aikoinaan julkisuuteen termin cargo cult science. Hän vertaa joitakin “tieteenaloja” Polynesiassa esiintyviin uskontoihin, joista käytetään nimitystä cargo cult. Nämä uskonnot syntyivät sodan aikana, kun amerikkalaiset perustivat tukikohtia Tyynen meren saarille. Tämä oli hyvin siunauksellista, sillä amerikkalaisten lentokoneet toivat mukanaan alkuasukkaillekin erilaisia hyödykkeitä eli cargoa. Alkuasukkaat katsoivat tarkkaan, mitä amerikkalaiset tekivät cargon saamiseksi. Selvästi heillä oli tietynlaiset uskonnolliset riitit, jotka toimivat. Sitten kävi niin onnettomasti, että sota loppui, amerikkalaiset lähtivät, ja cargon tulo päättyi. Mutta alkuasukkaat muistivat, mitä amerikkalaiset olivat tehneet ja rupesivat tekemän samat temput. Kiitoradan kummallekin puolelle laitettiin nuotioita laskeutumisvaloiksi, tehtiin bambumaja lennonjohtotorniksi, majan katon läpi työnnettiin keppi antenniksi, ja mies laitettiin majan sisään puiset kuulokkeet korvilla lukemaan loitsuja puumikrofoniin. Kummallista oli, että vaikka he tekivät omasta mielestään kaiken oikein, lentokoneet eivät laskeutuneet.

Cargo cult -tieteen harrastajat ovat aivan kuin nämä alkuasukkaat. He katsovat vierestä, kuinka oikean tieteen harjoittajat toimivat, tekevät kaiken omasta mielestään samalla tavalla, mutta lentokoneet eivät vain laskeudu. On aloja, joihin sopii täydellisesti nimitys cargo cult, mutta joissakin oikeissa tieteissäkin alalle voi pesiytyä cargo cultin harrastajia. Tästä Ykän esimerkissäkin lienee kysymys.

Toinen professori

Juha Kivela kirjoitti...

Valitettavasti ne hipit hilluu ja anarkistit askartelee Arkadianmäellä ja valtakoneistossamme. Tuottaen mm. tällaista jälkeä:

[https://yle.fi/uutiset/3-11313330]

Kuten Ylen artikkelista ilmenee, niin eräiden piirien vaatimuksia tosiaan on lisää. Eräiden piirien vaatimukset tosiaan otetaan tosissaan ja viedään käytäntöön, toisin kuin toisten. Jälkimmäiset edustavat yleensä niitä Ykän kuvaamia muurahaiskansalaisia. Muurahaiskansalaisia voisi myös tolkun ja järjen ihmisiksi kutsua, jopa vastuuntuntoisiksi.

Vaikuttaa tosin siltä, että Suomessa tolkun ja järjen ihmisiä ei kuunnella, heitä ei oteta huomioon, jne... Valitettavasti Arkadianmäellä ja valtakoneistossamme hilluvat hipit ja askartelevat anarkistit ehtinevät aiheuttaa vielä paljon harmia, onnettomuutta ja tuhoa Suomelle valtiona ja kansakuntana.

Eräissä "tutkimuksissa" on jopa todettu, että EU-maakunta-Suomessa on vähiten korruptiota koko maailmassa. Yleensä aikuiset ovat osanneet tunnistaa vedätyksen ja valehtelun, mutta kenties kehitys kehittyy ja unelma utopiasta on käymässä toteen...

Ajoittain kun seuraa, sanotaanko vaikkapa politiikkaa Suomessa, on voinut sellainenkin ajatus herätä, että Suomesta puuttuvat aikuiset - ainakin ne aidosti vastuuntuntoiset ja rehelliset.

Aikuisia tämä maa kaipaa myös lasten vanhemmiksi. Samoin kuin ymmärrystä siitä, että mies ja nainen täydentävät toisiaan korvaamattomalla tavalla, joka on hyödyksi ja välttämätöntä myös täysipainoisen lapsen kasvulle.

Anonyymi kirjoitti...

Joskus tuntuu että nää vetää stetsonista vai mikä virkattu vittu heillä onkaan näitä juttuja kieli poskessa ja kattoo meneekö läpi, ja meneehän se. Seuraava sitten nokittaa etc...
Tätä mieltä täältä tällä kertaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Toiselle professorille, Juha Kivelälle ja Anolle & kiitos kommenteistanne,

Toinen professori: Toi oli varsin osuva vertaus. Tosin nämä cargo-uskovaiset halusivat jotakin joka oikeasti auttaa heidän elämäänsä ja tämä toinen porukka, no, jotain muuta.

Juha: Totta joo, ja sisäministerimmekin oli riemuissaan tästä ”suuresta edistysaskeleesta”. Lapsella on kylläkin oikeus isään ja äitiin. Ja mietin keskenäni että onko niille jatkossa tarjolla vain entistä enemmän täysi-ikäisiä lapsia jotka toteaa että ”mä haluun”?

Ano: Minä veikkaan että nää on ihan tosissaan. Tietysti kyse on muodistakin mutta muotihan on haudanvakava asia. Varsinkin yhteiskunnallinen muoti.

Kalevi Nissila kirjoitti...

Toinen professori kertoi selvällä suomen kielellä minullekin, miten nämä 'oppineet' ajattelee. Jo Reino Paasilinna sanoi aikoinaan, että he ovat kuin opetettuja koiria - osaavat opetetut temput, mutta eivät ymmärrä niitä.

Kalevi Nissila kirjoitti...

Korjaan! Se oli Erno Paasilinna joka vertasi opetettuihin koiriin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Kalevi. Sanoisin että koirat ovat fiksumpia. Itse vertaisin näitä papukaijoihin. Ja tulee muistaa, että kyse on muodista. Aikanaan oli taistolaisuus, sitten tuli ydinaseeton pohjola, sitten tuli ”monikulttuurisuus on rikkaus” joka ei valitettavasti ole häipynyt vielä minnekään, sitten tuli ilmastohysteria (joka sekin elää erittäin hyvin ja vaatii nimenomaan Suomen elinkeinoelämän tuhoamista). Tämä LGBTQTiiTyy on yksi yhteiskunnallinen muoti ketjun jatkona. Ketjun, jolla ruokitaan papukaijan egoa hyvänä ihmisenä.

Snowcamo kirjoitti...

Koskeeko tuo 'ilmoitettu sukupuoli' myös sukupuolikiintiöitä?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Snowcamo. Hyvä kysymys muuten. Voinko minä ilmoittaa olevani fiilispohjalla nainen ja vaativani korkeammin palkattua paikkaa sukupuolikiintiön mukaan?

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole muoti. Ei, vaikka muoti-ilmiöhän(kuten monesta muustakin hulluudesta) siitä on onnistuneesti brändätty. Vaan täysin järjestelmällistä ja tietoista länsimaalaisten porvarillisten(mitä niistä vielä on jäljellä) yhteiskuntien viimeistenkin muurinkappaleiden hävitystyötä. Vasemmistolaisen roskasakin harjoittamaa päämäärätietoista yhteiskunnallista myyräntyötä, terveen järjen ja vahvan kansan vastaista terroria. Nämä Kokkosetkin ovat vain keihäänkärki. Tuulen haistelijoita. Koepallon heittelijöitä. Keihään varsi on lujasti kaikkialla yhteiskunnassa. Osa myötäillen, osa näön vuoksi vastustellen, disinformaatiota levitellen, konservatiivienkin leirissä luikerrellen. Vastustajien mielialoja kuunnellen ja myötämielisiksi hulluudelle herkistellen. Konservatiivien puolustuslinjoja pala palalta vyörytellen. Alun perin neuvostovastaisten, natomaiden ja yhdysvaltain kiusaksi, sekä sisältäpäin tapahtuvaan heikentämiseen tarkoitettuja vitsauksia, mädätyksen työkaluja.

MikkoK kirjoitti...

Jos psykologian tohtori Kokkonen saa tahtonsa läpi, loppuu oikeiden naisten urheilu. Naisurheilun seuraajienkin into lopahtaa, kun luomunaiset eivät enää pääse edes karsinnoista läpi. Naisten oikeuksien ajajat saavuttivat aikoinaan sen, että naisten osallistumisen urheiluun tuli hyväksytyksi. Ympyrä on sulkeutumassa ja nyt feministien nais- ja miesviha on poistamassa naiset urheilukuvioista.
Hieman soveltaen: voisiko kuka tahansa julistautua psykologian tohtoriksi ja vaatia sen virallista tunnustamista?

Hemuli kirjoitti...

Itse olen ehdottomasti Kokkosen kanssa samaa mieltä! Kun jokainen saa valita urheileeko "miesten" vai "naisten" sarjassa niin sukupuoleen perustuva sarjajako muuttuu tarpeettomaksi ja päästään todelliseen tasa-arvoon.
Femakot tuskin kuitenkaan ajaa moista muutosta.... Esmes nyrkkeily ja paini jossa miehet ja naiset samassa sarjassa voisi olla mielenkiintoista...

Pauli Vahtera kirjoitti...

Jännää, että tohtori puhuu juuri urheilusta. Jos olympialaisia vielä pidetään, voisi joku iso karju sanoa, että olen tästä lähtien nainen. Monissa lajeissa karjuilla olisi kilvoittelemista naisten kanssa, mutta ainakin naisten nyrkkeilyn raskaassa sarjassa joku 120-kiloinen karju voittaisi helposti 81+kg sarjan naiset. Olympialaisissa on ylin painoluokka naisilla 75 kg, enkä nyt selvitä onko se yläraja.

Sen jälkeen kun kultamitali taskussa ja saatu kunnalta lahjatontti ja olympiakomitealta tunnustuspalkintona rahatukku, voisi taas ilmoittautua mieheksi.

DDR:n ja Neuvostoliiton naiset tekivät maailmanennätyksiä, jotka ovat vieläkin voimassa. He saattoivat olla naisia, vaikkakin doupattuja. Joku Usain Bolt voisi ilmoittaa olevansa nainen, ja ottaa kaikki maailmanennätykset pikajuoksuissa ja pituushypyssä. Näitä ennätyksiä ei koskaan rikottaisi.

Sukupuolihuijauksia on urheilussa jo nähty, mutta toistaiseksi ikähuijarit ovat voitolla. 30-vuotias partalapsi on Ruotsissa voittanut alle 14-vuotiaitten juoksukilpailut. Ja onhan noita ikämiehen näköisiä nuorten maailmanmestareita nähty yleisurheilussakin.

Kansakoulun loppuun käyneenä minäkin jossain vaiheessa ajattelin lukea tohtoriksi. Olisi päässyt julkisuuteen sanomaan mitä lystää. Ja olisi se ollut hienoa saada köyhään perheeseen ensimmäinen tohtori, vaikkei ylioppilasta saatukaan (no yksi tuli vuosikymmeniä myöhemmin.) Mutta sitten huomasin työelämässä, että tohtorit ovat varsinaisia idiootteja. He tietävät jostain hiiren papanasta kaiken, mutta elämästä eivät ymmärtäneet mitään. Päätin, etten noin tyhmäksi halua ja jätin opintoni kandi-tutkintoon.

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Yrjöperskeles: Minusta näyttää kovasti siltä, että ihan normaalit vanhemmatkin osaavat nykyään kasvattaa näitä täysi-ikäisiä lapsia jotka toteaa että ”mä haluun” aivan liikaa. Ei ole mitenkään mahdotonta, että sateenkaaripariskunnat saattaisivat tuottaa heitä vielä enemmän, muttei itsestäänselvääkään.

Sanoinko sen jo riittävän sekavasti? Vai pitäisikö kokeilla pupppulausegeneraaattorilla?

Kalevi Nissila kirjoitti...

Minusta on hyvin huolestuttavaa tämä pseudotieteen (Cargo cult -tieteen) harrastajien leviäminen myös oikeiden tieteiden maailmaan (kummallista, että tässäkin jo joutuu käyttämään nuorisoilmausta 'oikeesti').

Yliopistossa lyhyesti sanottuna, tehdään perustutkimusta johon tarvitaan vähintään tohtoritason tms. aivoja. Tuloksena saadaan näitä valmiiksi pureksittuja tietoja kuten laskentakaavoja ja menetelmiä, joita tällainen tavallinen toteuttaja sitten käyttää laskutikulla (tietokonetta olen käyttänyt 70-luvun alusta saakka) laskien esim. lujuuslaskuja, tai simuloidessaan sähköverkoja. Ts. ollaan niitä toteuttavia persvakomiehiä, johon itsekin kuuluin (nykyään joku epäkurantti käppäukko, joka istuu karanteenissa jossain kopissa). Ei rakennustakaan perusteta epävarmalle pohjalle.

Yksi tällainen 'tieteilijä', joka pääsi valtaan on Neuvostoliitossa vaikuttanut Trofim Lysenko. Lysenkon menestyksiä julkistettiin tiedotusvälineissä vuosina 1927–1964 ja raportoitiin loistavista läpimurroista, jotka todellisuudessa yleensä epäonnistuivat.

Juha Kivela kirjoitti...

Tällainenkin uutinen tämän päivän jo muutoinkin sakeaan uutismassaan...

[https://yle.fi/uutiset/3-11313521]

Tiedä sitten, kuinka tuohon oikein suhtautuisi... Eurostoliitto?

QroquiusKad kirjoitti...

Cargo cult on suomeksi lastikultti:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Lastikultti

Psykotohtoritäti sai tuossa uutimessa julki mihinkään järjelliseen perustumattomia mielipiteitään, joiden vastapainoksi äänensä saivat esiin myös lukuisat naisurheilijat.
Heidän palautteensa oli yksiselitteistä, syistä jotka normaalisti kehittynyt ihminen ymmärtää. Psykologeista en menisi vannomaan.

Yleensäkin maailmanaikamme suo Asiantuntijoiden julkaista yksityisajatteluaan asiantuntijan auktoriteetilla. Niinpä Ilta-Sanomat on julkaissut lukuisia Ulkopoliittisen Instituutin asiantuntijan Mika Aaltolan kirjoituksia, joissa hän on sormi pystyssä antanut neuvoja Trumpille, ettei häntä vietäisi Jong-unin kanssa kuin litran mittaa.

Aaltola on ymmärtänyt lopettaa nämä. Ehkä siksi, että hänelle on riittävän monta kertaa huomautettu tekevänsä itsestään pellen suoltamalla neuvotteluohjeita miehelle, joka on neuvotellut maailman talouseliitin kanssa gigadollareien diilejä kauemmin, kuin Aaltolan poika on edes elänyt.

Mutta kuten ylempänä pohdittu, maassamme tuntuisi olevan huolestuttavan suuri määrä aikuislapsia. Niinpä itseäni ei lainkaan yllättänyt tämä uudin:
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006483430.html

Juuri tämä, josta on vuodatettu niin paljon lämmintä itkua vallan hallitusta myöten - ja koko homma olikin taas kerran silkkaa pelkkää valehtelua ja huijausta, eli taqiyyaa.
Tuskin tämä yllätti muitakaan kuin kaikkein Älykkäimpiä ja Nuorimpia Naisia. Ikävä kyllä heitä riittää aivan liikaa tehtävissä, joihin heitä ei pitäisi kenenkään edes kuvitella sijoittavansa.

Valitettavasti yhteiskunnan naisistuminen on edennyt sinänsä loogista reittiä yhteiskunnan infantilisoitumiseen. Lapsia me kohta oomme kaikki, oomme kaikki, oomme kaikki.
Paitsi tietysti ne, joiden täytyy elättää lapset ja suojella heitä.

Anonyymi kirjoitti...

Kalevi Nissilä: Siin ne Trofimin loistavat muruivat oikeesti?
Utelee käppäukkojen heimoon kuuluva Huru-ukko

Kalevi Nissila kirjoitti...

Huru-ukko: Aiheellinen kysymys. 1900-luvun alkupuoliskolla uraauurtava geneetikko Nikolai Vavilov matkasi viidelle mantereelle kootakseen valtavan siemenvaraston. Mitä siitä seurasi, niin siitä seuraavassa linkissä on enemmän:

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Nikolai_Vavilov

National Geographic Ma 20.04.2020 esitettiin tv:ssä eriomainen yhteenveto kyseisistä hemmoista: Cosmos: Mahdolliset maailmat

Saattaa tulla jossain välissä uusintana.

Strix Senex kirjoitti...

Tuolle tohtoristädin ehdotukselle luulisi löytyvän hyvinkin paljon kannatusta miesten keskuudessa. Piirikuntatason kundit, siis hyvät urheilijat, jotka eivät kuitenkaan yllä kärkeen kansallisella tasolla, voivat loistaa naisten sarjoissa. Niillä luomunaisilla ei tietenkään tämän jälkeen ole käytännöllisesti katsoen mitään mahdollisuuksia, mutta niin makaat kuin petaat.

Kun tuo täti-ihminen on nyt noin paneutunut urheiluun, hän voi seuraavaksi ryhtyä kahistelemaan Pasilan konepajan alueen seksistisiä kadunnimiä. Sieltä nimittäin löytyy sekä liukulaakerinkuja että rullalaakerinkuja. Että mitäkö tekemistä tällä on urheilun ja sukupuolen kanssa? No, kaikkihan tietävät, että miesjuoksijat ovat naisjuoksijoita nopeampia sen takia, että rullalaakerin kitka on liukulaakerin kitkaa pienempi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, MikkoK:lle, Hemulille, Pauli Vahteralle, Yhel Turkkulaasel, Kalevi Nissilälle, Juha Kivelälle, Qroquius Kadille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Ymmärrän pointtisi oikein hyvin mutta väitän silti että kyseessä on pitkälti muoti. Toki tiedän kulttuurimarxilaisuuden ja nykyaikana sen tavoitteet ovat lähes täyttyneet. Mutta kulttuurimarxilaiset halusivat konservatiivisten arvojen romahduttamista siksi, että länsimaista ei ole panemaan hanttiin kommunismin vyöryä vastaan. Sen sijaan nykypelleille kulttuurimarxilaisten väline on tavoite itsessään. Se kun on niin muodikkaan edistyksellistä.

MikkoK: Niin loppuu ja kyseessähän on silloin totaalinen syrjintä naisia kohtaan. Ja kyseinen psykologian tohtori ” johtaa opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa PREACT-tutkimushanketta, joka pyrkii edistämään yhdenvertaisuutta ja syrjinnän torjumista urheilussa ja koululiikunnassa.” Varsin mielenkiintoisella tavalla hän tuota toteuttaa. Veikkaan muuten että jos vaikka sinä julistaudut psyk tohtoriksi niin sinä saat aikaiseksi huomattavasti järkevämpiä lausuntoja kuin ne sertifikoidut tohtorit.

Hemuli: Ja se todellinen tasa-arvohan on sekin vain määrittelykysymys.

Pauli: Kiitos hyvistä huomioista ja tuo tohtoreitten määrittely oli osuva. Sinänsä olen kyllä törmännyt aika usein samanlaisiin maistereihinkin. Riippuu vähän että minkä alan maisteri on kyseessä.

Yksi Turkkulaanen: Sanoit ihan selvästi ja töissähän mulla on menossa ties kuinka mones ”mä haluun”-sukupolvi. Se ei ole tietysti otantana oikein kattava koko maata ajatellen.

Kalevi: Totta puhut ja lysenkolaisuus on suomalaisissa yliopistoissa vahvassa kasvussa. Laitetaanpa tuossa yksi osuva esimerkki:

https://pbs.twimg.com/media/EWMrjA-WoAAcYe7?format=jpg&name=large

Kinkytutkija… siihen ne verovarat menee.

Juha: Näyttää siltä että Länsi-Euroopassa on aivan liikaa ihmisiä jotka eivät muista Neuvostoliittoa. Ukrainalaiset sattuneesta syystä muistavat ja sen sattuneen syyn nimi on Holodomor.

Qroquius Kad: Erinomaisia huomioita jälleen kerran. Kyseinen psykotohtoritäti kuulu siihen porukkaan joka yrittää muuttaa jatkuvalla inttämisellä olemattoman olevaksi ja miksei yrittäisi kun valtamedia komppaa. Laitetaan tähän se Katju Aron legendaarinen josta Ylen toimittajat eivät kyselleet minkäänlaisia perusteita:

https://pbs.twimg.com/media/C-ekgFxW0AAzk2u.jpg

Ja sen irakilaisjätkän ”ylösnousemus” on suvaitsevais-tiedostaville pirun nolo juttu mutta pianhan se haudataan jonkun sopivan persuskandaalin alle. Yhteiskunnan naisistumisesta > infantilisoitumisesta olen täysin samaa mieltä.

Huru-ukko: Kalevi jo vastasikin.

Strix Senex: Ruotsissahan feministit ovat jo muuten mittailleet että miesten mukaan nimetyt kadut ovat pidempiä kuin naisten mukaan nimetyt. Ei ole sellaista asiaa josta ei ongelmaa löytäisi. Pitäisiköhän muuten nuo kadut nimetä uudestaan eli Liukuvoiteenkuja ja Lämpörullankuja?

AaJii kirjoitti...

No tässähän se tulisi tasa-arvoinen tilanne, kun kohta kaikki urheilisivat omalla ilmoituksellaan naisten sarjassa. Eipä tarvitsisi enää katsoa yleisurheilua edes naisten pituus- ja korkeushyppykisojen verran.

Mutta täytyy sanoa, että olinpa kyllä taas kerran iloisesti väärässä, kun kuvittelin että tämä terveystaloudellinen kriisi edes vähäksi aikaa palauttaisi järjen maailmaan. Mitä vielä, ei muuta kun kovempia kierroksia vaan hullunmyllyyn.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, AaJii. Veikkaanpa että tuollaisia tyyppejä ei kiinnosta urheilu muuten kuin mahdollisuutena levittää omaa järkihaasteista ideologiaansa. Ja vauhti kiihtyy aivan varmasti. Vihervasemmistolla on nyt se etsikkoaikansa ja se ei taatusti tuhlaa sitä. Tuossa Irak/EIT-tapauksessa se sai kyllä mukavasti nenilleen.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Ennen vanhaan hyvään aikaan tämä kommenttini olisi ollut ns. Off-Topic, mutta kun totean sen olevan Päivitettyä Psykobiologiaa niin eiköhän se sovi tänne kuin virkattu vittu ministerien avustajien päähän?

Mitä vetoa, että tuo Irakissa pidätetty on se "Murhattu Turvapaikanhakija"?

Ja nyt:
- Se tuodaan (perinteitä noudattaen) Suomeen tuomiolle
- Vankilaan kärsimään tuomiotaan
- Ja siellä Suomen Kansalaisuuden saaneena taikaseinän antimista nauttimaan?
- Tai
- Rikoksesta tuomittuna ei voi palauttaa Irakiin kun siellä voi käydä huonosti
- Joten saa ikuisen turhapaikan taikaseinineen?

https://twitter.com/Halla_aho/status/1252985049751879682

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vittuuntunut NettoVeronmaksaja. Saattaa käydä niin kuin ennustat. Nyt lyön itse hetkeksi foliopipan päähän ja tuumin että siinä EIT-tuomiossa oli tilatun makua. Siitä seurasi nimittäin niin suuret suruorgiat jotka kyllä sekoittuivat suureen riemuun siitä että saatiin syy panna palautukset jäihin. Ja voisiko, ehkä siis voisiko olla mahdollista että KRP:ssä on vielä oikeita poliiseja jotka tuumivat että nyt pannaan hanttiin ja nostetaan – elävä – kissa pöydälle? Joka tapauksessa tämäkin episodi kertoo sitä kuinka kusetettavia hölmöjä meillä on koko suvaitsevais-tiedosto täynnä.

Anonyymi kirjoitti...

"Sertifioidun urheilupsykologin" kehotuksesta voisin minäkin karvarintauroona ilmottautua penkkipunneruksen SM-kisoihin naisten sarjaan ja omassa ikäluokassa pätkähtäisi mestaruus. En vain ilkeä tehdä sitä, vaikka munatkin säilyisi.

Ekku kirjoitti...

Näin äkkiseltään olettaisin, että "sateenkaaripariskunnilla" on juuri se ero luonnollisiin pariskuntiin, että he eivät pysty itse tuottamaan näitä jälkeläisiä...
On mielenkiintoinen homma, että homopareille halutaan helppo tie adoptioon, mutta uskoakseni yksin asuvalla miehellä ei tätä mahdollisuutta ole.

Kalevi Nissila kirjoitti...

Olen tässä ihmetellyt, miten nykyään saa tohtorin arvon? Kun 70-luvun alussa nuorena nöösinä olin tohtoritasoisten kanssa tekemisissä, nämä olivat mielestäni neroja. Tohtoreita oli palkattu diplomi-insinöörien ohella jopa yksityisiin yrityksiin. Osaamista arvostettiin.

Kehittelivät sellaisia juttuja kuten, tyristoriohjauksia sähköveturien-, paikallisjunien- ja raitiovaunujen-, sekä jäänmurtajien moottoriohjauksiin. Kaappi-tietokonetta lattiatasolle paperikoneiden ohjaukseen (silloin atk-laitteet olivat ilmastoiduissa tiloissa, joita valkotakkiset miehet valvoivat). Oikosulkumoottorien elektroninen pyörimisnopeuden säätö (päästään eroon kollektoreista ja harjoista). Logiikkaa, jolla tukki saadaan sahateollisuudessa parhaiten hyödynnettyä, teatterivalaistuksen ohjausta (voidaan etukäteen suunnitella kuhunkin esityksen sopiva valaistus) jne... Asiota tehtiin tarpeeseen ja töitä oli.

Nytkin on suomessa osaavaa porukkaa, osaamista vaan ei arvosteta. Saksalaisten kanssa kun oli tekemisissä 90-luvulla, niin vastaavasta työstä maksoivat kaksinkertaista palkkaa verrattuna suomalaiseen. Syynä oli, voivat keskittyä firman töihin, kuin miettiä millä rahalla autonkin korjauttaisi itse tekemisen sijaan. Tohtoreitakin puhuteltiin "Herr Doktor". Suurin ero nykyään näyttää olevan siinä, että jostain ilmestyi 80-luvulla porukkaa, joka ilmeni siten, että mm. omalla alallani johtajat olivat enemmän kiinnostuneita toistensa firmojen omistamisesta, kuin niiden kehittämisestä. Politiikka tuli mukaan!

Anonyymi kirjoitti...

Moro!

Nimimerkkille Ekku.

Tuo adoptio asia on ollut aiemmin tällä Suomessa äärimmäisen tarkasti valvottu. Ja on sitä nytkin ns. normaaleille, perinteisille pariskunnille.
Ja nyt näyttää että tässäkin asiassa tehdään tarkoituksella, tietoisesti, ohituskaista niille jotka eivät edusta perinteistä, ennen normaalia pari- ja ydinperhettä.

Etenkin suomalaisen (tarkoitan myös geneettisesti ja kulttuurillisesti) lapsen saaminen adoption kautta on todella vaikeaa verrattuna ns. kolmansien maiden lapsiin.

S.E.P.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Ekulle, Kalevi Nissilälle ja S.E.P:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Ajatellaan iltaa kuppilassa jossa Makelta – entiseltä painonnostajalta – kysellään että mitäs urallasi saavutit. Ja Make vastaa ”no, voitin mä monta naista”. Ei taida katu-uskottavuus nousta…

Ekku & S.E.P: En ole asiasta varma. Adoptiot eivät kuulu osaamisalueeseeni. Tosin sen seuraukset valitettavan usein kuuluvat. Mutta herää kysymys että ollaanko kyseistä ohituskaistaa valmistelemassa?

Kalevi: Veikkaisinpa että kovissa tieteissä tohtorit ovat samanlaisia tohtoreita niin kuin ennenkin. Mutta yhteiskuntatanhuaminen on toinen juttu. Tein aikanaan pienen listauksen Tampereen yliopiston niin tohtorinväitöskirjoista kuin graduista. Vilkaise itse:

http://yrjoperskeles.blogspot.com/2015/06/turhuuden-markkinoilla-osa-ii.html

Kuinka paljon noita tosiasiassa tarvitaan?

Kalevi Nissila kirjoitti...

Oli muuten JÄRKYTTÄVÄÄ luettavaa nämä listat - koskien vain YHTÄ yliopistoa!! Itse olen tavallinen opistoinssi, mutta ymmärrän, että pääosa tuosta on täyttä roskaa, enkä tiedä mitä hyötyä tällaisista 'tutkimuksista' on??

Olen ollut tekemisissä Tampereen Yliopiston kanssa koskien 80-luvun alussa kehittettävää sähköverkoston laskentaohjelmaa Commodore Pet 16 pöytätietokoneelle verkonsuunnittelun avuksi (se mitä siitä seurasi onkin toinen juttu). Sain käsiini yhden lisensiaatintutkimuksen, joka antoi hyvän pohjan ohjelman kehitystöhön - muutoin se ei olisi onnistunut, vaikka tietämys periaatteessa riitti.

Lopuksi osui silmään Aamulehti: Tuleva Tampereen yliopisto niputtaa samaan tiedekuntaan sähkö- ja tietotekniikan ja teatterityön – syynä tiedekuntien määrä, joka lukittiin
Eeva Törmänen 8.6.2018 15:41 Työelämä

Miten teatteri tähän liittyy...?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Kalevi. Jep. Vain yksi yliopisto. Ja vain lyhyt aika. Ja toi sähkö- ja tietotekniikan sekä teatterityön yhteen niputtaminen taitaa olla ihan kaiken huippu.

Ekku kirjoitti...

Näin olen minäkin ymmärtänyt, että adoptio on pitkällinen ja hankala prosessi, joka sen tietysti pitääkin olla, jotta nimenomaan se lapsen etu tulee huomioitua.
Minäkään en tiedä, että onko jotain ohituskaistaa oikeasti tekeillä joillekin ryhmille, mutta ainakin olen mediassa nähnyt juttuja, joissa jotkut valittavat sitä, kun heillä ei mielestään ole samoja oikeuksia adoptioon kuin "kaikilla" muilla. Eräskin kansanedustaja kumppaneineen oli ainakin lehtitietojen mukaan innokas adoptioon, mutta kun katsoo ko. Henkilön toimintaa yleisesti ottaen, niin on parempi, että ottaa lemmikin ja mielellään pienen ennemmin kuin lapsen. Ei näytä oikein vastuuntunto riittävän lapsen huoltamiseen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ekku. Ehkä tässäkin vaikuttaa se ”mä haluun”-ilmiö. Halutaan jotain mutta ei oikein ymmärretä sen olevan elävä ihminen. Omissa hommissani olen nähnyt noita adoptioiden varjopuolia.

Becker kirjoitti...

Länsimaisen sivilisaation degeneroituminen se vaan jatkuu iloisesti rallatellen. Mullahit seuraa mielenkiinnolla milloin tämä itseänsä mädättävä kulttuuri tippuu suoraan käteen kuin kypsä omena.

Urheilukilpailut tulevat olemaan tosi mielenkiintosia. On miesten sarja ja muunsukupuolisten sarja jossa ovat sitten nämä 29 variaatiota edustavaa.
Naisten sarja jää luonnollisesti pois osanottaja puutteen vuoksi.

Tuo kuvasi Kinkytutkijasta aiheutti tahattomia puistatuksia. Hyvä ettei kaffeet lentänyt näppäimistölle. Mistä näitä sikiää?

Suomessakin tullaan taas jälkijunassa mitä näiden lähi-idän haittamamujen rehellisyyteen tulee. Sitä nimittäin ei ole eikä tule. Vääräuskoisia saa ja pitää kusettaa kaikin mahdollisin keinoin. Ruotsissa tämä asia on havaittu ja tiedetty jo ajat sitten, mutta Suomessa ollaan taas viisaampia ja hakataan päätä seinään. Ruotsissa ne jatkaa kusettamista edelleenkin mutta se onkin sitten jo aivan toinen juttu. Ääni demareille on ääni vaikka huijarilta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Olet oikeassa ja suomalaisten kusettamisesta on hyvä esimerkki tämä Irakissa kuollut ja yllättäin ”jälleensyntynyt” jätkä jonka myötä Suomi sai EIT:ltä tuomion joka sai aikaan suruorgiat. Se kinkytutkija olisi ollut 1980-luvulla silkkaa Pahkasikaa.

Becker kirjoitti...

Tässä muuten kun rahoista puhutaan niin silmiini sattui juuri uutinen jonka mukaan Malmön kaupunki saa tällä hetkellä 16 miljoonaa kruunua avustusta per päivä, jonka maksavat muut ruotsalaiset veronmaksajat. Tämäkään ei riitä vaan kaupunki on ruinaamassa lisää rahaa edellisen lisäksi. Kaupungissa lähi-idästa tulleiden työllisyysaste on 13% ja afrikasta tulleiden 8%. Tämähän ei tietenkään vaikuta kotimaiseen kotouttamispolitiikkaan millään lailla sillä olemmehan ruotsalaisia fiksumpia. Ruotsissa muuten sinut katsotaan työllistyneeksi jos teet kuukaudessa tunnin maksettua työtä. Tälläviisiin saadaan tilastot näyttämään mukavilta.

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

tikun nokkaan nostamasi relatiivibiologia, mikäli penetroi urheilumaailman, tulee tietenkin tuhoamaan naisten sarjoja kohtaan nyt kasvavan yleisökiinnostuksen. Ja ajan mittaan naisten sarjat.

On myös sukupuolittuneita arvostelulajeja, kuten taitoluistelu ja kilpatanssi. Näiden omien lajimääritelmien mukaan naisten tulee ilmentää naisellista ja miesten miehekästä olemista. Mitä tekee lajin yleisösuosiolle, jos naisten taitoluistelukisat ovatkin yhtä drag queen-paraatia?

Kehitysmaalaisten elämäntavoissa ja -taidoissa on paljon korjattavaa, totta. Mutta luonnon kieltävän vitopäisyyden vakavasti ottaminen on kyllä ns ensimmäisen maailman yhteiskuntien aivan ikioma autoimmuunisairaus.

Hassua vielä, että nämä ihmisen sukupuolineutraaliutta vaativat ihmiset usein kuitenkin ymmärtävät eläinten lajinmukaisia tarpeita. Kuten semmoista, että kanaparvessa pitää olla kukko, jotta kana voi olla täydemmin kana. Mikä muuten on ihan totta. Tai että 450 kg lehmät eivät tapaa tapella keskenään, kun laumassa puhaltelee 1200-kiloinen sonni. Ihmistenkin lajinmukaisesta sukupuolittumisesta on paljon kirjallisuutta. Kuka siis sanookaan, että ihminen ei ole eläin: konservatiivi vai vihervasuri?

Terv. Achtung

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille ja Achtungille & kiitos kommenteistanne.

Becker: Heja Sverige! Maa, joka teki itsemurhastaan itseisarvon. Valitettavasti Suomi seuraa perässä.

Actung: Ehkä ratkaisuna on rumaluistelu:

https://www.youtube.com/watch?v=R5Gnk9hW7xg

Länsimaissa ns. edistykselliset ihmiset pyrkivät muuttamaan omat maansa kehitysmaiksi kuvitellessaan että kehitysmaat ovat meitä kehittyneempiä maita. Ja sieltä löytyy se sonni kun tarvitaan. Tosin minä en sitä tänne kysynyt.

Anonyymi kirjoitti...

Muistan ne vanhat hyvät ajat, jolloin Suomessa oli vielä varsin tiukka maahantulopolitiikka - maahanmuutostahan ei silloin edes puhuttukaan, outo ajatus. Edustustoissa ihan eurooppalaistenkin viisumipakollisten maiden kansalaisten anomukset syynättiin tarkasti ja jos niissä oli jotain epäselvää, alistettiin Suomeen silloisen migrin päätettäväksi. Euroopan ulkopuolisten maiden kansalaisten anomukset aina, ja jokainen lisäksi haastateltiin ihan ilman tulkkeja ja juristeja - eikö kuulostakin järkyttävältä? Lennokkaita sepityksiä kuultiin kuten nykyäänkin, mutta silloin todistustaakka oli hakijalla. Somalien massamuutto sitten muutti tilanteen, en tosin tiedä tähän mitään järkevää syytä paitsi ehkä juuri he importoivat sanan rasisti joka onkin raikkaasti lisännyt suomen kielen sanastoa.

Tämä nyt ei liittynyt mitenkään urheiluun, mutta tuohon "Aliin" kuitenkin. Palasi Irakiin vapaaehtoisesti ja veti massit - vapaaehtoisethan saavat muutaman donan, ilmeisesti periaatteella "pienemmän riesan tie"- ja kai tuolla summalla muutaman kuukauden kehitysmaassa elää ja voi suunnitella kaikenlaista kivaa tulevaisuudenturvaa. En nimittäin hetkeäkään usko että tämä idis olisi syntynyt tyttären päässä. Sinänsä kiinnostavaa nähdä missä maassa potentiaalinen ylösnousemus tapahtuu.

Googlatkaapa pakolaisneuvonta.fi, siellä on oikein fotokin juristilaumasta. 11 naista, yksi mies, ja ikäjakautumakin hieman epätasapainoinen.

Juuri kun Husu helpotti oloamme kertomalla että somaliyhteisö armollisesti antaa luottamuksensa hallitukselle, tulikin masentava takaisku. Helsingin Uutisissa 22.4. kerrotaan, että "luotto pormestariin on mennyt". Meni ketku kertomaan, että somalien tartunnat ovat 9-kertaisia muihin kaupunkilaisiin verrattuna. Uutinen on "aiheuttanut rasismia. Somaleita on alettu kiertää kaukaa... Se on todella ilkeää. Sen takia ihmiset eivät enää luota pormestariin." Ja luonnollisestikin somalit ovat saaneet viruksen kun ovat kuskanneet kantasuomalaisia lentokentältä.

Täytyy nyt vaan elää tämänkin faktan kanssa.
tira+

Anonyymi kirjoitti...


Juuri näin.
Tietyillä, etenkin "julkiksilla tai poliittisilla tyypeillä" olisi parempi ottaa, ja
adoptoida hoivattavakseen enintään HAMSTERI!
Se ei kykene ymmärtämään asemaansa, vaan rullaa hyrrässä eteenpäin, kuten huoltajien imago vaatii!

S.E.P.

Ne voi myös unohtaa bussi pysäkeille! Jos hyvin käy, voi palkinnoksi saada polkupyörän!

QroquiusKad kirjoitti...

Tohtoreiden pudonneeseen tasoon saattaa vaikuttaa seikka, jonka lapsinero Pekka Himanen lausui haastattelussa väiteltyään tohtoriksi 20-vuotiaana:
toimittaja ynnäili hänen acadeemisia saavutuksiaan ikävuosiin nähden ja kysyi, missä vaiheessa Himanen ehti tehdä lisensiaatintutkielmansa. Pikkunero Pekka vastasi hämmästyneenä, etteihän kukaan nykyään enää tee lisurintyötä.

Toisin sanoen tämän päivän tohtori vastaa viime vuosituhannen lopun lisensiaattia, jos kerran lisurintyötä eivät enää tee muut kuin lääkärit, hammaslääkärit ja eläinlääkärit, joille se on se valmistava tutkinto.

Ja onpa tuon tuostakin kuultu tohtoreita tarvittavan liike-elämään lisää, jonka johdosta tohtorinväitöksen vaatimuksia pitäisi helpottaa! No mikäpä siinä sitten:

muutetaan kandintutkielmat graduiksi ja gradut väitöksiksi! Saadaan tohtoreita oikein liukuhihnalla, kun kerran laadulla ei ole näköjään merkitystä.
Sanoihan Joe-setäkin määrän olevan itsessään laatua, vaikka Talvisodan olisi pitänyt opettaa hänelle toista.

Mitä tulee kuolleista heränneeseen pikku arabiparkaan, eipä tässä liene kenelläkään hätää.
Kuolleistaherännyt saapunee kohta julkisuuteen pyytämään vuolaasti anteeksi Suomen rehdiltä kansalta petostaan, johon oli pakotettu:
hänen oli lavastettava kuolemansa, ettei olisi tullut todellisuudessa vihollistensa murhaamaksi!

Hilpeä Huti-Maisa itkaisee julkisesti ja toivottaa miekkosen tervetulleeksi takaisin Suomeen, myöntäen saman tien kansalaisuuden poikkeusmenettelyllä anteeksipyyntönä hänen kärsimyksistään, joihin hän oli joutunut pakotetuksi Suomen kammottavan ihmisoikeusrikoksen johdosta.
Martin Scheisse hohottaa riemuissaan, kuinka nyt ovat ihmisoikeudet toteutuneet täysimääräisesti:
Suomi on saanut tuomion rasismistaan ja rasismin uhri elää ja voi hyvin Suomessa!

Lopputulos:
arabijätkä tulee Suomeen loppuelämän kestävään täysihoitoon kansalaisuuden kera, EIT:n langettama tuomio ihmisoikeusrikkomuksesta pysyy ja valtavalemedia saa tekosyyn raivota Perussuomalaisille yleisesti ja Halla-aholle rityisesti.

Iloisia ovat he kaikki. Meitä muita vituttaa ankarasti. Mutta meiltähän ei edelleenkään kysytä.

Anonyymi kirjoitti...

Tuon Kalevi Nissilän kommenttiin Tampereen Yliopiston hallintorakenteesta oli lipsahtanut jonkin verran Lapin Lisää. Kyseinen tiedekunta on nimeltään:
Informaatioteknologian ja viestinnän tiedekunta

Käytännössä se on hallintohimmeli, jollaisilla syntynyt megaliittinen kolossi säilyy rehtorin kannalta jossain määrin hallinnassa.
Tiedekunta-käsitteen alla on taas käsite "Opintosuunta" joka vastasi aiemmissa laitoksissa käsitettä tiedekunta. Vaikka siellä on myös kielitiede, niin tulevat sähköinssit eivät edelleenkään tutki keskiajan englanninkielen merkityksiä eivätkä näyttelijätyön opiskelijat joudu kesäharjoituksissa nousemaan korkeajännitetolppaan tekemään suurjännitekytkentöjä.

Kalevi Nissila kirjoitti...

Ano: Kiitos tarkennuksesta 24. huhtikuuta 2020 klo 12.06

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys tira+:lle, S.E.P:lle, Qroquius Kadille, Anolle ja Kalevi Nissilälle & kiitos kommenteistanne.

tira+: Muistanpa nuo ajat minäkin eikä silloin ajateltu ensinkään että toimivaa järjestelmää pitäisi lähteä räpläämään. Somalit kai jotenkin vetosivat tiettyjen ihmisten vääristyneeseen hoitoviettiin ja siitähän se räplääminen sitten alkoi. Alin kohdalla tää jupakka olis saanut tulla pääsiäisenä. Eikös niitä ylösnousemuksia ole juuri silloin tapahtunut? Mitä tulee somalien mussuttamiseen niin en osaa sanoa ovatko he luontaisesti niin röyhkeitä vai onko järjestelmämme opettanut heidät sellaisiksi.

S.E.P: En suosittelisi hamsteriakaan. Onhan se kumminkin elävä ja tunteva olento. Mutta mitäs jos ottaisi lemmikiksi homeen? Kirjoittelin siitä aikanaan:

http://yrjoperskeles.blogspot.com/2016/06/lihaa-kott.html

Qroquius Kad: Kiitos hyvistä huomioista. Minähän itse olen kirjoittanut ylioppilaaksi silloin kun maasa alettiin ajatella niin tohtoreista kuin maistereista että määrä on laatua ja niinhän ajatellaan edelleenkin. Mitä tulee arabijätkään niin saattaa hyvinkin käydä niin kuin tuumailet ja häiskästä tehdään mediassa jonkunlainen sankari.

Ano & Kalevi: Kiitos lisäyksistä. Sinänsä nämä hallinnolliset uudistukset saavat aikaan kaikenlaista huvittavaa.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

"...eivätkä näyttelijätyön opiskelijat joudu kesäharjoituksissa nousemaan korkeajännitetolppaan tekemään suurjännitekytkentöjä."

Tuossa on kyllä ajatusta, virtaa ei vaan saa kytkeä pois. :D

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vittuuntunut NettoVeronmaksaja. En lähtisi kuitenkaan sähköteloittamaan ketään mutta mulla käy näyttelijöitä tavallaan sääliksi. Niissäkin löytyy taatusti ihan tervejärkistä ja kansallismielistäkin porukkaa mutta kun kulttuuriala on itsessään läpeensä vihervasemmistolainen niin eivät hekään uskalla suutaan aukaista. Saattaa olla roolit sen jälkeen hiukka vähissä.