perjantai 11. elokuuta 2023

RÄÄKOOPEE JA ABSOLUT R

Tämä täysin käsistä lähtenyt – ja todennäköisesti täysin laskelmoitu – rasismihysteria alkaa saavuttaa absoluuttisia tasoja. Sinänsä tätä voisi pitää mainiona sketsiteatterina ellei kyseessä olisi kokonainen kansakunta ja sen tulevaisuus.

Uusimpana esiintyjänä  jo pitkään kaksilla rattailla keikkunut RKP ja sen johtaja Anna-Maja Henriksson. Kyseinen nainen joka uskoo olevansa maailman akselia pyörittävän puolueen pomo on avautunut ja avautumisenhan julkaisee mikäs muu kuin Yle. Kyseinen Anna-Maja saavuttaa kahdessa lauseessa aivan uusia sfäärejä ja niitten kohteenahan on tietenkin perussuomalaiset.

Ensimmäinen:

Haluamme nähdä todellisia rasisminvastaisia toimia ja katumusta, jotta luottamus voidaan saada takaisin.

Ja toimet sekä katumus & siihen liittyvät katumusharjoitukset ovat tässä tapauksessa asioita joihin persuilla ei ole minkäänlaisia määrittelyoikeuksia. Mutta eihän tää vielä mitään. Tää oli sinänsä jo tuttua.

Mutta se toinen lause:

Haluamme, että perussuomalaiset osoittaisivat käytännössä etääntyvänsä asioista, jotka voidaan kokea rasistisiksi teoiksi.

Boldaus ja alleviivaus oma. Tässä ollaan jo absoluuttisella tasolla sillä – niin kuin matkan varrella ollaan monesti huomattu – rasistisiksi teoksi voidaan kokea aivan mitä tahansa. Muun muassa myös sen, että perussuomalaiset ovat puolueena olemassa.

Eli Henriksson on vanhalla ja hyväksi havaitulla linjalla. Vaadi mahdottomia. Kun saat sen, vaadi lisää.

RKP on ollut varsin vastenmielinen takiaispuolue jo pitkään mutta nyt puolueessa on noussut kusi lopullisesti nuppiin ja se kuvittelee että se sai viime vaaleissa ehdottoman enemmistön.

Mokomat paskat.


41 kommenttia:

Kalle Pelttari kirjoitti...

Valtamedia mainostaa aina itseään vallan vahtikoiraksi. Nyt voisivat muuttaa tämän niin ylpeänä käyttämänsä sanonnan muotoon: Perussuomalaisten vahtikoira. Siis keskittyä pelkästään perussuomalaisiin, niin kuin ovat tehneetkin. Purra vastasi Henrikssonin pyytämiin asioihin, että nyt saa katumusharjoitukset riittää, kun mikään ei kuitenkaan riittäisi. SDP:n Timo Harakka pahasti tavallaan hallituksen kaadon olevan päämäärä ja he itse haluavat nyt hallitukseen. Koko kesä ollaan muka eletty poliittisessa painajaisessa.

Anonyymi kirjoitti...

Asiaa voisi ajatella myös siten, että Baja-majan puheet on tarkoitettu vain omalle porukalle ja tavoitteena saada oma puolue kokonaisuudessaan hallituksen taakse. Jos asia on näin, silloin hän kyllä tekee hyvää politiikkaa.

Gottihan Se kirjoitti...

Nyt ollaan kyllä kiperässä tilanteessa kun pitää etääntyä kaikesta joka voidaan kokea rasismus teoksi!

Nehän ei edes anna meidän tehdä harakiria, kun valkonaamana sen tekeminen tulkittaisiin rasismukseksi ja "kulttuurinominimeksi"!

Sitten ihan meidän elossa olohan on varmasti rasismusta myös, ainakin flirttailee sen kanssa. Tämähän tarkoitaa sitten, että ollaan "pahempia kuin aatu" jos olemme elossa tai kuolleita. Meille ei hirveenä jätetä vaihtoehtoja, "damned if you do and damned if you don't"...

Rasistinen Kansanmurha Puolue on kyllä hyvä näissä.

Anonyymi kirjoitti...

Oikein sanottu. Privilegioistaan pitävät kiinni.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä tarvittaisiin nyt sitä "Tehokasta katumista"

Tämä teho on vain yhtä määrittelemätön kuin se kuuluisa vihapuhekin.

Kuinka tehokasta sen katumuksen pitäisi olla. Määritelläänkö se SI-, DIN- vai SAE-järjestelmän mittayksiköillä?

Riittääkö hevosvoima vai tarvitaanko jottawatti (YW)-luokantehoja?

Mitenkä loisteho ja näennäisteho?

Vai lasketaanko jäyhyysmomentin ja pyörimismäärän suhde nykäyksiin tunnissa. Vai sekunnissa?

Nyt vähän määrittelyä määrittelemättömyyteen.

Nakuileva Kipsi

Vanha kyynikko kirjoitti...

Samoilla aatoksilla mennään,mutta aina on mahdollista jonkinlainen takapotku näiden rasististen ruåttalaasten "puohon"(eteläpohojalaasittain),sitä orotellessa voimia kaikille kanssakärsijööllen.

Strix Senex kirjoitti...

Taistolaisaikoina kumarrettiin Moskovaan päin ja mätkittiin neuvostovastaisuudella. Nyt Moskovan on korvannut Mekka ja neuvostovastaisuuden rasismi. Rähmälläänolon perinne sen kun syvenee ja lakeijamentaliteetti sen kun yltyy. Lakeijamentaliteettihan on sitä, että etsitään joku muukailainen, jonka edessä nöyristellään ja jonka nimissä kotimaassa tyrannisoidaan ja uhotaan.

Purra muuten taisi antaa hyvän ohjeen siitä, miten tähän vouhotukseen kannattaa suhtautua. Ettei vain olisi lainannut sitä Topeliukselta: "Hämäläinen ottaa hyvän ja pahan päivän vastaan samalla järkähtämättömällä tyyneydellä." Savolainen puolestaa sanoisi noille melskaajille, että "outko nyt ihan tosissas ja ou nyt hullujas hupajamatta". Tämä hämäläinen tyyneys tai savolainen lupsakkuus taitavat olla ne parhaat suhtautumistavat. Minulla kun on edelleen sen verran luottamusta tähän Suomen kansaan, että maltti ja tolkku ovat sittenkin ne tavat joilla täällä uskottavuutta ja luotettamusta hankitaan. Mediasta voisi saada toisenlaisenkin kuvan, mutta kannattaa muistaa, että toimittajaporukka on vain pieni sisäänpäin lämpiävä lauma, jonka alta heidän leipäpuunsa on kuihtumassa heidän typeryytensä takia.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Purralla on näköjään yleissivistystä. Hän käytti katumuksen vaatimisesta termiä, joka on muisto Kiinan Kommunistisen Puolueen Kulttuurivallankumouksen aikaisesta kielenkäytöstä. Silloin siellä vaadittiin ja tuomittiin "kansanviholisia" eli kaikkia koulutuksen saaneita tai ennen vallankumousta jotain omistaneita, opettajia, yliopistoväkeä, virkamiehiä jne. katumaan julkisesti eli "aktiivista katumusta" osoittaen torilla väenkokouksen edessä kaikkia taantumuksellisia tekojaan ja ajatuksiaan ennen kuin heidät tapettiin. Tätä kulttuurivallankumouksen aikaista menettelyä on pidetty kansanmurhana, pari mijoonaa kuoli, vähintään saman verran vammautui ja kaikkiaan vainottuja oli 36 miljoonaa.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

"Rasismi" -käsitettä on tässä yhteiskunnallisen keskustelun kiihkossa käytetty oikosulunomaisena teriggerinä, mikä luonnollisesti on sitten herättänyt myös ne käsitemäärittelyihin mieltyneet keskustelijat, joiden lempiharrastuksena kaikissa yhteyksissä on syventyä määrittelemään käsitteitä toisilla käsitteillä.

Jos käsitteet ovat lähtökohtaisesti pelkkiä magialla ladattuja taikasanoja -- tabukäsitteitä, tunnustuksellisen ajattelun stiiknafuulioita -- mikään määrittely ei niitä pysty sen "realistisemmiksi" tekemään, joten kaikki määrittely-yritykset tosiasiassa puksahtavat tyhjää.

Mielestäni sitäpaitsi on enemmän kuin outoa, että yleensä päteviltäkin pinnalta käsin näyttävät määrittely-yritykset eivät ota huomioon sitä mahdollisuutta tai vaihtoehtoa, että termi voidaan määritellä myös tavalla, jossa käy ilmi että "rasistit" saattavat olla jossain asiassa aivan oikeassa.

Rasisti on ihminen, joka vaistovaraisesti tajuaa, ettei siitä, että kaikilla on "ihmisarvo", mitenkään seuraa se, että kaikki "kulttuurit" sopeutuisivat keskenään.

Kulttuurit ovat nimittäin kovia kognitiivisia tosiasioita, ehkä kaikkein kovimpia, jotka ihmistä määrittävät. Ihminen on lajityypillisesti, lähtökohtaisesti ja olemuksellisesti sosiaalinen olento, ja on olemassa yhteisövoimia, yhteisöominaisuuksia ja yhteisöilmiöitä, jotka eivät ole palautettavissa yksilöiden ominaisuuksiin ja pyrkimyksiin.

Kun kansainvaellus on massamuotoista, kysymys ei ole enää yksilöistä -- joita toki voi löytyä ominaisuuksiltaan jos jonkinlaisia. Kysymys on siitä että oman yhteisön yhteisöllisyyttä ei saisi päästää hajoamaan, eikä ainakaan toisilleen liian ewrilaisia tai kehityksessään eritasoisia kulttuureja pitäisi väkisin yrittää sekoittaa keskenään.

Rajat kiinni. Se ei ole rasismia. Pahat asenteet ja arvot syntyvät siitä että kskenään yhteismitattomia kulttuureita yritetään saada väkisin -- luonnollisista kulttuurisista hylkimisreaktioista välittämättä -- saada sopeutumaan keskenään.

Ruotsiskielisen väestöryhmän sopeutumattomuus on kyllä käydyssä keskustelussa tullut esille, toivottavasti se ei nostata luonnollisia hylkimisreaktioita.

alianor d'aquitaine kirjoitti...

Itse ruotsia puhuvana ihmisenä joudun kylmästi toteamaan, etten ole sitä enää vuosiin tarvinnut mihinkään lukuunottamatta muutamaa sosiaalista perhetapahtumaa vuosittain.

Ruotsin opetus kouluissa tulisi tehdä valinnaiseksi ja sen sijaan tukea todella merkittävien valtakielien opetusta. Siitä olisi nuorille enemmän hyötyä.

Kuten monet ovat todenneet RKP:stä eroon pääseminen tervehdyttäisi meidän poliittista elämäämme. Täysin tarpeettomia sährääjiä koko porukka.

Anonyymi kirjoitti...

IS 2023-08-10
"Hallituspuolueiden ryhmä­johtajat kertovat konkreettiset keinonsa rasismin kitkemiseen"
"Hallituspuolueiden ryhmäjohtajat ehdottavat rasismin ja syrjinnän kitkemiseksi muun muassa anonyymiä rekrytointia, juutalaisseurakuntien määrärahojen kasvattamista ja asennekasvatusta."
https://www.is.fi/politiikka/art-2000009775354.html


Hallituspuolueiden ryhmänjohtajat tulivat ilmoittaneeksi, että Suomessa on rasismia ja syrjintää. Olematonta ei voi kitkeä, olevaista voi. Tahraavat omaa pesäänsä kaloittamalla maailmalle, että meilläpä on rasismia.

Anonyymirekrytointi voi tuottaa yllätyksiä valintohin, koska anonymiteetti perustuu meriitteihin. Luultavasti sopivia valittavia saadaan erikoisilla vaatimuksilla tyyliin eduksi "arabian kielen natiivitason osaaminen".

Määrärahojen kasvattaminen. Miksi juuri juutalaisseurakuntia pitää tukea. Ja keitä aiotaan asennekasvattaa.

acc

KKi kirjoitti...

Joo heh, Balle Ramstedtin pankakapuolue nauttii nyt oikein kunnolla kun on kerrankin ns. vaa'ankieli paikalla. Tuskinpa bättrefolkia rasismit juurikaan kiinnostaa.

Pääasianahan on päästä kunnolla vittuilemaan junteille Persuille. Tämänkin tilanteen mahdollisti keskustan oppositiokepulointi. On sille piukea ja baja tarjonneet pullukalle pullakaffet jos toisetkin oikein kermakaffella ja omarmunkilla.

Tässäpä vielä kepulipullukka armollisuudessaan nöyrtyykin, kansan pyynnöstä toki, ottamaan Hallitus Vastuuta. Lopputuloksena sitten sipilöintiä ja berneröintiä lisää.

Anonyymi kirjoitti...

Jani Mäkelä vaati Eva Biodeen eroa oman puolueensa eduskuntaryhmästä. Hyvä hyvä. Juuri näin.

Tapsa vaan

Isä Nicolae kirjoitti...

Ojdå, men men och shockerande Ykä!


Eikös se ole vain härligt, että pieni vähemmistöpuolueemme on ottanut mitä sulokkaimmaksi elämäntehtäväkseen kaikkialla kytevän ratsismimme poiskitkemisen?

Itse voin jopa luovuttaa sloganin tähän jaloon tarkoitusperään:
Ack jättekiva, Henrikssons ErKkoPee - Suomesta sortovapaan tekee!

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Tampereella taas "kulttuurieroja". Aikuisten joukkueen treeneissä on hemmolla ollut mukana lauta jossa pystyssä nauloja... hyvin on sopeutunut, not.

Anonyymi kirjoitti...

”Ruotsiskielisen väestöryhmän sopeutumattomuus on kyllä käydyssä keskustelussa tullut esille, toivottavasti se ei nostata luonnollisia hylkimisreaktioita.”

Jos ruotsinkielisellä väestöryhmällä esiintyy sopeutumattomuutta, niin kuinka paljon enemmän sitä esiintyy vuoden 1990 jälkeen tulleilla. Ruotsinkieliset ovat saman näköisiä, tapaisia ja puhuvat usein natiivitason suomea. Mitään kahnauksen syytä ei ole. Entä sitten 2015 invaasion myötä ja sen jälkeen tulleet? Heille mediamme ja vihervasemmisto viestii suomalaisten olevan rasisteja ja syrjijöitä. Matalamman älykkyyden ja impulssinkontrollin takia vaeltajat eivät edes pysty tajuamaan, että ovat väärässä maassa. Heidän keskuudessaan syntyy kostoajatuksia. He kompensoivat itse tiedostamattomia puutteitaan ylimielisyydellä, säännöistä piittamattomuudella sekä häiriökäyttäytymisellä.

Acc

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kalle Pelttarille, Ano1:lle, Ano2:lle, Gottihan Se:lle, Ano3:lle, Nakuilevalle Kipsille, Vanhalle kyynikolle, Strix Senexille, Thorvald Eskilinpojalle, Seppo Oikkoselle, alianor d'aquitainelle, acc:lle, KKi:lle, Tapsalle vaan ja Isä Nicolaelle & kiitos hyvistä kommenteistanne ja lisäyksistänne. En tiedä, kuinka pitkälle tämä farssi etenee mutta eihän se vielä lopussa ole. Onneksi Riikka Purra tosiaan totesi että katumusharjoitukset saavat nyt riittää.

Anonyymi kirjoitti...

Somaleista ei ole talvisodankäyntiin Suomessa. Edellinen lause on virallisen määritelmän mukaan rasismia, koska siinä väheksytään kansanryhmää.

Anonyymi kirjoitti...

Ärkoopeen ylläpitämän "rasismikohun" takana saattaa olla jotain muuta. Fennomaanit voivat iskeä heidän etuoikeuksiinsa. Bisnestä tekevät säätiönsä verolle. Viking Linen kuittaamat suurimmat valtiontuet vaarassa. Närpiön tomaatinviljelijät tekevät miljoonatulosta ja kuittaavat valtiolta miljoonatuet, leikkauslistalle. Ahvenamaan valtiontuet, suurimmat Suomessa per persreikä, leikkaukseen. Ja niin poispäin. Taitavaa rakenteellista korruptiota josta mittarit eivät värähdä. Ja viimeisenä vaan ei vähäisenä, ruotsinkieli vapaaehtoiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

"Asiaa voisi ajatella myös siten, että Baja-majan puheet on tarkoitettu vain omalle porukalle ja tavoitteena saada oma puolue kokonaisuudessaan hallituksen taakse. Jos asia on näin, silloin hän kyllä tekee hyvää politiikkaa."
Puheet on tarkoitettu muille hallituskumppaneille, että kyllä me ruåttalaiset ollaan porukassa ja omille sanotaan, että ei me aleta noiden rasistipersujen kanssa, kunhan sanotaan.
Jos petterillä olis munat, se sanois anna-majalle ädjöö. Pidä tunkkis ja tunkinvarrenkin saat pitää. Ja harakalle että joo, olishan me neuvoteltu hallituksen ohjelmasta ja kaikesta, mutta kun se teidän entinen pää-ämmä sano et kokkareiden kanssa ei sanota edes hyvää päivää.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi Anonyymi sanoi...

Somaleista ei ole talvisodankäyntiin Suomessa. Edellinen lause on virallisen määritelmän mukaan rasismia, koska siinä väheksytään kansanryhmää.
Tuskin lie kesäsodankäyntiinkään. Miten lie rasismin kanssa?
Vai onko somaleista siihenkään??
Huru-ukko

QroquiusKad kirjoitti...

Eihän Rasistinen Kielipuolue itsestään mitään kuvittele.
Se tietää.

Se tietää kuuluvansa osana Järjestelmäpuolueeseen, jota edellisvaaleissa äänesti neljä viidesosaa äänestäneistä.
Perussuomalaisia äänesti vain yksi viidesosa.
Äänestämättä jätti hiukan reilu neljäsosa siihen oikeutetuista.

Perussuomalaisilla on vain 620 981 äänestäneen kannatus.
Järjestelmäpuolueella, jonka osa Rasistinen Kielipuolue on, on 2 181 490 äänestäneen kannatus, jos Kride jätetään pois.
Lisäksi 1 430 399 jätti äänestämättä eli antoi Järjestelmäpuolueelle hiljaisen hyväksynnän;
heidän puolestaan Viiden V**itun hallitus olisi saanut jatkaa maailman tappiin.

Niinpä siis:
Rasistinen Kielipuolue on osa Järjestelmäpuolue-koalitiota, jolla on yhteensä 3 611 889 aktiivista ja passiivista kannattajaa Perussuomalaisten 620 981 kannattajaa vastaan.

Yli kolme ja puoli miljoonaa reilua kuuttasataa tuhatta vastaan.
Ylivoima on siis kuusinkertainen.
Ylivoima, josta Rasistinen Kielipuolue on osa.

Minusta tuossa on aika paljon muskelia vaatia Perussuomalaisilta yhtä ja toista.
Kuudella yhtä vastaan.
Ja Rasistinen Kielipuolue tietää sen.

Anonyymi kirjoitti...

Politiikassa on tapana heittää kansalle täkyjä joihin kaikki voivat ottaa kantaa. Sumuverhoja joiden takana voi tehdä enemmän kansalaisten elämään vaikuttavia päätöksiä. Esimerkkinä Sipilä-Orpo hallitus nosti maitokaupassa myytävien juomien alkoholiprosenttia 4,7 % - 5,5 % tasolle. Siis 0,7 % neljässä vuodessa ja lööppejä saatiin. Tasaisen taulukon mukaan kestää 85 vuotta ennen kuin meidän maitokaupasta voi ostaa 60 % Stroh rommia.

Rasismillakin verhotaan jotain suurempaa vaikka, se on kusemista meidän aamiaismuroihin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Huru-ukolle, Qroquius Kadille ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1 & Huru-ukko: Ja jos somaleista sanotaan että ne soveltuvat talvisodankäyntiin niin sekin on rasismia sillä eihän somaleita saa pakottaa sotimaan suomalaisten sotia.

Ano2: Ruotsinkieliset ovat olleet jatkuvasti etuoikeutetussa asemassa.

Huru-ukko: Petterillä ei ole munia mutta kommentistasi sanon että en ole varma. Voi olla että RKP on alkanut uskoa tuohon uskonnolliseen rasismiin.

Qroquius Kad: Lukemat eivät valehtele. Valitettavasti tilanne on näin. Tosin RKP:n eduskuntapaikat ovat vähäiset.

Ano3: Tuohon en ota kantaa kun keppanamiehiä itse olen.

Isä Nicolae kirjoitti...

Nå förstås, svenska talande tiedostava folk!

Se tyhjiö päässäni juuri täyttyi, että tässä EsEfPé:n ristiretkessä joka nurkassa lymyilevää rašismia vastaan on yleisten epäkohtien lisäksi muitakin erikoisia kehityssuuntia.

Tauotta asiasta tohottamalla ÄrKkoPee linkittää ruotsin kielen ja sen äidinkieliset puhujat ratšismista kovasti kärsineiden&kärsivien joukkoon - siis ihan kerjää huomiota (ja kierre kiihtyy). Eikö tästä kuitenkin seuraa:
* koska (klassisen) rašismin käsite nimenomaan rakentuu oletukselle _geneettisperäisestä vieraudesta_ ja siitä poikivista eroista, ei sitä voitane liittää toista, sananmukaisesti kansallista kieltämme puhuviin. Ja jos voi, tällöin ÄsÄfPe tosiasiassa myöntää vieraan geeniaineksen ratkaisevaksi identiteetin muodostusprosessissa, puheenparren sijasta
* samassa ErKkoPee tulee parahultaisesti määritelleksi ruotsinkieliset omaksi erilliseksi rodukseen, mitä se aikoinaan julkisemmin propagoikin "svenska talande bättre folk"

Ja mikä täällä pimeällä puolella varmasti ilahduttavinta, RKP näin itse asiassa vain vahvistaa rasismin teoreettiset taustaoletukset.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Isä Nicolae. Hyviä huomioita. Voi sanoa niin että etuoikeutetut ratsastavat rasismilla jota ei ole.

-TR- kirjoitti...

RKP on melkoinen diktaattori muutamilla paikkakunnilla. Eräänlaisia yksipuoluejärjestelmiä. Eräällä pohjalaisella paikkakunnalla silä on valtuuston kaikki paikat.

Sitten on paikkakuntia kuten Porvoo, Loviisa ja Vaasa joissa ruotsinkieliset ovat vähemmistö mutta RKP on suurin puolue koska suomenkielisten äänet hajoavat muiden puolueiden kesken.

KKi kirjoitti...

Niin, veli QK on valitettavasti sillai oikeassa. Arvo Pohja saattaa hyvinkin näyttää Persuille ovea ja kepulit tilalle Vastuuta kantamaan.

Eipä PS ja Orpo kokkareetkaan mitään sydän ystäviä ole. Höhläähän tässä on pankakaporukan öyhötys. Aivan varmasti bajamajallakin on ollut tiedossa PS asenteet. Nyt sitten hyvesignaloidaan. En vain oikein ymmärrä touhotuksen motiivia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys TR:lle, Qroquius Kadille ja KKi:lle & kiitos kommenteistanne.

TR: Totta. Ruotsinkieliset vissiin äänestää RKP:tä uskollisesti vaikka eivät varmasti kaikki ole mitään suvakkeja.

Qroquius Kad & KKi: Varmasti yksi pääsyy on se, että perussuomalaiset saataisiin pois vallasta pysyvästi. Mutta sitten on varmasti niinkin että sanasta rasismi on tullut sellainen taikasana johon on alettu uskoa niin kuin johonkin pahaan silmään. Ja se Soini juu… katkera poliittinen has been jolta jäi se hillotolppakin saamatta. Ja jätkä ei varmaan vieläkään tajua, että persuja ei äänestetty hänen vuokseen vaan hänestä huolimatta.

KKi: RKP:n motiivit ovat tosiaan outoja. Kas kun se olisi selvästi hyötynyt nykyisestä hallitusohjelmasta.

QroquiusKad kirjoitti...

Eipä kai Rasistisen Kielipuolueen motiiviksi tarvita muuta kuin ikuinen hirvittävä pelkonsa pakkoruotsin lakkauttamisesta ja ruotsin muuttamiseksi paikalliskieleksi, kuten on menetelty kaikissa samankokoisen kielivähemmistön maissa.
Siis niissä, joissa kielivähemmistölle on mitään erivapauksia suotu.
Eihän PS ole sellaisella uhkaillut, mutta kun!
Siksi ihan mikä tahansa muu kelpaa, kunhan ei vaan!

Niinpä RKPuolueella on vaaleista toiseen sama, loppuun saakka uskollinen äänestäjäkunta.
Samoin on KaKolla ja Kekkulilla;
varsinkin jälkimmäinen on traditionalistipuolueen arkkityyppi.
Näin siitä huolimatta, että molemmissa tiedetään olevan kohtalainen määrä äänestäjiä ja varmasti jopa jäseniä, joiden maahanmuuttokanta ei ole puolueensa, vaan persujen mukainen.

Mutta he eivät voi muuta kuin äänestää puoluettaan, joka on heille Isä ja Äiti sekä Aurinko, Kuu ja Tähdet taivaalla.
Heillä ei ole muuta poliittista kotia.
Enin mitä he voivat tehdä vastustaakseen on käydä vaalikopissa, jättää tyhjä lippu ja sitten valehdella äänestäneensä jälleen kerran uskollisesti kuten Puolueen Jäsenen kuuluu.

Ääneen sitä ei pidä sanoa, kuten Mika Illman väitöskirjassaan ohjeisti.
Muuten tulee vaikeuksia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Kyllä pitkälti on näin. Ja valtamedia pitää omalta – hyvin suurelta – osalta tilannetta yllä.

Snowcamo kirjoitti...

Persut pelaavat puhdasta puolustuspeliä, ja kuten tunnettua, se tuottaa aina lopulta tappion.

Nytkin olisi ollut erinomainen paikka todeta vaikkapa että "Me uskomme kaikkien ihmisten tasa-arvoon. Myös suomalaisten. Jos joku pitää sitä rasismina, niin pitäköön. Sellaisille me sitten olemme rasisteja jatkossakin."

'Rasistiksi tunnustautuminen' ylittäisi varmasti uutiskynnyksen eli saisi laajan näkyvyyden mediassa, mutta lausunnon sisältämä rokote alkaisi tehdä työtänsä yleisössä.

Anonyymi kirjoitti...

Eilen luin juttuja Perussuomalaisten kokouksesta. Toimittajaoletettujan lauma kauhistui Purran aloituspuheessaan siteeraamasta Erika Wikströmin Syntisten pöytä kappaleesta. Eivät ymmärtäneet siihen liittyvää ironiaa ja sarkasmia. Siinähän sanotaan, että heittäköön ensimmäisen iven synnitön. Ja että syntisten pöydässä on aina tilaa kaikille muille. Toimittelijat kun itse kutsuvat persuja syntisiksi ja kaikeksi muuksikin epäkelvoksi. Kovin yrittivät tuon perusteella Erikaa leimata persuksi, ymmärtämättä itse luomaansa kuvaa syntisistä ja epäklevoista ihmisistä. Joihin tuon laulun sanoituskin viittaa, syntisiin ja kaikenlaiseen muka "irstailiin" taipuvaisista ihmisistä. Vaan minkäpä ne toimittajaoletetut itselleen taitavat, huutavat vain kuorossa liturgiaansa, että persut on paha paha paha..loputtomiin. Koska itsenäinen ajattelu on kielletty, tai siihen ei ole edes edellytyksiä.
Huru-ukko
PS. En edes mainitse erästä iltalehden nurmea ettei mene maalittamiseksi:))

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Snowcamolle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Kiitos linkeistä. Pannaanpa merkille se, että ne islamofobiasta valittavat jätkät eivät mainitse sanallakaan siitä, kuinka heidän islamilaiset veljensä ovat ”kunnostautuneet” väkivalta- ja seksuaalirikoksissa.

Snowcamo: Olen samaa mieltä.

Huru-ukko: Totta. Valtamedia ei jätä ensimmäistäkään kiveä kääntämättä.

Anonyymi kirjoitti...

"Huru-ukko: Totta. Valtamedia ei jätä ensimmäistäkään kiveä kääntämättä."
Eikä varsinkaan heittämättä!!
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Juuri näin.

Anonyymi kirjoitti...

"Kun tiedeyhteisö on pyrkinyt tunnistamaan ja torjumaan systemaattista syrjintää sekä epätasa-arvoisuutta kaikkialla, on tullut selväksi, että tietyt kosmiset lempininet eivät ole ainiastaan epähienotunteisia, vaan ne voivat olla aktiivisesti vahingollisia", totesi Nasa tiedotteessaan muutama vuosi sitten. Ja mitä tapahtui? Nasa karsi rasistiset lempinimet yötaivaan kohteilta. Se ei enää kutsu planetaarista sumua NGC2392 Eskimosumuksi eikä galaksipariin NGC4567 ja anGC4658 enää viitata nimellä Siamilaiset kaksoset.

Voiko tästä panna enää edes paremmaksi? Edes suomalaiset?

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Rouva Ano. Tuo on kyllä aika huikeeta.

Joppos123 kirjoitti...

On mielenkiintoista nähdä, että viikon aikana mikään ei ole muuttunut. Eilen tosin kun helikopterinouto oli 3 tuntia myöhässä niin ei oikein tiedetty missä maailmalla mennään.
Ykä pyyteli reissurapsaa joten teen tässä nyt luhyen tiivistelmän.

Ajettiin 5-6.8 välisenä yönä samoilla luupeilla Kilpisjärvelle. Nukuttiin yksi yö mökissä ja 7.8 klo 1000 lähti hekolento Somaslompoloon. Sen eteläosaan ihan Valtijoen suulle.
Leiri pystyyn mukaanlukien keittolaavu ja paskahuussi.
Hienot maisemat mutta ihan perkeleen armottomat. Ei mitään yhteyksiä millään vehkeellä minnekkään. Kokeeksi noustiin seuraavana päivänä ihan "lähellä" olevan vaaran laelle, 890 metriä merenpinnasta ja tulos nada. Reissuun meni 4 tuntia.
Kelit olivat kovat ja muuttuivat koko ajan.
Ensiksi saattoi olla perkeleen kuuma, mäkäriä tsiljoona ja vartin päästä tuli vettä kirjaimellisesti vaakatasossa ja 85 kiloinen ukko meinasi mennä nurin ihan tuulen voimasta.
Torstaina illalla iski tunturiin ukkosmyrsky ja oli perkeleen kova, osa teltoista meni nurin ja kamat kastui eikä niitä siellä millään saa kuivaksi. Merinovillaiset kuivuu päällä tai makuupussissa mutta kaikki muu jää märäksi

Sanoisinko, että noilla keleillä niin kalastusta 40 pinnaa ja 60 selviytymistä luonnosta joka yrittää nitistää sinut kaikin voimin.
Kalaa syötiin jokainen päivä, sitä tuli eli nieriää.
En syö kalaa muutamaan viikkoon palaakaan.
Tänään lähdettiin Kilpisjärveltä kello 05 ja kotona olin 20.30.
Suomi on pitkä maa.

Ei ihan heti takaisin. Seuraava kohde Bali ja Gilisaaret. Muutama viikko lähtöön.

vieras kirjoitti...

Onko Yrjö ollut tekemisissä suomenruotsalaisten kanssa Helsingissä, Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa tai Pohjanmaalla?

Ovatko ne suvakkeja vai nuivia, vai onko sillä eroja alueiden kesken? Voisi luulla että pohjalaiset ovat erilaisia verrattuna uusimaalaisiin, puhumattakaan helsinkiläisiin.

Edelleen vituttaa kepu, kun jäi omin päin oppositioon. Tästä syystä RKP on voinut mestota kuin olisi suurin puolue. Kepun mukaantulo olisi mahdollistanut porvarihallituksen ilman RKP:tä.

Persujen pitää pelata tämä niin että se on RKP jolle lankeaa yleisön silmissä syyllisen leima. Tämä pitää pelata myös niin että jos joku lähtee pois hallituksesta, se on RKP.

Onko tämä eka kerta kun sanon että nyt pitää persujen pysyä hallituksessa vaikka pikaliimaamalla perse kiinni tuoliin. Pesujen tulee sanoa että lähtevät hallituksesta vain silloin jos Orpo itse kaataa oman hallituksensa ja jättää eronpyynnön. Tällöin kokoomuskin joutuisi jättämään hallituksen. Onnea vaan hallitusneuvotteluihin demareiden kanssa. Teille tulee vielä ikävä persuja. Pidetään vaikka uudet vaalit, ei persut menettäisi siinä mitään.


Ilkka Vakkuri on pitää ahkerasti videoblogia. Hän on pitkin kesää pohtinut RKP:n edesottamuksia. Täältä löytyy kun plaraa tai etsii hakusanalla:
https://www.youtube.com/@ilkkavakkuri9528/videos

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Qroquius Kadille ja vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Kiitos reissuraportista. Onhan tuossa tapahtunut kaikenlaista.

Qroquius Kad: Jep. Naurettavaa. Käsistä lähtenyt muoti.

vieras: Varsin vähän. Kiertotien kautta tiedän siellä olevan pelkoa että suomenruotsalaisia alettaisiin vainota persujen toimesta. Luulen, että kyseinen luulo on kyllä lähtöisin aivan muualta kuin persuista. Tässä koko showssa VMP pitää tietysti huolen siitä että rosvon osa on persuilla. Sille ei vaan mahda mitään.