lauantai 19. elokuuta 2023

JAA MIKÄ KOTOUTUMINEN?

Pistipä silmään uutinen uudesta hallituksesta ja - verorahoitteisen - Ylen reaktiosta sen suunnitelmiin. Kas kun hallitus aikoo jatkossa maksaa pienempää työttömyystukea kielitaidottomille etnisesti edistyksellisille. Mutta sehän ei Ylelle eikä sen kiven alta kaivamille ”asiantuntijoille” suinkaan käy. Vaan siitä suunnasta todetaan:

Tutkijoiden mukaan hallitusohjelmaa leimaa epäluulo maahanmuuttajia kohtaan. He epäilevät, etteivät Suomeen tulijat kotoudu hallituksen toimilla entistä paremmin.

Koska itse en ole akateeminen ammattilainen niin tuumaan asiasta niin, että ei kyse ole mistään epäluulosta vaan puhtaasta faktasta. Suomessa on kokeiltu tätä niin Ylelle kuin asiantuntijoille sopivaa ”kotouttamislinjaa” jo tommoset kolmekymmentä vuotta ja mitä sillä ollaan saatu aikaiseksi? No, kansanosa jolla ei ole pienintäkään tarkoitusta olla suomalaisen yhteiskunnan jäsen, joka on täällä vain automaattisen elatuksen vuoksi ja jonka jäsenet ovat alkaneet käyttäytyä maassamme väkivaltaisen miehittäjän tavoin.

Tämä on sitä suvaitsevais-tiedostavaiston hyväksymää kotouttamista.

Tietysti voi todeta että eihän hallituksen toimet sinänsä riitä, vaan järkevintä olisi alkaa karkottaa maasta sitä porukkaa millä ei ollut tänne mitään asiaa muutenkaan. Mutta edes perussuomalaiset eivät taida uskaltaa sanoa tuota ääneen.

Mutta ehkä hallitus voisi ottaa asiakseen mitään tarkoittamattoman sanahirviön ”kotoutuminen” kieltämisen. Eikä ihan pienillä rangaistuksilla.

Lisäys sunnuntaina: Pauli Vahtera otti asiakseen etsiä, mitä noiden ”asiantuntijoiden” takaa löytyy. Kannattaa lukea. Siteeraan Paulia:

Tällaiset turhat tutkimukset ovat vain turhien naistohtoreiden ja -maistereiden työllistämistä kovapalkkaisiin virkoihin.

25 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Einstaini oli viisas kun tälläisiä virkoi.
Ei varmaan arvannutkaan miten hyvin se nykyää Suomeen saatikka Ruotsiin sopii.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapsalle vaan ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Tapsa vaan: Luulen, että se paskamyrsky on saanut persut varovaiseksi.

Ano: Sopii niin Suomeen kuin Ruotsiin täydellisesti.

QroquiusKad kirjoitti...

Meillä on muuan kansanosa, joka on oleskellut maassa jo puolituhatta vuotta mutta ei vaan ole kotoutunut.
Päinvastoin se on kehittänyt itselleen aina vaan lisää valtaväestöstä erottautumisen merkkejä, kuten "kansallispuvun" jolla on todellisuudessa ikää vain kymmeniä vuosia.

Mikäli jollakulla kotoutumisviisaalla on Viisasten Kivi, jolla suomalaisen kulttuurin kanssa täydellisen vastakkaisesta kulttuurista saapuvat muukalaiset voidaan kotouttaa suomalaiseen yhteiskuntaan, ehkäpä sitä kannattaisi kokeilla ensin tähän mainittuun kansanosaan?

Koska mainittu kansanosa on asunut maassa näinkin kauan suomalaisen kulttuurin välittömässä vaikutuspiirissä, onhan toki oletettavaa heidän kykenevän omaksumaan tämän Kotoutumisen Viisasten Kiven ihmeellisen sisällön paljon nopeammin kuin muualta juuri saapuneet.
Mutta jos näin ei käykään, saattaa Viisasten Kivessä piillä kenties valuvika?

Ehkei sitä ole edes olemassa...? – Koska kivat tunteet ja tuoksut ovat aina siis niii-in paljon parempiiii kuin tylsät ja ikävät tosiasiat, on jälkimmäiset syytä heittää romukoppaan ja tehdä niin kuin parhaalta tuntuu!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Isä Nicolaelle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Hyviä huomioita. Ja suvaitsevais-tiedostavaisto ei todellakaan välitä faktoista vaan pelkistä tunteista. Ja sen myötä se vaatii – ja on pitkälle onnistunutkin – valehtelua pakolliseksi.

Isä Nicolae: Ymmärsin pointtisi vaikka pätkä oli minusta aika höhlä.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Veli Qroquiulle ( ja miksei muillekin): Mustilaiset on omaa väkeä - erotuksena murjaaneista!

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Täydellisesti yhteismitattomien kulttuurien rinnakkanelo ei koskaan tule onnistumaan, ja taargista on, ettemme tällaisia ihmisyyttä koskevia tosiasioita -- siis sitä, että on olemassa yhteisövoimia, yhteisöominaisuuksia ja yhteisöilmiöitä, jotka eivät ole palautettavissa yksilöiden ominaisuuksiin ja pyrkimyksiin -- eli ettei siitä, että kaikilla on "ihmisarvo", mitenkään seuraa se, että kaikki "kulttuurit" sopeutuisivat toisiinsa -- pysty ymmärtämään emmekä myöntämään.

Mitä päättäväisemmin suljemme silmämme näiltä ihmistä yhteisöolentona koskevilta kipeiltä tosiasioilta, ja mitä hölmömmillä poliittisilla päätöksillä tai tekopyhän pelokkaan, "poliittisen korrektiuden" suojiin piiloutuvan journalismin sensuuripolitiikalla muuraamme yhteiskunnallisen keskustelun pinnan mpeen ja hävitämme demokratian edellyttämän läpinäkyvyyden, sitä kammottavampi on puhumattomuuden pinnan alla tapahtuva oman kulttuurimme kuolema.

Pitkälle edenneestä puhumattomuuden kulttuurista on meillä hyvät esimerkit lämsinaapurissamme ja itänaapurissa. Länsinaapurin perässä kuljemme uskollisesti kuin koirat, toistaen kaikki siellä tehdyt virheet aina maahanmuuttokriittisen puolueen boikotoimista myöten. Itänaapurin yhteiskuntatilanne on seurausta paljon pitemmältä puhumattomuuden paineen aikakaudelta, mutta luulisi että kansan alistuva vaikeneminen ja hiljaa pysyminen typerän hyökkäyssodankin oloissa toimisi meille varoittavana esimerkkinä siitä mihin puhumattomuuden politiikka johtaa.

Koska lakkaamme noitumasta ymmärrystämme täysin todellisuutta vastaamattomilla käsitteillä? Koska lakkaamme puhumasta "maahanmuutosta" ja alamme puhua siitä mistä todellisuudessa on kyse: alkaneella vuosisadalla mahdollisesti satojen miljoonien suuruusluokkaan kasvavasta kansainvaelluksesta kehitysmaista Eurooppaan. Emme tule selviytymään siitä.

Eurooppa tulee kaatumaan "rasismin" pelkoon.

Isä Nicolae kirjoitti...

Heip Ykä & andra.

Tosiaan, siltäpä näkyy, jäi tiivistys lopusta....

Ihan kuten ano kl 20:09 aprikoi, kauan on Ruotsissa älyvapautta podettu (vrt. v. 2000). Ja mikä pahinta, nyt kesällä sama ilmiö lopulta laskeu'ui kaiketi meille?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Tterho Hämeenkorvelle, Seppo Oikkoselle ja Isä Nicolaelle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Kiitos linkistä. Minulla vaan tuo ruotsi on tosi pahasti ruostunut.

Terho: On joo, mutta kyseinen kansanryhmäkin voisi verorahoilla kouluttautua vaikka raketti-insinööriksi. Mutta kun ei tunnu kiinnostavan.

Seppo: Valitettavasti juuri tuohon suuntaan ollaan menossa.

Isä Nicolae: Sitä älyvapautta meillä on podettu jo 1990-luvulta lähtien. Silloin tietyt asiat muuttuivat tabuiksi.

Heikki kirjoitti...

Automaattisen elätyksen tarjoaminen siirtolaisille ei luo minkäänlaista kiitollisuutta. Päinvastoin, vaaditaan vaan lisää. Vanha totuus on, ei ilmainen ole minkään arvoista.

muuanpena kirjoitti...

Qroquius Kad tuossa mainitsi muuan kansanosan ja sen kansallispuvun. Tuli vain mieleeni, niin omituiselta kuin se kuulostaakin, niin tämä ”kansallispuku” onkin oikeasti työvaatetus. Monet kerrat, ainakin toistaiseksi, on media kertonut mitä kaikkea sinne mahtuukaan vaikka ostoksilla käydessä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Heikille ja muuanpenalle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Kiitos linkistä.

Heikki: Täysin totta.

muuanpena: Joo, sehän ei ole kansallispuku vaan kansanpuku joita ei ole muualla kuin Suomessa. Ja sinnehän mahtuu kaikenlaista. Öljykanistereista alkaen.

Anonyymi kirjoitti...

Ystävämme YLE teksti TV:n kotimaan sivulla julistaa tänään Suomen laitaoikeistoa johtavan naisen.
Euroopassa kuulemma laitaoikeiston johdossa häärää naiset, vaikka miehet syyllistyvät laitaoikeiston äänestäjäksi.

Mikähän mahtaa olla Suomessa laitaoikeistoa?

Sepi kummastelee..

Anonyymi kirjoitti...

Puhumattakaan siitä, miten työnantajat syrjivät näitä omia "työvaatteitaan" vaativia henkilöitä. Yhdelle ei kelpaa housupuku siivousalan hommiin, toinen ei halua luopua naaman peittävästä pussistaan.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt "laatumedia" Yle julkaisi oman ulkomaantoimittajansa jutun, otsikolla "Rauli Virtanen: Minua huolestuttaa, että meillä laitaoikeisto kyseenalaistaa ja hyökkää perinteistä laatumediaa vastaan”. Mahtavatko nuo toimittelijat itse uskoa noihin juttuihinsa?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Sepille, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Sepi: Laitaoikeistohan on keksitty termi jolla voidaan syyttää ihmisiä natseiksi niin että natsiksi syyttäminen voidaan tarvittaessa kategorisesti kiistää.

Ano1: Näin on ja varsinkin hoitoalalla se kielitaito ratkaisee.

Ano2: Osa varmaan uskoo. Osa saarnaa leipäpappina.

Antifilatelisti kirjoitti...

Koulukiusaajien ja muiden öykkärien kanssa kannattaa käyttää päätään.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Keskitytään oleelliseen:

https://youtu.be/j7_gG5q-abw

Tätä se on. Sosiologiaa? Ei, vaan sometologiaa. Sori siitä. Me on hävitty tääkin sota.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Antifilatelistille ja Veijo Hoikalle & kiitos kommenteistanne.

Antifilatelisti: Siinä oli kyllä käytetty päätä aivan erinomaisesti.

Veijo: Kommenttisi pointti jäi jotenkin epäselväksi.

-TR- kirjoitti...

Yksilötasolla ei pidä apatisoitua. Kollektiivisesti on väistämätöntä että tämä maa on viemärissä mutta yksilötasolla ei pidä ikinä antaa periksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, TR. Olen täysin samaa mieltä.

Maukka kirjoitti...

Valtamediakin puhui varasteluhameesta. Ainakin toistakymmentä vuotta sitten. Mikä se työ sitten on, jos työvaate on varasteluhame. ;-)

Maukka kirjoitti...

Siinä vielä linkki.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000474765.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Maukka. Jep, kovin tuttua.

Vasarahammer kirjoitti...

Seppo Oikkonen: "Eurooppa tulee kaatumaan "rasismin" pelkoon"

Ihmiset eivät pelkää rasismia itsessään vaan sitä, että heitä epäillään rasisteiksi. Epäily käynnistää puolustusreaktion, jossa henkilö vimmaisesti yrittää selittää, että hän ei ole rasisti ensinkään.

Vasemmisto käyttää ihmisten pelkoa tulla kutsutuksi rasistiksi häpeämättä keskustelun manipulointiin.

Pelko tulla kutsutuksi rasistiksi saa jotkut ihmiset julkisesti kannattamaan asioita, joita he eivät muuten kannattaisi tai ainakin olemaan vastustamatta näitä asioita.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vasara. Tuo osuu kyllä asian ytimeen.