tiistai 29. elokuuta 2023

SARESMOINTIA JA RAHAA ELÄMYSMATKAILIJOILLE

Törmäsin tässä hiljattain Suomen Kuvalehden juttuun jossa käsitellään toimittajien maalittamista. Asian reseptihän on ollut jo pitkään niin, että vihervasemmistolainen toimittelija julkaisee jotain hyvin provosoivaa, saa siitä kyistä palautetta, sen jälkeen uhriutuu, pistää alaleuan väpättämään ja ruikuttaa että hänet on maalitettu.

Tuo SK:nkin juttu oli ihan tuttua settiä eikä se olisi sinänsä innostanut postaamaan mitään. Mutta siellä oli haastateltavana valtamedian tämänhetkinen – kunnes joku uusi tulee tilalle – lemmikki eli tutkiskelija Tuija Saresma joka omalla laillaan pudotti jassosta keskustan vihervasemmistolaisesta ajattelusta. Hänkin kehuskelee joutuvansa maalitetuksi. Mutta kuinka hän määrittelee sen maalittamisen:

Saresma sanoo, ettei edes yritä määritellä maalittamista tyhjentävästi. Hänen mukaansa vaatimus määritellä asioita tarkasti on äärioikeiston käyttämä toimintatapa.

Eli faktoihin perustuva ajattelu on äärioikeistolaista? Ja eikös tutkijan – ei siis tutkiskelijan – tulisi nimenomaan määritellä asiat tarkasti? Vai onko se maalittamisen raja siinä, että vihervasemmistolaiselle tulee palautteesta henkinen pipi?

Kieltämättä niin toimittelijoita kuin tutkiskelijoita ottaa päähän se, että se kovasti toivottu maalittamislaki ei sitten etenekään. Uusaatelisto ei päässytkään majesteettirikoksen piiriin. Ainakaan vielä.

Huomatkaa harkittu asento joka kuvaa omasta mielestään älykästä ihmistä. Leuka peukalonhangassa ja katse yläviistoon. Kohti suurempia ajatuksia joita ei muurahaiskansalainen tajua. Jaa oliko tämä maalittamista? Ei, kun se oli pelkkää vittuilua naikkoselle joka nauttii hetken aikaa suosiostaan kunnes tilalle tulee joku toinen, jonka naama ei ole vielä netissä kulunut. Ja joka myös väpättää alaleukaansa kun häntä maalitetaan.

Sitten hieman muualta. Koneen Säätiö on antanut 200.000 euron apurahan leikkipartisaanijärjestö Elokapinalle, tunnetaan myös todenmukaisemmalla nimellä Egokapina. Odotettavissa on siis entistä enemmän tientukkimisia ja mutta elämysmatkailevaa performanssia.

Käsittääkseni ainakin Saksassa leikkipartisaaneihin kyllästyneet autoilijat ovat heittäneet hapansilakkaa näiden elämysmatkailijoiden päälle. Kehotan ainakin pääkaupunkiseudulla asuvia autoilijoita hankkimaan pari purkkia takapaksiin. Kaiken varalta. Ehkä joku keksii sen hapansilakkahaulikon muutenkin kuin mielikuvituksessa.


35 kommenttia:

Tapio Suhonen kirjoitti...

Naulan kantaan, mutta mitäpä elämä olisi ilman vähä-älyisiä narsisteja; tutkijoita, joiden elämäntehtävänä on itseäänkorostavien, faktojenvastaisen asioiden esiintuominen: mille me nauraisimme, jos ei perityhmyydelle??
Ideologisen tutkijan mietelause: " Älä usko kaikkea, mikä on totta".

Anonyymi kirjoitti...

Jos tässä maassa jotakin henkilöä on maalitettu, niin Riikka Purraa. Ymmärtääkseni maalittaminen on jonkinlaista yllyttämistä hyökkäämään joukolla poliitikon, virkamiehen tai toimittajan kimppuun. RP:n tapauksessa nurinkurisesti valtamedia on yltänyt maksimaaliseen suoritukseen; ilman sen valheellista ja ilkeämielistä toimintaa koko kesän sirkus olisi jäänyt toteutumatta.

Tuija Saresma on yksi hyvä esimerkki siitä, miten turhaan koulutukseen ja yliopistovirkoihin meillä rahaa tuhlataan. Sen sijaan että höperehtisivät siellä tutkijankammioissaan itsekseen, heidät päästetään julkisuuteen ja opintosaleihin suurina ajattelijoina ja uudistajina.

Rouva Ano

Pauli Vahtera kirjoitti...

Lopetin Kuvalehden tilaamisen tänä talvena. Tilaaja olin ollut 70-luvulta asti. Syynä oli se, että SK on muuttunut maailmanparantajaksi. Tuon maalittamisjutun lukemisen jälkeen vakuutuin siitä, että lopetus oli oikea päätös.

Jonkun sortin toimittajia Yrjö ja minäkin ollaan. Ainakin kirjoitamme enemmän kuin monet toimittajiksi itseään kutsuvat. Iltalehden blogien aikaan minua luettiin enemmän kuin jotain Iltalehden toimittaja Idaa tämän hullun maailman aikaan.

Toimittaja voi kiertää perättömät uutisensa syyllistymättä suoranaiseen maalittamiseen. Kun joku nimetön pölvästi oli tehnyt minusta perättömän rikosilmoituksen, Vantaan Sanomat teki asiasta ison jutun kuvan kera sekä paperilehteen että someen. Näin lehti voi valehdella ja panetella ikäviä totuuksia kirjoittavista henkilöistä julkisesti. Jos olisin tehnyt valheuutisesta somekirjoituksen ja maininnut toimittajan nimen, voitaisiin minut tuomita maalittamisesta, jos tuollainen pskalaki joskus säädetään.

Aina voidaan kysyä, onko medialla todella näin helppoa panetella ihmisiä. Toimittaja voi itse tehdä. perättömän rikosilmoituksen nimettömänä ja uutisoida tuotoksensa suurena rikoksena.

Olen some-kirjoitusteni alusta saakka ajatellut, että kirjoitus, jota vain kehutaan, on huono. Jos kirjoitus saa kehuja ja haukkuja sekä jotkut suorastaan raivostumaan, on kirjoitus ollut hyvä. Kun joku väittää kirjoituksieni faktat valheiksi, on kirjoitus ollut erityisen hyvä. Nämä hyviksi itsensä kuvittelevat henkilöt eivät pysty elämään julkisista lähteistä keräämieni faktojen kanssa muutoin kuin väittämällä ne valheiksi. Siis tilastokeskus, ministeriöt ja migri antaisivat tahallaan valheellisia tietoja?

Joppos123 kirjoitti...

Jatkuvasti omaan mielikuvitukseen perustavasta " maalittamisesta" naukuvat ämmät ovat syntymäluusereita.
Tuo tutkiskelia tutkinee todnäk vain helppoja apurahapestejä eli mistä saisi koijattua jollain paskatutkimuksella mahdollisimman helposti rahaa.
Lopputuotos on yhdentekevää kuraa millä on käyttöä vain saunan sytykkeenä.

OT: Terveisiä Balilta, tarkemmin Ubudista. Oli aika rankka matka tänne. Ensin 6,5 tuntia Helsinki Doha. Kahden tunnin vaihtoaika ja sitten 10 tuntia Dohasta Densepariin.
Mutta kyllä matkailu avartaa. Aamuyöllä 0352 tuli herättyä elämän ensimmäiseen maanjäristykseen.
Täällä ravisti irtoromuja ja jylisi mutta Lombokissa, lähempänä järistyskeskusta oli vissiin tehnyt isompiakin tuhoja. Netin mukaan oli voimakkuudeltaan ollut 7,1 M.
Joka paikkaan sitä itsensä tunkee ja vieläpä ihan vapaaehtoisesti.
T joppos123

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Tuota hämmästyttävää kykyä -- että on jokin porukka tai kenties vain yksi yksin asioita pähkäilevä yksilö -- joka jossain keksii jonkin käsitteen -- kuten tässä termin "maalittaminen" -- ja sitten kohta onkin jo oppineisuuden osoittamista se että itsensä valistuneeksi noteeraava, hmmm, persoona ottaa asiaan vakavasti omaa kantaansa ja toteaa vaikkapa, etten tässä yhteydessä nyt lähde tätä käsitettä tarkemmin määrittelemään...

Hmmm, eikös tällainen tilanne muistuta kovasti Rölli-peikon tilannetta -- hänhän pelotteli toisia ihmisiä niin vilpittömästi asiaansa uskoen, että itsekin rupesi pelkäämään...

On se ihmislieni kummallinen, ja kaikkein kummallisin on se kirjanoppineen tajunnan takaseinä, jolle on naulattu tuollaisia käsitekylttejä, johon sen ressukan koko tiedollinen ajattelu palaa -- siellä on hyvä valikoima lujasti seinään pultattuja taikasanoja, joista löytyy jokaiseen tilanteeseen sopiva avainkäsite, jonka ympärille asian kuvaaminen ja selittäminen voidaan rakentaa...

Ja näinä aikoina koko ihmistiedollinen sivistys on niin heikoilla, ettei mitään sen enempää empiiristä vahvistusta millekään opilliselle ideologialle tarvitse esittää. Itse asiassa päinvastoin -- mitä yliyleistävämpiin yleiskäsitteisiin jokin ilmiö ympäröidään, sitä yleispätevämmältä ideologia saadaan näyttämään...

Onneksi ne ajattelun ankkuripaikat ovat vain käsitetauluja mielen takaseinällä. Ajatelkaas, jos ne olisivat esimerkiksi luentosalin korokkeita joille kiivetään esiintymään, puhujanpönttöjä, tai vaikka tavallisia tuoleja, joilla istutaan -- ja sitten sellainen tuoli tuollaisen takapuolen alla hajoaisi tuhannen päreiksi kun ei siinä oikeasti olisi yhtään pitävää saumaa...

Kiitos blogistille taas hyvästä jutusta, näistä maailman ihmeistä ei meikäläinen tulisi lehdistä lukeneeksikaan, mutta mukava kun täältä aikalailla päivittäin löytyy uutisia mailman menon nykytilasta...


Anonyymi kirjoitti...

Kyllä, Riikkaa on maalitettu rajusti, mutta "ennätys" lienee Päivi Räsäsellä, jota mm. HS maalitti useaan kertaan ihan pääkirjoitustasolla.

Anonyymi kirjoitti...

Oikeusministeri taisi jo kertoa että maalittamislakia ei enää valmistella. Sehän olisi laki lakien päälle. Onhan laki kunnianloukkauksesta ja törkeästä sellaisesta jo olemassa. Lakihan pitää olla yksiselitteinen ja selvästi tulkittavissa. Maalittamislaki ei olisi. Sen voisi kohdehenkilö tulkita haluamallaan tavalla. Voisiko tuota oikeudessa edes tulkita yksiselitteisellä tavalla. Tuskinpa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapio Suhoselle, Rouva Anolle, Pauli Vahteralle, Joppos123:lle, Seppo Oikkoselle, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Tapio: Täysin totta ja kommentistasi tuli mieleen tämä kuva. Sori pitkää linkkiä:

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjkMNnMy3vpnkaN0lyuA8oqaBer09dIoWEMeaHM8d2hLrkGMjIfmRoocfBv32GXF20X8vXrjY3746QmV85qXhnbFFRV5bS8CmM2ylgAkyyEDIr3CJxb1RqLDGdeOrxPXkFFRZuYKSNigoGPLxEaVS0bK_gWPcjUdKiqSGQwoD9E3zfQMOkNx_TxvcYW=s320

Rouva Ano & Ano1: Totta tässäkin ja niin Riikka kuin Päivi ovat olleet todellisen haisunäädän kusimyrskyn kohteena. Mutta sehän on niinqu ihan eri asia se…

Pauli: Erittäin hyviä huomioita. Ja Suomen Kuvalehteä tilasin joskus kauan aikaa sitten minäkin.

Joppos123: Syntymäluusereita jotka on nykyisessä maassamme nostettu aatelisen jalustalle. Ja toivotan mukavaa loppureissua ilman maanjäristyksiä, hurrikaaneja ja muita sellaisia.

Seppo: Hyviä huomioita sinullakin ja tuli tuosta mieleen että kuinka suuri osa natsipelosta on juuri jotain Röllin tyylistä itse aikaansaatua pelkoa.

Ano2: Niin kertoi. Ja tuota maalittamislakiahan haluttiin juuri tuollaiseksi blankolaiksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Tähän kävisi varmaan se sanonta että suu puhetta vetää ja viita paskaa. Eihän tämä sentään vielä noussut sen ”Julkitehdyn ulosteen politiikka kaupunkikuvassa, taiteessa ja bioetiikassa” tasolle.

Joppos123 kirjoitti...

Osa noista tutkijatytöistä on palkattuna harmaisiin ja kyllä sieltäkin löytyy välillä melkoisia tapauksia.
Ihan vaan esmes.
Ohjasin joskus aikanaan omasuojaan liittyvää projektia loppukäyttäjän näkövinkkelistä.
Projektia johtava naistohtori meinasi lipsua omalle mukavuusalueelleen ja jätti sekä asiakkaan että meikän ohjauksen sivuun.
Kenkäsin rouvan pihalle koko kuviosta, koska pystyin.
Eukko nosti siitä älämölön, kuulemma olin syrjinyt pimpsan vuoksi.
En syrjinyt vaan heivasin sillä hetkellä nollatutkimusta tekevän ääliön sivuun.
Rouva irtisanoi itsensä eli win win kaikille.
On noita aika koviakin naistutkioita PV:n hommissa, niille nostan hattua ja korkealle.
Varsinkin tekniikan parissa on hyviä tekijöitä.
Ne eivät aina välttämättä ymmärrä tutkitun jutun vaikutuksia vaikkapa taistelukentällä mutta kun niille avaa aiheen niin priimaa pukkaa.
Meikä käytti näissä projektin avauksissa aina vanhaa kunnon fläppitaulua ja erivärisiä tusseja.
Siitä se sitten lähti etenemään.

Anonyymi kirjoitti...

Vain Ukkolan pakinan käyn lukemassa enää k.o. lehdestä.

Anonyymi kirjoitti...

Mitäpä tuohon sanoisi, ei paljo mittään. Tuo Joppoksen maininta fläppitautlusta ja erivärisistä tusseista tuo ajatuksiin vanhan sanonnan, että kun rautalangasta vääntää sen tyhmempikin lopulta tajuaa. Osalle ei rautalanka riitä, mutta niillekin kun vetäsee ratakiskon solmuun siinä silmien edessä.
Tuo Rouva Anon toteamus, että media on suurin syyllinen kesän paskanjauhantaan pitää tasan paikansa. Ja samaa se jatkaa virevesemmiston tuella edelleen budejtin arvostelussaan.
Esim. demareiden mäkynen mälkyttää, että hui kauheeta jne. kamalasta lainanotosta unohtaen kokonaan, että idolinsa samariini ja annukka pullukka saivat aikaan moisen, kas kun suuri osa uudesta lainasta menee edellisen "rahaa on" hallituksen velkarallin korkojen maksuun.
Mitenkäs ne ennen sanoi, isot pojat, se on helppo istua tuleen kaverin housuilla. Tai jotain sen tapaista.
bajamajan ja hurrien käytös eniten ihmetyttää, liekö se bideen pelko kovin yleistäkin siellä? Ainakin siltä vaikuttaa.Nyt pitää persujen viheltää pilliin, että joo, pitäkään ruåtsalaiser tunkkinne. Ja tunkinvarrenkin saatte pitää. Ja odotella demareiden kanssa IMF:n mustapukuisia miehiä kuin kreikka aikanaan.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Kommenteissa tuosta ämmänmätöksestä tulikin varmaan kaikki olennainen sanottua. Tuo Koneen älynväläys kaipaisi selitystä. Mitä yritys haluaa tukemalla tuota tieliikennelakia polkevaa ääliöporukkaa?

Anonyymi kirjoitti...

"Elokapina kertoo sitoutuvansa rahan käytössä Koneen Säätiön ehtoihin ja käyttää rahaa ainoastaan Suomen lain ja hankesuunnitelman määrittelemissä raameissa."

Ou jeah!

Ei siellä Koneen säätiön hallituksessa oikein järki päätä pakota. Kuvitteleeko ne siellä tosiaankin, että vandaalit voisivat toimia näissä puitteissa. Sama kun tekisivät diilin Ruotsin jonkin mafiaklaanin kanssa, että nämä toimisivat Ruotsin lain puitteissa. Ja mennä vielä ensimmäisenä ja ainoana tukemaan näitä pellejä. Ding dong ulle dulle dof...

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Ano1:lle, Huru-ukolle, Ano2:lle ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Toivotaan vaan että yhteiskuntateologit eivät yhtään enempää pääse tunkemaan kärsäänsä PV:n hommiin.

Ano1: Eipä siellä paljoa luettavaa ole.

Huru-ukko: Hyviä huomioita. Ja totta, media on se suurin syyllinen. Se kun mieltää omaavansa vallan yli hallituksen. Ja on kyllä pitkälle niin tehnytkin.

Ano2 & Tapsa vaan: Minun ymmärtääkseni Kone-firman säätiö on erillään firman toiminnasta eikä firma varsinaisesti pysty vaikuttamaan sen toimintaan.

QroquiusKad kirjoitti...

Aavistan ja uumoilen, että vaikka EgoApinat käyttäisivät saamiaan rahoja millaiseen rikolliseen tahansa, saadaan se kaikki tarvittaessa mahtumaan Suomen lain ja hankesuunnitelman määrittelemiin raameihin.
Asia niinkuin se ajetaan, laki niinkuin se luetaan ja loput tavalliseen tapaan, mikä on myös maan tapa.

Kaikki ovat tyytyväisiä paitsi ne jotka eivät ole, ja sellaisistahan ei tarvitsekaan välittää.
Mitä lie persuja tai käppäukkoja sellaiset.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Mahdollista joo, tosin nythän meillä ei onneksi ole enää vihreä sisäministeri. Nähtäväksi jää.

Verinen pieru kirjoitti...

Tuosta ''harkitusta asennosta'' tuli mieleen nuoruuden hairahdus olla jäsenenä elokuvakerhossa. Hyviä ja paskoja leffoja halvalla. Hairahdukseni kesti vain pari vuotta, mutta silti panin merkille tuollaisen ''harkitun asennon'' lähes jokaisen näytöksen aikana suurella osalla kerholaisista. Joskus näytöksien jälkeen oli keksustelutilaisuus ja sellaisen pseudointellektualismin seuraaminen oli aika piinallista. Alan johtavien tutkijoiden kirjojen siteeraamista lähinnä. Siirryin vaivihkaa kaupallisen elokuvan harrastajaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Elokapinan väessä ei muuten taida olla työväenluokan jälkikasvua vaan enemmänkin keskiluokan sekä eliitin. Voisi veikata että vaikkapa lentäminen tai autoilu heistä ok, kunhan he itse saavat lentää jatkossakin.

Joppos123 kirjoitti...

Egokapinan ryssänrahoitus on vissiin alkanut kakistelemaan niin jatkossa perseilystä tulleet sakot maksaa Koneen säätiö. Ei ne ituhipit itse tienaa lantin lanttia.

Anonyymi kirjoitti...

"Syökää silakkaa!" tuhahti Harri Holkeri kun laman kourissa olevat muurahaiskansalaiset valittelivat ruuan kalleutta.

"Silakanpyynti kielletty suomalaisilta!" sanoo eu kun edessämme on lama, jonka rinnalla 90-luvun vastaava näyttää suorastaan nousukaudelta...

Pajatsot lyödään nyt tyhjiksi ennenkuin koko paska romahtaa omaan mahdottomuuteensa.


-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Ukraina, Burisma, US demokraatit ja Bidenit...
- kts the Jimmy Dore show: "Joe and Hunter Biden were bribed!"

Mitäpä luulette? Onko vastaava kickback-järjestelmä käytössä yleisemminkin?
Esimerkiksi kehitysapurahat tai vaikka Suomen akatemian tutkimusapurahat?

Ei varmaankaan, minulla se taas vain foliopipo kiristää päätä...


-Tvälups-

Strix Senex kirjoitti...

”Ehkä joku keksii sen hapansilakkahaulikon muutenkin”. Itse asiassa on keksinyt jo ajat sitten. Sehän on selvästikin se plotkapyssy, joka esiintyy Sakari Pälsin fallesmannin Arvo jutelmissa ja jonka kaltaisia itsekin tuli pikkupenskana rakennelluksi. Museoihmisten kuvailun mukaan plotkapyssy eli ilmapyssy on puinen putki, jossa on paininpuu eli mäntä. Putki on valmistettu mäntypuusta poraamalla puun sydän pois. Putken takapäässä tulppa, joka läpi kulkee mäntä. Ammutaan kahdella luodilla. Putken takapäässä on tiivis panos, jota painetaan putkeen paininpuulla. Kun sitä paininpuulla työntää putkeen, ilmanpaine putkessa kasvaa ja lopulta ajaa putken suulla olleen luodin ulos kovalla plotkahduksella. Männän painamiseen voi käyttää pelkää lihasvoimaa tai vahvaa kuminauhaa. Ammuksina käytettiin oikeastaan mitä tahansa märkää mössöä, jonka sai kyllin tiiviiksi painetta keräämään, miksi ei sitten sopivasti seostettua hapansilakkamössöäkin.

Joppos123 kirjoitti...

Nyt näköjään iltalehdetkin ovat tarttuneet tutkimuksellisiin aiheisiin. Jengi ihmettelee millä perusteilla Suomen akatemia jakelee fyrkkaa täysin paskatutkimuksiin.
Kenties rahanjaon perusteena on pitää leivässä kiinni urpoja joille ei muutoin löytyisi mitään kysyntää.
Näin näitä verorahoja laitetaan tositärkeisiin juttuihin.
Onhan vaikkapa Nepalilaisen naiskansanmusiikin tutkimus todella arvokasta meidän maallemme.

Antifilatelisti kirjoitti...

Sillä välin puoluekartan oikealla puolella. Jos Nora Fagerström olisi mies, niin häntä olisi oikeutettua kutsua pseudonimellä "mulqvist". Mutta koska hän on nainen, häntä ei saa kritisoida.

Anonyymi kirjoitti...

Ei meinaa mahtua tajuntaan, miten Kone voi antaa 200.000 euroa porukalle, jonka ainoa tarkoitus on hankaloittaa yhteiskunnan toimintaa. Yksityinen toimija voi tietysti jakaa rahaa minne haluaa, mutta eikö asian moraalinen puoli meinaa mitään? Nykyään kun pyritään muuten olemaan niin puhdasoppisia ja esimerkillisiä, että taivaan enkelitkin kadehtivat.

Raha tuntuu liikkuvan reippaasti myös valtion puolella. Suomen Akatemia on myöntänyt 594.794 euroa tutkimukseen, jonka aihe on "Transitiopolkuja naisten osallisuuten Nepalin muuttuvassa musiikkikulttuurissa" ja toiseen 599.984 euroa aiheena "Uhkaavat infektiotaudit Itä-Afrikan muuttuvassa ympäristössä". Yhteensä akatemiaohjelman kehitystutkimukseen jaettin rahaa 2.809.905 euroa viiteen eri kohteeseen, joista vain kaksi voisi hyödyttää suomalaisia. Samaan aikaan esim. syöpätutkimus painii rahoitusongelmien kanssa, mutta näistä höpöhöpötutkimuksista ei näköjään päästä ikinä eroon. Voisi luulla, että valtion kirstussa on vieläkin liikaa rahaa!

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Noita tutkiskelijoita ja akateemisia suojatyöläisiä voisi vapauttaa työmarkkinoille paikkaamaan huutavaa työvoimapulaa. Uusi työpaikka löytyy varmaan heti ja helposti jos kokoomukseen on uskominen.

Antifilatelisti kirjoitti...

Tvälups, tarinan ironiahan on siinä, että Harri Holkeri oli suuri silakan ystävä, ja hänet nähtiin lähes päivittäin Kauppahallissa ostamassa silakkaa.

Mutta tietäen EU-byrokratian ja ne monet narut, joista voi kiskaista, niin ei tuosta silakkakiellosta tule lopulta yhtään mitään.

Anonyymi kirjoitti...

Moro Ykä,
Oheisesta linkistä ratkaisuehdotus Suomen poliisille, kun Egokapinalliset seuraavaksi sulkee Manskun!
https://twitter.com/MichelleLhooq/status/1695952716915450301?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1695952716915450301%7Ctwgr%5Eeb9c33dbddab234083c6f03d0586adc11dd3191b%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fembed.sanoma-sndp.fi%2Fext%2Fembed%2F%3Furl%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2FMichelleLhooq2Fstatus2F1695952716915450301

Toiseksi tuohon Suomen Akatemian verorahoilla rahoitettujen, tutkiskelijoiden tutkimushankkeisiin liittyen olen pohtinut, että korreloikohan aihepiirit suoraan Helsingin yliopiston kansainvälisen tason laskun kanssa suoraan? Shanghain listalla Hesan Yliopisto sija on laskenut, kuin lehmän häntä. Mikä mielenkiintoisinta, niin lasku trendi on alkanut suurin piirtein samaan aikaan, kun tämä MamuWokellusUhriutumisViherVasemmisto Humppa alkoi.

Voi Aikoja Voi Tapoja

Strix Senex kirjoitti...

Rouva Ano: ”Ei meinaa mahtua tajuntaan, miten Kone voi antaa 200.000 euroa porukalle, jonka ainoa tarkoitus on hankaloittaa yhteiskunnan toimintaa”.

Ei sillä Koneella taida olla säätiön rahanjaossa nokan koputtamista. Pekka Herlin kyllä perusti Koneen säätiön ja sillä oli alkuaikoina tiivis yhteys Kone Oy:hyn mutta hänen kuolemansa jälkeen vuonna 2003 säätiö itsenäistyi suhteessaan Kone osakeyhtiöön ja säätiön päätöksenteko on nykyisin Koneesta riippumatonta. Käytännössä säätiön linjanvedoista taitaa määrätä ainakin pääosin Pekka Herlinin tytär Hanna Nurminen, joka on ollut säätiön hallituksen puheenjohtaja vuodesta 2002 asti. Säätiön varallisuudesta suurin osa muodostuu Koneen osakkeista ja niistä valtaosa on tiettävästi tullut siten, että Hanna Nurmisen on siirtänyt isältään saamiaan lahjoituksia ja perintöjä säätiöön.

Anonyymi kirjoitti...

Tykkään minäkin silakasta. Silakkapihveistä semminkin. Mutta mitä tekmistä silakalla on valtiontalouden kanssa? Ei niin mitään. Pieniä ovat joulukaloiksiksin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Veriselle pierulle, Ano1:lle, Ano2:lle, Joppos123:lle, Taisteluvälineupseerille, Strix Senexille, Antifilatelistille, Rouva Anolle, Ano3:lle, Voi Ajoille Voi Tavoille ja Ano4:lle & kiitos kommenteistanne.

Verinen pieru: Samanlaisia kokemuksia joskus kauan aikaa sitten.

Ano1 & Joppos123: Joo, ei taida olla nettoveronmaksajia noissa leikkipartisaaneissa.

Ano2: Kiitos linkistä.

Tvälups, Antifilatelisti & Ano4: Suomi on niin kuuliainen EU:ssa että se silakkapykäläkin saattaaa oikeasti mennä läpi.

Tvälups: Ei kiristä foliopipo. Korruptoitunut hallinto. Vasarahammer on viime aikoina tehnyt asiasta hyviä postauksia.

Strix Senex: No hitto, ei muuta kuin kyseinen pyssy sarjatuotantoon.

Joppos123, Rouva Ano, Ano3 & Voi Aikoja Voi Tapoja: Palaan varmaan tuohon Suomen Akatemian asiaan pikapuoliin.

Rouva Ano & Strix Senex: Strix Senex selitti jo asianlaidan. Se säätiö voi tehdä suurinpiirtein niin kuin lystää.

Voi Aikoja Voi Tapoja: Erinomainen ratkaisuehdotus.

Antifilatelisti: Mitä Fagerströmistä sanoit pitänee paikkansa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano ja kiitos linkistä.

Anonyymi kirjoitti...

Moista en ollut kuullutkaan. Onko EU:ssa todella suunnitteilla silakan pyyntikielto?
Millä sitä perustellaan? Onko silakka uhanalainen laji?

Wikipediassa ainakin sanotaan:
"Luonnonvarakeskus arvioi vuonna 2016, että silakan kalastaminen poistaa Itämerestä vuosittain 500 tonnia fosforia ja 2700 tonnia typpeä, mikä vuoksi kalastuksella on näiltä osin positiivinen vaikutus Itämereen."
(Veteen päätyneet typpi- ja fosforiyhdisteethän ovat syynä vesien rehevöitymiseen ja sitä kautta myös sinilevien runsastumiseen. Mutta jokaisen pyydetyn silakan mukana pieni määrä näitä aineita poistuu merestä.)
Tähän kaiketi ainakin voi vedota moisen kiellon vastustamiseksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Kyllä sellaista puuhaillaan:

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3d000ce9-e063-4e49-ab7b-e529f3629094