maanantai 7. elokuuta 2023

KÄPPÄUKOT JA MUUAN KIRJA

Näitä päiviä, Pinnanmaan mäkisillä tasankomailla…

Örnätjärven Erämiesten metsästysmajan rantasaunan kuistilla istuskeli kaksi perinteisen rumaa käppäukkoa eli Perskeleen Ykä ja Lötjösen Eelis. Miehet olivat ansaitulla saunatauolla sillä he olivat kairanneet koko päivän reikiä styroksilauttoihin joita tarvittaisiin Örnätjärven Erämiesten seuraavana viikonloppuna pidettävissä kesäpilkkikilpailuissa.

Käppäukot nauttivat zakuskana tuttua Lälläveden Läski & Leivonnaisen aleikum salamia ja kiukaalla oli valmistumassa saman firman herkullinen uutuustuote eli Elämää Radikaalisti Lyhentävä Kolesteroolilenkki. Lötjönen aukaisi Tsuhnan Koston ja tuumaili:

- Niin hjuu, ne siellä Ruotsissa ja Tanskassa pähkäilevät että kuinka sen Koraanin polttamisen saisi kiellettyä ja samalla kuitenkin väittää, ettei sananvapauteen kajottu. Meillä Suomessahan sen kirjan käryttäminen on edelleen kiellettyä.

Ykä aukaisi oman Tsuhnan Kostonsa ja tuumi puolestaan:

- No niinhän se on, ja eihän sillä pykälällä suojella mitään muuta kuin Äblän Ibilään, Mohammed Äl-Äl Hällähin ja muitten kuujumalaansa kumartavien herkkiä tunteita. Eräänlainen muunnos suojelurahasta. Jota  ei tarvita kuin islamilaisille. Onhan meinaan niin että jos joku Äblän Ibilää polttaisi Raamatun niin ei siihen reagoitaisi täällä mitenkään. Korkeintaan joku siteeraisi Ryynäsen Hilppaa ja sanoisi että tuliko nyt hyvä mieli? Peäsitkö nyt mieles peähän? Mutta itse asiassa minä voisin hyväksyä täydellisen koraaninpolttokiellon kaikkiin Pohjoismaihin. Siinä vain pitäisi toteutua tietyt ennakkoehdot.

- Hähhää, minäpä taidan arvata ne ennakkoehdot. Eli islamilaisväestön pitäisi elää täysin riehumatta, ryöstämättä, hakkaamatta ja yleensäkin perseilemättä Pohjoismaissa. Ja toisekseen niiden pitäisi elää täysin ilman kantaväestön elatusta. Toisin sanoen 99 pilkku jotakinprosenttia pitäisi asua muualla kuin Pohjoismaissa.

- No sitähän minä just tarkotin. Ja minun mielestäni on ihan joutavaa miettiä että onko sen arabiankielisen pyhäksi väitetyn kirjan polttaminen moukkamaista. Ennemminkin tulee miettiä sitä että kun takapajuista kirjaa kumartavalle takapajuiselle joukkiolle antaa periksi niin missä vaiheessa se periksi antaminen loppuu?

Lötjönen sytytti voimasavukkeen ja vastasi:

- Eihän se lopu koskaan. Vaan edetään seuraavaa polkua:

1. Takapajuista uskontoa palvovat takapajuiset laumat muuttavat kehittyneet länsimaat samanlaisiksi Paskastanioiksi kuin mistä ne takapajuiset laumat ovat tänne muuttaneet.

2. Ne takapajuiset laumat – kun ne ovat saaneet mitä ovat halunneet – pistävät ihmeissään sormen suuhun kun huomaavat että ei heitä kukaan enää elätä.

3. Sitten varsinkin alkaa riekkuminen ja ryöstäminen ja kyseiset laumat perustelevat sitä sillä kun sivistyneitten maitten ihmiset eivät olleet eläneet heidän kuujumalansa mukaan. Vaikka just niin ne olivat tehneet.

Ykä sytytti myös voimasavukkeen ja jatkoi:

- Ja juurihan näin kävisi. Vaan mietipäs jos esmes suomalaiset kristityt alkaisivat riekkumaan samalla lailla jos heidän pyhiä asioita oltaisiin loukattu? Kuinkas suvaitsevais-tiedostavaistomme suhtautuisi asiaan?

- No nehän vaatisivat armeijaa kaduille ja kristittyjä piikkilangan taakse.

- Totta. Mutta kun ne eivät rieku. Mistä tulee mieleen se, mitä olen aikaisemminkin tuuminut. Eli kuinkas kävisi jos kristittyjen Jumala ja kuujumalan palvojien Allah kävisivät sylipainiin?

- No senhän Jumala voittaisi. Niskalenkillä. Kas kun se Jumala tuumii että eläkää niin kuin lystäätte, kuoleman jälkeen puntit punnitaan ja perseet tervataan. Mutta se Allah ei tunnu pärjäävän ilman seuraajiensa mellakoivaa maallista apua.

- Jep. Eiköhän lähdetä löylyihin. Lällähu Akpaar!

- Lällähu vuan hyvinniin, Akpaar!

Käppäukot lähtivät löylyihin ja kuulosti siltä kuin hyvän kiukaan mukavasti viipyilevä löylykin tuumaili että minkähän ihmeen takia toiset kansat osasivat elää ihmisiksi ja toiset eivät? Ja minkähän takia kyseisen faktan ääneen sanominen on tuomittavaa äärijotakin?


11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Professori Tatu Matinisä Vanhanen teki blogin kysymyksiin vastaavan tutkimuksen kollegansa kanssa, mutta se ei kelvannut suomalaiselle suvaitsevaistolle eikä medialle ja sen kuoliaaksi hijentäminen taisi esimerkinomaisesti haudata myös lopullisesti kaikki vastaavat yrityksetkin. Parempi keskittyä vain sukupuolen- ja naistutkimukseen niin rahavirrat pysyvät vuolaina ja jopa siihen, mitä ihmisen peräpäästä tulee syömisen jälkeen.

Käykääpä muuten katsomassa Youtubesta, mitä Teemu Keskisarja eduskunnan puhujapöntössä sanoo Sitrasta.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Entiset muslimit ovat monesti parhaita islamin arvostelijoita. Mutta, kun he usein ovat myös kääntyneet kristinuskoon, eivät suomalaisetkaan juuri ole kiinnostuneita heidän argumentoinneistaan. Kristinuskossa kun on se vaivaannuttava Jeesus, joka kyllä pystyy häntä kuulevalle sanassaan kumoamaan islamin väitteet.

Raamatun Jumala on eri ja erilainen kuin islamin epäjumala, vaikka kuinka moni pappi ja piispa muuta väittäisi. Raamatulla voisi osoittaa islamin valheet. Siksi Luther halusikin, että koraani käännettäisiin saksaksi, jotta ihmiset tuntisivat nuo valheet. Nyt islamin valheiden osoittaminen koraanin valheilla ei onnistuisi täällä, koska länsimainen ihminen on kadottanut kristinuskon totuuspohjan. Ja, kun hänellä ei ole sanan miekkaa ja kuitenkin hänellä on vastarintatarve, keinoksi hänelle ei jää kuin koraanin polttaminen. Lapsellista!

Moni koraania heilutteleva riehuja taas ei tunne tai ymmärrä koraaninsa sisältöäkään. Siksi he tarvitsevat elämäänsä ohjeistusta kirjanoppineiltansa, jotka ymmärtävät islamin opetuksen hengen ja sisällön. He taas pystyvät kiihottamaan väkeänsä, joka ei välttämättä tunne pyhästä kirjastaan muuta kuin kannet. Lapsellista!

Tuon kirjan pauloista päässeet ja koraania raamattuun vertailevat ex-muslimit ja varsinkin kirjanoppineet ovat siksi mielestäni parhaita muslimien pyhinä pitämien kirjojen sisällön tuntijoita. Löysinkin youtube-sivuston aiheesta. Tällä sivulla (https://www.youtube.com/watch?v=rvxkx0BnAA8) on Allahin viiden nimen merkitykset. Kukin miettiköön haluaisiko tulla tuollaisen jumalan palvelijaksi ja miten tuollaisten ominaisuuksien ihannointi vaikuttaa seuraajiinsa. Pohtikaa myös kuka raamatun hahmo Allah on ominaisuuksiltaan. Tässä viiden nimen merkitykset englanniksi ja suomeksi:

The arrogant = ylimielinen
The distresser = hädän aiheuttaja
The humiliator = nöyryyttäjä
The deceiver = pettäjä
The mischief-maker = pahantekijä

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Luku- ja kirjoitustaidottomien maailmassa jokin kirja voi olla hyvinkin pyhä esine, jonka koetaan edustavn kaikkiallista totuutta ja auktoriteettia. Se on niin sanotusti omnipresenssin portti, portti kaikkiallisuuten ja kaikkivaltiuteen, jumalalliseen valtaan jolle ihmisen on alistuttava.

Kun pyhyyden kokemukseen sitten vielä liitetään se, että luku- ja kirjoitustaidoton maailmassa vallitsee vielä ikiaikainen kaiken visuaalisen mieltämisen amputoinut kuvakielto, silloin on ehkä mahdollista käsittää miten syviin ja primitiivisiin sielun pohjavesiin nuo pyhän kirjan ympärille syntyneet reaktiiviset raivokohtaukset pohjautuvat.

Kun Iranin ajatollah Khomeini julist kirjailija Salman Rushdielle fatwan, islamilaisen kuolemantuomion, oma fundeeraamista harrasteleva silloinen presidenttimme nimitti asiaa "jonkinlaiseksi mediatapahtumaksi". Voisiko enää valtavampaa kulttuurista ymmärtämättömyyttä olla olemassakaan?

Mutta onhan se valitettavasti niinkin, että eurooppalais-länsimainen kulttuuripiiri on nyt myös menettämässä tuon arvokkaimman perinteensä, kirjoitetun kielen ja kirjallisuuden. Sen tilalle on astumassa kuvaan ja välittömään kokemukseen ja elämykseen perustuva efektiivisiä elämyksiä tarjoava viihde, jolla on ihan erityinen kyky tappaa ajattelemisen taito.

Tosiasia on, että esimerkiksi laadukas kaunokirjallisuus -- joka on ollut olemuksellinen ja olennainen osa eurooppalaisen uuden ajan ajattelun kehittymistä -- on lakastumassa ja kuolemassa kokonaan. (Meille ei opeteta koulussa, eikä monikaan pysty ymmärtämään, ettei esimerkiksi "edustuksellisuuden" kognitioon perustuvaa demokratiaa olisi ilman kaunokirjallisuutta.)

Nykyisen kaunoikirjallisuuden myyntilistojen kärjessä on näennäisesti kahdenlaisia -- tosiasiassa vain yhtä laatua toistavia tekeleitä. On dekkareita, joiden olennainen sisältö on tarjota väkivaltaa hyvin säännöstellyssä ja turvallsessa muodossa. Ja sitten on se nyky"kirjallisuuden" leijonanosa, jota voisi kuvata vaikkapa "naisten viihdekirjallisuudeksi", vaikka noissa lukuromaaneissa nähdään siis nykyelämään suhteutettuna jos kuinkakin syvällisiä tasoja.

Tuo tarjoilu -- säänneltyjä väkivaltaefektejä ja lempeä ja rakkauden täyteyttä, mukana riipaiseva annos tragediaa ja menetystä -- on miltei sataprosenttisesti naiskirjailijoiden tuotantoa ja puhuttelee naisia.

Kirjallisuus on nytkin aikamme peili. Mikä olisi sen paikkansapitävämpi fakta kuin tämä mitä maailman naisistuessa tapahtuu -- että "edustavuus" toteutuu nyt kaipauksena sellaiseen miehisyyteen, jossa on vierasta ja vähän pelottavaakin toiskulttuurisuutta ja samalla väkivallan uhkaa?

Isä Nicolae kirjoitti...

Iik, järkytyn jälleen Ykä & Eelis!

Hyj hyj, kuinka vihaisaa puheenpartta, suorastaan taannois-germaanista luokittelua, soo soo, paheksun.

Kyllähän täydellisen tasa-arvon tärkein tunnus on se, että ei vain kanta-asukkaat vaan myös toisaalta saapuneet mielin hyvin riehuksia, rettelöidä, ryöstelöidä ja kalabaliikkisoida. Aivan erityisesti järjestyksessä jälkimmäiset vandalisoida edellisiä.

Koska ihmisoikeudet, kv. sopimukset ja intersektsuunalismi!

Toisaalta täydellisen älyvapauden tunnus on sallioida, suvaitsoida, tolerantoida ja monikulttuurisoida tämä. Aivan erityisesti järjestyksessä, nå, varmaan arvaattekin....

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, Anolle, Seppo Oikkoselle ja Isä Nicolaelle & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Totta. Tatu Vanhasesta tuli epähenkilö. Hänen rikoksensa oli totuuden puhuminen.

Ano: Islamista irroittautuneet todellakin tietävät mistä puhuvat. Ja he eivät ole todellakaan suomalaisen suvaitsevaiston suosiossa. Teologisiin kysymyksiin en sinänsä ota kantaa.

Seppo: Erittäin hyviä huomioita. Tilanteeseen yhtenä syynä näen sen älykännykän. Ja mitä tuulee pyhään esineeseen niin voisikos Koraania sanoa Kultaiseksi Vasikaksi?

Isä Nicolae: Nå arvataanhan me.

Bogreol kirjoitti...

Muslimit uskovat, että Koraani on väärentämätöntä jumalan sanaa. Kävin Kööpenhaminassa Davids samling -museossa, missä on kokoelma islamilaista taidetta ja historiaa, myös vanhoja arabialaisia kolikoita, vanhimmissa miehen hahmo, joka kantaa ristiä. Kolikot ovat tutkijoiden mukaan todisteita islamin masinoidusta synnystä, umaijadien kalifin Muawijan (k. 680) aikana oli vielä ristirahaa.

Lingvistikot Luxenberg (nimimerkki tietystä syystä) ja Lüling ovat esittäneet, että Koraani sai alkunsa kristittyjen hartauskirjasta, joka alunperin oli kirjoitettu syyriaksi ja käännetty arabiaksi, ja koska käännös oli heikko, lähes kolmasosa Koraanista on merkitykseltään sekavaa. Liturgiset tekstit ovat kuuluneet ebioniittien tai nasorealaisten lahkon hartauskirjallisuuteen, lahkot julistettiin keretteläisiksi Nikean kirkolliskokouksessa v. 325, ja niiden jäseniä vaelsi arabien maille, olivat läheisessä yhteydessä keskenään 300-600 -luvulla.

Robert Spencer onkin kirjassaan "Did Muhammed exist" kirjoittanut, ettei olisi koskaan ollut arabialaista profeettaa nimeltä Muhammed. Arabien vallanpitäjät ottivat 700-luvulla käyttöön valloituskoneiston, johon kuuluvat Muhammedista synnytetty myytti, esikuvanaan Jeesus, kehittivät ebioniittien teksteihin islamilaisen uskonnon ja arabisoivat tarkoituksenmukaisesti uskonnon ja hallinnon kielen, ja kalfit Abu Bakr ja Umar lähtivät ottamaan Lähi-idän ja Persian haltuunsa.

Muslimit pideään uskossaan kieltämällä kyseenalaistaminen ja julistamalla kuolemantuomio Koraanin alkuperää tai virheettömyyttä pohtiville. Tätä tietä sai Salman Rushie Saatanallisista säkeistään fatwan ja henkeensä kohdistuneen hyökkäyksen.

Anonyymi kirjoitti...

Teologiaa en ymmärrä mutta noista "pyhistä kirjoista" olen ymmärtävinäni että kukaan ei ole tavannut henkilökohtaisesti alkuperäistä lähdettä jonka sanoja kirjoissa siteerataan. Saattavat olla enemmän kirjoittajan ajatuksia koska yhteys alkuperäiseen lähteeseen on todentamatta. Ja epäilen vahvasti että kirjoittaja on lisännyt niihin omia painotuksiaan. Lisäksi tulevat vielä monet tulkinnat jotka palvelevat tulkitsijoiden henkilökohtaista etua. Tarvitaan vain kansa joka uskoo vaikka ei näe.

Tavallinen pakana

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Bogreolille, Anolle ja Qroquius Kadille & kiitos hyvistä lisäyksistänne. Emmehän me itse asiassa tiedä, että onko jätkää nimeltä Mohammed (siis The Jätkää) ollut koskaan olemassakaan. Mutta se ei estä kehitysmaalaisia riekkumasta hänen nimiinsä.

Anonyymi kirjoitti...

"- No senhän Jumala voittaisi. Niskalenkillä. Kas kun se Jumala tuumii että eläkää niin kuin lystäätte, kuoleman jälkeen puntit punnitaan ja perseet tervataan. Mutta se Allah ei tunnu pärjäävän ilman seuraajiensa mellakoivaa maallista apua."

Tähän liittyy sellainen teologinen pikku yksityiskohta, että kristinuskossa, ainakin luterilaisuudessa pelastumisella ei ole mitään tekemistä tekojen kanssa, vain usko ratkaisee. Islamissa pelastumiseen vaaditaan oikean uskon lisäksi oikeita tekoja. Predestinaatio-oppi on islamissa ja luterilaisuudessa täysin samanlainen.

QroquiusKad kirjoitti...

Niin sitähän mä juur tarkotin, sanoi Janne Kivivuori.
Että nykyisen tiedon valossa kovasti näyttää siltä, ettei Muhammadia nimenomaan ole koskaan ollut olemassakaan eikä varsinkaan Koraanin kirjoittajana.
Islam ei myöskään ollut arabien valloitusretkien motiivi, vaan nykyisen tiedon valossa se keksittiin vasta niiden jälkeen antamaan arabeille oikeutus valloittaa ja orjuuttaa muita kansoja.

Näitä asioita olisi syytä tuoda jatkuvasti esiin ja painottaa aina, kun Lännessä nöyristellään islamin pyhää kuujumalaa, hänen profeettaansa Muhammadia joka kirjoitti ihan isssekseen Koraanin ja muuta asiaan liittyvää, koska se kaikki näyttää olevan keksittyä juttua.

Näin ei tietenkään tehdä syistä jotka kaikki täällä tietävät, joten siinä kaikki seuraavaa kertaa odotellessa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Totta joo, mutta se ei estä minua selostamasta kyseistä painiottelua.

Qroquius Kad: Olen lukenut noita väitteitä itsekin enkä pidä niitä mitenkään mahdottomina.