perjantai 9. syyskuuta 2016

VAIKENEVA VIRKAMIES

Hotellin respassakin pantiin merkille eläkkeelle jääneen entisen poliisiylijohtajan Mikko Paateron avautuminen, jossa hän arvosteli varsin voimakkain sanoin haittamaahanmuuttoon liittyvää turvallisuusuhkaa ja virkakoneiston toimia – tai paremminkin toimien puuttumista – asiaan liittyen. Laitetaanpa muutamia otteita:

Viime vuonna poliisiylijohtajan tehtävästä eläkkeelle jäänyt Mikko Paatero on huolissaan vastaanottokeskuksissa esille tulleesta ilmiöstä.

– Tietyn tyyppiset turvapaikanhakijat ovat alkaneet järjestäytyä vastaanottokeskuksissa. He ovat luoneet järjestelmiä, joiden johtajat pitävät kokonaisuuden tiukasti käsissään, sanoo entinen poliisiylijohtaja Mikko Paatero Ylelle.

Paateron mukaan osa turvapaikanhakijoista ei poistu Suomesta, kun he saavat kielteisen päätöksen.

– Silloin kun nämä henkilöt saavat kielteisen päätöksen ja häviävät vastaanottokeskuksista maan alle, tilanne on äärimmäisen arvaamaton, Paatero sanoo.

Paateron mukaan tällainen tilanne on otollinen esimerkiksi järjestäytyneen rikollisuuden rekrytoinnille.


Entinen poliisiylijohtaja sanoo olevansa huolissaan myös siitä, että useilla turvapaikanhakijoilla on aseellinen koulutus.

– Kyllä se on ilman muuta selvää, että näitä on paljon enemmän kuin on annettu ymmärtää. Osalla heistä on varmasti ihan oikeat turvapaikanhakemisperusteet, mutta osa on lähtenyt erilaisia tilanteita pakoon. Ja sitä emme tiedä, miten he sitten suhtautuvat, jos saavat Suomesta kielteisen päätöksen, Paatero sanoo.


Mikko Paatero sanoo, että tämän hetkisestä vastaanottokeskusten tilanteesta vaietaan. Viranomaiset antavat tilanteesta silotellun ja liian positiivisen kuvan.

Kuka antaa siloteltua kuvaa, onko se poliisi?

– Poliisi pyrkii kyllä kertomaan oikeat tiedot, mutta poliisikin on nyt julkisuudessa hiljaa.

Kuka sitten antaa siloteltua kuvaa?

– Lähinnä sisäministeriön virkamiesjohto, Paatero sanoo.

Onko tilanne poliitikkojen tiedossa?

– Kyllä luulen, että poliisi on tätä tilannetta poliitikoille hyvin tarkkaan kertonut, ja he ovat ajan tasalla. Tätä keskustelua ei ole kuitenkaan käyty julkisuudessa.

Luonnollisesti sisäministeriöstä tuli sitten vastaus pikapuoliin ja senhän antoi utaretutkimuksen myötä kansallisen turvallisuuden spesialistiksi pätevöitynyt sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg. Nergin kommentin ei voida sanoa yllättävän:

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg vastaa entisen poliisiylijohtaja Mikko Paateron väitteisiin. Hän ei allekirjoita Paateron väittämää, että viranomaiset siloittelisivat vastaanottokeskusten tilanteesta annettua kuvaa.

Sisäministeriöllä ei ole tietoa turvapaikanhakijoiden järjestäytymisestä vastaanottokeskuksissa, kertoo sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg.

– Ei ole minkäänlaista viitettä, että järjestäytymistä olisi, Nerg sanoo.

Nerg ei allekirjoita Paateron väitettä, että sisäministeriö antaa siloitellun kuvan vastaanottokeskusten tilanteesta.

– Olemme nostaneet uhkat mielestämme hyvin selvästi ja avoimesti esille. Kenelläkään sisäministeriössä ei ole tarve siloitella mitään, Nerg kuvailee.

Hotellin respassa tulee Nergin lausunnosta mieleen takauma kesäkuuhun 1944 jolloin puolustusvoimat olisivat voineet antaa samantyyppisen lausunnon:

Puolustusvoimat tiedottaa että tilanne Kannaksella on turvallinen sillä puolustusvoimilla ei ole tietoa siitä, että vihollinen suunnittelisi suurhyökkäystä. Ei ole minkäänlaista viitettä siitä, että hyökkäys olisi tulossa.

Silloiset sotilasviranomaiset oppivat kantapään kautta että vaikka me emme tiedä uhasta, se ei tarkoita sitä etteikö uhka olisi olemassa. Sisäministeriömme on jalostanut käytäntöä niin, ettei se haluakaan tietää. Luonnollisesti asiaa on kysytty myös SPR:ltä jonka vastaus ei myöskään yllätä.

Useita vastaanottokeskuksia pyörittävästä SPR:stä sanotaan, ettei heillä ole tietoa turvapaikanhakijoiden järjestäytymisestä.


Kansainvälisen avustustoiminnan johtaja Kalle Löövi SPR:stä ihmettelee Paateron lausuntoja.

– Meillä SPR:ssä ei ole tietoa järjestäytymisestä. Mistä Paatero saa tällaista tietoa? Pitäisi olla tosi tarkkaa tietoa.

Kun ottaa huomioon, että jokainen haittamaahanmuuttaja tuottaa SPR:lle huomattavan määrän riihikuivaa, ei vastausta tarvitse ihmetellä.

Mutta oikeastaan tuo yllämainittu ei ole kirjoituksen pääaihe, eikä siinä ollut lukijalle mitään uutta ja yllättävää. Lähinnä tässä päässä mietitään sitä, että virkakoneiston edustaja uskaltautuu avautua asioista ja epäkohdista vasta eläkkeelle jäätyään. Paatero ei ole ainut. Hyvä esimerkki oli 40 vuoden ajan ulkoministeriössä kehitysavun tehtävissä toiminut Matti Kääriäinen joka eläkkeelleen jäätyään kirjoitti kirjan Kehitysavun Kirous, jossa totesi suoraan että koko kehitysapu on epäonnistunutta, vaikutuksiltaan turhaa ja lähinnä haitallista. Mutta hänkin avautui vasta uransa loputtua. Niin virka- kuin poliittinen koneistomme voivat ohittaa tällaiset avautumiset ja todeta ne katkerien eläkeläisten vuodatuksiksi. Ja jatkaa toimintaansa vanhaan malliin.

Avautumiset tarvittaisiin niiltä korkeilta viranhaltijoilta jotka ovat vielä virassaan. Ei riitä että toteuttaa poliittisen ideologian mukaisia määräyksiä kiltisti koko uransa ja avautuu vasta jälkeenpäin että reisille meni. Sinänsä virkakoneistomme on pitkään pitänyt hyveenä sitä, että se ei tee politiikkaa vaan noudattaa poliittisten päättäjien lakeja, määräyksiä ja ohjeistuksia sekä toteuttaa ne pilkuntarkasti. Tätä voi pitääkin hyveenä, ainakin siinä tapauksessa että maan poliittinen johto pyrkisi toimimaan kansalaistensa hyväksi.

Mutta nyt virkakoneistomme on siinä tilanteessa, että se joutuu toteuttamaan poliittisen johdon utopistista ideologiaa joka nostaa kehitysmaalaisten maahanmuuton itseisarvoksi joka menee tavallisten suomalaisten turvallisuuden yli. Virkakoneisto tietää oikein hyvin sen, että haittamaahanmuuttajien suomalaisiin jo tähän mennessä kohdistamat murhat, tapot, pahoinpitelyt, ryöstöt ja raiskaukset eivät ole mitään sosiaalipoliittisia ongelmia vaan ne ovat terroritekoja, jotka ovat seurausta poliittisesta päätöksestä. Päätöksestä, jonka poliittinen koneistomme on tehnyt ja jonka mukaan virkakoneistomme toimii ja sitä myöten toiminnallaan tukee. Se ei kritisoi tilannetta vaikka aivan hyvin tietää sen olevan vahingollinen Suomelle ja suomalaisille. Niin toimi Paaterokin silloin kun hän oli vielä virassaan. Hän ei kyseenalaistanut, jolloin hän ei ollut osa ratkaisua vaan osa ongelmaa. Ehkä hän hakee avautumisellaan jälkeenpäin jonkinlaista synninpäästöä tajutessaan olleensa osa hirviötä.

Seuraavien eduskuntavaalien jälkeen on hyvin todennäköistä että virkakoneisto joutuu muuttumaan yhä enemmän turvallisuusviranomaisista järjestelmän poliittisiksi suojeluviranomaisiksi. Sitä enteilee se, että SDP on hyvin mahdollisesti seuraava pääministeripuolue ja se on lähentynyt kunnallisvaaliehdokkaistaan paimenkirjeellä jonka mukaan ”ensi kuntavaaleissa kaikilla ehdokkailla on oltava puolueen jäsenkirja ja heidän on sitouduttava hyväksymään maahanmuuttajat, eikä antaa heistä ”rasistisia” lausuntoja”. Kun ottaa huomioon sen, että rasismiksi tulkitaan jo pelkkä haittamaahanmuuton arvostelu, on virkakoneiston syytä varautua toteuttamaan aina vain utopistisemman ideologian mukaisia määräyksiä.

Ja niitä noudattaessaan virkakoneiston tulisi muistaa, että poliittiset tuulet muuttuvat. Mikään ei ole ikuista. Pysyväksi kuvitellut rakenteet romahtavat. Kolmekymmentä vuotta sitten Neuvostoliitto oli suuri, mahtava ja ikuinen. Viisi vuotta myöhemmin sitä ei enää ollut. Ja mikäli poliittinen suunta kääntyy, niin vanhan vallan käskyläisiä ei välttämättä enää kohdellakaan esimerkillisinä virkamiehinä vaan rikollisina, jotka mahdollistivat rikollisen ideologian toteuttamisen. Siinä vaiheessa ei riitä enää jälkeenpäin esitetty katumus ja selitys että noudatin vain määräyksiä. Niin ne esimerkilliset virkamiehet selittivät Nürnbergissäkin.

"Osallisuudesta sekä maanpetokseen että valtiopetokseen. Osallisuudesta kansalaisten turvallisuuden tietoiseen heikentämiseen ja sitä kautta osallisuudesta murhiin, tappoihin, ryöstöihin, raiskauksiin ja pahoinpitelyihin. Osallisuudesta yhteiskuntarauhan romuttamiseen. Osallisuudesta yhteiskunnallisen luottamuksen romuttamiseen. Osallisuudesta aktiiviseen sananvapauden tukahduttamiseen. Osallisuudesta koululaitoksen muuttamisessa poliittisen propagandan välineeksi. Osallisuudesta oikeuslaitoksen muuttamisessa poliittisen manipuloinnin välineeksi. Osallisuudesta kantaväestön muuttamisessa toisen luokan kansalaisiksi. Sekä osallisuudesta ennenäkemättömän typerään ja vaaralliseen etnisen väestörakenteen muutoskokeiluun tuomitaan syytetty kärsimään…" 

Hotellin respassa toivotaan, että edes muutama korkeampi viranomainen törmäisi tähän kirjoitukseen ja lukisi sen ajatuksella. Ja ymmärtäisi, että poliittiset idealistit ainoastaan suunnittelevat rikoksen. Sen toteuttajaksi on aina tarvittu uskollinen ja mitään kyseenalaistamaton virkakoneisto. Se, että rikos on jonkun toisen suunnittelema ei muuta rikoksen tekijää syyttömäksi. Eikä toiminnan tuomitseminen jälkeenpäin välttämättä aina riitä.


40 kommenttia:

Allaspalo kirjoitti...

No parempihan se on, että puhutaan suu puhtaaksi myöhään kuin ei milloinkaan, mutta henk.kohtaisesti kyllä epäilen, että kyseisiä herroja taisi yllättää eläkkeen "pienuus" ja nyt hurjilla paljastuksilla markkinoivat kirjojaan eurojen kuvat silmissä. Olisi kai niillä ollut mahdollisuus pistää kampoihin systeemin sisällä jos olisivat oikeasti välittäneet vähääkään...

Anonyymi kirjoitti...

Se mikä tässä hlökoht eniten sylettää on kuinka näille sankareille kasvaa pallit vasta eläkkeelle päästyään. Koko virkaura tehdään mitä käsketään (kuka muuten käskee koska poliitikot menevät aina virkamiesten selän taakse ja virkamiehet poliitikkojen? Kuka tätä alusta oikein johtaa?) ja samalla hiljennetään kaikki järjen äänet mitä alaisten joukosta saattaa kuulua.

Puolustusvoimien puolelta kenr (res) G Hägglund antoi oikein 10 arvoisen haastattelun vuosi takaperin mutta sen sisältö oli täysin ristiriidassa siihen miten hän toimi sekä puhui virassa ollessaan. Aivan kuten Ykänkin esimerkit tässä jutussa.

Siksi tämä sylettää, että oman virkaurani olin se mr muutosvastarinta ja siitä hyvästä ei päätä silitelty vaan suorapuheisuus näkyi etuja jaettaessa.
Toisaalta en ole koskaan ollut lauman mukana määkivä lammas vaan ajattelen asiat laajemmalta kantilta katsoen.
"Sinut pitäisi laittaa lasikaappiin. Vasara viereen ja kyltti Riko lasi vaaran tai konfliktin uhatessa". Itseasiassa tuon suurempaa kunnianosoitusta esimieheni ei olisi voinut minulle sanoa.

Mikäli meitä muutosvastarintalaisia olisi edes 15% virkamiehistä niin homma taputeltaisiin kotiin mutta valitettavasti tervejärkisten osuus on 5% luokkaa.

Eeveepeenä se sinäkin siinä leukojasi loksutat! -voisi ja varmasti sanookin nyt joku neropatti. Totta. Tosin vuodesta 2004 avauduin täysin julkisesti asioista susi1.netin puolella (lienevät tallessa jossain pilvipalvelimella), ja se mitä sinne kirjoitin oli kuitenkin sensuroitu versio siitä mitä töissä puhuin.

-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Allaspalolle ja Taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne.

Allaspalo: En oikein usko. Tuollaisista tehtävistä kertyvä eläke on kumminkin ihan huomattava eivätkä tämänkaltaiset kirjat sitten loppulaskussa mitään bestsellereitä ole. Näkisin, että tyypit hakevat jonkunlaista synninpäästöä siitä, että oma ura meni munien raapimiseksi mutta olivatpahan ainakin siitä tietoisia.

Tvälups: Tuo kysymyksesi ”kuka käskee” on muuten erittäin hyvä. Ja pv:n kohdalla mainitsemasi asia korostuu. Tässäkin blogissa on puhuttu useampaan kertaan että on olemassa ne rauhanajan virkaupseerit ja sitten ne upseerit, jotka kaivetaan sieltä kaapista kun tulee tiukka paikka. Minullekin voi vittuilla, että mikset sitten itse tule nimelläsi ja naamallasi. Sitä kun on suorittavan tason työntekijä, niin vaikutus siinä olisi vain yksi työtön suorittavan tason työntekijä lisää. Meillä ei ole merkitystä. Muuta kuin tietysti siinä, että me pidetään koneisto käynnissä että teoreetikot voivat määritellä mihin sitä koneistoa käytetään.

Oinomaos kirjoitti...

Naulan kantaan, veli Ykä! Kannattaa lukea myös tämä Jari Ronkaisen kirjoitus

ggggg kirjoitti...

Mistähän tulee tuo usein toistettu väittämä, että "vasta eläkkeellä" katkeroituneina uskalletaan jotain sanoa? Mikäli nämä kommentoijat lukisivat kirjani, tietäisivät että olen kyllä tätä kritiikkiä esittänyt sekä talon (=UM:n) sisällä että julkisuudessa vuosikymmeniä. Ensimmäinen kriittinen artikkeli julkaistiin Helsingin Sanomissa jo vuonna 1978 (otsikolla "Länsimaiset elintavat siirtyvät kritiikittömästi kehitysmaihin"). Sen jälkeen kirjoituksia on ollut eri puolilla kymmeniä. Kirjan kirjoitin eläkkeelle jäätyäni, koska vasta silloin siihen oli aikaa. Kirjan mukana tulee myös paljon esiintymisiä, haastatteluja, luentoja yms. joita ei ehdi työn ohella hoitaa. Ne jatkuvat osaltani edelleen vaikka kirja julkaistiin jo tammikuussa 2015. Tämä on totuus eikä suinkaan tuo kateellisuus tai kosto jollekin tai katkeroituminen johonkin. Minulla ei sellaisia tuntemuksia ole ketään eikä mitään kohtaan. Kirjan kirjoittamisen syyt ovat ne mitkä kirjassa kerrotaan. Joskus kannattaa uskoa sitä mitä kirjoittaja itse sanoo eikä kehitellä pahansuopia motiiveja omasta päästään. Parhain terveisin, Matti Kääriäinen

Anonyymi kirjoitti...

Terve Yrjölle ja kiitoksia viimeaikaisista kirjoituksista! Tuo RAJA-tarina oli menevää luettavaa, tarjosipa jonkun verran yllätyksiäkin tarinaa taustoittaessa.

Vaan tämänkertaisesta. Mitä Paateroon tulee, on kritiikki oman tietoni mukaan ihan osuvaa - hän on ollut korvat luimussa pensaikossa tällaisten tapausten hiljalleen täyttäessä monien suomalaisten arjen vuosien mittaan. Liekö sitten pelännyt lähestyvän eläkkeensä puolesta?

Mutta Kääriäisestä ei ainakaan hänen kirjansa pohjalta syntynyt kuvaa "munien raapimisesta", pikemminkin turhautumisesta omia uriaan kulkevan järjestelmän edessä. Onhan sitä paitsi melko vaikeaa yrittää vaikuttaa koko kehitysyhteistyön järjestelyyn, kun samalla omat työtehtävät juoksuttavat pitkin Afrikkaa ja YK:n hallintoelimiä. Yrittämisen puutteesta Kääriäistä, sikäli kun tiedän, on mielestäni epäreilua syyttää, kyllä hän kirjassaan kertoo pitäneensä näistä epäkohdista ääntä. Onhan hän eläköitymisensä jälkeen myös luennoinut asiasta.

-Apoliteia-

P.S. Onkos Ykä sattunut näkemään Kääriäisen blogin mielenkiintoisen jutun Sisu-kuormureista? Niitähän vietiin aikanaan Afrikkaan puoliksi kehitysapuna, puoliksi vienninedistäminen mielessä. Kirjoitus antaa melko valaisevan kuvan kehitystyön ongelmista ja toiminnan seuraamuksista, jotka voivat näemmä olla välistä melko yllättäviä.

http://kehitysavunkirous.blogspot.fi/2015/04/viela-sisuista.html

Euvostotaivas kirjoitti...

Tämä nykyinen virkamies- ja poliitikkopolvi ei olisi 70 vuotta sitten kyennyt huolehtimaan maamme asioista. Kauhulla ja surulla saa huomata, että korkea palkka ja kättelyvuoro linnanjuhlissa kyllä otetaan vastaan, mutta sen vastineena oletettua oman maan edun ajamista ei näy löytyvän mistään. Ei mikään ura voi olla isänmaan etua tärkeämpi, jos noille korkeille hallintoviroille on tuollainen pyrky. Tavallinen pulliainen on hiukan eri asemassa koneistoa vastaan, eikä hänen sanomisillaan juuri vaikutusta ole.

Nyt tarvittaisiin muutama nykypäivän Ryti, joka menisi korkeasta asemastaan vaikka linnaan, jotta pelleilyyn saataisiin jokin tolkku.

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä miten nykyään, mutta kun aloitin 60-luvulla vaatimattoman urani x-ministeriössä niin aivan ensimmäiseksi käteen lyötiin allekirjoitettavaksi salassapitosopimus ja uhkailtiin hirveillä sanktioilla "jos talon asioista ikinä koskaan kenellekään kertoo". Aika monta vuotta hölmöyksissäni kuvittelin, että mikä tahansa "talon asia" on salassapidettävää ja voi pahimmillaan vaarantaa jopa valtion turvallisuuden. No juu. Kun näitä talon asioita sitten ruvettiin revittelemään Hymyssä ja ip-lehdissä, niin alkoi omakin hyshys-asenne tuntua hölmöltä. Varsinkin kun se johtoporras suolsi kollega-kaunaisia muistelmiaan melkein vuosittain. Ja suoltaa edelleen.

Minusta on hyvä, että edes eläkeläisenä kirjoittaa niistä negatiivisistakin asioista joihin on työssään törmännyt. Matti Kääriäinen näki useissa kehitysmaapaikoissaan sen rujon käytännön. Mitä hän olisi voinut tehdä kun esimiehinään olivat vuorollaan Tarja Halonen, Erkki Tuomioja ja Alexander Stubb, joilla oli kaikilla sama maailmojasyleilevä ideologia. Olisiko hänen pitänyt suurlähettiläänä ollessaan kävellä ministerin huoneeseen lyömään nyrkkiä pöytään ja sanoa, että ihan vituralleen kuule Tarja/Eki/Alex nämä kehitysapuhommat menee. Äkkiäkös se pätevä on entinen, ja tilalla on sopiva.

Mitä Paateroon tulee, hänhän vain esitti että tällaisia uhkakuvia on. Niinkuin onkin. Shiiat ja sunnit tappelevat kotimaissaan verissä (tai irto-)päin mutta naps, kun yhdessä asettautuvat asumaan vokiin niin lempeä ja toisia osapuolia kunnioittava sopu sijaa antaa? Siihen sitten pirteänä lisänä muutama somali joita länsi-afrikkalaiset inhoavat, pari homoa (kukaan ei tietäisi mutta pakkohan heidän on kailottaa), kristityiksi kääntyneitä muslimeja (facessa sanottiin että silleen saa paremmin turvapaikan) jne. Mutta mitään uhkaa mihinkään ei tietenkään ole ja Paatero on vaan katkera horisko.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Oinomaokselle, ggggg:lle (Matti Kääriäinen), Apoliteialle, Euvostotaivalle ja tira+:lle & kiitos kommenteistanne. Näin alkuun pitää sanoa Matti Kääriäiselle että syvä anteeksipyyntöni sanavalinnoistani. Tarkoitukseni ei ollut halveerata sinua eikä työuraasi ja olen esittämistäsi epäkohdista aivan samaa mieltä. Se munien raapiminen urallaan meinaa tietysti sitä että uran tulokset jäivät murto-osaan siitä mitä olisi halunnut ja mihin olisi kyennyt, itsestään riippumattomista syistä. Omalla alallani se munien raapiminen on jo pitkään ollut standardi.

Mutta tämä meni pahasti sivuraiteelle. Kirjoituksen aihe ei ollut Matti Kääriäinen eikä kehitysapu. Vaan se, että nykyiset turvallisuusviranomaiset joutuvat toteuttamaan poliittista utopiaa jonka vuoksi he itse asiassa (vaikkakin tahtomattaan) heikentävät kansalaisten turvallisuutta. Ja jos asiantilan arvostelu jää vain uransa lopettaneitten henkilöitten (sinänsä aivan asiallisiin) avautumisiin niin asiantila säilyy jatkossakin samanlaisena.

Anonyymi kirjoitti...

Suomessa yllytyksestä saa saman tuomion kuin teosta. Jos tuo Ykän "osallisuudesta siihen, tähän ja tuohon" -lista tulisi joskus ajankohtaiseksi, niin aika moni yllyttäjä voisi yllättyä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Aivan totta. On muuten merkillepantavaa että nyt kun Paatero avautui ja puhui asiaa niin media on porukalla diagnosoimassa miehen seniiliksi höperöksi. Sen sijaan jos heppu olisi puhunut sujuvaa päivinergiä niin termi olisi ollut ”terävää yhteiskunnallista analyysiä esittävä aktiivinen eläkeläinen.”

Anonyymi kirjoitti...

Jos meistä ajattelevista ja oikeudenmukaisista isänmaan ystävistä jokainen pitäisi huolen, että suvn vanhuksia ei vedetä äänestyskopissa höplästä, niin sekin on tärkeä askel, jonka jokainen voisi nyt ottaa.

Perussuomalaisiin pettyneet läheiseni alkoivat taas kannattaa sdp:tä, mutta minä kerroin totuuden ja sain vanhukset ymmärtämään, että juuri sdp, vas, vihr, mm. ei pidä äänestää, jos samaan aikaan valittaa viereisen vokin häirinnästä. Kannattaa kuiskutella asioita ja muistutella juuri ennen kuin käyvät äänestämässä.

Opetelka aivospesukikkoja ja vaikuttakaa läheisiinne! Helppoa ja sitä juuri tuo vasenlaitakin tekee, aivopesee niitä, joilla ei ole omia aivoja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Tottahan tuo. Kyinen pelto on vaan kynnettävänä. Meinaan, eihän vastapuolella ole puolellaan kuin valtamedian koko koneisto. Jota niin moni sukulainen vielä seuraa.

Anonyymi kirjoitti...

Onhan tää meininki ollut tässä jo jonkin aikaa sellasta että kun korkea-arvoinen virkahenkilö älähtää niin voi olla varma että asia on juuri päinvastoin. Niin uskon olevan tässäkin tapauksessa. Ihmetyttää miksi toi porukka ei luovu tästä haaveestaan jo. Toki siitä seuraisi kovaa meteliä ja kasvojen menetystä mutta kolmen vuoden kuluttua pääosin sama jengi hoitaisi samoja hommia joka tapauksessa. Ehkäpä he ajattelevat ettei maksa vaivaa kun muslimit ihan hetkenä minä hyvänsä alkavat integroitua. Suomesta en tiedä mutta Euroopassa tällä meiningillä taataan se että tulevaisuudessa valtaa käyttää äärioikeisto tai sitten islam. Kumpikin taho lakaisee tän nykyjengin syrjään heti paikalla.

Ukkeli kirjoitti...

Olet kirjoitellut paljon oman alasi tilanteesta ja varmaankin keskustellut alan ihmisten kanssa. Ilmeisesti monet ovat samaa mieltä kanssasi esimerkiksi koulutuksesta ja keinoista. Kenen alalla pitäisi kirjoittaa tai jyrähtää julkisuudessa Paateron tai Kääriäisen tapaan ja vaikuttaisiko se kuitenkaan mihinkään?

Kääriäinen ylempänä kertoi kirjoitelleensa jo vuosikymmeniä, muttei se ole mihinkään vaikuttanut. Kehitysapu jatkuu aina vaan, koska poliitikot haluavat ja media vaatii. On ollut muitakin kirjoittajia, jotka ovat valtiomme ongelmista valittaneet, mutta he eivät pääse julkisuuteen, jos viesti on väärä. Joskus ikävän viestin tuoja on myös joutunut kärsimään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Ukkelille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Jommalle kummalle mainitsemallesi taholle tässä valtaa pelataan. Ja nykyisille vallanpitäjille molemmat ovat yhtä kohtalokkaita.

Ukkeli: Omalla alalla sinänsä ei auta, vaikka suorittavat työntekijät jyrähtäisivät mitä. Jonkunlaiseen vaikutukseen voisi päästä sillä, että huomattava määrä alan johtohenkilökuntaa niin kunnilta kuin valtioltakin avautuisi yhtä aikaa. Niin ei tosin tapahdu, sillä johtotaso on miehitetty jeesmiehillä ja -naisilla joilla ei ole käytännön työhön mitään kosketuspintaa.

Tosi on, että väärää viestiä ei joko julkaista tai sitten sen kertoja demonisoidaan niin kuin on tällä hetkellä käymässä Paaterolle.

Ukkeli kirjoitti...

Näinhän se on. Sama tilanne on muuallakin julkisella sektorilla. Olen seurannut läheltä yhden alan koulutuspolitiikkaa, joka on käytännössä alan ammattiliittojen ja koulujen edunvalvontaa. Alan virat on porrastettu koulutuksen mukaan. Ylimpiin virkoihin vaaditaan korkeakoulututkinto. Ammattillitto on tätä ajanut, koska korkealla koulutuksella voi perustella korkeampaa palkkaa sekä kätevästi rajoittaa nämä virat vain oman korkeasti koulutettujen ammattiliiton jäsenille. Kouluille tilanne sopii erinomaisesti, niille riittää opiskelijoita ja valtiolta saa rahaa opiskelijamäärien mukaan.

Olen ihmetellyt, eikö kannattaisi kysyä työnantajilta, millaista osaamista ne tarvitsevat. Tarvitsevatko ne todella näin korkeasti koulutettua väkeä? Miksi virkojen pätevyysvaatimukset pitää asettaa niin korkealle, että alkaa olla pulaa hakijoista? Eikö ole työnantajien tehtävä miettiä, mitä osaamista missäkin tarvitaan, eikä keskushallinnon byrokraattien? Tämä on ollut koulutussuunnittelijoille aivan uusi ajatus, enkö arvosta koulutusta? Haluan varmaankin heikentää palvelua ja alentaa palkkoja?

Johtotaso taitaa olla miehitetty jeesmiehillä ja -naisilla joka alalla. Siihen Nokiakin kaatui.

Anonyymi kirjoitti...

Piti tuossa vielä sanoa että mikäli tarvetta ilmenee minä pystyn kyllä teeskentelemään natsia hetken aikaa. Muslimia en pysty esittämään missään olosuhteissa. Kahdesta pahasta pienempi jne...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ukkelille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Ukkeli: Täysin samoja havaintoja ja tulee muistaa, että ammattiliitot ovat nykyisin omalla tavalla firmoja itsessään ja painottavat lähinnä omaa etuaan. Esmes edunvalvonta-asioissa ne eivät lähde käräjöimään elleivät ole sataprosenttisen varmoja voitosta. Yksi syy muuten tähän ylikoulutusvaatimukseen ovat myös nämä mainitsemasi oppilaitokset. Jos esmes omalle alalleni voisi hankkiutua töihin noin vaan, osoittaa osaamisensa vaikkapa muutaman vuoden aikana ja sitten saada vakinaisen viran niin harva lähtisi lukemaan täysin turhanaikaista amk-paperia.

Omalla alallani tilanne on valitettavasti mennyt siihen pisteeseen, että jos työnantajalta kysytään, niin se ei yksinkertaisesti osaa määritellä osaamista kuin papereitten perusteella. Yksityisellä sektorilla tilanne on toinen mutta sitäkin häiritään kaikilla mahdollisilla erilaisilla työlupakorttivaatimuksilla. Ja se sorsii erityisesti pieniä firmoja.

Ano: Tuota on muuten rupateltu useammankin kaverin kanssa ja kaikki ovat samaa mieltä. Mikä on aika hurjaa. On sanonta että kommunistista saa helposti hyvän natsin mutta demarista ei. Ja me suomalaisethan ollaan periaatteessa jonkun sortin lällydemareita melkein kaikki. Ja kun lällydemarikin alkaa ajatella niin että ennen natsina kuin nykymeiningissä, niin silloin pitäisi ehkä alkaa laajemmin miettiä sitä että oliskos sittenkin vika siinä nykymeiningissä eikä meidän asennevammaisuudessa?

Anonyymi kirjoitti...

DDRssa ajateltiin hieman toisin päin. Siellä nomenklatuuraan palkattiin nimenomaan entisiä natseja. Neuvostoliittolaiset pitivät silloisia kommunisteja laiskoina rähinöitsijöinä ja halusivat nimenomaan hallintoon jämptiä ja ahkeraa porukkaa. DDRssa ei pahemmin taustoja raaputeltu, se natsirajahan meni tasan Itä- ja Länsi-Saksan välillä.
tira+

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä minä ainakin Yrjö uskon tässä asiassa Paateroa. Hän on varmasti erittäin hyvin kartalla siitä mitä kentällä tapahtuu. Tokihan hänen puheensa on helppo teilata, että ei niissä ole mitään perää. Se on sellaista kun pitää antaa ihmisille siloiteltua kuvaa tilanteesta.

Anonyymi kirjoitti...

Eläkkeeltä on ilmeisesti helppo laukoa totuuksia? Ei ole ainakaan työpaikka enää vaarassa ja tuonikäinen mies tuskin välittää "rasistiksi" haukkumisesta. Mutta tuo Nerg jaksaa aina vaan hämmästyttää!

Muutamia tilannekatsauksia eräistä mielenilmauksista häirikkö lyö Suomi ensin aktivistia, onneksi ei ollut kättä pitempää, noille kavereille suosittelen suojaliivien käyttöä. Ei noista anarkisteista koskaan tiedä mitä saavat päähänsä.

Eilen Vuosaaressa esiintyneen Mona Walterin puhetta osa 1 ja osa 2. Häneltä hyvin todettu "ruotsalaiset ovat hyvin naiiveja islamin suhteen" ja meidän herrat seuraavat perässä. Uskomatonta ettei toi todellisuus hahmotu eräiden verkkokalvoille?

Tästä artikkelista poimisin ensiksi tuon Muhammad Alin kuvatekstin ja kappaleen "Ce qui est vraiment important", jossa on mielestäni hyvin kuvattu tämän multikulti-ideologian motiivit ja toimintatavat. Islam on tosiaankin nykyajan Troijan hevonen, tuo artikkeli on ainakin herättänyt keskustelua.

Sinänsä minua ei hetkauta vaikka joku valkoinen nainen seurustelee tumman miehen kanssa, mutta jos siitä aletaan tehdä ihanaa toiseutta ja sen perusteella pidetään itseä suvaitsevaisena, kosmopoliittina ja edistyksellisenä ihmisenä, niin sitä en siedä. En varsinkaan "pakkosyötettynä" avaamalla rajat lähes jokaiselle onnenonkijalle kehitysmaista (niitähän riittää loputtomiin) ja tämä kaikki veronmaksajien kustannuksella...

- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys tira+:lle, Anolle ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

tira+: Ja mikseipä niin olisi toimittu, sillä natsit jos ketkä osasivat pyörittää organisaatioita. Ei tarvinnut muuta kuin vaihtaa virkapuvun merkit.

Ano: Niin uskon minäkin. Ikävää vaan on, että virkakoneisto vaikenee.

Soomepois: Karmeaa on se, että joutuu odottamaan eläkkeelle pääsyä että pystyy lausumaan ne sanat joita oltaisiin ehdottomasti tarvittu virantoimituksessa. Nuo anarkistit ovat muuten aggressiivisia juuri siksi kun tietävät, että heidän toimintaansa ei reagoida väkivallalla. Joku päivä tilanne saattaa muuttua. Kun muuten katsoo sitä tyyppiä joka löi, niin voi todeta että tuolta porukalta jäi kyllä se vallankumous tekemättä.

Jos mietitään tuota rotujen sekoittamista niin seuraukset olen nähnyt työssäni. Siellä näitä ns. puolikkaita on huomattavasti enemmän kuin mitä on heidän suhteensa väkilukuun. Joku ei vaan toimi.

Becker kirjoitti...

On se vaan jumalauta ihmeellistä ettei tolle Nergin ämmälle faktat mene perille. Ei tarvitse kuin perehtyä läntiseen naapurimaahan ja siellä riehuviin liigoihin, niin infoa olisi tarjolla vaikka kuinka pirusti. Autojen polttamiset, koulujen ja päiväkotien polttamiset, hälytysajoneuvojen kivitys, kauppojen ryöstely ostoskeskukusissa keskellä arkipäivää, ja kaikenlainen muu toiminta jota porukoissa touhutaan. Maahanmuuttajaprätkäjengit on hyvä esimerkki ja ovat pahimman sortin rikollisia.
Södertälje on hyvä esimerkki miten maahanmuuttajaliigat toimivat. Kaupunki on täysin syyrialaisten ja assyyrialaisten hallinnassa. Ulkoisesti paikka on kuin muutkin ruotsin kaupungit patsi että siellä tapahdu mitään ilman näiden maahanmuuttajakriminellien suostumusta. Heitä jää kyllä kiinni ja pannaan linnaan, mutta perheiden päät pyörittävät businesta varsin avoimesti. Ja nämä ovat etupäässä ortodokseja.
Että kyllä liigoja riittää ja niitä on jo varmaan Suomessakin olemassa, mutta pitävät matalaa profiilia. Ja mikä on pitäessä kun viranomaisten keskuudessa on tuollaisia täysiä ääliöitä, jotka heräävät vasta kun rikollisliigat ammuskelevat toisiaan ja aseista riisutut siviilit juoksevat siksakkia suojiin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Minä kyllä luulen, että Nergille faktat kerrotaan, mutta hän ei halua uskoa niihin. En tiedä mahtaako syynä olla Nergin uskovaisuus ja sen kautta jonkunlainen lapsenusko ihmisen hyvyyteen. Ehkä Nergin olisi kannattanut lukea itsensä papiksi. Siinä tehtävässä hänestä olisi ollut vähemmän harmia ja hän olisi voinut julistaa epistolaansa kaikessa rauhassa.

Becker kirjoitti...

Ja hyvänä lisänä tälle keskustelulle todettakoon että Tukholman laukkaradan kassa ryöstettiin Sunnuntai iltana raskaasti aseistetun ja ammattimaisesti toimineen rikollisryhmän toimesta.
Somalit tuskin ovat olleet asialla koska ryöstö tapahtui ammattimaisesti, mutta epäilen, että tokko sentään svennetkään ovat olleet iltapuhdeaskareissa.

Anonyymi kirjoitti...

Tuntuu erittäin pahalta että omat pohdinnat ovat realisoituneet näin, eilen tapahtui Kajaanissa irakilaisten turvapaikanhakijoiden suorittama tappo & ryöstö, uhrina paikallinen suomalainen mies. Kuuleman mukaan nämä tappajat olivat saaneet hylsyn turvapaikkahakemukseensa, eli nyt tapahtui Kainuussa "tekninen vika". Onko tämä sitten esimakua tulevasta kun noita kielteisiä TP-hakemuksia tehdään?

Itis 3:ssa tapahtui sitten jälleen mamu-naisen pahoinpitely mikä osoittautui valheeksi. Mutta se ei estänyt valtavirran meedian uutisoimasta asiasta, toisin kuin tuossa Kajaanin-tapauksessa. Ja kukas se sitten olikaan tämä valehteleva nainen? Yllätys yllätys muuan Maryam Askar, joka hillui aikaisemmassa mielenilmauksessa sen megafoonin kanssa huutaen "Kytät! Siat! Natsien kätyrit!".

Sillä lailla sanoisi Tarvajärvi, tähän ollaan siis tultu. Päämedialta jälleen todellinen rimanalitus! Miettikääpä millainen haloo siitä olisi noussut lehdistössä jos noiden kahden edellisen keissin henkilöiden osat/roolit vaihdettaisiin toisinpäin?

Maria Kaljuste'n puhe Helsingistä, hän osaakin puhua tosi hyvin suomea. Eräs tuttu kutsui tuota alussa olevaa melua vai mikä rukouskutsu onkaan "kuin kiimaisen hyeenan ulvonnaksi".

George Orwell - final warning sopii tämänpäivän asenneilmastoon kuin nenä päähän.

- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

Becker: Eikös se tuon tyyppinen ”osaaminen” siellä Ruotsissa ole pääosin Balkanilta peräisin?

Soomepois: Järkyttävässä Kajaanin tapauksessa realisoituu se, mikä on totta. Itäkeskuksen tapauksessa taas se, mitä suvakkimedia haluaa syöttää ihmisille. Ja mitä se syöttää jatkossakin. Ne kun eivät osaa hävetä.

Anonyymi kirjoitti...

Että sellasta taas http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001259161.html kiittämättömyys huipussaan. Tällaisten maahantuontiako piti lisätä ja samalla vähentää kotimaisen ruoantuotannon tukemisesta. Hallitukselta pitäisi aiheesta kysyä. Ja kyllä nämä ovat yhteismitallisia asioita. Kumpaakin rahoitetaan yhteiskunnan varoilla. Toinen toki on tarpeellista, toinen on lähinnä ihkua. "Kiitos vitusti 1990-2016"
--Viikon radiokasvo

Allaspalo kirjoitti...

Nyt kun Kajaanin tekninen vika nostettiin kehiin, niin jaettakoon tämäkin: Iso Veli ei petä:

YKSITTÄISTAPAUS!
http://yle.fi/uutiset/viranomaiset_otanmaen_tappoepaily_yksittaistapaus/9161376


Taikasana sanottu. Kaikki on siis hyvin. Hajaantukaa senkin ra###tiset p##kat älkääkä häiritkä valtionrauhaa!

Voi jee... Sirkusta on yleensä ihan kiva seurata katsomosta, mutta nyt tuntuu, että ollaan kunniapaikalla areenalla leijonien kanssa kun pellet ovat ottaneet tirehtöörin roolin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Viikon radiokasvolle ja Allaspalolle & kiitos kommenteistanne. Tuo kerta toisensa jälkeen lausuttu ”yksittäistapaus” on enää vain huono vitsi. Itse näen, että tuon kajaanilaismiehen kuolemasta on aivan yhtä lailla vastuussa poliittinen koneistomme joka laski nuo paskat maahamme. Mitä tulee suomalaisen ruoantuotannon tukemiseen niin kannatan sitä vaikka se kallista olisikin. Maatalouden voi ajaa alas nopeasti mutta sen pystyyn pistäminen kestää ja syödä täytyy joka päivä.

Juha kirjoitti...

Itsekin isoissa (yksityissektorin) organisaatioissa eläneenä voin vain todeta, että totuuden puhuminen on hyvin vaarallista puuhaa. Karrikoidusti käytäntö on, että viestintuoja on ammuttava heti nähdessä, ennenkuin se avaa suunsa. Ettei YlemmänTahonSuunnitelma mitenkään näyttäisi epäonnistuvalta tai naurettavalta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Juha. Julkisella puolella tämä vain korostuu. Meillä on muuten paljon naisjohtajia. Oliskos asialla ehkä jotain tekemistä keskenään?

Anonyymi kirjoitti...

Yksi yllätys lisää (Berliinin muurin kaatumisen + Venäjän) jatkumoon:
Venäjä hakee NATOn jäsenyyttä lähiaikoina!

Esitin YLE Puheen shoutboxissa saman lausahduksen Politiikkaradion ohjelman yhteydessä. Tosin ihan v*ttuillakseni itseään täynnä oleville YLEn toimittajalla ja hänen asiantuntija vieraalleen. Heitin vielä totuuden historiasta Wikipediassa NATO artikkelissa olevasta NL NATO hakemuksesta 1954, mutta US ja Britannia torppasivat silloin hakemuksen.

Yllätyksekseni toimittaja luki naureskellen kommenttini, ja yhdessä naureskelivat tyhmälle kommentille:"eihän voi edes ajatella, koska Putin, Krimi ja Itä-Ukraina, jne".

Saas nähdä kun ja jos Trumppa valitaan US pressaksi, niin saattaa tuo hullu utopistinen Venäjän liittyminen olla hyvinkin pian totta...
Sitten myös Suomi voi vihdoin liittyä myös Natoon hehheh. Ja vihollisrajat siirtyvät tuhansia kilometrejä pidemmälle.

Isänmaa tai kuolema, sanoi TsekeVaara. En ole robotti :)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Joskus 1990-luvullahan tuosta puhuttiin, mutta pidän tuota tällä hetkellä äärimmäisen epätodennäköisenä.

Anonyymi kirjoitti...

"Yksittäistapaus" on hyvä esimerkki new(s)speakista eli uu(ti)skielestä. Sehän tarkoittaa käytännössä että "osa täysin ennakoitavissa olevasta katkeamattomasta jatkumosta jossa tapaukset eroavat lähinnä nyansseiltaan. Tässäkin "yksittäistä" on lähinnä se, että vammoista on seurannut kuolema, ei mikään muu.

Siitä olen samaa mieltä, että vastuuseen tulisi saattaa nimenomaan se porukka, joka on tämän tilanteen tuottamalla tuottanut. Journalistista kenttää pidän tässä isompana syypäänä kuin yksittäisiä poliitikkoja tai puolueita, sillä puolueet ja poliitikothan toimivat juuri sen mukaan, mikä tuottaa pienintä julkisuushaittaa ja suurinta mediahypeä. Eli kannttaa googlettaa toimittajien nimiä sitten kun aletaan kaipaamaan samaan aikaan sekä sitä Lahtista että sitä...

Anonyymi kirjoitti...

Naisilla on usein jotenkin sisäänrakennettuna sellainen kuvitelma, että konsensushakuisuuden puuttuminen on riitelemistä. Naisjohtajuudessa tämä voi näkyä siten, että myötäilemättömät lasketaan sopeutumiskyvyttömiksi, porukkaan kuulumattomiksi ja yhteistyöhaluttomiksi vaikka myötäilemättömyys olisi sitä, että halutaan tehdä työ hyvin ja realistiselta pohjalta.

Tässä mielessä ruotsalainen konsensusjohtaminen on hyvin, hyvin feminiinistä teki sitä sitten kumpaa sukupuolta tahansa edustava ämmälauma.

Juha kirjoitti...

Pienen mieleni pyöriteltyä aihetta aikansa, pälkähti esiin ajatus ulkoisista ja sisäisistä haasteista. Ryhmä yleistäen puhaltaa yhteen hiileen, kun uhka tulee ulkoa, mutta (tarkoituksellisen) tekemisen puute ajaa keskenäiseen kamppailuun, omiin havaintoihini pohjautuen. En sitten tiedä yhtään, vaikuttaako mies/nais-johtajuuden määrä mitenkään sen pisteen paikkaan, jonka jälkeen nämä sisäiset kamppailut alkavat.

Yhtä kaikki, totuudenpuhujan on hyvä olla nopea liikkeissään, tai käy kuin sille kaverille taannoin, joka pyysi kaikkia olemaan kilttejä toisilleen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle ja Juhalle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Ja ”yksittäistapauksen” kohdalla on muistettava se seikka että näitä yksittäistapauksia tulee aina lisää, mutta tärkeintä on ettei kantaväestö polta päreitään. Se saattaa tosin pian tehdä sen.

Ano1 & Juha: Ihan hyviä huomioita.

Anonyymi kirjoitti...

Yhteiskunta selviää aika helposti siitä jos kantaväestö polttaa päreensä. Mutta jos kantaväestö alkaa toimia laskelmoidusti, systemaattisesti, seurauksia vähän sellaisesta ostopalvelunäkökulmasta ("tän-ja-tän tekeminen tuottaa mulle sen-ja-tän kustannuksen/haitan/seurauksen tällä-ja-tolla todennäköisyydellä, kannattaako vai ei=") niin siitä yhteiskunta ei selviä.

Jo pelkkä laajan kantaväestön osan laskelmoitu piittaamattomuus joistain asioista voi olla yhteiskunnalle isompi ongelma kuin päreiden polttaminen.