torstai 26. huhtikuuta 2018

TOISTUVA ENSIMMÄINEN KERTA


Hotellin respassa törmättiin taas kertaalleen uutiseen jonka otsikko on ”Alaikäiset aseistautuneet ryöstäjät piinaavat helsinkiläisiä”. Uutisessa tarkennetaan että ”omaisuuden saamiseksi uhreja on uhattu teräaseella, kaasutettu tai kaadettu maahan ja potkittu”. Niin media kuin poliisi eivät kerro, että ketkähän näitä rikoksia mahtavat tehtailla mutta vanhan kokemuksen mukaan voi todeta, että mikäli kyseessä olisi kantasuomalaiset niin se ilmoitettaisiin aivan varmasti. Tästä voi jokainen tehdä omat johtopäätöksensä.

Mikä asiassa on silmiinpistävää on se, että eiväthän nämä ryöstöt ole välillä minnekään hävinneet. Mutta silloin, kun niitä tulee kerralla niin paljon että uutiskynnys on pakko ylittää, niin sekä media että poliisi ilmoittavat asiasta niin kuin se olisi tapahtunut ensimmäistä kertaa ja ovat sitten kovasti hämmästyneitä. Ilmiötä voidaan verrata siihen että talvi yllätti taas kerran pääkaupunkiseudun autoilijat.

Tämä uutisointitapa on tietysti ymmärrettävää. Kun kerrotaan ryöstöaallosta niin kuin se tapahtuisi ensimmäisen kerran niin samalla nollataan kaikki aikaisemmin tapahtuneet ryöstöaallot ja piilotetaan se tosiasia että kyseessä ei ole enää vika vaan ominaisuus. Ominaisuus, jota niin media kuin virkakoneisto on ollut edesauttamassa väittämällä kerta toisensa jälkeen ettei mitään ongelmaa ole olemassakaan.

Onneksi poliisi kuitenkin antaa uhatuille kansalaisille hyviä ja lähes yhtä toimivia neuvoja kuin mitä oli Ylen kuuluisa raiskauksenestovideo. Eli:

”Paina mieleesi epäiltyjen tuntomerkit sekä poistumissuunta ja jos mahdollista, ota kuva epäillyistä”.

Sillä kännykällä joka sulta just pöllittiin?

Jäädäänpä odottelemaan seuraavaa ensimmäisen kerran tapahtuvaa ryöstö- ja väkivalta-aaltoa.17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

" ”Paina mieleesi epäiltyjen tuntomerkit sekä poistumissuunta ja jos mahdollista, ota kuva epäillyistä”.

Sillä kännykällä joka sulta just pöllittiin?"

Just tämä sama asia tuli mieleen kuin luin alpakkamedian uutista ryöstöaallosta.
ei v...u :) :)

Sepi

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ajan hermolla olevasta kirjoituksesta.
Tähänhän täytyy nyt todeta vihrpolpo Taposen sanoin että ”Miten rajojen sulkeminen parantaa Suomen sisäistä turvallisuutta?” Ihan kiva, että meillä lainvalvojat ovat tätä tasoa - eipä tosiaan ole ihme että katuryöstöepidemiat ovat aina niin kovasti yllättäviä ja hämmästyttäviä ilmiöitä…
Oma ”huoleni” asiassa on se, että kun sitten tuleekin se kerta että uhriksi valikoituukin väärä(t) henkilö(t) ja ryöstelijät päätyvätkin sairaalaan tai ruumishuoneelle. Mimmoinen rasistirääkyminen siitä alkaa ja millaisia rajoituksia itsensä puolustamiselle valtio on valmis kansalaisilleen määräämään? Siinä voi jäädä Sadiq Khan kakkoseksi kun tsadin vihrkokvas päättäjät alkavat rukkaamaan Helsingistä maailman turvallisinta pääkaupunkia!

T. Riku Raunioilla

Anonyymi kirjoitti...

"Jos minua yritetään, niin jonkun on kuoltava. Minun taikka jonkun toisen"

T. Ymmi

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Sepille, Rikulle Raunioilla ja Ymmille & kiitos kommenteistanne.

Sepi: Poliisi totesi myös näin:

”Poliisi neuvoo ryöstön uhriksi joutuneita poistumaan tilanteesta niin pian kuin mahdollista”

Hienoa kun totesi. Eihän se ryöstettävä ja turpaansa saava sitä ilman poliisin neuvoa olis tajunnutkaan.

Riku & Ymmi: On oikeastaan ihme, ettei se ns. väärä hevonen jota ei kengitetä ole vielä joutunut ryöstön uhriksi ja joka tekeekin ryöstäjistä uhreja. Kun se tapahtuu niin alkaa taivaan korkea rääkyminen suomalaisesta väkivaltaisesta rasismista. Tähän asti tältä on tietysti vältytty kun tullaan isommalla porukalla yhden kimppuun.

WhiteHunter kirjoitti...

Muutama huomio:
- Toiminta tapahtuu ryhmässä, vähintään 3 vastaan 1. 1-2% ihmisistä on sellaisia joilla on riittävä koulutus että pärjäävät tuossa tilanteessa.
- Kyseiset röystäjät on varustautuneet vähintään yhden puukon verran eivätkä he epäröi käyttää sitä.
- Nuorten kohdalla, ryöstöstä ilmoittaminen johtaa yleensä kostotoimiin.
- Puolustautuminen on hyvin tarkkaan rajattu laissa ja kantiksen kohdalla sitä luetaan kuin piru raamattua.
- Ryöstö aloitetaan usein takaa päin lyömällä, täysin ennalta arvaamatta.
- Nuorten kohdalla (alle 18v), kyseessä on lähes aina toisen polven siirtolainen.
- Nuoret voivat välttyä tältä ainoastaan liikkumalla isolla ryhmällä joka on valmis puolustautumaan.

No, nämä äidin kullat kasvaa ja siirtyy sitten hoitamaan huumekauppaa tai muuta vastaavaa businesta.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä tässä kiertelemään selvää asiaa. Nuoret ryöstäjät ovat muukalaisia. Mukana ehkä joku suomalainen luuseri.

Lemminkäinen kirjoitti...

Tajuttomaksi hakattu ja ryöstetty haetaan ambulanssilla ja naiskonstaapeli Viola Valo Halkinainen kyselee ryöstäjien tuntomerkkejä myöhemmin ja kirjoittaa raportissaan: Nuorempi VHM provosoi pelkällä valkoisuudellaan ja alistavalla ylimielisyydellään, (hän ei ollut tarjonnut tupakkaa sitä pyytäville. Hän ei polta mutta se ei kuulu tähän, koska olisihan hän voinut pitää tupakka-askia mukanaan) joten syvästi loukatut tupakanpyytäjät olivat pakotettuja ryöstämään ja hakkaamaan hänet. Nuorempi VHM on täten syyllistynyt rasistiseen viharikokseen ja kuten tiedetään niin valkoisen miehen taakasta saa jo alustavasti 15 vuotta vankeutta ja tämä yhdistettynä rasistiseen viharikokseen, niin tämä saatanan sovinisti- ja heterosika tulee istumaan loppuikänsä linnassa.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Kiinnitin taannoin jo takavuosina huomiota siihen, miten maahanmuuttajataustaisen nuorten jengin harrastamasta "knockout-pelistä" uutisoitiin. Silloinkin "pelin" olennaiset piirteet, kuten ryhmäytymisessä syntynyt ylijännite ja pisteiden jakaminen sen perusteella miten paljon pelkoa uhrissa saatiin syntymään, jäivät paitsi uutisoimatta myös mitä ilmeisimmin poliisin asiantuntijoilta havaitsematta.

Sensijaan epöolennaisista asioista puhuttiin keskustelupalstoilla -- kuten siitä, että kun mukana on myös joku "kantasuomalainen", kyse ei voi olla "maahanmuuttajien" lapsista.

Kyllä voi. Ryhmäytymisessä syntyvä ylijännite nimenomaan laskee liittymiskynnystä. Sensijaan jengistä ulospääseminen käy yhä mahdottomammaksi.

Ruotsissa nämä kännykkä- ja raharyöstelyt ovat olleet jo pitempään tuttuja. Näistä ilmiöistä on olemassa hyvä ruotsalainen elokuva, Ruben Östlundin "Play", joka herätti muutama vuosi sitten paljon keskustelua. Ruotsalaiskriitikot palkitsivat elokuvan vuoden parhaana, myös Pohjoismaiden neuvosto. Ohjaaja pokkasi myöhemmin uudesta elokuvastaan, postmodernia taide-elämää rajusti parodioivasta filmistä "The Square" mm. Cannesin Kultaisen Palmun.

Kirjoitin "Playsta" pitkän jutun, jossa pohjustin aihetta mm. Durkheimilla ja Hannah Arendtilla. Juttuun pääsee nimeäni klikkaamalla.Castor kirjoitti...

Olen täällä uudessa kotipaikassani joutunut vastailemaan kiusallisiin kysymyksiin koskien juuri raiskauksia ja ryöstöjä, ym. ja tietysti olen joutunut myöntämään, että toisiin suomalaisiin on iskenyt vaikeasti diagnosoitava mielisairaus, jonka nimeäkään ei oikein tunneta. Nämä henkilöt rtuntuvat pitävän kansainvaellusta myönteisenä ja hyödyllisenä, ja lausuvat sen jopa ääneen.

No, täällä Tallinnassa saa esimerkiksi 18 vuotta täyttänyt ostaa pippurisumutteen aivan vapaasti aseliikkeestä. Kohtuullisen kokoinen, 25 suihkausta, maksaa 15 euroa, ja värjää osumakohdan punaiseksi. Elikä maassa, jossa sumutinta ei oikein edes taitaisi tarvita, sellaisen saa ostaa, mutta Suomessa ei.

Poliisi on Suomessa kaverikäytöksineen ja muine lällätyksineen muuttunut minulle täysin vieraaksi. Ruotsissa kansainvaeltajat eivät tottele poliisin käskyjä, ja sama lienee Suomessakin tilanne, ainakin pian. Poliisin on pakko ryhtyä suhtautumaan suomalaisiin ja etnoihin eri tavoin, mikään muu ei auta.

Anonyymi kirjoitti...

Elikä polliisin mielestä ryöstön uhrin tulee sanoa ryöstäjälleen, että ehi annaks sen puhelimen hetkeksi takas, etä saan otettua susta kuvan laitettuu sen veiskuuppiin ja vatsa-appiin ja viitattua polliisin ryhmiin ja polpolle. Täysiä v.tun idiootteja noi helpolpon tyypit arvelee Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Tuollasissa tilanteissa on yleensä yksi "johtaja", joka on joku nuorisorikollisen alku ja pari-kolme hännystelijää jotka ovvat yleensä pelkureita. Eli jos tapahtuu niin, että joku uhri lyökin sitä johtohahmoa takaisin niin että tuntuu, niin hännystelijöille saattaa mennä sisu kaulaan tai pikkulöysät housuihin. Tapa on toiminut aiemminkin eikä yksi murtunut nenä paljoa paina kun käräjille mennään jos puolustautujalla on näyttä tikinarpia skeglun jäljiltä.

--Madri

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys WhiteHunterille, Anolle, Lemminkäiselle, Seppo Oikkoselle, Castorille, Huru-ukolle ja Madrille & kiitos kommenteistanne.

WhiteHunter: Tuo lista pitää paikkansa joka kohdaltaan. Ja ilmiö ei suinkaan ole alkanut vasta vuonna 2018.

Ano: Tähän asti kaava on ollut tuo. Niitä wanna be-tunareitakin on.

Lemminkäinen: Sketsi tänään, totta huomenna?

Seppo: Uutisointi oli juuri tuollaista ja silloin painotettiin kovasti myös sitä että kyseessä eivät ole varsinaiset jengit. Kovastihan se sitä ryöstettyä ja hakattua lohduttaa kun voi tuumia että ei sentään olleet Bloodsit tai Cripsit asialla. Tuli turpaan muuten vain. Ja kiitos linkistä. Noita Eichmannin tapaisia keskinkertaisia ja mitään kyseenalaistamattomia virkamiehiä löytyy viljalti myös omasta virkakoneistostamme.

Castor: Ja virolaisilla on suojeluskuntakin. Meillä ei. Eikä taida tullakaan. Ellei niitä taas laittomasti perusteta. Poliisihan suhtautuu suomalaisiin ja etnoihin eri tavalla jo nyt. Kun se ei saa tehdä ongelmalle mitään, sen on pakko kieltää ongelman olemassaolo.

Huru-ukko: Yep.

Madri: Totta joo, mutta aika harvassa ovat ne tyypit jotka noin uskaltavat toimia. Hyvin usein ylivoiman edessä oleminen lamauttaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Parin vuoden takaiseen kirjoitukseeni tuli linkkejä, joissa kartoitetaan hyvin aselakitilannetta joten laitanpa ne tähänkin näkyville:

http://aarojuhanakustaanheimo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

https://www.facebook.com/asepolitiikka/

https://asepolitiikka.blogspot.fi/

Becker kirjoitti...

Ruotsissa on ollut suuria ongelmia eri kaupungeissa hulinoivista ja ryöstelevistä nuorisojengeistä. Osa niistä on "No-Go" alueilta, siis alueilta joita ei kuulema Ruotsissa ole ja osa sitten niinkin kaukaa kuin Marokosta. Ryöstelijät ovat pääsääntöisesti alaikäisiä, joten poliisilla on lieviä motivaatiovaikeuksia, kun illalla pidätetty ryöstelijä lampsii aamulla vapaana vastaan. Muutenkin ruotsalainen poliisi pyrkii jutteleman ja tarjoilemaann hodareita rötöstelijöille pampun sijasta.
Kuuma nakki se on siellä poliisin mieleen, töissä ja kotona.
On joku jopa tempaissut turpaan nuorta varasta ja sitten on paineltu pakoon itkua tuhertaen. Varas on varas vaikka kätkyessä maaten.

Nuo poliisin neuvot ovat kyllä niin hanurista kuin vaan voivat olla. Kehtaavat edes moisia ehdoittaa. Mutta kuten tiedämme, niin Suomessa pitää pelätä enemmäm itsensä puolustamista kuin uhkailevaa varasta. Suomessa kun poliisi tai varas ilmestyy näköpiiriin, niin voi melkoisella varmuudella tietää lompakkonsa kevenevän.

Satuin poikkeukselliseti avaamaan tv:n aamulla kun nautiskelin aamukahvia. Nautiskelu hävisi kyllä nopeasti kun ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen naama näkyi ruudussa. Pahoittelen kielenkäyttöäni, mutta se äijä on kyllä täysin pimeä, saatanan kaheli sanan varsinaisesaa merkityksessä. Täysin ilmastokusetukseen uskova ja suunnittelee kaikenlaista vittumaista ja kallista kansalaisten elämän kurjuuttamiseksi. Pian varmaankin maksetaan jotain energiaveroa asuntojen talvilämmityksestäkin. Ukko ravaa ympäri maailmaa kaikenlaisissa ilmstokonfrenseissa kehumassa mitä kaikkea hän on suunnitellut porukoineen maailman pelastamiseksi.
Ja kuinka ollakkaan, niin suomalaisen ministerin pitää olla elvistelemässä kuinka me olemme taas jälleen kärkijoukkoja hiilijalanjäljen ja tuon kaamean myrkyn, hiilidioksidinn vähentämisessä. Ei näytä tulevaisuus auvoiselta suomalaisille kun tuollaiset ääliöt ovat hankkimassa itselleen hillotolppia kansalaisten kustannuksella.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Sehän tässä älyttömintä onkin että kyllä Suomessa on tuo Ruotsin tilanteen kehittyminen nähty päättäjiä myöten. Ja sama anarkia pitää silti saada meillekin. Ja tosi on että Suomessa paras itsepuolustus nykyisin on se, että muuttaa asumaan jonnekin hemmetin syrjään. Kaikilla sitä mahdollisuutta ei vaan ole.

Tiilikainen on näennäisesti keskustalainen mutta toimii umpivihreillä linjoilla. Kusten itse asiassa haja-asutusalueen ihmisten päälle. Niitten ihmisten joilta kepu saa pääosan äänistään. Tää suomalainen ympäristöhysteria muuttuu jossain vaiheessa vielä kansainvälisen vitsin aiheeksi.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


"Ja tosi on että Suomessa paras itsepuolustus nykyisin on se, että muuttaa asumaan jonnekin hemmetin syrjään. Kaikilla sitä mahdollisuutta ei vaan ole".

Täällä Karjalan (Tl.) korvessa "kuullaan korpeimme kuiskintaa...jne", muttta on kaiken varalta myös jotain kättä pitempää...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Terho. Sama täällä, vaikka eri korvessa asutaankin.