maanantai 9. huhtikuuta 2018

UNKARI, RIKKA JA MALKA


Unkarissa pidettiin tuoreeltaan parlamenttivaalit ja kansallismieliset saivat suoranaisen murskavoiton. Lämpimimmät onnittelut unkarilaisille viisaasta valinnasta. Varmaankin yhtenä kansallismielisten voimien suurimpana liittolaisena on ollut EU joka yrittää väkisin tunkea Unkariin etnisesti edistyksellistä väkeä ikuisesti elätettäväksi ja samalla tuhoamaan niin Unkarin taloutta kuin yhteiskuntarauhaa. Unkari on torjunut tämän ja tulee torjumaan myös tulevina vuosina osoittaen samalla sen mitä eroa on valtiomiehillä ja poliittisilla broilereilla joitten kaakatukseen me suomalaiset olemme puolestamme joutuneet jo aivan liian kauan tottumaan.

Merkille pantavaa täällä Suomessa on ollut se, kuinka valtamediamme on kyseisiä vaaleja jo etukäteen käsitellyt vaikka eihän se millään muotoa yllätys sinänsä ole ollut. Valtamedian mielestä se, että ihmiset äänestävät halunsa mukaan demokraattisissa vaaleissa on vakava uhka demokratialle. Tämä on sinänsä ymmärrettävää, sillä punavihreän mediamme ja sen kanssa käsi kädessä kulkevan valtakoneiston näkemys demokratiasta on se, että neljän vuoden välein kansalaiset käyvät antamassa hyväksyntänsä sille utopialle että haittamaahanmuutto ei olekaan haittamaahanmuuttoa vaan yhdistetty voimavara ja velvollisuus sekä sille, että Suomen itsenäisyys vahvistuu vain niin, että itsenäisyyden viimeisetkin rippeet luovutetaan Brysseliin. Tämän rituaalisen hyväksynnän jälkeen kansa vaipuu horrokseen ja antaa valtaeliitin ja median puuhata mitä se lystää.

Valtamediamme tönkii tikulla rikkaa Unkarin silmästä eikä huomaa malkaa paljon lähempänä. Hyvänä esimerkkinä voi käyttää tätä Iltalehden loihelausumaa Unkarin hirvittävästä tilanteesta:

Jo nyt hallituksella on hallussaan lähes kaikki tiedotusvälineet. Oppositiota edustaa vain yksi päivälehti, televisiokanava ja radiokanava.

Jos Suomessa olisi vastaava tilanne niin sitähän voitaisiin pitää opposition kannalta suorastaan loistavana. Täällähän valtaeliitillä kun sattumoisin on hallussaan koko valtamediakoneisto. Mitä kansallismielisellä oppositiolla on? Ei ensimmäistäkään kansallismielistä oppositiota kannattavaa niin tv- ja radiokanavaa kuin päivälehteäkään. Persujen ”Perussuomalainen”-lehti ilmestyy kerran neljässä viikossa. Se vähä toiminta mitä on, on internetissä. Jota valtamedia yrittää poliittisen koneiston kanssa jatkuvasti hiljentää. Syyttäen sitten konditionaalissa samasta toiminnasta Unkaria:

Lehdistö on vapaa koko maan kattavasti ainoastaan internetissä, ja Unkarissa sen käyttöä saatettaisiin rajoittaa Kiinan tapaan

Iltalehden ”asiantuntija” toteaa että Unkarissa saatetaan rajoittaa internetin käyttöä (siis samassa maassa missä oppositiolla on huomattavasti enemmän mediavoimavaroja kuin Suomessa) ja kyseinen asiantuntija taktisesti unohtaa sen, että Suomessa ei vain saateta tehdä näin vaan hiki päässä sitä jo tehdään kaikin mahdollisin keinoin, poliisi mukaan lukien. Ei asiantuntijalle sattunut tulemaan mieleen case MV-lehti ja eräs Janitskin? Vai oliko se sitä väärää sananvapautta? Ehkä niin media kuin poliittinen valtaeliitti pitää ohjenuoranaan edesmenneessä Pahkasika-lehdessä esiintynyttä kuvitteellisen Pohjois-Suomen Demokraattisen Tasavallan johtajaa Kimmo L. Sunkkilaa joka totesi:

”Jos jonkun täytyy ajatella jonkun muun kuin minun ajatuksiani, häneltä on riistetty vapauksista tärkein - ajattelemisen vapaus.”

Ensi vuonna on Suomessa jälleen eduskuntavaalit ja vielä silloin on turha odottaa jotain Unkarin tasoista jytkyä. Sitä nimittäin tarvittaisiin sillä muu ei riitä. Jos kansallismieliset voimat (eli tällä hetkellä lähinnä nykyiset perussuomalaiset) saisivat 99 paikkaa niin muut puolueet muodostaisivat hallituksen 101 paikan voimin ja jatkaisivat vanhaan malliin.

Miksi sitä jytkyä ei tule? Ainekset olisivat kyllä olemassa. Jos tavalliselta suomalaiselta kysyy kaksi kysymystä, niin vastaus on melko selkeä. Eli:

Kysymys: Haluatko että haittamaahanmuutto ja sen myötä sinun maksettavaksesi tuleva elatusautomaatti lopetetaan?

Vastaus: Haluan.

Kysymys: Haluatko että Suomi palauttaa itselleen täyden itsenäisyyden?

Vastaus: Haluan.

Ja näin vastattuaan tolkullinen suomalainen menee ja äänestää vaaleissa kuitenkin demareita, kepua tai kokoomusta. Jälleen kerran. Miksi? Yhtenä pääsyynä on nimenomaan valtamedia jolla on likimain rajattomat voimavarat, kattavuus sekä rajaton röyhkeys ja se pokkana hieroo jatkuvasti päin kansalaisen naamaa hokemaa että vallitsevaa järjestelmää ei voi eikä saa muuttaa. Muuten tulee katastrofi.

Voisihan se katastrofi valtamedian sabluunatoimittajille tullakin, he saattaisivat joutua etsimään itselleen varsinaisia töitä mutta jos vallitseva järjestelmä muuttuu niin muilla kansalaisilla voi mennä kyllä ihan mukavasti. Kyllähän Neuvosto-Virossakin kommunistinen Rahva Hääl hieroi jatkuvasti päin kansalaisen naamaa hokemaa että vallitsevaa järjestelmää ei voi eikä saa muuttaa. Muuten tulee katastrofi.

Virolaiset pääsivät eroon Rahva Häälistä. Meillä se on vielä voimissaan. Siksi jokaiset vaihtoehtomedian muruset ovat tärkeitä, niitä kannattaa seurata ja tukea. Sillä niistä vielä aikanaan koostuu se ketsuppipulloefekti jota valtamedia ja poliittinen eliitti pelkäävät. Sitä efektiä odotellessa onnitellaan unkarilaisia. Ja odotellaan tietysti myös sitä itkupotkuraivaria jonka suomalainen valtamedia Unkarin vaaleista päästää. Kun kokonainen kansa äänesti väärin kysymättä lupaa suomalaisilta toimittajilta.


41 kommenttia:

Olavi Koskela kirjoitti...

Siltähän se on tuntunut jo pitkään, että suomalainen valtamedia haistakoon peen. Mutta iso kysymys on, kenestä Suomen Viktor Orban? Kun näitä kotimaan nimekkäitä poliitikkoja käy mielessään läpi, niin kovin jää nuotta tyhjäksi. No, Halla-aho tai Huhtasaari ehkä, ja mahdollisesti pari poliisilähtöistä kansanedustajaa. Maakunnissa saattaa toki olla jotain nousevia kykyjä - jotka tosin nykyisen puoluetoimistodiktatuurin vallitessa eivät tule itsenäisinä ajattelijoina koskaan nousemaan valtakunnan politiikkaan. Mutta onko meillä enää muuta vaihtoehtoa, kuin ryhmittäytyä tällaisen ensi sijassa Suomen ja suomalaisten asioita ajavan toimijan taakse?

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut täältäkin Unkarille!
Jos seuraisin alpakkamediaa, niin todennäköisesti sitä ei voisi olla naureskelematta toimittelijoiden satavarmasti kirjoittelemista itkupotkuraivareista ja ääni väristen lausutuista varoituksista äärikansallismielisyyden vaaroista - onneksi Hommalta on mahdollista lukea parhaat palat ilman että joutuu klikkailemaan valemeedioiden omia sivuja.

Aamusella, kun uutisesta luin, niin semmoinen hassu ajatus nousi mieleen että Alistair Macleanin vuonna 1959 kirjoittama kirja ”Viimeinen rintama” saattoikin olla perin profeetallinen luonteeltaan…

Ei muuta kuin tsemppiä uuteen viikkoon kaikkialle kaikuvan tiedostavan joukkorääkymisen sekoittaessa lintujen kevätriittejä!
T. Riku Raunioilla

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Olavi Koskelalle ja Rikulle Raunioilla & kiitos kommenteistanne.

Olavi: Varmasti meidän Orbaniksi kävisi Jussi tai Laura tai joku muu mutta heillä ei ole vielä saumaa sillä tilanne ei ole vielä tarpeeksi paha ja valtamedia on kuitenkin vielä voimissaan. Tilanteen täytyy pahentua että se voi alkaa parantua ja se tietää tietysti sitä että parantaminen vaatii aina vain kovemmat keinot. Unkarilla on siinä mielessä helpompaa että siellä ei sitä väkisin tehtyä etnistä väestönmuutosta olla tehty ollenkaan. Kommunismi ja neuvostomiehitys oli mutta Neuvostoliitto ja sitten Venäjä veti aikanaan joukkonsa pois. Mutta läntisellä Euroopalla - myös Suomella - se on ehtinyt jo tapahtua.

Riku: Toimittajien itkupotkuraivarit ovat oikeastaan ymmärrettäviä. He näkevät Unkarissa mahdollisen - joskin tällä hetkellä vielä hyvin kaukaisen - Suomen tulevaisuuden. Meinaan, jos Suomen eduskunnassa olisi kaksi kolmasosaa kansallismielisiä - ja tuosta helvetin EU:stakin päästäisiin eroon - niin kuinkas paljon punavihreille sabluunatoimittajille olisi hommia tarjolla?

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys,

ja onnittelut madjaarien kansalle! Fidesz ja KDNP ovat muuten EPP-puolueita; enpä ole vielä huomannut Petteri Orpon tai edes Sari Essayahin onnittelevan eurooppalaisia veljespuolueita vaalivoitosta. Olisi kohteliasta.

Jos olen oikein ymmärtänyt, Unkarin vaalilaskentasysteemi on ihan helvetin monimutkainen, ja valmiiden tulosten saaminen kestänee ainakin pari viikkoa. Demokraattinen ja reilu se systeemi hitaudessaan silti on, sitä ei voine kiistää.

Viimeinen lukemani ennuste lupaili Orbánin puolueliitolle 133 paikkaa 199:sta. Tämä ylittää rima heiluen 2/3 rajan, joka mahdollistaa perustuslakien säätämisen ilman kompromisseja Jobbikin, demarien tai vihreiden kanssa. Tämä tarkoittaisi, että Unkarin parlamentti voisi pyyhkiä perustuslain tasolla hyväksytyillä EU-sopimuksilla persettä ilman, että maahan tulee perustuslaillista kriisiä noiden sopimusten (muka) noudattamatta jättämisestä. Sitä en tosin tiedä, onko Unkarissa meikäläisen tapainen perustuslakien hyväksytyspakko kahdessa parlamentissa, jonka kiireellistämiseen tarvittaisiin vielä suurempaa määräenemmistöä (meillä 5/6).

Totta kai se tällaiseen monipuolueveivaukseen kasvatetulla kohotuttaa kulmia, kun yksi puolue - tai kristillis-konservatiivinen puolueliitto Fidesz-KDNP - kerää noin suuren potin. Reilusti suuremman kuin Hitler sai maaliskuussa 1933. Sanotaanhan, että valta turmelee käyttäjänsä, ja ehdoton valta tekee sen ehdottomasti.

Vaan ymmärrän oikein hyvin tavallisen unkarilaisen valintaa:

1)Unkarissa ei ole sillä tavoin "etabloituneita" puolueita kuin meillä, sillä kaikki, änkyräkommareita lukuunottamatta, on perustettu v. 1990 jälkeen;

2)Fidesz on EPP-"etabloitunut" puolue, jolla on hyvähenkistä keskustelua ainakin Keski-Euroopan veljespuolueiden kanssa (myös Baijerin CSU), joskaan ei Merkelin kanssa. Orbán ei siis ole samalla tavalla villi, yhden asian johtaja jollaisiksi lännessä esim. Marine Le Pen, Geert Wilders, Nigel Farage tai Jussi Halla-aho leimataan. Jobbik - vaikka ~20% kannatuksella - on kumminkin enemmän etnokansallismielinen liike, jolla on vähän epäilyttäviä avauksia ja hakee vähän epäilyttäviä kavereita ulkoapäin. Madjaarille tilanne on kuin jos meikäläinen Kokoomus olisi pysynyt koti-uskonto-isänmaa-kypäräpappilinjalla sen sijaan, että ryhtyi euroentusiastien tyrkkyjen arvoliberaaliksi "kykyhautomoksi".

3)Orbán noudatti 2015 loogisesti Dublin-sopimusta, ja kun laittomien tulijoiden virta repesi käsistä, ryhtyi tiivistämään ulkorajaa. Hoiti tuon homman eleettömän tyylikkäästi. Orbánin ajamat kriteerit järjestöjen ja ajatuspajojen rahoitustaustan avaamiseksi, myös koulutus- ja tiedepolitiikkansa, ovat tavalliselle kansalaiselle ihan järkeenkäypää politiikkaa. Ja juu, jokainen ymmärtää, että Soroshan noiden vihervasemmistosäätiöiden, instituuttien ja ns. yliopiston takapiru on, joten hänen nostamisensa tikun nokkaan oli vain asian sanomista suoraan. Unkarilaiset eivät ole vielä oppineet newspeakia niin hyvin.

4)Unkarin media näyttää olevan vahvasti Orbánin takana. En silti tohtisi sanoa, että sitä ohjattaisiin Fideszin toimistosta. Emmehän väitä, että meidänkään valtamediamme saisi ministereiltä tai puolueilta käskyjä. Ei, toimittajat ja median johtoryhmät valitsevat meilläkin itse linjansa. Unkarissa, luulen, mennään enemmän yleisön ehdoilla. Eikä sikäläisillä toimittajilla taida olla meikäläisen tapaista Tampereen Yliopiston tiedotusoppineiden verkostoa, vaan joutuvat ajattelemaan ihan itse.


Vielä kannattaa katsoa vaalipiirien enemmistöjen jakautumista kartalla:

http://gatesofvienna.net/wp-content/uploads/2018/04/electionhungary2018.jpg

Suurkaupungeissa Budapestissa ja Szegedissä vihervasemmisto sai voiton. Mikä tietysti avaa sitä, miksi vihervasemmisto haluaa yleisemminkin tunkea ihmiset metropolialueille..

Terv. Achtung

Anonyymi kirjoitti...

Onnea viisaat unkarilaiset. Orban ja kumppanit tulevat näyttämään ettei se taivas putoa niskaan, kuten ei pudonnut siinä pienessä Gallialaiskylässäkään, jossa Asterix kumppaneineen asui. Ei vaikka se suurin pelkonsa olikin, roomalaisista ei sitä pelkoa ollut. Tämän päivän Rooma on tuo EU:n perkele, jolle pieni madjaarien provinssi näyttää närhen värkit ja haistattaa pitkät. Niin ja Tokaj on hyvää:)
Arvelee Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Achtungille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Achtung: Minä muuten olen siinä uskossa että Unkarissa ei varsinaisesti vastusteta EU:ta mutta haluttaisiin sen pysyvän vain talousliittona ja vapaakauppa-alueena. Brysselin reaktiot kertovat että näin ei ole. Kaksipuoluejärjestelmiähän ehdottomalla enemmistöllä on ainakin Iso-Britanniassa ja Yhdysvalloissa ja eihän niitä ihmettele kukaan. Unkari on monipuoluevaltio mutta tulos kertoo sitä mikä kansan tahto on. Ja kaksipuoluejärjestelmässähän me Suomessakin eletään. Vallassa on monikultturismi-integraatiopuolue alaosastoineen ja oppositiossa kansallismieliset. Stetson-tuntumalla sanoisin että Unkarissa media on uutisoija, Suomessahan se on vallankäyttäjä. Jakautumisesta: suurkaupungeissa on yliopistoja ja yliopistot ovat valitettavasti nykyisin paska joka houkuttelee kärpäsiä.

Huru-ukko: Tuosta Tokaijista tuli mieleen se, että kun minä noin sata vuotta sitten menin ripille niin viini oli just Tokaijia ja ihan alkoholilla varustettua ja kaikki otettiin hörpyt samasta messinkipääläristä. Silloin ei ollut vielä sitä AIDSin pelkoa.

Becker kirjoitti...

Tässähän se ero nähdään. Unkarissa vallitsee demokratia ja Suomessa demokratuuri.

korpisoturi kirjoitti...

Unkarin kansannousu onnistui. Sitä samaa toivoen ja ootellen tännekkin.

Kun tulee Puotiin mentyä, niin jotakin Unkarilaista viiniä täytyy ostaa.

Anonyymi kirjoitti...

Täältä myös onnittelut Unkariin; kadehdittavaa kansan mielipiteen kuulemista. Ehkä meilläkin vielä jonakin kauniina päivänä...

Erittäin sopivaan aikaan alkoi Turun puukottajan oikeudenkäynti ja myöskin Tukholmassa muistettiin melkein samaan aikaan sikäläisessä terrori-iskussa kuolleita. On hyvä, etteivät ihmiset unohda. Sen sijaan on käsittämätöntä, että kaksi ihmistä hengiltä ja kahdeksaa muuta puukottaneen sekä paikan päältä kiinni otetun tekijän oikeudenkäyntiin saadaan kulumaan ainakin viisi viikkoa. Aivan ensimmäiseksi saivarrellaan siitä, onko teko tehty terroristisessa tarkoituksessa vai ei. Lopputulos ei siitä muutu miksikään ja jo nyt kuullut puolustusasianajajan kannanotot ovat olleet käsittämättömiä. Kuinka kalliiksi tämä vielä tulee veronmaksajille, on arvoitus, mutta halpaa lystiä ei tule olemaan; voi olla että Ruandan äijän yhyeiskunnalle tekemä viiden miljoonan euron lasku tulee jäämään hopealle. Tappajalle voisi lätkäistä elinkautisen pienemmälläkin vaivalla, yrittää ulkoistaa Marokkoon rangaistusta kärsimään ja määrätä elinikäisen maahantulokiellon. Mutta kaipa tässä taas varjellaan viimeiseen asti ihmisoikeuksia, ettei Ville Niinistönkään tarvitse hävetä julkisesti suomalaisuuttaan.

Asian vierestä menee taas, mutta mitä mieltä täällä ollaan Saksassa pakettiauton väkijoukkoon ajaneen miehen henkilöllisyydestä? Moneen päivään ei ole saatu muuta tietoa kuin ihan heti alkuun vakuutettiin, että ei ole terrori-isku, myöhemmin että mies oli Saksan kansalainen ja nimeltään Jens R. Miksi sukunimeä ei anneta julkisuuteen?

Rouva Ano

QroquiusKad kirjoitti...

Asiantilan virittämiä tunnetiloja kuvastaa koko lailla hyvin, että ketsuppipulloefektistä minulle tulee sen varsinaisen merkityksen sijasta mieleen Rosa Meriläinen. Minua siis vituttaa, koska asiat menevät vituilleen.
Mehän emme voi ottaa mallia Unkarista, vaikka naapurimaa Itävaltakin on jo siihen suuntaan askeleita ottanut. Meidän ei siis tarvitsisi olla entisten Itäblokin maiden joukossa, ja onhan tuo Italiankin kansa äänestellyt jotenkin nuivanpuoleisesti.

Mutta kuten mainittu, asioiden täytyy mennä vielä paljon pahemmiksi ennen kuin ne voivat alkaa parantua, ja sopii kysyä onko silloin enää realistisia mahdollisuuksia korjata tehtyä tuhoa, jos nimittäin annamme tilanteemme pahentua Ruotsin tasolle?

Mitä tulee sabluunatoimittelijoihin ja heidän ammatillisiin näkymiinsä jos Perussuomalaiset tekisivätkin vuoden kuluttua unkarilaisjytkyn, tulee mieleeni ranskalaislehdistön uutisointi Napoleonin palattua Elbalta Ranskaan palauttamaan keisarikuntansa.

Aluksi uutisoitiin tyyliin:
"Tuo kauhistus ja hirviö Napoleon on palannut tuhoamaan rakkaan Ranskanmaamme! Nyt kaikki oikeamieliset taisteluun hänen tuhoamisekseen!!"
Napoleonin menestyksen myötä uutisointi alkoi muuttua tyyliin:
"Tuo hirviö Napoleon etenee! Eikö kukaan voi estää tätä kauheutta!?"
"Napoleon etenee."
"Voittoisa kenraali Napoleon etenee kohti Pariisia."
"Keisari ja kenraali Napoleon on edennyt Pariisin liepeille."
"Rakastettu keisarimme Napoleon on onneksi lopultakin saapunut Pariisiin!"

Nykyinen valemediammekin saattaisi tehdä samanlaisen takinkäännöksen, ainakin osittain. Olen silti varma, että joukossa on niin häiriintynyttä väkeä että he jatkavat hampaat irvessä vihasta itkien agendallaan niin kauan kuin heissä henki pihisee.
Eihän heillä oikein muutakaan mahdollisuutta ole.

Joppos123 kirjoitti...

Kohtuullisen laimeaa on esimerkiksi verorahoitteisen ylenannon kommentit ja rääkyminen ollut Unkarinkansan väärinäänestämisestä. Joitakin viittauksia on toki jo riekuttu Orbanin " muslimi-ja matuvastaisuudesta".
Muistuu mieleen jokin aika sitten jonkin hameella varustetun svedutoimittelijan ( miesoletettu) itkunsekainen vuodatus siitä kuinka epistä on kun maat kuten Unkari, Tsekki, Slovenia ja Puola ovat pistäneet ählämeiltä ja kasipalloilta ovet kiinni eikä edes yhdestäkään terrori-iskusta ole maat päässeet nauttimaan, miksiköhän?
Meillä täällä taas oikeusoppineet pohtivat parhaillaan onko itsensä terroristiksi ilmoittanut ja tunnustanut, ihmisiä ISIS:n ja kuujumala allahin nimeen teurastanut paskavarvas oikeesti terroristi.
Melkoisen irvokasta pelleilyä taas veronmaksajien piikkiin. Pahimmassa tapauksessa jätkä selviää aika vähällä jos ei uskota sen sanaan, että terroristi olen, ette perkele ymmärrä.
Olisi tarjolla paljon halvempi ja pysyvämpi vaihtoehto tarjolla tuolle koiranoksennukselle mutta kun ne ihmisoikeudet, mitä uhreilla ei tunnu koskaan olevan.

Anonyymi kirjoitti...

Eivät sitten tämmöstä rikkautta halua,kummaa porukkaa

https://www.dailystar.co.uk/news/world-news/692691/koblenz-germany-homeless-man-murdered-in-graveyard

Anonyymi kirjoitti...

Rouva Anolle. Yhdessä lehdessä on kuva siitä autokuskista ja kuvan perusteella ei ole mikään vaalea arjalainen horstvesseli vaan paremminkin sellainen tumma ja tulinen karpaattien karpaasi.
t. Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille, korpisoturille, Rouva Anolle, Qroquius Kadille, joppos 123:lle, Anolle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Becker: Joo. Ja demokratuuri haukkuu demokratiaa diktatuuriksi.

korpisoturi: En ole kovin viinimiehiä mutta täytynee nostaa whiskymuki unkarilaisten kunniaksi.

Rouva Ano & joppos 123: Joo, tuota terroristia sitten pomputellaan oikeudessa iät ajat ja lakimiehen lompsa lihoo. Tietysti voi todeta, että sivistysvaltiossa syytetyllä on oikeus puolustusasianajajaan mutta tää juttuhan on sinänsä ihan saletti enkä sinänsä panisi pahakseni tuota joppos 123:n ehdottamaa halvempaa ja pysyvämpää vaihtoehtoa. Tyyppihän lusii tietysti tuomionsa lisko-osastolla mutta saisivat laittaa sen samalle osastolle esim. moottoripyöräilyä ja painonnostoa harrastavien herrasmiesten kanssa.

Rouva Ano & Huru-ukko: Tuossahan sen häiskän kuva on:

https://mvlehti.net/2018/04/09/munsterin-terrori-iskun-tekija-katso-kuva/

Ei näytä kovin saksalaiselta mutta en lähde varmaksi sanomaan kun en tiedä.

Qroquius Kad: Se onkin mielenkiintoista miettiä että kuinka suuri osa toimittelijoista on opportunisteja jotka saattaisivat kääntää takkinsa. Minä vähän veikkaan että suurin osa on kumminkin ihan aidosti uskovaisia.

Ano: Joo, jostain syystä itä-eurooppalaisia ei kiinnosta tuo viimeisin humanistinen edistys…

Anonyymi kirjoitti...

Satuinpa minäkin hiljakkoin käymään palmusunnuntain messussa paikallisessa piruntorjuntalinnakkeessa. Öylätti oli samaa kuivaa lastua kuin ennenkin, ja viini oli hel.. eiku jumalaisen hyvää Madeiraa. Sehän tuntui tosi ärjyltä, melkein otti henkeen. Mutta omista tiskatuista tinapikareista kukin sen huikan otti. Kauan sitten konfirmaatioehtoollisessamme papeilla oli valta valita, käytetäänkö yksilöpikareita vai sitä pääläriä. Rippi-isämme oli hiukan eksentrinen tyyppi, ja juotti meille viinit siitä isosta hinkistä. Oli siinä jotenkin yhteisöllisempi ote, ehkä. Ja kyllä se kirkkoherra isommat kuolat sen astian kyljestä valkoisella liinalla pyyhki, ettei ihan naapurin märkään kuolaan tarvinnut kajota.

Muuten vallan kiva ja lämminhenkinen tilaisuus, yksi juttu jäi vain mättämään. Sen naisoletetun sielunpaimenemme lukema "yhteinen rukous". OK juttuja muuten, kunnes tuli osio: "..Suo, ettei meillä ketään sorrettaisi hänen uskonsa vuoksi; suo, että jokainen, joka haluaa perustaa kotinsa Suomeen otettaisiin rakkaudella vastaan, ja saisi elää haluamallaan tavalla.." Voi vee. Joskus kymmeniä vuosia sitten kuulemani versio heijasteli enämpi "opetuksen" mukaista kristittyjen veljeyttä: "Suo, ettei maailmassa ketään vainota uskonsa vuoksi; suo, että Herraan uskovat saisivat rauhassa kaikkialla todistaa Hänestä." Tuo palmusunnuntaina kuulemani oli enemmänkin sisäpoliittista julistusta esivaltaa vastaan - mistä Lutherkin varoitti. Siis tukea sille karkotuspäätöksen saaneiden vierasuskoisten piilottelulle, mitä pääkaupungin seurakuntayhtymä tekee.

Jos olisin saarnamies, sanoisin, että tuolla hetkellä Henki nosti pääni ja asetti käteni rukousasennosta polvieni päälle. Voi toki olla, että se oli ihan oma yhteisöllisen häpeän tunteeni, joka minut tuosta yhteisöllisenä tarjoillusta paskasta irrotti.

Orbán on paljon puhunut Unkarin kristillisen perinteen säilyttämisen tärkeydestä. En ihan tarkkaan ole saanut selville, esittääkö hän asian uskonnollisesta vai kulttuurisesta näkökulmasta. Olettaisin enempi jälkimmäistä. Unkarissahan kristillisiin kirkkoihin kuuluu - muistini varassa olettaen - vain noin puolet väestöstä; paljon vähemmän kuin meillä. Juutalaisvähemmistö taas on aika lailla isompi kuin meillä.

Luulen, että Unkarin kansan selkäytimessä ja epigenetiikassa on asiasta käsitys; luulen käsittäväni sen itsekin. Ajanjaksolla, jolloin osmanit vyöryivät Keski-Eurooppaan, Wienin porteille asti, Unkari oli islamilaisen vallan alla. 1683 Wienin tappionsa jälkeen ottomaanit joutuivat vetäytymään valtaamiltaan alueilta Balkanille asti, minkä jälkeen Unkarin kansa sai taas hengittää - tosin Habsburgien ehdoilla - enimmäiseen maailmansotaan asti. Vapauden aika oli lyhyt, pian tuli natsimiehitys ja sitten pitkä neuvosto-orjuus. Tuona aikana kristillisyyttä vastustettiin kaikin keinoin, ja kansa pitkälti irtautui kirkoista. Vanhan kulttuurikansan klassista kulttuuria silti viljeltiin, ja tämän aiheet ovat pitkälti kristillisiä. Oletan siis, että unkarilaiset, uskonnollisuudesta tai maallisuudesta huolimatta yhä näkevät itsensä kristillisen kulttuurin etulinjana ottomaaneja vastaan. Kuvaa oikeastaan varsin hyvin nykyaikaa. Erona vaan se, että rintamalinja alkaa kohta vaihtumaan itäpuolelta länsisyrjälle.

En tiedä, mitä Unkarin evankelinen kirkko tai katolisen kirkon Unkarin kardinaali asioista ovat mieltä. Luulen kumminkin, että evankelinen kirkko ei ole ihan samoin ottein "arms wide open" kuin meillä, ja katolisellakaan puolella ei ihan olla kommaripaavi Franciscuksen linjoilla. Luulen kuitenkin, että Unkarin kirkoissa ehtoollisviininä on Tokaji.

Terv. Achtung

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

"Hyvien Tahojen" mukaan Unkarissa ei oppositiolle riitä oma tv-kanava, oma radiokanava ja oma päivälehti?
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005635239.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Achtungille ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne.

Achtung: En ole kristillinen mutta jos olisin niin tuon sielunpaimenettaren saarna olisi aiheuttanut kirkosta poistumisen. Uskoisin että Orbán tarkoittaa juuri tuota kulttuurillista näkökulmaa ja miksei tarkoittaisi sillä siltä pohjalta rakennettiin varsin toimiva maanosa. Jota ollaan nyt utopistisen ideologian mukaisesti tuhoamassa ja julistettu tuhoaminen itseisarvoksi. Rintamalinjan suunta on vaihtunut ja pätkittäin järkiintyvä Itävalta on nyt sitten Unkarinkin länsipuolella ns. eteentyönnetty tukikohta.

VNV: Vaan on se kumma ettei ns. hyviä tahoja häiritse ollenkaan se, että täällä Suomessa valtamedia on puolestaan sataprosenttisesti valtakoneiston takana. Tai ennemminkin osana sitä.

Anonyymi kirjoitti...

Hiukan off-topic - tosin aiempaan kommenttiini liittyen:

Reaalisosialistisen hallinnon, niin brutaalia kuin se ihmisiä kohtaan olikin, kunniaksi on luettava tietynlainen kunnioitus "vanhaa kulttuurista perustaa" kohtaan. Tarkoitan tällä mm. sitä, että esim. Neuvosto-Venäjällä tai Neuvostoliitossa ei koskaan kielletty klassista venäläistä kirjallisuuutta tai muita taideteoksia, saati vaadittu muuttamaan niitä. Sama toistui neuvostosaappaan alle joutuneissa Keski-Euroopan maissa. Ihan kaikkia ei kirjastoissa suorastaan tyrkytetty esille, eikä kaikkia klassisisa näytelmiä tai oopperakappaleita kovin aktiivisesti esitetty. Mutta mikään klassikko ei tietääkseni ollut "njetnjet".

Tämän suvaitseminen antoi klassiseen kulttuuriin tarttuville kenties näkemystä siihen, miten ennen ajateltiin. Vertaapa nykyaikaisen pöyristymiskulttuurimme tuomioihin milloin mistäkin kansallisen kulttuurin ilmentymästä, kuten joulunalusen Tiernapoika-caust osoitti. Tai ruotsalaisiin Peppi Långstump-uusintapainoksiin tehdystä "korjauksesta", jossa Pepin isä "negerkung":n sijaan onkin joku "hungabungakung". Tai USA:ssa Mark Twainin klassikoihin tehdystä "oikaisusta", joissa valkoisten vapautetuista orjista käyttämä "n"-sana on korvattu sanalla "slave" - mikä käsiteväärennös tämäkin.

Jos tulevat sukupolvet joutuvat tyytymään meidän aikame sukupolvien sensuroimiin klassiikoihin, kuinka he voisivat muodostaa käsitystä siitä, mitä kirjailija kuvasi? Miten he pääsevät kiinni oikeaan ajan kuvaan, jos ajan kieli on kuohittu?

Terv. Achtung

Veijo Hoikka kirjoitti...

Onnea unkarilaisille, suomalaisten veljeskansalle!

Anonyymi kirjoitti...

Jos seuraisin vain alpakkamedian uutisia, minullakin olisi vahva kuva siitä, että unkarilaiset ovat taas rautaesiripun takana vailla sananvapautta ja mahdollisuutta vaikuttaa asioihin. Aika erikoista, että toimittelijat syyttävät Unkaria asioista, jotka tapahtuvat Suomessa. Ei tarvitse mainita kuin esimerkiksi tapaus Janitskin. Toteutuuko tässä vanha viisaus, että se malka omassa silmässä jää huomaamatta? Nykyään se kyllä taitaa olla jo hyvin tarkoitushakuista ja kaikki keinot pyhittävää.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Achtungille, Veijo Hoikalle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Achtung: Hemmetti, tuo on kyllä totta. Olihan siellä vallalla se tylsä ja mahtipontinen sosialistinen realismi kulttuurin alueella mutta vanhoja teoksia ei tosiaan kielletty. Kyllä ne kirjaroviot täällä lännessä ovat paljon lähempänä.

Veijo: Joo, meitä fiksummille ja vielä onnekkaammille. Siellä kuin on johdossa valtiomiehet.

Rouva Ano: Totta tuo kaikki. Täytynee lohduttautua ajatuksella että mikään valheen päälle rakennettu ei voi kestää ikuisesti. Ja valtamediamme on muuttunut totaaliseksi poliittiseksi valhemediaksi. On siellä taatusti tervejärkisiäkin toimittajia. Mahtaakohan heillä olla hankalaa katsoa iltaisin peiliin?

Anonyymi kirjoitti...

Oon tätä blogia seuraillut hiljasena jäsenenä jonkun aikaa. Aiheesta sen verran että kyllähän se valtamedia näyttää oleva ainakin länsimaalaisittain se perusjampan vihollinen nro1 tiesi jamppa asiasta tai ei.
Tämän takana uutisankkurin mietteitä mikä on median työ (englanniksi) : https://youtu.be/OJ9ce-yMEfc
Ja tässä joku koostannut kun useassa eri mediatalossa luetaan samoja scriptejä uutisista (englanniksi) : https://youtu.be/fWVgDLDNp5w

Pistää miettimään.

Kiitoksia Yrjölle ja kommentaattoreille laadukkaista bloggauksista/kommenteista.

Jäsen J.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Unkarilaisten veljeskansan suomalaisten edustavasanainen kansalainen Terhi sipaissut särmäkkään blogin us puhevuoreen, ihan tuli yrjö 1000 mieleen.
http://vuojalamaggat.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253588-juhana-vartiaisen-painajainen-eduskuntasalissa

Anonyymi kirjoitti...

Voi, voi, kun sitä innostuu tullessaan tähän blogiin, että välillä unohtuu, mistä oli kysymys, kirjoittelee itsestäänselvyyksiä ja muka omana mielipiteenään juuri sen mitä Ykä on blogissaan sanonut. Mutta toisaalta, minkä minä sille voin, että Ykän jutut uppoavat kuin kuuma veitsi voihin ja siitä se innostus syntyy. Ennen kuin nyt hiljenen vähäksi aikaa, sen verran lisään vielä, että minustakin tuo Achtungin huomio oli aivan loistava! Perskeles, että täällä on hyvää porukkaa!

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Jäsen J:lle, Veijo Hoikalle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Jäsen J: Kiitokset, tervetuloa kommentoimaan ja kiitos linkeistä. Ne kuvaavat hyvin aikaamme ja ennen kaikkea siitä ”raportoivaa” mediaa.

Veijo: Toi oli kieltämättä aika paha.

Rouva Ano: Älä suotta hiljene. Kommenttisi ovat aina hyvin tervetulleita. Niin kuin olen ennenkin sanonut, ei tään blogin kommenttiosiosta paperi lopu kesken. Ja Achtungin huomio oli tosi hyvä.

Becker kirjoitti...

Ruotsissa on vietetty Drottninggatanin terrori-iskun muistopäivää mm. jumalanpalveluksella Adolf Fredrikin kirkossa, jossa mukana tietty kaikki PK-aatelisto Löfveniä myöten. Saarnaa piti mm. vasemmistoaktivisti ja arkkipiispatar Antje Jackelen, joka saarnasi lisää monikulttuuria ja islamia sekä toleranssia.
No tämän jälkeen pönttöön nousi imaami Mahmoud Khalfi, johtohenkilö Södermalmin moskeijasta, Tukholmasta. Imaammi lausui joitain säkeitä koraanista. Siis kristillisessä kirkossa ja muslimin aiheuttaman terroriteon tuloksena.

Ruotsalainen vastaanottaa veitsi hampaiden välissä paskasissa kalsareissa saapuvan muslimin kädet levällään ja täynnä rakkautta ja empatiaa, sillä ruotsalainen rakkaus voittaa äärimusliminkin vihan vääräuskoisia kohtaan.
Voi vittu, en voi tämän älykkäämpää tässä todeta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Ruotsalaiset vievät Münchenin sopimuksen toiseen potenssiin. Silloin aikanaan todettiin että kun annat räyhääjälle sen mitä se vaatii niin ehkä se lopettaa räyhäämisen. Ruotsalaiset tuumivat että kun rakastat tappajaasi niin ehkä se lopettaa tappamisen. Loppukaneettini on täsmälleen sama kuin sinunkin koska ei tässä sen älykkäämpää voi todeta.

QroquiusKad kirjoitti...

Kelpo mediaeliittimme on sitten päättänyt olevan tarpeen korottaa panoksia:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005635531.html

Alkaakos tässä maistua jo sensuuri ja väärämielisten sulkeminen julkisen keskustelun ulkopuolelle totaalisesti asemaan (kuten vaikkapa kansallismielisen puolueen puheenjohtajuuteen) katsomatta?

Tällä menolla nuo saavat tahtonsa läpi ensi kevääseen mennessä.

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoinen tämä Unkarin & Kumppanien arvostelu ja uhkailu.
Perusteina käytetään Oikeusvaltio, eu, yhteiset ja sun muut arvot, joka päivä joku maisteri jostain hyppää lavalle antamaan oman panoksensa asialle,
Tietääkö kukaan mitä nuo arvot ovat, missä niistä on sovittu, kuka on sopinut, keneltä on kysytty niistä, onko ne yleispäteviä, miten niitä EU:ssa sovelletaan, miten Suomi täyttää kriteerit tai joku muu maa?
Miten maailma on mennyt tähän pisteeseen, että kovimimmin huutajat ja röyhkeimmät arvottavat meille tapaamme elää, näillä ”Vihapuhe” määrityksillä? Miten valta on siirtynyt puolue-eliitille, virkamiehille ja lobbareille? Tähän pitää saada muutos...

Voi Aikoja Voi Tapoja

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad ja Voi Aikoja Voi Tapoja.

Qroquius Kad: Joo, itku ja parku on kova. Mulla on aivan hetken päässä tulossa aiheesta lyhyt postaus.

Voi Aikoja Voi Tapoja: Jep. Oikeusvaltioon vedoten halutaan tuhota oikeusvaltio. Nämä EU:n uudet arvot ovat joskus parikymmentä vuotta sitten päivitetyt ja niitten mukaan jokaisen eurooppalaisen elämässä se tärkein asia on saada Eurooppaan mahdollisimman paljon kehitysmaalaista haittamaahanmuuttoa. Sitä, kuinka tässä näin kävi tulevat historiantutkijat aikanaan pähkäilemään oikein urakalla.

vieras kirjoitti...

Oikeusvaltio tarkoittaa Wikisanakirjan mukaan: "valtio, jota hallitaan lakien mukaan ja jossa kansalaiset ovat suojassa viranomaisten mielivallalta". Tätä oikeusvaltio tarkoittaa.

Vaalitulos on paras uutinen vähään aikaaan. Joistakin maista oli tullut onnitteluviestejä Viktor Orbanille. Pikaisen Twitter-katsauksen perusteella niitä lähettivät ainakin Itävallan liittokansleri, Britannian Nigel Farage, Alankomaiden Gert Wilders, Ranskan Marine Le Pen, Saksan AfD-puolueen liittopäiväryhmä, Israelin pääministeri, Italiasta Legan johtaja Matteo Salvini ja Italian Veljet-puolueen Giorgia Meloni, Puolan pääministeri, Tsekin pääministeri....nämä löysin tähän alkuun.

https://twitter.com/Nigel_Farage/status/983251627980226560

https://twitter.com/AndrejBabis/status/983238547229626368

https://twitter.com/AndrejBabis/status/983238469299433472

https://twitter.com/MorawieckiM/status/983230540038967296

https://twitter.com/AfDimBundestag/status/983286928480129024

https://twitter.com/geertwilderspvv/status/983088782072270849

https://twitter.com/geertwilderspvv/status/984085148797997060

https://twitter.com/sebastiankurz/status/983286113908518914

https://twitter.com/IsraeliPM/status/983346231526281216

https://twitter.com/netanyahu/status/983358790547492865

https://twitter.com/MLP_officiel/status/983100072928989184

https://twitter.com/matteosalvinimi/status/983218582208335872

https://twitter.com/GiorgiaMeloni/status/983090933762846720

https://twitter.com/GiorgiaMeloni/status/983686831828078592

vieras kirjoitti...

Fidesz-KDNP-liittouma sai sen 2/3 paikoista, 134 paikkaa 199:stä. Tässä on ollut hankala sanoa montako paikkaa menee Fideszille ja montako KDNP:lle. Kun tuo Fidesz-KNDP-liittouma näkyy olevan niin että KDNP on käytännössä Fidesz:n osasto.

Voi vain haaveilla että Suomessa olisi nuivapuolue jolla olisi eduskunnan enemmistö, yksinkertainen enemmistö eli vähintään 50 prosenttia paikoista, puhumattakaan että olisi määräenemmistö eli vähintään 2/3 paikoista. Olisi edes suurin puolue siihenkin tarvitaan armoton urakka. Sillä pääsisi vasta alkuun ja siihen asemaan että voi taivutella muita nuivemmiksi tai saada sekaannusta muissa.

Jos Jussi Halla-ahon persuilla olisi eduskunnan enemmistö niin se voisi muodostaa hallituksen yksin ja pystyisi kunnolla hommiin. Jos, siis jos kristilliset olisi nuiva kristillinen puolue niin tällöin voisin ottaa sen kaveriksi nuivapuolueelle. Sekin olisi jo maanvyörymä jos persut ja kristilliset saisivat kahdestaan 101 edustajaa.

Olen edelleen sitä mieltä että Jussi ei ole ideaali puolueen puheenjohtajaksi. Hän on nuiva mutta ei ole yleispoliitikko, kun taas Viktor Orban on nuiva ja yleispoliitikko. Luulen että Jussi ei lähtökohtaisesti edes halunnut persujen puheenjohtajaksi mutta koki sen velvollisuudeksi, koska tämä oli ainoa tapa saada Jabba the Hillotolppa pois paikaltaan. Se onnistui kun Jabba lähti kun sanoi ettei hae jatkoa ja kun vielä jätti puolueenkin. Samalla ovenavauksella lähtivät peesaajat joko tyhmyyttään tai olivat valmiiksi Jabban peesissä.

Tavallaan Jussi on jo tehnyt tärkeimmän työnsä joten jos olisin Jussi, alkaisin kaikessa rauhassa etsiä pari-kolme varteenotettavaa seuraajakandidaattia niin että jommallekummalle voisi aikanaan luovuttaa valtikan hyvillä mielin. Sen jälkeen voisi vaikka jättää päivänpolitiikan ja palata slaavilaisten kielten pariin yliopistolle, miksei ulkomaiseen yliopistoon, tai vaikka suurlähettilääksi Kiovaan, Varsovaan, Prahaan tai Sofiaan.

Jussin näkemykset ovat puhdasta asiaa mutta hän on lähtökohtaisesti väärässä tehtävässä. Siinä tehtävässä pitäisi olla nuiva yleispoliitikko. Tuon nuivan yleispoliitikon pitäisi olla sellainen joka jakaa Jussin nuivat näkemykset 1:1 mutta jolla on tarpeelliset ominaisuudet ja luonteenpiirteet, ja ennen kaikkea erinomaiset poliittiset taidot, joita voisi sanoa valtiomiestaidoiksi.

Jussin ideaali rooli olisi korkeassa asemassa olevan asiantuntijan ja neuvonantajan tehtävä. Hän neuvoisi sitä nuivaa yleispoliitikkoa joka olisi nuivapuolueen johtaja. Tai Jussi olisi "pääideologi" vähän kuin Mihail Suslov oli NKP:ssä. Tai kuten Kummisetä-elokuvassa lakimies Tom Hagen oli consigliere eli neuvonantaja kummisetä Vito Corleonelle.

vieras kirjoitti...

Huomasiko Ykä että Facebookin toimitusjohtaja joutui kongressin kuultavaksi? Facebook on ollut yksi nuivien pahmmista vihollisista. Olin vahingoniloinen kun kuulin että sen pörssikurssi oli laskenut ja samalla suli monta miljardia dollaria markkina-arvosta.

Senaattori Ted Cruz kovisteli kuulemistilaisuudessa. Videopätkiä löytyy Cruzin twitteristä kun katsoo tuoreimpia tviittejä.

https://twitter.com/SenTedCruz

Anonyymi kirjoitti...

Heipä taas tässäkin ketjussa. Kommentoit jokunen luku takaperin Keski-Euroopan geo-ideologisia suuntia: "..pätkittäin järkiintyvä Itävalta on nyt sitten Unkarinkin länsipuolella ns. eteentyönnetty tukikohta."

Vieläkin lännempänä on jonkinlainen vyörytys kumminkin menossa. Yllättävää kyllä, Saksan Liittotasavallassa. Enkä tarkoita nyt Preussissa, Frankenladissa ja muualla pohjoisessa vaikuttavaa AfD:ta vaan tekijää Merkelin "Jamaika-Koalition" sisällä. Muistutan taas kerran, että Baijerin Christlich-Soziale Union ei ole Merkelin CDU:n maakuntaosasto, vaan ihan itsenäinen puolue - vaikka CDU:n sisarpuolueeksi tunnustautuukin.

CSU on perinteisesti suuntautunut ihan kotivaltioonsa Baijeriin, vaikka sillä on liittohallituksessa ministereitä CDU:laisten kanssa aina ollutkin. CSU hallitsee Freistaat Bayernia kutakuinkin suvereenisti osavaltioparlamentin massiivisen ylivoimaisella enemmistöllä, ja puolueen puheenjohtaja on perinteisesti halunnut asettua Baijerin pääministeriksi (Ministerpräzident).

Niin nykyinen Horst Seehoferkin on useamman vaalikauden tehnyt. Nyt hän on kumminkin saanut osavaltiovaalien yhteydessä puolueen sisältä jonkin verran paskaa tuulettimeen, ja jättäytyi osavaltiohallinnosta pois. Sen sijaan hän alkoi panostaa syksyisten liittopäivävaalien jälkeisiin hallitusneuvotteluihin.

CSU pitää vuosittain sydäntalven seutuvilla puoluevaltuustolle ja muille puoluepampuille poliittisen seminaarin, johon kutsutaan jonkun ulkomaisen veljespuolueen puheenjohtajistoa seminaarialustajiksi. Tänä talvena kutsuttiin Viktor Orbán. Viktorin esitys otettiin erittäin hyvin vastaan, ja herätti kaikenlaista keskustelua CSU:n sisällä. Ja voilá: Seehofer sai neuvotelluksi CSU:lle olosuhteisiin nähden (SPD mukana) runsaahkosti ministerintuoleja uudessa liittohallituksessa. Ja itselleen sisäasiain liittoministerin salkun.

Hallituksen muodostamisen jälkeen liittokansleri Merkel ja sisäministeri istuivat vierekkäin jossakin poliittisessa telkkarikeskustelussa. Puhe tuli 2015 rajojen avaamisesta. Seehofer lausui pilkallisesti: "Tapahtunutta emme enää pysty peruuttamaan. Jatkossa aion kuitenkin vahtia, että nämä asiat esitetään ja päätetään Liittopäivien istunnossa, eikä jossakin TV-showssa." Seehofer siis vittuili suoraan tavasta, jolla Merkel tosiaan jossain telkkarilähetyksessä kutsui kaikki mahdolliset matut vieraikseen, eikä kukaan tohtinut sanottua kyseenalaistaa. Vierellä istunut Mutti Angela oli tavallistakin happamamman näköinen, mutta nieli loukkauksen.

Nähtäväksi jää, mikä Seehoferin CSU:n ja samanhenkisten CDU-ministerien voima liittohallituksessa tulee olemaan. Minusta näyttää hiukan siltä, että Merkel on omiensa joukossa yhden sortin rampa ankka; hänen luotettavimmat tukijansa ovat ulkopuolisia: koalitiossa mukana oleva SPD sekä hänen ulkomainen kaverinsa Emanuel "toyboy" Macron Repuplique Francais´sta. Sekin on relevantti kysymys, miten Seehofer hoitaa maassa olevat vähintään sadat tuhannet laittomat tulijat: ohjaako hän systeemin karkottamaan heidät, vai yrittääkö hän tunkea heidät "taakanjaon" perusteella muiden EU-maiden eläteiksi?

Terv. Achtung

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys vieraalle ja Achtungille & kiitos kommenteistanne.

vieras:

Viesti1: Onkohan muuten yksikään suomalaisten valtapuolueitten edustaja mahtanut onnitella Unkaria. Epäilen.

Viesti2: Joka tapauksessa tilanteen täytyy mennä vielä paljon paljon huonommaksi ennen kuin tuollaisesta voi edes haaveilla. Näen kyllä että tässä vaiheessa on turhaa suunnitella johtajan vaihdosta. Antaa tilanteen vakiutua ensin.

Viesti3: Oikea Media kävi tuota läpi varsin hyvin:

http://oikeamedia.com/o1-63000

Achtung: Kiitos lisäyksestä, tuo pitää paikkansa. CSU:n kuuluisa nimi silloin kylmän sodan aikaan oli värikäs Franz Josef Strauß.

vieras kirjoitti...

Kävikö Antero ja äänimiehet Unkarissa?

Taas haaveilen siitä Suunnanmuutos ja Suunnan säilyttäminen-tarinoiden aikajanasta. Nuivien osuus eduskunnann paikoista olisi varmaan 80-90 prosenttia kun sossut, enemmistökommarit (mikäli eivät ole fuusioituneet sossuihin), kokkarit+perustuslailliset-fuusiopuolue, kepu+smp-fuusiopuolue ryhmiteltäisiin kaikki nuiviksi. Luultavasti suurempikin jos tuon aikajanan Rkp olisi nuiva suomenruotsalaispuolue.

Olisi jännä kuulla tämän aikajanan jatkotarina 2015-2018. Miten tuolloin vältettiin siirtolaiskriisin ilmiöt jos siirtolaiskriisi puhkesi kuten puhkesi. Moniko yritti päästä tai pääsi tänne kun rajavalvonta ja passivaatimus (joidenkin maiden kohdalla viisumivaatimus) oli ollut koko ajan voimassa. Lisäksi passivaatimus oli monta vuotta ennen kriisiä määrätty myös pohjoismaista tuleville ja niihin meneville. Sekä vetovoimatekijät pois kun niitä ei alun alkaen ollutkaan. Auttamishalu varmaan osoitettiin rahallisena ja materiaalisena apuna pakolaisleireille tarvittaessa miljardiluokassa (ainakin markoissa).

Mitenkä tässä oltaisiin reagoitu Unkarin vaalitulokseen? Veikkaan että presidentti, pääministeri, ulkoministeri olisivat lähettäneet onnittelutwiittejä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, vieras. Nuo ulkomaan uutiset ovat sellaisia ettei niistä kovin usein saa sellaista Antero-inspiraatiota. Suunnanmuutos puolestaan oli kaunis uni joka ei koskaan toteutunut. En ole suunnitellut sen jatkamista. Vähän vaikeaakin se on, sillä sen pääideahan oli se, että neljä sotaveteraania syrjäytti Kekkosen ja sitä aikajanaa ei oikein pysty jatkamaan loputtomiin. Varsinkin kun todelliset tapahtumat menivät aivan eri suuntaan.

vieras kirjoitti...

Mihin ketjuun tämä kannattaisi pistää mutta AfD:n edustaja puhui liittopäivien täysistunnossa:

https://www.youtube.com/watch?v=yPMYlxso2UU&feature=youtu.be

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, vieras. Käyhän se vaikka tähän. Ja tuo jätkä puhui järkeä.

vieras kirjoitti...

Unkarissa ei tykätä George Sorosista kun Sorosilla on keskeinen rooli siirtolaiskriisissä. Se oli varmasti syy miksi Sorosin vastustaminen oli osa Fideszin vaalikampanjaa. Tarkoitus on saada se hyväksyttyä se Stop Soros-nimellä kulkeva lakiesitys. Nyt kai sillä olisi hyvät mahdollisuudet edetä laiksi asti.

Israelissakaan ei tykätä Sorosista. Siksi ei ole pohjaa syytöksillä että Sorosin vastustaminen olisi juutalaisvihaa. Sorosin epäillään rahoittavan tahoja jotka vastustavat laittomasti maassa olevien afrikkalaisten karkotusta. Muutenkin hän on rahoittanut "kansalaisjärjestöjä" jotka kampanjoivat ja toimivat eri tavoin Israelia vastaan.

Alla olevan jutun mukaan Netanjahu oli eka ulkomainen johtaja joka onnitteli Orbania vaalivoitosta. Samalla hän kutsui Orbanin vierailulle Israeliin.

http://carolineglick.com/israel-stands-with-hungarys-nationalist-government/

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, vieras. Sitähän se tuumaili tuo Unkarin suurlähettiläskin.