keskiviikko 15. elokuuta 2018

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA XCVI


1. Ämmät rääkyy ja uhooHotellin respassa törmättiin (kiitos Hommaforumille mediavalppaudesta) erääseen vaasalaiseen ”tussuteatteriin”. Asiasta ei sinänsä olisi tarvetta tehdä postausta muuten mutta koska verorahoilla toimiva politruk-Yle näki hyväksi että tätäkin feminististä viisautta on hyvä esittää väkisin maksaville katsojille niin esitetään hieman kommentteja. Jos lukija haluaa tuhlata elämästään muutaman minuutin niin tuo tussuilu löytyy tästä Yle Areenan lähetyksestä kohdasta 33.35 mutta Hommalta löytynyt kuvasarja kiteyttää olennaisimman.Asian tiimoilta voi esittää muutamia huomioita:

1. Ns. tiedostavan väen keskuudessa moukkamainen käytös ei ole aikoihin ollut vika vaan se on haluttava ja hyväksi tulkittu ominaisuus. Samoin kuin julkinen väkivaltafantasiointi jonka virallinen Suomemme mieltää vain ”voimakkaaksi mielenilmaisuksi”.

2. Mikähän kumma noilla feministeillä on kun ne ovat niin kovasti jumittuneet tuohon sukupuolielimeensä ja sen julkiseen mainostamiseen? On vitunvirkkausta, välillä ”pimppini on valloillaan”, välillä nostellaan ketsuppipulloa no sillä niin ja täytyyhän sitten olla myös tussuteatteri. Kyllä me tiedetään muutenkin että niillä on jalkojen välissä sellainen. Mitenkäs muuten, jos joku jätkäporukka perustaisi ”Mulkkuteatterin” joka julistaisi naisvihaa yhtä suurella paatoksella kuin nämä tussuilijat niin mahtaisiko Yle olla kovin innostunut tuomaan heidän sanomaansa julki? Vai oliskos kyseessä feministisen joukkorääkymisen lisäksi rikosilmoitusten paikka?

3. Kyseiset tussuilijat ovat siis Vaasan ylioppilasteatterista ts. yliopisto-opiskelijoita joten voi varsin perustellusti väittää että ilman heidän vihaamiaan keski-ikäisiä persvakoäijiä näiltäkin naikkosilta loppuisi niin leipä, mukavuudet kuin elämän välttämättömyydet varsin nopeasti. Mutta eiväthän nuo pullalla syötetyt pellet sitä tajua että nuo heidän vihaamansa keski-ikäiset miehet elättävät heitä.

4. Etäuhoaminen on helppoa. Vaikka meille raappahousu- ja persvakoäijille ajatus naisen lyömisestä on kovin vieras niin kehityshän kehittyy ja tosielämässä jos toi knääkkä yrittäisi oikeasti potkia miestä kasseille, niin mies toteaisi että herrasmies tietää milloin ei olla enää herrasmies ja täräyttäisi – täydellisen tasa-arvon nimissä tietysti – kyseistä henkilöoletettua turpaan. Jolloin kyseinen henkilöoletettu rääkyisi joutuneensa misogyynisen väkivallan kohteeksi. Yle uutisoisi asiasta alaleuka väpättäen ja Ylen keskusteluohjelmassa päivystävät (naispuoliset) dosentit keskustelisivat että mikä suomalaista miestä vaivaa.

Sinänsä jos arvostelee kyseistä performanssia taiteellisista näkökulmista ja varsinkin jos performanssin tarkoitus oli herättää väsynyttä myötähäpeän tunnetta niin esityshän oli täysin onnistunut. Voi myös olla että kyseisessä performanssissa esiintyi kaksi tulevaisuuden suomalaista vaikutusvaltaista poliitikkoa. Noillehan on tilausta varsinkin vihreissä ja vasureissa.

2. Mutta toista onkin Unkarissa

Täällä Suomessa feministit ovat pyhiä ja koskemattomia vaikka ne kuinka horinmummoa puhuisivatkin. Sen sijaan Unkarissa on otettu (tämänkin asian suhteen) järki käteen ja siellä hallitus on ilmoittanut että gender-tutkimuksen opinnot loppuvat maassa. Peruste on selvä ja ymmärrettävä eli ”sukupuolentutkimuksen opetusohjelmilla ei ole mitään tunnistettavissa olevaa tarkoitusta ja ne perustuvat pikemminkin ideologiaan kuin tieteeseen.” sekä ”unkarilaisilla työmarkkinoilla ei ole minkäänlaista kysyntää gender-tutkimuksen opinnoista loppututkinnon saaneille.”


Eihän sitä kysyntää olisi Suomessakaan ellei sitä väen väkisin verorahoilla (jotka ovat samalla pois jostain järkevästä käytöstä) väkisin pidettäisi yllä. Hotellin respasta nostetaan hattua unkarilaisille ja todetaan että kyseinen suojatyön ja ideologisen palkatun harrastuksen automaatti tulisi lopettaa Suomessakin. Jos joku haluaa moista harrastaa niin se toki sallitaan kun sen tekee omalla ajallaan ja rahoituksellaan. Niin kuin harrastuksia yleensäkin.

Selvää tietysti on että länsimaiset feministit – jotka kuvittelevat että Handmaid´s Tale on dokumentti – nostavat asiasta joukkorääkymisen mutta sehän on niille lajityypillistä käytöstä. Ne rääkyvät että tietävät olevansa olemassa. Ilmiötä voisi verrata siihen että kännykkä lähettää jatkuvasti lähimpään tukiasemaan ”olen täällä”-signaalia.


3. Onks papereita? Ei oo, pyyhin ittekin jäkäliin

Lännen Median päätoimittajalle Matti Posiolle tuli henkinen pipi kun Puolassa rajavartiosto tarkasti hänen paperinsa vaikka ei oltu edes rajalla. Alaleuan väpätyksessään hän toteaa että demokratia, ihmisoikeudet ja oikeusvaltio ovat vallitsevan kehityksen myötä uhattuna.

Näin alkuun hotellin respassa muistellaan vaikkapa Suomen 1980-lukua jolloin paperit tarkastettiin ilman muuta. Vaikka täällä kuinka raavitaan päätämme ja yritetään muistella niin ei vaan tule mieleen että silloin oltaisiin eletty jossain totalitarismissa. Erityisesti muistuu mieleen että suomalaisiin ei silloin kohdistunut ulkomaalaisten tekemää väkivaltaa. Sen sijaan kun katsoo Eurooppaa jossa papereita ei enää kysellä ja mihin se linja on johtanut niin mieleen tulee väkisinkin se että toimittajan käsitys sekä demokratiasta, ihmisoikeuksista ja oikeusvaltiosta on vähintäänkin hämärtynyt.

Vaan ehkä ongelman ydin on siinä, mitä suomalainen valtamedia ajattelee itsestään. Sehän mieltää olevansa viranomainen. Jonka edessä kumarretaan. Itse asiassa se mieltää olevansa viranomainen kaikkialla maailmassa. Käyhän se vieläkin Yhdysvaltain presidentinvaaleja hoksaamatta että ne käytiin jo vuonna 2016. Siksi kyseiselle toimittajalle oli varmaan shokki huomata että Puolassa hän ei ollutkaan kuvittelemansa viranomainen vaan ihan tavallinen jätkä jonka täytyi näyttää paperinsa kun tehtäväänsä suorittava viranomainen niitä kysyi.

Otetaan vielä esille kyseisen toimittajahäiskän kirjoituksen otsikko:

”Rajavartiosto pysäytti automme Puolassa ja halusi tarkistaa passit – Tämäkö on Euroopan tulevaisuus”

Tämä on ollut loppujen lopuksi koko lailla Euroopan normaalitila varsin pitkään. Kyseisen toimittajan rajaton ja passiton utopia on varsin uusi ja tällä hetkellä vallitseva häiriötila. Euroopan rajattomasta ja passittomasta tulevaisuudesta hän voi mennä hakemaan esimerkkiä vaikkapa Ruotsista. Tutustuminen PT-median uutisointiin voisi olla hyvä alku.

Mutta eihän kyseinen toimittaja noita uutisia lue. Hän tykkää pitää päänsä puskassa ja haaveilla rajattomasta ja passittomasta maailmasta. Jonka seurauksia hänen ei tarvitse nähdä tai ainakaan uskoa. Ehkä hän mieltää että demokratia, ihmisoikeudet ja oikeusvaltio koskee vain häntä ja kaltaisiaan.

4. Ullatuspaloja Ruotsissa

Tämähän johtuu epäilemättä ilmastonmuutoksesta mutta Ruotsissa on palanut (no joo, hieman avustettuna)  kymmeniä, ellei enemmän autoja. Lukija on varmasti jo törmännyt asiaan liittyvään uutisointiin. Todetaan lyhyesti että tämä kuva kertoo kaiken nykypäivän Ruotsista:


Muistutetaan niitä SDP:n, Kepun, Kokoomuksen, Vihreitten ja Vasureitten poliitiikkoja jotka haikailevat Suomen pääministerin virkaa: kerran tekin olette samanlaisessa kuvassa.

Ruotsalaisilla on tietysti asiaan liittyvää intuitiota vieläkin enemmän kuin Suomella. Jo kaksi vuotta sitten Ruotsin keskustan johtaja Annie Lööf esitti että autonpolttajat voisivat suorittaa rangaistuksensa yhdyskuntapalveluna poliisin ja pelastustoimen palveluksessa:


Hotellin respassa jäädään odottamaan ehdotusta että mahdollisiin terrori-iskuihin osallistuneet suorittaisivat rangaistuksensa yhdyskuntapalveluna Ruotsin puolustusvoimissa.

40 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No niinpäse.
Klas, Göran ja Hubert on vähän ruvenneet autoja polttelemaan. Vai olisiko kumminkin kyseessä...? "No, ei sitä passoo sannoo, sen voisin vaikka mä vannoo."

Armeijanhan tuon luulisi kuriin laittaan,mutta ei taida kuulua käskyä. Pallit puuttuu.

T. Ymmi

LW kirjoitti...

Feministien vaginamaniaa olen minäkin ihmetellyt. Joku Rosa Meriläinen on ehkä jäänyt henkisesti 14-vuotiaan koulutytön "tihihi, pillu" -tasolle, mutta vaikka äänekäs feminismi ei annakaan parasta mahdollista kuvaa naisen älynlahjoista, ei tuo voi olla yleinen sääntö. Ykkösteoriani on tällä hetkellä se, että noilla on vain täysin kieroutunut kuva miehistä. Elikkä, kun meikäläiset kokoontuvat omiin porukoihinsa, puolet ajasta menee ruokottomaan rähjäämiseen siitä, ettei lutkat ymmärrä jakaa pildeä, ja toinen puoli kuluu mulkkujen vertailuun. Koska miehet ovat etuoikeutettu luokka, jolla on kaikki valta yhteiskunnassa, naisten pakkomielteinen jauhaminen omista sukuelimistään on voimaannuttavaa seksuaalisuuden haltuunottoa. Tietenkään miehet eivät oikeasti noin toimi, ja vaikka eläisimme siinä rinnakkaisulottuvuudessa missä tilanne on tuo, käyttäytymismallin kopioiminen olisi silti ns. vitun tyhmää.

Ruotsin autopalot taas synnyttivät suurta myötähäpeää, kun Löfven oli kauhean vihainen ja sanoi että för helvete, ei tällaista voi sietää. Sitten pääministeri ihmettelee itsekseen, uskaltaisiko hän lyödä jopa nyrkkiä pöytään, ja tulee siihen tulokseen, että ei. Mikä sinänsä oli ihan oikea ratkaisu, koska autonpolttajat välittävät arvon miesoletetun puheista vielä vähemmän kuin minä, ja mitä suurempi uho, sitä nolompaa hänen kannaltaan.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


"Jos jokin asia voi nmennä pieleen, niin se menee pieleen ja vielä pahimmalla mahdollisella tavalla pahimmassa mahdollisessa tapauksessa". Yhtäkkiä ulkohatusta vetäistynä näin taisi kuulua yksi Murphyn laki. Vastaanpistämätöintä tekstia ja asiasisältä täysi kymppi. Osui naparuotsiin.

PT-media - yhteinen ystävämme - on pitänyt meitä kiitettävällä tavalla ajan tasalla
Ruotsistanin tilanteesta. Jos joskus vielä joitakin vuosia sitten ajattelin käydä serkkujani katsomassa R:ssa ja Saksassa, niin ne ajatukset ovat onneksi haihtuneet päästäni. Ihan sama kuin johonkin hemmetin Cazaaan tai Mockadiscoon lähtisi vapaaehtoisesti tarjoutumaan hakattavaksi ja ryöstettäväksi, hahhah.

HS:n kommenttipalstalla eilen joku kertoi: "Pian muutto edessä Tukholmasta takaisin Suomeen. Olemme asuneet tässä keskellä kolmen lähiöaluetta. Tenstaa, Rinkebyhyn ja Husbyyn jokaiseen alle 1.5km.
Oli kesällä pakko ottaa taloon varashälyttimet ja autossa oltava siis erikoisvakuutus näille tuhotöille. Eli rahaa palaa yhä enemmän "suojeluun"
Päiväkodin ympärille tulee Rinkebystä ajelemaan kakkurinkiä kilvettömät mopopojat, tummaihoiset, jotka käyttävät huivia nenän alla. Nämä huivipojat ovat kaikkialla.

Vaimo ei uskalla liikkua metrolle iltaseitsemän jälkeen sillä nämä "nuoret" notkuvat välillä missä sattuu. Yöllä metroon ei kannata mennä yksin.
Joka päivä lehdissä on ampumakohtauksesta, jossa ammutaan ihmistä kohti"

Että siinä ja senkaltaisessa syy, miksi on turvallisinta vielä pysytellä Karjalan
(Tl)korvessa tai muuttaa Viroon. Olen toki serkuilleni tämän asian tuonut selvästi esille!

Kahden vuoden karkoitus kirjoitti...

Pravdan kommenteissa joku arveli, että Ruotsissa olisi kyse vain madaltuneesta ilmoituskynnyksestä.

T.Bobrikov

Anonyymi kirjoitti...

Kukapa enää tarvitsee Pahkasika-lehteä?
Todellisuus kun on ylittänyt absurdisen parodia-horisontin jo aikaa sitten!

Sota! -lehteäkään ei tarvita ("korvasi" Kansa Taisteli-lehden) sillä matalan ja korkean intesiteetin konflikti on nyt sitä arkipäivää länsimaissa, joista lehdessä vain kirjoiteltiin fakta-fiktioita.

Kuka muuten uskoo vielä evoluutio-teoriaan?
Siihen että ihminen on kehittyvä laji? Kyllä kaikki puhuu sen puolesta, että lajimme on devoluutio-vaiheessa...


-Tvälups-

Jk nyt pähkäillään sitäkin että iskikö Italian romahtaneeseen siltaan salama vai mitä ne kaksi nauhoituksessa näkyvää välähdystä ovat? Toisaalta tuokin vain todistaa kuinka länsimainen yhteiskuntamme on romahtamassa kun perusinfran ylläpitoonkaan ei riitä enää rahaa. Ei meillä, eikä muualla.

Anonyymi kirjoitti...

Yrjöperskeles kirjoitti muun muassa:
"Mikähän kumma noilla feministeillä on kun ne ovat niin kovasti jumittuneet tuohon sukupuolielimeensä ja sen julkiseen mainostamiseen? "
Eihän se tuossakaan filmissä (teatterin nimestä huolimatta) edes vilahtanut näkyvissä, vaikka hieman ylempänä (vyötäröllä) paljasta pintaa näkyikin koko ajan.

"Mitenkäs muuten, jos joku jätkäporukka perustaisi ”Mulkkuteatterin” joka julistaisi naisvihaa yhtä suurella paatoksella kuin nämä tussuilijat niin..."

Katsoitko myös sen haastattelun, joka samalla Yle Areenan sivulla oli heti esityksen jälkeen? Siinä esiintyjät nimenomaan kiistivät olevansa sitä mieltä, että "kaikki miehet olisivat paskoja", mutta kertoivat metoo-kampanjankin osoittaneen, että "paskamaista" ahdistelua esiintyy kyllä varsin paljon.

Itse esitys oli kyllä minustakin alatyylinen ja täynnä karkeaa kielenkäyttöä. Ellei sitä olisi esitetty keskellä kauppatoria, sille olisi varmaankin edes määrätty jokin ikäraja. Mutta seuranneessa haastattelussa esiintyjät itsekin tavallaan peruivat kärkevimmät esityksessä kuullut väitteensä.

Juha kirjoitti...

Jaa-a. Kylläpä tässä vain paljastuu oma impivaaralaisuuteni - olin tuossa pyörimässä Unkari/Slovenia/Puola/jne. kulmilla, enkä ymmärtänyt pöyristyä, kun joillain rajanylityskerroilla pyydettiin näyttämään passia ja turpavärkkiäkin myös. Eestissä lisäksi puhalluttivatkin aamulla laivaterminaaliin ajettaessa! Kyllä olen taas niin jyrännyt etuoikeuksillani, kun matka jatkui papereiden ja promillien ollessa kunnossa.

Eiku hetkonen.

Vasarahammer kirjoitti...

Tvälups: " matalan ja korkean intesiteetin konflikti on nyt sitä arkipäivää länsimaissa, joista lehdessä vain kirjoiteltiin fakta-fiktioita."

Jos lehtien kustantaminen olisi vielä bisnestä, kannattaisi harkita "Rikas kulttuuri" -nimistä aikakauslehteä, jossa käsiteltäisiin viikon ajankohtaiset tapahtumat kuten autonpoltot, raiskaukset, puukotukset ja haponheitot. Lehdessä olisi myös feature-artikkeli viikon inspiroivammasta kulttuurinrikastajasta.

Luonnollisesti esiteltäisiin Euroopan parhaat paikat kulttuurinrikastuksen bongaukselle.

Sitten mä heräsin ja huomasin, että moinen olisi pelkkää vihapuhetta.

Strix Senex kirjoitti...

Muutama pikainen kommentti:

Kohtaan 1:
Mistähän johtuu, että nuo räyhäävät feministit ovat käytännöllisesti aina huomattavan ylipainoisia. Voisiko feminismi olla pohjimmiltaan aineenvaihduntatauti.

Kohtaan 3:
Toimittajien yleistietojen huteruutta on kritisoitu varsin yleisesti ja aiheellisesti. Eipä tunnu Matti Posiokaan tuntevan Schengenin sopimusta, jonka mukaan Schengen-alueella matkustavien on pidettävä mukanaan ne matkustusasiakirjat, joita kukin Schengen-maa vaatii, ja tarvittaessa matkustajan on kyettävä todistamaan henkilöllisyytensä ja kansalaisuutensa viranomaisille.

No, tulipa taas kerran perusteluja sille, että asiantuntemattomien toimittajien mielipidekirjoittelusta kannata mitään maksaa. Lähes yhtä heikkotasoista puppua löytyy netistä ilmaiseksi.

Kohtaan 4:
Lehtitietojen mukaan Löfven messusi että: ”Mitä helvettiä te teette”. Oikea ilmaus olisi tietysti ollut: ”Mitä helvettiä me olemmekaan tulleet tehneeksi”.

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Lyhyen aikavälin ennuste: Vaalien jälkeen Ruotsin sosdemot keskittyvät taas ilmastonmuutoksen torjuntaan ja kunniavieraiden hemmotteluun. Autojen poltot saavat palata taas pikku-uutisten joukkoon, jos edes ylittävät uutiskynnystä.

intrigööri kirjoitti...

Jotkut äärifemakoiden naisoletetut ovat ahkeria virkkaamaan hassuja pikku värkkejään. Miksi he eivät virkkaisi saman tien vähän vähän isompia tuheroita, semmoisia pipon kokoisia? Vai eikö niiden ompeluseurassa riitä punkkua?

Inhokeille he voisivat lahjoitella niitä v-pipoja ja huutaa, että vedä äijä siitä värkki päähäsi, ettei se palellu enempää. Demaripomoille lahden kahta puolen punainen v-pipo sopisi erityisen hyvin, koska he ovat tiedostavia femakoita ja sukupuolineutraalisti.

https://vasenkaista.fi/2015/10/vitun-virkkaus-vapauttaa/

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ymmille, LW:lle, Terho Hämeenkorvelle, Bobrikoville, Taisteluvälineupseerille, Anolle, Juhalle, Vasarahammerille, Strix Senexille, Yhel Turkkulaasel ja intrigöörille & kiitos kommenteistanne.

Ymmi, LW, Terho, Bobrikov, Tvälups, Vasara ja Yksi Turkkulaanen: Ruotsissa on ylitetty se kynnys että se tulee saamaan oman Libanoninsa. Niin kuin Ymmi totesi, niin sen selvittämiseen tarvitaan armeijaa mutta on ihan oma kysymyksensä että riittääkö Ruotsin nykyinen armeija siihen. Tietysti armeijankin on vaikeaa toimia jos valtiovalta on sitä mieltä että Ruotsiin kohdistettu hyökkäys on velvollisuuden ja voimavaran yhdistelmä.

LW: Näkisin että suurimmalla osalla näistä feministeistä on päällä pysyvästi päälle jämähtänyt teini-ikä. Jota tietysti valtamedia tukee. Feministeille (tai no, naisille yleensäkin), olisi muuten yllätys hoksata kuinka vähän miehet puhuvat naisista kun ne pitävät vaikka saunaviikonloppua.

Bobrikov: Sama ilmiö on ollut tietysti pitkään Suomessakin. Matujen myötä raiskaukset eivät ole lisääntyneet. Niistä vaan ilmoitetaan herkemmin. Mikä on tietysti yksi rasismin muoto. Sehän nyt on ilmiselvää.

Ano: Kommenttisi menee minusta vähän jaarittelun puolelle. Juu, eivät vitunvirkkaajat yms. ole valokuvissa reva levällään mutta kovasti mainostavat sen olemassaoloa. Ja joo, katsoin haastattelun. Olisi mielenkiintoista tietää, että minkälaisia ovat ne miehet jotka heidän mielestään eivät ole paskoja. Eikä heille tuottanut mitään ongelmaa demonisoida kokonainen huomattavan suuri ihmisryhmä. Tai oikeastaan heidän omissa päissään muodostama mielikuva siitä. Tärkeintä oli tietysti se, että Yle halusi jakaa tämän viisauden kansalaisille. Mitä tulee itse esitykseen niin se oli siinä mielessä uraa uurtava että sen jälkeen räppikin vaikuttaa taiteelta.

Juha: Kas kun sinä et kuulukaan näihin mediaviranomaisiin niin sinä hoksaat että rajaviranomaisella on ehkä ihan perusteltuja syitä kysellä papereita. Uusrälssin jäsentä se tietysti vituttaa.

Strix Senex:

Kohta 1: En yleensä puutu ihmisten ulkonäköön sillä sillä ei sinänsä ole merkitystä. Mutta olen kyllä huomannut saman ilmiön.

Kohta 3: Ehkä kyseinen jätkä teki ns. tikusta asiaa. Jollainhan omaa ideologiaa on perusteltava.

Kohta 4: Niin totta.

intrigööri: Hähhää, joo, vaan tekihän se yksi ns. taiteilija kymmenen vuotta sitten parimetrisen kottikärryillä työnneltävän vitun joka oli noin niinkun kovakin kulttuuriteko:

http://yrjoperskeles.blogspot.com/2008/01/kulturaattori.html

LW kirjoitti...

intrigööri,

Googlaapa huviksesi "pussy hats", niin huomaat feministien olleen sinua rutkasti edellä. He eivät ole ainoastaan perustaneet Pussyhat Projectia ja marssineet USA:ssa tuhansittain v-hatut päässään Kirjaimellisesti Hitleriä vastaan. He ovat jo aloittaneet jäsentenväliset siitä, onko kyseinen myssy "ulossulkeva, epäsopiva, valkokeskeinen ja transfobinen":

https://medium.com/@shewritestolive/pussy-hats-the-confederate-flag-for-white-feminists-7a21352b2f5e

Ceres kirjoitti...

Ensimmäistä uutista lukiessa saa taas hävetä olevansa nainen. En ymmärrä moista uhoa lainkaan. Eivätkö he oikeasti tajua, että tuo esitys herättää katsojassa lähinnä myötähäpeää? Olen työskennellyt ammattiteatterissa ja jos ikinä moista täytyisi esittää niin varmaan ottaisin loparit saman tien. Tosin varmaan kukaan oikea muusikko tai näyttelijä ei moista suostuisi esittämään... ainakin toivon niin.

Anonyymi kirjoitti...

Voisikohan näiden feministien täysin järjenvastaiseen ja rivoon käytökseen olla syynä se vanha: siitä puhe mistä puute? Jokainen tolkun mies ottaa varmaan kymmenessä minuutissa ritolat, jos erehtyy tällaisen naisoletetun kanssa lähempää tuttavuutta tekemään, ellei sitten ole itse niin puutteessa että kaikki käy. Minusta on suorastaan surullista tämän saman sukupuolen edustajana todeta se, miten pahasti naisellisuus on kadoksissa. Törkypuheet, kiroilu, miesmäiset vaatteet ja hiukset, tatuoinnit ja lävistykset eivät kantajastaan kovin viehättävää kuvaa anna.

Ruotsin autogrillejä yritetään kovasti laittaa natsien ja SD:n (polttivat siis myös oman vaalikojunsa!) syyksi ja jos nyt niin ikävästi sattuisi käymään, että asialla olivatkin uusruotsalaiset, niin se oikea syyllinen löytyy kuitenkin ympäröivästä yhteiskunnasta, syrjäytymisestä ja rasismista. Todennäköisesti mitään ei tapahdu kuten ei ennenkään, kun on totuttu vain huligaanien päätä silittämään. Ruotsalaiset pyysivät suomalaisia taannoin tulipaloja sammuttamaan. Olisikohan aika pyytää sinne myös suomalalsia poliiseja? Taitaa kuitenkin olla niin, että lainsäädäntö estää tarvittavat kovat otteet, niin Ruotsissa kuin täälläkin. Nostetaanko sitten vaan kädet pystyyn, kun ollaan kaikissa korjaavissa toimenpiteissä auttamattomasti myöhässä?

Anonyymi kirjoitti...

Strix senecs: Ehkä lihavuus ja peili kertovat jo kaiken? Pahaolo purkautuu mitä oudoimmilla tavoilla.

Koen silti myötähäpeää, naisena. Miten noloa noillekin, jos ikinä tulevat tolkkuihinsa ja katsovat toimintaansa objektiivisesti.

Ironmistress kirjoitti...

Olisi mielenkiintoista kuulla, mitä gender-tiedostajat ja muut femakot aikovat tehdä tälle tapaukselle:

Perhe on päättänyt tapattaa Suomeen paenneen poikansa, joka on korjaamassa sukupuoltaan naiseksi – ensimmäinen kunniamurha Suomessa on vain ajan kysymys

Perhe on luvannut maksaa tuhansia dollareita sille, joka tappaa Irakista Suomeen paenneen transnaisen.

Mutta ehkä tämä on sitä itämaista henkistyneisyyttä.

korpisoturi kirjoitti...

Ruotsin autopalojen sammuttamiseen paras väline olisi MG 42 tai muut samansorttiset välineet. Eipä taida muut ruiskut enää tehota. Eikös hurrien pääministeri sanonut, että on sotatila, sillon vihollinen täytyy tuhota.

Lemminkäinen kirjoitti...

Tavallaan ymmärrän koska kyse oli teatterista, että esitys oli kärjistetty loppuun asti ja senhän tytöt/naiset/oletetut ilmaisivat esityksen jälkeisessä haastattelussa että niin oli, mutta ilman haastattelua olisi jäänyt siihen käsitykseen että VHM on saunan taakse joutava limainen turhake. Esitys olisi ollut enimmäkseen ok jos esityksessä olisi tullut esille että ei nyt sentäs kaikki VHM-miehet ole limaisia turhakkeita. Ruotsin radikaalifeministihallituksella on sormi vitussa ja toinen sormi meikkipurkissa ja hallitus miettii että kuinkas tämä nyt näin vituiksi meni ja voiko näitä autopaloja enää selittää ilmoitusherkkyyden kasvulla ja yksittäisinä tekoina, vai onko jo alettava tositoimiin, elikkä kiroilemaan julkisissa tiloissa.

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsissa oli tämä pipojuttu.
Rakennusliiton liittohallituksen pukeutumista vaaleanpunaisiin ("pillu-") pipoihin on pilkattu sosiaalisessa mediassa. Nyt liiton johtaja Johan Lindholm vastaa kritiikkiin. "Pukeudumme vaaleanpunaisiin pipoihin ollaksemme solidaarisia naisasialiikkeelle."

https://www.dagensmedia.se/marknadsforing/sa-svarar-byggnads-pa-pussy-hanet-6830941

Johan

KKi kirjoitti...

Niinpä niin. Siihen nähden että naisten seksuaalisuus on enemmänkin kiinni tunteista. Ainakin nän olen jostain lukenut. Niin todella paljon noiden tiedostavien elämä tuntuu pyörivän kaikenlaisen genitaaleihin liittyvässä.

Ja sitten jos oikein kovasti haluavat protestoida patriarkaattia niin näyttävät tissit.

Pitäisiköhän jonkun kertoa noille, että heidän inhoamilleen keski-ikäisille äijille naisen sukupuolielimet eikä maitorauhaset ole varsinaisesti mikään hämmästelyn aihe. Niitä on niinkuin nähty jo.

Anonyymi kirjoitti...

Niin paljon ihania täkyjä tässä kommentoitavaksi... Tosin ykältä näytti järkyttävässä naisvihassaan menneen ohi se, että tässä oli kyse pyhästä taiteesta. Kukapa siellä teilläpäin ymmärtäisi, että minkä tahansa naispuolisen vouhkolauman miehiä vastustava performanssi on väärinymmärrettyä taidetta (tussuteatterin apuraha taattu, lyödäänks vetoa ja palataan vuoden kuluttua)). Ja vaikka ihmisiä ei saisikaan arvostella (paskapuhetta, kaikkihan niin tekee) ulkonäön perusteella, niin eipähän nuo tussuttajat tai virkkaajat tai mamukainaloissa kihertäjät niitä ihan solakoimpia, näteimpiä ja junioreimpia ole. Eli niitä, joita ne valkoiset heteromiehet hamuavat. Olisko pientä kostoa ja pettymystä ilmassa? Jos mua varsin epäattraktiivista ja rääkynarttua ei mies halua, se on miehen vika. Mulla on kuulkaa monta ihanaa homokaveria jotka arvostaa mua. Juu, muuttujaleikin välineenä telkkarissa.

Maanantaina yle (TV2) esitti putkeen 5-osaisen ohjelman "Jalkojen välissä - naisten ajatuksia"-otsikolla. Luin vain selostuksen ohjelmasta. Naiset istuvat alapää paljaana ja keskustelevat alapäistään. Naisoletettuna mua ei kiinnosta yhtään sen enempää ensi maanantain jakso jossa miehet tekevät saman. Jos ihmiset haluavat keskustella mieluummin alapäilleen/alapäästään kun naamakkain oikeasti kiinnostavista asioista niin siitäpä vaan. Maksan kyllä ylen kun pakko on, mutta kiitos, ajattelukykyni kyllä olen ulkoistanut yläpäälleni. Käsittääkseni sitä varten ne aivot on sinne suojaavaan koppaan tungettu. Jos olisi toisin, niin kai noita munasuojuksia olis enemmän kuin pyöräilykypäriä.Joku mainitsi täällä Ruotsin ihanaiset. Ruotsin puolustusvoimien päällikkö marssi pinkeänä pridessä ja lauloi Elviksen tokaschnultzeimman kappaleen. Löfven murheitki valtaisan pridelipun edessä paitsi ettei itkenyt kun oli niin jeevelin heepnaadilla lyöty. Noiden kanssa puolustusyhteistyötä, heh. Vanjan kanssa pikku diili ja kuiskuttelua korvaan: kai te tiedätte että nuo myivät natseille kaikkea sellaista mikä auttoi isovanhempienne tappamiseen ja tossa nyt Itämerellä olisi kiva käytävä mennä vähän muistuttamaan menneistä ja Suomihan ei puolueettomana maana Itämeren liikenteeseen puutu ja te ette sitten puutu meidän systeemeihin. Dystopiaa, ilman muuta - eiku?

Ja nuo toimittajat, rakkain aiheeni. He ovat ja olivat niin ylivertaisia. Jokainen kirjeenvaihtaja tiesi minuutin kuluttua maahan saapumisestaan ihan kaiken maan politiikasta, käytännöistä, ihan kaikesta. Vrt. Saarikosket. Yksikään jenkki ei jenkeistä tiedä niin paljon kuin Laura ja Saska. Itä-Berliinissä aikoinaan Kansan Uutisten ja Tiedonantajien kirjeenvaihtajat kirjoittivat hurmioituneesti systeemistä, mutta vaativat jatkuvasti Suomen siellä olevien viranomaisten panoksia jos se ihana Volkspolizei ei päästänytkään länteen tosta vaan. Suurin parku oli aina se, että miksi teillä on diplomaattipassit ja meillä ei vaikka olemme paljon tärkeämpiä kuin te.

Että toimittajalta on oikein passia kyselty, Puolassa? Ettei nyt vaan olis ollut mitään Visegrad-ennakkoluuloisuutta ja nyt oli karmealla tavalla muuttunut todellisuudeksi. Jos mä kipaisen Tallinnaan, passia kysytään. Jos lennän Espanjaan, passia kysytään. Siis jo ulospääsyssä. Suomesta ei pääse ulos ilman passia, miksi pitäisi päästä sisään ilman. Migri haloo?
tira+

DuPont kirjoitti...

Hyvän politiikan harjoittamista kai olisi sellainen, ettei koskaan joutuisi samaan tilanteeseen kuin Ruotsin Löfven, joka tietää kuseneensa kanoottiinsa. Ei hän sitä myöntää (vielä) voi, hän ehkä vielä syyttää SD:a tms. lähiömellakoiden ja autogrillien hyväksikäytöstä, mutta ei kauaa.

Joku lähipäivä on sellainen, jolloin Löfvenit joutuvat sanomaan suoraan sen, että itse kusivat yhteiskuntansa. Kukaan ei pakottanut, ei edes painostanut. Itse mokasivat.

En minä niin Ruotsista välitä, vaikka siellä sukua asuukin. Minä pelkään kokoomusta ja demareita, jotka eivät ota opiksi sitten mistään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys LW:lle, Ceresille, Ano1:lle, Ano2:lle, Ruukinmatruunalle, korpisoturille, Lemminkäiselle, Johanille, KKi:lle, tira+:lle ja DuPontille & kiitos kommenteistanne.

LW: Hjuu… aikanaan ei ollut kuin se Sliippareiden mopopipo villakankainen…

Ceres & Ano2: Tulee sinänsä muistaa että valtaosa suomalaisista naisista on ihan tolkullisia. Tää on se porukka joka saa äänensä julkisuuteen valtamedian avustuksella.

Ano1: Ainakin tämmöisten naisten kohdalla mies ottaa ritolat. Tietysti voihan kyseessä olla lesbotkin joille taas on yksi lysti mitä miehet ajattelevat. Ja lesboille miesviha on valitettavan yleinen ominaisuus. Utopistinen Ruotsi miettii tottakai kaikenlaisia foliopipovaihtoehtoja ettei se joudu kohtaamaan sitä, minkälaiseksi se on maansa itse saanut. Siellä lähestytään Libanonin kynnystä.

Ruukinmatruuna: Joo, tuollaiset tapaukset yksinkertaisesti ignoroidaan sillä se ei ole sen utopian mukaista että syyllinen ja sortaja on aina keski-ikäinen VHM.

korpisoturi: Valitettavasti on näin, enkä usko että Ruotsin armeijasta on nykykunnossaan edes tehtävää hoitamaan.

Lemminkäinen: Ja jos käännetään asia toisinpäin niin ”Mulkkuteatterin” kohdalla ei olis selitykset auttaneet. Se ensimmäinen vaadittava tositoimi Ruotsissa olisi peiliin katsominen.

Johan: Jotenkin säälittävää. Ruotsalaisen miehen on pakko ilmoittautua feministiksi. Eli oikeastaan hänen täytyy ilmoittaa inhoavansa itseään.

KKi: Jep. Done that, been there. Shokkiarvo kummillakin paikoilla on nolla.

tira+: Määritelmäsi saattavat osua hyvinkin kohdalleen. Tuo alapääohjelma oli mulle uusi tuttavuus mutta näköjään sellainenkin piti sitten tehdä. En tosin tiedä että mihin tarpeeseen. Tuo Ruotsin ÖB:n esiintyminen siinä pride-pelleilyssä oli mullakin mielessä nimenomaan siitä vinkkelistä että tuo mieskös sitten johtaisi joukkonsa puolustamaan maataan Libanonin kaltaisessa tilanteessa. Saskasta näkee vittuuntumisen ja epätoivon sekoituksen kun hän selvästi hoksaa ettei häntä oikein arvosteta. Tuo kysymyksesi Migrille oli enemmän kuin aiheellinen.

DuPont: Totta, mutta sen sanomista viivytetään viimeiseen saakka. En minäkään Ruotsista sinänsä välitä – sääli tosin aikanaan hyvin toimivaksi rakennettua valtiota – mutta sieltä kun tuppaa se ryönä valumaan Suomeen ja sekä kokoomus että demarit apinoivat sieltä kaiken mahdollisen.

KKi kirjoitti...

Hihi. Tiran kommentti:

"
Suomesta ei pääse ulos ilman passia, miksi pitäisi päästä sisään ilman. Migri haloo?
"

Aikoinaan kun tuli enemmänkin kuljettua niin hupaisa huomio. Traven rannassa sai tiketn lunastaa ihan rekisterinumerolla ja joskus kysyivät ajokorttia.

Vaan kun Helsingistä mentiin Traveen päin niin jopa vain tuhti täti tiskillä vaati passin nähtäväkseen. Tai kuvallinen henkilökortti.

Kas kun asia on niin, että leppäkerttua helliessä ajokortti ei ole virallinen henkilöllisyystodistu. Passi tai se henkilökortti on.

Henkilökortti periaatteessa riittä shcengenalueella. Vaan kehoittaisin silti pitämään passin mukana. Koskee myös toimittelijoita ja muita Tosi Tärkeitä Henkilöitä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, KKi. Jep, hyvä huomio. Vaan toimittajahan on mielestään Vieläkin Tärkeämpi Henkilö.

Anonyymi kirjoitti...

Migristä sanottiin, että vuonna 2015 vain joka viides matu voitiin tunnistaa. Nykyisin jokatoinen. Oliko se Nerg kun sanoi aikoinaan että kaikki tulijat tunnetaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Joo, kyseinen utaretutkija Nerghän se oli. Huomenna tulee vuosi Turun terrori-iskusta ja kyseisen terroristinkin todellinen henkilöllisyys oli Nergin mukaan selvillä. En ole nähnyt että ämmä joutuisi pätemättömyydestään vastuuseen tai että edes media esittäisi hänelle ilkeitä (ja aiheellisia) kysymyksiä.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Tasan ei käy onnenlahjat.

Vanha valkoinen homo ei saanut julkisuus-alennusta:
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005794007.html?ref=rss

Nuori musta joukkoraiskaaja sai julkisuus-alennusta:
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000950718.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vittuuntunut NettoVeronmaksaja. Varsin hyvä vertaus. Jos kymmeneltä randomilta vastaantulijalta kysyy että tiedätkö kuka on Jari Sillanpää niin kaikki tietävät. Sen sijaan jos kysytään että osaatko nimetä yhtään noista joukkoraiskaajista niin nimeämättä jää. En puolusta Sillanpään tekoja millään muotoa mutta julkisuus on epäilemättä ollut tyypille osa rangaistusta.

Joppos123 kirjoitti...

Utaretutkija on saanut palkintopaikkansa. Akka huuteli 2015 "me tiedetään kaikki ketä tulee"
Me tiedettiin jo silloin, että Ruotsin kautta tulleet olivat "musta aukko".
Meille vaan ei annettu lupaa pysäyttää niitä.
Katellaan jos miljoonaan päästään niin alkaako olla lupa.
Ihan sama, jos siihen mennään niin irtisanoudun valastani , jokainen pärjää omillaan.

Joppos123 kirjoitti...

Sillanpään ei ihan hirveästi kannata uudessa tulevassa kotikaupunkinssa noitten huumeiden kanssa sössiä. Bangkok on aika raju narkeille. Itse siellä yli vuoden viettäneenä olen monta länkkärinarkkia nähnyt. Jos rahat loppuu niin loppuu poliisin pitkämielisyys. Sama koskee Pattayaa.
En tunne tyyppiä mutta olisi kannattanut vieroittaa itsensä härmässä. Jarista kuullaan vielä.

Joppos123 kirjoitti...

Ei näkynyt noita sotanorsuja tai vitunvirkaajia tänään kun päätin mennä vaimoa junalle vastaan. Olisi voinut heittää syöyiksi.
Kähtäviä oli kyllä.
Ei ole enää , ainakaan näihin nurkkiin pyrkimässä.
Nerg varmaan tunsi näistä jokaisen, minä en ensimmäistäkään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, joppos 123. Kuvaavinta on että kyseistä utaretutkijaa ei olla laitettu pätemättömyydestään ja selvästä valehtelustaan minkäänlaiseen vastuuseen. Mikä taas kertoo että hän toimi vain valtiokoneiston äänitorvena. Se, että tuota lukua miljoona pyöritetään sisäministeriössä edes teorian tasolla kertoo että siellä on menetetty yhteys reaalimaailmaan tyystin. Kertoo myös sitä että siellä ei ajatella Suomea itsenäisenä yksikkönä jonka säilymisellä olisi mitään arvoa. Jos se miljoona toteutuisi niin siinä irtisanoutuu valoistaan muutkin. Siinä tilanteessa kaupungit ja maaseutu irtautuvat toisistaan. Haittamaahanmuutto valuu kaupunkeihin ja maaseutu pitää silloin huolen että se ei käy siellä edes kääntymässä. Ja kaupunkien ongelmahan siinä tilanteessa on se, että kaikki ruoka sattumoisin tuotetaan maalla.

Siellä Kaakkois-Aasiassa ei tosiaan kannata pahemmin huumeitten kanssa pelata. Ei varsinkaan myydä eikä salakuljettaa sillä siellähän on kyseisistä asioista nappituomio vieläkin käytössä.

Rennietä kuluu joo. Jos kyse olis vaikka jostain luonnonkatastrofista niin sen ymmärtäisi mutta kun kyse on vaan inhimillisestä typeryydestä. Ai niin muuten, tää blogialusta Blogger muutti taas toimintatapaansa eli kommentit tulevat jälleen sähköpostiin. Niin että jos niitä yv:n tyyppisiä haluat joskus taas laittaa niin nyt se onnistuu paremmin.

Joppos123 kirjoitti...

Utaretutkija palkittiin uudella upeammalla pestillä.Näin se maailma näköjään pyörii. Tulee vahvasti mieleen Saddam Husseinin legendaarinen pr vastaava joka puhui läpiä päähänsä "uskottomien" teurastuksesta kun samaan aikaan telkkarikuvissa Abramssit jyräsi taustalla.
Kuuliaiset lampaat palkitaan ja utaretutkija on yksi näistä palkituista, ei ainoa. Karma tavoittaa jossain vaiheessa, karmalla on tapana tehdä niin. Ei noi luopiot ikuisesti vaaku näissä maisemissa.

Joppos123 kirjoitti...

Noi huumejutut kannattaa tosiaan jättää näihin "päänsilittely" maisemiin, Thaimaassa ei päänsilittely auta vaan ensin menee kaikki omaisuus ja pilkuksi voi tulla myrkjyruiske. Olen omille junnuille sanonut, että jos pakko on kokeilla jotain marijuhanaa niin se kannattaa tehdä härmässä, ei aasiassa.
Aika järkeviä junnuja noista on tullut. Keskimmäinen hakee juuri poliisikouluun. Ei sitten tullut sotilassukua, olen suvun mustalammas.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, joppos 123 ja kaikkea lyckaa pojillesi. Heissä on kumminkin tulevaisuus. Ja kiitos yv:stä. Ne on vittumaisia juttuja nuo. Se on nähty maailman sivu.

Anonyymi kirjoitti...

Kohta 3. Toimittajalle voi tulla yllätyksenä että euroopassa on maita joissa on lakinsa mukaan oltava henkilötodistus aina mukana, ei ainoastaan rajalla. Ja pitää olla jo ala-ikäisenä. Jos poliisi pysäyttää ja pyytää paperit niin jollei ole, tulee sakot. Ja jos alkaa vinkua että tämä on totalirismia niin voi tulla turpaan. Ei olisi huono idea suomessakaan että jokaisella esim. yli 12 vuotiaalla pitäisi olla viralliset henkilöpaperit.

QroquiusKad kirjoitti...

Tussuteatteri kiukutteli Patriarkaatin Toksista Maskuliinisuutta vastaan ja sai sillä itselleen huomiota, mikä oli tarkoituskin. He esittelivät myös Paljasta Pintaa, mutta eivät kuitenkaan Raljasta Rintaa: Päivi Nerg -suojukset olivat päällä.

Mistä seuraakin kysymys, mitä nämä Touko-Poukon tyttökaverit ja muut #freenipple #tissitpaljaix #naisellaonoikeuskulkeatissitpaljainakoskamiehilläkinon #hashtag #hashtag #hashtag ja vielä keran #hashtag ja tissit kanssa -porukat oikein lopulta haluavat?

Lupaa saada kulkea tissit paljaina katukuvassa? Kuinka moni heistä sitä haluaisi oikeasti? Monessako kuvassa Touko-Poukon tyttis-Iiris on poseerannut täysin toplessina, saati kulkenut sellaisena vakkapa Itäkeskuksessa? Edes kuvitellut kulkevansa...?

Asiaa kysyttäessä on vastaus aina se sama, ettei naisen rinnoissa ole yhtään mitään sen seksuaalisempaa kuin miehenkään rinnoissa, joiden muistetaan myös lällätellä olevan ikääntyvillä miehillä aivan yhtä suuria ja muodokkaita kuin naisillakin.

Jos näin on, onko Iirikselle siis aivan sama asia, että herätän hänen huomionsa puristamalla häntä rinnasta sen sijaan, että taputtaisin olalle? Ehkä on. En kuitenkaan löisi vetoa sen puolesta, saati laittaisi itseäni likoon omalla MiiiTuuu-myllytykseen joutuvalla naamallani.

Viikon mittaan on asiasta noussut pienimuotoinen kotimaanuutisaihekin:
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005796193.html

Uutimessa referoidaan mm. professori emerita Kevät Nousiaista. Liekö jotain sukua Syksy Räsäselle vai vain innoittaja, vai laajemmnkin tietynlaisissa yliopistopiireissä harrastettua nimikäytäntöä?

Naistutkimuksen uranuurtaja Kevät muisteli wanhoja hywiä aicoja, jolloin opiskelijattaret saattoivat olla yläosattomia ja ihmetteli, mikä on niistä Vesimiehen ajoista muuttunut? Tissityttö Hanna, seksologi Osmo Kontula ja pari muutakin kommentoivat sitä sun tätä.

Minä se vaan pohdiskelen ihan issekseni ketä ne uimavalvojat lopultakin olivat suojelemassa kieltäessään tissityttö Hannaa olemasta tissityttö yleisellä uimarannalla? Lapsiako, joihin kuulemma vedottiin?

Vai olivatko nämä uutisoinnin mukaan niin maan (tissiparista, kuulemma!) kuohuksissaan olleet kaksi nuorta miespuolista uimavalvojaa sittenkin huomioineet sen arabijätkien joukon, joka tuijotti muniaan kourien tissityttö Hannaa siihen malliin, että tuossa on Allahin heille tänä iltana suoma sotasaalis?

Enkä tietenkään kysy miksei tästä skenaariosta voi edes keskustella muualla kuin täällä meidän netsien kanssa.
Koska me kaikki tiedämme oikean vastauksen.

Paskamaisinta on, että Petteri, Juha, Timo ja Alexander sekä uusiin haasteisiin ylennetty Päivi sekä pekäänpä pahoin, myös Aino ja soma Li tietävät totuuden. Ja juuri siksi kieltävät sen ääneenlausumisen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Useallakin taholla on muuten todettu että toimittajien yleistiedon taso nykyisin on aika onneton.

Qroquius Kad: Hyvää pohdintaa. Siitä kyseisestä Iiriksestä ihmettelen hänen ns. poliittista ohjelmanjulistusta eli ”jokaisen täytyy saada panna niin paljon kuin haluaa”. Minä muistan kyllä että jo silloin kun olin itse hänen ikäisensä ihmiset saivat kyllä panna kylläkseen. Ei sitä kukaan kieltänyt. Kyseisen Iiriksen ”ohjelmaa” voi verrata siihen että vuonna 2018 joku vaatisi että naisten täytyy saada Suomessa oikeus ajaa ajokortti.