tiistai 21. elokuuta 2018

JENGISELITYS


Hotellin respassa törmittiin vajaan viikon vanhaan uutiseen (kiitos WhiteHunterille vinkistä) joka käsitteli ruotsalaista jengielämöintiä ja jossa jopa todettiin – KRP:n rikoskomisario Antti Hyyryläisen suulla – että joo, siellä todellakin on ongelma ja se ongelma on leviämässä Suomeenkin. Yleensähän suomalainen valtamedia on todennut että moiset väitteet ovat lähinnä persaukisten panettelua. Uutisointi tässäkin jutussa on tietysti hieman harhaanjohtavaa sillä siinä todetaan että:

Jengikulttuuri roihahti Ruotsissa jo kymmenisen vuotta sitten. Tällä hetkellä maassa on pinnalla erityisesti maahanmuuttajataustaiset katujengit.

”Tällä hetkellä”. Tuostahan saa käsityksen että jossain vaiheessa myös kantaruotsalaiset ovat kunnostautuneet lähiöittensä polttamisessa mikä on tietysti puhdasta paskapuhetta. Uutisessa siis tunnustetaan että ongelmana ovat nimenomaan maahanmuuttajajengit mutta sen jälkeen siirrytäänkin perinteiseen meriselitykseen:

Hyyryläisen mukaan katujengien syntyä selittävät ennen kaikkea sosiaaliset olosuhteet. Usein konfliktialueilta tulevat maahanmuuttajat kokevat jengien tarjoamat mahdollisuudet yhteiskunnan vaihtoehtoja houkuttelevimpina.

A-vot. Taikasana ”sosiaaliset olosuhteet”. Ympäröivän yhteiskunnan liian vähäinen tuki ja syrjäytyminen suorastaan ajaa ihmiset jengiytymään ja perseilemään. Josta seuraa taas kerran oma pohdintansa:

- Suomessa on ollut jo Suuresta Lamasta lähtien huomattava määrä huonoissa sosiaalisissa olosuhteissa eläviä syrjäytyneitä suomalaisia. Nimenomaan kantasuomalaisia.

- Näitten syrjäytyvien määrä kasvaa jatkuvasti eikä valtio oikein keskity heidän tukemiseensa kun sillä on orvaskedeltään edistyksellisempää tuettavaa. Suomalaisilla ei ole niitä erityispalveluita ja ohituskaistoja joita taas maahanmuuttajille kehitellään. Näillä suomalaisilla ei ole minkäänlaista uskoa tulevaisuuteen.

Kysymys: Kun sosiaaliset olosuhteet kerran ajavat ihmisiä jengiytymään, niin missä ovat ne kantasuomalaisten jengit jotka polttavat autoja ja kouluja ja ampuvat toisiaan vähintään kerran päivässä?

Juuri niin. Niitä ei ole. Mistä päästään siihen asiaan minkä tietää kyseinen komisario ja minkä tietää valtiovalta. Eli kun kuskaat maahasi tarpeeksi ihmisiä lähi-idästä ja Afrikasta niin maasi alkaa muuttua lähi-idäksi ja Afrikaksi. Sieltä tulevat ihmiset eivät muutu maahan saavuttuaan pohjoismaisiksi lällydemareiksi vaikka sitä kuinka väitetäänkin.

Pohjoismaista lällydemarilinjaa puolestaan edustaa oikeaoppisesti suvaitsevais-tiedostavaiston lemmikkimamu Nasima Razmyar joka otti nokkiinsa siitä että sisäministeri Mykkänen nimitti riskilähiöitä riskilähiöiksi. Ei olisi saanut nimittää.

Tämähän on pohjoismaista demarilinjaa parhaimmillaan. Ongelma ei ole ongelma. Ongelmasta julkisesti puhuminen on ongelma.16 kommenttia:

Hemuli kirjoitti...

Seitkyt kaheksankyt lukujen vaihteessa oli Helsingissä jengiytymistä punkkareita, hämyjä, skinejä ja diinareita.... toki eivät poltelleet autoja mutta tappelivat keskenään jatkuvasti ja muutama kuoleman tapauskin tuli. Noiden päälle oli vielä kaupunginosa jengit. Toki rähinät nykymittapuulla oli kovasti mietoja.

Poliisi ja aika hoiti nuo pois päiväjärjestyksestä...

Tampereella hervanta oli aika raju paikka samoihin aikoihin. Lähiö rakennettiin päin persettä ja rikollisuus lähti leviämään. Tampere puuttui asiaan suht nopeasti ja rakensi omistuskämppiä vuokrakompleksien sekaan. Samaan aikaan poliisi toi hervantaan lähiöpoliisin. Nykyään hervanta on suhteellisen rauhallinen vaikka matuja on melkolailla paljon. Hervannan etu on ettei matut pääse ghettoutumaan, koska kantasuomalaisten omistusasuntoja on vuokrakasarmien välissä. Hervannassa on kaikki emmeet muodostua white fly alueeksi mutta toistaiseksi homma on pysynyt jokseenkin hallinnassa. Iso kiitos korkeakoulun tuomille (kantasuomalaisille) opiskelijoille.

Vuores on kokonaan omalukunsa ja siitä Tampere on saamassa ikioman white fly alueen. Poliisia ei kiinnosta, kaupunkia ei kiinnosta

Kissamies kirjoitti...

Maahanmuuttaja tuo autonpolttajaisista esille näkökulmia, joita en tullut ajatelleeksikaan:
https://www.youtube.com/watch?v=X1CLQaX_EUw

Anonyymi kirjoitti...

Jotenkin on lähinnä haukotuttanut nämä perkeleen lampaitten määkymiset vaikka kaikki tietää miten maa makaa.
Rupee pikkuhiljaa kaipaamaan sitä ultraväkivaltasta äärioikeistoa,siis ei tod. Sekakäyttöskinejä vaan järjestäytynyttä porukkaa mikä tietää kuinka kana kusetetaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Hemulille, Kissamiehelle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Hemuli: Kiitos Tampere-päivityksestä. Minä muistan nuo ajat myös ja perin viatontahan se oli verrattuna siihen mitä Ruotsissa tapahtuu. Mutta päättäjämme ovat näköjään päättäneet että perässä tullaan.

Kissamies: Kiitos linkistä. Ja joo, enitenhän tässä kärsivät ne tolkulliset maahanmuuttajat. Mutta milloin tää siirtyy ruotsalaisten alueelle? Se on vain ajan kysymys.

Ano: Lampaitten määkyminen johtuu pitkälti siitä että he tietävät saaneensa tilanteen aikaiseksi mutta haluavat selviytyä vastuusta. Ja on tosiaan muuten niin että kun meidät maltilliset hiljennetään niin jäljelle jää ne vähemmän maltilliset.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Off-Topikkeja.

Mutta onneksi meillä on näitä rehellisiä kunniamerkeillä palkittuja sankareita:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005798692.html?ref=rss

Ja soijapoikaoletetut varushenkilötoimikuntien liitossa (Suomi on yhdistysten luvattu maa!) saavat toiveensa läpi:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005798642.html

Ei Vittu!
Taidan riipaista pienet tiistaikännit!

Anonyymi kirjoitti...

Mie kans,saatana sitä noppasoppaa ku veti -25 raatii ni kyllä toivo et ois lihaaki mukana.
Mitä perkelettä nää meinaa,tai nojoo,antaa olla.

Anonyymi kirjoitti...

Tappiin tämä selittely on viety terroristien kohdalla: poika kun syjäytyi, eikä kukaan hymyillyt, niin luonnonlakimaiaesti poika lähti tappamaan siviilejä, raiskaamaan naiset ja lapset ja räjäyttämään itsensä ihmisjoukossa. Niinhän syrjäytyneet aina tekevät.
-Valtsu-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Anolle ja Valtsulle & kiitos kommenteistanne.

VNV & Ano: Tuosta kunniamerkillä palkitusta tämmöistä jo vähän uumoiltiinkin ja tää onkin nolompi juttu suvakeille. Tuosta intin sapuska-asiasta on pakko väsätä postaus. Tulee varmaan
huomenna. Olihan siinä noppasopassa muuten jonkun verran lihaa mukana.

Valtsu: Mikä siinä lie, ettei suomalaiset syrjäytyneet sitä tee? Ja islamilaisterroristeissahan on tutkitusti mukana varsin koulutettuakin väkeä.

Anonyymi kirjoitti...

Oikein rapsakasti tuli lunta tupaan pressalle, kun oli jonkun toimittajan työstämän kirjan mukaan työntänyt nokkansa riitaisaan kikyyn: ei sisäpolitiikka pressalle kuulu (ja jos toimittajat saisivat määrätä, ei ulkopolitiikkakaan joka kuuluu kuin Toukolle ja Li'lle, Anttihan on rahvasta). Mutta ehdottomasti tämä söpöinen Afganistanin lahja Helsingin kaupungille saa nuorisosta ja kulttuurista (!) vastaavana ap.pormestarina aivan rauhassa trampata ulostuloineen sisäministeriön tontille. Mykkänen kun meni sanomaan sen pahan sanan "kriisilähiö". Johan Jaakonsaarikin väkevästi todisti että "sanat ovat tekoja". Ruma sana johtaa rumiin tekoihin.

Paitsi tätä rumaa sanaa tämä yhteisöpedagogi (husulla muuten sama koulutus) on myös sitä mieltä, että poliiseja ei tarvita lisää, ja varsinkaan ei valvontatehtäviin. Sen sijaan "luottamusta lisätään sillä, että poliisit pelaavat jalkapalloa maahanmuuttajapoikien kanssa". Että mitähän vittua (pardon my French), suomalaisten luottamus poliisia kohtaan kohisten lisääntyy kun soittaa kyttiksen keskukseen ja ilmoittaa että nyt on talo ryöstetty ja se autokin, ja pirtsakka keskus kertoo että noteerattu on, mutta kun nyt on sorry vaan matsi vähän kesken ja ihan on Abdhu näköjään tuolla rankkaria lataamassa.

Lisäksi tämä aivolukija vaatii, että on "seurattava tarkkaan, tapahtuuko ihmisten mielissä (!) sellaista eriytymistä, että aletaan syrjiä kouluja joissa on maahanmuuttajaoppilaita. Jaa. Helsinki jakaa positiivisen erityiskohtelun rahaa tietyille kouluille, kirjastoille ja alueille. Sana tietty ei tietenkään millilläkään viittaa maahanmuuttajiin.

Ykä, en voi olla samaa mieltä kanssasi siitä että eniten tästä kärsivät ne tolkulliset maahanmuuttajat. Jos he kärsisivät, he tekisivät jotain muuta heimoveljilleen kuin vaikenisivat ja antaisivat hiljaisen hyväksyntänsä. Puhun nyt siis näistä afganistanilaista, irakilaisista, somaleista. Oletko koskaan lukenut, että yksikään miespuolinen olisi koskaan julkisesti tuominnut veljiensä tekoja? Pari urheaa naisbloggaria löytyy, mutta tämä naamansa itse tummentanut Koko, ruskea tyttö ei taida niihin kuulua? Media parkuu ihmiskaupasta ja hyväksikäytöstä ja vaatii ikuista elatusta uhreille, saatanallisten suomalaisten päätä pölkylle. Niksuhuorat tuodaan Suomeen ihan niksumiesten toimesta, se palkatta vuosia raatava aasialainen on aina toisen samankansalaisen alistettavana. Taivas aukeaa sitten kun joku mamuenklaavin juristi sattuu tulemaan konsulttikiertueeltaan illan päätteeksi hörppimään eksottista thaikkusoppaa ja huomaa nurkassa kyyristelevän uhrin. Kärsivä veronmaksaja maksaa ketkun kapakoitsijan uhrin palkkasaatavat. Kukapa muu? Tasa-arvoisessa yhteiskunnassa. Ja jokaikinen niksuäiti on Italiassa tapahtuneen raiskauksen seurauksena saanut lapsen joka on, no, nigerialainen. Miksi nigerialaiset menevät Italiaan asti raiskaamaan nigerialaisia?

Nasima pelastautui naimalla suomenruotsalaisen. Nyt hän on tuplasti loppuikänsä kaiken arvostelun yläpuolella. Mutta hei miehet, äänestättekö te nättiä naamaa (Maria Guzenina, Tanja Karpela) vai vähän rumempien ajatuksia?
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, tira+. Tämä Afganistanin lahja on hyvä esimerkki ihmisestä joka on nollasubstanssilla varustettu joku joka on kuitenkin ihanasti etnisesti edistyksellinen joten häntä ei voi eikä saa arvostella. Tunnen sen verran poliiseja itsekin että voin sanoa että heidänkään mielestä poliisin perustehtävä ei ole pelailla jalkapalloa mamupoikien kanssa. Jokainen järkevä suomalainen vanhempi hoitaa lapsensa huuthelvettiin mamukoulusta. Totta sinänsä sekin mitä puhuit tolkullisista maahanmuuttajista. Eipä heiltä juuri arvostelua tule orvaskesiveljiensä toimia kohtaan.

Vasarahammer kirjoitti...

Antti Hyyryläinen puhuu kuin Taponen. Mahtaako olla sosiologi koulutukseltaan?

Tuota samaa jälkimarxilaista syrjäytymisroskaa tulee joka tuutista. En tiedä, kuinka moni siihen uskoo. Mahtaako puhuja aina itsekään uskoa, kunhan vain toistelee virallista epistolaa.

Vasarahammer kirjoitti...

Näyttää tuo poliisin exit-toiminta olevan Ruotsista kopioitua. Näinköhän vältämme Ruotsin virheet?

https://www.poliisi.fi/keskusrikospoliisi/tiedotteet/1/0/poliisin_exit-toiminta_auttaa_irrottautumaan_vakavan_rikollisuuden_piirista_69899

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vasara. Emme vältä Ruotsin virheitä vaan toistamme ne tietoisesti.

PäivänTimo kirjoitti...

Ja etenkin ongelman (siis juuri sen, jota ei edes ole!) korjaaminen toimivalla ratkaisulla, kuten Turun varissuon kaltaisilla lähiöpoliiseilla, on aivan väärä ratkaisu. Vaan Suomen on parasta vaan tehdä kuten Ruotsissa samat virheet samassa järjestyksessä, ja jättää kaikki mamulähiöt ihan oman onnensa nojaan. Koska kyllä maahanmuuttajat ihan itse tietävät parhaiten että miten maahanmuutosta aiheutuneet ongelmat (joita siis ei ole) saadaan ratkaistuksi! Ja vaikkei saataisikaan, niin siinä vaiheessa kun ongelmat realisoituvat, niin ei se ainakaan maahanmuuttajien vika ole voinut olla, vaan ihan vaan kantasuomalaisten, jotka jättivät maahanmuuttajat oman onnensa nojaan?

Sarjassamme: Nerokasta suvakkilogiikkaa?

Anonyymi kirjoitti...

Tunnen Antin nuoruusvuosilta. Hän oli nuorempana ihan perusrehellinen ja kunnollinen kaveri, poliisiksi päätyminen ei oikeastaan yllättänyt ketään. Kaverin perusluonteen tietäen sanoisin, että Antti puhui niin totta kuin virassa pysyminen ja mahdollinen eteneminen tilaa jättivät. Kyllähän tuo selvästi valheen puolelle lipsahti ja ainakin nuorempana hän olisi peiliä vältellyt hetken tuollaisen ulostulon jälkeen.

Tavallaan varsin pelottavaa, että mokukoneisto pystyy sopivasti porkkanoimalla ja kepittämällä saamaan poliisinkin juksaamaan tai vähintään karttamaan totuuden sanomista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys PäivänTimolle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

PäivänTimo: Suurinpiirtein noinhan se logiikka menee.

Ano: Lienee niin että jos meinaa edetä urallaan julkisella sektorilla niin joutuu väkisinkin näivettämään moraalisen selkärankansa.