maanantai 24. kesäkuuta 2019

KUVIA KYLMÄN SODAN JÄLKEEN OSA II


Jatketaan siitä mihin ykkösosassa jäätiin. Ollaan siis vuodessa 2002 ja paikassa nimeltä Suomi joka oli edellisellä vuosikymmenellä valtio, vuonna 2002 EU:n territorio ja seuraavalla vuosikymmenellä enää EU:n takahikiän perähikiä alkoi todellinen iäisyysprojekti eli Olkiluoto III:n rakennus.Projektia voi pitää säätämisen, sähläämisen ja säveltämisen arkkityyppinä. Eduskunta antoi rakennusluvan toukokuussa 2002, rakentaminen alkoi elokuussa 2005 ja voimalan olisi pitänyt tuupata sähköä verkkoon vuonna 2009. Nyt eletään vuotta 2019 ja uumoillaan että sähköä olisi tarjolla tammikuussa 2020. Voimalaitoksen arvioitu kokonaiskustannus on noussut alkuperäisestä noin 3 miljardista eurosta noin 8,5 miljardiin euroon. Hotellin respassa kannatetaan ydinvoimaa mutta tässä projektissa on tainnut kaikki mennä ainakin kertaalleen perseelleen. Onko suunnittelijana ollut savolaisten sankari Vituixmän?

11. lokakuuta 2002 räjähti Vantaalla kauppakeskus Myyrmannissa pommi joka surmasi seitsemän ihmistä ja haavoitti 164:ää:Räjähdyksessä kuoli myös tämän kotitekoisen pommin valmistaja Petri Gerdt. Epäselväksi jäi, räjäyttikö kyseinen Gerdt pommin tahallaan vai sähläsikö hän sytyttimen/ajastimen kanssa. Joka tapauksessa pommi oli tietoisesti vuorattu hauleilla.

19. maaliskuuta vuonna 2004 sattui Konginkankaalla Suomen historian tuhoisin tieliikenneonnettomuus:Onnettomuudessa paperirullalastissa ollut täysperävaunullinen kuorma-auto törmäsi linja-autoon. Törmäyksessä kuoli 23 henkilöä ja 14 loukkaantui. Kuorma-auton kuljettaja tuomittiin kolmen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, 23:sta kuolemantuottamuksesta sekä kolmesta vammantuottamuksesta mutta tuomiota myös arvosteltiin sillä perusteella että tutkijalautakunta oli aliarvioinut tien liukkauden merkitystä.

26. joulukuuta vuonna 2004 tapahtuneessa Intian valtameren tsunamissa kuoli kaikkiaan 230.000 ihmistä. Kuolleista 179 oli suomalaisia. Suomen hallitusta kritisoitiin pelastustöiden hitaasta aloittamisesta.Joukko-osastojen lakkautukset jatkuivat. Maaliskuussa 2005 hallitus teki päätöksen lakkauttaa Helsingin ilmatorjuntarykmentti Hyrylässä ja Savon prikaati Mikkelissä.NHL-kauden 2005-2006 päätteeksi Miikka Kiprusoff pokkasi ensimmäisenä suomalaisena NHL:n parhaalle maalivahdille myönnetyn Vezina-trophyn:Kiprusoffin eli ”Kipperin” ura on hyvä esimerkki siitä kuinka sattuma ja hyvä tuuri ratkaisee. Mies oli San Jose Sharksin organisaatiossa ja palloili farmin ja kakkosmaalivahdin aseman välillä. Sitten mies myytiin Calgary Flamesiin, hänelle annettiin mahdollisuus ja loppu olikin suomalaista jääkiekkohistoriaa.

Alkaneen vuosituhannen alkuvuosina suomalainen rock-musiikki oli vuosikymmenten yritysten jälkeen alkanut saavuttaa menestystä maailmalla. Erityisesti menestystä tuli raskaamman rockin puolella etunenässä yhtyeet HIM, Nightwish ja Children Of Bodom. Myös monet muut metalliyhtyeet saivat hieman pienemmän mittakaavan menestystä. Voi sanoa, että Suomi on heavyn suurvalta. Muun musiikin puolelta menestyivät Darude ja Bomfunk MC´s tosin ne jäivät ehkä enemmän yhden hitin ihmeeksi. Ehkä suurimpana menestyksenä voi pitää HIM-yhtyeen syksyllä 2005 julkaiseman Dark Light-albumin nousua Yhdysvaltain listalla sijalle 18. Albumi ylitti 500.000:n myydyn levyn kultalevyrajan.Jos musiikkilinjalla jatketaan niin voidaan todeta että yhdet maailman turhimmista kinkereistä ovat Euroviisut. Suomessa niitä on kuitenkin seurattu aina suurella hartaudella ja siksi muistutetaan että vuoden 2006 Euroviisut voitti Lordi kappaleella Hard Rock Hallelujah:Tuohon maailmanaikaan ei oltu vielä älytty triggeröityä kulttuurisesta appropriaatiosta joten Lordin neljän tuulen lätsästä ei noussut meteliä. Nykyisin sellainen nousisi ilman muuta. Mistä muuten herää kysymys että kun suomalainen vihreyteen kallellaan oleva nainen kulkee rastakikkaroissa niin miksei häntä syytetä kulttuurisesta pöllimisestä? Kysyn vaan.

Helmikuussa 2007 eduskunta hyväksyi lain maakuntajoukkojen perustamisesta.Tällä hetkellä maakuntajoukoissa on noin 5.000 reserviläistä. Itse muistelen että siinä vaiheessa (2000-luvun alkuvuosina) kun asiaa suunniteltiin oli tapetilla huomattavasti suuremmat, jopa sadan tuhannen miehen joukot. Sitä, mikä idean kuihdutti en tiedä. Nykyisellä määrällä maakuntakomppaniat ovat lähinnä jonkunlainen puolustusvoimien näyteikkuna. Tietysti kaikki kunnia heillekin.

7. päivä marraskuuta Suomen pysäytti Jokelan kouluampuminen jossa koulun oppilas Pekka-Eric Auvinen ampui kuoliaaksi kahdeksan ihmistä ja surmasi lopulta itsensä.Vajaata vuotta myöhemmin tapahtui Kauhajoella samanlainen kouluampuminen jossa kuoli yksitoista ihmistä. Tapausten seurauksena tavallisten metsästystä ja ampumista harrastavien ihmisten toimintaa on vaikeutettu oleellisesti vaikka suurempi huomio olisi ehkä kannattanut keskittää mielenterveystyön kehittämiseen.

10. joulukuuta 2008 sai entinen tasavallan presidentti Martti Ahtisaari Nobelin rauhanpalkinnon:Komitean mukaan palkinto myönnettiin ”Ahtisaaren useilla mantereilla ja yli kolmenkymmenen vuoden aikana tekemällä työllä kansainvälisten konfliktien ratkaisemiseksi”.

Suomessa vihervasemmistolainen media oli pitänyt hallussaan tiedottamisen hegemoniaa 1990-luvun puolivälistä. Uuden vuosikymmenen puolessavälissä internetin ansiosta vastakkaiset mielipiteet alkoivat saada ääntänsä kuuluviin. Etunenässä olivat Jussi Halla-aho blogeineen ja Jussin blogin vieraskirja josta joulukuussa 2008 muotoutui sitten Hommaforumi:Hommaforumi on jatkanut työtään, samoin kuin äänet facebookissa, twitterissä ja blogirintamassa johon tämäkin blogi omalta pieneltä osaltaan kuuluu. Niin valtamedia kuin sitä tukeva valtakoneisto ovat aktiivisesti pyrkineet vaientamaan kriittiset äänet ja toistaiseksi jahti on huipentunut MV-lehden tiimoilta tapahtuneeseen Ilja Janitskinin jahtaukseen ja tuomioon. Mutta – niin kuin jo Hommaforumin toiminnan alussa todettiin – Homma on edelleenkin vahvassa nousussa.

Suomessakin esitettiin (silloin Kekkoslovakian aikaan) amerikkalaista tv-sarjaa ”Kuuden miljoonan dollarin mies”. 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä suomalaiset saivat oman samanlaisensa ja hänen nimensä oli François Bazaramba. Häiskää nimittäin syytettiin Porvoon käräjäoikeudessa joukkotuhonnasta liittyen Ruandan kansanmurhaan ja pitkän oikeusprosessin jälkeen hän sai elinkautisen jota kärsii vieläkin täällä Suomessa:Käräjiä käytiin suomalaisten veronmaksajien rahoilla vuosikausia. Tutkijat matkailivat asian tiimoilta Ruandaan. Yksi heistä oli KRP:n rikosylikomisario ja RASMUS-aktiivi Thomas Elfgren joka toi tutkimusmatkaltaan Suomeen tuliaisina kaikkiaan kuusi ruandalaista ottopoikaa. En ole selvillä kuinka paljon case Bazaramba on tähän päivään mennessä maksanut suomalaisille mutta wikipedian mukaan jo kesän 2010 käräjäoikeuspäätökseen mennessä häiskästä oli koitunut kuluja poliisille 1,1 miljoonaa euroa ja ulkoministeriölle 1,5 miljoonaa euroa. Noin henkilökohtaisesti olisin nähnyt että asia oltaisiin voitu hoitaa siten että heppu oltaisiin viety kahden poliisin vartioimana lennolla Ruandaan ja luovutettu paikallisille viranomaisille tuomittavaksi.

Joku tietysti voi todeta tähän että olisikohan mies saanut tarpeeksi puolueettoman oikeudenkäynnin johon omasta puolestani vastaan kaksi asiaa:

1. Etkö luota siihen, että afrikkalaiset veljemme osaisi käydä asiallisia käräjiä? Ettet vain olisi rasisti?

ja sitten, Rhett Butleria siteeraten:

2. Frankly, my dear, I don´t give a damn.

Lokakuussa 2009 hallitus hyväksyi televisiolupamaksun korvaavan Yle-veron. Veroa alettiin kerätä vuonna 2013. Sitä kerätään/ryöstetään edelleenkin sekä henkilö- että yritysverotuksessa. Veroa tulee maksaa, vaikka ei käyttäisi Ylen palveluita lainkaan. Veron myötä Yle muuttui äärimmäisen röyhkeäksi vihervasemmistolaisuuden linnakkeeksi joka aloitti keskisormen näyttämisensä ”Mustalla Mannerheimilla”:Suomen puolustusvoimille ei ole tullut aivan samanlaista pajatson keskustaa asehankintojen kohdalta kuin mitä oli vanhan DDR:n kaluston myyminen mutta lähelle päästiin kun Alankomaat päättivät että nyt syttyi rauha ja maa alkoi myydä Suomelle käytettyä kalustoaan. Kaiken kaikkiaan Suomi on hankkinut Alankomaista:

- 41 kappaletta raskasta MLRS M270-raketinheitintä
- 100 kappaletta Leopard 2A6-taistelupanssarivaunua

Sitä ennen Suomi oli vielä hankkinut Saksasta kaikkiaan 139 kpl Leopard 2A4-taistelupanssarivaunua.Suomella on käytössään näitä erittäin tehokkaita raketinheittimiä mutta käsittääkseni humanistisen alaleuanväpätyksen vuoksi niihin ei olla hankittu rypäleammuksia. Korjatkaa, jos olen väärässä.

31. joulukuuta 2009 tapahtui Espoossa joukkomurha jossa pakolaisstatuksella Suomeen tullut Kosovon albaani Ibrahim Shkupolli surmasi kauppakeskus Sellossa neljä ihmistä ampumalla. Lisäksi hän oli murhannut tätä ennen entisen naisystävänsä ja lopuksi surmasi itsensä.Tapaus oli yksi esimerkki siitä tuontitavarana Suomeen hankitusta jatkuvasta arkipäivän terrorista joka suomalaisten tulisi vain kiltisti kestää ja jonka olemassaolosta ei saisi puhuakaan.

Yksi mies, joka uskalsi puhua oli – ja on edelleenkin – Jussi Halla-aho jonka kohdalla alkoi muuan Mika Illmanin pystyynkyhäämä oikeusfarssi jo vuonna 2009. Lopulta Halla-aho tuomittiin korkeimmassa oikeudessa.Rangaistushan ei ollut suuri mutta prosessin aikana lausutut – käräjäoikeus – tuomion perusteet kertoivat selväsi mihin suuntaan suomalainen oikeusjärjestelmä on menossa:

Käräjäoikeuden mukaan uskonnollisten käsitteiden totuusarvosta ei voida keskustella samoilla totuusarvoilla kuin esimerkiksi luonnontieteistä. "Logiikalla tai niin sanotuilla järkiperusteluilla ei tämän vuoksi ole todellista merkitystä uskonnollisista kysymyksistä käytävissä keskusteluissa."

Oikeuden mukaan filosofian tohtori Halla-aho on epäilemättä ymmärtänyt, mihin "pyhien instituutioiden riitauttaminen" johtaa.

"Halla-ahon perustelut väitteilleen ovat siten tosiasiassa näennäiset siitä huolimatta, että ne näyttävät loogisilta”.

Eli jätkä puhui järkeä mutta oli silti niinqu väärässä. Logiikalla ja järkiperusteluilla ei ole tuon tapauksen jälkeen ollut merkitystä Suomessa käytävässä keskustelussa. Dogmit ovat jyränneet faktat ja faktat muuttuneet vihapuheeksi.

6. kesäkuuta 2010 vihittiin Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispaksi eräs Kari Mäkinen:Mäkisen valinnasta alkoi – tai varsinkin kiihtyi – se kehitys joka jatkuu edelleenkin eli evlut-kirkkomme ei ole enää kirkko vaan täysin maallinen monikultturismia ja LGBTQTiiTyy-ideologiaa edustava ja kannattava virasto.

Kesäkuussa 2010 muuan Matti Vanhanen joka tuli vuonna 2003 Anneli Jäätteenmäen varamiehenä pääministeriksi oli sähläillyt sen verran paljon että hän jätti hallituksensa eronpyynnön ts. läksi neljäksi vuodeksi huilailemaan Perheyritysten liiton toiminnanjohtajaksi ajatuksella että kyllä ne siinä vaiheessa jo ovat unohtaneet. Vanhasen suurin saavutus oli ns. Anteeksimiehen asema Mohammed-pilakuvaepisodissa.Kyseessähän oli tanskalaisen Jyllands-Posten-lehden pilapiirroskilpailu Mohammedista. Suomalainen valtamedia ei julkaissut kuvia mutta kun Suomen Sisu julkaisi ne nettisivuillaan Vanhanen meni ja pyysi anteeksi koko islamilaiselta maailmalta. Pilapiirroksista sitten tuli islamilaisessa maailmassa mellakoita jotka imaamit varmistivat sillä että esittelivät myös sellaisia pilakuvia joita ei Jyllands-Postenissa ollut. Suomi oli jo tuolloin kovasti rähmällään islamin edessä. Tai ennemminkin se oli ja on rähmällään suvaitsevaisuuden ideologiansa edessä.

Uusi hallitus oli sitten lähes sama kuin edellinenkin ja pääministeriksi tuli varamiehen varahenkilö:Vanhanen oli muuten täysin oikeassa. Poliittinen muisti on lyhyt, uskolliset kepulaiset unohtivat, mies valittiin uudelleen kansanedustajaksi vuonna 2015, taas uudelleen 2019 ja hän on nykyisin eduskunnan puhemies.

22. marraskuuta 2010 paloi Tampereella eräs irakilaisten omistama pizzeria. Tuhopoltossa kuoli kolme ihmistä. Demari Päivi Lipposta puraisi raatokärpänen, hän teki toivomukseensa perustuvan johtopäätöksen että kyseessä oli rasistinen murhapoltto ja pyrki saamaan itselleen moraalisäteileviä irtopisteitä:

”Minä vetoan ihmisiin, että me maltilliset suomalaiset sanoudumme irti tällaisesta sairaasta väkivallasta ja rasismista. Haluaisin olla järjestämässä kunnon mielenosoitusta tai marssia rasismia vastaan, jossa ilmenisi joukkovoiman vahvuus. Nyt on osoitettava solidaarisuutta maahanmuuttajia kohtaan.”

No, sitten kävikin Päivin kannalta nolosti ilmi että murhapolton tekivätkin vakuutuspetosta yrittäneet pizzerian omistajat ja heidän palkkaamansa irakilaiset. Toisin sanoen kyseessä oli jälleen tuontitavarana hankittua arkipäivän terroria. Moraalisäteilyä yritti myös – no tottakai – demareitten Kimmo Kiljunen joka tuoreeltaan julisti:

”Tampereella ravintolan tuhopoltto on osoittautumassa viharikokseksi.”

Osoittautui aivan muuksi. Mutta kyseinen jätkähän on muutenkin kuuluisa ”lentäväthän linnutkin rajojen yli”-lausunnostaan.Huhtikuun 17. vuonna 2011 pidettiin Suomessa eduskuntavaalit ja siinä vaiheessa kansallismieliset ihmiset eivät vielä tajunneet – ehkä muutamia poikkeuksia lukuunottamatta – että perussuomalaisten Jytky olikin yksi Suomen historian suurimmista kusetuksista:Timo Soini eli unelmaansa, pääsi asemaansa kansallismielisten äänillä ja harrasti täysin omaa pelin politiikkaansa mikä sitten alkoi realisoitua vuonna 2015. Allekirjoittanutkin pisti 2011 vaalien jälkeen kunnolla höynäytettynä bloginsa telakalle uskoen että muissakin puolueissa kansallismieliset ainekset alkavat oman vastarintansa. No, niinhän ei sitten tapahtunut. Mahdollisia syitä oli kaksi:

1. Broilerivirus oli levinnyt järjestelmäpuolueissa jo aivan liian laajalle.

2. Järjestelmäpuolueet tiesivät että itse asiassa Soinin persut ovat yhtä lailla järjestelmäpuolue eivätkä nähneet mitään syytä muuttaa toimintaansa.

Suomeen syntyi varteenotettava kansallismielinen puolue vasta vuonna 2017 mutta siitä sitten seuraavassa osiossa.

Edellinen osio näistä kylmän sodan jälkeisistä kuvista päättyi suomalaisiin lätkätunnelmiin ja niinhän tehdään nytkin. Eli keväällä 2011 Suomi voitti historian toisen jääkiekon maailmanmestaruuden ja pisti finaalissa Ruotsia käkättimeen komeasti 6 – 1. Ennen loppuottelua Ruotsissa uho oli kova:Mutta loppuottelun jälkeen uho ei sitten enää ollutkaan niin kova:Huomattavaa on että ruotsin kielen kirosanat ovat sen verran lieviä että kun svenssonia oikein vituttaa niin sen täytyy kirota suomeksi. Vaan tässä nämä kuvat tällä kertaa. Jatketaan kesää. Nythän eletään sitä vuoden hiljaisinta kautta ja varmaan melkoinen osa tämänkin blogin lukijoista on kesälomilla joten oikein mukavia lomia teille.

Ja juu, lisätään vielä mainos:Pitkäaikainen bloggaaja Yhden miehen tietotoimisto on kuuden vuoden keikkatauon jälkeen aktivoinut bloginsa. Kannattaa vilkaista.

25 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Taannoin kohkattiin, että MV-lehti olisi rysärahoitteinen. Tutkitusti ei ollut. Nykyisen isännän Janus Putkosen aikaan kannattaisi tutkia taas, nyt ruplat vain kiertävät Donetskin tiedotusministeriön kautta, ainakin kun lukee sen läpyskän "uutisia" ei voi muuhun päätelmään tulla.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Julkaisun rahoituksesta en tiedä mutta uutisointi on kyllä varsin radikaalisti muuttunut. Onhan siellä ihan tolkullistakin uutista edelleen mutta se Venäjä-osuus on kasvanut minun mielestäni häiritsevästi.

Krypta kirjoitti...

Hyvä kattaus jälleen kerran.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Krypta ja kiitokset. Sinänsä, jos näin jälkikäteen tuumii niin nuo vuodet 2002 – 2011 olivat kaikesta huolimatta jopa seesteisiä verrattuna siihen alamäkeen mitä tuli sitten siitä eteenpäin.

Anonyymi kirjoitti...

Mv-Lehteen sen verran että suomalaisella eliitillä tuskin on mitään ongelmaa todellisen pro-Venäjä propagandan kanssa, sehän on täysin harmitonta ja niin läpinäkyvää että ei se uppoa juuri kehenkään.
Sen sijaan se on aivan kuset housussa kun joku paljastaa maahanmuuttajien tekemiä rikoksia ja erityiskohtelua ja eliitin omia suhmurointeja. Tämä on sitä "vaarallista Venäjä-propagandaa", josta meille on niin kovaan ääneen vauhkottu. Orwell voisi olla kateellinen moisesta lahjakkaasta uusiokielen käytöstä.
Lakimiehille, toimittajille ja politiikoille, samoin kuin yrityspampuille totuus on täysin yhdentekevä asia, joka muuta luulee niin nukkuu vaarallista lapsen unta, kuten valitettavasti vielä valtaosa suomalaisista tekee. Aivan kuten blokissa todettiin Halla-Ahon tapauksen yhteydessä "Totuus ja logiikka eivät ole mikään puolustus".
Jos kerrrot presidentin huorissa käynnistä niin sinusta tehdään ongelma, ei presidentistä. Tämäkin asia oli median tiedossa jo hyvän aikaa, mutta se ei katsonut aiheelliseksi jakaa sitä tietoa maajusseille. Sen sijaan Huhtasaaren gradusta nostettiin tekaistu skandaali, jossa oli yhtä paljon pelkkää kuumaa ilmaa kuin puhalletussa ilmapallossa.
Sama juttu rapakon takana. Sekä Clintonilta (huorissa käynnin epävirallinen maailmanmestari, joka on todennut naisten olevan olemassa ainoastaan sitä yhtä tarkoitusta varten) ja Obamalta (Mister suuret puheet ja täysin ansaitsematon Nobel, joka pommitti maita kivikaudelle ihan siinä missä Bushkin) löytyy paljon enemmän hämärätouhuja kuin Nixonilta, mutta Nixonista ja Watergatesta me kuulemme vielä tänäkin päivänä ja tavallinen kansa ei tiedä mitään näiden kahden media staran suhmuroinneista (Toki mitenkään puolustelematta Bush juniorin ja Seniorin touhuja, mutta niistä on sentään jotain kirjoitettu, ei tosin tarpeeksi niistäkään, lähinnä jotain pientä asian vierestä. Trumpista sen sijaan on kirjoitettu asian vierestä niin paljon että media on täysin tuhonnut oman uskottavuutensa sen suhteen).
Puun tunnistaa sen hedelmistä ja näin Pride-viikon kunniaksi henkilökohtainen tarina siitä miten nuori oli kerrankin viisaampi kuin vanha. Kirkko marssii tällä kertaa sodomiittien riemuparaatissa, itse aikoinani kun erosin kirkosta niin mummini oli vanhan kansan ihmisenä kauhuissaan päätöksestä, mutta jos hän näkisi tämän nyt niin kysyisin häneltä sarkastisesti että vieläkö hänen tekee mieli maksaa kirkollisveroa? Jos arkkipiispa saa vielä jatkaa virassaan tämän skandaalin jälkeen niin silloin totean Suomen kirkon liittyneen lopullisesti saatanan rintamaan, heidän suhteensa ei ole enään mitään toivoa samoin kuin ei Ruotsinkaan valtion kirkon joka on ollut jo pitkään sodomiittien ja muslimien temppeli.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Erittäin hyviä huomioita. Sinänsä en puutu ihmisten seksitouhuihin mutta eikös Bill Clintonin kerrota sanoneen että ”Hillary has eaten more pussy than me”.

Anonyymi kirjoitti...

Halla-ahon oikeudenkäynnistä on syytä muistaa hänen puolustuksessaan käyttämä argumentti:

Viittaan vielä yhteen, valtakunnansyyttäjänviraston tammikuussa 2009 tekemään ratkaisuun. Uskonnollinen yhdyskunta nimeltä Sana ja ylistys oli tehnyt rikosilmoituksen Veriryhmä-nimistä verkkosivustoa vastaan. Verkkosivuston etusivulla ilmoitettiin, että "Veriryhmän tarkoitus on pilkata Sana ja ylistys -seurakuntaa ja uskontoa muutenkin". Rikosnimikkeenä oli mm. uskonrauhan rikkominen. Siteeraan muutamia otteita Veriryhmän materiaalista:
"Kristus. Me panisimme Kristusta. Jeesus Kristus oli homo. Mitä Raamattu sanookaan lapsiin sekaantumisesta. Se on ainut tapa nauttia seksistä" Syyttäjä Kalske katsoi, ettei asiassa ole todennäköisin syin syytä epäillä uskonrauhan rikkomista'

Tässä Halla-aho viittaa tapaukseen, jossa Veriryhmä on selkeästi syylllstynyt uskonrauhan rikkomukseen ja myös yksikäsitteisesti ilmaissut tämän tarkoituksensa. Tästä huolimatta oikeuslaitos ei katsonut asiaa syytteen arvoiseksi. Halla-ahon tarkoitus taas aivan selkeästi ei ollut uskonrauhan rikkominen vaan yhteiskunnassa vallitsevan kaksinaismoraalin paljastaminen. Ja tässä hän onnistui, tästä hän sai syytteen ja tästä hänet myös tuomittiin.’

Ilman oikeudenkäyntiä Halla-aho tuskin olisi Perussuomalaisten puheenjohtaja, Kiitokset siis oikeuslaitokselle!

Toinen professori

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Toinen professori. Ja kyllä, kommenttisi kertoo oikein hyvin siitä, missä kaksoisstandardien maassa me elämme. Kristinuskoa saa pilkata aivan rauhassa. Islamia ei. Islamia ei saa edes arvostella perustellusti. Toisin sanoen suvaitsevais-tiedostavaisten ihmisten utopistista maailmankuvaa ei saa arvostella.

Anonyymi kirjoitti...

Vielä siitä MV-lehdestä, että sehän just toi Jatskinille tuomion kun se piru paljasti näiden meidän satraappien kähminnät. Se joku arokin ylen palkkalistoilla, ehkä juuri siksi, että yritti maalittaa Iljaa ruplarahoituksesta, mutta asiaa tutkittiin kissojen ja koirien kanssa, ei löydy ruplakukkaroa.
Tämä nykyinen "päätoimittaja", todellinen januskasvo taas kehuu kuinka hän tekee työtään Donetskissa, oli jossakin vaiheessa jopa, omien sanojensa mukaan, paikallinen tiedotusministeri. Koko itäukrainan alueen talous pyörii lähes kokonaan moskovan rahoituksella, eli sen lauluja laulat kenen leipää syöt.
Eipä tässä mitään, odotellaan pieniä vihreitä miehiä käymään.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Kas, mutta arvon blogistillahan menee laskurissa 4000000 rikki ihan justiinsa.
Onneksi olkoon ja kiitosta vaan lukemattomista lukuhetkistä.

Erkki

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja Erkille & kiitos kommenteistanne

Huru-ukko: En lähde sanomaan tuohon enempää kun en tiedä.

Erkki: Joo, niin näyttää menevän, tosin ne ovat sivun näyttöjä. Varsinainen lukema on vissiin jossain välillä 2,5 – 3 miljoonaa. Se alkuperäinen Site Meter kun piru vie lopetti toimintansa. Ja kiitokset vaan sinullekin.

Qroquius Kad kirjoitti...

Sanotaan nyt Janus Putkosen puolesta sen verran, että arvostan hänen myöntävän osittain ettei ole enää Janitskinin jalanjäljillä:
julkaisun nimihän on nykyään "Uusi MV-Lehti", lyhyesti UMV.

Ei siinä ole Janitskinin työstä enää jäljellä kuin rippeet kulissiksi ja loput on Kremlin propagandaa, jossa Putkonen tuon tuostakin menettää malttinsa alkaen vaahdota "Sota-Saulista", joka lietsoo NATO-Suomen hyökkäystä Venäjälle ja vastaavanlaisia harhoja.

Joten hei sitten, MV-Lehti. Oli kiva tuntea.

LW kirjoitti...

"Mistä muuten herää kysymys että kun suomalainen vihreyteen kallellaan oleva nainen kulkee rastakikkaroissa niin miksei häntä syytetä kulttuurisesta pöllimisestä? Kysyn vaan."

Jos ei vielä syytetä, niin ei se ole kuin ajan kysymys. Tietyt piirit kopioivat tänne kaiken ulkomailta, ja valkoisten käyttämien dreadlocksien rasistisuus on siellä jo ihan peruskauraa. Yksi pikagooglauksella löytynyt esimerkki:

https://montrealgazette.com/news/local-news/uqam-co-op-excludes-white-comedian-from-show-because-of-his-dreadlocks

Tiedostajat, jotka ymmärtävät mistä päin tuulee, ovat varmasti jo lopettaneet kyseisen hiustyylin käyttämisen. Kyllä siitäkin joutuu vähän itseään ruoskimaan, jos sosiaalisesta mediasta löytyy takavuosilta todisteita lynkkaustukasta, mutta pääosa ongelmista sataa niiden niskaan, joilla hiukset ovat väärin kun suvaitsevainen moraalipaniikki aiheesta lähtee käyntiin.

Vitsikkäintä tässä kulttuurisen omimisen saatanallisuudessa on kuinka se osuu ennen kaikkea heidän omiinsa. Stereotyyppinen oikeistojuntti on ihan tyytyväinen siihen safkaan, mitä lähikaupasta saa, samanlaiset hiukset kuin naapureilla on jees ja musiikin pitää olla laulettu suomeksi tai englanniksi, niin että sanoista saa selvää. Lisäksi hänellä ei ole mitään erityistä fetissiä kehitysmaita kohtaan. Vegaanihipsteri on häneen verrattuna halukkaampi erottumaan joukosta (pintapuolisesti siis, ajatukset ovat toinen juttu), pitää ulkomaisia vaikutteita lähtökohtaisesti hienompana juttuna, ja idealisoi kolmatta maailmaa ihan eri tavalla.

Tietysti, jos noissa piireissä ei toimi jossain määrin noin, jää helposti matalan statuksen semijuntiksi, mutta se nyt ei varsinaisesti ole uutta, ettei niissä voi loppupeleissä koskaan toimia oikein. Kyynisempi sanoisi, että niin on tarkoituskin, koska epämääräisiä, jatkuvasti muuttuvia ja ristiriitaisia sääntöjä tullaan väistämättä rikkomaan, ja siihen syyllistyneet voidaan repiä julkisesti kappaleiksi. Omat ovat uhreiksi parempia kuin juntit, jotka kunnioittavat tiedostajan moraalista auktoriteettia yhtä paljon kuin krapulapaskaansa, ja joiden lähipiiriä on paljon vaikeampaa kääntää kohdetta vastaan. Kallion potkimisesta ei nauti kukaan, mutta ihmiset ovat joillekin toinen juttu.

Tuumailija kirjoitti...

"SIVUN NÄYTTÖJÄ YHTEENSÄ 4,000,167"

Lähelle osuin. Olisi pitänyt tulla paikalle hetkeä aiemmin.

Itse kirjoitukseen totean, että nolkytluvulla alkoi oma yhteiskunnallinen heräämiseni. Tosin siinä vaiheessa tärkeiksi koettuja asioita olivat lähinnä nämä:
-kerhotoiminta
-lautapelien ja kortinpeluu pikkutunneille
-tyttöjen kanssa heilasteluun liittyvät kysymykset

Anonyymi kirjoitti...

QK. Justiinsa näin. Joitakin lähes täysipäisiä juttuja siellä vielä on, mutta mutta, aika vähän. Suurin osahan on tätä jenkit on pahoja, ja etenkin Trump, Kelm ja mosova taas niin hyviä että. JOs on januskasvoinen on januskasvoinen eli selkosuomeksi kaksinaamainen.
Huru-ukko.
Ja Yrjölle, en minäkään tiedä nykyisen "aviisin" rahalähteitä, mutta se vanha suomalainen perinnelause, kenen leipää syöt sen lauluja laulat antaa hyvää osviittaa siihen missä ruplasalkku sijaitsee.

Anonyymi kirjoitti...

Niin uskonnollinen olekaan niin siltikin.

Muistiin on jäänyt tämä Kari Mäkiseltä.

Ilmastoprofessorit ovat uusia profeettoja.

Anonyymi kirjoitti...

Täällä kirjoitettiin:
" Sekä Clintonilta (huorissa käynnin epävirallinen maailmanmestari...) ja Obamalta (Mister suuret puheet...) löytyy paljon enemmän hämärätouhuja kuin Nixonilta, mutta Nixonista ja Watergatesta me kuulemme vielä tänäkin päivänä ja tavallinen kansa ei tiedä mitään näiden kahden media staran suhmuroinneista"

Kyllähän Clintoniinkin liittyi yksi paljon kohua herättänyt, joskin ehkä jo unohtumassa oleva seksiskandaali, joka aivan varmasti tuli "tavallisen kansankin" tietoon. Nimittäin se Monica Lewinskyn tapaus. Se tosin paljastui sen verran vähän ennen kuin Clintonin toinen presidenttikausi muutoinkin päättyi, niin hän ei sen vuoksi joutunut eroamaan virastaan ennenaikaisesti niin kuin Nixon.

Anonyymi kirjoitti...

Olkiluoto 3 on halpatyövoiman näyteikkuna. Palkat on saatu alas mutta siinä sivussa on menetetty työn laatu ja työmoraali. Näkyy kaikessa rakentamisessa. Kukaan ei välitä enää hevov vittua mitä työmaalla syntyy ja enimmäkseen syntyy sutta ja sekundaa. Ajasta vaan maksetaan. Ja ei tässä vielä kaikki. Jatketaan samaan malliin. Lisää halpatyövoimaa Suomeen jopa eta-alueen ulkopuolelta. Kyllä se joskus paranee kun vaan riittävän pitkään hakataan päätä seinään. Ihmettä odotellaan tapahtuvaksi, tässäkin tappauksessa.

Anonyymi kirjoitti...

"Kokovartaloministerikin" päässyt kuviin :)

-Sepi
Anonyymi kirjoitti...

Voisiko sähläämisen arkkityyppeinä pitää, Olkiluoto III:n ohella, myös Talvivaaran kaivosta ja Länsimetroa?
Jälkimmäisen osaltahan on vieläkin hyvin kiistanalaista, merkitsikö se ja samassa yhteydessä suoritetut muut liikenteen uudelleenjärjestelyt matkustajien kannalta parannusta vai huononnusta.

Keravan-Lahden oikoratahanke sen sijaan eteni nopeasti, kun siitä tehtiin päätös. Eri asia, oliko se hintansa arvoinen, kun se kuitenkin oikaisee melko vähän. Heli-rata Helsingistä Porvoon kautta Kouvolaan taikka Porvoon, Loviisan ja Karhulan kautta Luumäelle olisi lyhentänyt Itä-Suomen ja Helsingin sekä myös Helsingin ja Pietarin välisiä yhteyksiä melkoisesti enemmän.

Pauli Vahtera kirjoitti...

Ruandalainen pappi on tähän mennessä maksanut 6 miljoonaa euroa.

Rasistinen Suomi ei usko afrikkalaisten kykyyn tuomita omia rikollisiaan. Mutta Ruandassa näille kansanmurhaajille annettiin samanlaiset tuomiot kuin papille Suomessa. Erona toki se, että Suomessa vankeus suoritetaan 5 tähden hotellissa, jollaista tasoa ei Afrikan vankiloissa ole.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, LW:lle, Tuumailijalle, Huru-ukolle, Ano1:lle, Ano2:lle, Ano3:lle, Sepille, Ano4:lle ja Pauli Vahteralle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad & Huru-ukko: Niin kuin totesin on MV:ssä vielä paljon tolkullisiakin uutisia mutta kun tuo Venäjä-osasto on turvonnut niin se on omiaan viemään lukijan mielenkiinnon pois. Mikä on sääli, sillä yhtä laajalle levinnyttä ja suosittua vaihtoehtomediaa ei helpolla saada aikaiseksi.

LW: Jaa, no enpä olis arvannut. Toisaalta täällä ollaan kai siinä tilanteessa että tiedostava ihminen ei voi olla väärässä ja kulttuuripöllimiseen syyllistyvät vain ei-tiedostavat.

Tuumailija: Ihan tolkullisia asioita nuo. Sinänsä itsekin mieluummin keskittyisi Tex Willeriin. Mutta eihän nykyisin oikein pysty.

Ano1: Ja sittenhän on ilmastomessias eli Greta. Hän, joka näkee hiilidioksidin.

Ano2: Kommentistasi tuli väkisinkin mieleen tämä:

https://cdn.dopl3r.com/memes_files/sammy-hagar-is-70-years-old-bill-clinton-is-71-years-old-sammy-has-had-over-40-years-of-alcohol-drugs-sex-and-rock-n-roll-bill-lives-with-hillary-an-xY7rV.jpg

Ano3: Valitettavasti taitaa olla juuri näin.

Sepi: Ja nätti pyllyhän sillä Marilla toki on.

Ano4: Osuvia esimerkkejä. Ihmettelin vähän itsekin sen radan linjausta. Vaan olisko Lahdella ollut paremmat lobbarit?

Pauli: Eli kyseessä on enemmän kuin se ”Kuuden miljoonan dollarin mies”. Ja näitähän tulee lisää sillä invaasio 2015:n mukana on tullut porukkaa joille samanlaisia tuomioita tullaan jakamaan. Sillä eihän niitä Irakiin voi päästää koska niissä maissa on riskejä, niin kuin uusi sisäministerimme totesi.

Anonyymi kirjoitti...

Jaahas, w2k-katstrofista jo toivuttu. Muttei mitään opittu - opetus olis ollu: älä kuuntele "asiantuntijoita". TVO:lta ja hallitukselta pääsi unohtumaan yksi tärkeä sääntö: Ranskalaisia tilataan vain nakkikioskilla. Ja toinen tärkeä sääntö olis: Halpa on halba.

Vuosituhannen vaihteessa oli muotia hakea netistä ärjähdeohjeita ja sählätä niiden kanssa. Gerdin kokkaama aine tunnetaan nykyään nimellä "saatana isoäiti". Öpötti on niin pävakaata, että sille ei ole mitään tolkullista käyttöä, olis hyvä aloiteräjähde mutku kukkuu omia aikojaan.

Tuttavapiirissa on jokunen rekkakuski - nipojen tiedoksi, tarkoitan yhdistelmäajoneuvon kuljettajaa noin yleensä, en pelkästään puolipeävaunullisen kuorma-auton kuljettajaa. Kertoivat jo aiemmin lakimuutoksen joka mahdollisti vetoautoa painavemman peräkärryn vetämisen olleen tyhmän ja varmasti aiheuttavan kolareita. Konginkankaalla lisänä vielä nopeusrajoitin esti vinksalleen mennen kärryn oikaisun kaasulla.

Tsunami oli toki kokonaan Suomen hallituksen vika, kyllä pitäis maksaa korvauksia kehareille ja kehareihin matkanneille.

Hyrylän lopetus oli tietenkin oikea päätös, eihän pääkaupukia ja pääkaupungin lentokenttää pidä puolustaa paikan päällä ilmatorjuntaohjuksin. Maallikko toki voisi luulla toisin.

Maakuntajoukoissa on se vika, että edistyksellisesä katsannossa ne voivat näyttää Suojeluskunnilta. Tai ainakin vaskisteilta, eikä muilla kuin viranomaisilla olla syytä sivistysvaltiossa kantaa aseita. Kysy vaikka ekiltä. Maallikko voisi taas kuvitellä paikallistuntemusta omaavan joukon olevan hyödyllinen, voi toimia ilman GPS:ää ja vaikka ilman karttaa.

Kouluampumisissa yksi tekijä oli aselupien suosittelijoiden poistaminen ja myöntävien viranomaisten siirtäminen isompiin alueisiin. Toisin sanoen kukaan ei tuntenut hakijoita tai näiden taustoja. Ja asevastainen hysteria, joka esti alaikäisten aseharrastuksen.

Säästäminen mielenterveyspalveluista edisti myös ampumisia.

Kouluampumisten uhrilukua nosti vielä se, että aseista ei enää tiedetty niiden oikeaa tahoa - ei uskallettu käydä päin ampujaa: Ei edes lippaan kanssa tumpuloijaa. Olisi pitänyt käydä apinan raivoilla päin, heittää vaikka pulpetilla ja päälle kymmenen yhtä vastaan.

Ahtisaari teki ainakin kaksi hyvää päätöstä: Suostui siihen, että suomalaiset veivät omat maastoajoneuvot - Pasit - Namibiaan. Ja antoi luvan eteläafrikkalaisille häätää aseistetut sissit kuuseen vaaleja häiriköimästä. Erittäin epä-sdpmäiset päätökset. Epäilemättä tämä kiukutti KGBtä. Stasia, kalevia,ekiä ja tavjaa.

Case Bazaramba on ihan silkkaa rasismia, oikeaa. Pakettiin ja Ruandaan vaan. Noinkohanmuuten Elfgren on maksanut toyboy-jenginsä kaikki kulut?

Musta Mannerheim oli hieno ja uraauurtava teos. Koska saamme jatkoa: Musta Stalin: musta, lesbo transnainen sotii homohitleriä vastaan. Musta Mao sopis jatkoksi, mukana myös rakastettunsa Ho Tsi Minh. Huhuu - YLE hoi!

--- jatkuu

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

--- jatkoa

MLRS M270:n koko idea on siinä, että se kylvää kauas ja nopeasti helevetisti tytärammuksia, jalkaväkeä vastaan pienempiä ja panssareta vastaan tarvittaessa miinaksi muuttuvia isompia. Tykistö myös tarvitsisi näitä. En käsitä miksi suutareista pitää olla nyt huolissaan. Ei niitä ole tarkoitus roiskia lämpimikseen rauhan aikana sinne & tänne. Jos on pakko ampua - mietitään sitten kun on aikaa.

Mitä Ibrahim Shkupolli suomessa teki - Eila Kännöä olisi tarvittu. Tai hieman järkeä.

Mika Ill manin jq koko demlapaskasakin vois toimittaa kehitysapuna vaikka saudiarabiaan. Ei tarvi palauttaa.

Karvanaamainen ämmä Kari Mäkinen voitaisiin lisätä samaan pakettiin - ja muutama muu arkipiispa. - huom: ei kuulukaan olla kahta k:ta.

Kasiaisellakin on jykevämpi selkäranka kuin vanhasella. Ja tämmösestä on tehty eduskunna puhehenkilö - voi ...

”Minä vetoan ihmisiin, että me maltilliset suomalaiset sanoudumme irti tällaisesta sairaasta väkivallasta ja rasismista. Haluaisin olla järjestämässä kunnon mielenosoitusta tai marssia rasismia vastaan, jossa ilmenisi joukkovoiman vahvuus" - demareiden rasistisuus ei tullut yllätyksenä. Eikä selkärangattomuus.

Juudas Soinin tyhmyys ja narsismi ovat jopa poliitikkojen kesken vailla vertaa. Pitäskö laittaa kolehti pystyyn köyttä varten? Ai niin, puuttuu se selkäranka.

Perkele, tunteella lausuttuna toimii hyvin ulukomaillakin. Ruåttalaiset pelästyy ja muut tajuaa, että nyt on joku vähän tyytymätön. Ja joutaa ne hurrit hävitä matsin ja mestaruuden.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies ja kiitos hyvistä havainnoista.