maanantai 26. elokuuta 2019

TYHJÄNTYÖLLISTETTÄVÄ


Jatkoa kirjoitukselle Karkoittaja


Helsinki, joskus tuonnempana…


Se oli ollut kuin uni. Kaunis, pitkä uni. Hänen kohdallaan se oli jatkunut parikymmentä vuotta. Hän oli ulkoaopetellut itselleen tarvittavat oppiarvot ja sen jälkeen hänet oltiin sertifikoitu ajatusten aateliseksi. Hänestä oli tullut Nimi. Hän oli Joku. Tohtori. Tutkija. Valtamedia toisti nyökytellen kaiken, mitä hän sanoi. Sanoi hän sitten mitä tahansa. Vaikka olisi pelkästään kurlannut. Hänellä oli ollut ajatusten valta. Mielipidevalta. Valta nostaa esille oikeat ajatukset. Valta tuomita väärät ajatukset ja ennen kaikkea niiden esittäjät. Kaiken sen mukanaan tuoman ihanan egoruuan lisäksi hän sai vielä oikein kohtuullisen elannon ja asui Kalliossa miellyttävässä kaksiossaan Brahenkadulla. Kaikki oli hyvin. Niin kertakaikkisen hyvin.

Kunnes se uni loppui. Varoittamatta. Joku toinen oli varmaankin osannut lukea ajan merkkejä mutta ei hän. Miksi hän olisi niin tehnyt sillä hän eli kuplassaan eikä kuplan ulkopuolella ole aikaa eikä maailmaa. Mutta se maailma kuplan ulkopuolella oli sittenkin olemassa, saanut tarpeekseen kuplasta joten lopulta se tuli kolkuttamatta ja lupaa kysymättä sisään. Hän muisti sen yön kun heräsi moottorien jyrinään ja katsoi ulos ikkunasta. Siellä oli panssareita. Panssareita, jumalauta. Ja aseistettuja miehiä. Kaikilla käsissään sininen nauha. Hän oli aukaissut television. Siellä oli pelkkä ilmoitus:

KANSALAISILLE.

PUOLUSTUSVOIMAT, KANSALAISKAARTI JA VÄLIAIKAISHALLINTO OVAT SYRJÄYTTÄMÄSSÄ MAANPETOKSEEN JA KANSALAISTEN IHMISOIKEUKSIEN LOUKKAAMISEEN  SYYLLISTYNEEN PUNAVIHREÄN HALLITUKSEN JA SITÄ PALVELEVAN HALLINTOKONEISTON.

KADUILLA OLEVAT ASEISTETUT JOUKOT EIVÄT OLE TEILLE UHKANA, VAAN TURVANANNE JA NE PALAUTTAVAT SUOMEN ITSENÄISYYDEN SEKÄ KARKOITTAVAT ULKOPUOLELTA POLIITTISISTA SYISTÄ MAAHAN TUODUN ULKOISEN UHAN.

PYSYKÄÄ RAUHALLISINA. UUSI AIKA ON ALKAMASSA.

Oli alkanut kansannousun ja sotilasvallankaappauksen yhdistelmä. Ja näytti siltä että ne perkeleet onnistuivat. Se, mikä tarkoitti ehkä uutta ja parempaa aikaa jollekin muurahaiskansalaiselle tarkoitti hänelle pelkkää painajaisen alkamista. Sillä se, mitä hän yliopistolla oli omaksunut ja ulkoa opetellut oli ainoa asia jonka hän osasi. Hänellä ei ollut mitään muuta. Hän oli rakentanut egonsa ja minuutensa sen varaan. Nyt se kaikki loppuisi. Sen varmisti yliopistolla tiedekunnan dekaani:

- Väliaikaishallinto on ilmoittanut seuraavaa: yhteiskunnallisen tiedekunnan kaikki virat ja opinto-ohjelmat lopetetaan. Välittömästi. Aikanaan tiedekunta tullaan perustamaan uudestaan, mutta huomattavasti pienempänä. Sama linja on kaikkien yliopistojen kohdalla. Kovien tieteitten tiedekuntiin ei kosketa. Potkut koskevat myös minua. Ja henkilökohtaisesti totean, että kai tämä on sitä, mitä me vuosikausia olemme hakeneet. Uskomatta, että se saattaisi joskus tapahtua. Ylpeys käy lankeemuksen edellä. Minä siirryn eläkkeelle, mutta teille suosittelisin uudelleenkouluttautumista. Se yhteiskuntataiteen muoto, jota me olemme pitäneet yllä on jotain, mitä uusi hallinto ei tarvitse eikä halua. Jos olen rehellinen, niin eihän sitä loppujen lopuksi ole tarvinneet ketkään muut kuin me itse. Omalta osaltani taidan olla jopa onnellinen, että huoraamiseni loppuu

Kunpa se uni olisi voinut jatkua. Mutta eihän se jatkunut. Hän havahtui kauniista muistoistaan kun Helsingin työvoimatoiston kaiutin ilmoitti:

- Unelma Kierre. Huone kolme.

Unelma nousi, käveli huoneeseen ja kätteli siellä odottavaa virkailijaa. Virkailija oli noin nelikymppinen nainen jolla oli rintapielessään uudelleen henkiin herätetyn Lotta Svärd-järjestön pinssi. Joku vitun natsi siis. Tämä ei alkaisi hyvin. Nainen pyysi kohteliaasti Unelmaa istumaan ja totesi:

- Niin. Nythän on tarkoitus selvittää että onko teillä minkälaisia työllistymismahdollisuuksia.

Tähän Unelma vastasi:

- Minä en ymmärrä koko asiaa. Minulla on tohtorin tutkinto sekä intersektionaalisen feminismin tutkimuksessa että rasismia etsivässä ja löytävässä tutkimuksessa. Siis kaksi tohtorin tutkintoa. Kaksi. Minä en kerta kaikkiaan ymmärrä ettei sellaisella osaamisella minulle muka löydy työtä.

Virkailija katsoi hetken aikaa Unelmaa ja totesi sitten:

- Työtä? Tiedättekös, meillä on täällä Helsingissäkin kansannousun jälkeen käsiteltävänä likelle satatuhatta teidän kaltaistanne ihmistä. Teissä on yksi yhteinen piirre. Teistä kukaan ei ole tehnyt eläissänne päivääkään mitään työtä. Te – omalla kohdallanne – olette ollut tarpeeton, yliarvostettu ja ylipalkattu mielipidekirjoittaja eli puhdas propagandisti eikä teidän niin sanotuilla tutkimuksillanne ole ollut kahdesta tohtorinarvostanne huolimatta mitään tekemistä tieteen kanssa vaikka yliopistolla olette niin sanotun uranne touhunneetkin.

- Sinänsä te olitte kuitenkin se pienempi paha. Teitte nollaa itsellenne, nollaa toisille nollille jotka arvostelivat sitä kolmansille nollille ja jota neljännet nollat levittivät mediassa. Jonka sitten valitettavasti moni muu nolla uskoi ja omaksui. Luokkaa pahempia olivat sitten ne virkakoneiston hallintojohtajat, hallinto- ja kehittämisjohtajat, projektipäälliköt, arviointipäälliköt, hallintopalvelupäälliköt, henkilöstöpäälliköt, kehittämispäälliköt, aluekehittäjät, erityissuunnittelijat, strategiapäälliköt, tulosaluejohtajat, tulosaluesihteerit, henkilöstövisiosuunnittelijat ja mitä perkeleitä niitä oikein olikaan. Joka tapauksessa porukkaa joka oli palkattu vain siksi että eihän maistereita oikein työttömäksi saanut kouluttaa ja pitihän niille vielä jonkinlainen esimiesasemakin saada.

- Ja sen esimiesasemansa myötä ne suojatyöllistetyt saivat sitten ”ideoita”. Ja ”ideahan”piti toteuttaa varsinaisilla työntekijöillä. Koekaniineilla. Joitten aika meni sitten opiskellessa ”ideaa” uusine ”metodeineen” ja ”idean” mukaista kirjaamista toteutumisraporttiin joitten pohjalta kehitettiin sitten uusia ”ideoita”. Sitä ei oikein uskalleta edes arvailla että montakohan sataatuhatta miestyövuotta se porukka onnistui tuhlaamaan kaikilla tyhjän paskan hiertämisen kursseillaan ja projekteillaan. Oma lisänsä tähän loisporukkaan oli tietysti jatkuvasti kasvava maahanmuuttoteollinen kompleksi joka parhaansa mukaan mädätti talouden lisäksi ihmisten ajatteluakin.

- Se oli jo vuonna 2019 kun muuan suomalainen tietokirjailija totesi että maassa on yli 200.000 hömppätyöntekijää. Tuo hiljattain syrjäytetty hallinto onnistui kehittämään niitä vielä ainakin 50.000 lisää ja on ihan ristuksen varma että uusi hallinto ei sitä porukkaa enää suojatöissä pidä eikä sellaisia enää kehitä. Niin että teidänkin on pakko alkaa hyväksyä ajatus että akateemisen suojatyöntekijän uranne on ohi. Joko alatte tehdä – tai ainakin opetella tekemään – oikeita töitä tai sitten alatte opettelemaan työttömän elämää peruspäivärahalla.

Entisen kaksinkertaisen tohtorin sekä mielipidevaikuttajan ja nyt käytännössä takuuvarman pitkäaikaistyöttömän Unelma Kierteen silmät salamoivat. Vielä joku aika sitten hän olisi voinut käyttää yhteyksiään. Suhteitaan. Valtaansa kulissien takana. Ja sitä kautta järjestää tuollaisen röyhkeän konttorirotan elämänsä kuseen. Julkishallinto löysi siihen kyllä aina keinot. Unelma melkein unohti paikkansa mutta tajusi sitten että hänen tyhjän päälle rakennettu valtansa hävisi taivaalle kuin ilmapallo sillä hetkellä kun ne sininauhaiset miehet katkaisivat sen ilmapallon narun.

Lotta Svärd-merkkiä kantava virkailija oli oppinut tuntemaan ihmisiä ja tajusi hyvin mitä Unelman päässä liikkui. Hän totesi asian ääneen. Ei varsinaisesti kylmästi eikä pilkallisesti. Lähinnä niin kuin matematiikan opettaja joka ilmoitti yhtälöstä että näin tämä menee eikä muulla tavalla:

- Niin. Tekikö mieli sanoa että kuinka tuo konttorirotta voi olla noin röyhkeä? Eikö se – painotetaan pronominimuotoa se – kunnioita minua? Minähän olen kuitenkin tohtori. Kaksinkertainen tohtori. No kuulkaas, kaksinkertainen tohtori. Se aika jolloin kunnioitus tuli tittelin ja varsinkin oppiarvon myötä on lopullisesti ohi. Nyt palataan takaisin siihen aikaan jolloin kunnioitus ansaitaan.

Unelma ymmärsi niellä ylpeytensä ja sai jonkunlaisen kuvan niistä väärinajattelijoista ja heidän elämästään  joita hänen edustamansa järjestelmä oli niin kauan kyykyttänyt. Hän pisti naamansa peruslukemille ja kysyi korostetun rauhallisella äänellä:

- Oletettavasti siis minun osaamiselleni ei ole suoranaista käyttöä…

Hän huomasi kyllä virkailijan pienen suupielen nytkähdyksen sanan ”osaamiselleni” kohdalla mutta jatkoi:

… niin että minkälaista työtä teillä on sitten tarjottavana? Tai kouluttautumista?

Virkailija palasi puhtaaseen palveluhenkeen ja aloitti:

- Nythän on niin että koska kansanousun seurauksena koko maata ei ammuttu lähellekään tohjoksi ja akateemisen suojatyön häviämisen sekä etnisen elatusautomaatin loputtua on verorahoja käytössä huomattavasti enemmän kuin ennen. Vaikka lukuisia uususkonnollispohjaisia ilmastoveroja onkin kokonaan lopetettu tarpeettomina ja vahingollisina. Lisäksi maa on saanut mainetta vakautuneista oloistaan ja se luo myös ulkoa tulevia työpaikkoja. Muun muassa Volvo on siirtänyt pääkonttorinsa Suomeen ja ranskalainen autojätti PSA on siirtämässä huomattavan määrän Sitikan valmistusta Uuteenkaupunkiin ja rakentamassa myös uuden tehtaan Raumalle. Tehtäviin koulutetaan kyllä.

- Jaa liukuhihnalle… en minä oikein…

- No, sitten olisi tarjolla turvetuotantoa jota maassamme ollaan viherterrorin jälkeen lisäämässä huomattavasti. Suomen turvevarat kun vastaavat hyvinkin Pohjanmeren öljyä. Ala tarjoaa huomattavan määrän työpaikkoja ja tähänkin työhön koulutetaan. Koulutus on nimenomaan käytäntöön keskittyvää eikä siinä ole enää pääasiana että saadaan hukattua ihmiseltä monta ylimääräistä vuotta turhaan.

- Turpeenpuskijaksi… siis minähän olen…

- Kaksinkertainen tohtori juu. No, vanhustenhuoltoon ollaan satsaamassa voimakkaasti ja alalle palkataan lisää työntekijöitä joten siinähän…

- Siis minä vaihtamaan joittenkin dementoituneitten ukonturjakkeiden paskavaippoja? Minä, joka…

- Joka ei ole käsillään tehnyt koskaan mitään muuta kuin naputellut ideologisesti sopivia mielipidekirjoituksia. Ja vielä varovaisella otteella ettei rakennekynsi vaan mene poikki. Joo, pahoittelen. Meinasin hetkeksi unohtaa että olette allerginen reaalimaailmalle. Mutta kun meillä on vaan näitä reaalimaailman hommia tarjolla. Niin että mitenkäs olisi asiakaspalvelutehtävät?

- Minkälaiset asiakaspalvelutehtävät tarkalleen ottaen?

- No, sekä Hesburger että suomalaiset ravintolat palkkaavat lisää väkeä kun etnisissä ravintoloissa tapahtui hiljattain huomattava poistuma ja tietty verokikkailukin sen myötä loppui. Ja sitten puhtaasti suomalaiskansallinen sekä huomattavan suosittu sisäsnagariketju Helppo Nakki palkkaa jatkuvasti uutta henkilökuntaa. On muuten pistämässä pystyyn kolmea uutta sisäsnagaria parasta aikaa täällä Helsingissäkin.

- Jaa nakkiputkaan myyjäksi? Ei… ei tästä kuulkaa tule mitään… eihän teillä ole tarjolla mitään minun… minun…

- Onko se sanapari jota tavoittelette mahdollisesti ”arvollenne sopivaa”? No, kieltämättä meillä ei ole. Ja sen arvon määritelmäkin on tupannut vaihtua. Ettei suorastaan kääntyä ympäri.  Se, mitä te miellätte arvoksi on meille turhaa, tarpeetonta ja haitallista.

- Tarkoittaako tuo muuten sitä että uusi hallinto pyrkii sensuroimaan minun työtäni?

- Jos tarkoitatte työllänne niitä aikaisemmin palkkaa vastaan tehtyjä mielipidekirjoituksia niin eihän toki. Sensuuri oli sen aikaisemman hallinnon leipälaji. Teillä on käytössänne koko internet ja saatte julkaista siellä ajatuksianne juuri niin paljon kuin lystäätte. Ei siihen kukaan puutu eikä sitä kiellä. Mutta palkkaa siitä ei kylläkään makseta.

- Mutta minulla on vuokrakaksio. Ei tullut koskaan ostettua sitä. Eikä hirveästi säästettyäkään. Kun minä ajattelin että… niin… että tämä jatkuu aina samanlaisena. Jos minä olen pelkällä peruspäivärahalla niin millä helvetillä minä sen vuokran maksan?

- Nyt te kuulkaa törmäätte siihen vastaukseen minkä saivat kuulla lukemattomat teidän kannattaman järjestelmän typeryyden vuoksi työttömäksi joutuneet suomalaiset. Eli ”se on oma ongelmanne”. Minun erityisalaanihan on työnvälitys mutta tiedän jotain asuntopuolestakin. Johan se teidän utopiahallitusten ketju ehti rakennuttaa Vantaalle kuutioasuntokompleksin parillesadalletuhannelle suomalaiselle työttömälle. Siellä olisi teille tarjolla semmoinen mukava kuuden neliön koppi. Ainakin syrjäytetty hallitus mainosti niitä kovasti mukaviksi.

- Kuutioon? Minä? Siis minä?

- Niin, tai jos haluatte enemmän tilaa eikä työt tai niitten opiskelu innosta niin silloinhan on se ja sama missä asutte. Ja syrjemmällä löytyy erittäinkin kohtuuhintaisia asumismahdollisuuksia. Anskumä… hetki… joo, Mynämäellä, Keuruulla, Lieksassa, Keiteleellä, Kuusamossa, Taivalkoskella janiinpoispäin löytyy vuokrayksiöitä satasella per kuukausi. Kun elää säästäväisesti ja jättää sen ravintoloissa syömisen ja Foodoran käytön niin kyllä peruspäivärahalla pärjää. Ja jos ei pärjää niin voi toki pyytää apua sosiaaliviranomaisilta.

Entinen kahden tohtorintutkinnon omaava ja nomenklaturaan kuuluva, tällä hetkellä pitkäaikaistyöttömän uraan totutteleva Unelma Kierre oli hetken aikaa hiljaa ja sanoi sitten:

- Kuutioon… tai sitten jonnekin vitun… ei… tässä oli liikaa… yhdellä kertaa… minun täytyy sulatella… jos varaan uuden ajan…

Unelma poistui toimistosta ja mietti sitä, miksi hän ei voinut palata takaisin siihen ihanaan uneen. Uneen jossa hän ei tarvinnut ammattia vaan pelkän oppiarvon. Joka toi mukanaan suuren arvostuksen ja varman elannon. Aivan sama millä ja kenen selkänahasta se uni rahoitettaisiin. Ei se häntä kiinnostanut. Mutta hän alkoi myös vastentahtoisesti ymmärtää, ettei se uni enää koskaan palaisi. Että hänen tulisi muuttua… niin, miksikä… kansalaiseksi… ja jumalauta vielä muurahaiskansalaiseksi… toisten muurahaiskansalaisten joukkoon… jotka eivät edes älynneet hävetä tilaansa… jotka jatkossa katsoivat häntä juuri samalta tasalta mihin hänetkin pakotettaisiin… ei jumalauta… sitä hän ei kestäisi… mutta oliko hänellä vaihtoehtoa…

Virkailija puolestaan katsoi Unelman poistumista toimistosta. Hän tajusi että tyhjän päälle rakennetusta korkeasta tornista putoaminen otti kipeää mutta ei hän jaksanut sääliä. Hän oli nähnyt tämän näytelmän niin monta kertaa. Hänelle Unelma Kierre oli vain yksi niistä jatkuvasti hänen toimistossaan käyvistä avuttomista ja kädettömistä akateemisista suojatyöläisistä jotka vielä hetki sitten kuuluivat nomenklaturaan ja hämmästelivät turvatun asemansa katoamista. Hän alkoi miettiä että kuinkahan paljon heidän elättämisensä oli oikein maksanut. Mitähän niitten nettopalkka oli vuodessa ollut? Jos ajattelis että jotain 35.000 euroa. Se kertaa 250.000. Paljonkos siitä… naputellaas…

…voi herranjumala… virkailija alkoi miettiä niitä ihmisiä jotka moisen syöttiläshirviön olivat aikanaan luoneet. Ymmärsivätkö he, mitä he olivat tekemässä? Vai ajattelivatko he että juuri näillä akateemisilla suojatyöntekijöillä Suomi saadaan puhkeamaan ennennäkemättömän ihanaan kukkaan?

Missä vaiheessa järki katosi? Ja mikä sen sai aikaiseksi? No, nyt sen hirviön jäljet oli joka tapauksessa korjattava.24 kommenttia:

Qroquius Kad kirjoitti...

Tarina oli taas kerran silkkaa iloa ja nautintoa, lukiessa mahdollisen lähitulevaisuuden maksavan perunat perunoina niille, jotka ovat nykytilanteemme aikaan toimittaneet.
Yksi asia tökkäsi kuitenkin silmään:
Hesburger ja suomalaiset?

Hesburger on suomalaisen pikaruoan elävä legenda:
Heikki Salmelan rouvansa kanssa Turkuun perustama putiikki vakiinnutti asemansa siinä määrin, että kun 1980-luvulla McDonalds's tuli tarjoamaan Salmelalle yrityksen ostoa hän vastasi, ettei myy.

McDonald's uhkasi, että siinä tapauksessa me syömme teidät pois alalta!
Salmela vastasi, että yrittäkää!

Ja sitähän Mäkkäri yritti. Perustivat Turkuun ja sen ympäristöön lukuisia hampurilaisravintoloitaan, joita pyörittivät rankalla persnetolla:
turkulaiset kun kävivät syömässä hampurilaisensa ja muut pikaruokansa Hesellä.

McDonald'sin oli pakko perääntyä. Olisiko ensimmäinen ja ainoa kerta, kun suuri ja mahtava Mäkkäri joutui perääntymään pienen paikallisyrittäjän edessä?

Tietääkseni Hesburger on edelleen suomalainen.

Krypta kirjoitti...

Olipa hyvä fiktio taas kerran. Tuli erehdyttävästi mieleeni, juuri lukemani, haastattelu Maria Ohisalosta, jonka puheet olivat niin ympäripyöreää kuplaa kuin olla ja voi.

Terhomatti Hämeenkorpi kirjoitti...

Jep, jopa oli raikkaasti kirjoitettu, tack bara !
Huomasin ilokseni muuten, että mm "Mynämäellä (ettei vaan Mynämäen Karjalassa?) oli yksiöitä tarjolla satasen kuukausihintaan". Kyllä täälläpäin pärjäisi tyhjäntyöllistettäväkin!

Kirjoitin Turun Sanomiin viime perjantaina seuraavasti:
Suomen ev.-lut.kirkko on viime vuosikymmenien aikana karkottanut suurimman osan kirkkokansaa jumalanpalveluksista ja vieroittanut jäsenistöstään suurimman osan
ns. passiivijäseniksi. ”Isien kirkko” on institutionalistunut ja byrokratisoitunut etäiseksi hallintomassiiviksi, ”jota näkemästä kaikki kasvonsa peittävät”.
Kirkon hallinnolliset elimet, kirkolliskokous, kirkkohallitus, piispainkokous, ja mitä niitä onkaan, muistuttavat kasvottomuudessaan yhä enemmän valtion- ja kunnanhallinnon persoonattomia monstereita.
Vielä – ja ehkä eniten – samaan mustan aukon suuntaan kehitystä on viety rukkaamalla kirkon oppia ja käytäntöä aina vain enemmän ns. ajan hengen mukaan.
Turun tuomiokapituli on varsinkin ”kunnostautunut” jahtaamalla perinteellisen uskonkäsityksen omaavia pappeja ja edellisen arkkipiispan aikana erottanut heitä joukkovainon tavoin.Näin kirkko on saanut itsensä näyttämään tuuliviiriltä, mikä ei ainakaan lisää luottamusta sitä kohtaan.

Kirkkoa eivät enää auta pikkunäppärät toimenpiteet ihmisten kohtaamisesta ja pappien hakeutumisesta keskustelemaan tms.pikkusälää. Vertailun vuoksi: Kun rakennus on laho tai homeen vallassa, ei yksittäisen hometäplän raapiminen pois ja peittäminen maalilla pelasta sitä. Perusteellinen remontti katosta kellariin ja päädystä toiseen voi ainoastaan pelastaa pilallisen rakennuksen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Kryptalle ja Terho Hämeenkorvelle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Joo, toki Hesburger on suomalainen ketju ja nuo muistelmasi pitävät paikkansa. Jutussa oli vaan eritelty asiaa niin että Hesburger on pikaruokaketju ja ne muut sitten normiravintoloita. Taisin kirjoittaa epäselvästi. Pahoittelut.

Krypta: Kiitokset. Ohisalo osoittaa että häntä ja hänen utopiaansa ei reaalimaailma häiritse millään tavoin. Sanoisin että erittäin vaarallinen nainen.

Terho: Kiitokset. Ja tuo remonttivertaus sopii kyllä kirkon lisäksi muuallekin yhteiskuntaan.

Nimetön kirjoitti...

Joo ohisaloa ei netsit pelota ja anntihan jokunen aika sitten julisti suureen ääneen julkisesti, että hän on feministi. Siitähän se hallituspolittikan kulmakivi löytyykin, pelottomasta natsien vastustamisesta feminismillä kuorrutettuna

Huru-ukko

Joppos123 kirjoitti...

Hesburger meinasi jossain vaiheessa laajentaa toimintaansa Lähi-Itään, siellä kun Burger King ja mäkkäri ovat lähinnä kirosanoja. En tiedä kuinka suunnitelmien kävi mutta sen tiedän, että Damaskoksessa oli vielä ennen perseilyn aloittamista Hese.
Hutisalohan kertoi tämän päivän aviisissa, että monikulttuurinen helvetti on saatava vaikka väkisin ja näyttääkin siltä, että sossujen salassa valmistelema pakolaisia koskeva suunnitelma on asiassa hallituksen raamattu ja koraani.
Kaikki saavat siis jäädä läpsyttelemään oli siihen perusteita tai ei.
Saas nähdä missä tilassa maa makaa jos tuo hallitus jatkaa koko kautensa loppuun.

Missähän likka meinaa piilotella kunhan projekti on valmis? Onhan sillä joku öljylobbari ukkona tai minä lienee.
Eiköhän se voi kelkkoa hutiksen turvaan jonnekkin ulkomaille.

Nimetön kirjoitti...

Unelma Kierteelle kammottavaa dystopiaa, aika monelle meistä (vahingon)iloista tulevaisuuden odotusta eikä toivottavasti utopiaa. Löytyisiköhän yhteiskunnallisesta tiedekunnasta joku pikku anarkisti, joka monistaisi tämän jutun ja kävisi yön pimeydessä kiinnittämässä ilmoitustauluille?

Koska itse olen aina kunnioittanut ammatti-ihmisiä, en ole koskaan ymmärtänyt tätä tittelinkipeyttä ja -arvostusta - eiväthän ne ole oikeasti ammatteja vaikka nykyään työllistävätkin huikean määrän vapaamatkustajia, eivätkä missään nimessä minkäänlaisen laadun tae. Samaan sarjaan kuuluvat nämä erilaiset ostetut arvonimet: vuorineuvos, kauppaneuvos, kunnallisneuvos, musiikkineuvos (mm. Danny, osaa tosin laulaa) ja tietenkin kulttuurineuvos jonka arvon ovat saaneet niinkin yhteismitalliset henkilöt kuin Ateneumin johtaja Arkio, kokoomuspoliitikko Jouni-Kain-isä- Mykkänen ja mustalainen Veijo Baltzar (hän suuttuu jos häntä sanoo romaniksi). Koska Kosmoksen kirjailijapiirin mielestä hänen esikoisteoksensa Polttava tie oli kammottavinta paskaa mitä ikinä oli julkaistu tai tullaan julkaisemaan, hän sai lempinimen Balzac. Tuolloin ironia ei ollut vielä kieltolistalla. Tuskin tarvitsee mainita, että hänet sitten myöhemmin arvonimellä palkinnut oli Halonen.

Olettaisin, että tämä ihailu on aikanaan rantautunut Suomeen Saksasta, jossa se lienee vieläkin voimissaan. Oli kamala moka kirjoittaa esim. kutsukorttiin vain Herr Dr. jos ko. henkilöllä sattui olemaan muitakin titteleitä. Närkästynyt palaute oli välitöntä. DDRssä tietenkin vielä lisäksi asema niin puolueessa kuin kansankamarissakin - tiukkaa teki 15 riviä tekstiä kirjekuoressa.

Hämmästelin muuten aikoinaan Saksassa tuota lähinnä turkkilaisten mamujen logiikkaa. Saksassahan teititeltiin ja silloin verbi on helpoimmassa eli perusmuodossa, mutta mamuille tämä oli mahdoton yhtälö; verbi oli perusmuodossa mutta teitittelyä ei osattu käyttää. Tai sitten vaan ei haluttu. Ehkäpä luulivat että se osoittaisi kunnioitusta eikä normaaleja käytöstapoja. Tilanne tuskin tältä osin muuttunut.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Joppos123:lle ja tira+:lle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko & Joppos123: Kaiken kaikkiaan tuo Ohisalo on helvetin vaarallinen nainen. Tokihan ihminen sinänsä saa puhua horinmummoa mutta kun sitä puhuu sisäministeri jonka tulisi olla vastuussa suomalaisten turvallisuudesta niin asia ei pahemmin ikeniä naurata. Varsinkin koska jos Ohisalon houreita vastustaa niin on itse vihapuhuja.

tira+: Suomalainen julkishallinto on täynnä jonninjoutavaa ilmaa eli akateemisia suojatyöllistettyjä. Säästöt suunnataan suorittavaan tahoon joka on se ainoa syy miksi julkinen sektori ollaan aikanaan perustettu. Oppiarvo ei todellakaan ole ammatti. Noista titteleistä tuli mieleen se kuuluisa pakinoitsija Ollin ” yliesiapulaisvuorovarausraivausratkaisupäällikkö”.

Qroquius Kad kirjoitti...

Damaskoksen (Damaskosin?) Hese on mennyt sulki.

Mitä titteleihin tulee, tohtori on tietääkseni Keski- ja osittain Etelä-Euroopassakin niin kova sana, että sitä voidaan käyttää kunnioittavana puhutteluna (Saksassa "Doktor" ja Italiassa "dottore"), vaikka puhuteltavalla ei väitöskirjaa olisikaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, dottore Qroquius Kad. Tää oli mulle ihan uusi juttu. Aina oppii uutta ts. ei mennyt hukkaan tämäkään päivä.

Nimetön kirjoitti...

Hyvää tarinaniskentää kuten aina!

Sellainen pikku detalji, että blogisti nyt kovasti aliarvioi tuon pelkän palkkasumman. Siihen tulee laskea vielä 30% sivukuluja päälle eli 50 tonnia per nuppi kertaa...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano ja kiitokset. Ja joo, todennäköisesti aliarvioin. Toisaalta se aliarvioitukin luku tietää 8,75 miljardia per vuosi. Jos niitä akateemisia suojatyöllistettäviä on 250.000.

Becker kirjoitti...

Tyhjäntyöllistettävän joutuminen todellisiin töihin olisi meikäläisen märkä uni. Pitää paljon tapahtua ennekuin näistä paperinkääntäjistä päästään eroon. Ne maksavat yhteiskunnalle valtavia summia eivät pelkästään vain olemalla vaan myöskin tekemällä tuottavaa työtä tekevien elämän hankalaksi.
Tuttava juristi oli aikoinaan Patentti ja Rekisterihallituksessa töissä ja kertoi että päivässä tehtiin parituntia hommia ja loppu aika juotiin kahvia ja luettiin päivän lehtiä. Ei siis ihme että hakemukset ruuhakautuivat ja niiden hakijat kärsivät taloudellisesti. Mutta eipä tuollaiset pikkuasiat hallintoa häirinneet.

Aika mielenkiintoisia otsikoita on näkynyt viime päivien aviiseissa. Pääministeri Rinne hysterisoi että viime aikaiset tapahtumat "Henkivät vakavasta muutoksesta yhteiskunnassamme." Piru vie, se muutos alkoi kun ensimmäiset somalit lampsivat Suomeen muun kansan elätettäväksi ja jatkui kun 30.000 Kela Goldin hakijaa tuli muina miehinä valtaväestön riesaksi. Asia josta oltiin hallinnossa jo etukäteen tietoisia ja kansaa kusetettiin muka sen yllätyksellisyydellä.
Vakava muutos jatkuu edelleenkin punavihreän hallituksen muodossa jonka kirkkain tähti kruunussa on sisäministeri Ohisalo jonka suurin prioriteetti ovat maahantunkeutujat. Olisiko ministerivalassa valehtelu aiheellistaa syytetoimet?

Ja sitten väkivalta poliisia kohtaan osuu koko yhteiskuntaan otsikoiden mukaan.
Poliisin tehtävähän on kansalaisten suojelu. No tämä kyllä näkyy mm.kansallismielisten aiheettomasta ja laittomasta putkaan raahaamisesta. Teiden varsilla tapahtuvasta varainkeruusta, joka jo alkaa muistuttamaan fasisimia ja heppoisilla tekosyillä tapahtuva asekaappien tyhjennys. Sen lisäksi olemme saaneet Polpon, johon panostetaan uusilla rekrytoinneilla, jotta olisimme siivosti emmekä arvostelisi vieraaksemme tulleita muunmaalaisia.
Kaikesta tästä huolimatta on todettava etten pidä poliisien ampumisesta ja väkivallasta poliiseja kohtaan. Ruotsin tauti vaan alkaa leviämään epidemian tavoin rikollisuuteen ja hallintoon.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Olen kaiken kaikkiaan samaa mieltä.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Ainakin konstaapeli Catarella käytti Commissario di polizia Salvo Montalbanosta puhuttelua dottore. (Sieltä minäkin vähäistä italiankielen taitoani opin.)

https://en.wikipedia.org/wiki/Salvo_Montalbano

Kotimaisista virkatitteleistähän se merkittävin lienee valtionhallinnon osa-aluejaostokohdistamiskeskuksen ohjeistamispäällikkö.

Nimetön kirjoitti...

Minut saa jo melkein raivon partaalle tämä poliitikkojen ja poliisin hyssyttely niistä syistä, miksi elämä ennen niin rauhallisessa maassa on muuttumassa samanlaiseksi painajaiseksi kuin Ruotsissa. Tarjotaan taas syrjäytymistä ja näköalattomuutta ym. puutaheinää ja asian vierestä, kun ei kerta kaikkiaan uskalleta lyödä nyrkkiä pöytään, kertoa totuutta ja sanoa, että NYT RIITTÄÄ ja NYT ALKAA TOISENLAINEN MEININKI!

Maassamme on varmaan vuosikymmeniä jo koulutettu viestinnän osaaajia kaikkeen mahdolliseen tarpeeseen (ja yli tarpeen), mutta kun jostakin asiasta kansa haluaisi tietoa, anti on kaiken arvostelun alapuolella olevaa lätinää, asioiden salaamista ja totuutta pidätellään viimeiseen asti pinnistäen kuin pierua yleisellä paikalla. Viimeisimpänä esimerkkinä tämä Porvoon ampumisjuttu. Oli aika irvokasta toimintaa poliisilta pyytää vihjeitä tekijöistä, kun tuntomerkkejä ei anneta, sitten kerrotaan etteivät ole vaaraksi sivullisille ja vähän sen jälkeen, että ovatkin aseistettuja ja vaarallisia. Voi pyhä yksinkertaisuus! Sen verran salaisuuden verhoa on nyt raotettu, että häiskät ovat ruotsalaisia tai ruotsinsuomalaisia tai jomman kumman kansalaisia; varmaankin huojentava tieto siellä punavihreässä kuplassa. Pala palalta saamme lopulta tietää totuuden, ehkä vasta oikeudenkäynnissä.

Rouva Ano

Nimetön kirjoitti...

Tuntomerkit oli kyllä eeppiset tuossa porvoon sodassa: poliisi haluaa vinkkejä kahdesta (tai ehkä useammasta) ampujasta. Ei siis kahdesta mustapartaisesta miehestä, kahdesta miehestä, kahdesta henkilöstä, kahdesta ihmisesta, kahdesta kädellisestä, kahdesta hominista. Haettiinko ehkä kahta kirahvia? Vai kahta mustekalaa - ei voi kertoa tutkinnallisista syistä. Keystone Cops rides again.

Luultiin kai musulmaanikoiksi parran takia. polpo yritti paniikissa päästää pakoon. Nyt unelmaväki hehkuttaa "kantasuomalaisia". Juu, ruåttissa asuva venäläisen & mustalaisen lapsukainen on toki kantasuomalainen.Kas kun ei kantakirjasuomalainen. Toki ovat Keystone Copsien veroisia rikollisneroja.
Mennään ja ammutaa paria polliisia ja jäädään kiinni, kun ei osata yhtään peitää jälkiä tai pakoilla. -> Profit.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Rouva Anolle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

VNV: Kiitos lisäyksestä. Mulla on jäänyt tv:n seuraaminen aika vähälle. Noista italialaisista olen joskus katsonut Isä Matteota. Siinä on jotenkin hauska kontrasti kun entinen nyrkkisankari Terence Hill on nykyisin rauhallinen pappi.

Rouva Ano: Ja puutaheinää tarjotaan jatkossakin sillä muuten kyseisen propagandan syöttäjät joutuisivat tunnustamaan vastuunsa nykytilanteesta.

Rouva Ano & Pyssymies: Eniten minua tuossa Porvoon jutussa ihmetyttää itse ne rosvot. Mitä ne oikein ajattelivat? Väijyttää poliisi ja pölliä niitten pyssyt? Kun laittomia aseita on kyllä yllinkyllin tarjolla. Ja pakkohan niitten oli tietää että tällaisessa tapauksessa poliisi laittaa täyden myllyn päälle. Onneksi sentään molemmat poliisit selvisivät hengissä.

Nimetön kirjoitti...

Porvoon dynaaminen duo oli isomman organisaation asialla:

Kyseessä täytyy olla nerokkaiden rikollisten aivojen tuotos. Mutta kenen? Tri Morell - taitaa jo olla vainaa. Ernst Stavro Blofelt? - tiettävästi eläkkeellä, asuu Argentiinassa, ihan A. Hitlerin ja George III:n naapurissa. Pahani Julmu - ei, resurssit ei riitä. Lex Luthor - ei aurinkokunnassa just nyt. Fu Manchu? - jotain rajaa, senkin muukalaiskammoiset rasistit! Fu on anti-impperialistisen taistelun sankari, ei mikään rikollinen.

Kyseessä on lähes varmasti äärioikeistolaisen pahan triumfiraatti: Putin, Trump ja Halla-aho.

Peiteoperaatio, jolla varmistetaan Porvoon satamaan tuodun joukkotuhoaselastin kuljetus Joensuuhun. Raamattuja, itseladattavia lähes sarjatulikonepistooleja ja mikä pahinta suuri varasto vihafaktoja!

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Ymmärrän kommenttisi ironian mutta veikkaan itse että kyseessä oli kahden piripään päähänpisto jota he myöhemmin vankilassa tuumivat että ”silloin se tuntui hyvältä idealta”.

Nimetön kirjoitti...

Skenaarioni on tähän asti esitetyistä, ei-pirikuukeli-teorioista todennäköisin. ½ manneja, voimailijoita, vapaa-ottelijoita & mahdollisia pirinistejä - ihan mikä vaan teoria on todennäköinen.

Mutta mitähän ihmettä ne notkui kuukauden porvoossa, päivät jotain puuhaillen ja hostellissa asuen.

Mutta tärkeämpään ja törkeämpään rikokseen: aamulehti otsikoi aamusella "Miehiä esitetään vangittaviksi" - lehti lietsoo vihaa kansanryhmää vastaan!!1!! Kaikki miehet pitäisi aamulehden mukaan vangita - POLPO: Haloo, nyt toimia.

Sama lehti, jonka mielestä varusmies on varussotilas, eduskunnan puhemies eduskunnan puheenjohtaja ja palomies pelastaja. Niin ampujaksi epäilty henkilö onkin MIES - olikos tässä joku logikka.

Ja mikä vielä pahempaa olettaa mainittujen syrjäytyneiden maahanmuuttajien sukupuolen! Ties vaikka olis lesbotransuja tai vaikka kukkaruukku ja rulohylly.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Hjuu, ainakin olisi pitänyt käyttää termiä miesoletettu...

Nimetön kirjoitti...

Loistava kirjoitus! Aiheeseen täydellisesti sopiva biisi:

https://www.youtube.com/watch?v=WQMPRU7dAoY

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano ja kiitokset. Ja kappale sopii teemaan mainiosti.