perjantai 12. kesäkuuta 2020

LOUKATTU EGO JA RIKIN KATKUA


Helsingissä, ihan näinä päivinä…

Tunne.

Kokemus.

Elämys.

Miksi ne nauravat tunteilleni? Miksi ne ilkkuvat sille mitä koen ja mitä elämyksiä haluan hankkia? Miksi he eivät ota minua tosissaan? Minähän olen tunteeni ja elämyksieni kanssa itse niin tosissani.

Näitä ihmetteli pahantuulinen 23-vuotias Lirutta Teeskentäinen joka opiskeli Helsingin Yliopiston Klitoria-instituutissa sukupuolitetun jankuttamisen teologopoliittista metodologiaa. Liruttan päivä oli mennyt tähän asti mainiosti. Hän oli osallistunut Black Lives Pätee-mielenosoitukseen Helsingissä, huutanut iskulauseita, polvistunut ja mennyt muiden mukana solidaarisuusrähmälleen maahan. Jakaen yhteisen tunteen. Se tunne… niin, se tunne. Kuinka uskomattoman hyvältä ja voimauttavalta se tuntuikaan. Yhdessä muiden kanssa. Se oli varmaankin sitä synergiaa. Olla yhdessä enemmän kuin joukon yksilöiden summa. Ja sitten, mukavassa pikkupierussa kotiin palattuaan hän oli aukaissut läppärinsä samalla kuin punkkupullon ja tehnyt pahan virheen.

Hän oli pistäytynyt voiman pimeän puolen sivustoilla. Ja siihen se euforia sitten loppuikin ja tilalle tuli syvä loukkaantumisen tunne ja raastava viha. Jotenkin Lirutta oli kuvitellut että hänen ja ystäviensä yhdessä kokema voimakas tunne olisi saanut noilta saatanan janatuisiltakin jauhot totaalisesti suuhun. Mutta kattia kanssa. Nehän  perkeleet nauravat meille. Minulle! Nehän suorastaan kusevat minun tunteitteni päälle. Niiden tunteiden jotka ovat minulle niin tärkeitä. Niiden tunteiden, joita olen metsästänyt menestyksekkäästi jo vuosia ja jotka tuovat kerta toisensa jälkeen aina vain paremman olon. Tunteita, joihin tulee riippuvaiseksi.

Hän muisti, kuinka hän oli osallistunut mielenosoitukseen jo 2015 koska se persu, se Immonen oli sanonut että jotain pitää räjäyttää. Vaikka se olikin sitten kuulemma ihan kuvainnollinen vertaus niin hän muisti sen valtavan tunteen. Hän tunsi olevansa vastarinnan etujoukoissa rohkeasti estämässä natsien valtaantuloa. Ehkä aivan viime hetkellä. Niitä natseja oli varmasti paljon mutta osittain hänen metelöintinsä vuoksi ne luikkivat takaisin kiven alle piiloonsa. Hän tunsi olevansa melkein kuin natseja vastaan ase kädessä taisteleva partisaani.

Hän muisti, kuinka hän oli osallistunut moniin sukupuolten tasa-arvoa feministisen käsityksen mukaan puolustaviin ja uudelleen määritteleviin tapahtumiin. Ja ai että se tunne… siinä euforian tunteessa hän oli varma että ilman hänen suunnatonta kansalaisrohkeuttaan The Handmaid´s Talen hirvittävä patriarkaalinen dystopia olisi ollut aivan oven takana. Hän muisti myös suuttumuksensa kun joku helvetin setämies oli kysymyt että eikös se dystopia ole jo olemassa mutta vähän eri ilmansuunnassa? Mikset tyttö sitä vastaan protestoi? Lirutta oli sanonut käppäukolle että haista sinä sovinistisika vittu, se on ihan eri asia. Ja burkha on vapaaehtoinen. Se suojaa naisia sinun kaltaistesi sikojen irstailta katseilta.

Lirutta vihasi vieläkin sitä käppäukkoa. Mutta onneksi uutta euforiaa oli pian luvassa sillä hän oli aktivisti toiminnassa jolla pyrittiin estämään karkoituspäätöksen saaneitten arabi- ja afganistanilaisten miesten pakkopalauttamiset. Tai lapsiahan ne olivat. Lapsuus ja aikuisuus kun on  vain tilanteen mukaan muuttuva sosiaalinen konstruktio. Mutta valtaisa tunne ei muuttunut mihinkään. Hurmoksessa hän tunsi olevansa aktivisti joka piilotteli juutalaisia natsien vainoilta tai auttoi mustia orjia pakenemaan puuvillapelloilta vapauteen.

Lisää euforiaa toi osallistuminen ilmastomielenosoituksiin ja osallistumisen tunteen lisäksi hän tunsi myös suurta halveksuntaa niitä ihmisiä kohtaan jotka eivät ymmärtäneet että Suomen hiilineutraalisuus oli välttämätöntä. Sekä globaalista syistä että ennen kaikkea Liruttan ja hänen ystäviensä osallistumisen tunteen vuoksi.

Ja sitten, ah, tämä Black Lives Pätee-liike. Siinä maassa maatessaan hänen tunnekokemuksensa oli ehkä suurempi kuin koskaan ennen. Ihaninta jokaisessa mielenosoituksessa oli se että hän saattoi kokea nuo äärimmäiset tunteet turvallisesti, suojatusti ja ilman minkäänlaista riskiä ja samalla hän saattoi silti mieltää itsensä sankarilliseksi kansalaisoikeustaistelijaksi.

Mutta sitten… ne voiman pimeän puolen sivustot… ne perkeleet pilkkasivat häntä… ja pahinta oli se, että ne…

…hetkinen… haiseeko täällä rikki… ei kai se vaan ole taas se…

- Ja pahinta oli se, että ne olivat oikeassa? Eikö niin? Ne tietävät ja sinäkin tiedät että sinä olet yhteiskunnan kannalta täysin tarpeeton nolla joka on valmistumassa jonain päivänä johonkin turhaan näennäistieteelliseen näennäisuraan joka kustannetaan veronmaksajien rahoilla ja jolla ei ole mitään tekemistä reaalimaailman kanssa. Ne tietävät ja sinä tiedät, että jos sinä haluaisit päteä jollain todellisella niin se ei sinulta koskaan onnistuisi. Sinulla onnistuu vain tuollainen mielikuvituspäteminen ja siksi sinä tarvitset kerta toisensa jälkeen noita naurettavia tilaisuuksia. Koska ne muuttavat sinut hetkeksi nollasta äärettömäksi. Toteaisin muuten että sinussa menee keskinkertainen baariapulainen hukkaan mutta se olisi loukkaus baariapulaisia kohtaan.

Lirutta katsoi silmät leiskuen Epäilyksen Pirua ja totesi:

- Entäs sitten jos niin onkin? Mutta oletkos pirunpaskiainen sattunut huomaamaan että meillä joukkouneksijat ovat tällä hetkellä vallassa? Ja näillä näkymin ne vallassa pysyvätkin. Ja niin pitkään kun ne, he, me olemme vallassa niin minun tunneaddiktioni on esimerkillistä ja arvostettua toimintaa. On aivan sama että onko se ehkä pohjimmiltaan naurettavaa ja emmehän me maailmassa mitään minnekään muuta. Mutta minua ja kaltaisiani arvostetaan oikean ajattelun etujoukkona joka on valtiovallan erityisessä suojeluksessa. Minä, minun tunteeni. Me, meidän tunteemme ja se, mitä koemme. Vain sillä on merkitystä.

Epäilyksen Piru huokaisi hiljaa ja sanoi sitten:

- Niinpä… aikanaan tässä maassa oli sentään työvoima valtiovallan erityisessä suojeluksessa… times they are changing… mutta muistapa että ne voivat muuttua toiseenkin suuntaan. Pelkäänpä että sinä ja ne muuta rähmällään makaajat olette kymmenen vuoden päästä ministereitä. Silloin ei Suomea auta enää edes ylä- ja alakerran firman yhteiset ponnistelut. No, joka tapauksessa olet ollut minulle rehellinen. Niinpä minä annan sinulle lahjan. Me tapaamme vielä. Som´helvetillinem´moro.

Epäilyksen Piru katosi rikinkatkuiseen pilveen ja Lirutta ihmetteli että mitä se sillä lahjalla oikein tarkoitti. Sitten hän hoksasi. Hänellä oli asuntonsa seinillä paljon julisteita. Oli tietysti esikuvajulisteita niin kuin Che Guevaraa, Bob Marleyta ja Nelson Mandelaa. Sitten oli niitä motivational postereita joissa oli kymmenen pennin maisemakuvan lisäksi viiden pennin mietelause. Nyt ne olivat kaikki uudessa ja yhtenäisessä kuosissa:



Kaiken lisäksi Liruttan – joka luonnollisesti oli vegaani – asunnon katossa lenteli pörisevä siivekäs porsaanpihvi. Ei auttanut vaikka Lirutta kuinka huitoi sitä harjallaan. Harja meni vain läpi ja pörinä jatkui. Armottomaan tiedostavaan painetilaan joutunut Lirutta laittoi pumpulia korviinsa ja meni läppärilleen katsomaan että missä ja milloin oli seuraava edistyksellinen mielenosoitus.

Nyt tarvittaisiin euforisoivaa tiedostavaa tunneryöppyä enemmän kuin koskaan ennen.

44 kommenttia:

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Olenko ymmärtänyt oikein että Lirutan päivän pilasi epäilyksen piru tuuppaamalla Hankamäen luomuksen Lirutan kuten heppahallinnon turpien eteen. Vähemmällä yrittämisellä menee luomumerlot väärään kurkkuun ja happanee suussa.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Moose Lives Matter: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b10fd9e2-3ce5-44bb-9c2a-40595b71f360

- videolla 2:50 eteenpäin :D

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle Pankavaarasta ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne.

Pate: En ole itse asiassa tutustunut syvemmin tuohon Hankamäen tekstiin mutta blogikollegani Jaska Brown totesi uusimman uutiskatsauksen kommentointiosiossaan varsin osuvasti asiasta että ”Ulvotaan että "ei noin saa sanoa". Jostain syystä ei kuulu ulvontaa "tuo ei ole totta".” Mitä omaan kirjoitukseeni tulee niin tuumailin vaan että kyseisessä riekkumisessa ei ole kyse mistään muusta kuin oman egon pönkittämisestä. Jos en voi olla mitään, voin olla edes tiedostava.

VNV: Mikähän siinä on että kun nimenomaan monet kaupunkilaisvihreät puhuvat villin luonnon suojelemisesta niin heti kun se tulee kaupunkiin niin se pitää ampua? Ja juu, videolla otettiin näemmä potrettia mutta unohtui sheriffeiltä veret laskematta. Suoletkin olis ollut hyvä pudottaa.

Anonyymi kirjoitti...

Jospa ne jepet oli niitä kaupunkilaispolliiseja, niitä joilla ei riitä taito, tietämys eikä oikein muukaan. Osaavt vain pamputtaa ns. äärioikeistolaisia.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. En osaa sanoa. Luulisin että se poliittinen poliisi etenee eniten Helsingissä. Tosin sisäministerimme missio on levittää se kaikkialle Suomeen.

Anonyymi kirjoitti...

”Ruotsalaisnainen valehteli itsensä turvapaikanhakijaksi Suomessa”. Näin otsikoi jutun tiedostava iltapäivälehden toimittaja tänään. Jos ei lue juttua yhtään pitemmälle, eikä ihmettele ruotsalaista turvapaikanhakijaa, pimentoon jää asia juuri sillä tavalla kuin halutaankin. Kyseessä oli vuodesta 1995 Ruotsissa asunut ja 2001 kansalaisuuden saanut irakilaisnainen, joka tuli Suomeen kolmen lapsen kanssa 1995 vuoden invaasion mukana. Migri oli laskenut kuluiksi 150000 euroa (paljonko lisää rikoksen tutkinta ja oikeudenkäyntikulut?) ja naiselle tuomittiin petoksesta käräjäoikeudessa ensin isompi summa korvattavaksi, mutta naisen (t.s. hänen ”ilmaisen” asianajajansa) valitettua päätöksestä hovioikeuteen, se pudotti sen 45 000:een euroon, mikä sekin jää todennäköisesti suomalaisten veronmaksajien maksettavaksi. Lisäksi tuli vuosi ehdollista ja 60 vrk yhteiskuntapalvelua, siis oikeastaan ei yhtään mitään. Niin että nekin, jotka vaativat turvapaikanhakijoihin enemmän naisia ja lapsia, voisivat tarkistaa kantansa. Huijareiden sukupuolella ei ole väliä, kulttuurilla sen sijaan näyttää olevan. Tämäkään ei ole yksittäistapaus ja tilannetta pahentaa mielestäni myös se, että ko, nainen oli esiintynyt ainakin kahdella eri nimellä eli syllistynyt tässäkin systemaattiseen ja harkittuun petokseen. Voidaanko olettaa, että parantaa tapansa? Tuskin. Lällydemokratia, sääli ja suvaitsevainen virkakoneisto hoitaa asiat tälle mallille ja kansa maksaa. Ei haittaa, velkaa voidaan ottaa aina lisää; miljardi sinne tai tänne, mitä väliä?

Tämä vuodatus sen takia, että sylettää mm. nämä jutut ”espoolaismiehestä”, ”ruotsalaisnaisesta” ym. Ketä tässä yritetään huijata? Onko edelleen voimassa medialle kehotus kertoa maahanmuuttajista ja turvapaikanhakijoista vain positiivisia asioita ja nostaa kansakunnan kaapin päälle niitä, jotka ovat onnistuneet elämässä täällä jollakin tavalla ja yleistää näitä tapauksia? Hyvin on oppi mennyt perille!

Rouva Ano

Rouva Ano

Tuumailija kirjoitti...

Kuulin kerran vasemmistoanarkistin itsensä suusta, kun joku kysyi että mikä niissä mielenosoituksissa on niin hienoa: vastaus oli että se joukkovoiman aikaansaama yhteisöllisyyden tunne, huuma ja voimantunne on jotain mitä kokee vain miekkareissa.

Se kertoikin ihan tarpeeksi. Näissä jutuissa on kyse vain tunteista, hurmoksesta ja ideologiauskovaisuudesta. Ja media luonnollisesti pitää kuplaa esillä ja yllä. Tiedonantaja-lehti on muuten todella osuvasti nimetty. Jos läpyskä noudattaisi aitoa journalismia, niin sehän olisi Tiedonvälittäjä. Vaan kun vassarimedia ei ole koskaan mieltänyt tehtäväkseen välittää tietoa, vaan nimenomaan antaa sitä.

Anonyymi kirjoitti...

Hirvi kellahti, seurasi minuuttitolkulla munien raapimista ja kädet taskussa seisoskelua. Ei laskettu verta, eikä suolistettu. Sen sijaan osoiteltiin taivaalle pitkällä pyssyllä. Saatanan tunarit.

Pyssymies

Juha Kivela kirjoitti...

"Tosin sisäministerimme missio on levittää se kaikkialle Suomeen".

Jep! Ja jos aamun ylenannon radiota sattui kuuntelemaan niin, kuten olet Ykä täällä aiemmin todennut, niin nykyiset ja tulevat lapset tulevat saamaan sellaista "koulutusta"/"valistusta", että se Pirkkalan moniste sieltä vuosikymmenten takaa oli todellakin kevyttä harjoittelua..

Ja jälleen oli tietenkin välttämätön luikerrus oikeusvaltioperiaatteesta ja diibadaaba niin eespoispäin mukana - tosin koskien muun maan tulijoita, ei kantasuomalaisia. Ja poliiseiksi pitäisi saada mahdollisimman paljon muunmaalaisia, kun muutoin - toistaiseksi - vähemmistö maassamme voisi kokea asemansa vieraaksi..

Suomi, tämä jaettu maa, jossa on vahvat kaksoisstandardit jne..

PS. Hieman ot:ina, mutta tärkeänä havaintona viime päiviltä. Nyt kulttuuriamme ja historiaamme pyritään muuttamaan todella vauhdilla, sillä patsaat kaatuvat niin Jenkeissä kuin täällä "läntisessä" Euroopassakin.. Yleensä maat, jossa patsaita on kaadeltu, ovat lähes poikkeuksetta...

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Katsoin Oulun polliisin hirvilahdin, hirviä kaataneena sanoisin että pahaa teki katsella. Sitten latasin Jukka Hankamäen kirjan Hankamäen blogisivulta viimeisimmästä blogista olleen linkin kautta. Olisiko ensimmäinen mielenpahoitus jo siitä hupaisesta kansikuvasta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, Tuumailijalle, Pyssymiehelle, Juha Kivelälle ja Patelle Pankavaarasta & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Tuo on aivan totta ja meille yritetään jatkuvasti syöttää sitä että mikäli joku vaikkapa irakilainen tyyppi tulee tänne niin meidän pitäisi alkaa välittömästi pitää sitä suomalaisena. Kun se perkele ei ole suomalainen.

Tuumailija: Kommenttisi kiteytti kirjoitukseni ytimen. Juuri noin.

Pyssymies: Nähtävästi tuosta hirvestä oli tehty päätös että kuoppatavaraa. Karmeaa tuhlausta.

Juha: Olet täysin oikeassa ja varsinkin sisäministerillämme tämä on pakkomielle. Sillä ei ole reaalimaailman kanssa mitään tekemistä.

Pate: Voi muuten pitää paikkansa. Ihmiset jotka rääkyvät kun kuulevat faktoja pahoittavat mielensä kun heitä sanoo ihmisiksi jotka rääkyvät kun kuulevat faktoja.

Anonyymi kirjoitti...

Lievää OT:tä liittyen tähän "Pink Floydin" kohtaloon;

Ulla Appelsinin hyvä mielipidekirjoitus Tapaus George Floyd ja viisi ongelmaa jotka liittyvät patsaiden tuhoamiseen. Huoh, nyt toi ameriikkalainen meininki on loikannut Atlantin yli Eurooppaan, mm. Belgiassa ja Hollannissa on kaadeltu patsaita. Taitaa koronavirus olla huolista pienimpiä, koska tähän virukseen ei taida olla hoitokeinoa/lääkitystä?

"Yrjö" Floyd kuoli vajaat kolme viikkoa sitten ja kas näin Minneapolisissa. Mielenkiintoinen yhteiskuntakokeilu tiedossa, popparit esiin...


- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Soomepois. Tuosta ykköslinkistä voi todeta että aivan varmasti tuo hysteria leviää Suomeenkin. Ja voi kysyä että miten tuollainen patsaitten kaataminen ja varsinkin elokuvien deletoiminen loppujen lopuksi eroaa kirjarovioista? Kakkoslinkistä taas voi todeta että tuo on askel kohti anarkiaa ja ennen kaikkea lisääntyvää väkivaltaa. Jos poliisi ei pidä järjestystä niin sitten valta siirtyy Bloodseille ja Cripseille. Kunnes jossain vaiheessa tullaan siihen pisteeseen että armeijan on tultava paikalle ja lanattava koko hela paska maan tasalle.

Juha Kivela kirjoitti...

Tuohon patsaiden kaatamiseen ja alkaneeseen kulttuurivallankumoukseen liittyen..

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=wqltTe8obBI&feature=emb_logo

Hieman pitkähkö pätkä, mutta sisältää erittäin tärkeää asiaa.

Arto Luukkasen Suoraa Puhetta ja tämä Ykän erinomainen kirjoitus tavoittavat yhdessä sen, että kaikenmaailman "Liruttat" tarvitsevat vihaa ja vihan kohteita polttovoimaksi muotiaatteilleen, joilla vanhaa rikotaan. Uusi ei välttämättä olekaan yhtään sen uljaampaa saati parempaa, mutta tulipa tuhottua.

Jos Minneapoliksessa on tosiaan poliisi päätetty nyt lakkauttaa niin kovin kaukana emme taida enää olla yleisestä anarkiasta..

Arton puheessa on yksi erityisen tärkeä ja huomionarvoinen kysymys: "Miksi tämän (patsaiden tuhoamisen jne.) annetaan tietoisesti tapahtua?"

Miksi tosiaan kaikki tämä, jota nyt tehdään, annetaan tapahtua. Sitä kannattanee pohtia..

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Juha. Kiitos linkistä, yritän katsoa jossain vaiheessa. Mutta joo, miksi tämän annetaan tapahtua? Vaihtoehtoja on tietysti monia. Joku voisi ajatella suurta salaliittoa. Itse olen sitä mieltä että näitä hyväuskoisia utopisteja on yksinkertaisesti liikaa ja ennen kaikkea liikaa päättävissä paikoissa. Ne eivät sokeudeltaan ymmärrä mitä ovat saamassa aikaiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Tere Yrjö ja Juha Kivelä. Katselin ja kuuntelin tuossa joutenollessani ja sapuskaa laitellessa tuon Juhaan linkkaaman jutun. Miksi tämän annetaan tapahtua: No jenkkilässä silläkin pyritään saamaan Trump ulos valkoisesta talosta. Johan se sikäläinen bidee, eiku biden uhosi, että kyllä sotilaat ajaa Trumpin ulos hävittyjen vaalien jälkeen. Tuntuu häiskä kauppaavan omia tapojaan. Samaa anttifanttiaatetta kannattavat, niin poliitikot kuin muutkin perskärpäset täällä euroopassa yrittävät näiden mellakoiden ja koronan varjolla ajaa liittovaltiota, kas kun patsaan kaatamiset tarvitsevat voimaa vastaansa, eli ajetaan "äärioikeisto" nurkaan ja pahimmillan putkaa linna vankeutta ja sakoja statuhatta, vähintään. Ja samoja saatanan tunareita Urkin sanoin on meilläkin "hallituksessa". Samariini ei kestä pätkääkään asiallistakaan arvostelua, ei sen puoleen asiatonta ei pidä kenenkään kestää. Se on kuten Jussi sanoi tänään, iltapäivälehtien pitää laittaa kesto-otsikko: Persu mokasi, vaihtaa vain aina nimeä sen mukaan kenet halutaan kaakinpuuhun milloinkin kytkeä, tai ristiinnaulita.
Näitä tuumii Huru-ukko
PS. Saattaa olla, että helle on pehmittänt pään kun tuollaisia, mutta en usko:)

Anonyymi kirjoitti...


Alexander Bard:
"If black lives want to matter, then black lives get their fucking shit together, study hard, go to work, make their own money instead of depend on welfare, stop lying, get out of prison, and become heroes instead of self-appointed victims for the world to laugh at. That matters!"

Tuolla lisää asiallista kommenttia:
https://twitter.com/Bardissimo

Johan

QroquiusKad kirjoitti...

George Floyd joutui poliisin kiinniottamaksi ja kuoli huumeiden, sydänsairauksien ja tarpeettoman kovan voimankäytön yhteisvaikutukseen. Seuraukset tiedämme.
Vaan olipa neljä vuotta sitten samankaltainen tapaus:

https://www.youtube.com/watch?v=_c-E_i8Q5G0&feature=emb_title

Moniko on edes kuullut tuosta? Se mitä videolla nähdään, on helvetin monta kertaluokkaa törkeämpää kuin Floydin videoilla nähdään.

Alettiinko tuon takia panna kaupunkeja paskaksi ja palamaan?
Haudattiinko uhri kultaisessa arkussa, polvistuneen pormestarin vuolaan tekoitkun saatteella?
Alkoivatko urheilijat ja kyldyyriväki ymnpäri maailman polvistella julkisilla paikoilla massoittain?
Menivätkö kansakunnat rähmälleen?

Joutuivatko poliisit vankilaan?
Ei, ei ja ei, varoituksella selvisivät.

Miksi ihmeessä? No, videolla se näkyy.
Only Black Lives Matter. All others can fuck themselves.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Home kasvaa muistaakseni myös vihreänä?

"Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan vihreä kasvu on keskiössä, kun Suomi etsii ulospääsyä koronakriisistä."

https://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitus/Uutissuomalaisen-debatti-Suomi-voi-olla-kokoaan-suurempi-ilmastokriisin-ratkaisijana-uskoo-Sanna-Marin/1568062

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Johanille, Qroquius Kadille ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: En muuten tiedä kuinka laajalti Trumpia tosiasiassa pyritään savustamaan ulos mutta jos seuraa suomalaista valtamediaa niin se tapahtuu viimeistään ylihuomenna. Siitä uutisoinnista ei jaksa enää edes suuttua. Se on vain väsyttävää. On muuten mielenkiintoista se, että kun Talibanit aikanaan pistivät Buddhan patsaita pieniksi niin EU kritisoi asiaa kovasti. Nykyistä patsaittentuhoamista lähinnä kannustetaan. Ja ei, helle ei ole pehmittänyt päätäsi. Asiaa haastat.

Johan: Tuo osui just kohdalleen.

Qroquius Kad: Jep. Only Black Lives Matter. Ja aivan liian moni valkoinen polvistuu tuon touhun edessä.

VNV: Jep. Aina jos lause alkaa ”Suomi voi olla kokoaan suurempi” niin kannattaa kavahtaa. Silloin tietää että utopiaa on tulossa.

Anonyymi kirjoitti...

Tuli sellainen deja vu tunne,kun näitä uutisointeja patsaiden kaatelusta on lukenut.
Nämähän toimivat täsmälleen samoin kuin talebanit aikoinaan.
Eri ideologiaa ja uskontoa edustavien patsaat halutaan tuhota.
Siis nämä,jotka esiintyvät muka sivistyneinä ja parempina ihmisinä kuin muut.

Anonyymi kirjoitti...

Retorinen kysymys...
Antaisitko firmasi avaimet tai valtakirjan oman taloutesi hoitoon nykykyhallituksen jäsenille...

QroquiusKad kirjoitti...

Aiheellista on esittää myös kysymys, eikä retorisena vaan vastausta kaipaavana, että hallitseeko tämä heppatyttöhallitus oikeasti mitään?

Söpö Sossu Sanna on uutistenlukija:
kaunis puhuva pää, joka lukee sujuvasti muiden kirjoittamaa tekstiä. Keiden kirjoittamaa?
Hilpeä Huti-Maisa on kuin kuuluisan runon suomalainen:
kysyy kun ei vastata, vastaa kun ei kysytä, ei vastaa kun kysytään. Tekeekö hän näin omasta harkinnastaan, vai siksi että käsketään? Kuka käskee?

Rahaministerin liian raskaisiin saappaisiin nakitettu Katri-dutteri ei ole enää kuin itkuun pillahtamaisillaan. Hän pääsi pois myllytyksestä ja hymyilee taas vapautuneen tyttömäisesti, kuin viimeksi kansanedustajattarena.
Selvästikään enää ei prässätä tekemään yhtä ja sanomaan päin kansakunnan naamaa toista.

Ulko-oletettu Peppu Haavisto sen kun porskuttaa, vaikka hänet tunnetaan myös nimellä Homo-Pekka hänen tunnetusta mieltymyksestään lasketella luikurin jenkkaa ja sottiisia. Hänellä kun on suojanaan Se Asia.
Jukka Hankamäellä on myös juurikin sama asia, mutta hänelle se ei sitten riittänytkään antamaan immuniteettia. Perussuomalaisuus on sen verran raskas rikos.
Vai sittenkin se, ettei Hankamäki ota saneltuja käskyjä samalta taholta kuin Peppu?

Mikä se taho on? Onko sitä tahoa?
Jos ei ole, miksi sitten heppatyttöhallitus tulee median ja kansakunnan eteen yhä uudestaan vain lukemaan muiden kirjoittamaa tekstiä kieltäytyen vastaamaan heille tehtyihin suoriin kysymyksiin?
Onko heillä mitään vastauksia heille luettavaksi kirjoitettujen tekstien ulkopuolella?

Hallitsevatko he oikeasti mitään?

klova kirjoitti...

Eiköhän tämä blm-liike unohdu pikkuhiljaa,tämä kyseinen porukka voimaantuu hetken aina yhdestä asiasta ja sitten seuraavaan.

Täytyy tietysti hattua nostaa näille siitä,että ovat valmiita tekemään jotain arvokkaaksi katsomansa asian eteen,vastapuoli kun järjestää tilaisuuden,niin siihen osallistuu muutama kylähullu ja vielä hullumpia pikkunatseja.Suuri enemmistö joka netissä ja kahviloissa äsken kirosi koko blm-liikkeen loistaa poissaolollaan.

Niin,vain ne lasketaan jotka omalla nimellään ja naamallaan puolustavat asiaansa.

No sitten sieltä tajavasemmalta joku kysyi,että miksei Klova kirjoittele omalla nimellä tai lähde marssille?

Kirjoittaa voisinkin,olen sellaisessa asemassa,että toisaalta olen taloudellisesti riippumaton ja toisaalta en kuulu mihinkään järjestöön tai seuraan tai mihinkään sidosryhmään,en ole kunnalla töissä enkä edes välitä mitä minusta livenä ollaan mieltä.Mutta tämä asia ei juuri noista syistä merkitse minulle niin paljoa,että viitsisin nähdä isompaa vaivaa.
Mihinkään aktiiviseen toimintaan pätevät samat syyt ja lisäksi kun niillekin joita tämä asiat tulevaisuudessa tulevat yhä enemmän koskemaan,eivät vaivaudu,ninn miksi minun pitäisi?

Eniten minua tässä mokutiksessa ja vasemmistohörhöilyssä häiritsee sen järjettömyys ja loogisuuden täydellinen sivuuttaminen.Se että joku haluaa välttämättä heikentää omaa elintasoaan ja ympäristöään on minulle käsittämätöntä.Mutta ei tuota asiaa marssimalla muuteta.

Mutta jos esim julkisella työskentelevät naiset haluavat nykyistä menoa ja lisää sitä,niin ei minun kannata sen takia mielenterveyttäni menettää,täytyy vaan minimoida tai ainakin yrittää minimoida tappiot ja vaikutukset omaan ja läheisten elämään.

Toisten ihmisten mielipiteitä ei muuteta anonyymina kirjoittelemalla,kun niihin on mahdotonta vaikuttaa kasvokkain keskustelemalla.

Enemmänkin tällaisella keskustelulla vahvistetaan jo uskovien uskoa omaan asiaan,ihan kuten siellä rasmus tai mikä se nyt on ryhmässä.

Onhan tämä ajankulua ja aina näissä keskusteluissa on hyviäkin oivalluksia ja huomiota.Että en minä sillä,että tällainen olisi täysin hyödytöntä.Ja vaikka olisinkin,niin mitä merkitystä anonyymilla mielipiteellä olisi?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Qroquius Kadille ja klovalle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Juuri näin. Ja samoin kuin talebanit he ovat omasta mielestään täysin oikeassa eivätkä hyväksy vastakkaisia mielipiteitä.

Ano2: Ainoastaan silloin jos haluaisin talouteni täysin retuperälle. Voisi myös kysyä ”antaisitko vastuun lastesi tulevaisuudesta näille ihmisille?”.

Qroquius Kad: Vastaus: Kyllä heillä on valtaa. Ministerinvaltaa ja se, etteivät he vastaa kysymyksiin johtuu siitä että rehellinen vastaus olisi heidän utopiansa vastaista. Siispä ei vastata, mutta käytetään kyllä valtaa. Utopian mukaisesti. Se, joka valehtelee muille valehtelee ensiksi itselleen.

klova: En oikein päässyt kärryille tästä kommentistasi. No, osasta toki pääsin, esmes siitä että tavalliset ihmiset eivät tykkää riekkua mielenosoituksissa vaan ovat mieluummin kotona kaikessa rauhassa. Niin kuin minäkin. Mutta epäselväksi jäi ajatus siitä että ovatko esmes minun blogini kirjoitukset merkityksettömiä koska en kirjoita niitä omalla nimelläni? Kyllähän tämänkin blogin kautta ajatukset leviävät ja tärkeintä ovat juuri ne ajatukset eikä niiden esittäjän henkilöllisyys.

klova kirjoitti...

Tarkoitin sitä,että nuo ihmiset jotka osallistuvat esim näihin blm-miekkareihin tekevät sen ylpeästi omalla naamallaan ja kirjoittelevat siitä omalla nimellään.

Jos huomenna jörjestettäisiin anti blm-marssi niin siihen osallistuisi 200 enemmän ja vähemmän kylähullua ja netissä sitä puolustettaisiin anonyymisti.Miksei julkisesti,ei täällä siitä ketään vangita.

Marssimattomuus ei vaikuta ja anonyymi teksi jää huomioimatta muiden kuin jo asiaan uskovien keskuudessa,koska valtamedia ei julkaise tai haastattele.Jos Halla-Aho olisi kirjoitellut nimerkillä ja anonyymisti,niin hän tekisi sitä edelleen ja vain lähipiiri tietäisi hänet,luultavasti kaverina joka puhuu vain muutamasta aiheesta.

Hän tuli julkisuuteen ja vaikuttaa asioihin.Ilmeisesti ne asiat merkitsevät hänelle paljon.

Minulle henk koht on se ja sama mitä kukin kirjoittaa ja tekeekö sen miten,mutta se minua aina ihmetyttää,että ne toiset kuuluttavat ajatuksiaan megafonilla ja julkisesti ja ne toiset eivät.Toisia haastatellaan ja he saavat näkyvyyttä asialleen ja ne toiset eivät saa,ihan jo siksikin ettei Yle tee ohjelmaa nimerkistä.

Sitten vielä ihmetellään,että miksi ne toiset ovat vallassa ja ne toiset eivät.Koska ne toiset ovat valmiita tekemään asiansa eteen julkisesti jotain ja ylpeänä
Ja kannattaa aina muistaa ettei esim vihreäaate tai vaikkapa homojen ymmärtäminen ollut mitään muotia 80-luvun tehdaspaikkakunnilla ja silti heitä oli ja heille naurettiin.Silti he marssivat.Pää pystyssä ja yloeänä asiastaan he kahlitsivat itsensä kiinni kaivinkoneisiin Koijärvellä.

Ja kun nyt aloitin,niin tämä anonyymius tai jopa aatteen häpeäminen näkyy esim kunnallisvaaleissa,eduskuntavaaleista puhumattakaan.Järkeviä ehdokkaita on vaikea saada,joukkoon ilmestyy kaikenlaista myötähäpeää aiheuttavaa tossunkuluttajaa.Persujen on todella vaikeaa rakentaa puoluekoneistoa kun lukutaitoisesta porukasta on kuntatasolla huutava pula.Mikä siitä tekee niin hävettävän asian,että ei voi asettua ehdokkaaksi kunnallisvaaleissa jos asia kerran merkitsee jotain?Asiat päätetään julkisesti ja niihin vaikutetaan julkisesti.

Ja aina kannattaa muistaa ja varoa ettei itse joudu siihen itse itselleen luomaan kuplaan,samanlaiseen kuin ne toiset siellä barrikaadeilla.Ihmisestä tulee äkkiä ikävä ja kyyninen,jos hän ajattelee vain ikäviä asioita.

Itse huomasin joskus takavuosina,että stressasin ihan liikaa tai ainakin ajattelin näitä asioita,päätin etten jaksa hermostua tai edes kiinnostua kaikesta järjettömyydestä mitä elämä tarjoaa.Kun sillä että hankin itselleni mahahaavan ja ikävän tosikon maineen ei ole merkitystä kuin itselleni ja negatiivisesti.

Onko tällaisilla blogeilla metkitystä isossa kuvassa?En tiedä ja asiahan ei edes kuulu minulle.Mutta jotenkin ainakin kommentteja lukiessa tulee mieleen,että kysessä on samanmielisten kokoontuminen ja toisaalta,kuten ekassa viestissä sanoin,ei toisen ihmisen mielipidettä oikein muuteta nettikirjoittelulla.Ainoa mikä sen tekee on ikä,siis elää ja nähdä ja omat kokemukset,oikeastaan sama asia.

Tulihan pidempi kirjoitus kuin aioin.Asia vaan on pidemmän aikaa vaivannut minua,tai ainakin mietityttänyt.Näitä blogeja vastaan minulla ei ole mitään.Ja ymmärrän hyvin anonyymiuden viehätyksen,kommentoinhan itsekin niin.

Anonyymi kirjoitti...

Patsaita saa kaataa, mutta ei ideologisista vaan pelkästään esteettisistä syistä. Nuo eduskuntatalon liepeillä ovat niin kammottavan rumia että joutaisivat mennäkin ja entisaikojen hyviä pressoja voisi kunnioittaa jollain toisella tavalla. Joku demareiden perinneseura lienee rustaamassa patsaita Haloselle ja Ahtisaarellekin, jälki tullee olemaan yhtä kauheaa katsottavaa kuten "saavutuksensakin".

Mannerheim saa jäädä koska siinä on se söpö heppa. Maailmanrauha-patsas poistuu Hagiksesta vasta siinä vaiheessa kun se yks norski saa luvan rakentaa siihen tontille toisen Clarionin. Hyvän tahdon eleenä tämän Rauhan voisi hellin kätösin eli trukein toimittaa Tehtaankadulle: ette palauttaneet Karjalaa mutta me palautamme nyt tämän patsaan osoituksena ystävyydestä ja avunan.. siis yhteistyöstä. Trukin kyljissä lukee Valio ja Viola, sini-musta-valkoisin värein.

Näissä patsaiden ja muiden kulttuurihistoriallisten möttien tuhoamisessa saisi olla edes hippusen logiikkaa. Jenkeissä aloitettiin sisällissodan etelävaltiolaisten johtajista koska olivat orjuuttaneet mustia. Ja pyramidit saavat olla pystyssä koska niitä rakensivat vain vapaat miehet ja naiset joilla oli SAKn määrittelemä liksa ja pyhä lakko-oikeus? Kolumbuksen patsaita kaadetaan koska jos K. ei olisi koskaan eksynyt jenkkeihin, niin eipä siellä olisi nykypäivänä Trumpiakaan. Ai niin, ja kuka edes menisi turistina Egyptiin jollei siellä olisi näitä orjatuotteita? Älämölön, rikollisuuden ja ripulin takia?

Isis ja taleban ovat tuhonneet kaiken mikä vaan historiaan ja kulttuuriin viittaa. Fiksua? Yhtä fiksua kuin valita stadin kulttuurista vastaavaksi apulaispormestariksi muslimi.

Itseäni hirvittää tuo Paavalin kirkon puistikossa olevan knekkaaja GBn patsas. Asento suorastaan uhkuu rasistista vihaa vaikkei pysti olekaan valkoisesta marmorista vaan ihan jostain tummasta metallista. Kun Mohis kävelee siitä ohi niin se ojennettu nyrkki osuu suoraan hänen sieluunsa. Toistaiseksi emme ole tästä lukeneet hesarin syvähaastattelua, mutta odotetaan nyt kun tulee tämä Aleksis Kiven rasistisuus framille. Torilla päivystivät kuukausia ne kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevat, ja mitä teki Aleksis? Tuijotteli vaan rasstisen mietteliäästi.

Emme toki halua vieraittemme mieliä pahoittaa. Moskeijat ja minareetit ovat kauniita, kirkot rumia. Eiköhän tämäkin estetiikka kohta valaistu hallitukselle. Liruttan ajatusmaailmaan en puutu - täällä ihanaisessa Kalliossa elän tuollaisten pöljien keskellä. Joka hiton päivä. Mutta on niistä hauskutustakin kun iskee vastaan. Osta reilun kaupan suklaata. Varpain valmistettu antikapitalistinen tuote, jonka heikkolaatuiset ja suuryrityksile kelpaamattmat kaakaopavut on hellävaroen hampailla poimittu. Kv. sertifikaatin antavat heimon lahjomattomat vanhimmat.

Kaikki ihmiset ovat vahingoniloisia, turha muuta väittää. Miten ihanaa olikaan lukea ruotsalaisten tyrmistymistä kun eivät nyt saa matkustaa itäiseen maakuntaansa. Eikä noi perkeleen tanskalaiset ja norskit omaa hyväänsä tajua. Ruotsi, me olemme jengin kingi eikä mitään Pohjoismaita edes olisi ilman meitä. Abba, Ikea ja kruunu. Mitä teillä muilla on, ei mitään. Joku voisi ikävästi sanoa että melko paljon vähemmän ruumiita.
tira+

QroquiusKad kirjoitti...

Ylläolevaan viitaten, valitettavasti me suomalaiset olemme Euroopan itäsaksalaisin kansa. Meille ei ole niinkään tärkeää mitä sanotaan, vaan kuka sanoo. Mitä nimekkäämpi sanoja, sen parempi.

Sanojan nimelläkin on väliä. Jos lausuu nietzscheläisittäin (miten tuohon nimeen olikin tuhlattu noin paljon konsonantteja) "Näin puhui Zarathustra!", kajahtaa erimieliseltä saman tien vastalause:
"Missä valtamediassa? Annapa linkki!"

Patologisille tapauksille ei riitä edes valtamedian pakon edessä antama tunnustus, vaan he voivat jatkaa vaatimistaan yhä edelleen. Vaikka heille ladattaisiin lopulta eteen kaikki mahdolliset vahvistetut dokumentit ja faktat, he lopulta alkaisivat vain huutaa niiden olevan valetta.

Lopultakin tämä meidän ajatustenvaihtomme palvelee meitä, jotka hahmotamme maailman samalla tavoin. Saamme näistä bloggauksista ja keskusteluista uusia näkökulmia omalle ajattelullemme, jota voimme ainakin yrittää jakaa naamatusten käymissämme keskusteluissa.
Edelleen saamme myös kurkistusikkunoita totaalisen toisella tavalla ajattelevien maailmankuviin, joita voimme hyödyntää em. keskusteluissa.

Mutta se lopullinen vaikutus?

Voimmeko me näillä tai naamatusten käydyillä keskusteluilla saada sen Pihtiputaan mummon tai Kauhajoen isännän ymmärtämään, ettei Kepua kannata äänestää?
Saati sitä Kallion kuplassa kasvanutta varhaisneitosta ymmärtämään, ettei ole mitään järkeä kannattaa Vihreiden mukana hänen raiskaajiensa maahantuontia, saati ettei hänen missään nimessä pitäisi lähteä maassa jo olevien kanssa pimeään Kaisaniemen puistoon?

Väliaikavastaus on nyt ja aina:
pahojen voittoon tarvitaan vain, etteivät hyvät tee mitään.

Ei tämä ole merkityksetöntä. Yrittäkäämme jaksaa, vaikka se nyt tuntuukin raskaammalta kuin aikoihin.
Ei se Neuvostoliittokaan lopulta ollut ikuinen.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Luin 40 ensimmäistä sivua Hankamäen teoksesta, en yhtään ihmettele jos kustantajat, nk. journalistit ja heihin sidoksissa oleva nomenklatuura nykäisivät ryynit nekkuun. Lukeminen vaatii aikaa ja rauhaa mutta hyvin kirjoitettu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys klovalle, tira+:lle, Qroquius Kadille ja Patelle Pankavaarasta & kiitos kommenteistanne,

klova: On helppo osallistua omalla naamallaan sellaiseen jota valtakoneisto tukee. Minulla tämä on ainoa vaihtoehto. Jos tulen esille omalla nimelläni niin olen saman tien työtön ja ihmisen pääelinkeino on syöminen. On hyvä että tämä sosiaalinen media antaa ihmisille mahdollisuuden edes yrittää. Entäs jos me kaikki lopetetaan ja jäljelle jää vain valtamedia? Onko se hyvä?

tira+: Minä en kaataisi patsaita. Vaikka ne ovat rumiakin. En edes sitä ”Maailman rauha”-patsasta Hakaniemessä vaikka sen militaristisempaa rauhanpatsasta on vaikea kuvitella. Mutta sekin on tietyn ajan kuva. Mitä tulee tähän nykyiseen patsaitten tuhoamiseen niin toistan se minkä olen sanonut aikaisemminkin eli se on pelkkää muotia. Niin kuin Dingo-hysteria aikanaan. Ja juu, minä mielelläni haluaisin pahoittaa vieraittemme mielen ja valtiovallan puolesta todeta että tämä maa ei ole islamilainen eikä se siedä mitään islamilaisuutta. Tataarit siedetään koska he ovat samanlaisia tapauskovaisia kuin kristityt mutta te muut voitte mennä harjoittamaan uskontoanne jonnekin muualle. Ruotsalaisten säännöllinen ihmettelyn aihehan on se että miksi meidän naapurit eivät pidä meistä kun me olemme niin hemmetin mukavia ihmisiä. Ne eivät tajua että itselleen valehtelu on tehty Ruotsissa jo suorastaan taiteeksi. Ruotsi on menetetty.

Qroqius Kad: Niinhän me taidamme itäsaksalaisia olla. Ei tarvitse puhua patologisista tapauksista jotka saavat valitettavasti asiansa kuuluviin vaan tavallisista ihmisistä jotka eivät seuraa mitään mutta jotka itäsaksalaisina ajattelevat että vain tiettyjä puolueita voi äänestää. Yritän jaksaa. Olihan Neuvostoliitossakin samizdatia kymmeniä vuosia ennen kuin mikään muuttui. Nämä blogit ovat sitä nykyajan samizdatia. Ja Radio Jerevania.

Pate Pankavaarasta: En ole lukenut teosta joten en ota sen suurempaa kantaa. Hankamäen muut tuotokset ovat olleet kyllä järkeviä ja asiallisia.

Anonyymi kirjoitti...

Ei strutseja turkuun, ei strutseja minnekään. - loistava slogan seuraavaan bml-miekkariin. Nuiville.

Alkuperäinen versio, jonkun mamuttajanaiskuoron versio oli tahattomassa koomisuudessaan eeppinen. Nuotti ja soundi ihan kuin jonkun körttiämmäköörin (K85) virrenveisuussa, apatia potenssiin sata. Bää bää, mää ä ä ääää, oli tulla kahvit näppikselle kun sen kuulin. Avokonttorissa määkivästä mamuttajalaamalaumasta tuli varttitunnin hitti.

Taidan laittaa tuon "Ei strutseja turkuun, ei strutseja minnekään." spostin siguni mietelauseeksi. Sopinee?

Nyt on "Si Hoc Legere Scis Nimium Eruditionis Habes".

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Ilman muuta sopii. Ja laitetaan tähän se alkuperäinen:

https://www.youtube.com/watch?v=TkpFORWY4D4

Tyttöressukka ei taida tietää kuinka naurettava hän oli. Don Quijotellakin oli sentään oikeita tuulimyllyjä jahdattavana. Luulen, että kyseinen pimu löytyy Turun Yliopistosta.

Anonyymi kirjoitti...

Tere Yrjö ja muutkin kommentoijat,

jatketaan tällä bannilinjalla, nyt liipasimen alla on Ison Jussin majatalon episodi Älä mainitse sodasta mitään. K.o. pätkässähän hän pilailee saksalaisten kustannuksella ja tekee kunnon preussilaisen paraatimarssin. John Cleesen kommentit ovat paljonpuhuvia ja olen miehen kanssa täysin samaa mieltä vaikka kuulunkin hieman nuorempaan ikäluokkaan.

Kun historiaa tutkiskelee, niin toi bannioperaatio alkaa muistuttamaan eräiden kainalotuulettelijoiden kirjarovioita 30-luvun Saksassa. Maailma on todellakin tulossa hulluksi näiden nykyajan noitavainojen kanssa, ja huumori on mennyttä kalua. Huhhuh, ei mulla muuta...


- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Soomepois. Joo, olen huomannut tuon ja mietin että mihin tämä päätyy? Jos pyritään siihen lopputulokseen että ketään ei saa loukata niin jäljelle ei jää kuin merisää. Tietysti VHM on vapaata riistaa edelleenkin. Ei tämä touhu eroa natsien kirjarovioista mitenkään. Jos vihervasemmistolaisista olisi kiinni niin huumori kiellettäisiin kokonaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo typsy oli uusi tuttavuus, näin ja levitin semmoista missä joku urpo, olisko ollu anarkianmäki yritti puhua ja vieressä joku päivystävien apaatikkojen kuoro määki.

Nolo tuokin tietysti oli muttei niin eeppinen kuin se eka näkemäni.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Tuota mainitsemaasi pätkää en muista nähneeni. Jos sulla on linkki tallessa niin pistä näytille

klova kirjoitti...

Myyköhän kukaan enään pimeetäviinaa?Lestinheitolla eli vielä 70-luvulla moni ja jokunen oikein hyvinkin.Useimmilla tais homma olla oman harrastuksen rahoittamista.

90-luvulla siinä lamavuosien aikoihin Suomeen rahdattiin tankkiautokuormittain Hollantilaista teollisuuspirtua,oli useampaa merkkiä ja kaikki samanmakuisia.Hollantilaiset olivat Rotterdamin satamassa ihmetelleet,että mitä suomalaiset oikein tekee tälläisellä määrällä liuotinta.Joku heitä sitten avitti,että juovat.Siihen alankomaalainen virkkoi että miksi?

Ihan aiheellinen kysymys.

klova kirjoitti...

Tämän yllä olevan kommentin piti kyllä mennä tuonne viinaketjuun.

Hetken jo epäilin tehneeni virheen,mutta eihän se voi olla mahdollista.Syynä on varmaan tämä päällä oleva ukonilma.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, klova. Ukkonen oli muuten täälläkin. Mutta joo, tuskinpa lestinheittäjiä enää pahemmin on. Nykyisin kulmilla myydään ihan muuta tavaraa.

Ukkeli kirjoitti...

Luen Erkki Vettenniemen kirjaa Suomi terrorin tukikohtana — Kuinka Lenin tovereineen tuhosi Venäjän suomalaisten suosiollisella avustuksella.

Suomen ja Venäjän välillä oli raja, jota Venäjän viranomaiset eivät saaneet ylittää. Suomen viranomaiset kieltäytyivät yhteistyöstä, joten Venäjän vallankumoukselliset saivat toimia täällä hyvin vapaasti. Rakentelivat pommeja, joita sitten räjäyttivät Venäjällä. Ei ihme, jos Venäjä halusi panna Suomen järjestykseen. Tätä aikaa meillä kutsutaan sortokaudeksi.

Suomessa oli omia aktivisteja, jotka mielellään auttoivat venäläisiä, periaatteella vihollisen vihollinen on ystäväni. Kun Lenin kumppaneineen kaappasi vallan, ei enää haluttu muistella omaa osaa Leninin tukijana. Punaisethan yrittivät kaapata vallan täälläkin.

Nämä nykypäivän aktivistit tuovat mieleen viime vuosisadan alun aktivistit. Nämäkin auttavat erilaisia aktivisteja samalla ajatuksella, vihollisen vihollinen on jos ei ystävä, niin ainakin auttaa minua pääsemään tavoitteeseeni. Iranin vassareille ja feministeille tuli yllätyksenä, mikä heidän osansa on islamilaisen vallankumouksen jälkeen. Historiasta oppii sen, ettei historiasta opita mitään.

Kalevi Nissila kirjoitti...

Nimimerkki 'Ukkeli' sanoi: "Historiasta oppii sen, ettei historiasta opita mitään". Olen samaa mieltä. Johtuiskohan se siitä, että historian tapahtumat pyritään vaientamaan? Tässä yksi esimerkki siitä, kuinka paikallinen media joutui nöyristelemään suuren ja mahtavan Ylen painostuksen alla, iltalehti uutisoi. Minullakin on vaatekaapissa musta kauluspaita ja kulmahousut - puuttuu vain sininen kravatti. Täytyykin käydä Pukumiehessä... Kohta ainut sallittu pukukoodi taitaa olla mallia...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ukkelille ja Kalevi Nissilälle & kiitos kommenteistanne. Ukkeli on oikeassa ja me elämme pelottavaa aikaa. Vihervasemmisto on päättänyt määritellä oikean ja sallitun ajattelun. Ei sen ole väliä että niitä riekkujia on tosiasiassa vähän. Merkitys on siinä että ei ole tarpeeksi hanttiin pistäjiä.

DuPont kirjoitti...

Minä siedän Leninin patsaan tietyissä kaupungeissa, Helsingissä siedän kommaripatsaat.
En lähde kaatamaan, koska olen sivistynyt. Olen eri mieltä, mutta siedän ja hyväksyn.
Vain barbaarit kaatavat patsaita. Heitä kutsutaan nykyään liberaaleiksi ja suvaitsevaisiksi.

Hyvä kysymys siinä, miksi ja miten liberaali aate korruptoitui tuolla tavoin?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, DuPont. No suurin piirtein samaa mieltä minäkin. Ainakin täällä Suomessa. Tosin ymmärrän kyllä kun Itä-Euroopassa aikanaan kaadettiin niitä neuvostovallan patsaita. Olivat ne sen verran vittuuntuneita siihen hallintoon. Nykyiset länsimaiset liberaalithan ovat totalitaristeja.