maanantai 11. lokakuuta 2021

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA CXLVII

1. Välttämätöntä ja väistämätöntä rikastusta

Tässä hiljattain tuli huomattua uutinen jonka mukaan sekä että äiti ja isäpuoli jotka eivät ole suomalaisia mutta asuvat täällä ja joita meidän pitäisi siis sen vuoksi pitää suomalaisina ovat harjoittaneet 3 – 4-vuotiaaseen tyttäreen kohdistuvaa täysimittaista kidutusta. Eli:

- Suuhun ja sukupuolielimiin on työnnetty chiliä.

- Päätä on pidetty väkisin veden alla.

- Tyttöä on pistelty puukolla ja poltettu kuumalla raudalla aikaansaaden kolmannen asteen palovamman.

- Sääriluu on murskattu.

Ainakin nämä. Kaikesta tästä huolimatta syyttäjä vaatii pienen ja puolustuskyvyttömän lapsen kiduttajille vain ehdollista vankeustuomiota.

Ja mitä tuo kidutus oli?

No kas, kun itselläni on jonkinlaista kokemusta noista tietyistä kulttuureista niin mitä varmimmin kyseessä on ollut jonkunlainen pahan hengen karkoittaminen vanhoilla perinteisillä afrikkalaisilla keinoilla. Kas kun tietyissä kulttuureissa – joista meillä suomalaisilla kuulemma on oppimista – uskotaan niihin ihan oikeasti. Vihervasemmistolaiset ovat kovasti kaivanneet Suomeen sitä kansainvälistä värinää. No, muun muassa tämä on sitä. Lisääntyneen ja raaistuneen katurikollisuuden ja raiskausten lisäksi.

Tätäkö me haluamme? Ja muistutetaanpas kymmenisen vuotta sitten annetusta tuomiosta. Teot olivat samantyyppisiä kuin tässä mainitussa tapauksessa. Käräjäoikeuden tuomio oli silloin 11 vuotta ehdotonta vankeutta ja hovioikeus pudotti sen kahdeksaan.

Nyt syyttäjä vaatii ehdollista. Toistan, ehdollista. Eli käytännössä ei siis tuomiota ollenkaan. Mitä oikeuslaitoksessa on tässä välissä tapahtunut? Demla-virus on tainnut levitä hälyttävästi.

Suomi tarvitsee ehdottomasti lisää eksoottista värinää. Kysykää vaikka vihervasemmistolaisilta. Koska afrikkalainen kaulakorumuoti rantautuu Suomeen?

2. Hakekaa onnettomat olematonta

Huulipunahallituksemme joka kovasti arvosteli Sipilän hallituksen aktiivimallia on sitten laittamassa pystyyn minkäs muun kuin Sipilän hallituksen aktiivimallin eli ensi keväästä alkaen työttömiltä vaadittaisiin neljän työpaikan hakemista per kuukausi tai sitten tulee karenssiuhka. Asiaan liittyen työministeri Tuula Haatainen osoittaa hallitsevansa sekä tahattoman komiikan että sen ettei hän tiedä työmaailmasta mitään:

Määrän täyttäminen tarkoittaisi sitä, että työnhakijat tekisivät vuodessa arviolta noin 14 miljoonaa työhakemusta tai muuta työnhakutapahtumaa. Työministeri Tuula Haatainen (sd) ei kuitenkaan pelkää, että laki johtaisi hakemustehtailuun.

– Me luotamme ihmiseen, että hän itse tietää, millaisia työpaikkoja hän hakee, Haatainen sanoi työ- ja elinkeinoministeriön tiedotustilaisuudessa.

Haettavien työpaikkojen tulisi kuitenkin olla sellaisia, joihin työnhakija voi perustellusti olettaa voivansa työllistyä.

Yli viisikymppinen työtön joka varsinkin asuu haja-asutusalueella tai yleensäkin pienemmällä paikkakunnalla tietää, että hän on ollut elämänsä viimeisessä työpaikassa. Kyseinen pakkohaku on hänelle pelkkää kiusantekoa. Näinpä uudistan sen yleisen työpaikkahakemusrungon jonka kehitin jo Sipilän hallituksen aikana. Se toimii tanskalaisilla ääkkösillä ja öökkösillä ja säästää niin työnhakijan kuin työnantajan vaivaa koska siinä huomataan että kyseessä oli pakkohakemus jota ei tarvitse käsitellä. Sen voi panna mappiin ö – tai siis ø – ja lähettää hakijalle automaattiviestin ”kiitos hakemuksestanne, valitettavasti valintamme ei tällä kertaa kohdistunut teihin”:

Vastaanottaja

Oy Firma Ab

Lähettäjä

Jorma Væænænen

HAKEMUS TYØPAIKKAAN

Pyydæn kunnioittaen, ettæ minut otettaisiin huomioon valitessanne uusia tyøkalujyrsijæ-kelkkamaalareita yrityksenne palvelukseen. Olen ahkera ja tyøteliæs tyøntekijæ.

Kunnioittaen,

Jorma Væænænen

Haettavan ammattialan voi tietysti vaihtaa ”haettavan” tehtävän mukaisesti. Hotellin respassa herää asian tiimoilta kysymys:

Koskeeko tämä hakupakko myös etnisesti edistyksellisiä elatusautomaatin piirissä olevia suomalaiseksi pakkotulkittavia henkilöitä? Jos he eivät hae, niin putoaako tuet?

Ei taida koskea. Ja eivät taida pudota. Olisi vaan hallitukselta mukava tietää, että millä perusteella? Eivätkös he ole niitä huippuosaajia? Joita halutaan lisää? Mitäs se oli, mitä Pauli Vahtera laski? 3,2 miljardia? Haittamaahanmuuton kustannukset per vuosi? Oliskos siinä jotain säästämisen mahdollisuutta? Suomalaisia kiusaamatta?

3. Jotain ihan muuta 108,24 eli jos se toimii, älä räplää

Tämä tietysti menee makuasioitten puolelle mutta antaapa hänen mennä. Niin, minähän kirjoitin autiotuvista tuossa hiukan aikaa sitten. Autiotupa on mainiosti suunniteltu ja se malliltaan sulautuu varsin mainiosti ympäröivään luontoon. Niin kuin vaikkapa tämä Saariselällä sijaitseva Rautulammen vanha päivätupa:

Mutta kyseinen tupahan, kehno, meni ja paloi. Niinpä tilalle suunniteltiin uusi. Sen suunnitteli oikein arkkitehti. Joka ei ehkä hoksannut että kun modernin taiteen museo ei oikein toimi edes Helsingissä niin tuskin se toimii sitten tunturissa:

Asiastahan voi tietysti jokainen olla omaa mieltään. Joka tapauksessa hotellin respasta toivotetaan kaikille hyvää alkavaa viikkoa.

30 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

1) Nythän pitää muistaa, että kyseessä on muslimiperhe. Nimiensä perusteella ovat kotoisin jostakin kaukaa Afrikan sarvesta. KVG. Ainakin nimien ja kuvien perusteella oletan. Nainen lienee "yksinhuoltajaäiti", eli todellisuudessa toinen tai kolmas vaimo tälle musulmaanimiehelle. Tämä "isäpuoli" on todennäköisesti lapsen biologinen isä eli naisen aviomies, mutta lasta ei ole tunnustettu isänsä lapseksi elatusmaksujen vuoksi. Elatusmaksut tietenkin saadaan täysimääräisenä Suomen valtion Kela Goldilla.

Orvaskeden värin vuoksi ilmeisesti sovellettiin tuomiossa intersektionaalista feminismiä ja tuomio oli siksi ehdollinen. -> On myös olemassa pieni kaukokatseinen mahdollisuus, että ehdollinen tuomio olisi siksi, kun heitä odottaa maastapoistaminen. Näin ei oikeuden kakkua tarvitsisi istua elätysautomaattivaltion piikkiin ja varsinaista karkoitusta odottaa vuositolkulla...

heppa

Mantsurian velho kirjoitti...

Mitenkä hyvin lienee arkkitehti ottanut luonnon olot huomioon? On nimittäin niin, että tuon vanhan autiotuvan katto löytyi kerran kokonaisena tuolta takana olevasta kurusta. Oli leijunut tuulen mukana kymmeniä metrejä. Eikä ollut edes se lappia pahiten runnellut mauri-myrsky kyseessä, vaan olipahan tavallinen vähän vireämpi tunturituuli puhallellut pitkin kurua. "arkkitehtoonisesti" pidän ko. autiotupaa täysin sopimattomana ympäristöönsä, mutta ei tuo uk-puisto enää olekaan muuta kuin poropaimenten ja turistien leikkipuisto, ei sillä mitään tekemistä ole luonnonsuojelun kanssa. Siten on aivan sama mitä sinne pykätään.

Nils- Aslak kirjoitti...

Minä olen syntynyt, sekä viettänyt lapsuuteni ja nuoruuteni nimenomaan tunturi- Lapissa. Jo 15- vuotiaana olin kulkenut tuhansia ja tuhansia kilometrejä Lapin jänkkiä, jokivarsissa ja tuntureilla.

Minun mielestäni tuo kammottava hökötys pitäisi heti purkaa ja haastaa Metsähallitus oikeuteen rikoksesta kansanryhmää kohtaan. Minä menisin yöpymään tuollaiseen vain äärimmäisessä hädässä ja se olisi viimeinen kerta, kun kulkisin sitä reittiä. Rakentaa sitten vaikka kaksi perinteistä sadan metrin välein, eivät ihmiset sieltä seuraa lähde hakemaan.

Metsähallituksen pääkonttori on Vantaalla ja se näkyy. Tuosta mökistä on mitä ilmeisimmin ollut päättämässä vain Helsingin seudulla asuvia ihmisiä. Naiskiintiö on ollut 65% ja transsuille ja lespoille tietysti 20,%. Kuinka moni heistä on edes käynyt Lapissa.

Noista mökeistä pitäisi olla päättämässä ainoastaan paikallista väkeä ja poromiehillä, metsästäjillä, etc, veto- oikeus.

Tinahattu kirjoitti...

Paljonkohan tuo hökkeli maksoi? Isäntäni ei hyväksyisi tuollaista.

Parhain terveisin,
Tinahattu
Puten uskollinen koira

Anonyymi kirjoitti...

Laki on kaikille sama, mutta tuomiot vain vaihtelee. - vanha viisaus
"He ovat rikoksen uhreja, eivät sen tekijöitä", totesi suurinpiirtein eräs sekoomuksen lahjakkaimmista poliitikoista.

Virkamiehillä on pätevyysvaatimuksia ja virkavastuu. Haataisen kaltaisilla poliitikonplantuilla ei kumpaakaan. Ja jälki on tietysti sen mukaista.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Eka jutussa jää ihmetyttämään, miksi asia on vasta nyt oikeudessa, jos teot ovat tapahtuneet 206-2018? Odotetaanko niin kauan, että pieni lapsi ei enää muista tapahtumia, sadistiset vanhemmat pääsevät kuin koira veräjästä ja ehkä saavat vielä tytön luokseen? Toivottavasti Vilja Erikan tarina ei saa jatkoa.

Tuo hökötys, jota taukotuvaksi kutsutaan ja ilmeisesti tuli veronmaksajille melkoisesti myös maksamaan, on omituinen, ruma ja sopimaton pohjoisen olosuhteisiin. Ehkä mokomaa aikanaan korjataan yhtä tarmokkaasti ja arkkitehtia kunnioittaen kuin Finlandia-taloa, eikä suostuta uskomaan, että Suomessa on talvi ja lunta myös tulevaisuudessa, väittäkööt elokapinoitsijat sitten mitä hyvänsä.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, nyt odottelemme mielenkiinnolla sisäministerin ja muiden vihervassareiden kommentteja kotouttamisen tarpeesta yms. Varmaankin matu-teollisuudelta löytyy (tai se luodaan) joku kurssitus aiheesta "kuinka pahat henget manataan silleen suomalaisittain, ja niin että se on ihquu". Ei kai me sentään niin rasistisia olla että kielletään kunniavieraita kokonaan harjoittamasta omaa kulttuuriaan, kun kerran heidän kotoisat tavat (kuten raiskaaminen ja joukkopahoinpitelyt) noin yleensäkin ollaan sallittu. Reaalimailmassa lapsen kiduttamisesta joutuisi loppu elämäksi vankilaan, mutta vihreätodellisuus elää omaa elämäänsä mikä on nähty niin monta kertaa ennenkin.

Kakkoskohta on sikäli surullinen, että siinä kiusataan juurikin ihmisiä joilla ei läheskään kaikilla oikeasti ole realistisia työllistymismahdollisuuksia. Ehkä sille työstäkieltäytyjäliitolle kuitenkin on tilausta kun noita turhia hakemuksia aletaan massatuottamaan. Ja parempi vaan ettei etnoilta vaadita mitään neljää hakemusta kuussa. Ei luku- ja kirjoitustaidotonta kukaan tässä maassa palkkaa, ja siitähän saataisiin taas yksi malliesimerkki suomalaisesta rasismista. Sitten jos joku pitäisi tiimin/työyhteisön maskotiksi palkata niin muut työntekijät saavat sen jälkeen kulkea varpaillaan ja varoa jokaista sanomistaan. Kahvitkin varmaan pitäisi kantaa suoraan pöytään ettei tarvitse rasismikorttia vetää esiin.

t.Puupääukko

Qroquius Kad kirjoitti...

Uudin 1:
Kyllä sinä veli Ykä olet nyt unohtanut Nuorten Älykkäiden Naisten uus- ja valtionuskonnon nimeltä kulttuurirelativismi:
ei meillä ole mitään oikeutta arvostella muita kulttuureja omasta näkökulmastamme!

Jos neekerikulttuuriin kuuluu pikkulapsen kidutus henkien karkottamiseksi, on se aivan yhtä hyvä kulttuuri kuin meidänkin! Sitäpaitsi satuttavathan-han-han han-suomalaisetkinhan-han-han lapsiaanhan-han-han!

Uudin 2:
Saattaapi sille henkienkarkottajallekin langeta karenssi, kun häntä ei vähääkään nappaa tuo olemattomien työpaikkojen etsiskely, mutta mitä siitä?
Se ei kosketa henkienkarkottajan finansseja laisinkaan, koska harkinnanvarainen toimeentulotuki.

Uudin 3:
Tuo palanut tupa edusti setämiesten vanha-ajattelua, jota ei tarvita enää missään eikä mihinkään.
Uusi tupa taas edustaa Nuorten Älykkäiden Naisten (ikään ja sukupuoleen katsomatta) uutta, dynaamista ja edistyksellistä ajattelua, eikä sitä saa arvostella, tai syyllistyy viha-ajatteluun!

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Onko tuo uusi tupa palamatonta materiaalia?

Anonyymi kirjoitti...


Olosuhteisiin nähden on sanottava, että teot olivat täysin järkeviä ja loogisia ja ne tehtiin pikku potilaan parantamiseksi parhaalla, mahdollisella tavalla - hyenaa kun ei sattunut olemaan saatavilla:

https://news.trust.org/item/20131007132825-oupwe/

https://www.bbc.com/news/magazine-24539989

https://www.reuters.com/article/us-somalia-hyena-idUSKBN20P1AR

https://knowledgenuts.com/deadly-somali-cure-for-mental-illness/

https://www.medicaldaily.com/somalias-mentally-ill-caged-hyenas-nurse-challenges-practice-calling-it-nonsense-260212


On todella upeaa nähdä, kuinka kulttuurimme rikastuu; tätäkään ei olisi koskaan nähty täällä Hämeessä illman näitä moniosaajia! Ja mitä me olemme tuomitsemaan muiden kulttuuria! Kaikki kulttuurit ovat yhtä hyviä ja kannibalismi on vain makuasia...

Anonyymi kirjoitti...

1.Eli on noituuskin nyt sitten valtiovallan otollisella avustuksella palautettu suomalaiseen yhteiselatuskuntaan.
1625-1825 menetti 99 suomalaista päänsä noituudesta, 22 miestä ja 78 naista.
Sivistysvaltiossa selviää Kelakorvauksia nostamalla.
Näin se kulttuuri kehittyy.

2.Kyllä ne moniosaajia on. Käyttävät sujuvasti sekä harjaa että rikkakihveliä. Notkuvat puhelin kourassa jossain vilvikistossa ja häviävät kun tarvitaan.
Ei sitä moni osaa.

3.Vittumainen rakentaa. Ei pidä vettä eikä lämpöä. Arkkitehdin näkemys samasta aiheesta: Sisältää lukuisia arkkitehtoonisia yksityiskohtia.
voijumala###

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Täytyy kyllä sanoa, että olen Pravdan mielipidekirjoittajan kanssa eri mieltä.
CO2 päästöjen pienentämiseksi vastaanottokeskusten sähkönkulutusta täytyy vähentää!
Ei Suomi voi muutoin olla kokoaan suurempi.

Suojateille tarvitaan parempi valaistus

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys hepalle, Mantsurian velholle, Nils-Aslakille, Tinaahatulle, Tapsalle vaan, Rouva Anolle, Puupääukolle, Qroquius Kadille, buurille johannesbuurista, Anolle, voijumalalle ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne.

heppa: Asia lienee juuri niin kuin sanoit. Tosin sitä maastapoistamista tuskin lienee luvassa.

Mantsurian velho, Nils-Aslak, Tinahattu, Rouva Ano, buuri johannesbuurista & voijumala: Makuraati näyttää olevan samaa mieltä. Ja kyllähän nuo puusta on tehty. Ja puuhan palaa.

Tapsa vaan: Kyllä. Poliitikko voi mennä täysin utopiansa ajamana. Hän sanoo ”mitä”, eikä hänen tarvitse ajatella että ”miten”.

Rouva Ano: Tuo käsittelyn hitaus ei ole oikeuslaitoksessa enää vika vaan ominaisuus. Se on ollut sellaista valitettavasti jo iät ja ajat.

Puupääukko: Joo, tulossa on todennäköisesti lisää propagandaa jossa esitellään onnistuneita kotoutumismannekiineja. Ja etnojen kohdalla tietysti palkattaisiin julkiselle sektorille hakemusavustajia.

Qroquius Kad: Pakko tunnustaa, että minä edelleenkin harhaudun herkästi tuonne reaalimaailman puolelle ja säännöllisesti unohdan että mehän elämme interperspirationaalisessa todellisuudessa.

Ano: Kiitos valaisevista ja pirun rankoista linkeistä.

voijumala: Tällaisia tapauksia tiedän jo 1990-luvulta.

VNV: Eiköhän se viikate tänne haja-asutusalueelle kumminkin iske.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys!

1600-luvun Ruotsissa (ml. Suomi) oli juu rikoskohdat noituudelle, mutta tästä erikseen väkivallalle. Tuolloisenkin lain mukaan piti tuollainen väkivalta, eritoten lasta kohtaan, tuomita ankarasti. Normaali fyysinen kuritus oli sallittu, mutta vammojen tuottaminen ylitti rajan, että heilahti. Noituus motiivina tietysti teki tuomarin suhtautumisen vielä jyrkemmäksi. Varsinaisen noituushan oli sinänsä väkivallaton rikos. Syytteeseen saattoi päästä, jos noitaprospektia epäiltiin esim. naapurin, tämän karjan tai lasten katsomisesta ns. pahalla silmällä. Mieleen tulee jotakin analogiaa nykyiseenkin lainkäyttöön.

Yle sekä vissiin joku muu journaali on syksyn mittaan tehnyt muutaman jutun tästä uudesta autiotuvasta. Juttuihin valikoituneet käyttäjät ovat kovasti kehuneet tilojen toiminnallisuutta, kuivatustilojen runsautta, tuvan valoisuutta ym. En minä tällaista käytännöllistä näkemystä halua lytätä. Ilmeisesti kumminkin vaeltajissa yhä on puristeja, jotka pitävät perinteistä hirsitupaa tuohon ympäristöön ainoana oikeaoppisena. Enkä tätäkään näkemystä halua lytätä.

Yhdessä näistä jutuista joku Metsähallituksen Luontopalvelujen kiho availi hökötyksen rakennustekniikkaa ja kustannustenkin muodostumista.

Kertoi, että tämän rakentaminen tuli halvemmaksi kuin perinteisen hirsimökin. Selitys: tämä on tehty jossain kunnon pajalla ennalta tehdyistä puuaineselementeistä, jotka sitten roudattiin paikan päälle, ja maastossa ei työmiesten/henkilöiden tarvinnut kovin montaa päivää tepuloida. Toki mulla herää kysymyksiä, että mitäs eriä ja oletuksia vertailulaskelmaan sisältyikään? Unohtuiko arkkitehdille luomuksesta maksettu palkkio? Kestääkö tuvan valmiiksi veistetyistä hirsistä kokoaminen moninkertaisesti kauemmin kuin elementtivärkin pystyttäminen? Ettei vaan olisi laskettu hirsirakentamisen hinnaksi ns. paikalla veistämistä? No, talvi näyttää, kuinka katon sisävee lumensa kantaa, ja sulavedet poies pissii.

Terv. Achtung

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys immeiset.
Minä tuota mietin, että missä/mistä luin tästä arkkitehdin ihmetyöstä, joka tuonna tunturiin on nakattu. Achtung sen tuossa sitten kertoikin, eli mehtähallituksen luontopalvelut siitä kertoi. Taisin sieltä ihan jotain muuta katsella, vaan tämä kiinnosti niin, että lukeahan se juttu piti.
Nuo mustanpuhuvat melkein maata viistävät kattokappaleet on suunnattu kuulemma niin, että ne kovimmat tuuelt ja tuiskut tulevat niistä suunnista. On isoa ikkunaa sitten toisaalle joista ihailla "ruskaa pakkasella". Sama ajatus tuli jo silloin mieleen, jonka Achtung tuossa mainitsi, että mitenkä katto kestää sen talven lumikuorman jona tuo kovimpien tuulten mukanaan tuoma suuntaus tuo. Kun ei se ilmasto kuitenkaan vielä niin paljoa muutu, että lunta ei jänkhän laialle sataisi. Ja katon rakenne on oivallinen sitä kuormaa katolle kerryttämään. Ja suojasäällä se sulaa ja heti perään jäätyy ja lisää tulee, niin saattaa olla melkoinen nietos tuossa katon taitteessa keväänkorvalla. Siinä huonommat kattoristikot rutisee niin ettei etelä mies uskalla yön vanhakis tuvassa olla.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Achtungille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Achtung: Niin, Suomi ja länsimaat ovat jo kauan aikaa sitten päässeet eroon moisesta takapajuisuudesta. Suomessa vaan ei saa edes sanoa, että tietyt kulttuurit sisältävät takapajuisuutta jota ei pitäisi koskaan laskea maahamme. Mitä tulee tuohon tupaan niin olen minä eräässäkin tuvassa ollut ja ne ovat olleet – ne perinteiset – aivan toimivia ratkaisuja. Enkä jaksa uskoa, että perinteisen tuvan rakentaminen niin tolkuttoman kallista olisi. Uskon, että joku/jotkut saivat vaan päähänsä että nyt täytyy saada modernia.

Huru-ukko: Hyviä huomioita.

Anonyymi kirjoitti...

Ruma mutta toimiva

Se uusi tupa nimittäin. Palanut tupa oli verhoamaton hirsitupa ja semmoinen seinä ei ole kovin lämmin, eikä lämpiä nopeasti. Kattoratkaisu on uudessa erikoinen – mikäs vika harjakatossa on? Antaas kattoo ny kuinka käy. Sisältä näyttää olevan asiallinen ja valoisa. Ja sen verran tiivis, että pysyy myyrät ulkona. Ainakin suveen asti.

Kun on tullut mökille teetettyä kaikenmoista, tiedän hirsirakenteen olevan kallis paikanpäällä tehtynä, todella kallis. Nykyiset tessit kerryttää maastopäiville ja -öille hintaa. Lautamökki nousee nopeammin ja on painumatta valmis. Laudoista ja levyistä tulee hyvä mökki nopeasti. Kaikkein nopein kasata ja halvin kasauskustannuksiltaan on elementtimökki. Tällä on etunaan vielä se, että se tehdään sisällä, sade ei kastele seinäneristeitä.

Yhden mökin kasasimme - Kaverin saaren – meni viikko ja viikonloppu. Ei koneita käytössä, takstoolit oli valmiksi tehtyjä. Samoin perustukset. 3 ukkoa, ammattimiehiä, verkkoinssi, paperimies ja työasema-asiantuntija*. Mökki oli veistetty, numeroitu ja roudattu edeltäkäsin saareen. Maalata ei ehditty ja osa hommista jäi odottamaan seuraavaa suvea – mökin pitää asettua, hirsien painua. Katto jäi alushuovalle, päälihuopa laitettiin vasta seuraavana vuonna.

Toinen esimerkki mökki ilmestyi mökille, pakun kydissä. Päivässä pystyyn pakun hiiabbi parin ukon apuna, elementit olis toki kantamallakin siirtyneet. Seuraavana päivänä tuli sähkäri ja kytki sähköt. Lady of the House siivosi pölyt sisältä, asetteli matot ja verhot ja minä naulailin päällimmäisen huopakerroksen katoon. Maalaus valmiina jo tullessa.

*Tässä on vähän jekkua, kaikki me olemme olleet raksalla hommissa, omalla tai kaverien.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies ja kiitos lisäyksistä. Ja onhan siellä nyt suoja kulkijalle joka tapauksessa. aivan karmean näköinen tuossa maastossa tosin.

tira kirjoitti...

1. Miten kummassa nuo pahat henget ovatkin aina pesiytyneet vain naispuolisiin, jopa pikkulapsissa. Noidat olivat aina naisia, vai onko joku kuullut noitaukoista? Hannussa ja Kertussa paha miesnoita työntämässä lapsia uuniin? Joku sukupuolentutkija varmaan voisi selittää. Ja tällä vain ehdollista vaativalla syyttäjällä olisikin aika hiton paljon selitettävää. Toivottavasti menee korkeimpaan oikeuteen ja saadaan ennakkopäätös lasten kiduttamisesta. Se ei toivon mukaan ole sama kuin syyttäjän, jonka sukupuoleksi veikkaisin naista. Jos on valittava kumman oikeudet ovat tärkeämmät, pienen lapsen tai sadistisen mamun, niin. Hyi helvetti. - Samaan aikaan toisaalla ylen uutisessa: suomalainen pariskunta syytteessä 8 v. lapsensa pahoinpitelystä. Toistuvaa tukistelua. Oletan, että useimmat täällä kommentoijat ovat ns. tukkapölly-, nyrkki-, vitsa- tai koiranremmisukupolvea, joten kannattaisikohan keskittyä niihin oikeisiin rikoksiin.

2. "Me (siis ketkä me? SDP?) luotamme ihmiseen että hän tietää itse millaisia työpaikkoja hakee"- ministeri Haatainen on niin asian ytimessä. Hitsari etsii hitsarin duunia, levyseppä levysepän. Eli koulutustaan ja ammattitaitoaan vastaavaa. Toisin on etnisten kanssa. Heillä ei ole työhaluja, koulutusta eikä ammatti- tai kielitaitoa, mutta uhoa sitäkin enemmän. Näiden poppamiesten perillisten suurin haave on olla lääkäri. Ja kun se haave on niin vahva, niin sen järkevä estäminen on taas niin rasismia. Ja se lähihoitajaksi innoissaan opiskeleva kanttura ja kakarat saavat taas turpiinsa kun iskää sorsitaan. Suomi on paska maa ja laitankin tässä perheenyhdistämisvaatimuksen migriin. - Pahoittelen yleistystä. Voihan niiitä somalilääkäreitäkin Suomessa olla.

3. Täh? Onko tämä kuva oikeasti arkkitehdin ronttaama käsitys autiotuvasta? Pelkästään etupuolella 8 ikkunaa, autotalli lienee piilotettu takapuolelle. En ole koskaan käynyt Lapissa, mutta lukenut paljon hehkutusta noista tuvista joihin uupunut samooja kaikkensa antaneena lattialle lyyhistyy ja alkaa noudattaa niitä tiukkoja sääntöjä jotka pitävät seuraavatkin tulijat hengissä. Klapien hakkaaminen jne. Tuo arkkitehdin mötti oli kuin pikku hotla tehtynä saksalaisturisteille. Herzlich willkommen wieder, liebe Kameraden. Ei sitä koko Lappia tartte taas polttaa, mutta tuollaiset ei kuulu mihinkään maisemaan kehäkolmosen ulkopuolella.

4. O.t. Jos kukaan ei äänestäisi näissä "hyvinvointi"aluevaaleissa niin vaikka mielipiteemme olisi selkeä, sillä ei olisi mitään vaikutusta poliitikkojen toimintaan. Kun siellä nyt tulee istumaan 2 x nykyinen lauma. Eikä maksa kuulemma mitään.


Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, tira.

1. Itse asiassa myös miehiä on sekä poltettu että hirtetty noitina. Vähemmän kyllä kuin naisia. Veikkaan, että tuomio ei muutu ainakaan kovemmaksi. Ja joo, selkääni minäkin olen aikanani saanut. Itse asiassa ihan ansiosta. En ole katkera.

2. Onhan niin, että se mainitsemasi porukka ei ole tullut tänne hakeakseen töitä vaan heille on kerrottu että täällä on typerien tomppelien maa joka elättää heidät heidän etnisyytensä vuoksi. Ja nostaa heidät vielä jalustalle. Oikeastaan en syytä heitä. Ei se tyhmä ole joka pyytää.

3. Tämä on kai sitä nykyaikaa ja minä olen vaan semmonen vanhanaikainen käppäukko joka haluan tuvan enkä uutta Kiasmaa. Sinänsä muuten tuvat tuolla Ruotsin ja Norjan puolella eivät ole autiotupia vaan lähestulkoon hotelleja. On siellä laavujakin mutta ne mielletään hätämajoitukseksi.

4. Todennäköisesti näin. Heillä kun on ns. saavutettu etu. Ei sitä saa ottaa pois.

Jaska Brown kirjoitti...

Tuo Rautulammen autiotupa on Rautulammen laakson ylivoimaisesti paras paikka. Se on nimittäin ainoa paikka, josta ei näe miltä tupa näyttää ulkoa.

Qroquius Kad kirjoitti...

Tarkkoja jos ollaan, on Suomessa ollut 453 noitaoikeudenkäyntiä, joista noin puolet on päättynyt vapauttavaan tuomioon.
Kuolemantuomio annettiin vain sellaisesta noituudesta, jossa katsottiin noituuden aiheuttaneen jonkun kuoleman.

Suomessa noituudesta tuomituista noin 70 % oli miehiä.

Feministisessä teoriassa noitavainot on usein kuvattu ”sotana naisia vastaan”, jonka toimeenpanijoina oli ensisijaisesti miehiä ja erityisesti valtaapitäviä miehiä.
Noitien leimaaminen ja murhaaminen oli kuitenkin todellisuudessa ruohonjuuritason toimintaa, johon osallistui niin miehiä kuin naisiakin.

Suurin osa noitasyytöksistä syntyi naistenvälisistä kiistoista(!) ja miehet osallistuivat niihin vain sivuroolissa. Lisäksi noitavainot eivät rajoittuneet pelkästään naisiin, vaan esimerkiksi Islannissa 90 %, Virossa 60 % ja vuosina 1520–1699 Suomessa ainakin 50 % vainoissa tuomituista oli miehiä.

Also sprach Wikipedia:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Noitavainot

Anonyymi kirjoitti...

Ei tuo yksi kuva ole kaulakorumuotia vaan nigeriaisen rengaskierrätyslaitoksen työtekijät pesemässä rengasta ennen sen jatkojalostusta.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Tuo bunkkeri tuo mieleen itse asiassa matkailuauton, niissäkin on kummallisia akkunoita kummallisissa paikoissa. Tarkoitus lie tarjota näkymä ulos joka petipaikkaan.

Muistaakseni 80-luvulla olin Partekin raksamyyjäkurssilla jossa minua valistettiin reiän - oven tai ikkunan - maksavan 1000 markkaa ylimääräistä*. Silloin oli muotia tehdä pieniä ikkunoita kummallisiin paikkoihin. Ei aukon hinta ainakaan laskenut ole. Onhan valtiolla rahaa!

*Idea oli ikkunoista tinkaavan asiakkaan ohjaaminen alennuksen vaatimisen sijasta pohtimaan hyödyttömien räppänöiden tarpeellisuutta.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Jaska Brownille, Qroquius Kadille, Huru-ukolle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Jaska: Tuo oli kyllä osuva pointti.

Qroquius Kad: Kiitos täsmennyksestä. Eli ei se miehillekään ollut todellakaan herkkua. Ja laitetaan asiaa sivuava kappale eli Rush: Witch Hunt:

https://www.youtube.com/watch?v=_MWzDKE4zbY

Huru-ukko: Se peseminen vaan tapahtui bensiinillä ja jatkojalostus sytyttämällä niin että rengas on edelleenkin hepun kaulassa. Afrikkalaisia innovaatioita.

Pyssymies: Kiitos lisäyksestä.

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää olevan kilpurin rengas kuvassa. Niitä jäi kisan jälkeen SA:aan ja niitä vietiin mm. rhodesiaan. Värkäsivät niistä pyöriä miinanraivausajoneuvohinsa. Ko, värkki käytti pakettivolkkarin akseleita ja moottoria ja sen pintapaine jäi leveiden renkaiden vuoksi niin matalaksi, että ei räjäyttänyt miinoja. Maaperätutkansa löysi miinat ihan kunnon vauhdissa ja leveys riitti muistaakseni kolmemetriseen puhtaaseen alueeseen. Niin, että ajamalla sinne ja takaisin tuli tie puhtaaksi. Vissisti nopeampaa kuin pistimellä tökkiminen ta miinaharavan kanssa tarpominen.

On eroa valkoisten uusiokäytöllä ja mustien uusiokäytöllä.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Tuossa tapauksessa sinänsä se mustien uusiokäyttö on renkaan käyttäminen hirvittävään kidutusmurhaan. Afrikkalaisia innovaatioita.

tira kirjoitti...

Onkohan missään ihmisen kekseliäisyys niin huipussaan kuin uusissa murha- ja kidutuskeinoissa? Toinen toistaan vastenmielisempiä innovaatioita, joita niin tietyt valtiokoneistot kuin rikollisetkin hyödyntävät.

Ykä kohta 2: Kyllä minä syyllistän myös heitä. Uskontoaan, kasvatustaan, jotka antavat heille sen harhaisen kuvan että ovat minne tahansa tervetulleita ja kaikki muu on rasismia. Passit Kanaalin pohjassa mutta kännykkä kädessä etsimässä maata jossa on parhaat taloudelliset edut ja olosuhteet tekemään sitä samaa kuin kotimaissaan - eli ei mitään. Maata, joka arvostaa heitä ihonvärin tai kivan eksoottisen uskonnon takia. En kannata härskiä hyväksikäyttöä jonka nämä tulijat totisesti hallitsevat.

QK, ihan oikeasti en ole feministi enkä kannata tasa-arvoa joka kuulemma feminismin tavoite - tasapäisyydestä nyt puhumattakaan - mutta nöyrästi painan pääni tiedon edessä. Olen ihan oikeasti kuvitellut, että vain naisia poltettiin/hukutettiin noitina. Sitä se satukirjojen lukeminen teettää. Noita-akkoja ja myrkkyomenoita. Nuo wikin antamat luvut olivat kyllä aika vaappuvia, parhaimmillaan yli 9 miljoonaa, sitten vain 50.000. Jokainen numero toki liikaa kun kyse ei ole muusta kuin ihmisen tappamisesta. Tässä julmuudessa tietenkin ykkösenä taas uskonto, ja seuraavana sitten raha ja kateus. Eikös noituuteen aikoinaan riittänyt jo se, että katsoi pahalla silmällä naapurin lehmää joka sitten ehtyi? Tai jos mies kävi vieraissa hehkeän nuoren naisen luona, noitahan sen viekoitteli vaikka oma 120-kiloinen vaimo olisi miten käynyt kirkkoisiä kuuntelemassa joka sunnuntai. Uskonnollahan ei koskaan ole mitään tekemistä minkään kanssa. Ei sitten niin minkään.

O.t. taas. Pääministerimme on tuutilullannut telkkarissa Maria Veitolan kanssa ja nyt hän jahtaa cooper-ennätystään ja puolimaratonia ja pitänyt musabileitä Pete Parkkosen (kade), Diandran ja Anna Abreun kanssa. Siis tämä sama henkilö jolla - eikä mieheelläänkään ollut aikaa käydä edes kaupassa. Pakko varmaan vilkaista mitkä ne pääministerin tehtävät perustuslain mukaan ovatkaan. Sopii toivoa, että sitä kutrien katkaisua ei tehty työajalla - tutkiva journalismi haloo.

Iiris Suomela vaatii, että koska ilmastomuutos ja feminismi ovat niin vaiettuja agendoja, niin pakko niitä on saada lisää hallituslistalle. Siis jos jollekin jäi epäselväksi: feminismi=tasa-arvo. Ja nyt ette jätkät wikistä lunttaa, reilu peli: kuka on tämän hallituksen tasa-arvoministeri?

Qroquius Kad kirjoitti...

Minun täytyi luntata se tasa-arvogangsteri ja se oli joku Åtte Blåmqvist tai joku sellainen, josta ei tähän asti ole kuultu paljon mitään.

Mitäpä turhia, tasa-arvohan toteutuu täyttä häkää;
let's get over it!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys tiralle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne. Ihminen on kertakaikkisen vittumainen otus. Tira on syyllistämisessään tietysti oikeassa mutta tilannetta ei olisi olemassa ilman meidän omia hyödyllisiä idiootteja. Ja minunkin muuten piti luntata niin kuin Qroquius Kadinkin.