torstai 7. lokakuuta 2021

ANTERO LÄRVÄNEN JA UHRIJUHLA

- Hyvää päivää, hyvät kuuntelijat. Täällä Antero Lärvänen tällä kertaa Turun saaristosta jonne meidät on kuskattu mukavasti sisäministeriön saaristoalus Lättäpeellä. Itse asiassa meillä ei ole mitään käsitystä siitä, mitä lähetyksemme koskee sillä olemme tulleet tänne kutsuttuina eikä syytä ole kerrottu. Mutta eiköhän syy pian selviä sillä meitä lähestyy vanha tuttavamme eli saneleva ja ihmisten asioihin kärsänsä työntävä korkea-arvoinen virkahenkilö Lennipirkitta Löröttät-Sixteen. Tervehdys, Lennipirkitta, mistähän tässä oikein on kysymys?

- Tervehdys, Antero. No tässähän on kyse siitä, että teille kehitysavun arvostelijoille lyödään nyt kerralla jauhot suuhun.

- Jaa, no lyödään sitten vaan mutta kuinkas näin tapahtuu?

- No tehän olette aina sanoneet että kehitysapu on pakkoverotettua rahaa köyhiltä länsimaalaisilta rikkaille afrikkalaisille gepardihattujohtajille. Mutta nyt me näytämme teille, että tällä kertaa näin ei ole. Gepardihatut eivät saa latin lutia.

- No mutta tämähän on sitten ihan oikea ilon ja onnen päivä. Tarkoittaako tämä sitä, että Suomi lopettaa järjettömän ja täysin tuloksettoman kehitysavun ja käyttää kyseisen rahan johonkin tarpeelliseen tai ainakin jättää ottamatta kehitysavun verran velkaa?

- No eihän tietenkään. Sinähän ihan tyhmiä kysyt. Kyllä koko raha käytetään joka riikintaaleria myöten.

- No mutta… kuinkas… mitteekö…

- Seuratkaapas.

- No mutta, tuonnehan niemen kärkeen on rakennettu ihan hemmetin iso puu-ukko. Vähän niin kuin The Wicker Man-elokuvassa.

- No niin on. Tosin sen rakensivat käskystä laivaston pioneerit kun ei me itse osata.

- No ei kai siellä ihmisuhria sentään… niin kuin siinä elokuvassa?

- Ei. Mutta katsokaapas jätkät tuota hökötystä tarkemmin.

- Mutta hei… voi juma örtsy… sehän on täynnä rahaa!

- Kyllä. Sadan euron seteleitä. Kaikkiaan 1.257 miljoonaa euroa. Eli toisin sanoen 1.25 miljardia euroa. Vuositainen kehitysapumääräraha.

- No miksi ihmeessä se raha on köijätty tuon häkkyrän sisälle?

- Se poltetaan. Ihan hetken kuluttua. 1.25 miljardia euroa.

- Minkä ihmeen takia? Sehän on silkkaa hulluutta.

- Ei se suinkaan sitä ole. Se osoittaa, että te käppäukot olette oikeassa. Omalla tavallanne vaikka ainahan te väärässä olettekin. Periaatteellisesti väärässä ja periaatettahan eivät faktat pahemmin häiritse. Ei meille suvaitsevais-tiedostaville ihmisille ole niinkään tärkeää että mihin poltettavaksi määrätty raha menee. Pääasia on että se poltetaan. Kas kun suvaitsevais-tiedostavan toiminnan onnistumista ei mitata varsinaisen onnistumisen kautta vaan asiaan poltetun rahamäärän kautta. Ja  nimenomaan niin että se on joidenkin muiden kuin meidän ansaitsemaa rahaa. Kas kun eihän me itse actually ansaita mitään. Mutta voi luoja, että me olemme hyviä sitä käyttämään. Ja tällä pannaan teiltä turvat tukkoon. Latin lutia ei mene gepardihatuille. Niin että ei parane käppäukon valittaa. NO NIIN, TYTÖT! TULTA NURKKIIN!

- Tuota… ennen kuin te sytytätte niin saadaanks me ottaa tuosta parikymmentä miljoonaa? Me luvataan käyttää ne saunan pesän virikkeenä Lällävedellä. Oltais vähän niinkun… tiedostavassa hengessä mukana.

- Hä-hää! Älkääs jätkät yrittäkö. Ei me tohon halpaan mennä. No niin, tytöt…

Hösse: Jaahah… siinä sitä menee melkein kahden vuoden armeijan hankintamäärärahat… tai ties minkälainen määrä tekemätöntä tietyötä… savuna ilmaan… niin kuin on toisaalta mennyt joka vuosi ennenkin… muoto vaan vaihtuu…

Pertta: Ja siinä menee ties kuinka monta sosiaali- ja terveysalan suorittavan tason työpaikkaa… tai teho-osastopaikkoja… savuna ilmaan… niin kuin on toisaalta mennyt joka vuosi ennenkin… muoto vaan vaihtuu… ja ämmät pyörii rovion ympärillä kuin ruottalaisnaiset sen midsommarfittaninsa ympärillä… rupeaa tuo hihkuminen muistuttamaan uskonnollista kiihkoa…

Antero: Vaan hei Lennipirkitta! Kai sitten seuraavaksi poltetaan se haittamaahanmuuttoteolliseen koneistoon vuosittain upotettava kolme miljardia ja risat? Ja sehän meinaa että kun tarvittava egouhraus on tehty niin etnisesti edistyksellisiä elätettäviä käsketään etsimään uudet elättäjät ja asiaan liittyvät akateemiset suojatyöllistetyt voivat kokeilla houkuttelevuuttaan yksityisen sektorin työmarkkinoilla? Kun se raha on poltettu.

- Voi Antero. Kyllä sinä olet niin lapsellinen. Totta kai se raha käytetään edelleenkin Suomessa. Kas kun mainitsemasi elätettävät ovat käveleviä solidaarisuuspokaaleja jotka todistavat meidän hyvän ihmisyyden. He ovat meille välttämättömiä. Heitä tarvitaan, että pääsemme ruokkimaan egoamme moittiessamme teidän epätiedostavaa asennetta heitä kohtaan. Niin joo, tavallaan me tarvitsemme teitäkin. Että meillä on joku, jota tuomita. Meillä ei ole hyvä olla jos meillä ei ole tiedostavan paha olla. Ja nuo siskomme ja parrakkaat siskomme joita nimität akateemisiksi suojatyöläisiksi tarvitsevat ja ansaitsevat tietenkin turvatun elannon. Ei kai heitä varsinaisiin töihinkään voi komentaa? Ja tähän kuuluu tietysti myös juuri poltetun kehitysapurahan piiriin kuuluvat toiset siskot ja parrakkaat siskot joiden elanto tulee turvata. Joten tämän rovion lisäksi poltetaan jatkossa hiljaisemmalla liekillä kolme miljardia ja huomattavasti suuremmat risat.

 - Niin… minä sitä aika ajoin kyselen vähän tyhmiä. Olis kai tää pitänyt muutenkin ymmärtää.

- No niinhän sinä Antero kyselet. Muista kaksi perusasiaa: Tiedostavan egon ruoka ja turvattu elatus. Tiedostavan egon ruoka ja turvattu elatus. Onhan kyse sentään työtätekevän kansan työtätekemättömästä älyllisestä iskukaaderista.

- Ja näinhän se olikin. Täällä Antero Lärvänen, uhrijuhlilta Turun saaristosta. Taidanpa lopettaa lähetykseni tähän. Siirto rutioon.

17 kommenttia:

Juha Kivela kirjoitti...

Kokoomus ja Pertti Salolainen - lienee kaappivihreä (?) - ilmoittautui sitten virallisesti kantasuomalaisten veronmaksajien veroeurojen vastuulliseksi polttelijaksi taivaan tuuliin... Nyt Kokoomuksen harjoittaman politiikan ymmärtää jälleen monta nuotiota paremmin.

Valitettavasti maksumuurin takana.

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/olen-erittain-iloinen-siita-etta-elokapina-liike-on-olemassa-sanoo-entinen-kokoomuspomo-pertti-salolainen-jolle-luonnonsuojelija-on-kova-jatka/35ee31ff-15fc-4b1b-9a63-cb9b6e524ba6

Anonyymi kirjoitti...

Jos olisin niitä miehiä, niin melkein itkisin...

Eiku hetki... Tuollainen toiminta tekee kenestä hyvänsä yhden niistä miehistä.

Juntti ei tajua, mutta ei kai tarvitsekaan, ainakaan viherpunikkien mielestä.

--Madri

Anonyymi kirjoitti...

Jaa niin... Jäi mainitsematta yksi pikkujuttu siitä CO2-hysteriasta:

https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/maailman-pahin-kasvihuonekaasu-23-500-x-co2-huvikseen-videoitu-koe-vapautti-paastoja-kuin-300-000-km-autolla-metallivuoka-kellui-tyhjan-paalla-kuin-magiaa/7c6edb44-eb5c-468e-ae05-240dddffcadc

Ei ole kaunis linkki mutta sisältö on Asiaa(tm)

--Madri

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Juha Kivelälle ja Madrille & kiitos kommenteistanne.

Juha: Jaa, valtamedia taitaa kaivella laarin pohjia. Ja niitähän riittää. Mahtaakohan Salolainen elää teini-ikäänsä uudestaan?

Madri:

Viesti1: Tässä monikin mies miettii että tirauttaisiko itkut vai sumpit.

Viesti2: Kiitos linkistä. Meni näköjään maksumuurin taakse mutta olen törmännyt siihen ennenkin. Ei siitä hirveästi metelöidä. Kas kun CO2 on pop.

Qroquius Kad kirjoitti...

Naisistumisen myötä yhteiskunta lapsistuu, ja tähän asti ollaan jo tultu:

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008314302.html

Tasavallan presidentti ja rouva Jenni Haukion vihtori Sauli Väinämö antoi uutistoimisto Reutersille haastattelun ilmastohätätilasta työparinsa kanssa.
Työpari oli Nella Salminen, 16 vuotta.

Niin.
Valtionpäämies antaa haastattelua kansainväliselle uutistoimistolle, ja siinä hänen vieressään kypsiä viisauksiaan laukoo tasavertaisena pienipimppinen tyttö, joka ei voi äänestää, ei saada ajokorttia eikä ampuma-aselupaa saati ostaa alkoholia tai tupakkaa.

Mutta se ei ole estänyt istuttamasta häntä valtionpäämiehen viereen tasavertaisena parina.

Tällä menolla se äänestysikäraja tosiaan on kohta 16 vuotta – sitä vanhemmat eivät saa äänestää tai muutenkaan häiritä Toveri Lapsia johtamasta maailmaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Karmeinta lienee että Niinistö on äärimmäisen suosittu presidentti. Otsikossa hänen kerrotaan sanovan:

”Olenko valmis vahingoittamaan itseäni vai lapsiani?”

Itseään hän ei varmaan ole, mutta tulevia lapsia kyllä koska hän ei tee mitään suomalaisen elinkeinoelämän tuhoamisen estämiseen noitten 16-vuotiaitten ja 16-vuotiaitten tasolle jääneitten aikuisten kirjoilla olevien muodikkaan kiiman vuoksi.

Ja muistutetaan itse kirjoituksesta että suomalaisten rahoja poltetaan kehitysapuroviolla yli miljardi vuodessa.

Anonyymi kirjoitti...

1257 miljoonaa euroa. Näin paljon suomi ottaa velkaa ja roudaa sen ulkomaille. Suomalaisten pitää maksaa tämä velka, velka joka ei ole suomalaisia mitenkään hyödyttänyt. Miksi?

pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän nää ilmastohumpat ja kehareille suunnatut avustukset ja niiden palvonta täällä on nykyajan uskontoja. Monelle jälkikristillisen ajan maallistuneelle suomalaiselle tuottaa mielihyvää palvoa näitä kohteita. Ei tarvitse tuntea synnin taakkaa ja itseänsä kurjaksi maan matoseksi kun saa tehdä hyvää ja palvoa kultamunia ja ilmastoa. Valitettavasti näitä vain on pakko palvoa jotta voi kulkea hyvän ihmisen maineessa. Muuten omat koirat puree ja voi tulla esim. leimatuksi gauheeksi rasistipersuksi.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja Tapsalle vaan. Joo. Kyseessähän on nykyajan varsin fanaattinen uskonto jonka palvojat ovat vapauttaneet itsensä kaikista reaalimaailman kahleista. Ja joiden elatus turvataan niitten toimesta jotka siellä reaalimaailmassa elävät.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, tähän on pakko lainata Vahteran viimeisimmän blogin kommenttiosiota:
”Lukusanat sotkevat keskihenkilön kyvyn hahmottaa asioiden suuruusluokkia. Suuri osa päättäjistämme kuuluu tähän ryhmään. Miljoona on ymmärrettävä. Kallis asunto, kesämökki ja hieno auto, miljoona meni. Miljardi sekoittuu jo sataan tai tuhanteen miljoonaan. Keskustelun kiihkeys on suurempi 10 miljoonan kuin 5 miljardin asiassa."

Tuohon ei ole paljon lisättävää. Poliittisilla päättäjillä on täydellinen nollasokeus kun valtion budjettia tehdään. Verotusta korotetaan miljoonilla ja perälauta vuotaa miljardeilla. Ensin mainittu on veronmaksajilta suoraan pois, ja suurin osa jälkimmäisestä täysin turhaa huttua (kehitysapu, eu-maksut, matu-bisnes kotimaassa, akateeminen suojatyö pöhöttyneen julkisen sektorin muodossa jne.). Leikkauskohteet silloin kun niitä tehdään ovat jo perinteiseksi käyneitä hyvinvointipalveluidenleikkauksia ja säästöt lopulta korkeintaan kymmeniä miljoonia jotka eivät tässä konkurssissa enää tuntuisi missään.

Jos rahaa kuitenkin on pakko kehitysapuun polttaa, niin mieluummin lähtömaassa kuin Suomessa. Täällä tulee kaupantekijäisenä vielä väkivalta- ja seksuaalirikokset.

t.Puupääukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Puupääukko. Tuo osui kyllä naulan kantaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo oli hyvin valaiseva tuo madrin linkkaama juttu. Jennin miesoletetuu taas, no höpöhöpö. On totta että meillä on vastuu tekemisistämme, tai ainakin niin oletetaan, mutta laittaisin enenmmän vastuuta näille nuorille kaikesta tietämättömille kaiken tietäjille. Ottakaa asioista oikeasti selvää, että mikä vaikuttaa mihinkin ja miten. Tuossa iltiksen jutussa, tuo neitokainen puhuu kokemuksen rintaäänellä asioista joista hänellä on vain "viherpiiperön" opettajan asenne ja tiedot.
Onneksi olen jo niin ehtoopuolella, että ei nuo itseäni juurikaan ehdi koskettaa, vaan nuo kauhuskenariot joita muka tapahtuu, ne kyllä koskevat perikuntaa. Tai no, koskevat ne minuakin, tämä tehty sähköpula esim. Sähkö loppuu kun pitää niitä perkeleenpatteriautoja saada niemet notkot täyteen. Kun on tää virhesiirtymä ja päästömaksut joita ei voi edes ajatella helpotettavan. Ihan ok tuo sinänsä tuo virhesiirtymä, vaan kun se tehdään ennen kuin on edes ajateltu, että millä se mammutin fossiili korvataan.
Fy fan sanos ruåttalainen.
Huru-ukko

KLS kirjoitti...

Oliko kuvittelemassasi tarinassa ne poltettavat setelit kerätty kansalaisilta veroina, vai oliko ne tehty setelipainossa tilaustyönä varta vasten poltettaviksi ja kuljetettu setelipainosta suoraan roviolle ilman että ne missään vaiheessa olivat kiertäneet rahana?
Jälkimmäisessä tapauksessa tuo tulisi oikeastaan aika halvaksi. Verovaroilla kustannettaviksi jäisivät vain paino- ja kuljetuskustannukset sekä sen puu-ukon pystyttäminen.

Anonyymi kirjoitti...

Missä ne vesitykit ja mellakkapoliisit tänään oli, kun niitä olisi tarvittu Senaatintorilla?

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, KLS:lle ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Totta puhut. Luulen, että minäkin ehdin siirtyä tups´ahoon ennen kuin se äärimmäinen utopia toteutuu.

KLS: Tottahan ne pitää olla veroina kerättyjä. Muuten ei tule oikeaa tiedostavaa tunnelmaa.

Tapsa vaan: Nythän ne egokapinalliset on taas poistettu paikalta. Ja huomenna ne ovat taas jossain muualla. Liekö muuten Suomen poliisilla vesitykkejä ollenkaan?

Qroquius Kad kirjoitti...

Tietääkseni poliisillamme ei ole vesitykkejä, eikä se voi myöskään lainata niitä pelastuslaitoksiltakaan, koska Pelastuslaki kieltää palo- ja pelastuskaluston käyttämisen muihin kuin niiden varsinaisiin tarkoituksiin.

Tosin asiantilahan muuttuisi lakia muuttamalla, ja sehän edellyttäisi vain laajamittaista kansallismielistä mellakointia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Luulen, että jos tuollaista liikehdintää esiintyisi niin lakimuutokset saataisiin aikaan huomattavan nopeasti.