perjantai 8. lokakuuta 2021

HYVINVOIVAT SADISTIT

Tulipa tässä tuoreeltaan törmättyä Hommaforumin kautta Tamperelaisen lehden uutiseen joka on sinänsä tylyn tuttua settiä kaikilta osiltaan. Eli nuorisoväkivalta lisääntyy ja raaistuu, ohikulkijoita ryöstetään eikä poliisikaan ole enää koskematon. Jutussa haastateltu rikosylikomisario sanoo sen tyypillisen, mitä jokaisessa tällaisessa uutisessa tulee sanoa:

En puhuisi mistään tapauksessa katujengeistä: kyse on yksinkertaisesti nuorison pahoinvoinnista.

Koska kyseisestä asiasta sattumoisin tiedän jotain minäkin niin väitän, että kyseinen poliisi tietää oikein hyvin asian todellisen laidan mutta hänen on käytettävä ns. korrekteja ilmaisuja jotka levittävät ongelman koskemaan koko nuorisoa.

Ei kyseessä ole mikään nuorison yleinen pahoinvointi. Kyseessä on valitettavasti yleistyvä ihmistyyppi joka on täysin empatiakyvytön sadisti. Ei hän harjoita toisiin kohdistuvaa terroria pahoinvointinsa takia vaan siksi että hän nauttii siitä ja saa siitä suuren tyydytyksen. Hän voi hyvin. Erityisen hyvin hän voi maassa josta kyseisestä terrorista selviää likimain ilman seuraamuksia. Ja juuri tällaiset sadistit löytävät helposti toisensa. Usea heistä ei puhu suomea äidinkielenään.

Jutussa mainitaan myös se toinen pakollinen:

Tampereella on ryhmiä, joita voi kutsua nuorisoryhmittymiksi, mutta ei nuorisojengeiksi.

Kysymys: Tekeekö se porukalla ihmiseen kohdistettu väkivalta jotenkin vähemmän kipeää jos sen tekijä tulkitaan ryhmittymäksi mutta ei jengiksi? Kyseinen lause on pelkkää stiiknafuuliaa jolla annetaan ymmärtää että ongelmaa ei ole kun sitä ei määritellä ongelmaksi.45 kommenttia:

Qroquius Kad kirjoitti...

Poliisi on hyvin huolestunut, koska:

"Poliisin työntekoa häiritään olosuhteissa, kun viranomainen on tilannepaikalla. Poliisi ei ole enää koskematon, vaan autoihin kajotaan ja poliisin tutkintaa pyritään haittaamaan. Tämä on erittäin huolestuttava ilmiö, johon osallistuvat nuoret, usein rikoslaillista vastuuikää nuoremmat (alle 15-vuotiaat) ihmiset".

Mutta poliisi ei kuitenkaan ole huolissaan, vaikka onkin.

Vaan mikäpä ihme tälläkään kertaa:
äänessä oli taas rikosylikomisario.
Se on se ratkaiseva porras kenttäpoliisien ja kirjoituspöytäpomopoliisien välillä:
komisarioon asti tehdään poliisityötä.

Siitä ylöspäin mestaroidaan poliisityötä yleensä sen haitaksi kulloinkin vallitsevan politiikan suuntauksen mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Terve! Kun on tässä tullut omaa kokemusta läheisen osalta ns " värinästä " , mitä en sen enemmän availe, niin sen jälkeen on tiiviisti tullut seurattua asiaan liittyvää yli 5 v ajan. Ja sitä ennen ns sivusilmällä. Vähättely, kaunistelu, kiistäminen, valehtelu, uhkailu, cancel, woke, perättömät ilmoitukset lasuun, työpaikan menetys, ohijonot ( lue posiitivinen syrjintä ), valtakunnan mulkero, naurettavat vihapuhe oikeuden käynnit jne, lakimuutokset, joukkoraiskaukset, joukkotapot, joukkoryöstöt jne, jengit esim matinga sekä sadat yksittäistapaukset. Lisäksi koulujen alkava/tuleva helvetti. Taksiuudistus jossa jo useita raiskauksia yms.

Anonyymi kirjoitti...

Kyseinen polliisi ei ole oikea polliisi kun ei osaa sanoa varasta varkaaksi eikä lusmua lusmuksi. Vaan sellaien on alainen kuin on ylin polliisi eli sisägansteri ohisalo
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Anolle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Taisit aika hyvin määritellä sen, mikä on poliisissa kynnys realismin ja poliittisen realismin välillä. Tosin pelkään, että kynnystä pyritään koko ajan laskemaan.

Ano: Kaikki havaintosi pitävät paikkansa. Valitettavasti.

Huru-ukko: Totalitarismi ei toimi ilman ajatuksetonta ja tottelevaa virkakoneistoa.

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa. Mansekin on nyt siis osallinen rikkaudesta. Seuraavana sitten Kuopio varmaan, jos ei vielä ole rikastunut.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tapsa vaan. Luulen, että haja-asutusalueet – jossa itsekin asun – säästyvät rikkaudelta. Se kun tykkää keskittyä kaupunkeihin.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä kyseinen maahanmuuttajien tuomien ongelmien vähättelymalli on sekin kopioitu Ruotsista. Vieläkään siellä ei uskalleta nostaa kissaa pöydälle, vaikka entinen hyvinvoiva kansankoti on sinänsä pienessä ajassa noussut Euroopan väkivalta/raiskautilastojen kärkeen. Joitakin vuosia sitten eräs rohkea poliisiviranomainen, muistaakseni Peter Springare, avasi sanaisen arkkunsa ja yritti saada herätystä aikaan, mutta taisi tuhota vain oman uransa. Samaa pelätään meilläkin. Kukaan ei uskalla ottaa vastuuta siitä, että tilanne on luisumassa naapurin kanssa samoille raiteille, vaikka asialle vielä voisi olla jotakin tehtävissä. Eräs naispoliitikko vuosia sitten myönsi, että maahanmuuttajien kantasuomalaisia paremmilla sosiaalituilla ostetaan yhteiskuntarauha. Väen lisääntyessä mikään raha ei tule riittämään, vaikka miljarditolkulla otetaan suomalaisten kontolle joka vuosi lisää velkaa. Näinkö tasa-arvo toteutuu ja onko Suomi oikeusvaltio, jota joka käänteessä mainostetaan?

Pari päivää sitten järkytti uutinen vanhempiensa sadistisesti kiduttamasta 3-4 -vuotiaasta tytöstä. Koska nimiensä perusteella ovat kotoisin jostakin kaukaa, orvaskeden värin vuoksi ilmeisesti sovellettiin intersektionaalista feminismiä ja tuomio oli ehdollinen. Mielestäni pieni tyttö ei saanut oikeutta, sillä puolustuskyvyttömän lapsen kiduttaminen on jotakin niin kuvottavaa, ettei sille oikein löydy edes sanoja.

Rouva Ano

Joppos123 kirjoitti...

Vanhin poikani oli vielä pari vuotta sitten vartijana Kuopiossa ja jo silloin valtaosa paineista ja väkivaltaisista kiinniotoista oli karvakäsien kanssa eli on se rikkaus saavuttanut myös Savon sydämmen.
Niin kauan kun meillä on vallassa vihervasemmisto niin kuljemme kiihtyvällä vauhdilla kohti svedustanian tilannetta ja sehän se on tarkoituskin.
Mitä hajaantuneempi ja sekasortoisempi yhteiskunta niin sitä helpompi on pienten klikkien kuten vihreiden päästä vallankahvaan.
Olemme tällä hetkellä aikalailla käännekohdassa.
Maahamme vaikutetaan ulkomailta mm egokapinalla ja rokotevastaisuudella ja samaan aikaan 10 prosentin vihreät tekevät kaikkensa talouden ja sisäisen turvallisuuden tuhoamiseksi.
Vihreät pelaavat tahtoen tai tahtomattaan saman tahon pussiin jonka tarkoitus on aiheuttaa hajaannusta ja sekasortoa.
Ei ole sattumaa, että varsinkin sotaa ja vainoa paenneet eivät rokotteita ota, he ovat täysin omien viiteryhmiensä johtajien vietävissä. Imaameilla omat tavoitteensa eristää omansa muusta yhteiskunnasta mutta hekin pelaavat samaan pussiin vihreiden kanssa.
Olen 100% varma, että tällä kehityksellä Ruotsin matalaintesiteettinen sisällisota on arkipäivää myös meillä ellei vaihdeta nopeasti Tanskan malliin.
Huumeita ja aseita virtaa jo tänne Ruotsin puolelta ja sitä on aika vaikeaa estää varsinkin kun ei ole oikein haluja edes tunnustaa ongelmaa.

Anonyymi kirjoitti...

Moro Ykä,

Moraali, oikeudenmukaisuus ja kohtuus ovat hävinneet valtaapitävien instanssien, yksilöiden ja heitä edustavien pehmeän ja kovan väkivaltavirkakoneiston arvoista. Tavallista kansaa pidetään pelkkänä ovimattona, kupattavana maksumiehenä, jonka niskaan kaikki paska kipataan.
Kaikenlainen Rosvous tapahtuu hyvinvointivaltio käsitteiden ”oikeutuksella” missään ei kuitenkaan ole yhteisesti määritelty mitä hyvinvointivaltio käsitteen pitäisi kattaa, kaikilla tuntuu olevan vain oikeuksia.

Luojan kiitos, että asun haja-asutus alueella, enkä noita kuvaamiasi asioita joudu täällä kohtaamaan, mutta lasten ja lastenlasten puolesta pelkään. Jos, pelkoni realisoituu niin tulen pitämään syyllisinä poliittista eliittiä sekä Taposten, Toiviaisten, Pöystien kaltaisia virkakunnan edustajia, he ovat todellisia syyllisiä, mädättäjiä.

Missä tulee raja ja tuleeko, ettei näiden Taposten selityksiä Neekeri prinssien oikeuksista enää tarvitse kuunnella eikä niitä kuunnella?

Voi Aikoja Voi Tapoja


Strix Senex kirjoitti...

Tästä tapauksesta tulee mieleen taas kerran Orwell, joka kuvasi totalitäärisen yhteiskunnan sanankäyttöä ja toimintatapoja paremmin kuin ehkä kukaan. Taustaltaan idealistisena vasemmistolaisena mutta myös tarkkanäköisenä ja älyllisesti rehellisenä hän tunsi nuo tavat ja mallit sisältäpäin katsottuna. Siinä vasemmistolaisessa maailmassa - vasemmiston oman retoriikan mukaan - sanat ovat tekoja. Niinpä ne korvaavat tekoja, peittävät tekoja ja piilottavat tekoja. Näin on ollut aina Ranskan vallankumouksesta alkaen, jolloin jakobiinit toteuttivat vapautta, veljeyttä ja tasa-arvoa giljotiinilla, mielivaltaisilla vangitsemisilla ja puolustusasianajajien poistamisella oikeudesta. (Eihän oikeuden aikaa sovi tuhlata syyllisten puolustamiseen ja moinen toiminta on jo itsessään vähintäänkin epäilyttävää, ellei suorastaan rikollista). Siinä maailmassa on papisto, joka määrittelee, mitkä ilmaukset ovat kiellettyjä ja mitkä pakollisia. Aikoinaan pakollinen ilmaus olivat esimerkiksi ne hyvät ja keskinäiseen luottamukseen perustuvat naapurisuhteet. Nyt sitten nuoriso ”voi pahoin”, kun ei haluta kertoa, mikä osa nuorisosta, ei haluta sen enempää kertoa kuin ymmärtääkään, mitä se ”pahoinvointi” selvällä kielellä tarkoittaa ja mistä se johtuu. On siis toteutunut se malli, jossa puppusanan taakse on piilotettu ilmiön todellinen luonne ja saman väistetty ilmiön ymmärtämisen vaatima vaiva ja sen aiheuttama haaste, asian korjausyrityksistä nyt puhumattakaan. Ja kuten aina kaikessa viestinnässä, vastuu jää tälläkin kertaa viime sijassa kuulijalle, joka kyllä tunnistaa oireiden perusteella, mistä taudista tässä on kysymys.

Anonyymi kirjoitti...

Yksinkertaisesti raivostuttava kirjoitus!

https://www.lahitieto.fi/2021/09/15/kukaan-ei-ota-koppia-hairikkonuorista/

Alkaa keittään oikein kunnolla aina kun lukee noita saatanan munattomia vellihousupoliiseja.

Nämä asiat tapahtuvat, KOSKA NIIDEN ANNETAAN TAPAHTUA. Ja kyseessä on vasemmistofeministiseen ajatteluun nojaava toiminta.

Samoja merkkejä on vihdoin alkanut olemaan tämän oman verrattain uuden asuinalueeni torilla. Vuosia täällä sai asua rauhassa.

"Sosioekonominen asema" ja "syrjäytyminen" eivät selitä tätä läheskään kokonaan, minulla ei olisi tullut mieleenkään nuorena, eikä edelleenkään, mennä kenellekään tuntemattomalle uhoamaan ja vittuilemaan tuolla kadulla! Olisi voinut ihan oikeasti tulla pipi...

Voisin posottaa meneen tässä aika pitkän tekstin, mutta jätetään nyt tähän...t: VITTUUNTUNUT Stadilainen

Anonyymi kirjoitti...

Mansessa parveilee uussuomalaisia, näitä rakettilääkäri-inssejä. Näitä rodunparantajia. Näöltään kuin Ratzo – Tapiiri-lehden sarjakuvahenkilö, rotan ja ihmisen risteytys. Pitävät mm. koskikeskuksen seiniä pystyssä. Älynlahjoiltaan jotain debiilitasoa. Sadistisen uskontonsa alistamia sadisteja. Eivät oikeasti kuuluisi yhteiskuntaan, vaan minne ne toimittaisimme? Somaliaan? Jemeniin? Helvettiin?

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

"Tampereella on ryhmiä, joita voi kutsua nuorisoryhmittymiksi, mutta ei nuorisojengeiksi.
Kysymys: Tekeekö se porukalla ihmiseen kohdistettu väkivalta jotenkin vähemmän kipeää jos sen tekijä tulkitaan ryhmittymäksi mutta ei jengiksi?"

Ei. Uhrin kannalta asialla ei tietenkään ole sellaista eroa, mutta poliisin kannalta ero voi silti olla hyvinkin merkityksellinen. Onhan vanha sanonta: Vihollinen on tunnettava, jotta sitä voidaan vastustaa. Poliisi itse tietänee tarkemmin, mutta lieneekö kysymys tästä: jos kyseessä on vain "ryhmittymä", sen selvittäminen, ketä siihen kuuluvat, on hankalampaa kuin jos kyseessä on kiinteämpi "jengi". Toisaalta "jengiä" vastaan voidaan joutua käyttämään kovempia voimatoimenpiteitä kuin löyhempää "ryhmittymää" vastaan.

Joppos123 kirjoitti...

Pyssymiehelle ja muillekkin vinkkinä.
Kähtävän respecti ja kaikki olemassa olon oikeutus perustuu heidän mielestään sikailuun, öykkäröintiin ja muuhun vittumaisuuteen.
Jos on yhtään ruotoa ja taitoa käyttää sitä niin varmin tapa on vetää kellokasta samantien turpaan.
Näin olen itse tehnyt vaikka aika kääpiö olen.
Sen ensimmäisen kun vetää levyksi niin muut alkavat yleensä nikottelemaan.
Se mitä kähtävät kunnoittaa on ihan vaan raaka voima.
Jos alat kyyristelemään tai ottamaan taka-askelia niin kandee opetella juoksemaan takaperin, ne tulevat perässä.

Joppos123 kirjoitti...

Pyssymiehelle joka vissiin saman alan miehiä.
Ei meidän niitä tartte mihinkään toimitella. Jos vihervasemmiston unelma toteutuu niin ne toimittelevat toisensa multiin. Malliin svedustania.
Samaan aikaan on ihan suotavaa,että ollaan valmiina korpilakiin ja jälkiselvittyleihin ei poliisia kutsuta.
Kotiin tunkeutumiset ovat svedustaniassa nykyään arkipäivää.
Meikän luokse voi kutsuttuna tulla kaffeele mutta muille on aikalailla tulinen vastaanotto.
Kunhan mennään muutama vuosi eteenpäin niin nämä lisääntyy.
Pitää vaan tietää mitä tekee ja millä tavalla.

Qroquius Kad kirjoitti...

Mihinkäköhän nuo toimittaisi? Tietysti sinne, mistä tulivatkin. Vaan mistä tulivat?

Tästä syystä mielestäni Suomen kansalaisuus tulisi myöntää vain ja ainoastaan kaksoiskansalaisuutena, ehtona aiemman kansalaisuuden säilyttäminen;
siitä luopumisyritys mitätöisi automaattisesti Suomen kansalaisuuden.

Näin asianomaiset voitaisiin tarvittaessa karkottaa takaisin sinne, mistä tulivat ja ennen kaikkea tiedetään, keitä he ovat:
heillähän olisi tässä systeemissä oltava jonkin valtion voimassaoleva passi.

Turvapaikanhakijoille taas ei minkään todellisuudessa olemassaolevan sopimuksen mukaan tarvitsisi myöntää oleskelulupaa ellei edes tiedetä kuka on kyseessä.
Päinvastoin heidät voitaisiin internoida odottamaan hakemuksen käsittelyä, johon ei tarvitse kulua kuukausia.
Hylsystä on oikeus valittaa, mutta ei miljoonaa kertaa eikä käsittelyyn tarvitse kulua vuosia.

Eikä sitä paikkaakaan tarvitsisi myöntää, ellei tiedetä kuka kyseessä on.

Mutta nyt? Emmehän me mitään voi, kun emme edes äänestä.

Joppos123 kirjoitti...

Edelleen. Mistä mahtaa tulla se raha jolla maksellaan ekopapinan sakkomaksut?
Rahat tulevat Venäjältä. Kaikki mikä saa aikaiseksi epätasapainoa ja eripuraa on on venäjälle hyödyksi. Eikä ekoapinat ole muuta kuin hyödyllisiä idiootteja siinä seassa.
Nuoria käytetään hyväksi kuten kävi 70 ja 80 luvulla. Silloin homman nimi oli rauhanliike.
Olen aikoinaan poikalyseossa nähnyt silloisen neukkualan iskulauseen.
Se meni vapaasti suomennettuna about näin.
"Tarkoituksemme on tuudittaa koko länsimaiilma rauhantunteeseen. Käytämme siinä nuorisoa ja annamme heille sen mitä he tarvitsevat. Seksiä, huumeita ja kommunismia ja kun he ovat heikoimmillaan niin iskemme rautakädellä päin kasvoja. Heistä tehdään meidän orjia".
Tämä löytynee jostain googlen syövereistä. Itse näin sen tulostettuna poikalyseon 3:n eli kaaderikerroksen käytävällä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, Joppos123:lle, Voi Ajoille Voi Tavoille, Strix Senexille, Vittuuntuneelle Stadilaiselle, Pyssymiehelle, Anolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne. Suomihan on tilanteessa jossa vastuullinen valehtelu on pakollinen normi jonka rikkominen on rangaistavaa. Lopputulos nähdään Ruotsista eikä sekään maa ole vielä siinä tilassa johon se tulee joskus päätymään.

Tulee myös muistaa että ei tämä systeemi ole tullut monikultturismin myötä vaan kaikenkarvaiset humanistit kehittivät sen jo aikaisemmin. Eli rikoksentekijä on itse jonkinlainen uhri, tietynlainen yhteiskunnan epäonnistuminen joka ei oikeastaan ole vastuussa teoistaan. Humanistisen linjan mukaisesti juuri hän tarvitsee apua. Uhrista ei ole niin suurta lukua.

Joitain huomioita vielä kommenteista:

Rouva Anon kertoma tapaus on tuomionsa suhteen järkyttävä. Nähtävästi kyseessä on ollut jonkinlainen pahan hengen karkotusrituaali eli sitä paljon kaivattua kulttuurista rikkautta.

Joppos123 on oikeassa ja jossain vaiheessa ylitetään se raja, että ihmiset eivät välitä onko kyseessä korpilaki. Kaikki vaan eivät välttämättä pysty puolustamaan itse itseään. Koronahommaa en laske tähän mukaan. Se on eri asia.

Haja-asutusalueen houkuttelevuus varsinkin kaupunkilaisille lapsiperheille tulee jatkossa kasvamaan entistä enemmän. Samoin kuin vakavaraisille eläkeläisille.

Erittäin vittuuntuneen stadilaisen linkittämä kirjoitus on todellakin raivostuttava. Ja vastaus kysymykseen ”kuinka näin voi tapahtua” on tietysti ”siksi, että näin annetaan tapahtua”.

Tuo kysymys ”ryhmittymä vai jengi” ei ole mielestäni poliisin kannalta oleellinen. Se on pelkkää sanahelinää, jolla ongelmaa pyritään vähättelemään.

Suomen kansalaisuuksia on jaettu kuin ämpäreitä marketin avajaisissa ja tässä on tulos. Niitä pitäisi ryhtyä purkamaan vuodesta 1990 alkaen mutta niin kuin Qroquius Kad sanoi eli jos emme edes äänestä niin eihän näin tapahdu.

Kyllä rahaa leikkipartisaaneille tulee myös lännestä. Voi tulla Venäjältäkin mutta siellä ollaan nykyisin pragmaatikkoja eikä sinänsä haaveilla mistään maailmanvallankumouksesta niin kuin neuvostoaikoihin. Heikko länsi joka ostaa kiltisti Venäjältä energiaa on totta kai Venäjän etu mutta venäläiset tietävät kyllä itsekin islamin vaaran ja heikko länsi taas ei pysty sitä torjumaan.

Joppos123 kirjoitti...

Tuo "korpilaki" tarkoittaa lähinnä sitä, että jollain pitää olla munaa vastustaa kusipäitä jotka yrittävät viedä omaisuuttasi silmiesi edestä ja eivät pidä uhreja minään.
Eipähän ole koira perään hauhakdellut. Ei muuten rosvotkaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Olet oikeassa. Mutta kaikilla ei ole samanlaista kykyä, taitoa ja uskallusta kuin sinulla. Ja nimenomaan heitä varten on kehitetty järjestäytynyt yhteiskunta poliiseineen. Jota ollaan hyvää vauhtia romuttamassa jonkun perkeleen utopian nimissä.

Joppos123 kirjoitti...

Mä vahän väitän, että se oma selviytimisvaisto tuelee tarvittaessa esiin.
Kaikilla.
Eri asia kuinka porukka niistä selviytyy.
Olen vanhan liiton mies.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Ei tule kaikilla. Näitähän on kaksi vaihtoehtoa.

1. Taistele.

2. Lamaannu.

Vanhan liiton miehiä olen epäilemättä minäkin mutta niitä, jotka eivät pysty puolustautumaan täytyy muiden puolustaa. No, sitä vartenhan sotavaltiokin on perustettu.

Valtakoneistomme vaan näyttää vaativan täydellistä alistumista.

Qroquius Kad kirjoitti...

Tarkasti ottaen väkivallan nostaessa ruman päänsä ihmisen eteen reaktiot ovat kolmenlaiset:
taistele-pakene-lamaannu.

Kukaan ei voi taistella ainakaan menestyksekkäästi, ellei toiminnan taustalla ole selkäytimen liikemuistiin kuukausien ja vuosien toistuvalla harjoittelulla upotettuja kamppailutekniikoita.
Ilman niitä taistelu näyttää tällaiselta:

https://vk.com/video601225856_456239087

Ja hänkin oli koulutettu ammattilainen, joka puhui kuukerille tämän osaamaa kieltä.

Eikä sitä kotiaan voi puolustaa, vaikka olisi kuinka kova ja taitava soturi, jos päälle tulee ylivoima eikä liittolaisia ole saatavilla.
Tämä koskee myös haja-asutusalueita:

vaikka hyvänä päivänä vannotaan ikuista soturiveljeyttä Suojelukaartissa, ei tarvita kuin se yksi Räikkö Räähkä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Totta joo, mutta tuo video ei valitettavasti avaudu. Se menee VK:n video-osuuden etusivulle.

Qroquius Kad kirjoitti...

Joo, siltäpä näyttää, ettei sitä enää saa näkyville. Harmi;
sanotaan, että nettiin kerran laitettua ei saa sieltä enää koskaan pois.

Totta. Mutta näkymättömäksi saa.

Qroquius Kad kirjoitti...

Juuri kun pääsin sanomasta, niin:

https://eu.usatoday.com/story/news/nation-now/2018/08/13/baltimore-police-officer-beat-black-man-viral-video-resigns/974846002/

Lyhyessä pätkässä nähdään siis, miten koulutetun ammattilaisenkin lähitaistelu saattaa hajota vain nakkikioskitappelijan yläkoukkujen ryöpyttämiseksi.

Joppos123 kirjoitti...

Sanotaan jotta jokaiselle hevoselle löytyy kengittäjä. Ei ole löytynyt.

Anonyymi kirjoitti...

Olet kirjoittanut joskus tästä, nyt siitä on uutinen.
https://yle.fi/uutiset/3-12131304

Saadan uutta värinää, kumma kyllä mainittu mistä lähtöisin.
https://yle.fi/uutiset/3-12133334

Mito Islam kirjoitti...

Itsensä ja lähimmäistensä puolustamisen lähtökohta on valmius käyttää väkivaltaa seurauksista välittämättä, mitä siitä seuraa riippuu omista taidoista käyttää väkivaltaa ja kestävyydestä ottaa osumaa. Ammattinsa puolesta osalle ihmisistä tämä on selvää, meille muille ei niinkään.
Ehdottomasti paras tapa on välttää joutumista kiperään tilanteeseen, ympäristön havainnointi (poistumisreitit, mahdolliset uhat) pitäisi olla selkäytimessä kaiken aikaa jolloin konfliktin mahdollisuus pienenee huomattavasti.
Sitä äärimmäistä tilannetta varten kannattaisi suorittaa hieman mielikuva harjoitteita, eli onko minusta loppupeleissä riistämään toisen henki jos tilanne sitä vaatii kaikin mahdollisin keinoin jotka ovat käytettävissä, jos tämä epäilyttää ei kannata edes yrittää ja vaihtoehdot on paeta tai alistua.
Normaalissa yhteiskunnassa näitä juttuja ei tarvitsisi edes miettiä, mutta näköjään " uudessa normaalissa" tälläinen paska arkipäiväistyy joten näitäkin joutuu miettimään.

Anonyymi kirjoitti...

Moro Ykä
Jopposin kanssa samaa mieltä, asiat hoidetaan itse!

Mutta, sitä ennen tilanteeseen voi yrittää vaikuttaa, katsokaapa tuo mainosraina!

https://www.youtube.com/watch?v=IXrM8tS8-Ls

Voi Aikoja Voi Tapoja

Anonyymi kirjoitti...

Kamppailulaji voi olla haitta osaajalleen.

Kun tappelu alkaa, pukari lyö heti ja tarpeeksi lujaa. Kamppailulajiguru alkaa hakea sopivaa asentoa ja pahimmassa tapauksessa kumartele ja haastaa muodollisesti. Tai siis yrittää, ei ehdi muuta kuin ottaa pataansa. On unohtanut tärkeän opin:" Se joka antaa ensin antaa enemmän". Tämä itämainen viisaus koskee kyllä lahjoja mutta myös sotatoimia ja väkivaltaa. Hirveä myllytys voittaa harkitun, tähdätyn iskun. Pitä olla valmiina nopea isku, iskusarja, selkärangassa.

Yleensä on riittänyt kun olen häirikköä katsonut pahasti, aikaa on ollut tarpeksi ja ei ole ollut ihan sekaisin se katsottu. Mutta valmina on aina otesarja, ihan kaiken varalta. Otesarja joka on sitä ikävämpi mitä nopeammin tilanne kehittyy ja mitä vakavampi uhka kyseessä. Perälautana kolme otetta jotka kukin lopettaa hyökkäyksen heti, siihen paikkaan ja lopullisesti.

Jälipeleissä sitten pohditaan oikeudessa olisiko riittänyt reisiluun potkaiseminen poikki, naamaluiden iskeminen ydinjatkeeseen vai pitikö vielä kilpirusto murskata. Ja oliko ihan välttämätöntä polkea ohimoluu sisään. Noista yksikin riittää tappamaan, heti ja pysyvästi. No, kolme ekaa on sarja joka lähtee automaattisesti. Neljäs lähtee kun tappamistani yrittänyt on maassa. Varma on varmaa.

Mutta tähän asti on piisannut vähempi. Olen hereillä, vaihdan puolta tai peräti käännyn. Kun olen joutunut jotain tekemään, ei ole jääneet häiriköt asiaa jauhamaan. Ovat kaikonneet kohti horisonttia, nopeasti.

Päivittäin jumppaan tunnin, kroppa muuttuu ja otteita pitää automaation vuoksi harjoitella. Parikymmentä vuotta on pudonnut kilo vuodessa, vaikuttaa otteisiin jo selvästi.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Joppos123:lle, Anolle, Mito Islamille, Voi Ajoille Voi Tavoille ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Joo, siltä näytti. Mietin vaan että minkä mittainen se amerikkalaisen normipoliisin koulutus on?

Joppos123, Voi Aikoja Voi Tapoja & Pyssymies: Tulee muistaa, että ei kaikilla ole tarvittavaa voimaa, osaamista ja uskallusta. Otetaan vaikka ihan tavallinen suomalainen nainen tai 13-vuotias poika joilla on vastassa viisinkertainen ylivoima. Minkäs teet? Ja se fixit kelpaisi minulle kyllä.

Ano: Olen kirjoittanut joo ja hyvä että asiasta puhutaan julkisesti. Talousrikoksista saa hemmetin paljon pahempia tuomioita kuin väkivaltarikoksista. Ja tuon jengin alkuperää taitaa vaan olla vähän vaikeaa väittää suomalaiseksi.

Mito Islam: Joo. Aikanaan saattoi todeta että viisaan jätkän ei tarvitse juosta karkuun tappelua kun se älyää kävellä pois aikanaan. Nyt meillä on uusi normaali joka pitäisi vielä kaiken lisäksi hyväksyä.

Qroquius Kad kirjoitti...

Oikea asenne on aina paikallaan, kunhan se on oikea. Jos asennoituu olevansa niin kova jätkä, että selviää kenestä tahansa pitäisi kyllä kysyä itseltään:

"Jos Muhammad Ali ja Mike Tyson saattoivat hävitä, vieläpä useita kertoja vaikka olivat hyvin valmistautuneita, mikset sitten sinä?"

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Tuo on totta. Ja näissä ”minä pärjään”-kommenteissa unohtuu vähän kirjoituksen perusaihe eli on paljon niitä, jotka eivät pärjää ja nykyisessä Suomessa niitä saa terrorisoida täysin vapaasti. Heihin ne rikokset kohdistuvat. Eivä niihin, jotka pärjäävät.

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä on taas lady domina saanut nautintoa, kun on kyykyttänyt alaisiaan poliisipamppuja. Valtamedian uutisia kun on seurannut keloapinoiden toimintaan liittyen, niin sanoja on poliisi joutunut koko ajan syömään. Ensin uutisoitiin esim., että poliisi näki vakavan turvallisuusuhan valtioneuvoston jäsenille ja vähän ajan perästä uutisoitiin, että mitään uhkaa ei ollutkaan.

Kuinka tyhminä ne meitä pitää?! Valitettavasti tämäkin menee silti useimmille läpi. Tämä on kyllä juuri sitä pehmototalitarismia, mitä termiä Reijo koiras osuvasti käytti. Ja nyt myös rouva siivooja oli varmastikin juonessa mukana.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Jos Muhammad Ali ja Mike Tyson saattoivat hävitä, vieläpä useita kertoja vaikka olivat hyvin valmistautuneita, mikset sitten sinä - minä en ottele kumpaakaan vastaan. Enkä muutenkaan viikottain tai edes joka vuosi, enkä vuosikymmen, en edes silu seppälää vastaan. Ali ja Tyson otelivat samanpainoisia ja muutenkin samanvahvuisia hemmoja vastaan. Hemmoja, jotka olivat tutkinet alin ja tysonin tekniikoita.

Ali ja Tyson halusivat otteluita, minä en. Ottelun väistäminen ei maksa mitään.

Nyrkkeilijät käyttävät lisäksi hanskoja, ne pehmentävät iskuja ja saavat ottelut kestämään kauemmin.

Niin, että jos joudun tappeluun, on vastassani todennäköisesti silu, joka on vetänyt jotain tajuntaa laajentavaa eikä terävä otteluun varustaunut ali. Ja muistettakoon, että olen harrastanut ruotsalais-suomalaista taistelulajia 800m juoksua. En luultavasti häviä. Tyson ei saa kiinni, silu ei muuten vaan saa mitää aikaiseksi.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapsalle vaan ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Tapsa vaan: Luulenpa että he eivät pidä meitä tyhminä. Vaan he eivät edes välitä, mitä me ajattelemme. Kas kun he oikeasti uskovat utopiaansa.

Pyssymies: Tehdään vielä kertaalleen selväksi että ei tässä ollut kysymys sinun kaltaisista kavereista jotka pärjäävät. Vaan niistä, jotka eivät pärjää. Heilläkin on oikeus olla rauhassa.

tira kirjoitti...

"Totalitarismi ei toimi ilman ajatuksetonta ja tottelevaista virkakoneistoa." Joo, sellaisia ne natsit on huutaa kuoro, mutta ketä sitten suomalainen virkakoneisto nykyään tottelee? Haavisto yritti vetää ideologiset mutkat suoriksi mutta virkakoneisto ei tällä kertaa totellutkaan ja jäbä istui sitten kaksi hallintorikosta ja haudatut pressanhaaveet sylissään. Kostoksi roudasi näitä poloisia isättömiä isis-perheitä salaa ja tullee jatkamaankin kunnes se viimeinenkin somali/irakilainen Suomen kansalainen on tänne tuotu turvaan. Ketä Haavisto tottelee? Suomen kansaa? Heh.

Onko Alavuksella näitä "löyhiä nuorisojengejä", eipä taida. Ruotsinpyhtäällä? Tuskin, ja eiköhän se kuuluisa Lieksan somalikantakin aika nopsasti tuupattu pois kun ne valtion tuet loppuivat. Joten fokus sinne minne kuuluukin, etelän keskuksiin. Vintiöissä Kerava oli hurja paikka - Samuli Edelmann potkas seinään ja sitten miehekkäästi kimpassa räittiin, hui. Nyt suomalaisia räitään päin naamaa johon myös potkitaan. Edistystä. Suomalaiset eivät ole koskaan osoittaneet halveksuntaansa sylkemällä päin kasvoja, mutta kamelikansa jaksaa syyllistää meitä tästäkin.

Miksi äänestää kun mikään ei saa muutosta aikaan? Eivät poliitikot muutu. Joku joskus vertasi heitä vanginvartijoihin: suljettu ja faktoilta pimitetty yhteisö johon hakeutuakseen täytyy olla vain vallan- ja kostonhimoinen - muuta ei vaadita.

Taistele tai lamaannu, ehkä miehet toimivat näin? Kun asuin Bukarestissa ja työmatkani kulki Ceausescun (Saukkonen, Ghaddafi oli Kettunen ja Bulgarian Tshivkov Siikanen, oikeiden nimien käyttö hörötti kyttäkorvat)) palatsin ohi, se oli vartioioitu ja kielletty puoli katua. Mutta: olen vasuri ja kävelen aina vasemmalla puolella katua. Runsain määrin Kalashnikoveja sohottamassa sinne sun tänne, niiden takana ihan pentuja. Otin kynän ja paperia, todistin vasuriuteni. Tyly tuuppaus toiselle puolelle katua. Seuraavana aamuna sama homma. Viikon kuluttua sain kulkea vasenta laitaa ja moikattiin buna dimineatat. Taistele, lamaannu tai ole rauhanomaisen sinnikäs. Sotatilanteessa hiukka eri taktiikka arvatenkin, mutta mitäs sotatilaa meillä nyt muka on? Ihan vaan ikävän rasistista tietoa Tilastokeskus tuuttaa poliitikkojen mitätöitäväksi.

Luin Suomen vammaisyhdistyksen lehdestä jutun. Ei siinä ollut sanaakaan suomalaisista, oli tutkittu "myönteisessä hengessä" maahantulijoita. Jos he eivät osaa käyttää saksia tai kynää tai eivät osaa lukea, he eivät ole vammaisia tai tyhmempiä, heillä on vaan erilaisia taitoja. Kuten mm. liikkuminen, ei ikinä suomalainen pystyisi liikkumaan tuhansia kilometrejä kuten nämä. Mistäs nämä sitten maksavat tuhansia euroja lukutaitoisille salakuljettajille? Sakset ja kynä tuntematon, mutta kännykän salaisuudet tosta vaan omaksuvat. Ja kelan etuudet. Ja lopputulemana - siis jumalauta Suomen vammaisyhdistykseltä: tarvitsemme lisää rahaa maahamuuttajien kehityksen tutkimiseen. Ei senttiäkään!

Täällä Ykällä on aika yksimielistä sakkia, mutta muualla sitten toisenlaista. Itiksen kauppakeskus on ihanan monikulttuurinen, Vuosaaressa on värinää ja Puotilan Puhos, oi. Stadilaisille no go zoneja, eikä noihin edes pikku hipsterimmekään mene. Espoon keskuksesta muutetaan kiireellä pois, Vantaan Myyrmäessä on frendini yrittänyt jo vuosia kaupata kämppäänsä. Lisääntynyt jengiväkivalta ei ole välttämättä se suurin syy, vaan se että on mahdotonta asua monikulttuurisessa talossa herrakansan oikeudet ottaneiden röyhkimyksien ehdoilla. Sata valitusta asukkailta, isännöitsijä ei puutu asiaan. Isännöisijä ei ole virkamies, ketä hän mahtaa totella?

Jugosodan jälkeen Ruotsi ei ole entisellään. Siellä puhutaan ihan oikeista rikollisjengeistä. Mutta mitään ei tietenkään tehdä, ja Suomessa hyssytellään ettemme ole vielä läheskään Ruotsin tiellä. Pitäiskös?

Nyt tulee kova linkki jota en osaa linkittää mutta wikistä löytyy ihan koko juonipaljastus. Ei heikkohermoisile. Kyseessä Åke Lindmanin 1963 ohjaama elokuva Jengi.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, tämä matujen jengiytyminen ja kasvava väkivalta on itselleni hyvin akuutti aihe täällä maamme kapitoolissa asuvana. Minun nyt ei enää tarvitse yötä myöten pitkin stadia juoksennella, mutta jälkikasvu tulee jossain vaiheessa siihen ikään että heillä tuo on edessä. Siihen on vielä sen verran aikaa että Suomi ehtii ottaa Ruotsia komeasti kiinni.

Kommenttipalstalla on ollut kovasti puhetta itsensä puolustamisesta, ja itsekin tuli useampaa eri lajia nuorena miehenä harrastettua. Lisäksi pärstä on, ilmeisesti monen muun palstalaisen tavoin, sen näköinen etten ole ihan se ensimmäinen joka valikoituu uhriksi. Omasta puolesta en ole kovin huolissani, mutta muut perheenjäsenet ovat eri asia. Onhan se huutava vääryys kun kantasuomalaiset eivät enää voi turvallisesti liikkua ulkona suuremmissa kaupungeissa.

Minulta on tuon itsepuolustustaustan vuoksi useasti pyydetty "pikakurssia" kuinka toimia jos joku ui liiveihin, irrottautumistekniikoita tms. En ole koskaan suostunut opettamaan, koska totuus on se etteivät ne parin tunnin harjoittelulla kuitenkaan toimi varsinkin jos vastassa on itseä reilusti isompi ja vahvempi vastus. Pahimmassa tapauksessa opetuksesta tulee vaan harha pärjäämisestä ja itsesuojeluvaisto unohtuu. Pyssymiehen mainitsema ruotsalais-suomalaista taistelulaji on yleensä aina se turvallisin vaihtoehto.

Valitettavasti minä en enää näe ulospääsyä tilanteesta ellei kaikkia matuja kylmästi palauteta sinne mistä ovat tulleet. Tuollaisilla luku- ja kirjoitustaidottomilla ei ole mitään käyttöä Suomessa, varsinkin kun tottelevat paikallista imaamia ohi meikäläisten lakien. Ei siinä esim. rangaistusten koventamisella enää muutosta saada vaikka se hyvä alku olisikin. No, nythän ei ole edes rangaistuksenpelkoa, koska rasismi.

t.Puupääukko

Qroquius Kad kirjoitti...

Tuossa kun sisar tira ohimennen mainitsi naamalle sylkemisen, josta somali- ja arabiämmät ovat suomalaisia syyttäneet rasismin osoituksena ja jota Hell-Singin Totuus ja muu valtavalemedia julisti täytenä totuutena, tuli parin kuluneen vuoden aikana mieleen että saattoi muuten pitää osittain paikkansa:

kantasuomalaiseen kulttuuriin ei ole koskaan kuulunut naamalle räkiminen.
Mutta maassamme on puoli vuosisataa oleskellut muuan kansallispukuinen vähemmistö, jonka rahtihameisten naisten käytösrepertuaariin reviirikilpailijoita vastaan saattaa hyvinkin kuulua naamaan räkiminen.

Näin joudun hämmästyksekseni toteamaan, että rasismista valehtelemisena pitämäni seikka saattaakin olla osaksi totta;
osastotuus tulee siitä, ettei kerrota ketkä räkimiseen todellisuudessa syllistyvät.

Vaan osaako se somaliakka tehdä eroa suomalaisnaisen ja mustalaisämmän välillä?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys tiralle, Puupääukolle ja Qroquius Kadille & kiitos hyvistä kommenteistanne. Pari huomiota:

- Joo, mitään pikakurssia itsepuolustustaitoihin ei ole. Tai onhan niitä mutta niihin luottaminen on sitten tie katastrofiin.

- Suomalaisilla toisia päin sylkemistä on aina pidetty äärimmäisen moukkamaisuuden osoituksena.

- Ainoa poispääsy tilanteesta on pakkopalautukset niin kuin Puupääukko sanoi. Ja niitähän ei ole näköpiirissä.

Anonyymi kirjoitti...

Itsepuolustuksen pikakurssi on keksitty. Puoli tuntia piisaa. Päivässä. Aloitetaan kolmivuotiaana. Tärkeimpinä aiheina, miten kaadun telomatta itseäni, miten kuljen hereillä, miten katson eteeni. Ja tärkein, miten olen muualla kun tappelu alkaa.

Tytär kun täytti kolme aloimme treenit, miten kaadutaan, miksi pitää katsoa eteenpäin, miksi pitää välttää sakkeja, miksi ei saa antaa kenekään töniä, miten huudetaan*... on piisannut tähän päivään. Vaikka on asustellut stadissa, kulkenut pitkin maita ja mantuja.

*Voi miten oli äippä ylpeä kun viisivuotias kiljaisi "ÄLÄ TÖNI" yhdelle humalikolle juhannusjuhlilla. Ääni oli kuin ädillään tai raivohullulla pantterilla, pienellä toki mutta hyvin, hyvin kiukkuisella pantterilla.

Pyssymies

Qroquius Kad kirjoitti...

Ei tuo ole mikään pikakurssi, vaan sen täydellinen vastakohta:
itsepuolustushakuinen elämäntapa.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä puoli tuntia on pikakurssi. Ei se ole pitkä aika, taaperoikäinen on innoissaan hassusta leikityksestä. Teini oli kiinnostunut salapoliisileikistä - mitä kummallista näkyy edessä? Montako ihmistä on takanamme? Seuraako meitä joku? Entäs jos seuraa? Miten rimpuilen irti otteesta. Kuntojumppatuokio, potki seinää, lyö seinää. Kuka tekee punnerruksia eniten...

Ei ole tarkoitus pärjätä tysonia vastaan, riittää että pärjää silulle. Ja saa loput välttämään tappelua. Ja tietää koska on syytä poistua paikalta. Tai olla menemättä paikalle, olla hereillä.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne. Muistutan taas kertaalleen että kirjoituksessa ei ollut kyse yhden perheen valmistautumisesta vaan siitä, että on valtava määrä täysin suojattomia ja turvattomia ihmisiä. Joitten turvallisuudesta valtiovalta ei piittaa pätkääkään.