perjantai 21. syyskuuta 2018

KALSARIKÄNNIT


Eli pieni raappahousutarina viikonlopuksi

Erään Naakkamossa sijaitsevan omakotitalon pihalla 56-vuotias Aatos Vänttönen antoi suukon vaimolleen Mirjamille. Mirjami oli lähdössä kahden vanhan tyttökaverinsa kanssa yöksi Radanvarsikaupunkiin jossa he menisivät katsomaan teatteriesitystä ”Öh, Calcutta, Höh” ja sen jälkeen ravintolaan syömään. Toinen Mirjamin kavereista asui Radanvarsikaupungissa joten yökortteeri oli tarjolla ilmaiseksi. Aatosta itseään teatteri-ilmaisu kiinnosti yhtä paljon kuin kilo orgaanista maanparannusainetta mutta tokihan hän rakkaalleen vaimolle teatterireissun mielellään soi. Varsinkin kun Vänttösten lapset olivat jo maailmalla ja Aatoksella olisi edessään mukava isännän ilta seuranaan vain uskollinen ystävä eli kuusivuotias jämtlanninpystykorvauros Unski.

Aatos vilkutti vielä pihasta peruuttavalle ja poistuvalle autolle ja läksi sen jälkeen liiteriin. Täytyi hakea sekä sauna- että takkapuut. Saunaan Aatos haki sekapuuta jossa oli mukana mukavasti paukkuvaa pihkaista närettä ja takkapuiksi hän haki räiskymätöntä koivuklapia. Tuotuaan puut sisälle hän laittoi ensiksi päälleen tilanteeseen ehdottomasti sopivan varustuksen eli pitkät kalsarit (Varustelekasta hankitut merinovillaiset Särmä-kalsarit, koko XXL):Paidaksi valikoitui kuin itsestään toksisen maskuliininen ”Suomi-konepistooli on tour-paita” ja jalkaan hän laittoi vaimonsa tekemät villasukat. Ei sen parempia ollutkaan. No, ehkä nahkasaappaassa jalkarätti kilpaili ykkössijasta. Unski seuraili isäntänsä tyytyväistä myhäilyä ja arvasi että edessä oli semmoinen mukava miesten ilta. Naapuruston koirien Kuonobookissa yksi ajokoira oli haukkunut että isäntä tulee herkkään pahalle tuulelle kun se ottaa hapanta mutta Unski tiesi että oman isännän kanssa ei ollut sellaista ongelmaa. Hänelle ei myyty rähinäviinaa. Aatos viritteli saunan pesään tulet ja laittoi puut takkaan valmiiksi. Kaikki tarpeellinen rekvisiitta oli jo hankittu ja sen nestemäinen muoto koostui jääkaappiin jo eilen illalla asetellusta 24-päkistä raikasta Tsuhnan Kostoa. Aatos ei vielä aukaissut tölkkiä vaan kaatoi itselleen pienen mukin Highland Bird-viskiä, meni sen kanssa pihalle ja pani samalla palamaan Voimasavuke Bostonin.

Aatos tuumaili että virallisesti sitä kai pitäisi kehuskella niitä kalliita skottilaisia mallasviskejä mutta tosiasiassa tämmönen halvempi blended-viski maistui vaan paremmalta. Jotenkin pehmeämmältä. Ja eihän tuota jäykkää viinaa niin paljon tullut juotuakaan. Kova krapulakin siitä kehnosta tulee jos sitä liikaa työstää. Tyhjennettyään viskimukin ja sammutettuaan savukkeen hän lisäsi saunan kiukaaseen toisen pesällisen puita. Vänttösten kiuas veti hyvin ja löylyihin pääsi kahden pesällisen jälkeen.

Aatos riisuuntui, otti mukaansa tölkillisen kylmää Tsuhnan Kostoa, täytti löylykiulun ja siirtyi lauteille. Ensimmäiseksi hän aukaisi tölkin, otti kiulusta kippoon hieman vettä, lorautti sekaan Tsuhnan Kostoa, hämmensi sormellaan ja heitti satsin sitten kiukaalle. Suhahduksen myötä saunaan levisi suloinen viljan tuoksu jota säesti perinteinen olutryypyn ensimmäinen tyytyväinen ähkäisy. Mikäs tässä miehen oli ollessa.

Ensimmäisellä löylytauolla hän viritteli takkaan tulet ja nautti toisen tölkin tuota mainiota Pertinlaakson panimon olutta. Unski tuli Aatoksen viereen vaatien rapsuttelaatiota ja sitähän oli toki tarjolla. Unski oli hyvän kaverin lisäksi mainio metsäkoira mutta sekin tiesi että tänään pyssyt pysyisivät asekaapissa eikä metsään mentäisi vaan nyt vietettäisiin miesten iltaa ihan muuten vaan. Se örisi tyytyväisenä kun Aatos toimi rapsuttelaattorina.

- Me ollaan Unski parhaat kaverit. Maailman parhaat kaverit. Eiks ollakin?

- Örllgh.

Näin vastasi Unski ja sen iloinen koiran ilme kertoi enemmän kuin tuhat tyhjää ihmisen sanaa. Aatos ajatteli että ihmiselle luontaista on pettäminen ja kusettaminen mutta kun koiraasi pidät hyvin niin sen uskollisempaa ystävää et saa mistään.Hän kävi hakemassa uuden tölkin saunaa varten ja Unski meni makoilemaan lempipaikalleen takkahuoneen oven vieressä sijaitsevalle pienelle patjalle. Se kuunteli kun saunasta kuului löylyn suhina ja miehen tyytyväinen ähkiminen. Se tiesi myös että kuinka nämä illat etenivät ja kun Aatos saapui jälleen löylystä se alkoi lipoa huuliaan.

Oli aika lenkkeillä. Sisätiloissa. Aatoksen vanha kaveri, naapurimaakunnassa Pinnanmaalla Huitsinnevadan kunnassa asuva Perskeleen Ykä oli käynyt rouvansa Ylvan kanssa hiljattain kylässä Vänttösillä ja tuonut mukanaan tuliaisiksi Lälläveden Läski & Leivonnaisen Vanhan Ajan Lenkkiä. Sitä Aatos toi nyt keittiöstä tulilla paisteltavaksi. Etiketti oli selkeä ja reilu. Ensiksi makkara lämmitettiin tulilla. Sitten oli isännän pala. Seuraavaksi oli koiran pala. Ja niin edelleen. Aatoskin tiesi että Unskin lempimakkara oli isännän oma makkara joka jaettiin parhaan kaverin kanssa koirallisella tasajaolla. Unski antoi vielä kulinaristisen lausunnon:

- Mröllgh örrör görll wöyh.

Aatos ymmärsi viisasta koiraansa ja tiesi Unskin lausunnon olevan suomennettuna suurinpiirtein: ”Tämä mainio lihatuottaja on tavoittanut lenkkimakkarassaan hienon häivähdyksen niiltä ajoilta jolloin tehoelintarviketeollisuus ei vielä tarjonnut ihmisille syötäväksi gelatiinilla pakattua sahanpurua”.

Aatos jatkoi saunomistaan ja aina ennen ensimmäisiä löylyjä kuului saunasta lupaava sihahdus. Jokaisella saunatauolla Unski nuoli isännän hikiset sääret jotka koiran makumaailmassa vastasivat suurinpiirtein perunalastuja. Lopulta isäntä peseytyi, laittoi luonnollisesti päälle pitkät kalsarit, villasukat ja tunnelmaan sopivan paidan, nautti nopean viskipaukun ja siirtyi sohvalle johon Unskikin ankkuroitui laittaen kuononsa Aatoksen reiden päälle saaden luonnollisesti hyvän annoksen rapsuttelaatiota. Vaimo oli mennyt Radanvarsikaupunkiin nauttimaan taiteesta ja miehiset kalsarikännit jatkuivat myöskin taiteen merkeissä. Niinpä Aatos laittoi televisiosta tulemaan Mikko Niskasen elokuvan Sissit ja aukaisi uuden Tsuhnan Koston.Elokuvassa ammuttiin tietysti varsin paljon mutta ampumiseen tottuneena metsästyskoirana Unski ei siitä ollut moksiskaan. Mutta koska se oli tottunut sotahommien sijasta hirvenmetsästyshommiin se ajatteli että eihän tuommosen räiskimisen jäljeltä jää syötäväksi kelpaavaa lihaa ensinkään. Amatöörien hommaa kerta kaikkiaan. Ei asia sitä sinänsä sen suuremmin harmittanut sillä Tsuhnan Kostoa nauttiva isäntä tarjosi sille jatkuvasti rapsuttelaatiota ja siihenhän Unski ei koskaan kyllästynyt. Unski tiesi myös että miesten illasta nauttiva isäntä tykkäsi olostaan katsellen häpeilemättömän nationalistista sotaelokuvaa, hörsien olutta, raapien muniaan ja päästellen välillä tanakoita pieruja. Välillä Unskin oli pakko hieman katsoa Aatosta. Aivan kuin muistuttaen että hei, ei sun ikäisen miehen enää kannata luottaa pieruun. Se saattaa tehdä yllärin.

Taide – ainakin miehinen taide – vaatii myös muonatäydennystä ja sitähän Aatos kävi hakemassa keittiöstä. Perskeleen Ykä oli tuonut tuliaisiksi myös Lälläveden Läski & Leivonnaisen lihapiirakoita sekä mainioita ”Onk Nakei?”-nakkeja. Niitä Aatos sitten lämmitteli parhaassa vanhan ajan snagarihengessä ja pisteli annokset tyytyväisenä tuulensuojaan elokuvaa katsellessaan. Nämä lihikset eivät olleet tarkoitettu Unskille sillä se ei perustanut sinapista ja ketsupista mutta isäntä oli ottanut sitä varten valmiiksi kuivattuja hirvenlihasiivuja joita hän tarjoili Unskille naposteltavaksi. Maistuiko? Oliko muita tyhmiä kysymyksiä?Sissit-elokuva loppui ja isäntä laittoi pyörimään Talvisota-elokuvan. Unski tiesi protokollan sekä isännän kalsarikännien tietyn aikataulun ja totesi Aatokselle että ulkona vois pistäytyä tekemässä tarpeet.  Tämähän onnistui ja Unskin palattua sohvalle ei kestänyt pitkäänkään kun Aatos totesi:

- Se on Unski sillai että minä olen törpötellyt sen verran monta Tsuhnan Kostoa etten enää ole varttituntiin hahmottanut että mitä tässä leffassa tapahtuu vaikka olen sen varmaan kymmeneen kertaan nähnyt. Eiköhän me poijjaat mennä pitkälleen?

- Hau!

Aatos kömpi punkkaan – luonnollisesti pitkät kalsarit päällä – ja veti peiton korviinsa. Sitten hän kääntyi vielä hiukan ja silitteli Unskia joka oli tullut viereen. Unski tuumaili että nää ihmisurokset ovat jotenkin mukavan selkeitä. Kun ne saa säännöllisesti ruokaa ja seksiä ja pääsevät välillä tuulettumaan kavereittensa kanssa mökkiviikonlopulle sekä aika ajoin tuulettelevat omin päin kalsarikännien merkeissä niin ei ne mitään terapeuttia tarvitse. Ihmisnaaras oli vähän monimutkaisempi otus. Paljon monimutkaisempi kuin koiranaaras. Unski tuumi vielä että hyvä että se oli syntynyt koiraksi. Pääsi kaiken kaikkiaan paljon helpommalla.

Sitten se lakkasi tuumailemasta asiaa ja tuumi puolestaan että se oli päässyt oikein mukavaan perheeseen. Sen oli hyvä olla. Se kellahti kyljelleen, painoi päänsä jo kuorsaavan Aatoksen jalkaa vasten ja nukahti tyytyväisenä.

37 kommenttia:

Snowcamo kirjoitti...

Tästä ei tarina parane. Eikun kehyksiin ja Kansallismuseoon.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

No voi perkele ! Tuntuupa tässä moniperseilevässä maailmassa mukavan rauhoittavalta:-))) Muuten on tunnelmat jo tänä perjantai-iltana samat kuin Aatoksella, mutta sauna puuttuu... Av någon anledning(häls.till Ylva på svenska), sillä suonikohjut on ruvennut vaivaamaan siihen malliin, että lauteilla ei istuta. Sensijaan menen rantaan, avantoon, uimaan joka tapauksessa, siihen asti kunnes kaverikin ehtii löylyistä mukaan. Ens´kuussa pitäis päästä hoitoon...

Mutta tuli tuosta mieleen vanha tutut aforismi: "Kyllä joka poika kylpytynnyrissä runkkaa, mutta se vasta on tosi mies, joka avannossa nai"!

Reijo Koiras kirjoitti...

Olihan jälleen mainio tarina. Silloin kun Koiraan perheestä muu väki on muualla ja Reijo yksin kotona, niin se illanvietto ei juurikaan poikkea tuosta Aatoksen vastaavasta. Koiran tilalla on tosin kissa ja saunassa on sähkökiuas, mutta muuten on hyvinkin samanlainen meininki. Täytyis muuten varmaan jossain vaiheessa piirtää tuo Tsuhnan Koston 24-päkki.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Snowcamolle, Terho Hämeenkorvelle ja Reijo Koiraalle & kiitos kommenteistanne.

Snowcamo: Lämmin kiitos. Muistaakseni joku amerikkalainen julkaisu (en nyt muista mikä) käsitteli hiljattain suomalaisia kalsarikännejä ja suht positiivisessa valossa. Liekö sama vai joku toinen julkaisu joka pari vuotta sitten listasi niitä termejä jotka pitäisi ehdottomasti adoptoida amerikanenglantiin ja ykköseksi tuli suomenkielen ”pilkunnussija”: No hei, onhan se huomattavasti kuvaavampi kuin joku ”grammar nazi”.

Terho: Kiitokset sinullekin. Viikonlopuksi tämmöstä kevyempää erään ukkosakramentin parissa. Toivottavasti saat kintut kuntoon että pääset lauteille. Ylva tackar och pockar. Tuota avantosessiota en kyllä suosittele heikkosydämisille. Saattaa olla viimeiset kyydit.

Reijo: Ja kiitos sinullekin. Lämpiää se sauna sähkölläkin ja kissi on mukava kaveri. Jään odottelemaan sitä 24-päkkiä.

Kumitonttu kirjoitti...

Kuuntelin tänään Junes Lokan Monokulttuurin Juutubelta. Junes oli saanut 300 euroa sakkoa Oulun käräjäoikeudessa kun hän osoitti mieltään Opetelkaa uimaan kyltti kädessään. Sillä tietysti viitattiin Välimeren ihmissalakuljettajien uhrien "hukkumiskuolemiin" kumiveneissä. Minusta se oli sekä makaaberia mustaa huumoria ja raikkaan ironinen. Onhan se käsittämätöntä että Suomessa voi saada 300 euron sakot kyltin kantamisesta. Ei vitjat...

Junes esitti, että meidän pottunokkanatsien kannattaa alkaa kutsua haittamaahanmuuttajia fasisteiksi, koska fasisteja saa haukkua vapaasti ja rajattomasti. Mieti "fasisti raiskasi pikkutytön". Eikö ole hullua, että 2018 Suomessa joutuu oikeasti leikkimään sanoilla kuin Neuvostoliitossa parhaimpina hetkinään.

Kalsarikännit ja löylyt koiran kanssa ovat perisuomalaista miehen elämää. Eikös se vanha sanonta ollut että nälkä lähtee syömällä, akka juomalla ja homous lyömällä?

Anonyymi kirjoitti...

Tere Ykä.
Minulla on saunomiset saunottu lämpisipä sauna puilaa eli sähköllä. Ja ne kalsarikännitkin on kännäilty sannopi tohtorisetä ja tohtoritytär komppaa. Vaan muistot niista ja ajoista menneistä säilyy niin kauan kuin mieli virkeänä käyn ahon laitaa. Mukava lukea näitä sinun kirjoituksiasi, kaikkia niistä. Monessa asiassa ajattelet kuin minä, eli nuoruuden Rostonia nosta Brylkreemikutreitani. Molemmat kuuluvat sinne nuoruuteen, ne kutritkin:)
Ja osaltani joudun toteamaan sen haaveeni siitä Tsuhnan Kostosta haudatuksi sattuneesta syystä. Harmi ja valitan:(
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Otapa ensi kerralla Unski mukaan löylyihin, ainakin meidän nelijalkaisesta kehittyi oikea himosaunoja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle, Huru-ukolle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Kumis: Nostan niin Junekselle kuin Tiina Wiikille lätsää sillä he ovat tehneet valtavan määrän työtä. Ja Juneksen sakkojen (ja muun häneen kohdistetun jäynän myötä) voi todeta että itsenikin käyttämä termi ”vihafakta” on faktaa eikä fiktiota. Muistan muuten kuulleeni senkin että selluliitti lähtee kahden viikon Thaimaan (hyvin päivitetyllä) reissulla. Kun palaa kotiin niin selluliitti on pakannut kamansa ja häipynyt.

Huru-ukko: Ikävää että tuo osa elämästä on sinulta poissa mutta toivotan mukavia illanviettoja silti. Ja kiva kun kirjoitukset miellyttää. Sillä on minulle suuri merkitys. Ja muistan minäkin toki kyseisen kappaleen. Oli kaikkein pyhin… sinun hurlumhei…

https://www.youtube.com/watch?v=8BtgCBf5yus

Ano: Meillä oli aikanaan kissi joka tykkäsi olla lauteilla silloin kun saunaa lämmitettiin, mutta sitten kun ihmiset tuli lauteille heittämään löylyä niin se poistui paikalta.

Anonyymi kirjoitti...

Terve Ykä
Hieno tarina, ja jotenkin tuttu.
Tosin meilläkin on kissi ja sähkökiuas.
Mulla on 5kpl "Suomi kp-on-tour"- paitaa,("ku sain niin halvalla"), eli joka arkipäiväksi yksi. Sitten vielä viikonlopuiksi ja pyhiksi yksi "Kiitos 1939-1944"- paita, sekä "Raatteen tie" luurankohahmolla - paita, joka on kympin kalliimpi itse Raatteen tieltä ostettuna, mutta eipähän harmita.

Feministisestä näkökulmasta lienen erittäin toksisen maskuliininen, mutta kestän sen ylpeydellä, ( with pride)

Koskelan Jussi sanoi että työ kuuluu ihmiselle, niinkuin vaatteet päälle, ja tähän lisäisin että kalsarikänni ilman setämiestä, on kuin talo ilman aittapolulla astelevaa emäntää.
Kaikkea parasta toivottaen:
Ymmi

Anonyymi kirjoitti...

Mullakin olis koira ja tänne löylyihin mahtuu:)). Uusia jutunaiheita voin faktapohjalta tarjota vuodeksi, olen mamuja hoitanut vuodesta 1997. Otetaan tsuhnan kostoa ja ihmetellään.. 0-0

Joppos123 kirjoitti...

Eilen tuli löylyteltyä, tänään vähän kiiruumpi päivä. Kävin noukkimassa ensi talven suolasienet lähimetsiköstä. Kolmella x 8 litrasella kattillalla/kerta tuli koko satsi ryöpättyä. Olisihan noita enemmänkin voinut olla mutta tunnin saldoksi ihan hyvä.
Saipas siinä sivussa sen verran suppiksia, että kuohukermalla säestettynä tuli ihan mukiinmenevä kastike.
Seuraavana oli ohjelmassa lohen laittaminen kraaviin. Perussetti, leathermanilla ruodot pois, suolaa, sokeria ja huhmarissa jauhettua valko-roseepippurijauhetta.
Eikä vielä tähänkään päättynyt vaan nyt on 9 tuntia lionneista herneistä soppa kiehumassa. Lisukkeena 1.4 kiloinen perattu suolalapa. Nyt edessä tuoppi sitä jaloa ohrapirtelöä, soppa saa kiehua vielä tovin.
Safkanlaitto on välillä aika terapeuttista touhua, ei ole ollut päätohtorille asiaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ymmille, 0-0:lle ja joppos 123:lle & kiitos kommenteistanne.

Ymmi: Kiitokset. Tarina lienee monelle miehelle tuttu. Mulla itse asiassa on vain se ”White Death”-paita. Feministisestä näkökulmasta meidän ei tarvinne välittää paljon paskaakaan. Toksisen maskuliinisuuden myötä siteeraan kyseistä kirjaa eli ”työ miehen kunnia ja naisella iso puo”. Kaikkea parasta toivottelen sulle minäkin.

0-0: Kommenttisi asian tiimoilta ovat tervetulleita. Onhan sitä kokemusta aiheesta itsellänikin mutta kaikkea ei pysty kertomaan.

joppos 123: Mitä tulee noihin metsän antimiin niin kuivan kesän vuoksi sekä mustikat että puolukat jäivät pieniksi. Niin kuin omenatkin ja ne tippuivat omia aikojaan tonttiin ennen kuin ehdittiin kerätä. Safkanlaitto on muuten yksi parhaista harrastuksista. Me tykätään rouvan kanssa väsäillä sapuskoja kaksistaan. Itse tehty hernesoppa on yksi ruokien kuninkaista.

Juha R kirjoitti...

Kiitos Yrjö. Koiraihmistä lämmitti tämä tarina, joka on meillä tasan totta, milloin rouva on omilla reissuillansa. Ei just tasan näin, mutta periaatteessa kyllä. Koirapoika kapuaa kylkeen ja on ihan oikeasti paras kaveri koskaan. Upea tarina taas kerran.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Juha R ja kiitokset. Ja lätsän nostoa parhaille kavereillemme eli koirille.

Joppos123 kirjoitti...

Kokkaaminen ja sen minkä tuolta luonnosta löytää jalostettavaksi lautaselle on meikän juttu.
Silloin kun meikä häärii köökissä niin kaikilla on jyrkkä porttikielto. Hyvä harrastus ja eihän meikälle mitkään joogat vaan käy. Tämä käy.

Anonyymi kirjoitti...

Tuttavani oli joskus vaimolleen kertonut että hänelle neljä tärkeintä asiaa on tyttäret, koira, volvo ja vaimo - ja nimenomaan tässä järjestyksessä.

kertsu59 kirjoitti...

Noinpase osapuilleen menee näin koiraspuolisella oletetulla.. Koira on tosin Eestinajokoira, mutta uskollinen kaveri sekin on!

Vasarahammer kirjoitti...

Erittäin hyvä ja pelkistetty esitys asioiden kulusta. Tuollaiseen iltaan ei kuulu vihapuhe. Tarinat naama norsunvitulla internetiin vihapuhetta suoltavista Erkki-nimisistä keski-ikäisistä miehistä ovat suvakkien omia kummitusjuttuja.

Elokuvista itselleni kelpaa tuollaisena iltana erityisesti Bruce Willisin tähdittämä Die Hard, jossa päähenkilö lahtaa terroristeja ja ryömii keskeneräisen pilvenpiirtäjän ilmastointikanavissa. Elokuva on nähty n + 1 kertaa, mutta sen katsoo juuri siinä vaiheessa, kun elokuvan tapahtumista ei välttämättä enää saa kunnolla selvää.

Anonyymi kirjoitti...

Hernekeitto on hyvää, kun sen tekee itse. Huomenna olisi tarkoitus tehdä, jos saan palvipotkan, siitä se paras maku lähteen mun mielestä.
Toinen hyvä on Kyntöruunan lihapullat. Puolisen kiloa heppaa jauhettuna, muna, mustapippuria myllystä, reilu ripaus suolaa ja tietenkin Aurajuustoa isosta palasta murennettuna. pyörittele isoja pullia ja paisto ne uunissa. Vähärasvaista ja silleen. Hyviä tuppaavat tulemaan:)
Huru-ukko
PS. Ja nyt maatilalihakauppaan tykötarpeita hankkimaan..

korpisoturi kirjoitti...

Mainio tarina! Sitä lukiessa itsekkin humaltui sanoista, tunnelmasta ja aatoksista.

Kalsarikänni alkaa olla jo kansanperinettä, syytä vaalia sitä. Sitä voi tosin vähän soveltaakin. Itse laitan usein päälleni vanhan armeijan maastotakin mallia 62. Sitten korkki auki viskipullosta ja hyräilemään jotakin rattosaa vanhaa renkutusta.

Mukavaa syksyä!

"Kaksi vanhaa varista nuokkuu pellonaidalla, ruskea on rinta kaisliston, taivas harmaa, sataa syksy on" ......

Becker kirjoitti...

Ykä kuvaili erionmaisesti suomalaisen lihaasyövän heteromiehen ehtoonviettoa. Ehtoonviettoa josta ei luulisi löytyvän mitään arvosteltavaa tai moitteen sijaa.

Vaan kylläpä tuntuu löytyvän. Punavihersaasta näkee tuossa kaikki patriarkaalisen läntisen maskuliinisen degeneroitumisen merkit, alkoholin, aseet ja keskinäisen luottamuksen. Muslimi taas haluaa hävittää alkoholin hyllystä, aseen kaapista ja koiran sisätiloista sekä estää vaimon pääsyn ilman jätesäkkiä ja miestä kylälle.

Muuten oli kyllä sympaattinen ja seesteinen tarina. Koira ikävä kyllä puuttuu ja saunakin on sähköllä toimiva. Tulee se kännikin lyhkäset kalsarit jalassa, olisiko kankkunen sitten samanlainen. Pitänee testata. Vaikka nykyjään pyrin niitä välttelemään, siis kankkusia.

Linkittelin tuonne Hommafoorumin puolelle ja sieltä sitten edelleen missä oli Vänrikki Nappula-Orpon työryhmän suunnitelma nettisensuurin toteuttamiseksi. Oli kyllä kylmäävää luettavaa. Siinä meille olisi todellinen lahja pääministeriksi. Äijä lässyttää heidän arvoistaan alvariinsa, jotka ovat aivan selvästi kopsattu jostain muinaisesta DDR:stä.

Kannata muuten lukaista myös Runo K. Kurkon blogi, mutta tehkää se vasta Sunnuntai-iltana jottei mene pyhä piloille.

http://nra.fi/puheenjohtajan-kolumni-ix-4/

Becker kirjoitti...

Törmäsin hetki sitten tällaiseen, eli jätesäkkinäyttely konkurssissa olevasta ja muun maan elättämästä Malmösta. Suojatkaa kuitenkin näppäimet ennen katsomista mikäli nautitte jotain nestemäistä. Filkka on pari päivää vanha.
Tällaista näkymää Suomenkin Brysseliä perseilevät ja korruptoituneet poliitikotkin maan kaduille haluavat.

https://www.facebook.com/100010297921798/videos/721396364880288/UzpfSTI3NDA3MDUzMjY4NDY4OToxOTA1MjE2MTI5NTcwMTEz/

Joppos123 kirjoitti...

Tässä kun on harvinaisen kovan lentsun vuoksi joutunut viikon napostelemaan antibiootteja ja ei meinaa olla muuta vaikutusta kuin pakki sekaisin niin päätin siirtyä soveltavan sotilaslääketieteen pariin. Hernekeittoa, ruisleipää, perkeleesti kaljaa, sauna ja jossain vaiheessa shamanismia.
Tuo koura se minultakin tällä hetkellä puuttuu ja vielä en sellaista voi hankkia. Ei pentua voi itsekseen kotia jättää kun töissäkin pitää käydä. Pitää katsella asiaa uudestaan jahka aikanaan päästävät eläkkeelle, sitten on aikaa kouluttaa ja puuhailla. Rotuna tullee olemaan Malinois, paras kaveri on seitsemänkertainen Suomenmestari palveluskoirapuolelta ja lupasi jeesata. Tottelevaisuuskoukutuksen meinasin vain hoitaa, ei ole tarvetta antaa suojelukoulutusta. Kotikoirahan siitä tulee.

Joppos123 kirjoitti...

Sori lajitoverit, tuli muutama aika koominen kirjoitusvirhe edelliseen postaukseen. Tällä tabletilla kirjoittaminen on välillä yhtä perkelettä, varsinkin jos ei malta oikolukea mitä on kyhännyt.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys joppos 123:lle, Ano:lle, kertsu59:lle, Vasarahammerille, Huru-ukolle, korpisoturille ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

joppos 123:

Viesti1: Eikös se jooga muutenkin ole enempi naisten juttu? Tässä pätkässä perheen uroskoira esittää varsin osuvasti mielipiteensä emännän joogaharrastuksesta:

https://www.youtube.com/watch?v=X00a4TFbVq4

Viesti2: Joo, koira vaatii aikaa ja huolenpitoa. Varsinkin vuorotyötä tekevällä se on hankalaa. Noista belgianpaimenkoirista olen kuullut kyllä pelkkää hyvää.

Viesti3: Kunhan idea tulee esille niin sillä aina pärjää. Itse naputtelen läppärillä.

Ano: Olettaisin että kyseisen lausuman jälkeen huushollissa on ollut jonkun aikaa ns. tavara kortilla.

kertsu59: Koira kuin koira. Ne ovat mainioita otuksia.

Vasara: Joo, kalsarikännit kannattaa suorittaa ilman viha-ajatuksia. Die Hard käy varmasti kyseiseen illanviettoon. Kunhan ei kattele joitain ranskalaisia taide-elokuvia. Eikä uutta hazardituotantoa:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005837360.html

Huru-ukko: Meillä muuten ostetaan myös hevosta aina kun sitä jostain saa.

korpisoturi: Kiitokset. Mulla muuten itsellänikin on hallussa kuuskekkoset. Varusteleka möi niitä aikanaan pilkkahintaan. Olisko ehkä sittenkin kannattanut jättää reservivarastoksi?

Becker: Kaikki on suhteellista ja tiedostava ihminen varmaan tulkitsee tämän vihakirjoituksena. Luin tuon Kurkon jutun ja tottahan tuo on. Aseistariisunta on edelleen suunnitteilla. Se vaan tehdään pieninä paloina. Niin kuin sitä sammakkoa keiteltäis. Ja tuo videopätkä on sitä mitä on Suomeenkin tällä menolla luvassa. En vaan oikein ymmärrä että mikä hitto tuossa niin viehättää että sitä on väen väkisin hankittava.

QroquiusKad kirjoitti...

Joogaahan on monenlaista, sellaisesta alkuverryttelyn ja -venyttelynomaisesta voimajoogaan, joka perustuu pitkiin staattisiin pitoihin ja joka on oikeasti raskasta. Mutta enempi se silti on naisten juttu; Tosimies nostaa kylmää rautaa Maan painovoimaa vastaan!

Vaikka en olekaan mikään Tosimies vaan vain sellainen kotitarveatleetti-wannabe, olen yrittänyt olla sen verran tosissani, että olen rikastuttanut vuosien mittaan Fitnesstukkua nauttimalla heidän Vahvistavia Tuotteitaan (joiden vaikuttavuudesta ollaan monta mieltä poislukien kreatiini, jonka toimivuus on osoitettu). Siitä hyvästä he ovat suoneet minulle tilaajalahjoina lukuisia Fitnesstukku-t-paitoja, joita pidän nauttiessani kalsarikännejäni. Jalassani on aina bokserit.

Tuo Junes Lokan synniksi laskettu "Opetelkaa uimaan" taisi olla alunperin Arja alhon nälväisy vastauksena jonkun, olikohan itse Jussi Halla-ahon huoleen maahantunkeutujien hyökyaaltovaaraa vastaan? Hän taisi ilmaista asian niin, että jos hyökyaalto pelottaa, opetelkaa rasistit uimaan, sillä maahanmutto on luonnollista, väistämätöntä ja ihanaa.

Junes makseli siis nyt perunoita perunoina ja sekös tuomitsijoita epäilemättä kiukutti. Asiaan tuskin saattoi olla vaikuttamatta Juneksen aavistuksen verran epäkunnioittava käytös:
https://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/blogiteksti-oikeudessa-rikoksesta-syytetty-oululaispoliitikko-vaati-normaalin-tyypin-oikeuden-puheenjohtajan-tilalle-ja-kutsui-syyttajaa-kuuroksi/803922/

Hämmästelin tuota alkuun, kunnes oivalsin etteihän tuossa casessa ollut mitään voitettavaa korrektiudella saati anteeksipyytelyllä:
prosessissa oli kyse ainoastaan siitä, millaisen tuomion syyllinen saa. Niinpä Junes saattoi todeta, että koska juttu on alusta alkaen molemminpuolista vittuilua, vedetään se loppuun asti täysillä.

Vittuilu tosin on taitolaji. Luin tuota Kurkon kolumnia puoleenväliin asti tuumien, että tanakkaa asiaa...kunnes alkoivat jutut sionisteista, juutalaisista, Suur-Israelista, juutalaisten maailmanvalloituksesta ja kai siellä mainittiin ne Siionin Viisaatkin.

Tarkoitus oli tietysti provosoida, mutta jos sen tekee tuolla tavalla, laukoo kiekon omaan maaliin.
En usko olevani väärässä olettaesani, että yksi ja toinenkin jätti lukemisen kesken juutalaissalaliittojuttujen alkaessa ja ignoroi sitten alkuosankin tuumien että siikhail vaan sullekin, vaikka Hitler on kuollut.

Omia maaleja tekemällä peli hävitään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Mielestäni parasta joogaa oli tuo koiran kassijooga. Itse harrastan lähinnä hyötyliikuntaa. Paikat ei kestä enää tanakkaa painonnostoa.

Arja Aaltohan sen lauseen ensimmäisenä sanoi kuvitellen sanoneensa jotain oikein fiksua vaikka lauseen arvo on nolla. Juneksen oikeuskäytöksessä ei ole mitään ihmeteltävää silä näähän on sellaisia tapauksia joissa tuomio on annettu ennen käräjiä. Järjestelmää varmaan vituttaa kun ne joutuvat tyytymään sakkoihin. Kuvaavaa muuten on syyttäjä Vuokko Hautalan lause:

”Tässä jutussa on kyse solvaavista kirjoituksista. Mikäli kuvaus sallitaan ja nauhoitus julkaistaan tai se menee (nettiin) suorana lähetyksenä, silloin solvaaminen jatkuu eri muodossa.”

Joka lausuttiin ennen kuin tuomio oli annettu.

Kurkon kohdalla samaa mieltä. Se asejuttu oli täysin asiaa. Mutta nää sionistijutut eivät minullekaan kolahda.

Anonyymi kirjoitti...

Kokeileppa Yrjö Maatilaliha Merosta tuossa Orimattilan Virenojalla. Sieltä yleensä saa. Varsinkin jos tilaa noin viikkoa ennen noutoa. Avoinna to pe ja la.
Ja siellä on muukin lihatavara ensiluokkaista. Ja grilliinkin löytyy monenlajin makaaraa, omaa tuotantoa.
Huru-ukko
PS. saa siellä muutkin lukijat käydä:)

Anonyymi kirjoitti...

Oletkos Ykä huomannut kuinka kirjoitat tulevaisuutta? Asia josta olen aiemminkin tainnut sanoa.
Meinaan meno Airistolla on kuin kertomuksestasi...

Sisäministerinämme toimii henkilö jonka äidinisä oli Neuvostoliiton sankari ja marsalkka!
Ei pystynyt Pahkasikakaan tällaista keksimään.

-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja Taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Kiitos vnkistä. Pientuottajia kannattaa aina suosia.

Tvälups: Pahkasikahan lopetti kun todellisuus meni oikealta ohi. Jännää muuten se että nimenomaan perussuomalaiset jo aikaa sitten vastustivat venäläisten maakauppoja. Ja juuri niitä perussuomalaisia syytetään Venäjän trolliksi…

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

"Jännää muuten se että nimenomaan perussuomalaiset jo aikaa sitten vastustivat venäläisten maakauppoja. Ja juuri niitä perussuomalaisia syytetään Venäjän trolliksi…"

Eikös joku sanonta menny että: Syytä naapuriasi ja huuda lujaa... Niin käännät epäilyt pois itsestäsi.
Tai jotain sinne päin?

Ja onhan nuita "strategisia sijoituksia(tm)" myös kotipuolessa. ("Hirvipassit(tm)" on tosin myös katottu valamiiksi.)

QroquiusKad kirjoitti...

Luettuani tarinan taas kerran fiilistellen jäi taas vaivaamaan se Unskin Kuonobook-kaverin isäntä, joka otti kalsarikänniensä polttoaineeksi ilmeisesti tulista, polttavaa örkkijuomaa koskapa tuli vihaiseksi. Sitä vihaansakin isäntä ilmeisesti purki koiraansa, siihen uskollisimpaan ystäväänsä mikä hänellä maan päällä yleensä voi olla.

Mutta eihän se muuten rähinäviinaa olisikaan se.
Sen lisäksi tässä blogissa on aikain saatossa mainittu myös kaksi muuta epätoivottuja vaikutuksia aiheuttavaa väkijuomanlaatua, joista voi välttyä kalsarikänneillä:
opetusviina ja lässytysviina.

Opetusviinan vaikutus on ymmärtääkseni seuraava:
"Jaha, te ette näköjään ymmärtäneet mitä minä sanoin. Antakaapas kun selitän sen uudestaan."
"Ymmärrettiin kyllä, ei vaan olla samaa mieltä?"
"Ei ei ei. Te ette ymmärtäneet, koska väitätte vastaan. Kuunnelkaas nyt kun minä selitän tämän asian pohjia myöten..."
"No se asia on ymmärretty! Olet tuota mieltä, okei? Mutta me ollaan eri mieltä! Okei?"
"Ei ei eeii! Miten teidät oikein saisi tajuamaan? Miten minun tämä oikein pitäisi selittää että jopa tekin tajuaisitte..."

Mutta millainen on lässytysviinan vaikutus?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

VNV: Juuri näin. Nykyisinhän kehitysmaalaisen haittamaahanmuuton vastustaminen on jonkun kumman käsityksen mukaan Moskovan nuolemista. Minäkin olen kattellut tiliäni mutta ei sinne – piru vie – ole ruplia ilmestynyt.

Qroquius Kad: Sitä rähinäviinaa ikävä kyllä myydään. Ja mikä olisi helpompaa – ja samalla raukkamaisempaa – kuin siirtää oma paha olonsa rakkaimpiinsa.

Tuo mainitsemasi esimerkkihän oli opetusviinan lisäksi lässytysviinaa. Seuraukset riippuvat porukasta. Saattaa tulla turpaankin jos ei lässytys lopu. Toinen vaihtoehto on juottaa tyyppi niin känniin että se istuu nurkassa ja puhuu vaan itselleen.

Mitä varmimmin kyseisen viinan juojaa ei kysytä enää seuraavalle mökkireissulle.

Hemuli kirjoitti...

Tuo Airiston tilanne alkaa olemaan jo aikamoinen....

"Keskustan lappilainen varakansanedustaja ja entinen rajaupseeri Mikko Kärnä esittää vahvoja väitteitä ..... on kyse alueelta havaitusta tutkakalustosta ..... Kärnän mielestä se kertoo, että rantaa on muokattu sotasatamaksi.

–Satamassa voidaan huoltaa Venäjän Itämerellä operoivia sukellusveneitä"
[https://www.aamulehti.fi/uutiset/entinen-kansanedustaja-ja-rajaupseeri-mikko-karna-vaittaa-krpn-suuroperaatiosta-venajalla-on-tutkakalustoa-ja-sotasatama-airistolla-201214370]

"Iltalehden haastattelemien kenraalien mukaan saaristomerellä käynnissä olevassa viranomaisoperaatiossa on suurella todennäköisyydellä kyse muustakin kuin rahanpesututkinnasta."
[https://www.iltalehti.fi/kotimaa/706914fb-20c5-4833-a39b-44f142c10a29_u0.shtml]

Tuo on tietysti kaikki spekulaatiota mutta kovasti saman suuntaista kahdesta eri lähteestä. Ne, jotka oikeasti tietää mistä on kyse taas pitävät takuulla turpansa kiinni.

Sinänsä sotavaltiolle parempi tilanne on että tietää mitä toinen touhaa ilman että toinen tietää sinun tietävän.

Herääkin kysymys miksi tälläinen julkinen operaatio?


Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Hemuli. Ehkä julkisessa (ja suuressa) operaatiossa on kyse voimannäytöstä jonka voidaan kategorisesti kiistää olevan voimannäyttö. Onhan kyseessä vain ”talousrikoksen tutkinta”. Jota kylläkään ei Suomessa sadan aseistetun miehen voimin olla koskaan tehty. Ja nuo venäläisten hallussa olevat strategisesti merkittävillä paikoilla olevat kiinteistöt tulisi pakkolunastaa valtiolle vähän helvetin äkkiä.

QroquiusKad kirjoitti...

Oletko huomannut, mitä Rähmiksen muiston kunnioitukselle on tapahtunut?

Yrjöperskeles kirjoitti...

No voi hemmetti. Sehän on suorastaan raiskattu.