torstai 6. joulukuuta 2018

ERÄS PÄIVÄ JOULUKUUSSA


Tasan 77 vuotta sitten, joulukuun kuudentena vuonna 1941, päivää Karhumäen valtauksen jälkeen suomalaiset joukot etenivät Poventsaan johon hyökkäys pysäytettiin ja siirryttiin puolustusasemiin. Alkoi asemasota.Puolustusasemat olivat osa suomalaisten ns. kolmen kannaksen puolustusta.Pari päivää kaupungin valtauksen jälkeen vihollinen räjäytti Stalinin kanavan sulut ja saattoi Poventsan veden valtaan. Tässä jutussa (7 min 26 sek) kerrotaan sekä kaupungin valtauksesta että kyseisestä tulvasta.Samana päivänä, kuudentena joulukuuta – jota tuohon aikaan vietettiin myös Suomen itsenäisyyspäivänä – eduskunta ilmoitti että talvisodassa menetetyt alueet on liitetty takaisin Suomeen. Sen sijaan Itä-Karjalasta valloitettuja alueita ei missään vaiheessa liitetty.Kuudes joulukuuta on varsin hyvä aika muistella sitä aikaa kun oli olemassa itsenäinen Suomi joka toimi itsenäisyytensä vuoksi kaikin mahdollisin keinoin. Sattumoisin samana päivänä, kuudentena joulukuuta vietetään myös jotain prameaa provinssijuhlaa mutta sen ei kannata antaa hämätä itseään. Niissä juhlissa ei välitetä suomalaisiin kohdistuvasta tuontiväkivallasta. Se on hinta, jonka nuo juhlijat maksattavat utopiansa elättämiseksi tavallisilla suomalaisilla.

Varo huonoja kopioita.

Hyvää itsenäisyyden muistopäivää kaikille lukijoille.

31 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Samaisena päivänä joukkueenjohtajana (9./III/JR56) taistellut isoisäni tipahti kuuralumen peittämään lähteeseen tuolla Karhumäen seuduilla. Kuolema oli lähempänä kuin koskaan sillä paukkupakkanen jäädytti ylläolevat vaatteet hetkessä. Joukkue laittoi hyökkäyksen seis ja rakensi suuren nuotion, jotta joukkueenjohtaja saatiin ensin sulatettua vaatteistaan, lämmitettyä eloon ja puetuksi tulenloimussa kuivaneisiin vaatteisiinsa.

Ajat ja miehet olivat toiset.

Hyvää itsenäisyyden muistopäivää niin Yrjölle kuin muille blogin lukijoille!


-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/ef647c46-2541-4a31-a42d-7b2f6fc95919

GCM vie loputkin rippeet itsenäisyydesta.

Tiistaina oli demokratian päivä.

Hiljaisuudessa vain tälläistä tehdään.

Jos ei vaivaudu selvittämään compact tarkoitusta.
Asiantuntija koittaa huijata, compact tarkoittaa myös
sopimusta.

Joppos123 kirjoitti...

Morjens Ykä,
Jos sotahistoria kiinnostaa niin kannattaa lueskella eversti( evp) Sampo Ahdon tuotantoa noista ajoista. Kyseinen eversti oli ainoa joka pystyi upseerintaimen nimeltä joppos123 pitämään hereillä muinaisessa "poikalyseossa". Suurin unettaja oli kasvatustieteet, mehän vänskät tiedettiin tästä lajista jo siinä vaiheessa ihan kaikki,heh.
Samaan aikaan tosin tiedettiin, että ei mitään tietokoneita tule koskaan inttiin tai minnekkään.
Ohi meneviä hullutuksia kuten punkkaritukka tai niittivyöt.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, itsenäisyys, onko sitä? On ja ei. Rahvaan parissa sitä vielä on, herrojen salongeissa sitä lie ollutkaan. Ja ei ainakaan nyt. Jos mulla olis joku vehje millä voisi käydä buranaa jakamassa sen tekisin, vaan kun ei ole. Kättä tiukempaan nyrkkiin vaan taskussa, niin tiukkaan ettei taskubiljardin pelaamien onnistu. ...kele. No ikä tuo viisautta sanotaan, vaan kun nää meidän kossit on liian nuoria siihen. Tai sitten hillotolpan saatuttamia kuin Simo Toini. AAARRG, no joo, näillä mennään, vaan lihansyöntiä en aio lopettaa:)
t. Huru-ukko

Juha Kivela kirjoitti...

Kiitos, kuin myös! - Muistuttaisin myös siitä, että vaikka ajat ovatkin erikoiset, niin koettakaa säilyttää optimistinen, vapautunut ja rento ilmapiiri ympärillänne, huumoria unohtamatta. Se nääs kun taitaa sattua kaikista kovimmin noihin Maanpettureihin...

Seuraavan olin ajatellut kommentoida Ylen artikkeliin, mutta sitä Kantasuomalaisen Veronmaksajan Veroeuroilla porskuttava valemedia, jonka keinovalikoimiin kuuluu aktiivinen propaganda, vihan lietsominen, Suomen Kansan kahtia jakaminen, ja joka ei antanut minun, kuten ei kenenkään muunkaan kommentoida artikkeliaan, niin jaan - mikäli Ykä sen sallii - muutaman ajatuksen tuohon Ylen artikkeliin liittyen arvoisten tätä palstaa lukevien Suomen Itsenäisyyden Arvon ymmärtävien henkilöiden kesken.

Ylen artikkeleista sattui erityisesti aamulla vastaan siis tämä "uutinen"...

https://yle.fi/uutiset/3-10533611

Artikkeli herätti muutamia hyvin mielenkiintoisia pohdintoja itse artikkelin, Yleisradion ja sen toimittajien, sekä myös hallituksen ja hallintoneuvoston roolista em. artikkeliinkiin liittyen, jossa;

A) Yleisradio on siis kerännyt jo vuoden ajan tietoa Eduskunnassa vierailevista valikoiden?! Koska tiedossa on, että Eduskunta tuhoaa vierailijalistat joka päivä päivän päätteeksi, niin erittäin raskauttavana asianhaarana Yleisradiota ja sen kyseisiä toimittajia, että em. toimielimiä kohtaan on pidettävä jo YLI VUODEN jatkunut määrätietoinen yhden poliittisen puolueen jäsenten maalittaminen ja laiton profilointi!? - Tulisiko tuollaisesta toiminnasta nostaa oikeusprosessi ja olisiko sillä mahdollisuuksia menestyä yhden totuuden ja utopian Suomessa, jossa sosialistis-kommunistinen Demla ry. pitää oikeuslaitostamme panttivankinaan estämällä mm. oikeusvaltion periaatteen toteutumisen?!?!

B) Kenen toimesta jo YLI VUOSI sitten on alettu JOKA PÄIVÄ keräämään YHDEN parlamentaarisen ja poliittisen puolueen jäsenten vierailijakäyntejä?!

C) Onko Yleisradio kerännyt vastaavalta ajalta mm. SOTE- ja MAAKUNTAuudistukseen liittyen vastaavia listoja, ja niiden parissa aktiivisesti toimivien puolueiden kansanedustajien sidonnaisuuksia ja yhteyksiä?!

D) VR:n yksityistämiseen? EK:hon, EVA:an, työmarkkinajärjestöihin, jne?

E) EU:hun liittyen, sillä viikon aikana on ollut mahdollista jopa lukea uutisoinnista, kuinka Euroopan Unionissa - varsinkin täysin epädemokraattisessa Komissiossa - on oltu hyvin hyvin huolissaan ensi kevään tulevista Euroopan Unionin Parlamenttivaaleista... Onko EU ollut tavalla tai toisella tuon yllä mainitun Ylen artikkelin tilaaja? Ja jos on, niin kenen toimesta siellä? Sotkeutuuko EU Itsenäisen jäsenmaan SISÄISIIN asioihin, so. SISÄPOLITIIKKAAN Suomessa?

F) Mikä osuus on Suomen hallituksella, pressalla ja Valtion virkakoneistolla asiassa?

G) Ja paljon paljon muuta... Ei niin vähäisimpänä sitä, että Yleisradion johdossa saa jatkaa juuri uudelle kaudelle valittuna Thomas Wilhemsson (RKP)...

H) Kybertekniikkakeskuksen osuus? Suomen Puolustusvoimien osuus? Nyt Suomen maaperällä saa näköjään täysin tunnuksettomat ja jopa tunnukselliset toimijat (=YLE) harjoittaa hybridisodankäyntiä Suomen Kansaa vastaan!

Muutamia mielenkiintoisia havaintoja, joiden katsoisin riittävän hieman jatkoprosessointiin tietyissä instansseissa... katsotaan, miten tarina jatkuu...

Veijo Hoikka kirjoitti...

Hyvää osavaltiopäivää kaikille!

Ylessä varoittelevat natsien mahdollisista resuamisista juhlan kunniaksi. Be careful out there!

Voiko natsin muuten kotouttaa, integroida ja assimilitarisoida?

Becker kirjoitti...

Täältä naapurimaan perspektiivistä tarkastellen ei Oulun raiskaukset ja linjurien tuhoyritykset yllätä ollenkaan. Vielä rytisee ja oikein kunnolla, ikävä kyllä. Sitä saa mitä tilaa. Korruptoituneen poliittiisen aatelin kommentit tapahtuneista ovat juuri sitä mitä odottaa saattoi. Plärättiin kommenttioppaasta tilanteeseen sopiva kaksinaismoralistinen valittelu tekovakavaan pärstäkertoimeen yhdistettynä. Illalla odottaa vuoden vastenmielisin pippalo jossa vedetään boolia ja hymyillään pienessä pierussa kuin mitään ei olisi tapahtunut. Ilmastonmuutoskusetus on tietysti poskipusujen ohella kommenttien pääaihe, kuinka ihmiskuntaa odottaa tuho, mutta ennen sitä pienet piruetit parketilla. Kun on kankkusesta selvinnyt niin sitten kevein askelin allkirjoittamaan CGM-sopimusta.
Sotilasparaatin katsoin ja ehkä illan soihtukulkueen, sen "natsistisen" siis. Oli ihan pakko vilkaista Usarin palstoilta päivän parhaat kommentit kulkueesta. Kyllä niitä pönttöjä Suomestakin löytyy. Ellen sitten painu autotalliin viihtymään. Verenpainelääkitykseni ei kestä Linnan juhlien seurantaa.

Hyvää itsenäisyydenmenetys päivää Ykälle ja kaikille blogin kommentoijille ja lukijoille! Toivottaa Becker.

P.S. On niitä idiootteja muuallakin. Klikatkaa Trudeaun puhe. Kuka näitä äänestää??

https://free-speechtimes.blogspot.com/2018/08/watch-canadian-pm-says-its-time-for.html?fbclid=IwAR147lsUak3BAEKb35gSxWo-LlaioNiXHq93JqjHw7G-3qiH-Y7phaWnzH0

Anonyymi kirjoitti...

Tuona päivänä 1941 Iso-Britannia (plus muutama brittiläisen kansainyhteisön maista) julisti sodan Suomelle, jotta pitkä matka ollaan tultu noista ajoista nyky-EU:hun. Tosin kuten tunnettua, britit sanoivat EI kiitos koko liitolle. Olisi vissiin kannattanut pitää se EU vain löyhänä talousliittona, ilman tulli- ja matkustusrajoituksia, tämän nykyisen systeemin asemesta? Yhteisvaluutta taisi olla se viimeinen niitti...? Britithän eivät koskaan liittyneet €uroon, vaan pitivät sen puntansa.

Viimeinen "Suomi-poikien" upseeri poistui keskuudestamme n. viikkoa ennen itsenäisyyspäivää, kepeät mullat & hattu päästä. Ne harvat jotka vielä ovat hengissä ovat siinä 90 ikävuoden molemmin puolin. Ensin he selvisivät jatkosodasta, osa 1944 taisteluista Viron maaperällä ja kun maa liittyi suureen ja mahtavaan itäiseen naapuriin, yhteistyö vihollisen leirissä takseerattiin piletillä Isä Aurinkoisen keskitysleiriin (Gulag).

He ovat tavallaan kulkeneet oman Danten helvettinsä ja he selvisivät siitä, huhhuh. He tuskin pelkäävät kuolemansa jälkeen helvettiä, he ovat sen jo tavallaan eläessään kokeneet. Kertauksena Karpon dokumentti näistä sotaveteraaneista.

Toisaalta suomalaisia vapaaehtoisia taisteli Viron vapaussodassa 1918-1920, veljeskansoja (vennasrahvad) kun ollaan...


- Soomepois Eestist -

Qroquius Kad kirjoitti...

Kuten ylempänä mainittu, Britannia julisti sodan Suomelle. Sitä oli kuitenkin edeltänyt mielenkiintoinen viestinvaihto, jossa Churchill oli ottanut yhteyttä suoraan Mannerheimiin ja pyytänyt hyökkäyksen keskeyttämistä.

Winston katsoi Suomen rajojen tulleen jo turvatuiksi silloisella etenemisen tasalla, ja varoitti Britannian joutuvan muussa tapauksessa julistamaan Suomelle sodan, mitä ei suinkaan haluaisi.

Mannerheim vastasi hyökkäyksen päättyvänkin aivan kohta. Hän ei tietenkään voinut kertoa, että se päättyisi Karhumäen valtaamiseen. Hän pyysi silti briteiltä vielä vähän aikaa kärsivällisyyttä. Se päättyi Karhumäen valtaamispäivänä, jolloin hyökkäyskin päättyi.

Oliko se tuolloin noin pienestä kiinni?

Mitä jos suomalaiset olisivatkin kyenneet valtamaan Karhumäen kaksi päivää aiemmin ja Mannerheim olisi voinut vastata Churchillille, että toimimme toiveidenne mukaan keskeyttäen hyökkäyksemme jota emme aio jatkaa ainakaan Vienanmeren rantaan asti?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille, Anolle, joppos 123:lle, Huru-ukolle, Juha Kivelälle, Veijo Hoikalle, Beckerille, Soomepoisille Eestist ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Tvälups: Ja sitä samaa sinulle. Tosi on että siihen aikaan miehen muotti oli erilainen kuin nyt.

Ano: Niin vie. Sopimus, joka ei ole sopimus mutta jota tullaan Suomessa tulkitsemaan The Sopimuksena.

joppos 123: Kiitos vinkistä. Jotain kyseiseltä kaverilta olen lukenutkin. Tietokoneitten kohdalla tehtiin siis melkoinen virhearvio vaan milläpä sitä tulevaisuutta ennustaa.

Huru-ukko: Karmeinta lienee se, että ajatus itsenäisyyden menettämisestä pakkosyötetään ”vastuullisuutena”. Lihaa syödään meilläkin jatkossa ja yhtään häpeämättä.

Juha: Joo, Yle se etsii natseja joka kulmalta. Todennäköisesti tämän tyyppiset blogitkin tuomittaisiin julkisesti natseina mutta se vaan lisäisi lukijoita. Ja tuossa listassasi oli hyviä kysymyksiä joihin tuskin vastataan.

Veijo: Ja osavaltiopäivää sinullekin. Ylehän toimii niin että jos 612-kulkueessa on yksi PVL:n jäsen niin se on todiste siitä että koko kulkue on natsikulkue.

Becker: Määrittelit nykyiset linnan juhlat kyllä harvinaisen osuvasti. Hyvää provinssipäivää sinne lahden taakse. Noita Trudeauta löytyy valitettavasti meilläkin. Koko poliittinen koneisto on täynnä niitä.

Soomepois Eestist: Kunniaa Suomi-pojille. Heidän tiensä oli vielä tuplasti raskaampi kuin suomalaisten.

Qroquius Kad: Jaa-a… mielenkiintoinen ottiatuota. Historiassa asiat ovat monesti pienestä kiinni. Sinänsä Iso-Britannian varsinaiset sotatoimet Suomea vastaan taisivat rajoittua pariin Petsamon pommittamiseen.

Joppos123 kirjoitti...

Kaikki varmaan tietää ettei Oulun tapaukset tai yritykset suistaa linjureita ole kellekkään yllätys.
Paskavarpaat toimivat juuri noin, niinhän ne tekevät kotimaissaankin.
Jokainen joka on ollut joskus noiden kanssa tekemisissä ase kädessä tietää sen, että ensin tulee uho ja sitten niiltä tulee paskat housuun. Tämä on fakta, kirjaimellisesti.
Sota on vasta alkamassa ja se lupa mitä Ykäkin aikaisemmassa jutussa peräänkuulutti ei välttämättä ole sitä, että me armeijana lähdetään noita mulkkuja ampumaan vaan se lähtee kansasta. Jos mulla olisi tytär niin noista paskiaista yksikään ei eläisi 5 minuuttia pidenpää linnan jälkeen. Ihan sama vaikka tulisi elinkautinen. Hymyillen voisin lähteä lusimaan.
Ei meistä kukaan muu pidä huolta kuin me itse.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Kuuluu itsenäisyyspäivän juhlatunnelmaan:
https://people.com/politics/michelle-obama-george-bush-candy-state-funeral-for-his-father/
Alan pitämään Jorista päivä päivältä enemmän.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys joppos 123:lle ja Veijo Hoikalle & kiitos kommenteistanne.

joppos 123: Nimenomaan kaikki tietää. Poliittinen eliittikin tietää. Ja se toimii silti niin kuin toimii sillä se ei kerta kaikkiaan uskalla tunnustaa vastuutaan tapahtuneista. Menneistä ja tulevista. Mokomat paskat.

Veijo: No kas. Ettei vaan olis ollu karkkipaperiin käärittyjä essoja…

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...Heivaan täältä provinssin entisestä (=muinaisesta) pääkaupungista, jonka demarikokkarijengin aiheuttaman tuhotaudin tuntevat varmaan kaikki nimeltä.
Joppos 123 sanoi sen "ruman sanan niinkuin se on"! Samoin tekisin ilman muuta minäkin. Ei kahta kysymystä siitä. Vieläpä on niin, että joo, minulla on oikeasti
tytär, joka ei pätkääkään ole välittänyt minusta 15 vuoteen. Mutta siltikin ja tottakai: Jos kuulisin noiden kultamunien käyneen häneen käsiksi paskaulottimillaan, niin liikkuvat taakse ja hymyillen eteen. Alkaa på finska lievimmin sanottuna vituttaa tuo meininki.

Anonyymi kirjoitti...

Ykä vähä unohti kirjoituksestaan 5000 vapaaehtoista ruotsalaista mainita, puhumattakaan niistä muista avun antajista: tosin niistä toisista kai ei parane puhua vaikka olisivatkin olleet ratkaisun tärkein tekijä.

Muuten ihan jees, mukavaa joulun odotusta ja uusia vuosia sinnekkin!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Terho Hämeenkorvelle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Terho: ajatellaan näin että jos sulla olisi tuo tilanne ja

a) Olisit tehnyt sen mitä sanoit, ja
b) Minä tietäisin sen ja
c) Poliisi kysyisi että satutko tietämään asiasta mitään niin
d) Kärsisin pahasta muistinmenetyksestä

Asiaa hieman sivuten muistan sen keskustelun jonka kävin isäukkoni kanssa silloin kun Jugoslavian hajoamissota oli pahimmillaan ja me tuumittiin että mikä se pistää ihmisen niin julmaksi toista kohtaan. Isä-Perskeles totesi että ”niin… jos multa ammuttaisiin vaimo ja lapset alta niin kyllä minustakin tulisi kovasti vittumainen mies”.

Sanoisin että tuo lause kiteyttää paljon.

Ano: Sallassa taistelleista ruotsalaisista olen kirjoittanut aikaisemmin. Kaikki kunnia heille. Mutta he tappelivat talvi- eivät jatkosodassa. Mukavaa joulun odotusta sinullekin.

Anonyymi kirjoitti...

06.12.1941 Yhdistynyt Kuningaskunta julisti sodan meitä vastaan, mutta pitää muistaa että rauhantilan vallitessa Yhdistynyt Kuningaskunta oliko kesäkuun lopulla suoritti meitä vastaan ilmahyökkäyksen laivaston lentokoneilla pommittaen Liinahamaria.

Trilisser kirjoitti...

Qroquius Kad: Epäilen vahvasti, ettei ollut siitä kiinni. Churchillillä näet oli samanlaisia fanaatikon piirteitä kuin Hitlerilläkin. Hänen tapauksessaan se fanaattisuus kohdistui sodanpäämäärään eli hänelle Saksan kukistaminen oli tavoite, jonka nimissä saattoi uhrata kaiken, ml. brittien oman edun. Tosiasiassahan, kiitos Churchillin, Britannia uhrasi olennaiset etunsa ja pelipöydästä voittajina lähtivät USA ja Neukkula. Churchillhan oli valmis uhraamaan Suomen Stalinille jo aiemmin.

Edelleen hämmästyttää, miten propagandan pauloissa monet ovat edelleen suhteessa 2. ms:n historiaan. Etenkin USA:n äärettömän härski ja kaksinaamainen peli uppoaa moneen edelleenkin kuin se kuuluisa häkä. Puolueettomasti asiaa tutkivalle ei ole tippaakaan epäselvää, että Roosevelt provosoi Japanin sotaan. Hyvä vertailukohta on kääntää roolit: Olisiko USA sietänyt Japanilta samanlaisita toimintaa, jonka kohteeksi Japani joutui USA:n taholta? Ei ikinä! Riittää jo ihan Monroe-opin mainitseminen.

Joppos123 mainitsi Sampo Ahdon. Onpa hyvä, että löytyy muitakin kuin minä, jotka ovat kyseistä hemmoa lukeneet. Itse olen mappeihin kerännyt kopioina käytännössä kaikki Sampo Ahdon jutut Sotilasaikakauslehdessä v. 1970 alkaen.

Suosittelen etenkin hänen kirjoittamiaan Muistoja talvisodasta, Muistoja Jatkosodasta ja Muistoja Lapin sodasta kirjoja. Lisäksi 1970-luvulla julkaistu Maailma palaa -sarja on hyvä, sillä siinä olevat välitekstit (sarjahan on muuten artikkelikokoelma) ovat Sampo Ahdon kirjoittamat lähes kokonaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kattokaas tätä: https://intermin.fi/artikkeli/-/asset_publisher/vakaviin-rikoksiin-syyllistynyt-voisi-jatkossa-menettaa-suomen-kansalaisuuden
Itsenäisyyden muistopäivän aattona sisäministeriö antaa tällaisen ehdotuksen. Kopioidaan pätkä

Esityksessä ehdotetaan, että Suomen kansalaisuuden voisi menettää, jos syyllistyy sellaiseen valtion elintärkeitä etuja vastaan tehtyyn rikokseen, josta on säädetty ankarimmaksi rangaistukseksi vähintään 8 vuotta vankeutta. Tällaisia ovat esimerkiksi Suomen itsemääräämisoikeuden vaarantaminen, sotaan yllyttäminen, maanpetos ja vakoilu.

Oikeastaan aika hyvä. Eikun 90-luvun alkupuolelta saakka vaikuttaneita politikkoja ynnä muita häkkiin ja uudet tilalle.

Anonyymi kirjoitti...

Tuolla aiemmin joku mainitsi tämän kanukki-trudeaun ja hänen , no pöhköt juttunsa ja ihmetteli asiaa. Eikös se pääkanukki ole näitä lgbtitityy jns porukoita? Jotenkin on sellainen ajatus tullut hänen touhuistaan.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Trilisserille, Ano2:lle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Kohteena ovat silloin vissiin kuitenkin saksalaiset. En kylläkään lähde väittämään asiasta.

Trilisser: No niinhän se on että voittaja kirjoittaa historian. Esimerkiksi Churchillin osuutta Bengalin nälänhätään ei historiassa juuri mainosteta. Ja käsittääkseni Japaniin kohdistettiin toimenpiteitä jotka voi tulkita kauppasodaksi.

Ano2: Joo, törmäsin itsekin tuohon ja se herätti samanlaisia ajatuksia. Mulla on tulossa aiheesta (ja yhdestä toisesta) postaus.

Huru-ukko: Tuohon en osaa vastata.

Becker kirjoitti...

Suomessa raiskaavat lapsia, mutta Ruotsissa alkavat kaikki naiset jo olla raiskattuja niin nyt ollaan sitten siirytty hevosiin. Viimeisin tapaus on Hultista Eksjön ulkopuolelta missä hevosten omistaja havaitsi hevosten käyttäytyvän omituisesti. Löydettyään käytettyjä kondomeja ja tutkimuksissa hevosten anuksesta runsaasti liukastusvoidetta oli selvää että jotkut olivat käyttäneet kahta hevosta seksuaalisesti. Menemättä sen pitemmälle voidaan olettaa vahvasti etteivät Håkan ja Bertil olleet asialla. Kamelien vähäisyys Ruotsissa on tietysti piinallista eräille. Suomessakin kannattaa hevostallien pitäjien tarkkailla tallissaa kävijöitä. Kaikki partanaamat eivät ole kiinnostuneet ratsastamisesta vaan enemmänkin tallin turvalaitteista.

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä kaikkein vähimmälle huomiolle on jäänyt sota-ajan politikoista reservin eversti, pankinjohtaja Jukka W Ragnell joka kyllä osoitti aseveljille missä kaappi seisoo. Turha luulla että Sipilä tai Orpo menisivät sanomaan päin naamaa Merkeleelle tai Junkerssille että ei käy. Rangell saattaa olla ainoa Saksan aseveljien pääministereistä joka vuonna 1942 sanoi naamatusten Heinrich Himmlerille ettei Suomessa ole juutalaiskysymystä ja Suomen juutalaiset ovat Suomen kansalaisia. Palkkioksi lyötiin vielä sotasyyllisyysoikeudenkäynnissä kuritushuonetta. Ihme kun Israelin hallitus ei ole Rangellin kunniaksi tehnyt yhtään mitään.

Anonyymi kirjoitti...

Churchillin takia joutuivat miehitettyjen alueiden asukkaat kärsimään. Englannin tiedustelupalvelut vastustivat SOE:n perustamista koska Winston halusi sytyttää euroopan palamaan ja seurauksena oli partisaanien vastaiset sodankäynnit missä lopulta jokaista hyökkäksessä kuollutta saksalaista kohden teloitettiin 30 siviiliä. Iso osa operaatiosta oli moraalin kohottamiseksi joilla ei ollut sodankäynnin kannalta suurta merkitystä muuta kuin sitoivat miehittäjältä joukkoja. Tyypillinen esimerkki oli Roomassa tapahtunut isku jonka seurauksena ammuttiin vajaat 350 italialaista.

Becker kirjoitti...

Trudeau on femisti, globalisti, suvakki ja LGBTjne. vähemmistöjen voimakas puolestapuhuja joka marssii iloisena Pride-kulkueen kärjessä. On toki naimisissa ja kolmen lapsen isä. Uskonnoltaan kaltolilainen joten moraali on venyvää sorttia. Vrt. Soini.

Lyhyesti todeten pahimman sortin valtion päämies jonka jälki tule muistuttamaan Ruotsia jonkun ajanjaksonn kuluessa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Becker:

Viesti1: Mitenkäs se Mona Sahlin aikanaan totesi… ” Teillä on kulttuuri, identiteetti, historia ja jotain, mikä yhdistää kansanne. Meillä ruotsalaisilla ei ole kuin juhannus ja jotain muita yhtä tyhmiä asioita”. No, nyt sitä kulttuuria sitten tuodaan Ruotsiinkin…

Viesti2: Siinähän sitä onkin yhdessä paketissa. Jokseenkin sääli Kanadan kannalta. Sitä on aina pitänyt jotenkin miellyttävänä maana.

Ano1: Näinhän Rangellin kerrotaan sanoneen. Ja juutalaisia soti suomalaisissa riveissä talvi- ja jatkosodassa. Kerrotaan, että joillekin oltaisiin tarjottu jopa saksalaisten rautaristiä mutta eivät sentään huolineet.

Ano2: Kiitos lisäyksestä.

Anonyymi kirjoitti...

Lääkintämajuri Leo Skurnik, kapteeni Salomon Klass ja lotta Dina Poljakoff jotka kaikki kieltätyivät kunniasta. Sota-aika on joskus ihmeellisten sattumien aikaa.

Qroquius Kad kirjoitti...

Meillä suomalaisillahan on tiettyjä yhtymäkohtia kanadalaisten kanssa:
asumme laajassa mutta hyvin harvaanasutussa, pohjoisessa havumetsävyöhykkeen maasssa, jossa talvi on luminen, kylmä ja pitkä. Niinpä urheilulajeista suosituimpia ovatkin talvilajit, eritoten jääkiekko. Muista harrastuksista ovat suosittuja metsästys ja kalastus.
Maamme ovat kaksikielisiä ja molemmilla on naapurina massiivinen suurvalta, joka pyrkii jatkuvasti dominoimaan.

Tarkasti ottaen, en tiedä millaiset Kanadan ja USA:n välit ovat, mutta jälkimmäisestä voisin todeta siitä suunnasta osoitetun Suomea kohtaan tiettyä goodwillia jo sadan vuoden ajan.
Eihän se USA:n ulkopolitiikka mitenkään mukavaa ole, kuten ei minkään suurvallan.

Mutta ei silti tule äkkiseltään mieleen, milloin se olisi osoittanut Suomea kohtaan vihamielisyyttä, vaikka poliittinen ja erityisesti mediaeliittimme ovat sitä oikein urakalla yrittäneet lietsoa ja panevat vaan kierroksia koneeseen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Joo, juuri he. Suomen riveissä taistelleet juutalaiset olivat tietysti pahassa välikädessä. Voitti kumpi hyvänsä, Saksa tai NL niin tulevaisuus vaikutti synkältä.

Qroquius Kad: Joo, yhteistä on. Siitä USA:n goodwillistä voi todeta että se on menneitten sukupolvien aikaan saamaa ja nykyinen sukupolvi nakertaa sitä oikein urakalla. Erityisesti valtamediamme jonka haistattelu sinne päin ylittää jo määrittelemättömän rajat.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä noissa taistoissa oli kovia jätkiä. Poventsan valtauksesta ja padon räjäytyksestä tuli mieleen Mannerheimristin ritari Aarre Voutilainen. Voutilainen sai ristinsä hieman ennen tätä tapausta (19.11.1941).
https://fi.wikipedia.org/wiki/Aarre_Voutilainen

"Voutilaisesta tekee historiallisen Mannerheim-ristin ritarin se, että hänelle esitettiin Vapaudenristin 1. luokan Mannerheim-ristiä ainoana miehistöön kuuluvana sotilaana. Kenraali Erik Heinrichs puolsi esitystä, jossa mainitaan Voutilaisen pelastaneen 8. joulukuuta 1941 tulvaveden saartamana olleen komppanian päällikön ja kaksi oman komppanian miestä uiden kolme kertaa jäisen tulvaveden yli, joka kerta tuoden kohmettuneita asetovereitaan pois pelastaen täten tällä sankariteollaan komppanian päällikkönsä ja kaksi aseveljeään varmasta kuolemasta.

"Teko suoritettiin 30 asteen pakkasessa komppanian muiden miesten katsellessa, kuinka Mannerheim-ristin ritari, jolla jo ennestään on sotilaskunniaa tarpeeksi, täysin altruistisesti kolmasti osoittaa, ettei hänessä ole annettu suuri tunnustus mennyt väärään mieheen" (suora lainaus Heinrichsin puoltamasta esityksestä).

Heinrichsin puoltamassa esityksessä lukee myös, että kersantti Voutilainen on sotilasarvoonsa, virka-asemaansa ja ikäänsä sekä saamaansa sotakoulutukseen nähden joutunut suorittamaan taistelutehtäviä, jotka säännöllisesti annetaan upseereille ja vaikuttanut niiden onnistuneilla suorituksilla sekä suoranaisesti että välillisesti jopa operatiivisiin saavutuksiin. Esitystä ei kuitenkaan lopulta hyväksytty."

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Lätsä nousee päästä niin kyseiselle miehelle kuin sen ajan suomalaisille yleensä. Kuinka moni meistä tekisi tuon tempun? Minulta olis jäänyt tekemättä.