maanantai 10. joulukuuta 2018

MUUAN MINISTERI JA EPÄILYKSEN PIRU


Kuinka minulle kävi näin? Kuinka minusta tuli hirviö?

Tällaista pohti viihtyisän helsinkiläisen asuntonsa työhuoneessa istuva muuan ministeri, tarkemmin nimeltään Muuan Ministeri joka nautti jo viidettä konjakkiaan tietäen että eihän se siihen tällä kertaa  jäisi. Edessä olisi punasilmäinen ja sisupastillien maustama aamu. Mutta hän ei voinut jättää ryyppäämistä kesken. Ei tällä kertaa. Sillä hän oli kohdannut sen, mistä eräs kauan sitten eläkkeelle jäänyt puoluekollega oli häntä joskus varoittanut. Hän muisti sen keskustelun vieläkin sanatarkasti. Hän oli ollut silloin vasta politiikan rappusilla kohoava nuori ja innokas pyrkyri. Kokenut kollega oli opastanut häntä. Hän muisti neuvot:

- Ja muista pari tärkeää asiaa. Ensimmäinen on se, että käy kusella aina kun on tilaisuus.

- Ymmärrän, ja olen kehittämässä itselleni muutenkin seurapiirirakkoa. Mikä on se toinen asia?

- En oikein usko, että kohtaat sitä mutta varoitan kuitenkin. Kun pääset aikanaan vallan makuun ja näet sen seuraukset niin saatat saada ajattelukohtauksen. Jos sellainen iskee, mene välittömästi sänkyysi sikiöasentoon ja ala hokea ”Magdaleena on pikkunen tyttö”-laulua niin kauan kunnes se menee ohi. Sillä jos se ei mene ohi, niin saatat törmätä ilkeään uuteen tuttavuuteen.

- Mikä se uusi tuttavuus on?

- En viitsi pelotella etukäteen. Tunnistat sen kyllä sitten jos se tapahtuu.

Muuan Ministeri oli sittemmin noussut vallan portailla. Hän oli tehtäväänsä enemmän kuin sopiva sillä hänellä ei ollut minkäänlaisia omia ajatuksia eikä mielipiteitä. Hän oli puhdas tabula rasa jonka saattoi täyttää sillä hetkellä vallitsevalla Järjestelmäpuolueen puolueohjelmalla joka muuttui hänen päässään välittömästi betonoiduksi ja kristallinkirkkaaksi totuudeksi jota ei saanut kyseenalaistaa. Ajatuksettomuudestaan ja mielipiteettömyydestään huolimatta häntä ei missään nimessä saattanut sanoa varsinaisesti tyhmäksi. Hän oli vain sisäistänyt sen tosiasian että ammattipoliitikon uraa havittelevalle ihmiselle ajattelu oli lähinnä haitallista.

Ja ammatistahan tässä oli kysymys, sillä politiikka oli hänelle ja kaltaisilleen ammatti siinä kuin muutkin. Valtiomiesten aika oli jo aikaa sitten ohi. Hän oli pelaaja ammattilaisliigassa ja EU:n myötä hänelle tarjoutui mahdollisuus siirtyä kansallisesta sarjasta kansainväliselle tasolle ja nauttia sen mukanaan tuomista eduista. Siksi hän oli ollut kansallisessa sarjassa – jota eduskunnaksi kutsutaan – ahkera ja työteliäs nelosketjun puurtaja joka sattuman oikusta oli päässyt ykkösketjuun.

Muuan Ministeri ymmärsi että asema vaati jatkuvaa ja julkista ideologian tunnustamista ja sitä hän oli ajatellut harrastaa tänäänkin. Hän oli päättänyt tehdä sosiaaliseen mediaan kirjoituksen jossa hän pilkkoisi niin sanottujen vihakirjoittajien mielettömät väitteet kappaleiksi yksi kerrallaan. Se toisi hänelle varmasti mainetta ja kunniaa ja lisäisi hänen arvostustaan Brysselin suunnassa. Varsinaisesti hän ei ollut koskaan tutustunut noihin vihakirjoittajiin eikä heidän kirjoituksiinsa. Hänelle oltiin sanottu että ne olivat natseja kaikki tyynni. Turha niitä on lukea. Miksi hän ei olisi sitä uskonut? Mutta asema ykkösketjussa velvoittaa ja niinpä hän päätti tutustua viholliseen ja siihen, mitä se ajatteli.

Hän oli lukenut niin sanottuja voiman pimeän puolen kirjoituksia pari tuntia nauttien samalla rauhalliseen tahtiin pari konjakkia. Teksti tekstin jälkeen, sivu sivun jälkeen. Ja hänen mieleensä nousi ajatus joka summasi nuo kirjoitukset:

Järkyttävää. Vastenmielistä. Ennen kaikkea vastuutonta. Nuo tyypithän käyttävät törkeästi faktoja väärän poliittisen ajattelun levittämiseen.

Sitten hän pysähtyi.

Mitä hän olikaan sanonut?

Nuo tyypithän käyttävät törkeästi faktoja väärän poliittisen ajattelun levittämiseen.

Faktoja.

Niin kuin ylempänä todettiin, Muuan Ministeri ei suinkaan ollut tyhmä. Hän oli vain uskollinen Järjestelmäpuolueen poliitikko joka ei kyseenalaistanut sitä, mitä ei saanut kyseenalaistaa. Helpoin tapa välttyä siltä oli yksinkertaisesti olla tutustumatta vääräksi tulkittuun ja tuomittuun materiaaliin sekä pitäytyä toisten kirjoittamassa valmiissa epistolassa.

Mutta nyt hän oli tehnyt virheen. Pahan virheen. Hän tunsi muutaman, oikeastaan hyvin monen naiskollegansa jotka saattaisivat aivan rauhassa lukea noita väärinajattelijoiden tekstejä ja tuomita ne sitten uskonnollisella varmuudella ja vakaumuksella. Koska heillä ei yksinkertaisesti riittänyt äly muuhun. Mutta Muuan Ministerillä riitti. Ja seuraus oli traaginen.

Hän sai ajattelukohtauksen. Sen, mistä hänen vanhempi kollegansa oli varoittanut.

Hän myös ymmärsi että nyt ei auttaisi sikiöasento eikä Magdaleenan laulaminen. Lähimpänä ensiapuna saisi toimia konjakkipullo josta lurahti lasiin huomattavasti enemmän kuin neljä senttilitraa. Mutta sekään ei pysäyttänyt ajattelua.

Saatana, sehän oli totta. Faktaa, perkele.

Hän oli ollut mukana siinä kehityksessä jossa lopetettiin kokonaisen itsenäisen valtion olemassaolo ja siirrettiin se pelkäksi suuremman kokonaisuuden alaiseksi pieneksi ja merkityksettömäksi hallintoalueeksi sen suuremman kokonaisuuden perimmäisessä nurkassa. Jonka asiantilan estämiseksi aikanaan kaatui 90.000 suomalaista miestä.

Hän oli ollut mukana siinä kehityksessä jossa maahan oltiin tuotu aina vain enemmän kehitysmaalaisia haittamaahanmuuttajia joiden, ja heidän lapsien ja lapsenlapsien aina kasvavan määrän elättäminen tuli kantaväestön jatkuvasti lisääntyväksi taakaksi.

Hän oli oikein hyvin ollut tietoinen tuon kyseisen haittamaahanmuuttajaväestön väkivalta- ja seksuaalirikollisuudesta joka kohdistui nimenomaan kantaväestöä kohtaan. Hyvin räikeänä ja aina vain nuorempiin kohdistuvana. Jopa kymmenvuotisiin niin kuin Oulussa oli hiljattain tapahtunut. Hän oli myös osallinen siihen, että asia yritettiin pimittää tai ainakin mitätöidä. Sillä hän tiesi omalta kannaltaan sen tärkeimmän asian, eli jos asia tuotaisiin julkisesti esille kaikessa räikeydessään, niin se herättäisi kysymyksen:

Kuka ja ketkä tämän ovat sallineet?

Hän oli myös hyvin tietoinen siitä että hän oli ollut vaikuttamassa kehitykseen jossa suomalainen infrastruktuuri myydään pilkkahinnalla kansainvälisille suuryrityksille ja tehdään Suomesta eräänlainen pörssifirmojen Belgian Kongo.

Se kaikki oli totta. Hän oli tiennyt sen koko ajan. Hän ymmärsi että häntä – ja hänen kollegojaan – saattoi sanoa rikollisjärjestöksi joka oli soluttanut virkakoneiston ja pannut sen suojelemaan itseään etteivät sen tekemät rikokset paljastuisi. Ja samalla pakottaneet sen virkakoneiston jahtaamaan niitä, jotka pyrkivät tuomaan noita rikoksia julki.

Totta. Vaikka tuon kaiken kuorruttaisi jollain internationaalisella inhimisellä vastuunkannolla ja muulla ministerille niin tutulla paskalla jonka väitettiin olevan hunajaa. Ei se itse asiaa mihinkään muuttaisi. Hän oli syyllinen. Yksi syyllisistä.

- Niin. Sinä olet syyllinen. Olet tiennyt sen aina. Mutta vasta nyt tunnustat sen itsellesi.

Kuka hitto tuon sanoi?

Tuossahan se oli. Semmoinen puolimetrinen sarvipäinen ja kiiluvasilmäinen hahmo. Tuo taisi olla se ilkeä uusi tuttavuus josta hänen vanhempi kollegansa oli varoittanut. Hahmo taisi myös osata lukea hänen ajatuksensa sillä se sanoi ilkeästi irvistellen.

- Hjuu… minä olen juuri se ilkeä uusi tuttavuus josta kollegasi puhui. Minä olen Epäilyksen Piru. Ja hetki sitten sinä itse kutsuit minut paikalle. Itse asiassa teit jo suurimman osan työstäni valmiiksi puolestani. Erityisesti se rikollisvertaus oli pirun osuva. Sinulla on ruumis kaapissasi. Tiedät tappaneesi sen. Mutta et tiedä mitä sille tekisi. Et uskalla viedä sitä pois koska pelkäät että joku huomaa. Et uskalla kertoa siitä poliisille. Ja pelkäät että pian se haisee niin pahalle että naapurit huomaavat. Toistaiseksi olet vain tyytynyt uskottelemaan itsellesi että sitä ruumista ei olekaan.

- Puhut vertauskuvallisesti. Vaikka, no… olet oikeassa. Ymmärrän rikokseni. Ja ymmärrän, että vaikka omassa komerossani ei ole ruumista niin olen syyllinen moneen muuhun ruumiseen. Ja hakattuihin. Ja ryöstettyihin. Ja pahoinpideltyihin. Ja raiskattuihin.

Epäilyksen Piru katseli Muuan Ministeriä pää kallellaan ja Muuan Ministeri tajusi että vasta nyt hän tajusi mitä tarkoittaa äärimmäisen vittumainen ilme. Epäilyksen Piru kysyi:

- No, mitäs meinaat tehdä? Kun nyt tunnustat itsellesi totuuden. Sinulla on mahdollisuus tulla sankariksi. Nousta valtiomiesten joukkoon. Suurten valtiomiesten. Näyttää, että sinulla on kasseissasi muutakin kuin pelkät pingispallot.

Muuan Ministeri kaatoi lisää konjakkia, veti huikan ykkösellä naamaansa, kaatoi lisää ja sanoi sitten:

- Jaa mitäkö teen? Mitäs luulet? Kuinka moni rikollinen vapaaehtoisesti tunnustaa tekonsa? En tunnusta minäkään. Ei minulla ole siihen varaa. Ei halua. Eikä uskallusta. Toimin jatkossakin sen asian esitaistelijana että vihapuhe kitketään tästä maasta niin kerta kaikkiaan. Ei sillä ole merkitystä vaikka ne vihapuhujat ovatkin oikeassa. Ainoastaan sillä on merkitystä että mikäli ne saavat äänensä tarpeeksi laajalti kuuluviin niin silloin minä olen kusessa. Joudun vastuuseen teoistani. Ja siihen minä en aio suostua. Sillä minulla on puolellani valtakoneisto ja valtamedia. Noilla vihakirjoittajilla on puolellaan vain totuus. Ja sillähän ei ole mitään merkitystä. Vain vallalla on.

- Eli jatkat samanlaisella linjalla. Kuittaat vaikka ne Oulun raiskaukset järkyttymällä siitä kun Helsingissä on heiluteltu natsilippuja ja unohdat Oulun tykkänään.

- Ja komeasti unohdankin. Niissä natsilipuissa kävi muuten pirunmoinen tuuri. Niillä saatettiin lakaista muut asiat tyylikkäästi maton alle. Taas kertaalleen.

- Niinhän sinä lakaiset. Ja hyväksyt samalla minkä tahansa mielettömän. Koska se on muotia.  Hyväksyt jopa joka ainoan suvaitsevais-feministisen älyttömyyden mitä vaan keksitään koska niin täytyy tehdä. Jos joku triggeröityvä ämmäporukka keksii että termistä ”sukupuoli” pitää luopua koska se pitää jo terminä sisällään oletuksen että sukupuolia on vain kaksi ja korvata se lainasanalla ”genderi” niin sinä taputat karvaisia käsiäsi ja toteat julkisesti että miksi ihmeessä tuota ei ole aikaisemmin keksitty.

- Juuri niin minä teen. Koska minun täytyy tehdä niin. En minä itsekään sitä hysteeristä ämmälaumaa pahemmin arvosta enkä rehellisesti sanottuna oikein siedäkään mutta sen vastustaminen olisi poliittinen itsemurha.

- Ja kun se GCM-sopimus joka ei kuulemma ole sopimus tulee voimaan niin sinä julistat että Suomi on nyt sitoutunut rajattomaan elintasosiirtolaisuuteen koska nyt on olemassa sopimus muuallakin kuin sitä vaativien ihmisten korvien välissä.

- Tietenkin julistan ja vieläpä ääni väristen.

- Ja pidät jatkossakin huolen että vaikka poliisilla olisi muutakin tekemistä, esimerkiksi estääkseen kymmenvuotiaitten tyttöjen etniset joukkoraiskaukset niin sen päätehtävä on edelleenkin keskittyä suojelemaan rikollisorganisaatiosi toimintaa ja hiljentämään sen arvostelijat.

- Totta kai. En kai minä rupea itselleni kuoppaa kaivamaan. Ei tässä ole kyse mistään valtiosta. Tai kansasta. On kyse minusta ja asemastani. Ennen kaikkea sen turvaamisesta. Minä teen näin koska pystyn siihen. Niin tekisivät kaikki muutkin.

Epäilyksen Piru otti itselleen lähes inhimillisen ilmeen ja totesi:

- Kaikki muutkin? Tiedätkös… siinä sinä olet väärässä. Ja taidat kyllä tietää sen itsekin. Se tavallinen rahvas jonka kanssa sinä et ole ollut koskaan tekemisissä tuppaa ajatella tekojensa seurauksia myös toisille. Itse asiassa se on se perusperiaate jolla tämä maa on aikanaan saatu melko hyvälle mallille. Mallille, jonka rakentamiseen sinulla ei ollut osaa eikä arpaa mutta jonka sinä ja kaltaisesi olette tuhoamassa. Ja tekemässä siitä tuhoamisesta pakolla syötettävän itseisarvon. Tiedätkös, Muuan Ministeri… minä nimittäisin sinua huoraksi mutta se olisi loukkaus huoria kohtaan ja harva huora on saanut aikaan niin paljon vahinkoa kuin sinä ja samassa bordellissa työskentelevät kollegasi. Sen sijaan minä annan sinulle lahjan.

- Lahjan? Minkä lahjan?

- Huomaat sen sitten kyllä. Voin tosin antaa vihjeen. Sinä olet todellakin ajatukseton ja mielipiteetön mies. Sinua ei oikeastaan ole olemassakaan. On vain pääsiäismunan kuori, jonka joku muu maalaa. Halunsa mukaisesti ja sinä hyväksyt sen. Kerta toisensa jälkeen. Sinä olet sieluton ja kasvoton mies. Minä poistun. Mutta me tapaamme vielä. Som´moro.

Epäilyksen Piru katosi rikinkatkuiseen pilveen ja Muuan Ministeri jäi tuijottamaan tyhjin katsein vastapäistä seinää. Hän joi konjakkinsa loppuun ja tunsi samalla painetta rakossaan. WC:ssä hän katsoi peiliin ja huomasi, minkä lahjan hän oli saanut:Niin… sieluton ja kasvoton mies… no, kai tuon peilikuvan kanssa pystyisi elämään… ei ainakaan tartteisi enää katsoa itseään silmiin… Muuan Ministeri siirtyi pytylle, kaivoi meisselinsä esille, lorotti, vemputti ja ihmetteli kuulemaansa ääntä.

Aivan kuin pingispallot olisivat kolisseet vastakkain.Epäilyksen Piru kiittää vakikommentoija Qroquius Kadia inspiraatiosta ja ideasta.

38 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Koska Suomen Totuusmedia on valtiovallan erityisessä suojeluksessa ja päinvastoin, emme tiedä Ranskan keltaliivien vaatimuksista muuta kuin dieselin hinnankorotukset. Keltaliivien vaatimuslista on todella pitkä. Jarmo Ekman on listan suomentanut facebookissa. Katsokaa ken facea käyttää.
https://www.blogger.com/comment.g?blogID=9070006650807556389&postID=3375699077154022785&bpli=1

Ja tässä vielä maino videoklippi keltaliivien ja politikon kohtaamisesta studiossa
https://www.youtube.com/watch?v=39BuOYZOYxI&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2x4gtVi7Ejs4CarJDZYu9NuuwyFFPeH017ew_t5aikvGZ4oFKreMZA6Lc

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano, ja kiitos linkistä. Voisi muodikkaasti sanoa että jätkät jauhotti. Tuo toinen linkki menee kyllä tämän blogin kommenttiosioon.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Tässä yksi keltaliivilista: http://olemisenmiellyttavakeveys.blogspot.com/2018/12/mita-ranskan-keltaliivit-vaativat.html

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Tosin joidenkin mielestä keltaliivien lista on Putinin kirjoittama: http://rjaaskel.puheenvuoro.uusisuomi.fi/265516-mita-putin-haluaa-ranskan-keltaliivien-vaativan

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

HEH!
En voi vastustaa, Turun Suuren Sauvan Ritarikunnan 1. luokan Suurristikös se siinä?

https://is.mediadelivery.fi/img/658/f7bf03f90db244ea9afb63c95026c728.jpg.webp

Tiedon lähde: https://iironordling.blogspot.com/2018/12/tarvitaan-valtiomiesmaisyytta-nyt-on.html?m=1

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän "putinin trolli" ole Totuusmediassamme jo niin loppuunkaluttu aihe, että siitä ei ole enää luuydintäkään jäljellä. Tähän saakka on käynyt yleisselityksenä kaikelle mikä yrittääkään horjuttaa Euroopan nykyistä valtarakennetta. Hyvin se näyttää vielä jonkun kaaliin menevän. Ja miksipä ei, onhan sitä toistettu mediassa noin satakertaa päivässä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle ja Anolle kiitos kommenteista ja linkistä. Kanervan Ilkkahan on tunnettu sauvamies joten ehkä ansiomerkki tuli oikealle miehelle. Valtamedia ja muut kohkaajat puolestaan löytävät Putinin vaikka piimäpurkista. Putinin trollihan se minäkin, mutta minut on aivopesty ökkötölöhölököttimellä niin ovelasti etten tajua sitä itsekään.

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy lopettaa "uutisten" katsominen netistäkin. Katkeaa verisuoni päästä. Politikot pitävät nyt viittomakielisiä esityksiä ongelmista joita ovat itse rakentaneet. Lienee vaalien läheisyys? Niin kuin noita ei olisi huomattu ihan itse. Jokainen kylähullukin tiesi jo 30 vuotta sitten että väärään suuntaan mennään, mutta kun hallituksilla oli linja. Linjoja oli kirjoittanut, ja kirjoittaa varmaan vieläkin, konsulttitoimistot joille maksetaan sikahintoja ja joiden omistuksista ei ota erkkikään selvää. Jäljet johtavat usein mukaville saarille.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Tämä nykyaika on siitä paradoksaalinen että saman peiton alla nukkuvat sulassa sovussa sekä kovat globaalikapitalistit kuin punavihreät utopistit. Niillä on sama tavoite eli kansallisvaltioitten tuhoaminen. Eri syistä vain.

Anonyymi kirjoitti...


Nyt alkavat todellisuus ja fantasia olla niin lähellä toisiaan, ettei eroa niiden välillä enää huomaa. Kysyisin sanasta "genderi". Onko joku oikeassa elämässä ehdottanut, että sillä korvattaisin sana "sukupuoli"?

acc

Anonyymi kirjoitti...

Ykä, allekirjoitan lausumasi. Olin työkeikalla Latviassa virolaisten kanssa joskus 90-luvulla kun Viro (Eesti) suunnitteli EU'n liittymistä. Kaikki tuntemani virolaiset sanoivat silloin, yhdestä kolhoosista tullaan ja toiseen mennään. Eivät virolaiset ja kansat noin ylipäätään tyhmiä ole. Vain johtajat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys acc:lle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

acc: Keksin itse. Tai voihan sen joku toinenkin olla keksinyt jo aikaisemmin. Mutta joku sitä jossain vaiheessa kumminkin ehdottaa joten ajattelin pistää tänne voiman pimeälle puolelle ensiksi. Voidaan ainakin sanoa että ideanne on jo täällä kertaalleen irvailtu. Meinaan onhan ”sukuPUOLI” ihan törkeän rajoittava termi maailmassa jossa sukumonioita on 35 and counting… ja juu, todellisuus ja fantasia kulkevat käsi kädessä. Jos olisit lukenut vuonna 1985 vuodesta 2018 kirjan muodossa niin olisit varmaan todennut että tuo on sekä huonoa että pirun pelottavaa scifiä. Onneksi tommonen tulevaisuus ei koskaan toteudu.

Ano: Veikkaanpa että virolaiset ajattelivat EU:sta samoin kuin suomalaisetkin että sehän on vaan kaikille edullinen vapaakauppaliitto ja sellaisenahan sitä myytiinkin. Virolaisten kannalta onneksi siellä on pysynyt paremmin järki kädessä elintasosiirtolaisuuden kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Morjes! Tuosta keltaliivi jupakasta puheenollen oli mielenkiintoista seurattavaa paikanpäällä
tämä niin "natsistinen" 612- soihtukulkue. Ainakin omin silmin kaikki sujui todella rauhallisesti, ihmisiä oli eri ikäluokista ihan tavan kansalaisia valtaosa. Merkille pantavaa oli poliisien huikea määrä marssin aloitus paikalla töölön torilla, paikalla oli ratsupoliisia, poliisin mellakkaosastoa sun muuta vaikka pienen sodan tarpeisiin. Eniten häiritsi juuri ennen marssin liikkeelle lähtöä paikalle saapunut Helsinki ilman natseja aktivisti- osasto. Noin viitisenkymmentä aktivistia tuli soihtukulkueen tielle rääkymään "ei natseja helsinkiin, ei natseja minnekkään" estäen rauhanomaisen marssin liikkeelle lähdön, lopulta he kyllä antoivat tietä soihtukulkueelle. Ihmetyttää vain että vaikka 612- marssin ideana on lähinnä suomen itsenäisyyden, veteraanien ja sisällissodan jälkeisen yhtenäisyyden kunnioittaminen, haluavat antinatsit itse aiheuttaa tarkoituksella kansan kahtiajakautumista, yhtälailla niin antinatsit olisivat halutessaan voineet yhtyä soihtukulkueeseen, eikä tarkoituksella vetää hernettä nenäänsä ja tulla näyttävästi vastamielenosoittamaan tarkoituksenaan ainoastaan huomiohakuisuus. Yksi häiritsevä seikka on myös valtamedian laskutaito, omin silmin laskettuna marssijoita oli helposti se 3000, valtamedian mukaan noin. 1800. Parhaaseen laskutulokseen pääsi kumminkin ylen toimittaja Hanna Terävä, jonka mukaan kulkueeseen osallistui vain useita satoja.

- ruutana

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, ruutana. Täysin samanlaisia havaintoja on täälläkin päin. Sen rauhallisempaa kulkuetta ei olekaan, se kunnioittaa Suomea ja Suomen historiaa, ei riehu eikä rääy. ja on huolissaan Suomen tulevaisuudesta. Mutta valtamedian on pakko lavastaa se natsikulkueeksi. Sillä jos se ei niin tekisi, niin esille saattaisi tulla laajemminkin eräs kysymys:

Entäs jos ne pirut ovatkin olleet koko ajan oikeassa?

Anonyymi kirjoitti...

Onko ehkä kuvaavaa tämäkin:
Ensimmäinen kanava, josta luin, että eräässä kulkueessa oli kannettu hakaristilippujakin, oli MSN-sivustolla, joka täällä avautuu jonkinlaisena oletus-avaussivuna aina, kun avaan Internet-selaimen. Siellä sanottiin virheellisesti, että niitä olisi kannettu 612-soihtukulkueessa. (Tai itse asiassa niin ei sanottu itse uutisessa vaan eräässä puheenvuorossa, jota siinä siteerattiin ja jossa sillä perusteella vaadittiin koko kulkuetta kiellettäväksi.)
MSN-sivulla näkyi kuvakin, mutta tajusin jo pienen miettimisen jälkeen, että jokin ei täsmännyt: kuva oli selvästi otettu valoisana aikana (Helsingissä on tähänkin aikaan vuodesta sentään kuusi tuntia valoisaa vuorokaudessa), vaikka soihtukulkue lähti vasta klo 18, siis pimeän jo tultua. Lisäksi saatoin tunnistaa paikankin: kyseessä oli Siltasaarenkatu hieman Pitkältäsillalta pohjoiseen; taustalla näkyi Kaisaniemen puistoa ja sen takana koulurakennus. Eikä 612-soihtukulkue kulkenut siellä päinkään; lehtitietojen mukaan se Suomen Vastarintaliikkeen marssi kylläkin.
Ilmeisesti siis se kommentoija oli sekoittanut toisiinsa 612-soihtukulkueen ja Suomen Vastarintaliikkeen marssin, eikä kyllä tuon MSN-sivun toimittajakaan ollut asiaa oikaissut.

Qroquius Kad kirjoitti...

Aina joskus tulee tällaisia kirkkaita hetkiä, joiden seurauksena pystyy antamaan inspirationaalista kontribuutiota itseäni paremmille kirjoittajille.
Tulisipa niitä useammin, niin voisin itsekin kirjoittaa näitä. Nyt on tyytyminen vain kommmentoimaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Nuo sekoitukset tapahtuvat tietoisesti. Valtamedia useassakin paikassa mainosteli että Jussi Halla-aho marssi natsilippukulkueessa mikä sitten paskapuheeksi tunnustettiin.

Qroquius Kad: Lämmin kiitos. Ja kommenttisi ovat aina tervetulleita.

Anonyymi kirjoitti...

Ja muilla(kin) rintamilla kehitysmaalaistaminen vain jatkuu:
https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/203595

Nykyisellään jo Suomen kaivosverotus on alhaisemmalla tasolla kuin Afrikassa (SIC!)

Kun kaikki on myytävänä, eikä millään ole mitään arvoa.


-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Osallistujamäärältään ylivoimaisesti suurin Helsingissä itsenäisyyspäivänä pidetyistä kulkueista taisi silti edelleenkin olla ylioppilaiden soihtukulkue (joka ei ole sama kuin 612-soihtukulkue, vaikka ehkä onkin ollut sille jonkinlaisena esikuvana). Se on järjestettykin joka vuosi jo ainakin 50 vuoden ajan, mahdollisesti paljon kauemminkin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Tvälups: Jos se vihreistä olisi kiinni niin täällähän ei olisi kuin vitunvirkkausteollisuutta. Sinänsä ihmetyttää sekin että meillä annetaan ulkomaalaisille kaivosfirmoille valtausoikeudet ilmaiseksi.

Ano: Todennäköisesti näin on. Sillähän on niin pitkä perinne.

Anonyymi kirjoitti...

Jotenki tuli heti mieleen tämä jokin ministeri = Kai Mykkänen. Ei mulla muuta näin kyky- ja arvopohjalta:) Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Kyseinen ministeri on useasta henkilöstä koottu arkkityyppi mutta en yhtään ihmettele jos Mykkänen tuli mieleen.

Becker kirjoitti...

Mykkänen kävi nyt sitten pnemassa nimensä tuohon järjettömään sopimukseen. Se pönttö ei varmaankaan edes tajunnut mihin nimensä laittoi, tai sitten uuskokoomukselaisessa hengessä, jos ymmärsi, niin pyyhki kansalaisten oikeuksilla hanuariaan.

Vihavaisella on aika hyvä kirjoitus aiheesta:
http://timo-vihavainen.blogspot.com/

Ja sitten tulevat pääministeri ehdokkaat: Sipilä, Orpo, Rinne ja Haavisto, joita nyt haastatellaan. Jumalauta kyllä on masentava näky. Ei tarvitse ihmetellä että koulutettu väki muuttaa maasta ja maahan jääviä vituttaa paitsi kepulaisia ja demareita.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Tuohon ei ole valitettavasti paljon lisättävää.

Qroquius Kad kirjoitti...

Marrakeshin paperi ja Mykkänen, niin.

Meillä suomalaisilla on raudanluja usko erilaisiin sopimuksiin. Se lienee perua suuriruhtinaskunnan ajalta, jolloin venäläisten kanssa solmittujen sopimusten katsottiin olevan suurin piirtein ainoa suoja slaavilaisten kansojen mereen hukuttamista vastaan.

Tuolloinkaan ei ymmärretty, että sopimukset ovat loppupeleissä vain paperille kirjoitettuja sanoja, ja se paperi rutistuu tarpeeksi suuressa kourassa ryttyiseksi palloksi.
Ei, vaan kerättiin Suuria Addresseja tsaarille, että tämä saisi tietoonsa millaista pahantekeväisyyttä tämän alaiset Suomen kansaa ja suuriruhtinaskuntaa kohtaan tekevätkään hänen tietämättään!

Ei noista ajoista olla opittu mitään. Tuon tuostakin saa lukea kiukuttelua kuinka kenttäpoliisit ovat täysiä paskoja, kun päästivät maahantukeutujat maahan eivätkä vieläkään heitä pois maasta.

Ymmärrykseen ei aikuisilla ihmisillä jostain ihmeen syystä vain mahdu, ettei se kenttäpoliisi voi tehdä työtään kuten haluaisi. Kenttäpoliisin on tehtävä kuten poliisijohto sanelee ja poliisijohdon on tehtävä kuten sisäministeri sanelee.
Toisaalta jotkut näistä kiukuttelijoista luulevat poliisin langettavan tuomioita. Eläköön peruskoulu ja sen yhteiskuntaopin opetus....

Sisäministerimme nimi on nyt paperissa, joka ei ole virallisestikaan kuin kompakti, eli siis henkilöautoluokka? Sopimuksena siihen silti täällä suhtaudutaan.
Aivan kuin niihin sopimuksiin, joiden uskottiin suojelevan suomalaisia hukkumasta slaavimereen.

Nyt turvallisuudesta vastaava ministeri allekirjoittikin sopimuksen, joka hukuttaa suomalaiset maahantunkeutujabarbaarien mereen.
Ja sitähän noudatetaan.
Ja addreseilla pyyhitään persettä.

Anonyymi kirjoitti...

Oikeuskansleri sanoi just, että tämä sopimus ei vaikuta mihinkään milloinkaan. Uskoo ken tahtoo. Nyt pääministeri voisi tehdä eduskunnalle pääministerin ilmoituksen tuosta GCM sopimuksesta. Sitten eduskunta pääsisi äänestämään hallituksen luottamuksesta. Sen hän oli tekemässä irtisanomislaistakin kunnes joku viisaampi huomautti että kuule, se tietää luottamuslauseäänestystä, ja hän perui sen.

Tämä hallitushan säätää paljon lakeja ja tekee sopimuksia jotka eivät oikeastaan muuta mitään eikä vaikuta mihinkään. Kansalainen tässä vaan ihmettelee, miksi niitä noin ylipäätänsä sitten tehdään?

Anonyymi kirjoitti...

https://www.kansalainen.fi/saksassa-kiinniotettu-ulkomaalainen-raiskaaja-oli-oulussa-turvapaikanhakijoiden-esikotouttamishankkeen-tapahtumassa/
https://www.kansalainen.fi/wp-content/uploads/Simula.png

Uskomatonta Oulun raiskaaja kööriä on tuettu verovaroin, jos oikein ymmärsin tämän niin Kirkko(diakonissa), kunnat, Spr ovat oikein kierrättäneet näitä sairaita eläimä tutustumassa kohteisiinsa. Voidaanko ko puljut, vastuulliset toimijat, tuomita parituksesta tai osa syyllisinä raiskauksista? Mitä laki sanoo? Todelle ylimielistä! Tutkiiko poliisi ko viranhaltijoiden ja toimijoiden osallisuutta?
Ei helkutti tämä ei voi olla totta!

Voi Aikoja Voi Tapoja

Joppos123 kirjoitti...

Aavikonpojat eivät kauan miettinyt miten ihan normitavalla kiittää Eurooppaa avoimienovien sopimuksesta. Joulu on taas ja torit täynnä raatoja. Ranskan poliisin mukaan satraappi edelleen karussa mutta tunnistettu ja ollut seurannassa "turvallisuusuhkana".
Milläänhän ei tietenkään ole tekemistä yhtään minkään kanssa varsinkaan ylistetyn rauhanuskonnon kanssa. Voin toki olla väärässä mutta tekotapa viittaa vahvasti kuu-uskovaisiin, kohteena tietenkin vääräuskoisten joulumarkkinat.
Muistakaa pelolle ei saa antaa valtaa vaikka busseja yritetään kammeta tieltä tai muutama teloitetaan kaduille puhumattakaan siitä, että sitaa ja vainoa pakenevat raiskaavat pikkulapsia.
Aika lailla tarkasti pidän silmällä jokaista karvarannetta ja yöntimoa nykyisin kun olen liikenteessä, eihän sitä tiedä mitä pikku kepposta niillä on mielessä.
Mutta tästähän on haluttu uusi normaali ja sitä on ollut edistämässä vaaleilla valitut luottamushenkilöt joten sitä saadaan mitä kansa on tilannut ja tilannee uudestaan kevään vaaleissa.
Vaatinee melkoisen massamurhan täällä tai muualla Euroopassa ennenkuin asialle oikeasti tehdään jotain. Vähintään tuhansia raatoja, tuskin silloinkaan tapahtuu muuta kuin luttamunien joukkopöyristymisiä ja muuta vakiolässytystä.

Becker kirjoitti...

Jaahas, Strasbourgissa on sitten sattunut yksittäistapaus joka ei liity mihinkään, ei siis missään tapauksessa minkään uskonnon edustajaan.

Nyt sitten odotamme poliittisen aatelin kannanottoja. Kaivetaan esiin kaksinaismoralistinen suruvalitteluopas pöytälaatikosta. Ja räplätään hetki, no mutta tuossa on hyvä sivulla 332. "Syvästi järkyttyneenä olemme.... ai piru tuo tuli käytettyä viime vuonna. Hmmm.... sivulla 411 vaikuttaa olevan hyvä. " Älkää antako pelolle valtaa sillä kaikki maahantulleet ovat tunnistetut ja noin 350 tapausta on jatkuvan kontrollin alla johtuen korkemmasta riskitekijöistä. Blaaa blaaa blaaa blaaa....
Rauhanuskonnon joulutervehdys Strasbourgissa.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Ensin ihmettelin miksi naamataulusta tuli vaalea mutta ilman muita rodullisia tunnusmerkkejä. Mutta sitten sytytti: kyseessä on koko hallituksen yhteenpastattu kasvokavalkadi. Myös kilisevät bingispallot viittaavat vahvasti tähän suuntaan. Aika velikulta tuo Epäilyksen Piru, jota Ykä ilmeisesti osittain manipuloi.

Anonyymi kirjoitti...

Tuli mieleen tästä GCM-sopimuksesta, että Mykkänenhän taisi käydä oikein kansainvälisellä estradilla allekirjoittamassa vain sen, miten Suomessa on toimittu jo vuosia; kotouttaminen, perheenyhdistäminen, kaikkien palvelujen avaaminen jopa laittomasti maassa oleville, karkotusten viivyttäminen tai peruminen, vihapuheen ja kaikenlaisen kritiikin kriminalisointi, vain positiivisten asioiden esille nosto jne. Taisi mies käydä pullistelemassa siellä lajitovereille, että meillä nämä asiat on näin hoidettu jo paljon ennen muita ja ihan vain edistyksellisten voimien ansiosta; olemmehan edelläkävijöitä kaikessa muussakin!

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Huvittikin kun Strasbourgissa vähän ammuskeltiin, niin EU parlamentti suljettiin lukkojen taakse turvaan. Heidät olisi ensimmäisenä pitänyt tuoda kaduille tutustumaan realimaailmaan. Mutta näin se menee, luodit ja kunniamerkin osuvat aina syyttömiin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Ano1:lle, Voi Ajoille Voi Tavoille, joppos 123:lle, Beckerille, Veijo Hoikalle, Rouva Anolle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad, Ano1 ja Rouva Ano: Eikös ne venäläiset sano jotain sinnepäin että kak bumaga jest bumaga, kak praktika jest praktika. Mutta tosi on että tuohon sopimukseen joka ei ole sopimus tullaan jatkossa vetoamaan ja entistä tuplasti antaumuksellisemmin. Onhan meillä ennenkin vedottu jo sopimuksiin joita ei ole edes olemassa. Olisko tsuhna liian rehellinen ja ajattelee että jos me pidetään sanamme niin tokihan muutkin. Ehkä sillä perusteella niin monille tyypeille seitsemän rauhallisen maan läpi Suomeen tullut arabijätkä on ihan oikeasti välittömässä hädässä.

Voi Aikoja Voi Tapoja & Rouva Ano: Ja niin oli koulussa se Turun terroristi. Koko ”kotouttaminen” on pelkää joutavaa näennäistoimintaa jonka pääasiallinen tehtävä on saada ”kotouttajalle” tunne siitä että kyllä hän onkin hyvä ihminen.

joppos 123, Becker ja Ano2: Joo tälläkään tapauksella ei ollut osuutta mihinkään ja tämä on vain yksittäistapaus jatkuvien yksittäistapauksien joukossa. Mutta jos tuota jätkää ei oltaisi laskettu maahan niin nuokin laukaukset olisivat jääneet ampumatta. Tilanne on niin kuin Ano2 totesi eli kansalaisia ammutaan ja uusrälssi on suojassa muurien takana.

Veijo: Hjuu, myönnän osuuteni manipulaatioon. Mutta minähän olenkin vihakirjoittaja. Ja tähän taustalle soimaan sitten Twilight Zonen teema…

vieras kirjoitti...

Uusi Suoli on sulkenut GCM:ää vastustaneita blogijuttuja. Onneksi se palautti jotkin niistä kun poistoista on taidettu valittaa. Jokunen hyvä blogijuttu sieltä löytyy vaikka Uusi Suoli haisee kuin suoli. Erään jutun kommentissa joku sanoi paikkansa pitävästi että suomalaisilla on hyvä moraali mutta huomo poliittinien ymmärrys. Tuollainen yhdistelmä on vahingollinen kun kyseessä on poliitikko. Vielä suurempi vahinko tulee jos kyseessä on juristi, koska sellainen lähestyy asiaa putkinäköisesti lakiteknisessti mutta ei todennäköisesti ymmärrä poliittista todellisuutta. Tuollaisten poliikkojen ja juristien takia ei pitäisi allekirjoittaa juurikaan mitään sopimuksia tai vastaavia. Ne maat jotka älysivät jäädä GCM:n ulkopuolelle, niiden johtajilla oli tarpeeksi hyvä moraali ja tarpeeksi hyvä poliittinen ymmärrys.

Ongelman muodostavat kaksi poliitikkotyyppiä. Yhtä tyyppiä vaivaa "mitä ne meistä ajattelee"-syndrooma. Toista tyyppiä vaivaa opportunismi ja hinku päästä hillotolpille. Nämä kaksi poliitikkotyyppiä voivat kannattaa samoja asioita mutta eri motiiveista. Ensiksi mainittu toimii tunnepohjaisesti, kun taas toinen toimii omalta kannaltaan rationaalisesti.

Entistä enemmän kummastelen erään Ykän blogissa vierailleen lakimiehen kommentteja.

Ville Tavio totesi oikeuskanslerin vastauksen saatuaan, että GCM voidaan irtisanoa myöhemmin. Voidaan siis tehdä ristorytit. Ei se vaadi muuta kuin poliittista tahtoa. Valitettavasti ei ole riittävästi niitä joiden moraali ja poliittinen ymmärrys olisi hyvä. Pitäisi siis olla taidot, tahtoa ja päättäväisyttä tehdä noin.

Joppos123 kirjoitti...

Strasbourgin terrori-iskun jälkeinen hiljaisuus Suomen hallituksen ja muiden kuin Perussuomalaisten politiikkojen suunnalta on ollut suorastaan korvia huumaava. Onko "fraasikirjan" latteudet kulutettu jo loppuun kun alkaa jokainen päivä kulttuuri rikastumaan?
Missä on pöyristymiset ja alaleuan väpinä? Koska pipilä tulee määkimään " ei saa antaa pelolle valtaa ja ei saa vihata" mitä nyt vähän toinen osapuoli silkasta rakkaudesta ampuu kallon mäsäksi?
Mykkäseltä odottaisi ulostuloa malliin " ainakin 100 000 samanlaista moniosaajaa tännekkin" kansalaisuus toki heti rajalla.
Vai olisiko kuitenkin niin, että nyt kun näitä ei oikein voi enää lässyttää yksittäistapauksiksi niin eliitin kohdalla reaktio on vain pelkkä haukotus ja hohhoijaa?
Uusi normaali saavutettu ja sitähän koko ajan tavoiteltiinkin, Suomikin iloisesti liittynyt joukkoon.
Eihän se ole maa eikä mikään missä ei musut kakaroita raiskaa ja tee terrorotekoja, mitä ne vaikkapa ranskikset meistä ajattelisivat jos oltaisiin turvallinen ja ummehtunut Impivaara?
Unkari, Puola, Tsekki,Viro ja muutama muu haistattaa arvostelijoille pitkät paskat ja haluavat edelleen elellä ummehtuneessa Impivaarassaan ja sekös Brysselissä vituttaa.
Brysselin mielestä eilisen joulumieltä pitää jakaa ihan kaikille, vaikka väkisin. Se kun on arvopohja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys vieraalle ja joppos 123:lle & kiitos kommenteistanne.

vieras: Tuo oli oikeastaan niin hyvä kommentti että ei mulla ole siihen lisäämistä.

joppos 123: Eikä pidä unohtaa tuota tyypillistä ”my thoughts and prayers”… mutta joo, tilanne on se, että meille tuodaan tuontitavarana väkivaltaa ja vaaditaan ihmisiä ajattelemaan että kyseessä ei ole vika, vaan ominaisuus. Ja eihän ominaisuutta tarvitse korjata.

Anonyymi kirjoitti...

Terve,

tuosta GCM:sta. On valtiosäännöllisestä näkökulmasta ihan helvetin hyvä, että valtioneuvosto otti sen omalle kontolleen, eikä tuonut "kompaktia" Eduskuntaan, jossa se olisi kumminkin mennyt läpi. Sillä ei siis ole de jure lainsäädännön asemaa, de facto toki. Olisi toki ollut hyveellistä (lat. virtualis=miehekästä) pyyhkiä koko paperilla hanuria.

Terv. Achtung

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Achtung. Jep. Kyseinen paperi on jatkossa Suomessa voimassa de facto ja hyvin pian tulee selityksiä että sehän on voimassa myös de jure. Vaikka se ei sitä olekaan.