torstai 13. joulukuuta 2018

ANTERO LÄRVÄNEN JA MAJESTEETTIRIKOS


- Hyvää päivää, hyvät kuuntelijat täältä Huitsinnevadan paikallisration rutiosta. Käsittelemme lähetyksessämme uutta – ja luonnollisesti heittämällä läpimenevää – lakiesitystä joka saamamme ennakkotiedon mukaan selkeyttää niin sanottujen vihakirjoitusten oikeudellisen käsittelyn ja saattaa maamme vihapuheettomaan ideaalitilaan. Asiaa on meille selvittämässä kaikkien ministeriöitten erikoisasiantuntija, saneleva ja ihmisten asioihin kärsänsä työntävä virkahenkilö Lennipirkitta Löröttät-Sixteen. Kiitos, Lennipirkitta että suostuit tähän lähetykseemme. Kuinkas muuten satuit olemaan täällä Huitsinnevadassa? Yleensähän sinä vaikutat Helsingissä etkä näistä periferian paikoista niin perusta.

- Itse asiassa minulla olisi ollut täällä Huitsinnevadassa muita työtehtäviä eli alkuperäinen idea oli että itsestäni ja muutamasta muusta akateemisesta ammattilaisesta koostuva työryhmä olisi vieraillut sekä Huitsinnevadan yläasteella että lukiossa. Tarkoituksenamme olisi ollut värvätä innokkaita nuoria koulutukseen jossa tunnistetaan vihapuhe, reagoidaan siihen oikeaoppisesti ja sitten ilmiannetaan vihapuhujat asiankuuluviin instansseihin. Toiminta olisi ollut jatkoa sille toiminnalle mitä ollaan aloitettu Espoossa  jossa projektin aikana koulutetaan sata vihapuheen vastaista nuorta agenttia, jotka voivat luoda omia kampanjoita vihapuhetta vastaan valitsemallaan tavalla.

- Eikö tämä sitten onnistunut täällä Huitsinnevadassa?

- En osaa sanoa. Kun emme päässeet edes yrittämään. Sekä yläaste että lukio olivat tyhjiä. Ei siellä ollut oppilaita eikä opettajia. Paikalla ei ollut muita ihmisiä kuin yläasteen talonmies joka käski meidän painua helvettiin. Aivan kuin meitä oltaisiin tietoisesti ja etukäteen suunnitellusti vältelty. Minä kyllä vaistoan tässä jopa viha-ajattelua. Lasten ja nuorten oikeaoppinen valistaminen on kehittyneen yhteiskunnan kannalta oleellisen tärkeää ja tässähän taidettiin väistellä valistamisvelvollisuutta.

- Nääh, ei teitä vältelty ole. Niihin kouluihin on vaan vissiinkin iskenyt täälläpäin joskus puhkeava ja erittäin nopeasti tarttuva lokaatioperäinen asentonuha. Se saattaa kaataa koko koulun kerralla petiin. Nää Pinnanmaan mäkiset tasankomaat ja sen ilmanalojen vaihtelut saavat aikaan joskus omanlaisiaan epidemioita. Kun on sekä korkea- että matalapaine yhtä aikaa päällä. Asentonuhassahan nuha ei vaivaa jos on pitkällään joten lepo on silloin välttämätöntä. Kyllä koulut aloittavat toimintansa varmaan aivan pian.

- Mutta me ajoimme myös ala-asteen ohi. Se oli aivan täynnä oppilaita. Ei siellä mitään epidemiaa ollut.

- Joo no sitten kyseessä on ilman muuta ollut ylälokaatioperäinen asentonuhaepidemia. Ala-asteen oppilat ovat lyhyempiä joten heihin ei iske kuin taudin alalokaatioversio. Mutta kertoisitteko kuulijoille siitä uudesta lakiesityksestä?

- Ja mielelläni sen teenkin. Nyt nimittäin pannaan niille vihakirjoittajan perkeleille lopullisesti päitset kaulaan. Suomessa astuu voimaan laki majesteettirikoksesta.

- Siis ”lèse-majesté”? Eli monarkioissa käytössä ollut rikosnimike joka meinaa hallitsijaan kohdistuvaa loukkausta? Tota noin… uhupp… purrkele… mutta eihän Suomessa ole kuningasta eikä kuninkaallisia. Se Hessenin prinssin valintakin jäi vähän niinkun vaiheeseen.

- Lakia suunnitellut, maustanut ja haavasuolannut työryhmä on tietysti käyttänyt termiä majesteettirikos lähinnä työnimenä mutta kyllä lain vaikutus on suurinpiirtein sama. Sen varsinainen nimi tulee olemaan ”laki yhteiskunnallisesta epävakauttamisesta”. Eikä siinäkään hyväksytä hallitsijan ja hallitsijoiden loukkaamista.

- Jotenkin vaistoan että kyseessä oleva epävakauttaminen on jotain muuta mitä sen itse ajattelisin olevan mutta ehkäpä selvennätte lain sisältöä?

- Lakihan on yksinkertaisuudessaan nerokkaan toimiva. Se selkeyttää ja nopeuttaa sekä esitutkimuksia, syyttäjän työtä ja ennen kaikkea oikeusistuinten toimintaa. Mutta ensiksi minun täytyy selvittää lain pohja. Parhaalla mahdollisella tavalla toimivaksi määritelty yhteiskunta tarvitsee kolme vakaata ja välttämätöntä kivijalkaa eli poliittisen eliitin, johtavan virkahenkilökunnan sekä valtamedian.

- Anteeksi keskeytykseni mutta kuka tai ketkä tämän parhaan mahdollisen yhteiskunnan toimivuuden määrittelevät?

- Tietysti poliittinen eliitti, johtava virkahenkilökunta sekä valtamedia. Ja tämän määritelmän mukaan näitten kolmen toimijan tulee saada toimia niin, ettei niitten toimintaa vaikeuteta. Millään tavoin. Yksi inhottavimmista ja vaarallisimmista vaikeuttamisen muodosta on se, että heidän toimintansa ja yleensä osaamisensa kyseenalaistetaan. Tuollainen kyseenalaistaminen saa aikaan mielikuvan että yhteiskunnan tärkeimpien osa-alueitten toiminnassa on vikaa ja sehän on omiaan saamaan aikaan yhteiskunnallista epävakautta. Oikeastaan tuollaista sanallista kyseenalaistamista ja epävakauden lietsomista voi sanoa verbaaliseksi terroriteoksi. Sanottu sana on tehty teko varsinkin jos se osuu maaliin.

- Mutta kyllähän niin poliittista eliittiä, johtavaa virkahenkilökuntaa ja varsinkin valtamediaa täytyy voida saada arvostella. Varsinkin jos arvostelu on perusteltua, mitä se pääosin on. Jos oikeus kritiikkiin viedään niin kysehän on jo totalitarismista.

- Nimenomaan se perusteltu arvostelu on kaikkein vaarallisinta ja sitä kautta vahingollisinta. Sillä sehän saattaa nuo yhteiskunnalle tärkeimmät osa-alueet pahimmillaan naurunalaisiksi. Koska ei perusteltuun kritiikkiin ole muuta vastausta kuin tunnustaa olleensa väärässä. Ja eihän se semmonen käy. Sitä ei kestä ego eikä sitä kestä järjestelmä. Siksi nimenomaan perusteltu arvostelu on yhteiskunnallista epävakautta aikaansaava tekijä joten se tullaan kriminalisoimaan ankarasti. Eikä se mitään totalitarismia ole. Siinähän rangaistaan vain niitä jotka arvostelevat vallitsevaa järjestelmää ja se arvosteluhan on jokaisen tietoinen valinta. Ei ketään ole pakotettu sitä tekemään. Voi myös pitää turpansa kiinni ja sitä myöten elää aivan rauhassa.

- Eli onko nyt siis niin, että tämän majesteettirikoksen voi tiivistää näin: ”Kansanedustaja X:ää perustellusti törpöksi sanova henkilö ei syyllisty varsinaisesti kunnianloukkaukseen vaan valtiosalaisuuden rikkomiseen”? Ja perusteltu arvostelu on jo itsessään toteennäytetty rikos?

- Juuri noin sen voi tiivistää. Pitääkin vielä ympätä tuo valtiosalaisuuskohta mukaan lakiesitykseen.

- Oletettavasti tätä tulevaa lakia valvomaan täytyy palkata lisää osaavaa ja motivoitunutta virkahenkilökuntaa?

- Noo… ei tästä mitään megavirastoa sinänsä tule. Vapaaehtoiset suvaitsevais-tiedostavat ihmiset auttavat epävakauttamisrikollisten etsimisessä enemmän kuin mielellään. Palkattua henkilökuntaa ei tarvita kuin muutama kymmenen ja ne tullaan palkkaamaan pääosin Helsingin Anarkistisen Ammattikorkeakoulun AMK-anarkonomeista. Sieltä löytyy sekä motivaatiota että osaamista sillä onhan nykypäivään päivitetty anarkismi sentään yhteiskunnan kannalta erittäin tärkeä rakentava ja ylläpitävä tekijä.

- Joo, mehän kaikki arvostamme valtiota vihaavia ja valtion elättämiä anarkisteja. Vaan minkäslaisia rangaistuksia näille pian kriminalisoitaville ja epävakautta aiheuttaville faktisteille sitten on luvassa?

- Kyllähän yhteiskunnan epävakauttaminen on verrattavissa siihen että pyritään estämään valtioneuvostoa ja eduskuntaa joko kokonaan tai osittain käyttämästä toimivaltaansa. Toisin sanoen rikos on verrattavissa valtiopetokseen ja siitä rangaistukset ovat yhdestä kymmeneen vuotta vankeutta. Ehdottomana.

- Eli täydellinen koskemattomuus uusrälssille ja sitä myötä siirtyminen uuteen, päivitettyyn monarkiaan. Saneleva ja ihmisten asioihin kärsänsä työntävä virkahenkilö Lennipirkitta Löröttät-Sixteen, kiitän teitä haastattelusta. Täällä Antero Lärvänen, Huitsinnevadan paikallisradio, Pinnanmaa ja Suomi josta en oikein osaa sanoa että onko se tasavalta, demokraattinen tasavalta vai uusmonarkistinen tasavallattomuus mutta sananvapauden tunnettu ja tunnustettu suurmaa se on virallisen käsityksen mukaan kumminkin. Hei äänimiehet, sana ei oo vapaa mutta sauna vielä on joten ei muuta kun jätkät ransittiin ja äkäseen Lällävedelle. Ykä on siellä jo lämmittelemässä vihasaunaa vihaklapuilla ajatellen majesteettirikollisia viha-ajatuksia.myöhemmin Lällävedellä…

Antero: Heitäs Ykä tsössiä! Kun majesteettirikollinen itsekin olet.

kiuas: tsöss!

4 x Tsuhnan Kosto: knirsk.

Ykä: Tuo majesteettirikos ja sitä myötä Suomen muuttuminen uuspäivitetyksi monarkiaksi on oikeastaan ihan hyvä juttu. Siinähän virallistetaan se tilanne joka on tosiasiassa vallinnut jo pitkään eikä enää edes teeskennellä muuta. Systeemi paljastaa karvaisen perseensä. Kansanvalta on varastettu demokratian nimissä ja korvattu Järjestelmäpuolueen uusrälssin läänitysjärjestelmällä ja sen järjestelmän muuttamisyritykset mielletään demokratian vastaisiksi.

Hösse: Joo, ja se antaa myös mahdollisuuden sottailla uudenlaisia toimintamenetelmiä. Meinaan, jos monarkiaa vastaan hyökkää niin eikös se ole täysin hyväksyttävä toimenpide demokratian ja kansanvallan puolesta? Yksinvaltiasta sortajaa ja tyranniaa vastaan. Vaikka niitä sortajia onkin enemmän kuin yksi.

Pertta: Ja onhan siinä sekin lohduttava ajatus, että historiassa kruunupäät ovat usein menettäneet kruunun lisäksi myös päänsä. Sen vuoksi tuo Ranskan meininki jotenkin lämmittää mieltä.

Antero: No eiköhän vedetä sitten pojat oikein porukalla Ranskan malliin. Kolmannella lähtee, yy, kaa, koo…

Antero, Hösse, Pertta, Ykä, Tsuhnatölkit & kiuas:

Allons, enfants de la patrie,
le jour de gloire est arrivé !

Contre nous de la tyrannie,
l’étendard sanglant est levé,
l’étendard sanglant est levé.

Entendez-vous dans les campagnes
mugir ces féroces soldats ?

Ils viennent jusque dans vos bras,
égorger vos fils, vos compagnes…Ykä, Antero, Hösse, Pertta ja Lälläveden saunan puhuva kiuas kiittävät vakikommentoija Lemminkäistä inspiraatiosta. Ja joo, tuo jutussa mainittu Espoon hanke vihapuheagenttien värväämiseksi nuorison keskuudesta ei ollut keksittyä vaan ihan totta.

68 kommenttia:

Ekku kirjoitti...

Tässä alkaa lukiessa sanat loppua.
Täytyy tyytyä vaan ajattelemaan vihaisesti. Ei kai ne sentään vielä ajatuksia pysty lukemaan, vaikka joku Schein haluaakin ajattelun rangaistavaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Meilläkin aloitetaan kouluttaa pieniä tsekistejä Pavlik Morozovin opein. Tiedättehän kuinka pikku Pavlik paljasti neuvostokansalle kuinka hänen perheensä on kulakkeja, kansan- ja luokkavihollisia. Nyt meilläkin toteutuu stalinistien märkäuni ei luokka- vaan asennetitoinen ohrana aloittaa oman urkintansa.

Juha Kivela kirjoitti...

Le grand touche! - Merci, Ykä!

Löylyniemi kirjoitti...

Kiitos Ykä!

Hauska ja hyödyllinen konsepti tuo lokaatioperäinen asentonuha -diagnoosi. Täytyykin pitää mielessä, jos lasten koululle tulee jotain omituisia teemapäiviä.

Löylymiehenä minua aina niin ilahduttaa lukea noista knirskahtavista ja tsössähtävistä saunahetkistä!


Pistän tähän vielä perään muutaman havainnon ympäristöstä:

Poika alkoi yli kuukausi sitten puhumaan spontaanisti ihmisoikeuksien tärkeydestä. Jouduin kertomaan, että sellaiset oikeudet vain ihmisten keksintöä eikä esimerkiksi muslimit ole velvoitettu niitä noudattamaan. Ilmeisesti koululla on sellaisista ollut puhetta.


Parhaillaan meillä kotona on sen verran teemana itsepuolustuksen ajatusmaailma, että lapset osaa tietää, milloin on parempi motata takaisin tai jopa ensimmäisenä. Kun tämä asia on käyty läpi, lapset uskaltaa toimia ilman, että tarvitsee pelätä omien vanhempien reaktioita. Vaimokin alkaa olla sitä mieltä, että monesti on parempi olla se, joka iskee ensimmäisenä. Partiovyön soljesta tuttu lause: "Ole valmis" on ihan hyvä pitää mielessä.


Alkuviikosta oli uutisissa tarinaa Pöyryn myynnistä ruotsalaisille. Jos tietäisitte missä salaisissa projekteissa Pöyry on ollut mukana ja kuinka paljon Suomenkin toimistoissa on parhaillaankin venäläisiä työntekijöitä suunnittelijoita, niin ihmettelisitte. No, nyt tuo kaikki onkin kohta sinikeltaisen valtion käsissä.


Omalla työpaikalla eräs johtavassa asemassa oleva ehdotti kommunikaatioon "Sokrateen kolmetasoista suodinta", jossa ennen puhumista mietitään seuraavat asiat:
1. Is it true?
2. Is it good or kind?
3. Is it useful?
Ei oikein toimi pitkällä tähtäimellä, että kaikki puhuu vain kivoja asioita eikä tuo edes ole oikeasti Sokrateen kehittämä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ekulle, Anolle, Juha Kivelälle ja Löylyniemelle & kiitos kommenteistanne. Vaikka tässä olikin Antero Lärvänen asialla niin juttu ei oikeastaan ollut fiktiota. Suomessahan on kova pyrkimys päästä tuohon tilanteeseen.

Becker kirjoitti...

Erityisesti Ruotsissa on tuo kouluissa tapahtuva aivopesu ollut käytössä jo muutaman sukupolven ajan. Niinpä kansasta on tullut naiveja, tyhmiä, hysteerisiä ja mediaan uskovia idiootteja. Nyt esim. tuo ilmastonmuutoskusetus on saanut jo mielipuolisia piirteitä. Pikku räkänokat läksyttävät vanhempiaan kouluissa saatujen oppien mukaan. Jos et tottele, niin hellantelttu kantelee siitä opettajalle, joka sitten saattaa pirauttaa isille ja syyttää tätä ties mistä, mutta lähinnä koulussa tyrkytetyn aivopesun arvostelusta. Itseasiassa ilmastokusetus on Ruotsista lähtöisinkin jos ihan tarkkoja ollaan.
Ruotsissa ovat monet vanhemmat blogeissaan valitelleet jälkikasvun silmissä menetetystä arvovallasta kun ovat ilmaisseet PK-kannasta eriäviä mielipiteitä. Tai sitten ovat sen ajan hiljaa kun pikku Stasi on paikalla kuuntelemassa.

Aikoinaan kun tuli turistina käytyä Itä-Berliinissä, niin oli jotenkin helpottavaa kun bussi ajoi takaisin lännen puolelle. Jotenkin alkaa tuntumaan siltä, että jos Itä-Saksa olisi vielä olemassa niin tuntuisi helpottavalta kun bussi ajaisi lännestä Itä-Berliinin puolelle. Meinaan jos nykymeno tällaisena jatkuu ja miksei jatkuisi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Becker. Ruotsi alkaa nykyisin muituttaa dystopista scifiä. Mietin vaan että mikä meni pieleen? Ruotsihan oli aikanaan ehdottomasti yksi maailman parhaita paikkoja asua. Läksikö homma vaan lapasesta vai tehtiinkö tilanne ehdoin tahdoin. Sekin mietityttää että ovatko ruotsalaiset helpompi kohde propagandalle kuin suomalaiset. Syötettiinhän meillekin aikanaan YYA-propagandaa suut silmät täyteen mutta virnistelyksihän se homma kumminkin aina kääntyi.

Becker kirjoitti...

Ruotsin pitäisi olla varoittava esimerkki siitä miten ns. hyvinvointivaltio korruptoituu ja hitaasti ukehtuu omaan paskaansa. Aivan samalla tavalla kuin ovat kulttuurit tuhoutuneet aikojen saatossa. Mädäntyneet sisältäpäin.
Ruotsin mahtiaika hyvinvointivaltiona kesti 100 vuotta, 1870 - 1970. 60-luvun lopulla alkoivat vasemmistolaiset aatteet saada jalansijaa yliopstoissa ja se varsinainen mädättämisen pääarkkitehti oli Olof Palme. Lyhyesti sanottuna sosialismi ja sosiaalidemokratia sekä kansan henkinen velttous. Liikaa rahaa ja liian helppo elämä.
Tässä olisi kaksi pirun hyvää blogia jotka selvittävät asiaa aika perusteellisesti, valitettavasti vain ruotsin kielellä.
https://juliacaesar.blog/2018/02/27/skoldrommen-som-brast-del-1/
https://juliacaesar.blog/2018/03/05/skoldrommen-som-brast-del-2/

Mulle on itselleenkin vähän mysteeri, miten hallinto kääntyy omia kansalaisiaan vastaan ja alkaa esittämään soidinmenoja islamin edessä. Mutta samat riskit ne näyttävät olevan Suomessakin. Islamin maahantunku ja ilmastonmuutoskusetus ovat korruptoituneen hallinnon ohella suomalaistenkin suurin uhka tätänykyjään.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Ja pitäähän se Epävakauttamisrikostentorjuntavirasto(tm) jollain rahoittaa:
"Näin polttoainehintojen ja ajoneuvoveron korotuksissa on määrä edetä – muuten pala voi olla liian iso kerralla nieltäväksi"

Johon taas tällainen (mahdollisesti) tolkun ihminen voisi todeta:
- Ei se paska maistu yhtään paremmalta vaikka sen kuinka pieninä paloin joutuu nielemään.

https://www.is.fi/autot/art-2000005930771.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne.

Becker: Varoittava esimerkki todellakin. Jos tästä joskus vielä tolkulliselle tasolle edetään niin yhteiskuntatutkijat miettivät että kuinka helvetissä tämä oli mahdollista. Itse ajattelen että jos valtaan pääsevät täydellisyyttä tavoittelevat utopistit niin lepikkoon mennään lopulta aivan varmasti. Islamin edessä nöyristelyä en ymmärrä itsekään. Oliskos niin että utopistit kehittivät islamista päänupeissaan täysin siloitellun kuvan, ymmärtävät nykyisin että se oli toiveajattelevaa paskapuhetta mutta kasvojensa menettämisen pelossa pitävät siitä kiinni ja pyrkivät vaimentamaan faktoihin pohjautuvan arvostelun.

VNV: Jep. Jotkut toiset maat elävät kuin sika vatukossa ja sen vuoksi suomalaisia rangaistaan. Tässäkin ovat utopistit asialla ja niille pitäisi määrätä lähestymiskielto, no, joka helvetin paikkaan.

Becker kirjoitti...

Niin ja sitten on myös varmaan syynä jonkinlainen ylimielisyys muita kohtaan sillä ruotsalaisia vaivaa edelleenkin käsitys omasta erinomaisuudestaan. Edelleenkin törmää siihen että jos siellä jotakin valmistetaan, niin se on ilman muuta pohjoismaiden parasta, luultavasti euroopan parasta ja mahdolllisesti myös maailman parasta.
Maalla on toki mahtava menneisyys yhteiskunnallisesti ja teollisesti kuten Saab , Scania, Volvo, Alfa Laval, SKF, Asea, Tetra Pak sekä huippuluokkaa oleva lentokone teollisuus. Ikävä vain että yhteiskunta on romahtamispisteessä, teollisuus on myyty ulos ja Saabin hävittäjä on viimeinen mitä maassa enään suunnitellaan. Kukaan ei uskalla avata turpaansa, sillä vääristä mielipiteistä saattaa lähteä työpaikka alta ja muuten usein lähteekin.
Ruotsi on vähän niinkuin vanha Cadillac, josta ruoste jo pukkaa korista läpi, kromit ovat vielä paikoin hieman kiiltävät mutta maali jo himmennyt,alusta laahaa melkein maata ja moottori savuttaa ja yskii eteenpäin vajaapyttyisenä. Mutta kuskinpenkillä istuva kuvittelee vielä ajavansa loistoautolla.

"Den svenska modellen", niinkuin demari Löfven uhmakkaasti esittää.

Anonyymi kirjoitti...

Omiin silmiini osui vasta nyt Fazerin Lovebot. Se on ilmeisesti joku ohjelmanpätkä, joka poistaa vihapuhetta! Jumalauta, makeisfirma on ryhtynyt sensuuriviranomaiseksi tosta vaan! Saatanan paahtoleipäkauppias on ottanut oikeudekseen määritellä vihapuheen! Mitä tapahtuu? Vaihdan huomenna nimekseni Berija ja alan hommiin - ihan vain oikeamielisyyden nimissä - nyt kun valtion monopoli oikeus- ja sensuuritoimijana näkyy loppuneen.
-Valtsu-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille ja Valtsulle & kiitos kommenteistanne.

Becker: Tuli tuosta mieleen se kun rupattelin 1990-luvulla yhden Ruotsissa töitä tehneen kaverini kanssa. Hän kertoi että ruotsalaiset ihmettelevät että miksi ihmeessä niin suomalaiset, tanskalaiset ja norjalaiset inhoavat heitä. Kun hehän ovat niitä maailman mukavimpia ihmisiä.

Valtsu: Meidän huushollissa loppui myös Fazerin tuotteitten ostaminen tuon kampanjan myötä.

Becker kirjoitti...

Mulla eräs tuttu tuli Ruotsiin kommennukselle päälliköntehtäviin. Kerroin ja varoitin häntä ruotsalaisesta johtamiskulttuurista jota ei itse asiassa ole. Ruotsissa ei ole johtajuutta, on vain kollektiivista puuhailua jossa kukaan ei ota vastuuta kun asiat menevät perseelleen. No, osa porukasta oli kauhuissaan kun joku tuli ns. määräilemään ja jäipä joku joku sairaslomalle syynä "utbränd" eli jonkunlainen loppuun palaminen. Sterssinsietokyky on maassa varsin olematon, jossa kasvatus on tapahtunut ns. curling periaatteella. Mutta osa porukasta on innoissaan. Vihdoinkin pomo, joka on pomo. Määrää missä mennään, antaa vastauksia heti, osoittaa kaapin paikan ja johtaa vähän Management by Perkele - tyylillä. Hauskaa seurata miten tilanne kehittyy.

Mitähän toi Fazer ajaa takaa? On toki myönnettävä että osa netissä käytävästä keskustelusta on aika ruokotonta. Mutta Stasi tyylinen kantelu ja ilmoitus meininki haiskahtaa. Jos tämä paljastuu suvakki touhulle, niin Fazerin tuotteet jää kyllä kaupan hyllylle. On vielä mistä valita.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Mahdollinen kysymys Beckerille:
Siis kantaruotsalaiset innostuivat? Siinä tapauksessa ehkä maalla on edes pientä teoreettista toivoa.

Ja Fazerillahan oli tämä: Vihakääre-suklaa

Lemminkäinen kirjoitti...

GCM > Federaatio > Majesteettirikos. Jos näin tulee menemään niin meitit on jyrätty. GCM on nyökytelty syötäväksi nakiksi ja oikeuskansleri on todennut että ei sitä ole mikään pakko syödä. Eipä tietenkään, vielä, mutta jos federaatio toteutuu niin nakki tullaan syöttämään pakolla kaikille jäsenmaille, koska näin on nyökytelty. Suomen oikeuskanslerilla ei ole hevon virkatun sanomista päätöksiin, mitkä tehdään federaation pääkallopaikalla ja jos siinä vaiheessa erehtyy vaikka kritisoimaan maahanmuuttoa, niin GCM lätkäistään naaman eteen oikeussalissa ja sanotaan: Lue jätkä tuosta, maahanmuuttokritiikki ei ole sallittua ja nykyisten majesteettirikoslakien mukaan saat istua yhden tai kymmenen vuotta ja kun perkele vielä Ykä on siellä taustalla niin istut saatana loppuelämän. Ykä! Nyt olisi aika alkaa tekemään bisnestä keltaisilla liiveillä, lol.

Anonyymi kirjoitti...

Tuttavani oli Serbian konfliktin aikaan reserviläisenä tehtävissä Serbian rajalla. Hän kertoi johtamiskulttuurien erosta, kun puolalaiset katsottiin länsimaaksi ja heidän yksiköllään oli kunniakkaat ratsuväen perinteet niin jotain ehdotti vastaus oli useimmiten kyllä kun taas ruotsalaiset pitivät kokouksen kukaan ei kokouksen jälkeen muistanut miksi oltiin kokoonnuttu ja mitä itseasiassa tuli päätettyä mutta puhetta riitti. Tämmöinen dialogihärdelli rantautui meillekkin ja paheksuttiin managment by perkele metodia. Mutta pitää muistaa artisti eli omistaja maksaa ja joskus on saatava selkeä päätös nopeasti, sillä on vähemmän merkitystä loppupeleissä kuinka hyvä se on. Ehkä ruotsalaisen yhteiskunnan ongelma on päätöksen teko missä kaikille pitää olla kiva ja unohdetaan se että kun kumarrat yhdelle näytät takamustasi toiselle.

Ekku kirjoitti...

On Fazer täälläkin boikotissa. Samaan ketjuun Finlaysonin, Vallilan ja muutaman muun kanssa.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Kun mentiin noihin suomalaisiin tuoteinnovaatioihin, niin tässäpä tätä lakanaromantiikan ja fasujen vakoilurinkien lisäksi:

https://www.paulig.fi/yritys/mediatiedotteet/built-bold-tom-of-finland-kahvit-robert-paulig-roasterylta

Eli nyt Pauligin kaffet boikottiin? (Huom! Kuvapussit eivät ole Robert Pauligin innovaatio, vaan Ison Pauligin, joka omistaa Robbanin kahvituotannon: "Gustav Paulig Oy ostaa Robert Paulig -pienkahvipaahtimon sekä Robert Paulig -kahvituotemerkit. https://www.is.fi/taloussanomat/yrittaja/art-2000001836707.html). Saiskohan vakikäyttäjät pussien mukana omiin pusseihin siirrettävät hennatatskat kovien iltojen varalle, esim. joillekin kivoille puheenjohtajien klubeille huomiota herättäväksi asuerikoisuudeksi. Siitähän sais kivan sisäänheittotuotemainoksen. Idea vapaasti käytettävissä, keksijäksi voi kertoa Tuntemattoman Vihreäpussisen Miehen.

Vielä tuosta jakamattomasta ihmisarvosta/tasa-arvosta. Tasa-arvohan on ihmisoikeuksiin kuuluva kaikille jaettava arvo, jolla on kokoomuksen tuottama ns. arvopohja. Tätä tulisi noudattaa kaikkialla riippumatta, no ei mistään. Samoin kotouttaminen kuuluu tuohon arvopohjaan. Kotouttamista vältellään ihmisoikeuksia loukkaavasti esim. vankeinhoitolaitoksessa, koska siellä mm. lapsenraiskaajia ja myös joitakin uskontokuntien edustajia syrjitään sulkemalla hidät ulos/sisään muusta vankiyhteisöstä. Tämä on loukkaus sekä em. ryhmien että vankilan kantaväestön ihmisoikeuksia kohtaan, koska kotouttaminen ei pääse normaaliin tapaan tapahtumaan, vaikka aikaa ja kaluja siihen varmastikin olisi. Jos joku tuntee kokoomuslaisia kansanedustajia, niin eikun heittämään vinkki lakialoitetta silmällä pitäen. Lähde: veikatkaa Fazerin Suklaapuolen Laulukuoroa.

Anonyymi kirjoitti...

Mietin tuota että, jokainen tasa-arvoa maailmaan vaativa voi tehdä ihmiskokeen. Matkustaa muslimimaahan ja menee vaatimaan kristittynä tasa-arvoista kohtelua. Pahimmassa tapauksessa voi katketa kaula, riippuen vähän valtakunnasta minkä saliin menee huutelemaan.

"Ilmastonmuutoksen torujunnasta" tulikin virkamiesten toimesta esille se olennaisin. Paljas rahastus josta me suomalaiset tulemme kantamaan raskaimman taakan per persreikä vaikka "päästömme" ovat maailmanmitassa promilleja. Jospa joku poltikkomme menisi ensin vaikka Kiinaan ja Intiaan sanomaan päästöistä suorat sanat. Auttaisi varmasti jos polkaisisi vielä jalkaa siinä sanoessaan.

Anonyymi kirjoitti...

Irtisanoutukaa, Lopettakaa verojen maksu, älkää ostako romuja kaupoista, omavaraiseen kaverikapitalismiin siirtyminen ja lopuksi kannattaa äänestää pahimpia vihervassu- natseja. Kannattakaa ilmastohuoraamista, Seta, Tasa-arvoa ym. Toimimalla ohjeen mukaan saadaan Suomi konkurssiin nopeasti ja päästään aloittamaan alusta, sillä ylisuuri hallintorälssi ei anna muutoksen muutoin tapahtua.
Joo, ja myykää kallit kämpät kaupungista ja muuttakaa haja-asutus alueellee, sieltä saa halpoja kunnostettavia asuntoja ja hyvä palan perunamaata, eli jää vielä säästöönkin! Sanoutukaa irti nykyisistä orjuuttavista asioista.
Soon pojat ittestä kiinni!


Voi Aikoja Voi Tapoja

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Lemminkäiselle, Ano1:lle, Ekulle, Veijo Hoikalle, Ano2:lle ja Voi Ajoille Voi Tavoille & kiitos kommenteistanne. Tuon ruotsalaisen systeemin perusidea lienee siinä ettei kenellekään saa tulla henkinen pipi. Tuo vihasuklaa on aika hyvä vastaveto Fazerin tiedostavalle toiminnalle. Yleensäkin meillä suositaan valmistajia jotka myyvät tuotetta, ei ideologiaa.

Lemminkäisen ennustus tulevasta nakinsyöttämisestä osunee valitettavan oikeaan.

Ilmastonmuutoshysteria on täällä Suomessa sekä rahastusta että anerahaa jolla ostetaan tiedostavaa hyvää mieltä.

En sinänsä kaipaa Suomeen konkurssia ja romahdusta mutta voi olla että sen kautta mennään.

Becker kirjoitti...

Lemminkäiselle toteaisin että tässä munattomien miesten maassa löytyy myös munallisia sellaisia. Suomalaisten esimiesten johtamistyyli ja tiukka esimies rooli vastuunottoineen on monen svenssonin mieleen. Monet suomalaiset johtajat ovat saaneet esimieskoulutuksensa armeijassa, joka on Ruotsissa harvinaista herkkua. Se luo alaisille turvallisen tunteen kun tietävät että pomo seisoo vierellä ja puolustaa.

Monet suomalaiset jotka ovat tulleet Ruotsiin hommiin, vaikkapa vain tilapäisesti, niin ovat ihmetelleet sitä palavereitten määrää, möte efter möte.... Ei meinaa varsinaisia hommia tehdä loputtomien palavereitten keskellä.

Ykä on oikeassa paikallisen koulututuksen ja elämän suhteen. Ei saa tulla henkistä pipiä. Obehag on kielletty sana lapsilla, ei saa olla epämiellyttävä olo. Ruotsalaiset koulutuskoneetkin ovat sellaisia missä opetettava ja kouluttaja istuvat rinnakkain, silleen isällisesti.

Mulla on tuttuja jotka ovat olleet Afganistanissa, jotkut jopa parikin kertaa ja he sanoivat että svenssonit ovat huippuporukkaa ja heidän kanssaan on mukava tehdä töitä. Joten toivoa saattaa olla Svennen suhteen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Tuosta ”möte efter möte”-jutusta (joka on kyllä Suomessakin valitettavan yleistä) tuli mieleeni tämä kuva:

https://robbyrobinsjourney.files.wordpress.com/2018/04/metings5.jpg?w=640

Mulla on tuttuja sotilaspuolella myös. Ja heidän viestinsä ruotsalaisista sotilaista on samanlainen. Ruotsalaisten sotilaitten ei tarvitse hävetä ensinkään muitten rinnalla. Kyllä sieltä vielä miehiä löytyy kun niitten vain annettaisiin olla miehiä.

Anonyymi kirjoitti...

Joo-o, kiitokset tuosta Fazerin tempauksesta, meni sitten heidän tuotteet armottomaan boikottiin. Onneksi on (vielä) valinnanvaraa, jollen ihan Maraboun suklaata ala napostelemaan niin sitten ainakin Kalevin tuotteita. Sitä saa mitä tilaa...

Lievää OT:tä, Ykän laittaman Ranskan kansallislaulun inspiroimana, tässä Marseljeesin versiossa on englanninkieliset sanat, toi ranska kun ei oikein taivu meikäläisen suuhun vaikka sitä aikoinaan tuli jonkunverran opeteltua. Ehkä muutaman punaviinipullon jälkeen sujuisi paremmin? Aikas sotaisa sanoitus etten paremmin sano, jos nykyään alkaisi tuollaista lyriikkaa väsäämään niin se vissiin menisi vihapuheen puolelle ja arvon sanoittaja joutuisi leivättömän pöydän ääreen?

Meksikon kansallislaulussa eli "Himno Nacional Mexicano" on samantyylinen sanoitus, suht'koht sotaista settiä jos vertaa esim. Suomen kansallislauluun. Jokainen meksikolainen oppii tuon jo ala-asteelta lähtien ja se näkyy esim. jalkopallo-otteluiden alussa, joissa soitetaan kohtaavien maiden hymnit. Toi asento hymnin aikana on jotensakin kunnioitusta herättävä, ja myös meksikolaiset katsojat ovat kybällä mukana!

OT2:na, kansainvälisistä rugby-otteluista (säännöt ovat lievästi sanottuna mielenkiintoiset) tuttu Uuden-Seelannin hymni (lauletaan sekä maoriksi että englanniksi) ja se kuuluisa Haka-tanssi, vastustajalle noin pienenä esimakuna tulevasta. Siistiä settiä! Joku mielensäpahoittaja voisi pitää tuota Haka-tanssia kylddyyrillisenä omimisena, koska valkoinen mies esittää perinteikästä maori-soturien tanssia, noin vähän vink vink mistä nillittää. Tosin, olihan tuossa Uuden-Seelannin joukkueessa myös mukana muutama maori-taustainen pelimies tanssahtelemassa.

Heh, osa noista rugbyn pelaajista ovat sen kokoisia kaappeja (osalla siististi ns. kukkakaalikorvat) ettei heihin haluaisi törmätä pimellä kujalla tai ainakaan aloittaa kapakkatappelua. Voisi tulla senkka nenästä & lasarettireissu.


Loppukaneettina, onko se nationalismi/patriotismi sitten niin pahasta jos on ylpeä omasta kotimaastansa ja sen historiasta? Vaikka olen sydämeltäni suomalainen, niin kyllähän noita e.m. hymnejä kuuntelee sekä mielenkiinnosta että kunnioituksesta toisia kansoja kohtaan...- Soomepois Eestist -


P.S. Ranskan poliisi-sedät taisivat sitten säästää veronmaksajien varoja kun teilasivat sen Strasbourgin "veijarin"? SOVV, se on voi voi. Toivottavasti tämä "sankari" palaa helvetissä, en tunne tippaakaan sääliä tätä p*skiaista kohtaan....

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Soomepois. Jos muuten suomalaisilla olisi tuollainen samanlainen käsiasento kansallislaulussa kuin meksikolaisilla niin siitähän alettaisiin metelöidä natsitervehdyksenä. Tuota ”hakaa” on käytetty muuallakin, tässä on oppilaitten kunnioituksen osoitus eläkkeelle jäävälle opettajalle:

https://www.youtube.com/watch?v=Wz7DzheCeuQ

Rugbyä pitäisi oikeastaan seurata enemmän. Se on oikea miesten laji. Jenkkifutista ilman mitään syndejä.

Minäkin kunnioitan kaikkia kansoja kun ne elävät omassa maassaan ja omilla rahoillaan. Ja joo, se Ranskan poliisin ampuma luoti tiesi paikkansa.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Löysin tuossa sangen mielenkiintoisen Työväen keskusarkiston heldan sivuston jonne on 1906-1918 tapahtumia käsittelevää kirjallisuutta digitoitu. Valtettavasti en osaa ranskaa millä kielellä Otto Wille kritisoi reisille mennyttä coup d'etat. Mutta esim. sosialistit 1800 ja 1900 luvun alussa katsoivat että kansallinen herätys, nationalismi on välttämätöntä kansakunnan kehityksen kannalta. Nyt huomasin piripirkon väittävän että se onkin Putinin syytä kun Makaroonia vastaan osoitetaan mieltä. Mielestäni kysymys on aivan yleismaailmallisesta ilmiöstä, jos töpeksivien politikoiden ja päättäjien eteen lyödään peili niin niillä on ultrafiltteri joka suodattaa törpön kuvan pois ja peilistä ei näy mitään. Kyllä Makarooni on onnistunut ilman Putiniakin suututtamaan ranskalaiset.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Unohdin tuli kommenteista mieleeni kun isävainaja istui mökillä kylän isäntien kanssa ja ukot teki kuppia. Kuuntelivat radiota taisi olla saksalainen syksy 1977 ja totesivat saksan poliisin olevan sen verran ajantasalla että RAF porukka tuppasi valitettavasti kuolemaan pidätettäessä, tykkäsivät parempi niin ettei joku kaappaa 300 meikäläistä pyhiinvaeltaja mummoa matkalla Israeliin vaihtokauppana. Mutta emme saa antaa ranskassa valtaa pelolle, jokainen keltaliivi on yksittäistapaus ja alluhu akbarit ovat epäonnistuneita kotoutuksessa johon on panostettava enemmän yhteiskunnan tukea.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pate Pankavaarasta. Joo, tuota Putinia vedetään esille nyt joka mutkassa. Se on helppo ratkaisu. Ulkoistetaan ongelmat jonnekin eikä katsota siihen peiliin. Ne isännät olivat silloin oikeassa ja olisivat vieläkin.

vieras kirjoitti...

Vaihteeksi Antero-tarina jossa Ykä on mukana. Onko Ykän saunan pukuhuoneessa jääkaappia jossa oluet pysyvät kylminä vai onko ne kylmälaukussa? Meinaako Ykä tavata Anteron ja äänimiehet joululomalla tai uutenavuotena?

Allekirjoitin kansalaisaloitteen:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3592

Tätä kannattaa mainostaa joka paikassa. Arto Luukkanen saa varmaan tästä vauhtia vaalityöhönsä. Allekirjoitusten käräysaika päättyy kesäkuussa eli sopivasti vaalien jälkeen. Siinä saisi seuraava eduskunta käsiinsä aloitteen jonka avulla voisi tehdä ristorytit. Niinkuin ehdotin itse aiemmin, että todetaan GCM-pakti pätemättömäksi.

Vaikka jokin YK:n yleiskokous äänestäisi sen voimaan niin todetaan se silti pätemättömäksi. On niitä vino pino sopimuksia joita ei monet noudata eikä niille koidu mitään rangaistuksia miltään taholta. Meinaako joku että YK aikoisi hyökätä Suomeen jos eduskunta toteaisi GCM-paktin pätemättömäksi? Sitäpaitsi turvallisuusneuvosto voisi kai kaataa sen USA:n veto-oikeudella?

YK voi ulista mutta siihen voi reagoida keskeyttämällä jäsenmaksut tai jotkin muut maksut YK:lle. USA on toiminut usein noin että jos päätös on ääliömäinen niin keskeytetään YK:n jäsenmaksut tai jonkin YK:n alaisen viraston jäsenmaksut tai erotaan jostain virastosta. Esimerkkinä se kun USA ja Israel erosivat ihmisoikeusneuvostosta joka on huono vitsi kun se on pitkään ollut Arabiliiton ja OIC:n haarakonttori. USA ja Israel erosivat myös UNESCO:sta kun se väitti ettei juutalaisilla ole mitään yhteyttä Jerusalemiin ja Temppelivuorelle.

En asu Uudellamaalla mutta jos asuisin niin harkitsisin Arton äänestämistä.

vieras kirjoitti...

Breitbartin perustaja Andrew Breitbart sanoi eläessään että "politics is downstream of culture" eli politiikka on kulttuurin alajuoksu. Se tarkoittaa sitä että kun vaikuttaa kulttuurissa, vaikutus siirtyy politiikkaan. Tälle on termi metapolitiikka jossa vaikutetaan muualla josta sitten vaikutus siirtyy politiikan puolelle. Tämä on se tekijä miksi kulttuurimarxilaiset ovat päässeet asemiinsa.

https://hommaforum.org/index.php/topic,127356.msg2981501.html#msg2981501


Tähän vielä pari muuta juttua:

http://hiljaistapohdintaa.blogspot.com/2018/10/vanhan-ja-modernin-orjuuden.html

http://hiljaistapohdintaa.blogspot.com/2018/11/tie-orjayhteiskunnasta-kommunismiin-ja.html

Anonyymi kirjoitti...


Löysin tuossa sangen mielenkiintoisen teoksen:
https://drive.google.com/file/d/1L55vVwf4_5E7A39ltd2H0kvnhjzFGYkb/view
En kommentoi, mutta suosittelen lukemaan kaikki 300 sivua.

Johan

DuPont kirjoitti...

Oli itsellänikin pakko laittaa ääni tuohon Arto Luukkasen aloitteeseen. Ihan periaatteesta,koska en juuri usko noihin. Se positiivinen asia on toki, että tällaiset luovat julkisuutta asialle. Vaikutukseen sinänsä en usko.

Onko minussa jotain vialla, kun en luota demokratiankaan vaikutukseen? Haluaisin kovasti, mutta KokKepuDemari-mallia on kovin vaikea haastaa, koska virkamiehistö ja media on heillä. Yritä siinä Daavidina kun on useampikin Goljatti vastassa.

No, hieman laskuhumalaisen vuodatusta. Olen monella tavoin myös tyytyväinen siihen, että Saksan ja Ranskan politiikka on saanut persiilleen, nyt se antaa toivoa fiksummalle (ei-federalistiselle) politiikalle. Ehkä sitä toivoa on, koska ovathan länsimaat olleet aiemminkin oppimiskykyisiä?

Hemuli kirjoitti...

Hivenen yllättynyt mitä valtamediassa tapahtuu. Ensinnäkin feministejä vastaan on isohkosti hyökätty minun muistin mukaan ensimmäistä kertaa koskaan
Ulla Appelsin: "Suomalainen mies, sinä et ole sika"
Tuomas Enbuske: "persut ja feministit, olette molemmat yhtä pihalla"
Sanna Ukkola: "Mies vaietkoon seurakunnassa"

Nyt näyttäisi siltä, että muitakin vihapuhujien väittämiä on alettu nostamaan valtamediaan

Jyrki Lehtola: "Olkaa hiljaa, jengi keskustelee!"
Sanna Ukkola: "Maahanmuuttaja ei ole sinun pehmolelusi"

"Kolmas kansa koostuu niistä, jotka saisivat tukkia suunsa, kun ne luulevat tasavertaisuuden tarkoittavan, että jokaisen ääni on yhtä arvokas, ei ole."

Joppos123 kirjoitti...

GCM- "sopimus" osui aika hyvin ajallisesti yhteen sisäministeriön paprun kanssa missä ihmeteltiin mitä tehtäisiin jos härmään paukkisi 10 000, 100 000 tai jopa 1000000 geelipäätä.
Jälkimmäisessä oli silmiinpistävää se, että siinä varauduttiin kaikkeen muuhun paitsi rajojejen sulkemiseen.
Luotto on kova siihen, että kotikeskeinen kansa ottaa pelkkää hyyvyyssignalointiaan ketä lie juhlapaikanhakijoita omiin nurkkiinsa kuseskelemaan, enpä oikein usko.

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa käydä katsomassa muutkin kansalaisaloitteet. Siellä on tällä hetkellä monta kannattamisen arvoista aloitetta.

Joppos123 kirjoitti...

Tuo Ykän linkittämä Espoon hanke on jo kaikkien dystopien ulkopuolella, sairasta.
Ei riitä, että poliisikin priorisoi uusien virkojen osalta vihapuheen jahtaamisen raiskausten ja muiden kepposten osalta niin nyt jo raiskausuhan alla olevat kakarat laitetaan suojelemaan potentiaalisia raiskareita.
Saas nähdä kuinka helvetin syvälle tässä touhussa mennään, vaatiiko se todella ne miljoona kultamunaa ja miljoona raiskauksen- tai muun kepposen uhria ennekuin hirvikiväärit alkavat haukahtelemaan.

Joppos123 kirjoitti...

Huomaa, että vaalit lähestyvät ja sen myötä valtamedian ja järjestelmäpuolueiden (ykältä lainattu todella kuvaava määritelmä) yhteistyö asioiden vaikenemisessa.
Edelleenkään yksikään hallituksen jäsen ei ole kommentoinut Strasbourgin teurastusta eikä media ole sitä kommenttia halunnut kysyä. Syynä voi tietysti olla se, että kommentit halutaan säästää jospa vaikka tulisi uhrimäärältään isompi isku tai sitten "olen shokissa, pelolle ei saa antaa valtaa" rfaasiopuksen vol.198 osa on vielä kirjoitusvaiheessa.
Persuja ollaan tunkemassa Ruotsidemokraattien kanssa samalla tavalla demoniluokkaan kuin naapurissa ja sieltähän muutoin mitään uutta kuulu.
Käyn edelleen päivittäin, vanhasta tottumuksesta tavaamassa entisen asuinmaani uutiset. Expressen, Sammhälsnytt ja Fria Tider on tavattu joka päivä.
Härmän valtamedia on hereillä kun Ruotsin hovissa kissa pieraisee ja lööpit ovat valmiina mutta jostain syystä demokratiakriisistä ja mahdollisesti uusista vaaleista ei puhuta mitään. Toteutuessaan osuvat aika lähekkäin meidän vaalien kanssa.
Media ei myöskään meillä puhu mitään yhä kiihtyvästä sodasta mitä siellä käydään.
En muista yhtään Expressenin lukukertaa viimeisen puolenvuoden ajalta ettei joku olisi tapettu, pommit paukahdellut, autoja polteltu tai tyttöjä raiskattu sveanmaalla.
Rikolliset ja juhlapaikanhakijat ovat haistaneet hallinnon kädettömyyden ja kyvyttömyyden ja riehuvat kuin hunni Attila aikoinaan. Samaan aikaan kaikki määkivät vain yhteen ääneen etteivät edes puhu SD:n kanssa.
Syys siihen ettei meillä näistä uutisoida on se, että maamme tiedetään aina menevän viiveellä kohti Ruotsin tilaa. Ainoa missä onneksi ei seurattu naapuria oli puolustuksen ajasajo vaikka vihreät ja vasemmistoliitto sitä aikoinaan kovasti halusikin.
Tuohon mitä Becker kirjoitteli sveamamman soltuista niin pitää osittain paikkaansa. A-maassa on se paras porukka ja ne ovat todellakin kovia jätkiä, viikinkejä partoineen kaikkineen. Tykkäävät operoida meidän kanssa juuri siksi, että meillä komentoketju vastuineen on selkeä. Ei diskuteerata vaan toimitaan. Joskus vähän arkoja johtajia ja ne yrittävät säästellä omiaan varsinkin roottorin lähestyessä.
Joissakin muissa operaatioissa olen törmännyt sitten niihin jotka eivät ole muualle ilmeisesti kelvanneet ja perkeleellinen ulina ihan normikäskytyksistä.
Joskus aikoinaan Balkanilla ilmoitimme viikon kokemuksen jälkeen svedujen vanhimmalle, että haeppas tämä ryhmä pois täältä ja takaisin ei ole tulemista. Sai itse selittää KFOR:n kommalle miksi näin kävi. "Kansallinen tarve" oli syy.
Mutta kyllä sieltäkin hyvää sakkia löytyy.

Anonyymi kirjoitti...

Majesteettirikos, onko se majesteetin tekemä rios? Näin ainakin jos ja kun lukee nykyistä kyistä mediaa. Arvelee Huru-ukko

Joppos123 kirjoitti...

Huru-ukolla meno päällä, hyvä niin. Niin pitääkin. Ei tätä aina jaksa selvinpäin.
Edellen mua häiritsee muslimiveljeskunnan tunkeutuminen politiikan kautta meidän demokraattiseen järjestelmään ja se, että sitä ei haluta tunnustaa.
Ruotsissa oli pienimuotoinen kohu kun Malmön Ssu:n riveihin pääsi kovaääninen muslimiveljeskunnan esdustaja.
Meillä Husu syö paskaa ja kuole kuuluu samaan sakkiin kuten Istanbulissa tapettu toimittaja.
Ennen noi musut tulivat miekka ojossa nyt ne haluavat soluttautua. He eivät miekalla pärjää.
Meillä taas hallinto tasoittaa tietä nykyiselle valloitukselle, ei vielä verta vaan pullahaleja, kyyneiletä ja sitten vasta verta.

Miettikääs nyt jos Suomalainen pedofiilirinki olisi toiminut Oulussa tai Strasbourgissa oikeistolainen jätkä olisi teurastanut turisteja? Sitä rääkymisen määrää, tuskin tässä vihapuheita kirjoittelisin, olisin erityistarkkailussa ja bannissa. Sama koskee meitä kaikkia.

Joppos123 kirjoitti...

Mutta yksittäistapauksia tullee riittämään jatkossakin sillä noin 1500 vaarallista jihadista vapautetaan seuraavan vuoden aikana. Lähde samhällsnyt. Koskaan en ruotsia ole pystynyt säilyttämään kirjoituksen asteella mutta edelleen puhun vestmanlandin murteella ja sujuvasti. Se mikä on nyrkeillä kaaliin aikoinaan taottu ei sieltä häviä.se oli kuitenkin aika leppoista aikaa kansankodissa.
Isät polttelivat perseitään kilpaa Råbyn kuplahallin saunan kiukaassa. Meikä ihmetteli menoa, aika turvallista meininkiä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys vieraalle, Johanille, DuPontille, Hemulille, joppos 123:lle, Huru-ukolle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

vieras: Tokihan pukuhuoneessa jääkaappi on. Lälläveden aikatauluista en osaa sanoa mutta joulutarina on vielä tulossa

vieras, DuPont & Ano: Nää adressit ovat sinänsä ihan hyviä juttuja mutta ovathan ne valitettavasti myös näennäisvaikuttamista sillä esmes Luukkasen hyvä aloite ei muutu eduskunnassa laiksi vaikka sillä olisi 200.000 kannattajaa. Ikävä kyllä.

Johan: Kiitos vinkistä.

Hemuli: Lehtolalla on välillä hieman omituisia juttuja mutta tuo oli kyllä ihan hyvä.

Huru-ukko: Ainakin se on majesteetin aseman itselleen ottaneen poliittisen eliitin rikos.

joppos 123: Kiitos hyvistä huomioista. Mainostaisin tässä myös PT-Mediaa joka päivittää Ruotsin tilannetta suomeksi.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Venäjän ja EU:n erot.

Venäjä:
"Nyky-Venäjällä kaikilla ihmisillä on oikeudet, mutta toisilla ihmisillä on vain pikkiriikkiset ihmisoikeudet.
Ja traagisinta on se, että kukaan ei voi koskaan tietää, kenen kohtaloksi koituvat pienimmät oikeudet ja kenestä tehdään varoittava esimerkki muiden pelottelemiseksi."

EU:
Euroopan Unionissa kaikilla ihmisillä on oikeudet, mutta toisilla ihmisillä on vain pikkiriikkiset ihmisoikeudet.
Ja traagisinta on se, että uhrit ja eliitti(käsikassaroineen) tietävät kenen kohtaloksi koituvat pienimmät oikeudet ja kenestä tehdään varoittava esimerkki muiden pelottelemiseksi.

Lähteet:
Venäjä: Arja Paananen, Ilta-Sanomat
EU: Minä Ite, sivusta seuranneena

Anonyymi kirjoitti...

"Minäkin kunnioitan kaikkia kansoja kun ne elävät omassa maassaan ja omilla rahoillaan"

Ykä ymmärsi rivien välistä sanoman mitä koitin tuoda esille. Jos se oma kotimaa on niin "shithole country" niin sille pitäisi ehkä tehdä jotakin!? Historiasta tuleekin ensimmäisinä mieleen USA:n itsenäisyyssota 1770-luvulla, Ranskan vallankumous 1789 ja hyvänä kakkosena Venäjän vastaava vallankeikaus 1917. Itänaapuri tosin sukelsi tuon jälkeen syvemmälle kuin tsaarin vallan aikana koskaan, siis jos puhutaan inhimillisyydestä.

Tuo opettajan eläkkeelle-astumisseremonia Haka-tansseineen oli todellakin kunnioitusta herättävä! Näin ironisesti todeten, valkoinen mies on kotoutunut hyvin Uuteen-Seelantiin?

Jatkan vielä hiukan tällä kansallislauluteemalla, ei kannata ihmetellä miksi "epsanjalaiset" ovat tuppisuina Marcha Real'in aikana, sitä kun ei virallisesti lauleta. Sanoitus toki löytyy, mutta heillä ei ole tapana laulaa sitä ääneen. Mutta FB-päivityksistä v. 2010 ajoilta kun maa voitti fudiksen MM:n Hollantia vastaan, niin ne "epsanjalaiset" kaverit olivat suht'koht kännissä, ja he eivät todellakaan menneet seuraavana päivänä töihin. Hyvä kun pääsivät edes sängystä ylös (yo tengo resaca - mulla on krapula tai paremmin sanottuna "dolore de cabeza" - päänsärky)! Tiedä häntä mitä maan maailmanmestaruus kustansi töistäpoissaoloina, mutta baarit & viinakaupat ilmeisesti kiittivät ja kumarsivat?

Toisena ääripäänä sitten italiaanot jotka suorastaan huutavat hymnin pihalle. Siistiä, mielestäni ehkä paras sävel kansallishymnien suhteen, voittaa jopa "sjuuren ja mjahtavan Neuvostoliiton". Toi toinen pelaaja rivistä eli se partajeesus on kovaotteisena tunnettu keskikenttäfutaaja Gennaro Gattuso (lopettanut jo uransa), häneen soveltuu myös sama kuitti kuin noihin uusi-seelantilaisiin rugbynpelaajiin, heh. Jostain Scipion kypärästä he laulavat ja yllätys yllätys, yleisön joukosta myös sellainen löytyy.

Michael Schumacher esittää Saksan kansallishymnin jälkeen (ei sentäs se "naadschi-Saksan" aikainen Horst-Wessel-Lied eli Fahne hoch und die Reihen fest geschlossen) kapellimestarin kykyjänsä, mutta muuten mies malttoi olla paikallansa kun Italian hymniä soitettiin Ferrari-tallin kunniaksi. Vahinko, että miehelle kävi miten kävi siinä lasketteluonnettomuudessa.


- Soomepois Eestist -


P.S. laitetaan nyt oheen Hayley Westenran eräs rakkauslaulu maoriksi Pokarekare Ana, ööö nyt en yhtään ihmettele miksi Odysseys legendan mukaan tunki tuketta miehistönsä korviin ja sidotutti itsensä mastoon kiinni kun laiva lähestyi seireenien saaria.

P.S.2 sinänsä harmittaa jonkun verran etten aikoinani lähtenyt erään uusi-seelantilaisen neidin perässä hänen kotimaahansa, ehkä asustelisin tätä nykyä jossain Christchurchin seutuvilla (kaupunki kärsi v. 2011 maanjäristyksestä), mene ja tiedä? Hän sentään onneksi selvisi siitä katastrofista. No, elämä on sellaista - "elu on selline seiklus". Tästä johtuu myös toi mun lukkarinrakkaus NZ:n kansallishymniä kohtaan, neiti sentään esitteli mulle tuon oudohkon urheilulajin, ja meikäläinen puolestaan jääkiekon hänelle. Sellaista kylddyyrivaihtoa puolin ja toisin...

vieras kirjoitti...

Ykä voisi kertoa hotellin paääkokki Pauno Bläädille että hankkii tämmöistä jälkiruokaviiniä. Vai onko hotellilla hovimestari joka hankkii juomat?

Tuen osoituksena nuiville itävaltalaisille päätin hommata Alkosta tämmöistä.

https://www.alko.fi/tuotteet/562544/Kracher-Cuv-e-Beerenauslese-2015

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Soomepoisille Eestist ja vieraalle & kiitos kommenteistanne.

VNV: Suurinpiirtein noin. Lisäisin EU:hun että siellä etnisesti edistykselliset oikeudet menevät kantaväestön (lue: elättäjien) oikeuksien edelle.

Soomepois: Kiitos linkeistä. Toi Pokakere Ana oli tosi kaunis. Jos puhutaan kansallislauluista niin Udmurtian (vaikkei se itsenäinen valtio olekaan) on kyllä aika tyylikäs.

https://www.youtube.com/watch?v=-tAInF0IDMA

vieras: Täytyy kysyä Ylvan mielipidettä. Minä kun olen olutmiehiä niin hän kertoo mulle että mistä viineistä minä pidän.

Qroquius Kad kirjoitti...

Marseljeesista kertoili joitain vuosia sitten jonkun aviisin kolumnisti, olisiko ollut juuri Helena Petäistö itse, että laulun julkiset esitykset alkavat aina massiivisella pauhulla:
"Aalos aafaaz döö laa paaatriee lö žuur dö gluuuaaar est arriveee!!!"

Sitten laulu vaimenee dramaattisesti, koska suurin osa fransmanneista ei osaa enempää sanoja.
Liekö tämä tilanne todellakin vallitseva valtakunnanranskalaisten keskuudessa, vai oliko kertoja onnistunut aina kuulemaan vain silloin, kun laulajien enemmistö oli uusranskalaisia? Tuskin, mikäli kyseessä oli Petäistö.

Britit ovat olleetkin tässä suhteessa viisaampia:
lyhyestä virsi kaunis, eikä sanojakaan tarvita niin paljon. Siirtomaalaisellekin helppo oppia.

Anonyymi kirjoitti...

Minä olen aina Yrjö luullut että yritysten tehtävänä on tuotteiden valmistus/maahantuonti, markkinointi ja myynti, tai sitten palveluiden tuottaminen, markkinointi ja myynti. Vaan tässä aikojen saatossa on saanut huomata kuinka yrityksetkin ovat ruvenneet tekemään politiikkaa. Eikös se niin sano vanha sanontakin että suutari pysyköön lestissään. Olisikohan yritystenkin kenties vain parempi keskittyä enemmän siihen mikä on niiden ydintoimintaa ja jättää se politiikan teko vähemmälle. Tehkööt sitä politiikkaa enemmän poliitikot.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Tähän on vaikea sanoa mitään kun ei ydinosaamiseni oikein tuolla alueella riitä

Ano: Kyllä. Tietysti PK-yritykset keskittyvätkin tuohon. Mutta suuret pörssiyhtiöt lypsävät valtiolta. Se EK:n esitys että tuodaanpa muutama kymmenen tuhatta huippuosaajaa ulkomailta ja valtio maksaa 70 pinnaa niitten palkasta oli hyvä esimerkki. Kyä röyhkiät pärjää aina.

Anonyymi kirjoitti...

Maahantuotujen huippuosaajien osaamisalueen ydin alkaa pikkuhiljaa selvitä politikoillekin kun joku sen heille ratakiskosta vääntää. Toinen juttu aiheuttaako muuta kuin kauhistelua ja jeesustelua. Rahaa kuulemma pitäisi saada taas lisää sinne sun tänne torjumaan sitä ja tätä. Sillä asiat ratkeavat.

Juha Kivela kirjoitti...

Kannattaa kuitenkin käydä allekirjoittamassa tuo kansalaisaloite, vaikka niiden eteneminen onkin usein pysähtynyt virkakoneistomme rattaissa, niin tällä kertaa tulisi ehdottomasti saada mahdollisimman paljon nimiä tuohon kansalaisaloitteeseen ja seurata mikä instanssi sen etenemisen tällä kertaa pysäyttäisi? Hallitus, presidentti - vaiko joku muu taho?!

Sanan- ja mielipiteenvapaus on Suomessa kadonnut tänä päivänä jo lähes täysin. Esim. itseltäni on kommentointi estetty ainakin Hesarissa ja Ylessä, joista jälkimmäinen on aloittanut nyt laajan hybridi- ja kybersodankäynnin Suomen Kansan vastaa, estämällä kommentoinnin vähänkään poliittisesti hankalissa aiheissa, jotka saattaisivat asettaa maamme hallituksen ja presidentin toimet kyseenalaisiksi.

Kokoomuksen valtiovarainministeri Petteri Orpo jäi sairaslomalle, jotta pystyi keskittymään jo täydellä tohinalla kevään vaalityöhön, josta erinomaisena esimerkkinä on tuore uutinen, jota Suomen "vastuullista journalismia" harjoittava valtamedia käyttää jo nyt täydellä höyryllä tehdäkseen hallituksessa toimivien puolueiden vaalityötä niiden puolesta! Uutinen oli tietenkin tämä:

https://yle.fi/uutiset/3-10556893

"Tarkkaa syytä ei tiedetä", vai että sillä lailla... Suurin osa Suomen Kansasta kyllä tietää Tarkan Syyn sille, miksi Suomen on täytynyt velkaantua viimeisinä vuosina erittäin ankarasti ja miksi Kantasuomalaisen Veronmaksajan Veroeuroja menee täysin laittomaan ja kannattamattomaan toimintaan, joka ei hyödytä Kantasuomalaista Veronmaksajaa itseään, eli laittomaan maahantunkeutumiseen ja juhlaturistien Suomeen tuottamiseen, joka tosiaan on nyt noin 10 000 tulijaa per kuukausi vauhdilla tapahtuvaa, joten kyllä kevään vaaleihin 2019 mennessä se sisäministeriön noin 100 000 tulijaa täyttyy aivan hipi hiljaa ja "huomaamatta" - joskin pääkaupungissa, sokeita lukuunottamatta, tuota ei ole voinut olla huomaamatta.

Tärkeää onkin nyt teettää täysin puolueeton ja rehellinen laskelma siitä, kuinka paljon nykyisen hallituksen ja pressan täysin maanpetoksellinen ja laiton toiminta on Suomea Valtiona ja Kansakuntana velkaannuttanut viime vuosina aivan turhaan ja tarpeettomasti.

Paljon olisi sanottavaa... Sen verran, että Beckerille kiitokset kommenteista, jotka liittyvät Ruotsin tilanteeseen ja kulttuurillisiin marginaalihavaintoihin... Toivoa on!

Kommenteissa oli muutoinkin tärkeitä huomioita, joita on jo esitetty usein. Nostaisin vielä uudelleen niistä verojenmaksun minimoimisen ja kulutuksen minimoimisen tärkeinä esille, koska nyt ei kannata vaihtaa autoa, asuntoa, eikä missään nimessä kuluttaa enempää kuin on suurin piirtein välttämätöntä, sillä sen kautta hallitus kuulee kyllä Suomen Kansan mielipiteen edelleen hyvin ja selkeästi - vaikka se sitä yrittääkin kieltää edelleen aktiivisesti.

vieras kirjoitti...

Konservatiiviset uutiset haastatteli Junes Lokkaa:

https://beta.oikeamedia.com/o1-92114

Anonyymi kirjoitti...

Lieneekö tullut jo esille?

että mittee ne keltaliivit tahtoo:

https://www.sott.net/article/402396-What-do-the-protesters-in-France-want-Check-out-the-official-Yellow-Vest-manifesto?fbclid=IwAR1T72lsB-LXvc4l1KHq3Bpwhs-ymy2_xI36xOnOcGxLiwnsIbf9i7d_cUE

ja miksi liike on levinnyt jo Ranskan naapurimaihin?

"Hollannin keltaliivit (Gele Hesjes) suunnittelevat toimintaa laajalti ns. poliittista korrektiutta eli hallituksen politiikkaa, maahanmuuttopolitiikkaa ja terveydenhoitopolitiikkaa vastaan sekä pääministeri Mark Rutten erottamiseksi."

Lähde: http://nra.fi/paasihteerin-ajatuksia-40/?fbclid=IwAR1alPkqzoAc14KL-PVS_mqwD84ssmkmomHPjfJZIN1NQxl7Du3jqQYkPDc


On se kyllä surkeaa sekä kuvainnollista kuinka Suomessa tiedonvälitys ns valtamedian toimesta on erittäin kapea-alaista sekä johdattelevaa. Siksi kai vaihtoehtomedia on niin "valtamedian" kuin poliitikkojenkin hampaissa.


-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Vassokuu; Haka-heviä à la Alien Weaponry

https://www.youtube.com/watch?v=5kwIkF6LFDc


Kuten Jiri Keronen fb-päivityksessään kirjoitteli: hevirock yhdistää sen kuulijoita kautta maailman koska yleissivistys, historia, kulttuuri jne nivoutuvat kaikki yhteen sitä ymmärtääksesi ja siitä nauttiaksesi.


-Tvälups-

Juha Kivela kirjoitti...

Unohtui kommentti joppos123:lle siitä, että hallituksemme - saati federalistipressamme Sale - eivät ole kommentoineet Strasbourgin tapausta täysin tietoisesti, koska kyseessä on damage control -tilanne, jossa jo aiheutuneita vahinkoja pyritään aktiivisesti unohtamaan, missään nimessä nyt ei tahdota maamme hallituksen - saati federalistikiimaisen pressamme Salen - taholta muistella sitä, että kenen kanssa pressa Sale juuri aivan hiljan kaveerasi kaffea juoden Kauppatorilla...

Koska nyt on Suomessa pressa Salen kannatus miltei yhtä voimakkaassa laskussa kuin Ranskassa on ollut Macronin suhteen, niin damage controlilla joudutaan pehmentämään muuten yhtä voimakkaasti laskussa olevaa pressa Salen kannatusta täällä Suomessa, jossa totta tosiaan "keltaliivit" ovat myös lisääntymässä katukuvaamme!

Tuota mielleyhtymää Suomen ja Ranskan välillä ei nyt tahdota tietoisesti voimistaa tai antaa sille polttoainetta, vaan Suomen Kansaa pyritään aktiivisesti ohjaamaan ajattelemaan aivan muita asioita!

Juha Kivela kirjoitti...

Tuosta Strasbourgin tappajan tappamisesta tuli mieleen, että oliko tarkoitus tappaa, vai oliko vahinko, että noin kävi? - Salaliittoteoreetikot saattaisivat ajatella, että koska tuo ajoitus oli Macronin kannalta erinomainen, ei kuolema voine olla tarkoitukseton, jottei jää enää selvitettävää asian suhteen... itse en ota kantaa suuntaan tai toiseen, mutta huomioin, että ajoitus oli kyllä mitä osuvin - jälleen kerran!

Joppos123 kirjoitti...

Oikeastaan meidän eliitin sinisilmäisyys tiivistyy tämän "lelusalakuljettajan" tapaukseen. Siinä on käynyt kassialmaa myöten politiikot patsastelemassa ja ottamassa selfietä kyseisen satraapin kanssa.
Sanoin jo silloin kun kyseinen karvakäsi tuli julkisuuteen, että jätkä on huijari. Risteili jihadistien mailla muka viemässä leluja, voi vittu oikeasti. Siellä ei mennä ihan noin vain vaan kyllä sen paikallisen Muhammedin pitää myös hyötyä jotain ja veikkaan ettei sitä lelut kiinnosta.
Hävettää meidän eliitin idioottimaisuus näissä asioissa, onko ne oikeasti noin saatanan vedätettävissä?
Jos ovat niin ollaan kusessa.

Joppos123 kirjoitti...

Toinen aika hyvä esimerkki meidän hölmöydestä on tämä "Turun sanakari" jos muistatte niin olin aika nopeasti varma siitä, että jätkä on huijari ja lähtee pyörätuolista kuin Ben Jonhson jos tarve vaatii ja niin siinä kävikin.
Lapsellisia ja tyhmiä pitääkin kusettaa mutta niistä kusetuksista pitäisi ottaa opiksi. Suomen kansa vaan ei ota opiksi.
Mikä tahansa maskotti on parempi kuin ei maskottia ollenkaan. Ihan sama mikä venkula on kysymyksessä.
Oulun tapauksessa ainakin 2 syytettyä ovat olleet paikallisia maskotteja ja suorastaan ihquja esikuvia kotouttamisesta.

Qroquius Kad kirjoitti...

Ellen vallan väärässä ole, ei edellisiäkään kansalaisaloitteita ole torpannut hallitus saati presidentti: eiväthän ne ole edes edenneet suuren salin käsittelyyn.
Ne ovat tyssänneet valiokuntiin.
Tietääkseni eduskunnalla ei ole edes mitään pakkoa ottaa kansalaisaloitetta suuren salin käsittelyyn, vaikka se olisi mennyt läpi valiokunnassakin?

Niinpä kansalaisaloitteet ovat silkkaa suoran demokratian silmänlumetta:
jos sellaisella ajettu asia on kirjattu hallitusohjelmaan, sehän jyrätään vaalikauden aikana läpi, teki oppositio mitä tahansa.
Jos taas ei, se haudataan valiokuntaan. Näin voidaan tehdä, vaikka kansalaisaloitteella olisi miljoona allekirjoittajaa, joskin sellaisessa tapauksessa valiokunnassa yksi ja toinenkin alkaisi mietiä tulevia vaaleja. - Vaan jos tuollainen kansalaisaloite tulisikin vaalikauden alussa, ei sen hautaamiselle olisi mitään pidäkkeitä.

Strasbourgin terroristin tappamisesta:
tilanne oli uutisoidusti se, että terroristi kääntyi ympäri alkaen tulittaa kohti poliiseja, joiden oli pakko vastata tuleen tappavalla voimalla.
Ranskan poliisi on tehnyt näin usein. Voimme silti verrata voimankäyttöä Turun terroristiin:
marokkolaishyypiö puukotteli naisia toivoen, että hänet ammuttaisiin ja hän pääsisi paratiisiinsa.
Eipä käynyt niin, vaan häntä ammuttiin kohtaan, jonka tarkkaa sijaintia on kierretty kuin kisssi kuumaa puuroa:
se on ollut joko yläreisi tai alavatsa.

Lyhyesti sanottuna: turkulaispoliisit tähtäsivät arabijätkää muniin.

Se oli lyhyt, tyly ja ytimekäs viesti: tulkaa Suomen allahuakbaroimaan, niin ette pääse paratiisiinne.
Ei, vaan teiltä ammutaan munat irti, mikäli suinkin voidaan! Pääsette lusimaan elinkautista invalideina.

Ranskan poliisi on ampunut useampia terroristeja kuoliaaksi. ISIS on tunnustanut heidät "sotilaikseen", kuten tämä viimeisenkin.
Suomen poliisi ampui terroristia muniin. Hyypiö jäi henkiin kysymään, saako hän nyt kuolemantuomion ja oli ilmeisen pettynyt kuullessaan, ettei sellaista mahdollisuutta edes ole.

Ranskassa terroristi-iskut ovat uusiutuneet tuon tuosta. Turun tapaus on jäänyt toistaiseksi viimeiseksi.
Kumpi välittää siis tehokkaamman viestin terroristia vastaan:
ampua tappaakseen vai ampua tahallisen invalidisoivasti?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anoll1, Juha Kivelälle, vieraalle, Taisteluvälineupseerille, joppos 123:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Joo, onnistuneen kotouttamisen mittarihan Suomessa on se, että kuinka paljon siihen on poltettu rahaa.

Juha & Qroquius Kad: En missään mielessä halvenna tuota aloitetouhua ja olen sen itsekin allekirjoittanut mutta tällä hetkellä valitettava tosiasia on että niillä annetaan suoran vaikuttamismahdollisuuden illuusio. Mikään hallitukselle epämieluinen asia ei tule etenemään.

Juha: Selvähän tämä. Suomessa on sekä maahanmuuttoteollinen kompleksi että totaalisen turha toimistovirkamiesarmeija mutta vähennykset tehdään vain suorittavalta tasolta. Se laskelma pystyttäisiin kyllä tekemään sillä julkisilta momenteiltahan ne rahat ovat menneet. Sitä ei vaan uskalleta tehdä.

vieras: Kiitos linkistä. Ja juu, ne kissikuvat ovat tulleet perille. Kiitos niistäkin.

Tvälups: Jep, tiedossa on. Valtamediamme kohdalta ei puutu enää kuin se, että se uutisoisi keltaliivien olevan liikkeellä siksi että maihin tulee liian vähän haittamaahanmuuttoa. Ja kiitos linkistä. Kieltämättä tyylikäs. Suomihan on heavyn suurvalta. Laitetaan vastauksena Korpiklaania:

https://www.youtube.com/watch?v=MdgLR9RttZQ

Juha & Qroquius Kad: QK:n tuumailussa on pointtinsa mutta onhan myös niin että tuollaisissa tilanteissa se tähtääminenkään ei ole yhtä helppoa kuin ampumaradalla kun pumppu hakkaa toista sataa ja hiki valuu silmiin. Siinä jalkaan tarkoitettu laukaus voi hyvinkin mäjähtää päähän.

joppos 123: Eivätkä nuo todellakaan ole ainoita esimerkkejä.

Qroquius Kad kirjoitti...

Enhän toki tiedä Strasbourgin enkä Turun tapausten voimankäytöstä enempää kuin on uutisoitu. Siksi voin pitää täysin mahdollisena että molemmissa meneteltiin samoin:
ammuttiin terroristia keskelle keskimmäistä keskivartaloa niin monta kertaa, että kohde oli maassa ja liikkumaton.

Strasbourgissa osumat aiheuttivat kuoleman, Turussa vain haavoittumisen yläreiteen tai alavatsaan. Ehkä näin, en tiedä.
Mutta kuten todettu, kukapa nyt tositilanteessa alkaisi tarkoituksella tähdätä sääriosumaa tai pääosumaa, kun keskelle kohdetta tähdäten saa perille paljon todennäköisemmin useamman osuman, jotka tuottavat saman lopputuloksen?

Anonyymi kirjoitti...

Mielestäni paras KK:n kappale: https://www.youtube.com/watch?v=AD4uA6nAXSI

Suositeltavaa kotimaista, valitettavasti ilmeisesti jo lopettanut(?) on myöskin HMP:
(soitanto sujuu sukkelasti ja etenkin lyriikoihin on panostettu)
https://www.youtube.com/watch?v=QeflkGgu2V4&t=1084s

Lopuksi sitten näin ajankohtaan sopiva ralli:
https://www.youtube.com/watch?v=JXAuRBrtie8


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Noinhan asia on. Keskivartalo on laajin osuma-alue. Ja osumat siihen helposti tappavia. Se Turun poliisin laukaushan muuten levisi maailmalle meeminä:

https://memestatic.fjcdn.com/pictures/Its+gonna+be+awkward+when+he+meets+his+72+virgins_459f77_6364772.jpg

Tvälups: Kiitos noista. Tuo HMP oli mulle ihan uusi tuttavuus. Ja sitä keppanalaulua voisi luonnehtia toksisen maskuliiniseksi joululauluksi.

Juha Kivela kirjoitti...

Tuosta Strasbourgista vielä sen verran, että meni multa hieman sivuraiteille kirjoitukset siinä. Totta on, että ei siinä ehdi tosi tilanteessa aina kohdealuetta kehossa täysin valitsemaan.

Qroquius Kadille 16. joulukuuta 2018 klo 21.31 kommentista erityismaininta, sillä siinä oli useita huomionarvoisia ja tärkeitä pointteja! Kiitos.

Em. kommentista nostan tärkeimpänä esille tämän, jossa QK kirjoittaa, että "Vaan jos tuollainen kansalaisaloite tulisikin vaalikauden alussa, ei sen hautaamiselle olisi mitään pidäkkeitä". Nythän näyttää siltä, että tuo aloite olisi ajoitettu juuri vaalikauden alkuun?! - Toivon todellakin, että Arto EI käytä tuota vain ja ainoastaan vaalikarjalta ääniä kerätäkseen ja sitten päästyään Eduskuntaan kansanedustajaksi hautaa tuota kansalaisaloitetta pidäkkeettä?!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Juha. Uskon kyllä että Arto on tehnyt aloitteen ihan vilpittömässä tarkoituksessa. Noin yleensäkin voi tuumia että jos kaveri suunnittelee pelkän opportunistisen urapoliitikon uraa niin ei hän silloin perussuomalaisiin liity.

Juha Kivela kirjoitti...

Oikeassa Ykä varmaan olet. Perussuomalaisiin vain kohdistuu nyt sellainen paine, että toivon, että kaikki kestävät paineet ja että puolue myös puolueena kestää paineen, sillä se on tällä hetkellä tosiaan ainut asiallinen puolue Suomessa, joka ajattelee Isänmaan ja Suomen Kansan etua kokonaisuudessaan. Persuja ei nyt ole vara menettää. Itsehän olen persu myös, joten koskee niin itseäni kuin kolleegoitani puolueessa.

vieras kirjoitti...

Minulla ei ole harhakuvitelmia siitä että kansalaisaloitteilla saataisiin aikaan kansalaisten toivomia lakeja, lakimuutoksia tai lakien kumoamisia.

Yleisesti ottaen jos haluaa laatia kansalaisaloitteen niin kannattaa käyttää apuna luotettavaa lainoppinutta joka itsekin kannattaa aloitetta. Tämä siksi että voi turvata lainopillisen selustan ja tuoda uskottavuutta. Jos aloitteen tarkoitus on säätää uusi laki siinä niin pitäisi mukana oma lakiehdotus. Jos aloitteen tarkoitus on muuttaa lakia tai lainkohtia tai kumota niitä niin pitäisi mainita mitkä lait tai lainkohdat on tarkoitus muuttaa tai kumota. Sitten pitäisi olla mukana oma lakiehdotus jolla muuttaa tai kumoaa nuo lait tai lainkohdat.

Kansalaisaloite on verrattavissa kansanedustajan lakialoitteeseen mutta ero on siinä että kansalaisaloite vaatii enemmän allekirjoituksia että se pääsee eduskunnan käsittelyyn. Edustaja-aloitteita hyväksytään suuressa salissa melko vähän per vaalikausi. Paitsi jos aloite on kerännyt yli sata allekirjoitusta niin sillä on kohtuulliset mahdollisuudet saada suuren salin hyväksyntä.

Kansalaisaloitteen paras hyöty on siinä että sillä saa jollekin asialle julkisuutta ja että kansanedustajien olisi pakko ottaa siihen kantaa äänestyksen muodossa. Äänestys on lahjomaton mittari joka osoittaa sen ovatko puheet ja teot yhtäpitäviä vai ristiriidassa.

Ongelma on jo siinä että aloite voidaan torpata jo mietintövaliokunnassa (valiokunta jonka toimialaan aloite kuuluu) eikä sitä edes viedä suuren salin äänestykseen. Toinen ongelma on siinä että vaalikauden päättyessä ja vaihtuessa aloite raukeaa. Näin ei pitäisi olla. Pitäisi olla niin että jos aloite on luovutettu eduskunnalle ja kirjattu saapuneeksi niin se käsitellään joka tapauksessa. Jos käsittely on jo aloitettu mutta vaalikausi vaihtuu niin sitten käsittely jatkuu seuraavassa eduskunnassa joka sitten äänestää siitä. Jos käsittelyä ei ole ehditty aloittaa niin käsittely aloitetaan seuraavassa eduskunnassa joka sitten äänestää siitä.

Jokainen eduskuntaan asti päässyt kansalaisaloite pitäisi käsitellä valiokunnissa (mietintövaliokunta ja lausuntovaliokunnat) ja sitten äänestyttää siitä suuressa salissa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Juha Kivelälle ja vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Juha: Tätä toivomme molemmat todella hartaasti.

vieras: Ihan hyviä huomioita. Järjestelmäpuolueethan tekevät kaikkensa ettei olisi minkäänlaista suoran demokratian mahdollisuutta.