perjantai 13. syyskuuta 2019

MUUAN TAPONEN JA POLIITTISET HUOSTAANOTOT


Tunnetun politrukkipoliisin Jari Taposen virkapuku päällä pitämä Taponen-Muppet Show jatkuu ja menee aina syvemmälle tällä tuoreella loihelausumalla:Taponen pehmentää lausettaan sanomalla ”kuultua”. Missä hän on kuullut? Omassa päässään vaiko laajemmaltikin? Joka tapauksessa tuokin avautuminen piti tehdä ja Taponen yhdistää oikeasti vaaralliset islamilaiset ja ”äärioikeistoekstremistit” joitten ”ekstremismi” on sitä että he eivät hyväksy nykyistä maahanmuuttolinjaa. Nykyisinhän Suomessa on hyvin helppoa joutua tulkituksi ”äärioikeistoekstremistiksi”.

Joka tapauksessa Taponen flirttailee ajatuksella puhtaasti poliittisista huostaanotoista. Tässä hän ylittää rajan jota ei ole vielä tätä ennen ylittänyt. Mutta varmaankaan kyseessä ei ole Taposen viimeinen pohjanoteeraus.

Sisäministeriön kannattaisi ehkä huomauttaa Taposelle että olisko hyvä vähä ajatella enste ennen kuin puhuu ja kirjoittaa. Kannattaako korkean poliisiviranomaisen todellakin flirttailla ajatuksella lastensuojelun käyttämisestä poliittisena lyömäaseena? Ai niin, kukas se meidän sisäministeri olikaan… juu, unohtakaa koko juttu.

46 kommenttia:

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Komissari Taponen on lukenut historiansa hyvin. Miksi mieleen tulee jotenkin edistyksellisten kansalaisten Shangharilaat kuteen Itä -Saksa ja Neuvostoliitto eikä muitakaan kansandemokratioita pidä unohtaa. Uudet pikku Pavlikit peliin ja jatkamme toverit toveri Taposen johdattamalla tiellä internationaalisessa hengessä tulevissa taisteluissa.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Niin unohdin että kumpiko on pahempaa parodiaa ja pilkaa Keijo Kaarisade vai nyt esimerkiksi sarja moniarvoisen monikulttuurisen herraties minkä sukupuolisestineutraalin yhteiskunnan arvot sisäistäneet polliisit Helsingin poliisilaitokselta.

Anonyymi kirjoitti...

Ei kannata panikoida. Eihän Taponen tuossa ehdottanut mitään, vaan siteerasi vain jotakuta ja esitti aiheeseen liittyvän retorisen kysymyksen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle Pankavaarasta ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Pate: Joo, lapsissa on tulevaisuus. Sen tietää opetushallituksemmekin. Ja Keijohan deletoitiin tietoisesti kun hän osoitti että keisarilla ei ole vaatteita.

Ano: Jos korkea poliisiviranomainen spekuloi poliittisilla huostaanotoilla joihin hänellä ei ole muuten ammattinsa puolesta osaa eikä arpaa niin ehkä asiasta saa edes huomauttaa?

Simo kirjoitti...

Kylmää tallaiset kommentit taposilta, mutta kannattaa muistaa ettei ne edellisetkään kansademokratiat ole tyhjästä syntyneet. Vastaavat Ajatusten Tonavat ovat sielläkin pitkään joutuneet ohjailemaan ja perustelemaan "turvallisuudella" ja "lasten hyvinvoinnilla" ennen kuin on päästy onnelaan asti.

Olin tällä viikolla työmatkallä ihanan rauhallisessa Göteborgissa, ja kahvipyötäkeskustelussa jouduin mielenkiintoiseen tilanteeseen. Yksi paikallinen kollega oli ostanut omakotitalon kyseisestä kaupungista, ja minä muka kiinnostuneena esitin aiheesta muutaman kysymyksen. Tämän seurauksena eräs ruotsalainen kysyi minulta "miksen minäkin ostaisi taloa Göteborgista". Minä vastasin siihen, että minulla on jo omakotitalo ja se on paremmassa maassa. Tämähän toki oli liikaa kansankodin asukkaille, vaikka eivät sitä toki siinä avoimesti näyttäneetkään. Saattoi siinä joku vaikka loukkaantua, mutta totuus ei pala tulessakaan.

Täytyy tosin muistaa ettei meidän kohtalo niin kovin kaukana enää tuosta Ruotsin tilanteesta ole, ja mietin jo muuttoa Alaskaan.

Becker kirjoitti...

Kuinka tosissaan Taponen tuossa on, on tietysti näkemyskysymys, mutta poliisien viimeaikaiset ulostulot niin verbaalisesti kuin fyysisesti pistää kyllä miettimään että vakavissaan taitaa olla.
Onko ymmärrettävä niin että jos kadulla kulkee pikkupoka pitäen isänsä kädestä kiinni samalla vapaalla kädellä heiluttaen Suomen lippua, niin poliisi suorittaa lapsen haltuuoton äärioikeistoekstremismistä epäiltynä.

Ja sitten melkein ihan muuta: Ruotsissa on tummahipiäinen räppäri julkaissut videon jossa aivan selvällä ruotsinkielellä uhkaa lahdata valkoiset ja pyytää lajitovereitaan tomimaan samoin.
Kyseessä on ilmiselvä vihapuhe, mutta onko se herättänyt MSM:ssä, tai hallinnossa älämölöä ja vaatimuksia kaverin oikeuten viemisestä. Kovin on hiljaista sillä rintamalla ja sellaiseksi varmaan jää.
Jos kantaväestöön kuuluva toimisi samoin, julistettaisiin maassa knugenin toimesta poikkeustila ja kaikki valkoihoiset joutuisivat maksamaan lisäveroa vähemmistöön kohdistuvasta rasismista lisättynä ilmastoarvolisäverolla sillä kaikkia kantaväestöön kuuluvia ei voida vangita.
https://summit.news/2019/09/12/swedish-rapper-calls-for-white-people-to-be-shot/

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Simolle ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

Simo: Jep. Ja kansandemokratiat tarvitsevat Taposen kaltaisia mitään kyseenalaistamattomia virkamiehiä. Mitä tulee tuohon omakotitaloasiaan niin melkoinen osa ruotsalaisia taitaa olla aivopessyt itsensä siihen malliin että menevät sekaisin jos ruotsalaisen yhteiskunnan ylivertaisuutta arvostelee.

Becker: Taposen tulee muistaa että hän julkaisee mielipiteensä virkamiehenä. Tuon ”ruotsalaisen” räppärin sanoma on hyytävä.

”We should take them as slaves and treat them even worse”.

” We’ll take their bitches and we’ll take their money”.

”To be perfectly honest, we will be the best race ever. We are African warriors, they are not on our level. This is just the beginning, black power.”

”If any white guy or white girl is trying to talk shit about you, shoot them! If they talk shit about your family, shoot them!”

Mitäs jos joku kantaväestön edustaja sanoisi tuon toisinpäin? Ja jos nää jätkät ovat African Warriors niin miksi ne ovat eurooppalaisten elätettävänä eivätkä ole nostaneet omia maitaan ennennäkemättömään kukoistukseen?

Lemminkäinen kirjoitti...

Luin Taposen lausuman 15 kertaa ja vielä 15 kertaa ja varmuuden vuoksi vielä 15 kertaa. Miettiessäni lausumaa huomasin että viereeni istahti pieni, tonttulakkinen oletettu ja tämä pieni tonttulakkinen oletettu esitteli itsensä riihitonttu Antiksi ja Antti kysyi josko haluaisin nauttia totuuden siemeniä ja tippoja sekä syödä ajatuksia selventävää sienisoppaa. Aivotoimintani oli lukossa lausuman johdosta joten vastasin myöntävästi ja nautin Antin tuomia tippoja pari mukillista, polttelin pari piipullista siemeniä ja sienisoppa oli parasta sienisoppaa mitä olin koskaan syönyt ja hintakaan nautintoaineista ei ollut päätä huimaava, satanen + kulut. No, kulut olivat siinä parinsadan hujakoilla. Ymmärsin lausuman pilkulleen nautintoaineiden jälkeen, mutta sitten heräsin, olin nukahtanut istualleni ja nyt olen lukenut lausuman uudelleen n. 50 kertaa.

Anonyymi kirjoitti...

Heh, voimakaksikko taponen & husu kerää ääniä persujen laariin. Way to go boys!

Ääriekstremistityhmä taponen on nyt väittänyt ääriekstremisessä islannissa, että sharialain vastustaminen on rikollista äärioikeistoekstremismiä.

Eikö sitä puliukon näköistä jatkettua poliisivitsiä voisi lähettää kehitysavuksi vaikka etelä-georgiaan? Mukaan vois lähteä palsternakka, saataisiin vihapuhe ja ylinopeudet kuriin. Kotoutuisivat varmaan hienosti. Paluulippuja ei tarvita.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Tämän konstaapelin maksiimi: ajatella ennen puhumista on kuin pyyhkisi perseensä ennen paskantamista. Arvostan Suomen rivipoliiseja todella korkealle. Tekevät parhaansa turvatakseen kansalaisten hyvinvoinnin. Sitten oikeusministeri, virkamiehet ja nämä politrukit paskovat heidän niskaansa näillä ulostuloillaan. Uskomatonta, että Poliisihallitus ei mitenkään puutu näihin. Ehkä tämä on sitten ´You ain´t seen nothing jet´. Suomen Poliisia ajetaan alas kuin terveydenhoitoa ja koululaitosta. Neuvoni kaikille on: alkakaa varustautua tulevaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lemminkäiselle, Pyssymiehelle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Lemminkäinen: Nykyistä virkakoneistoa ymmärtää ehkä paremmin jos syö sopivia sieniä. Itse en nauti kuin Tsuhnan Kostoa.

Pyssymies: Tulee muistaa että nimenomaan viranomaisten keskuudessa on vaadittu kovasti sitä maalittamislakia. Onhan se nyt sentään Herrasta Perkeleestä että virkakoneistoa – niin kuin valtamediaa – saisi arvostella. Vieläpä, piru vie, perustellusti.

Ano: Olen täysin samaa mieltä kanssasi.

QroquiusKad kirjoitti...

Jotain tuttua tuossa Taposen lausumassa oli...
Kun oikein muistelen, muuan iirinkielen asiantuntija taisi joitain vuosia sitten julkaista samanlaisia ajtuksia yksityisajatteluna.
Kyseinen kielimies tunnettiin silloin ja nykyäänkin lievää vaikeammista mielenterveysongelmistaan, jotka taisivat olla syynä siihen, että eräs hänen julkaisualustansa poisti hänet näkyvistä totaalisesti.

Taponen toistaa nyt samaa ajatusta poliisipäällystön edustajana. Onko tässä siis tarpeen alkaa kantaa huolta Suomen poliisin ylikomisarion mielenterveydestä?
Saati muutaman muun, jos hän puhuu organisaationsa ylijohdon suulla poliisiylijohtajaa ja sisäministeriä myöten?

Itse yritän jaksaa roikkua toivossa, että Taponen heittelee näitä älyttömyyksiä saadakseen vastalauseita, joita voidaan käyttää ja käytetään lähiaikoina säädettävän poliisin maalittamisen kriminalisoivan lain perusteina.

Jos näin on, tämänkin bloggauksen kommentit kelvannevat tarkoitukseen.
Olemme nyt kaikki kanssarikollisia. Hurraa!

QroquiusKad kirjoitti...

No kas, maalittamislaki ehdittiin jo mainita, ennen kuin ehdin lähettää kommentin. Mutta eihän kertaus pahaa tee.

Anonyymi kirjoitti...

Eihän se polliisihallitus näihin taposiin puutu, kas kun se on itse täynnä näitä taposia. Keijo Kaarisade blokattiin koska ainoastaan poliisilla on oikeus tehdä itsestään naurunalainen, ei siihen mitään satiiriblogeja tarvita. Ne tekee sen ihan itse.
Beckerille: Eikös ne kantinsruåtaalaisen jo ole vankilassa? Pohjoismaiden suurimmassa avovankilassa suorittamassa elinkautista.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi passin saaminen onnistuu netissä, en mielelläni menisi tällaisen ekstremistisen ääriääliön tentattavaksi halutessani henkkarin jolla pääsee maasta pois. Joko tuo Taponen on yhtä harhainen kuin Marjaana-pastori tai sitten hän on vain uskomattoman omistautunut työlleen. "Olen twiittiylikomisario, otan - mutta vain ajatuksen tasolla - kiinni ajatusrikollisia ja suojelen vähemmistöjä". Tai, no, ainakin sitä yhtä vähemmistöä.

Mistä näitä hurmahenkiä oikein sikiää? Mitäpä jos Jarin vieressä koneilla istuisivat irakilainen Ali ja somalialainen Hussein, jotka samalla innolla tutkisivat omankielisiä sivustoja ja ylpeästi aina ilmoittaisivat kun tulisi uusi tappouhkaus (kuten kaimani ylempänä kertoi Ruotsin tapauksesta) tai terrorismivaroitus. Triona sitten laittaisivat kimppatwiitin äärioikeiston uhasta, imaamien hervottomasta huumorintajusta (läpällä vaan, hehheh, vaadittiin vääräuskoisten massamurhaa) ja vaatisivat jokaista suomalaista panostamaan lisää tulijoiden viihtymiseen. Ja enstöikseen tietenkin sieltä leiriltä ne suomalaiset äidit ja lapset kun nehän on lähinnä somaleita ja arabeja. Kansalaisuus on hieno asia, senhän saa kun vain älyää pyytää! Sorry, p.o. vaatii. Tulkin välityksellä.

Poliisilla on ollut aika hyvät kansan luottamusprossat, veikkaanpa että 10 vuoden kuluttua huimasti laskeneet. Ja sitten ollaan ihan heepnaadilla lyötyjä - poliisin parissa. Siteeratakseni Hortto Kaaloa: Miksi ovet ei aukene meille, onko virkamme syytä tää?
tira+

Anonyymi kirjoitti...

Eikös sitä jossain paremmassa ajatusmallisa sanottukkin että sinun lapsesi eivät ole sinun?
Kuulostaa todella huonolta tuon pellen ulostulot. Ei nimittäin puhu omia ajatuksiaan vaan nuo ajatukset tulevat, no, kyllä te tiedätte itsekkin mistä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Huru-ukolle, tira+:lle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Kylläm se iirinkielen asiantuntija eli ”hän, jonka nimeä emme mainitse” ehdotti noita jo vuosia sitten. Jätkähän on totaalisen seonnut. Plaza-sivustokin ymmärsi tämän ja lopetti hänen bloginsa. Sen sijaan Taposta pidetään täysin tervejärkisenä. Se maalittamislakihan on varmasti viranomaisten tarkoituksena ja siihenhän pitää antaa täkyjä.

Huru-ukko: Tuo ”pohjoismaiden suurin avovankila” oli muuten harvinaisen hyvä vertaus. Ja naurunalaiseksi itsensä tekevän poliisin arvostelu pyritään kieltämään.

tira+: Itse en passia enää tarvitse kun en ajatellut mennä koko loppuikänäni Suomen rajojen ulkopuolelle. Aseitten hankkimisessa joudun valitettavasti käymään poliisin tykönä. Taposen kohdalla olen monesti miettinyt että onko hän asiaansa uskova hurmahenki vai perinteinen itäsaksalainen virkamies.

Ano: Tässähän se sanottiin:

https://www.youtube.com/watch?v=qRoY6OLfk6k

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoitit vastauksena Qroquis Kadille: "Kylläm se iirinkielen asiantuntija eli ”hän, jonka nimeä emme mainitse” ehdotti noita jo vuosia sitten."
Voitko sittenkin mainita. Kenestä on kysymys? En tunnistanut henkilöä ainakaan näiden tietojen perusteella. Onko minulta vain jäänyt muutama vuosi sitten jokin uutinen huomaamatta, vai olenko unohtanut sen?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Kyseessä oli siis Panu Höglund.

Becker kirjoitti...

Huru-ukko, tuo oli kyllä tosiaan hyvä vertaus. Toisaalta kävisi myös jonkinlainen avoin hourunhoitola. Kansa saa liikkua toistaiseksi suhteellisen vapaasti, mutta naapurimaaat ovat jo suunnittelemassa rajatarkastuksia ruotsalaisille.

Ruotsalaiseen mielensairauteen liittyy sellainen erityispiirre että vaikka maassa tapetaan, raiskataan, röystetään ja tuhopoltetaan sekä islamisoidutaan eniten koko läntisessä maailmassa, niin siitä huolimatta he äänestävät 80% niitä puolueita jotka tämän hyväksyvät.
On siis kyseessä maailmanlaajuisesti erittäin ainutlaatuinen psyykkinen lukko joka estää täysin realistisen ajattelun. On syytä epäillä että lukon on aiheuttanut sosiaalidemokraattinen kokeilu, jota on alettu suurimittaisesti toteuttamaan kansalaisiin jo heidän varhaisessa nuoruudessaan.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Tuosta sienistä mieleeni on jostain jäänyt beserkkien viikinkien sieniseikkailusta että yhdet söivät sienet ja virtsakerättiin talteen ja juotiin. Sitten alkoikin sutia tyhjää ihan kunnolla.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Eikö tuo Höglund pyöri jommassa kummassa Rasmuksessa tai RHC palstoilla säännöllisesti? Sen verran joskus tullut katsottua millä asteella kollektiivinen hulluus on menossa.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Rivipoliiseja siis arvostetaan edelleen korkealle. Eli MSM hoitaa infonsa kiitettävästi.

Rivi-islamistitkin ovat hyviä tehtäviensä suorittamisessa, eli hyviksiä. Heidän imaaminsa ovat niitä pahiksia.

Suomalaisten rivipoliisien toimintaa voi ihailla videolta: https://www.youtube.com/watch?v=yKWGkniU3SQ

Niin niin, sisäministerin ja taposten syytä. Jos tulisi korkealta taholta käsky ottaa uudet menetelmät käyttöön Yrjön arkisessa työssä, niin olisikohan Yrjö valmis retuuttamaan ja kopittamaan asiakkaitaan ilman erityistä uhkaa kenellekään, siis arvostettujen rivipoliisien tapaan?

Joppos123 kirjoitti...

Mulla on vähän epäselvää laukooko tuo jätkä noita kommentteja tosissaan vai ihan vittuunnuksissaan viran puolesta. Jos se on tosissaan niin aika vaarallinen häiskä.
Sehän on ihan virallinen somepoliisi ja edustaa lausunnoillaan koko virkakuntaa.
Onhan sama ajatusten Tonava laukonut, että terroristille koulu tekisi hyvää ja niitä voisi laittaa samaan kouluun meidän tenavien kanssa.
Taidanpa itsekkin virkamiehenä alkaa seurailemaan jätkän juttuja vähän tiiviimmin ja tarvittaessa ihan virkamiehenä laitella viestiä poliisihallitukseen ihan vaan kysyäkseni mikä se mahtaakaan olla Suomalaisen poliisimiehen tehtävänkuva noin niinku paperille präntättynä.
Tehtävänkuvaus määrittää virkamiehen työt ja samalla palkkaluokan ja ne eivät ole salaisia.
Itsellänikin on sellainen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille, Patelle Pankavaarasta, Veijo Hoikalle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne. Yhden anonyymin kommentin jätin julkaisematta. Tulee muistaa, että vaikka v-käyrä on äärimmäisen korkealla niin polpo seuraa tätäkin blogia ja minä olen vastuussa kommenttiosiosta.

Becker: Psyykkinen lukko on osuva termi ja jos on vielä olemassa tolkullisia yhteiskunnallisia tutkijoita niin diagnoosissa nimeltä Ruotsi olisi heille yllin kyllin tutkimusta. Demareitten pitkäaikainen valta on varmasti hyvin merkittävä tekijä. Ruotsalaiset ovat tainneet pakottaa itensä ajattelemaan että Ruotsia parempaa yhteiskuntajärjestelmää ei ole eikä voi tulla. Ja toimihan se silloin kun se oli kansankoti eikä kansojen koti.

Pate: Ja eihän muinaissuomalaisillakaan tiettyjen sienien syönti ollut vierasta. Höglundin viime aikojen edesottamuksista ei minulla ole tietoa.

Veijo: Ne Helsingin tapahtumat olivat ala-arvoisia mutta en minä lähde vertaamaan rivipoliisia islamisteihin.

Joppos123: Sehän tässä on pelottavinta että valtiovaltaa ei ollenkaan häiritse se mitä Taponen & kumpp laukovat. Sitä häiritsee se, että Taposta & kumppaneita arvostellaan perustellusti. Se on sitten sitä viranomaisen maalittamista.

Juha Kivela kirjoitti...

Morjesta Ykälle ja kommentoijille :)

Vihdoinkin palasin takaisin kommentoinnin pariin klikkailtuani nuo vaaditut Blogger-asetukset. Blogia olen kylläkin seurannut ja lukenut hyvin tiiviisti, vaikken olekaan siihen kommentoinut. Yksi parhaista blogeista Suomessa, ellei paras, jonka tiedän, kiitos siitä Ykälle!

Menee piirun verran ohi aiheesta pyrkien kuitenkin pysymään polulla. Virkamies Taponen siis vaatii meitä muurahaiskansalaisia ja lainkuuliaisia veronmaksajia pitämään turpamme rullalla, jottei poliisileijona tule ja vie lapsia heidän rakastavien vanhempiensa ja kodin lämpimästä ja turvallisesta perhepiiristä pois?

Voiko tuolla virkamies Taposen ulostulolla enää paremmin jatkaa pääministeri Antti Rinteen (sd.) tavoitetta rikkoa länsimaista yhteiskuntarakennetta parhaiten palvellut instituutio? Täyttä asiaa Tapio Puolimatkalta ja ollut havaittavissa viimeiset parikymmnetä vuotta, itseäni vanhemmat toki ovat voineet todistaa muutoksesta jo pidempäänkin.. https://www.oikeamedia.com/o1-120509

Kesällä kävin mieleenpainuvia keskusteluja Helsingissä erinäisissä tilanteissa, joista mainitsen tässä kahdesta, jossa ensimmäisessä yritin keskustella tiedostavien suvaitsevien parempien ihmisten TM kanssa, jotka siis itse määrittelivät itsensä suvaitsevaisiksi.. olivat peruskoulun opettajia, noin 40 vuotiaita. Itse en laskisi lapsiani heidän "opetuksen" pariin, vaan kyseessä oli aidosti kaksi peruskoulun opettajaa, jotka kuuluisivat itse tulla "huostaanotetuiksi" eli aikuisina ihmisinä holhoukseen määrätyiksi..

Toisessa keskustelussa tokaluokkalainen kysyi minulta, että tiedänkö mitä "merhaba" tarkoittaa? Kysyin tuolta tokaluokkalaiselta, että mistä hän oli tuon oppinut? Vastaus oli, että heidän koulussaan ja luokassaan oli kierrätetty noita valtiovaltamme erityissuojellussa asemassa olevia etnisesti edistyksellisiä maahamme läpsytelleitä..

Kovasti on Suomen Poliisilla varsinkin virkamies Taposen tehtäväkuvaus ulostulojensa perusteella ääriekstrimistisesti kirjailtu? Kuka mahdollisesti kirjaillut? Täytyypä harkita 'Pyssymiehen' esittämää kysymystä Poliisihallinnolle, vaikkakaan kyseisestä organisaatiosta ei varsinaisia vastauksia ole viime vuosina ollut saatavilla, SELITYKSIÄ kylläkin, mutta ne ovat jo oma tarinansa..

T. Juha

Juha Kivela kirjoitti...

Anteeksi.. tarkoitukseni oli tietenkin kirjoittaa 'Pyssymiehen' sijasta 'Joppos123'..

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Juha. Ja kiitos kannustuksesta. Minä olen huomannut että et ole kommentoinut pitkään aikaan ja ajattelin että lieneekö blogin taso laskenut. Minä olen toki ollut tekemisissä opettajien kanssa. Yli viisikymppisissä realistit ovat suurin osa. Mutta kun mennään alle siitä niin itsensä reaalimaailmasta vapauttaneiden määrä kasvaa valitettavan suureksi. ”Merhabasta” tuli mieleen että aikanaanhan – muistaakseni jo vuonna 2013 – valtamedia piti ihquna sitä että suomen kieli saa vaikutteita somalin kielestä. Wallah wallah ja nää muut. Niin poliisihallinnolle kuin sisäministeriölle voisi laittaa noita kyseltyitä ja vastaukset niihin kannattaisi esittää julkisesti.

vieras kirjoitti...

Jos olisin Islannin sisäministeri niin määräisin Jari Taposelle maahantulokiellon. Sitten kehottaisin pääministeriä ja ulkoministeriä että hallituksen pitäisi lähettää Suomelle nootti jossa arvostellaan Suomen sekaantumista Islannin sisäisiin asioihin. Sitten ehdottaisin ulkoministerille että kutsuu Reykjavikissa olevan Suomen lähettilään puhutteluun ulkoministeriöön. Jos Suomi ei pahoittele tai edes teeskentele pahoittelevansa tapahtunutta, julkisesti tai edes suljettujen ovien takana, niin sanoisin ulkoministerille että kutsutaan Islannin Suomen-suurlähettiläs kotiin ja/tai karkotetaan Suomen Islannin-suurlähettiläs. Yrittäisin myös saada kansainvälistä julkisuutta tälle niin että kansallismieliset ja konservatiiviset mediat tekisivät tästä juttuja.

Mikä mantaa olla Stasi-Taposen motiivi? Mielistellä ylempiä tahoja ylennyksen ja palkankorotuksen toivossa vai ideologinen julistus? Toimiiko omin päin vai poliisin ylimmän johdon tai sisäministeriön ylimmän johdon määräyksestä? Onko shariapoliisi-Taponen Muslimiveljeskunnan myyrä?

Junes lähetti skriimin Stasi-Jarin edesottamusten johdosta.

https://twitter.com/monokulttuuri/status/1172897927825485824

https://dlive.tv/p/vihapuhefm+At9n6lcWg

Mielessä kävi mitä vittua-fiilikset kun huomasin että Junesksen ja Tiinan uudemmat videot poistettiin YouTubesta. "YouTube on Yksityinen yritys, jos ei kelpaa niin voit perustaa oman suoratoistopalvelun päläpällä..." Juneksella on kuitenkin useita kanavia kuten:

http://pscp.tv/monokulttuuri
http://dlive.tv/VihapuheFM
http://vk.com/monokulttuurifm
http://t.me/monokulttuuri

Tuo että jokin on "yksityinen yritys joten se voi tehdä mitä haluaa päläpälä" on mielenkiintoinen aspekti. Se riippuu siitä onko kyseessä "public forum", "publisher" tai "platform". Jos se on "public forum" niin ei voi tehdä mitä haluaa, mutta jos se on "publisher" niin silloin voi. Teknologiajätit ovat virallisesti "public forum" mutta toimivat kuin olisivat "publisher". Tähän liittyen USA:n kongressin republikaanit ovat kaavailleet toimenpiteitä teknojättien suhteen ja kutsuneet teknojättien edustajia kuultaviksi.

Prageru päätti viedä Youtuben ja Googlen oikeuteen.

https://www.youtube.com/watch?v=d6C6_NVj964

vieras kirjoitti...

Tämä unohtui:

https://twitter.com/prageru/status/1172284664460931072

Anonyymi kirjoitti...

Muistakaa että viranomaisista suomalaiset luottavat eniten poliisiin!


o tempora o mores!


-Tvälups-

jk hlökoht en luota lähtökohtaisesti mihinkään, en etenkään instituutioihin, koska arvomerkit kannetaan - luottamus ansaitaan (ja luottamuksenkin voi menettää vain kerran)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys vieraalle ja Taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne.

vieras: Taposen sielunelämän tietää varmaankin vain Taponen itse. Ja nuo suuret palveluntarjoajathan toimivat EU:n sensoreina uhkasakkojen uhalla. Ilmiantopalveluja käyttävät lähinnä vihervasemmistolaiset mutta niitten seurauksena tilejä banaanoidaan kaiken varalta.

Tvälups: Olen pitkälti samaa mieltä kanssasi. Tuollaiset instituutiot ovat sinänsä paremmat kuin puhdas anarkia mutta virkapuku, arvo ja titteli eivät tuo kunnioitusta ja luottamusta. Mulkku on mulkku oli se kuinka korkea-arvoinen hyvänsä.

Veijo Hoikka kirjoitti...

"Veijo: Ne Helsingin tapahtumat olivat ala-arvoisia mutta en minä lähde vertaamaan rivipoliisia islamisteihin."

En minäkään lähtenyt. Mutta lähtisin vertailun vuoksi pohtimaan totalitaaristen diktatuurien vallankäytön metodeja suorittajaportaan toimenpiteiden osalta suomalaisen rivipoliisin toimenpiteisiin kohdistuen ns. kansallismielisiin näiden aiheuttaessa "yhteiskunnan rauhaa ja vakautta vaarantavaa toimintaa". Harppisaksassa sentään kansalaistottelevaisuutta valvovia santarmeja (vai mitä lie) ei kutsuttu rivi-joksikin.

Vieraan ajatukset innostivat tähän lisäkommenttiin. Kiitos hänelle siitä.

Tvälups jk: samaa mieltä!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Veijo. Niin. Asiaa kannattaa ajatella. Varmaankin ne esmes itäsaksalaiset poliisit tiesivät että se, mitä he tekevät on väärin. Suomalaisen poliisin kohdalla tilanne korostuu sillä hyvin pitkään se on saanut tehdä ns. oikeaa poliisin työtä ja nyt se on muuttumassa mielipidepoliisin suuntaan. Mitä saattoi tehdä itäsaksalainen poliisi ja minkä voi tehdä suomalainen poliisi? Nousta julkiseen vastarintaan? Irtisanoutua? Poliisinkin pääelinkeino on syöminen. Ja heillä on perheet elätettävänä. Vittumainen tilanne.

Poliisikin pystytään mädättämään hyvin nopeasti kun sen johto muuttuu avoimen poliittiseksi. Hyvä esimerkki oli punainen valpo jonka masinoija oli kommunistinen sisäministeri Yrjö Leino. Tavallinen rivipoliisi olisi varmaan mielellään Reinikainen mutta kun itse organisaatio joutuu utopistien käsiin niin hänestä tulee automaattisesti jotain aivan muuta. Käsikassara. Ja siihen suuntaan Suomikin on menossa. Ja meillähän on tällä hetkellä utopistinen sisäministeri.

Becker kirjoitti...

Suomalaisesta poliisista puheenollen niin ihmetyttää vähän tuo Porvoon keissi. On aivan selvästi olemassa jotain mitä ei meille ole vielä kerrottu.
Miksi veljekset soittivat hätäpuhelimeen? Ottaakseen poliisien aseet vai? Laittomia helposti hankittavia pyssyjä kulkee maailmalla vaikka kuinka eikä sellaisen ostamisesta joudu ainakaan heti poliisin takaa-ajamaksi. Jos Suomessa ammut tai ryöstät poliisin aseen niin taatusti joudut ennen pitkää kiinni ja pitkä kakku odottaa. Tässä skenariossa ei siis mitään järkeä.
No entä tuo jonkun sukulaisen aikoinaan tapahtunut pidätys. Jos soittaa hätäkeskukseen niin ethän voi koskaan tietää mikä tai kuka poliisi ensiksi ehtii paikan päälle. Tämäkään skenaario ei täsmää. On siis olemassa kolmaskin kuvio jota meille ei kerrota ja jotenkin tuntuu siltä että kun se selviää niin Taposen selittelytaidot ovat silloin paikallaan.

vieras kirjoitti...

Sitä minä en tajua miten EU tai jokin Saksa voi vaatia sakkoja semmoiselta teknologiajätiltä joka on rekisteröity Amerikkaan ja siellä on pääkonttorit ja palvelimet? Ne on Amerikan lakien alaisia. Voi niillä olla jokin toiminto jossain eurooppalaisessa maassa mutta ne taitaa olla tytäryhtiöitä. Ei jokin EU voi teknisesti estää nettisivua näkymästä kun internetin idea on se että jos yhteys katkeaa jossain paikassa, niin yhteyden saa jotain toista reittiä pitkin.

Yksityishenkilöiden ja nuivien nörttien kannattaisi sitten alkaa itse perustamaan omia teknologiayhtiöitä. Kolehtihaavit kiertämään...

Jos teknologiajättien omistajat ja työntekijät eivät olisi vasemmistolaisia suvakkeja niin kai ne nyt voisi pistää hanttiin sakon uhalle tai vaan olla välittämättä. Mutta se ongelma on se että omistajat tai ainakin työntekijät ovat vasemmistoliaisia suvakkeja, työntekijät ideologisista syistä, ja omistajat rahan takia. Siksi suurpääoma tukee nykyään äärivasemmistoa.

Pyrkikmykset rajoittaa sananvapautta on joillekin tahoille tuottoisaa. Pitäisi jotenkin saada aikaan se että sananvapauden rajoittaminen merkitsisi rahojen menetystä ja tappioita. Kai suuri raha sen verran älyää että jos rahan tulo loppuu niin pitäisikö kokeilla jotain muuta. Mediayhtiöillä tuo ei toimi kun ne menevät mieluummin konkkaan. Mutta toimisiko muiden kohdalla?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Becker. Joo, tässä jutussa on jotain hyvin outoa.

vieras kirjoitti...

Someraivo päälle ja trollausta kehiin. Jos tarpeeksi moni tekee noin niin Taposen aika menee blokatessa muita. Vanhanaikainen kirjeposti voisi olla keino spämmätä. Sitä en tiedä pitäisikö Posti laittaa boikottiin ja käyttää yksityisiä kuriiripalveluja tuohon. Kun kerta twitterissä voi blokata muita käyttäjiä niin lähettäisi monta kottikärryllistä kirjeitä Taposelle poliisiasemalle. Tai poliisin ylimmälle johdolle. Ei ne varmaan avaa eikä lue kirjeitä mutta ainakin huomaavat ettei poliisin toiminnasta tykätä.

vieras kirjoitti...

Junes sanoi että jos poliisi määrää hänet kuulusteluihin niin mitä sitten. Hän vaan menee sinne ja sen jälkeen kotiin. Hän hoitaa poliisit melkeinpä olankohautuksella, tai ainakin rutiinilla.

Juneksella on se etu ettei häntä voi irtisanoa mistään kun ei ole töissä. Kämyily ja öyhötys voisi hyvällä suunnitelulla olla hyvä bisnes Junekselle. Varainhankinnassa on vaan hankalaa tuo rahakeräyslaki. Pitäisi olla jokin tuote jota myy. Tai hankkia sponsoreita ja yhteistyökumppaneita kuten urheilussa tai taiteen tukemisessa. Joku Matlock-tasoinen lakimies pitäisi kans löytää.

QroquiusKad kirjoitti...

Porvoon case kun tuli puheeksi, on sitä käsitelty pitkään ja hartaasti tässä ketjussa:

https://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=20&t=28200

Suunnilleen kaikki mahdolliset ja mahdottomatkin aspektit on kaivettu esiin pureskeltaviksi, joskin useimpien nieleminen saati sulattaminen on joko kesken tai sulatttelematta jää.

Itse olen kiinnittänyt huomiotani jossain vaiheessa esille nostettuun mahdollisuuteen, että tämä saattoi olla testi:
miten nopeasti ja millä voimalla Suomen poliisi reagoi siihen, että virkaveljiä kohti ammutaan tositarkoituksella?

Koska kyseessä oli testi, ei ruumiita haluttukaan; pohjallahan oli dataa Steen Christensenin tapauksesta, mutta siitä on aikaa.
Sen jälkeen ei poliisimme toimintaympäristö ole tunnetusti helpottunut, vaan sitä on tahallisesti vaikeutettu katastrofaaliseen suuntaan. Siksi lisäresursseja onkin ollut ja on turha odottaa.

Poliisi ja muutkin tahot, kuten mm. Jussi Halla-aho ovat peräänkuuluttaneet tapauksen osoittavan poliisin tarvitsevan kipeästi lisää henkilöstöresursseja. Niihin on tullut vihervasemmistomedian taholta lällättelyä:
mitä muka olisi voitu tehdä paremmin, jos Porvoon tapahtumapaikalle olisi lähetetty kahden sijasta neljä poliisia? Tekijäthän saatiin kiinni, ja siihen jahtiin oli olemassa riittävä määrä poliiseja, joten enempää ei tarvita!

No, poliisin taholta asiaa kommentoitiin tuoreeltaan, että onneksi nyt oli saatavilla riittävästi voimia ihmisjahtiin.

Onneksi.

Ne kaikki olivat poissa jostakin, jossa kansalaiset pahimmillaan saattoivat soittaa 112:een huutaen hädissään apuun poliisia, jota ei voitu lähettää, koska ne vähät resurssit oli ollut pakko lähettää ihmisjahtiin.
Onneksi se onnistui. Tällä kertaa.

Summa summarum:
sekö oli näiden veljesten tavoite? Olla tilaustyönä räätälöidyllä keikalla testaamassa, miten ja kuinka nopeasti tällaiseen reagoidaan?
Jos näin, mitä tilaavassa päässä ajatellaan lausunnosta, että onneksi tällä kertaa saatiin irrotettua riittävästi voimia muualta?
Kuten ylempänäkin mainittu, case Porvoo oli tällaisenaan niin totaalisen järjettömän oloinen, että kuvaamani skenaario vaikuttaa ainakin minusta hyvinkin mahdolliselta.

Saammeko odottaa lähitulevaisuudessa jotain tapahtuvan yhtäaikaisesti usealla eri paikkakunnalla, suunnattuina joko poliisia tai kansalaisyhteiskuntaa vastaan, kun tiedetään että poliisimme resurssit loppuvat silloin auttamatta kesken?

Eikä niitä todellakaan aiota lisätä. Koska ei haluta lisätä.
Aivan liian monen suomalaisen mielestä kun tällaiset tapaukset näyttävät olevan hyvä asia, kuten tässäkin kommenttikentässä vähän vaikuttaisi tulleen esille, ellen vallan väärin ole ymmärtänyt eräitä kommentteja.

Harmin paikka kaikin puolin, mutta minkäs teet.

Joppos123 kirjoitti...

Tuo Porvoon tapaus on paljon monimutkaisempi kuin mitä julkisuuteen on kerrottu, en oikein pysty sitä sen enempää kommmentoimaan. Muutama tuttu KRP:n leivissä ja yhden kanssa tuli tuossa eilen turistua vanhimman pojan hääjuhlassa.
Tulipahan samalla haettua kunnon Irene Partasen kalakukko, siitä ei iltapalaeines parane.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys vieraalle, Qroquius Kadille ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

vieras:

Viesti1: Nähtävästi se on lakiteknisesti jotenkin mahdollista koska kyseiset palveluntarjoajat toimivat myös EU:n alueella. Joku lakiheppu osaisi selittää paremmin. Ja nuo mainitut palvelimet ovat tosiaankin ideologialtaan varsin vasemmistopainotteisia. Ehkä niissä tuumitaan että bisnes pelittää joka tapauksessa koska pääosa ihmisistä ei oikeastaan välitä poliittisista asioista.

Viesti2: Totta joo, tosin poliisi saisi siitäkin vettä myllyynsä viranomaisen maalittamislain puolesta.

Viesti3: Junes on tehnyt tietoisen valinnan johon esmes minulla ei ole varaa.

Qroquius Kad & Joppos123: En lähde spekuloimaan Porvoon tapauksella kun en siitä tarpeeksi tiedä.

Anonyymi kirjoitti...

Becker sanoi...

Kaksi havaintoa/kysymystä:

Jopa myymälävarkaat ymmärtävät käyttää prepaid-puhelimia, jotka viskataan mäkeen ja vaihdetaan uuteen keikan jälkeen. Nämä vellokset soittivat poliisille ja pitivät puhelimen päällä ja käytössä kiinniottoonsa asti?

Porvoosta Jäte, korjaan, Hämeenkyröön on matkaa n.227-280km ajoreitistä riippuen; kuitenkin sankareillamme kesti ko matkan suorittamiseen reilusti yli puoli vuorokautta? Ajonopeus 15km/h?

Cui bono? No poliisi saa taas lisävaltuuksia ja rahoitusta mikä onkin luonnollinen kehityssuunta siirryttäessä "demokratisoituun" yhteiskuntaan...


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri. Vaikka en spekuloi sen kummemmin niin voi todeta että tapauksessa on kyllä aivan käsittämättömiä piirteitä.

Juha Kivela kirjoitti...

Moikka Ykä, ja anteeksi viivästys..

Palaan tähän viikon - 14. syyskuuta 2019 klo 19.01 - takaiseen vastaukseesi.. Ei, ei suinkaan kyse ole siitä. Blogisi taso ei lainkaan ole laskenut.

Samalla lyhyet kommentit muutamaan kommenttiin ketjussa..

Vieras - 15. syyskuuta 2019 klo 17.51 - kirjoitti, että "Varainhankinnassa on vaan hankalaa tuo rahakeräyslaki. Pitäisi olla jokin tuote jota myy. Tai hankkia sponsoreita ja yhteistyökumppaneita..." Kumma kyllä, mutta käytäntö Suomessa taitanee olla eriarvoinen tuon suhteen, sillä Ylen jutussa https://yle.fi/uutiset/3-10964039 käy ilmi se, mikä käytännössä päivittäin Unicafessa, että saat kerätä säätiöllesi varoja, vaikka rahankeräyslupa puuttuu?! Lakia noudattavalle suomalaiselle tuollainen toiminta herättää kysymyksiä, mutta onneksi tilannetta selventää, että Vartialla on utopistinen puoluetoveri sisäministerinä.. "Maan tapaa"? Varmaankin nyt ainakin ideologian puhdasoppista noudattamista.. Sikäli ristiriitainen tilanne, että [ulkomuistista] muistelisin, että MV-lehden Ilja Janitskinia ainakin jahdattiin kyllä virkavallan toimesta niin kissojen kuin koirien avulla resursseista välittämättä vastaavassa tilanteessa! Tasan ei käy oikeus Suomessa, vaikka nykyinen pm Antti Rinne (sd) jaksaakin jatkuvasti pauhata Suomen loistavasta oikeusvaltiollisesta asemasta..

No, jokainen luku- ja ymmärrystaitoinen heräsi viikolla toivottavasti tämän Ylen https://yle.fi/uutiset/3-10978705 uutisen kautta tiedostamaan, että taitaa olla tuo oikeusvaltiollinen tilanne Suomessa niin ja näin.. edelliseen uutiseen liittynee varmaankin myös tämä Ylen https://yle.fi/uutiset/3-10972961 uutinen.. myöhemmin viikolla törmäsin blogisi kommenteissa tähän blogiin, jossa oli erinomainen bloggaus https://octavius1.wordpress.com/2009/05/14/monikulttuurisen-yhteiskunnan-eri-tasot/ jonka joku noheva yhteiskuntatieteilijä saattaisi kyetä liittämään kahteen edelliseen Ylen uutiseen ja löytämään niistä vahvaa korrelaatiota - ellei sellaista tutkimusta ole jo tehty?

Voimia Ykä, blogisi on todella tärkeä ja korkeatasoinen!

T. Juha

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Juha ja kiitos kommentistasi sekä kannustuksesta. Janitskin on muuten hyvä esimerkki sillä ei MV-lehden rahankeruu kiinnostanut valtiovaltaa ja sen tukemaa valtamediaa sinänsä. Mutta MV-lehti saavutti suosiossaan kriittisen pisteen jossa se jo uhkasi valtamedian asemaa. Siksi se piti saada jyrättyä tavalla tai toisella.

Otit esille lastensuojelun ja sehän on puun ja kuoren välissä. Jos se reagoi, se tekee väärin. Jos se ei reagoi, se tekee väärin. Ja mistään muusta alasta ei puhuta ”ehdottomana totuutena” niin paljon huhuja, luuloja ja turvonneita kuulopuheita kuin lastensuojelusta.

Valitettavasti tuo mainio Octavius on lopettanut bloggaamisen jo vuosia sitten. Sanoisin että Octaviuksen listalla Suomi on jo tasolla seitsemän.