maanantai 27. huhtikuuta 2020

IHMINEN JA PEILI


Täällä voiman pimeällä puolella hiljattain esille tullut uutisointi Suomesta karkoitetun ja tapetun irakilaisjätkän ensimmäisestä erään nasaretilaisen jälkeen tapahtuneesta ylösnousemuksesta ei ole minkäänlainen yllätys. Täällä tiedetään oikein hyvin että jos on olemassa hyödyllisten idioottien yhteiskunta joka on tehnyt kusetetuksi tulemisesta kyseenalaistamattoman itseisarvon niin totta kai kusettajia löytyy. Sehän on luonnonlaki. Ei siitä oikeastaan voi kusettajia syyttää. Ainoastaan ammatti- ja tapakusetettavia. Sitä saa mitä tilaa.

En puutu tuohon tapaukseen sen enempää vaan kirjoitan ymmärrysharjoituksen. Ymmärrysharjoituksen ihmisistä, jotka epistolaansa ja utopiaansa julistamalla ovat saaneet tämän tilanteen aikaiseksi. Ihminenhän tämän kaiken takana on eikä mikään mystinen voima. Asiantilan aikaansaaneita ihmisiäkin on kahta lajia joista ensimmäiseen lajiin en niin paneudu. He ovat aitouskovaisia ja heille kaikki heidän utopiaansa vastaan esitetyt kiistattomat faktat ovat vain jonkun määrittelemättömän sielunvihollisen kiusauksia jotka koettelevat heidän uskoaan ja josta he saavat vain lisää energiaa julistaa sitä kiduttavan oikeaa utopiaansa. He näkevät kuvittelemiaan demoneita joka nurkalla ja niitten näkeminen sekä ennen kaikkea keksiminen tuo heille niin hyvän ja tiedostavan olon.

He ovat kaiken toivon ulkopuolella. Valitettavasti Suomen hallintovalta on tällä hetkellä heidän käsissään. Jos olisin uskonnollinen niin sanoisin että Jumala Suomea varjelkoon.

Mutta on se toinenkin  ryhmä. Heitä on varmasti olemassa ja heitä voi olla paljonkin. Otetaan heistä esille esimerkkinä vaikkapa Toimittaja X. Kyseinen toimittaja X aloitti Tampereen yliopistosta valmistuttuaan lehtimiehen uransa jossain maakuntalehdessä joskus 1990-luvun alussa. Hän halusi olla edistyksellinen, mikseipä jopa aikaansa edellä. Niin kuin niin monet hänen kaltaisensa. Se kun ruokki egoa niin mukavasti, ennen kaikkea vähällä vaivalla ja nuori ego tarvitsi nälkäänsä ruokaa. Siinä ei tarvinnut edes varsinaisesti ajatella. Siksi hän hyppäsi mukaan silloin muotiin tulleeseen monikultturismin junaan ja alkoi sen aatteen julistajaksi.

Miksei olisi hypännyt? Somalithan olivat juuri tulleet Suomeen, herättäneet tietyissä ihmisissä vääristyneen hoivavietin ja siksi oli niin kovin muodikasta todeta ja ennen kaikkea todeta julkisesti että velvollisuutemme on auttaa pulassa olevia kansainvälisiä veljiämme ja siskojamme kysymättä että mitkä heidän tarkoitusperät oikeastaan olivat. Heidät tuli nähdä aina uhreina. Hyvin nopeasti Toimittaja X huomasi myös julistaa että nämä tiedostavien ihmisten määrittelemässä pulassa olevat kieli- ja ammattitaidottomat ovat myös jotain sellaista jota Suomi tulee ehdottomasti tarvitsemaan tulevaisuudessa. Ehkä hän huomasi asiassa pienen ristiriidan mutta hän huomasi myös että jo 1990-luvulla monikultturistit puhdistivat tai ainakin vaiensivat valtamediasta kaikki muut kuin hyväksymänsä ideologian kannattajat joten hän päätti olla välittämättä ristiriidasta ja jatkoi oikeaoppista julistamistaan. Saihan hän siitä kohtuullista palkkaakin.

Pääasia oli että ansionsa ja asemansa lisäksi toimittaja tunsi olevansa edistyksellinen. Ehkä hän ajatteli olevansa eräänlainen 1990-luvun juppi. Toisin kuin 1980-luvun jupit jotka elvistelivät rahoillaan. 1990-luvun juppi Toimittaja X elvisteli mieltämällään älyllisellä ylemmyydellään. Joka tosin perustui hänelle valmiiseen sabluunaan jota hän toisti papukaijana. Ei se mitään häneltä varsinaisesti vaatinut. Mutta yhteistä molempien vuosikymmenten jupeille oli se, että he halveksivat takapajuisia suomalaisia juntteja ja naureskelivat heille. Molemmat jupit olivat jotain paljon, paljon enemmän kuin se raappahousukansa.

Toimittaja X:llä oli valmis sabluuna. Se antoi hänelle mahdollisuuden edetä urallaan pahemmin miettimättä. Hän nousi ajan myötä maakuntalehdestä valtakunnalliseen mediaan. Ehkä Helsingin Sanomiin, ehkä Iltalehteen, ehkä Yleen.

Nyt eletään vuotta 2020. Toimittaja X on puolessavälissä kuuttakymmentä oleva henkilö. Arvostettu ja pitkän uran tehnyt toimittaja. Hän ei ole koskaan ollut varsinaisesti tyhmä. Ainoastaan ymmärtänyt kirjoittaa sitä mitä hänen on vaadittu kirjoittavan. Ja osaltaan nauttinut siitä että ajan myötä hänen kuvansa on ollut näkyvillä jokaisessa hänen kirjoittamassa jutussa. Hän – niin kuin toimittajat yleensäkin – on muuttunut uutisoijasta uutiseksi. Hän haastattelee ja ennenkaikkea häntä haastatellaan. Hänen mielipiteensä on tärkeä. Hänen mielipiteensä näkyy ja kuuluu. Hän on asiantuntija. Ruokkiihan se egoa. Ainakin tietyn tyyppisillä ihmisillä. Mutta viimeisinä vuosina hänen kykynsä ajatella on kasvanut sen sabluunan yli joka on vuosikymmenten aikana muotoutunut osaksi hänen minuuttaan. Ja se vaivaa häntä.

Sillä hän on alkanut tehdä sitä, mitä toimittajan ei koskaan pitäisi tehdä. Hän on alkanut oikeasti ajatella. Ja samalla tunnustanut itselleen että ne hänen halveksimansa juntit olivat olleet oikeassa koko ajan.

Hän on huomannut että hänen saarnaamansa monikulttuurisuus ei ollutkaan rikkaus niin kuin hän oli vuosia mainostanut vaan se on tullut Suomelle niin järkyttävän kalliiksi että valtakoneisto kieltäytyy kertomasta tuon pakkosolidaarisuuden hintalappua.

Hän on huomannut että monikulttuurisuus ei ollutkaan rikkaus niin kuin hän oli vuosia mainostanut vaan se toi Suomeen lisää väkivaltaa ja sellaisia väkivallan muotoja mitä siinä Juntti-Suomessa ei edes osattu kuvitella. Niin kuin alaikäisten joukkoraiskauksen. Ja Toimittaja X tajusi parhaansa mukaan yrittäneensä työssään pimittää tämän tuontiväkivallan olemassaolon. Jonka maahantuomista hän oli työssään kannattanut. Kyseenalaistamattomana itseisarvona jonka arvosteleminen oli rasismia ja yleensäkin hirveintä mahdollista inhimillistä pahuutta.

Hän on huomannut että monikultturismi oli hulluuden muoto joka keräsi mukaansa aina uusia hulluuden muotoja. Kuin kärpäspaperi kärpäsiä. Niin kuin transhypetyksen ja ilmastohysterian jonka hän tajusi tuhoavan suomalaisen elinkeinoelämän. Mutta hän ei uskaltanut vastustaa mukaan takertunutta mielettömyyttä vaan saarnasi leipäpappina senkin puolesta vaikkei enää ymmärtänyt miksi.

Hän on tajunnut myös että hänen jo kauan aikaa julistamansa federalisminsa myötä Suomi on vähemmän itsenäinen kuin autonomian aikana. Hän on myös ymmärtänyt ettei jossain Brysselissä välitetty hevon vittua siitä kuinka joku Suomi ja suomalaiset pärjää. Mutta olihan hän jatkuvasti julistanut että suomalaisten täytyy olla mukana päättävissä pöydissä. Kuulemassa, mitä niissä päätetään.

Hän on tajunnut että Ruotsi, jota hän oli sabluunan mukaisesti pitänyt esimerkkinä myös suomalaisille oli maa, joka oli oman typeryytensä vuoksi maa jolla ei ollut enää mitään toivoa.

Hän on myös häpeäkseen huomannut että ne äärioikeistolaiset joista hän oli viimeiset viisitoista vuotta varoittanut olivat hänen itsensä sabluunan vaatimana keksimiä äärioikeistolaisia jotka tosiasiassa olivat vain aivan tavallisia ihmisiä jotka olivat perustellusti huolissaan maansa ja tulevien sukupolvien tulevaisuudesta. Ei heillä ollut mitään tekemistä jonkun kuvitellun uudelleen syntyneen Lapuan Liikkeen kanssa.

Hän on myös ymmärtänyt että se vihapuhe- ja maalittamislaki jota hän on niin kovasti työssään kannattanut on suunniteltu vain suojatakseen häntä itseään niiltä valheilta joista häntä perustellisesti arvosteltiin ja joita hän oli koko uransa ajan viljellyt. Sen lain tarkoitus on hiljentää perusteltu arvostelu.

Ja ennen kaikkea hän on tajunnut että hän, juuri hän on omalta osaltaan saanut aikaiseksi tämän kaiken. Hän, juuri hän oli se ihminen mistä hän oli muita ihmisiä koko ajan varoittanut.

Ymmärrysharjoituksessani mietin, että miltä Toimittaja X:stä tuntuu kun hän katsoo peiliin? Vai uskaltaako hän katsoa?

Mietin myös sitä, että mikä on Toimittaja X:lle se äärimmäinen kynnys? Se kynnys, jonka jälkeen Toimittaja X avautuu julkisesti ja tunnustaa että kaikki se, mitä hän on työuransa aikana julistanut on valheellista, vahingollista ja vaarallista.

Vai ylittyykö se kynnys koskaan? Pelkääkö Toimittaja X liikaa kollektiivista painostusta vaikka tajuaa suuren osan kuvitelluista painostajista pelkäävän itsekin sitä samaa painostusta? Toivoen että se kuuluisa Joku Toinen puhkaisisi kuplan? Jatkaako hän huorana vaikka tietää sen olevan väärin, toivoen pääsevänsä aikanaan vakavaraiselle eläkkeelle ja toivoen kuolevansa ennen kuin romahdus tapahtuu? Tietäen toimineensa totalitarismia aloittelevan järjestelmän uskollisena ja aivottomana avustajana sen matkalla kohti valtaansa betonoivaa täydellistä totalitarismia?

Ehkä Toimittaja X:n aseman, ansion ja kasvojen menettämisen pelko on niin suuri että hän jatkaa valitsemallaan tiellä. Ja ehkä hänen sekä hänen kaltaistensa avulla totalitarismi betonoi lopulta absoluuttisen valtansa. Muutamaksi kymmeneksi vuodeksi. Kunnes sekin sitten aikanaan romahtaa omaan mahdottomuuteensa. Jättäen tuleville sukupolville rikostensa korjaamisen ja laskujensa maksamisen. Jos näin käy, niin minä ja kaltaiseni käppäukot ehdimme kuolla ennen kuin näemme muutoksen tapahtuvan. Niin kuin aikanaan niin monet neuvostoliittolaiset toisinajattelijat ehtivät kuolla ennen muutosta.

Mutta on meillä yksi etu siinä helvetin porteilla Toimittaja X:ään verrattuna.

Me sentään pystytään katsomaan itseämme peilistä silloinkin. Toimittaja X:lle se on huomattavasti vaikeampaa.49 kommenttia:

QroquiusKad kirjoitti...

Mitä kauemmin kansakunta saa nauttia rauhan ja hyvinvoinnin kaudesta, sitä kauemmas yleisestä ymmärryksestä katoaa se, ettei kumpikaan ole mikään normaalitila.
Rauha vallitsee vain niin kauan, kuin valtiolla on sotavoimaa puolustautua uskottavasti joka suuntaan. Valitettavasti sekään ei riitä, jos suurvalta päättää tehdä pienestä ystävällismielisestä naapurista vihollisen.
Vaikkapa alkamalla väittää sen harjoittaneen kansanmurhaa kaasukammioteloituksilla...

Hyvinvoinnin suhteen sama asia:
mitä kauemmin on niistä ajoista, jolloin ihmisten oli ponnisteltava jokapäiväisen elossapysymisensä eteen ja jolloin luotiin hyvinvoinnin perusta, sitä useampi ei enää ymmärrä ettei hyvinvointi ole mikään perustila.

Mitä kauemmin rauhaa ja hyvinvointia vallitsee, sitä enemmän kansakunta naisistuu.
Miesten kommunikaatio on metsästyksen ja taistelun pakon sanelemana selkeää:
he kysyvät odottaen vastausta.
Naisten kommunikaatio perustuu heidän hoivaamilleen pikkuisille, jotka eivät osaa vielä puhua:
naisten on yritettävä tulkita pikkuisten tarpeita heidän ääntelyistään ja muista merkeistä.

Kansakunnan naisistuminen tietää median naisistumista muotoon, jossa koko media on naistenlehtiä, joissa naiset kertovat naisten asioista naisille. Miesoletetut, jotka ovat mukana joutuvat lyömään päätään mäntyyn tai sitten tekevät itselleen välttämättömyydestä hyveen olla Ylen toimittaja Mäntypää.

Miksipä se naistoimittaja, joka on perustanut oma- ja maailmankuvansa uskottelemalleen kyvylle tulkita merkkejä ja lukea ajatuksia sekä kirjoittaa niistä Faktantarkistajan Valheenpaljastuksia toisille hänen oma- ja maailmankuvansa jakaville naisille ja heidänkaltaisilleen miesoletetuille...

miksipä hän koskaan joutuisi kohtaamaan peilistä katsovan todellisuuden?
Hänhän elää sitä todellisuuttaan nyt ja niin kauan kuin kaikki sujuu hyvin.
Kun tulee taas hätä, hän juoksee heti setämiesten selän taakse piiloon huomaamatta asiaa lainkaan itse.

DuPont kirjoitti...

Kiitokset Yrjöperskeleelle ja monille muillekin bloggareille siitä, että kyseenalaistavat ja kritisoivat valtamediaa. Jokainenhan tietää sen, että valtamedia on syy siihen, miksi somessa sitä kritisoidaan. Jos valtamedia miellyttäisi, emme me sitä arvostelisi nykyisellä tyylillä. He luovat syyn kritiikkiin.

Some on tärkeä asia, kun se kykenee kritisoimaan, ja ehkä osin jopa haastamaan valtamediaamme, joka on sivumennen sanoen järkyttävän keskittynyttä nykyisin, kun Sanoma osti Aamumedian ja Suomen Tietotoimiston enemmistöt. Niin, se moniarvoinen media, onko sellaista enää?

En tässä mielistele, mutta pidän Yrjöperskeleen blogia hyvänä esimerkkitapauksena siinä, miten valtamediaa tulee kohdella. Sitä tulee haastaa ja kyseenalaistaa. Tuo on somen tehtävä nykyisin, koska kllpailevaa mediaa ei juuri ole Suomen Uutisten (PS) lisäksi mediakentässämme. Somessa kritiikkiä on ja pitää olla.

Siksi hyviä jatkoja Yrjölle ja toivomusta jatkamiseen. Tätä tarvitaan. En minäkään näitä kirjoituksia/kommenttiosioita lukisi, jos niissä paskaa puhuttaisiin. Luen niitä, koska niissä on asiaa.

DuPont

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja DuPontille & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Kyllähän asiantila on pitkälti juuri niin kuin kirjoitit. Ja tuo toimittelijatyttönen joka sitten juoksee setämiesten selkien taakse piiloon on valitettavan monilukuinen arkkityyppi. Ihminen, joka on kaikkein eniten riippuvainen tästä lällydemariyhteiskunnasta ja joka siitä huolimatta on nakertamassa sen perusteita kaikin mahdollisin keinoin. Jos typeryys olisi palavaa polttoainetta niin Suomen ei tartteis tuoda tippaakaan öljyä.

DuPont: Suuret kiitokset. Ja valtamediassamme on tosiaan nykyisin ideologista vaihtelua yhtä paljon kuin neuvostolehdistössä. Miksi kansalainen valittaa, onhan sillä vaihtoehtoja. Voi lukea Pravdaa, Komsomolskaja Pravdaa ja Krasnaja Zvedsdaa?

Anonyymi kirjoitti...

Tähän kuolleista heränneeseen mieheen liittyy sellainen seikka, että pätevä poliisi olisi heti paikalla voinut selvittää, etä kuolintodistus on väärennös. Tämä käy selville videosta

https://dlive.tv/p/vihapuhefm+IHJHnw3Zg

kohdasta 1:00 eteenpäin. Siinä Tiina Wiik kertoo, että hän jo marraskuussa tiesi kuolintodistuksen väärennökseksi. Tähän viittasi se, että nyt hengistä heränneen miehen tyttären kertomukset vaihtelivat; surma tapahtui milloin missäkin. Tiina Wiik rupesi selvittämään asiaa. Hän tutki aluksi Irakin hallituksen julkaisemia tietokantoja, eikä löytänyt tietoja tällaisesta tapauksesta. Sitten hän lähetti sähköpostikyselyn Irakin sisäministeriön alaiselle organisaatiolle, joka vastasi, että heillä ei myöskään ole tietoa tällaisesta tapauksesta.

Kuvitelkaa hyvät ihmiset! Yksittäinen kansalainen kykeni helposti selvittämään, että kyseessä on huijaus, mutta Suomen poliisi ei tähän kyennyt, vaan uskoi sinisilmäisesti tyttären väitteisiin ja väärennettyyn asiakirjaan. Tämä johti siihen, että Suomi tuomittiin EIT:ssä. Näyttää siltä, että Suomi ei edes yrittänyt puolustautua syytteitä vastaan, vaan puolustuksesta vastuussa olevat tahot jopa toivoivat langettavaa tuomiota.

Olisi hyvä, jos tähän liittyvää Vihapuhe FM -videota levitettäisiin mahdollisimman laajalle.

Toinen professori

Kalevi Nissila kirjoitti...

Aikasemmin Ykän blogissa (lauantai 18. huhtikuuta 2020) kirjoitin retoorisen kommentin, että pitäisiköhän jokaisen (ainakin isomman yrityksen) johtajan kirjahyllyssä olla Uusi Testamentti? Ei sen tarvitse juuri tämä olla, eikä tämä liity mitenkään uskonnollisuuteen. Itse en ole uskonnollinen, mutta jonkinlainen yhteinen ohjenuora on hyväksi.

Olin useamman ison yrityksen palkkalistoilla (asiakkaat pysyivät samoina). Jokainen näistä toitotti omista tämän firman erinomaisista arvoista. Ongelma mielestäni oli, että kun jokaisella oli omat arvot, niin oli myös asiakkailla. Uskonsotiahan tästä syntyy. Ex. pääministeri Sipiläkin puhui hallituksen ja sitä kautta Suomen ja Eu:n arvoista ja että persujen ja erityisesti Halla-Ahon arvot eivät ole samat kuin heillä. Ongelma näissä kaikissa on, että arvoja tulee ja menee, eikä kukaan oikein tiedä millä arvoilla nyt toimitaan! Toimittelija X esim. keksi omat arvonsa.

P.S. DuPont puhuu asiaa, allekirjoitan!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Toiselle professorille ja Kalevi Nissilälle & kiitos kommenteistanne.

Toinen professori: En ole varma että oliko koko tekaistu kuolinjupakka valtiovaltamme tilaama mutta ainakin se repi irti kaiken mitä se siitä irti sai ja osoitti että sillä on mieletön kiima saada etnisesti edistyksellisiä jätkiä Suomeen hinnalla millä hyvänsä. Mikä puolestaan on selvä keskisormen nosto tavallisille suomalaisille. En myöskään osaa sanoa että onko tuo jonkun pykälän mukaan rikollista mutta ainakin totaalisen moraalitonta se on.

Kalevi: Nämä järjestelmäpoliitikkojemme mainostamat ”eurooppalaiset arvot” ovat jotain joka nostaa karvat pystyyn. Niillä kun murennetaan kaikki se, mitä se Eurooppa sai rakennettua.

Pate kirjoitti...

Kuten todettua, tämän(kin) tapauksen kohdalla vaihtoehto medioissa heräsi heti epäilykset, mitkä sitten tulivat toteen. Tämä eit:n tuomio haettiin tarkoituksella. Jotta voitaisiin kiihdyttää haittamaahanmuuttoa. Sillä sitähän se on. Ne todella ovat fanaattisia omassa ideologiassaan. Kaikki keinot sallittu. Suomalaisia verrattiin natseihin yms kuraa kun tämä eit:n tuomio tuli.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Unknown. Olet oikeassa. Vaihtoehtomedian puolella puhutaan totta. Valtamedia on täynnä Toimittaja X:iä. On oikeastaan yhdentekevää että toimivatko he pakon edessä vai aitouskovaisina. Joka tapauksessa he suoltavat valheellista ja ihmisille vahingollista propagandaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa tykönäni tuumaillut, että muuan ilatsanomien toimittelija, joka amerrikoista "raportoi" on juurikin tuollainen Yrjön mainitsema tomittelija. Kovasti Trumppia moittii koronan hoidosta, vaan samat, ja jopa pahemmat mokailut on tehnyt tämä meidän ah niin ihana samariini. Ja varsinkin kun tämä samariini pääsi ihan amerikkaiseen ämmien lehteen, ja jossa häntä kehuttiin estoitta. Meiilähän on nämä seiskan tytöt kymmpejä saaneet, kun ovat koulussa olleet kiltisti ja hymyilleet oieaan aikaan opettajalle. Ja nyt istuvat hallituksessa, jonka suosio on "tutkitusti" aivan huippua. Sen siitä saa kun seurra vain ylenantoa ja ns. laatumediaa. Sanotaan, että sitä saa mitä tilaa, vaan en minä eikä varmasti moni muukan tilannut tämöistä paskaa. Hyvä esimerkki on tämä STM:n sähläys, osastot eivät tiedä kenelle asia kuuluu, luullaan että se toinen hoitaa, kummallakin sama luulo ja kukaan ei hoida. Ja kaksi kanisteria vain möllistelee.
Tekis mieli sanoo samariinille, että nyt Sanna, vittu oikeesti!!!
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Joo, Jussi Halla-ahohan totesi hiljattain osuvasti että Trumpin ja hallituksemme toimet eivät ole poikenneet toisistaan paljoakaan mutta valtamedian mielestä Trunpin toiminta oli syvältä ja poikittain kun taas huulipunahallitusemme toiminta oli jämäkkää ja vastuullista toimintaa. Ei kyse ole siitä että mitä tehdään vaan kuka tekee.

Anonyymi kirjoitti...

Entinen valtamedian toimittelija kiittää ja kuittaa. Itse en koskaan ollut juuri tuollainen toimittaja mutta vitutus kasvoi silti niin suureksi että oli pakko lopettaa. Arvostan huoriakin enemmän kuin valtamedian toimittajia, jotka tietävät mitä valehtelevat, mutta eivät välitä. Mieluummin kuolema köyhänä nobodyna kuin oman kansansa petturina. Miksi Jari Tervo dokaa? Ei taida omatunto kestää selvin päin.

Kalevi Nissila kirjoitti...

Tästä nykyhallituksesta vielä... Tuumailin myöskin Huru-ukon kommentin jatkoksi, että mitä siitäkin tulisi, jos kadettikoulusta vastavalmistunut luutnantti nimitettäisiin puolustusvoimien komentajaksi...?

Kalevi Nissila kirjoitti...

Nyt tulee näitä sivalluksia... Tunnistan tämän toimittelijatyypin - tämä ei enää välitä tietoa tapahtumista ja uutisista, tällainen tyyppi pyrkii kertomaan, mitä mieltä asioista pitää ja saa olla. Minua vieläkin 'jurppii' tämä Kari Suomalaisen erottaminen (tai painostus eroamaan). Sitä ennen Hesari oli 70-luvun alusta asti tilauksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Ei Toimittaja X välttämättä ole ollut tyhmä, mutta ihan hiton laiska kuitenkin. Kun menee lauman mukana, pärjää mainiosti pelkästään samanmielisten tekstejä kopioimalla. On muuten huvittavaa, että toimittajat paasaavat jatkuvasti lähdekritiikistä sen sijaan että nostaisivat itsekritiikin kunniaan. Jopa ainakin yksi stallarikin on sentään tähän pystynyt, mutta ei ollutkaan toimittaja. Valtamedian rappiotila on synkkä ja syvä.

Miten joku voi olla niin täysin realismista pihalla että puhuu "yhteisistä eurooppalaisista arvoista" ja vieläpä ihan tosissaan. Sama kuin olisi aikoinaan puhunut jugoslaavien yhteisistä arvoista. Ja voisiko joku tuota mantraa hokeva kertoa tälle ihmettelijälle mitkä ovat esim. ne Albaniaa ja Islantia yhdistävät arvot? Paitsi ettei kumpikaan ole EU-maa, mutta Euroopassa yhtäkaikki. Myös Venäjä ja Turkki halutaan esittää eurooppalaisina valtioina kun nyt pieni pläntti sattuu olemaan Euroopan puolella. Mittakaavavirhekin on siis täysin hyväksyttävä kunhan se tukee omaa harhaista agendaa.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Kalevi Nissilälle, Ano2:lle ja tira+:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Kaikkea lyckaa sinnepäin. Nobodyna viihdyn itsekin. Tervosta en ole kyllä ihan varma etteikö hän olisi ihan aitouskovainen.

Kalevi: Tietysti luutnantillakin on siitä sotahommasta haju eikä hän ainakaan suunnittelisi niitä pelkän utopian perusteella. Ja joo, tämä toimittajatyyppi ei ole enää toimittaja vaan uskonnonopettaja.

Ano2: Kyllä se törppöily valitettavasti onnistuu ihan kotimaisinkin voimin.

tira+: Totta joo, laiskuus on yksi selitys. Ja kyllä myös pelko. Väärinajattelijaksi tunnustautuminen kun on toimittajalle ammatillinen itsemurha. Jugoslavia oli hemmetin hyvä esimerkki siitä että monikulttuurisuus ei toimi. Touhu meni tappamiseksi vaikka kyseiset kansat eivät itse asiassa eronneet toisistaan hyvin paljoa.

Tuumailija kirjoitti...

Minä kerron vastauksen.

-Työpaikan menettäminen tai yrityksen kaatuminen. Todella paha.
-Julkinen häpäisy ja leimatuksi tuleminen. Vielä pahempaa.
-Sosiaalisten piirien ulkopuolelle suljetuksi tuleminen. Tämä on pahinta.

Toimittajat, puolueihmiset, poliisit, virkakoneisto, yritysten johtajat. Kellään heistä ei ole varaa arvostella, koska silloin heiltä viedään leipä suusta. Ja vielä pahempi on julkinen häpäisy ja leimatuksi tuleminen. Ja vielä sitäkin pahempi on se, että kaikki lähipiiriläiset kääntävät selkänsä. Sama ongelma on Jehovan todistajilla: vaikka he tajuaisivat ongelmia olevan, he eivät pysty koska he menettävät arvokkaimman mitä on: perheen, ystävät, koko sosiaalisen verkoston. Se mitä ihminen ei todellakaan kestä, on sosiaalisten piirien katoaminen elämästä. Kun työ, maine ja ihmiset menettää, on todellakin menettänyt kaiken.

Ajatusleikki vaihtoehtomaailmasta:

Tunnettu pinnanmaalainen suvakki ja multikultisti Yrjö Perskeles miettii että tulisiko julkisuuteen, avaisiko sanaisen arkkunsa ja paljastaisiko ettei keisarilla ole vaatteita. Mikä on hinta? Hinta on se, että hän menettää työpaikkansa ja siten toimeentulonsa, tulee koko Lälläveden halveksimaksi niin ettei enää kaupassa voi käydä ilman että naamalle syljetään, kaikki entiset työkaverit kääntäisivät selkänsä ja blokkaisivat yhteystiedot, lisäksi menettäisi läheisten suvakkiystäviensä Lötjösen, Pöntisen, Pätisen, Lärväsen, Pertan, Hössen ja mitänäitäoli ystävyyden, ei olisi ketään jonka kanssa lähteä metsälle, ja päälle päätteeksi Ylva heittäisi sormuksen kaivoon ja lähtisi lätkimään. Avioerossa Yrjö menettää puolet säästöistään, joutuu luopumaan talostaan ja muuttamaan kunnan vuokra-asuntoon. Yrjölle ei jäisi kuin yksinäisiä iltoja alkoholin kanssa. Onko totuuden sanominen ääneen sen väärti, että menettää elämästään kaiken? Niin, ei taitaisi olla helppo päätös. Ja se tilanne on monilla koneistoon kytketyillä suomalaisilla tällä hetkellä.

Anonyymi kirjoitti...

Itseasiassa muita yhdentymisiä ei eu:ssa tahi euroopassa ole kylmän sodan jälkeen tapahtunut kuin Saksojen yhdistyminen. Hajoamisia onkin sitten tuplaten eli Jugoslavia sekä Tshekkoslovakia. Ensimmäisen hajoamisessa oli ey:lläkin näppinsä pelissä sillä kyseinen valtio toimi liian hyvin ja itsenäisesti ollakseen vasallin asemassa eu:ssa (hajoita ja hallitse). Neuvostoliiton pirsaloituminen sitten koskettaa yhtä paljon Aasiaa kuin eurooppaakin.

Kaikki neurooppalaiset liittovaltiohankkeet ovat ajaneet karille historian saatossa ja niin tulee käymään myös eu:lle. Valitettavasti siihen menee aikaa, jota meillä ei ole.


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tuumailijalle ja Taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne.

Tuumailija, piru vie, täytyy sanoa että tuo oli kyllä hyvin kiteytetty. Tottahan tuo on. Ne, jotka ovat hypänneet suvaitsevais-tiedostavaan junaan joko tahtoen tai olosuhteitten pakosta ovat muuttuneet laumaksi ja lahkoksi sekä sitä kautta itseään vahtivaksi hirviöksi. Eikös tuo oikeastaan ole juuri sitä, mitä totalitarismi haluaa? Eihän se tarvitse tuossa edes salaista poliisia.

Tvälups: Ja tiettyjä hajoamishaluja on ollut ainakin Espanjassa, Italiassa ja Belgiassa. EU tulee aikanaan kaatumaan mutta kauhulla odotan että kauanko se kestää ja mitä se saa aikaiseksi.

Kalevi Nissila kirjoitti...

Tällä hetkellä voimme käynnissä olevan kenttäkokeen perusteella todeta Tuumailijan ajatusleikin korreloivan nykytodellisuuteen. Tämä meneillään oleva ikärasistinen yli 70-vuotiaiden karanteeni toi ihmisistä esiin Ykän mainitsevan itseään vahtivan hirviön:

Esim. kaupan kassajonoissa - unohdin ottaa muovikassin, eli liikuin takanani olevaa rouvaa kohti, niin tämä perääntyi kauhistuneen näköisenä. Toisessa kaupassa laitoin kärryt ostosten pakkaajan ohi, niin kassa sanoi: "Herra siellä, muistakaa turvaväli", ulkona puistossa kävellessä jotkut tekee kaaren väistäessään, huudellaan jopa turvavälien pitämisestä, vaikka kyseessä on aviopari jne...

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Kirjoitin Ulvilan Seutu - nimiseen julkaisuun v. 1994 keväällä:

Itäblokin maissa oli viime vuosiin saakka sellainen käytäntö, että kun joku joutui epäsuosioon, hänestä tehtiin epähenkilö. Häntä ei kutsuttu enää mukaan kokouksiin ja neuvonpitoihin, hänen lapsensa joutuivat koulussa pilkatuiksi, hänen puolisoltaan saatettiin viedä työpaikka. Sellaisen epähenkilön omakin työpaikka oli vaarassa, jopa hänen henkensäkin. Ystävät kaikkosivat kuin akanat tuuleen. Ne harvalukuiset, jotka uskalsivat pitää häneen yhteyttä, tekivät sen salaa, omaa henkeä peläten. Jopa epähenkilön valokuvakin poistettiin virallisista julkaisuista.
Ihmiset olivat ns. perin ”raadollisia”, pakkoyhteiskunnassa äärimmäisen ankarasti ja nöyryyttävästi. Ihmiset halusivat olla voittajan puolella, siinä salaisuus. Hävinneestä tehtiin epähenkilö. Häntä ei enää haluttu tuntea tai tunnustaa; oikeastaan häntä ei enää ollut!
Emme kuitenkaan saa langeta ajattelemaan, että epähenkilöitä on ollut vain muualla tai muinoin. Oma aikamme ja oma maamme ei tee poikkeusta tässä asiassa. Hiljaisella viikolla onkin aika pysähtyä miettimään, keitä epähenkilöitä lähellämme on.

Kalevi Nissila kirjoitti...

Tuumailijan esilletuomaa ilmiötä (sosiaalisten piirien ulkopuolelle suljetuksi tulemisen pelkoa) voidaan tarkoitushakuisesti käyttää myös 'hyvään':

Roskaamisesta puheenollen, sitä voidaan tehokkaasti vähentää pitämällä paikat/tekstit siistinä. Monikaan ei halua olla se ensimmäisen kiven heittäjä/roskaaja. Sama juttu muun kunnossapidon suhteen. Jos jättää paikat 'resottamaan' eikä niitä korjata heti, niin tässäkin välinpitämättömyys kasvaa ja kohta on suurtyö ja kovat kustannukset edessä. Johdon tahdon vastaisen kynnyksen ylitys vaatii pokkaa ja 'kerrostalokyttääjät' pitävät lopusta huolen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kalevi Nissilälle ja Terho Hämeenkorvelle & kiitos kommenteistanne.

Kalevi: Varsin mielenkiintoista. Me asustetaan syrjemmällä ja kaupassa pidetään kyllä niitä turvavälejä mutta kukaan ei ole huomauttanut mistään mitään. Oliskos suurempien kaupunkien ilmiöitä?

Terho: Sanoisin, että kirjoituksesi ei ole vanhentunut päivääkään. Meilläkin ollaan menossa kohti epähenkilöiden aikaa.

Anonyymi kirjoitti...

No juu, STM:n suuri kusetus meneillään, siinä totuutta kierretään kuin kissa kuumaa puuroa. Sillan alta aukesi varhilan mentävä porsaanreikä, (tais olla emäsika) jossa pelastettiin suurimmat syylliset sylttytehtaalta eli puhuva pää ja, ei näyttelijä, vaan sen sisko, MItä sanoo totuusmedia? Ei ainakaan sitä mainostettua totuutta. "johtaja Sillanaukee ei ny kommentoi, eli kuten sanottu, leipää se sillanaukeekin syö. Ja sen suku ja kaverit. Toverit toisella laidalla vetää kaviaaria, kuvannollisesti, ja miksipä ei oikeeestikin.
Huru-ukko

Mito Islam kirjoitti...

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006489447.html
Meinataanko verorahoilla nyt loppukin paskamedia pitää hengissä, kun kansalaiset eivät suostu siitä enään vapaaehtoisesti maksamaan?

Kalevi Nissila kirjoitti...

Yrjö: Hyvin arvattu, näyttää olevan taajamien ilmiö. Siskoni asuu puhtaasti maalla ja kertoi ettei suojavälejä oteta mitenkään vakavasti.

Anonyymi kirjoitti...Näin korona-aikaan, kun liikkumisen rajoittaminen tuntuu jotenkin lamauttavalta, voisi edes tv tarjota jotakin virkistystä. Eilen kahlasin läpi tv-ohjelmia illalla parhaaseen aikaan eli klo 21:n jälkeen ja tulos oli sekä masentava että raivostuttava, tässä suurin osa tarjonnasta: Lapsi tuntemattoman kanssa, Sex Tape Suomi, Why women kill, Killing eve, Murhaaja kotonani, Maistissa maailmalla, Tohtori Jalkapaise, Tohtori Paise, Temptation Island, Arman ja Suomen rikosmysteerit, Suomen huutokauppakeisari, True crime: Takapihalle haudatut, Vauvoina varastetut, Ex on the beach Ruotsi, Murhatallenteet, Murha suurkaupungissa, Hengenvaarallisesti lihava, Vankilassa ulkomailla,.. monet vielä useamman kerran uusintoina. Alkuillan miehittää kokki-, hää- tai hääpukuohjelmat, ns. reality-tekeleet ja visailut, joihin osallistuvat yleensä samat julkkikset monesti alatyylisine vitseineen. Kuka tai mikä taho vastaa tästä tarjonnasta, jota tulee illasta toiseen? Kai silläkin jonkinlainen valvonta tässä maassa on? Ylen kunniaksi (?) voi sanoa, että sieltä tulee hyviäkin ohjelmia, jos ei oteta ajankohtaisia lähetyksiä ja politiikkaa mukaan, mutta tuota roskan määrää ja idioottimaisia mainoksia en ymmärrä. ”Kiva” on katsoa jotakin elokuvaa (sen kerran kun jokin katsottava löytyy), kun yhtäkkiä ilman varoitusta että siirrytään mainostauolle, ruutuun pomppaa joku itseriittoinen nainen, joka ilmoittaa ottavansa hiivatulehduksensa haltuun tai sitten ei anna kuukautistensa tai virtsankarkailun haitata menemisiään.

Meni vähän asian vierestä, mutta kun aikaa nyt on ja Ykän mainioon blogiin ei ole mitään lisättävää, niin menköön! EU:sta sen verran, että sille on käymässä kuin vanhassa kansanrunossa (vai sadussa?) hiirelle, jossa oli kissalle räätälinä; takki piti tulla, mutta lopulta taisi tullakin vain tuluskukkaro.

Rouva Ano

Kalevi Nissila kirjoitti...

...jatkoa edelliseen kommenttiini - nämä esimerkit ovat sinällään yksittäistapauksia, mutta kuitenkin uusi piirre. Aikaisemmin en ole tällaista käyttäytymistä havainnut. Muuten olen Vehviläisen kanssa samaa mieltä:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006489421.html

Pate kirjoitti...

Sama homma kuin ylen suhteen. Sen lauluja laulat kenen leipää syöt. Rahaa tulee, mutta hinta on ideologia.

Anonyymi kirjoitti...

Mistäs Ykäkin X:n tuntee?

Joopa, tiedostavan mansen universtaan tuotehan tuo on. Valmistui juuri suuren laman aikaan. Pääsi pikkulehteen duuniin. Ja uhkui intoa, kun suomeenkin saatiin oikeita pakolaisia. Somaleja. Suoraan Moskovasta. Hermostui lievästi kun kuulustelin maantietoaan, kuinka Moskova on lähin paikka, johon paeta somaliasta? Siis neukkulako on lähin paikka, ihan siinä naapurissa? Eikö Kenia, Sudan, Etiopia, Jemen? Mitäs ne Suomeen halus, miksei Italia, Ranska, Iso-Britannia tai muu entinen siirtomaaisäntä kiinnostanut? Miten niin pakolaisia? Eikös Quislingeja todennäköisemmin?

Y:kin valmistui samasta opinahjosta, vuosia myöhemmin. Kyselin ihan samoja juttuja. Lisäksi kiusasin Tuppukylän Aviisiin päässyttä liuhulettiä kyselemällä missä ne valmiit somalilääkärit, -insinöörit, -arkkitehdit luuraa. Kun 90-luvun alussa melkein valmiita ja parissa vuodessa työelämään päätyvää tuli junalla ja laivalla vaikka hurumycke venäjältä. Ite näin töllöstä, parveilivat tsadin asemalla ja niiden akat ulisi kuin apassit länkkäreissä konsaan. Näkynyt on vaan notkujia, sosiaalituenvinkujia ja rosvoja. Ja avaruuskidurgeja, jumbojetinlentäjä-lennonjohtaja-ilmailumeteorologeja, niin ja koneinsinöörejä joiden tokarit on hukassa. Ei osannut vastata.

Ei osanneet X tai Z vastata nekään, nykyään kummallakin suuri tulevaisuus takanaan. Työttöminä nyt, entisinä paikallislehden toimittajina. Uskon lujuutta taitaa ainakin toisen kohdalla koetella saman rapun somaliöykkärit. Kärsi, kärsi, kirkkaamman kruunun saat...

Ja kaikkia näitä vitutti, kun kerroin, että samasta talosta, tietojenkäsittelytieteen puolelta valmistuneet on kaikki töissä. Saavat asiallista tai parempaakin palkkaa. Eivätkä usko punahilkka-satuja eivätkä husuja. Kas, eivät uskoneet Nordenstrengiä eivätkä "Enoa". Käsissä ei kulunut Pääoma vaan Go to -Clause consired harmfull-artikkeli ja C-kielen oppikirja, SQL-opas tai muuta äääärioikeistolaista pahuutta. Oikeisto tässä väärimmistön vastapoolina.

Yhtä juttua en tullut kysyneeksi: Jos Martin Borman pölähtää rajan tiskille ja lausuu"Asyl" niin kuuluuko sille turvapaikka, ilmainen asunto ja hyysäys loppuiäksi. Arvelin suonen poksahtavan päissään.

Pyssymies

Joppos123 kirjoitti...

Mito kirjoittaa tärkeästä asiasta. Kuten olemme jo huomanneet niin kukin hallituksen kanisteri ajaa hallituksessa omaa ja puolueensa agendaa.
Harakka on tekemässä Suomen medialle "Venäjät".
Samaan aikaan kun tulee lait maalittamisesta ja sananvapautta kavennetaan yhä lisää niin olemmekin koronan varjolla tilassa mitä voi jo hyvällä omallatunnolla luonnehtia diktatuuriksi.
Koronan aikana tästä on jo joissakin medioissa varoiteltu. Kansa on tällä hetkellä, ainakin mielipidemittausten mukaan henkisesti sellaisessa tilassa, että kaikki ehdotukset koetaan hyvinä.
Jos kuolonuhreja tulisi merkittävästi lisää niin kansa varmasti hyväksyisi ehdotuksen missä "väärinajattelijoita" ja pessimistejä alettaisiin sullomaan leireihin.
Pelokas, epätietoinen kansa on helppo saada totalitääristen ajatusten taakse varsinkin poikkeusoloissa. Onhan tästä esimerkkejä kautta historian.
Valtio haikailee mediakentän haltuun ottoa veronmaksajien kustantamana.
Elämme todella vaarallisia aikoja ja nyt en tarkoita koronaa.

QroquiusKad kirjoitti...

Mitäkö vastattaisiin Martin Bormannille, jos hän tulisi madonreiän kautta vonkaamaan asyylia!
Sama vastaus, mikä olisi annettu jo rajalla niille 32 500 nuorelle ja nuorehkolle pitkäsääriselle, sinisilmäiselle ukrainatarblondille, jos he olisivat tulleet hakemaan turvapaikkaa Suomesta Ukrainan sodan alettua.

"Ei perusteita turvapaikkaan! Väärä sukupuoli ja seksuaalinen markkina-arvo!"
Bormannille olisi hylsy perusteltu tietysti hieman eri tavalla.

Anonyymi kirjoitti...

"Sama vastaus, mikä olisi annettu jo rajalla niille 32 500 nuorelle ja nuorehkolle pitkäsääriselle, sinisilmäiselle ukrainatarblondille, jos he olisivat tulleet hakemaan turvapaikkaa Suomesta Ukrainan sodan alettua."

Alan tavallaan ymmärtää batiikkinoitien mielenliikkeitä. Hehän varmasti ovat olleet mielissään vuoden 2015 invaasion myötä tulleista irakilaisista nuorista miehistä.

Jos vuonna 2015 olisi tullut 32500 nuorta timmiä ukrainatarblondia, niin olisin ehkä ollut hiljaa. Batiikkinoidat tietysti olisivat vastustaneet.

Luultavasti maallistuneesta tai muodollisesti kristitystä maasta tulevat naiset ovat yksintulleina siirtolaisina sopeutuvaisempia kuin nuoret muslimimiehet. Viimemainituilla on vastaanottavan maan kannalta haittana valloittajamentaliteetti.

Acc

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Mito Islamille, Kalevi Nissilälle, Rouva Anolle, Unknownille, Pyssymiehelle, Joppos123:lle, Qroquius Kadille ja Acc:lle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Kaiken kaikkiaan voi todeta, että tahot, joitten olisi tullut olla valmiina kriiseihin olivatkin ajatelleet että jospa mitään ei koskaan tapahtuisi.

Mito Islam & Joppos123: Joo, kaiken kaikkiaan tuo on pelottava, joskin varsin odotettu uutinen. Valtakoneisto haluaa turvata propagandan suoltamisen kaikin mahdollisin keinoin.

Kalevi: Meillä niitä suojavälejä sinänsä pidetään mutta ei kukaan asioista huomauttele. Yleensä tuota kaikkinaisten sulkujen purkamista on pakko alkaa miettiä jo taloudenkin vuoksi.

Rouva Ano: Kekkosen aikaan meillä oli kaksi kanavaa eikä mitään katsottavaa. Nyt on kymmeniä kanavia eikä edelleenkään mitään katsottavaa. Sinänsä en kaipaisi mitään yleisvalvontaelintä. Sen jälkeen meillä on 20 kanavallista Yleä.

Unknown: Valitettavasti näin.

Pyssymies: Samanlaisia keskusteluja on tullut silloin 1990-luvulla käytyä. Tosin vastauksena ei ollut hiljaisuus tai hämmentyminen vaan pyhä viha. Bormannista voi ajatusta viedä pidemmälle ja kysyä että entäs jos Suomeen pyrkii tuhansia Etelä-Afrikan buureja? Jotka ovat oikeasti vaarassa.

Qroquius Kad & Acc: Tiedostaville naisille ukrainalaisblondit eivät edusta sitä oikeaa toiseutta. Sinänsä minä en kaipaa erityisesti mitään maahanmuuttoa pelkän maahanmuuton vuoksi.

QroquiusKad kirjoitti...

"Tahtoisin nähdä ma lapset ne buurein,
leirissä, päällä kaupungin muurein,
liekissä, tulessa, leikkivän sotaa,
kylvävän ympäri kuoleman otaa,
silloin kuin tuvat on tuhkana, – milloin
leirien lapset ne nähdä ma saan?"

Näin runoili Eino Leino vuonna 1902. Eikkahan näki tulevaisuuteen!

Mikäli Suomeen alkaisi saapua asyylia oikeasti tarvitsevia buureja, heille vastattaisiin luultavasti heidän kulkeneen aivan liian monen turvallisen maan kautta, joten heidän on palattava omia jälkiään takaisin hakemaan asyylinsa jostain lähempää matkan alkupäätä.

Jos he vetoaisivat arabi-, afro- ja afgaanijätkien viiden kuluneen vuoden käytäntöihin heille selitettäisiin sen olevan se kuuluisa Aivan Eri Asia, jota ei tarvitse perustella, koska se nyt vaan on niin koska se nyt vaan on niin.

Perttu Ahonen kirjoitti...

Göstä Sundgvist sanoi muistaakseni aikoinaan näin: " Te toimittajat ette taida olla niin vapaita, kuin te luulette. Ihmistä kustaan silmään ja te toimittajat olette enimmäkseen vastuussa siitä."
Vallan vahtikoirat vahtivat, ettei valta ja agenda ole uhattuna ja samalla paimentavat valtaapitävien pillin mukaan lammaslaumaa haluttuun suuntaan.

Noin muutoin, tuo mikä kuvaa toimittajia, kuvaa myös melkoisen hyvin julkista sektoria ja sen suvaitsevais-tiedostavaa agendavatkausta, jossa erilaiset arvot taipuvat kulloistenkin tavoitteiden ja mielivallan mukaisesti, jossa musta on valkoista ja valkoinen mustaa, tai 2+2=5 jos se sopii suvaitsevais-tiedostavalle vallankäyttäjälle joka on ylentänyt itsensä ainoaksi oikeaksi todellisuuden määrittäjäksi.
Näin Euroopan arvot, Espoon arvot, Suomen arvot jne. taipuvat aina halutun tulkinnan ja tarkoitusperän mukaisesti vaikka minkälaiselle mutkalle, jolloin tarvittaessa 2+2=5 ja musta on valkoista ja valkoinen mustaa aina tilanteen ja tarkoitusperän mukaan. Mitään arvoihin liittyvää ristiriitaa suvaitsevais-tiedostava tapaus ei tietenkään näe valitussa metodissa, jossa ennalta päätetty lopputulos määrittää halutun todellisuuden.

Suvaisevais-tiedostavalle diktatuurille kaikkein mieluisimpia työnsankareita ovat nuoret alle komikymppiset(eli lapset), jotka toistavat papukaijamaisesti ulkoa mitä opetetaan ymmärtämättä syvällisemmin, mitä heille olikaan opetettu.
Naisten kyseenollen, usein on niin, että he osaavat toimia vanhemmallakin iällä kuten lapsena oli opetettu ilman, että oma-aloitteinen ajattelukyky ja halu ymmärtää villakoiran ydin häiritsee laumautumisen tuomaa yhteenkuuluvuuden tunnetta ja voimautumista "hyvänä ihmisenä". Ja tämä kun yhdistetään suomalaisten kuuluisaan hysteerisyyteen ja auktoriteettiuskoon niin jälki on sen mukaista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Perttu Ahoselle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Buuri niin. Kas kun buurit ovat tiedostavan muodin kannalta sitä väärää toiseutta ja bantukansat (jotka itse asiassa aikanaan pöllivät maan khoisan-kansoilta) taas sitä ihanaa toiseutta. Ei sen väliä vaikka bantut meinaavatkin panna buurien kansanmurhan toimeksi ja ovat sitä aloitelleetkin.

Perttu: Oli muuten erinomaisen hyvin tiivistetty. Ei lisättävää.

Kalevi Nissila kirjoitti...

Perttu: Hyvin kiteytetty - ei lisättävää. Asunto-osakehtiön johtaminen muistuttaa pienoiskoossa valton johtamista. Siinä on hallitus ja sen pj, yhtiökokous on eduskunta, isännöitsijä on kansliapäällikkö ja ed.kommentissa mainitsemani kerrostalokyttääjä vastaa toimittajaa. Kun vertaa tähän valtion päätöksiä, niin huomaa heti mahdolliset ongelmat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Kalevi. Kun itse en ole koskaan varsinaisessa asunto-osakeyhtiössä ollut niin en varmaksi tiedä mutta näin voisin kuvitella.

Kalevi Nissila kirjoitti...

Ykä: Itsekin olen omakotiasuja. Talo myytiin ja rouvan kanssa muutettiin kerrostaloon (50 asuntoa). Kohta viisi vuotta ollut taloyhtiön halliuksessa ja kolmisen vuotta puheenjohtajana. Korrelaatio on mielestäni aika hyvä.

Kalevi Nissila kirjoitti...

Harrastan mielelläni näitä simulointeja. 60-luvulla fysiikan ilmiöitä simuloitiin ns. analogiakoneilla, joilla isoista kokonaisuuksista sai paremman käsityksen suorittamalla vertailu pienemmässä mittakaavassa. Tämä sama ajattelu mahdollisista analogoista on jäänyt päälle.

Kalevi Nissila kirjoitti...

...jäi sanomatta, että tässä hallintotavat muistuttavat toisiaan, joten vertailua voitaneen suorittaa...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Kalevi. Eikös se Knut Pipping ollut niitä ensimmäisiä joka teki vähän samanlaista? Komppania pienoisyhteiskuntana.

Kalevi Nissila kirjoitti...

Tervehdys Ykälle. Juuri näin! Knut Pipping kuvaa komppaniaa yksikkönä, sosiologisena järjestelmänä. Sosiologisia kuten hallinnollisia järjestelmiä on minulle harrastelija helpompi käsitellä pienempinä yksiköinä, etsimällä analogioita.

P.S. Sähkökatkon alotuskohta siirtyi kahdella tunnilla, eikä kestänyt kuin hetken. Löysässä hirressä olo ei ole mukavaa, kun katko voi tulla milloin vaan :)

Kalevi Nissila kirjoitti...

Sorry Ykä, että nämä tarkennukset tulevat pieninä erinä - ed.kommenttiini piti lisätä, että on helpompi nähdä ja käsitellä syy/seuraus suhteet näistä pienemmistä yksiköistä. En ole kovin hyvä tuomaan esille näitä omia ajatuksia kirjoittamalla.

Kalevi Nissila kirjoitti...

...ai niin ja hallituksen pj:n tehtävään jouduin, koska kukaan muu ei halunnut. Hyvää Vappua kaikille vielä kerran!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Kalevi. Viestit voi toki panna pätkinä. Ei tästä kommenttiosioista paperi kesken lopu. Ja ehkä sulla oli tuuri siinä pj:n homman kanssa. Niitä kun on myös sellaisia yhdistys- ja järjestöjyriä jotka haluavat tunkea kärsänsä joka asiaan. Ehkä on hyvä että teillä sellaista ei ole.

Kalevi Nissila kirjoitti...

Itse en tosiaan ole mikään yhdistysmies. Taloyhtiön hallinta ei eroa ylläpidon osalta paljoakaan omakotitalon vastaavasta - muutoin kuin hallinnon osalta. Omakotitalossa hallitusneuvottelut on yksinkertaisempi suorittaa :)

Kalevi Nissila kirjoitti...

Tämän Knut Pipping -menetelmän mukainen ymmärrysharjoitus menee muutaman esimerkin mukaan jotakuinkin seuraavasti:

Taloyhtiön pihaparlamentin eräs ryhmä on päättänyt tehdä hallitukselle välikysymyksen, joka koskee putkisaneerausta. Saman korttelin (pohjoismaat) toinen samaa ikäluokkaa olevat yhtiöt (ruotsi, norja) ovat tehneet tämän saneerauksen, miksi me ei tehdä myös? No siihen puheenjohtaja (pääministeri) vastaa, että kunnossapito-ohjelman (hallitusohjelman) mukaan meillä ei ole tarvetta tähän vielä. Ohjelmassa on suorittaa selvitys kunnossapitotarpeesta, jonka tulos esitetään yhtiökokoukselle (eduskunnalle). Vasta tämän perusteella päätetään jatkosta.

Sitten kuvitteelliset:

Yhtiön hallitukselle esiteään käsiteltäväksi vaikeuksissa olevan naapurikaupungissa sijaitsevan taloyhtiön avustamista. Elävät sen verran alkeellisissa olosuhteissa, että meidän ryhmä on päättänyt esittää kehitysavun aloittamisesta hallitukselle. Hallitus päättää esittää yhtiökokoukselle (eduskunnalle), ettei tällaiseen voi suostua koska se on heidän asia - hoitakoon itse omat ongelmansa.
Paikallinen aviisi kuulee asiasta ja kirjoittaa ao.yhtiön toimivan sydämmettömästi. 80 % asukkaista säikähtää ja yhdistäytyvät, koska saavat laumasuojan. Pienempi ryhmä yrittää sanoa ja erityisesti pj. Halla-aho, että joudumme nostamaan tästä syystä vastikkeita (veroja).
Yhtiökokouksessa enemmistö valitsee uuden hallituksen, joka ensimmäisenä päättää korottaa tätä aikaisemmin esitettyä avustusta ja lisäksi ottaa talonmieheltä vapautuneen yhtiön asunnon hätää kärsivien auttamiseksi taloyhtiön kustantamana.
Vuokralainen irtisanotaan ja tilalle otetaan naapurikaupungista joen toiselta puolen hätää kärsiviä. Tähän yrittää vähemmistö sanoa, että eihän tämä meille kuulu. Omat asiat on ensin hoidettava, eikä meillä ole varaa. Tähän uusi puheenjohtaja A. Stubb sanoo, että tämä ei aiheuta meille kustannuksia. Voimme ottaa lainaa, jota ei tarvitse maksaa takaisin. Yhtiökokous hyväksyy suunitelman ja siirtää vähemmistön äärioikealle kokoushuoneessa.

Uudessa hallituksessa esitetään liittymistä useamman taloyhtiöiden liittoon, johon kuuluu asukasmäärältään hyvin isoja yhtiöitä ja pieniä reuna-alueelta samassa kaupungissa. Yhteen perustetaan pihaparlamentin laajempi versio, jossa tehdään suosituksia ja päätökset ovat enemmistöpäätöksiä.
Hallituksen jäsen H. Hautala on valittu liittopihaparlamenttiin. Paikallisen aviisin toimittelija haastattelee Hautalaa kysyen mitä oman yhtiön asioita hän siellä ajaa? Hautala vastaa, että ei hän hoida Yhtiön asioita, hän hoitaa laajemman pihaparlamentin yhteisiä asioita.
Paikalla ollut vähemmistöön joutunut toteaa, että taitaa ne muutkin taloyhtiöt hoidella samoin! Mitä hyötyä tästä on taloyhtiölle? Vastaus, näin saamme yhteiset arvot joilla voimme auttaa hätää kärsiviä ja ylivelkaantuneita yhtiöitä yhteisvastuullisesti. - Mutta eihän nämä muiden velat meille kuulu? Mutku on nämä yhteiset arvot ja yhteisvastuu, sekä ihmisoikeudet...

Tätä ymmärrysharjoitusta voisi jatkaa vaikka kuinka pitkälle, mutta näin minulle tulee selväksi joidenkin päätösten mielettömyys.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Kalevi. Tuo ymmärrysharjoitus oli kyllä varsin osuva.