perjantai 17. toukokuuta 2019

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA CVI


1. Kankkulan Sitraan

Näin alkuun tulee sanoa että Sitra (Suomen itsenäisyyden juhlarahasto) ei ole varsinaisesti mikään viranomainen jota tulisi totella tai jota tulisi edes ottaa vakavasti.  Tässä Ylen uutisessakin siitä käytetään termiä ”ajatushautomo” joka termi puolestaan verorahoitteisena herättää yleensä tavallisessa kansalaisessa lähinnä kylmiä väreitä. Niihin on syynsäkin, sillä kyseinen ”ajatushautomo” on muitten realismivajetta kärsivien verorahoitteisten julkishallintoelättien kanssa sitä mieltä että Suomen täytyy pelastaa – jälleen kerran ja vielä muita enemmän – maailma ilmastonmuutokselta. Ylen uutisotsikko asiasta on varsin komealta kalskahtava:

Sitra: Punainen liha pannaan ja omat autot vapaa-ajalla kotiin – ilman ennennäkemättömän kovia tekoja ilmastotavoite karkaa Suomessa

Hotellin respasta todetaan jo tässä vaiheessa että Sitran näkemyksen mukaan se kuuluisa ”ilmastotavoite” karkaa ja mitenkäs tästä tulee mieleen takauma että tietyssä valtiossa oltiin huolissaan että eikös utopian pohjalle laskettua viisivuotissuunnitelmaa tavoitetakaan. Mutta mitäs tämä ns. ajatushautomo meiltä vaatii?

Ajatushautomo Sitra on julkistanut hurjat ilmastolaskelmat.

Sitran tilaamien laskelmien mukaan edes EU:n kaavailemat tiukemmat tavoitteet eivät riitä Suomen kaltaisille maille. Sitran laskelmat koskevat tarkemmin vain Suomea ja Japania.

Hotellin respan huomautus: mitkähän maat jäivät laskelman ulkopuolelle?

Laskelmien mukaan suomalaisten päästöjä pitäisi vähentää jo vuoteen 2030 mennessä 75 prosenttia.

*

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran laskelmissa suomalaisten hiilijälki pitäisi laskea nykyisestä yli 10 tonnista 2,5 tonniin vuodessa.

*

Sitran esittämissä elämäntapavaihtoehdoissa esimerkiksi muut kuin työmatkat tehdään jatkossa pääsääntöisesti junalla, bussilla tai sitten jalan tai satulassa. Lähes yhtä suuri vaikutus on täysin vegaaniksi siirtymisellä. Maitoa ja kananmunia sisältävällä kasvisruokavaliolla ei päästä ihan niin hyvään tulokseen.

Sitran tarkoituksena on ollut osoittaa kuluttajilla olemassa olevia keinoja siirtyä ilmastoviisaaseen elämäntapaan. Esimerkiksi suomalaisten on joko vähennettävä liikkumistaan etenkin omilla autoilla ja lentokoneilla tai korvattava liikkumista julkisilla tai polkupyörillä.

Ja tässä vaiheessa hotellin respasta kysytään että kuinka monessa kaupungissa Suomessa on sellainen julkinen liikenne että siellä pärjää ilman autoa? Samoin voi kysyä että suunnitteleeko Sitran ns. ajatushautomo keinoja joilla ihmiset pakotetaan vegaaniksi? Mitkä ovat ne keinot? Kyseinen ”ajatushautomo” tuumailee (vaatii) vielä:

2050-tavoitteen saavuttaminen edellyttää Sitran laskelmien mukaan sitä, että jokainen suomalainen ottaisi kaikki selvityksessä mukana olevat yksittäiset keinot käyttöön. Vaikka kaikki suomalaiset käyttäisivät hurjasti enemmän julkista liikennettä, eivät söisi punaista lihaa ja asuisivat nykyistä paljon ilmastoystävällisemmin, tämän lisäksi tarvitaan avuksi vielä tekniikkaa tai tapoja ottaa hiiltä talteen keinotekoisesti tai luontoon.

Ja hotellin respassa kysytään vielä: mitäpä on tämä ilmastoystävällisempi asuminen? Muuan Yrjön visioimat kuutioasunnot? Vai riittääkö radanvarsikaupunkien kanahäkit? Kuinka kyseinen Sitra aikoo toteuttaa vaatimuksensa? Tietysti – ja valitettavasti – meille on tulossa valtaan hallitus joka ottaa tämänkin vaatimuksen enemmän kuin tosissaan. Vaikka sekin, että suomalaiset lopettavat hengityksensä pysyvästi ei vaikuta maailman ilmastoon mitään.

Muistutettakoon että kyseisessä Sitrassa on tällä hetkellä 180 suojatyöntekijää ja sillä on varoja 800 miljoonaa euroa.2. Uutta ihannoitavaa?

Valtamediammehan mielellään vyöryttää meille tavallisille tallaajille kaikenlaista LGBTQTiiTyytä ja antaa ymmärtää että tämä olisi jotain, jolle meidän pitäisi nostaa peukkumme pystyyn ja tuumia että hieno juttu. Tuorein esimerkki oli se, josta otsikoitiin näin:

HS: Aleksi synnytti kaksi lasta ja elää nyt kolmen miehen perheessä.

Transsukupuolinen Aleksi elää kolmen miehen perheessä. Hän on synnyttänyt lapsen molemmille kumppaneilleen, uutisoi Helsingin Sanomat.

Jatketaan:

Naiseksi syntynyt Aleksi on käynyt aikuisena läpi sukupuolenkorjausprosessin mieheksi. Helsingin Sanomien mukaan kyseessä on ensimmäinen miehen henkilötunnusta käyttävä suomalainen, joka on synnyttänyt. Maailmaltakin Aleksin kaltaisia lapsia synnyttäneitä transmiehiä tunnetaan vain harvoja.

Helsingin Sanomat uutisoi, että polyamorisessa suhteessa kahden miehen kanssa elävä Aleksi synnytti esikoisensa vuosi sitten, ja tänä keväänä perhe kasvoi toisella lapsella. Sisaruksilla on ikäeroa vain vajaan vuoden verran. Molemmat lapset olivat syntyessään terveitä ja täysikasvuisia.

Aleksi hakeutui Helsingin Husiin testosteronihoitoihin ja sai vuonna 2016 viralliset miehen paperit. Kun Aleksilla oli jo varattuna aika sairaalaan kohdun ja munasarjojen poistoon, hän alkoi miettiä asiaa uudelleen. Aleksi päätti lopettaa testosteronihoidon lykätä operaatiota saadakseen biologisia lapsia.

Nyt, toisen synnytyksen jälkeen Aleksi haluaa omien sanojensa mukaan palata ”omaksi itsekseen” eli mieheksi. Testosteronihoidot on jo aloitettu ja lähetettä kohdun ja munasarjojen poistoon haettu.

Hotellin respassa yritetään hahmottaa:

1. Ns. perheessä on isä 1 joka on siittänyt lapsen 1.

2. Sitten siellä on isä 2 joka on siittänyt lapsen 2.

3. Sitten siellä on äiti, joka on synnyttänyt molemmat isän 1 ja isän 2 siittämät lapset mutta hän päättääkin olla sitten isä vaikka hän on äiti. Ja hänelle vielä sallitaan tämä.

Hotellin respassa herää muutama kysymys:

1. Onko tämä valtamedian mielestä jotain, josta pitäisi olla innoissaan? Tätähän valtamedia tarjoaa jatkuvasti.

2. Mahtaakohan opetushallitus ottaa kyseisen ”perheen” jonkunlaiseksi ihannoitavaksi esimerkkitapaukseksi?

3. Ja sitten kysymys viranomaisille. Vaikka täällä ei tykätäkään että viranomaiset tunkevat kärsänsä ihmisten yksityisasioihin.

- On olemassa selkeästi nainen. Biologinen nainen. Hän on osoittanut sen todeksi synnyttämällä kaksi lasta.

- Kyseinen nainen tuumii, että hän haluaakin olla mies ja haluaa transjotakin-silpomishoitoihin. Meinaten, nimenomaan silpomishoitoihin sillä varsinaisessa hoidossahan ei leikata tervettä ja toimivaa kudosta.

- Voisiko viranomainen todeta, että synnyttämällä kaksi lasta olet selvääkin selvemmin osoittanut olevasi nainen joten – vaikka fiiliksesi asiasta ovat ihan mitkä hyvänsä – niin olet mieskorttisi pelannut joten sinulle ei tarjota transsilpomishoitoja. Vaikka olisit halukas ja kyvykäs maksamaan ne omasta pussistasi mitä tuskin olet. Käpristele keskenäsi kahden jotakinoletetun kanssa. Ja vaikkei täällä uskovaisia ollakaan niin todetaan silti että luoja siunatkoon viattomia lapsiasi.3. Patriarkaatti paskaksi ja palamaan

Tulipa hotellin respassa törmättyä vaalimainokseen. Se jotenkin kuvaa hyvin tätä nykyaikaa. Kyseessä on Vasemmistoliiton ehdokas:Patriarkaatti palamaan. Mainoksesta tulee mieleen taas kaksi kysymystä:

1. Jos joku perussuomalaisten ehdokas olisi heittänyt edes tuonnepäin olevan iskulauseen jonkun polttamisesta niin kuinka taivaankorkea älämölö asian tiimoilta olisi noussut?

ja

2. Mahtaakohan kyseinen ”Pohjoismaiden vihreän vasemmiston pääsihteeri” oikein hahmottaa, että mitä hän oikeastaan haluaa poltettavaksi ja ennen kaikkea kukahan hänet mahtaa elättää? Jos ei, ja hän tykkää vain mukavan kuuloisista tiedostavista iskulauseista niin silloin asian voi panna yleistiedon puutteen piikkiin. Ehkä sen voi antaa anteeksi.

Mutta jos hän ymmärtää asian ja tajuaa mistä hänenkin leipänsä tulee ja haluaa elättäjänsä roviolle niin eiköhän hänen kannattaisi päivittää vaalimainoksensa realistisemmaksi? Vaikka näin:Kyseistä mainoslausetta voi tietysti suositella kaikille vihervasemmistolaisille ehdokkaille. Hotellin respassa on tarjolla eurovaaleihin hieman enemmän reaalimaailmassa oleva ehdokas eli perussuomalaisten Matti Virén:Mattia äänestää myös MC Tsuhnan presidentti Pertti. Ja Perttihän on autuas, sillä hän ei huku.38 kommenttia:

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Sitrasta sen verran, että ainakin meiltä on lähdetty sinne sen jälkeen kun homma on ryssitty.
Eli mielestäni se on 'jonkinlainen kaatopaikka'.

vieras kirjoitti...

Sitra taitaa nykyään olla hillotolppa. Väitetään että Siilinjärven matikkanero haluaisi Sitran yliasiamiehen paikalle.

Jotenkin tulee Rinteen hallituksesta mieleen vaaran vuodet 1944-1948 ja tarkalleen ottaen 1946-1948 jolloin oli Pekkalan hallitus. Siinä oli Skdl, Sdp, Maalaisliitto ja Rkp.

Tosin oliko silloin parempi tilanne? Ei sen ajan kommarit kumminkaat olleet suvakkeja vaikka olisivat olleet neuvostomielisiä. Kommarit olivat enemmän työläisiä kuin nykyään vassarit joten ne eivät halunneet lakkauttaa teollisuustuotantoa. Tosin niiden ongelma oli lakkoilu ja suuret palkkavaatimukset.

Porvaritaustinen presidentti Paasikivi ja asevelidemarit eduskunnassa ja hallituksessa pistivät jarruja kommunisteille. Pekkala oli ilmeisesti maltillinen kommaritovereihin nähden mikä osaltaan vaikutti.

Maalaisliitto, ainakin Kekkonen ja hänen kaverit, kieroilivat kommareiden kanssa mutta eivät antaneet sosialisoida maataloutta.

Hommassa joku sanoi että Li Andersson on Rosa Luxemburg ja joku toinen sanoi että Dan Koivulaakso on Karl Liebknecht. Hän toivoi että demarilta löytyy Gustav Noske. Tähän voisi lisätä että demareilla pitäisi olla myös Friedrich Ebert.

Anonyymi kirjoitti...

Onko tietoa ketkä ovat tehneet em. Sitran julkituoman? Olisi julkisuudenkin vuoksi mukavaa tietää.

Anonyymi kirjoitti...

Patriarkaatti on tuolla arabi maissa. Mutta eihän sitä taida tarkoittaa.
Missä se patriarkaatti on.

En ole muutenkaan koskaan äänestänyt vasemmistoliittoa,
eikä ole suuria tuloja.

Vasemmisto jengillä muutenkin kummallinen maailma.

Jengi liimailee natseja, fasismia, vastustavia tarroja.
Suomessa ei ole natseja paljon, jotain pari sataa.

Anonyymi kirjoitti...

1. Aloitetaan sitten Sitrasta ja Ylestä: Leikataan kaikesta 75% pois. Budjetista, henkilökunnasta, toimitiloista, tekniikasta, käyttövaroista jne. Tämä on helppo ja nopea testi. Viimeiset irtisanomisetkin ovat vuoden kuluttua toteutuneet ja tuloksia nähdään jo 2022. Mikäli kaikki ovat tyytyväisiä, jatketaan valtiolla ja kunnissa laajentamalla kokeilua yleisesti hallintoon. Yksityiset sitten mukaan lainsäädännöllä julkisella puolella hyviksi havaittujen menetelmien käyttäjiksi.

Sitrahan voisi myös testata hyvin vähäpäästöistä toimintaa armeijan opeilla: Puolijoukkueteltta, soppatykki (tietysti vegaania) ja riuku.
Päällikkötason oletetut liikkuisivat polkupyörillä. Muut kävelisivät.

-.- thinker Dill

Anonyymi kirjoitti...

Moikka Ykä
Kyllähän ne pelut pieniä on.
Käsittääköhän shitra itsekään miten se homma mullistuu kun litkut maksaa 5-10 euroa / litra.
Eipä tartte paljon kenenkään tehdä enää mitään, saattaapi verokertymäkin vähän muuttua, kun ei kenelläkään ole varaa mennä edes töihin.
Ei liiku tavaratkaan mutta Hei, eipä tartte väyliäkään parannella.
Paras kävellä kuusen juurelle, ja valita vankka oksa.
T. Ymmi

Olavi Koskela kirjoitti...

Sitran tutkijoiden vähäinenkin prestiisi kyllä haihtuu tuommoisten skenaarioiden mökeltämisella. Kuitenkin sinne on värvätty dosentti- ja DI tai TkT tasoista porukkaa, jolta nyt oletusarvona odottaisi jotain suhteellisuudentajua ja tolkkua. Onko se niin, että siellä on puikoissa joku poliittisilla ansioilla valittu viherhörhö, joka sanelee laitoksen linjanvedot ja vähät välittää asiantuntijoiden varaumista tai järkinäkökohdista?

Heikki Välimäki kirjoitti...

1. Totesin että ongelma ei ole tekninen, ongelma on lääketieteellinen. Kenties Suomessa voidaan hiilijalanjälki vähentää 93%, MUTTA sitten täytyy hyväksyä että väkimäärä ja yhteiskunta on aivan toisen näköinen, esim. silloin ei tarvita Sitraa tai yliopistoja koska kaikki aika menee hengissä pysymiseen. Edes sen 48 vuotta mikä on eliniän odote ilman riittävää ravintoa, suojaa ja lääkinnällisiä palveluita.
Asiasta kukkaruukkuun, ainoa mistä ihan oikeasti pitäisi olla huolissaan ja mihin pitäisi laittaa panoksia on syntyvyyden säännöstely. Kun väestönkasvu saadaan tolkulliselle tasolle ilmasto-ongelmat korjaantuvat kuin itsestään. Ihan siihen sepustukseen perustuen että jos kaikki kuluttaisivat kuin suomalaiset tarvittaisiin 3,6 maapalloa, tästä seuraa se että jos kaikki eläisivät samalla väestötiheydellä ja syntyvyydellä kuin suomalaiset niin kaikki voisivat kuluttaa myös samalla lailla.
2. Tässäkin tapauksessa ongelma on lääketieteellinen, pikku vika mutta kun se on päässä. Mielestäni tuosta paistaa läpi puhdas huomiohakuisuus, ainakaan vakaumus "olemisesta väärässä sukupuolessa" ei voi olla kovin vahva koska se vaihtuu kuin tuuliviiri. Voisin lyödä pienen vedon aiheesta että vaikka ko. henkilö pääsisi haluamiinsa hoitoihin niin varmasti emme ole kuulleet hänestä viimeistä kertaa... Oma kantani tähän sukupuolisotkuun on se mihin erään kaverin kanssa päädyimme saunaillassa. Kun se on niin muotia niin sitten olen selvästi lesbo joka on syntynyt miehen kehoon :D
3. Sehän on oikein mukavaa että voi asua täysin omassa maailmassaan, kiinnostaisi vain tietää minkälainen ilmasto Miian planeetalla on. En oikein voi tuohon muuten mitään kommentoida kun edelleen elän tässä ns. reaalimaailmassa mutta kuvittelisin että Sitra voisi olla kiinnostunut palkkaamaan hänet. Tuohon polttamishaaveeseen voisin esittää epäilyn että tyttö ei saa edes nuotiota syttymään joten se lienee lähinnä tulkittava kateellisuuden osoitukseksi osaavammille ihmisille.

keski-ikäinen pikkupoika kirjoitti...

Vaalikone viime viikolla sanoi minulle, etta juuri tuo kaveri on kanssani 100% samaa mielta maahanmuutosta ja nyt tama suositus sitten varmisti paatoksen; huomenna lappuun kaiverretaan siis numero 162. Kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

"Johtuu ilmastonmuutoksesta". Siinäpä taikasanat joita käyttäen selittyy asia kuin asia. Kuvitellaanpa tilanne, jossa muuan tri Tölönen tuo markkinoille tabletin, joka väitetysti aiheuttaa käyttäjässään käyttäytymistä.

Aluksi tohtorille naureskellaan, mutta pillereitä kuitenkin menee kaupaksi. Eipä aikakaan, kun lehtiin alkaa ilmestyä mainoksia, joissa esim. Pekka Äänekoskelta ja Pirre Naantalista, kehuu pillereiden muuttaneen heidän elämänsä. Ennen pitkää joku julkkiskin vannoo, että hän käyttäytyy nyt ihan eri tavalla kuin ennen Tölösen pillereitä.

Viranomainen kiinnittää asiaan huomiota. Pillereitä tutkitaan ja todetaan niiden olevan sokeripillereitä ja vaikutuksen todetaan olevan placebo-vaikutus. Tutkijaa aletaan parjata mediassa, koska hänen tiedetään olevan syvästi uskovainen, kristitty. Tutkimustulos mitätöidään mediassa ja pian julkaistaan uusi tutkimus. Sen julkaisee Sirula-opistossa tutkijaksi valmistunut W. Viherjuuri.

Hänen tutkimuksensa osoittaa kiistattomasti, että tri Tölösen pillerit aiheuttavat käyttäytymistä. Kriitikot osoittavat vakavia puutteita tutkimusmenetelmissä ja tilastollisissa analyyseissä. Kriitikot sivuutetaan kepeästi tuhahtamalla heidän olevan "tieteenvastaisia". Varsinaiseen kritiikkiin ei haaskata aikaa.

Tohtori Tölösen käyttäytymispillereiden voittokulku jatkuu. Ja niin jatkuu ilmastonmuutoksenkin. Se mikä ennen oli säätä on nyt ilmastonmuutosta ja se on eurooppalaisten ja amerikkalaisten syy.

maallikko

Anonyymi kirjoitti...

Virenille meni ääni minultakin. Matti on korkean luokan talousasiantuntija ja kirjoitustensa perusteella selväjärkinen mies.

Toinen professori

Anonyymi kirjoitti...

Tämä oli hyvä:

https://www.youtube.com/watch?v=rG6jBT18YOE&feature=share

-osittain alku kuin suoraan Ykän kirjoituksesta..


-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

"Haluan Suomen, jossa turpeen sijaan palaa patriarkaatti."

Mitähän sekin mahtaa tarkoittaa? Ei kai sentään sitä, että "patriarkoiksi" katsottuja ihmisiä ryhdytään polttamaan roviolla? Tai turvevoimaloiden uuneissa?

Entä jos se tarkoittaakin: jossa patriarkaatti tulee takaisin (mutta turve ei tule)?
Eli hän ei haluakaan sen palavan van palaavan?
(Preesensin yksikön 3. persoonassahan molemmat verbit kuuluvat samoin).
Sellainenko on siis Suomessakin joskus ollut, mutta ei ole enää, mutta hän haluaisi sen takaisin?

Anonyymi kirjoitti...

"Samoin voi kysyä että suunnitteleeko Sitran ns. ajatushautomo keinoja joilla ihmiset pakotetaan vegaaniksi? Mitkä ovat ne keinot? "

Hmm... Entä jos se ryhtyykin pohtimaan vain keinoja, joilla mahdollisimman monet voidaan suostutella tai houkutella siihen.
Tai siihen on jo ryhdytty, Sitran myötävaikutuksella tai ilman. Ellei puhe ilmastonmuutoksen uhasta riitä pelottamaan tarpeeksi monia, niin ainahan voidaan puhua kasvisruokavalion terveellisyydestä. Niin kuin lehdissä jo usein puhutaankin. Ja kyllähän vegaaneja onkin jo jonkin verran, Suomessakin.

LW kirjoitti...

Raskaana olevat "miehet" ovat mitä mielenkiintoisin ilmiö. Meitä valistetaan siitä, että transmies on aina ollut mies. Hänen täytyy saada sukupuolenkorjaushoito nopeasti ja ilman sen ihmeempiä tutkimuksia, koska sukupuolidysforia on niin kaamea asia, että hän tekee luultavasti muuten itsemurhan. Toisaalta tämä mies haluaa kuitenkin olla äiti niin vahvasti, että hän lopettaa hormonihoidon, joka oli se elintärkeä muuri suojaamassa häntä kammottavalta kärsimykseltä ja kuolemalta oman käden kautta.

Jos sanot ääneen, että joku tässä ei oikein natsaa, olet transfobi ja vihapuhuja. Näyttää myös siltä, että tällä hallituskaudella sinusta tulee rikollinen. Jos mainitset Aleksin nimeltä, olet itse asiassa sekä vihapuhunut että maalittanut.

Anonyymi kirjoitti...

Noista Sitran suosituksista:

Jopa vihreä poliitikko Osmo Soininvaara totesi aikoinaan (teoksessaan Vihreä markkinatalous, sivulla 85), että sellainen malli päästöjen vähentämiseksi, jossa jokaista vaaditaan vähentämään päästöjään yhtä monta prosenttia siihenastisesti, ei ole oikeudenmukainen, koska siinä "palkitaan aikaisemmasta sikailusta." Eli sieltä, mistä päästöjä on ennestään tullut eniten, niitä saa edelleenkin tulla enemmän kuin muualta.

Niin oli kuitenkin tehty Yhdysvalloissa, jossa kaikkia voimaloita vuonna 1989 määrättiin vähentämään rikkipäästöjä 29 %. (Siihen aikaanhan rikkipäästöt ja niiden aiheuttamat happosateet olivat suurempi tai ainakin akuutimpi huolenaihe kuin hiilidioksidipäästöt ja ilmastonmuutoksen uhka. Periaatteessa argumentit tällaista ratkaisua vastaan ovat kuitenkin samat riippumatta päästöjen laadusta.)

Tämä merkitsi sitä, että jos jossakin voimalassa jo ennestään käytettiin vähärikkistä polttoainetta tai piippuun oli jo ennestään asennettu suodatin, jolla rikkidioksidin pääsy ilmaan suurelta osin estettiin, se joutui silti vähentämään ennestäänkin vähäisistä päästöistään vielä 29 %. Mikä saattoi olla jo teknisesti lähes mahdotonta. Sen sijaan toinen voimala, jonka piipusta ennen tuli moninkertaisesti enemmän rikkidioksidia, sai sekin edelleen päästää niitä ilmaan 71 % entisestä määrästä. Oikeudenmukaisempaa (jos ne ovat eri yhtiöiden omistuksessa) epäilemättä olisi, jos molempien sallittaisiin tästedes päästää sitä ilmaan saman verran tuotettua sähköenergiaa kohti, riippumatta siitä, minkä verran päästöjä oli aikaisemmin tullut. Silloin se, joka on ennestään toiminut ympäristön kannalta vastuuttomammin, joutuisi maksamaan vaadituista parannuksista enemmän. Tai jos se ei ole teknisesti tai taloudellisesti mahdollista, silloin jouduttaisiin sulkemaan se runsaspäästöinen voimala, ei sitä vähäpäästöistä, joka jo ennen määräyksen antamista oli tavallaan hoitanut oman osuutensa.

Tässä tosin oli kysymys siitä, miten päästöjen vähentämisvelvollisuus maan sisällä voitiin jakaa eri toimijoiden kesken. Periaatteessa samasta on kuitenkin kysymys, kansainväliselle tasolle siirrettynä, jos maailman kaikkia maita vaaditaan vähentämään hiilidioksidipäästöjä yhtä monta prosenttia entisestään, riippumatta siitä, kuinka suuria ne missäkin maassa ennestään ovat. Ja sellainen ajatushan epäilemättä on noiden Sitran suositusten takana.

Anonyymi kirjoitti...

Sitra ei ole ajatushautomo, vaan poliittisen ongelmajätteen kaatopaikka, niin että kai ympäristöasiat jollain tavalla heitä koskettavat. Suomessahan tämän tyyppisiä kaatopaikkoja riittää. Meidän velkaongelmamme voisivat olla historiaa, jos niiltä otettaisiin rahat pois, mutta kun ei, vaan pienten ihmisten lompakolle täytyy taas mennä.
Kuinkakohan kauan ihmiset jaksaa katsella tätä pelleilyä ennen kuin ottavat ranskalaisista oppia. Siellä kansa sentään osaa sanoa että ei käy, mutta Suomen lammaskansa tottelee kiltisti vaikka sitä marssitettaisiin kaasukammioon. Miksi helvetissä me olemme mieluummin sisukkaita hevosia, jotka kulkevat aina vain eteenpäin orjuuttajan piiskan tahdissa kun voisimme kerrankin olla käärmeitä, jotka heinikosta hyökkäävät orjuuttajan nilkkaan antaen tappavan pureman tai susia, jotka syöksyvät pimeästä metsästä ja repivät armotta vihollisensa kappaleiksi?
Sodan jälkeenkin Suomi oli ainut hölmöläinen joka maksoi velkansa pois ja mitä se hyödytti meitä? Nyt saadaan jeesustella keskenämme sitä miten tunnollisia ja luotettavia me olemme samaan aikaan kun muut nauravat meille selkämme takana miten tyhmiä me olemme. Eihän tälläisellä kansalla ole muuta kohtaloa kuin päätyä kansainvälisen rikollisen eliitin surkeimmiksi orjiksi. Tuo porukka pitää henkisen kyvyttömyyden merkkinä sitä ettei ihminen osaa edes valehdella, umpirehelliset ja luonnostaan orjan asemaan taipuvat suomalaiset ovat heille äärettömän helppo saalis. On aika muuttaa taktiikkaa ja toimia viekkaasti kuin käärme ja armottomasti kuin susi, niin meidän eliitiämme kuin kansainvälisiäkin keinottelijoita vastaan. Meidän on toimittava kuin mafia, jos haluamme säilyttää vapautemme.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, vieraalle, Ano1:lle, Ano2:lle, thinker Dillille, Ymmille, Olavi Koskelalle, Heikki Välimäelle, keski-ikäiselle pikkupojalle, maallikolle, Toiselle professorille, Taisteluvälineupseerille, Ano3:lle, Ano4:lle, LW:lle, Ano5:lle ja Ano6:lle & kiitos hyvistä kommenteistanne. Niitä oli sen verran paljon että kaikkiin vastaaminen menisi turhan toiston puolelle. Lyhyesti tiivistäen:

Sitrasta: Blogikollegani Professori tönki asiaa vielä syvemmältä ja löysi villakoiran ytimen. Suora siteeraus:

”Raportin uutisointi nostatti itsessäni sen verran uteliaisuutta, että kävin lataamassa sen tietokoneelleni katsoakseni millä perusteella vaatimukset on laskettu. Mieleeni nimittäin nousi pieni epäilyksen piru, että raporttia laadittaessa oli menty sieltä, missä aita on matalin.

Ja niinhän asia oli kuten epäilinkin. Raportissa oli tasapäistetty kaikki maailman ihmiset eli harvaan asutun ja talvella kylmän Suomen kansalaisen "päästöoikeudeksi" oli laskettu sama kuin vaikkapa äärimmäisen tiheään asutun Singaporen tai järkyttävän nopeasti väkeään kasvattavan Lähi-idän.”

Voidaan todeta, että hysteria on laskettu valloilleen eikä sitä voi pysäyttää ennen jossain vaiheessa väistämättä tulevaa törmäystä seinään.

LGBTQTiiTyystä: Kommentoija LW totesi hyvin mitä vihapuhetyöryhmän esitysten (jotka uusi hallitus satavarmasti hyväksyy) myötä on asian tiimoilta tulossa: ”Jos sanot ääneen, että joku tässä ei oikein natsaa, olet transfobi ja vihapuhuja. Näyttää myös siltä, että tällä hallituskaudella sinusta tulee rikollinen. Jos mainitset Aleksin nimeltä, olet itse asiassa sekä vihapuhunut että maalittanut.”

Juuri näin. Ja tuo käyttämäni termi LGBTQTiiTyy on ilman muuta vihapuhetta ja tulevaisuudessa ehkä rikos.

Vasemmistoliiton leikkipartisaanista: No, hänhän on leikkipartisaani. Hän voi harrastaa ihmisoikeusaktivismia sellaista tahoa vastaan joka itse asiassa elättää hänet ja joka ei uhkaa hänen turvallisuuttaan millään tavalla.

Erikseen Tvälupsille: Kiitos linkistä. Persujen video-osasto petraa kuin sika juoksuaan. Ja joo, tuosta videon alusta tulee kyllä mieleen ”Ykän syntinen savotta”:

http://yrjoperskeles.blogspot.com/2014/01/ykan-syntinen-savotta.html

Tuumailija kirjoitti...

"...tavoitteen saavuttamiseksi hiilijalanjälkiä on
vähennettävä erityisen paljon Suomessa (93
prosenttia) ja Japanissa (91 prosenttia), mutta
merkittävästi myös Kiinassa (83 prosenttia),
Brasiliassa (75 prosenttia) ja Intiassa (65
prosenttia)."

Anna mun kaikki kestää. Kaksi maailman puhtaimpiin kuuluvaa maata velvoitetaan tekemään enemmän kuin Kiina ja Intia. Anskumä kerron vertailuparin:
Pekingissä on savusumuvaroitukset televisiossa ja ihmiset pitävät hengityssuojia ulkona. Siellä ei tarvita Gretan näkijänlahjaa huomatakseen, että ilmassa leijuu muutakin kuin Air Chinan halpoja turistilentoja. Kommunismin ihanteiden mukaisesti ilma on paskaista ihan tasapuolisesti kaikille.
Kun taas naapurissa Tokiossa, maailman suurimmassa metropolissa, haisee korkeintaan katukeittiöiden herkulliset grillivartaat. Suosittelen henkilökohtaisesti etenkin Asakusan rautatieaseman lähistöltä löytyvää Nakamise-ravintolakatua. Siitä ei suurkaupungin tuoksut paljoa parane, ja valikoimaa riittää joka makuun.

Toivottavasti ne nyt Japanin parlamentissa kokoontuvat hätäistuntoon lukemaan Sitran raporttia ja miettimään välittömiä toimenpiteitä raportin esilletuomiin vakaviin ongelmiin.

Dr Outhouse kirjoitti...

Tampereen yliopistollisessa sairaalassa on transpoliklinikka. Ja Hu(u)sissa sama on sukupuoli-identiteetin tutkimuspoliklinikka. Ei halpaa toimintaa. I know, trust me. I'm a doctor.. Sledgeä mukaillen.
Ennen vanhaan transpolin virkaa toimitti mielenterveystoimisto ja suljettu osasto. Tutkimukset maailmalta puoltavat järjestään sitä, että näin kannattaisi olla edelleen.


Anonyymi kirjoitti...

Tämä nyt on vähän OT mutten malta olla kysymättä osaisiko joku kertoa: Miksi islamofobia, homofobia ja nyt myös transfobia ovat hirmuisia rikoksia? Kun taas hoplofobia, kynofobia ja agorafobia eivät. Onko hydrofobia rikos vai tauti vai hyve?

Epätietoinen Pyssymies

Joppos123 kirjoitti...

Nämä "ransut" ovat aika lailla valmista kamaa psykiatriseen hoitoon.
Satuin jokunen vuosi sitten katsomaan aiheesta Brittidokkarin ja en ollut ihan varma onko ohjelma parodiaa vai totta.
Siinä sellainen tukkijätkän oloinen heeberssi nipsaisi nyytit pois ja ryhtyi lesboksi.
Taitaa käydä niin, että SAK:n hallitus jää kokoamatta.
Keskusta luistaa pois ja Antti on siinä vaiheessa kusessa.
JOS Rinteen synnytys onnistuu niin aikalailla kylmää kyytiä luvassa, varsinkin kaikille veronmaksajille. Loiset senkuin lihoo.

Anonyymi kirjoitti...

"Molemmat lapset olivat syntyessään terveitä ja täysikasvuisia." Taitaa olla sitä parempaa kehitystä. Ehkä se kertoo enemmän toimittajan osaamisesta. Muutama viikko sitten HS uutisoi: Laku hevonen on raskaana ja synnyttää.

Anonyymi kirjoitti...

"Miksi islamofobia, homofobia ja nyt myös transfobia ovat hirmuisia rikoksia? Kun taas hoplofobia, kynofobia ja agorafobia eivät."

Kaiken lisäksi tänään (17. toukokuuta) on kuulemma kansainvälinen homo- ja transfobian vastainen päivä. Ainakaan vielä toistaiseksi sitä ei ole merkitty suomalaisiin painettuihin almanakkoihin, mutta suomenkielisessä Wikipediassa se näkyy peräti etusivulla. Siellä se on siis katsottu merkittävämmäksi kuin esimerkiksi samaksi päiväksi sattuva Norjan kansallispäivä, joka ainakin minulle tuli tästä päivämäärästä ensimmäisenä mieleen. Olen itsekin kerran käynyt Norjassa juuri kyseisen päivän aikoihin ja seurannut sen juhlintaa kulkueineen ja kuninkaallisille osoitettuine laulutervehdyksineen.
Ja muistanko oikein: joitakin vuosia sitten sama päivä oli myös kansainvälinen museopäivä, jolloin Suomessakin oli moniin museoihin vapaa pääsy ainoan kerran vuodessa?

Mutta mitä se transfobia sitten on? Pelkoa siitäkö, että niitä "trans-ihmisiä" onkin enemmän kuin luulemmekaan? Ja että heidän vuokseen verojakin joudutaan korottamaan jopa tuntuvasti, koska yhä useammat vaativat sukupuolen"korjaus"hoitoja ja kenties jopa edestakaisia sukupuolenvaihdoksia suoritettavaksi julkisista varoista? Esimerkissäsi mainittu Aleksi ei ole kovin kaukana edestakaisesta vaihdoksesta.

Tuleeko jo lähivuosina myös esimerkiksi islamofobian ja jopa agorafobian vastainen päivä? Milloin ne olisivat?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tuumailijalle, Dr Outhouselle, Pyssymiehelle, Joppos123:lle, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Tuumailija: Japanihan on tunnetusti sivistysmaa.

Dr Outhouse: I trust you. Eikös ne b-mielisairaalat lopetettu 1990-luvulla? Ei ehkä kannattanut.

Pyssymies ja Ano2: Ehkä Sitra pistää pystyyn työryhmän jossa se määrittelee hyväksytyt ja kielletyt fobiat.

Joppos123: Jep, mutta olemme menossa yhteiskuntaan joissa tervejärkiset määritellään sairaiksi.

Ano1: Mietin vaan kyseistä ”perhettä” ja niitä kahta jätkää, eli isää. Ne puikkasivat sen naisen paksuksi kun se oli nainen ja aikovat jatkaa perhe-elämää sen kanssa kun se on ”mies”. Tää menee minun jakelun ulkopuolelle.

vieras kirjoitti...

Niin, mitä mieltä Ykä on tuosta vertailusta menneisyyden tapahtumiin?

Qroquius Kad kirjoitti...

Uudin 1:

Söin tänään Magnum Vegan Almond -jäätelöpuikon. Sen verrokiksi söin vegettömän Magnum Mint -puikon. En huomannut eroa maussa, joten oma osuuteni vegehumpassa sai olla siinä. Ehkä ensi vuonna jotain muuta. Tuskin.

Vakavammin ottaen:
eivät nämä Sitrat ja muut ole minkään ilmaston asialla, vaan tuhoamassa määrätietoisesti Suomen teollisuutta ja liikennettä. Kun operaatio on saatu valmiiksi, Suomi on täysin riippuvainen jostain avustavasta tahosta, ja sehän on tietysti Euroopan Liittovaltio.

Uudin 2:

Kuten Musta Orkidea -blogin tuottaja Sametti on todennut, aidosti transsukupuoliselle hänen vääräksi kokemansa kehon puberteettimuutokset ovat kestämättämömiä. Niinpä itsensä pojaksi kokeva tyttö haluaa kaikkein vähiten synnyttää; päinvastoin hän haluaa päästä mahdollisimman nopeasti eroon kohdustaan ja munasarjoistaan. Rinnat tapaavat lähteä ensimmäisinä, koska se on leikkausteknisesti helpointa.

Nainen, joka väittää kokevansa itsensä mieheksi mutta haluaa synnyttää ja myös tekee sen, ei ole muuta kuin sairaalloisen huomiohakuinen persoona, ja sellaisena hänenlaisiaan tulisi kohdella.

Uutimen alakysymyksiin:
- 1:
Kyllä. Valtamedia on kaikesta tämänkaltaisesti mahdottoman innoissaan, sillä se toimii kansakuntaa hajottavana aineksena. Ei niinkään aikuisten suuntaan, mutta sitäkin tehokaammin esi- ja varhaisteini-ikäisiin, joiden identiteetti on vasta muotoutumassa ja joita on siksi helppo manipuloida hajaannuksen käyttötarkoituksiin. Parhaana esimerkkinä pieni Greta.
- 2:
Pelkäänpä pahoin juurikin niin käyvän.
- 3:
Minullakin olisi kysymys viranomaisille, nimittäin lastensuojelusellaisille:
miksi he eivät tee mitään? Uskoisin huostauksia ja sijoituksia tehdyn kevyemminkin perustein.

Uddin 3:

Alakysymys 1:
Miahan edustaa vasemmistolaista väkivaltaa, ja se puolestaan on nyt vaan niinku silleen erilaista, kuten soma Li todisti väkevästi.
Alakysymys 2:
Eihän Mia joudu kärsimään vilua, puutetta eikä nälkää. Asunnottomuus on ongelma vain miehille, naisille se on itse valittu elämäntapa:
kuka tahansa nainen saa, ja saa vieläpä helposti miehen tarjoamaan hänelle asunnon ja elatuksen, jos hän antaa vastineeksi miehelle riittävän usein viisi minuuttia jalkojensa välissä.

Se on naisen seksuaalinen valta, eli Pillun Ylivalta.

Sellaista valtaa ei ole maailman kauneimmallakaan homopojalla, koska se perusttuu lisääntymisviettiin. Siksi se mahdollistaa naiselle vallan vaikuttaa miehiin, ja siksi sitä on suunnilleen kaikissa kulttuureisssa kautta aikojen pyritty hillitsemään.
Meidän aikamme ovat osoitus siitä, mitä tapahtuu jos Pillun Ylivaltaa ei yritetäkään hillitä, vaan siihen jopa lisätään poliittista, hallinnollista ja mediavaltaa.

Asiat menevät päin Vittua.

Onneksi voin vielä tässä vaiheessa kirjoittaa näin, sillä tällaista on pian tulossa:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006108340.html

Tuo on tällä hetkellä työryhmän 12-kohtainen ehdotus. Sanokaa minun sanoneen, Rinteen hallitus tekee tuosta 12-alioisen lain suunnilleen tuossa muodossa.

Anonyymi kirjoitti...

Ajatushautomopa hyvinkin. Ihan niin kuin se Rosa Meriläisen, Johanna Vehkoon ja sen yhden Särmän perustama feministinen ajatushautomo Hattu. Nimessä on tainnut tulla pieni lipsaus: p.o. ajatteluhautaamo. Kun eläin hautoo, siitä on tuloksena yleensä uutta elämää, mutta näiden hautomoista vain kuolleita ajatuksia. Eikähän nuo parisataa sitralaista itse mitään ajattele, hehän tilaavat tutkimuksia - sellaisia joiden tuloksia heiltä kulloisetkin päättäjät edellyttävät. - Tuossa tutkimuksessa taas muuten loisti poissaolollaan holtittoman lisääntymisen vaikutukset ilmastonmuutokseen. Miten näin ilmiselvä asia voi jatkuvasti olla tabu? Jos sivistyneiden länsimaiden ihmiset sikiäisivät kehitysmaalaiseen tahtiin, voin vain kuvitella sen tuomitsemisen ja pakkosteriloinnin määrän.

Joku tuossa ylempänä jo kiinnittikin huomiota ilmaisuun "terve ja täysikasvuinen". Täysikasvuinen tarkoittaa suomeksi täyteen mittaansa kasvanutta, joten ei ole tuolla lapsella kiva tulevaisuus edessään jos täytyy kohtukokoisena elää tässä maailmassa. Ei ole saivartelua vaatia hesarin toimittajalta suomen kielen osaamista.

Tätä Aleksia voisi kuvailla sanoilla egoistinen ja narsistinen friikki. Hän haluaa milloin mitäkin mutta lähinnä kaiken, itsarilla uhkailu identiteettikriisissä on teini-ikäisten hommaa. Ja yhteiskunta antaa periksi. Missä nyt ovat ne simpsonilaiset pastorskat huutamassa "mutta ajatelkaa lapsia"! Vanhemmilla on usein tapana tuputtaa omia näkökantojaan lapsilleen, enkä luule että polyamorfinen transukimppakämppä ja iskä synnyttäjänä on kovinkaan hottia kamaa päiväkotiin tai kouluun mennessä. Aika paljon vähemmästäkin kiusataan.

En ole valitettavasti Suomessa ennakkovaaliaikanakaan, muuten ilman muuta Viren. Olen seurannut pitkään hänen blogejaan usarissa, selkokielinen järkijätkä. Itsenäisiä = ei-maksettuja talousasiantuntijoita on aivan liian vähän. Miasta ei taida apuja tähän hätään olla, näyttää olevan sosiologian maisteri ja disc jockey.
tira+


Anonyymi kirjoitti...

Sitra luulee, että sen laatimalla suomalaisten elämänlaadun kurjistamisohjelmalla pelastetaan maailma.

Tämä kolmen isän perhe hajoaa epänormaalisuuteensa. Lapsia käy sääliksi. Heillä ei ole äitiä, ja heitä tullaan kiusaamaan päiväkodissa ja koulussa.

Työpaikoista ei Hesari maininnut mitään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys vieraalle, Qroquius Kadille, tira+:lle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

vieras: Ei niitä tilanteita oikein voi verrata. Silloin asioita määritteli sotilaallisesti ylivoimainen Neuvostoliitto. Sen edessä oli pakko toimia tietyllä tavalla. Nyt asioita määrittelee vain oma typeryys.

Qroquius Kad: Kaiken kaikkiaan hyviä huomioita. Lastensuojeluviranomaisena voin todeta että kätemme ovat sidotut. Ei tuollaisiin asioihin puututa.

tira+: Hyvä vertaus ajatushautomoon. Niitä kun on niin monenlaisia. Väestöräjähdyshän on tiedostaville ihmisille tabu. Tärkeintä on tunne siitä että saadaan tehtyä jotakin ja sehän onnistuu niille vain Suomessa ja suomalaisten kustannuksella. Määritelmäsi kyseisestä Aleksista osuvat kohdalleen. Ei siinä sinänsä mitään. Ihminenhän voi olla kipeä. Mutta valtamedia tekee nykyisin kipeydesta normin.

Ano: Noita lapsia todellakin käy sääliksi.

vieras kirjoitti...

Saksassa taas oli 1919 kommareiden rähinäviritelmä johon demarihallitus reagoi voimakeinoin. Siitä tuo Rosa Luxemburg ja Karl Liebknecht vs. Gustav Noske ja Friedrich Ebert.

Anonyymi kirjoitti...

Olen ymmärtänyt, että sitran johtajilla on jotakuinkin viisinumeroinen kuukausipalkka. Suomessa on myös ollut pitkään ajatus, että johtajan on näytettävä itse esimerkkiä. Sitran johtajien kuuluisi nyt näyttää koko kansalle olevansa täysin vegaaneja ja näyttää myös etteivät heidän omat autonsa liiku senttiäkään vapaa-ajalla. Jos kuitenkin kananmuna, juusto ja jopa liha valuvat heidän kurkuistaan alas ja jos he kalliilla autoillaan ajavat harrastuksiin ja kesämökille, muuttuvat kaikki heidän lausuntonsa p*skapuheiksi. Jos vaatii jotain muilta, on kyettävä tekemään se ensin itse.

vieras kirjoitti...

Unohdin pistää edelliseen viestiin että poliittisen tilanteen voi esittää tällä kuvalla:

https://twitter.com/1984_Nyt/status/1129346687699435520

Junekselta löytyi hyvä uunitusläppä:

https://twitter.com/JunesLokka/status/1128055884918034432

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys vieraalle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

vieras: Tuo kuva oli kuvaava. Ei ne muutkaan puolueet välttämättä pervoilua hyväksy mutta ne eivät uskalla panna hanttiin ns. vallitsevalle menolle.

Ano: Kannatan tätä satasella.

vieras kirjoitti...

Päätin kapinoida Sitran utopioita vastaan. Ostin lauantaita ja sunnuntaita varten naudan entrecotepihevejä ja possun etuselkää. Edellisen kerran söin enrecotea viime vuoden kesällä. Pelkkä sanallinen öyhötys ei riitä vaan pitää toimia ankallismielisellä tavalla. Mitäs Ykä ja Pauno Blääd tuumivat?

Veikkaan että uuden hallituksen aikana Kauppalehden EVVK-palstan aktiivisuus nousee.

https://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=230639&start=2490&tstart=0

Riikka Purra arveli että uusi hallitus ei kiristä maahanmuuttopolitiikkaa muttei myöskään löysennä, koska sillä on jonkinlainen persun pelko.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, vieras. Ihan kohdallaan ovat eväät. Tuon palstan aktiivisuus varmasti nousee ja voisikohan neuvostotyyppinen ”blaat” tulla pian käytäntöön.

Anonyymi kirjoitti...

M A Numminen oli edellä aikaansa. Kuuntele vaikka Energiansäästäjä, siinä jokainen verbikin on passiivissa.

https://www.youtube.com/watch?v=Y2DmFdrRAR4

maallikko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, maallikko. Etten sanoisi oraakkelimaista.