torstai 14. toukokuuta 2020

YLEN KUVITELTUA ASEFANTASIAA


Aika ajoin sitä törmää varsin levottomiin kirjoituksiin. Eikä siinä mitään. Ihminen saa toki kirjoittaa levottomia. Hotellin respassa kannatetaan sananvapautta. Mutta kun se levoton kirjoitus tulee verorahoitteisen Ylen kautta niin ehkä siihen tavallinenkin kansalainen saa hieman puuttua ja esittää jopa hieman kysymyksiä. Kyseinen kirjoitus alkaa otsikolla:

Anton Vanha-Majamaa: Pidin asetta kädessä ja se tuntui hyvältä

Ja jatkuu alaotsikollaan:

Aseet ovat yhä poikien ja miesten juttu. Meidän pitäisi miettiä, millaisia sukupuolirooleja haluamme ylläpitää, kirjoittaa Anton Vanha-Majamaa blogissaan.

A vot. Aseet kylläkin joo ovat poikien ja miesten juttu. Tyttöjä ja naisia ne kiinnostavat vähemmän. Tarvitseeko sitä muuttaa? Haluavatko tytöt ja naiset muuttaa vallitsevaa asiantilaa? No, heppu aloittaa kirjoituksensa:

En ole käynyt armeijaa, mutta on minulla asemuistoja.

Ostin 14-vuotiaana Desert Eagle -mallisen kuulapistoolin. Kotona nostin aseen peilin edessä pääni viereen kuin agentti. Osoitin peilikuvaani ja sanoin kyttämäisiä asioita kuten "Freeze motherfucker!" ja "My name is Bond, James Bond."

Tähän voisi heti sanoa, että ei, jätkällä ei ole mitään asemuistoja. Kuulapistooli ei ole ase. Ja selkeästi hepulla ei ole ollut sellaista isää joka on opettanut pojalleen aseet ja niiden käytön. Oikeat aseet. Ja niiden vastuullisen käytön. Se isä olisi peilikuvaleikkimisen jälkeen ehkä todennut että kokeillaanpas poika vuoden päästä uudestaan.

Heppu jatkaa:

Leikit olivat väkivaltaisia, sellaisia joissa veitset, luodit, megapommit ja raajat lentelevät. Sellaisia joita pojat opetetaan pienestä pitäen leikkimään.

Itse asiassa ei opetettu. Se tuli luonnostaan. Ne pyssypelit. Kas kun ne pojatkin tiesivät että asia nimeltä sota on olemassa ja poikien – niin kuin tyttöjenkin omalla tavallaan – leikit heijastavat ympäröivää maailmaa. Pyssypelit tulivat ihan itsestään eikä kukaan meille niitä opettanut. Eikä varsinkaan vaatinut leikkimään.

Sen jälkeen heppu puhuu amerikkalaisista asekuolemista. Unohtaen – epäilemättä tarkoituksella – sen, että hän elää Suomessa ja suomalaiset aseitten omistajat ovat aseittensa kanssa huomattavan vastuullisia ja varovaisia. Sitten tulee häiskän kirjoituksen clue:

Miksi maskuliiniuus on asekulttuurin, mutta ei asedebatin keskiössä, kysyi The Washington Post kesällä 2019.

Asekeskusteluun liittyy "maskuliinisuuden kriisi": Kokemus siitä, että ase tekee miehen ja aselakien tiukentaminen uhkaa siksi kokonaista sukupuolta. Syypäiksi ajatellaan usein feministit ja tasa-arvoliikkeet.

Rautalangasta: miehet ampuvat (naisia), koska eivät enää saa olla miehiä.

Boldaus ja alleviivaus oma. Boldauksessa olevat sulut taas eivät. Henkilökohtaiset mielipiteet sallitaan mutta esitetäänpä kysymys verorahoitteiselle Ylelle: jos joku tällaista väittää, niin ehkäpä Ylellä olisi jonkunlainen velvollisuus osoittaa asiaan liittyvät faktat?

Tässä välissä häiskä toteaa että:

Lapsena ammuin legoja kuula-aseella, aikuisena tykitän terroristeja Call of Duty: Warzone -pelin MP7-konepistoolilla. Vuodet vierivät, leikki jatkuu. Ase tuntuu kädessä hyvältä ja tutulta, kuin toteuttaisin jotain aika luontevaa.

Johon voin todeta että entäs sitten? Noita pelejä pelaa kai miljoonat minua nuoremmat jätkät. Tarvitseeko siitä tehdä jotain johtopäätöksiä? Mutta hänhän tekee:

Väkivaltakulttuurin taustalla vaikuttavat vuosisataiset sukupuoliroolit ja valta-asetelmat. Niiden muuttaminen on hidasta, mutta tarpeellista – ja monien mielestä tehokkaampaa kuin pelkkä aselakien tiukentaminen.

Millä tavalla tarpeellista ja miten se tehtäisiin? Miehet ruunaamalla? Miehet ovat luonnostaan väkivaltaisempia. Ainakin jos on pakko. Ja heidän tehtävänään on suojella. Naiset eivät siihen pysty niin hyvin kuin miehet. Mutta kyseinen häiskä haluaa muuttaa senkin:

Suomessa yksi selvä askel voisi olla asevelvollisuuden laajentaminen kaikkiin sukupuoliin. Tämä auttaisi purkamaan käsitystämme siitä, mikä on miehen, naisen tai muun paikka maailmassa.

Ensinnäkin: mihin ihmeellisiin kaikkiin sukupuoliin? Eikös niitä kumminkin ole vain kaksi? Eikä naisten asepalvelus ole muutenkaan ollut kuin vääristyneeseen tasa-arvoon perustuvaa. Sillä ei ole maanpuolustuksen kanssa mitään tekemistä. Siinä on ideana se, että naisen täytyy saada jos sitä huvittaa mutta jos ei huvita, niin ei tietenkään tartte. Jos kyseinen häiskä olisi tarkoittanut vaikkapa pakollisen Lotta Svärd-järjestön uudelleen perustamista niin olisin hänen kanssaan täysin samaa mieltä mutta sehän ei käy sillä se olisi perinteisten sukupuoliroolien mukaista.

Kyseinen häiskä on kirjoittanut alun perin juttunsa blogissa. Jos se olisi jäänyt siihen niin en olisi reagoinut siihen millään tavalla. Mutta kun sama kirjoitus julkaistaan Ylen sivuilla niin jälleen herää kysymys että tämäkö on sitä, mitä kansalaisille verorahoilla opetetaan?

Niin muuten, sekä lukijalle että minulle kyseinen Anton Vanha-Majamaa on täysin tuntematon suuruus. Mutta onhan hän sentään tehnyt kirjan:


Ehkä se tekee hänet Ylen mielestä myös asiantuntijaksi näissä aseasioissakin.73 kommenttia:

QroquiusKad kirjoitti...

On minulla asemuistoja, sanoo Anton leikkipistoolista. Tykitän aseella hirmuisesti ja ase kädessä tuntuu hyvältä, sanoo Anton tietokonepelistä.

Olisikohan Antonin nyt kannattanut vaikka käydä se intti, että olisi saanut edes jonkinlaisen kosketuksen aseisiin ennen kuin alkoi puhua niistä tietävästi. Kannabis taisi olla hänelle maanpuolustusta läheisempi aihepiiri silloin, ja kovasti vaikuttaa että on edelleen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Saatatpa olla hyvinkin oikeassa. Mutta Ylen mielestä juuri hänen mielipiteensä oli tärkeä ja se piti levittää mahdollisimman laajalle.

Snowcamo kirjoitti...

Tykityskokemukset? YLE? Kannabis? Palaset loksahtelevat paikoilleen.

Aavistuksen ketuttaa, että joudun maksamaan tästä - PALJON.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Kyllä tässä on nyt vanhemmat / vanhempi vähän epäonnistunut kasvatuksessaan.
Melkeimpä syytteeseen panisin.
Kun jo 14-vuotiaana Anton on päässyt karkuun ja ostamaan sen Barbien tilalle kuulapyssyn.

Anonyymi kirjoitti...

@QK niinpä, "ihanimpia" inttimuistoja oli edetä metsässä armeijan hikilautojen kera ja aina välillä se rynkyn etutähtäin osui naamaan, hyvä ettei siinä hommassa mennyt purukalusto uusiksi tai huulet auki. Silloin sitä tuli mieleen, jotta voisi olla järkevämpääkin tekemistä kuin edetä tällainen tuliluikku edessä poikittain varsinkin jos oli ryteikköinen maasto edessä. Tuossa vaiheessa pitäisi viimeistään karista kaikenlainen sotahulluus?

Kaikkien asevihaajien kunniaksi & iloksi parit filmipläjäykset;

Robert de Niron roolisuoritus Taksikuski-leffassa - Are you talking to me? Aikas näppärä toi hihaan kätketty luistimekanismi (vai miksi sitä kutsuisi?), filmin lopussa mies sitten flippaakin kunnolla.

Full metal jacket Get some!, helikopterin kk-ampuja antaa palaa sydämensä kyllyydestä kohti kuviteltuja vihollisia riisipellolla (ilmeisesti M60 kk?). Muutamat kohdat vapaasti suomennettuna;

"Se joka juoksee on VC (Vietcongin sissi), se joka pysyy paikallansa on hyvin naamioitunut VC. Teidän pitäisi tehdä musta joskus lehtijuttu."

"Miksi meidän pitäisi tehdä teistä juttu?"

"Sen takia koska olen niin vtun hyvä. Enkä puhu nyt pskaa. Mulla on tililläni 157 teilattua vinosilmää. Plus 50 vesipuhvelia. Ne ovat kaikki varmistettuja kaatoja!"

"Yhtään naisia ja lapsia?"

"Joskus"

"Kuinka sä voit ampua naisia ja lapsia?"

"Helppoo! Otan vähemmän ennakkoa. Eikös sota olekin yhtä hvettiä?"

Toinen pätkä kersantti Hartman pitää alokkaille asekoulutusta;

"Tietääkö kukaan teistä Walt Whitmanista?" Oikein kukaan ei tiedä paitsi alokas Cowboy.
"Entäs Lee Harwey Oswald?" Nyt tietää jo monikin.
"Missäs he oppivat ampumaan?"
"Sir! USA:n merijalkaväessä. Sir!
"Erinomaista! Nyt näette mihin motivoitunut soturi pystyy kiväärinsä kanssa. Ja kun te leidit lähdette tältä saarelta (Parris Island) pystytte samaan."


Ja jokaiselle aseidenkieltäjälle sellainen ihmeellinen fakta, jotta aseet itsessään eivät tapa vaan....(saa esittää valistuneita arvauksia kukahan se voisi olla?). Vaikka en itse ole kauheasti kiinnostunut aseista en olisi niitä kieltämässä muilta, varsinkaan vastuullisilta aseidenharrastajilta ja metsästäjiltä. Vrt. USA:n perustuslain 2. pykälä.

Sitten on joskus niitäkin keissejä, että esim. texasilainen siviili on ampunut kadulle rähinöitsijän joka on alkanut ampumaan summamutikassa muita ja on täten estänyt lisävahinkojen synnyn....


- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

En ymmärrä kanssa miksi YLE'n pitää julkaista hömppää. Sitähän on media pullollaan muutenkin. Jos se on sitä median yhdenmukaistamista, "kriisiajan tiedottamista" jota valvoo Mediapooli. Siellä on YLE "kaupallisten" medioiden mukana, jos tässä nykyisessä tukiviidakossa nyt mitään enää voi kaupalliseksi sanoa. Meillä kun on kriisi ainainen.

A-studiotakaan ei viitsi enää katsella. Otsikoista tietää jo agendan. Vastaukset on valittu, niihin käsikirjoitetaan sopivat kysymykset ja vieraiksi kutsutaan henkilöt jotka vastauksillaan agendan vahvistavat. Journalismilla ei ole tämän kanssa mitään tekemistä.

Kävin armeijan, sain kiväärin, "pystykorvan". Ennen en ollut asetta kädessäni pitänyt. (Silloin vääpeli) Hautala opetti asetta käsittelemään ja ampumaan. Ensimmäinen ammuntani tuotti tuloksen 90. Parempikin olisi tullut mutta tähtäimiä vähän säädettiin kesken ammunnan. Tulos kouluttajan ansiota.

Partiosuunnistuskilpailuihin jouduin, tietenkin. Pikataipaleella ammuttiin keltaisia ilmapalloja. Kauimmaiset peitti kiväärin tähtäimen jyvä. Ehjäksi jäänyt pallo, 15 minuuttia lisäaikaa, ohi ammuttu laukaus 2 minuuttia lisäaikaa. Kaveri ampui yhden ohi, minä en yhtään. Saimme 2 minuutin "aikarangaistuksen". Kun tultiin maaliin tulostaulua ihmetteli joukko kapiaisia. Kyselivät kuka ampui. Paras tulos siihen mennessä koskaan.

Armeijan jälkeen en ole ruutipyssyihin tarttunut, leikkipyssyihin en varsinkaan, mutta uskon taitojen olevan vieläkin tallella jos taitoja joskus tarvitaan.

Anonyymi kirjoitti...

Asekouluttaja Hautalasta jäi kertomatta vielä, miten ennenvanhaan oli järki kaikessa mukana, aseiden kanssa kun asuttiin. Ensimmäiseen vartiokomennukseen hän opetti aseiden käyttöä. Ohjesääntö sanoo kyllä, että tunkeilijat pitää torjua huutamalla seis pari kertaa, sitten varoituslaukaukset ja viimein kohti jos muu ei auta. Mutta älkää helvetissä vain koskaan ampuko siellä. Kaupungin lähellä kun ollaan niin luoti voi lentää minne tahansa ja tappaa jonkun. Ja siinä on polttoainevarastokin lähellä. Räjäytätte sen vielä ilmaan. Lyökää kiväärin perällä jos käsikähmään joudutte. Se on riittävän tehokas ase siviilejä vastaan.

Muistelen että noilla vartiopaikoilla aikoja myöhemmin joku vartiomies ampui siviilin tai kaksi hengiltä. Ase oli vaihtunut rynkkyyn ja ilmeisesti ohjesääntökin oli otettu tarkemmin käyttöön.

Mito Islam kirjoitti...

Haluaisin niin kovasti uskoa, ettemme ole kansakuntana niin pahasti taantuneet, että ottaisimme kyseisen tyypin aivopierut tosissamme. Normijärjellä varustettu käppäukko lukee pojun vuodatusta vedet silmissä nauruaan pidätellen. Olisi vain pysytellyt tutumman aiheen parissa, mutta pahoin pelkään että hänestäkin jonkun sortin asiantuntija leivotaan, pääsee sitten A-studiossa punasilmäisenä ruotimaan sotakokemuksiaan😂

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Minä epäilen taas, että Antonilla sattui olemaan pieni käteisen puute, ja hän otti yhteyttä vanhaan kaveriinsa, joka oli Ylellä duunissa. Kysykääpä, paljonko Antonille maksettiin tästä?

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä onkin perempi että anttoni vähämieliset huumepäissään saavatkin asekokemuksensa leikkipyssyistä. Voisi tuo YLE vaikkapa Ykän luvalla lainata asiapitoisen kirjoituksen
tästä blogista, vaikka nyt ihan tasapuolisuuden vuoksi. Itse en harrasta metsästystä enkä fantasioi A. Vähämielen tavoin aseista. Pikkupoikana maalaistalon kellarissa huonotehoisella ilmakon romulla vanhoja paristoja oli maalina oven päällä. Asevelvollisuutta suorittaessa ampumaradalla kapiainen kohdistuslaakien jälkeen totesi
että on patruunain tuhlausta kun tämä mies ampuu! Olin ja olen edelleen saamaa mieltä, mutta jos vielä kuuskymppinen ukko nostoväestä tositoimiin otetaan niin kyllä vihulainen mutkille saisi edelleen karkuun juosta..

mukavaa kevättä kaikesta huolimatta

Sepi

Ekku kirjoitti...

Kyllä se "maskuliinisuuden ongelma" on nyt vaan tällä kirjoittajalla itsellään. Aseista se ei selkeästi mitään tiedä ja ymmärrä ja jo tämän kirjoituksen perusteella tällä hepulle ei pidä asetta antaakaan. Menee mielikuvitus ja todellisuus sen verran pahasti sekaisin.
Kyllä ase toki voi tuntua miellyttävältä kädessä ja herättää omistajassaan mielihyvää ihan kuten urheiluauto, moottoripyörä tai vaikka postimerkkien keräilijälle kokoelman selaaminen. Ei tämä kenestäkään kuitenkaan tappajaa tee.

Simo kirjoitti...

Yrjö osuu (vanhana ampujana) taas kerran maaliin, tässä kirjoituksessa. Viime vuonna minulla tuli 30vuotta täyteen aseluvan haltijana. En ole kertaakaan peilin edessä aseen kanssa pelleillyt, ja vaikka pelaankin tietokonepelejä myös, en todellakaan kuvittele niiden liittyvän mitenkään metsästykseen tai ammunnan harrastamiseen. Mitä tulee tuohon kirjoituksessa mainittuun Call of duty pelisarjaan, niin ei se kyllä omaan aikuiseen pelimakuun sovi. Joskus nuorena tuli vastaavia pelattua.

Siinä heppu on oikeassa että väkivaltakulttuurin takana vaikuttaa (ei tosin vain vuosisataiset) sukupuoliroolit. Pillun puute/tarve on lähes kaiken miehisen väkivallan motivaatio, sodista puukkotappeluihin.

Sukupuoliroolejahan pyritään nykyään muokkaamaan suurten filmiyhtiöiden toimesta ihan urakalla. Nykyään miespuolinen toimintaelokuvan sankari alkaa olla harvinainen, ja mallin muotoiset leidit pistää äijiä pinoon ihan urakalla elokuvissa. No nuoret naisethan tästä tietenkin ajattelee, että heidän pitää pystyä samaan ja olla esikuviensa mukaisia vahvoja suojelijoita. Ikävä kyllä aika harvalla taitaa fysiikka riittää kovan paikan tullen.

Joppos123 kirjoitti...

Saattaahan olla, että Antonin inttihaaveet kaatuivat pössyttelyyn ja siksi piti niitä "asekokemuksia" hankkia tietokonepeleistä. Anton tuntee varmaan kaikessa feminiinisyydessään itsensä tietokonepelien kautta ja leikkipyssy kädessä peilin edessä itsensä kunnon äijäksi ja häpeää tunnetta.
Häpeän murtamana onkin sitten sovitustyön aika, hame päälle, tamponi hanuriin ja etsimään rahoittajaa pahanolon purkaukselle.
YLE ei tällaisessa tapauksessa petä koskaan.
Näitä "Antoneita" on vähän vaikka saamastaan huomista päätellen koko nuoriso olisi samanlaista, ei ole.
Ei tuommoinen uikku kauan siellä intissä olisi pärjännyt.
Onneksi ylivoimaisesti suurin osa junnuista on järkevää ja hyvää porukkaa. He osaltaan pitävät huolen siitä, että Anton saa jatkossakin oksentaa pahaa oloaan, veronmaksajien rahoilla tietenkin.

Kalevi Nissila kirjoitti...

50-luvun alkupuolella pikkupojat leikki vesipistooleilla ja omatekoisilla puupyssyillä minä mukaanlukien. Sodankäyneet miehet opettivat aseiden käytön perusasioita (oikeilla aseilla) - aina oletettava että se on ladattu, ja että varmistin on päällä. Koskaan ei saa edes leikisti osoitella toista, piippu pidetään maata kohden jne... ei tullut mieleenkään, että tässä olisi jotain väärää!

Naapurin likkojen kanssa leikittiin (tietämättä tuontaivaallista...) yhdessä polttopalloa ja rajapalloa, tehtiin tikkunekkuja, jopa yksi opetti minut ajamaan polkupyörällä (ei ollut lastenpyöriä), eikä kukaan tytöistä kauhistellut pyssyleikkejä. Likoilla oli lisäksi ne ruutupelit ja sitten sellaista pata-akkaa ja hyppynarua, jotka oli poikien mielestä jonninjoutavia. Tämä kaikki oli normaalia - silloin.

Yle katsoi myös 70-luvulla tärkeäksi aloittaa poikien pyssyleikkien demonisoinin. Pyssyt pois juttuja. Sitten kun havaittiin poikien tekevän ne pyssyt itse, luovuttiin jutusta vähin äänin. Aiheesta lisää täältä - jos viitsii:
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jukkav/80194-leikkiaseet-on-kiellettava-suomesta/

Kun koko elämäni olen ollut tyttöjen ja naisten kanssa tekemisissä (koulu ja työ) ja aina kokenut heidät hyvinä kumppaneina, on määrättyjen naisten (feministien) toiminta ollut minulle hyvin vierasta. Nyt on lisäksi tulleet nämä ns. miesfeministit (Miehet ry), jotka näyttävät hakevan näiden naisfeministien hyväksyntää esim. pyssyleikkien kieltämisillä...

Anonyymi kirjoitti...

"Verhot ja muut sisustarvikkeet ovat yhä tyttöjen ja naisten juttu. Meidän pitäisi miettiä, millaisia sukupuolirooleja haluamme ylläpitää."
Miksei tällaista kolumnia kukaan koskaan kirjoita?
Ei kai sitä kukaan luonnolleen mahda jos naisia kiinnostaa esim. sisustusjutut ja miehiä asejutut.
Mikähän tässä nyt loppujen lopuksi on niin kamalaa? Hulluksi on maailma menossa, joka tosin tulee jossain vaiheessa törmäämään omaan mahdottomuuteensa.

-Luca

R Leon kirjoitti...

Hyi saatana ylenanto. Ylevero vituttaa edelleen niin paljon, että aivot nyrjähtää.

Itse olen kalamies, mutta tunnen monia metsästäjämiehiä eli pahoja asemiehiä. Kärsivällisimpiä ja fiksuimpia kavereita keitä tiedän.

Metsästys ja kalastus pitäisi laittaa pakollisiksi aineiksi peruskouluun. Sen tervehenkisempiä harrastuksia ei ole.

Ps. Söin juuri haukikeittoa. 😊

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Lanttumaakarit tietävät että kannabis aiheuttaa erilaisia häiriöitä yläpään toimintoihin. Jutusta päätellen tajuntaa on laajennettu ja jääty pilvipalveluihin.

Joppos123 kirjoitti...

Nykyisille miesoketetuille ja wannabefemakoille on kauhistus jos pojat ovat luonnistaan poikia ja tytöt tyttöjä.
Taustalla saattaa piillä oman minäkuvan puute tai sitten fjontanpuute ja mielistemällä fanaatikkoja kuvitellaan tämän jälkimmäisen korjaantuvan.
Kysyin tänään puhelimessa pojanpojaltani (2v) mitäs junnu tahtoo synttärilahjaksi? Vastaukseksi tuli "Batmanpuku", sen siis saa.
Nämä Anttonit sun muut saavat jatkossakin vaatia pojille kuohimista mutta ei mene läpi.
Jos Suomi olisi täynnä Anttoneita niin kansamme lakkaisi olemasta alta aikayksikön.
Jos ei Putin hoitaisi hommaa niin jossain vaiheessa sen tekisi arabit.

Anonyymi kirjoitti...

Piti oikein katsoa ylen sivuilta puheenalaista kirjoitelmaa. No, paksumpaa soopaa se on kuin luulin.

Miksi ihmeessä valtamediassa aseista kirjoittavat enää kaikenmaailman kahelit? Kuvan perusteella ei lie yhtä pihalla kuin pravdan hippipekka meikkinen. Mutta narukätinen ja ahistuneen oloinen kumminkin. Anton Vanha-Majamaa - hm, omaa sukua Vanha?

Kirjoitus vilisee älyttömyyksiä:

Todellakin: "Ostin 14-vuotiaana Desert Eagle -mallisen kuulapistoolin. Kotona nostin aseen peilin edessä pääni viereen kuin agentti. " - Ensin hourii asemuistoista, sitten muistelee lelua. Ja jonkun roskaleffan sankarin maneeria. Hei: asetta, pistoolia, ei pidetä pään vieressä mistää järjellisestä syystä. Bond-lefojen poseeraus on tyhmä, tyhmän näköinen ja osoitus syvästä aseiden ja niiden käytön tuntemattomuudesta.

"Avasin aseen ja viritin jousen laukeamaan kovempaa kuin laki salli. " - Hui hirveetä, ninqu KAUHEEETA! Mikä laki, muuten? Ja ihanko totta. Pistoolin kokoiseen leluun ei taida saada minkään lain rajoja ylittävää tehoa millään ilveellä. Jos tämä massamurha-ase on samanmoinen liipasimella viritettävän jousen voimalla kuulan nakkaava kapine kuin minulla muksuna oli, ei jousen virittely anna sormeen yhtään lisää voimaa. Eikä kuulalle lisää vauhtia. Jos häkäpyssy, niin jousen (???) tai laukaisulaitteen virittely vähentää kuulan vauhtia, noin 110% todennäköisyydellä.

Minulla on muuten el Gamon värkkäämä puristeilmapistooli, matkii näöltään mainittua erämaakotkaa. Lähtönopeus oikealle luodille on muistini mukaan 110 m/s. Riittää taulupahvin rei'ittämiseen muttei tee edes lommoa tyhjään cocistölkkiin. Riittävän tarkka höntsäilytreeniin. 10 metrin matkalta 5/5 osumaa napakymppiin jos ei ampuja muni. Kisaan ei sovi, parempi säätö liipaisimelle pitäis olla ja parempi kahva, säädettävä siis.

-- jatkuu ---

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...


------

Nonni: Kävin poistamassa vi eiku harmitusta, kolme viiden sarjaa tyhjensi pään. Yksi kasi, kolme kymppiä, loput napakymppejä. Etälorvinnan etuja, voi käydä kesken kaiken ampumassa. Konttorille ei ole vieläkään saatu rataa. Pentele.

"Aseisiin liittyvä väkivalta on aikamme suurimpia terveysongelmia, sanoi Washingtonin yliopiston professori Mohsen Naghavi vuonna 2018. Vuosina 1990–2016 asekuolemissa menetti henkensä useampi ihminen kuin varsinaisissa aseellisissa konflikteissa." - Miten tämä suomeen liittyy? Ja ihanko totta ylipainoa, huumeiden käyttöä ja tupakkaa suurempi terveysongelma? Miksi YLE katsoo asiakseen tästä suomalaisia valistaa. Pitäisikö meidän toimittaa kehitysapua USA:an, vai mitä tällä ajetaan.

Miten tästä "Joukkosurmia tapahtuu vuosittain satoja, pääosin Yhdysvalloissa. Joukkosurmaajista melkein kaikki ovat miehiä. Aseenomistajista enemmistö ja aseella väkivaltaa tehneistä tai väkivallan uhreiksi joutuneista ylivoimainen enemmistö on myös miehiä." seuraa tämä: "Rautalangasta: miehet ampuvat (naisia), koska eivät enää saa olla miehiä." - Ja kyseessähän ei tietenkään ikinä ole rikollisjoukkioiden välienselvittelyt tai piripäiden temput.

"Väkivaltakulttuurin taustalla vaikuttavat vuosisataiset sukupuoliroolit ja valta-asetelmat. Niiden muuttaminen on hidasta, mutta tarpeellista – ja monien mielestä tehokkaampaa kuin pelkkä aselakien tiukentaminen. " - Aseet pitää silti kieltää ja säätää lisää tyhmiä aselakeja. Koettakaa nyt päättää.

"Suomessa yksi selvä askel voisi olla asevelvollisuuden laajentaminen kaikkiin sukupuoliin. Tämä auttaisi purkamaan käsitystämme siitä, mikä on miehen, naisen tai muun paikka maailmassa. " - Kaikkiin? Miehiin, naisiin, ei osaa sanoa? Mitä tämä muuten vaikuttaisi ja miten USA:n ongelmiin? Sinänsä oikeisiin aseisiin ja niiden käyttöön poistaisi vääriä käsityksiä aseista. Vääriä käsityksiä, joita viihdeteollisuus tuputtaa, mm. mainittu mr Bond outoine aseenkäsittelyälyttömyyksineen.

"Lämpötila oli lähellä nollaa, mutta halusin ottaa hansikkaat pois ja tuntea kiväärin varren käsissäni. Puusta veistetty, sileäksi hiottu ja lakattu perä. Kylmä teräksinen piippu. " - Mikä on kiväärin varsi? Varsi. MitVit?

"Naks ja pum. Perä nykäisi taaksepäin, laukaus kaikui meitä ympäröineessä pellossa. Seiska.
Uhrini oli pahvinen maalitaulu ja ase pahainen ilmakivääri, mutta sain kiksini. Virtaviivaiseen muotoiluun oli pakattu terävää tuhovoimaa. Mahdollisuus tappaa ja moraalinen kantti olla tappamatta." - Ilmakivääri potkaisee ja sen laukaus kaikuu? MitVit? Oikeesti. Terävää tuhovoimaa - mitä sieniä on tullut syödyksi.

"Ihmettelin, miten niin monet voivat sanoa, ettei aseissa ole kyse tappamisesta. Mistä muusta muka? " - Jaa, kiinalaista aamuvoimistelua hehkuteltiin takavuosina. Tai ji -harjoitteita. Wushua, sodankäynnin taitoa. Tappamisen taitoa.

Ja tähän varhainen asemuistoni: Pitelin kädessäni sileää puista, maalattua, virtaviivaista esinettä, sen terävä laminoitu terästä oleva terävä terä kiilsi auringossa. Terä leikkasi helposti ja keveästi. Pajupilliä tekemässä olin.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Ja vielä: Aurinko paistoi, istuin ison männyn juurella ja pilli soi hienosti. Pieni pilli, kimeä ääni, kuin pyyllä konsaan. Naapurin ipana oli mukana pilliä värkkäämässä. Neljä tai viisi vuotta ikää kummallakin.

Ja se hirmuinen ase oli tietysti Erikssonin äänenvaimennin. Pienempänä versiona, pikkumora.

Samoihin aikoihin paikallisella tanssilavalla joku pääsi hengestään isomman moran avustuksella. 60-luvun alkua elettiin.

Pyssymies

Kalevi Nissila kirjoitti...

...jatkuu. nallipyssyt unohtui ja siihen verrattavissa oleva piiskatykki, sekä ritsat. Lennokkikumista sai aika päheen :)

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoitit: "Eikä naisten asepalvelus ole muutenkaan ollut kuin vääristyneeseen tasa-arvoon perustuvaa. Sillä ei ole maanpuolustuksen kanssa mitään tekemistä. Siinä on ideana se, että naisen täytyy saada jos sitä huvittaa mutta jos ei huvita, niin ei tietenkään tartte."
Niin nykyisen lain mukaan. Mutta Antonhan nimenomaan ehdotti ase[i]velvollisuuden[/i] laajentamista "kaikkiin" sukupuoliin. Siis ilmeisesti nykyisen asiantilan muuttamista niin, että se olisi pakollista naisillekin. (Ja myös "muunsukupuolisille", sikäli kuin sellaisia todella on olemassa; sellaisiksi itseään väittäviähän kyllä jonkin verran on.)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Snowcamolle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Soomepoisille Eestist, Ano1:lle, Mito Islamille, Catilinalle, Sepille, Ekulle, Simolle, Joppos123:lle, Kalevi Nissilälle, Lucalle, R Leonille, Patelle Pankavaarasta, Pyssymiehelle ja Ano2:lle & kiitos hyvistä kommenteista ja huomioista. Niin kuin totesin, joku yksittäinen heppu voi toki olla mitä mieltä hyvänsä. Mutta kun verorahoitteinen Yle antaa tämän meille opittavaksi ja omaksuttavaksi niin se pistää kyrpimään.

Erityisesti Ano2:lle: Aseellinen maanpuolustus ei tarvitse naisia. Sen sijaan jos kyseinen ase/palveluvelvollisuus tarkoittaisi Lotta Svärd-järjestön uudelleen perustamista niin sitä kannattaisin.

Kalevi Nissila kirjoitti...

Professori Janne Saarikiven uusinta kolumnia Yle EI julkaissut. Anton Vanha-Majamaan blogin Yle julkaisi. Yle unohti myös suomalaisuuden päivän! Tilalle tuli ramadaa! On arvot kohdallaan! Tämä järjestelmällinen uudelleenmuotoilu omaksi irvikuvakseen panee myös minua kyrsimään.Ylen verorahoitus on hanurista, maksat oli telkkari tai ei! Kannatan maksutv'tä Ylen rahoitukseen ja tv-vero pois.

Tuumailija kirjoitti...

Itsekin ihmettelin jo omana varusmiesaikana, että tuo naisten mukanaolo on jotenkin toimimatonta. Olen nykyisellään sitä mieltä, että naisten asepalvelus on okei, mutta heille pitäisi aivan ehdottomasti olla kokonaan omat joukko-osastot. Se järjestelytunarointi oli jotain myötähäpeää aiheuttavaa, kun kahdeksan naista koetettiin kouluttaa parinsadan jätkän kanssa samassa komppaniassa, vieläpä hajautettuna eri joukkueiden kesken. Tästä en syytä naisia, vaan intin kyvyttömyyttä hoitaa asia järkevällä tavalla.

Joppos123 kirjoitti...

Tuumailijalla on vinha perä havainnoissaan. Ongelmahan vain korostuisi mikäli ne sekasakit laittettaisiin oikeaan tasiteluun.
Meidän malli on apinoitu Ruotsista ihan muutamalla viilauksella.
Iipot kokeilivat aikoinaan sekayksiköitä taisteluissa ja tulokset olivat todella huonot.
Seka-yksiköissä tappiot olivat huomattavasti suuremmat kuin pelkästään miehistä koostuvissa porukoissa. Miehet ottivat turhia riskejä suojellakseen yksikön naisia ja lienee mukana ollut myös näyttämisen halua.
Nykyään Israelissa on edelleen kaikille yleinen asevelvollisuus mutta naiset ja miehet eivät enää ole samassa porukassa.

Anonyymi kirjoitti...

Jatkanpa juputustani vielä:

"Ostin 14-vuotiaana Desert Eagle -mallisen kuulapistoolin. Kotona nostin aseen peilin edessä pääni viereen kuin agentti. Osoitin peilikuvaani ja sanoin kyttämäisiä asioita kuten "Freeze motherfucker!" ..."

Asenteesta tuo jotain kertoo "kyttä". No, narkkarille toki poliisi on kyttä. Ja info peräisin hollywoodin tekeleistä.

Ameriikan komennuksella opittua: Jos pitää komentaa tunkeilijaa, murtautujaa, väkivaltaista uhkailijaa tai muuta rikolliseksi epäiltävissä olevaa. Pitää siviilin toimittaa asiansa selkeällä ja kuuluvalla äänellä: "Armed citicen! I have gun! I will use it if necessary! ...STOP! Dont come closer!" - Pitää siis esittäytyä, kertoa käyttävänsä tappavaa voimaa tarvittassa. Komennoissa pitää olla selkeä. Solvata ei saa, eikä uhkailla joutavia.

Viranomaiset taas: "Police!" - ja muuten samat tiedot selkeällä äänellä. Sillä ei ole väliä mikä yksikkö asialla, DEA, FBI, SWAT... - nää on kaikki "police".

Oikeudessa sitten mahdollisesti käyttämäsi "Do you feel lucky, punk" - voi tehdä itsepuolustuksesta kuolemantuottamuksen, tapon tai murhan. Pitää varoa sanomisiaan. Huomata pitää, että vaikka rikosoikeus päätti "oikeutettu hätävarjelu" niin siviilioikeus voi silti määrätä maksamaan korvauksia ammutun rosvon perikunnalle. Kun jäi epäilys, että olisi kumminkin voinut vähempi voima riittää. Vihan / houreen vallassa arvioit väärin.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kalevi Nissilälle, Tuumailijalle, Joppos123:lle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Kalevi: Samaa mieltä. Nuo esimerkkisi ovat Ylen taholta pelkkää keskisormea suomalaisille.

Tuumailija & Joppos123: Joppos123 kertoikin sen mitä itsellänikin oli mielessä.

Pyssymies: Ja Suomessahan itsensä puolustaminen johtaa lähes poikkeuksetta tuomioon.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo Anton on kuvasta päätellen juuri sellainen lutuinen feministipössyttelijä, joka tuskin erottaa pistoolia revolverista tai S.A.Intiä Pelastusarmeijasta. Tuollaisille varmaankin se valomiekka olisi riittävä maanpuolustusase, ettei vaan ketään oikeasti satutettaisi. Ja se viholliskuvahan joka tapauksessa koostuu vain sellaisista ikävistä toista mieltä olevista.

Tästä yleistyksestä olen jyrkästi Ykän kanssa eri mieltä "aseellinen maanpuolustus ei tarvitse naisia". Menepä tämä kertomaan Israeliin, jossa naisilta vaaditaan armeijassa ihan yhtä paljon kuin miehiltäkin mitä aseiden käyttöön tulee. Ja naisten motiivitkin vähintään yhtä voimakkaat. Kävin joskus 80-luvulla Tel Avivissa, joku rettelö oli juuri loppunut, talot täynnä luodinreikiä mutta biitsillä bikininaisilla ja tsimmarimiehillä ihan tasa-arvoisesti jokaisella uzi olalla. Kun on yhteinen ja jatkuva uhka, ei silloin ole järkevää lässyttää jostain sukupuolista.

Sodan jälkeen Suomessa oli varmaan huikea määrä laittomia aseita, yhden Nagantin löysin penskana takapihalta hiekkaan piilotettuna. Ihan samalla tavalla meille tytöille kuin pojillekin opetettiin kiväärin ja haulikon käyttö, pojat eivät halunneet käydä metsällä eikä heitä pelkän sukupuolensa takia siihen painostettu, likkoja sitten opetettiin ampumaan paremmin. Kun sen metsästämisen tarkoitus nyt kuitenkin oli saada saalista pöytään. Naispuolinen mutsi sitten tietenkin nyppi haulit, nylki ja suolisti.

Tuumailijalla oli muuten hyvä kommentti, mutta olen sitä mieltä että sama kohtelu sukupuolesta riippumatta. Jos naiset vaativat erikoiskohtelua, armeija on heille väärä paikka. Mutta jos taas armeija hyssyttelee ja suostuu tähän, niin menköön itseensä. Naisia armeija tarvitsee, muttei neitejä. Kummastakaan sukupuolesta.

Ja Antonia tarvitsee vain yle vaikken kyllä tiedä miksi.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, tira+. Ei Israelissakaan naisia käytetä etulinjan joukoissa. Sinänsä en pane millään muotoa pahakseni jos naisia opetetaan puolustamaan itseään aseellisesti. Nykymaailmassa pitäisin sitä jopa toivottavana. Mutta näkisin Lotta Svärd-järjestön paljon toimivampana. Sotiemme historia kertoo kuinka suuri merkitys sillä oli.

Mitä tulee tuohon heppuun niin hänhän voi sinänsä olla mitä on. Kaikessa naurettavuudessaan. Mutta tarinan mörkö on Yle joka käyttää tuollaisia tyyppejä opettajina tavallisille kansalaisille. Jotka eivät kyseisten tyyppien opetuksia tarvitse.

Anonyymi kirjoitti...

Kakarana leikittiin esim. lännenmiehiä, karjapaimenia ja sellaista. Tai rosvoa ja sheriffiä. Mulla on jossakin kuvakin, kun naapurin poika kaatuu "tinatähti" rinnassa ja coltin näköinen nallipyssy kädessä, ja tietysti steson päässä. Ei sitä oikeesti kukaan ampunut, muilla kun ei sattunut olemaan minkäälaista pyssykkää. Näyteltiin siinä lännenmiehiä.
Ählämithän pelkää ihan sikana niitä kurdien peshmerga naisia, että jos sellaisen tappamaksi joutuu, niin ei ole alahille kelvollinen.
Siinä olen kyllä samaa mieltä Yrjön ja Joppoksen kanssa, että ei naisia armeijaan kuin korkeintaa omissa joukoissaan. Israelissahan ne tosiaan kulkivat rynkyt mukanaan, vaan siellä kaikki osallistuivat vihulaisen tappamiseen, ei siinä kai eroteltu oliko mies tai nainen. Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Pyssypeliä tuli pelattua itsekin paljon ja taajaan. Tiettyyn aikaan loppukesästä sitten koiranputkista tehtyjen puhallusputkien ja yhdestä pensaasta kerättyjen varsin kovien koristemarjojen kanssa. Niille Peshmergan naisille pitää nostaa hattua. Heillähän tuskin timinnan kannustimena on mikään länsimainen tasa-arvoajattelu vaan ihan puhdas henkiinjääminen. Ja siinähän sitä kannustinta onkin.

Joppos123 kirjoitti...

Tässä nyt jo 33 vuotta firmassa olleenna niin on näkynyt niin niitä tira+:n mainitsemia naisia kuin sitten vaan neiteilemään tulleita keskenkasvuisia ja huomionhakuisia tylleröitä.
Ne naiset ovat olleet omassa hommassaan loistavia, yhdestä tein aikoinaan kessun ja se nainen ansaitsi ihan itse ne jämänsä.
Sitten on ollut surullisia tarinoita neideistä joilla itselläänkään ei ole ollut hajuakaan miksi tulivat palvelukseen. Pojat eivät voi valita joten niitä ääripäitä on suhteessa ihan yhtäpaljon.
Ammattisotilaissa naisia on vielä aika vähän mutta onpahan yhdestä tehty jo laivueen komentaja Rissalassa, on siis aika kova mimmi.
Erikoisjoukoissa ja tiedusteluporukoissa en ole törmännyt kuin yhteen tapaukseen ja hän oli silloin "titari" eli sissiradisti.
Mainitsemassani kuvioissa naisten fysiikka ei vaan riitä.
En siis väheksy heidän panostaan yhteisessä asiassa mutta nykyisellään heidän lukumääränsä on niin pieni ettei sillä kokonaisuuden kannalta ole merkitystä.
Asia ei tule jatkossa muuttumaan ellei yhteiskunta onnistu kuohimaan puolista miesoletetuista Antoneita, sitten tarvitaan noita "titarin" kaltaisia mimmejä lisää.
Se täytyy tässä kohtaa ottaa esille, että ainakin tässä vaiheessa intti on onnistunut pitämään soltut terveenä.
En tiedä onko syynä onnistunut etukeno tietyissä asioissa vai oliko kaikki ennusteet päin persettä vai onko pahin vielä tulossa.
Tuossa terveenä pitämisessä ei ole haussa mitään palkintoa vaan puhtaasti valmiusasiat.
Nykyisen lain mukaisesti ja Krimistä oppineena niin jos naapurin tsaari saisi oikosulun kuuppaansa niin rivissä olevat jantterit lähtisivät toivottamaan kasakat tervetulleeksi.
Joka tapauksessa pikkuisen ot: Koko tämä korona alkaa pikkuhiljaa vituttamaan ja ei kaikkein vähiten meidän punahuulihallituksen tempoilu asiassa.
Ensin ei koko taudin pitänyt tulla maahan ja nyt taas kansa on peloteltu hysterian partaalle.
Tulin Thaimaasta 24.2 ja siellä ei paljon asia jengiä vaivannut muualla kuin Bangkokissa.
Samaan aikaan täällä länkytettiin samariinin suulla "spektaakkeleista" ja yhtäkkiä oltiinkin keskellä poikkeustilaa ja maakuntarajojen sulkuja.
Perseelleen meni samariiniltä oikeasti kaikki.
Kuten olen vissiin jo maininnut niin jos PM:n suurimmat kriisit liittyvät PMS:n oireisiin, äitinä olemiseen ja hiustyyliin niin alappa siinä sitten johtamaan maata pandemian kourissa.
Avustajakuntaan on palkattu isolla rahalla kaikki kaverit ja avustajien avustajiksi kaverien kaverit kultakaloja myöten.
Samariin keksi alkaa lukea kaikkea "selkosuomeksi" ja kansahan oli ja on edelleen hypnoosissa.
On historiallinen fakta ja tutkittu juttu, että tiukassa paikassa kansa menee yhden ihmisen taakse ( Churtchill, Bush jr jne) ja nyt kävi näin Suomelle.
Samarin ei tule jättämään tilaisuuttaan käyttämättä, nimittäin nyt on oikeasti piikki auki mitä kaheleimmille ideoille ja rahaa löytyy.
Samaan rakoon iskee nyt koko "ihmeellinen viisikko".
Jälki tulee olemaan aikas kylmäävää varsinkin kun lueskelee Vihriälän raporttia.
Koko sheiba tuupataan seuraavalle hallitukselle, nyt on bileitten aika.

Tässä valossa ymmärrän kyllä miksi me hamstrasimme aluksi paskapaperia ja jenkit aseita.
Ei jenkeillä tule olemaan mitään hätää. Meille paskapaperi tulee vielä tarpeeseen.

Joppos123 kirjoitti...

Phersmerkka mimmit ovat asia erikseen. ISIS:n jätkät kyykytti niitä aika pahasti ja ketään ei kiinnostanut. Suurin huoli, että paskapäät 2015 pääsi tänne sikailemaan v
Phersmerkkat olivat jos silloin valmiita ottamaan kuulan kalloon.
Onhan tuo voimavara saatana sikaillut, siis arabit.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123.

Viesti1: Kiitos hyvistä huomioista PV:stä. Ja mitä tulee koronaan niin minähän en tiedä mitenkä sen kanssa viisaimmin olisi pitänyt toimia mutta hallituksen ”arvotaan päivittäinen toimenpide” ei varmaankaan ole sitä viisainta. Ja on jokseenkin järkyttävää huomata kuinka Marinin paperista lukeminen on nostanut hallituksen suosiota. Tosin, se tuskin kestää pitkään. Ei ainakaan ensi eduskuntavaaleihin.

Viesti2: Tämän viestin jätin julkaisematta. En siksi, että se olisi ollut huono. Päinvastoin. Mutta siitä joku saattaisi saada vihiä että kuka kommentin oli kirjoittanut. En halua, että kukaan kommentoija joutuu kuseen blogini takia. Toivon, että ymmärrät ratkaisuni.

Viesti3: Ja virallisen ajatuksen mukaan tänne tulleet arabit ovat täysin samanlaisia pohjoismaalaisia lällydemareita kuin me suomalaisetkin.

Joppos123 kirjoitti...

Ei siinä mitään Ykä, ymmärrän ratkaisusi. Yritin vain avata firman ajattelutapaa tietyissä asioissa.
Ihan oikea päätös.

Anonyymi kirjoitti...

Mun tyttären mies on armeijassa kanssa kapitulanttina, kuten vanha sanonat kuuluu. Ei me näistä oo puhuttu, eipä oo nähtykään sitten viime sykssyn, mutta kuunnelleut ns. herkällä korvalla juttujaan aina kun tilaisuus tulee. KOvin on samaa mieltä asioista kuin Joppos, mikäli minä mitään mistään ymmärrän. Ja se ei oo paljo se, se minun ymäärrys. Johan sen sanoo mun nikkikin, Huru-ukko:)

vieras kirjoitti...

Saapuiko sähköposti?

Anonyymi kirjoitti...

http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2019/11/metsastajilla-menee-ihan-vitun-hyvin.html

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se Manna Sarin on sitte ihqu ja pätevä!

Osaa lukea ääneen paperista, ihan tavaamatta. Juku!

Ja pysyy jämäkästi valitulla linjalla.
Covid ei leviä suomeen, eikä se ole flunssaa kummempi.
Suojaimia on riittävästi.
Kyllä se leviää, muttei se ole flunssaa kummempi.
Se on tappavampi kuin espanjantauti.
Rajoja ei voi sulkea.
Suojaimia ei ole, eikä niistä olisi kumminkaan hyötyä.
Rajat suljetaan.
Se leviää väistämättä koko väestöön, loivennetaan tartuntojen nousua. Hankitaan laumaimmuniteetti.
Tukahduttaminen ei ole mahdollista.
Ei me mitään laumaimmunitettiä olla hankkimassa.
Virus tukahdetaan.

Mitähän huomenna?

Suojaimista puheen ollen, hommasin paitsi kunnollisia kuonokoppia, pari uutta NBC-suodinta kyöstiini. Tehoaa ihan varmasti viruksenkin. Rukan sadeasu ja kontio-saappaat löytyy myös. Nitriilihanskoja kans. Isopropanolia ja tenua on tarpeksi. Että ei mulla muuta: Covid19 - tuu tasaselle.

Töissä kiertäville asentajille löytyi suojapukuja, homesuojaimia alun perin. Varusteleka myi intin uudenmallisia kyöstejä ja uusia suotimia - puolalainen ylijäämäkin on pätevää tavaraa, se niiden naamari on kai aito ranskis. Näppisten päälle suojia löysin asiakkalle asiakkaan omasta varastosta - ex työnantaja kun on ja muistin missä olin niitä nähnyt, uusiakin saatiin kun keksittiin kuka niitä myy. Ja master purkittaa passelia desinfiointiainetta.

Kyllä tämä tästä. Hallituksesta huolimatta.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Huru-ukolle, vieraalle, Anolle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Se viesti oli erittäin hyvä, samoin kuin yksityisviestisi. Jatkuvaa pärjäämistä!

Huru-ukko: Luulen, että melkoinen osa kapiaisista on samoilla linjoilla kuin Joppos123.

vieras: Perille tuli, kiitokset.

Ano: Kiitos linkistä. Tää oli uusi tuttavuus mutta täytyykin ryhtyä seuraamaan.

Pyssymies: Joo, kyllä huulipunahallituksen kohdalla voi todeta että ”arvotaan päivittäinen toimenpide”. Mullahan löytyy kotoa armeijan vanha nasse. Tosin sen jokapäiväinen käyttömukavuus ei ole ehkä ihan ykkösluokkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kaikessa Ruotsin mallin mukaan:

https://yle.fi/uutiset/3-11354610


-Tvälups-

Jk niin ja -mies sanan -henkilöksi vaihto eli nyt ratkotaan niitä todellisia ongelmia...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri. Mitä tähänkään enää sanoisi? Jos se toimii, räplää se rikki.

Kalevi Nissila kirjoitti...

Tämä ei liity mitenkään käsiteltävään asiaan - taaskaan. Samarinin jämäkän linjapuheen jälkeen kuvittelin tilannetta, jossa vuoden 1944 kesäkuussa Kannaksen suurhyökkäyksen aikana johto olisi ilmoittanut, että syksyllä on tulossa uusi pahempi hyökkäysaalto. Ja se tulee kestämään ainakin seuraavat viisi vuotta, tai sitten ei. Koittakaa kestää...Puhuttiin myös metsäkaartilaisista (Pari viikkoa sitten haukuttiin kaikki yli 70-kymppiset jotka olivat ulkona tms). Tuli vaan mieleen Marinin hallituksen johtamistyylistä Ruotsin mallin mukaan. Jatkakaa samaan malliin... kyllä se siitä... asiat tärkeysjärjestykseen sanoi Pekka.

Anonyymi kirjoitti...

Melko koomista, että häiskä hehkuttaa kuinka aseet, väkivalta, sotiminen yms tuntuu hyvältä. Hän puhuu kuitenkin leikkimisestä. Leikkiaseet, mielikuvitusväkivalta ja tietokonemaailmassa sotiminen. Hurjista muisteloista poiketen ei kuitenkaan ollut mitää oikeita aseita, keneenkään ei sattunut. Ei vaaraa minkään laista. Jotenkin tuossa olis havaittavissa pientä hahmotushäiriötä. Olen muuten vakuuttunut, että poikien taisteluleikit juontavat enemmän biologiasta kuin kulttuurista. Mikä on se kulttuuri jossa ei poikalapset "taistelisi." Vaan kaippa oli taas tarkoitus päivitellä väkivaltaista länsimaista kulttuuria. Väkivaltaista verrattuna...niin mihin toiseen kulttuuriin vertattuna. Taitaa olla niin että olemme jo nyt "edelläkävijöitä" tässä miesten kuohitsemis hössötyksessä. Itse olen sitä mieltä, että miesten tulee oppia hallitsemaan väkivaltaisuutensa, ei tukahduttaa sitä. Koska kaikista haihatteluista huolimatta sillä on edelleen käyttöä. Idea että on jotenkin moraalista tehdä itsestään heikko on suorastaan sairasta. Vaan taitaa näissä feministejä myötäilevissä miehissä jälleen kerran kiteytyä se seikka että niin monessa asiassa on perimmältään kyse pillusta. Kuten Joe Rogan näistä toteaa: "I see what you are doing there. You can't run fast. You can't pick things up. But you still want to fuck."

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa "asehivelyssä" on kyse ikiaikaisesta ilmiöstä. Vätys joka haluaisi mutta ei uskalla haluaa kuitenkin vähän olla. "Minulla ja Lauri Törnillä on asemuistoja..."

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kalevi Nissilälle, Ano1.lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Kalevi: Sinänsä on hyvä ettei tuo itänaapuri ole väsäämässä hyökkäystä tännepäin. Siinä vaiheessa kun huulipunat vielä miettisivät että kannattaiskos se liikekannallepano tehdä niin tankit olis jo Helsingissä.

Ano1: Olet oikeassa. Sinänsä sallin tuolle tyypille mielipiteensä. Mutta en sitä että Yle käyttää sitä opetusmateriaalina.

Ano2: Hjuu, Törnin asemuistot olivat oikeita eikä kuviteltuja.

Kalevi Nissila kirjoitti...

Nyt ei pitäisi kenellekään olla epäselvää, miksi johtaviin tehtäviin, kuten ministereiksi, pitää valita kokenut ja osaava. Tilanteen päällä ollessa ei ole varaa ruveta opettelemaan tarvittavia asioita, kuten Pyssymies pienellä otoksellaan Marinin toimista osoitti. Sama koskee Yleisradion johtoa (hallitus ja sen valitsema tj). Valintakriteereistä näyttää puuttuvan kelpoisuus tehtävään. Ei tulisi mieleenkään valita sellaista isännöitsijää, joka ei ymmärrä kenen (osakkaiden) etuja hänet on palkattu ajamaan (viittaan kommenttiini 14. toukokuuta 2020 klo 20.06).

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti:"Melko koomista, että häiskä hehkuttaa kuinka aseet, väkivalta, sotiminen yms tuntuu hyvältä. Hän puhuu kuitenkin leikkimisestä. Leikkiaseet, mielikuvitusväkivalta ja tietokonemaailmassa sotiminen. Hurjista muisteloista poiketen ei kuitenkaan ollut mitää oikeita aseita, keneenkään ei sattunut. Ei vaaraa minkään laista. Jotenkin tuossa olis havaittavissa pientä hahmotushäiriötä. " - Tässä ollaan aika lailla tuon Anttoon sepustuksen ytimessä.

Ammoin oli ihan selvää, että aseet on aseita, lelut leluja. Aseilla ei leikitä, leluilla leikitään. Aseilla ei leikitä ikinä - tämä oli hyvin, hyvin selvä juttu. Aseilla ja leluilla on eronsa. Korkkipyssy sanoo poks. Niin sanoo Suomen Leijonakin, paljon kovemmalla äänellä, pitää pitää korvatulppia radalla. Pystykorva jyrähtää, kuuluu läpi korvatulppien ja -kuppienkin pikkukillin mieleen jääden. Maalin taakse, ampumaradan penkkaan tulee pesuvadin kokoinen monttu hiekkaan luodin iskemästä. Mutta ei kuulu lännensarjojen "piuuuuu" -ääntä.

Noista tietokonepelien ampumajutuista paras on gorilla.bas. Uusissa peleissä on sama vika kuin autopeleissäkin. Auton liikkeet, sivuttaiskiihtyvyys, tärinä, äänet - tuntuma puuttuu kokonaan. Päätä kääntämällä näkyy seinä, ei sivuikkunan näkymä tai kartanlukija. Ampumapelissä ei tähdätä aseella tai aseen tähtäimellä vaan kursorilla. Ase ei liiku ruumiin liikkeellä tai käsien liikkeellä. Liikkuu hiirikäden liikkeellä. Ase ei potkaise , ei jyrähdä. Rekyylinhallintaa ei voi hallita. Liikkuminen ei edellytä ruumiinhallintaa, eikä ampuminen. Ja peli on peliä, ei totta.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kalevi Nissilälle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Kalevi: Lisätäänpä tähän se että nyt vallassa ovat sertifikoidut utopistit. Kun korona haipuu niin vauhti varmasti kiihtuu.

Pyssymies: Aseitten kanssa on juuri noin. Pelipuolesta en osaa sanoa mitään kun en ole koskaan siihen oppinut ja innostunut. Mutta onhan totta että hiiren käyttäminen ja aseen käyttäminen ovat kaksi hyvin eri asiaa.

Kalevi Nissila kirjoitti...

Se on aina mukavaa verrata todellisuutta siihen, mitä sen pitäisi olla. On jonkinlainen referenssi, josta näkee muutoksen ajan suhteen. Tästä voidaan sitten ennakoida tarvittavat toimenpiteet:)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Kalevi. Tuosta tuli mieleen blogikollega Jaska Brownin mainio heitto:

https://jaskanpauhantaa.blogspot.com/2013/06/sivallus-cclxvi.html

Kalevi Nissila kirjoitti...

Kappas vaan! Sama lopputoteama todennäköisesti täysin eri kautta. Omassa kommentissani kyse oli säätötekniikasta. Yksinkertaisuudessaan esimerkiksi paperikoneen (kansa) säätöyksikkö (hallitus) ohjaa (lait/toimittelijat) moottoreita (työ/toiminta). Jotta paperirata (normaalitila) ei katkea, tarvitaan toimiva takaisinkytkentä (mielipide) joka korjaa mahdolliset poikkeamat. Nämä ovat fysiikan perusasioita ja voidaan käyttää muihinkin järjestelmiin.

Itse ihmettelen, mistä todellisuudessa tämä hallitus saa sen takaisinkytkentäinfon (EU/Nato)!!? koska koneisto on selvästi ajautumassa kaaokseen. Ei ainakaan sieltä mistä pitäisi (vihapuheeksi leimattu, vaalit). Muutosnopeus (koronan inertia) olisi myös hyvä arvioida, jos/kun hihna katkeaa jne... Insinööriajattelua, toivottavasti tästä sai selvää :)

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Fantasiasta toiseen: https://twitter.com/Lassukat/status/1261551211536420864

Tahtoisin nähdä sen 60 kiloisen tasa-arvopalohenkilöoletetun joka pukee päälleen raskaan sammutuspuvun ym. härpäkkeet (noin +25kg), kiipeää letkujen ym. varustuksen kanssa (n. +10-30kg) 9 kerrosta portaita ylös ja savusukeltaa palavasta asunnosta sen tajuttoman +100kg henkilöoletetun.

https://motiivilehti.fi/lehti/artikkeli/palomies-jaksaminen-taman-pojan-elakeika-on-68-vuotta-ja-rapiat/
https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2015061119844280

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kalevi Nissilälle ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne.

Kalevi: Tuo mm. Anna Kontulan inhoama ”insinööritodellisuus” on kuitenkin se, joka pitää tätä infrastruktuuria pystyssä.

VNV: Jep. Täysin järjetöntä. Pohjautuu ajatukseen ”joo nainen ei ehkä pysty samaan kuin mies mutta naisella on kuitenkin oikeus kun se on nainen”. Nää ihmiset ovat katselleet liikaa amerikkalaisia tv-sarjoja.

Kalevi Nissila kirjoitti...

Tasa-arvohenkilöoletetuilla on mielikuva, että maansiirtoon tarvittava kuorma-auto on korvattavissa lavapakulla. Näillä on suuruusluokkaharha.

Kalevi Nissila kirjoitti...

...jatkuu. Nämähän Anna Kontulan tyyliset pitävätkin insinöörejä tylsinä tyyppeinä, koska he tulevat aina niiden faktojensa kanssa sotkemaan selviä kuvioita - ei ole kuulemma mielikuvitusta :)

Anonyymi kirjoitti...

Gorilla.bas on basic-ohjelma. Kovaa kamaa 80/90-luvulta. Kaksi kingkongia nakkelee toisiaan räjähtävillä banaaneilla. Manhattanin siluetin tapaisessa maastossa. Koro ja lähtönopeus valittavissa. Värejä oikein 16 käytössä muistaakseni. Vai oliko neljä - hm.

Peli on hauska ja tykin ampumamenetelmästä jotain tajuavalla on etu puolellaan. Samoin matemaattisesti lahjakkailla. Ja systemaattisilla tosikoilla - kommentoivat kakkosiksi jääneet.

Uudemmat ampumapelit on yhtä realistisia, tavallaan. Niiden aseet näyttää oikeilta mutta on yhtä tosia kuin räjähtävät banaanit. Kokemus reaalitodellisuudesta tekee niistä ainakin minunlaiselle tosikolle niistä liian tyhmiä pelattaviksi.

IL2:n versioita olen huvikseni pelaillut. Kas, ei mulla ole kokemusta oikeasta lentämisestä kovin paljoa. Todellisuus ei siis pilaa pelikokemustakuin vähän. Oikeasti häiritsee kyllä, ettei kiihtyyyttä tunne tai kallistuksia, eikä tärinöitä. Eikä tähtäinkään toimi niin kuin oikea tähtäin, päätä siirtämällä ei voi kurkistaa vieritseen. Mutta nuo siedän, siedin oikeastaan. Pariin vuoteen en ole "lennellyt". Ei vaan ehdi ihan kaikkea touhuta.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

‪Yrjöperskeles‬ sanoi...
Niille Peshmergan naisille pitää nostaa hattua.
14. toukokuuta 2020 klo 22.56
_________

Niin, mitähän niille pitää nostaa . . .

Monet pojat ihailevat pyssytyttöjä ymmärtämättä suurempia kuvioita.
Olisiko CIA'n luoma kuvahahmo se?

Terv.
— Tinahattu —

QroquiusKad kirjoitti...

Palomiesten, korjaan pelastushenkilöoletettujen valintakokeita pitäisi siis tasa-arvoistaa, että saataisiin alalle enemmän naisia. Kuten veli VNV totesi, niillä valintakokeilla on tietty funktionsa:
ellei niitä kykene läpäisemään, ei myöskään kykene selviämään koulutuksesta. Meille siis halutaan pelastushenkilöoletettuja, jotka eivät kykenisi tositilanteessa työhönsä.

Toisaalta poliisikoulutuksen valintakokeissa on vuosikymmenet ollut naishakijoille helpotetut vaatimukset; ilmeisesti jo siitä asti kun naiset alkoivat hakea poliisiksi, en tiedä.
Tämä herättää kysymyksen:

onko naispoliisikokelailla siis helpotettu koulutus miehiin verrattuna? Jos on, miten heidän sitten voidaan odottaa selviävän samoista virkatehtävistä kuin vaativamman koulutuksen suorittaneet virkaveljensä?
Jos kaikki saavat saman koulutuksen, miksi sitten miehillä on vaativampi valintakoe? Eihän siinä olisi mitään järkeä, jos koulutus olisi sama.

Olisiko kuitenkin niin, että naispoliisit ovat vähän niin kuin leikisti poliiseja? Internetissä on nähtävillä video, jossa yksi turhapaikanvaatija heittelee ympäriinsä kolmea ruotsalaista naispoliisia, jotka näyttävät olevan suurin piirtein samaa kokoa abdullahin kanssa.

Ovatko nämä pelastushenkilöoletettujen valintakokeiden ja sitä myötä koulutusvaatimusten helpottajat mahtaneet ajatella, että he itse saattavat joutua rojukasan alle palavaan taloon, ja apuun tulee kolme pelastushenkilöoletettua, jotka eivät kykene auttamaan häntä millään tavalla, kun voima ja massa eivät vaan riitä?

Ehkä eivät. Lisäksi liian monella tuntuu olevan käsitys, että feministinen fantasia naisen kykenemisestä aivan kaikkeen mihin mieskin ei ole fantasia, vaan fakta. Sitten joudutaan liian myöhään tajuamaan, ettei se perkelevie ollutkaan fakta.

Sitten huudetaan apuun sitä miestä, jota nainen tunnetun feminenttilausuman mukaan tarvitsee yhtä paljon kuin kala polkupyörää. Entä jos miestä ei silloin enää olekaan saatavissa apuun;
on vain sukupuolineutraalioletettuja?

Anonyymi kirjoitti...

Lisävalaistusta asiaan:

"Sensuurikohun keskiössä oleva Ylen kolumnituottaja
R a k e l L i e k k i on muuttanut Twitter-tilinsä ja bloginsa näkyvyyttä. Toiminta viittaa vuosikymmenen pituisen aktivistitaustan jälkien peittelyyn.

Suomen Uutiset on kertonut tällä viikolla Ylen räikeän yksipuolisista kolumnistirekrytoinneista sekä Ylen harjoittamasta sensuurista. Ylen korkein johto on kiistänyt ongelmien olemassaolon täysin. Yhtiön käsityksen mukaan Ylen kolumnit ovat monipuolisia ja kaikenlainen kritiikki on ”höpötystä”.

Skandaalin paisuessa kohun keskiössä oleva kolumnituottaja Rakel Liekki on rajoittanut tietojensa näkyvyyttä netistä. Hän rajoitti lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Twitter-tilinsä näkyvyyttä. Lisäksi hän on lukinnut bloginsa.

Mikä on motiivi tällaiseen pimittämiseen?

Liekkiä kohtaan on esitetty kasvavaa kritiikkiä räikeästä puolueellisuudesta ja politikoinnista. Hänen sometilinsä ovat antaneet tästä kouriintuntuvaa näyttöä. Tietojen poistamisella asian selvittäminen vaikeutuu olennaisesti.

Rakel Liekillä ei ole journalistista koulutusta. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi 2001 Pohjois-Karjalan AMK:sta, pääaineenaan maalaus. Tätä taustaa vasten on erikoista, että Yle on antanut Liekin käsiin poikkeuksellisen paljon mediavaltaa.

Liekillä on näpeissään huomattavasti enemmän kirjoittajia ja mediavaltaa kuin keskimääräisellä suomalaisella päätoimittajalla."

jatkuu..

Anonyymi kirjoitti...

.."Hän toimii tuottajana Ylen kolumnien verkkoalustalla, ja hän pyörittää kahta eri kirjoittajarinkiä, joissa on pitkälti yli 50 kirjoittajaa. Osa kirjoittajista on Ylen ulkopuolisia – he tekevät kolumneja. Osa kirjoittajista on Ylen omia työntekijöitä – he puolestaan tekevät blogeja.

Rakel Liekki päättää koko tämän suuren joukon kirjoituksista. Hän sanelee koko tälle ihmisjoukolle, mitä nämä saavat kirjoittaa ja mitä eivät. Hänen päätettävissään on, mistä ylipäätään Ylen ammattitoimittajat saavat blogeissa kirjoittaa. Liekki päättää, keitä Ylen kolumnien kirjoittajaksi nostetaan ja keneltä kirjoituksia ei enää tilata. Suomen Uutisten useista lähteistä saamien tietojen mukaan epämieluisiksi koettujen kirjoittajien kirjoitustahtia harvennetaan. Liekki määrittelee myös aiherajaukset.

Kolumnisteina ja bloggareina toimii yli 50 ihmistä. Heidän joukossaan on kymmeniä vihervasemmistoon kuuluvia. Arvokonservatiiveja ei ole ainoatakaan.

Kun asiaa tiedustelee Liekiltä itseltään, hän muuttaa sometiliensä näkyvyyttä.

Kolumnituottajana toimi aikaisemmin usean vuoden ajan Ville Laakso, sen jälkeen Arto Nieminen. Ennen Liekin paluuta Ylelle Nenäpäivä-säätiöstä työhön osallistui myös Image-lehden päätoimittajan paikalta Ylelle siirtynyt Heikki Valkama. Rakel Liekki aloitti kolumnien tuottajana heinäkuussa 2018.

Liekin toiminta nousi rujolla tavalla pintaan professori Janne Saarikiven tapauksessa. Liekki, jolla ei ole tiedejournalistin taustaa, katsoi asiakseen sensuroida kielitieteen professori Saarikiven analyysin, joka liittyi tämän omaan tutkimusalaan. Saarikivi kirjoitti siitä, että Sanna Marinin hallitus on käytännössä antanut väärää mielikuvaa ihmisten perusoikeuksia koskevista rajoituksista. Useat suomalaiset viestimet nostivat myöhemmin Saarikiven kirjoituksen uutiseksi.

Kaikkein törkeimpiin esimerkkeihin kuuluu pitkän linjan politiikan toimittajan Sanna Ukkolan kohtelu. Hänet Liekki laittoi kirjoittamaan mm. ruoanlaitosta. Ukkola irtisanoutui 2019 Yleltä. Hän mainitsi yhdeksi lähtönsä syyksi kolumnien rajoituksen.

Mistä oikein on kyse?
Mistä Liekin toiminnassa sitten on kyse?

Lyhyesti sanottuna: poliittisesta aktivismista.

Yle on nostanut erittäin merkittävään ja vaikutusvaltaiseen asemaan Liekin, jolla ei ole merkittäviä journalistisia näyttöjä, mutta sitäkin enemmän näyttöjä poliittisesta aktivismista.

Liekin aktivistipolku on ollut vuosikymmenen ajan täysin julkisesti näkyvillä. Hän ei ole itse taustojaan peitellyt, päinvastoin.

Voima-lehti kysyi haastattelussaan jo 2009, pitääkö Liekki itseään aktivistina. Hän vastasi: ”Jotain sinne päin. Tiedostavat nuoret, jotka haluavat parantaa maailmaa, eivät yleensä luota kankeisiin, toistensa näköisiin puolueisiin, vaan lähtevät mukaan yhden asian liikkeisiin ja rupeavat aktivisteiksi. Niin toimin minäkin nuorempana.”

Seura-lehden haastattelu 2013: ”Yritän tasaisin väliajoin osallistua mielenosoituksiin. Minulle ei riitä se, että painan facebookissa tykkää-nappia tai jaan jonkun linkin eteenpäin. En halua olla niitä ihmisiä, jotka katsovat asioita sivusta.”

Liekki kampanjoi turkistarhausta vastaan, Animalian, Greenpeacen, vasemmistoliiton, feminismin, #metoo:n, Tahdon-kampanjan ja lukuisien muiden asioiden puolesta.

Hän muun muassa myi omaa taidettaan tukeakseen vasemmistoliiton kansanedustajaehdokkaan kampanjaa. Hän myös osallistui näkyvästi ehdokkaan kampanjaan. Tämä tieto on Liekin blogissa, jonka hän nyt poisti näkyvistä.

”Olen poliittisesti vasemmalle kallellaan ja kiinnostunut yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta”, Liekki tiivisti IL:n haastattelussa, jossa kerrottiin hänen ryhtyneen SDP:n pää-äänenkannattajan Demarin kolumnistiksi.

Ylen kolumnialustan määräysvalta antoi lopulta Liekin käsiin paljon suuremman megafonin, kuin mihin hän aikaisemmilla tempauksilla ylsi. Yli vuosikymmenen kestänyt aktivistin ura jatkuu, nyt merkittävässä tehtävässä, julkisen palvelun Ylellä.

Liekillä on toiminnalleen Ylen korkeimman johdon hyväksyntä."

SUOMEN UUTISET

-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Rahaa riittää kaikkeen tarpeelliseen, kuten: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006510857.html

Kuinkas sitten punainen tai vallinainen? Muutettava neutraaleiksi!


Tämä kohkaaminen on karannut täysin näpeistä kun huomioidaan, että meitä suomalaisia on vain viisi ja puoli miljoonaa ja vaikka katoaisimme maapallolta kokonaan niin se ei kokonaistilanteessa näkyisi millään muotoa.
https://yle.fi/uutiset/3-11355531

Huomioiden vielä kuinka ilmasto ei olekään lämpenemässä vaan päinvastoin:
https://www.livescience.com/61716-sun-cooling-global-warming.html

Siinä ei paljoa aurinkopaneelit lämmitä kun ko pallon lämmönsäteily pienenee 50 vuoden ajaksi. Paitsi olen lukenut, että aurinkokuntamme "ilmastonmuutos" on sekin ihmisen co2 päästöjen seurausta...


-Tvälups-

QroquiusKad kirjoitti...

Rakel Liekin uralla lienee varsin paljon näyttöä aktivismista ja sensellaisesta, mutta en oikein osaa sanoa niistä, koska en ole Rakelin tätä urapolkua enää niin seuraillut.

Minä kun muistan Rakelin sillä uralla, jolla hänen urapolkunsa keskeinen osa oli uransa esitteleminen mahdollisimman monella täytteellä mitä lukuisimmalle yleisölle.

En minä Rakelia paheksu, en tuomitse enkä soimaa. Kysyn vaan, että voisiko Jussi Halla-aho olla nyt pääoppositiojohtaja, jos hän olisi rakentanut uransa pornografistisena penistelydemonstraattorina?

Epäilemättä monenkin mielestä. Ikävä kyllä. Se kun ei tiedä hyvää seuraaviin vaaleihin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kalevi Nissilälle, Pyssymiehelle, Tinahatulle, Qroquius Kadille ja Taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne.

Kalevi: Totta joo ja toi kuorma-auto/lavapaku-vertaus oli kyllä osuva.

Pyssymies: Mulla se pelaaminen jäi siihen kun 1980-luvulla tuli vähän pelattua Commodore 64:lla semmoista Elite-avaruuspeliä.

Tinahattu: CIA on kyllä sotkenut sormensa moneen asiaan mutta kurdit aloittivat sen itsenäisyysrähinänsä ihan omin pöin.

Qroquius Kad: Kaiken kaikkiaan totta. Tässä ollaan menossa siihen suuntaan että fysiikkakin on vain sosiaalinen konstruktio. Se on todistettu olevan sellaista koska jenkkisarjoissa naiset panee miehiä turpaan. Mitä muuten naispoliiseihin tulee niin onkohan niillä sovelletut aseenkäyttökurssitkin? Meinaan, kannattaakohan pitää pistooliaan kuvan esittämällä tavalla tarjolla rikolliselle?

https://1.bp.blogspot.com/-ulbtsd-LgPU/XYz2xIgrbJI/AAAAAAAAIXg/xgue9TgPQCgbq1YMJA5TwRj8HXXKPu5sACLcBGAsYHQ/s1600/15e42.jpg

Muutenkin tuon kuvan minä miellän lähinnä poliisin alennustilaksi.

Tvälups:

Yle & R. Liekki: Kaiken kaikkiaan tämä osoittaa kuinka verorahoitteinen Yle hieroo punavihreyttään päin kansalaisten pärstää ja osoittaa että se voi tehdä aivan mitä lystää.

Ammattinimikkeistä: Ja kuinkahan suuri kansanliike tätä sitten onkaan mahtanut vaatia?

Ilmastosta: Joo, sen maailmanparantamisen pitää onnistua eikä järki saa olla sen tiellä. Pistää vituttamaan.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

On kyllä myönnettävä Rakelin "kunniaksi", että hän näyttöjensä perusteella vaikuttaa koko tähänastisen uransa aikana aina panneen parastaan... :D

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vittuuntunut NettoVeronmaksaja. Joo, tosin noin YLEensä olisi ehkä parempi jos hän olisi pysynyt entisessä ammatissaan.

Anonyymi kirjoitti...

Feministinen kostoliike:
Uransa alkupuolella Rakelia pantiin halvalla mm panokoulu tv-sarjassaan. Nyt hän maksattaa meille potuntaimet taimipottuina ja vuorostaan panee koko kansaa halventavan halvalla.


Olipa kyseessä ilmastonmuutos, "pakolaiset", ID2020 sotu-uudistus, who:n lisärahoitus tai ammattinimikkeiden myllerrys niin nykyinen hallituksemme lakeijoineen näyttää panevan parastaan saadakseen maamme kaaokseen ihan sen kaaoksen vuoksi.

Covid19 on toimittanut tässä erinomaista sumu-/savuverhon roolia...

HVK:n roistoepäilty irtisanottiin jo poliisitutkinnan alettua mutta eräs ulkokanisterimme (PH) saa jatkaa toimessaan/virassaan vaikka on samaisen KRP:n tutkinnan alaisena omista rikkomuksistaan/virkarikoksesta epäiltynä.
Kuinkas se olikaan: laki on kaikille sama..? suomalaiset luottavat poliisiin, joka on toimissaan tasapuolinen kansalaisia kohtaan..?


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri. Sinänsä kyseinen naisoletettu saa olla tietysti mitä mieltä lystää mutta kun Yle on palkannut hänet juuri mielipiteittensä vuoksi voidaan todeta että nykyinen Yle on jo huomattavasti härskimpi kuin Reporadio aikanaan. Palaan tähän ja muutamaan muuhun asiaan blogissa varmaankin huomenna. Mitä tulee ulkokanisteriin niin usko huviksesi että jätkäoletettu on samassa hommassa seuraaviin vaaleihin saakka. Ei korppi korpin silmää noki.

Anonyymi kirjoitti...

Poliisikoulun ja palo-opiston - vai mikä sen nimi nykyään onkaan - pääsykokeissa mitataan kykyä liikuttaa painavaa kohdetta. Kykyä kohdistaa voimaa.

Palomiehen kun pitää pystyä roudaamaan savusukellustamineissa tajuton samaisiin tamineisiin pukeutunut tajuton kollegansa ulos palon keskeltä. Ja poliisin pitää pystyä kuljettamaan ämpylevää epäiltyä. Painista, judosta, nyrkkeilystä poiketen näissä lajeissa ei ole painosarjoja, eikä miesten- tai naistensarjoja.

Kummassakin hommassa tarvitaan voimaa ja taitoa. Taito voi korvata voimaa ja päinvastoin. On miehiä jotka eivät selviä kokeista ja on ehkä naisia jotka selviävät kokeista. Kokeista selviäviä naisia on vähemmän kuin kokeista selviäviä miehiä. Tämä ei ole syy muuttaa kokeita. Ei ylioppilaskirjoituksissakaan ole tyhmille omaa koetta. Ainakaan vielä.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Pelkkää hyvää

https://www.youtube.com/watch?v=igx86PoU7v8


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja Taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Juuri näin.

Tvälups: Kiitos linkistä.