maanantai 14. marraskuuta 2022

MILJARDIT PAUKKUU

Tilastosivusto Worldometerin mukaan maailman väkiluku ylittää huomenna tai viimeistään ylihuomenna kahdeksan miljardin rajan. Kun klikkaa tuota Worldometeriä niin huomaa, kuinka pelottavalla vauhdilla luku kasvaa.

Ja väestöräjähdys on se todellinen ongelma.

Ongelma ei ole suomalainen henkilöauto.

Ongelma ei ole suomalainen kuorma-auto.

Ongelma ei ole suomalainen maanviljelijä.

Ongelma ei ole suomalainen motokuski.

Ongelma ei ole saunaansa lämmittävä suomalainen.

Ongelma ei ole lihaa syövä suomalainen.

Mutta utopiassaan elävä vihervasemmisto pitää juuri noita ongelmana eikä halua edes puhua väestöräjähdyksestä. Muuta kuin ottamalla ylijäämäväestön Suomeen. Hyvänä esimerkkinä oli muutama vuosi sitten Heidi Hautalan tiedostava lausunto:

Puhe Afrikan väestöräjähdyksestä on vanhanaikaista, ei ole mitään väestöpommia. On vain valtavaa köyhyyttä ja osattomuutta.

Ja juu, ongelma ei ole myöskään isänpäiväkortin lesbopariskunnille aiheuttama henkinen pipi vaikka Helsingin Pravda niin julistaakin.

Mietin vaan, että natkuttavatkohan nuo feministitoimittajat äitienpäiväkorteista? No, seuraavaa miljardia odottaessa.


45 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuskin ne äitienpäiväkorteista pahastuvat, onhan äiti kuitenkin naisoletettu heidän mielestään. Tavallisten ihmisten mielestä hän on OIKEA NAINEN, ei mikää oletettu. Joskus oli "juttu" jossa lesboparilta kyseltiin lapsen alkuperää, niin vastaus oli, että me hankittiin lapsen siemen reilun kaupan tarjouksesta. No, jutut on juttuja, joskus vaan niissäkin on totta ainakin toinen puoli, joskus jopa molemmat.?
Huru-ukko
PS. Minä sain etukäteen isänpäivälahjan, tyttären pojan 11.11. Saman päivänä Herson vapautettiin.
Slava Ukraini!

Anonyymi kirjoitti...

Miesviha on suomessa saanut naurettavat mittasuhteet. Ja tarkoitan rasistisesti suomalaisia miehiä kohtaan. On uskomatonta, että tuollainen kirjoitus julkaistaan. Samaan aikaan, transpappi vittuili isille. Samaan aikaan, hallitus, järjesti istunnon naisvoimin, viestinä.

Heikki kirjoitti...

H.Hautala oli nuorena äkäinen vasemmistolainen, mutta vihreät löydyttyäään puhkesi kukkaan. 30v suorastaan säteili. Nyt jo väsähtänyt. Ikätoveri.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Anolle ja Heikille & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Herojam slava! Ja onnea mainiosta lahjasta.

Ano: Tämä on se nykypäivän suomalainen linja. Normaali on sairasta ja tuomittavaa.

Heikki: Joo, mutta ikä ei ole tuonut mukanaan viisautta.

QroquiusKad kirjoitti...

Suomalaiset viherkommunistit eivät puhu maailman liikakansoituksesta mitään, koska se on asia johon he eivät voi vaikuttaa.

Mutta suomalainen henkilöauto, suomalainen kuorma-auto, suomalainen maanviljelijä, suomalainen motokuski, saunaansa lämmittävä suomalainen...
Heihin kaikkiin suomalainen viherkommunisti voi Rysselin vahvistuksella vaikuttaa, vaikka ei sitä tarvittaisikaan;
suomalainen alistuu ihan vapaaehtoisesti.

Ja voi kuinka hyvältä se suomalaisesta viherkommunistista tuntuukaan!

Mitä isänpäivään tulee, isäni on kuollut eikä minulla ole omia lapsia, joten isänpäivää ei saa viettää koska en voi osallistua siihen!
Tätä kaikki aisanosaiset tarkoin noudattakoot, etteivät loukkaisi minun Pyhiä Tunteitani!!
Nih!!!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Osuit asian ytimeen. Ainoa paikka, jossa suomalainen vihervasemmistolainen voi ruokkia egoaan on Suomi. Isänpäivätunteitasi ei oteta huomioon. Jaa miksikö? Koska sinä olet mies.

Anonyymi kirjoitti...

Niin QK, kuten Yrjö tuossa sanoi,sinä olet MIES, et olettu. Ja nykysuomessa ei miesten tunteita oteta huomioon. Ei ole otettu aikoihin vaan ei anneta sen lannistaa, ollaan vaan miehiä, persvoäijiä tai miksi ne meitä sanovatkaan. Ollaan ylpeäsi MIEHIÄ!
Huru-ukko
PS. Ja Yrjölle kiitokset lahjaonnittelusta:)

Ha-nostri kirjoitti...

Punavihreät eivät puhu väestön liikakasvusta, koska se koskettaisi heidän kaikkein parasta erityishienoa maskottiaan islamilaisia. Islamilaisten täytyy saada lisääntyä holtittomasti raiskausten, moniavioliittojen, sukuelinten silpomisten ja äo 68:n innottamana, koska he ovat niin ihquja.

Anonyymi kirjoitti...

Ei ihan liity otsikkoon, mutta Porissa on viisaita päättäjiä. Kiurua ei valittu johtajaksi eli Suomi-Pori 10-0. Kiuru hävisi suljetun lippuäänestyksen 44-14.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja Ha-nostrille & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Jep. Ollaan ylpeästi miehiä. Miehet tämän maan pitävät pystyssä. Ja lätsännosto Porille. Eivät porilaiset mitään niin pahaa ole tehneet että ansaitsivat Kiurun kiusakseen.

Ha-nostri: Tuo on totta. Tai kysehän on heidän islamilaisista rakentamasta mielikuvasta.

QroquiusKad kirjoitti...

Minun on pakko olla mies, kun ei sitä sukupuolta voi oikeasti vaihtaa enkä osaisi olla nainen.

Sitä vaan hieman ihmettelen, että jos alkaisin kokea olevani Suomen marsalkka Mannerheim, ei minulle alettaisi puuhata ylennystä eikä ylipäällikön etuuksia, vaan antipsykoottista lääkitystä korjaamaan aivojen horjahtanut elektrokemiallinen tasapaino.
Sen jälkeen olisi vuorossa vaikea osuus eli terapia, jolla minut yritettäisiin saada ymmärtämään kärsineeni harhoista kokiessani olevani Marski.

Mutta jos sanoisin kokevani olevani nainen, minulle alettaisiin puuhata vauhdilla sukupuolenvaihdosta.

Ei ole tasa-arvoa psykoosisairauksissakaan, vaikka ne oireilevat samalla tavalla;
panevat potilaan kokemaan itsensä aivan muuksi kuin ovat.

Anonyymi kirjoitti...

Tua noin, mahtaa porilaissi harmittaa, ku mainio pomo meni sivu suun. Tamperelaisilla oli sentään entinen ministeri, kaupunkipormestari rantanen takavuosina päällikkönä.

Tiedostavalla 70-kuvulla jaksetiin taivastella väestöräjähdystä. tulevaa nälänhätien aikaa. miksei kukaan enää tiedosta, miksei perhesuunnittelu ole pop? Siis kehittyvissä maissa - tirsk. mitä helevetin kehitystä on vaikka etiopiassa tapahtunut, paitsi väki lisääntynyt holtittomasti.

Kun pomot vaikka Anusmundinistaniassa, maassa joka sadekaudella on elinkelvotota suolasuota ja kuivana kautena 45 asteen pienoishelvetti, pitävät hyvänä juttuna väestön kasvua. Kasvua 100 000 kitukAsvuisen kretiinin joukosta 1 000 000 nälästä puolihullun, ruoka-avun varassa eläväksi joukoksi. Tulevaisuus on oleva suuri, kun Anusmundianistanialaisia on 500 miljoonaa, on Anusmunianistia suurvalta.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Ja vihervasemmisto haluaa puuhata sitä sukupuolenvaihtoa ts. itsensä silvottamista jopa alaikäisille.

Pyssymies: Alikehittyneet maat > kehitysmaat > kehittyvät maat. Sama paska eri paketissa. Ja niissä maissa tolkutonta lisääntymistä pidetään itseisarvona. Miksei pidettäisi? Kun länsimaat ruokkivat.

Anonyymi kirjoitti...

Eihän se västönkasvu vaikkapa Afrikassa meidän ongelmamme ole. Kieltämättä suuri ongelma on erityisesti suoran ruoka-avun lähettäminen sinne. Itsetehty ongelma on se, että sitä porukkaa päästetään vaikkapa Eurooppaan ketä sattuu. Arvaavatko asiasta vastuulliset päättäjät mitä moni tulija tekisi jos olisi valta heillä? Tuskinpa uskaltavat edes asiaa ajatella.

Afrikan rajoista myös itketty monesti. Miksi sitten ei anneta afrikkalaisten itse anneta laittaa niitä kuntoon kun ovat kieltämättä siirtomaa-ajan luomuksia suurelta osin, viivoittimella eurooppalaisten kartalle vetämiä monessa paikassa, ehkäpä tarkoituksella.

Tekopyhää on että ulkovallat ovat laittaneet paljon peliin ettei niin vain pääsisi tapahtumaan että keskenään pistäisivät valkoisen miehen vetämiä rajoja mieleisekseen. Jos jossain syttyisi rajasota maiden välillä, niin heti ollaan sinikypäräisiä joukkoja sinne lähettämässä. Myös separatismi tuntuu olevan pannassa, Ykä esim sen ikäinen että varmaan tietää Biafran sodan jossa Nigeria murskasi igbojen itsenäisyyshaaveet. Sanoisin että heidän olisi ollut parempi saada oma kansallisvaltionsa, ovat ilmeisesti kohtuullisen fiksua väkeä, joita jopa blogisti Jaskakin kehunut.

Anonyymi kirjoitti...

YLE'n uutisen mukaan se onkin ilmastonmuutos joka tappaa Somaliassa.
https://yle.fi/a/74-20003059
Kauempaa ei voi enää syytä etsiä.

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsissa isänmaallinen hallitus leikkasi kehitysavusta 700 miljoonaa euroa. En pidättele hengitystä, että milloin Hölmölässä tapahtuu sama.

Tapsa vaan

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Se, ettei sen enempää väestönkasvua kuin siitä suoraan seuraavia ja alkaneella vuosisadalla mahdollisesti satojen miljoonien suuruusluokkaan kasvavia kansainvaelluksia osata ottaa ongelmina, johtuu ihan yksinkertaisesti siitä ettei poliittinen ajattelu pääse pintaa syvemmälle, vaan poliittisille pukareille riittää identifioituminen omaan oppiinsa ja rintamaansa.

Ja tälle aikalailla täydelliselle ajattelukyvyttömyydelle on sitten kulttuurisia syitä -- elämme nykyisin täällä länsimailmassa melkoisen kulttuurisen narsismin aikoja. Politiikkakin on muuttunut identiteettipolitiikaksi ja poliittinen keskustelu leimasanojen lätkimiseksi, Pavlovin koirien kellojen kilkatukseksi, pahimmilaan ilmianto- ja irtisanoutumispolitiikaksi.

Koska ihmiset ovat pahasti eksyksissä ja paljon pahemmin ja syvemmin epävarmoja kuin kukaan uskaltaa myöntää, oma identiteetti on helpompaa määritellä "kielteisestä käsin" -- eli niin, että ollaan satavarmoja siitä mitä ei ainakaan haluta olla. Aikamme suuret aatteet ovat antiaatteita -- antirasismia, antifasismia, anti-, anti-, jne.

Ja tähän liittyy sitten se likinäköisyys, kun ne viholliset nähdään siinä ihan nenän edessä. Mitä lähempänä se inhon kohde on, sitä täsmällisemmin se nähdään -- ja mikäpä antaisi epäjärjestyksessä oleville aivoille enemmän määrätietoista varmuutta kuin se että aatteellinen vihollinen on siinä ihan silmissä, tähtäimessä, sihdillä.

Muistetaan, että Breivik ampui omia maanmiehiään, ei vihaamiansa vieraskulttuurisia. Jokainen kulttuuriketku vihaan oman maansa rahvasta, järjestelmäpuolue vihaa maahanmuuttokriittisiä. Ruotsissa Ruotsidemokraatit ovat olleet totaalisessa boikotissa, meillä Perussuomalaiset -- niin se identiteettipoliittinen kahtiajakautuminen menee. Siinäkin ollaan siis Ruotsin tiellä.

Ja ne maailman todelliset ongelmat, väestönkasvu ja kansainvaellus -- niitä ei edes tarvitse ongelmiksi ottaa, kun riittää se että saa haukkua "rasisteja".

Trilisser kirjoitti...

Itse asiassa ainakin koko 1980-luvun väestöräjähdyksestä puhui likimain jokainen vihreästi ajatteleva ja silloin arvostelu myös uskallettiin kohdistaa ilmiöön syyllisiin eli Aasiaan, Afrikkaan ja muualle kehitysmaihin. Ja myös uskallettiin sanoa, että perussyynä on kyseisten maitten kulttuurissa. En osaa tarkalleen sanoa, missä vaiheessa Vihreitten piirissä tapahtui täyskäännös. Mutta varmasti asiaan liittyy Neukkulan romahdus ja tiettyjen rahojen henkisen kodin menetys ja sitä kautta Vihreän puolueen "haltuunotto".

Valitettavasti "meillä realisteillakin" on omat "petturina" eli muuten järkevä Mikko Paunio kieltää samoin väestöräjähdyksen. Hänen mielestään ihmispopulaation kasvun pysäyttäminen on "ihmisvihaa" ja "kyllä ruokaa riittää".

Anonyymi kirjoitti...


Jos isänpäiväkorttien kirjoittaminen ahdistaa kahden äidin talouksien lapsia, niin eikö myös äitienpäivän vietto ahdista kahden isän talouksien lapsia.

Luultavasti suvakit ehdottavat seuraavaksi äitienpäivän ja isänpäivän vieton lakkauttamista ja kyseiset päivän korvataan vanhempien päivällä.

acc

Anonyymi kirjoitti...

Juu, sitä seuraavaa miljardia odotellessa. Eihän siihen olekaan jostain 70-luvulta lähtien mennyt kuin keskimäärin 12 vuotta, kun uutta virstanpylvästä saadaan taas juhlistaa. Muistan, taisi olla 1987, kun tuo 5 miljardin raja meni rikki. Ja siihen aikaan tuohon kehitykseen katsottiin jopa liittyvän erinäitäkin ongelmia. Nyt taas ollaan, ainakin julkisesti, vailla huolta ja mieltä, ja/tai tungetaan päätä yhä syvemmälle rektaaliin:

https://yle.fi/a/3-12677052

-J.Edgar-

Anonyymi kirjoitti...

Näin uusporilaisena, olipa hämmästyttävä tulos. Olin varma, että Kiuru valitaan. Koska "sisarensa " Varhila nimitettiin johtajaksi soten suhteen. Olen todella yllättynyt. Erinomainen valinta muuten. Paitsi että kuuluu keskon mafiaan.

Anonyymi kirjoitti...

Mikäli nykyjallitus jatkaa, niin se 700 miljoonaa lisätään kehitysapuun suomessa, koska kansainväliset sopimukset. Ja jos seuraavassa hallituksessa ovat virheet sisäministeriössä, sekä ulkoministeriössä, niin halleluja. Vai pitäisikö kirjoittaa Allahu akbar.

Anonyymi kirjoitti...

No nythän ovat kokoustamassa ylen tietojen mukaan, että palomies yms pitäisi korvata luultavasti jollain naurettavalla uudella termillä. Jäämme odottamaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Tapsalle vaan, Seppo Oikkoselle, Trilisserille, acc:lle, J. Edgarille, Ano3:lle, Ano4:lle ja Ano5:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Se Afrikan rajojen uusiksi vetäminen olisi sinänsä kinkkinen homma sillä kun katsoo Afrikan kansallisuuskarttoja niin mantere on totaalinen tilkkutäkki. Ibot olisivat varmasti voineet paremmin omassa valtiossaan.

Ano2 & J. Edgar: No Ylehän on kaikessa linjalleen uskollinen.

Tapsa vaan: Ruotsissa on nyt yritystä. Tosin maa on katastrofin kannalta aivan liian myöhässä.

Seppo: Ja haukkumasana ”rasisti” on mainio tapa lopettaa keskustelu jos esille tulee liian vaikeita asioita.

Trilisser: Muistan tuon minäkin hyvin. Joskus 1990-luvulla se tyyli kai alkoi muuttua. En osaa hahmottaa tarkasti milloin. Jossain vaiheessa ongelmasta vaan lakattiin puhumasta. Tuosta Paunion asiasta en ole tietoinen joten en osaa enempää kommentoida.

acc: Oikeastaan kaikki voitaisiin kieltää sillä jokainen asia loukkaa joitakin. Jos ei muita niin feministitoimittajia ainakin.

Ano3: En juuri tiedä Porin tilannetta mutta toivotan lyckaa kaikille porilaisille.

Ano4: Piru vie, ei ollenkaan mahdotonta. Kyllä anerahoja on maksettava. Ja ehkä voisi sanoa että piru kaiken periköön ja senhän se tekee.

Ano5: Se on käsittääkseni jo korvattu termillä pelastaja.

Anonyymi kirjoitti...

Ulkoministeriön hommissa yli 40 vuotta ollut ja kehitysapua läheltä seurannut Matti Kääriäinen kirjoitti kirjan "Kehitysavun kirous". Heidi Hautala sanoi kirjan luettuaan että, hänen silmänsä aukenivat. Mahtoiko lukea kirjaa ollenkaan koska aukesi vain perssilmä.

Kehitysavun leikkausten suurin este taitaa olla itse ulkoministeriön henkilökunta joka elää kohdemaissa kuin siirtomaaherrat ja ovat idearikkaita keksimään uusia "projekteja" paikallisten kanssa saadakseen "töilleen" jatkoaikaa. Selkokielellä, leikkaukset on aloitettava ulkoministeriöstä antamalla porukoille kalossia. Kääriäinen lienee ainoa joka on pyytänyt asemapaikkansa tehtävien lakkauttamista "kehitysavun" tulosten vuoksi.

Vastahan ulkoministeriössä huomattiin kun kansainvälinen tutkijaryhmä kertoi, että kunniakonsulin rikokset luetaan eduksi, mikä oli tietenkin heille "suuri yllätys". Persvakoäijä taas sanoo että nytkö ne sen vasta mukamas huomasivat.

Anonyymi kirjoitti...

Ongelmista lisää. Auto pitää nyt olla sähköauto. No, kaikkihan me voidaan mennä autokauppaan ja hankkia uusi sähköauto mutta kun yhtä aikaa puhellaan sähköpulasta ja mahdollisista sähkökatkoista. Persvakoäijän mielestä ensin pitää olla riittävästi sähköä ja sitten lisää sähköllä toimivia vehkeitä, mutta politiikassa ei tarvitsekaan olla järkeä.

Ja mahtaako uutinen rangaistusperusteen koventamisesta sukupuolen mukaan olla tottakaan. Silloinhan jokaiseen rikoslain pykälään joudutaan lisäämään yli kolmekymmentä momenttia. Eikös niitä sukupuolia ole ainakin sen verran paljon.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Osuit naulan kantaan. Ei lisättävää.

Ano2: Se sähköauto kun ei vaan näillä leveysasteilla kerta kaikkiaan toimi. Polttomoottoriauto on tavallaan voimala itsessään ja sen ”lataa” alta minuutin. Ja eiköhän vihervasemmisto vielä ehdota kyseisiä lakitarkennuksia.

Anonyymi kirjoitti...

Ja varsinkin naisministereiden arvostelu on liki valtakunnanoikeuteen johtava rikos. Lakiesitys on tulossa eduskunnan käsittelyyn mikäli taistelevat metsot, vai mitä pyryharakoita nää onkaan sen ehtivät esittelyyn saattaa.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Mediatietojen mukaan 40.000 hyvää ja hurskasta ilmastoenkeliä lennähti kokoustamaan Egyptiin Sharm-el Sheikh'in lomaresorttiin. Paikka oli huolella valittu eli periaatteella "me ei kyllä enää ikinä mennä persettä jäädyttämään johonkin ihme Glasgowiin". Sopuisa ja isäntämaata kunnioittava ilmapiiri kokouksessa vallitsi. Kukaan ei hienotunteisesti maininnut, että Egypti saastuttaa kymmenen Euroopan verran, tuhoaa korallit ja kansa sikiää holtittomasti. Hieman yli 10 vuodessa maan väkiluku on kivunnut 82 miljoonasta 107 miljoonaan. Hieno saavutus, 25 miljoonaa uutta egyptiläistä tuossa ajassa ja mikä parasta, yksikään ei tietenkään kuluta eikä saastuta. Ja nämä samat hurskastelijat sitten paheksuvat Quatarin fudisskaboja mm. ilmastosyistä. Oikeampiakin syitä toki on.

Tuo ikuinen tabu, väestöräjähdys joka on yhtä herkkä kuin sen savimajassa istuvan Sambon sukupuolinen itsemääräämisoikeus. Emmehän me voi puuttua yhdenkään afrikkalaisen (miehen) nautintoihin. Mutta siinä vaiheessa kun Sambo nousee sijaltaan ja lähtee tallustamaan kohti Eurooppaa, silloin voimme puuttua. Tai siis voisimme. Mutta emme saa. Päättäjämme ovat näin päättäneet. Jätin tietoisesti pois sanat suuressa viisaudessaan.

8 miljardia, tuntuu että tässä mennään taas määrä eikä laatu edellä. Suomalainen yksinhuoltajaäiti jolla on 3 lasta on lunttu, somalirouva jolla on 11 lasta on henkilö joka nostattaa Suomen bkt:tä. Tämä menee aina läpi koska suomalaiset eivät tiedä mitä bkt tarkoittaa.

Päiväkodeissahan on huikea pula työntekijöistä. Luin juuri hesarista, että tätä paikataan sillä että uusia hoitsuja koulutetaan. Suomenkielisiä 240 ja ruotsinkielisiä 60 ja muuntokoulutuksessa vastaavat luvut 320 ja 80.Tästä voi päätellä, että ruotsinkielisiä ipanoita on 25 %, oikeasti siis n. 4 %. Eli tästä lähtien väkerrellään vaan niitä lesborouvan muumeja ja kaikilla on kivaa.

Noin periaatteessa vastustan isän- ja äitienpäiväraapusteluita, samaa kaupallista sontaa kuin Black Friday, Halloween sun muut. Normimukulathan piirustelevat kaiken aikaa ja tuovat tuotoksensa vanhempien ihasteltaviksi ihan ilman erityisiä päiviäkin.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Hutru-ukolle ja tira+:lle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Joo. Kun ne feministiämmät eivät pärjää asiakysymyksissä niin pyritään lainsäädännöllä tukkimaan arvostelevat turvat.

tira+: Kaiken kaikkiaan hyviä huomioita. Minä en sinänsä vastusta isän- ja äitienpäivää. Ne kun ovat jo perinnettä. Nämä Halloweenit ja ystävänpäivät sinänsä ovat pelkkää huuhaata. Onneksi sentään täällä ei ole yritetty lanseerata sitä Thanksgivingia.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, ei ole lanseerattu kalkkunan muistopäivää (thaksgiving) mutta sitäkin ahkerammin kyllä ramadania ja sen päättymistä ym. musulmaanijuhlia.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Thanksgivingday juhlitaan siksi kun Kolumbuksen laiva toi kuppataudin Amerikan mantereelle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko. Joo, tuota ramadania valtamediamme jaksaa kyllä mainostaa.

Ano: Eikös se kuppa tullut Amerikoista Eurooppaan?

Anonyymi kirjoitti...

Olisi mielenkiintoista taas tietää, mitä ne 70 suomalaista osallistujen Egyptin reissu maksaa suomalaisille veronmaksajille ja samalla pelottaa, minkälaisten vaatimusten kanssa sieltä kotiin tullaan. Mikään ei tunnu riittävän kun tällaisia kokoontumisia järjestetään, vaikka kumarretaan EU:ta maahan asti ja otetaan vakavasti YK, joka ei ole vuosikymmeniin saanut mitään järkevää aikaan. Väestöräjähdys on näissä pippaloissa tabu, joten sitä ei ole olemassakaan. Kansalaisjärjestöjen hattu kiertää tv:n punaisten nenien kanssa taas suomalaisia koteja, ettei yksikään lapsi maailmalla menisi nälkäisenä nukkumaan. Mitä kierrätetään ja kuka maksaa sitten, kun väestöä on vuosisadan lopussa yli 11 miljardia ja siitä 80% kehitys... anteeksi, kehittyvissä maissa?

Rouva Ano

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Ehkä Off-Topic, mutta jotenkin viiksikarvani värähtelivät pikkasen ennustavasti kun ensin näin vain otsikon.

Ja olivathan ne karvat oikeassa.

Kokenut sairaanhoitaja muutti Kuusamoon, joutui aloittamaan lähihoitajan opinnoilla

-TR- kirjoitti...

Arvuutteluahan nuo maailman väkilukutilastot ovat. Ei ole pienintäkään mahdollisuutta tietää tarkasti maailman väkilukua.

Kuitenkin jos oletetaan että nuo luvut pitävät paikkansa niin ei tarvitse edes olla kauhean vanha että muistaa kun väkiluku oli vielä puolet nykyisestä.

QroquiusKad kirjoitti...

Kupan alkuperä on edelleen jossain määrin epäselvä.
Varmoja merkkejä kupasta on tosiaan vasta Kolumbuksen kumppaneineen palattua Amerikasta, mutta esim. vuonna 1303 kuvailtiin lepraksi tuolloin diagnosoitua sairaustapausta, jonka oireet vastasivat tarkoin kuppaa.
Tosin siitäkään ei olla yksimielisiä.

Joitain vuosia sitten tehtiin läpimurto, kun Brittein Saarilla sijainneesta luostarinrauniosta uutisoitiin löydetyn 1200-luvulla kuolleiden luurankoja, joissa oli selkeitä kupan aiheuttamia jälkiä.
Löytö oli kuitenkin väärä hälytys, koska siitä ei löydy enempiä mainintoja.
Tuolla on kuitenkin paljon yksityiskohtia aiheesta kiinnostuneille:

https://www.tieteessatapahtuu.fi/numerot/2-2022/kiista-kupan-alkuperasta-yha-ratkaisematta

Anonyymi kirjoitti...

Ranskantaudin hämärä historia.

Yhden teorian mukaan kuppa tuli laamoista, siis ihmisten kautta, eurooppaan. Tätä tukee taudin ilmaantumisaika - amerikan löytymisen jälkeen. Ja Inka-valtakunnassa oli määräys, että karavaaneissa piti olla naisiakin mukana, ei pelkkiä ukkoja ja laamoja. Mutta, mutta, kuppaa on sittemmin löydetty vanhemmista näytteistä vanhassa maailmassa. Sitä olisi tavattu jo neanterdalin ihmisistä - ainakaan heihin ei olisi Kolumbus voinut sitä välittää.

Nykyään arvellaan kupan olleen aiemmin jo endeeminen mutta aika vaaraton. Miksi se muuttui vavaksi ja lopulta tappavaksi, sitäpä ei osata selittää. Siis, että oli vähän kuin mononukleoosi, pusutauti, tarttui suunnilleen kaikkin mutta muuttui siten vakavammaksi.

Ehkä kävi samalla lailla kuin espanjan taudin kanssa, tauti muhi sopivassa ympäristössä ja mutatoitui. Tavallinen talvinuha muuttui tappavaksi.

Tai sitten kuppa kävi kääntymässä, sai uutta voimaa ja levisi uudelleen eurooppaan.

Kun olisi aikakone, voisi käydä katsomassa.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

https://www.hs.fi/kotimaa/turku/art-2000009194830.html <-- Varmahan ei voi olla mistään muusta kuin kuolemasta ja veroista, mutta jotenkin vain värinätutkani piipittää...

Sorry jos meni ohi aiheen, mutta jos Afrikassa väestömäärät räjähtelee käsiin, niin tuollaset(kin) tapaukset lisääntyy ja huolella. Ja vinkki: Perusopetuslaissa on maininta että koululla/muulla opiskelupaikalla on velvollisuus taata opiskelijalle/koululaiselle turvallinen oppimisympäristö. Eli jos koulu ei tee mitään, niin ei kun tutkintapyyntöä koulua kohti. Sana leviää kunnallisissa piireissä nopeasti, ja sitten alkaa tapahtua edes jotain.

--Madri

QroquiusKad kirjoitti...

Tuon Kuusamoon muuttaneen Saripukuisen Sairaanhoiturin kertomuksessa oli yksi todella vaikeasti uskottavissa oleva yksityiskohta:
hän väitti kuulleensa, ettei Suomessa olisi rasismia.

Sehän on aivan posketon väite!
Kaikkihan tietävät, että Suomi on maailman rasistisin ja naisvihamielisin maa!!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, TR:lle, Qroquius Kadille, Pyssymiehelle ja Madrille & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Ja epäilemättä tuolla Egyptissä keksitään ideoita. Ja tässä yhteydessä idea on hyvin pelottava sana.

VNV & Qroquius Kad: Qroquius Kadin huomio uutisesta oli osuva.

TR: Jep. Minäkin muistan sen hyvin. Ja siihen aikaan väestönkasvusta oltiin huolissaan.

Qroquius Kad & Pyssymies: Kiitos lisäyksistä.

Madri: Varmuutta ei ole mutta kieltämättä tutka värisee. Ja lääkkeeksi tarjotaan taas pelkkää keskustelua.

vieras kirjoitti...

Syyllinen on kehitysapu joka alkoi 1960-luvulla. Kehitysapu ei ole seurausta väestöräjähdyksestä. Se on toisinpäin eli kehitysapu on aiheuttanut väestöräjähdyksen. Ennen kehitysapua ei ollut väestörähjähdystä koska porukkaa yksinkertaisesti kuoli sen verran paljon. Sotiin, nälkään, tauteihin, väkivaltaan jne. Ei silloin ollut merkitystä jos hankki tusinan verran lapsia yhden vaimon kanssa, ja jokaisen jalkavaimon kanssa saman verran, koska suurin osa heistä kuoli ennen täysi-ikäisyyttä.

Kehitysavun lopettamisella tuo korjattaisiin pitkälti. Lisäksi sillä että siirtolaisuus kielletään väestörajähdysalueilta, ettivät voisi käyttää varoventtiilejä.

Jos valkoinen heteropari hankkii lapsia, se on nykyisessä intersektionaalisen feminisimin woke-diskurssista täysin saatanallista. Mutta jos mikä tahansa ei-valkoinen, varsinkin musta afrikkalainen tai lähi-itäläinen arabi, pakistanilainen tai afganistanilainen hankkii toistakymmentä lasta, se "kuuluu kulttuuriin". Okei, voi kuulua siihen kulttuuriin mutta se on pidettävä tiukasti siellä, vaikka voimakeinoin eikä antaa valua tänne.

Twiitti:
https://twitter.com/HeikkiUutiset/status/1592574735476756481

Kiina muuten luopui jokin vuosi sitten yhden lapsen politiikasta. Ensin se salli kaksi lasta ja nyt sallii kolmannen lapsen. Kiinan armeijassa on kiinalaisten kannalta se kurja puoli että sotilaat ovat yksilapsisten perheiden ainoita poikia. Jos heitä laittaa sotimaan ja sotilaia kuolee, se merkitsee suvun sammumista jos sotilaalla ei ole yhtään lasta. Tuollaisten sotilaiden katkerat ja vihaiset vanhemmat voivat muodostaa riskitekijän vallanpitäjille, jos niitä on paljon. Onko tämä yksi tausta sille että kommunistinen puolue päätti sallia ensin kaksi lasta ja sitten kolmannen?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, vieras. Totta puhut niin kehitysavusta kuin wokelluksesta. En osaa sanoa, että kuinka Kiina on päätynyt ratkaisuunsa. Ehkä se on kuitenkin laskeskellut väestöpyramidia ja tuuminut – toisin kuin Suomessa – että ratkaisua ei haeta Afrikasta ja Lähi-idästä.

Ekku kirjoitti...

On myös erikoinen asia, että kun lestadiolainen suurperhe on kovin paheksuttavaa, niin näillä muilla Suomeen hakeutuneilla se on vaan rikkautta.
Lestojen jälkikasvu ei kuitenkaan ole aiheuttamassa haittaa yhteiskunnan turvallisuudelle, työllistyy hyvin, eikä ole ilmeisesti yliedustettuna vankiloiden asukkien joukossa?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ekku. Olet täysin oikeassa.