maanantai 7. marraskuuta 2022

MUURAHAISKANSALAINEN JA SAVUPIIPPUVERO

Radanvarsikaupunki, Reunansyrjä, joulukuussa, hieman tuonnempana…

Reunansyrjässä vaimonsa kanssa melko syrjäisessä omakotitalossaan asuva Verneri Lääkkönen meni aamukahvit nautittuaan pihalle röyhyyttämään punaisen Nortin ja katseli samalla että pitikö pikkulinnuille laitella lisää evästä. Maitti oli ollut tirppiäisillä melkoinen ja selvästi tarvittiin sekä siemen- että siemenpötkötäydennystä. No, senhän järjestäisi nopeasti. Hyvähän se vaan oli kun tirppiäisille maistui. Mukavan ja rauhallisen aamupuhteen keskeytti kuitenkin pihaan kurvaavat kaksi autoa. Toinen oli poliisiauto ja toinen – no voi helevetti – oli sellainen sähkömuna minkä Verneri tunsi jo entuudestaan ja tiesi oikein hyvin mitä odottaa.

Poliisiautosta nousi ulos kaksi nuorempaa konstaapelia jotka jäivät seisomaan nolon näköisiä autonsa viereen. Pankaa vaan konsnaapelit tupakiksi jos siltä tuntuu, älkää yhtään ujostelko, sanoi Verneri ja näin kävikin. Tehtävä ei ollut poliiseille varsinaisesti miellyttävä eikä ensimmäinen laatuaan. Siitä kananmunan näköisestä sähköautosta nouseva jakkupukuinen nainen oli Vernerille ennestään tuttu ja hän nousi autontekeleestään tuttuun tapaan itseään täynnä olevan näköisenä. Hänhän oli  kärsänsä ihmisten asioihin tunkeva virkahenkilö Anni-Inkreetta Läärälä-Nälvén ympäristömoralisointi- ja yleisjeesusteluministeriöstä. Kyseinen harpyija ei edes yrittänyt kätellä mutta eipä sitä yrittänyt Vernerikään vaan kysyi vihaisena:

- Ja mitähän maan tulen helvettiä te täällä taas teette? Minä olen tehnyt sen kaiken, minkä ympäristömoralisointi- ja yleisjeesusteluministeriö on vaatinut. Varaava takka on poistettu. Vanha liesi on poistettu. Öljylämmitys on poistettu. Saunan puukiuaskin on poistettu ja tilalle on lyöty sähkökiuas. Talo lämpiää sillä helvetin maalämmöllä. Joka kustansi 32.000 euroa joka vei meiltä kaikki säästöt ja jäätiin vielä velkaakin. Niin joo, antoihan valtio meille pakollisen muutoksen tukea ihan 2.000 euroa. Meinasi päästä itku ilosta kun valtio muisti muurahaiskansalaista. Autothan meillä on kyllä polttomoottorilla mutta kun me maksetaan ilmastopaneelin vaatimuksen mukaisesti bensasta kolme euroa litra niin ei pitäis valittaa. Ei me paljon huviajeluja ajella.

Anni-Inkreetta Läärälä-Nälven katsoi Verneriä ilmeellä ”etpä jätkä pääse virkakoneiston keksimästä kusesta eroon” ja sanoi:

- Eihän teidän talonne ole ilmastovelvollisuudeltaan läheskään täydellinen. Katsokaapas katolle.

- No mitä ihmeellistä siellä on?

- Savupiippuja. Neljä kappaletta.

- No mitä hittoa niistä? Tyhjät hormit. Ei siellä ole mitään tulisijaa alla.

- Mistäs me sen tiedämme? Teillähän on mahdollisuus kuskata sinne kamiinat ja lyödä ne hormeihin kiinni. Tai tiedä vaikka Porin Matin. Ei se nykyinen malli paina kahtasataa kiloakaan. Nehän voisivat lykätä ilmaan aivan järkyttävän määrän pienhiukkasia ja hiilidioksidia. Nuo teidän horminne mahdollistavat ympäristö- ja ilmastorikoksen joten jos ette hankkiudu niistä eroon niin teidän on maksettava savupiippuvero. Pelkkä mahdollisuus ilmastorikokseen on raskauttavaa ja se on ankarilla maksuilla kompensoitava.

- Ja paljonkos se maksu on?

- Tuhat euroa per hormi. Per vuosi.

- Mutta sehän alkaa olla sellainen summa että se saattaa huushollimme lopulliseen pankrottiin.

- Ympäristömoralisointi- ja yleisjeesusteluministeriössä ei katsottaisi sitä asiaa sinänsä millään muotoa pahalla. Meillähän on tarjolla Radanvarsikaupungissa mukavia kahdentoista neliön ilmastovastuullisia soluasuntoja. Ette te näin isoa taloa tarvitse muutenkaan ja tällainen asuminen on vastenmielistä kerskakulutusta. Ja valtiohan tarvitsee aina vain enemmän verotuloja äärimmäisen välttämättömän toiminnan turvaamiseen.

- Joo, siitä välttämättömästä toiminnasta mulla on varsin hyvä käsitys. Se kun on muuttunut näin ajan myötä. Mutta hei! Voinhan minä ostaa laastia ja lyödä nuo hormit tukkoon. Enhän minä silloin joudu maksamaan savupiippuveroa.

- No eihän se sellainen käy. Savupiippuverosta voi toki päästä eroon muuraamalla hormit tukkoon mutta se täytyy tehdä ympäristömoralisointi- ja yleisjeesusteluministeriön hyväksymien ja valvomien yritysten toimesta. Eli jos te muuraatte itse horminne tukkoon niin hyväksytyn yrityksen täytyy ensin piikata horminne auki ja sen jälkeen muurata se hyväksytysti tukkoon. Ja se on kallista evästä meinaan se. Kas tässä teille lista Radanvarsimaakunnan hyväksytyistä yrittäjistä.

- Jaa, eihän tässä listassa ole kuin etnisesti edistyksellisiä nimiä. Olettekos te nyt ihan varma että tää ei ole pizza- ja veronkiertoyrittäjien ´Hläm´Shläm-yhteenliittymän jäsenlista?

- Älkääpäs irvailko. Kai te ymmärrätte että me ikääntyvässä Suomessa tarvitsemme ehdottomasti etnisesti edistyksellistä osaamista. Ja tilanteen huomioon ottaen on luonnollista että näitä yrityksiä suositaan valtion taholta. Välttämätön tarve täytyy todistaa. Ja ettekä te muutenkaan ehdi säästyä savupiippuverolta. Ainakaan kahteen vuoteen. Muutokset on tehtävä ennen kuluvaa joulukuuta. Jos niitä ei ole tehty, niin vero on maksettava kuluvalta vuodelta ja vielä seuraavalta.

- Hä? Ihan niin kuin kirkollisvero jos eroaa kirkosta? Tai no joo, uskonnostahan tässä on kysymys ja niin kuin oikeudessakin on jo aikaa sitten todettu, ei uskonnollisia asioita voi, eikä saa käsitellä järki- ja loogisilla perusteilla.

- En ymmärrä tuota asennettanne. Se ei ole ollenkaan rakentava. Täytyyhän teidän ymmärtää että meillä on enää kymmenen vuotta aikaa pelastaa maailma. Kyllä teidän täytyy olla mukana siinä projektissa. Ja sen projektin myötä teille on tulossa laskua. Neljä tonnia per vuosi. Se on velvollisuutenne.

- Mitenkäs muuten, jos valtio nyhtää muutenkin persaukisilta kansalaisilta olemassaolostaan rangaistuksena neljä tonnia ja laittaa ne tyhjän paskan hiertämiseen jolla ei sen ilmaston kanssa ole mitään tekemistä niin milläs lailla se maailmanloppu saadaan lykättyä? Ja eiks sen pitänyt tulla jo parikymmentä vuotta sitten?

- En jatka tällaista hedelmätöntä keskustelua. Lasku seuraa perästä. Hyvästi.

Kärsänsä ihmisten asioihin tunkeva virkahenkilö Anni-Inkreetta Läärälä-Nälvén ympäristömoralisointi- ja yleisjeesusteluministeriöstä poistui paikalta ihmetellen, että kuinka tuollaisia sivistymättömiä ihmisiä vielä oli olemassa. Hänen täytyisi tämän jälkeen viettää ainakin tunti viraston suojahuoneessa pehmonallejen, muovailuvahan ja rauhoittavan musiikin parissa. Hänen mukanaan poistuivat kasvoiltaan pahasti punoittavat poliisit jotka olivat keskustelun aikana katselleet älyhärpäkkeiltään työvoimatoimiston sivuja.

Verneri palasi sisälle, kertoi vaimolleen uudet ilmastotietoiset uutiset ja kävi sitten pihalla lisäämässä tirppiäisille evästä. Hän totesi niille:

- Maailmaa pelastetaan mutta muurahaiskansalaiset jyrätään. Vaan eiköhän me jonkin aikaa vielä saada teitä ruokittua. Mutta koettakaa olla pahemmin piereksimättä. Eihän sitä tiedä, vaikka se talitiaisen pieru olisi se viimeinen tekijä joka laukaisee maailmanlopun…


28 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Juuri viime viikolla kävi nuohooja tarkastamassa, että kaikki toimii, kun varaava takka on ollut pitkään käyttämättä. Seuraavaksi ilmestyy kai pihalle tilaamatta tällainen naisoletettu tättähäärä syynäämään piipusta tulevan savun vaarallisia pienhiukkasia, jotka näkee paljaalla silmällä kuten vasemmistolaisten agentiksi paljastunut Greta Thunberg näkee hiilidioksidin ilmassa. Samalla tättähäärä voi vaatia talon ennallistamista perinteitä kunnioittaen 1950-luvun tasolle. Sitä ei kyllä silloin ollut olemassakaan, mutta ei anneta pikkuasioiden häiritä agendaa.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Tuo verohan tulee ja varmasti kunhan sähkön hinnan kautta saadaan puun polttaminen lisääntymään

Anonyymi kirjoitti...

Tätä lukiessa tuli mieleen, että Satu Hassin ja Pekka Haaviston vakikämpät ovat molemmat +250 neliötä. Muut kämpät sitten lisäksi.

Anonyymi kirjoitti...

Anskumä arvaan. Kyseinen lärpettiinalörtyjä syömätön henkilöoletettu kuuluu vihermeninatsiäärijärjestöön nimeltä vihreä liike. Sieltä sitä pukkaa muurahaisia syyllistävää ja kansan eloa ja ola ahdistavaa/kurjistavaa utopistista ajatusta. Onhan vaalit tulossa ja äärijärjestön äärimielinen ohisalo tieää aikansa olevan vähissä.
Huru-ukko
PS. Sähköpulasta "itketään" vaan kun valtakunta on puolillaan kylminä olevia sähköntekomyllyjä, niin se haisee vahvasti kusetukselta. Se Meri-Porin 650 mw seisoo kun se pitäisi huoltaa ja korjata, vaan kun ei ole edes aloitettu sunnitella. Fortumin rahat meni Saksan "kaaukammioihin" niin ei voi Suomessa tuottaa halvempaa sähköä suomalaisille.

Anonyymi kirjoitti...

Jossain luki, että tuulimyllyt tuottaa 4700MW sähköä, mutta vain kun tuulee, ei tosin liian lujaa, ei kestä tuulimyllyn koneet. Joudutaan lepuuttamaan ettei vehkeet hajoo. Persut esittäneet,että joka tuulimyllylle pitää rakentaa säätövoimaa sen myllyn tehoa vastaava määrä, eli jos ei tuule niin hiilipannu tulille:) VihVasSdp vastustaa moista tuulimyllyihmisten riistämistä.
Huru-ukko

Qroquius Kad kirjoitti...

Mihin ne Lääkkösen perheen säästöt oikein katosivat, jos maalämpö kustansi heille 32 000 euroa, eli he siis saivat maalämmöltä sen verran rahaa jostain hyvästä?
Valtion 2 000 euron lisärahan myötä heillä pitäisi siis olla 34 000 euroa riihikuivaa rahaa, eikä suinkaan tyhjä perse ja velkaa sen päälle.

Anonyymi kirjoitti...

Eipä ole mediassa juuri kauhisteltu sähkön hinnankorotuksia jotka ovat olleet vaatimattomat 500 - 600 prosenttia viimeisen puolen vuoden aikana. Varmaan se on hyväksyttävää koska sillä maapallo pelastuu. Ainakin sähköntuottajien talous menee ylikierroksille ja osinkoja odotetaan kieli pitkällä. Paljonko osinkoa jää maapallolle ei kerrota.

Mutta eläkkeisiin on tulossa "Jättikorotus". Minunkin eläkkeessäni se tekee vähän päälle kahdeksankymppiä kuukaudessa. Jos tekee. Aika näyttää.

Qroquius Kad kirjoitti...

Eikä se pieni Greta edelleenkään ole mikään maailmanjumalattareksi Ihan Itse ryhtynyt Messiaana eikä kansainvälisen vasemmiston superagentti Jane Bond!
Hän on edelleen moniongelmainen ja vammainen lapsi, joka on joutunut narsistivanhempiensa ja kansainvälisen viherkommunismin ennennäkemättömän röyhkeän hyväksikäytön uhriksi.

Mutta viherkommunistien aivopesu on toki ollut niin läpitunkevaa, että ymmärrän hyvin kuinka järkevätkin ihmiset ovat alkaneet uskoa siihen.

Anonyymi kirjoitti...

MUURAHAISKANSALAINEN JA SAVUPIIPPUVERHO*

Häh, mikä verho? Eihän tässä jutussa mitään verhoa ole. Vaikka, toisaalta, se voisi olla hyvä ajatus. Se savupiiput peittävä verho. Sehän voisi olla vaikka naakkojen pesimärauhaa turvaava verho, muunsukupuolisten naakkojen, ei pääse kaikenmaailman pervot käppäukot tirkisteleen.

Mitäs jos ne piiput vain poistais, siis katon päältä. Reikä umpeen, peltiä tai tiiltä päälle. Ei meillä mitään piipuja oo, ei oo ikinä ollukka.

Lämpeneekö maapallo, siis oikeasti. Kuulemma joka paikka, Tuppukylä, Kilimanjaro , Sahel, Alaska, Fär saaret, Arktinen alue lämpenee kaksi kertaa nopeammin kuin muu maapallo – hetkinen Arkinen alue lämpenee NELJÄ kertaa enemmän. Ahaa, mutta, mutta kun se EI ole lämmennyt, Nobel palkittu al Gore kertoi sen jäiden häviävän jo 2014 suvena, vai miten se nyt menikään. Jäitä on aina vaan, eikä jääkarhuilla ole mitään hätää.

Onko CO2:lla ja lämpötilalla joku keskinäinen riippuvuus ja jos on niin mikä? Siis kumpi nostaa kumpaa, jos nostaa.

*Noin sen luin, en siis vee sano vee, ärrä sano ärrä, … Tunnistan sanat kokonaisina, vähän kuin kiinan merkit konsaan. Siksi tulee välillä hassuja tunnistuksia, lukunopeuteni on kova, hintanaan välillä tulevat virheet. Oikolukijaksi minusta ei ole, en tunnista virheitä. Paitsi koodista, josta osaan sanoa aika nopsaan, että tosta puuttuu }. Ja tämä taito sitten osasi ärsyttää onnettomia kollegoitani välillä ihan täysillä, toisaalta helpottaa, kun on tunti yritetty keksiä ,mikä on vikana. Niin, sitten tulee heppu ja sanoo minuutin koodia ihmeteltyään, että sulje toi sulku. Vähänkös ärsyttää.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Kaksi on ääretöntä, sanoi Einstein. Universumi ja ihmisen tyhmyys, mutta tuosta ensimmäisestä en ole aivan varma.

Anonyymi kirjoitti...

en tunnista virheitä. Sanoo Pyssymies. Ja minä sanon hänelle, että älä ainakaan tunnusta. Tarinasi mukaan kukaan toinen ei kuitenkaan edes tunnista virhettä, siksi tunnustaminen on turhaa. Eiväthän sitä tee ns. paremmatkaan.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, Ano1:lle, Ano2:lle, Huru-ukolle, Qroquius Kadille, Ano3:lle, Pyssymiehelle ja Ano4:lle & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Tuo on täysin mahdollista. Ja tiedä vaikka valtiovalta määrittelee henkilölle kuuluvan maksimineliötilan jota ei saa ylittää.

Ano1: Varmasti valtio yrittää iskeä jollain lailla kiinni puunpolttoon.

Ano2: Eli ”älkää tehkö niin kuin minä teen vaan niin kuin minä sanon”.

Huru-ukko: Se sähköpula ja järjetön hintojen nosto on epäilemättä keinotekoinen. Kas kun tiedetään että suomalainen on niin kiltti että sitä voi nyhtää loputtomiin. Ja tuuli- eli toivioenergia on pyhä lehmä.

Qroquius Kad:

Viesti1: Oliko kyseessä tarkoituksellinen väärinymmärrys?

Viesti2: Jep, nyt Greta jyrää kapitalismin. Tyttöressukka lypsetään täysin tyhjäksi.

Ano3: Ja inflaatio syö sen korotuksen. Toivotaan vaan etteivät saa aikaan sitä hyperinflaatiota.

Pyssymies: Kaiken kaikkiaan hyviä huomioita. Ja lukihäröjä sattuu minullekin. Se on täysin hengenvaaratonta.

Ano4: Täysin totta.

Qroquius Kad kirjoitti...

Koska tunnetusti et kannata käsitehässimistä, en ymmärrä miksi harjoitat sitä itse käyttämällä termiä "kustantaa" päinvastaisessa merkityksessä kuin se tarkoittaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä tyttöhallitus ei uskaltaisi jättää ilmastotoimia kansalaisten varaan. Veroilmoitukseen voisi laittaa rastin, haluaako lahjoittaa ilmastohumppaan verorahoja.
Pakolla vaan kiskotaan tuhkatkin pesästä.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Nyt olen täysin ymmälläni. Olemme vissiinkin kotoisin aivan eri murrealueelta. Omassa elämässäni termi ”kustantaa” on aina tarkoittanut asiayhteydestä riippuen myös sitä, mitä joku maksoi. Esim:

- Ostinpa auton.
- Paljonko se sulle kustansi?
- Kolme tonnia.
- Okke.

En ole koskaan kuullut kenenkään ihmettelevän tuota. Ja varsinkaan syyttävän käsitehässimiseksi. Vaan kaikkea oppii kun vanhaksi elää.

Tapsa vaan: Totta, ja luulenpa että aika moni kansalainen jättäisi sen rastin laittamatta.

Qroquius Kad kirjoitti...

Ahaa, sitten on tosiaan tullut väärinkäsitys.
Itselleni kun verbi "kustantaa" tarkoittaa asian maksamista sen maksajan näkövinkkelistä;
jos joku kustantaa ravintolaillan, hän maksaa laskun.

Pahoittelen epäoikeudenmukaisia syytöksiäni käsitehässimisestä.
Jos olisin kuollut eilen, en tätäkään nyt tietäisi, ja osaan olla armollisempi kun näen termiä käytettävän tavalla, jota ehdin pitää tahallisena väärinymmärrettämisenä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Veikkaanpa, että asiassa on kyse nimenomaan murre-eroista. Onhan lehmäkin lännessä itikka vaikka itikka on idässä hyttynen jne.

Anonyymi kirjoitti...

Just ja joo. Olis itikka idässtä tai lännestä, niin jos sille laitetaan pyörät se onkin maitoauto. Ehkä? Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tiedosta.
Enpä tiennytkään, että sanalla kustantaa on joissakin murteissa sellainenkin merkitys.
Niin että "kustantaa" ei olekaan se, joka laskun joutuu maksamaan, vaan se, josta maksetaan.

Ei toisaalta aivan yllättävääkään. Onhan suomen kielessä myös verbillä "maksaa" kaksi eri merkitystä.
Kun jotakin ostetaan, sekä ostaja että tavara "maksavat".
Tavara "maksaa" niin ja niin paljon, ja ostaja joutuu sen "maksamaan", sanan toisessa merkityksessä.
Mutta muissa kielissä näitä kahta merkitystä vastaavatkin aivan eri verbit.
Siinä merkityksessä, missä tavara "maksaa", sitä vastaavat esimerkiksi ruotsiksi verbi kosta, englanniksi cost, ja ranskaksi coûter.
Mutta siinä merkityksessä, missä ostaja joutuu sen maksamaan, sitä vastaavatkin ruotsiksi verbi betala, englanniksi pay ja ranskaksi payer.
Nämä suomen maksaa-verbin kaksi merkitystä, ja nuo kaksi eri verbiä noissa muissa kielissä, ovat juuri sen verran lähellä toisiaan kuin suomessa kustantaa-verbin kaksi merkitystäkin (joista toista ennen tähän saakka tuntenutkaan).

Anonyymi kirjoitti...

Noista murteista ja niiden eroista muistuu menneiden ns. hyvien aikojen ylen radiossa kuulunut ohjelma: Murre-erot ja härnäämään. Käsitteli jotenkin vakavahenkisesti kieli poskella näitä kotomaamme murteita ja niiden aiheuttamia väärinkäsityksiä.
Huru-ukko
PS. Onkohan mahdollista vakavahenkisesti kieli poskella käsitellä mitään?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja Anolle & kiitos kommenteistanne. Sinänsä ne menivät jo kyllä aika kauas kirjoituksen aiheesta.

Huru-ukko:

Viesti1: Ja onko suolaton tuimaa vai ei?

Viesti2: Siitä muuten tehtiin kirjakin nimellä ”Heimoerot esiin ja härnäämään”. Olen lukenut sen joskus 1980-luvulla. Ja nykyisin ei kai kieli poskessa saa käsitellä yhtään mitään. Joku loukkaantuu kumminkin.

Ano: Kiitos lisäyksestä.

Qroquius Kad kirjoitti...

Onko suolaton tuima vai ei, kysyi Antti Rokka.
Vastaus on, että riippuu siitä missä ollaan sekä mistä kysyjä ja vastaaja ovat.
Sittenkin pitää etukäteen tietää, että ko. sanalla on kaksi päinvastaista merkitystä.

Eräskin henkilö oli muistellut isoisäänsä, joka meni saunaan vihdan kanssa kun lapsenlapselle se oli vasta, ja hän halusi isoisänkin olevan samaa mieltä.
Lopulta isoisä totesi pikkuiselle, että sovitaanko tämän olevan Savossa vasta ja Suomessa vihta?

Qroquius Kad kirjoitti...

Itse bloggauksen aiheeseen, eli Lääkkösen kysymykseen miten tämä touhu pelastaa maailman on vastaus tietysti, että se antaa koko maailmalle Hyvää Esimerkkiä.
Jatkokysymykseen, että miksi Kiina ottaisi mallia Suomesta oman taloutensa tuhoamiseen tulisi kai vastaus, että se on heidän häpeänsä.

Niinhän silloiset stalinistit aikoinaan Kekkoslovakiassa hokivat, että kun Suomi tekee yksipuolisen aseistariisunnan, koko maailma seuraa perässä.
Näinpä niitä vaatimuksia vielä 1990-luvullakin.

Sama kaiku on askelten.
He voivat olla ääännntisiä stalinisteja, mutta nykyisiäkin vain-ja-ainoastaan-tietäjiä, joilla on salaviisaus miten
Maailma Pelastuu!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad.

Viesti1: Joo, eroja on. Turha niistä on kinastella. Minulle suolaton on tuimaa ja läiskin saunassa selkääni vastalla.

Viesti2: Muistanpa tämän hyvin. Muistat varmaan itsekin sen kun Suomessa metelöitiin ydinaseettomasta pohjolasta. Johon piti saada mukaan koko pohjola paitsi se alue jossa niitä ydinaseita oli eli Kuolan niemimaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kirotusvihreitä ja typoja en huomaa, ja teen niitä ihan kiitettävästi näillä nykyisillä läppäreillä. IBM PS2:n näpäimistö oli viimeinen kunnon näppis. Painava, olikohan se 7 kg, metallirunkoinen ainakin ja kesti pieksemistä. Minulla oli tapana kirjoittaa painokkaasti - ja sillä näppiksellä olisi voinut mätkiä sarvikuononkin hengiltä - ja antaa harmaakarhulle puruleluksi. Ja aina vaan se olisi toiminut.

Sitten muuttui liitin tietsikassa kun tuli uusi, Keytronic oli toimiva muttei enää legendaarinen.

Lehtialalta ilkeä sisäpiirijuttu, muuan heppu oli kuulemma kustannusjohtaja, oli niin kallis tyyppi.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Minä olen käyttänyt pelkkää läppäriä jo toistakymmentä vuotta. Noihin tietokoneella tehtäviin työasioihin en pysty kommentoimaan.

Anonyymi kirjoitti...

Oikeastaan, tämähän on mainio idea, paluu wanhaan aikaan, aikaan kun talon/kylän koko kerrottin savuina. Ei silloin piippuja ollut, lakeisesta savut pihalle vaan - mutta tulisijat olivat veronmaksukyvyn mittari. Toinen passeli yksikkö olisi jousi, siis montakos metsästysjousen jännittämään pystyvää typpiä on taloudessa. Vanhaa huonoon aikaa ei oltu sukupuolineutraaleja mutta nykyään voidaan ottaa kaikensukupuoliset huomioon. Kehitys on kehittynyt.

Ikkunaveroakin sopii harkita, kahvipannut verolle myös. Pitsit ja tykkimyssyt - veropohja tilkittävä, veronkierto kuriin! rötösherrat kiikkiin!

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies: Joo, savuinahan ne kylien koot aikanaan ilmaistiin. Ja verottajan keinot ovat loputtomat.