torstai 24. marraskuuta 2022

VERONHAASKAAJAIN KESKUSLIITTO

- Hyvää päivää, hyvät kuuntelijat. Täällä jälleen Antero Lärvänen Huitsinnevadan paikallisradion suorassa lähetyksessä. Suomihan on kaikenlaisten yhdistysten luvattu maa ja olemme saaneet tietoomme että maahamme on perustettu jälleen uusi yhdistys jolla mitä todennäköisimmin tulee olemaan hyvin suuri yhteiskunnallinen merkitys. Kyseessä on Veronhaaskaajain Keskusliitto ry ja meillä on puhelinhaastattelussa sen vasta valittu toiminnanjohtaja eli selitteläätiön, soveltavan spedestetiikan ja akateemisen käsitehässimisen tohtori Anna-Aina Almunen. Tohtori Almunen, tervetuloa haastatteluun.

- Kiitoksia, Antero. Hienoa, että siellä Pinnanmaallakin ollaan niin sanoakseni ajan hermolla.

- Enemmän kuin uskottekaan. Noin ensinnäkin kysyisin että keitä tähän Veronhaaskaajain Keskusliittoon kuuluu ja mikä on sen toimintaperiaate?

- Niin jos puhutaan ensiksi toimintaperiaatteesta niin sehän on aika lailla samanlainen kuin Veronmaksajain Keskusliitolla eli jäsenistönsä etujen ajaminen ja puolustaminen. Tällä hetkellä yhdistykseen kuuluu kolme pääryhmää:

- Ensimmäinen pääryhmä koostuu julkisella sektorilla toimivista akateemisista suojatyöntekijöistä eli siis käytännössä erilaisista yhteiskuntateologian ja -tanhuamisen maistereista ja tohtoreista.

- Toinen pääryhmä on puolestaan Suomeen tulleet ja pysyväiselatuksen piirissä olevat etnisesti edistykselliset maahanmuuttajat.

- Kolmannessa ryhmässä on myös lähinnä akateemisia suojatyöntekijöitä ja he toimivat juuri tässä maahanmuuttoteollisessa kompleksissa sekä siihen kiinteästi liittyvissä ngo-organisaatioissa. Kaikille kolmelle ryhmälle yhteinen piirre on se, että ne toimivat verovaroin.

- Täsmennätkö, mitä tarkoitat tällä etujen ajamisella ja puolustamisella?

- No tietenkin nimenomaan saavutettujen etujen turvaamisella. Ettei niitä viedä pois. Kyllähän me tiedämme oikein hyvin, että meidän niin sanottu työmme on parhaimmillaankin tarpeetonta ja hyvin usein varsinaiselle työnteolle myös haitallista koska me saamme ideoita asioista joista me emme ymmärrä mitään ja niitähän täytyy pistää toteen. Mutta ei meiltä tätä asemaa saa silti viedä pois. Kun me kerran olemme saavuttaneet sen. Se olisi ihmisoikeuksien vastaista. Mitä tulee noihin etnisesti edistyksellisiin, niin myöskään heidän turvattua notkumisoikeutta ja elatusta ei saa poistaa, koska silloinhan tunnustettaisiin että koko monikultturismi oli hirvittävä virhe alusta alkaen. Ja hehän ovat myös käveleviä solidaarisuuspokaaleita joiden pelkkä olemassaolo kertoo siitä kuinka hyviä ja edistyksellisiä ihmisiä me olemme. Ja hei, siks toiseks, meidän tulee säilyttää turvattu asemamme myös yleisen työviihtyvyyden nimissä.

- Jaa, tarkennatko tuota työviihtyvyyttä?

- No jos meidät pakotetaan oikeisiin työpaikkoihin säätämään ja säveltämään niin takaan ja alleviivaan että yleinen työviihtyvyys noissa työpaikoissa taatusti heikkenee.

- Joo tuo pitää kyllä paikkansa, myöntää täytyy. Mutta noin äkkiseltään tuo toimintaperiaatteenne kuulostaa aika härskiltä. Suorastaan siltä että loiseläin haluaa jatkossakin imeä isäntäeläimen verta.

- Sehän on totta, mutta tämä lähetyshän tulee vain Pinnanmaalla. En kai minä näitä laajemmin puhele. Yle haastatteli minua hieman ennen teitä ja sille minä perustelin toimintaamme niin, että meidän akateeminen koulutuksemme, osaamisemme ja kokemuksemme takaa humanistisen ja positiivisen ajattelun ylläpitämisen yhteiskunnassamme ja tämä hyödyttää kiertotien kautta myös yksityistä sektoria. Ja etnisesti edistyksellisistä kerroin tietysti että he ovat sekä voimavara että velvollisuus ja sen lisäksi he tarjoavat yksityisten ihmisten keskuudessa mukavia ruuanlaitto- ja pelihetkiä.

- Niin juu, ne maagiset ruuanlaitto- ja pelihetket jotka ovat nykyajan ufoja. Niihin uskotaan, vaikka kukaan ei ole niitä nähnyt. Mutta onko yhdistykseenne mahdollisesti tulossa muitakin jäsenliittymiä?

- Onhan toki. Kaksi. Ensiksi ne yritykset jotka tarjoavat palveluitaan ainoastaan julkiselle sektorille.

- Jaa no tämänhän minä ymmärrän. Nämä firmat ovat hoksanneet että miksi ottaa riskejä markkinoilla kun voi riskittä lypsää verorahoja. Niin, että jopparit myyvät virastospedeille kaikenlaisia kalliita ja täysin turhia ideoita sekä palveluita todeten että tämä on teille välttämätöntä ja asialla on kiire, muuten hinta kaksinkertaistuu. Ja rajoitetulla ajatuskyvyllä varustettu virastospedehän menee joka kerta lankaan, tuumii että tämähän on kuuminta hottia ja tämä hankitaan. Maksoi mitä maksoi. Tähän voidaan tietysti lisätä ne lakimiesfirmat jotka väsäilevät hylsyn saaneille etnisesti edistyksellisille sitä neljättätoista valituskierrosta. Totta kai tällaiset firmat haluavat pitää kiinni vallitsevasta olotilasta. Mutta entäs se toinen?

- No sehän on Ylen ulkopuolinen valtamedia.

- Mutta sehän toimii tilaajamaksuilla ja mainostuloilla?

- Toimii niin, mutta kuinka kauan? Koska sen tuotanto on ideologisesti oikeaoppista niin sen levikit pienenee koko ajan. Kun Ylen ulkopuolinen valtamedia on jäsenenä Veronhaaskaajain Keskusliitossa niin liitto pyrkii painostamaan eduskuntaa yleisen mediaveron lanseeraamiseksi. Se koskisi koko oikeaoppista valtamediaa ja sen jälkeen ei toimittajien tarvitsisi enää miettiä että kiinnostaako heidän tekstinsä lukijaa tai mainostajaa. Ylen tyyliin.

- No joo, nyt ymmärrän tämän. Mitenkäs valtakoneisto suhtautuu toimintaansa aloittavaan yhdistykseen?

- Erittäin myönteisesti. Olemme saaneet eri hallinnon tahoilta jo kahdeksan ja puoli miljoonaa euroa toiminta-avustusta. Työmme nähdään erittäin tärkeäksi.

- Oletan, että avustuksen myöntäneet virkakoneiston edustajat kuuluvat myös jäseninä Veronhaaskaajain Keskusliittoon?

- Oletat oikein.

- Veronhaaskaajain Keskusliiton uusi toiminnanjohtaja Anna-Aina Almunen, kiitän teitä haastattelusta. En oikeastaan toivota onnea uudelle yhdistykselle, sillä tiedän, että se pärjäilee oikein hyvin muutenkin. Täällä Antero Lärvänen, Kankkula.


21 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä vielä julkitulematon veronhaaskajien liitto on taas saanut yhden esityksensä julki, eli eduskunnalle on annettu lakiesitys joka nostaisi löpön hinnan taivastakin korkeammalle. Eli polttoöljyksi kutsuttuun aineeseen pitää sekoittaa uusiutuvaa nn% ja hinta nousee, koska ainoa biokomponentti joka siihen sopii käyttötarkoitustensa mukaan on biodiesel. Ja josta on jo nyt pulaa.
Lintilä esitteli tämän hankkeen eduskunnalle koska kepu sen hyväksyi edellisessä "sovussa".
Jään mielenkiinnolla odottamaan, että iskikö Lintilä viimeisen naulan kepun arkkuun? Vai vasta toiseksi viimeisen? Valtavalemidia kuitenkin vaikenee kaikilla kanavillaan ja kaikilla kielillä asiasta.
Mutta hei!! Toivotetaan tervetulleksi uusi köyhälistön verta juova orgasmi, tai no mikä lie.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Vaaditaan ja tuetaan liikenteen "sähköistämistäkin" valtiovallan voimakeinoin vaikka tiedetään sähköstä olevan pulaa ja "vihreän siirtymän" siirtävän ongelmat vain materiaalien tuottajien alkulähteille. Pääasia että "kehittyneissä maissa" näyttää vihreältä. Nyt on muodissa yrittää perse edellä puuhun eikä sen hinnasta kansalaisille tarvitse välittää hevonpaskan vertaa.

Terveisin
Johtava yhteiskunta-asioiden erityisasiantuntijoiden ylitarkastaja

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Kyllähän tuollainen organisaatio on jo olemassa, tosin piilotettuna niin sanottuun "yhteiskunnalliseen keskusteluun", jota käydään jokaisen tiedotusvälineen jokaisella palstalla ja kanavalla joka ikinen päivä.

Yliyleistävillä yleiskäsitteillä käsitellään kysymyksiä, joihin ei edes haluta saada mitään kansalaisten todellisia perustarpeita sisällytetyiksi. Talousmiehillä, hmmm, olin sanoa "talousajattelijoilla", mutta se termi taitaa tehdä "ajattelulle" vääryyttä, on nuo ikiomat rakkaat kansantalouden taikasanansa, kuten työllisyys, tuottavuus, huoltosuhde, velkaantuminen ja korko, ja siinähän se keskustelu sitten kivasti kiertää kymmenen- tai kahdenkymmen yliyleistävän yleiskäsitteen kehää.

Keskiajan skolastiikot pähkäilivät maailman ongelmia vähän samalla metodilla, kehittivät yleiskäsitteellisiä ongelmia, kuten onko "yleistä koiraa" oikeasti olemassa, ja päättelivät siis kehittämistään stiiknafuulioista todellisuuteen päin. Jospa "talous" olisikin sellainen "realistisilla" rahavirroilla toimiva kone, jossa vikoja voitaisiin korjata kun kunkin talousideologian mukaisiin putkiin kaadetaan sopivasti lisävirtaa.

Itse kuvittelisin mieluusti maailman, jossa ihmiset hoitaisivat perustarpeensa ja pitäisivät lähimmäisistään huolta, vaikka kaikki nämä loistavat talousnerot ykskaks hokkuspokkus häviäisivät maan päältä, eikä kenelläkään olisi enää mitään hajua siitä suuresta käsitetiedosta, jonka he veivät mukanaan.

Nimittäin siitä sen kaiken talouden oikeasti pitäisi lähteä liikkeelle. Ihmisten halusta elää ja saada aikaan asioita. Uskosta siihen, että asiat voivat olla paremmin.

Sellaista toimintaa voisi sitten tarpeen vaatiessa kuvata yleiskäsitteellisesti -- mutta siitä ei pitäisi sortua kuvitelmaan, että yleiskäsitteillä voitaisiin laatia selitys, joka toimisi nurinkurisessa järjestyksessä, ikään kuin puusta tyveen.

Nyt meillä on todellakin vain sellaista taloutta, jota juuri tällaiset kuvatunkaltaiset "asiantuntijat" ja järjestöt -- järjestelmän keskenään kilpailevat ideologiset toimijat -- nuo argumenteillaan nokittelevat ja omaa ääntään mielikseen kuuntelevat pukumiehet tai muut narsistit mielikuvituksissaan masinoivat, monet ihan palkkatyönäänkin.

QroquiusKad kirjoitti...

Paitsi vaan että Suomessa EI OLE mitään sähköpulaa!
Sen sijaan Suomessa on tulevana talvena mielivaltaisia sähkökatkoja;
on aivan suoraan sanottu kouluista aiottavan katkoa sähköjä kesken koulupäivien niin, että oppilaiden on paskottava muovipusseihin ja opettajien(!) kuskattava niitä jonnekin.

Tämän VITTUilun ainoa tarkoitus on totuttaa suomalaiset tulevaan Vihreän Siirtymän jälkeiseen aikaan, jolloin sähköä ei talvisin enää oikeasti ole.
Se tuotetaan silloin vain toivioenergialla, josta siitäkin suurin osa johdetaan pääkaupunkiseudulle pitämään vihreät pyllyt lämpiminä.
Muut saavat istua pimeässä palelemassa odottaen, koska sähköä kenties saataisiin edes vähän.

Mutta tulevasta sähköpulasta on valehdeltu ja valehdellaan edelleen jatkuvasti niin maanisella vyörytyksellä, että ymmärrän hyvin ihmisten alkaneen jo uskoa siihen.

Anonyymi kirjoitti...

Verovaroja haaskataan parhaillaan Fortumin pelastamiseksi siltä itseltään. Sähkön myynti on kuulemma Fortumin ylimääräisen yhtiökokouksen mukaan nyt erittäin kannattavaa, joten sieltäkin on tulossa pelastusta. Meille kuluttajille tuo ei ollut yllätys, mutta "asiantuntijat" toistelevatkin sitä minkä me jo tiedämme ja olemme nähneet ja kokeneet.

Sähköpulakin voi olla tulossa, mikä johtuu taas meidän kaukaa viisaasta vihreästä energiapolitiikasta. Siinäkään ei ole verovaroja säästelty ja tässä on tulos.

Suomessa saatavilla oleva kapasiteetti 12 300 MW
Arvioitu huippukulutus 15 100 MW

Että tuota pyöreästi 3 000 MW pitäisi jostain saada jos ilmastonmuutos talvella heittäytyy kovasti pakkaselle. Nythän pakkasta on pari astetta ja kulutus on noin 10 000 MW.

Eikä tässä vielä kaikki. Saatavilla olevaan tehoreserviin on laskettu mukaan Olkiluoto 3. Eipä taida kannattaa. Parempi toivoa että jollakulla on meille sähköä myytävänä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Johtavalle yhteiskunta-asioiden erityisasioiden ylitarkastajalle, Seppo Oikkoselle, Qroquius Kadille ja Anolle & kiitos kommenteistanne. Tämähän oli oikeastaan vain katsaus nykypäivään. Mitä tulee polttoaine- ja sähköasioihin niin menossa taitaa tosiaan olla kokeilu että paljonko se lammaslauma sietää. Viimeisenä – suorastaan taiteellisena – lisänä tuli tämä muovipusseihin paskominen.

Anonyymi kirjoitti...

Minä en ymmärrä miksi muovipussiin pitää paskoa sähkökatkon aikana, vesiklosetti ja viemäri kun ei tarvitse sähköä toimiakseen?

Anonyymi kirjoitti...

Melkein joka aamu tulee molemmista tuuteista anna-almu selittelijöitä ja arvaajia. Pakko kääntää aina muumikanavalle pahimman shitin ajaksi. Mihin vuorokauden aikaan ne meinaa katkaista sähköt ja mistä? Meinaan, voi tulla korvaus vaateita.

kt

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja kt:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Vesipumppu sinänsä usein tarvitsee sitä sähköä.

kt: Tulevilla sähkön hinnoilla niitä korvausvaateita saattaa tullakin. Varsinkin jos pakkanen halkaisee vesiputket.

QroquiusKad kirjoitti...

Kuten mainittu, nuohan aikovat katkoa sähköjä täysin mielivaltaisesti vaikka kesken koulupäivien.
Koska haluavat, ja koska voivat.
Eihän niitä kukaan estä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Ei piru vie estä niin.

Anonyymi kirjoitti...

" Vesipumppu sinänsä usein tarvitsee sitä sähköä."

Yleensä vesi tulee paineella , useinmiten vesitornista. Hesassa varsinkin vesi ei sähkökatkoista lopu, Ja jos jostakin kummasta syystä ? loppuisi , niin on tasan helpompi ja hygieenisempi hakea vettä vaikka avannosta tms ,viemäri vetää ilman sähköä , kysymyshän ei ole vuorokausia viikkoja kuukausia kestävistä sähkö"katkoista?
Mitä pelleilyä tälläiset kakkapussiuutiset on ??

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Kaupungissa tulee mutta maalla ei.

Sadevettä Kesällä Keräten kirjoitti...

" Vesipumppu sinänsä usein tarvitsee sitä sähköä."

Samoin jätevesiverkon pumppaamot, kiinteistöjen jätevesipumput(jos ylämäkiviemäri), vesikeskuslämmityksen kiertopumppu, käyttövesipumput(?), jne...

Ja tuo kakkapussi-ohje tulee tuolta Huoltovarmuusorganisaation KOVA-toimikunnan ja SPEK:in yhdessä laatimasta Varautuminen kotona-esitteestä

https://72tuntia.fi/

PS.
"SPEK ei ota missään tilanteessa vastuuta mistään käyttäjälle tai kolmannelle osapuolelle aiheutuvista vahingoista – suorista, epäsuorista, ennalta arvaamattomista tai ennalta arvattavista, erityisistä tai tyypillisistä vahingoista
– eikä voiton tai tuoton menetyksestä, joka tai jotka ovat aiheutuneet sivustolla olevan tiedon käytöstä tai väärinkäytöstä." :D

PPS.
Yhdellä 10 litran sangollisella huuhtelee n. 2 isoa / 4 pientä huuhtelua (jos tavoittelee) uudehkon wc-pöntön vedenkäyttötasoa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Sadeveden kerääjälle ja kiitos lisäyksistä.

QroquiusKad kirjoitti...

Saksassa ei sitten tarvinnutkaan palella kylmässä, kuten örkkiimakot jaksoivat iloita vielä vähän aikaa sitten:

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/miten-saksa-onnistui-paasemaan-eroon-venalaisesta-maakaasusta-ennatysajassa-lansimaiden-byrokratian-nopeusennatys/8579246#gs.jq1axa

Meillä tarvitsee, koska Vihreä Siirtymä, josta saavat päättää tytöt.
Ja se on meille aivan oikein, kun olemme näin munattomia vätyksiä, ettemme pysty pistämään niitä nyrkin ja hellan väliin.

Palellaan mieluummin pimeässä yrittäen osua paskoessamme pussiin eikä lattialle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Joo, kyllähän saksalainen osaa halutessaan panna tuulemaan. Niin osaisi muuten suomalainenkin jos meillä olisi vallassa joitain muita kuin utopistisia feministejä.

QroquiusKad kirjoitti...

Meillä suomalaisilla on osaamista, mutta johtajuudessa on suuremman luokan ongelma.
Saksalaiset arvioivat Jatkosodan aikana suomalaisia upseereja seuraavasti:

suomalaiset ovat loistavia joukkueenjohtaja-komppanianpäällikkötasolla,
kohtalaisia pataljoonan- ja rykmentinkomentajatasolla,
huonommanpuoleisia perusyhtymän komentajatasolla ja
suorastaan epäpäteviä suuryhtymän komentajatasolla.

Suomalainen on hyvä tekijä ja työnjohtaja, mutta sitä ylemmille tasoille kohottaessa johtamisosaaminen alkaa heiketä nopeasti.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Näinhän on sanottu. En osaa sanoa, mikä tilanne nyt olisi. Ja eroaako se muissa maissa loppujen lopuksi kovin paljon. Suurien yhtymien johtaminen ei ole helppoa missään.

Anonyymi kirjoitti...

Yrjöperskeles kirjoitti...
Tervehdys, Ano. Kaupungissa tulee mutta maalla ei.

Itse en asu kaupungissa ja hesaankin on onneksi vajaa 500km (onneksi)
Ja täällä nyt vähiten tarvitsee muovipussiin paskoa. On omaa kaivoa varalle ja omat jätekaivot + vesiliittymä vesiosuuskunnan putkeen.
Ja täällä maalla kyllä niitä sähkökatkoksia riittää myrskyjen jäljiltä lähes joka vuosi . Joskus päiviäkin , mutta toimeen tuillaan eikä paskota muovipusseihin.
Kaikenlaisia onkelmia noilla kaupunkilaisilla sitten onkin että paskoa muovipussiin koko teknologisen yltäkylläisyyden keskellä?
Luuölisi jo nyt viimein menevän järkeäkin päähän ja järjestää varavoimaa dieselillä yms (joita tod däk on) jos sitä sähköä tarvitaan vesiklosetin käynnistämiseen?
Mutta kaikenkaikkiaan näin umpimaalaisesta näyttää järjettömältä tuommoinen uutinen!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Samanlaisia tuumin itsekin kun myöskin maalla asustelen.