torstai 3. marraskuuta 2022

PARI HUTIA SALOILLA

Otetaanpa taas postauksen aiheeksi eräs suurista suosikeistani eli vihreitten Maria Ohisalo. Kyseisen henkilöoletetun avautumiset kun kertovat hyvin vihervasemmistolaisesta ajattelusta joka on yhdistelmä totalitarismia ja utopiaa.

Ensimmäisen avautumisen taustana voi muistuttaa että se ei-niin-persaukinen jätkä eli Elon Musk meni ja osti twitterin ja pani ison luudan heilumaan siellä. Ja vihervasemmistossahan ollaan kauhuissaan sillä lisääntynyt sananvapaus missään muodossa ei kerta kaikkiaan sovi sille. Ohisalo ei tee poikkeusta:

Vihapuhehan on tosiasiassa vihafaktoja ja faktathan ovat utopistille rikkihappoa. Valeuutinen taas on uutinen jota ei ole tehnyt vihervasemmistolainen valtamedia. Eli EU:n tulisi Ohisalon – ja yleensäkin vihervasemmiston – mielestä harjoittaa sananvapautta turvaavaa neuvostotyyppistä sensuuria. Mikä Suomessa oikein hyvin hallitaan.

Ohisalo myös on tietoinen siitä, kuinka Suomi laitetaan kuntoon ja mitä Suomi todella tarvitsee:

Eli lisää tyhjänjoutomaistereita ja heille lisää akateemisia suojatyöpaikkoja. Koska olen tällainen ei-korkeakoulutettu niin mietin että kukahan Ohisalon utopia-Suomessa tekee ne varsinaiset työt?

No, joka tapauksessa kyseinen nainen on mitä todennäköisimmin ministeri myös seuraavassa hallituksessa.


45 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Todellinen korkeakouluopetus pitäisi mielestäni rajata noin 10%:lle väestöstä. Muut saisivat sitten tehdä niitä oikeita töitä - sillä erotuksella, että se kymmenys tuottaa sitten oikeata tiedettä niiden oikeiden töiden tueksi. Ammattikorkeakoulu luotiin aikoinaan tietyn ministerin henkilökohtaisen agendan ajamana. Mistä seurasi se, että tutkimusrahoitus jakautui kahden eri systeemin välille. Samalla kuoli kunnon opistotasoinen koulutus, ja todelliset suoritukset korvautuivat esitelmillä, portfolioilla ja jopa runonlausunnalla (olen itse nähnyt tämänkin). Sotku on yhteiskunnan eri kerroksista toiseen tarkasteltuna valtaisa. Velkaraha paikkaa sitä vielä jonkin aikaa. Siksi olenkin sitä mieltä, että perussuomalaisten ei pitäisi mennä seuraavaan hallitukseen. Jätetään korjausliike tunkion arkkitehdeille.

PS-lehdenjakaja

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, PS-lehdenjakaja. Pitkälle samaa mieltä. Ja yhteiskunnallinen yliopistokoulutus voitaisiin nykyisessä yhteiskuntateologisessa muodossaan lopettaa. Mitä tulee AMK-koulutukseen niin eikös se ole niin, että oppilaitokset saavat määrärahansa tutkintojen määrän mukaisesti. Ei opetuksen tason mukaisesti.

Trilisser kirjoitti...

Aikoinaan pomoni (jolla oli takana jotain kaupallisen alan koulutusta) tuumailu, että hänen aikaan ei edes oletettu, että "korkeakoulukoulutus" toisi parempipalkkaisen työn kuin "paskatyön" teko, vaan että em. koulutuksella saa vastineeksi "siistin sisätyön". Nykyään taas tuntu olevan, kiitos Sikavan (Akavan), automaationa oletus, että akateemisen tutkinnon tulee taata korkea palkka pelkästään siksi, että on tutkinnon läpäissyt. Ja em. seikka on yksi suomalaisen koulutusjärjestelmän vääristäneistä tekijöistä. Ja päälle se, että vihervasemmiston äänekkäimmät propagandatorvet ovat järkiään näitä yhteiskuntatanhuajia, joten heillä on palava tarve kouluttaa lisää potentiaalisia aatekavereita ja järjestää näille suojatyöpaikkoja mm. mamu teollisuuteen.

Vasemmistossa on myös tapahtumat radikaali muutos: perinteinen kommunismi propagoi ajavansa kansan enemmistön asiaa harvainvaltaa vastaan. "Uusvasemmistoksi" totalitaristista aatettaan propagoi mm. Sami Niljake Eerola, joka sanoo ajavansa "naisten ja vähemmistöjen" etuja.

Anonyymi kirjoitti...

Koska olen tällainen ei-korkeakoulutettu niin mietin että kukahan Ohisalon utopia-Suomessa tekee ne varsinaiset työt? Kysyy hän.
No tietenkin ne työvoimaa paikkaavat mamut!!
Kas kun siltikin ja siitä huolimatta me persvakoäijät ne hommat joudutaan tekemään. Vaan ei anneta sen pilata tarinaa.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Trilisserille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Trilisser. Olet varmasti oikeassa. Ja vasemmistopuolueissa ei ole enää duunareita ollenkaan.

Huru-ukko: Kyllä. Mutta vihervasemmisto ei koskaan anna faktojen pilata hyvää läppää.

Ja sitten sille tyypille joka laittaa jatkuvasti niitä tappamisfantasioitaan:

1. En minä niitä julkaise. Älä näe turhaa vaivaa.

2. Sinä et koskaan tee sitä, mitä uhoat. Kunhan puhut.

Qroquius Kad kirjoitti...

Korkeaa koulutusta, joo.

Miksipä tässä turhia kursailemaan, ei kun jokaiselle peruskoulusta valmistuvalle valkolakki päähän ja ylioppilaaksi kirjoittavat saman tien yliopistoon sisään!
Jälkimmäinen muuten olikin käytäntö siihen aikaan, kun yliopistoja oli vain yksi;
ylioppilaita sen verran vähän että kaikki mahtuivat yliopiston tiloissa järjestettyihin yo-kirjoituksiin, jotka olivat samalla pääsykoe.

Ensimmäisestä vuosikurssista suoriutuneet nimitetään kandidaateiksi, nykyiset kandintutkielmat muutetaan graduiksi ja nykyiset gradut väitöskirjoiksi!
Niitä ei tarvitse puolustaa, paitsi jos niissä on jotain epäwokellusta;
silloin ne hylätään lukematta, mutta muut hyväksytään kaikki sellaisinaan!

Kyllä silloin lähtee totisesti Suomi nousuun ja rahaa tulvii sisään ovista ja ikkunoista niin, että jokaisen korkeakoulutetun täytyy rakennuttaa oma rahasäiliö Roope Ankan malliin!
Rakentajille ei tietenkään tarvitse maksaa mitään, koska paskaduunit teetetään kaikkia korkeakouluttamattomia koskevalla orjatyöllä.

Helppoa kuin heinänteko, sanoi se jolla ei ollut mitään käsitystä heinänteosta.
Siinä on valmis suunnitelma, jota seuraavan hallituksen pääministeri hilpeä Huti-Maisa sekä opetus-, kansanvalistus- ja wokellusministerinä jatkava soma Li Lystikäs voivat alkaa toteuttaa jo ensi toukokuussa, että systeemi saadaan valmiiksi syyslukukauden alkuun mennessä.

Anonyymi kirjoitti...

No tuota, tämmöinen tappofantasia: Tapa yksi lutikka sängyssäsi niin jo kohta huomaat olevasi totaalisessa sodassa koko armeijaa vastaan eikä siitä loppua tule. Helpommalla pääseen kun kynsii sen verran, että saa uudelleen unen päästä kiinni ja antaa niiden loppujen könytä ja imeä verta, ei nekään koko yötä jaksa.
Torakooista ei ole niinkään kokemusta.
Huru-ukko

klova kirjoitti...

Kulttuurimarxistit kehittivät teorian Länsi-Saksassa kuinka kommunistien pitäisi tukea erilaisia sorrettuja vähemmistöjä proletariaatin sijaan. Koska duunarit saatuaan mersun, oman talon, lomat etelässä ja kaikkea mitä kapitalismi tuo, ovat hylänneet aatteen ja jostain syystä eivät haluakaan jakaa omiaan tasan ja muuttaa kolhoosin navettaan.

Kaikki sorretut vähemmistöt kävivät, islamisteista seksuaalivähemmistöihin.
Duunarit vähenevät, mutta vähemmistöt ovat ikuisia.

Suomessa tähän siirryttiin myöhemmin, johtuen kai vesijohtovedestä, täällähän duunarit uskoivat ja osa uskoo vieläkin tasajaon autuaaksitekevyyteen.

Ja tästähän osaltaan kumpuaa vasemmiston persuviha, koska varsinkin miesduunareita on siirtynyt persujen kannattajiksi, siis ryhtyneet luokkapettureiksi. Sekä tietty tulleet jakamaan erilaisia hyväetuisia poliittisia virkapaikkoja, jotka ennen jaettiin kolmen suuren kesken ja muille pikkupuolueille kivoja hajasijoituspaikkoja ministeriöihin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Huru-ukolle ja klovalle & kiitos kommenteistanne.

Qqroquius Kad: Jep, tällä saadaan EU-maakunta Suomi ennennäkemättömään nousuun.

Huru-ukko: Onneksi ei noiden syöpäläisten kanssa ole pahemmin tarvinnut olla tekemisissä.

klova: Totta joo, ja ne entisaikojen vasemmistoduunarithan äänestivät vasemmistopuolueita saadakseen talon, auton ja kesämökin.

Qroquius Kad kirjoitti...

Olipa kerran eräässä kehitysmaassa kylän torilla väenkokous. Vanha mies meni joukon jatkoksi kuulemaan, mitä siellä oikein julistettiin.
Kommunismia, kuulemma.
Kun julistus loppuikin pian, kävi ukko kysymään julistajalta mitä se kommunismi siis oikein on, kun hän ei ehtinyt kuulemaan?

"No, kommunismi on Oikeudenmukaisuuden oppi!
Jos esimerkiksi sinulla on kaksi taloa ja toisella ei yhtään, kommunismissa yhteiskunta ottaa sinulta sen toisen talon ja antaa sille, jolla ei ollut.
Eikö tämä ole oikeudenmukaista?"
"Kyllä on!"

"Ja edelleen, jos sinulla on kaksi hevosta ja jollain ei yhtään, kommunismissa yhteiskunta ottaa sinulta sen toisen ja antaa sille, jolla ei ollut.
Eikö tämäkin ole oikeudenmukaista?"
"Totisesti on!"

"Ja jos sinulla on kaksi kanaa ja toisella ei yhtään, kommunismissa yhteiskunta ottaa sinulta sen toisen..."
"Painukaa helvettiin sinä ja sinun kommunismisi!!"
"Mi-mi-mikä nyt tuli...?"
"Minulla ON kaksi kanaa!!"

Seppo Oikkonen kirjoitti...

On kyllä aika järkyttävää nähdä, miten vähän nämä muodollisen koulutuksen saaneet politiikkaan päätyneet maailmanpareantajat oikeasti ymmärtävät niistä tiedonaloista, joilla ihan ilmeisesti pitävät itseään asiantuntijoina.

Tuosta Ohisalosta kirjoitin pari vuotta sitten blogitekstin, jossa kävin läpi pari aivan perustavanlaatuista asiaa, joissa hän, toki useiden muiden mukana, on aivan totaalisesti väärässä.

Blogiteksti on yksi kaikkein aikojen luetuimmista julkaisuistani, enkä itse ole nähnyt sen jälkeen tapahtuneen mitään, miksi minun pitäisi muuttaa arvioitani. Ohisalo on yksi tyypillisimmistä punavihreistä hihhuleista, joille kulttuurien yhteismitattomuus jää luultavasti ikuisiksi ajoiksi ymmärtämättä.

Jos mietitään kaikkea sitä aivan harhaista propagandaa, jota nykyisten akateemisten wokeltajien ynnä muiden asennevammaisten taivastelijoiden taholta toistellaan, yhteiskunnallinen tilanteemme näyttää jokseenkin toivottomalta. Jakolinja niin sanotun "järjestelmäpuolueen" ja toista vaihtoehtoa edustavien "maahanmuuttokriittisten" välillä on ammottava ja sovittamaton, ja siinä näyttäytyy aivan järkyttävällä tavalla se, kuinka uskollisesti oma yhteskuntamme tallaa samaa polkua jonka kaikkea vaikeaa tositietoa viimeiseen saakka väistelevät, poliittisesti korrektit ruotsalaiset ovat valinneet.

Että perästä tullaan, ja väkivaltaiseen monikulttuurisuuskaaokseen päädytään, oma sivistys myydään halvalla ja saadaan wokeltamnen tilalle -- näin se vaan menee, eikä muutama järjen ääni tässä kehityskelkassa paina mitään.

Strix Senex kirjoitti...

Vai jäävät nelikymppiset Suomen koulutetuimmaksi sukupolveksi. Niistä ajoista kuin nuo nyt reilusti nelikymppiset korkeakoulujen käytäviä tramppasivat, aloituspaikkojen määrä on melkoisesti kasvanut ja ikäluokkien koko pienentynyt. Ei Ohisalolle tullut mieleen kysyä, että mistä mahtaa johtua, että tutkintoja ei nyt kuitenkaan synny, ei ainakaan suhteellisesti yhtä paljon kuin ennen. Johtuuko se siitä, että opiskelupaikat menevät muunmaalaisten käyttöön vai johtuuko se siitä, että suomalaiset eivät saa tutkintojaan suoritetuksi kun energia menee kaikkeen muuhun kuin opiskeluun vai mahtaisivatko peräti molemmat syyt olla vaikuttamassa. Mutta moiseen paneutuminen vaatisi pään yläosan käyttöä eli ajattelua ja vieläpä hivenen älyllistä rehellisyyttäkin.

Anonyymi kirjoitti...

40% ikäluokasta pitää korkeakouluttaa? Ai, ettei piisaakaan, pitää saada lisää opiskelupaikkoja. Mitä niille koulutetaan ja mitä ne askartaa elantonsa eteen. Onko ammatissaan hyötyä akateemisista opinnoista, entäs tutkinnoista.

Selvin ja näkyvin hyöty opinnoista koituu työllisyyden hoitoon, lukiolaiset ja amislaiset on poissa tilastoista, eivät näy työttöminä. Osa toki hyötyy opinnoista mutta aika iso osa ei jatka. Ja ammattikoulu on suurelta osin vitsi, ollaan opettavinaan jotain. Töihin päästyään sitten oppivat töiden ohessa ammattinsa.

Toimistot on väärällään kymmeniä opintoviikkoja suorittaneita opiskelijoita. Koittaako valmistuminen vai eläke ensin, vai korjaako kenties kuolo ennen gradun valmistumista.

Pitäisi saada opiskeluaikaa lyhyemmäksi, välitutkintoja tiheämmiksi. Opintojen ohjausta lisää. Ei lisää aloituspaikkoja turhiin aineisiin. Olisko mitään, kiinteä määrä opiskelupaikkoja yliopistoon, siis ei uusi kuin valmistuneiden mukaan. Vähenisi ikuisten opiskelijoiden määrä, graduaan jo 35 vuotta valmistelleiden ja vuonna 1981 aloittaneetkin valmistuis ehkä joskus.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Vihreiden olisi aika mennä politiikan historian roskakoriin. Ovat aiheuttaneet meille jo aivan tarpeeksi vahinkoa. Media vaan tuppaa kaivamaan sieltä roskakorista entisetkin ryssijät asiantuntijoiksi ajankohtaisiin, vaikka edustavat jo menneen ajan vahinkoja. Niissäkin on kansalla tarpeeksi maksamista.

Vihreät ovat ryssineet energiapolitiikan josta maksamme nyt sikahintaa. Tosin joudumme siinä sivussa "pelastamaan" vielä Fortuminkin siltä itseltään. Laskumme loppusumma on kymmenissä miljardeissa. Putinilla ei ole Suomen "sähkömarkkinoiden" kanssa hevon helvetinkään tekemistä. Kyllä täällä on osattu ihan itse. Näitä markkinoita on kyllä ollut liikkeellä läpi euroopan.

Satu Hassille olimme ostaneet varsin viisaat sähkövehkeet joita hän taannoin esitteli. Lämpöpumppu käynnistyy vain kun sähkö on halpaa. Jännityksestä väristen hän odotteli sähkölaskuansa. Täällä reaalimaailmassa on miljoona köyhää jotka tarvitsevat apua jokapäiväiseen leipäänsä. Ei heillä ole varaa lämpöpumppuunkaan ja laskua hekin odottavat väristen mutta se johtuu kylmästä.

Mitään muutoksia ihmisten perustarpeisiin ei pitäisi tehdä väkivaltaisesti asettamalla kieltoja jonkun kahjon poliitikon päähänpistosta, vaan tarjoamalla se puhtaampi vihreämpi parempi ja halvempi vaihtoehto niin kyllä sen kaikki ostavat. Sen keksiminen on vain vaikeampaa eikä onnistu poliitikon ÄO'lla.

Anonyymi kirjoitti...

Sosialismissa jokainen pitää omansa ja toisten omat pannaan tasan. Kommunismissa kaiken omistaa "yhteiskunta" jossa omistus keskittyy aina muutamalle henkilölle (miehelle). Älkää toki kuvitelko että sosialismia tai kommunismia löytyy vain politiikan vasemmalta. Kyllä siellä oikealla laidalla on suuria sosialisteja. "Yhteiskunnan" tukea vaaditaan kun pisnekset eivät luista. Täytyy vain osata lukea heidän lausuntojaan oikein ja katso, sosialismiahan se on sanan varsinaisessa merkityksessä. Ettei peräti kommunismia.

"Nyt tarvitaan valtion leveitä harteita". = Persielleen meni. Valtio apuun heti nyt.
"Valtion omistusta yhtiöissä tarvitaan jos tulee äkillinen likviditeettivaje". Sama selitys kuin edelliseen. Kommentista tulisi metrin mittainen, joten päätän listan tähän.

Anonyymi kirjoitti...

Kun oppivelvollisuusiän nostaminen on tuonut jo isoja reikiä valtion budjettiin, Ohisalo ehdottaa yliopistoihin 5000:tta uutta opiskelupaikkaa. Eikö akateeminen työttömyys ja mihinkään johtamattomat tohtorintutkinnot vielä meille riitä, vai onko nämä paikat tarkoitus täyttää ulkomaalaisilla opiskelijoilla, jotka vievät kalliin koulutuksen mukanaan häipyessään maasta?

Päivä- ja vanhainkodeissa on kerrotaan olevan valtava hoitajapula. Täytyykö lasten ja vanhusten parissa työskentelevillä ihmisillä olla korkeakoulututkinto? Pieni lapsi tarvitsee enemmän syliä ja vanha ihminen kuuntelijaa. Näitä taitoja ei yliopistoissa opeteta. Ehkä kysymyksessä on lasten kohdalla hieno sana varhaiskasvatus, jossa lasten ajatusmaailma saadaan alusta pitäen ohjattua oikeille urille. Kohta kai siellä kaikki henkilöoletetut sirkeäsilmät laulavat, että setä Putin asuu Venäjällä.

Nyt koulutetaan pikakoulutuksella tarjoilijoita, kun ensin on saatu heidät pois alalta hallituksen ruokaravintoloita kurittaneilla koronapäätöksillä ja nollatuntisopimuksilla. Jyväskylässä aloitetaan rakennusmestarikoulutus ensi keväänä, kun aikoinaan lopetettiin tekniset koulut ja -opistot ja nyt on ollut pakko myöntää, että esim. rakennuksilla ei pärjätä ilman käytännön tason työnjohtoa.

Tässä muutamia esimerkkejä pieleen menneistä asioista. Mitä meillä tekee opetushallitus ja -ministeriö, kun maan asiat opetuksen ja ammatteihin sijoittumisen suhteen ovat näin rempallaan? Siellä luulisi olevan sitä yliopistoissa koulutettua ja viisasta porukkaa! No, Li Anderssonhan tätä sektoria nyt johtaa ja näköjään tohtori Ohisalokin siellä hääräilee! Ei hyvältä näytä. Ykä vielä pelottelee, että Ohisalo istuu seuraavassakin hallituksessa!

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Mikään ei muuten vituta enempää kuin sähkönsäästövinkit joita meille tulee nyt akateemisista suojatyöpaikoista pilvin pimein. Sähkö ei ole enää laskutettava perustarve vaan ryöstön välikappale. Hinnat määrää ilmeisesti joku luonnonvoima jolle ihminen ei voi tehdä mitään. Eikun kämppä kylmäksi ja villasukat jalkaan. Nautitaan valtavasta vihreästä harppauksesta.

Anonyymi kirjoitti...

Ohisalon avautumisessa korvaani särähti paitsi itse aihe, niin myös se että ko henkilön mielestä aloituspaikkojen määrää pitäisi lisätä nimenomaan uudellemaalle. Siis alueelle joka jo muutenkin on Suomen elätettävänä. Keskittämistä ja tietysti sinne oman puolueen äänestäjien ydinalueelle. Cityvihreä on kovin vihreyden kannattaja, samoin pohjoisessa kovin poromies on se jolla on vähiten poroja.

Qroquius Kad kirjoitti...

Jyrki Lehtolakin tuli sivunneeksi bloggauksen aihetta varsin ansiokkaassa kolumnissaan:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009178671.html

Tuontapaista se hilpeän Huti-Maisankin ajatuksenkulku vaikuttaa olevan.

Anonyymi kirjoitti...

Ettei nyt ihan menisi hutiksi, niin kerrotaanpa tässä fakta: AMK-uudistus ja yliopistojen tutkintorakenteen uudistus liityvät ns. Bolognan prosessiin KVG. Tarkoituksena on yhteinäistää EU:n ja ETA:n tutkintoja niin, että ne olisivat verrattavissa. Asiaan ei liity konspiraatioita eikä salaliittoja. Uudistuksen vaikutuksista on vaikea sanoa vielä, mutta omasta mielestä koko AMK on typerä nimitys ja opisto ja yliopisto olisivat voineet olla edelleen. Noista näkee suoraan, että kumpi on korkeampi. AMK on monesti toteutettu niin, että opiskeluaikaa nostetaan vuodella ja sen täytteeksi keksitään jotain melko hyödytöntä. 2000-luvulta muistuu mieleen uusien amk-tutklintojen suorittajia, jotka olivat niin korkeakoulutettuja että. Se osaaminen vain ei ollut kaksista. Ihan höpöä. Tradenomitkin akavalaisia.

Anonyymi kirjoitti...

Kiva olis kuulla, mitä Hutisalolla olisi sanottavaa niille teineille, jotka ovat päässeet osalliseksi monikulttuurisesta rikkaudesta. Eli teineille, joilta on viety tennarit ja takki päältä ja samalla murjottu verille ja pakotettu nuolemaan murjaanien saappaat. Taitaisi vaan saarnata, kuinka ihania pelihetkiä heille olisi tulevaisuudessa lupeissa.

Tapsa vaan

Strix Senex kirjoitti...

Seppo Oikkonen kirjoitti hyvin: ”On kyllä aika järkyttävää nähdä, miten vähän nämä muodollisen koulutuksen saaneet politiikkaan päätyneet maailmanparantajat oikeasti ymmärtävät niistä tiedonaloista, joilla ihan ilmeisesti pitävät itseään asiantuntijoina”.

Tämä Ohisalo on vain yksi esimerkki siitä, että kaikki koulutus ei lisää sen enempää ymmärrystä kuin viisauttakaan. Lienee selvä, että sitä ei tee joku salafistinen koraanikoulu tai woketuksen läpitunkema naistutkimuksen koulutusohjelma. Jos ja kun koulutus on sitä, että opetellaan ulkoa joitakin opinkappaleita, on täysin opetusohjelman sisällöstä kiinni, onko siitä opista hyötyä vai haittaa ja silloinkin, kun ohjelman sisältö on sinänsä hyvä, hyöty jää vajavaiseksi, jos asioita vain opetellaan ulkoa mutta ei ymmärretä. Jos ei ymmärretä taustoja, ei osata liittää asioita kontekstiin eli osata arvioida missä ympäristössä ja tilanteessa oppi pätee ja missä ei, jos ei ymmärretä asioiden suuruusluokkia vaan oikeaoppinen mutta vaikutukseltaan vähäinen tekijä saa suuremman painon kuin iso mutta vieraaksi jäänyt asia, niin sitten toimitaan kuten se tynnyrissä kasvanut tyttö, joka aina toteutti väärää ohjetta väärässä paikassa. (Sivumennen sanottuna, suosittelen tätä satua. Se kertoo huomattavan paljon näistä meidän oppia vaan ei ymmärrystä saaneista tytön tylleröistämme).

Nämä ohisalot panevat epäilemään koulutusdogmatismin viisautta. En missään tapauksessa halua kyseenalaistaa koulutuksen arvoa, mutta kyllä minä asetan ammattikoulun käyneen talonrakentajan arvoasteikossa paljon korkeammalle kuin jonkun huu-haa-tieteen dosentin. Talonrakentaja selvästi osaa jotakin ja hänen työstään on selvästi hyötyä, mutta osaako joku itseään täynnä oleva ulkoa opeteltuja fraaseja toisteleva tyllerö oikeasti jotakin ja onko hänen tekemisistään yhtään mitään hyötyä? Tässä yhteydessä kannattaa muistaa se hölmöläisten talon rakentaminen. Kun pirtti oli pimeä, eikä säkillä saatu valoa sisään, neuvoi Matti tekemään ikkunan, eli aukon seinään. Tämä keino tepsikin hyvin. Mutta sitten kävin niin, että hölmöläiset päättelivät, että mitä enemmän aukkoja, sitä enemmän valoa ja sitä parempi. Ja niinpä he sitten innostuivat tekemään lisää ja lisää aukkoja seinään, kunnes koko tupa romahti.

Joppos123 kirjoitti...

Hutimaisa on sen verran kade samariinin saamasta "kultaisetsa dildosta", että nyt pitää räväyttää.
Ohisalon kuvio yhteiskunnasta vaatisi orjatyövoimaa ja siihensä se maahanmuutto perustuu.
Mätäsalon ideologiaan kuuluu hyvin ja pulskastivoipien eliitti Punavuoressa. Muut maat ovat ennallistettu tasoon 1700 luvulla.

Työtätekevät olisivat jossain muualla häiritsemässä mutusalon arkea, vaikkapa keskitysleireillellä?
Ohisalo oli ainoa joka esitti jokunen aika sitten, että "me" menisimne vahtimaan aseiden kanssa omia kansalaisiamme.
Emme mene ja sekös sitä nautaa vituttaa.

Hutimaisan lausunnossa näkee sen psykon vaaraallisuuden.
Ei kyllä lähetä. Koskela komppanian päälliköksi.

Meidät on tehty ja varustettu jotain ihan muuta vaataan.
OT. Hyvä hankinta jenkeistä. MLRS järjestelmään 400 uutta kasettia. Nämä muuten kantavat 400km+
Putelle lisää päänvaivaa.

Ei voisi samalla kyynisellisyydellä meitä pommittaa kuin Ukrainaa.
Noilla 400 kasetilla me voidaan halutessamme tuhota Pietari.
Tämä on faktaa.

Anonyymi kirjoitti...

No nythän on eetterissä mielipiteitä siitä, tai faktaa kuinka vaan, että 10 miljardin leikkaukset on tehtävä seuraavan 8 vuoden aikana. Sieltä yliopistoista pitäisi nämä leikkaukset aloittaa. Ja erityisesti humanistisilta aloilta. Julkiselle puolelle suursiivous. Kaikki turhat paperin pyörittäjät yms pois. Muistan lukeneeni listan, esim ulkoministeriöstä, sisäministeriöstä, migristä jne, missä oli aivan käsittämättömiä titteleitä. Suurin osa perustettu 2015 invaasion jälkeen. Kaikki tällainen pois. Sen sijaan suunnanmuutos. Eli aletaan siivoamaan laittomat pois, sekä rikolliset ja jotka ovat tulleet käyttämään hyväkseen avokätistä sosiaaliturvaa. Väitän, että 30 - 50 000 häipyisi heti. Kotimaihinsa, mitä ovat paenneet, missä kuitenkin käyvät lomilla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Seppo Oikkoselle, Strix Senexille, Pyssymiehelle, Ano1:lle, Ano2:lle, Rouva Anolle, Ano3:lle, Ano4:lle, Ano5:lle, Tapsalle vaan, Joppos123:lle ja Ano6:lle & kiitos kommenteistanne ja hyvistä lisäyksistänne. Joitain huomioita:

- Poliittiseksi päättäjäksi nollatieteestä päätyneet näyttävät pitävän itseään kaikkien mahdollisten alojen asiantuntijoina.

- Suomi on tosiaan kaikessa mahdollisessa ruotsalaisella itselleen valehtelemisen tiellä.

- Ammattikoulun taso on tosiaan laskenut huomattavasti vaikka koulutuksen pituus on noussut.

- Valitettavasti se ei enää auta jos vihreät jäisivät historian roskakoriin sillä niissä on sama ilmiö kuin liberaaleissakin. Ajan myötä kaikki puolueet omaksuivat liberaalit ajatukset. Nyt Järjestelmäpuolue on omaksunut vihreitten mielipuolisimmatkin ajatukset. Eivätkä uskalla niistä irtautua.

- Putin on hemmetin hyvä tekosyy omalle osaamattomuudelle.

- Yritysten – nimenomaan suuryritysten – vaatima valtiontuki tosiaan vääristää yrityskenttää.

- Suomessa on menty totaaliseen koulutus- ja ennen kaikkea oppiarvoharhaan. Osaamisella ja kokemuksella ei ole mitään merkitystä.

- Jyrki Lehtolan kolumni oli aika osuva.

- Ohisaloa ei kiinnosta ne teinit jotka ovat epäonnekseen päässeet nauttimaan monikulttuurisesta rikkaudesta.

- Myös minä asetan ammattikoulun käyneen talonrakentajan arvoasteikossa paljon korkeammalle kuin jonkun huu-haa-tieteen dosentin.

- Tuo uutinen MRLS-rakettien lisäampumatarvikkeista oli miellyttävä. Ei minua sinänsä Pietaria kiinnosta pommittaa mutta mahdollisen tosipaikan tullen Karjalan Kannaksen rautatiesiltoja kylläkin. Kas kun Venäjän armeijan huolto on täysin rautateitten varassa eikä niitä rautateitä Suomeen päin kovin monta ole.

- Ano6:n ohjelma sopisi minullekin.

Joppos123 kirjoitti...

Uutinen mikä nyt eilen tuli notta varusmis kuoli ampumaradalla on valitettava mutta sellaisia sattuu.
1. Alkoi sähläämään etutähtäintä kesken ammunnan ja kuula lähti. Joo mahdollista koska etutähtäimen piirtovälin näkee vain edestä. Ihan mahdollista mutta kun aseet tarkastetaan aina jokaisen vedon, jopa kohdistuksen välissä.
2. Veti kuulaan hattuun. Todennnäköinen vaihtoehto.
Jos näin niin aika paska temppu vieressä olleille kavereille.

Joskus aikanaan haettiin yhtä poikaa pitkin Pahkajärveä ja se junnu löytyi itsensä teloitteena keskeltä suota.
Petusteellista duunia, ei siinä jäänyt mitään tutkittavaa tai seliteltävää.
Meinaan vaan jos ottaa suun kautta 3 7,62 kutia niin ei ainakaan jää kitumaan.

Anonyymi kirjoitti...

" Koska olen tällainen ei-korkeakoulutettu niin mietin että kukahan Ohisalon utopia-Suomessa tekee ne varsinaiset työt?"

Ne on pitkälti automatisoitu. Koneet tekevät ne, tai elleivät vielä kaikkia niin ainakin yhä suuremman osan niistä.

Joppos123 kirjoitti...

No joo, onhan ne paukut varattu ihan muihin kohteisiin mutta kyllä sillä on pidäkettä myös siansilmäisen lastentappajan suuntaan. Se tietää, että jos se alkaa roiskimaan ohjuksiaan Helsinkiin niin meillä on kyky vastata. Ukrainalla ei sitä kykyä valitettavasti ole.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Joo, ikävä tapaus kaiken kaikkiaan. Ja kiitos parista viestistä jotka mielsin yksityisviesteiksi.

Ano: Lisääntyvässä määrin. Mikä on oma ongelmansa koska aina useampi ihminen syntyy suoraan pysyväistyöttömäksi. Mutta se ei ole peruste kouluttaa aina vain lisää nollamaistereita.

Qroquius Kad kirjoitti...

Tuosta varusveijarin tapauksesta uutisoidaan edelleen onnettomuutena.
En minä vaan keksi, miten lyhyelläkään kiväärillä voi ampua itseään vahingossa päähän ellei sitten tee jotain todella hoopoa.

Lähin mieleen tuleva skenaario on, että Uuno Vähä-Järkelä on laittanut ladatun ja varmistamattoman kiväärin kerrossängyn yläpetille, ottaa sitä sitten piipunsuun läheltä kiinni ja alkaa laahustaa kohti ovea vetäen kivääriä pitkin punkkaa niin, että liipasin tarttuu johonkin ja Uunon vähälle käytölle jääneet aivot muodostavat seinään impressionistisen maalauksen.

Tämä skenaario on toki täysin mahdoton intin ampumaradalla.
Voisiko laukaisukoneistoltaan viallinen rynkky kuitenkin laueta niin, että varusveijari pudottaa sen perä edellä betoniin, liikkuvat käyvät takana mutta tarttumatta virekynnykseen ja eteen palatessaan laukaisevat aseen?

Tämä ei ilmeisesti ollut kuitenkaan selkeä itsemurha, koska uhri oli elossa vielä sairaalassa:
jos hän olisi kääntänyt aseen, lykännyt piipun suuhunsa tai leuan alle ja painanut liipasinta peukalolla, hänen aivonsa olisivat levinneet katokseen ja se siitä.

Dena kirjoitti...

Eikö olisi helpompaa, että muutettaisiin yläaste korkeakouluksi jolloin lähes kaikki olisi suorittaneet korkekoulu tutkinnon sen sijaan, että lasketaan korkeakoulujen tasoa tai tehtaillaan "korkeakouluja" kokeille, automekaanikoille, lähihoitajille.. Entisiä _korkeakouluja_ jotka pitää erottaa nykyisestä hallinnosta jota jostain syystä kaikki teknisten alojen rehtorit vastustivat alunperinkin (10? vuotta sitten?) ja niitä voidaan alkaa kutsua vaikka erityisen syventäviksi korkeakouluksi tms..

Dena kirjoitti...

QK: ihmiset muuten työntää sen aseen aika usein osoittamaan jostain kitalaesta suoraan silmiin ylöspän ja muutenkin väärin...

Qroquius Kad kirjoitti...

Tosiaankin on tullut vastaan tapauskertomuksia, joissa itsensä ampumista yrittävä on ampunut luodin tai haulipanoksen aivojensa sijasta naamansa läpi.

Ensimmäinen tapauskertomus tuli vastaan 1980-luvulla, kun "Alibi"-lehdessä näin tehnyt kertoi mittavasta urakasta naamansa uudelleenrakentamiseksi.
Kuvaus oli omituinen:
hän oli ampunut itseään kasvoihin "minihaulikolla", ja löydettiin puolitajuttomana naama riekaleina.

Ihmettelin miten joku voi ampua itseään naamaan siten, ettei takaraivo lennä menemään;
minihaulikon oletin katkaistuksi, mutta ei se selventänyt asiaa lainkaan.
Myöhemmin sitten luin tapauksesta, jossa asianomainen oli ampunut itseään kiväärillä leuan alle, mutta luoti menikin vain leuankärjen takaa sisään, suu- ja nenäonteloista läpi ja otsasta ulos.

Olin olettanut, että juuri tämän takia on ammuttava itseään kitalakeen eikä leuan alle, mutta nyt vasta tuli mieleen, että voihan sitä kitalakeenkin ampuessaan kallistaa joko asetta tai päätä niin, että hajoaakin vain naama.

Ehkä KaiPr:ssä tapahtui näin? – Asian tullessa ajankohtaiseksi kannattaa mieluimmin solmia hamppukravatti;
se on idioottivarma menetelmä, jos voi varmistua siitä, ettei kukaan tule häiritsemään puoleen tuntiin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Denalle & kiitos kommenteistanne. Denan tuumailussa on oikeastaan vinha perä. Tuota itsensä tappamista en lähde sen kummemmin spekuloimaan.

klova kirjoitti...

Ollessani varusmiehenä Vekarajärvellä saman saapumiserän kaveri ampui itsensä ekoissa ammunnoissa. Pisti vielä pyssyn sarjalle ja tais kolme kutia mennä pään läpi. Juttelin vieressä ampuneen kaverin kanssa, hänen päällensä oli tippunut se mitä päästä irtosi.

Ei siitä sen enempiä seurannut, ammunnat keskeytettiin siltä päivältä ja sanottiin että kukaan ei kerro tapauksesta iltapäivälehdille, tapahtui ennen kännyköitä.

vieras kirjoitti...

Laitan tämän tähän kun uusin juttu ei aiheeltaan käy. Onko Ykä tarkkaillut Amerikan välivaalien astetelmia? Tiistaina on vaalipäivä. Ennakkoäänestys on ollut käynnissä siellä missä se on järjestetty.

https://en.wikipedia.org/wiki/2022_United_States_elections

https://ballotpedia.org/Elections

Kongressin vaaleissa valitaan kaikki 435 edustajainhuoneen paikkaa sekä tässä rotaatiossa olevat 35 senaattorin paikkaa.

36 osavaltiossa valitaan kuvernööri sekä osavaltioiden parlamentit. Lisäksi voi olla eri osavaltiossa muita vaaleja kuten varakuvernööri, valtiosihteeri, oikeusministeri tms.

Muutamassa piirikunnassa on vaalit, joissa valitaan esim. sheriffi tai piirisyyttäjä.

Joissain kaupuneissa ja kunnissa on pormestarinvaalit ja valtuustovaalit.

Trump on kampanjoinut suosikkiensa puolesta. Republikaanit saavat melko varmasti enemmistön edustajainhuoneeseen, joten arvailu on siitä onko enemmistö niukka, selvä vai mojova. Senaatti on hankalampi mutta republikaanienemmistö on mahdollinen sielläkin.

Joissain sinisessä osavaltiossa kuten New York ja Oregon, voi käydä niin että republikaani voittaa kuvernöörin vaalit. Se olisi melkoinen pommi.

Tämä menee taas Ankka-tarinoihin mutta jotenkin siitä Calisotan osavaltiosta tulee mieleen joko Washington tai Oregon mutta konservatiivisina painoksina. Semmoisena kuin ne olivat 1950-luvulla. Eisenhower voitti molemmat 1952 ja 1956.

https://en.wikipedia.org/wiki/1952_United_States_presidential_election_in_Oregon
https://en.wikipedia.org/wiki/1952_United_States_presidential_election_in_Washington_(state)

https://en.wikipedia.org/wiki/1956_United_States_presidential_election_in_Oregon
https://en.wikipedia.org/wiki/1956_United_States_presidential_election_in_Washington_(state)

Calisota voisi olla myös saman tapainen kuin pohjoisen Kalifornian ja eteläisen Oregonin piirikunnista muodostettu, suunniteltu Jeffersonin osavaltio.
https://en.wikipedia.org/wiki/Jefferson_(proposed_Pacific_state)

Tai se olisi kuin Greater Idahon ehdotettu osavaltio, joka koottaisiin Idahosta, Oregonin maaseutumaisista piirikunnista, ja mahdollisesti Kalifornian pohjoisimmista piirikunnista.

Qroquius Kad kirjoitti...

Ainakin Ilta-Sanomat on huomioinut USAn vaalit, kun Trumpista pitää julkaista päivittäin jotain negatiivista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys vieraalle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

vieras: Niin kuin olen ennenkin sanonut, sinä seuraat Yhdysvaltojen tilannetta enemmän kuin minä. Jään odottamaan tuloksia.

Qroquius Kad: Donald Trumphan on suomalaiselle valtamedialle jo äärimmäinen pakkomielle.

vieras kirjoitti...

Mitä valtamedia tekisi jos Trumpia ei olisi? Tai siis jos Trump olisi häipynyt eläkkeelle, tai jos ei olisi edes ollut pressan virassa? Pitäisikö sen sitten keksiä jotain mistä kirjoittaa ja puhua?

Tuo Calisota jäi mietityttämään siksi koska se on meren rannalla, mutta mitä oikean aikajanan osavaltiota se muistuttaisi. Löysin tämmöiset jutut joten se ei ole Atlantin vaan Tyynenmeren äärellä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Calisota

https://en.wikipedia.org/wiki/Donald_Duck_universe#Calisota

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, vieras. Valtamedia varmaan etsisi jonkun muun inhokin tosin tuskin se löytäisi Trumpin vertaista.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä sen afroamerikkalaisen mamun pitää taata turvallinen tila twitteriin ja ikibannata tuommoiset arjalaisnatsit kuin hutisalo pois vihapuhumasta. Niinkerta.

Pyssymies

vieras kirjoitti...

En muista että USA:n ja sitä kautta Suomen valtamedia olisi vihannut Trumpia ennen kuin hän sanoi tavoittelevansa presidenttiehdokkuutta 2015. Hänen kannanotot ja mielipiteet olivat aiemmin varmaan samat kuin nyt mutta median mielestä se oli ilmeisesti ihan jees. Muistaako Ykä mitään tuollaista?

Ennen kuin Trump julistettiin pääperkeleeksi tms., hänen todettiin olevan lööpeissä viihtyvä julkkismiljardööri joka on ikänsä pyörinyt kiinteistöbisneksessä. Kaikki muistavat Diili-ohjelman jne. Minunkin tiedot ukosta perustuivat Diili-sarjaan 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä kun jaksoja näkyi Suomessakin.

Hänen puoluekanta vaihtui vuosikymmenien mittaaan edestakaisin republikaanien, demmokraattien, reformipuolueen ja sitoutumattoman välillä. Häntä ei vihattu siinäkään vaiheessa kun liittyi uudestaan republikaaneihin 2012.

Trumpin tiedettiin tukeneen vuosikymmenien aikana sekä demokraattien että republikaanien ehdokkaita, ketä missäkin vaalissa. Valokuvissa ja videoissa näkyy että Trump on ollut milloin kenenkin merkkihenkilön seurassa, milloin missäkin kinkereissä. Alla on kuva jossa Trumpilla on hauskaa Clintonien kanssa jossain kekkereissä.
https://static01.nyt.com/images/2015/12/30/us/politics/TRUMPBILL/TRUMPBILL-jumbo.jpg
Tässä kuvassa ovat golfkentällä Rudy Giuliani, Donald Trump, Michael Bloomberg, Bill Clinton, Joe Torre, Billy Crystal, Robert Devlin
https://www.joshsailor.com/image/I0000CjqIJMAttEE
Clinton ja Bloomberg ovat demokraatteja. Bloomberg on Bloomberg-mediayhtiön perustaja ja omistaja.

1980-luvulla hän tapasi Reaganin joitakin kertoja, tässä pari löytöä.
https://media.vanityfair.com/photos/5fac1450144774b508634d6e/3:2/w_2586,h_1724,c_limit/shutterstock_editorial_5134904e.jpg

https://assets3.cbsnewsstatic.com/hub/i/r/2017/08/17/ceed1e09-1f49-4015-913b-38cd1ab6a6fc/thumbnail/1200x630/f9ce882d57f0a53be2f5d3f72d7badf0/c27275-33.jpg

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, vieras. Samanlaisia muistikuvia minullakin on. Se suomalaisen valtamedian Trump-viha varmaankin pohjaa siihen amerikoista opittuun että mies tuli poliittisen hiekkalaatikon ulkopuolelta. Ja Suomessa siinä oli tietysti vielä se viritys että vastaavanlaista ilmiötä pelättiin tänne meillekin.

Qroquius Kad kirjoitti...

Olihan siinä myös se aspekti, että kansainvälinen vasemmisto oli jo etukäteen valinnut USAlle ensimmäisen naispresidentin, mutta sitten kaikki meni aivan hirvittävästi pieleen.
Kaikkein vähiten raivoissaan ei ollut se ex-pressanmuija, joka oli valittu mutta ei sitten päässytkään ukkonsa ex-toimistoon, koska sinne käveli wääryywellä ja wiekkauwella rehellisissä vaaleissa valittu Trump.

Seuraavissa POTUS-vaaleissa demarien voitto pelattiinkin sitten varman päälle.
Mielenkiintoisia aikoja seuraa, mikäli Trump lähtee uudestaan ehdolle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Tuossa muuten saattaa olla vinha perä.