tiistai 22. marraskuuta 2022

KUIN KAKSI MARJAA

Ainakin tyyliltään:

Noin yleensä ja erikseen voi sanoa että idolinpalvonta on täysin harmitonta jos palvojina ovat esim. nuoret tytöt ja kohteena vaikkapa Beatles. Sen sijaan valtiollisella tasolla idolinpalvonta tuppaa aina olemaan vaarallista. Suorastaan ironista se olisi sellaisessa maassa jossa palvottavana pääministerinä olisi joku varamiehenä vahingossa asemaansa noussut instagram-bimbo. Mutta Suomessahan ei toki niin ole, eihän?

No, hotellin respan lyhyt taidekatsaus päättyy tähän.


29 kommenttia:

JJR kirjoitti...

Onneksi ei ole, eihän.
Toki meillä on vasemmanpuoleisen merkkihenkilön kritiikittömiä ihailijoita, jotka lentävät suurella joukolla Punaiselle Merelle toteamaan ilmaston kuumentuneen ja Itä-Afrikan tarvitsevan tuhat miljardia lisää käteistä. Onneksemme heillä ei ole minkäänlaista valtaa, eihän?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, JJR. Juu, olis se kauheaa, jos niillä olisi valtaa. Onneksi ei ole, eihän…

Anonyymi kirjoitti...

Ihmettelin joskus miksi kaikilla suurilla johtajilla on kauas horisonttiin tuijottava katse, mutta siihenkin on selitys. Siellä odottaa meitä paremmat päivät ja mannaa alkaa satamaan taivaasta. Ensin meidän pitää tietenkin uhrautua ja kärsiä kovasti, muuten emme parempaa aikaa saavuta. Mutta horisonttihan on vain taivaan ja maan yhtymäkohtaan kuviteltu viiva joka etenee sitä mukaa kun sitä kohti kuljetaan.

Ihmiset tarvitsevat parempaa elämää tässä ja nyt. Siihen tulisi kaikki toiminta tähtäillä. Turhat lupaukset on syytä lopettaa. Vaihtoehtoja on jos halutaan. Pysyvää on vain väliaikaiseksi säädetty vero.

Joppos123 kirjoitti...

Ei taida olla ollenkaan sattumaa noiden kahden virallisen potretin samankaltaisuus. Eiköhän Sanna ole vahvasti ohjannut millaisen kuvan itsestään teettää. Mitä se kertookaan samariinistä?
Molemmat kuvathan ovat mitä puhtainta sosialistista realismia.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Siinä lisää toinen samanlainen kuvapari.... ei saa liitettyä tähän pelkkää kuvaa, ehkä isäntä tekee sen?

https://www.salon.com/2022/01/02/mussolini-seized-full-power-97-years-ago-does-donald-long-to-follow-suit/

Anonyymi kirjoitti...

Pysyvää on vain väliaikaiseksi säädetty vero. Kuten kuuskytluvulla söödetty autovero. Sitä ei lie missään mainittu, että kuinka pitkä on se väliaika. Kun se pahus jatkuu vieläkin. Toisaalta ei kuulosta niin pahalta kuin ikuinen joka jatkuisi hamaan iäisyyteen. Väliaikainen kuulostaa siltä, että hei, ei tää niin paha ole kn se on vaan väliaikainen.
Sanotaanhan laulussakin, että väliaikaista kaikki on vaan...
JOssain oli tuosta sannan kuvasta, että miksi sillä on tuo toinen silmä noin puanisen hähmän peitossa? No siksi, että kun sen silmät punottaa bileiden jälkeen kuten tavan kuolevaisillakin. Ja sitten tuo katse. Sanovat että katsoo vasempaan. Minä näen kylläkin katseen olevan enemmän sinne äärioikealle, yläviistoon, kohti suurta swap-johtajaa kuten nuorella liiderillä kuuluukin.
Huru-ukko

Joppos123 kirjoitti...

Tuo Huru-Ukon mainitsema punainen "mähmä" kuvaa lienee sosialismin verihurmeista menneisyyttä ja tulevaisuutta, en minä sille oikein muuta selitystä keksi.

Anonyymi kirjoitti...

Myötähäpeä oli tässä melkoinen, kun Zanna I esitti juuri ässteepeen vaaliteemana, että peruskoulua pitää uudistaa, jotta kaikki saavat tasa-arvoista hyvää opetusta. Puolueella on ollut kolmen vuoden prime-time korjata asia, mutta mitään ei ole tapahtunut. Demarimainen tasapäistävä ja mamuja ja häiriköitä suosiva instituutio on vähintään yhtä rappiolla kuin kolme vuotta sitten.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys anolle, Joppos123:lle, Thorvald Eskilinpojalle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Tuo horisonttivertaus oli kyllä erinomaisen osuva.

Joppos123: Samanlaisia havaintoja minulla. Ja se punainen mähmä on vissiin kuvaajan ja kohteen mielestä jotain positiivista.

Thorvald: Enpä taida. Minulla kun ei ole Trumpia vastaan pahemmin mitään.

Huru-ukko: Hjuu, vähän sama kuin Suomessa nykyisin eli ”pakolainen” tarkoittaa pysyväiselatukselle muuttanutta. Ja idea kuvassa – kuvissa – on se, että hahmo katsoo katsojan näkövinkkelistä vasemmalle.

Anonyymi kirjoitti...


Tervehdys teille.

Semiotiikasta paremmin ymmärtävät kertovat että jos henkilöstä halutaan antaa myönteinen kuva
niin se henkilö katsoo kuvassa katsojasta nähden yläviistoon oikealle.
Liekö tuo kuvattukin niin mutta siinä on käynyt kuten Stalinille,silloin ei kuvankäsittely ollut vielä muodissa eikä liioin kuosissa.

Jos kuva on kuten on haluttu niin minusta se näyttää katkeroituneelta tytsyltä joka ajautui politiikassa korkealle suomessa,ja seuraa katkeroituneena Brysseliin nousevia koneita.
Päässä väikkyy että käytettiinköhän häntä pelkkänä pelinappulana.

En edes malta odottaa että Tytteli Kuikkakaulasta tehtäisiin samankaltainen otos.
Hänellä kun ei lastensa isän kanssakaan ole sen kummempia ongelmia.
Niin että kyllähän hän on toki käytettävissä kun kauniisti pyydetään.
Siellä Brysselissä kun eletään oikein hyvin kun niitä katsoo.

Rgds. Josef

QroquiusKad kirjoitti...

Tuo Beniton ja Donaldin tietty yhdenkaltaisuus on huomioitu myös hieman humoristisemmassa sävyssä:

https://www.youtube.com/watch?v=sjwSVCnl7Rw

Tuossa klipissä tosin on mielestäni enemmän Benitoa kuin Donaldissa.

Anonyymi kirjoitti...

Tarkistin Aatun ja Napoleonin kuvat. Eivät katsoneet yläviistoon oikealle niinkuin Stalin ja Marin.

Acc

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Josefille, Qroqius Kadille ja Acc:lle & kiitos kommenteistanne.

Josef: En ole kovin perillä semiotiikasta. Minusta kuva näyttää itseään täynnä olevalta naiselta joka on päässyt asemaansa ilman omia ansioitaan. Tytti Tuppuraisestahan on jo otettu vähän samankaltainen otos:

https://pbs.twimg.com/media/FFDfYhMXEAEjSeB.jpg:large

Qroquius Kad: Jos jossain sarjassa Trumpia verrataan Mussoliniin niin se ei tee hänestä Mussolinia.

Acc: Niitä kuviahan on tietysti valtavan paljon.

QroquiusKad kirjoitti...

On sitä Adolfistakin tällainen kuva:

https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Adolf_Hitler#/media/File:242-EB-8-45A_-_DPLA_-_fccc2194ecb8f97187df0e57f2ec92f0.jpg

Eikä tuo Simpsonit-klippi ollut mielestäni pahantahtoinen, vaan humoristinen;
olihan Trump tuohon aikaan itsekin saman Fox-kanavan suosittu kasvo.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Onhan niistä vallanpitäjistä kaikenlaisia kuvia kaikenlaisista vinkkeleistä. Tosin Kim-il-sungista harvemmin. Heppua kuvattiin vain yhdestä vinkkelistä kun hänellä oli ikävä kasvain niskassa:

https://4.bp.blogspot.com/-XWiwBqq4JNk/V9OAn4HWV1I/AAAAAAAALA4/Sk8O-6keniIDb4XFCdJ9XUcNxLcDA7qHwCLcB/s1600/kim_il_sung_tumor_1980s.jpg

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys myös Tapsalle vaan. Jostain syystä kommenttisi seikkaili pitkään kyberavaruudessa ennen kuin se tuli tänne. Ja joo, olet oikeassa kommentissasi.

QroquiusKad kirjoitti...

Olihan tuo Kim-dynastian perustajaisän kuva kokonaisuudessaan hieman epämairittelevasti aseteltu.
Sen otsikko voisi olla "Pattiniska kohtaa henkiparantajan" tai
"Minä armahdan sinut!".

Professori kirjoitti...

Kieltämättä oivaltava rinnastus!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Proofessorille & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Tuosta vinkkelistä kyseisestä hepusta oli kuvia varsin vähän-

Professori: Kieltämättä kuvissa on tiettyä yhteistä.

Anonyymi kirjoitti...

Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtajista on ollut tapana nostaa jonkinlainen raapustus seinälle ettei totuus unohtuisi. Hämmästyttävää kylläkin, tämä on ainoa jota media kärkkäästi esittelee vaikka olis siellä naisia ennenkin ollut. Marin on ihan itse saanut valita tekijän, mikä on sinänsä omituista koska yleensähän maksaja valitsee. Mutta koska Koutaniemi on in ja seurusteleepa vielä Sam Jaffan kanssa, niin tuplapisteet näkyvyydestä. Tosi, tosi noloa.

Ja sitten tuo pönötystilaisuus. Sanna seisoo herttaisena, Meeri kertoo estradilla taiteestaan ja toki vieressä seisoo ikiystävä Ilmari Nurminen, sattumoisin uusi pj. kädet tasan samassa asennossa kuin Sannallakin aina, hurskaina. Sama konsulttifirma? Vaikka en olekaan tamperelainen, kiinnostaisi paljonko tuo taideteos tuli maksamaan. Sehän on vain valokuva, ja kaiken lisäksi epätarkka otos Omen-leffan mainoksesta.

Niinpä niin, parempaan tulevaisuuteenhan tässä sekä Marin että Stalin tähtäävät - nimittäin siihen omaan parempaansa. Joku täällä vertasi tuota sosialistiseen realismiin ja totta, ei muuta puutui kuin valkoiset ylöskäärityt hihat ja sirppi kädestä.

Kun tämä medianäkyvyys oli taputeltu, olikin aika lennähtää maikkarin studiolle kannustamaan Kultarannan mussukkahomoa Tanssii Tähtien kanssa-kisassa. Marinin lämmin halaus ja "kyllä mä tiesin että sä voitat" sai jokaisen demarin kyynelehtimään. Ja Tarja Halonen yleisössä myös kannusti. Mitä hittoa pääministeri tekee jossain maikkarin studiokeikalla? Ai niin, kerää idioottien ääniä. En ole edes Kekkosen aikaan nähnyt näin älytöntä henkilöpalvontaa näin vähin perustein.
tira+

Anonyymi kirjoitti...

Mitä ilmeisimmin kuvan ottaja on kuvattavan kaveri tai ainakin niin voisi arvella asian olevan. Kuvaaja toki tunnetaan ns. tiedostavana. Luulisin kuitenkin että ei aivan silkasta fanituksesta tuota kuvaa ottanut, vaan myös tuntuva summa rahaa vaihtanut omistajaa, Tampereen kaupunki maksajana. Onko kellään heittää veikkauksia paljonko kehdannut veloittaa?

Ha-nostri kirjoitti...

Oulussa on takavarikoitu iloa, valoa ja hauskuutta lähes 2 miljoonan euron arvosta.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymin 22.11. 16:18, innoittamana suora lähetys - Radio Jerevan:

• Meiltä kysytään:
Meille sanotaan, että kommunismi siintää jo horisontissa. Mikä on horisontti?
• Me vastaamme:
Horisontti on kuvitteellinen taivaan ja maan reuna, joka etääntyy sitä mukaa kun sitä lähestytään.

Muut kommentaattorit ovatkin jo sanoneet kaiken oleellisen.

maallikko

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Onhan väreillä fysiologisia vaikutuksia. Eivät esimerkiksi leikkaussalien kaavut sattumalta ole tummanvihreitä.

Syy, miksi tuo punainen sumu ei vaikuta sumulta vaan lähinnä mallin päälle levitetyltä "mähmältä" on siinä, että punaisella värillä on miltei mahdotonta muodostaa syvyysperspektiiviä. Punainen on "etualan väri" (Spengler) ja sillä on oma fysiologiansa vaarasignaalina, veren värinä.

Tarvittaisiin aikamoinen mestari jotta punaisen sumun varaan pystyttäisiin rakentamaan syvyysperspektiivi. Tämä valokuvaaja ei taida olla näihin ongelmiin perehtynyt, mutta toisaalta eipä ole mallikaan hääppöinen.

Anonyymi kirjoitti...

Jospa Marinin katse ei kohdistukaan unelmoivasti tulevaisuuteen vaan seuraavaan viikonloppuun jauhojengin kanssa, pikkujouluaikakin ja tarve saada iloa ja valoa elämään! Voihan olla niinkin, että siellä kaukana tulevaisuudessakin siintää jotakin vielä pääministeripestiä parempaa eli pääsy isommille estradeille. Hänellä näkyy olevan tapana rynnätä kädet levällään ja poskisuudelmia unohtamatta tervehtimään eurooppalaisia miespoliitikkoja kuin nämä olisivat hänen vanhoja sydänystäviään. Suomalainen media ei ole huomaavinaan, mutta mitenkähän esim. aika konservatiivisessa Saksassa suhtaudutaan tämänkin kaltaiseen pääministeri-instituution tuulettamiseen?

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys tira+:lle, Anolle, Ha-nostrille, maallikolle, Seppo Oikkoselle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

tira+: Jep. Ja Marin kerää ne idioottien äänet vielä niin kovin helposti.

Ano: Summaa en osaa sanoa, mutta eiköhän se ole ollut vähintään kohtuullinen.

Ha-nostri: Tämä meni minulta ohi. Olisko linkkiä tai jotain?

maallikko: Juuri näin.

Seppo: En juuri hallitse värianalyysejä mutta kieltämättä tuosta jää varsin suttuinen vaikutelma.

Rouva Ano: Meriitit niihin muihin pesteihin ovat jo melkoiset.

Anonyymi kirjoitti...

Ha-nostri: Tämä meni minulta ohi. Olisko linkkiä tai jotain?
Hän tarkoitti ilmeisesti Oulussa tehtyä huumetakavarikkoa?
Huru-ukko

QroquiusKad kirjoitti...

Tämä vanha juttu:

https://www.murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?f=20&t=36924

Poliisi takavarikoinut esitutkinnassa noin 1,5–2 miljoonan euron arvosta huumausaineita, muun muassa amfetamiinia, kokaiinia, ekstaasia ja marihuanaa. Rikoksista epäillyn joukon johtohenkilöt ovat poliisin mukaan noin 20–30-vuotiaita ja ulkomaalaistaustaisia.

Juttu on edelleen kesken.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja Qroquius Kadille & kiitos lisäyksistä. Näihin on niin vaikeaa kommentoida mitään jos ei anneta tarkempaa tietoa.