maanantai 21. marraskuuta 2022

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA CLXII

1. Hyytävä otsikko, hyytävä todellisuus

Harvoinpa on yksi otsikko aiheuttanut niin paljon spontaania vilunväristystä kuin tämä Ilta-Sanomien otsikko:

Itse jutussa esitellään EK:n ”vihreän kasvun johtajaa” Ulla Heinosta joka jutussa mainostaa vihreän siirtymän Suomenkin elinkeinoelämälle tarjoavaa äärimäisen loistavaa tulevaisuutta josta meikäläiselle tulee väkisinkin mieleen lause ”Suomi: takana loistava tulevaisuus”.

Tässä blogissa on eräänkin kerran ihmetelty sitä, mitä kyseinen vihreä siirtymä on saanut ja saa jatkossakin aikaan pohjoisen maan nimeltä Suomi asukkaille. Nyt voi ihmetellä myös uutta kysymystä. Kyseinen Heinonen nimittäin mainostaa näin:

”Pelkästään EU:ssa tämän vuosikymmenen aikana vihreään siirtymään tehdään 5000 miljardin euron investoinnit”.

Ja mistähän tuo järjettömän suuri summa revitäänkään investoitavaksi jos ei tavallisten ihmisten selkänahasta? Pistää miettimään että miksi EK on samoilla linjoilla hallituksemme kanssa. Eli lopetetaan toimiva elinkeinoelämä ja toivotaan, että se saadaan korvattua jollakin, jota ei ole olemassakaan kuin utopistien unelmissa.

Tuossa kyseisessä jutussa tuo Heinonen sanoo kyllä yhden lauseen joka pitää varmasti paikkansa:

”Raha löytää kyllä ottajansa”.

Jep. Aivan varmasti löytää.

2. Koronaa monesta vinkkelistä

Tuontitavaran jatkuvasti lisääntyvä ja raaistuva rikollisuus ei ole lukijalle mikään uutinen. Jopa valtamedia uutisoi siitä. Mutta selitykset ovat entisenlaisia joista tuoreimpana osoituksena Iltalehden rikoskomisario Marko Forssin haastattelu:

Rikoskomisario Forss sanoo, että selkeää yksittäistä syytä poikkeukselliselle ryöstösumalle on vaikea sanoa. Jonkinlainen jatkumo koronavuosien ongelmille on kuitenkin kyseessä. Siinä missä kaksi edellistä koronapandemian sävyttämää vuotta olivat täysin poikkeuksellisia nuorten vakavan väkivaltarikollisuuden suhteen. Nyt rikollisuuden muoto on vaihtunut ryöstöihin.

Niin notta korona. Kun ottaa huomioon että tämä tuontitavaran sikailu alkoi jo huomattavasti ennen koronaa niin voisiko tehdä johtopäätöksen että koronaepidemia alkoi sittenkin Suomesta? Vai voisiko kerrankin tunnustaa että tuontitavaran rikollisuus johtuu tuontitavarasta itsestään eikä sitä järjettömällä maahanmuuttopolitiikalla olisi pitänyt koskaan laskea pesiytymään tänne?

Valvontakameran kuvaa epäillystä ryöstäjästä

Itse koronasta olen kirjoittanut hyvin vähän koska kyllästyin jo aikaa sitten asiaan liittyvään hysteriaan joka tarttui hyvin moneen ihmiseen. Totean nyt kumminkin sen, että oman käsitykseni mukaan koko rokotusprojekti oli täysi susi joka ei ole estänyt koronan leviämistä eikä tarttumista millään tavalla. Hyvän vahvistuksen sain hiljattain kun katsoin erikoislääkäri Rauli Mäkelän haastattelun. Tunnin mittaisen haastattelun voi katsoa tästä linkistä mutta laitan pari siitä kaapattua kuvaa. Pahoittelen kuvien hieman huonoa laatua. Ensiksi rokotteen tehokkuudesta:

Eli kun rokotteita alettiin jakaa, niin tartuntojen määrä vain lisääntyi. Ja täysrokotetut eivät olleet yhtään enempää suojassa kuin rokottamattomat. Kuvan luvut prosentteja:

Ja kun puhutaan siitä ylikuolleisuudesta niin sen määrä on esmes Suomessa, Norjassa ja Tanskassa alkanut kasvaa samaan aikaan kun niitä rokotteita alettiin jakaa:

Kyseisessä haastattelussa on paljon muutakin faktaa ja jos löydätte tunnin aikaa niin se kannattaa katsoa. Kyseisen lääkärin tarjoamat tilastot ovat kaikki virallisista lähteistä. Tuli vaan mieleen sekä vihreästä siirtymästä että rokotushysteriasta että mikäli valtakoneisto, virkakoneisto ja valtamedia sanovat yhteen ääneen että joku on välttämätöntä ja se pitää tehdä nopeasti niin asiaa kannattaa aina suuresti epäillä.

3. Vihreä siirtymä tappaa snagareitakin

Törmäsin uutiseen Rovaniemeltä. Se on ehkä pieni, mutta asianomaisille suuri ja kuvaa hyvin aikamme vääristynyttä henkeä. Eli Rovaniemellä suosittu Alakunnaksen grilli lopettaa toimintansa. Ja syynä ovat kasvaneet kustannukset. Mikä on merkittävä osa niistä kustannuksista? No:

- Päällimmäinen syy lopettamiselle löytyy yksinkertaisesti nousseista hinnoista, Alakunnas kertoo.

Hänen mukaansa kustannukset ovat nousseet kaikkiaan karkeasti arvioituna noin 40 prosenttia. Kertakäyttömuoveja kieltävä EU-direktiivi astui voimaan 3. heinäkuuta vuonna 2021. Tämän jälkeen Suomesta on asteittain poistunut markkinoilta kertakäyttöisiä muovituotteita, kuten pillejä sekä aterimia.

– Rasioiden hinta on viisinkertaistunut muutoksen myötä. Aiemmin styroksirasia maksoi yhdeksän senttiä kappaleelta. Tilalle tulleet maksavat moninkertaisesti. Lisäksi maatuvat aterimet ovat hinnaltaan moninkertaiset muovisiin verrattuna.

Ja missäs ne olivatkaan ne Suomen vesillä ajelehtivat muovilautat?

Kustannuksiin kuului tietysti myös ruoka-aineiden ja sähkön hinnan nousu. Jokainen toimintansa lopettanut ja varsinkin lopettamaan pakotettu snagari on ikävä menetys suomalaiselle kulttuurille.

4. Jalkapalloa ilman kaljaa

Allekirjoittanutta ei sinänsä nuo eilen alkaneet jalkapallon MM-kisat pahemmin kiinnosta mutta huomasin uutisen että kun Dubaissa oli myyty hotellit täyteen niin sen jälkeen Dubai kielsi kaljan myynnin ja hallussapidon otteluissa. Heitän ennusteen että tämä on loistavaa mainosta ensi vuonna Ranskassa pidettäville rugbyn MM-kisoille. Meinaten, kun jalkapallofanit joutuvat seuraamaan ottelua selvin päin niin he hoksaavat että näinkös tylsä tää laji onkin.

Itseäni harmittaa kun ei niitä rugbyn MM-kisoja Suomessa näy.

5. Genitaalihiekkaa

Oy Son Lönsön Ab ilmoitti että genitaalihiekan tilaukset ovat viimeisen vuorokauden aikana lisääntyneet monta sataa prosenttia. Son Lönsön epäili että tällä ilmoituksella saattaa olla asian kanssa tekemistä:

Ja jos wokeltavalla suvaitsevais-tiedostavaistolla on henkinen pipi niin sehän meille käppäkansalaisille sopii oikein mainiosti. Näihin kuviin, näihin tunnelmiin alkavalla viikolla.

37 kommenttia:

Dena kirjoitti...

No tietenkin sanoo EK painosti pääministerin hyväksymään tukipaketin koska se raha joka sieltä euroopasta palautuu on korvamerkattu niille, se on puhdasta voittoa...

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoinen tulkinta sulla statistiikoista, mietis vielä hetki.. Tai no onhan rauli uskottava toki; "luontaislääketieteen arvostettu pioneeri Suomessa.", "Lääkäri Rauli Mäkelä on syvästi ihmeissään, miksi Suomessa ei voida edes keskustella tulossa olevan 5G-verkon terveysriskeistä.", Mietis uudestaan mistä sellaiset käyrät johttuu ja älä ainakaan ota homeopatia kirjallisuutta siinä samalla se nimittäin oikeasti syövyttää aivoja.


https://www.facebook.com/groups/skepsisry/posts/10159100304141040/

Anonyymi kirjoitti...

Viime viikolla törmäsin Kansalainen verkkolehdessä juttuun jossa "yliopistotutkija" (lainausmerkit jutusta) ja joku toinen naikkonen ajatuspaja Agendasta kirjoittivat agendan olevan, että suomalaisten pitää sopeutua mamujen kulttuuriin ja tapoihin eikä heidän meikäläisiin.
Samaa sarjaa kuin tuon ek:n naikkosen. Kyyti tulee olemaan kylmää tulevana talvena. Kiertävät sähkökatkot, nousevat hinnat, siis kaikki hinnat.
Fy fan kuten ruåtsalaiset sanoo:(
Huru-ukko

Ekku kirjoitti...

Isot firmat on tajunneet, että tarttumalla nopeasti tähän " vihreään siirtymään" ne saavat poliitikoilta käärittyä kassoihinsa muhkeat tukirahat tämän kusetuksen kehittelyyn. Tämmöiset kehittelytuet on käteviä, kun niistä ei välttämättä tarvitse syntyä kovin kummoisia tuloksia.
Samalla nämä isot toimijat pääsee kurmoottamaan pienempiä kilpailijoita, kun pienelle firmalle lisääntynyt byrokratia oletettavasti maksaa suhteessa enemmän kuin isolle toimijalle, joka on ollut mukana laatimassa sääntöjä.
Näillä nakkikioskeilla on sama ongelma kuin monella muullakin yksityisellä ravintolalla. Ne ei omista kiinteistöä tai tonttia, millä ne toimii. Ne on kiinteistösijoittajalla. Tämä luo ainakin kaupungeissa melkoisen etulyöntiaseman jollekin Keskimaalle, jolla on hieman enemmän vipuvoimaa vaikka vuokrien hintoja neuvoteltaessa.
Muistaakseni silloin kun olin pikkupoika, niin snagarin ranskalaiset syötiin pienellä puisella haarukalla. Samanlainen tulee edelleen mukana Lidlin currywursti-annoksessa.
Jalkapalloa en seuraa ollenkaan, mutta kovasti ihmettelen, että näitä mainostilaisuuksia mokomille paskamaille annetaan.
Rahalla saa näemmä ostaa moraalia kun.

Mito Islam kirjoitti...

KAIKISSA tapauksissa missä vallasväki ja virkakoneisto median ja monilukuisen "asiantuntija" lauman avustamana koittaa ahtaa ihmiset tiettyyn muottiin ajattelemaan ja toimimaan halutulla tavalla ja missä kaikki erimielisyys on kiellettyä ja erimieliset demonisoidaan ja leimataan aiheeseen sopivalla termillä, pitäisi jokaisen ajattelevan ihmisen päässä alkaa kellot kilkattamaan. Totuushan ei tarvitse sensuuria tuekseen , valheet tarvitsevat.
-15 syntyneen jakolinjan nuivempi puolikas, johon suurin osa tämänkin blogin lukijoista luultavasti kuuluu suhtautuu nuivasti myös vihreään siirtymään ja muuhun vihervasemmistolaiseen haihatteluun, jakolinjat tähänkin porukkaan on saatu koronalla ja varsinkin ison ja pienen kaalimaan sodalla.

Anonyymi kirjoitti...

Sen verran tarkennusta, eli ei yliopistotutkija vaan vain "korkeakoulututkija", sitä ei kyllä mainita, että minkä "korkeakoulun".
Huru-ukko

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Pari kommenttia Ykän erinomaisiiin kommentteihin: 1) Potkupallo ei vois mua vähempää kiinnostaa, ja kun sitä potkitaan hiekka/öljydubaissa, niin vielä vähemmän. FIFA on niitä mailman korruptoituneimpia lafkoja muuten...
2) Muuten nämä Muskin ja muiden ökyrikkaiden twmput ei myöskään saa mua kiinnostumaan, mutta tämä sai: Hyvä, että se palautti Trumpin tilin Twitteriin. "Demokraatit" saivat nenälleen...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Denalle, Anolle, Huru-ukolle, Ekulle, Mito Islamille ja Terho Hämeenkorvelle & kiitos kommenteistanne.

Dena & Ekku: Ekku kyllä määritteli erittäin hyvin sen, mitä EK saattaa ajaa tuolla takaa. Ekulla hyviä huomioita muutenkin.

Ano: Et sitten kuitenkaan sanonut mikä statistiikoissa oli pielessä ja lääkäriin kohdistuvan ad hominemin saattoi arvatakin. Mutta jos kerkeät niin katso piruuttasi se ohjelma ja tee omat johtopäätöksesi. Ei siellä ole mitään homeopatiaa.

Huru-ukko: Oikeastaan suomalaisten pitää alistua eikä sopeutua. Jos me sopeuduttaisiin heidän kulttuuriinsa niin silloinhan meillä olisi oikeus ”puolustaa kunniaamme” juuri niin kuin hekin ja meitä on aika reippaasti enemmän.

Mito Islam: Hyviä huomioita. Tosin siinä Ukrainan asiassa olen täysillä Ukrainan puolella. Meinaan, rosvoretki on rosvoretki vaikka kuinka kaalimaita oltaisiin.

Terho: Olen molemmissa kohdissa aivan samaa mieltä.

Mito Islam kirjoitti...

Ettei jäisi väärää käsitystä, en millään muotoa hyväksy tai tue ison kaalin rähinää pienen kaalin mailla. Toisaalta pikku kaali on ollut jo -14 alkaen mätivä paise Euroopassa joka on vain odottanut puhkeamistaan. Sodan syyt ovat moninaiset eikä länsivallatkaan ole syyttömiä nykyiseen tilanteeseen.

Anonyymi kirjoitti...

Maailman mahtavat kokoontuivat tällä kertaa Egyptissä ilmastohumpan nimissä, 30 000 - 40 000 osanottajaa ympäri maailmaa, suomalaisiakin 70. Viikko veivattiin, eikä mitään muuta saatu aikaan kuin uusi ilmastorahasto kehittyville maille, jotka eivät kuitenkaan kehity vaikka rahaa kärrättäisiin niihin rekkalasteittain. Suomi ilmeisesti laittoi allekirjoituksen taas uuteen kansainväliseen sopimukseen, johon voi hirttää itsensä kun suomalaiset vaativat verorahoja omienkin kansalaisten hyvinvointiin.

EK on mukana tässä samassa humpassa, toivoo alipalkattavaa väkeä lisää ulkomailta ja hallitus komppaa innolla saadakseen vihervasemmistolle lisää kannattajia. SDP on kai jatkanut linjaansa "Tapa talonpoika päivässä" lisäyksellä "Tapa pienyrittäjä päivässä". Samalla muualta tuleville osaajille ja kasvuyrittäjille perheineen sen sijaan lanseerataan ohituskaista maahan ja luvataan oleskeluluvan nopea käsittely, tukea, avustusta ja neuvontaa. Köyhät kyykkyyn kun ne yli 30 vuotta odotetut uudet fazerit ja finlaysonit ryntäävät nostamaan Suomen uuteen nousuun! Eläköön ruskea siirtymä!

Rouva Ano


Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Mito Islamille ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Mito Islam: Joo, minä tiedän että Ukraina on läpeensä korruptoitunut maa. Ja tiedän, että Krim oli sinänsä ongelma kun Hrustsev aikanaan antoi sen Venäjältä Ukrainalle siihen aikaan kun Neuvostoliiton sisäisillä rajoilla ei ollut mitään merkitystä. Ja tiedän, että länsi on vehkeillyt Ukrainassa. Tiedän myös, että Venäjä aivan varmasti tiesi että Ukrainaa ei tulla ottamaan Naton jäseneksi. Se käytti asiaa tekosyynä hyökkäyssotaan, jonka tavoite oli ja on Ukrainan valtion lopettaminen. Voi sanoa, että ukrainalaiset ovat taistelemalla aivan varmasti ansainneet paikkansa maailmassa.

Rouva Ano: Kaiken kaikkiaan hyviä huomioita ja on pelottavan todennäköistä että Suomen itsensä hirttäminen tähän ilmastohumppaan jatkuu myös vuoden 2023 vaalien jälkeen.

Ha-nostri kirjoitti...

Wikipediassa on kohtuujärkevä määritelmä investoinnista ja sen piirteistä, otan tähän vain viimeisen: "Investointi on yleensä suuri sijoitus, jonka oletetaan maksavan itsensä pitkällä aikavälillä takaisin." Vihreät investoinnit lienevät suuria, mutta en ole nähnyt yhtään järjellistä laskelmaan, joka osoittaisi että ne maksavat itsensä takaisin millään aikavälillä.

Mistä nuorisorikollisuuden nousu johtuu? Poliisilta ja yhteiskuntatieteilijöiltä ei tietenkään voi odottaa, että he osaisivat jakaa maan kahteen osaan. Sellaiseen, jossa on muslimeita ja sellaiseen jossa niitä ei ole. Ja sitten vaan vertailemaan nuorisorikollisuutta.
QroquiusKad kirjoitti...

Uudin 1:
Uinu-Hellu täräyttää päin naamaa:
"Te muurahaiskansalaiset joko annatte rahanne Vihreän Siirtymän luomiseen hyvällä tai ne viedään teiltä pahalla.
Teiltä ei kysytä itse asiasta yhtään mitään."
No, pisteet Hellulle rehellisyydestä.

Uudin 2:
Körinä on ollut mahtava juttu moraalisesti mätien ihmisoletettujen kannalta.
Tanhupalloministeri Kiukku saa kiittää koko ministeriuraansa siitä, eikä lainkaan pieni ole the Asiantuntijoiden™ joukko, joka on saanut tekosyyn vaatia tyydyttämään narsismiaan kunnioituksella covid-pappeudelleen.
Ärsyttävät pikku paskat.
Vaan täytyyhän körinää nyt yrittää käyttää vaikka ilmastonmuutoshätätilan perusteluun, kun se on tähänkin asti toiminut niin hyvin.

Uudin 3:
Snagarit on tapettava jo senkin takia, että niiden asiakaskunta on pääosin lihaa syöviä valkoisia heteromiehiä.
Pääpaino tässä kohtaa lihan syömisellä.

Uudin 4:
Saahan siellä Qatarissakin qaljaa qaataakseen qaulaansa, kunhan on osannut valita oikean yhteiskuntaluokan:
https://www.is.fi/mm-futis/art-2000009211244.html
Herrat ovat herroja ja me mieluusti lukeutuisimme heihin.

Uudin 5:
Saamme totisesti nähdä mielenkiintoisia aikoja, jos D.J.Trump pääsee POTUS-vaaleissa loppukilpailuun.
Murhataankohan hänet vai riittääkö BurnLootMurderille pelkkä demarien hallitsemien suurkaupunkien tuhoaminen yksi kerrallaan, kunnes Trump suljetaan pois vaaleista?
Ehkäpä vaaleja ei edes käydä, vaan Kamala Varapresidentitär julistetaan pressaksi ihan vaan demarien voimmannäytteenä?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad.

1. Totta. Ja pimu taitaa itse uskoa asiaansa. Mikä ettei uskoisi, hyvällä palkalla.

2. Jossain vaiheessa tuosta koronasta tuli Suomen valtakoneistolle sellainen kansalaisten tottelevaisuustesti ja siitähän ei haluta luopua.

3. Totta, ja siksi kaikkia snagareita on puolustettava. Mietin vaan edelleenkin, että missä ovat ne suomalaiset järviämme ja meriä sotkevat muovilautat?

4. Totta joo, mutta niissä seuraavissa rugbyn mm-kisoissa kaljaa taatusti myydään.

5. Suurin ongelma noissa vaaleissa lienee amerikkalainen postiäänestys joka mahdollistaa väärinkäytökset. Seurailin niitä viime vaaleja ja hämmästyin kuin vaa´ankieliosavaltioihin pamahti yht äkkiä Bidenille älyttömästi ääniä ja Trumpille ei paljon paskaakaan. Trump johti vaaleja varsin selvästi siinä vaiheessa.

Veikko kirjoitti...

Olikos se Bond-pahikselta näyttävä herra Schwab, joka julisti: et omista mitään ja olet onnellinen. Sillä tiellä ollaan jo pitkällä. Tosin kuka silloin omistaa kaiken?

Eiköhän tämä kaikki liity suureen nollaukseen, niin tuo virheä siirtymä kuin koronakin. Virheä siirtymä siirtää lännen keskiluokan loput rahat parempiin taskuihin ja korona puolestaan opetti eliitille, että kansa kyllä tottelee ihan kaikkea, mitä keksitään, kun osataan vaan myydä oikein.

Hermann Göring jo kyseli, miten tavallinen kansa saadaan sotakiihkoon, kun tavallinen sotilas parhaimmillaan jää henkiin, pahimmillaan kuolee tai haavoittuu vaikeasti. Miksi siis hän haluaisi rintamalle?

Göring opasti, että kansa hyväksyy sodan, jos pelotellaan tarpeeksi.

Anonyymi kirjoitti...

Ählämit juo pimeässä peiton alla tai suljettujen ovien takana, ettei allah näe. Sinänsä oikein brittihuligaaneille, ettei ilolientä ole tarjolla.

Joku voisi tehdä tieteellisen tutkimuksen Suomessa tapahtuneesta rikollisuudesta, etenkin ryöstöistä ja väkivallasta. Vertailuajankohtina 1980-luku ja viimeiset viisi vuotta. Kerrankin verorahoille olisi jotain järkevää käyttöä yliopistossa. Mutta uskaltaisiko tekijä kertoa suoraan, mistä erot johtuvat, se on sitten toinen asia.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Veikolle ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Veikko: Aika pitkälle samanlaisessa käsityksessä olen minäkin. Ja onhan niin, että jos me emme omista mitään, niin joku toinen omistaa aivan varmasti.

Tapsa vaan: Toivoisin myös, että tuollainen tutkija löytyisi. Mutta hänethän vaiennettaisiin aivan varmasti. Tutkimus ei koskaan tulisi julkisuuteen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Veikolle ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Veikko: Aika pitkälle samanlaisessa käsityksessä olen minäkin. Ja onhan niin, että jos me emme omista mitään, niin joku toinen omistaa aivan varmasti.

Tapsa vaan: Toivoisin myös, että tuollainen tutkija löytyisi. Mutta hänethän vaiennettaisiin aivan varmasti. Tutkimus ei koskaan tulisi julkisuuteen.

QroquiusKad kirjoitti...

Heikentyneen turvalloisuustilanteen johdosta joukko turva-alan ammattilaisia haluaa palauttaa kansalaisille oikeuden kantaa itsepuolustusasetta:

https://yle.fi/a/74-20004565

Kansalaisaloitteessa esitetään suojeluaselupaa niille, jotka kokevat vakavaa uhkaa esimerkiksi työssään. Turva-alan asiantuntijoiden mielestä poliisi ei pysty enää suojelemaan yksittäisiä kansalaisia väkivallalta.

Kuulostaa järkevältä.
Tai toisinpäin, voisiko turvallisuusammattilainen sanoa tätä vaatimusta järjettömäksi?

Kyllä voi, jos se the Ammattilainen™ on Ylikomissaari Pyllytär:

"Siis, että 'turva-alan ammattilaiset' ehdottavat, että kansalaisilla olisi oikeus kantaa asetta itsepuolustukseksi?
Järjetön ehdotus."

Näin siis Rautainen Turvallisuusammattilainen ja Järjen Isä, Ylikomissaari Pyllytär suomalaisten turvallisuudesta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Kannatan ehdotusta. Poliisin suoja on nykyisin lähinnä vitsi. Se ei Taposen selityksistä muutu.

Anonyymi kirjoitti...

Pari uutista särähti äskettäin korvaan joilla ei ollut oikein yhteistä nimittäjää. Aalto yliopiston rahaprofessori Puttonen meinasi että valtio-omistusta on osakeyhtiöissä hyvä olla. Jos yhtiön nerokas johto tekee vaikkapa vain parinkymmenen miljardinkin persnetot (Fortum) niin äkilliseen likviditeetti vajaukseen tarvitaan valtiota pääomittamaan yhtiö uudelleen että päästään taas kerran aloittamaan "puhtaalta pöydältä". Niin hullua yksityistä sijoittajaa ei olekaan joka pistäisi vielä lisää rahaa tällaiseen yhtiöön. Yhtiön johto saa tietenkin pitää varastamansa rahat.

No sitten loihelaakaisi julki ajatusten Kymijoki Häkämies. Valtion omistusta pitäisi ajaa maltillisesti alas. No ensiksi, valtion omistusta ei enää juuri ole, se on jo romahdutettu (lue varastettu). Toiseksi kaikki pyörii jo valtion tuella. Vain seksin ja viinan salakauppiaat yrittävät vielä tulla toimeen ilman valtion tukea, mutta ovat suurissa vaikeuksissa eduskunnan feministisiiven kanssa.

Jos otetaan peliin mukaan tuo 5 000 miljardia jonka EKP meinaa taas painaa sijoittajille, niin Häkämies on lähempänä oikeaa. Valtion omistusta ei silloin enää tarvita. EMU'n kakkosvaiheessahan kiellettiin keskuspankilta julkisyhteisöjen, valtion ja kuntien rahoitus, mutta sijoittajille se saa painaa edelleen ilmaista uutta rahaa. Vahinko vaan että se merkitään meidän eurokansalaisten velaksi valtion pääoma-avaimen mukaan, meiltä kysymättä. Näistä veloista ja vastuista ei paljoa kirjoitella mutta valtavat ne ovat. Siinä kalpenee valtioiden suorat velat.

Yhteinen nimittäjä näille puuhasteluille tietenkin on ja sen voi sanoa yhdellä sanalla. Rahastus.

vieras kirjoitti...

Elon Musk palautti Donald Trumpin Twitter tilin samana päivänä kun Joe Biden täytti 80. Oliko tuo trollaus kun palautus tehtiin just samana päivänä?

Ykä varmaan huomasi että Floridassa ääntenlasku ja tuloksen vahvistaminen saatiin tehtyä kohtuuajassa. Floridassa on enemmän asukkaita kuin suurimmassa osassa muita Amerikan osavaltioita. Siksi on outoa miksi jossain Arizonassa tai Nevadassa tms. ääntenlasku kestää ikuisuuden.

Taitaa olla vieläkin kesken mikä on lopullinen annettujen äänien määrä koko valtakunnassa. Siis edustajainhuoneen vaaleissa. Kaliforniassa on kolmen vaalipiirin laskenta keskeneräinen.

Se mitä minä ehdotan republikaaneille, on se että puolue lanseeraa Floridan systeemin kaikkiin muihin osavaltioihin. Vaalilait, äänestyskäytännöt ja ääntenlaskennan.

Ykä ehkä muistaa vuoden 2000 presidentinvaalit ja sen kun Floridassa oli ongelmia yhdessä piirikunnassa äänestyskoneiden kanssa. Äänestyskoneet olivat reikäkorttikoneita. Tulos oli epäselvä ja se meni korkeimpaan oikeuteen asti nimellä Gore vs Bush. Tuosta uutisoitiin ulkomaillakin ja se oli pilkan aihe.

Florida maksoi kovat oppiraha ja siellä on sen jälkeen muutettu vaalilakeja, äänestyskäytäntöjä ja ääntenlaskua. Ron DeSantis on kuvernöörinä myötävaikuttanut niihin.

Ron DeSantis kellotti tuntuvan kannatusnousun äskeisissä Flrodan kuvernöörin vaalissa. Nyt taluun pamahati 59,37 prossaa kun neljä vuotta sitten oli 49,59 prossaa. Nousua 9,78 prosenttiyksikköä.

https://en.wikipedia.org/wiki/2022_Florida_gubernatorial_election
https://en.wikipedia.org/wiki/2018_Florida_gubernatorial_election

Täällä on tarkemmin ryhmitelty vaalia.
https://www.nbcnews.com/politics/2022-elections/florida-governor-results

DeSantis sai miesten äänistä 64 prossaa ja naisten äänistä 53 prossaa.

Puoluekannan mukaan ryhmiteltynä DeSantis sai 97 prossaa republikaaneilta, 5 prossaa demokraateilta sekä 53 prossaa sitoutumattomilta. Usein on tarpeen voittaa sitoutumattomien äänet jos haluaa voittaa. "Omien" äänet eivät riitä, ja vastustajan äänestäjät eivät tietenkään äänestä sinua.

Valkoisista 65 prosenttia äänesti DeSantisia. Latinoista 58 äänesti DeSantisia mikä kuullostaa malkoiselta paukulta. Neljä vuotta sitten hän sai latinoilta 44 prossaa eli nousua oli 14 prosenttiyksikköä.

Floridassa on tietysti kuubalaisia jotka inhoavat kommareita, mutta on siellä muitakin Hispanic-porukkaa kuten kolumbialaisia ja puertoricolaisia. Kuubalaisista 69 prosenttia ja puertoricolaisista 56 prosenttia äänesti DeSantisia. Onko sillä mitään vaikutusta että DeSantis on amerikanitalialainen ja katolinen, tai sillä että varakuvernööri Jeanette Nuñez on floridankuubalainen?

https://en.wikipedia.org/wiki/Hispanics_and_Latinos_in_Florida

Ron DeSantis on näkemyksiltään melko lailla Trumpin linjoilla. Ero on siinä että hän on tuntuvasti nuorempi, käyttäytyy sivistyneemmin, ja omaa paremmat poliittiset taidot. Hän oli aiemmin kongressissa edustajana ennen kuin meni kuvernööriksi. Hän on varmaan aidommin arvokonservatiivi kuin Trump. Siksi häntä on mainostettu 2024 esivaaleihin. Epäilyä herättää kuitenkin se miksi republikaanieliitti joka vihaa Trumpia, samoin kuin demokraattimielinen valtamedia, mainostaa DeSantisia jolla on samat näkemykset kuin Trumpilla.

Ehkä on kuitenkin niin että DeSantisin kannattaa paiskia toinen kuvernöörikausi kokonaan. Se päättyy tammikuussa 2027. Florida on hyvä temmellyskenttä ja "työharjoittelupaikka". Jos hän jättäisi viran kesken kaiken, se voisi herättää ankaraa arvostelua Floridassa. Lisäksi asiat voivat mennä mönkään jos hän lähtee etuajassa. Siksi on ehkä parempi jättää esivaali eikä suostua edes varapresidenttiehdokkaaksi. Kuvernöörikauden jälkeen on vapaa tavoittelemaan 2028 ehdokkuutta. Hän on silloin vasta 50 eli ei ole liian vanha. Edellyttäen että hän olisi siinä vaiheessa yleisesti suosittu ja nauttisi republikaanipuolueen äänestäjien tukea myös Floridan ulkopuolella.

Anonyymi kirjoitti...

Korona oli ja on edelleen uusi virus ihmiselle. Kun se ilmestyi, se näytti todella pahalta. Taudin kulku on edelleenkin hieman hämärä. Ja rokotteen kohteeksi valittu valkuaisaine näyttää väärältä – se ei estäkään tartuntaa kuvitellulla tavalla. Rokote joka vaikuttaa jo limakalvoilla olisi ollut tehokkaampi. Toisaalta virus ja sen vaikutus olivat todella uusia ja outoja. Näyttää siltä, että lepakoiden immuunisysteemi on treenannut viruksen todella hyväksi kiertämään ihmisenkin immuunisysteemejä.

Rokote ei ole toiminut normaalilla tavalla, johtunee väärän valkuaisaineen valinnasta kohteeksi torjunnalle. Virusta torjutaan väärässä kohtaa tartuntaa. Kova kiire johti tähän, valittiin ilmeisin – mutta näköjään väärä maali.

Rokote tuli myös liian myöhään käyttöön, tauti levisi jo kun rokotetta alettiin jakaa – eikä rokotuksen kattavuus ollut kovin hyvä, eikä immuniteetti kestä läheskään tarpeeksi kauan, siis edes mutationoitumatonta virusta vastaan.

Minuun ei ole tarttunut, ei vaikka olen jonkin verran altistunut työasioiden takia. Toisaalta sain rokotuksen ensimmäisten joukossa ja tehosteita on tullut. Olen siis palaverannut lääkäreiden kanssa ja avustanut tilastojen käsittelyssä.

Oy Son Lönsön Ab – niin ”vox populi, vox dei” ei kaikille käy, väärin äänestäminen uhkaa demokratiaa tai jotain.

Kamala ehdotus, että aseellinen itsepuolustus olisi mahdollista. Kaikkihan me muistamme kymmenet raadot jotka tulivat vuosittain vanhan lain aikaan. Kun itsepuolustus oli luvan myöntämisen peruste.

Muuten minullakin on ollut aseita, siis aseita, joiden kantamiseen on ollut myös itsepuolustus syynä, lupaan kirjattuna syynä. Mitäpä arvelette kuinka monta raatoa tuli ja kuinka usein, 1, 2, 3, 10, viikossa, kuussa, vuodessa? Vai olisko riittänyt, että piireissä oli tietoa, että minulla voi olla mutka matkassa.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Ilmastokokous epäonnistui, mutta pitää
meidän varmaan ilmastoa pelastaa.

Eikö tämäkin lämmitysmuoto ole tehty kalliiksi?
Yksi kauppakuolema maaseudulle.
https://yle.fi/a/74-20005155

Anonyymi kirjoitti...

Ilmastonmuutosta tuskin kukaan kieltää. Se on jatkuvassa muutoksessa. Esmes Suomessa kesä- ja talvi-ilmastossa on suuri muutos. Olishan tasainen parikymmentä astetta ympäri vuoden ihan kivaa, mutta vaatisi varmaan semmoset energiaverojen korotukset että Suomi pysähtyisi. Nyt yritetään rajoittaa puoleentoista asteeseen ja sekin näyttää olevan liikaa meidän maksukyvylle.

Onko ilmastonmuutos sitten ihmisen aiheuttamaa. Mielestäni ei, vaikka Egyptin ilmastokokous päätti että mm Somalian köyhyys johtuu meistä koska olemme aiheuttaneet ilmastonmuutoksen ja meidän on maksettava korvausta Somalialle. Minä kyllä etsisin syytä siihen köyhyyteen jostain muualta. Tällä pelillä vain meistä tehdään köyhiä.

Ekku kirjoitti...

Oikein huvittaa tuo paniikki, mitä tämä ehdotus itsepuolustus -aseen luvallisuudesta aiheuttaa. Ihan kun tässä nyt oltaisiin ehdottamassa jotain yleistä ja vapaata aseenkanto-oikeutta. Jokainen vähälläkin järjellä varustettu tajuaa, että tämmöisessä tapauksessa valvonta ja koulutus velvoitteet tulisi olemaan hyvinkin tiukat.
Perusteluna näemmä joidenkin käyttämä "sinne mahtuu joukkoon vääränlaisia tyyppejä" on järjetön. Ne tyypit hankkii laittoman aseen ja helpommin kuin luvallisen.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Niin, Somalian nykyinen köyhyys on sitten kuulemma meidän ja ilmastonmuutoksen syytä.

Nyt sitten pitää vielä päättää että mistä se Somalian ikiaikainen köyhyys ja nälänhädät ovat johtuneet, ennen tätä ilmastonmuutosta ja meitä. Nykyinen tilanne kun ei ole mitenkään poikkeava siitä millaista siellä on ollut tuhannet vuodet, köyhyyttä, nälänhätiä jne.

Ainoa poikkeus aiempaan on että kiitos pohjoisten maiden hätäavun, tämä nykyinen nälänhätä ja köyhyys koskettaa hiton paljon suurempaa porukkaa kuin aiemmin. Aiemmin väkimäärä ei päässyt sen köyhyyden ja nälänhätien vuoksi nousemaan näin suureksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, vieraalle, Pyssymiehelle, Ano2:lle, Ano3:lle, Ekulle ja Thorvald Eskilinpojalle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Kaiken kaikkiaan hyviä huomioita. Se osittainen valtio-omistus suorastaan houkuttelee tarpeettomien riskien ottamiseen. Ja mitä valtiolla olisi enää myytävää? No, tieverkko, rautatiet ja pohjavesi.

vieras: Kiitos Yhdysvaltain katsauksesta. En ole alan asiantuntija mutta maa on kyllä pelottavalla tavalla polarisoitumassa.

Pyssymies: Hyviä huomioita sinullakin. Itse näen, että koronahomman voi hallinnon taholta tiivistää kahteen vaiheeseen:

1. Meillä ei ole paskankaan käsitystä siitä, mitä meidän pitäisi tehdä.

2. Tehdään tästä sellainen kansalaisten kuuliaisuustesti.

Ja joo, kovasti on ollut ainakin rapakon takana puheita että väärin äänestäminen on uhka demokratialle. Herää kysymys, että mikähän se on se uhka sille demokratialle. Ja mahdollisimman monen kannattaa antaa tukensa tuolle itsepuolustusehdotukselle.

Ano2: Ainakin anerahaa pitää antaa lisää. Ja tuo linkittämäsi esimerkki oli taas yksi ikävä uutinen.

Ano2: Jep. Ystävämme Arska vaikuttaa ilmastoon. Ilmasto on vaihdellut koko maan historian ajan. Somalian köyhyys ei johdu ainakaan meistä.

Ekku: Totta, ja jos jollain tyypillä on tilillään väkivaltarikoksia niin ei sellaiset mitään lupia saa. Tuskin edes metsästysaseisiin.

Thorvald: Olen samaa mieltä. Ei lisättävää.

Anonyymi kirjoitti...

Wuhanin nuha poikkeaa vaikkapa influenssasta silleen, että se virus on kehittynyt lepakossa, lepakon immuniteetti on paljon ihmisen vastaavaa tehokkaampi. Tämä on sitten treenannut viruksesta etevän.

Normaalille virukselle luo rokote esteen tartunnalle ja tartuttavuudelle. Koronalle ei - ja tätä ei kukaan aavistanut pandemian alkuvaiheessa. Näyttää myös siltä, että korona tarttuu muttei sairastuta havaittavasti, tartuttavasti vain. Erikoisen kummallista on myös se, että sairastaminen ei luo immuniteettia. Tätäkään kukaan ei osannut aavistaa kun pandemia oli alkuvaiheessa.

Ja se rokote, sen vaikutus on aika vaihtelevaa. Minulla on immunosupressiivinen lääkitys, siirteen takia. Tämän takia ensisijaisesti sain rokotteen ensimmäisten joukossa. Eka annos ei tuntunut miltään, toka nosti hieman lämpöä ja väsytti päivän. Viides sai käden kipeäksi viikoksi. Kuudes kahdeksi. Koronaa ei ole tartunut vaikka olen puuhastellut tiloissa, joissa on oleillut potilaiden kanssa työskennelleitä.

Suojaimista puheen ollen, sikakyösti on mukavin ja kevein hengittää*. Se on muuten vaan hankala. Kirurginen on kätevä pukea ja riisua muttei oikein vakuuta muuten - liikaa ohivuotoa.

*Siis mootoroimattomista.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies ja kiitos lisäyksestäsi. Mutta eikös se ollut niin, että lepakolla ei ole minkäänlaista immuniteettia jonka vuoksi se ei siitä viruksesta pahemmin hätkähdä.

Anonyymi kirjoitti...

Lepakolla on kiihkeä aineenvaihdunta ja tehokas immuunipuolustus - nämä jotenkin liittyy yhteen. Lepakko tulee toimen viruksen kanssa, se ei siis kovasti taida sairastua.

Pyssymies

Veijo Hoikka kirjoitti...

"Itse koronasta olen kirjoittanut hyvin vähän koska kyllästyin jo aikaa sitten asiaan liittyvään hysteriaan joka tarttui hyvin moneen ihmiseen. Totean nyt kumminkin sen, että oman käsitykseni mukaan koko rokotusprojekti oli täysi susi joka ei ole estänyt koronan leviämistä eikä tarttumista millään tavalla. Hyvän vahvistuksen sain hiljattain kun katsoin erikoislääkäri Rauli Mäkelän haastattelun."

Minä katsoin hakukoneella tiedot lääkäri Rauli Mäkelästä. "...luontaislääketieteen arvostettu pioneeri."

Se siitä. Jos olet kiinnostunut luontaishoidoista, niin kannattaa ensin tutustua mitä ne ovat.
Eli pitkää ja tervettä ikää (valitsemallasi hoitolinjalla) toivottaa:
Koululääketieteen alalta erikoislääkärin pätevyydet hankkinut henkilö, joka ei ole sortunut hysteriaan seuratessaan koronaan liittyvää uutisointia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Veijo: Minä käytän ihan samaa lääketiedettä kuin sinäkin. En luontaishoitoja. Kirjoitus oli yhdestä haastattelusta ja yleistyksesi ihan ikiomiasi.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Yrjö

Kerrot käyttäväsi samaa lääketiedettä kuin minäkin. Puhut muunneltua totuutta. Kirjoituksessasi tuet luontais-"lääketieteen" edustajan mielipiteitä koronarokotuksista tukeaksesi omia kuvitelmiasi koronan hoidon epäkohdista.
Eli tuet "luontasihoitolääkärin" hoitolinjoja, mutta väität, ettet itse niitä käytä. Miksi sitten nostat kyseisiä mielipiteitä blogiisi? No, ehkäpä somelääketieteen kaikkien alojen erikoisasiantuntijat ovat mielissään saadessaan tunnetun bloggarin tuen hysterioilleen.

Eli emme käytä samaa lääketiedettä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Veijo Hoikka. Jospa et pistäisi omia sanojasi minun suuhun. Kirjoitukseni koski vain tuota haastattelua mikä siinä esitettiin ja jos se on sinulle liian vaikeaa käsittää niin syytön minä siihen olen.

Anonyymi kirjoitti...

Ilmastonmuutoksesta on tullut uskonto, jossa uskotaan tieteellisesti todistetun ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen johtuvan hiilidioksiidipäästöistä jne jokapäiväistä aivopesujargonia .
Valtavat määrät ihmisiä uskoo kyseenalaiastamatta näitä uskontoon verrattavia teesejä joilla tosiasiassa ei ole mitään tekemistä todellisen tieteen kanssa.
Weilin+Göös 1987 teos-sarja Suomen historia 6 s. 398 kertoo seuraavaa "kesän 1918 puutteen jälkeen näytti siltä kuin luontokin olisi leppynyt kovia kokeneelle kansalle. Vuodesta 1919 Suomessa alkoi parikymmentä vuotta kestänyt poikkeuksellisen lämmin ilmastovaihe.
Talvet lyhenivät ,ja toukotöihin päästiin hyvissä ajoin keväällä. Varhaista kevääntuloa täydensivät leudot syksyt . Maa tuotti ja metsä kasvoi 1920-1930 luvuilla hyvin .Itsenäisyyden alkuajan ilmasto vastasi olosuhteita 400.500 kilometriä etelään"
Eli siis hyvin samanlainen ilmasto kuin nykyisin viime vuosina.
Näinen aikojen välissä on sitten ollut hyvinkin lyhyitä ja kylmiä kesiä ja kovia talvia joita minäkin 59v aikana olen nähnyt.

Tämä ilmastohumpuuki mitä nyt rummutetaan on jotain tarkoituksellista poliittista propagandaa jolla ei ole mitään tekemistä ympäristön eikä ilmastonsuojelun kanssa muuta kuin niiden nimissä ihmisiä ohjaillaan pelolla käyttäytymään vallanpitäjien toiveitten mukaisesti.

Minä eikä moni muukaan ole mitään todellista ympäristön ja ilmastonsuojelua vastaan joka on sitten viimevuosisadan alkupuolelta huimasti kehittynyt ja kehittyy edelleen jos nämä ilmastofanaatikot epärealistisine fantasioineen saa tämänkin kehityksen tuhottua täysin, ja saa meidän maisemat ja metsät tuhottua kammottavilla tuulimyllyhärveleillään ja loput maasta peitettyä aurinkokennoillaan . Varmasti on olemassa muitakin keinoja tuottaa energiaa, perinteisiä keinoja tehostamalla ja niiden päästöjä minimoimalla uusilla innovaatioilla yms. Hiilidioksiidi ei takuulla ole mikään ilmastomme muuttaja . Kohtuullisuus kulutuksessa ja jätteiden asianmukainen hävitys , ympäristön puhtaanapitämiseksi lähellä ja kaukana on kaiken AO ja niihin pitäisi ennemmin puuttua Glopaalisti. Nythän kehitys on kaikkea muuta yms joihin pitäisi puuttua.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Lisätään tähän vielä se järjettömyyden huippu että ympäristöasiansa esimerkillisesti hoitanutta Suomea rangaistaan utopian nimissä kaikkein eniten.