torstai 24. marraskuuta 2022

TAPONEN JA KÄSITEHÄSSIMINEN


Vaikka poliisikin tunnustaa jo että tuontitavaran katuväkivalta vain kasvaa ja raaistuu niin surullisenkuuluisa ylivälikomisario Taponen jatkaa omalla linjallaan ja toteaa että ongelmaa ei ole. Perusteena on käsitehässiminen eli:

Helsingin poliisin ylikomisario Jari Taposen mukaan poliisin tilannekuva ilmiöstä on tällä hetkellä hyvä.

Taponen kuitenkin kritisoi ”katujengi”-termin käyttöä.

Hänen mukaansa Suomessa ei ole rikollisporukkaa, joka täyttäisi kaikki katujengin eurooppalaisen määritelmän kaikki viisi kohtaa.

Kiitos, Taponen. Nyt on helpompi hengittää. Tosin tämähän herättää kysymyksen: Jos se katujengi ei täytä joitain määritelmiä, niin tekeekö se väkivalta silloin vähemmän kipeetä? Ovatko tapetut ehkä vähemmän kuolleita?

Selitteläätiötä on asian tiimoilta tullut myös Yleltä joka on löytänyt lähetykseensä jonkun uuden akateemisen käsitehässijän jonka selitys on jo koko lailla taiteellinen:

Kieltämättä tämä oli jotain uutta ja tuosta on aika vaikea panna paremmaksi. Löytyy tästä videolinkistä. Mutta hyvää talven odotusta kaikille. Liikkukaa ihan rauhassa yksin vaikka osa poliiseista onkin varoittanut siitä. Ei ole mitään pelättävää sillä nuo jengit eivät täytä eurooppalaisen jengimääritelmän kaikkia kohtia.

Ja niin, jotenkin tuntuu että tuo Ylen haastattelema nainen on jäsenenä Veronhaaskaajain Keskusliitossa.


36 kommenttia:

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Taponen ei petä. Hän on linjalleen uskollinen: Puomi on pantu ja pysyy !

Qroquius Kad kirjoitti...

Ylikomissaari Pyllyttären touhu on vuosikaudet ollut niin omituista jopa punavihermädätetyn ylimmän poliisijohdonkin mittapuulla, etten kykene näkemään sille kuin yhden selityksen:
valmisteillahan on kaksi maalittamisen kriminalisoivaa lakia, koskien niin mediaeliitin kuin poliisin maalittamista.

Ylikomissaari Pyllytär on uskollisesti kerjännyt näennäisen mielettömillä lausunnoillaan itsensä maalitusta, jota käytetään eduskunnassa materiaalina säädettäessä Laki poliisin henkilöstön maalittamisesta eli Lex Taponen.

Mediaeliitin lain tueksi on kerätty materiaalia puolestaan sallimalla mm. Hell-Sinkin Totuudessa kommentointi aiheissa, jotka vielä jokunen vuosi sitten olivat suljettuja jo lähtökohtaisesti tai ainakin hyvin pian.

Ehkäpä saamme Lex Taposen ja Sananvapauden Suojelulain vielä kevään kuluessa;
eihän näin tärkeitä asioita nyt suinkaan voi jättää niin epävarmoihin käsiin kuin seuraavalle eduskunnalle!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Terho Hämeenkorvelle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Terho: Joo, hän on linjassaan vahva. Pyrkiikö suojelemaan kasvojaan käsitehässimisellään?

Qroquius Kad: Eihän tuokaan ole tietysti mahdotonta.

Qroquius Kad kirjoitti...

Kun en minä vaan jaksa uskoa, että Pyllytär olisi niin tyhmä ettei tajuaisi missä mennään, enkä oikein sitäkään, että tuo uskoisi aidosti pölinöihinsä.

Selvää on, että kyseessä on häijy paskiainen, jonka ei missään nimessä pitäisi olla minkäänlaisessa valta-asemassa, kaikkein vähiten vastuussa kenenkään turvallisuudesta:
hän tekee tämän kaiken tieten tahtoen tahallaan.

Kysymys kuuluu vain, mikä on motiivi.
Sitähän eivät voi tietää muut kuin Pyllytär itse sekä hänen esihenkilönsä niin hallinnollisessa kuin poliittisessa eliitissä, jotka sallivat tämän käyttäytymisen hänelle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille sekä eräälle toiselle. Qroquius Kadille kiitos kommentistasi ja sille toiselle ei.

Qroquius Kad: Niin, mikä lienee jätkän motiivi? Voihan tietysti olla sinänsä että tyyppi oikeasti uskoo epistolaansa. En oikein usko poliittisen uran suunnitteluakaan. Olisihan hän ollut silloin ehdokkaana jo edellisissä eduskuntavaaleissa.

Ja sille toiselle. Jonka kommentteja en koskaan julkaise. Joka uhoaa jatkuvasti niitä väkivaltafantasioitaan. Et sinä koskaan tee yhtään mitään. Kunhan uhoat. Ole ystävällinen ja lakkaa haaskaamasta aikaani.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Nimenomaan "käsitehässimisestä" viranomaistoiminnassa toistaiseksi vain on kyse.

Kehitellään yliyleistäviä yleiskäsitteitä, joita käytetään älyllisinä väistöliikkeinä. Joku porukka jossain on kehittänyt viisi tunnusmerkkiä, joiden olisi muka täytyttävä ennen kuin voitaisiin puhua katujengeistä. Krrhömmm. Eikö kymmenen olisi ollut parempi, tasaluku.

Voi tätä itsepetoksen määrää. Ja ajatella miten laajalla rintamalla se yhteiskunnassamme nyt leviää. Nämä nappulapoliisit omaksuvat tutkijoiden yleiskäsitteelliset määrittely-yritelmät ikään kuin yhteiskuntatutkimuksessa tosiaankin olisi mahdollista päätellä keskiaikaisten skolastikkojen tyyliin käsitteistä todellisuuteen päin.

Mutta toisaalta -- ollaanhan keskiaikaan palaamassa myös kiihottamis- ja uskonrauhapylälien soveltamisessa, kun oikeuslaitoksesta tulee taas inkvisitio ja käräjänäytelmistä noitajahteja.

Olisivatko nämä yhteiskunnalliset taantumailmiöt, joita koskaan sopeutumattomat toiskulttuurit nyt akseleroivat, määriteltävissä esimerkiksi niistä kertovan elokuvan keinoilla? Tuota mestariohjaaja Östlundin filmiä pitäisi näyttää YLE:llä kerran viikossa, ellei joka ilta.

Kyse on nimenomaan kulttuurisesta rikollisuudesta. Jos muka ei ole, silloin kyse on pään panemisesta pensaaseen ja itsepetoksesta.

Anonyymi kirjoitti...

Jaa että ei täytä "virallisia" rikollisjengin kriteereitä? Ei tietenkään, nehän on tehty tarkoituksella sellaisiksi, että niiden mukaan jengejä ei ole kuin korkeintaan kansallismielisten ryhmät, ja joihin niitä EI vielä täysimääräisesti sovelleta kuin Saksan AfD:n porukoihin.
Ruåtsissa eivät ehtineet Ruåtsidemokraatteihin soveltaa, halu lie sielläkin ollut.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Joskus muinoin nuoruudessani poliisin kohtelu oli kovaa. Nuoriso-ohjaaja heilahti helposti. Joskus riitti kun parveiltiin väärässä paikassa. Tuli "mustamaija", pakettiauto jossa lokasuojan päällä kaiutin. Siitä kuului kovalla äänellä "hajaantukaa". Jos ei heti uskottu tuli pamppua ja sai mustanmaijan kyytiä.

Koulutukseen saattoi kuulua asenne jossa suomalainen on aina syyllinen kunnes toisin todistaa. Poliisissa voi olla vielä näitä vanhanliiton miehiä tai koulutusta ei ole linjattu uudelleen. Mamut ovat taas valtiovallan erityisessä suojeluksessa. Taisi uutinen kertoa äskettäin että poliisikoulutukseen ei löydy porukkaa. En muista oliko pula hakijoista vai eikö löydy "oikeata ainesta".

On jo aikaa siitä kun Esson baarissa pohdittiin mitä tehdä jos kotiin tulee murtovaras. Jos menet varasta kolhimaan saat syytteen aivan varmasti ja joudut maksamaan korvauksia. Mamulle semminkin. Niinettä, parempi auttaa vaan lastaamaan tavaroita kyytiin, oli yksimielinen päätös.

YLE'n asiantuntijoista 99,9 % on Veronhaaskaajien keskusliiton jäseniä.

Anonyymi kirjoitti...

Ihme ja kumma että noissa jengiryöstöissä ei kuunnella oikeita asiantuntijoita, vaan haalataan studioon näitä käsitehässijöitä jotka etsivät mukamas syytä satojen vuosien "evoluutiosta". No, tätä on ollut liikkeellä jo pitkään. Olisi parempi pohtia käsitehässimisen juurisyitä kuin päästää niitä itseään studioon puhumaan.

Mies, jonka nimeä en nyt muista, joka on ollut "kotouttamassa" mamuja toistakymmentä vuotta, kertoi syyn. Joidenkin mamujen, siis kotouttamista tarvitsevien, silmissä siintää maahan tullessaan Kela-Gold kortti, kahdentonnin untuvatakki ja uudenkarhea BMW. Kun kotouttaja kertoo, että opiskele ensin suomen kieli, hanki ammatti ja hae työpaikkaa, niin kymmenen vuoden kuluttua sinulla voi olla tuo takki ja BMW. Mamu miettii kuusi sekuntia ja päättää että liian pitkään kestää ja rupeaa etsimään helpompia keinoja tavaroiden hankkimiseksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Seppo Oikkoselle, Huru-ukolle, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Seppo: Olet kaiken kaikkiaan oikeassa. Mutta mikä on tuo Östlundin filmi?

Huru-ukko: Ja oletpa piru vie oikeassa sinäkin.

Ano1 ja Ano2: Hyviä huomioita teiltä kummaltakin.

Anonyymi kirjoitti...

"Jos se katujengi ei täytä joitain määritelmiä, niin tekeekö se väkivalta silloin vähemmän kipeetä? Ovatko tapetut ehkä vähemmän kuolleita?"

Ei tietenkään, eikä Taponen missään niin sanonutkaan. (Vai sanoiko? Missä kohdassa? En ainakaan löytänyt sellaista väitettä tuosta linkittämästäsi Taposen kirjoituksesta. Vai onko hän sanonut niin jossakin muualla? Vai kuvitteletko vain?)
Sen sijaan hän kyllä sanoi, että hänestä määritelmät ovat tärkeitä, koska niiden mukaan valitaan keinot puuttua ilmiöön. Tärkeä näkökohta sekin, ei tosin niinkään uhrien mutta kyllä poliisin kannalta. Ja että olisi hyvä, jos käytettäisiin määritelmiä, jotka ovat vertailukelpoisia muihin maihin. Mutta kyllä väkivalta voi olla aivan yhtä raakaa, vaikka tekijät eivät olisikaan katujengejä vaan jotakin muuta.

Tosin tuosta artikkelista ei käynyt ilmi, mitkä ovat ne katujengin määritelmän viisi kohtaa.


Anonyymi kirjoitti...

Ei paljon nämä hässimiset naurata. Kolmella lähijunapysäkillä on viimeisen viikon aikana puukolla uhaten ja väkivaltaa käyttäen ryöstetty ihmisiä 10-vuotiaasta pojasta aikuiseen mieheen. Perheellisenä saa pelätä joka hetki, onko jollekin lapsista käynyt jotain. Pelkkä pelon ilmapiirin synnyttäminen on iso miinus perusturvallisuuteen. Saatanan idiootit puukkoineen kadulla ja vielä suuremmat idiootit selittämässä asiaa pois. Miten osataankin hässiä asiat näin? Ja joka kohdassa suomalaiset asialla. Tätä oikein painotetaan.

Anonyymi kirjoitti...

Loksahti taas alaleuka pöydälle.

Tuo ennalta-ehkäisevän-ja-ennalta-estävän-työn-suvakki-somepoliisi kiistää edelleen, että Suomessa olisi katujengejä. Syy: kun ne eivät kerran täytä Eurooppalaista viiden kohdan määritelmää, jossa yhtenä kohtana olisi mm. joku jengiä yhdistävä tekijä; jäsenkortti, lippu jota seuraat, jengitunnus tai hihasymbooli...!!!

Onhan niillä 95%:sti jengisymbooli: orvaskeden väri.

Ihan oikeasti, kuinka sekaisin voi viranomaisihminen olla? Tuliko kivoja ruuanlaitto- ja pelihetkiä monikulttuurisuuden myötä? Etnistä värinää. Tuliko?

Taas meni viikoloppu pilalle.... :/

heppa

Anonyymi kirjoitti...

Mistä oli löytynytkin taas televisioon kyseinen naisoletettu puhumaan niin pehmoisia, että kuulijaa hävettää? Hallitus on nyt perustanut kampaviinereitä mussuttavan työryhmän (kuinkas muuten ?) ratkomaan ongelmaa, jota kuitenkaan korkean poliisiviranomaisen mielestä ei ole olemassakaan. Eduskunnassakin lässytettiin eilen taas asian vierestä ja esitettiin ratkaisuksi niitä samoja keinoja, joiden teho tai oikeastaan tehottomuus on jo nähty. Hieno ilmaus "juurisyy" loisti poissaolollaan. Siihen ei uskalleta koskea pitkällä tikullakaan. Se on tulijoiden länsimaihin verrattuna täysin vieras kulttuuri. Kun kehitysmaiden kulttuuri yhdistetään vastikkeettomaan rahanjakoon, jota on kuitenkin laillisesti tarjolla aivan liian vähän makeaan elämään, alkaa käyttäytyminen, joka on nähty joka puolella Eurooppaa. Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku, mutta sitä ennen on näköjään ihan pakko tuhlata rahaa ja resursseja mahdottomaan ja antaa näiden "sankareiden" tehdä tuhojaan. Yhteiskunta, joka ei pysty tai halua suojella heikoimpiaan, omia lapsiaan ja vanhuksiaan, on mätä yhteiskunta.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Tekis mieli mutta asiat on jo käsitelty tässä keskustelussa.

Veikko kirjoitti...

Tuntemattomassa sotilaassa muistaakseni joku valitti armeijan huonoa ruokaa, niin toinen vastasi : Jos menet valittamaan nälkääsi, niin sulle lyödään eteen rätinki, joka todistaa, ettei sulla voi olla nälkä.

Luin arkistossa yhden yksikön papereita kesäkuulta 1941 ja siellä tosiaan oli päiväkäsky, jossa käskettiin johtajia huolehtimaan, että jokainen sotilas syö annoksensa, muttei yhtään enempää. Kaikki oli tarkkaan laskettu.

Kun jengeille asetetaan mahdottoman tiukat kriteerit, voidaan todeta, ettei jengejä ole olemassakaan vain löyhiä kaveriporukoita. Jos vihapuheelle puolestaan asetetaan sopivat kriteerit, niin poliisi löytää vihapuhetta. Näin se byrokratia toimii.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Ruotsalaisohjaaja Ruben Östlund on poikkeuksellista sosiologista vaistoa omaava elokuvantekijä, jonka 2011 valmistunut maahanmuuttokriittinen filmi Play herätti ensin raivokastakin keskustelua rasismista, mutta tuli maailmalla noteeratuksi niin hyvin, että guldyyriväkikin sen sitten pitkin hampain hyväksyi. Ruotsalaiset filmikriitikot valitsivat sen vuoden parhaaksi elokuvaksi, ja se sai myös Pohjoismaisen filmipalkinnon.

Filmin käsikirjoitus on Östlundin, ja hän teki sen suoraan tutkimiensä oikeudekäyntipöytäkirjojen pohjalta. Tyyli on dokumentaarinen, vaikka tietysti kyse on fiktiosta. Tarina kertoo hyvinkasvatetuista ruotsalaislapsista, jotka joutuvat vähän vanhempien mustaihoisten maahanmuuttajalasten kiusaamaksi, ja lopulta ryöstämiksi. Ja kuten sanoin, erityisen puhuttelevaa on se sosiologinen intuitio jolla Östlund osaa tuoda luonteeltaan yhteisölliset -- ei siis vain yksilöihin liittyvät -- kulttuuriongelmat nähtäviksi.

Östlundin seuraavat elokuvat, vuonna 2017 tehty The Square, joka hervottoman huumorin keinoin kertoo taide-eliitin institutionalisoituneesta mutta käsitteellisissä yläpilvissä liitelevästä elämästä, ja tänä syksynä levitykseen tullut vieläkin hervottomampi Triangle of Sadness pokkasivat kumpikin Cannesin filmijuhlien Kultaisen Palmun.

Triangle taitaa edelleen olla jossain teatterissa katsottavissa. Suosittelen, vastapainoa masentavalle maailmanmenolle. Ja kestää kaikki elokuvataiteelliset kriteerit, todellinen klassikko. Parodiaa muotimaailman merkillisyyksistä loistoristeilyn kulisseissa -- kapteenin pöydässä vastakkain amerikkalainen kommunisti ja venäläinen kapitalisti, ja alus kiikkuu myrskyssö oikealta vasemmalle, vasemmalta oikealle.

Viimeksi Östlund on kuitenkin ollut esillä uutisessa, joka kertoo siitä, ettei Ruotsin uuden hallituksen kulttuuriministeri tiennyt Östlundista minkään vertaa, vaan luuli tämän olevan kirjailija. Uutinen tuossa.

Strix Senex kirjoitti...

Minä jo ihmettelinkin, kun tämä ennaltaedistävän työn komisaari oli malttanut olla niin kauan pois julkisuudesta. Tai oikeastaan en ihmetellyt, kun se julkisuus käsitteli päivittäin jengi- ja katurikollisuuden lisääntymistä. Hänen nimellisenä tehtävänäänhän on rikollisuuden ennaltaehkäisy, käytännössä näköjään sen edistäminen. Kun hänen rauhaansa nyt on rikottu, hän sitten turvautuu odotetusti sanoilla saivarteluun. Sen sijaan, että paneutuisi katurikollisuuden paisumiseen, mikä on kiistatonta ja josta kollegat kuorossa kantavat huolta, hän keskittyy pilkun viilaamiseen ja saivarteluun. Historiaakin lukeneena, tuo taktiikka synnytti jonkinlaisen deja-vu tunteen ja aivan oikein, tulihan se sieltä. Aikoinaan bolsevikit istuttivat tiettyihin avaintehtäviin, joiden asianmukainen hoitaminen olisi estänyt tai vaikeuttanut heidän toimintaansa, omia agenttejaan pitämään huolta siitä, että niitä tehtäviä ei hoidettu. Kun näiden agenttien toimimattomuutta sitten ankarastikin arvosteltiin, he turvautuivat sanoilla saivarteluun ja tyhjään selittelyyn. Toiset kaaderit puolestaan kävivät räyhäkkäästi ja aggressiivisesti arvostelijoiden kimppuun.

Mitenkäs sitä sanottiinkaan. Oliko se jotakin sen tapaista, että hedelmistään puu tunnetaan.

Tupla-J kirjoitti...

Jos kuvaa tulee katsoneeksi, huomaa heti, että Taponen on hintti. Se selittää yllättävän paljon tyypin toiminnasta.

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy antaa ns propsit tuolle ylen toimittajalle. Sama häiskähän oli siinä kaarnalaiva pelleilyssä tekemässä juttua. Hyvin piti pokka. Melkein. Joka tapauksessa pikkuisen ottaa kupoliin tässä jengi yms keskustelussa, että valtamedia antaa niinkuin ymmärtää, että suomalaiset nuoret ja suomalaiset sitä ja tätä. Lisää rahaa ja päänsilittelyä tunkeutujille. No Ruotsissahan esim tuotakin kokeiltiin, ja päin httiä menee edelleen. Näiden voimavarojen kanssa. Jotain mätää siinä on , etteivät tietyt tahot sitten millään voi puhua suoraan siitä juurisyystä, miksi elämme nyt tilanteessa, jossa suomalaisten lapset ja nuoret ovat vaarassa. Jopa hengen vaarassa.

AaJii kirjoitti...

Mikä siinä on että taposet ja kumppanit ei koskaan voi myöntää olleensa väärässä?
Sanoisi vain, että "sori jätkät, olin todella sinisilmäinen ja tyhmä kun en uskonut vaikka asiasta on yli kymmenen vuotta varoiteltu. Nyt muuttuu ääni kellossa ja teen kaikkeni että Roadmaneille laitetaan raudat ranteisiin ja ne harvat joille ei ole vielä ehditty Suomen passia antaa, annetaankin suoraan lähtöpassit. " Eikö ne tajua, että tuo käsitehässiminen kuulostaa lähinnä vittuilulta ja käytännössä siinä myönnetään jo, että väärässä on oltu.

Ha-nostri kirjoitti...

Ukrainallakin on hyvä tilannekuva.

Lihavuuden osalta sitä esiintyy niin paljon nykyään, että luulisi sen jäävän huomiotta. Jostain syystä se ei kuitenkaan aina jää.

Qroquius Kad kirjoitti...

Tällainenhan se tuon Ruben Östlundin elokuva "Play" vuodelta 2011:

Elokuva kuvaa dokumen­taariseen tyyliin ja sivusta­katsojan tavoin maahanmuuttaja­taustaisten varhaisnuorten psykologista peliä, jolla he nöyryyttävät itseään hieman nuorempia ruotsalais­poikia ja varastavat heiltä kännyköitä ja muuta omaisuutta.

Elokuva koostuu pitkistä yksittäisistä kohtauksista yhden iltapäivän aikana. Kolmen vaalean noin kymmenvuotiaan ruotsalaispojan joukko kohtaa mustaihoiset, vähän itseään vanhemmat jengiläiset ostoskeskuksessa.
Jengiläiset alkavat väittää, että yhden ruotsalais­pojan puhelin on varastettu hänen veljeltään. Mustat pojat vaativat nuorempia poikia lähtemään mukaansa tapaamaan veljeä lähiöön raitiovaunu­matkan päähän.
Jälki­näytöksessä ruotsalaispoikien isät ottavat oikeuden omiin käsiinsä kadulla ja ottavat jengiläis­pojalta pakolla puhelimen takaisin. Miehet joutuvat sanaharkkaan ohikulkevien ruotsalais­naisten kanssa, joiden mielestä miehet käyttäytyvät rasistisesti ja oman käden oikeudella.

Näin kertoo Wikipedia tuosta filmistä, joka kuvaa ruotsalaisen yhteiskunnan nykytilaa muuten osuvasti, paitsi etteiväthän ne medelsvensson-isukit mitään oman käden oikeutta pysty harjoittamaan.

Joppos123 kirjoitti...

Taponen haaveilee varmaankin loistavasta poliittisesta urasta POLPO:n jälkeen. Kovasti se on ainakin tehnyt töitä päästäkseen joko vassareiden tai virheiden listoille.
Vai menee meillä YLE:n uuden löydön mielestä niin perkeleen hyvin, että vasta nyt hoksaamme rikastajien ryöstävän tappavan ja raiskaavan kansaamme.
On noi YLE:n esiin kaivamat mitkä lie melkoisia Sherlockeja.
Taponen tuo esiin niin paksua vihervasemmistolaista paskaa ettei edes politiikot pysty samaan. Vai ei katujengien kriteerit täyty kaikkien viiden kohdan osalta. Ei se jätkä tyhmä ole vaan 24 karaatin kokovartalomulkku.

Anonyymi kirjoitti...

Joku voisi olla puolestaan sitä mieltä, että Taponen ei täytä läheskään kaikkia poliisille määriteltyjä kriteereitä.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Hepalle, Rouva Anolle, Ano3:lle, Veikolle, Seppo Oikkoselle, Strix Senexille, Tupla-J:lle, Ano4:lle, Aajiille: Ha-nostrille, Qroquius Kadille, Joppos123:lle ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne ja lisäyksistänne. Vaikka Ano1:llä olikin hieman käsitehässimistä. Oikeastaan AaJii tiivisti tilanteen parhaiten. Taposen suuntautumisesta en osaa sanoa mitään.

Joppos123:lle yv:stä: Se vaikuttaa erittäinkin vetokelpoiselta paketilta.

Qroquius Kad kirjoitti...

Kun Pyllytär vänkyttää ettei Suomessa ole katujengejä koska ne eivät täytä määritelmiä, joita hän itse ei tietenkään luettele, täytyy luntata taas Wikistä:

"Katujengillä ei ole yhtä yleisesti hyväksyttyä määritelmää.
Eurogang Program -ohjelman määritelmä katujengille on: 'Katujengi on kestävä ja katusuuntautunut nuorisoporukka, jonka ryhmäidentiteettiin kuuluvat laittomuudet.'
Määritelmä erottaa katujengit vankila- ja moottoripyöräjengeistä sekä terroristiryhmistä ja aikuisten rikollisliigoista.

Ryhmää kutsutaan usein katujengiksi, jos se täyttää kadulla toimimisen lisäksi nämä kriteerit:

Ryhmässä on vähintään kolme jäsentä, ja jäsenet ovat iältään yleensä 12–24-vuotiaita.
Jäsenillä on yhteinen identiteetti, joka liittyy yleensä nimeen ja usein muihinkin symboleihin.
Jäsenet itse pitävät ryhmäänsä jenginä, kuten myös ulkopuolisetkin.
Ryhmällä on pysyvyyttä, ja se on ainakin jonkin verran järjestäytynyt.
Ryhmä on sekaantunut tavallista enemmän rikolliseen toimintaan."

Jos Pyllytären mielestä Suomessa ei ole yhtään nuo viisi kriteeriä täyttävää jengiä, niin...
No, sitten ei ole.
Ollaan tyytyväisiä!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad ja kiitos lisäyksestä. Ollaan tyytyväisiä joo…

Joppos123 kirjoitti...

Eipä siinä mutta meikä on ihan tarkoituksella vältellyt esmes Helsingissä käyntejä. En siksi, että pelkäisin tilanteita vaan sitä, että itselläni lähtee lapasesta.
Kun vaan on rakennettu niin ettei yhtään viitsisi kuunella turhaa vittuilua ja jos käydään kiinni niin en vain voi itselleni mitään.
Parempi pysyä poissa.
Meikäläinenkin jo vanha ukko mutta tietyt jutut toimii.
35 vuotta ammattisotilaana on varmaan jättänyt omat tapansa. Ei niistä ihan noin vaan eroon pääse, eikä tarvitsekkaan.
Mukava kuin kumimuna jos ei aleta rähjäämään tai silmille hyppimään.

Joppos123 kirjoitti...

Kokemukset hitsaavat sakkia kasaan, niin on jengiläisilläkin. Se on ihan normi juttu.
Jos saa menestystä ryöstöistä niin siitä tulee joka kerta helpompaa.
Jos kerran sattuisi tapaus missä yksi ryöstäjistä saisi kunnolla kuokkaan tai jopa kuolisi niin olisivat jännänän äärellä.
Sekin sattuu väistämättä kohdalle.

Hakemus Hylätty kirjoitti...

Pyllytär taisi alunperinkin tykätä pojista? :D

https://twitter.com/duster_old/status/1586627471130099712/photo/1

On se vaan onni etten päässytkään tuolloin poliisikouluun. :D :D :D

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle ja Hylätylle Hakemukselle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Onneksi minullakaan ei ole Helsinkiin mitään asiaa varmaan koko loppuelämäni aikana. Ja joo, kyllähän noilla lösseillä on nyt se onnistumisen ja voittamattomuuden tunne. Voi olla, että löytävät vielä väärän hevosen kengitettäväksi mutta sitä kengittämätöntä sitten suomalainen oikeusjärjestelmä rankaisee ankarimman mukaan.

Hakemus Hylätty: En ota kantaa kun en tiedä.

Anonyymi kirjoitti...

Nii, tästä twitter-pollarista voisi todeta, että: mies jolla oli vain yksi tehtävä... ei onnistunut edes siinä...
Kaikenkaikkiaan olen erittäin pettynyt poliisin epäonnistumiseen. Heidän tehtävänsä on nimenomaan tuottaa turvallisuutta, jotta tilaaja, eli veronmaksajat voivat kulkea ulkosalla turvallisesti (ilman tosiasiallista riskiä tulla ryöstetyksi, hakatuksi tai tapetuksi)...
Koskahan kantasuomalaiset alkavat kantaa mukanaan kättä pidempää? Nykyisessä tilanteessa hyväksyisin sen täysin jos joku päättäisi kantaa "kättä pidempää" mukanaan, 5-vuotta sitten en olisi hyväksynyt...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Olen kyllä pitkälti kanssasi samaa mieltä.

Anonyymi kirjoitti...

Kuka on tuo muutamissa kommenteissa mainittu "Pyllytär"? Ja miksi hänestä käytetään tuonlaista nimitystä?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. No sehän on Taponen. On käsittääkseni käyttänyt kyseistä nimimerkkiä jossain vaiheessa.