tiistai 29. marraskuuta 2022

SELITYSPOLIISIN JENGIKARUSELLI

Varmasti jopa poliisille on selvinnyt se, että tuontitavaran rikollisuus – ja huomattavaa väkivaltaa sisältävä rikollisuus – on jatkuvassa kasvussa ja on ollut sitä jo pitkään. Mutta näyttää siltä, että poliisin eri tahot keskittyvät lähinnä termeillä kikkailuun eli pallottelevat on jengejä/ei oo jengejä-palloa toisilleen niin että tällaisen yksinkertaisemman on vaikeaa pysyä perässä.

Alunperinhän poliisi kielsi että ei mitään jengirikollisuutta ole. Eikä varsinkaan tuontitavarasellaista. Hajaantukaa.

No sitten se sanoi että onhan se tuontitavaran rikollisuus kasvussa mutta ei ne ole jengejä vaan ne ovat vain löyhiä kaveriporukoita.

Sittemmin – jo tämän vuoden helmikuussa”Helsingin poliisin mukaan pääkaupunkiseudulla vaikuttaa kymmenkunta gangsta rap -kulttuuriin kytkeytyvää katujengiä. Niistä osa on kiinnittänyt identiteettinsä kaupunginosaan, osa taas jäsentensä etniseen alkuperään”.

Eli olihan niitä jengejä. Tosin koko ajan muuan Taponen on sanonut että ei ole mitään jengejä kun eivät kaikki kriteerit täyty. Hajaantukaa.

Heti perään Taposen esimies totesi että ”Suomessa on katujengejä ja terminologiaa käytetään läpi koko hallinnon”.

Ja nyt sitten tuoreeltaan tuli esille taas uusi poliisi joka totesi ”Alaikäisten ryhmissä tekevät rikokset ovat puhuttaneet julkisuudessa. Poliisin mukaan tässä ei ole kyseessä uusi ilmiö. Alaikäiset tekevät rikoksia tyypillisesti ryhmässä, mutta se ei poliisin näkökulmasta tarkoita jengiytymistä.”

Eli ei sitten ollutkaan jengejä. Tosin yhtä lailla tuoreessa uutisessa kerrotaan että ”Poliisi on havainnut uusia katujengejä Helsingin seudulla. Helsingin poliisilaitos on perustanut uuden ryhmän katujengi-ilmiön kitkemiseksi. Poliisin mukaan muissa isoissa kaupungeissa on viitteitä samanlaisesta ilmiöstä kuin pääkaupunkiseudulla on jo nähty.”

Eli nyt perustetaan yksikkö torjumaan jotain jota on / ei oo / ottiatuota / Schrödinger.

Mutta samaan aikaan kun poliisi on jo pitkään kikkaillut keskenään termeillä ovat suomalaiset joutuneet jatkuvasti tuontiväkivallan kohteeksi. Ja mikseivät joutuisi, koska tuontitavara tietää, että suomalainen järjestelmä tarjoaa jatkossakin vain selitystä, analyysiä, lässytystä ja ennen kaikkea lisää kotouttamista joka toimii jatkossa yhtä hyvin kuin on toiminut viimeiset kolmekymmentä vuotta.

Tuossa Uuden Suomen uutisessa on sitten kohta, joka tiivistää tilanteesta olennaisen. Boldaus ja alleviivaus oma:

Jengien keskeiset henkilöt ovat tällä hetkellä suomalaisia parikymppisiä miehiä, joilla on maahanmuuttajatausta. Ryhmissä ja niiden vaikutuspiirissä on myös alaikäisiä. Useilla keskeisillä jäsenillä on nuoresta iästä huolimatta pitkä rikoshistoria.

Perkele. Tuossa on se ongelma. Ei missään termeillä kikkailussa. Vaikka joku idiootti onkin myöntänyt noille jätkille Suomen passin, niin ne eivät ole suomalaisia. Ja sillä passilla on varmistettu että noista rikollisista jätkistä ei päästä nykykeinoin millään eroon. Se ei ole ongelma, millä termeillä niitä kutsutaan. Ongelma on se, että ne on päästetty tänne.

Väkivallasta on vastuussa väkivallan tekijä mutta voi hyvin todeta, että suomalainen poliittinen eliitti ja sen myötä ylin virkamiehistö on syyllinen väkivaltarikoksen suosimiseen. Se kun hankki typeryyttään ongelman tänne, kiistää nyt ongelman olemassaolon ja pitää ongelmana niitä, jotka puhuvat ääneen ongelmasta.

Mokomat paskat.


26 kommenttia:

Vanha kyynikko kirjoitti...

Mitään ei tapahdu,ennenkuin joku"silmäätekevä" saa tuta näiden "suomipoikien"käsittelyn.Jos ei sitä piiloteta julkisuudelta.

JJR kirjoitti...

Hupsu vihertovereineen on laatinut rahoitusautomaatin jengirikollisuuden reippaalle lisäämiselle. Vaalit tulossa.

Anonyymi kirjoitti...

Vihreiden puoluevaltuusto hyväksyi sunnuntaina vihreille uuden maahanmuuttopoliittisen ohjelman.
Vihreät esittävät lisää vetovoimatekijöitä - ja veronmaksaja maksaa.
Äänestäjä - kenelle annat äänesi kevään vaaleissa?

IL 28.11.2022

"Vihreät esittää turvapaikanhakijoille lähes toimeentulotuen tasoista sosiaaliturvaa"

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/42570631-5b27-4973-a5e6-f77b82c2fa18

Anonyymi kirjoitti...

Millaista rikospoliittista linjaa perussuomalaiset ajaa?
Miten varmistamme, että Suomi ei seuraa Ruotsin vaarallista tietä jengirikollisuuden, ampumisten ja muun rikollisuuden kasvussa?

https://www.perussuomalaiset.fi/ajankohtaista/psn-uusi-kriminaalipoliittinen-ohjelma-on-julkaistu/

Äänestäjä - kenelle annat äänesi?

Anonyymi kirjoitti...

Olen tässä ollut lukevininani ns rivien välistä, koskien kokkareiden ja virheiden ulostuloja esim, että ongelma on mutta sitä ei ole. Sen sijaan ongelma kuulemma on suomalaisten hirveä rasismi, mille pitää tehdä jotain. No leikataanpa vaikkapa sadoilla miljoonilla kantiksilta. Saman aikaan lisää rahaa ongelmille, jotka eivät ole ongelmia. Joka tapauksessa, näyttää siltä, että kokoomus, virheet jne ovat herttaisen yhtämieltä siitä, että lisää on saatava kolmansista maista niitä osaajia, joiden piti olla uusi nokia. Melkoisen varma olen, että virheet ovat seuraavassa hallituksessa. Saa nähdä, onko tämä polliisin " iskuryhmä " vaalitemppu, jotta voidaan sitten elvistellä vaalikampanjoissa.

Strix Senex kirjoitti...

Kun seuraa tuota uutisointia, niin mitäs sieltä näkyykään. Kenttäväki on huolissaan ja puhuu yhä painokkaammilla sävyillä tilanteen nopeasta pahenemisesta ja siitä, että asioihin täytyy puuttua tiukasti ja käytännössä.

Vaan miten reagoi poliisijohto. Ensimmäiset havainnot katujengi-ilmiöstä tehtiin Helsingissä toukokuussa 2021. Sen jälkeen on perustettu erilaisia koordinointiryhmiä, keskustelukerhoja ja puuhapajoja, jotka ovat pohtineet puolitoista vuotta ja käännelleet sanoja miettien, että ovatko nämä nyt katujengejä vai jotakin muuta ja mitä määritelmiä tässä pitäisi sorvailla. Niinpä nuorten ryöstörikosten määrä on tänä vuonna kasvanut merkittävästi. Pelastukseksi on sitten keksitty määritellä, että alaikäisten ryöstörikoksissa on kuitenkin oikeastaan kyse eri ilmiöstä kuin katujengiasiassa. Ryöstöjen määrä ja yleistyminen on sivuutettu sivuasiana. Lopulta on sitten päästy siihen tulokseen, että päättäjien, viranomaisten ja muiden toimijoiden tulee yhteistyössä puuttua katujengi-ilmiön juurisyihin, ja oleellista ilmiön kannalta on poliisin mukaan estää asuinalueiden eriytymistä sekä vähentää syrjäytymistä. Sitten on vielä keksitty sellainen ”Turvallinen Helsinki” verkosto, jonka tarkoituksena on edistää turvallisuuden tunnetta. Varmasti se verkosto myös pitää kokouksia, syö kampaviinereitä, tekee kokousmuistioita. Epäilemättä on myös kehitetty joukko PowerPoint-esityksiä, jossa valmiiden kalvopohjien soikioihin ja laatikoihin on kirjoitettu virkakielisiä sanoja ja bullettilistoihin passiivimuotoisia lauseita tyyliin ”tehdään sitä” ja ”kehitetään tätä”, tietysti tasa-arvoisessa ja monikulttuurisessa hengessä.

Eipä ihme, että nämä ryöstörikokset lisääntyvät kuin sienet sateella ja tällä menolla tulevat lisääntymäänkin, varsinkin kun poliisin niukat voimavarat kohdennetaan vihapuhejahtiin, epäiltyjen maalittamisten tutkimiseen ja sen selvittämiseen, oliko takapuolelle taputtamiseen varmasti ja kiistattomasti annettu yksiselitteinen suostumus.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vanhalle kyynikolle, JJR:lle, Ano1:lle, Ano2:lle, Ano3:lle ja Strix Senexille & kiitos kommenteistanne.

Vanha kyynikko: Veikkaan, että silloinkaan ei tapahdu mitään.

JJR & Ano1: Tuo vihreiden ohjelma kertoo, kuinka kaukana ne ovat reaalimaailmasta ja kuinka vaarallisia ne sinisilmäisessä ja hyväuskoisessa typeryydessään ovat.

Ano2: Tällä hetkellä PS on ainoa realistinen vaihtoehto.

Ano3: On melko varmaa, että kokoomus ja vihreät ovat seuraavassa hallituksessa. Jos joku luulee kokoomuksesta avun löytävänsä niin oma on vahinkonsa.

Strix Senex: Olet kommentissasi täysin oikeassa ja lisätään tähän se, että lastensuojelussa – ja siis aivan varmasti poliisissakin – tämä ongelma tiedettiin jo 1990-luvulla mutta siihen ei saatu puuttua mitenkään. Eikä edes puhua.

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä kaikenlaisen ristiriitaisen uutisoinnin ja ongelmien käsittelyn tarkoituksena onkin saada ajatteleva ihminen uskomaan, että vika onkin ajattelijan omassa päässä. Näinhän Suomessa on aina toimittu, kun esim. raiskauksen tai muun rikoksen uhri odottaa oikeutta. Ei välttämättä aina edes oikeuslaitoksen taholta. Myös se rikoksen tehnyt lähimmäinen käyttää tätä metodia.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Kaikki tutkimus tarvitsee ihan ykkösasiana todellisuutta mahdollisimman hyvin kuvaavat lähtökohtaiset käsitteet, joiden varassa sitten ilmiöitä voidaan tarkastella niin että lisää tietoa kerääntyy. Tiedon arassa taas rukataan niitä lähtökohtaisia käsitteitä, niin että niiden varassa on edelleen mahdollista koetella empiirisesti todellisuutta ja tarkentaa kuvaa.

Kun käsitteitä käytetään alun alkaen todellisuuden häivyttämiseen, sitä pahempi todellisuudelle. Se on vastoin kaiken empirismin perusperiaatteita. Silloin kaikkien hälytyskellojen tulisi soida. Nythän tapahtuu juuri niin, tapahtumisesta on tullut tapostumista.

Käsitekikkailu näyttää näin ulkoapäin siltä, että kehitetään sellaisia käsitteitä ja niiden käyttötapoja, joilla niin sanottu "poliittinen korrektius" saadaan säilytetyksi, ja kaikki mahdolliset rasismisyytökset väistetyksi. Käytännössä se on sitten tiedollisten totuuksien kannalta vain sitä, että iloitaan siitä, että kampittamista se on pienikin kampittaminen.

Klassisen sosiologian alkeet ovat totaalisesti hukassa. Ihmisyyttä koskevia perusasioita ei enää saa tunnustaa. Oikeasti jengi -- ja on todella ihan sama millä nimellä tätä ilmiötä kutsutaan -- syntyy heti siinä paikassa, jossa yksilöt joukossa alkavat käyttäytyä tavalla, jolla yksikään yksilö ei yksin käyttäytyisi. Kaikki käsitemäärittelyt ovat toissijaisia kyhäelmiä. Niitä ei tarvita tositiedon saamiseen, vaan tiedon pimittämiseen ja poliittisesti korrektien tulkintojen tekoon.

Eurooppa tulee kaatumaan rasismin pelkoon.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Seppo Oikkoselle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Tuossa voi olla kyllä vinha perä. Ja pohjautuu siihen että ongelman näkijä ja siitä puhuva onkin ongelma itse.

Seppo: En ole akateemisesti koulutettu mutta ymmärrän pointin.

Anonyymi kirjoitti...

Sepä se! Ei voida myöntää ongelmaa, joka on itse aiheutettu; sehän kolahtaisi omaan nilkkaan. Asiasta on varoitettu, mutta kuuroille korville. Maassa on ollut vain yksi totuus tässäkin asiassa eli maahanmuutto on rikkaus ja voimavara.

Eräs poliisiviranomainen kertoi Puopolon haastattelussa, että jengeissä pyörivät nuorimmat epelit ovat 10-12 -vuotiaita. Jos kerran nuorison samanlaista liikehdintää on ollut vähättelijöiden mielestä aina ennenkin, niin kertokaa minulle tietämättömälle, milloin meillä on ollut aika, jolloin lapset ryöstävät toisia lapsia, vievät vaatteet päältä ja laittavat nuolemaan kenkiään?

Takavuosina höyryttiin, että kun saadaan vaan lisää naisia päättäjiksi, niin silloin kaikki asiat järjestyvät parhain päin. Nyt sekin on nähty.

Rouva Ano

QroquiusKad kirjoitti...

Kyllä poliisi on koko ajan oikein hyvin tiennyt, mitä kaduilla tapahtuu ja ketkä sitä tekevät.
Poliisijohdon on ollut pakko valehdella, koska poliittinen johto on käskenyt niin.

Suomessa vaan edelleen elää tämä outo käsitys, että poliisi on jokin valtion yläpuolella oleva kansalaisjärjestö, joka halutessaan voisi ottaa kaikki rikolliset kiinni ja panna ne vankilaan loppuiäkseen, mutta ei nyt vaan jostain omasta syystään halua.

Tämä ajatusmalli on lapsenkaltainen, ja ilmeisesti onkin perua kasvatuksesta, jossa lapsia peloteltiin tottelemattomuuden seurauksena tulevalla poliisilla, joka vie kauas Jumalan selän taakse eikä koskaan enää tuo takaisin.

Ei tätä muutenkaan oikein voi käsittää, että järkevät ihmiset luulevat poliisin voivan tehdä mitä sitä huvittaa täysin riippumatta valtion poliittisesta ja hallinnollisesta johdosta.

Ha-nostri kirjoitti...

Kun äo on alle 70 ihminen on impulsiivinen eikä kykene hahmottamaan tulevaisuudessa tapahtuvia asioita. Näin esimerkiksi rangaistuksen uhka ei toimi. Ainoa mikä toimii on välitön rangaistus, mutta se ei sivistyneessä maailmassa taida kovin helposti onnistua. Kenties sitten kun uussuomalaiset ovat saaneet vedyttyä Suomen kehitysmaan tasolle myös välittömiä rangaistuksia ryhdytään jakamaan.

Heikki kirjoitti...

Kauhuennuste on että vihreät on taas hallituksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, lajitoverit!

Olen tämän sanonut ennenkin, mutta sanonpa taas:

Kuvitelkaamme nykyisen kehityksen kehittyvän samaan suuntaan ja samalla, logaritmisella volyymillä jatkossakin ja kuvitelkaamme Isänmaamme ja koko Neuroopan tilanne A.) kymmenen, B.) kahdenkymmenen, C.) viidenkymmenen, D.) sadan ja E. ) kahdensadan vuoden kuluttua!

Puhtaasti matemaattiselta pohjalta ja jo nähtyjen esimerkkien perusteella ennustan: Meillä on tasan kaksi vaihtoehtoa:

1.) Joko annamme kehityksen jatkua ja jäämme vähemmistöksi omassa maassamme ja ajaudumme lopulta sukupuuttoon, kuten Euroopan lähes koko väestö on jo kerran vaihdettu keskisellä pronssikaudella, tai

2.) Alkaa SUURI PUHDISTUS, reconquista, ja tulee sota ja nälkä ja veriset vaatteet. Mitä nopeammin toimet aloitetaan - tietysti on YRITETTÄVÄ humaanisti, rauhanomaisesti ja lakeja noudattaen - sitä pienemmiksi jäävät inhimilliset ja materiaaliset menetykset.

MUITA VAIHTOEHTOJA EI OLE!

Anonyymi kirjoitti...

Yleensä sitä olettaa suomalaisten ihmisten olevan ainakin noin perusfiksuja, että ymmärtävät viimeistään silloin, kun joku asian rautalangasta heille vääntää. Mutta kun nämä ongelmat oli jo viime ek-vaalien alla hyvin esillä framilla jopa valtamediassa ja äänestystulos oli mikä oli, niin oletukseni on melko sinisilmäinen. Nyt kun asiat ovat vielä enemmän framilla, niin äänestystulos on varmaankin pitkälti toisinto edellisestä. Mitä nyt kokkarit ja demukat vaihtaa paikkaa.

Nyt kun olisi vielä prime time puuttua asioihin, mutta ei. Vaikka joka perheessä olisi tiedossa joku tuttu multikultijengin uhri, niin äänestystulos olisi varmaan edelleen sama. Noo, pessimisti ei ainakaan pety.

P.s kepu on vielä elossa, kun yrittää viime hetkellä potkia kohtaloaan vastaan.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Ai niin, muistakaa että ryöstöjen määrät voi vaikuttaa suurilta, mutta johtuu vaan kirjaamiskäytännöistä. Yksi herranterttu voi tehtailla itselleen useita samoja rikosnimikkeitä. Ei siis hätää kansalaiset. T: Vastuullinen media ja päättäjät

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, Qroquius Kadille, Ha-nostrille, Heikille, Anolle, Tapsalle vaan ja Vastuulliselle medialle ja päättäjille & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Jep. Hyvin pitkälle kasvojen säilyttämisestähän tuossa on kysymys. Ja se säilyttäminen pohjautuu vaikenemiseen ja valehteluun. Eikä sitä alistamisväkivaltaa kyllä aikanaan tuossa muodossa ollut. Ja joo, nyt ollaan sitten nautittu tästä naisvallasta.

Qroquius Kad: Silloin aikanaan asia ei ollut ongelma koska valtakoneisto pyrki toimimaan edes jotenkuten järkevästi. Nythän tilanne on toinen.

Ha-nostri: Juuri näin.

Heikki: Ja se on vielä hyvin todennäköinen kauhuennuste.

Ano: Hyvin mahdollista. Ja lisätään vielä se, että jos Libanon-kynnys ylitetään niin suurta puhdistusta emme aloita me, vaan tuontitavara.

Tapsa vaan: Juuri näin.

Vmjp: Joo, ja raiskaustenkin kohdalla se ilmoituskynnys on vaan alentunut.

Anonyymi kirjoitti...

Poliisin tehtävähän ei ole selittää, vaan valvoa lakien noudattamista ja tutkia lakien noudattamatta jättämisiä. Netin puolella ei usein ymmärretä miten oikeusvaltio toimii tai pitäisi toimia. Eipä ihme kun sitä eivät ymmärrä kaikki lakia säätävät ihmisetkään. Kerrataanpa.

Hallitus valmistelee lait jotka virkamiehet kirjoittavat lain muotoon. Hallituksen esitys viedään eduskuntaan jossa se tekee lausuntokierrokset asianomaisissa valiokunnissa ja tulee aikanaan eduskunnan päätettäväksi. Lopullisen päätöksen lain voimaan saattamisessa tekee eduskunta täysistunnossaan äänestämällä.

Kun laki on voimassa sen valvonta jää viranomaisille joiden on työssään noudatettava tarkoin lakia. Kun lakia rikotaan sen tutkii viranomainen ja asia menee oikeuden ratkaistavaksi. Oikeusvaltiossa lainsäädäntä, valvonta ja oikeuslaitos ovat riippumattomia toisistaan. Siis, ministerikään ei saa sanoa lakia valvovalle viranomaiselle miten hänen pitää toimia. Se sanotaan lainsäädännössä. Näin teoriassa. Kun ihminen on asialla ylilyöntejä tapahtuu. Potkitaan aisan yli.

Kun lakia rikotaan on yhdentekevää tekikö sen "nuorisojoukko" tai "jengi". Sanoilla kikkailu on turhaa. Poliisin tehtävä on valvoa ja tutkia sekä viedä asia oikeuden ratkaistavaksi. Jos laissa on aukko joka estää tuomitsemasta rikoksia se aukko on korjattava mahdollisimman nopeasti. Jos aukkoa ei ole viranomaisia ei saa estää lakia toteuttamasta. Jos rikoksista ei seuraa rangaistusta oikeusvaltio ei toimi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Tuo oli koko lailla selvää. Täällä netinkin puolella.

Anonyymi kirjoitti...

Ano uskoo että Ykälle on laki ja oikeus tuttua tavaraa, mutta somessa usein tulee vastaan kommentteja joissa vaaditaan mm ministereitä tekemään sitä ja tätä joka itseasiassa kuuluu toimeenpanevan viranomaisen reviirille.

Vaatimattomana esimerkkinä lain ymmärtämättömyydestä voi mainita vaikkapa kansanedustajan joka jää seistä tönöttämään lentokoneen käytävälle estääkseen viranomaisia palauttamasta karvarannerikollista sinne mistä oli tullutkin. Viranomainen siinä suoritti vain toimeksiantoa lain suomin valtuuksin ja estäminen on viranomaisen vastustamista. No, kansanedustajan toimi on luottamustoimi mutta lait sitovat kansanedustajaakin suuremmassa määrin kuin lakia ymmärtämätöntä kansalaista. Ainakin pitäisi.

Mutta että asiaan. Nuorisjoukot etsivät itseään heikomman uhrin, pahoinpitelevät ja ryöstävät. Alle viisitoistavuotiaita ei saada rikoslain edellyttämään vastuuseen. Ymmärtääkseni nyt suurin ongelma. Olet kirjoittanut että lastensuojelulta on viety työkalut puuttua asiaan. Siinä ongelma joka tulee ratkaista pikimmiten. Jonnekinhan nuo jengit on kerättävä että kansalaiset uskaltavat kaduilla liikkua. Olivat jengiläiset sitten minkä ikäisiä tahansa. Jos laki estää toimimasta on säädettävä uusi laki.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Tottahan puhut. Tosin se lentokoneessa seissyt vihreä ei ollut kansanedustaja vaan muuten viheraktiivi. Lastensuojelusta ei ole asiaan enää mitään apua. Syynä ovat lakimiehet ja käsistä lähtenyt ja itsetarkoitukseksi muuttunut juristeriikka. Muutosta ei ole tulossa.

QroquiusKad kirjoitti...

Ei tähän jengirikolisuuteen voi lasun kautta puuttua, vaan laskemalla juridisen vastuun ikärajaa 12 vuoteen.
Persutkin ovat esittäneet ikärajan laskemista peräti yhdellä vuodella 14 vuoteen, mikä ei nyt vaikuta ongelmaan vähääkään.

Kyllä nykypäivän 12-vuotias ymmärtää oikein hyvin rikoksia tehdessään, ettei niin saa toimia, ja on voitava siksi tuomita alaikäisten vankilaan.
Niiden osastojakona toimisi nähdäkseni osastot 12-13 -vuotiaille, 14-15 -vuotiaille ja 16-17 -vuotiaille, joiden vankeja ei tietenkään saa päästää mihinkään yhteyteen keskenään.

Mutta tämähän on täyttä utopiaa niin kauan, kuin naiset saavat päättää.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Olen pitkälti samaa mieltä. Ja lisäisin siihen, että näiden ehdollisten tuomioiden sarjajakaminen pitäisi ilman muuta lopettaa. Plus tietysti se suurin tavoite olisi se, että maasta alettaisiin poistamaan se porukka joka ei tänne alun perin kuulunutkaan.

Ja joo. Se on täyttä utopiaa. Valitettavasti.

Anonyymi kirjoitti...

Kannatan samaa kuin Qroquius Kad, eli rikosoikeudellisen vastuun alaikärajan laskua 12 vuoteen. Se tepsisi myös ns. yläkoulun aikana tapahtuvaan kantistenkin perseilyyn, joka tyypillisesti on kaiken näköistä kouluväkivaltaa (virallisissa materiaaleissa koulukiusaaminen).

Sitten muusta päätekstin aihepiiriin kytköksissä olevasta: "Belgiassa syttyi täysi kaaos MM-fiaskon jälkeen – poliisiasemalle hyökättiin
Brysselin kaduilla alkoi mellakka Belgian pudottua MM-kisoista."

https://www.iltalehti.fi/jalkapallon-mm-2022/a/0e68792f-9ba3-407e-89a7-62963c180840

Marokkohan pelasi samassa alkulohkossa kuin Belgia, ja Belgiassa on sitä marokkolaista ja muutakin ählämisakkia jo niin paljon, että jalkapallosta ei ole kyse vaan ihan muusta. Jokainen voi miettiä mikä heillä unelmana.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Jep, ne olivat arabit jotka siellä riehuivat. Eivät belgialaiset.