sunnuntai 13. marraskuuta 2022

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA CLXI

1. Armollinen islam. Vaan kuinkas Suomi?

Niin kuin lukija tietää, on Iranissa ollut jo pidemmän aikaa kovia mielenosoituksia joissa vastustetaan maan islamilaista hallintoa ja vaaditaan henkilökohtaisia vapauksia. Hotellin respan näkökulmasta nämä vaatimukset – mm. se, että naiset saisivat kulkea ilman hijabia – eivät ole millään muotoa kohtuuttomia.

Iranin hallinnon mielestä ne taas puolestaan sitä ovat joten Iranin parlamentti on hiljattain äänestänyt selkeällä äänten enemmistöllä että pidätetyille 15.000:lle mielenosoittajalle aletaan jakaa kuolemantuomioita. Iranin hallituksen tiedottajan mukaan ”maan oikeus- ja turvallisuusinstituutioiden halutaan hoitelevan mielenosoittajat päättäväisellä, pelottavalla ja laillisella tavalla”. Ja kun ottaa huomioon minkälainen maa Iran on niin sitä köyttä voi todellakin tulla kaulaan koko porukalle.

Nyt vaan jää nähtäväksi että kuinka Suomen valtio ja ennen kaikkea Suomen suvaitsevais-tiedostavaisto reagoi. Kas kun sillähän on nyt asian suhteen päällä akateeminen painetila sillä se on keskittynyt lähinnä tuomitsemaan ne, jotka ovat ”vihapuhuneet” rauhanomaista islamia tai lähinnä suvaitsevaiston mielikuvaa islamista vastaan. Ja epäilemättä löytyy – on jo löytynyt – niitä feministejä jotka opettavat epistolanaan että ei siellä Iranissa suinkaan osoiteta mieltä islamia, vaan patriarkaalista yhteiskuntaa vastaan. Eli toisin sanoen ei jatkossakaan reagoida mitenkään vaan natkutetaan siitä kuinka huono naisen asema on patriarkaalisessa Suomessa.

Ja ehkäpä siellä Iranissa on eräänkin kerran mietitty vanhaa Simo Salmisen viisautta ajatellen vuoden 1979 islamilaista vallankumousta eli ”olis ehkä kannattanu… vähän ajatella… enste”.

2. Jo valitettavan tuttu monikulttuurinen uutinen

Aivan tuore uutinen Helsingistä. Olennainen tiivistelmä:

Neljän helsinkiläisen kahdeksasluokkalaisen kaveruksen lyhyt bussimatka ostosreissun jälkeen muuttui painajaiseksi lauantaina 5. marraskuuta, kun kaksi nuorta miestä ryösti heidät. Poikien vanhemmista useampi kertoo, miten kauppakeskus Triplasta Pasilasta palaamassa olleilta pojilta vietiin bussissa puhelimia, lompakot ja juuri ostettuja vaatteita.

Vanhempien mukaan kaksi vain muutaman vuoden vanhempaa, huomattavan isokokoista, nuorukaista ilmoitti bussissa poikanelikolle tappavansa heidät, jos eivät saa poikien omaisuutta mukaansa.

Pojat olivat painaneet tuntomerkit tarkasti mieleensä. He kertoivat, että ne olivat arviolta 16–17-vuotiaita ulkomaalaistaustaisia miehenalkuja, yksi äiti kertoo toisen pojan isän vahvistaessa saman.

Oliko yllätys? Uutisen otsikossa kysytään: ”miksi kukaan ei tehnyt mitään?”. Vaikka kyydissä oli muutama isokokoinen mies? No, jos nämä isokokoiset miehet olisivat tehneet mitä pitääkin eli pistäneet gangsterinalkuja kuonoon niin miehethän olisi tuomittu istumaan raskauttavin rasistisin perustein. Tämä on se tilanne Suomessa nyt. Meidät on opetettu katsomaan jonnekin sivummalle. Ja toivomaan, ettei rikastusarpa satu omalle kohdalle.

Tulee vaan mieleen, että nyt voitaisiin hieman muunnellen siteerata postauksen ykköskohdassa lausuttua iranilaista lausuntoa eli ”maan oikeus- ja turvallisuusinstituutioiden halutaan hoitelevan gangsterit päättäväisellä, pelottavalla ja laillisella tavalla”. Tuskin niitä korpilaillisia tapojakaan kovin moni panisi pahakseen. Kas kun tuontitavara käyttäytyy maassamme kuin miehittäjä.

Ja sitten heräsin ja laskin kissin ulos. Seuraavaa aivan samanlaista uutista odotellessa.

Oheisessa kuvassa nuori helsinkiläinen naispoliisi leikkii gangstaa ulkomaalaisten rikollisten kanssa lisäten suomalaisten turvallisuudentunnetta aivan käsittämättömissä määrin.

3. Toinen valitettavan tuttu uutinen

Tämähän on jo toden toistoa mutta uutisen mukaan polttoaineitten hintaan olisi vuoden 2024 alussa tulossa jopa 55 sentin korotus. Korotus ei johdu mistään pakottavasta tarpeesta vaan ilmastohysteriasta eli tällä kertaa ns. polttonesteiden jakeluvelvoitteesta. Ja tässähän ei ollut edes mukana sitä ilmastopaneelin vaatimaa max 88 sentin korotusta.

Herää vaan kysymys, että millähän Suomessa meinataan elää? Kas kun kyseiset hinnankorotukset kyykkäävät jo itsessään tavallisten ihmisten elämän plus tietenkin logistiikan ja hinnannousu heijastuu kaikkiin hintoihin. Mitä kaupunkivihreä ei tajua.

EU:ssa sellaista ei mietitä vaan siellä on tehty päätös että polttomoottoriautojen valmistus ja myynti loppuu Euroopassa viimeistään vuonna 2035. Siihen ei ole kuin kaksitoista vuotta ja pienet risat joka on tällaisissa asioissa kovin lyhyt aika. Ei tarvinne selittää että mitä se aikaansaa pohjoiselle Suomelle. Toistan vaan sen vanhan viisauden, jonka utopistit säännöllisesti unohtavat. Eli:

1. On sanottu että mitä.

2. Sitä ei ole mietitty että miten?

Huitsinnevadan Paikallisdemokraatille haastattelun antanut intialainen taksialan yrittäjä Veerappan Pääräppän suunnittelee toimintansa laajentamista polttomoottoriautoista luopuvaan Suomeen. Hän näkee, että muuttuvassa tilanteessa hänen osaamistaan tarvitaan.

3. Quislingin arkkityyppi

Lukija on myös siitä seikasta hyvin tietoinen että federalistinen valtakoneistomme on omaksunut Suomen kohdalla täydellisen siirtomaa- ja maakunta-asenteen. Ehkä paras esimerkki ja arkkityyppi tästä on Liisa Jaakonsaari joka on onnellinen siitä, että Suomella ei ole itsenäisyyttä:

Jaakonsaarihan on sinänsä tupla-arkkityyppi sillä säälittävän poliittisen uransa aikana hän on ehtinyt kumartaa ensin Moskovaan, sitten Brysseliin ja jos poliittinen tuuliviiri vähänkin heilahtaa niin hän ehtii vielä kertaalleen kumartaa taas Moskovaankin. Tai miksei Pekingiin. Mutta muistakaa: hän ei ole ilmestynyt pesteihinsä jostain tyhjästä. Hänet on joka kerta äänestetty niihin.

4. Tytti ja liike-elämä

Helsingin Pravda mainosti tässä hiljattain että Tytti Tuppurainen on noussut liike-elämän suosikkidemariksi. Kun katsoo Kauppalehden yrittäjille tekemää gallupia niin asiaa saattaa epäillä. Tai sitten yrittäjät inhoavat muita demareita vielä Tuppuraista enemmän:

Sinänsä ihmetyttää että yrittäjistä jotkut haluavat vieläkin hallitukseen vihervasemmistoa.

5. Laitetaan vielä päivitettyä tasa-arvoa

Ekaks:

Tokaks:

Kysymys:

Mitä kuvista puuttuu?

Vastaus: _____________

Feministinen vastaus: En ymmärrä kysymystä

Toisaalta juuri tuosta Hesarin NYT-liitteestä alkoi suomalaisen valtamedian nykyinen alennustila joten mitäs tässä on ihmettelemistä. Hyvää alkavaa viikkoa kaikille. Tässä päivitetyn tasa-arvon Suomessa. Jossa miehen euro on naisen 80 senttiä. Ja sen lisäksi naisella on vielä oma palkkansa.


22 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moro Ykä,
Amen,
Ei muuta voi sanoa!

Voi Aikoja Voi Tapoja

Qroquius Kad kirjoitti...

Uudin 1:
Ville Rannalla on joitakin harvoja hyviäkin piirroksia.
Tämä on yksi niistä uutimeen liittyen:
https://www.iltalehti.fi/villeranta/a/ff44afa7-23fa-4098-94c7-7d95fa3429d5

Uudin 2:
Sillä isolla miehellä olisi lisäksi varsin hyvät mahdollisuudet päätyä JuuTuubiin tai muualle elokuvatähdeksi.
Elokuvan nimi olisi:
"Hullu suomalainen rasistipersumies hakkaa kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevia lapsia!!"
Ja voi sitä mediaeliitin kirrrkunaa. – Mitenkähän muuten nuo rikastajat mahtaisivat suhtautua tuohon konstaapelitar Blondipyllyttäreen, jos tämä tulisi yrittämään pistää niitä kuriin kesken rikastelukeppostelun?

Uudin 3:
Hei, me tienataan tällä, sanoi energiayhtiön johtaja.
Ja ripahtelee siitä mukavasti poliittiselle eliitillekin.

Toinen uudin 3:
Kuten jo veli Nils-Aslakin blogissa pohdin, tuskin asiat pahenisivat jos eduskunta lakkautettaisiin ja Viron riigikogu käsittelisi myös Suomea koskevat asiat.
Samoin Suomen valtioneuvosto voitaisiin lakkauttaa yhtä lailla haitallisena orgaanina ja Vabariigi Valitsus käsittelisi nekin asiat.
Ensi keväimellä kun taas nähdään, etteivät suomalaiset kerta kaikkiaan osaa tai halua äänestää sellaisia johtajia, joita kiinnostaisi Suomen kansakunnan ja valtakunnan etu.

Uudin 4:
Rysselin Tuppu-Tiltu on mediaeliitin suosikkidemari ja niin hänen on oltava muidenkin mielestä.
Heiltä ei tarvitse kysyä mitään.

Uudin 5:
No mutta siinähän on mitä edistyksellisimpiä kokoonpanoja, aivan kuin Britanniaa loistavasti hallitsevassa Rassi-Lissun hallituksessa!
Eikun hetkinen, sehän meni kumoon ennätysajassa.
Miten se oikein saattoi olla mahdollista, kun se oli niin edistyksellinen?!

Ha-nostri kirjoitti...

Jännityksellä odotan milloin Honkasalo alkaa aggressiivisen kampanjan Iranin siskojen puolesta. Kenties hän ehdottaa, että kaikki muslimit varsinkin Itä-keskuksessa solidaarisuuden osoituksena lakkaavat käyttämästä huivia Tapaninpäivään asti. Ja että lääkärit ja hoitajat, jotka eivät ole raportoineet sukuelinten silpomisesta saatetaan rikosvastuuseen. Siinä Honkasalolle pari projektia, jotka tuottanevat ääniä tulevissa vaaleissa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Voi Ajoille Voi Tavoille, Qroquius Kadille ja Ha-nostrille & kiitos kommenteistanne.

Voi Aikoja Voi Tapoja: Voisimmeko sanoa että voi aikoja, voi tapoja.

Qroquius Kad: Joo, toi Rannan piirros oli hyvä. Ja kakkosesta voi sanoa että kyseinen pätkä aiheuttaisi eduskuntakyselyn. Huomasitko muuten kuinka huonosti kyseinen naiskonsnaapeli suojaa asettaan rikollisen vieressä. Sitä vaatimaasi ulkomaalaisapua en oikein ymmärrä. Ja tärkeintähän on edistyksellisyys. Ei toimivuus.

Ha-nostri: Hyviä ehdotuksia mutta ei Honkasalon kohdalla kannata pidättää hengitystä.

Qroquius Kad kirjoitti...

No kun virolaiset valitsevat asioitaan hoitamaan kyvykkäitä valtiomiehiä ja -naisia, mutta me suomalaiset emme siihen kykene, vaan jälleen keväimellä annamme tuhotytöille taas uuden mandaatin jatkaa Suomen tuhoamista.
Onko järkee vai ei?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Ei ole järkeä. Mutta koska joku toinen maa on lähtenyt korvaamaan jonkun toisen maan järjettömyyttä muuta kuin aseellisesti? Koska ovat tulleet ne opettajat? Jos maa ei itse pysty, niin sen on sitten kärsittävä. Tai sitten yritettävä saada se järki omaan maahan. Luuletko tosiaan että virolaiset tulevat tänne opettamaan vai pitävätkö he mieluummin huolen omista asioistaan?

Qroquius Kad kirjoitti...

Eivät ne tänne tietenkään tule. Monet muut kyllä tulevat, kutsuttuina ja kutsumatta.

Mutta mitä tässä voi enää tehdä lopullisen tuhon estämiseksi?
Kuten sanottu, suomalainen demokratia ei toimi eikä Vapaussota Kakkosta ole tulossa.
No joo, täytyy pitää kiinni siitä muistosta, mikä syntyi neuvostoimperiumin romahtamisesta.
Se tapahtui kerran vastoin kaikkia odotuksia, ja voi tapahtua uudestaan.

Mutta silloinkaan täällä ei tehty puhdistuksia eikä lustraatioita.
Tiitisen lista on edelleen salainen, vaikka jonkin verran nimiä on vuotanut.

Miksi euroimperiumin romahtamisen jälkeen tänne saataisiin parempia johtajia?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. En todellakaan tiedä. Mutta kannattaa varmaan kuitenkin yrittää. Kukin omalla tavallamme. Ja joo, pysyväksi luultu neuvostoimperiumi romahti. Se voi tapahtua EU:nkin kohdalla.

Anonyymi kirjoitti...

Nämä vihervasemmistoa kannattavat/suosivat yrittäjät ovat niitä jotka toimivat maahanmuuttoteollisudessa ja saavat siitä kohtuuttoman toimeentulon ja osingot.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Tuo eka uutinen, joka ei suomessa ole uutinen: Haloo hesari, usari - vituttaako, vituttaako, kuuntelen...

Muuten jokos peppupekka järjestää ilmasiltaa pakolaisille.


Pyssymies

Olavi Koskela kirjoitti...

Tuosta lasten ja nuorten Finlandia tyrkyistä, kuvattu tilannehan voi johtua kolmesta syystä:
1. Miehet eivät vain kirjoita kategoriaan sopivia kirjoja
2. Miehet kyllä kirjoittavat ko kirjoja, mutta kirjatalot eivät ota niitä kustannettaviksi
3. Miehet kyllä kirjoittavat, ja kirjatalot kustantavat, mutta valintaraati ei vain kelpuuta niitä palkintoehdokkaiksi
Kun kaikista kategoriaan tarjotuista teoksista (tai käsikirjoituksista) ei ole luetteloa, niin on mahdotonta arvioida, mikä syy on lähinnä oikea. Kelpuutettujen kirjailijoiden sukupuolen lisäksi huomiota kiinnittää heidän ikänsä. Väittäisinpä rumasti, että edes heidän yhteenlaskettu elämänkokemuksensa tai -viisautensa yllä yhden Tove Janssonin tai Elina Karjalaisen tasolle.

Veikko kirjoitti...

Kun uutisessa ihmetellään, miksei kukaan tee mitään, niin ihmettelijöiden pitäisi sanoa selvästi, mitä he itse tekisivät tuollaisessa yllättävässä tilanteessa. Tavalliselle vhm:lle siinä on ihan liikaa vaaroja.

Tilanne taitaa olla sama koko läntisessä maailmassa. Eipä Ruotsissakaan kukaan sekaantuisi tai Englannissa. Syykin on sama: sivullisella ei ole mitään voitettavaa vain hävittävää. Pahimmillaan menettäisi kaiken.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt maapallon väkiluku on ylittänyt 8:n miljardin rajan eikä se siihen jää. Ei siitä seuraavia ongelmia pohtimaan järjestetä seminaareja kuten äskettäin taas kokoonnuttiin yksityisillä suihkukoneille ympäri maailmaa Egyptiin rajoittamaan ilmaston 1-2 asteen lämpötilan nousua. Sekö on tätä palloa pahiten riivaava ongelma, jonka ihminen viisaudessaan voi taltuttaa ja väestöräjähdys sitten ei sitä ole? Niin kauan kun afrikkalainen 16-lapsinen perhe on miehen ylpeydenaihe, on lähes rikollista lappaa sinne pelkästään Suomesta miljardi rahaa joka vuosi, kun kohta liikakansoitus työntää ne liukkaammat lähtijät meidänkin rajoillemme. Väestöräjähdyksen suuruus aiheuttaa päättäjissä korkeintaan toisen kulmakarvan noston eli saman efektin kuin millä suomalainen feministi suhtautuu musliminaisten hätään. Sisäänlämpiävää porukkaa, joka askartelee... no olkoon, kaikki tietävät minkä asian parissa. Toinen ajatus sinne pääkoppaan olisi kai jo liikaa.

Rouva Ano

Qroquius Kad kirjoitti...

Onhan näitä tapauksia ollut meilläkin edellisvuosikymmenellä, että suomimies ON mennyt tilanteeseen, jossa kemumatu on ahdistellut suomettaria ja miten on käynyt?

Ensimmäinen oli pääkaupunkiliikenten lähijunassa, jossa afro ahdisteli suomettaria.
Suomimies meni väliin ja seuraavassa hetkessä näki afron kengänpohjan tulevan kohti naamaa.
Seuraavalla hetkellä hän katseli vaunun sisäkattoa.

Lounaissuunnassa, Turunkohan lähellä se oli kun snagarilla afro ahdisteli suomettaria.
Kun suomimies meni väliin, afro armollisesti käytteli vain nyrkkejään, ja suomimies katseli pian taivasta.

Kolmannessa tapauksessa kaksi suomimiestä alkoivat kapakan terassilta öyhöttää ohikulkevalle vieraalle.
Tämän etnistä alkuperää ei mainittu, saattoi olla örkkilästä tai Balkanilta, koska hakkasi molemmat suomimiehet sairaalaan.

Ja olipa vuonna 2001, kun kadettiupseeri meni laittamaan kahta somalia ruotuun Hell-Sinkin rautatieasemalla.
Hän oli koulutettu aseellisen ja aseettoman taistelun ammattimies.
Somalit potkivat hänet kuoliaaksi.

Näitä sopii miettiä aina, kun kysytään miksei kukaan mene väliin.
Vielä enemmän sopii miettiä, jos alkaa tuntua että voisinpa mennäkin tuohon väliin tekemään jotain, mitä on nähty amerikkalaisessa väkivaltaohjelmassa.

Jenkeillä itsellään onkin tunnettu sanonta:
"Your mouth writes cheques your body can't cash".
On vaarallisen helppoa mennä huutamaan jollekulle, että nyt loppuu se touhu tai tulee turpaan niin että tukka lähtee.

Ellei ole varma, että voi antaa turpaan niin että tukka lähtee, on erittäin suuressa vaarassa saada itse turpaansa.
Ja tuntemattomasta miehestä ei voi koskaan tietää, miten vahva, nopea, tarkka, taitava ja hullu on vastassa.

Anonyymi kirjoitti...

Q kad muistamme myös, kun kantis bussikuski meni hgin rautatien torilla ns ojentamaan paria, sanotaanko rikastajaa, niin hakattiin henkihieveriin. Siitähän olikin ns kohu. Kuski sai aivovamman jne. Oikeudessa olikin sitten itkua ties mistä niiden tekijöiden osalta. Ja tuomio oli naurettava. Kuinkas muutenkaan. Taisi olla 2011.

Anonyymi kirjoitti...

Tuohon rva anon erinomaiseen kommenttiin lisäisin, että saapa nähdä, kun/jos Iran alkaa teloittamaan 15 000 joukosta vaikkapa, sanotaanko 1000 nuorta naista jne, koska se huivi nyt ei ollut niinkuin piti, niin vieläkö iltapäivälehdet julkaisevat juttuja, missä johanna kehuu, kuinka islam on ihanaa. Vuodelta 2021. Ja kehitysavussa on iänikuisesti lässyttetty naisten koulutusta. Syntyvyyden vähentämiseksi. Sinne on nyt laitettu biljoonia vuosikymmenien saatossa. Parasta olisi yksinkertaisesti piuhat poikki teltat. Sanotaan suoraan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Pyssymiehelle, Olavi Koskelalle, Veikolle, Rouva Anolle, Qroquius Kadille, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Tuo muuten pitää varmasti paikkansa.

Pyssymies: Tuskin järjestää. Kun ne ovat niinqu vääränlaisia.

Olavi: Totta joo. Kallistuisin kohtaan 3.

Veikko, Qroquius Kad & Ano1: Olette valitettavasti täysin oikeassa.

Rouva Ano: Totta. Worldometerin mukaan raja menee puhki huomenna. Ja tämä on se oikea ongelma. Ongelma ei ole suomalainen autoilija.

Ano2: Veikkaanpa että uutisointi on silloin linjalla ”no ei se islam, vaan julma patriarkaatti”.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

"Ja olipa vuonna 2001, kun kadettiupseeri meni laittamaan kahta somalia ruotuun Hell-Sinkin rautatieasemalla.
Hän oli koulutettu aseellisen ja aseettoman taistelun ammattimies."

Ellei nyt ole ihan erityisesti sanottu että kyseinen kaveri oli "aseellisen ja aseettoman taistelun erikoismies", niin se että on kadettiupseeri ei hänestä sellaista tee. Ei siellä sellaista määrää ole ko. koulutusta että moinen olisi totta. Jos sitten vapaa-ajalla moista treenaa ja/tai kuuluu porukkaan joiden hommaa moinen erityisesti on, niin sitten tuo mainittu voi olla totta. Mutta loppujen lopuksi harva upseeri on. Ja ne jutut joita meille opetettiin eivät kyllä sovellu kenenkään perseilijän taltutukseen kun niitä ei voi käyttää kuin tilanteessa jossa sen vastapuolen voi huoletta terminoida. Sen koulutuksen päämäärä oli hieman erilainen, vastustaja niin nopeasti kuin mahdollista niin toimintakyvyttömäksi kuin mahdollista. Niitä jos menet käyttämään perseilijöihin..... ja osaatko enää niitäkään jos tehtäviin ei moinen ole liittynyt vuosiin tai vuosikymmeneen.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän kemujen kukkoilu saataisiin pian kuriin, jos poliittista tahtoa olisi. Mutta kun ei ole. Kansalaisuudet pois ja perheineen kotimatkalle ja/tai yhteiskunnan tuet pois, jos alistusryöstöstä jää kiinni. Annettaisiin lisää määrärahoja ja valtuuksia poliiseille jne. Parasta tietysti suoraan aloittaa aktiivisesti kansalaisuuksien poistot ja kotiuttamiset, kun ei työllisty, eikä ole lainkuuliainen ja sopeudu härmän tapoihin.

Matut tekee näitä, koska tietävät pääsevänsä vähällä. Jos oltaisiin heidän kotimaissaan, niin jos ei korpilaki toteutuisi, niin ainakin poliisi antaisi palaa ja tuomiot olisivat aivan eri luokkaa.

Eilen muuten yksi kemali käveli poikittain ylimielisesti virnistellen eteeni. En hiljentänyt tahtiani ja pieni kolhaisuhan siinä tuli. Ei pidä nöyristellä näitä.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Thorvald Eskilinpojalle ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Thorvald: Tuo oli hyvä huomio.

Tapsa vaan: Kyllä. Kyky olisi. Kun vaan olisi se poliittinen tahto. Mutta tällä valtakoneistolla se ei onnistu ikinä.

Nyymi kirjoitti...

Ei kaikki ole niin surullista Ykä! Näin kaamoksen aikana voidaan nostaa esiin kaksi valopilkkua:

1: Ukrainalaiset ajoivat ryssät ulos Hersonista
2: Ryssän riveihin Donbassiin vapaaehtoiseksi taisteleijaksi lähtenyt maanpetturi Petri Viljakainen on kuollut
3: Gallupit povaavat hyvää tulosta PS:lle eduskuntavaaleissa.

Muista että pimein hetki on ennen auringonnousua!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Nyymi. No, eletään toivossa. Mutta persujen nykyisillä galluptuloksilla ei valitettavasti muuteta vielä yhtään mitään.