maanantai 6. helmikuuta 2023

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA CLXIV

1. Laarin pohjat löydetty vuosien jälkeen

Niin kuin tuli aikaisemmin todettua, perussuomalaiset julkistivat maahanmuutto-ohjelmansa joka suuntautui nimenomaan haittamaahanmuuttoa vastaan. Ja niin kuin tuli myös todettua, niin yrityspuolelta sekä muutenkin hyvätuloiselta taholta on asian tiimoilta joukolla osoitettu omaa hahmotushäiriötä. Oltu siitä jopa ylpeitä. Pohjat vetää RKP:n Helsingin kaupunginvaltuutettu Marcus Rantala joka on onnistunut kaivamaan esille jo vuosikausia sitten röhönauretun ja sitä myötä unohdetun heiton:

Hahmotushäiriöstähän ei sinänsä pidä ilkkua. Ei siinä mitään pilkattavaa ole. Mutta jos jätkä ei hahmota mainitsemiensa 1800-luvun yrittäjien ja nykyisten, pysyvän elatusautomaatin piiriin tulevien lähi-itäläisten, keski-itäläisten ja afrikkalaisten eroa niin voi kysyä että miksi kyseinen jätkä on päättämässä toisten ihmisten asioista?

On sinänsä piristävää että joku vielä kertaalleen nosti esille tuon valmiiksi moneen kertaan röhönauretun heiton. Kertooko se siitä, että eväät on vähissä? Vai ehkä siitä että kyseinen jätkä elää ihan eri todellisuudessa kuin tavallinen suomalainen ihminen? Samassa todellisuudessa elää myös RKP:n Anna-Maja Henriksson joka toteaa: Laaja maahanmuutto on antanut Ruotsille edun, josta Suomi on jäänyt paitsi.

Toteaapa Henriksson myös:

”Ruotsista on ensinnäkin opittava se, että Ruotsin talous on Suomeen verrattuna todella vahva”, Henriksson sanoo. ”Yksi syy siihen on se, että Ruotsiin on muutettu jo pidemmän aikaa.”. Henriksson joko unohtaa tahallaan, tai sitten – voi hyvä luoja – ei tajua että Ruotsi tarvitsi sitä maahanmuuttoa talousihmeeseensä silloin 1970-luvulla kun suomalaiset ja jugoslavialaiset painuivat suoraan liukuhihnalle töihin. Viimeiset 30 vuotta Ruotsi on saanut nauttia islamilaisesta maahanmuutosta joka todellakin ”on antanut Ruotsille edun, josta Suomi on jäänyt paitsi, mutta valitettavasti perässä tulee”.

Sinänsä Henrikssonista kertova HS:n juttu on tuttua epistolaa mutta yhdessä lauseessaan kyseinen nainen tekee selväksi seuraavan hallituksen kuvion lopullisesti:

Kysymys: Voisiko Rkp mennä samaan hallitukseen perussuomalaisten kanssa?

”Se on hyvin, hyvin epätodennäköistä”

Ja kun takiaispuolue RKP on Suomessa joka ristuksen hallituksessa joka tapauksessa niin asia lienee sillä selvä. Mutta äänestää kannattaa joka tapauksessa.

2. Kun mikään ei riitä

Niin kuin on myös tullut todettua, niin eduskunta meni ja hyväksyi sen järjettömän translain. Mutta eihän se hysteerikoille riitä. Mitäs sanoo Trans ry:n puheenjohtaja Valo Vesikauris:

– Juridisen sukupuolen korjaaminen tulee olemaan jatkossakin mahdollista vain täysi-ikäisille. Alaikäisten oikeuksien unohtaminen surettaa meitä tällä hetkellä, Vesikauris kommentoi.

Trans ry:n oma tavoite oli saada oma ilmoitus ulottumaan 15-vuotiaisiin. Sitä nuoremmat voisivat korjata sukupuolensa huoltajan suostumuksella.

Eli muistutetaan:

- Alle 18-vuotias ei ole kypsä äänestämään.

- Alle 18-vuotias ei ole kypsä hankkimaan ajokorttia.

- Alle 18-vuotias ei ole kypsä ostamaan alkoholia.

- Alle 18-vuotias ei ole kypsä hankkimaan aseenkantolupaa.

Mutta alle 18-vuotiaan pitäisi voida harrastaa fiilispohjaista sukupuolisurffailua. Ja riittääkö juridinen surffailu? Luonnollinen jatkumo tälle hysterialle on jossain vaiheessa alaikäisten ”sukupuolen korjaus” eli oman vartalon peruuttamaton silpominen. Vaihe, jossa mielenterveydellisiä ongelmia ratkaistaan kirurgialla.

Kuka Järjestelmäpuolueesta panee hanttiin kun tuota seuraavaa vaihetta vaaditaan? Sillä ilman muuta sitä tullaan vaatimaan. Tässäkin on se tuttu linja: Vaadi mahdottomia. Kun saat sen, vaadi lisää. Sillä nyt eletään mahdottoman vaatijoiden etsikkoaikaa.

3. Jotain Ihan Muuta 134,28

Eli vielä täysin epäpoliittista sottailua urheilusta. Eritoten joukkueurheilussa tuurilla ja mahdollisuudella on äärimmäisen suuri merkitys. Hyvänä esimerkkinä suomalainen NHL-pelaaja Eeli Tolvanen. Kaverihan tahkosi vuosikausia Nashvillessa jämäpaikoilla ja jämätuloksilla ja näytti siltä että tie oli pystyssä.

Nashville laittoikin Tolvasen waiwer-listalle josta Seattle Kraken poimi hänet ja uusi valmentaja antoi hänelle mahdollisuuden. Silloin ketsuppipullo aukesi ja heppu pelaa Seattlessa elämänsä kautta. Siitä tulee mieleen muuan Miikka Kiprusoff. Suomalainen maalivahtilegenda. Kaverin uran alku NHL:ssä oli hyvin samanlainen kuin Tolvasella nyt. Mies nyhjäsi farmin ja kakkos-kolmosmaalivahdin paikan välissä San Josessa vuosikaudet.

Sitten hänet kaupattiin Calgaryyn ja valmentaja antoi hänelle mahdollisuuden. Loppu olikin sitten suomalaista NHL-historiaa. NHL:ssä ei jämäpelaajia oikeastaan olekaan. Kaksi viimeistä laajennusjoukkuetta todistaa sen. Suojaamattomista ”jämämiehistä” koottu Vegas Golden Knights pääsi ensimmäisellä kaudellaan aina Stanley Cup-finaaleihin saakka. Ja toista kauttaan pelaava Seattle Kraken on menossa selkeästi pudotuspeleihin.

Lienee niin, että NHL:stä ”maitojunalla” palanneet suomalaiset eivät välttämättä epäonnistuneet. He eivät vain saaneet mahdollisuutta.


49 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hans Gutzeit norjalainen noilta valopäiltä on vielä unohtunut. Hans perusti modernin sahalaitoksen Kymin Kotkansaareen 1872, nykyiseen Kotkan kaupunkiin. Gutzeit oli Kymin puolessa aikaan kuuluisa ja tunnettu. onhan se vieläkin. Kun koulussa opettaja kysyi aikanaan uskontotunnilla kukas se Moosekselle siellä erämaassa ilmestyi, niin pikkukalle tiesi että eiköhän se ollut niitä Kuutsaitin miehiä. Ja olihan hyvä ettei Schauman ampunut Sinebrychoffia.

Kukaan tuskin estää tänäänkään rehellistä yrittäjää tulemasta Suomeen omilla rahoillaan ja rakentamaan uutta. Suomi on vaan saatu sellaiseen asentoon että se ei näytä toimivan. "Sijoittajat" tulevat ryöstämään senkin vähän mitä on vielä jäljellä ja työperäinen maahanmuutto on enimmäkseen työperätöntä.

Vanha kyynikko kirjoitti...

Juu täällä aletaankin tarviimaan uusia yrittäjä brändejä:Ali Baban kamelikuljetus:Mottona menis helposti "Ajamme vihreällä polttoaineella","Karavaanit Helsingistä muihin keitaisiin",varmaan muitakin löytyisi:"Mohammedin vuohi ja lammaspaimenet,luoteettavaa paimennusta v.605bc"..yms

Anonyymi kirjoitti...

Kun olisikin ollut vain tämä Rantala (kansanedustajaehdokas), joka tahallaan väärinymmärsi Riikka Purran alkuperäisen twiitin! Pekka Lundmark ja Peter Westerbacka isojen yritysten johtajina menivät myös munaamaan itsensä. Pidetäänkö suomalaisia niin tyhminä ja yksinkertaisina, että yhä edelleen kuvitellaan, että moinen soopa nielaistaan koukkuineen päivineen?

Pitäisikö myös uskoa Tuula Haataista, joka ministeriaitiosta silmät kirkkaina selittää, että maahanmuuttajat ovat ahkeraa väkeä, käyvät töissä ja maksavat veronsa? Jostakin kumman syystä esim. heti siinä Helsingin naapurissa Vantaalla lähes 50 % työttömyyskorvauksista menee maahanmuuttajille. Muissa sosiaalituissa luku lienee samaa luokkaa. Jos työperäinen maahanmuutto kehitysmaista on avain Suomen menestykseen kun veloissa ollaan korvia myöten ja taantuma uhkaa, ei tiedä enää, itkeäkö vai nauraa.

Ala-arvoista ja epärehellistä, "arvoisat" päättäjät!

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Sekä tähän työperäisen maahanmuuton että sukupuolen vaihdon tarpeellisuuden vimmaiseen hokemiseen pätee sanonta:

Kun kädessä on vasara, kaikki ongelmat näyttävät nauloilta.

Hokijat ja vaatijat tulevat huomaamaan, jos haluavat huomata, että ”työperäiset” tulijat muuttuvat sosiaalitukien nettosaajiksi eikä sukupuolen vaihtaminen korjaa kaikkia päänsisäisiä ongelmia. Tulevat pettymään, mutta sitä ei tietenkään myönnetä millään, koska kauheinta olisi myöntää erehtyneensä pahan kerran.

Ikätoveritar

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän se kaarnalaivateollisuus varmaan kohta puhkeaa kukoistukseen Kela-Moneyn siivittämänä. RKP on kyllä turhista turhin vihervasemmiston aisankannattaja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Vanhalle kyynikolle, Rouva Anolle, Ikätoverittarelle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Erittäin hyviä huomioita. Ei lisättävää.

Vanha kyynikko: Eikä unohdeta Abdulin verohaasteellista pizzeriaa & laillisuushaasteellista oheistoimintaa.

Rouva Ano: En tiedä, että ovatko kyseiset johtajat tyhmiä vai haluavatko he niin kovasti ulkomaalaista halpatyövoimaa. Haatainen taas on sosialisti joka elää utopiassaan eikä ota vastaan viestejä reaalimaailmasta. Jota reaalimaailmaa kertomasi esimerkki hyvin valaisee.

Ikätoveritar: Tuossa lauseessa ”kauheinta olisi myöntää erehtyneensä pahan kerran” olet ns. jännän äärellä. Ja siksipä – kasvoja suojellakseen – valehtelua jatketaan.

Ano2: Ja laitetaanpa muistutuksena kuva siitä kun kaarnavene sai Ylen toimittajankin ihmettelemään:

https://4.bp.blogspot.com/-SNMc_J8bbS0/WEEgiOhfY3I/AAAAAAAADcU/rHRpEU5UA487-VPqG9-3UlgBkJmAhGgEACLcB/s400/paatti01.jpg

Anonyymi kirjoitti...

Aki Kangasharjukin näyttää nykyisessä postissaan veisaavan sitä yhteistä virttä, että työikäistä väkeä pitää saada lisää. Jos väen paljous olisi ratkaisevaa, niin miksi Afrikan väkirikkaat valtiot ovat toivottomia shithole´ja, siellähän sitä työikäistä väkeä riittää.
Kyllähän aivan ratkaisevaa on se, millaista porukkaa maahan otetaan, tuon pitäisi olla jokaiselle talousihmiselle itsestään selvää. Tosin Kangasharjuhan lienee todennut, että Kela-Money on aivan luonnollinen tapa täydentää huonoa palkkaa, joka taas on työnantajalle mieleen. Matalapalkka-aloille ollaan luomassa maahanmuuttajien kastia Kelan rahoituksella. Ja hyvin nopeasti tulijat huomaavat, että yhtälöstä voi jättää työnteon poiskin, ja siirtyä täyspäiväiseksi Kelan mannekiiniksi.

Anonyymi kirjoitti...

Jos minä haluaisin tuhota suomalaisen elämäntavan, hyvinvointiyhteiskunnan, itsenäisesti ajattelevan väestön ja ylipäätään kaiken mikä tekee Suomesta Suomen, niin toimisin juuri niinkuin päättäjät nyt toimivat. Tämä vekselivetoinen velkaelvis on sinällään aivan yhdentekevä niille ihmisille jotka naruista vetelevät. He ovat kauan sitten oivaltaneet että suuri osa väestöstä uskoo mitä karkeimpia valheita ja tähän he perustavat oman valtansa ja ahneutensa. Heidän lopullinen tavoitteensa on demokratian lakkauttaminen, mikä projekti on EU:n myötä tullut selvääkin selvemmäksi. EU komissiota me emme saa valita emmekä voi juurikaan protestoida sen päätöksiä. Suomalaiset päättäjät ottavat ohjeensa ulkoimailta, ja heidän henkinen viiteryhmänsä on EU-eliitti eikä suinkaan Suomen kansa.

PS-lehdenjakaja

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Valistusvuosisadalla oikeuksiaan ja vapauksiaan vaatineet yksilöt projisoivat vaatimuksensa yhteisötasolle, ja sellaisista vaatimuksista historiallisesti seurasi sitten sääty-yhteiskunnan vähittäinen muuttuminen luokkayhteiskunnaksi, joka kaikesta opillisesta "demokratiasta" huolimatta edelleenkin elää myös oman edustuksellisen järjestelmämme sisällä. Toki julkilausumattomana, mutta yhtä vahvasti vaikuttavana kuin mitä avoimesti tunnustettu lähtökohtainen eriarvoisuus olisi.

Se, että entisen emämaamme kieli nauttii vieläkin käsittämättömiä erioikeuksia, ja että muutaman prosentin kielivähemmistö voi yhä sanella enemmistölle pakon opiskella entistä hallintikieltä, kertoo jotain siitä miten syviä tajunnalliset haavat ovat. Samoin tietysti tuo seikka, että RKP tosiaan on eräänlainen hallitusautomaatti -- siinä julki lausumatta jäävät ne syyt ja tavat joilla tämä hallituspaikka käytännössä aina pystytään puolueelle kiristämään.

No, onhan tämä uudella ajalla syntynyt ja kehittynyt "edustuksellinen demokratia" toki monessa mielessä hyvä hallitusmuoto, vaikka ihan perusasiat siitä -- esimerkiksi tosiasia, että sillä on yleiset ehtonsa ja edellytyksensä, joihin esimerkiksi lukutaito, kyky muodostaa mielipiteitä ja yhteiskunnallinen läpinäkyvyys kuuluvat -- ovatkin menossa huonoon suuntaan. Miedän pitäisi puhua enemmän tästä järjestelmästämme, ja nimenomaan siitä, miten tuo "edustuksellisuuden" kognitio eurooppalaisen uuden ajan ajattelun tuotteena on ihmisen historiassa ainutlaatuinen, ja miten se pitäisi ihan erikseen noteerata ja sen asettamat ajattelun reunaehdot ymmärrettävä.

Nyt me ratkaisemme yhteiskunnallisia ongelmia jotka on lähtökoihtaisesti muotoiltu niin falskeilla, yliyleistävillä yleiskäsitteillä, ettei niitä edes päästä tasiasioiden tasolla käsittelemään. Koska kyseessä ovat vielä varsin kipeät aihealueet -- jollainen on esimerkiksi maailmassa käynnistynyt kansainvaellus kehitysmaista eurooppalaisen sivistyksen maihin -- olisi yhteiskuntiemme eheyden kannalta aivan välttämätöntä, että ymmärtäisimme oman järjestelmämme historialliset taustat paljon paremmin kuin mitä nämä mussupuheet Fazerista tai Finlaysonista "maahanmuuttajina" ovat.

Tuollaiset puheet kertovat vain ihan hirvittävästä sivistymättömyydestä, ei muusta. Tietämättömyys on niin hirvittävää, että sen ylläpitäminen -- joka julkilausumattomana tarkoittaa nimenomaan sitä, että kaikki poliittinen puhe on pidettävä yliyleistävien yleiskäsitteiden piirissä, eikä yhteiskunnallisia ongelmia saa käsitteellistää tavalla jolla niistä tulisi yhteiskunnallisesti läpinäkyviä -- uhkaavat romauttaa yhteiskuntamme eheyden, perusturvallisuuden ja -luottamuksen.

Eli meille on käymässä täsmälleen samalla tavalla kuin Ruotsissa on käynyt. "Poliittinen krrektius" vie voiton, ja kriittiset totuudenpuhujat pannaan boikottiin, jotta mussupuheet voisivat jatkua.

Anonyymi kirjoitti...

Kuten edellä mainittiin, kyllä ne pitävät suomalaisia kehä 3 ulkopuolella idiootteina. Sisällä myös. Ja kun mainittiin, että laarinpohjia kaavitaan tämän jalluiuksen osalta, niin kyllä sieltä vielä tulee ylläripylläreitä. Esim tämä että paljonko sitä lihaa saisi/pitäisi yms syödä? Käykö niin vielä, että jauheliha lihapulliin 25 e kilo? Liioittelen mutta joka tapauksessa.

Joppos123 kirjoitti...

Olihan 2015 Balkanilta tulossa kymmeniätuhansia tiedemiehiä ja huippukoulutettuja insinöörejä. Tänne kuitenkin läpsytteli lähes 99 prosenttisesti sotilaskarkureita ja ammattirikollisia jotka nyt täyttävät raastuvat kepposteluillaan.
Tuon transun nimivalinta kertoo kyllä kaiken tarvittavan henkisestä tilasta. Kas kun ei "Siro Kusilaari".
Joppos123.

QroquiusKad kirjoitti...

Uudin 1:
Fazeria kannattaa hokea, koska ikävä kyllä se todellakin uppoaa sellaisenaan aivan liian moneen suomalaiseen, jotka sitten tekevät äänestysvalinnat sen mukaisesti.
Nikolai Petrovitš Sinebrjuhof, ystävien kesken Kolja Koff ei muuten ollut maahanmuuttaja, vaan maassamuuttaja.

Uudin 2:
Saapa näkyä, millaiseksi Transistoriyhdistyksen paheenjohtaja Valo Vesikauris (nimi on kuin Ankkalinnasta, mutta siellä asuu pääsääntöisesti järkevämpää väkeä) naamansa vääntää, kun tulevat ensimmäiset tapaukset, joissa naisten pukuhuoneeseen könytään karvainen mulkku yhdessä kädessä ja naissukupuolta "todistava" henkilökortti toisessa.

Uudin 3:
TPS:n huikea 1990-luvun menestyskausi SM-Liigassa alkoi, kun Vladimir Jursinov alkoi antaa vastuuta lupaavan lahjakkaille teinipojille kuten Saku Koivu.
The rest is history.
Siinä siis yksi menestyksen resepti:
anna näytön paikka ja katso onko kaveri sen arvoinen.
Jos on, anna toinen.

Anonyymi kirjoitti...

Trans ry:n puheenjohtaja Valo Vesikauris -Putoushahmo? Veikkaan, ettei Valo Nihtilä ole ollut innostajana nimeen. KVG - en taida olla väärässä.

Kun nyt vingutaan sukupuolen vaihtamisen, korjaamisen ja piilottamisen puolesta ja paheksutaan syrjivää ja toksisen maskuliinista hetua, Niin unohdetaan kuinka koko työeläketunnus/sote/hetu sai alkunsa. Oli käyty ja hävitty sota, kirkonkirjoja oli hävinnyt, samoin firmojen kirjanpitoa, oli menetetty osa maata. Ihmisiä oli kuollut, siirretty ja hukannut muistinsa ja identiteetinsä. Eläkejärjestelmä 30-luvulta oli konkassa, kertyneen suureläkkeen ostovoima oli puolikuppia vastikkeen korviketta viikossa. Vanha tapa, nimi + syntymäaika + isännimi + syntymäpaikkansa ja aikansa + äidin tyttönimi + syntymäpaikka, aika + isänisän nimi ... ei ollut mahdollinen. Tämä systemi oli muuten suuren ja mahtavan rajalla vielä voimissa 80-luvulla, kun tutkivat oliko kenties tunnettuje vaskisteja tulossa. Ja olipa jo suomeen hankittu ihan oikea kompuutteri hoitamaan asiaa.

Tarvittiin systeemi, joka pystyi ohjaamaan maksut oikean henkilön tilille helposti ja erehtymättä. Erkki Pale oli odan aikana toiminut salakirjoitusasiantuntijana, nyt kehitti nopeasti etevän tunnuksen. Lyhyt tunnus, vie vähän tilaa kompuutterin muistista, helppo muistaa ihmisenkin. Ensin tarvittiin tunnus töihin tulijoita varten: ppkkvv-nnnt, 1800 luvulla syntyneelle *ppkkvv-nnnt. nnn oli juokseva numero samana päivä syntyneille, luku on naisilla parillinen ja miehillä pariton. Yhdysviiva korvattiin myöhemmin miinuksella 1900 luvulla syntyneille ja plussalla 1800-luvun lapsille. ja myöhemmin tuli vielä 2000-luvun A. Se t on tarkistusluku.

Pieni, tiivis merkkijono, sisältää paljon tietoa, kuitenkin aikansa lapsi, ei osattu kuvitellakaan sukupuolenvaihtajia tai muita kummajaisia. Ei otettu huomioon edes lapsia, jotka syntyvät epäselvinä ja päätetään myöhemmin - kas kun ei vastasytyneet ole töihin hakeutumassa.

Nyt pitäisi keksiä uusi tunnus, joka sisältää oikean ja kuvitellun sukupuolen ja ei jaa samaa tunnusta toista kertaa käyttöön. Pelkäävätkö kirjainten loppuvan kesken vai mikä lie tämän syynä. Nyt ei taida olla ketään 1800 syntynyttä hengissä, eikä perinnönjakoakaan moiselta kesken.

Onneksi en ole matemaattinen nero, ei tarvise keksiä uutta hetua, UHETU:a.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Etla vois lähettää Kangasharjun Afrikkaan tutkimaan työperäistä maahanmuuttoa. Sieltä sitä löytyy.

Anonyymi kirjoitti...

Baja-majan mielestä ammuskelut ja pommit on ruotsin etu. Jaa-a, ei taida olla ihan kaikki muumit laaksossa. Eikä marsuksellakaan. Mistä muuten koff tuli turvapaikka hakemaan, mistä siis pakeni? Tai stokka ja suffeli, mitä hirmuvaltaa pakenivat? Finlayson ei onneksi hukanut junamatkalla papereitaan kanaaliin.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset muistien virkistämisestä. Kakkoskohdan listalle syytä lisähuomauttaa, että jotkut kauppaliikkeet vastuullisuudessaan eivät alle 18-vuotiaille myy edes tulitikkuja, saati sytkäriä..mahdollisia kessutteluvälineitä kun ovat.

Omaa kakaraa koulutin tulentekoon ja -käsittelyyn viisvuotiaasta. Viistoistavuotisna meinasi kaveriporukan nuotioretki tyssätä alkuunsa, kun kaupan täti pidätti makkaroiden ja limujen seasta välttämättömät stidit. Joutuivat turvautumaan hakumiehen apuun. Eduskunnan ponsi ei ole ihan linjassa sen kanssa, että luottamus nuoren tulenteon harkintaan on näin olematon.

Terv. Achtung

Anonyymi kirjoitti...

Tähän vois piruuttaan heittää että nuo kaikki finlaysonit ynnä muut tulivat Suomeen työnantajiksi, eivät työntekijöiksi. Pitäisköhän hallituksen ruveta mieluummin kannustamaan työperäisen maahanmuuton sijaan työnantajaperäistä maahanmuuttoa? XD
Saataisiin ehkä siten parempia työnantajia näiden Westerbackojen ynnä muiden kaksijalkaisten lapamatojen tilalle.Voin kertoa kokemuksesta että tästä maasta löytyvät Euroopan paskimmat ja heikkolahjaisimmat työnantajat, eli tarvetta ulkomaalaiselle osaamiselle olisi.
Olisipa tässä maassa vielä vasemmistoa, joka välittää suomalaisista työntekijöistä, eikä vain afrikkalaisista kelaturisteista ja transuista. (Huhu kertoo että sellaisiakin on joskus ollut, mutta he lienevät kaikki kuolleet poliittisissa puhdistuksissa.)
Älkää vaan kukaan menkö tekemään sitä virhettä että äänestäisitte kokoomusta keväällä, jos ihan oikeasti haluatte muutosta. Se on ihan yhtä paha kuin äänestäisi vihervasemmistoa, kuten näiden eräiden herrojen viimeaikaiset lausunnot paljastavat. Tälläisille paskahousuille pitäisi määrätä 90% varallisuusvero ihan vaan muistutuksena siitä että kenellä tässä maassa on todella valta.

Anonyymi kirjoitti...

No kommentoidaan tännekin. Olen ollut musiikki touhuissa mukana noin 35 vuotta. Siellä sana leviää. Tunnen monia muusikkoja kautta rantain. Kun puhutaan eräästä ihmisestä joukkoineen, niin ei ole yllätys. Eli tarkoitan sitä julkkis hakuisuutta, sekä eräitä aineita. Jokainen voi päätellä, onko se olutta tms . Muusikoilla /taiteilijoilla on yhdistävä tekijä. Itsekkyys. Eräällä päättäjällä on samat piirteet. Jokainen voi päätellä kenestä puhutaan.

Anonyymi kirjoitti...

Lisätään eräs iskelmätähti. Joka kärysi huumeista sekä kyseenalaisista touhuistaan. Keikat loppuivat kuin seinään. Eräs baarimikko jne. Voin kertoa, että näissä musiikki piireissä/taiteilija piireissä, ei välitetä hevonvittua, esim siitä mihin rahat menevät. Ei niitä kiinnosta. Pääasia on vain, että se raha tulee. Lisää siihen yltiöpäinen suvakkius. Eli että miljoonia/miljardeja riittää ties mihin.

Anonyymi kirjoitti...

Piti lisätä. Minusta tämä ulkopuolisista riippumattomista aineista, sekä ideologisista riippuvainen henkilö on vaarallinen Suomelle. Siis Suomen kansalle.

Anonyymi kirjoitti...

Menee vähän Off topicin, mutta lihansyöntiä en lopeta, enkä vähennä. Kaikkein vähiten kommarien takia. Selänne tiivisti asian hyvin.

Ransukerhon pj voisi vaihtaa nimensä pimeydeksi, niin kuvaisi paremmin henkilön näkemyksiä.

Tapsa vaan

Joppos123 kirjoitti...

Mutta mutta, tunnen kuinka vauhti kiihtyy.Suomalaisten lihansyöntiä halutaan vaikeuttaa jollain uudella, maailmanpelastavalla suunnitelmalla. Eli verot tappiin. Vihervasemmistolainen kansanedustaja voi toki jatkossakin mässyttää mitä tahtoo mutta muurahaiskansalinen syö sitä mihin on lupa.
Lyödäänpäs vaikka vetoa, että jos mätäsalo sakkeineen on vielä seuraavassa hallituksessa niin itse metsästämällä hankittu liha menee myös verolle ellei sitten metsästystä kielletä kononaan.
Kun on vauhti päällä niin all in vaatimuksissa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, PS-lehdenjakajalle, Seppo Oikkoselle, Ano2:lle, Joppos123:lle, Qroquius Kadille, Pyssymiehelle, Ano3:lle, Achtungille, Ano4:lle, Ano5:lle, Tapsalle vaan ja Ano6:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1 & Ano3: Niin, sen tietyn logiikan mukaan todetaan että työntekijöiden lisääntyvä määrä lisää työpaikkoja ja sen mukaanhan Afrikan pitäisi olla mahtava talouskasvun veturi.

PS-lehdenjakaja: Juuri siltähän tuo näyttää. Oma äly ei tuolla porukalla sinänsä riitä kuin hännystelijäksi mutta EU:ssa löytyy kyllä niitä kuuluisia visioita. Joissa Suomi on pelkkä luontoreservaatti.

Seppo: Kiitos erittäin hyvistä lisäyksistä.

Ano2: Minä luulen, että pahimmassa tapauksessa et liioittele ollenkaan.

Joppos123: Tilanne oli juuri tuo eikä unohdeta niitä somalialaisia koneinsinöörejä joiden todistukset vain unohtuivat kotiin. Kyseisestä transusta tulee mieleen satu keisarin uusista vaatteista.

Qroquius Kad:

1. On todella ihmeellistä kuinka moneen tuo vieläkin uppoaa.

2. Kyseisen transun ajatuksista ko. asiasta en osaa sanoa mutta sellaista löytyy ihan normi-ihmisistäkin:

https://pbs.twimg.com/media/FoLe4H7XgAAP9fG?format=png&name=small

3. Joo, Jursin merkitys oli suuri. Sinänsä 1990-luku meni sitten liigassa vähän tylsäksi kun mestaruudet menivät aina joko Tepsille tai Jokereille.

Pyssymies: Hyviä huomioita sinullakin.

Achtung: Joo, ja tähtisadetikkujakaan ei enää myydä alaikäisille.

Ano4: Hyviä huomioita. Ja valitettavan paljon on ihmisiä jotka luulevat kokoomuksen pelastavan.

Ano5: Kiitos lisäyksistä. Itse kun en tunne alaa, niin en osaa suuremmin kommentoida.

Tapsa vaan: Joo, Teemulle plussat.

Ano6: Metsästykseenhän tulee nyt se kosteikkokielto. Katsotaan kuinka se vaikuttaa. Ja eihän se siihen jää.

Joppos123 kirjoitti...

Tuo kosteikkokielto koskee oikeasti vain Suomea. Muualla nauretaan vatsat kippuralla notta milläs valvotte? Suomi valjastanee satoja metsästystä vihaavaa ituhippiä,hyvällä palkalla toki kyyläämään mitä haulia sorsastuksessa käytetään.
Kokemukseni mukaan Suomesta löytyy universumin nihilistisimmät ja pilkkua nussivat pikkuvirkamiehet.
Luuleeko joku ihan niinku oikeasti, että vaikkapa Italian metsästäjät noudattavat uutta direktiiviä? Ei muuten noudata.
Joppos123.

Joppos123 kirjoitti...

Jäähän Suomi, jolla pinta-alastaan on vain 75 pinnaa metsää eliitin ja EU: n rasvamahojen metsästysalueeksi?
Muutoin maksellaan toisten jo aikoja sitten hakattuja metsiä.
Sitähän se nykyinen tampoonihallitus raakkuu.
Tosiasia on vaan se, että jos meidät ajetaan kädestä suuhun talouteen niin ainakin ne 200000 metsästäjää vain naureskelee. Tehkööt perkele.
Kyllä ne loisetkin älyävät hetken päästä häipyä kun elanto lakkaa. Uusi kohde heinäsirkoille.

Anonyymi kirjoitti...

Taas saman toistoa. Vähän eri aika tuolloin kuin tänään.
Hyviä kommentteja.. Pitäskö vielä liittää mukaan
menetetystä Karjalasta tulleet.

https://yle.fi/a/74-20015441

En ole katsonut uudestaan. Onko sama
mitä oli 3.2?

Väestö kasvaa ja lihansyöntiä on vähennettävä meidänkin.
Alkaa miettimään väestönkasvun rajoitusta,
ei kuitenkaan täällä Suomessa.

https://yle.fi/a/74-20016153

Anonyymi kirjoitti...


On jo mennyt tyhmäksi. Hinnalla millä hyvänsä.
Kaikki käyttöön. Pakko saatava.

https://www.suomenuutiset.fi/tyoperaista-maahanmuuttoa-ajavan-kokoomuksen-eduskuntavaaliehdokas-kysyy-mita-pahaa-siina-jos-jonkun-lapsi-hankkii-elannon-seksityolla/

-TR- kirjoitti...

Tämä translaki on sittenkin tärkeä asia vain niille joille se on tärkeä asia.

Suurelle enemmistölle, joka ihan oikeasti ei tästä touhusta pidä, mutta joille oikeat ongelmat kuten asumiskustannukset ja bensan hinta ovat tärkeitä niin kyllä he sen demarin tai kokoomuksen ehdokkaan numeron käyvät vaaleissa kirjoittamassa.

Mutta näinhän se mädätys toimii. Sammakon keittäminen. Mitä se on sinulta pois jos tehdään niin tai näin kun se ei sinun elämääsi vaikuta?

Lisää ja lisää vaatimuksia kunnes ne alkavat vaikuttaa sinunkin elämääsi.

Anonyymi kirjoitti...

2. Kyseisen transun ajatuksista ko. asiasta en osaa sanoa mutta sellaista löytyy ihan normi-ihmisistäkin:

https://pbs.twimg.com/media/FoLe4H7XgAAP9fG?format=png&name=small
Älähän nyt Ykä ihan mahdottomia ala, tuoko muka normi ihminen?
Ihmettelee Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Ano1:lle, Ano2:lle, Ano3:lle, TR:lle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Minulla on suomalaisesta pikkuvirkamiehistöstä juuri noita kokemuksia. Ehkä enemmän kuin uskotkaan. Ja joo, Italian metsästäjät nakkaavat asialle paskat enkä usko että maan poliisikaan on asiasta kovin kiinnostunut. En muuten usko että suomalaisetkaan metsästäjät laskevat harpilla kartalta etäisyyksiä mahdolliseen kosteikkoon.

Ano1: Sitähän se tampoonihallitus raakkuu ja se raakkuu EU:n säveltämiä lauluja. Luulen että näissä metsästys- ja aseasioissa ylitetään joskus se raja jolloin kuuliaisuus loppuu. Esmes jos aseet pyritään kieltämään siviileiltä kokonaan niin niitä alkaa kadota huomattava määrä.

Ano2: Tuosta ykköslinkistä eli ”Kouluttamattomien ja kielitaidottomien työntekijöiden maahanmuuttoon kaivataan pelisääntöjä, esittää tuore raportti” voi sanoa että termi on väärä. Kyseessä on elatusautomaatin piiriin pyrkijä. Ja kakkosuutisesta voi todeta että tuo termihirviö ”planetaarinen ruokavalio” tullaan tämän vuoden aikana kuulemaan / lukemaan noin 10.000 kertaa.

Ano3: Hjuu… kautta historian ollaan kyllä ajateltu että älkää nyt huoraksi kuitenkaan ruvetko. Mitähän muuten kyseinen kokkari asiasta ajattelee jos saa joskus itse lapsia?

TR: Totta, mutta sillä – pienellä – pienellä porukalla on kovasti metelöivä mediaääni ja poliittinen valtakoneisto muodissa mukana. Ja valitettavasti hyvin moni ihminen joka on sarvi otsassa nykytilanteesta käy äänestämässä juuri niitä puolueita jotka sen nykytilanteen ovat saaneet aikaiseksi.

Huru-ukko: On vain niin, että nykyisin tuollaiset määritellään virallisesti normaaleiksi ihmisiksi ja meidät puolestaan epänormaaleiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Pieni korjaus: Kotkassa sanotaan Kutsetti, ei Kuutsaitti.

Anonyymi kirjoitti...

Kommenttia anonyymin linkistä: https://yle.fi/a/74-20015441
Käväisin tuolla ylen sivulla ja hymyilytti teksti:"Närpiön seudulle tulevat ulkomaalaiset oppivat kotoutuessaan ruotsin kielen."
No eivät varmasti opi kun se Närpiön kieli muistuttaa vain etäisesti ruotsin kieltä. Se on kieltä jota mm. Vaasassa kutsutaan höydidöydi ruotsiksi, jota ymmärretään ja puhutaan vain Närpiössä.
Juniorina ollessani töissä Ruotsissa työpaikkani ruotsalaiset tulivat kyselemään eräästä ruotsinkielisestä suomalaisesta, (hän oli kotoisin Öjasta, pikkupaikka kuuluu nykyään Kokkolan kaupunkiin) joka väittää olevansa suomalainen, että kun me emme ymmärrä hänen puhettaan ettekä te ymmärrä hänen puhettaan, niin mistä hän oikein on kotoisin. Öjan murre ei mennyt perille, eikä ukko osannut suomea.

Johan

Vasarahammer kirjoitti...

Sukulaiseni, jotka asuvat ruotsinkielisellä alueella mutta ovat umpisuomalaisia palvelevat aivan sujuvasti kaikkia ruotsinkielisiä, myös niitä, jotka puhuvat kummallista murretta. Tähän voi sanoa, että Siperia opettaa tuossakin.

Olen myös kuullut, etä Dragsvikin varuskunnassa on myös kieliraja Etelä-Suomen hurrien ja Pohjanmaan pampaksen poikien välillä. Yhteinen kieli puuttuu, kun eteläsuomalaiset eivät ymmärrä Pampaksen murteita ja Pampaksen pojat eivät ymmärrä suomea.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Johanille ja Vasarahammerille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Joo, mitenkäs se Kotkan mies sanoikaan talvisodan alussa kun näki venäläisen pommarin? ”Oma on kone, Kutsetin on merkit”.

Johan & Vasara: Tästä Pohjanmaan rantaruotsalaisten kielisalaatista on puhuttu blogin komenttiosiossa ennenkin. Tuli siitä mieleen, että Åke Lindmanhan ohjasi sotaelokuvan Etulinjan Edessä joka kertoi JR 61:stä joka oli juuri niillä seuduilla perustettu rykmentti. Näyttelijäthän ovat siinä normisuomenruotsalaisia ja oliskos niin, että ne Pohjanmaan rantaruotsalaiset eivät ymmärrä sen elokuvan kieltä, joka kertoo heistä?

Anonyymi kirjoitti...

Lundmarkin ja Westerbackan kommentit herättivät vielä muutamia ajatuksia. Jos Nokialle on vuonna 2022 palkattu 700 uutta osaajaa, joiden joukossa on 80 eri kansallisuutta ja pelifirmoissa on kymmeniä eri kansallisuuksia, onko kaikilla tarkoitus jäädä pysyvästi Suomeen ja kuinka heidän kotoutuksensa hoidetaan? Jos sitä ei tarvita, tässäkin suhteessa tulijoissa on kahden kerroksen väkeä.

Myös ihmetyttää, kun valitetaan, kuinka vaikeaa on ulkomailta rekrytoida osaajia. Nokia on kuitenkin onnistunut noin hyvin ja siitäkin huolimatta että tällaisen ilmastoltaan kylmän, verotukseltaan ja elinkustannuksiltaan törkeän kalliin maan ei luulisi kiinnostavan ketään, jolla on varaa valita.

Toinen asia on yliopistokoulutus. Ulkomaalaisten osuus on iso (vain ensimmäisen vuoden maksavat itse) ja tuoreen tiedon mukaan 7000:lla opiskelijalla on jo olemassa vastaavanlainen tutkinto. Ei se opiskelijaelämä niin kurjaa ja köyhää taida ollakaan... Nämä molemmat ryhmät vievät vastaansanomattomasti opiskelupaikat suomalaisilta uusilta ylioppilailta. Turha on tällä politiikalla itkeä työvoimapulaa, kun lisäksi yhä useammin tähän maahan kyrsiintyneet hyvinkoulutetut lähtevät ulkomaille.


Rouva Ano

QroquiusKad kirjoitti...

Olli Virtanen kirjoitti uutimen 2 tiimoilta "Sarastus"-lehdessä:

"Olin ensin ajatellut näin lopuksi lausua muutaman mietteen meidän vuosituhantemme feminismin tilasta. Tajusin kuitenkin, että se on mahdotonta, sillä mitään yhtenäistä 2000-luvun feminismiä ei ole olemassakaan; vuoden 2023 feminismi näyttää aivan erilaiselta kuin vuoden 2013 vastineensa. Kymmenen vuotta sitten stereotyyppinen naisten oikeuksien puolustaja muistutti lähinnä hysteeristä uskovaista vanhaapiikaa: se, että mies katsoi naista väärällä tavalla, oli tuolloisen naisasialiikkeen mukaan jo melkein verrattavissa raiskaukseen, ja ilotyttöjen palveluksia käyttävä kaksilahkeinen oli Hitleristä seuraava. Kelaamme kymmenen vuotta eteenpäin, ja feministi on muuttunut jonkinlaiseksi maaniseksi libertiiniksi: nyt naisasiaväelle on ihan ok, että esipuberteetti-ikäiset tytöt voivat pian joutua uimahallin saunassa katselemaan jonkun äijän karvaisia kasseja, eikä tahdo kulua päivääkään ilman, että mediassa hehkutetaan OnlyFansin ja seksityön voimaannuttavia ominaisuuksia. Feminismistä onkin tullut lähinnä ad hoc -etiketti, jolla kuka tahansa sopiviin raameihin mahtuva henkilö voi perustella mitä tahansa omaa mieltymystään tai antipatiaansa. Sille on käynyt vähän samoin kuin rasismille: sana, joka voi tarkoittaa mitä hyvänsä, ei lopulta tarkoita mitään."

https://sarastuslehti.com/2023/02/06/scum-manifesti-ja-feminismin-nykytila/

Taidatkos sen selkeämmin sanoa, mitä nyt kappalejakoa olisi voinut hieman tihentää.

Anonyymi kirjoitti...

Rannikolla ei puhuta ruotsia, siis lågä kustenilla, siellä puhutaan - tadaa! Ala-saksia, oikeasti siis kieltä joka oli ruotsin hovikieli joskus 1400 - 1500 luvulla viimeksi. Suomen ruotsikaan ei ole riikinruotsin kirjakieltä lähellä. Missä kouluruotsia puhutaan ja käytetään oikeasti - ei kai muualla kuin koulussa. Onpa hyödyllistä. Latinakin olisi paljon hyödyllisempi oppiaine tai esperanto. Näitä kun voisi oikeasti joku ulukomaaneläväkin puhua.

Pyssymies

Antifilatelisti kirjoitti...

Ja jälleen kerran sukupuoliasioissakin todellisuus on tarua ihmeellisempää.

Olen hoitohenkilökunnalta kuullut, että aidon transsukupuolisen tunnistaa siitä, että hän nimenomaan ei halua hakeutua sukupuolenvaihdokseen vaan hän haluaa kokeilla kaikki muut vaihtoehdot sitä ennen, sillä tällainen ihminen tietää, mistä siinä jutussa on kyse ja kuinka vaikea ja vaarallinen tuo prosessi on. Hoitoihin hakeudutaan vasta siinä vaiheessa, kun mikään muu ei enää auta ja pälli on puoliksi rikki. Hoitohenkilökunnan mukaan myös ne, jotka kaikkein kiihkeimmin haluavat hormoneille ja leikkaukseen, ovat yleensä niitä, joilla on jokin oikea psykiatrinen ongelma ja/tai iso joukko sivudiagnooseja.

Ja tämä myös näkyy transyhteisössä. Se on revennyt kolmeen osaan. Transvestiiteillä on Dreamwear Club ja transsukupuolisten potilasetujärjestö eli Trasek on revennyt kahtia - ne, kenen mielestä kyse on lääketieteellisestä ongelmasta jota tulee hoitaa lääketieteen keinoin, ovat jääneet Trasekiin, kun taas transfanaatikot ovat perustaneet tuon Trans ry:n, joka pitää kovaa meteliä. Trasek kuuluu Potilasliittoon, kun taas Trans puolestaan Setaan.

Minulla on sellainen kutina, että tässä on tehty kamala karhunpalvelus aidoille trans- ja intersukupuolisille ja heitä käytetty keppihevosina poliittisen agendan ajamiseen. Jos ja kun 80% kaikista lapsuus- ja nuoruusiän sukupuoli-identiteettihäiriöistä häviää itsellään, niin alaikäisen pistäminen hormoneille ja kehonmuokkaukseen on käytännössä puhdasta nopanheittoa, jossa kuutosen saaminen on erittäin epätodennäköistä, ja lopputuloksena 80% todennäköisyydellä runneltu ja silvottu psyyke ja ruumis.

Iltalehdessä oli artikkeli "muunsukupuolisista". Minun silmissäni he kaikki näyttivät aivan tavallisilta nuorilta neidoilta, joista satavarmasti kasvaa aivan tavallisia nuoria naisia kunhan ikä tekee tehtävänsä. Teini-iän hormonimyrsky panee nuoren kuin nuoren pällin sekaisin, eikä siinä ole mitään ihmeellistä. Poikatyttöjä ja fruittareita on ollut maailman sivu.

QroquiusKad kirjoitti...

Eipä siellä Låga Kustenilla taideta enää keskialasaksaa puhua, vaikka sikäläiset murteet ovatkin aika muinaisen näköisiä;
tuossa sama runo kahdella rantamurteella ja riikinruotsiksi:

http://www.nykarlebyvyer.nu/sidor/texter/poesi/lh/minkkan.html

Alasaksankielinen Wikipedia-artikkeli keskialasaksasta näyttää tällaiselta:

https://nds-nl.wikipedia.org/wiki/Middelsassisk

Jotenkin keskiajalle jääneen näköistä tuokin, kun verrataan kirjakielenä käytettävään yläsaksaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, Qroquius Kadille, Pyssymiehelle ja Antifilatelistille & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Oliskos niin, että ”kotoutus” on vain mitään tarkoittamaton sanahirviö ja Nokian tyypit eivät sitä tarvitse? He eivät ”kotoudu” vaan elävät ihmisiksi. Ja se ulkomaalaisten yliopisto-opiskelijoiden hyysääminen ihmetyttää itseänikin.

Qroquius Kad: Kyseinen Virtanen kyllä tiivisti asian aivan erinomaisesti.

Pyssymies & Qroquius Kad: Noihin kielikysymyksiin en sinänsä ota kantaa kun ei osaaminen riitä. Mutta QK:n laittamat linkit olivat aika mielenkiintoisia.

Antifilatelisti: Erittäin hyviä huomioita. Tuo Trasekin hajoaminen oli nykyaikana oikeastaan vain ajan kysymys sillä pervoiluun keskittyvä Seta on varmaankin oikeampi koti noille tietyille erikoisuuden tavoittelijoille. Se kyseinen Valojotakin on selkeästi nuori nainen. Se, mitä hänen päässään liikkuu on sitten ihan oma juttunsa mutta saahan hänkin nyt suuren suosion ja huomion.

Joppos123 kirjoitti...

Tänään kun heräsin oli olo kuin kaivinkoneella. Huomomenna fiilis lintulautana, ei voi tietää.
Ihmetyttää lännen tuki Ukrainalle. Annetaan vanhaa tauhkaa.
Omasta mielestäni me voitaisiin helposti antaa se yksi pataljoona (noin 30) leoa.
Jokainen ryssän tuhottu vaunu on pois meidän kimpusta kun sen aika tulee.
Se muuten tulee, näin ovat ryssän kenraalit ilmoittaneet.
Meillä noita leoja on reilut 200.
Saksalaisiin verrattuna, jokainen on käyttökunnossa.
Joppos123.

Ihmettelijä kirjoitti...

En nyt jaksa kaikkia kommentteja lukea kun just heräsin viideltä. Mutta eikohän sieltä kaiken näköisiä performansseja tulla näkemään kun kevät saa, ja vaalikiima.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle ja Ihmettelijälle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Niin. Tuskin se 30 sinänsä olennaisesti puolustuskykyämme söisi. Mutta niitä – ja muuta kalustoa – tulee Suomen hankkia lisää. Parempi vara kuin vahinko. Sinänsä muuten Ukrainan saamat lukuisat aseet ja asetyypit lienevät Ukrainan huoltoporukoille aika lailla logistinen painajainen. Kun jokaisella asejärjestelmällä on myös oma huoltojärjestelmä.

Ihmettelijä: Epäilemättä nähdään, ja vauhti eikun kiihtyy.

Anonyymi kirjoitti...

Katsos, katso mitä kissa taas suussaan metsästä kuljetti!

Eipä tätä listaa ole noin viiteentoista vuoteen julkisuudessa näkynyt, sen jälkeen kun professori Markku Kuisma sen eräässä julkisessa luennossa kuoliaaksi viilteli.

Mutta kerrataanpa nyt omat näkemykseni:
ven
1) Nikolai Sinebrychoff. Oli syntyjään suomalainen. Syntyi Kyminlinnan varuskunnassa, joka siirrettiin osana Vanhaa Suomea vuonna 1812 muun Suomen yhteyteen. Meillä oli silloin paljon suomalaiseksi katsottavia venäjänkielisiä. Ei tuonut mitään uutta teknologiaa, vaan samanlaista trapakaljaa kuin kvass oli tässä maassa tehty satoja vuosia. Menestyi sillä, että oli Suomenlinnan varuskunnan monopolitoimittaja.

2) Karl Fazer. Oli syntyjään suomalainen. Meni vastoin isänsä, turkkuri ja maahanmuuttaja Eduard Fazerin tahtoa opiskelemaan kondiittoriksi ja loppu on historiaa. Täytyy vielä lisätä, että vastoin isän tahtoa perustetun liiketoiminnan takuumiehinä olivat alkuun suomalaiset liikemiehet.

3. Karl Stockmann. Tuli Nuutajärvelle konttoristiksi ja siirtyi aikanaan firman myymälän myymälänhoitajaksi Helsinkiin. Myymälä oli Helsingin parhaalla liikepaikalla, eli Pohjois Espan, Aleksanterinkadun ja Unioninkadun välisellä korttelilla. Talon oli valmistuttanut Feodor Kisileff, joka vanhetessaan halusi myydä talon luotettaviin käsiin. K.S: osoittautui luottamuksen arvoisesti ja seuraavan 50 vuoden aikana liikepaikka keräsi Stockmannin suvulle vaurautta.

4. Hans Gutzeit. Suuren Metsärosvouksen ruumiillistuma. Playboy ja hummeripoika. Nykylehdet käsittelisivät kehitysmaariistäjinä ja talousrikollisena.

5. James Finlayson. huolimatta vuosikausien nysväämisestä ei saanut firmaansa oikein kannattavaa. Ohjasi saamastaan valtiovallan tuesta harrastukseensa, eli uskonnon levittämiseen. Pidettäisiin nykyään talousrikollisena.

Siis tuo lista on erittäin pöhlö. Tämä ei muuta sitä, että tuolloin maahan värvättiin vaikkapa juusto-, makkara-, ja panimomestareita, selluinsinöörejä ja betornityön osaajia. Esimerkkinä tästä kategoriasta vaikkapa Robert Huber. Eli kyseessä olivat miehet, joilla oli jollain alalla sellaista merkittävää osaamista, jota Suomesta puuttui.

Nykyään, kun koulutustaso täällä on korkea, niin tulijalla on hyvin harvoin tarjota mitään kilpailuetua. Jollain parikymppisellä basralaisella entisellä taksirengillä ei juuri muita mahdollisuuksia ole, kuin perustaa kaupungin kahdessadas ananaskampaamo.

Poikkeuksia on, mutta se vaatii poikkeusyksilöitä. Blue Fors on maailman markkinajohtaja kvanttitietokoneiden jäähdytysjärjestelmissä. Sen perusti kaksi hollantilaista tekniikan tohtoria. Siamäk Naghian tuli Suomeen paljasperseköyhänä. Hirveällä sisulla hankki itselleen tekniikan tohtorin tutkinnon ja myöskin siihen liittyvää käytännön osaamista. Ja opetteli suomen puhujaksi. Nyt hän on Genelecin toimitusjohtaja.

Satunnainen tulija ei todellakaan mene satunnaisen suomalaisen ohi kahdessa vuodessa.

Joppos123 kirjoitti...

Tuo logistinen painajainen minkä Ykä mainitsit helpottuu pikkuisen sillä,että länsikalustoa ei tarvitse huoltaa ihan koko ajan kuten ryssän kilhaimia.
Mutta ei se loppukäyttäjänkään etu ole,että tytkit,it-ohjukset tai vaikkappa ne panssarivaunut ovat erilaisia.
Kaikkiin pitää saada hyvä erillinen koulutus jos vehkeistä meinataan saada optimaalinen teho irti.
Meillä voisi olla yksi panssariprikaati lisää. Meillä panssaritaistelumaastot ovat sen verran vähissä, että liikaa ei tule uusia vaunuja hankkia. Umpimetsä on vihonviimeinen paikka minne vaunuja tulee tunkea. Aikalailla riistaa niistä siellä tulee.
Länsimaiden ajatus panssareista nyrjähti jotenkin vinksalleen toisen Irakin sodan jälkeen ja silloinhan me saatiin lähes romuraudan hinnalla omat leot.
Kuviteltiin, että maataistelukoneet ja hekot etekevät panssareista turhia, näinhän ei ole käynyt. Kyllä se paras pst- ase on edelleen toinen panssarivaunu.
Irakissa liittoumalla oli 100% ilmaherruus niin mikäs siellä oli A-10:lla murjoa vaunuja.
Esmes Ukrainassa ei kumpikaan osapuoli voi kauheasti ilmakykyään käyttää.
Joppos123 and still Tenerife.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Nuo olivat kyllä erittäin hyviä huomioita.

Joppos123: Joo, onhan se Irak panssarimaastona hiukkasen erilainen kuin Suomi. Ja oikein mukavaa lomareissun jatkoa.

Joppos123 kirjoitti...

Sinänsä ihan mielenkiintoista meneekö asemarkkinat tukkoon Ukrainan sodan seurauksena. Norjahan tilasi jo käytännössä koko Rheinmetallin koko vuosituotannon uusia Leoja. Norjalla on siihen ihan hyvä syy nimittäin Finnmark.
Se alue on panssaritaistelumaastoa mitä nyt ihan pirusti jokia.
Täydellinen ot:
Eräs kalaporukka tarvitsi uuden jäsenen mukaansa Somaslompolon reissulle ensi elokuussa.
Meikäläinen valikoitui mukaan syynä harrastenuisuus ja erätaidot.
Lennetään Kilpisjärveltä helikopterilla kairaan kymmeneksi päiväksi, tavoitteena rautuja ja harjuksia.
Ei ole ihan halpa reissu varsinkin kun joutui aikalailla uusimaan varusteita mutta olkoot sellanen "kerran elämässä" juttu.
Sitä paitsi. Nyt on aikaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle joka oli vissiin Joppos123. Epäilemättä asemarkkinat menevät tukkoon sillä nykyaikaista aseistusta ei tehdä siinä tahdissa kuin joskus kakkosrähinän aikana. Minä olen kyllä itsekin ollut Finnmarkissa ja en kyllä pidä sitä kovin hyvänä panssarimaastona. Tuosta kalareissusta olet kertonut ennenkin ja toivotan äärimmäisen mukavaa reissua.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Antifilatelisti. Kommentistasi tuli mieleen, että eihän kyseistä ilmiötä – joka on vallan uusi – olla oikeastaan päästy tutkimaan vielä kunnolla. Kas kun se on sekä uskonnollista totuutta että muotia yhtä aikaa. Joskus tulevaisuudessa saattaa tulla hyvinkin mielenkiintoisia tutkimuksia aiheesta. Jos sitä tutkimusta sallitaan.