maanantai 13. helmikuuta 2023

LISÄÄ SUOMALAISTA LINTUKOTOA

Laitetaan edellisen suomalaista turvallisuutta koskevan postauksen jatkeeksi otteita parista tuoreesta uutisesta jotka eivät millään muotoa yllätä. Ensimmäisenä uutinen alaikäisten tekemistä ryöstörikoksista jossa poliisijohtaja Kolehmainen kertoo:

– Vuonna 2022 poliisi kirjasi 6 743 väkivaltarikosepäilyä, määrä kasvoi 27 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna, Kolehmainen kertoo.

– Mutta merkittävin kasvu on ryöstörikoksissa mukaan lukien kaiken tasoiset teot. Alaikäisten tekemiä ryöstörikoksia kirjattiin viime vuonna 944, mikä on 93 prosenttia enemmän kuin vuonna 2021.

Boldaus oma. Ja sanoisinko, että aika rohkea kasvu. Luonnollisesti uutisessa ei mainita mitään etnisesti edistyksellisestä rikollisuudesta vaan heitetään ns. killing joke joka latistaa tunnelman eikä naurata ketään:

– Lasten ja nuorten kautta maksetaan niin sanottua koronavelkaa. Nuoret eivät käyneet koulussa, heillä ei ollut harrastuksia, ei ystäväpiiriä, ja sillä tavalla syrjäytymisen kierre paheni, Kolehmainen kuvailee.

Korona on ihan pirunmoinen tauti sillä se on saanut aikaan etnisesti edistyksellistä suomalaisiin kohdistuvaa väkivaltaa jo parikymmentä vuotta ennen kuin se puhkesi Kiinassa. Sitten Kolehmainen jatkaa samalla linjalla kuin ennenkin:

Kolehmaisen mukaan lasten ja nuorten tilanne ei ole pelkin poliisivoimin ratkottavissa. Hän itse uskoo vahvasti ennaltaestävään työhön, johon tarvitaan koko ketjua.

– Tarkoitan tällä sitä, että kodin, koulun, poliisin, järjestöjen, sosiaali- ja terveyspuolen, tuomioistuinlaitoksen ja rikosseuraamusviraston pitäisi toimia mahdollisimman tehokkaasti lasten ja nuorten parhaaksi.

Eli lisää puhetta, lisää analysointia ja lisää ymmärtämistä. Eli viesti siitä, että jatkakaa samalla linjalla kuin ennenkin. Me emme tee teille mitään. Huomattavaa muuten on että Kolehmainen mainitsi sosiaalipuolen mutta ei siihen kuuluvaa lastensuojelua. Todennäköisesti poliisissakin tiedetään että lakimiesten toimesta täysin hampaattomaksi riisuttu lastensuojelu ei pysty tekemään asialle yhtään mitään. Kuin korkeintaan peittämään tilannetta, minkä Kolehmainenkin toteaa:

Kolehmaisen mukaan yksi merkittävä tekijä on viranomaisten tiedonvaihtoon liittyvien ongelmien korjaaminen. Hän muistuttaa, että lastensuojelulaki edellyttää viranomaisilta aina parasta mahdollista lapsen edun mukaista toimintaa.

– Joskus tietojen vaihtoon liittyvät lainsäädännölliset esteet estävät tämän tehokkaan lapsen asian parhaalla tavalla hoitamisen, hän toteaa.

Ja tässä hän on oikeassa. Otetaanpa toinen uutinen Länsiväylästä. Otsikko kertoo paljon:

Poliisi: Jo 14-vuotiaat pyörittävät Espoossa huumekauppaa – "He ottavat taskusta pussin, jossa on tuhansia euroja, ja sanovat, että tässä on syy".

Uutinen jatkuu:

Väänäsen mukaan osaa nuorista houkuttaa nyt katujengi-ilmiö, johon liittyy rikollisen elämän ihannointi, uhkailut, ryöstöt, solvaukset, alistaminen sekä huumausaineiden käyttö ja myynti.

Luonnollisesti tässäkään uutisessa ei saa sanoa että ongelma ei välttämättä puhu suomea mutta jotkut mediat osaavat sanoa asian hienosti kiertäen:

Ryöstöillä ja huumekaupalla hankitaan statussymboleita, kuten 400–1 000 euron vöitä ja 3 500 euron takkeja, ja varallisuus tuodaan esiin näkyvästi, Väänänen kertoi.

Ja jopa valtamedia on uutisoinut – sinänsä suorastaan ihannoiden – kuinka nimenomaan etnisesti edistykselliset tykkäävät koreilla kalliilla vaatteilla. Uutinen kertoo myös ikävän faktan eli ”Huumausainekauppa on siirtynyt kadulta nettiin.” Ja se pitää paikkansa. Erilaisilla älypuhelinsovelluksilla huumekauppa käy yhtä jouhevasti kuin Foodora kuljettaa sapuskaa asiakkaille. Älypuhelin on huumekauppiaalle suoranainen taivaan lahja.

Itse olen sen verran kyyninen että jos joku haluaa narkata itsensä hengiltä niin tehköön sen. Mutta huumeitten käyttäjät ovat vaarallisia erityisesti muille kuin itselleen. Lisää huumeita tietää lisää väkivaltaa ja molempia tässä lintukodossa on luvassa jatkossakin. Aina kasvavissa määrin.

Ja tähän juttuun sopii kuvaksi muutaman vuoden vanha otos siitä kun eräs suomalainen naispoliisi leikkii gangstaa etnisesti edistyksellisten nuorisorikollisten kanssa:

Herättääkö luottamusta?


24 kommenttia:

Kaarlo Markkanen kirjoitti...

Tuo "koronan syyttäminen" on kyllä todella epätoivoista

Anonyymi kirjoitti...

Poliitikoille tämä tuli tietenkin suurena yllätyksenä. Ei tullutkaan noopelisteja, tuli rikollisia. Näin käy usein kun päättäjät elävät utopioissa ja utopioita on nykyisin liikkeelä enemmän kuin koskaan. Ollaan tilanteessa jossa mikään puhe ei enää auta. Ei niin hukkaan heitetyt rahat. Kotiuttaminen on ainoa toimiva vaihtoehto ja siihen liitetty perheen yhdistäminen. Kohdemaa arvotaan etnisen ryhmän mukaan. Ja rahtikoneella, tulee halvemmaksi. Rikoksista pitää rangaista, ei palkita.

Anonyymi kirjoitti...

Kolehmainen uskoo ennaltaestävään työhön. No joo, miksi sitten ei tee sitä työtä, eli rajat kiinni matuloisilta ja tänne tulleille postimerkki perseeseen. Palautus sinne isiensä maille jossa nyt käyvät lomailemassa. Ja josta paettiin kurpisavankkureilla sotaa ja kauhua.
Ehkä, sanon että ehkä, tämä muuttuisi jos suomalaiset osaisivat ännestää oikein, heti siinä aprillipäivän jälkeen.
Turhaa taitaa olla toivo, kas kun "kuukkelikin" on ihan vaalijohtajan suulla ilmoittanut, että disinformaatiota suitsitaan. Liittyneekö siihen, että Persujen Suomenuutiset avautuu aika usein takellellen? Tänäänkin, kun oli uutena, että saksassa syriaano raiskasi sisarensa.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kaarlo Markkaselle, Anolle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Kaarlo: Jep. Todella epätoivoista. Kun ei muutakaan enää keksitä.

Ano: Luulen, ettei tullut edes yllätyksenä. Utopiaa oli vain pakko noudattaa. Ainoa keino saada asiat paremmiksi on taikaseinän lopettaminen ja maasta karkoittaminen.

Huru-ukko: Olet täysin oikeassa. Ei ole mitään ennaltaestävää työtä. Olisi vain maastapoistavaa työtä. Mutta sitähän eivät utopistit salli ja ne samat utopistit todennäköisesti äänestetään valtaan seuraavissakin vaaleissa. Kuukkelista kirjoitti Vasarahammer hyvin ihan tuoreeltaan.

https://vasarahammer.blogspot.com/2023/02/google-manipuloi-suomen-vaaleja.html

KKi kirjoitti...

Ellei nämä olisi niin kovin ikäviä, näissä olisi ainesta kummeli käsikirjoitukseen.
Alakuvan poli-isi täti on kuin suoraan kummelista. Pimu pärjäisi varmaan ihan hyvin siinä Putous pelleilyssä.
Toki kentällä on varmasti oikeitakin poliiseja joita poli-isi puuha ottanee pattiin.

@Huru-ukko:
"
Tänäänkin, kun oli uutena, että saksassa syriaano raiskasi sisarensa.
"
Tuohan nyt ei varsinaisesti ole uutinen. Ei ole uutinen kun ähläm raiskaa.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Viranomaistahon suhtautuminen kulttuurisen rikollisuuden räjähdysmäisestä kasvusta kertoviin tilastoihin antaa aika lohduttoman todistuksen siitä, että oma yhteiskuntamme on sulkenut silmänsä siltä mitä todellisuudessa oikeasti tapahtuu ja keskittyy nyt kunnon totalitarismin tavoin pitämään kaikin voimin kiinni Suuresta Yhteisestä Valheesta.

Tuo blogitekstin sanoman tiivistävä kuva kertoo kaiken. Myös sen, miten vahvasti sukupuolittunutta Suuren Yhteisen Valheen toistelu on. Totalitarismiin taannutaan enemmän huxleylaisissa hupitunnelmissa kuin orwellilaisen pakkovallan kautta -- vaikka yhteiskuntatodellisuus väkivaltaistuu ja väkivalta raaistuu, kaikki hukutetaan poliittisesti korrekteihin somapuheisiin.

Tämä oman järjestelmämme pinnanalainen taantuminen Suurta Yhteistä Valhetta toistelevaksi totalitarismiksi on tästä monikulttuurisuudesta se seuraus, jolla tulee olemaan kaikkein ikävimmät seuraukset. Kun todellisuutta kuvaavia tilastoja saa vallitsevassa tunnustuksellisessa Valheessa tulkita enää vain yhden ideologia silmälasit päässään, Valhe tarvitsee tuekseen aina uusia Valheita, ja lopulta ollaan tilanteessa, jossa kukaan ei enää oikeasti usko mitään mitä ideologioihinsa käperyvät valtapoliitikot ja viranomaistaho naamat vakavina toistelevat -- mutta kansalaisajattelu on jo täynnä ammottavia valkoisia tabuaukkoja, eikä mitään järjestynyttä vastarintaa enää synny.

Se on sitten se yhden ideologian totalitarismi. Esimerkki sellaisesta on nyt hyvin nähtävillä itänaapurissa, jossa narsistinen Johtaja on vakiinnuttanut valtapiirinsä, joka omaan harhaiseen ideologiaansa käpertyneenä on täydellisen kyvytön esittämään kritiikkiä, ja kansalaiset ovat oppineet sulkemaan silmänsä ja korvansa ja katsomaan poispäin aina kun tapahtuu jotain mikä kertoo ikävää kieltä siitä miten eksyksissä jo ollaan.

Sellainen totalitarismi omasta valtakunnastamme on nyt tulossa. Itse en näe, että missään olisi sitä vastavoimaa, joka voisi estää totaalisen taantumisen tunnustuksellisten totuuksien asteelle.

Hannah Arendt puhui "pahuuden banalisoitumisesta". Se on hieman harhaanjohtava ilmaisus, mutta arendtilainen ajattelu on tietysti hyvä yritys kuvata sitä miten totalitarismiin taantumisessa ei kenelläkään ole mitään tietoisen pahuuden motiivia. Totalitarismeissa ei ole pahoja ihmisiä, vaan kaikki ovat nimenomaan hyviä ihmisiä. Totalitarismissa ei edes sillä opillisella ideologialla, jonka nimissä se toteutuu, ole ratkaisevaa merkitystä. Tunnustuksellisuus on taantumisen tuote -- olipa oppi minkä niminen tahansa, totalitarismissa on vain Oikeassa Olijoita.

Nyt me sitten taannumme totalitarismiin "ihmisarvo- ja -oikeusideologioiden" aatekulisseissa.

Anonyymi kirjoitti...

Kolehmainen ... "itse uskoo vahvasti ennaltaestävään työhön, johon tarvitaan koko ketjua."

Kun varsin suuri osa nuorista huumekauppiaista on muutamista maista kotoisin olevia maahanmuuttajia tai heidän jälkeläisiään, kävisikö yhtenä ennaltaestävän työn keinona sekin, että niistä maista kotoisin olevia ei päästettäisi Suomeen? Tai jos se on hänen mielestään liian radikaali ja muista syistä sopimaton toimenpide, kävisikö edes, että missään tapauksessa heitä ei ainakaan määrätietoisesti houkutella tulemaan?

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Jumalauta tuota polliisia, kui helkkarissa voi olla noin syvällä! Noniin, mutta kun hällä ilmeisesti on luottamus vaalien tulokseen jo ennalta ja tulevan hallituspaskan entistä runsaampi paskan kylvö tiedossa, niin mikäs on laukoessa noita aivopierujansa. Kiitos, Ykä, kun paljastit; kiusa se on kolehmaisille pienikin kiusa!

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...Luinpa tuollaisesta hullutuksesta Iltapaskasta:
"Helmikuussa vietetään perinteisesti mustan historian kuukautta Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Sen tarkoituksena on kunnioittaa afroamerikkalaisten saavutuksia ja muistaa heidän kohtaamaansa syrjintää.

Miamissa sijaitseva päiväkoti on jättänyt historian tutkimisen sikseen ja päätti juhlistaa mustan historian kuukautta maalaamalla lasten kasvot mustiksi. Eräs vanhemmista lähetti lapsista kuvan Courtney Politikselle, jonka lapset ovat myös päiväkodissa.

– Hyvää mustan historian kuukautta! hän toivotti iloisesti.

Politis on itse musta. Hän järkyttyi nähdessään kuvat.

– Lasten oikeuksia on loukattu, ja he eivät edes tiedä sitä, hän sanoo CNN:n haastattelussa.

Hän lähetti välittömästi viestin päiväkodin johdolle ja kertoi, että teko oli rasistinen. He eivät heti ymmärtäneet ongelmaa. Myöhemmin vanhemmille lähetettiin anteeksipyyntö.

Blackface on osa rasistista teatteriperinnettä, jossa valkoisten näyttelijöiden kasvot maalattiin mustiksi stereotyyppisillä ja loukkaavilla tavoilla. Blackfacea on jo pitkään pidetty epäkunnioittavana tekona, ja se on aiheuttanut kohuja myös Suomessa.

Tarkoitus on siis kunnioittaa murjaanien "saavutuksia"... ONHAN NIITÄ!

Anonyymi kirjoitti...

Edelleen syypäänä tuntuu olevan Korona. Kuinkahan pitkään viranomaiset kehtaavat käyttää tuota Koronaa syypäänä.
Kuinkahan pitkälle/pahaksi tilanteen annetaan kehittyä, ennenkuin asia oikeasti tunnustetaan.

Olisi mielenkiintoista saada vertailuaineistoa siitä, kuinka paljon tuo Korona on lisännyt rikollisuutta entisissä Itä-Euroopan maissa. Esim. Virossa, Latviassa, liettuassa. Puolassa, Unkorissa tai vaikkapa Tsekissä.

-Luca

Anonyymi kirjoitti...

Aika erikoista, että ennaltaehkäisevän työn suorittajina mainitaan tuomioistuin ja rikosseuraamusvirasto. Poliisitkin on kastroitu "sen lauluja laulat, jonka leipää syöt" -meiningillä, ministerirouvan pelko saa puntit tutisemaan ja liian pitkälle viety yksityisyyden suoja tuhoaa loputkin vaikutusmahdollisuudet. Odotetaan nyt vaan sitten kiltisti, ei tehdä mitään ja ihmetellään muutaman vuoden päästä kun tilanne riistätyy kokonaan hallinnasta, että miten tässä nyt näin kävi?

Rouva Ano

Qroquius Kad kirjoitti...

Karkottaa pitäisi.
Vaan mitenkäs karkotat kun tytöt ovat päästäneet paskavarpaat maahan ilman henkilöpapereita hyväksyen paskaläjän antaman keksityn nimen, myöntäneet sille oleskeluluvan ja pikavauhtia kansalaisuuden?
Ei mikään maa ota vastaan jotakuta, jonka väitetään olevan maan kansalainen vailla mitään todistetta.

Sinänsä ymmärrettävää, että monet luulevat Suomen voivan tuosta vaan pakata paskavarpaat rahtikoneisiin ja lennättää ne jonnekin, jättää lentokentälle ja palata takaisin seuraamuksitta.
Niinhän Suomeenkin voi tulla.

Ei tajuta Suomen olevan yksi todella harvoista maista, joihin voi lonnia tuolla tavalla ja jäädä loisimaan.
Suurimmassa osassa maailmaa tuollaiset maahantunkeilut pysäytetään rajalle.
Asialle ei teoriassakaan voi mitään niin kauan, kun kansa vielä luulee päättäjien olevan itseään tyhmempiä kun tällaista tekevät.
Eivät ne ole tyhmiä.
Ne ovat saatanan pahoja.
Niin kauan kuin tätä ei tajuta, ei tilanteelle voi mitään.

Suomen kansa on tosiaan poliittisesti vähälahjaista, sanoi Paasikivi päiväkirjalleen 7.6.1946.

Joppos123 kirjoitti...

Tuossa eilen lukaisin, että matuvirta Eurooppaan on palannut koronaa edeltävälle tasolle. Kyllä sieltä niitä notkujia on tulossa perkeleesti lisää myös pohjolan perukoille. Onhan meillä koko Euroopan anteliain elatusautomaatti.
Valtiontalous on kaatumassa mutta rahaa kuulemma on.
Huomenna joutuu palaamaan takaisin sohjolaan, vaimon pitää mennä duuniin.
Ei suostunut kun ehdotin notta mitäs jos meikä palailisi vasta joskus juhannuksen korvilla, ihme nainen.

KKi kirjoitti...

Niijuu, toi Kuukkeli, se on Lapin tyhmin lintu ja lisäksi se on media. Kaupallinen media vieläpä. Kaupallinen media joka julkaiseen sen lauluja joka lauluista maksaa.

Melkoisen naivia jos joku on pitänyt näitä kuukkeleita sun muita netin ihmeitä jonakin hyväntekeväisyytenä. Nykyään ei taida olla olemassakaan sellaista asiaa kuin puolueeton puhdas tiedonvälitys.

Jokaisella uutisella on jokin tarkoitus jonka on tarkoitus hyödyttää jotakuta jotenkin. Yleensä perinteisesti kyseessä on raha. Näin vaalien alla varmasti politiikkakin. No, kuukkelin tapauksessa politiikkakin on busines.

Anonyymi kirjoitti...

KKi:n vastauksesta tuli mieleeni se mitä ajattelin proffan postauksen monenkin kommentin kohdalla. Follow the money eli seuraa rahaa. Sama sopii myös tähän. Seuraa rahaa. Kyllä se sylttytehdas sieltä löytyy.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Kolehmaiselle hame päälle. Voisi edes vähän yrittää laittaa hanttiin sisäministerittäreille.

Statussymboleja kunniakansalaisilla on myös uudenkarheat urheiluautot.

Seppo kirjoitti mainion kommentin.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, KKi:lle, Seppo Oikkoselle, Ano2:lle, Terho Hämeenkorvelle, Lucalle, Rouva Anolle, Qroquius Kadille, Unknownille, Huru-ukolle ja Tapsalle vaan & kiitos jälleen hyvistä kommenteistanne ja lisäyksistä.

Joppos123 kirjoitti...

Vaalit saattavat jonkin verran hidastaa tulevaa afrigaanovyöryä. Niitä meinaan porteilla löytyy.
Jos vihervasemmistohallitus saa jatkoa niin heitänpä ihan hatusta, että saamme ainakin 100000 uutta kädellistä rikastuttamaan Suomen rikos- ja seksuaalikulttuuria. Värinää.
On maita joissa ongelma tiedetään mutta meillä sitä rakennetaan ihan tarkoituksella.
Nykyinen politiikka kertoo, että meille halutaan väkivaltaisia katujengejä ja mieluiten matujen toimesta. Mitään ei ole tehty sen eteen ,että ne estettäisiin. Eikä tehdä.
Ihme "nillinnällin,annaku kun halaan" projekteja pystytellään ja matut nauravat vatsat kippuralla.
Joppos123 palaa huomenna härmään.
Ot. Älkää ikinä ostako Nigarualaista sikaaria. On kuin polttaisi puupöydän jalkaa. Pysykää Kuubalaissa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Valitettavasti ennustuksesi todennäköisesti toteutuu. Sikarivinkki välitetty. Itse olen enempi paperossimiehiä.

Anonyymi kirjoitti...

Aamun Hesarissa olikin juttu, jossa erityisopettaja kertoi turpaan saamisistaan. Hänen luokallaan ei ollut yhtään kantista.
Valtsu

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Valtsu. Joo, Professorihan teki asiasta tuoreeltaan postauksen:

http://professorinajatuksia.blogspot.com/2023/02/pesapallomailalla-hampaisiin.html

Kertoo siitä alennustilasta jossa monikultturismin edessä ollaan.

Anonyymi kirjoitti...

Jos korona on syyllinen, olisiko sittenkin tehty jotain väärin, esim. koronasuluissa? Jos tulijoiden heikko taloudellinen asema on syyllinen, eikö silloin pitäisi poistaa ensin epätasa-arvo ja epäoikeudenmukaisuus ennen heidän vastaanottamistaan eikä lisätä onnetonta väkeä? Jos suomalaiset ovat rasisteja, eikö silloin kannattaisi olla kutsumatta väkeä rasisteerauksen kohteeksi? Siis, miksi poliitikot ovat tuottaneet maahamme tällaisen onnettomuuden kehän, vaikka he kertovat olevansa maan parhaimmistoa ja älyn huippua? Vai onko se niin, että todellakin on näin: Voi poikani, kunpa tietäisit kuinka vähällä älyllä valtakuntaa hallitaan. Ja vielä tämä. Maamme on niin köyhä resursseiltaan, varsinkin luonnonvarojen ulkomaille lahjoittamisen myötä, että Suomen rikkaiden kilpailukykyinen itsensä edustaminen maailman rikkaiden rinnalla vaatii köyhempien kurjistamista. Tännekö lisää väkeä kilpailemaan köyhyydestä? Tai rikastumaan rikoksilla? Kun banaanien ja muiden etelän herkkujen tuonti maahamme loppuu silloin, kun tuotantomaiden oma väki syö satonsa, miten meidän käy? Syömmekö tällaisessa pakotetussa luottamuksessa toisemme?

Anonyymi kirjoitti...

Pt media on kirjoittanut ongelmista ruotsin suunnalta, miten ovat asiat. Vuodesta 2015 alkaen kaikki nämä pt median osuvat raportit ovat olleet oikeassa. Siis aivan kaikki. Kyseessä harrastelijat. Sen sijaan verorahoitteinen yle, jonka pitäisi uutisoida neutraalisti, on täysin mätä. Ideologinen. Esim kaikki mitä eräistä insinööri maista tulevat tekevät, ovat pohjanmaalaisia, turkulaisia, helsinkiläisiä, hämeenlinnalaisia, tamperelaisia. Eivät ne ole. Tämä ärsyttää suuresti. Se luultavasti onkin tarkoitus. Kun ne tekevät suuria rikoksia, en jaksa käsittää tätä valtamedian peittelyä. Eikö tämä jo ole Pilkulla yhteiskunnan rauhanjärkyttämistä?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Niin. Valtakuntaa hallitaan vähällä älyllä mutta suurella uskolla utopiaan.

Ano2: Kyllä. PT-media on tärkeämpi tiedonlähde kuin valtamedia kokonaisuudessaan. Valtamedian peittelyyn liittyy olennaisena osana omien kasvojen suojeleminen. Vaikka keinona olisi puhdas valhe ja propaganda.