maanantai 27. helmikuuta 2023

KYYKYTYSPANEELI JYRÄÄ

Sehän ei sinänsä ole vaarallista että joku ihminen puhuu levottomia. Eikä edes se, että useampikin ihminen. Se puolestaan on vaarallista että näitä levottomia puhuvat otetaan nykyisessä Suomessa vakavasti ja heidän levottomia puheita pannaan toteen. Seurauksista välittämättä.

Yksi näitä koskemattoman asemaan nostetuista erittäin levottomia puhuvista on Suomen ilmastopaneeli jonka pääagitaattori Markku Ollikainen vaati jälleen lisää talouselämämme kyykytystä ilmastouskonnon nimissä. Kohteena tällä kertaa puun poltto jota pitäisi alkaa verottaa. Helsingin Pravda uutisoi:

Puunpoltolle ilmastopaneeli esittää erityistä veroa. Se asetettaisiin puupohjaisen biomassan ensisijaisesta poltosta vapautuvalle hiilidioksidille suurille polttolaitoksille, joiden teho on 20 megawattia tai sitä suurempi.

Koska elämme maassa jossa levottomia ilmaston – tai minkä tahansa tiedostavan muodin – nimissä puhuminen on pyhää epistolaa niin epäilemättä tuokin vaatimus menee läpi. Josta seuraa kysymys, että kun tuokin menee läpi, niin mitä seuraavaksi? Eihän se tuohon jää. Seuraavaksi veron piiriin tulevat aina pienemmät yksiköt ja lopulta kotitaloudet. Jos ei kukaan pane hanttiin ja kuka panee? Ilmastokyykyttäjät käyttävät aikanaan bolshevikkien kehittämää hyvää oppinuoraa:

”Vaadi mahdottomia. Kun saat sen, vaadi lisää”.

Pravdan uutinen muistuttaa tietysti myös turpeesta:

Kehitystä voidaan jouduttaa turpeen energiakäytön alasajolla vuoteen 2030 mennessä poistamalla kaikki turpeen veroedut.

Ja näistä kaikista tällainen vähemmän koulutettu ja reaalimaailmassa elävä esittää kysymyksiä ja vastauksia.

Kysymys: Mitä meillä Suomessa on omasta takaa yllin kyllin?

Vastaus: Puuta ja turvetta.

Kysymys: Mikä on ilmastokyykyttäjien mielestä Herrasta Perkeleestä?

Vastaus: Puu ja turve.

Tulee muistuttaa että Suomi on edelleenkin biodiversiteetiltään plussan puolella. Ihan siellä maailman kärjessä. Mutta niitä tilastoja ilmastokyykyttäjät eivät katso, vaan vaativat että Suomen hiilijalanjälki täytyy tiputtaa jonkun kehitysmaan tasalle. Siinä tosin tippuu kehitysmaan tasalle paljon muutakin.

Täällä hotellin respassa tuumitaan että noita ilmastokyykyttäjiä on kolmenlaisia:

1. Aidot ilmastohysteerikot joiden mielestä vain ja ainoastaan Suomen elinkeinoelämän täydellinen tuhoaminen pelastaa maailman. Ja ruokkiihan se tietysti heidän tiedostavaa egoaan.

2. Ne hallituksessa ja poliittisessa koneistossa olevat ihmisoletetut jotka tietävät että kyseinen ilmastohysteria on Suomessa täysin tarpeetonta ja vahingollista mutta johon vedoten voidaan aina vain lisätä verotusta että voitaisiin edelleenkin pitää yllä äärimmilleen lihotettua julkista sektoria ja maahanmuuttoteollista koneistoa.

3. Ansiotonta arvonnousua nauttivat tyypit jotka nauraa kätkättelevät itsekseen että tämäkin vaatimus meni läpi. Vaadi mahdottomia. Kun saat sen, vaadi lisää. Kyykytyspaneelin pääagitaattori Ollikainen kuuluu todennäköisesti tähän kategoriaan.

Mutta yhteistä heillä kaikilla on se, että heitä vastaan ei ole tarpeeksi vastaanpanijoita. Siksi he onnistuvat.

Muistutetaan vielä muuten Helsingin Pravdan otsikosta:

Puunpolttoa halutaan alkaa verottaa – Näillä keinoilla Suomi saattaisi saavuttaa ilmastotavoitteet.

Alleviivaus oma.


41 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuskin nämä ilmstohysteerikot mieltään muuttavat vaikka ympärillä kuolisi ihmisiä nälkään. Vasta sitten kun omaan turpaan ei enää löydy suurusta saattavat herätä reaalimaailmaan, mutta onko sitä enää silloin on toinen juttu.

Anonyymi kirjoitti...

Suomi taitaa olla korkean koulutuksen myötä kohta täynnä oman pesän likaajia ja masokisteja. Kun media marssittaa yksipuolisesti esiin näitä yhden totuuden apostoleita, pelkkä professori-sana aiheuttaa monissa sellaista kunnioitusta, että oma aivotoiminta napsahtaa pois päältä välittömästi. No, jos alaikäinen teinityttö Ruotsista pystyy saamaan aikaan samanlaista hysteriaa ja maailmanlopun pelkoa, niin mitähän siitäkin pitäisi ajatella? Kalliit on ainakin laulujen lunnaat.

Rouva Ano

KKi kirjoitti...

Jaa'a mitenkähän se klapien ja pienhiukkasten tilanne nykyään. Kuinkas vaarallisia ne kynttilät on nykyään?

Onhan noita epistolan julistajia. Motiivinahan näillä on saada itsensä kuuluviin ja vakuuttaa tarpeettomuuteensa tarpeelliseksi. Eli tilipussin turvaaminen.

Aikanaan kansa kyrpiintyy näihin ollikaisiin sun muihin tutkiskelijoihin, toivottavasti, ehkä. Ellei niin kansa jatkaa femokraattien ja muiden kansan, erityisesti keskiluokan köyhdyttämiseen sitoutuneiden äänestämistä.

Ja se ilmasto, saattaapi muuttua taikka saattaapi olla muuttumatta. Mutta aivan varmasti asialle ei ihminen, ainakaaan enää, mahda yhtikäs mitään.
Nämä "ilmastotoimet" on vähän kuin perseen pyyhhkimistä kun löysä paska valuu lahkeesta.

Olikohan muuten eräs vihreydestä eheytynyt joka totesi, että koko ilmastohässäkkä on pipertäjien politiikan aiheuttama.
Jos nimittäin aikoinaan ydinvoimaa olisi rakennettu niin että piisaa, koko ilmasto hässäkkää ei olisi tullutkaan
.

Olavi Koskela kirjoitti...

Pikkasen se tympäsee, kun YLEn tapana on hakea ilmastoon ja erityisesti nk hiilineutraaliuteen liittyvien asioiden asiantuntijaksi aina tuo Ollikainen - ja vain hänet. Koskaan ei koskaan saada kuulla toisenlaista näkemystä noista asioista. Periaatteessa YLEn tehtävä olisi kai jakaa puolueetonta ja tasapuolista tietoa, mutta ainakaan näissä asioissa se ei toteudu. Epäilys jää tietysti ilmaan, että missä muissa asioissa YLE valehtelee tai johtaa harhaan. Tai ehkä vain uskoo ja välittää sinisilmäisesti sen, mitä suuret asiantuntijat armollisesti ilmoittavat. Ilmastopaneelista: "Suomen ilmastopaneeli on tieteellinen, riippumaton asiantuntijaelin, jonka perustamisesta on säädetty Suomen ilmastolain 16 §:ssä ja jonka tehtävänä on ilmastopolitiikan suunnittelun ja sitä koskevan päätöksenteon tukeminen." (Wikipedia). Koreita puheita!

Anonyymi kirjoitti...

Entäs sitten, kun vihreitten ilmastotavoitteet on saavutettu? Suomalaiset ovat köyhtyneet ja luonnonvarat on pakko myydä ulkomaille. Sitten vaikkapa pieni ydinonnettommuus ja vihreät ajavatkin turpeen ja puun käyttöä korrektiksi ratkaisuksi.

Kaarlo Markkanen kirjoitti...

Polttettava puu on ilmaisesti metsäteollisuuden sivuvirjoja. Professorin ajatuksia blogissa käsiteltiin samaa aihetta. Mikähän muuten olisi ilmastohysteerikoille sopiva enertiantuotantotapa?

KLS kirjoitti...

Entä jos puu jää maahan lahoamaan? Pitäisikö siitä silloinkin maksaa veroa hiilidioksidipäästöjen vuoksi? Lahoaminenhan on eräänlaista hidasta palamista, joten silloinkin siitä syntyy hiilidioksidia, tosin hitaammin kuin poltettaessa (paitsi jos se on esimerkiksi suolla, jolloin suuri osa puun sisältämästä hiilestä jää turpeeseen).
Ja vapautuu lahoavasta puusta tiettävästi lämpöäkin, yhtä paljon kuin jos se poltettaisiin, joskin sitä on vaikea huomata eikä sitä hevin voi käyttää hyödyksi, sillä se ehtii hajaantua laajalle ympäristöön.

Anonyymi kirjoitti...

Kyl mie oon ihan puulla päähän lyöty. Nykyinen hallitus yrittää kovasti olla niin moderni, mutta on viemässsä suomalaisia asumaan maakuoppiin, jossa ei saa edes puuta polttaa. Voi käydä kylmät niin sanotusti.

No, jospa siellä äänestyskopeissa oltaisiin viisastuttu.

Tapsa vaan

KLS kirjoitti...

"Professorin ajatuksia" -palstalla esitetään tätä ehdotettua veroa vastaan vielä tällainenkin näkökohta:

"Eikä etenkään siksi, että käytännössä lähes kaikki Suomessa poltettava puu on - HS:n jutussa olleen kuvan mukaisesti - peräisin metsäteollisuuden sivuvirroista: harvennushakkuista, muuten käyttämättä jääneistä latvuksista sekä puunjalostustehtaiden jalostusprosessien muuten käyttämättä jäävistä fraktioista.

Ellei niitä käytettäisi energiaksi, tulisi niistä jätettä, joka pitäisi käsitellä tavalla tai toisella. Ja joka - joka tapauksessa - lahoaisi sitä kautta ilmakehän hiilidioksidiksi."

Anonyymi kirjoitti...

Eli selvällä suomen kielellä. Vihreät vihaavat kanta suomalaisia miehiä/naisia, joilla on ns järki päässä, sekä ovat isänmaallisia. Kaikki mitä virheet ovat vaatineet/ajaneet, tähtää vain ja ainoastaan yhteiskunnan ns normien romuttamiseen. Esim lapsiperheet, joissa on isä ja äiti. Tai vaikkapa lahjakkaiden suomalaisten lasten pakottaminen samalle luokalle, missä on lukutaidottomia jne olevia väkivaltaisia oikeauskoisia. Ja tuo virheiden tavoite tuulimyllyjen 12 kertaistaminen. Jlauta. Luonto matalaksi! Täältä tulee vihreät!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Seppo Oikkoselle, Ano1:lle, Rouva Anolle, KKi:lle, A T Lehtniemelle, kt:lle, Olavi Koskelalle, Ano2:lle, Kaarlo Markkaselle, KLS:lle, Tapsalle vaan ja Ano3:lle & kiitos hyvistä kommenteistanne ja lisäyksistänne. Voi tosiaan tiivistää, että Suomessa on vallalla maailmanlopun uskonto jonka tavoitteena on tuhota koko Suomen elinkeinoelämä. Ja Professori kirjoitti omassa blogissaan tästä myös erittäin hyvän postauksen.

-TR- kirjoitti...

Vihreät todellakin ovat eräänlainen viides kolonna. Heidän valtava suosio varsinkin kaupungeissa ei lakkaa ihmetyttämästä.

Kuitenkin, energiakriisin myötä vaikuttaa että heidän vetovoima on hiipumassa. Maailman pelastaminen on hyvien ja yltäkylläisten aikojen hommaa.

Anonyymi kirjoitti...

On se helevetin hyvä, noin omalta kannaltani, etten enää ole tukihommissa. Olisi niin kova kiusaus ottaa mutka matkaan, kun tulisi ministeriöön asiaa. hutisalo on nähdäkseni vaarallinen, kusipäinen hullu. Pari 9 mm reikää päähän olisi niin kovin tyydyttävää tehdä. Kuulemma puun poltto pitää verolle saada, ainespuuta ei saa polttaa.

Juu, onhan se synti visakoivua hakkeeksi ajaa tai takkapuiksi. Vieläkin sukulaismiestä xituttaa, kun muistaa minun kertoneen saunan lämmityksensä hinnan. Kaatoi pihaltaan koivun ja lämmitti saunaa. Visakoivulla. Mahoganylla se maksoi satasia kilo, siis KILO. Muutama järeä tukki olisi kustantanut uuden saunan ja etelänmatkan. Tyhmästä päästä ...

On kuulemma synti ja rikos käyttää paperipuuta lämmitykseen, teollisuus tarvitsee raaka-ainetta. No, italiassa tehdään paperia kaislasta ja oljesta, tästä paperista sitten tehdään aaltopahvia mm. laattalaatikoihin. Tämä paljastui ammoin 80-luvulla kun avauduin aiheesta ”makaroonien paskat, paskapaperista tehdyt laatta- lootat” yhdelle paperialan ammattilaiselle. Siis jos roskat on teollisuuden raaka-ainetta niin ihan minkä vaan poltto on ”tärkeän raaka-aineen” polttoa.

Jos metsää ei harvenna, ei se järeydy ikinä*. Tiheä rääseikkö ei tuota kunnon tarvepuuta mihinkään käyttöön. Eikä se harvennuspuu käy hyvin kuin sekahaloksi tai hakkeeksi, polttoon siis.

Turvetta tarvitaan välttämättä ilmaston muutoksen torjuntaan, puuntaimet kun kasvatetaan turpeessa. Kasvuturvetta tarvitaan myös savimaiden viljelyssä – mistäs luulette rutaläpien maisemaan ilmestyneen ja miksi. Kuiviketurve on paljonkin olkea etevämpi kuivike ja välttämätön kotieläintuotannon tarvike. Polttoturve on taas välttämätön tukipolttoaine puun polttoon.

*Siis ihmisen aikanäkemyksen mukaan. Sitä ei lasketa, että kyllä siellä on pari järeää, tiheäsyistä runkoa hehtaarilla 500 vuoden päästä.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Minulla on muhinut jo pitempään bisnesidea: Tuontifirma. Uusiutuvaa polttoturvetta Ruotsista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys TR:lle, Pyssymiehelle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

TR: Juuri sitä ne ovat. Tosin tajuamattaan, sillä eiväthän ne tajua mitä ne ovat saamassa aikaiseksi. Ne uskovat että sähkö virtaa töpselistä niin kuin aina ennenkin ja ne voivat olla mukavissa verorahoitteisissa toimistohommissa täältä ikuisuuteen. Minä en oikeastaan ihmettele niiden suosiota kaupungeissa. Vähän syrjemmillä asuvilla kun on sitä elämän realismia.

Pyssymies: Hyviä huomioita mutta jätetään nuo ampumisfantasiat pois. Kas kun tätä blogia seuraavat myös viranomaiset. Jos muuten haluaa nähdä sitä epätoivoryteikköä niin sitä löytyy nimenomaan valtion mailta. Täysin hoitamatonta ja umpeen kasvanutta.

Ano: Joo, kas kun Ruotsissa turve on uusiutuvaa ja Suomessa ei. Mikähän ihmeen lajikeraja siinä Tornionjoessa on?

Anonyymi kirjoitti...

Sanovat minua ilmastonmuutos denialistiksi vaikka en kiellä ilmastonmuutosta. Päinvastoin sanon että, jo kesästä talveen meillä on aika suuri ilmastonmuutos. Pitkässä juoksussa ilmastonmuutos voi olla suurikin. Sen kiellän että ihminen pystyisi maapallon ilmastoa säätämään ja siksi olen denialisti. Ne eivät sitten ole jotka siihen uskovat.

Sitäkin epäilen, että meitä oikein rankasti verottamalla ja heittämällä rahat kankkulan kaivoon maapallon ilmasto muuttuisi. Ei se meidän veroista mitään välitä. Luontoäiti elää omaan elämäänsä ja se joka siihen parhaiten sopeutuu tulee pärjäämään. Siksi meidän pitäisi ottaa huomioon ilmasto rakentamisessa infrassa ruoan tuotannossa ynnä muussa. Nyt hukataan aikaa ja rahaa perustamalla ilmastopaneleita ja jauhamalla pashaa. Tuollaiset panelit voi potkaista kuuhun.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Totta joo. Ilmastohan on aina muuttunut. Sinänsä en halua, että ilmakehä lyödään täyteen paskaa mutta sen asian vähentämisessä Suomi on totaalisen väärä osoite. Mutta suomalaiset hysteerikot voivat kyykyttää vain suomalaisia. Ja senhän ne tekevät.

Qroquius Kad: Hyviä huomioita joihin ei ole paljon lisättävää. Muuta kuin sitä lisäkeskisormea eli ilmastokokouksiin lennellään yksityisillä suihkukoneilla.

Anonyymi kirjoitti...

Tuon Ollikaisen järjenjuoksua täytyy ihmetellä. Ei kai hän oikeasti ole tietämätön Suomen päästöjen määrästä suhteessa suuriin päästäjiin kuten vaikkapa Kiinaan. Ei kai hän oikeasti usko siihen, että jos meidän lapsellisista lapsellisimmat hallitukseen päässeet tyttömme päättävät, että Suomen on oltava hiilineutraali vuonna 2035, sillä olisi todellisuudessa jotain merkitystä millekään mitä ilmastossa globaalisti tapahtuu. Jos siis meidän päästöpromillemme nollaantuu, miten se vaikuttaa, kun Kiina vain lisää hiililaitoksiaan ja päästöjään kai vuoteen 2065 saakka.
Miten aikuinen mies voi olla noin helvetin naiivin tyhmä, ja vielä tuoda sen julkisuudessa esiin yhä uudelleen ja uudelleen. Vai onko kysymys pakkomielteestä vai vain opportunismista ja rahasta. Osaa olla patologinen arvoitus tämä prosentti-Ollikainen, mutta kyllä todella vaarallinen Suomen kannalta, jollei hulluutta diagnosoida ajoissa.

vieras kirjoitti...

Tässä olisi yksi säästökohde: ilmastopaneeli.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Hyviä huomioita. Ehkä kyseinen Ollikainen vain nauttii ansiottomasta arvonnousustaan.

vieras: Erinomainen säästökohde.

Anonyymi kirjoitti...

Voitaisiin ehkä sanoa, että turve on uusiutuvaa, jos sitä käytetään vähemmän kuin uutta muodostuu tilalle, mutta muussa tapauksessa uusiutumatonta.
Luultavasti asiaa ei ole määritelty näin. Mutta jos olisi, olisi tietysti täysin mahdollista, että se on yhdessä maassa uusiutuvaa, toisessa uusiutumatonta.
Tai kenties maailmanlaajuisesti uusiutumatonta mutta silti joissakin maissa uusiutuvaa.
Tai samassakin maassa se voi muuttua uusiutuvasta uusiutumattomaksi, jos sen käyttöä tuntuvasti lisätään (tai päinvastoin, jos sen käyttö vähenee).

Toisaalta olet kuitenkin usein maininnut, että Suomi tuottaa enemmän luonnonvaroja kuin käyttää. Onko tarkempaa tietoa: pitääkö tämä erikseen paikkansa myös turpeen osalta? Minkä verran sitä vuosittain muodostuu ja minkä verran käytetään?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Turpeen käyttö verrattuna Suomen suopinta-alaanhan on hyvin pientä. Enemmänkin se kestäisi.

Anonyymi kirjoitti...

En juuri haluaisi kyseenalaistaa tätä ilmastolämpenee-höpsötystä, kuten en muitakaan muoti-ilmiöitä. Mutta mutta... fysiikan lainalaisuuksien mukaan kaasujen (myös ilmakehämme muodostuu kaasuista) lämmetessä ne laajentuvat... ja laajentuessaan ne jäähtyvät (vapauttavat laajenemiseen tarvitun energian)... jäänkin nyt miettimään, että kuinka kummassa se ilmasto voisi lämmetä hiilidioksidin vaikutuksesta joka kuitenkin on luonnollinen kaasu kuten happi, typpi, argon, otsoni yms... tuo laajentumis-/jäähtymisilmiö on tiedetty jo todella pitkään...
Mikäli planeettamme lämpötila nousee johtuu se aivan jostain muusta kuin luonnollisen komponentin lisääntymisestä, koska tuo em ilmiö tuottaa aina sisäisen lämpenemisen suhteen nollatuloksen. Ainoa keino saada ilmakehämme lämpiämään on tuoda siihen lämpöenergiaa ulkoisesti siten, ettö laajentumisesta ja jäähtymisestä huolimatta lämpötila vakiintuu korkeammalle tasolle ( ts. Lämpiämisen on johduttava planeettamme ja ilmakehämme ulkopuolisista tekijöistä)
- Lukija

QroquiusKad kirjoitti...

Kun vilkaisin tuon Hell-Sinkin Totuuden kommenttiosiota, oli siellä useammallakin mielessä epäilystä ollaankos tällä nyt valmistelemassa puun pienpolton kieltämistä;
ensin isot kalat vedestä, sitten pienet?

Tätä pienpolton kieltämistä koskevia koepallojahan on tässä tämän vuosituhannen kuluessa heitelty yksi ja toinenkin.
Liekö tosiaan kyseessä jonkinlainen suuren mittakaavan pitkän aikavälin sosiaalis-poliittinen kokeilu, kuinka pitkälle järjettömiä käskyjä ollaan valmiita tottelemaan demokraattisessa järjestelmässä?
Suomalaiset ovat orjamaisesti alistuneet kaikkein hulluimpiinkin kurkunkäyryysdirektiiveihin, joten mitäpä jos niiltä kiellettäisiin takkatuli ja ennen kaikkea mökkisaunat?
Saisikohan sillä jopa suomalaisen vastarintaan ja millaista siitä seuraisi.

Vai laahustaisivatko suomalaiset vain alistuneina lohduttomasti itkien repimään rakkaat mökkisaunansa?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Hyviä huomioita. Mutta nyt eletään ilmastouskonnon aikaa. Se menee yli kaiken muun.

Qroquius Kad: Mahdollisesti on. Ja sitä mahdollistaa se, että suomalaiset alistuvat kaikkeen mahdolliseen.

Anonyymi kirjoitti...

Nykyisin on julkishallinnossa paljon hömppää jonka me joudumme maksamaan. Niin kuin tämä "ilmastopaneli". Olisi pitänyt pysytellä vain lainsäädännön piirissä ja hoitaa lakisääteiset tehtävät, mutta kun kavereille pitää löytää "töitä" ja eivät sitä yksityisltä sektorilta löydä, niin on keksittävä jotain. Julkisella tämä mielikuvitusmaailma on rajaton.

Ja kun toimisto on kasvanut viidensadan hengen suuruiseksi, he työllistävät toisensa rutiineilla ja organisaatio "uudistuksilla" eivätkä pysty ottamaan enää vastaan töittä toimiston ulkopuolelta. Työt ulkoistetaan asiakkaan itse tehtäväksi. Siinä auttaa "digiloikka". Hyvänä esimerkkinä Trafi.

Muitakin uskontoja löytyy. Sano hybridi ja lyö kaveri ällikällä. Hybridiosaaminen se vasta jotakin on. Työvoimapula, tarvitsemme "työperäistä maahanmuuttoa". Näitä kannattaa yhdeksän kansanedustajaa kymmenestä. Esson baarissa olemme nuo ruotineet. Hybridiosaamista on kun naista vedetään ykköseen ja kakkoseen yhtäaikaa. Työvoimapula on sitä kun työnhakija pyytää 13 euroa tunnilta eikä saa työpaikkaa. Odottavat että valtio kotouttaa kouluttaa ja tuo ovelle halvemman työntekijän.

Anonyymi kirjoitti...

Tiedoksi Lukijalle (ja muillekin):

Kyllä ns. kasvihuoneilmiö on aivan todellinen fysikaalinen ilmiö, ja sitä voidaan kokeellisesti tutkia laboratoriossakin. Jotkut kaasut, muun muassa hiilidioksidi ja vesihöyry, päästävät kyllä esteettömästi läpi auringon säteilyn mutta pysäyttävät suurelta osin Maasta avaruuteen lähtevän pitkäaaltoisemman infrapunasäteilyn. Asiaan ei vaikuta se, onko kyseessä ilmakehässä luonnostaankin esiintyvä komponentti kuten esimerkiksi hiilidioksidi, vai pelkästään keinotekoisesti tuotettu kuten esimerkiksi CFC-kaasut, jotka nekin ovat kasvihuonekaasuja. Sen sijaan asiaan vaikuttaa kyllä kaasun molekyylirakenne: kaasut, joiden molekyylissä on kolme tai useampia atomeja, ovat kasvihuonekaasuja, kaksiatomiset kuten happi ja typpi sen sijaan eivät.
Nimitys kasvihuoneilmiö johtuu siitä, että samanlaisen mutta vielä voimakkaamman ilmiön saa aikaan myös kasvihuoneen lasikatto. Sen ansioista kasvihuoneessa on jonkin verran lämpimämpää kuin ulkoilmassa, siinäkin tapauksessa ettei sitä lämmitetä.
Vaikka hiilidioksidia ja muita kasvihuonekaasuja on ilmakehässä vain varsin pieninä pitoisuuksina, niillä on varsin suuri vaikutus (ja on aina ollutkin). On laskettu, että ilman niitä koko maapallon keskilämpötila olisi noin -20 °C. Valtameret olisivat ilmeisesti kauttaaltaan jäässä, jopa päiväntasaajalla.
Mutta liika on liikaa. Ilmastonmuutoksesta huolestuneet ovat kyllä oikeassa siinä, että jos niiden kaasujen määrä ilmakehässä nopeasti nousee, sillä voi olla arvaamattomia, suurelta osin tuhoisia seurauksia. Yksi pelätyimmistä on napajäätiköiden mahdollinen sulaminen, jonka seurauksena merenpinta kaikkialla maailmassa voisi nousta kymmeniä metrejä.
Mutta toisaalta Yrjöperskeleskin on epäilemättä oikeassa korostaessaan, ettei suinkaan kaikki, mitä tämän torjumiseksi on esitetty, ole hyvin perusteltua. On kyllä totta, että ilman CO2-pitoisuus on jo noussut, vaikka sitä myös poistuu ilmakehästä muun muassa meriveteen liukenemalla.
Mutta moni ilmastohysteerikkojen ehdottama toimenpide johtaisi käytännössä vain siihen, että tuotanto ja sen mukana päästölähteet siirtyisivät maasta toiseen, esimerkiksi Suomesta Kiinaan. Se ei auttaisi ilmastonmuutoksen torjunnassa hiukkaakaan, päinvastoin saattaisi jopa voimistaa muutosta, jos ja kun sen vuoksi suuria tavaramääriä jouduttaisiin kuljettamaan edestakaisinkin.

Anonyymi kirjoitti...

Maailmanlopun maalaajat ovat mestareita keksimään laskentatapoja, joilla saadaan länsimaat näyttämään ilmaston roistovaltioilta. Yksi niistä on päästöt per nuppi ja sillä saadaan suomalaisetkin kyykytettyä ja annetaan Kiinalle sekä muille miljardiväestön ja saastuttavan teollisuuden omaaville maille synninpäästö. Eihän tässä ole mitään järkeä. Tämä pallo ja ilmakehä kun sattuu olemaan yhteinen. Vihreät ilmeisesti näkevät erilaisia esteitä; ne eivät estä ihmisiä loikkimasta rajan yli toiseen, mutta estävät turpeen uusiutumisen. Samalla per nuppi törkeästi ilmastoa lämmittävä reilun viiden miljoonan ihmisen porukka saa aikaan lämpöhalvauksia Aasian ja Afrikan maissa.

Rouva Ano





Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys ULFBEHRTille, Ano1:lle, Ano2:lle, Ano3:lle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

ULFBEHRT: Kiitos lisäyksistä. Ja niin kuin totesit, eivät totalitaristiset järjestelmät miellä olevansa totalitaristisia vaan absoluuttiseen hyvään pyrkiviä.

Ano1: Ylellä taitaa olla hätä kun usko epistolaan alkaa rapistua.

Ano2: Tiivistit julkisen sektorin tilan erittäin osuvasti.

Ano3: Kiitos lisäyksistä. Ja Suomen kyykyttäminen ei tosiaan auta yhtään mitään yhtään mihinkään.

Rouva Ano: Totta joo, ja noissa tilastoissa aina unohtuu se, että mikäs se olikaan se Suomen biokapasiteetti.

Anonyymi kirjoitti...

Vihreillä tuntuu olevan tapa valita mulkuin mulkkupää PJ:ksi, hutisaloa edelsi niinistö, luulin ettei löydy toista yhtä mulkkua vaan erehdyinpä. Erityisesti xituttaa sormi pystyssä neuvominen. Täydellisen tietämättömyyden tuomalla varmuudella neuvotaan ja ripitetään ammattilaisia.

Nyt on tuulella käyvät keuhkonneet metsien muuttuneen hiilinielusta päästölähteeksi, kun TUULIVOIMAN vuoksi on hakattu, tehty teitä ja hakattu aukkoa voimalan ympärille. Sattui velä vuosi, jojka aikana puut siemensivät reippaasti - kasvu on hyvän siementuoton aikana vähäisempää. Ja tollot eivät tajua, ettei metsän kasvua ole syytä tarkastella vuoden mittaisella tasolla. Vaan 50 - 100 vuoden.

1970 -luvulla tiedettiin Osaran aukeiden muuttuneen metsästä avonaiseksi tundraksi, ikiroudan levinneen. Nyt ne ovat sitten kai sulaneet, ovat hyväkasvuisia metsiä, On tämä ilmastonmuutos niin hurjaa.


Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Ja karmeinta on, että tuo reaalimaailmasta irtautuneiden vihreitten vaikutusvalta on paljon suurempi kuin heidän kansanedustajien määrä.

VNV: Yksi esimerkki ajan hengestä. Valitettavasti veikkaan että perussuomalaiset pyritään kokonaan kieltämään ”rasistisena ja äärioikeistolaisena” puolueena.

QroquiusKad kirjoitti...

Säilähän soi kuten ylempänä JuuTuubi-pätkästä nähtiin, ja vapauden puolesta säilä soi kun Vapaussoturi sivaltelee sillä Riisturisorturia lyhyemmäksi.
Nykytilanteessa ei enää säilä riitä, avuksi tarvitaan jo melkein Jumalan Miekkaa jonka arkkienkeli Mikael Gabriel laskeutuu Taivaiden valtakunnasta ojentamaan.

Keljumpi juttu on, ettei kolmea viimemainittua ole olemassakaan, joten nykypäivän Riisturisorturi saa sen kun jatkaa pahantekoaan.

Anonyymi kirjoitti...

JOtenkin muistui noista ULFBERTH:n kirjoituksista tarina Saarijärven Paavosta ja ohjeestaan emännälleen: Laita puolet petäjäistä, veihän naapurimme touon halla....
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Valitettavasti tilanne on tällä hetkellä juuri tuo.

Huru-ukko: Joo, ja jotenkin mieleen tuli myös Räikkö Räähkä.

Anonyymi kirjoitti...

Kuvasit kirjoituksesi aluksi hienosti tuon ulkopuolelta tulevan lämpiämismekanismin.
Pisteet siitä...
Mutta unohdit täysin huomioida tuon kaasujen laajentumis-jäähtymisprosessin, sehän kun pyrkii tasapainoon tulevan ja lähtevän energian kanssa... Ulkoa tulevan energiamäärän vähentyessä kaasun tilavuus pienenee ja energian luovuttaminen vähenee ja kun ulkoa tuleva energia lisääntyy niin tilavuus kasvaa ja energian luovutus lisääntyy. Tähän ei vaikuta tosiaankaan kaasun molekyylirakenne, mekanismi on sama kaikilla kaasuilla.
Jos/kun lämpenemistä kuitenkin on havaittu sille on siis oltava jokin muu selitys kuin kaasukehämme koostumus (co2 osalta)...
Esim. auringon lämmöntuoton muutos voisi olla tälläinen ilmiö jolla olisi vaikutusta ilmakehän lämpenemiseen. Onkohan sellaista havaittu ?

- Lukija

Anonyymi kirjoitti...

Jos aivan tarkkoja ollaan, niin hyvin pitkällä aikavälillä uusiutuvia energianlähteitä ei ole olemassakaan. Jos olisi, kyseessä olisi ns. ikiliikkuja, mutta sellaistahan ei pidetä mahdollisena.
Hyvin pitkällä aikavälillä edes auringon energia ei ole uusiutuvaa. Muutaman miljardin vuoden kuluttua tulee aika, jolloin vety auringosta on lopussa. Ja silloin - niin tiedemiehet ainakin ovat väittäneet - aurinko ensin laajenee ns. punaiseksi jättiläiseksi niin, että Maa ja vieläpä Jupiterkin jäävät sen sisäpuolelle. Mutta sitten se alkaa vähitellen kutistua ja samalla jäähtyä, niin että sen säteilymääräkin vähenee ja pienenee ajan myötä asymptoottisesti kohti nollaa, samalla kun sen lämpötilakin laskee asymptoottisesti kohti absoluuttista nollapistettä. Mutta tähän kaikkeen kestää vielä paljon, paljon kauemmin kuin esimerkiksi kivihiilen tai öljyn loppumiseen maapallolta, minkä on laskettu tapahtuvan muutaman sadan vuoden kuluessa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lukijalle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Lukija: Tämä ei ollut vissiin minulle vaan sille aikaisemmalle Anolle.

Ano: No joo, näinhän vissiin tulee käymään. Meistä yksikään ei tietysti ole sitä enää katsomassa.

Antifilatelisti kirjoitti...

Ihmissaastasta puheenollen: Juha Valjakkala aka Nikita Bergenström kaputt. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009424352.html

QroquiusKad kirjoitti...

Tässähän alkaa jo ajatella, että olisipa Valjakkalan sijasta kuollut tuo ilmastoylipappi Orkku Malluainen ja muutama kaverinsakin.
Valjakkala oli itseaiheutettujen maksa- ja haimasairauksien runtelema ihmisraunio, josta ei enää ollut pahantekoon.
Ilmastouskonnon papisto sen sijaan on elossa ja voi hyvin tekemään pahaa enemmän kuin sata juhavaljakkalaa yhteensä pystyisi, vaikka eläisivät 150-vuotiaiksi loppuun asti hyväkuntoisina.

Anonyymi kirjoitti...

Eipä kai tässä, odotellaan Ketutksen tekijöiden uusinta vaalivideota. Time Traweller:) Siinä varmaankin viheriät ja punastuvat vaihtavat väriä niin ettei hitaat näe muuta kuin paskanruskean.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Antifilatelistille, Qroquius Kadille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne. Niin. Valjakkala oli elämässään pahasti epäonnistunut. Ilmastoylipapit ovat kovasti onnistuneet. Tosin heidän myötään hyvin moni ihminen epäonnistuu elämässään.

Huru-ukko: Joo, odotellaan. Luvassa on oikeaoppistä närkästystä.