perjantai 17. helmikuuta 2023

PROPAA JA GANDAA LAPSILLE

Vaalit lähestyvät ja vaalikamppailussa on luonnollisesti mukana Valtamediapuolue VMP joka käy jo seuraavienkin vaalien kamppailua suuntaamalla vaalikamppailua myös lapsille. Työvälineenä muun muassa Helsingin Pravdan Lasten Uutiset ja katsotaanpa kuinka se esittelee persut ja demarit. Ensimmäisenä perussuomalaiset:

Käppäukon analyysiä: Tässäkin on maahanmuutto nostettu jälleen arvostelemattomalle jalustalle vaikka se tosiasiassa tietää suomalaisille pirunmoista persnettoa ja lisääntyvää turvattomuutta. Tietenkin tässä pyritään syyllistämiseen siitä että miksi persut eivät halua tarjota apua sitä tarvitseville. Oikea kysymys olisi että miksi persut eivät halua ottaa aina vain lisää kehitysmaalaisia elatusautomaatin piiriin ja sallia sitä myötä lisääntyvän tuntiväkivallan kasvun. Väkivallan, joka kohdistuu suomalaisiin.

Lisäksi tässä puhutaan paskaa siinäkin mielessä että Suomi on jo hiilinegatiivinen ja ”työ ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi” on työtä suomalaisen elinkeinoelämän tuhoamiseksi. Mikä etenee kyllä huomattavalla vauhdilla. Huomattavaa muuten on sekin, että Riikka Purrasta on valittu sellainen kuva missä hän näyttää hieman humalaiselta. Kiusahan se on se pienikin kiusa.

Entäs sitten demarit?

Käppäukon analyysiä: Ei mitään negatiivista ja eihän median jumalhahmon Sanna ”pääsin pestiini vahingossa ja nousin jumalattareksi” Marinin puolueesta voi sellaista esittääkään. Mutta ehkä joku lapsistakin saattaa tajuta, että se ylistetty velanotto tulee aikanaan juuri kyseisen lapsen maksettavaksi. Ja ehkä lapsen vanhemmat saattavat selittää, että sillä velanotolla ei edistetä sen lapsen elämää. Vaan jotain aivan muuta. Sillä elätetään mm. se kehitysmaalainen joka rääkkää häntä koulussa.

Ja laitetaan sitten vielä uutinen maanpuolustuksen tai oikeastaan maanpuolustamattomuuden tiimoilta. Kansalaisaloite Ottawan jalkaväkimiinasopimuksesta meni nurin eduskunnan ulkoasiainvaliokunnassa. Yksi kuva tiivistää asian:

Varmaankin lukija on huomannut että tuolla Ukrainassa käydään sotaa. Ja jalkaväkimiinat hidastavat siellä hyökkääjää varsin toimivasti. Eivät mitkään kansainväliset sopimukset.

37 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Suomen uutisissa oli jo hyvä artikkeli tästä Pravdan tapauksesta tänään. Oli kääntynyt somessa itseään vastaan ihmisten palautteista päätellen. Ehkä voi jopa pikkuriikkisen nolottaa Pravdan toimituksessa. Mutta vähän ajan päästä tulee taas uutta sontaa tuulettimesta, se on varma.

Lapsiakaan ei tosiaan säästetä tässä propagandamyllyssä, vaan heitä hyväksikäytetään törkeällä tavalla. Häpeäisivät jos osaisivat.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tapsa vaan. Sitä sontaa riittää ennen vaaleja aivan varmasti. Ja häpeä ei kuulu vihervasemmiston sanavalintaan.

Antifilatelisti kirjoitti...

Ja minä kun kuvittelin, että Hassisen Koneen "Rock ehkäisyvälineitä vastaan" on satiiri...

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/c7a2c3b6-de14-47b4-b709-86cbad359249

Qroquius Kad kirjoitti...

Propagandaa voidaan tehdä räikeästi kuin Ryssä tai hienovaraisesti kuin Hell-Sinkin Totuus.
Aikuislukijoilleen se kertoo Meidän Riikasta mm. seuraavaa:

"[Meidän Riikalle] vahvistui ajatus, että maahanmuuttoasioihin suhtaudutaan Suomessa liian välinpitämättömästi ja sinisilmäisesti. Näkemystä voimisti se, että ulkomaalaistaustaiset miehet olivat ahdistelleet häntä varhaisteininä Tampereella. Näin hän on usein sanonut."

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009333026.html

Huomatkaamme sanamuoto:
näin hän on usein sanonut.
Tuo pitää sisällään varauksen, että älkää uskoko mitä persu valehtelee, omasta persupäästään se on varmaan tuon keksinyt saadakseen olla rasisti.

Sen sijaan kun muuan Satuileva Hassi kertoi tulleensa esiteininä kahden kantakirjasuomalaisen teinipojan raiskaamaksi, se otettiin vastaan Jumalattaren Sanana vailla pienimpiäkään epäilylausekkeita.

Näin sitä propagandaa tehdä pitää.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Antifilatelistille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Antifilatelisti: Ja muistetaan että islam on Suomessa pop ja lähes länsimainen ideologia.

Qroquius Kad: Jep. Juuri noin propagandaa Suomessa tehdään.

Qroquius Kad kirjoitti...

Lasten asialla kun ollaan, tulipa vastaan äsken tällainenkin linkki:

https://yle.fi/a/74-20018233

Sen takaa löytyy YLEnannon tekemä koulukone, josta voi katsoa koulun päättötodistusten keskiarvon, alueen palkkatulojen mediaanin, korkeakoulutettujen osuuden, työllisyysasteen ja S2-oppilaiden määrän.
Viimemainitut siis lukevat suomea tai ruotsia vieraana kielenä.

Mikäli kiinnostaa lienee syytä olla nopea;
tuo saattaa kadota pikapuoliin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Joo, ja eikös se meidän kaikkien suuresti arvostama Li Andersson ollut kovasti käärmeissään tuosta linkistä.

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä liittyykö asiaan mitenkään, ehkä kuitenkin mutkan kautta. Katselin tuossa v. 1974 juutuubista pätkän helsinngin joukkoliikenteestä, eli ratikat ja bussit. Ei ollut vielä "rikastajat" ajamassa, ihan kantiksia. Siitä muistui mieleen, että siinä missä eloapinat tukkivat liikennettä, niin pikkupoikana ihailin niitä bussikuskeja, että on ne taitavia. Ahtaassa mutkassa mennään kylki kyljessä ja kovaa, noin pikkunöösin silmissä. Rapia parikymmentä vuotta myöhemmin kurvailin samaa mutkaa vielä tukkoisemmalla tiellä, joskus läksi peili, mutta se oli pientä kun ei peltilomoja kumminkaan tullut.
Nyt lehdykät kertoo kuinka espoossa kuski kävi matkustajien päälle syystä, että nainen tuli takaovesta vaunujen kanssa kasveja vaunuissa. Hei haloo!!!! Minun aikana ei sillä niin väliä ollut onko siellä vaunuissa lapsi vai kasvi, yhtä kaikki taimia molemmat. Sanoa siitä piti, mutta että käydään käsiksi. Arvantenkin oli juurikin näitä "ilman ei bussit kulje" henkilöoletettuja.
Ja kuten Yrjö toteaa, vaalien lähestyessä vauhti kiihtyy persujen mollaamisessa, ihan naurettavuuksiin asti. Ja, kuten sanonta kuuluu: Se sataa persujen laariin. Toivottavasti.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko ja kiitos muistoista paremmilta ajoilta. Ja toivottavasti sataa persujen laariin.

-TR- kirjoitti...

Onneksemme yksi asia missä suomalaiset ovat onnettomia on propagandan tuottaminen.

Hyvin tehty propaganda uppoaa syvälle kansankerroksiin. Esim BBC:n uutiset.

Suomalaisten propaganda sen sijaan on niin tahattoman koomista ja tökeröä että jopa pikkulapset näkevät sen läpi.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Eduskuntavaalien lähestyessä yhteiskunnallisen keskustelun taso aina romahtaa, sikäli kun tällä käymällämme keskustelulla nyt yleensäkään mitään tasoa on ollut.

Voin helposti kuvitella, että siinä missä YLE:n ja pääosin myös kaupallisten kanavien uutistenlukijat taas peilin edessä harjoittelevat huolellisesti artikuloimaan käsitettä "po-pu-lis-mi" niin että se uutisiin solutetuna vaikuttaisi aivan asialliselta ja faktiselta, siinä vastaavasti Helsingin Pravdan ja muun valtalehdistön toimittajat tylsyttävät kyniään niin, että täysin ympäripyöreiden yleiskäsitteiden -- sellaisten kuin esimerkiksi maahanmuutto -- käyttäminen hukuttaisi keskusteluista kaiken tarkemmin fokusoituvan ja kritiikkin kykenevän kärjen.

Kiinnittäkääpä vaaliväittelyissä ja sitten lopulta myös vaalitulosten seurannassa huomiota siihen, miten huolellisesti sana "populismi" artikuloidaan, samoin kuin siihen, miten kaikki keskustelu "maahanmuutosta" jää sille asteelle jossa on mahdollista päästellä löysästi: "Mutta mehän tarvitsemme maahanmuuttoa... tämä maa tarvitsee tekeviä käsiä..."

Sitten ilmestyvät ilmaa halkomaan myös veitsenterävät leimasanat, joista varsinkin rasisti! on edelleen voimissaan ja pakottaa maagisilla noitavoimillaan syytetyt puolustuskannalle. Poliittisista pukumiehistä ja leninkiliisoista sukeutuu äkkiä kuin röllipeikkoja, jotka noilla kauheilla sanoilla pelottelevat toisiaan niin että alkavat siinä vähän itsekin pelätä.

Nämä vaalitunnelmat ovat oikein otettuina mitä mainioin oppitunti siitä miten totalitaristiset järjestelmät syntyvät. Kun ideologiset valinnat taantuvat identiteettipolitiikaksi ja leimasanat alkavat toimia keskustelujen parhaina argumentteina, kuka uskoo enää siihen että kansakunnan kaapin päälle nousevat oikeasti ajattelukykyiset yksilöt?

Voisin lyödä vetoa siitä, ettei minkään kanavan yhdessäkään vaalitentissä yksikään minkään puolueen edustaja lyö hanskoja tiskiin ja totea, että keskustelu on kokonaisuudessaan niin matalalla tasolla, ettei sillä vertaistasolla ole muita kuin Pavlovin koiria.

Suuri sensuuri on jo iskenyt meihin. Itsepeton on sisäistetty. Missään totalitarismissa ei ole totalitaristeja, on vain oikeassa olijoita.

Anonyymi kirjoitti...

Herää vain kysymys, miksi politiikkaa lapsille, kun niin monet aikuisetkin ovat siitä ihan kuutamolla?

Rouva Ano

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Näyn kirjoittaneen seuraavan tekstin 12.2.1972 juuri muutettuani valmistumiseni jälkeen Hesasta
Kristiinankaupunkiin:
Olen kuullut monien ihmisten ihmettelevän, eikö kaupunki tunnu pieneltä, kun on tullut tänne Helsingistä. Tietenkin on eroa Helsingin ja Kristiinan välillä, mutta minusta ero on positiivinen tekijä. Olen jo kauan sitten lakannut ihailemasta Helsinkiä, tuota Suomen pöhöttynyttä päätä. Tulo tänne Kristiinaan tuntui aivan kuin olisin tullut maaseudun rauhaan. Kun ensimmäisen kerran näki kaupungin, niin pieneltähän se vaikutti. Pieneksi se myös osoittautui. Mutta minusta se on positiivinen tekijä. Kun on kasvanut kaksi ensimmäistä elämänsä vuosikymmentä pienessä maalaispitäjässä joka tosin sekin on lähes puolet Kristiinaa suurempi, ei ole voittamattomia vaikeuksia tottua pikkukaupungin elämäntyyliin.

Ha-nostri kirjoitti...

Joku ahkera voisi selvittää jokaisen monikulttuurisuuden puolestapuhujan lapsien käymät koulut. Samalla pitäisi puristaa Anderssonilta, Ohisalolta ja Marinilta vastaus kysymykseen "Aiotko laittaa lapsesi päiväkotiin/kouluun, jossa on paljon kehitysmaamuslimeita?".

Anonyymi kirjoitti...

Putleristit & muut ryssän kätyrit vastustaa panssarimiinotteeen purkuesteitä! - Mikä lie kommarien, julki- ja sala- motiivi. Eivät vielä ole tajunneet ryssälän olevan imppperialistinen, militarisinen natsivaltio.

Ihan vaan selvyyden vuoksi: yksikään orpo neekerilapsi ei ole vaarassa rampautua suomessa, intin varastossa olevan jalkaväkimiinan vuoksi. Sodan aikanakaan ei ole, vaarassa on sotilaat, lähinnä hyökkääjät.

Tässäpä oiva ase vaaliväittelyihin, Li ja sanna tyhmiä kommareita, eivät tajua vallan vaihtuneen, orpo ja baja-maja tyhmiä ryssän kätyreitä - toki baja-maja voi olla vakaumuksellinen natsikin. Kepulit joutaa muuten vaan jo historian roskakoriin.

Pyssymies

Qroquius Kad kirjoitti...

Miksikö politiikkaa lapsille, kun niin monet aikuisetkin ovat siitä ihan kuutamolla?
No juuri siksi, että heistä kasvaisi aikuisia jotka ovat vielä enemmän kuutamolla politiikasta ja pysyvätkin sellaisina!

Entä mikä lie kommarien, julki- ja sala- motiivi vastustaa panssarimiinotteeen purkuesteitä;
eivät vielä ole tajunneet ryssälän olevan imppperialistinen, militarisinen natsivaltio?
Ne TIETÄVÄT sen erittäin hyvin ja juuri siksi HALUAVAT sen tulevan Suomeen!

Osa niistä on Hyödyllisiä Idiootteja, jotka luulevat Ryssän tekevän niistä Ryssä-Suomen johtajattaria sukupuolesta riippumatta.
Toiset toivovat örkkien saapuvan tyydyttämään heidän kauheaa, tyydyttämätöntä perseraiskauksen kaipuutaan sukupuolesta rippumatta.

Loput ovat psykopaattisia narsisteja, jotka haluavat kylvää tuhoa ja hävitystä kaikkialle saadakseen sitä saastaista iloa.
Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys TR:lle, Seppo Oikkoselle, Anolle, Rouva Anolle, Terho Hämeenkorvelle, Ha-Nostrille, Pyssymiehelle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne ja hyvistä lisäyksistä. Totean vain lyhyesti toiveen että toivottavasti ne nykyiset lapset ovat edeltäviä sukupolvia viisaampia.

Joppos123 kirjoitti...

Mitä tulee Ottawan sopimukseen niin mikään maa ei korvaa lotkauttaisi mikäli Suomi julistaisi sen vaikka heti mitättömäksi. Idioottimaisin sopimus ikinä, etenkin kun ryssä ei kuulu sopparin allekirjoittaneisiin maihin.
Kun sopimus tehtiin niin luvattiin, että menetetty suorituskyky korvataan täysimääräisesti. Ei ole korvattu eikä korvata.
Miinapelotetta ei voi korvata tykistöllä tai millään muullakaan. Aikoinaan puhuttiin tykistön rypäleammuksista mutta kun nekin kiellettiin ( länsimaissa mutta ei ryssälässä).
Jalkaväkimiinasopimus antaa ihan liikaa siimaa ryssälle ja maksaisi mahdollisessa sodassa meidän verta mutta eihän se bunkkereissaan istuvia päättäjiä kiinnosta paskaakaan.
Väitänpä myös, että jos tarve vaatii niin kyllä ne taistelujoukot alkaisivat käyttämään IED ansoja ihan jalkaväkimiinojen tapaan. Se taito koulutetaan jalkaväkitaistelijoille, pioneereistä puhumattakaan.
Punamuumi ja hamaseki tekivät helvetillisen karhunpalveluksen Suomen puolustuskyvylle vain ja ainoastaan siksi, että punamuumi hamusi YK:n pääsihteerin paikkaa.

Qroquius Kad kirjoitti...

Mitä Ottawan sopimukseen tulee, seuraavassa sodassa meillä on huomattavan voimakas liittolainen, joka myöskään ei ole mukana höperötyttöjen miinasopimuksessa.
Niinpä tämä nelikirjaimista liittokuntaa johtava kolmikirjaiminen liittolainen voi vapaasti käytellä jalkaväkimiina-asettaan maaperällämme ja vastaanottaa siitä valitukset joita lähettää...

Hmm, kukahan niitä lähettäisi?
Kippis, ja Ryssä matalaksi, sanoi Eduard Dietl.

Joppos123 kirjoitti...

QK. Liittolainen on tosiaan se paras minkä voi saada ja hekään eivät ole liittynyt Ottawan sopimukseen.
Kyllähän mekin voidaan sotatalouteen siirtyessä alkaa tuottamaan vaikkapa suklaalinjoilla 60 gramman porapatruunaa. Ei se tarvitse kuin painesytyttimen ja sakaralaukaisimen niin vola, se on polkumiina.
Nyt paahdetaan 24/7 kranuja muutamilla tuotantolaitoksilla. Tuotannolla korvataan ne 122mm kranut joita ollaan lähetetty ihan helvetisti Ukrainaan.
Olemme käytännössä luopuneet 122mm kalustosta ja nyt lykätään hyllyihin 155mm tavaraa.
120mm heittimen kuulaa tulee samaa tahtia vaikka sitäkin on mennyt Ukrainaan aika jäätävät määrät.

Joppos123 kirjoitti...

Tuo Suomalainen 120mm krh-kranu lienee paras mitä on koskaan valmistettu. Se on esisirpaloitu ja todella tarkka jos heitinmiehistö on hyvin koulutettu. Jopa niin tarkka, että vaikkapa iskua ammuttaessa suuntaajan hommana on pikkuisen muuttaa suuntausta laukausten välillä ettei kranut mene samaan monttuun.
Niitä kuten niiden perilletoimittamiseen tarvittavia heittimiä on mennyt aikalailla monta Ukrainan avuksi.
Se mikä tekee korohorosta tehokkaan on se, että tulenavaus on paljon nopeampaa kuin tykistöllä. Voidaan käyttää suora-ammuntaa tai lyhytkantamenetelmää.
Voidaan myös ampua yläkoroilla mikä ei tykistöllä ole mahdollista.
Kranaatti tulee aina suoraan ylhäältä joten sirpalevaikutus on optimaallisin.
Meidän krhkomppaniat ovat nykyisin ysiputkisia. Joskus vuonna kivi ja sakset tullut tulenjohtajana tilattua sellaiselta "este". Aikamoista touhua osoitepäässä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Qroquius Kadille ja Unknownille & kiitos kommenteistanne.

Joppos123:

Viesti1: Täysin totta. Ei lisättävää.

Viesti2: Kiitos lisäyksestä. Suomalainen epäsuora tuli on tainnut jo pitkään olla ihan siellä maailman kärjessä.

Qroquius Kad: Totta joo ja Suomen tulee valmistautua kaikin tavoin. Mutta sinänsä jättäisin uhoamisen vähemmälle. Vihollisen aliarviointi on tie tappioon.

Unknown: Kiitos lisäyksistä. Jv-miinahan on mahdollisimman yksinkertainen ase. Sinänsä 122 H 63 on ollut tykistössä hyvin suuressa osassa. Millähän se korvataan?

Qroquius Kad kirjoitti...

Enhän minä uhonnut vaan siteerasin uhonnutta Dietliä.
Hänen edustamiensa asevoimien kohtalo puolestaan on se, mistä on otettava oppia että vältettäisiin tuo:

https://www.antikvaari.fi/k/kirjailija/tuote/1268089

Toisaalta ainoa vihollisemme ei osaa ottaa oppia muiden eikä omistaankaan virheistä:
se lähti Hybris päällä Japania vastaan 1904 ja palasi seuraavana vuonna niskassaan Nemesis.
Sama juttu Talvisodassa ja nyt Ukrainassa. Siinä välissä oli yksi Afganistan ja pari Tšetšeniaa.

Ennen Ukrainan kriisin alkua jollain foorumilla oli pohdittu, milloin Ryssällä ja vastaavasti USAlla on ollut sodassa vastassaan oikein raskaan sarjan vastustaja?
USAn ja Kiinan kohdalla vastaus on sama, molemmat toisilleen Korean sodassa.
Ryssän kohdalla mennään vielä kauemmas:
II maailmansota, Deutsche Wehrmacht & Waffen-SS.

USA ei ole totisesti mikään Ryssä eikä Kiinakaan, mutta kuitenkin:
miten sotakuntoisuuteen vaikuttaa monta vuosikymmentä epäsymmetrisiä sotia heikompia mutta joskus pirullisen hankalaksi käyneitä vihollisia vastaan?

Ryssään ainakin ilmeisesti on vaikuttanut ensin helppo voitto Ukrainassa 2014 ja sitten Syyrian lastensairaalat, joita se on saanut rauhassa pommittaa tuntien itsensä Tosi Sotilasmahdiksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. No joo, onhan totta että Venäjä on kohdannut Ukrainassa ongelman eli maan, joka panee aivan täysillä hanttiin ja jolla on jopa kapasiteettia siihen. Sinänsä Neuvostoliitto voitti vuonna 1939 rajasodan Japania vastaan Khalgin-Golissa. Mutta on aina mahdollista että Venäjä oppii virheistään joten meidän kannattaa varustautua ankarimman jälkeen. Se on kuin henkivakuutus. Vittumainen maksaa, mutta hyvä olla silloin kuin sitä tarvitsee.

Joppos123 kirjoitti...

Ei ryssä ole pitkään aikaan ollut mikään sotilasmahti, kaikki vaan luuli niin.
Syyriaan se tunki vanhat rautapommit kun pystyi lentelemään halunsa mukaisesti.
Nyt on tilanne toinen.
Ei ryssä lentele halunsa mukaisesti Ukrainan ilmatilassa. Aluksi koittivat mutta melkein 200 alasammuttua migiä ja 75 KA kopteria on pistänyt ryssän kelaamaan.
Ei ryssällä riitä kalusto jos ne meinaa jatkaa nykyistä tapaansa sotia.
Nyt on roudattu jopa T-54:a rintamalle.
Ei vakainta, ei pimeänäkökykyä.
T-14 ja "terminator" oli floppi.
Ryssä ei vaan osaa kun kaikki varastaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123: Venäjä hoiti kyllä sotilaspropagandansa varsin hyvin. Sitähän kuviteltiin että se murskaa Ukrainan muutamassa päivässä. Toisin kävi. Mutta Venäjän etuhan on edelleenkin siinä ettei sitä kiinnosta tappiot. Ei muutaman naimalla tehdyn musikan henki paljon kiinnosta. Ja näyttää siltä että Venäjä ei aio lopettaa tuota sotaa. Tappioista välittämättä

Qroquius Kad kirjoitti...

Juuri siksi Lännen on toimitettava Ukrainalle kalustoa tuottamaan niitä tappioita niin paljon, että Ryssän sodankäyntikyky kerta kaikkiaan loppu.
Aiemmin hoettu eskalaatio ydinsodaksi on jo häipynyt taka-alalle, kun asia on perusteltu kumoon:
Ryssän uhoaminen ydinbömm-bömm-bömmityksillä on silkkaa turhaa leukojen louskutusta niin kauan, kuin USA voi vastata vastaavansa siihen samalla mitalla.
Schwamm drüber, sanoi saksalainen.

Siksi saksalaista on potkittava teräskärkisellä maiharilla lopettamaan putlerismi ja astumaan ruotuun Lännen kanssa:
Ukrainan on saatava kalustoa, jolla sota tuodaan perusigorin ja tavan tatjanan omaan olohuoneeseen.

Se on resepti sodan loppumiseen:
niin kauan kuin perusörkki saa elää omassa rauhassaan, sehän kannattaa mitä tahansa Suuren Johtajan oikkua.
Kun sota tulee hänen kotiinsa jonkun lähimmäisen joutumisella Sinne Jonnekin ja ennenkaikkea sen alettua lähestyä häntä itseään, alkaa oppositiohenki nousta.

Entäpä, jos kodin lähelle aletaan ampua ohjuksia, joiden tulosta on eilispäivänä ilmoitettu sanoen, ettette pysty torjumaan niitä, ja seuraavaksi ilmoitetaan huomispäivän maalien olevan seuraavissa kortteleissa;
evakuoikaa ellette halua jäädä alle.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta tämä ukrainan sankari tarinat, toistavat ww2. Samaa sanottiin silloin. Ei mitään ukrainalaisilta pois. Mutta. Laitanpa tähän oman mielipiteeni. Historiaa lukeneena monista näkökulmista, niin venäjää ei pidä aliarvioida. En ole mikään putinisti. Tuli esim Ruotsille selväksi, että uhka on todellinen. Ruotsissa asuneena jne, ne ihan todella pitävät suomea ns eturintamana. Ja ovat ns ylimielisiä. Ne jotka ovat asubeet ruotsissa, ymmärtävät tämän.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: En usko minäkään Venäjän ydinaseen käyttöön. Toisaalta en minä uskonut siihenkään että Venäjä yleensä hyökkää. Mutta veikkaan, että se tavallinen venäläinen kannattaa vieläkin Putinia ja hänen toimiaan. Venäjä kun on ihan muuta maata.

Ano: Jep. Venäjää ei vieläkään pidä aliarvioida. Ja ruotsalaisillehan Suomi on Suomen kokoinen jalkaväkimiina Ruotsin ja Venäjän välissä-

Qroquius Kad kirjoitti...

Sopimuksista tuli mieleeni vielä Ahvenanmaan demilitarisointi:

asia on sovittu Suomen, Saksan, Tanskan, Ruotsin, Britannian, Ranskan, Italian, Latvian ja Puolan kesken vuoden 1922 sopimuksella Ahvenanmaan saarten linnoittamattomuudesta ja puolueettomuudesta.
Lisäksi Ahvenanmaan saarten demilitarisoinnista on erikseen sovittu vuonna 1940 Moskovan Ahvenanmaa-sopimuksessa Suomen ja Neuvostoliiton välillä.
Molemmat sopimukset kieltävät Suomea rakentamasta alueelle mitään kiinteitä puolustuslaitteita, sotilaslentokenttiä tai muita sotilaallisiin tarkoituksiin suunniteltuja laitteita.

Jälkimmäinen sopimus tehtiin imperialistisen roistovaltion väkivallan uhalla pakottamana, joten se ei ole oikeustoimikelpoinen.
No, Moskova ei ole raastuvanoikeus, sanoi Paasikivi.
Vaan vuoden 1922 sopimuksessa ei roistovaltio ollut mukana lainkaan, sen sijaan sen yhdeksästä sopimuspuolesta seitsemän on nyt NATOn täysjäseniä ja loputkin kaksi kohtapuoleen!
Mikäli Suomi kysyisi näiltä sopimuskumppaneilta onko niillä mitään sitä vastaan, että tämä vanhentunut ja ennen kaikkea imperialistisen roistovaltion pakottamana uudistettu sopimus raukenee, enpä usko niillä olevan mitään sitä vastaan.

Suurin huuto ei tulisi edes Ryssästä, vaan Affenasta.
Vaan ehkäpä seuraava hallitus voisikin aloittaa Ruotsin kanssa neuvottelut Saaristomeren alueen rajansiirrosta?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Se Ahvenanmaan demilitarisointi on kaiken kaikkiaan täysin järjetöntä.

Dena kirjoitti...

"Kansalaiset saisivat parempia palveluita" LOL Yhtään kansalaista muuta kuin yhdenvertaisuus pomoja ja olioita sdp:een parannukset eivät helpota, niiden päälliköiden pullat on pois terveyden huollosta ja kansalaisen kukkarosta jolloin siitä tulee entistä sairaampi lopulta vituttaa niin paljon, että hakee vaikka pehmeän pullon huoltoasemalta, saatana kun luther ei julistanut tekopyhyyttä kuoleman synniksi, suomessa se on nostettu hyveeksi ja kaikkien tulisi sdpeen mukaan puhua niin lain velvoittamana...

Antifilatelisti kirjoitti...

Ahvenanmaan demilitarisointi on vielä vanhempaa perua - se on peräisin Krimin sodasta 1856. Asiantila vain vahvistttiin vuoden 1922 sopimuksessa.

Demilitarisointi palvelee ainoastaan hyökkääjän aikeita, ja Krimin sodassa Britannia oli se hyökkääjä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Denalle ja Antifilatelistille & kiitos kommenteistanne.

Dena: Olet täysin oikeassa.

Antifilatelisti: Kyllä. Se on peräisin sieltä saakka.

Anonyymi kirjoitti...

QK kirjoitti:
"Molemmat sopimukset kieltävät Suomea rakentamasta alueelle mitään kiinteitä puolustuslaitteita, sotilaslentokenttiä tai muita sotilaallisiin tarkoituksiin suunniteltuja laitteita."

Koskiko kielto vain Suomea ja antoiko se vapaat kädet muille sopijapuolille ?


kukavaan

Qroquius Kad kirjoitti...

En tiedä eikä sillä pitäisi olla enää merkitystäkään koska kuten sanottu, Suomi voisi nykytilanteessa lakkauttaa koko demilitarisoinnin ilmoitusasiana kysyttyään muiden sopijapuolten mielipidettä.
Kaikki muut olisivat epäilemättä Suomen kannalla paitsi se yksi, jolta ei kysytä enää mitään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys kellevaan ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

kukavaan: En muuten tiedä sopimuksen tarkkaa sanamuotoa.

Qroquius Kad: Voisi olla näin. Ja teknisesti ottaen Ahvenanmaan voisi militarisoida ilman militarisoimista eli siirretään muutama prikaati rajavartioston alaiseksi ja siirretään saarille. Ne kun eivät olisi armeijaa vaan sisäministeriön alaisuudessa.