torstai 2. helmikuuta 2023

MIELIKUVIEN ORAVANPYÖRÄ

Perussuomalaiset julkaisivat maahanmuutto-ohjelmansa jossa vaaditaan kiristyksiä haittamaahanmuuttoon niin kuin tietysti pitääkin. Täytyy vain todeta että perussuomalaisilla ja yleensäkin tässä reaalimaailmassa elävillä ihmisillä on kyinen pelto kynnettävänä sillä vastassa on kahden, suorastaan dogmiksi nostetun mielikuvan ja ennen kaikkea niitä ruokkivien tunteiden rintama.

Se ensimmäinen mielikuva on tietysti työperäinen maahanmuutto. Ja mielikuvan mukaan Suomi kertakaikkisesti ja totaalisesti näivettyy jos me emme saa maahan työperäistä maahanmuuttoa ja tällaiseksi lasketaan tietenkin myös kehitysmaalainen maahanmuutto. No, jos reaalimaailmassa elävä ihminen toteaa että yli kolmenkymmenen vuoden kokemuksella tämä korkean verotuksen ja korkean sosiaaliturvan maa ei ole houkutellut eikä houkuttele mitään muuta kuin elatusautomaatin piiriin pyrkivää – ja automaattisesti pääsevää – haittamaahanmuuttoa joka on puhdasta suomalaisten maksamaa persnettoa niin silloin siirrytään automaattisesti seuraavaan mielikuvaan.

Ja siinä mielikuvassa voimavara muuttuukin sujuvasti velvollisuudeksi eli meillä onkin velvollisuus auttaa hädänalaisia ihmisiä jotka ovat paenneet kotimaastaan hengenvaaraa. Sitä vaativat jo kansainväliset sopimuksetkin. Tosin sellaisia sopimuksia jotka vaativat elatusautomaattia ei ole olemassakaan kuin suvaitsevais-tiedostavaiston omissa päänupeissa.

Mikäli reaalimaailmassa elävä ihminen muistuttaa tämän elätettävän ihmisryhmän huimasta osuudesta rikollisuudesta ja myös siitä että nämä omissa maissaan hengenvaarassa olevat sattumoisin lomailevat niissä omissa maissaan niin silloin on helppo hypätä takaisin mielikuvaan 1 eli heitä tarvitaan ehdottomasti pelastamaan tulevaisuuden Suomi suurella osaamisellaan. Ja surffailla näiden kahden mielikuvan välillä.

Luonnollisesti tässä vaiheessa heitetään pöytään myös rasistikortti joka täällä voiman pimeällä puolella on röhönaurettu puhki jo aikaa sitten mutta joka suvaitsevais-tiedostavaistossa on edelleenkin hyvin toimiva purkan pysäyttäjä. Ainakin heidän omasta mielestään. Kun se on heitetty pöytään niin asiasta ei tarvitse enää keskustella.

Ja luonnollisesti se reaalimaailmassa elävä tekee faktoja pöytään heittäessään sen rikoksista suurimman. Hän loukkaa suvaitsevais-tiedostavan ihmisen egoa. Ja heittää esille jopa ajatuksen että kyseisen suvaitsevais-tiedostavaisen ihmisen tulisi joutua vastuuseen teoistaan. Todeten, että typeryys ei ole lieventävä asianhaara. Siinä loukataan faktoilla suvaitsevais-tiedostavan ihmisen tunteita. Loukataan ankarasti.

Ja eihän suvaitsevais-tiedostavaan ihmiseen kohdistuvaa tunnerikosta suurempaa rikosta olekaan.


37 kommenttia:

Pauli Vahtera kirjoitti...

Uusintahakemusten tekeminen on käsitelty perussuomalaisten maahanmuutto-ohjelmassa harmillisen ylimalkaisesti.

Selkeä tavoite tulee olla, että hakemuksen voi tehdä vain kerran ja siitä voi valittaa. Mutta siihen se loppuu, tapahtui yksittäistapauksessa mitä tahansa.

Jos laissa ei ole selvää tekstiä, ollaan samassa suossa kuin nytkin.

Rehellinen Reiska kirjoitti...

Kokoomuksen alamäki alkoi. Arvo-Orpolainen vasemmistoenemmistöinen hallitus ei liene kaikkien konservatiivien mieleen, jota kuitenkin ollaan ajamassa, kuin käärmettä pyssyyn.
Arvo-Orpolle kelpaa soma LiAndersson ministeriksi ennen kristillisten puhjohtajaa ja sisä- ja ulkoministerit säilyvät vihreillä.
Ajatelkaas: Ministerit Iiris Suomela ja Inka Hopsu.
Persut pysyvät oppositiossa, kunnes 34% jytky tulee.

Anonyymi kirjoitti...

Kuka kertoisi, miksi maahan kannattaa tuoda työllisyyden parantamiseksi palkan lisäksi yhteiskunnan tulonsiirtoja tarvitsevia ihmisiä ja vielä nimenomaan EU:n ulkopuolelta? Hallituspuolueet, elinkeinoelämä ja Kokoomus ovat liikuttavan yksimielisiä siitä, että on työvoimapula, vaikka maassa on laskentatavasta riippuen 200 000 - 300 000 työtöntä ja heistäkin jo 50 000 ulkomaalaisia. Eikö edes elinkeinoelämä ymmärrä työelämän murrosta; jo kymmenen vuoden päästä se voi näyttää ihan erilaiselta kuin nyt? Peräänkuuluttaisin myös opetusministerion ja -hallituksen virkakunnalta osaamista koulutuksen järjestämistä niille aloille, jotka työllistävät; hömppä pois ja koviin tieteisiin lisää rahaa ja resursseja.

Kieli- ja ammattitaidottomat ja kaiken lisäksi vierasta kulttuuria edustavatko ovat Suomen hyvinvoinnin pelastus, kun suurin osa ei yli 30:n vuoden aikana kaikista sopeutustoimista ja rahanjaosta huolimatta ole antanut edes minkäänlaista näyttöä asiasta? Taitaa ensimmäiset maahan tulleet somalit jo nauttia takuueläkettä, vaikka eivät ole päivääkään töitä tehneet ja kalliille pääkaupunkiseudulle (onneksi) pakkautuneena myös muita etuuksia samalla kun suomalainen tätä maata omalta osaltaan rakentanut vanhus arpoo ruoan ja lääkkeiden välillä.

Miljardeja poikineen roiskitaan kehitysapuun, maahanmuuttoon ja kotoutukseen, mutta tavallisia työttömiä suomalaisia tempputyöllistetään, järjestetään joutavanpäiväisiä kursseja ja vaaditaan muutaman vuoden välein erilaisia kalliiksi tulevia kortteja. Kun vielä opetetaan, ettei terve ruumis työtä kaipaa ja sosiaaliturvallakin voi elää, kyllä ne työvoimapulan paikkaajatkin tämän pian huomaavat ja seuraa kaksinkertainen työttömyys, eikä se taida vielä siihenkään jäädä. Määrättyjen päättäjien silmiä vaan ei mikään aukaise. Monessakin suhteessa monikulttuurinen yhyeiskunta kaikkine lieveilmiöineen on edelleen tavoite numero yksi.

Vieraat ensin, kuten Kari Suomalainen mainiossa piirroksessaan jo 90-luvulla totesi. Myös blogin lopussa oleva kuva ilmentää hyvin tätä hysteriaa. Mikään ei ole muuttunut tässä suhteessa ainakaan parempaan suuntaan. Eikä muutu, jos SDP ja Kokoomus muodostavat seuraavan hallituksen; sama EU-, maahanmuutto- ja ilmastopolitiikka jatkuu.

Rouva Ano

Joppos123 kirjoitti...

Olen tällä hetkellä Los Cristianoksessa ( Teneriffa). Tännehän rantautui ja rantautuu edelleen nuoria neekereitä. Ne luulivat pääsevänsä mannereurooppaan keppostelemaan mutta eivät päässeetkään. Espanja ei päästä niitä.
Sosiaalihuolto ei täällä laiskoja elätä joten nuo savunahkat yrittävät myydä kaikkea rihkamaa.
Jos niiltä ei osta jotain 2 euron rolexkopiota 500 eurolla niin alkavat vittuilemaan.
Vanha eläkeläissolttu ei noihin vipuihin mene ja vittuiluun vastaan vittuilulla.
Eilen yhdellä kasipallolla meni vissiin tunteisiin kun kehoitin uimaan takaisin mistä on tullutkin. Kävi käsiksi.
Virhe.
Nyt se kuntakinte odottelee paluulippua pidätyskeskuksessa paria leegoa vajaanpana.
Täällä on eläkeläisiä ja " eläkeläisiä" kuten meikä.
T joppos123.

Anonyymi kirjoitti...

Aina puhutaan pimeästä keskiajasta. Sekin tuntuu kuitenkin hyvin valoisalta ja järkevältä ajalta, kun vertaa esimerkiksi siihen, kuinka Suomea taas pimennettiin eduskunnan toimesta eilen iltapäivällä.

Ei oikein enää löydy sanoja kuvaamaan, kuinka pitkälle tyhmyyden ylistys on mennyt tässä(kin) maassa.

Tapsa vaan

Joppos123 kirjoitti...

Ihan vaan ettei kenelläkkään jää väärää mielikuvaa. En ole reisussa siksi, että hakkaisin neekereitä polille.
Mulla on vaan tietyt periaatteet.
Mulle voi vittuilla ja poikalyseon käyneenä osaan vittuilla takaisin aika monella kielellä.
Raja kulkee fyysisessä koskemattomuudessa.
En ole iso. 175cm ja 86 kg hokkarit jalassa.
Taustaa on nyrkkeilystä ja karatesta.
Mukava kuin kumimuna jos ei käydä käsiksi.
Jos kiinni käydään niin se mukavuus loppuu. Sitten tulee esiin toisenlainen joppos123.
Ei entinen ammattisotilas karvoistaan pääse edes eläkkeellä.
Nyt kahvia nassuun ja salin kautta lenkille.

Isä Nicolae kirjoitti...

Pitkästä aikaa kommenteerin. Sivumennen sanoen, takautuen näitä Ykän bloggauksia lukiessa vaikuttaa siltä, että meno Suomessa kulki ainoastaan huonompaan suuntaan kiihtyvällä vauhdilla äskeisen Lähi-idän & Sveitsin keikkani ajalla.

Jollen olisi filologi ja erityisesti diskurssien kautta luotavan (ei-reaalisen) tahtotilan tutkija, ensiksi ihmettelisin jatkuvasti tuota hoettua 'työvoimapulaa' enkä nyt puhu suomalaisten loikoamisesta sossun rahoilla. Miten maassa, jossa useat työt tänä päivänä lasketaan max päiväkertymänä eikä elämisen kattavana ja säästöäkin jättävänä kuukausipalkkana, voi esiintyä tarve lisäkäsille? Eiköhän työelämän tunti- ja tekojakoa ennemmin tule tarkistaa, vähintäänkin suomaan riittävä ansio.

Toiseksi, kuten Ykäkin aina muistuttaa, verotuksen viedessä leijonanosan palkasta - ja muut kulut toisen mokoman - ei ole ihme, etteivät esimerkiksi toivotut angloamerikkalaisen maailman kärkiajattelijat ja kehittäjät luontevasti valitse maatamme toimipaikakseen. Sama koskenee manner-Euroopan vastaavia. Vieläpä surkuhupaisinta on, etteivät omat koulutettumme (tämä hahmo mukaan lukien) taas kelpaa alansa/sitä liippaaville työmarkkinoille jostakin aivan erityisestä, kenenkään tietämättömästä, syystä - vaikka kv. kokemusta on vuosia, kovatasoista kieliosaamista runsas luku jne jne.

Niinpä Ykän ja meikäläisten reaalimaailmassa pysyvien, mutta koko hallinnos-poliittisen koneistomme unelmakuvat romahduttavat, kysymykset, tai pikemminkin paradoksit, kuuluvat:
A) miten Suomi, jossa työtunteja ei riitä merkittävälle määrälle omia nuoria ja varttuneempiakin täysipäiväisen työsuhteen verran, tohtii esiintyä ulospäin töiden ja toimien rikkaana vilja-aittana?
B) miten tänne hamuavat lähi-itäläiset ja/tai afrikkalaiset ylipäänsä korvaisivat nuiden hartaasti tervetulleiden angloamerikkalaisten tai mannereurooppalaisten osaajien tietotaidon?
Vastaukset tällä forumilla toki hyvin tiedetään, ja siksi en laitakaan niistä mitiä.

QroquiusKad kirjoitti...

Väestönvaihtohan se tässä vaan meneillään on, ja sujuu oikein hyvin.
Keväällä Suomen kansa taas äänestää sen jatkumisen puolesta.

Anonyymi kirjoitti...

Tää ei mene ehkä aivan alkuperäisen tarina mukaan, tää Pikku-Kalle juttu, mutta yriteään.
Pikku_kalle keroti aamulla koulussa, että meillä kissa synnytti seitsemän kommunistia. Opettaja että mites ja mistä sen tiedät. Pikku-Kalle siihen että joo, ne on sokeita ne pennut syntyessään. Seuraavana päivänä tuli kouluun joku tarkastaja ja opettaja kehoitti Pikku-Kallea kertomaan tarkastajlleikin tuon tarinan. No, Kallehan kertoi, että meidän kissa synnytti nelja kommuistia. Opettaja, että mites niitä eilen oli seitsemän? No kun niiden kolmen silmät aukesivat jo.
Huru-ukko

Trilisser kirjoitti...

Pitäisi myös olla niin, että;
1. Turvapaikkaperusteella Suomeen saapuneelle ei myönnetä kansalaisuutta ikinä, vain hetkellinen oleskelulupa.
2. Turvapaikkahakemuksessa valehtelu johtaa automaattisesti hylkäykseen.
3. Hakuperustetta ei saa vaihtaa valitettaessa (esimerkiksi musu muuttuu kristityksi tai heterosta tulee uusintahekussa homo).

Trilisser kirjoitti...

Joppos123, ilmeisesti Espanjassa saa vielä puolustaa itseään? Suomessa olisit saanut todennäköisesti pahoinpitelysyytteen, kun razzistisesti löit moniosaajaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pauli Vahteralle, JJR:lle, Rouva Anolle, Joppos123:lle, Tapsalle vaan, Isä Nicolaelle, Qroquius Kadille, Huri-ukolle ja Trilisserille & kiitos hyvistä kommenteistanne ja lisäyksistä. Jos tuo Trilisserin kolmen kohdan ohjelma olisi voimassa niin touhu olisi jo sillä monta astetta järkevämpää. Ja toivotetaan porukalla Joppos123:lle mukavaa reissua ilman uusia häiriöitä.

Anonyymi kirjoitti...

Lukekaa tästä linkistä loppuun asti miten muslimien rikollisjärjestöt toimivat Ruotsissa ja joka sonta tulee Suomeenkin. Näitä asioita on puitu jo Nils- Aslak Näkkäläjärven blogissa Ihmisiä telineillä ja joka blogi on nyt Suopon toimesta hakkeroitu kiinnni. Nils- Aslak Näkkäläjärvi. Allahu akbar!https://kirsinbookclub.com/2021/09/johanna-backstrom-lerneby-perhe-mafiosoja-vai-ruotsalaislahion-ongelmanratkaisijoita/

Anonyymi kirjoitti...

Toistan itseäni, mutta niinhän se menee, ettei PS haluta ns sotkemaan "follow the money " kuvioita. Se että nämä järjestelmäpuoleet, aina vetoavat siihen, että Suomi tuhoutuu, ellei rajat ole auki ihan kaikille, on suuri valhe. Kyseessä on vain työnantajien ahneus, sekä tarkoitus korvata puolensa pitävää kantasuomalaista. Ihmettelen tätä kiljumista työvoima pulasta. 2015 tuli 32000 moniosaajaa. Nytkin on tullut fiksua porukkaa Ukrainasta. mutta ei riitä. Täysin läpinäkyvää koko touhu, sekä ideologia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Piru vie, Nils-Aslakin blogi näyttää tosiaan olevan jumissa. Mitähän on tapahtunut?

Ano2: Kyllä tuo pitää paikkansa.

Joppos123 kirjoitti...

Tiedä noista paikallisista lakipykälistä mutta kasipallo oli vissiin ollut jo jonkun aikaa tarkkailussa juurikin tuon agressiivisuutensa vuoksi. No nyt on paluulippu taskussa, hyvää matkaa.
Kävin toissapäivänä sukeltamassa. Täällä on muutamia ihan hyviä kohteita ja just riittää lisenssit eli nippanappa alle 30 metrin syvyydessä.
Jäi vettä korvaan ja onhan se ihan sata varma, että se kuulolappu tulehtuu. Nyt ei kuule toisella korvalla mitään ( voi olla ihan hyväkin juttu).
Lekuri antoi piikin kankkuun ja antibioottia sisältävät korvatipat. Kaksi päivää vielä piikki persuuksiin ja kahden viikon sukelluskielto. Ei paljon naurata.
Seuraava sukellusreissu jäänee Gili-saarille syyskuussa.
Täytyy kyllä myöntää ettei nyt metriä syvempään pystyisi menemäänkään. Sen verran tärykalvo paskana.

QroquiusKad kirjoitti...

Nils-Aslakin blogi jumittaa tuon tuostakin ilmeisesti blogialustasta johtuvista syistä, mutta vain väliaikaisesti.

Mitä tulee työperäiseen maahanmuuttoon päästi oikeinajattelevaiston huippuedustaja, tällä kertaa taloustieteen arviointineuvoston puheenjohtaja, professori Jouko Vilmunen tällaisen freudilaisen lipsahduksen:

"Maahanmuuttajan kotouttaminen tähän maahan ei ole ilmaista, vaan silloin pitää laskea, että mikä on mahdollinen tulolisä julkisessa sektorissa."

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009364386.html

Mutta kun rohvessoori peräänkuuluttaa Suomeen tarvittavan paljon työperäisiä koulutettuja maahanmuuttajia – jotka pitää silti kotouttaa!
Kun koulutettu suomalainen osaaja muuttaa ulkomaille töihin, hän kotoutuu itse.
Korkiastioppinut rohvessoori paljasti näin, ketä tänne todellisuudessa halutaan.

Yliopistokommunistien kaksinaamaisella röyhkeydellä ei ole määrää eikä mittaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle (oli kai Joppos123) ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Toipumisia ja mukavaa loman jatkoa.

Qroquius Kad: Julkisella sektorilla ei ole koskaan tulolisää vaan se on aina menoa. Se ei tienaa mitään. Ja kehitysmaalaiset maahanmuuttajat tulevat automaattisesti elatusautomaatin piiriin. Eli jätkä puhuu paskaa.

QroquiusKad kirjoitti...

Tulipa muuan Arto Luukkanenkin kirjoittaneeksi hieman asian tiimoilta:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/artoluukkanen/suutarit-pysykoon-lestissaan/

Hänen keihäänkärkensä on suunnattu työperäisen maahanmuuton biznizapostoleihin, jotka eivät sen todellisuudesta ymmärrä hevonkukkua, vaikka päinvastaista luulevatkin.
Perussuomalaisia osaavat toki haukkua rätkyttää, ja siksi ovat ansainneet Luukkasen tukistuksen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Joo, asiaahan mies puhui.

Anonyymi kirjoitti...

Just ja joo, Arto puhuu asiaa. Itse ihmettelin näiden "herrojen" ulostuloa, kun Rikka puhui aidasta nämä puhivat aidan seipäistä. Eli miten ihmeellä he ovat päässeet "korkeisiin" aseminsa kun kuullun ja luetun ymmärtäminen on tuota tasoa?
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Unohtui äskeisestä: Kuinkahan kauan Aro vielä saa jatkaa usariin kirjoittamista? Moni muu samoin ajatteleva kirjoittaja on sieltä jo bannattu.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko.

Viesti1: Tätä ihmettelen itsekin. Ehkä he ovat päässeet asemaansa uskonnollisella epistolan toistamisella.

Viesti2: Tuskin enää hyvin kauan.

Anonyymi kirjoitti...

Se on kauheata. Sanna Marinin puheista tullut samanlaista.
Aika populistista väittää vuorineuvosten verotuksesta..

Tänne työttömäksi, kehitysmaalaista.
Muutenkaan nykyään omatkaan työttömät
niin helpolla kelpaa.

Anonyymi kirjoitti...

Maahanmuuttoa ei voi arvostella edes rautalangasta vääntäen etteikö siitä saisi paskaa niskaansa. Ihmettelin meidän "huippujohtajien" hyökkäystä Purraa kohtaan. Heillähän on sen seitsemääkymmentä eri kansallisuutta töissä. Siksi maahanmuuttoa on vain yhtä laatua, kaikki työperäistä ja meitä hyödyttävää eikä sitä saa arvostella. Miten lienevät nuo eri kansallisuudet noin yleensä tänne töihin päässeetkään kun maahanmuuttoa niin kovasti vastustetaan. Työperäistä ja työttömyysperäistä maahanmuuttoa ei saa erotella.

Nils-Aslakin blogiin tehtiin varmaan "hybridihyökkäys" kun siellä ruodittiin "tamperelaisperhettä" joka oli asunut neljä vuotta Espanjassa ja nostanut sinne kaikki mahdolliset Kelatuet, kotoutumistukea myöten, yhteensä vähän päälle satatuhatta euroa. Pitäähän tamperelainen nyt Espanjaankin kotouttaa. Uutinen oli alunperin Iltasanomista joka paljasti valtiosalaisuuden. Virallinen selityshän pitää olla, maahanmuuttajille maksetaan aivan samat tuet kuin kantasuomalaisille ja samoin perustein. Pitääkö vielä kaivaa tuomioita joissa kantasuomalainen eläkeläinen huijasi Kelalta satasen. Veikkaanpa että tuokin "tamperelaisperhe" on jo takaisin Suomessa ja on nostanut samat tuet, mutta nyt laillisin perustein.

Anonyymi kirjoitti...

Tämän päivän IL:ssä kerrottiin oikeudessa käsitellystä tapauksesta Helsingissä, jossa kalliin takin epäselvän omistuksen takia mies oli puukottanut toista Sokoksen tuulikaapissa. Puukottajan nimen etnisyys ei ollut yllätys ja ilmeisesti uhrikin oli samalta suunnalta. Jutun tekee vakavaksi se, että vaikka rikosnimikettäkin lievennettiin, saatujen vammojen takia 39-vuotias uhri ei voi omien sanojensa mukaan nyt toteuttaa suunnitelmaansa työllistyä Suomessa rakennusalalle.

Ehkä mies pääsee hyvin ansaitulle sairauseläkkeelle, mutta se on suuri vahinko tälle maalle, kun taas yksi maahanmuuttajan työpanos jää saamatta tekijäpulaa vaivaamalla rakennusalalla. Kaveri puolestaan istuu veroeuroja kuluttamassa vankilassa, mutta pääasiahan tässäkin on se, että meillä on kansainvälisesti tunnustetut ihmisoikeudet. Valvonta vaan pettää pahasti, koska rasismisyytösten pelossa ei saa edes epäillä. Tosin viimeksi eilen paljastui uusi työhön liittyvä ihmiskauppa ja omien maanmiehiensä tänne värväämien työntekijöiden palkan Kela-osuus. Tuntuu olevan hyvin tiedossa muilla kuin asiasta vastuussa olevilla poliitikoilla.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Miten me olemme ennen pärjäneet, kun ei ollut työperäistä maahanmuuttoa?
Esim. 60-, 70- ja 80-luvuilla, kun suomi-nimistä hyvinvointiyhteiskuntaa rakennettiin.
Ei silloin ollut mitään työperäistä maahanmuuttoa, silloin pärjättiin ihan omin voimin.

Huutava työvoimapula vaan jatkuu ja jatkuu, vaikka useilla yrityksillä on
YT-neuvottelut päällä.
Eikö noista vapaudu osaavaa työvoimaa tuota työvoimapulaa paikkaamaan.

-Luca

Ekku kirjoitti...

Luin saman jutun. Otti päähän. Eikä edes oikeudessa selvinnyt, kenen se takki oli alunperinkään...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Rouva Anolle, Lucalle ja Ekulle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Valtakoneisto on yleensäkin ottaen unohtanut suomalaiset.

Ano2: Tuo Espanjan juttu on mennyt minulta ohi. Mutta nythän Nils-Aslakin blogi onneksi taas toimii.

Rouva Ano & Ekku: Tämäkin juttu on mennyt minulta ohi. Olisko jotain linkkiä laittaa?

Luca: Yllättävän hyvin vaan pärjättiin. Ja silloin ihmisillä oli tulevaisuuden toivo. Nyt sitä ei enää ole.

Anonyymi kirjoitti...

Suomessahan keksitään kampanjoita "vetovoimaisuuden" lisäämiseksi jolla saataisiin huippuosaajia pistämään Suomeen vauhtia. Onhan niitä käynyt katsastelemassa mutta ovat parin kuukauden jälkeen häipyneet nopeasti sinne mistä tulivatkin.

Olisi aika listata ne oikeat syyt miksi tänne ei saada tulemaan juuri muita kuin eta-alueen ulkopuolelta "kehittyvistä maista". Huutava pula on vain halpatyövoimasta. Johtajat eivät sano sitä julkisesti vaan käyttävät kiertoilmaisuja. Koodareita olisi Suomessakin Nokialle ja pelintekijöiksi mutta intialainen tekee halvemmalla. Listataan muutamia

-pienet palkat
-korkeat verot
-kallein euromaa asua
-vittumainen tapa johtaa töitä, alistamista nöyryyttämistä ja pilkkaamista, eläkkeelle lähdetään heti kun päästään ja sitä pitää rajoittaa lainsäädännöllä kuin Itäsaksasta matkustamista aikoinaan
-kylmä ilmasto, kaksi kuukautta kesää ja kymmenen talvea sanoi intialainen kollegani
-suuret tuloerot, varakkaammat vittulevat antamalla ohjeita miten vähällä tulee toimeen, paarialuokkaan pääsee oppimalla kielen ja ottamalla Suomen kansalaisuuden
-maahanmuuttaja kehittyvistä maista tulee toimeen huolenpidolla ja sosiaaliturvalla, voi keskittyä rahan tienaamiseen muilla tavoilla

Tässä aluksi. Käsitellään vielä vetovoimaisuus malli "Närpiö" kun ehditään.

QroquiusKad kirjoitti...

Tässähän se Sokoksen takkicase kommentaarin kra:

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?f=11&t=37580

Onpa jonkin verran kotoutumistakin ilmennyt, kun kansallispeliväline on ollut käytössä.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

"suuret tuloerot"???? pilailetko? Missään päin maailmaa ei ole niin pieniä tuloeroja kuin Suomessa. Ne ovat niin pienet ja verotus vähänkään nousevien tulojen myötä niin rajun progressiivista, että meillä ei kukaan, siis ei kukaan, halua nousta asiantuntijatehtävistä johtotehtäviin rahan vuoksi, koska sitä rahaa ei tule hommien kasvavan v-mäisyyden vastapainoksi yhtään. Meillä johtajiksi halutaan vain siksi että halutaan olla johtajia, halutaan valtaa, joka on kyllä täysin väärä motiivi ja kasaa niihin hommiin psykologisesti täysin sopimattomia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Qroquius Kadille ja Thorvald Eskilinpojalle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Erittäin hyviä huomioita.

Qroquius Kad: Kiitos linkistä.

Thorvald: Totta. Ei Suomessa tuloerot ole mitenkään suuret. Mutta niihin on hyvä vedota kun hokemaan uskotaan.

Joppos123 kirjoitti...

Suomesta löytyy ihan liikaa sakkia joille se "työnteko" on sitä kun ensin piereskelee punkassa ja siirtyy siitä sohvalle jatkamaan samaa.
Nämä ovat kotoperäisiä loisia joille ainoa jatkuvuus on vasemmiston tarjoama ikuinen ilmainen elämä.
Samat raakkuvat lisää veroja ja haluavat " porvarit" lahtipenkkiin.
Oma perse on kasvanut sohvaan kiinni. Ikinä eivät ole työtä tehneet eivätkä tee jos vaan somalii ja gurusanna saa jatkaa hallitusvastuussa.
Samalla tavalla vituttaa nämä elämäntapaloiset kuin ulkomailtakin tulevat. Ihan samaa paskasakkia vaan vielä tyhmempää.
Mitäs kun tulee tilanne leikataanko kotimaisilta loisilta vai ulkomaisilta?
Taitaa ulkomaisilla väkivaltapotentiaali olla 1000 kertaa kovempaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Se ylipitkälle viety hyvinvointiyhteiskunta-ajattelu päätyi sitten tähän. Ja ulkomaaisten väkivaltapotentiaali on kovempi. Varsinkin kun ne ovat huomanneet että suomalainen yhteiskunta vastaa väkivaltaan aina vain suuremmalla ymmärryksellä.

QroquiusKad kirjoitti...

Eikä touhulla ole määrää eikä mittaa.
Brysselin käytävillä on kuulunut huhuja, että siellä suunnitellaan 70 miljoonan afrikkalaisen maahantuontia vuoteen 2035 mennessä osana siirtolaispakettia, varoitti saksalaismeppi Gunnar Beck vajaat kaksi vuotta sitten:

https://www.newscast-pratyaksha.com/english/disastrous-new-migration-pact-will-cause-70-million-africans-migrants-to-hit-europe-by-2035/

Körinäköhän meitä on tuolta suojellut, mutta eiköhän tuota kohtapuoliin aleta toteuttaa täysillä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Tuohon ei voi sanoa kuin että vittu joo.