perjantai 19. tammikuuta 2024

KOKO MAAILMAN PEKKA…

…joskaan ei Suomen

Ei ole tullut pahemmin kirjoiteltua näistä presidentinvaaleista mutta annetaanpa nyt puheenvuoro Pekka Haavistolle, josta varsinkin valtamediapuole VMP haluaa epätoivoisesti leipoa presidentin. Taas kertaalleen. Hänen avautumisensa kuvaa vihervasemmistolaista ajattelua yleensäkin varsin hyvin. Ole hyvä, Pekka:

Hallitus suunnittelee merkittäviä leikkauksia Suomen kehitysyhteistyöhön. Leikkaukset kohdistuvat kahdenvälisiin ohjelmiin, tukeemme kansainväliselle YK-järjestelmälle ja humanitaariseen tukeen.

Suunnitellut leikkaukset heikentävät ulkopolitiikkaamme, Suomen asemaa ja mahdollisuuttamme vaikuttaa.

Millähän tavoin leikkaukset heikentävät Suomen jo valmiiksi olematonta vaikutusvaltaa? Haavisto tietää kyllä itsekin että kyseinen kehitysapu on ollut jo vuosikymmeniä pelkkää hyvesigaloinnin Baal-jumalalle uhrattua rahaa, että moraalisäteilevälle ihmiselle tulisi hyvä ja osallistuva mieli. Huomattavaa muuten on että vihervasemmisto ei ole koskaan jaksanut pahemmin metelöidä suomalaisista leipäjonoista. Vaan antaa Pekan jatkaa:

Kansainvälisissä suhteissa tyhjän tilan täyttää aina joku. Nyt ei ole aika antaa autoritaarisille maille tilaisuutta vallata tilaa globaalissa etelässä. Jatkossakin tarvitsemme kumppaneita ja liittolaisia Ukrainan tuen varmistamiseksi.

On muuten aika alhaista vedota Ukrainan kansan kärsimyksiin puolustellessa hukkaan heitettyä kehitysapua mutta vihervasemmistolaiseltahan se onnistuu. Jos Haavisto olisi oikeasti huolissaan Ukrainasta hän hyväksyisi koko kehitysavun lopettamisen ja ehdottaisi että siitä hankittaisiin Ukrainalle parilla sadalla miljoonalla kranaatteja.

Vaan aikaisemminkin kyseisen vihervasemmiston suosikin prioriteetit ovat suuntautuneet jonnekin aivan muualle kuin Suomeen. Paitsi silloin kun nimenomaan Suomeen piti ehdottomasti saada takaisin ISIS-rikollisia.

Vaan entäs se Stubb? No. lyhyesti: Jätkä on patamusta federalisti jonka uskollisuus on EU:lle eikä Suomelle ja sen lisäksi tunnustuksellinen monikultturismin ylistäjä. Siinäpä oli se kokoomuksen isänmaallinen ratkaisu.

Eli johtopäätös ja yllättävä uutinen: Jussi Halla-ahoa voi todellakin äänestää presidentinvaaleissa. Yläpihan ukko ei pudota kuumaa kiveä päähäsi jos raapustat paperiin numeron 5.


44 kommenttia:

-TR- kirjoitti...

Jos pitää valita Haaviston ja Stubbin väliltä niin taidanpa painaa tyhjää.

Stubb on osoittautunut melkoiseksi feikiksi. Jos hän ei olisi syntynyt kultalusikka suussa niin hän olisi kenties jossain varastolla trukkikuskina.

Haavisto taasen on kenties parempaa viihdettä koska joitakin hänen suuntautumisensa niin paljon häiritsee vaikka se pitäisi olla hänen politiikkansa joka pitäisi häiritä.

Anonyymi kirjoitti...

Raapustin äänestyslippuun vitosen. On sellainen kutina, että Hallaaho saa yllättävän paljon ääniä.
Ehkei ihan valintaan asti, mutta kuitenkin sen verran merkittävän määrän, että se aiheuttaa peppukipua waltamediapuolueissa.
Jopa siinä määrin, että vaatimukset persujen kieltämisestä taas tulevat framille.

Anonyymi kirjoitti...

IS:n toimittelijatar Vesala yritti Jussia haastaa juurikin tuosta Haaviston linjauksesta kehitysavun suhteen, ja että kuinka nyt jää afrikaanojen asiat retuperälle.
Jussi siihen, että ei niillä miljardeilla joita esim. Afrikkaan on kaadettu suomalaisten ja muidenkin veronmaksajien rahaa ole ollut mitään hyötyä, ei meille eikä afrikkalaisille.
Vesal yritti vielä Kiina ja Venäjä kortteja.
Kiina näyttää, että kyllä sitä rahaa saa ja sillä pääsee ilman demokratiaakin. Ja rakentaa kaikkea, rautateitä jne. Venäjä taas tarjoaa heimopäälliköille (diktaattoreille) "turvallisuuspalveluja", eli vagnerin kaltaisia rosvojoukkoja joilla ryöstää kaikki irtilähtevä omille läheisilleen.
Vähän kuin siinä Reetun laulussa: sheikki ali hassan käänsi kansan kassan....
KOvasti toimittelijatar Vesala yritti Jussia jauhottaa vaan siinä kävi kyllä aivan toisin päin.
Huru-ukko

klova kirjoitti...

Eiköhän se Stubbista presidentti tule. Suomi kuitenkin on omalla tavallaan oikeistolainen maa kuten eduskuntavaalitkin osoittavat. Omalla tavallaan, esim talousoikeistolainen puolue täältä puuttuu koska asukkaat haluavat jonkun muun, siis yhteiskunnan, hoitavan ja päättävän puolestaan.

Haavistosta voisi tulla presidentti vain siten että Halla-aho olisi hänen vastustajansa toisella kierroksella. Voi olla ettei hän, siis Haavisto, edes pääse toiselle kiekalle.

Nykyisessä polarisoituneessa maailmassa kannatus on aika lukittu, eli toisella kierroksella äänestetään ettei se toinen tule valituksi. Haavistoa inhotaan enemmän kuin Stubbia ja Halla-ahoa enemmän kuin Stubbia tai Haavistoa.

Anonyymi kirjoitti...

5 - sen raapustin.

Toivon silmien avautuvan stubbisn ja pyllypuolueen suhteen!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys TR:lle, Ano1:lle, Huru-ukolle, klovalle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

TR: En tiedä, olisiko Stubbista niihin hommiin. Ja Haavistossa minua ei sinänsä häiritse hänen suuntautumisensa vaan nimenomaan se politiikka.

Ano1: Saa todennäköisesti yllättävän paljon ääniä ja jo se saa aikaan sitä kaunista peppukipua sekä genitaalihiekan tarvetta.

Huru-ukko: Luulisi toimittelijoiden jo oppineen että jos Jussin yrittää jauhottaa niin siinä saa vain ne jauhot silmillensä.

klova: Veikkaan, että ennusteesi on lähellä totta. Ja joo, ei Suomi ole oikeastaan oikeistolainen vaan omalla tavallaan hyvinkin itäsaksalainen. Kun sitä talousoikeistoa ei ole, tai voi sanoa ettei uskalla olla.

Ano2: Sitä toivon minäkin.

QroquiusKad kirjoitti...

Eihän Peppu tuossa twiitissään (xwiitissä? Xiitissä?) järki-ihmisille puhunutkaan vaan äänestäjilleen, Kallion oletettavastimiesoletetuille hipstereille ja Surusilmäisille Hippitytöille.

Jussi puolestaan totesi maakuntalehden mukaan visiitillään keskiviikkona Hämeenlinnassa nuorisosta, että valtamedian ääneen päästämien yksilöiden perusteella he saattavat vaikuttaa wokeltelun läpitunkemilta.
Kun nuorison keskuuteen jalkautuu ja keskustelee heidän kanssaan, saakin havaita että useilla heistä on ajatuksia, joita jotkut voisivat luonnehtia konservatiivisiksi.
Jussi itse luonnehtisi niitä maalaisjärkisiksi.

Ehkei peli olekaan pelattu ja hväitty.
Ehkä meillä sittenkin on tulevaisuus nuorisossa, kansassa kasuavassa, joka ei niele karvoineen nahkoineen heille pakkosyötettyä wokeltelua.

Olavi Koskela kirjoitti...

Valtamediahan se lakeijoineen stupidon haluaa pressaksi; näkeehän se jo siitäkin, että jätkä oli sijoitettu yksilötenttausten vikaksi - ja vielä vastoin tapoja ennakkoäänestyksen alkamispäiväksi. Jumalavit, vaikea keksiä härskimpää vaikuttamisyritystä. Jos tässä maassa noudatettaisiin mitään rehtejä oikeita menettelytapoja, stupido olisi näistä tempuista johtuen suljettu pois koko vaalihässäkästä. Vaan ei tässä maassa. Mieleen tulee hakematta, kuka saatana tässä maassa oikein on vallassa.

JJR kirjoitti...

Suomalaisen miehen ja naisen presidenttiä latinohomppeli ei vedä /CCn.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Olavi Koskelalle ja JJR:lle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Omille äänestäjilleen joo, sinänsä uskon että häiskä uskoo omaan epistolaansa. Ja toivotaan, että nuorissa on tulevaisuus. Heillä on meinaan paljon korjattaavaa ja he tuskin muistelevat meidän sukupolviamme lämmöllä.

Olavi: Tuohan se VMP:n taapa on. Härskeimpänä esimerkkinä Yle joka toimii säännöllisesti näin:

1. Yle toimii härskin puolueellisesti.

2. Yle saa palautetta siitä, että se toimii härskin puolueellisesti.

3. Yle loukkaantuu, kun sen sanotaan toimineen härskin puolueellisesti.

JJR: Kyseinen asia on minullekin vastenmielinen mutta jos jätkä toimisi muuten järkevästi niin en kiinnittäisi siihen niin suurta huomiota.

Anonyymi kirjoitti...

Ikävää on, kun yksi tuttuni ei äänestä Jussia sen takia, koska haluaa Stubbin toiselle kierrokselle Haavistoa vastaan. On sitä mieltä, että Halla-aho ei pärjäisi Haavistoa vastaan. Ehkä näinkin, mutta juuri tällaiset taktikot pilaavat Jussin mahdollisuuksia päästä toiselle kierrokselle.

Tapsa vaan

Kalle Pelttari kirjoitti...

Kovastihan nuo valtapuolueiden äänitorvet, siis Iltalehti ja Ilta-Sanomat, tekevät isot otsikot siitä, ketä TS:n gallupissa ei missään tapauksessa haluttaisi presidentiksi. Ja yllätys yllätys. Kenenkähän nimi sieltä nousee muka ylivoimaisena voittajana. Siis Halla-aho olisi näiden mielestä se huonoin vaihtoehto. Tämä, jos mikään, on sitä vaalivaikuttamista. Haaviston nimeä en missään olosuhteissa laittaisi äänestyslippuun.

Anonyymi kirjoitti...

Homous karkottaa minut äänestäjäkunnasta. Jokainen on mitä on, en mene neuvomaan, mutta äänestämisen voin päättää demokraattisesti itseni kanssa. Häpeän olla suomalainen jos Haavisto edustaisi minua "puolisonsa" kanssa. Minun puolestani homot voisivat mennä takaisin kaappiin ja panna oven kiinni. Tätä mieltä olen vaikka häkki heilahtaisi. Mielipiteeseen on kai vielä oikeus. Enkä ole vain yksi.

Haavistoa arvostellaan neljän tyhmän isis-vaimon kotiuttamisesta. Kurdit saivat maajoukkoina raskaan taakan, al-holin leirin ja n. 20 000 vangittua isis-taistelijaa. Ovat pyytäneet valtioita noutamaan omansa pois ja perustamaan jonkinmoisen tuomioistuimen taistelijoille. "Länsimainen arvoyhteisö" on halvaantunut, mitään ei tapahdu. Haavisto syyllistyi korkeintaan kiusaamiseen määrätessään virkamiehen toisiin tehtäviin. Itse laitan tuossa asiassa lapsien edut etisijalle. Lapset eivät saa / saisi kärsiä aikuisten tyhmyydestä. Mutta että, Haavisto valtio-ohjasi Fortum sähköverkot Carunalle. Se maksaa meille miljardeja maasta ulos "pumpattuina" verottomina osinkoina. Painavampi syy olla äänestämättä Haavistoa. Kuin myös kanta kehitysapuun.

Stubb on federalisti vaikka voissa paistaisi. Federalismin kukkasista on mainittava suurin EU-kusetus. Luvattiin harmonisoida verot mutta harmonisoitiin velat. Suomikin on "rikkaana jäsenmaana" osallistunut jos minkälaiseen "köyhien velkaantuneiden valtoiden" pelastamiseen vaikka EU sen alunperin oli jyrkästi kieltänyt. Sopimuksia sovelletaan tapauskohtaisesti. Tuloksena noissa köyhissä maissa voidaan hyvin, Suomessa huonosti. Painava syy olla äänestämättä federalisteja.

Suomen politiikassa on jotain todella pahasti vialla. Mikään meille aiheutettu vahinko ei johda eroon saati kannatuksen laskuun. Samoja naamoja työnnetään meidän eteen uudelleen ja uudelleen. Varmaan joku on noista virheistä suuresti hyötynyt.

Isä Nicolae kirjoitti...

Nå men Ykä (ja muut pimeejäläiset)!

Oletkos Ykä varma, ettei tällainen piilomainonta lasketa ehdokastueksi, jolloin Jussin on ilmoitettava kauttasi saatu/kertynyt euromäärä vaalirahoituskomitealle? Epäilemättä sellainen mitä pedantimmin paneutuisi nimenomaan nro 5 "epäselviin rahoituskuvioihin" ja vmp pitäisi tätä yllä koko äänestysajan...

Ja oih, olenpa järkyttynyt, että Ykän valinta on JHA. Nyt varmaan moni toisaalla hyperventiloitsee ja vaatii ei turvallista vaan turvallisempaa tilaa pinkkipehmohalileluineen. Iik, pitää kai ilmiantaa moinen kantsalliskontservatiivi SETA'lle, Virheille nuorille ja SDP Unga'lle?

Mainittakoon, että tasa-arvon ja nais(oletettu)asian henkilönä Isä Nicolae valitsee Iines Ankan. Kyllä, koska Aku saa muutenkin ääniä. Kerrottakoon vielä se, että luottamukseni kotoiseen demokratiaan on silminnähden vankkumaton.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapsalle vaan, Kalle Pelttarille, Anolle ja Isä Nicolaelle & kiitos kommenteistanne.

Tapsa vaan: Tällaisia valitettavasti löytyy.

Kalle: VMP tekee, minkä parhaiten osaa. Maltapas kun alkaa jenkkien presidentinvaalit. Sitten VMP taas uskoo, että sen mielipide asiasta on ratkaiseva.

Ano: Ihan hyviä huomioita, joskaan en ole kaikesta samaa mieltä. Varsinkaan niistä ISIS-lapsista. Kas kun työni puolesta tiedän, minkälaisia hirviöitä sieltä oli tulossa eikä lastensuojelu mahda niille mitään.

Isä Nicolae: Olen aivan varma, koska täämän blogin kautta ei liiku riikintaalerikaan. Mutta muuten ihan hyvin kuittailtu.

Joppos123 kirjoitti...

Itse aion huonenna käydä suorittamassa kansalaisvelvollisuuteni ( pidän äänestystä velvollisuutena kun sellainen oikeus ainakin toistaiseksi on vielä olemassa).
Raapustaan lappuun vitosen.
Jos peppupekka ja stubido on toisella kierroksella niin stubido saa ääneni.
Suolipekka on läpeensä feikki valehtelija. Edelleen ihmetten kun sen " saavutuksia" ei ole tongittu tarkemmin, mukaan lukien Darfurin fiaskoa. Sehän sai siitä hommasta kenkää.

Joppos123 kirjoitti...

Meinaan vaan kun edelleen kaivellaan jussin vanhoja kirjoituksia ja pöyristellään kun jussi haluaa myös vihervasemmiston pyhän lehmän eli ylenannon säästökuurille niin peppulin virkarikoksesta ei tentata sitä ollenkaan. Ministerin virka pelasti peppulin mutta se oli valmis heittämään virkamiehen bussin alle ja vankilaan. Vittu mikä tyyppi.

Anonyymi kirjoitti...

Lastensuojelussa olet varmasti asiantuntija, minä en. Kurdit pyysivät valtioita noutamaan omansa pois al-hol leiriltä oman oikeuslaitoksensa tuomittavaksi. Sanoivat että lapsista kasvaa siellä pahempia terroristeja kuin isistään, siis isästään. Mutta se juna meni. Jotkut valtiot hakivat, jotkut eivät. Ihmettelen vaan miten kurdit ylipäätään pystyvät pitelemään noita leireja ja taistelijoita. Länsimainen arvoyhteisö on heidät unohtanut.

Änymuumi 007 kirjoitti...

Oletteko nähneet sen Stubbin videoita juutuupissa? Jostakin CIA-akatemiasta Italiassa se niitä lähetti.
Surkeaa ja naurettavaa sakkia koko kopla, J. Azov-aho mukaanlukien.
––––––––––

Tässä tarina jonka kuulin jossakin:
Erään pohjoisen maa-alueen presidentti oli kutsuttu Washingtoniin kuulemaan käskyjä. Tästä presidentti oli kovin mielissään, pääsihän ison pöydän ääreen kuin torppari joka oli päässyt kartanon kamariin.
Siellä hän sitten kyhjötti pöydän alla kuin koira konsanaan. Joku kertoi vitsin.
Palattuaan Helsinkiin kehui presidentti toisille atlanttilaisille hurupåtille: “Me natoherrat nauroimme niin”.

Joppos123 kirjoitti...

OT. Tänään aika iso pukki ja yksi vasa lihoiksi. Nyt en enää lähde metsälle paitsi ampujan rooliin jos jollain ei meinaa kiintiö täyttyä.
Itse saavat nylkeä ja paloitella.
Luonnosta otetaan se mikä tarvitaan ja ahneus on pahasta.
Koskee niin metsästystä kuin kalastusta.
Noi omat ampumat on aika simppeli käsitellä kaverin kanssa kun mä en välitä niinkään jauhelihasta. On noissa kuitenkin hommaa.
Kysyttiin tälle päivälle villisikajahtiin. Jätän väliin.
Muutoin olisi voinut lämmetä mutta töllöstä tulee NHL peli 2000 niin tuon porukan tuntien siellä kähisteltäis näytteidenottojen kanssa vielä 2300.

Anonyymi kirjoitti...

Stubb on pintaliitäjä, joka ei perehdy mihinkään kunnolla. Jo ylioppilaskirjoitukset sen osoittivat, a, hylätty... Puhuu paljon, jos jää kuuntelemaan, tyhjää puhetta ja kuka lähtee ulkomaille käpälämäkeen hävittyään pj-vaalit? Puheenaihe-podcastissa mm. väitti, että ilmastonmuutos on fysiologiaa, no huh huh. Jos valituksi tulee, joutuu vielä nöyrtymään ylimielisestä minä-asenteesta. Entäs Haavisto, vaikea edes ymmärtää miten on edes mukana vaaleissa saatikka gallup-kärjessä, bluffaako media? Tosin uusimpaan ns. galluppin vastasi vähän yli 1000, joten oli vain kysely.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Ano1:lle, Änomuumi 007:lle, Ano2:lle ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Voi olla, että kakkoskierroksella joutuu valitsemaan ruton ja koleran välillä. Saattaa olla, että silloin jään itse ensimmäisen kerran nukkuvien puolueeseen. Sinänsä se Haavisto on ehkä asteen vaarallisempi.

Ano1: Kurdit ovat tosiaan jääneet aina unohduksiin. Tunnen kyllä heitä. Vittumaista sakkia. Mutta kyllähän heille kuuluisi oma valtio silti.

Änymuumi 007: Vaan kerrotko mikä tekee Jussi Halla-ahosta J. Azov-ahon?

Ano2: Valtamedia on kyllä onnistunut Jussin demonisoimassa. Mites se meni, totuudenpuhujalla ei ole yösijaa.

Ano3: Hyviä huomioita.

Anonyymi kirjoitti...

Stubb ja Orpo vierailivat Punavuoren vastaanottokeskuksessa vuonna 2015. "En tiedä, kuinka voitte liikkua, mutta Itäkeskus on kuin Somalia. Se on hieno paikka" totesi Stubb tulkin välityksellä somalialaiselle kolmen lapsen äidille, jonka mies oli jäänyt Turkkiin (!). "Ruotsi on yksi maailman turvallisimmista maista" kuuluu myös ajatusten aarrearkkuun kuten kansallisvaltioiden rajojen ja tarpeellisuuden mitätöinti ja EU:n vaikutusvallan lisääminen. Vaikea on oikeistolaisena Stubbia äänestää, mutta jos toisella kierroksella on Haavisto vastassa, peli on selvä.

Media pelaa omaa peliään, joku esitteli gallupin inhokin (tietysti Halla-aho) ja esim. Yle ei julkaisuut puolen kuun maissa kannatusmittaustaan, joka on säännöllisesti ilmestynyt jo syyskuusta lähtien. Odottaako se ennakkoäänestyksen päättymistä? Pyrkimys on kuitenkin jo siitä syyskuusta lähtien ollut päivänselvä.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä on VMP:n osalta ns kortit lyöty tiskiin. Stubb & Haavisto. Jommastakummasta tehdään pressa. Mieluiten pekasta. Ja kun 3 vuoden päästä on eduskunta vaalit, on suuri osa kansasta ns pimahtanut. Vihervasemmisto saa äänivyöryn. Simsalabim Marin ilmestyy taas jostain pääministeriksi, vm salkku menee vihreille. Muita ministereitä olisivat nazima, diarra jne. Kehitysapu rahat kolminkertaistettaisiin, ps:n kieltäminen olisi asialistalla. Eu:n vihapuhe direktiivit olisivat voimassa. Poliisilla pitäisi kiirettä, puhumattakaan oikeusasteista. Natseja olisi taas joka puolella.

Anonyymi kirjoitti...

Äänestäisin heti sellaista ehdokasta, joka lupaisi tukea rauhanneuvotteluita Israelin ja Ukrainan sodissa. Jos me halutaan rauhaa itsellemme, niin sitä pitää yrittää saada muillekin.

Anonyymi kirjoitti...

20. tammikuuta 2024 klo 1.24 kertoo Stubbista:
" Puheenaihe-podcastissa mm. väitti, että ilmastonmuutos on fysiologiaa, no huh huh. "

Kiitos havainnon jakamisesta. Stubb siis ei ole tietoinen käyttämiensä sanojen merkityksestä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Fysiologia
"Fysiologia on biotieteiden ja lääketieteen osa-alue, joka tutkii eliöiden toimintaa ja toimintamekanismeja."

QroquiusKad kirjoitti...

Ukrainaan tulee rauha heti kun Putler lopettaa valloitussotansa ja Israeliin tulee rauha kun terroristijärjestö Hamas on tuhottu.
Putlerin ja Hamasin kanssa ei voi neuvotella, koska kummallekaan ei kelpaa mikään muu kuin niiden täydellinen voitto.
Muun kuvitteleminen on lapsellista.

Antifilatelisti kirjoitti...

Jos Hallis ei pääse toiselle kierrokselle, kirjoitan äänestyslippuun "Cthulhu".

Miksi tyytyä pienempään pahaan?

Antifilatelisti kirjoitti...

TR: Hän olisi jääkiekkoammattilainen. Hän pelasi HIFK:n edustusjoukkeessa lätkää B-junnuksi saakka, jolloin koulu vei mennessään. Hän on ollut myös golfissa maajoukkueessa.

Mikä ei sinänsä olisi ollut paha asia. Jääkiekko, urheilu ja yhdistys- sekä järjestötoiminta antavat poliitikolle paljon terveemmän ja käytännönläheisemmän pohjan kuin olla pelkkä poliittinen broileri.

Anonyymi kirjoitti...

Vaaleissa mitataan suomalaisten tyhmyyttä. Pisatulokset antanevat osviittaa.

kt

Anomuumi prosessi-inssi kirjoitti...

Oma kauhukuvani pressanvaaleissa on että toisella kierroksella todella on vastakkain Stupido ja Haavisto. Ja valitettavasti galluppien perusteella vaikuttaa todennäköiseltä.

Päätyisin kuitenkin Haavistoon toisella kierroksella jos vastakkain olisi Stubb vs. Haavisto, koska itselleni äänestämättä jättäminen ei ole vaihtoehto.


Stubb: Federalisti, isänmaanvihaaja ja hölmö.

Koko miehestä tulee mieleen se että sen pään sisällä ei ole mitään omaa sisäistä monologia, vaan tyyppi vain sanoo sen mitä viestintätoimiston mukaan kannattaa sanoa. Case in point: Stubbista tuli AY-jyrä hiljakkoin.


Haavisto: Hölmö ja vihreä. Neukkusympatioita en anna anteeksi, mutta en anna niiden häiritä. Niistä on jo vuosikymmeniä, kun taas Stubbin eurofederalismiliskoilu on tämän vuosituhannen saldoa.

Haaviston homous ei ole itselleni kynnyskysymys, ei edes hömelö sinisilmäisyys. Mutta vihreys on ylitsepääsemätön dilemma. Itseäni kaihertaa Haaviston (ja VIhreiden) osuus suuressa metsävarkaudessa, eli Natura 2000:ssa


---
Mutta kun en toisaalta halua Jussinkaan voittavan! Presidentti on poissa päivänpolitiikasta, eikä ole niin vaikutusvaltainen kuin ministeri. Haluan Halla-Ahon pysyvän päivänpolitiikassa ainakin vielä pari EK-vaalikautta. Itselleni mieluisin tulos olisi melkein saada Jussi toiselle kierrokselle perussuomalaisena voimannäyttönä ja myrskyvaroituksena Ja tiukka 49% häviö.

Kävin jo antamassa ennakkoäänen numerolle 5. Ja äänestän Jussia toisellakin kierroksella, voittotodennäköisyyksistä välittämättä. Vain äänestämällä saa oikeuden valittaa yhteiskunnan ongelmista. Nukkuvien puolueen äänestäjät vaietkoon.

Anonyymi kirjoitti...

Millainenkohan paskahalvaus iskisi "laatumedioiden" toimituksiin jos ja kun kansa äänestäisi kuten anomuumi sanoi tekevänsä. Eli vaikka Jussi ei olisikaan toisella kierroksella kaikki kuitenkin piirtäisivät äänestyslippuun numero viisi?
Ja sitten pitäisi perussuomaalaisten vaalivirkailijoiden lipsauttaa, että ääniä hylättiin väärän viitosen takia.
Minäkin katsoin tuon Sir Ilkan mainitseman vaalitentin. Siinähän toimittelijatar Vesala höpötti Trumpin vaalikrjaa myötäänsä. Ainoa järkevä IS:n polittiikantoimittaja on Timo Haapala. Ainakin minun mielestäni ja ehkä hän ei siksi lähtenyt tuohon ohjelmaan mukaan, jos ja kun kysymykset olivat tuollaisia, niin lie sanonut että menkää vaan häpäisemään itsenne, minä en sinne lähde pellenrooliin.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Jaska Brown teki myös oman vaalikoneensa. Hyvät perustelut omaan valintaansa!
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Mihin perustuu väite siitä, että valtamedia yrittää leipoa Haavistosta (tai ainakin Stubbista) presidenttiä?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Sir Ilkalle, Rouva Anolle, Ano1:lle, Ano2:lle, Ano3:lle, Qroquius Kadille, Antifilatelistille, kt:lle, Anomuumi-inssille, Huru-ukolle, Ano4:lle ja Ano5:lle & kiitos kommenteistanne.

Sir Ilkka: Kiitos linkistä. Täytyy tutustua. En ole vielä ehtinyt.

Rouva Ano: Nuohan ovat niitä Stubbin kunnostautumisia joita valtamedia ei niin mainosta. Halla-ahosta kaivetaan kyllä mielellään esiin kaikkea vanhaa. Noista gallupeista on sinänsä vähän vaikeaa sanoa.

Ano1: Pelottava tulevaisuudenkuva, mutta ei millään muotoa mahdoton.

Ano2 & Qroquius Kad: Asia on valitettavasti niin kuin QK totesi eikä Suomen presidentin mielipide vaikuta asiaan sitä eikä tätä.

Ano3: Kiitos lisäyksestä. Mutta joo, Stubbhan on sellainen poliittinen eliö.

Antifilatelisti: Olisi saanut jatkaa lätkäuraansa. Ties vaikka olisi kuinka menestynyt.

kt: Tai ainakin toistuvaa nenästä vedettävyyttä.

Anomuumi prosessi-inssi: Ihan hyviä huomioita. Jos kakkoskierroksella ovat vastakkain Haavisto ja Stubb niin jokainen toimikoon tai olkoon toimimatta omantuntonsa mukaisesti.

Huru-ukko: Luulen, että asia haudattaisiin hiljaisesti. Ja Jaskalla on aina asiallista sanottavaa.

Ano4: Valtamedian seuraamiseen.

Ano5: Jaa kaivoit Hikipediasta miehen vanhoja lausuntoja joissa on sinänsä asiaa. Presidentinvaalikampanjan aikana hän on minusta esiintynyt juuri niin kuin presidentin kuuluukin.

QroquiusKad kirjoitti...

Jos Jussin vanhat lausunnot eivät miellytä, onha siellä ehdolla myös soma Li Lystikäs.
Hänhän ansioitui vastaamalla eräässä YLEnanon keskusteluohjelmassa Jussille mitä asiallisimmalla argumentilla:

"PASKAPUHETTA!"

Siinä sitä on loistava presidenttiehdokas, joka taitaa valtionpäältä edellytettävän puheen ja käytöksen jalot taidot.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ano 5 linkistä. En ole aiemmin jaksanut kaivella noita paljon kehuttuja Jussin aikaisempia kirjopituksia vaikka niistä on kohkattu vuosia. Nyt ne löytyivät etsimtää linkkisi ansiosta.
Täyttä asiaa ja ymmärrän hyvin miksi suvaitsematon suvaitsevaisto on vetänyt hernepellon nenäänsä.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Yleensäkin kyseinen naikkonen on vapauttanut itsensä täysin reaalimaailman kahleista. Valitettavasti varsin moni ihminen on hänen kanssaan samaa mieltä. Mutta ehkä se Ano vaatii presidentiltä sitä vastuullista valehtelua.

Huru-ukko: Faktat vituttavat suvaitsevaistoa kaikkein eniten.

Anonyymi kirjoitti...

Ukrainan tuki jatkuu.
Melko tietämätön, paljon olekaan lapsia rajalla.
A. Stubb on sanonut auttaisin lapsia Suomen rajalla.

Anonyymi kirjoitti...

Ylen suosima Janne Saarikivi on kyhännyt 'esseen'. Ettei olisi Pekan asialla?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Ano1:lle ja ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Joo, tuo ensimmäinen oli kyllä aika osuva.

Ano1: Niin, eipä siellä läpsyjen mukana paljoa lapsia tule.

Ano2: Oliskos linkkiä laittaa?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Joo, ei varsinaista haavistelua. Itse asiassa se kirjoitus oli mielestäni lähinnä hieman sekava.

KKi kirjoitti...

Kappas vaan. Taitaa VMP kannattajia vaivata suuri ja mahtava Halla-ahon pelko. On nimittäin kiintoisaa kun Ykänkin blgiin alkaa tulla Halla-ahoa haukkuvia viestejä.
Eipä siinä hyvä, kun on mielipiteitä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, KKi. Itse asiassa on tullut muutama enemmänkin mutta ne olivat sen verran ala-arvoisia etten julkaissut.