perjantai 5. tammikuuta 2024

VIHREÄÄ KYLMYYTTÄ

Näitten kovien pakkasten aikana tällaisella käppäukolla käy mielessä että yksi niistä tärkeimmistä huoltovarmuuteen liittyvistä asioista on sähkönsaannin turvaaminen. Taajamien ulkopuolella voi tietysti polttaa puuta mutta itse taajamissa ei juurikaan.

Viime vuosina Suomikin on satsannut siihen muodikkaaseen tuulivoimaan jolle tyypillistä on se että se ei toimi juuri silloin, kun sitä eniten tarvittaisiin. Ratkaisu tiukan paikan energiareserviksi olisivat tietysti hiilivoimalat mutta kun hiili on nykyisin haram, niin Suomessa on ajettu alas (lue: tuhottu) täysin toimintakuntoiset hiilivoimalat ainakin Kristiinankaupungissa, Inkoossa, Porissa, Naantalissa ja Kotkassa. Samaan aikaan kun tilalle on pystytetty niitä tuulimyllyjä jotka ovat näillä keleillä täysin jumissa.

Suomi on yhteiskuntana täysin sähköstä riippuvainen joten muistutan vanhasta viisaudesta eli parempi vara kuin vahinko.

Kuvassa vihreät riemuitsevat kun Suomen huoltovarmuutta romutetaan.


49 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Juuri näin. Omakin kämppä on kuin pakastin. Siis kaukolämpö. Patterit täysillä, mutta ovat puolittain kylmiä. Kiinteistöhuolto kävi ns puhaltamassa, mutta homma taitaa olla niin, että virhe siirtymä on totta. Ja tuo porin voimala. Siihen tehtiin huolto vuosi sitten.

Anonyymi kirjoitti...

Mittasin lattian lämpötilan. 15 astetta. Patterien lämpötilaa ei kuulemma saa korkeammaksi. Koko talon asukkaat ovat nukkuneet kahdella peitolla jne. Kali kali. Olen laittanut niin prkl:sti valituksia. Kiinteistöhuollon jätkät sanovat vaan, että ovat tehneet parhaansa. Eli ns siellä alkupäässä on laitettu/käännetty mittareita pienemmälle.

Anonyymi kirjoitti...

Luultavasti jotkut tulevat inisemään whataboutumismiä. Että kuinka kylmä on siellä ja täällä jne. Niin. Käsittääkseni Oy suomi finland Ab on arktinen maa. Täällä on sellainen ilmiö kuin talvi. On ihmeellistä, että koko kansa on ikäänkuin paniikissa. Tai melkein lamaantunut. Yleinen liikenne on kuin kehitysmaassa. Heti kaikki stop. Kun pikkuisen tuiskuttaa lunta ja pakastaa . Kuten aikaisemmin totesin, niin dieselvetureilla olisi paikatttu paljon. Mutta taisi olla ns poliittinen päätös.

JJR kirjoitti...

Tulipa tehtyä männä keväänä toistakymmentä kiintomottia klapeja.
Mukavaa, kun voi lämmittää varaavia ja puuhellaa surutta.
Kohta se kiinteistövero taas nousee ja kansaa kehotetaan kasarmeihin asumaan.
Sitten niiden lämpö lasketaan kahteentoista asteeseen, kuin Ceaucescun Romaniassa.
Vitsi meni jotenkin näin: Mikä on Romanian kansallislintu?
Pingviini. Se viihtyy kylmässä, syö kalaa ja taputtaa käsiään vähän päästä.
Muistakaa äänestää humuPekkaa pressanvaaleissa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Ano3:lle ja JJR:lle & kiitos kommenteistanne. Näin alkuun pitää sanoa, että noiden vihreitten ämmien tyytyväiset pärstät ärsyttävät ihan oikeasti.

Ano1 & Ano2: Varmasti ne huoltomiehet tekevät parhaansa mutta minkäs ne tilanteelle mahtavat.

Ano3: Joo, Suomi on pohjoinen ja kylmä maa. Ja siihen kannattaisi varautua kaikin mahdollisin keinoin.

JJR: Vaan eikös se puun polttaminenkin ole vihreille haram? Kas kun tulee niitä pienhiukkasia ja hiilidioksidia.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Niin, tämä koko juttuhan on vihervasemmiston pitkän suunnitelman mukaisesti toteutettu. Aikoinaan he jopa myönsivät että se että energia, missä muodossa tahansa, on niin kallista että siihen ei ole varaa joten sen käyttö vähenee ja maailma pelastuu.

Nyt kun se on melkein saatu aikaan ja seuraukset alkavat näkyä tyhmimmällekin äänestäjälle, he syyttävät kiivaasti koko hommasta nykyistä hallitusta kun se ei saa sähkön hinnanheilahteluja ja kovia hintoja kuriin. Tämä tilanne oli aivan ennustettavissa ja niin he ennustivatkin sisäisesti ja tämä muiden syyttely on heidän poliittisesti tarkoituksenmukainen jo ammoin tehty suunnitelmansa tätä vaihetta varten. Ei tämä ole mikään salaliittoteoria, koska se ei ole ollut mitenkään salaista mitä he ovat halunneet saada aikaan. Ovathan he kertoneet sen itse moneen monituiseen kertaan aikanaan, ihan vielä vähän aikaa sitten. He vain luottavat äänestäjien huonoon muistiin ja tyhmyyteen irtisanoutuessaan nyt julkisuudessa suurimmasta keinostaan päästä haluamaansa päämääräänsä eli "maailman pelastamiseen".

Anonyymi kirjoitti...

Jep. Ajattelin lähteä perinnöksi saadulle mummonmökille. Missä tupa lämpiää perinteisin menoin. Mutta prkl:n auto . Ei lähtenyt käyntiin, eikä edes kaapelit auttanut. No vanha romuhan se oli.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Thorvald Eskilinpojalle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Thorvald: Sanoisin, että osuit asian ytimeen.

Ano: Toivottavasti saat autosi käyntiin. Se mummonmökki lämpenee onneksi ilman kaapeleita.

Joppos123 kirjoitti...

Tehdään yhdessä Suomesta kehitysmaa projekti etenee. Ei ennen esmes sähkönhinnan takia ihmiset ole jättänyt ruokaa tekemättä ja palelleet asunnoissaan niin kuin nyt.
Vihervasurit tumputtaa kuuden peiton alla saaden mikro-orkkuja kun maailma pelastuu kun on noi kelitkin aivan liian lämpimiä.
Itselläni kaukolämpö ja sähkössä kiinteä soppari 6 c/Kwh.
Ei ole kylmä ja karjalanpaisti muhinut uunissa jo 5 tuntia.

Anonyymi kirjoitti...

Muistaakseni entinen valtionvarainministeri ministeri ilmoitti, että suomalaisten pitää nyt kiristää vyötä. Nykyinen valtionvarainministeri ilmoitti, että meillä ei ole enää varaa pitää tätä nykyistä elintasoa. Silti otettiin velkaa. Minusta tässä kusetetaan kantasuomalaisia silmään niin saatanasti. Ihmettelen purraa, ettei hän uskalla tuoda sitä asiaa esille. Luultavasti kokoomus estänyt. Todella pettynyt ps:n siinä suhteessa. Eli yhä edelleen ei ole valtiovallalta tullut laskelmaa haitallisen maahanmuuton kustannuksista. Vaikka siitä on haastettu. Sekä rikostilastoista jne.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Kadi näköjään kärsii eräästä nykyään erittäin levinneestä kansantaudista nimeltä vakava masennus. Siinä maailma näyttää mustalta ja toivottomalta. Eihän tässä paljoa hurraamista ole, mutta liika on liikaa.

Tuohon puun polttamiseen sanoisin että Molon Labe.

Siitä käydään vielä sellainen taistelu että saavat laittaa kiven sisään jotta estävät minua puuta polttamasta tässä maassa. Siihen ei auta edes vaikka kävisivät lekojen kanssa tuon takan murjomassa sillä välin kun olen siellä kiven sisässä (minun paikalla ollessani ei sellainen onnistu, mutta saavathan ne riittävällä voimankäytöllä minutkin nippuun ja putkaan), puuta voi polttaa muuallakin. Siitä tulisi periaatteellinen kärhämä, sen verran monilla tavoilla osaan tulet tehdä ettei tikkujenkaan takavarikointi auttaisi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, Qroquius Kadille, Ano1:lle, Ano2:lle ja Thorvald Eskilinpojalle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Mitä enemmän Suomessa on kehitysmaalaisia sen varmemmin Suomi muuttuu kehitysmaaksi.

Qroquius Kad: Tulee muistaa, että onneksi vihreät eivät ole hallituksessa. Muut puolueet tuskin sitä puunpolttokieltoa edes yrittävät.

Ano1: Tulee muistaa, että persut ovat hallituksessa vain 20 pinnan voimin.

Ano2: Nykyinen hallitus joutuu toimimaan vieläkin pääosin edellisten hallitusten päätösten perusteella.

Thorvald: Niin kuin totesin, ei tämä hallitus puun polttoa kiellä. Ja älä viitsi tehdä noita etädiagnooseja toisista kommentoijista.

QroquiusKad kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
29051453 kirjoitti...

Ano 20:21. Ykä tarkoitti Tahkoluodon pienempää, noin 235 Megawatin voimalaa. Isompaan voimalaan voisi Egokapina tehdä ekskursion ennenkuin pakkaset hellittävät.

Anonyymi kirjoitti...

Kuules ano joka moitit Purraa siitä, että sitä velkaa otetaan, niin muistapa kuinka paljon edellisen hallituksen pikavippien korot nielevät rahaa? Se on kuule pikkusta vaille paljon eikä sekään riitä. Kyllä Riikka ja Petteri tekevät parhaansa velanoton lopettamiseksi, vaan he ja muu hallitus ovat ns. ehjän edessä "raahaa on-hallituksen" toimien takia.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kalle Pelttarille, Qroquius Kadille, 29051453:lle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Kalle: Hyviä huomioita.

Qroquius Kad: Ei ammu. Liioittelet.

29051453: Kiitos lisäyksestä.

Huru-ukko: Nykyinen hallitus joutuu pitkälti toimimaan edellisten hallitusten päätösten mukaisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Muistelen Hanasaareenkin tehdyn mittavat investoinnit joilla hiilenpolttoa saatiin puhtaammaksi ja sitten se poliittisella päätöksellä lopetetaan. No, sähkölaskuissa me senkin maksamme. Kuluttajan naamaa ei naurata.

Ilmastonmuutoksesta on tehty melkoinen uskonto. Jos olet piirunkaan eri mieltä olet denialisti. Jakeluun ei mene vaikka sanoo etten ole. Uskon ilmaston muuttuvan nyt ja aina. Enemmän kaipaisin väittelyä mihin suuntaan milloinkin mennään ja mikä ilmastoon eniten vaikuttaa. Paljonko ihminen, suomalainen varsinkin. Onko ilmasto ensin lämmennyt ja sitten hiilidioksiidin määrä noussut vaiko päinvastoin. Ja onko meidän köyhdyttäminen missään suhteessa maapallon ilmastoon? Noihin ei uskonto vastaa. Pitää vain uskoa kun sanotaan.

Ja keskellä kovia pakkasia julkaistiin IPCC'n "raportti". Nyt ne vasta tappavat helteet ovat tulossa. IPCC on yhdensortin propagandisti joka muokkaa asteikkoja mieleisekseen saadakseen käyrälle halutun nyppylän ja siitä vedetään tangentti koilliseen. Saadaan kauhuskenaario. Ne kun tienaavat sillä.

KLS kirjoitti...

Kuten Kalle Pelttari totesi, Heidi Hautala ennusti vuonna 2009, että vuonna 2020 tulisi jokseenkin lumeton talvi.
Siinä hän sattumoisin olikin oikeassa. Juuri vuosina 2019-2020 nimittäin oli poikkeuksellisen leuto talvi, jolloin ainakaan Etelä-Suomessa ei paljon luntakaan satanut. Helsingissä talven kaikkien kuukausien keskilämpötilat olivat plussan puolella. Mutta se ei todellakaan ole toistunut siitä lähtien joka vuosi, ei varsinkaan tänä talvena.

Anonyymi kirjoitti...

Moro Ykä
Kiitos viimevuoden kirjoitus urakasta ja voimia tähän vuoteen!

Toivoisin, että Maria Ohisalo ja muut vihreät nyt tulisivat julkisuuteen ja antaisivat kommenttinsa tähän tilanteeseen!
Samoin Pekka Haavistolta voisi kysyä mitä mieltä hän on, niinku omasta mielestään vihreästä siirtymästä!

Voi Aikoja Voi Tapoja

Anonyymi kirjoitti...

Millä muuten Helsinkiä nyt lämmitetään?
Ajattelin vain,että haketta polttamalla sitä menee tolkuttomat määrät,kun lämpöarvo on hiilellä vähän toista luokkaa ja korvaavaa kapasiteettia on ainakaan ole lukenut,että olisi rakennettu ja hiilelle suunnitellut laitokset ei välttämättä ihan hyvin puuhakkeelle sovellu

Strix Senex kirjoitti...

Tämäkin on aikamme ilmiöitä. Ensin julistetaan suureen ääneen ilmaston muutosta. Sitten toimitaan, aivan kuin se olisi jo toteutunut tässä ja nyt ja heti ja ainoa huoli olisi hirmuinen helle. Niinpä sitten hävitetään täysin käyttökuntoiset ja helposti käyttöönotettavat hiiltä tai turvetta polttavat varavoimalat. Ja sitten, kun pakkanen iskee päälle, ryhdytään ulvomaan esimerkiksi Mäkysen tapaan, että miksi hallitus ei suit-sait sukkelaan ja heti ja äkkiä ratkaise tätä pulmaa.

Tämän päivän konkreettinen ongelma on tietysti sähkön saanti kovalla pakkasella, mutta se on suurella todennäköisyydellä suhteellisen lyhytaikainen ongelma. Sen takana kuitenkin piilee paljon isompi ongelma, joka poikii jatkuvasti uusia ongelmia ja se ongelma on kehno ajattelu, joka tarkoittaa sitä, että ei ajatella nokkaansa pidemmälle, ei huomioida omaan ideologiaan sopimattomia tosiasioita ja tyydytään pelkkään eriytymättömään juupas-eipäs ajatteluun.

Sen verran minäkin olen fysiikkaa opiskellut, että uskon ilmakehässä olevan hiilidioksidin ja metaanin lämmittävään vaikutukseen, joten ilmastonmuutoksen mahdollisuus on otettava tosissaan, vaikka kysymys onkin hyvin monimutkaisesta ilmiöstä. Sen verran olen myös matematiikkaa opiskellut, että tiedän, että tästä huolimatta ilmastonmuutokseen ei vaikuta himpun vertaa, jos sellainen maa, jonka hiilidioksidipäästöt ovat alle promillen maapallon päästöistä varautuu polttamaan muutaman päivän aikana vähän enemmän hiiltä ja turvetta pitääkseen asunnot lämpiminä ja pyörät pyörimässä. Ja sen verran minä olen historiaakin lukenut, että tiedän, että pieni kansa, joka ei katso nokkaansa pidemmälle vaan on valmis juoksemaan milloin minkäkin pateettisia julistuksia toitottavan puoskarin oppien perässä, on vähintäänkin vaikeuksissa ja usein peräti hukassa.

Historix kirjoitti...

Historix on jo kauan sitten varottanut, ettei naisia saa päästää yhteiskunnallisiin tehtäviin eikä varsinkaan poliittiseen päätöksentekoon.

No nyt sitten nähdään miten kävi. Näiden vihervasemmistolaisten idioottinaisten (ja myös miestenkin) takana lymyilevät kasvottomat vomat nauravat partaansa ja meikkehiinsä eurojen kilistessä omaisuuden uusjaossa nimeltä Vihreä siirtymä.

S*atana että suomalaiset ovat tyhmä kansa, s*atana!

Anonyymi kirjoitti...

Ano 22.49 persut eivät olleet hallituksessa 2018. Siellä oli Sininen menneisyys. Persut äänestivät lakiehdotusta vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kaukolämpökerrostalossa sähkönkäyttöni joulukuussa (1.12 - 31.12.2023) oli 105.5 kWh.

QroquiusKad kirjoitti...

Pahoittelen tuota eilistä.
En ollut aivan tasapainossa, ja silloin pitäisi jättää kommentoimatta mitään mihinkään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, thinker Dillille, KLS:lle, Voi Ajoille Voi Tavoille, Ano3:lle, Strix Senexille, Historixille, Ano4:lle, Ano5:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne ja lisäyksistänne.

-TR- kirjoitti...

Suomessa taitaa olla Saksan jälkeen toiseksi menestynein vihreä puolue. Saksassa sen jotenkin tajuaa kun siellä se erään viiksimiehen jäljiltä koko maa on aivopesty inhoamaan itseään mutta miksi meillä tuo tuholaislauma nauttii suurta kannatusta? Toki vain suurissa kaupungeissa mutta silti ja suurten kaupunkien kannatus riittää valtakunnallisestikin keskisuuren puolueen asemaan.

Esi m Norjassa, joka on luonnonolosuhteiltaan varsin Suomen tapainen maa, vihreät ovat täysin marginaali puolue.

Anonyymi kirjoitti...

Espoo, kaukolämpö. Patteri on joko tai ja koska en viitsi jäädyttää kämppää, niin se on auki ja sehän edellyttää tämän tästä ikkunan avaamista. Asiasta monena talvena sanottu, ei vaikutusta. Varaa on asumisoikeusasunnoissa tuhlata, ai muttei nyt sentään peruskorjauksiin, kämppä on läpimätä, 90-luvun alkuperäiset pahviovet keittiön kaapeissa turvonneet irvokkaiksi sun muuta. Asuntoon muuttaessa härskisti poistin kylppäristä neukkuaikaisen ruostuneen peltikaapin...haaveissa on paljon pohjoisemmaksi muutto.

Anonyymi kirjoitti...

Tuli vielä mieleen kertoa miten hyvä on Fortumin kiinteä kk-hintainen sähköpaketti. Käytä miten paljon vaan, aina maksaa vain 30€/kk siis myyntihinta sis. alv. Meillä nääs saunotaan ahkerasti ja muutenkin. Kun maksimimäärä käytetty, katkeaa sopimus, no sitten onkin jo kesä ja halpaa sähköä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys TR:lle, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

TR: Tätä olen ihmetellyt minäkin. Mutta se kertonee että Suomessa on varsin paljon ihmisiä joita ei reaalimaailma pääse häiritsemään. Ja sanoisin, että valtaosa niistä on naisia.

Ano1: Toivottavasti muuttosi onnistuu.

Ano2: Kuulostaa kyllä yllättävän halvalta. Ei minullakaan pörssisähköä ole mutta on se minulla kuitenkin reilusti kalliimpaa.

klova kirjoitti...

Pidemmällä ajalla pörssisähkö on se halvin vaihtoehto, koska sähkön tukkumyyjät eivät harrasta hyväntekeväisyyttä.

Siinä vaan täytyy muistaa kevään, kesä ja syksyn halvoilla, jopa ilmaisilla, sähkönhinnoilla laittaa rahaa talteen niiden talven kalliimpien päivien varalle. Tai sitten kannattaa vakuuttaa kulutuksensa ja ottaa kiinteähintainen, niitä saa taas keväällä alle 10c kilowatti.

Ja pörssisähkössä on vielä sekin hyvä puoli, että se laittaa vähän miettimään sitä sähkönkulutusta, tyyliin sähkö on pirun kallista, ehkä saunomme huomenna kun hinta on kymmenesosan tämän hetkisestä.
Kuten eilen kävi, kulutus oli melkein 1000 MWh ennakoitua pienempi.

Tietty ihanne olisi suht tasahintainen sähkö, mutta sitä ei nyt ole hetkeen saatavilla talvisin ja tuulettomalla säällä, 2025 valmistuu uusi kaapeliyhteys Ruotsista, 800 MWh P-Ruotsalaista vesienergiaa, siinä isommat muutokset lähivuosille. Kukaan yksityinen ei riskirahalla rakenna Suomeen minkäänlaista voimalaa torjumaan joidenkin päivien/max viikkojen huippukysyntää. Varsinkin kun kilpailijana muina aikoina on tuotantokuluiltaan aika halpaa tuulienergiaa.

pienhiukkasta uuniin kirjoitti...

Ilmastouskovaiset ovat vielä fanaattisempia kuin profeetan seuraajat. Ilmakehän kaasuista hiilidioksidin osuus on 400ppm (parts per million), mikä tarkoittaa samaa kuin 0,04%. Tästä ihmisen osuus on 4% eli 0,0016% kaikista ilmakehän kaasuista, loput tuottaa luonto itse. Pitää olla fanaatikko, joka uskoo tuon määrän vaikuttavan maapallon lämpötilaan. Globalistit kokeilivat kaikenlaisia täkyjä löytääkseen sellaisen uskonnon, jonka taakse saataisiin riittävä määrä typeryksiä, jotta voitaisiin ajaa läpi vallan ja omaisuuksien siirto taustapiruille. Jääkaudella ja otsonikadolla pelottelu ei toiminut, mutta nyt on löytynyt graalin malja.

Anonyymi kirjoitti...

Oppikirjaesimerkki rakenteellisesta korruptiosta on Energiavirasto. Se alkoi muutaman miehen voimin valvomaan kuluttajan etua. Nyt siellä "työskentelee" lauma miehiä ja naisia valvomassa sähköyhtiöiden etua. Kolme "viestinnän asiantuntijaakin". On palkattu kummin kaimatkin ja keksitty lupalappuja kuitattavaksi. Ja mikä parasta, kuluttajat maksavat sähköyhtiöiden edunvalvonnankin. Näin se kansan edunvalvonta ruunataan. Kansalle jää vain maksajan osa.

Anonyymi kirjoitti...

Jos ilmastonmuutos kerran on ihmisen aiheuttama, eikö silloin olisi viisainta yrittää rajoittaa ihmisten tolkutonta lisääntymistä kehitysmaissa? Kaikkein typerintä päättäjien taholta on hirttää pieni pohjoinen maa sopimuksiin, jotka ovat erityisen vahingollisia täällä asuville ihmisille, elinkeinoille ja yrityksille ja joilla ei ole yhden promillenkaan merkitystä globaaliin ilmastoon. Sitä paitsi Suomessa on ympäristön- ja luonnonsuojelu aloitettu kohta jo 50 vuotta sitten; sopisi monen muun maan tulla ensin samalle viivalle ennen kuin aletaan vaatia mahdottomia.


Rouva Ano

QroquiusKad kirjoitti...

Viherkommunistien suosio?

Asiaa ehkä voi lähteä purkamaan vuodesta 1966, jolloin Rafael Paasio heivasi asevelisosialistit pois SDP:stä, joka siihen asti oli ollut sodanjälkeinen luja vastavoima kommunisteille.
Paasio kutsuikin kommunistit sisään julistaen työväentalon katon olevan korkealla ja seinät leveällä!
Seuraus oli Tawja Havofkan ja poikakaverinsa Edistyksen Erkin kaltaisten kommunistien agenttien sisäänmarssi SDP:hen.

Suuren ja Mahtavan kaaduttua taistolaiset menettivät omalla tahollaan selkänojansa.
Piti keksiä jotain uutta, ja sehän löytyi Vihreästä Liikkeestä:
tuhotyön saattoi naamioida siellä luonnonsuojelun valheverhoon.

Se helpotti myös uuden kaaderin värväämistä:
luonnonsuojelun ja ihmisoikeuksien varjolla saatiin Hyödyllisiksi Idiooteiksi mukaan ohuessa yläpilvessä eläviä nuoria naisoletettuja, mottonaan "Mä niin tykkäisin et kaikilla ois kivaa, eiks oliskin kivaa niin!"

Viherkommunistien kannatus lepää entisten leppymättömien taistolaisten, SDP:stä valuneiden kommunistien agenttien ja höpölityttöjen itsessään varsin kapeilla harteilla.
Mutta hallitessaan Neljättä Valtiomahtia eli mediaeliittiä heillä on käytössään Ihmismielen Insinöörien rautainen valtaresurssi:
Valtamediapuolue.

Ja siinähän sitä onkin enemmän kuin riittämiin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys klovalle, pienhiukkasta uunille, Anolle, Rouva Anolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

klova: Näkisin, että tässä varmuusasiassa valtion tulisi olla mukana. Kun se muualta tuotu sähkökään ei aivan varmaa ole. Sähkö on kuitenkin se välttämätön perushyödyke.

pienhiukkasta uuniin: Graalin maljaksi sitä voi sanoa eikä loppua näy.

Ano: Sähköyhtiöthän ovat näillä pakkasilla taas kertaalleen tienanneet vallan pirusti.

Rouva Ano: Jep. Se Afrikan väestöräjähdyshän on tabu. Siitä ei saisi puhua. Ja Suomi todellakin on jo hiilinegatiivinen.

Qroquius Kad: Hyviä huomioita. Ne kommunistit taitavat olla jo suurin osa joko montussa tai elämänsä ehtoopuolella mutta niitä höpölityttöjä riittää yllin kyllin. Ja kun niiden tukena on juuri VMP niin hehän saavat aina äänensä kuuluviin.

Anonyymi kirjoitti...

Maailman väkiluku ylitti neljä miljardia vuonna 1974, nyt se on 50:ssä vuodessa tuplaantunut. Valitettava ja koko Eurooppaa uhkaava kehitys näkyy maissa, joita nykyään nimitetään kaunistellen kehittyviksi maiksi. Vuosikymmenien saatossa länsimaista annetun avun ja sinne lapioitujen miljardien vuoksi voisi edellyttää jotain muutakin kuin pirttiviljelyä. Aika surkea saldo on suomalaistenkin kukkaroista nyhdetyllä rahalla; viimeisten 10:n vuoden aikanakin n.10 miljardia on heitetty sinne kuuluisaan Kankkulan kaivoon ja yhä useampi afrikkalainen pyrkii Suomeen kuittaamaan toisen kehitysavun täällä.

Kuten Ykäkin totesi, aihe on liian arka yleiseen keskusteluun. Tosiasiat sivuuttaen lässytetään vaan ihmisoikeuksista ja uusimpana "valttina" pakolaisuutta edistävään settiin on saatu ilmastonmuutos. Sehän menee vihervasemmistolle kuin häkä päähän. Li Andersson kerkesi jo haukkua vääräksi NASA:n tutkimuksen, jonka mukaan Suomi on jo hiilineutraali. Kyllä hän tietää paremmin.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka Helsingissä Hanasaaren B-voimalaitos on suljettu, ei sitä ainakaan vielä ole purettukaan. Taitaa edelleen olla täysin toimintakunnossa. Joten on aika omituista, jos sitä ei käytetä edes varavoimalana tällaisina pakkaskausina, jolloin kaukolämpöä tarvitaan tavallista enemmän.

Anonyymi kirjoitti...

Jos käytän sähköä 300kWh/kk, on se vielä tuplahinta vuoden takaiseen, kun oli 4,25 snt, joten näillä riistohinnoilla tässä kylmyydessä saunon mielelläni. Siirto tulee kaupan päälle, joten onhan tämä ryöstöä. Kauhistuttaa ajatella niitä, joilla kymmenkertaiset riistohinnat, miten oma kotimaa sallii ihmisten terveydellä riiston.

Anonyymi kirjoitti...

Naisilta pitäisi ottaa äänioikeus pois. Syystä että naisen aivoilla ei osata ajatella huomispäivää pitemmälle eikä niillä ymmärretä syy-seurausyhteyksiä.

Syystä että he saivat tähän maahan ensin kieltolain, sen jälkeen naisten äänillä aloitettiin tähän päivään jatkunut haittamaahanmuutto ja rikollisten paapominen, ja nyt sitten tuo sähköpelleily. Naisille on liian vaikeaa ymmärtää, että talvella ei tuuli puhalla eikä aurinko paista, ja että talvella ainoa toimiva perusvoima on ydinvoima. Mutta kun se on hyi hyi ja haram...

Anonyymi kirjoitti...

Jokaisen tuuli- ja aurinkovoimalan viereen olisi lakisääteisesti pystytettävä vastaavan tehoinen dieselgeneraattori tyynien ja auringottomien päivien varalle. Dieselit käynnistettäisiin silloin, kun voimalan tuotto putoaa puoleen nimellisestä tehosta.

Anonyymi kirjoitti...

Lainaan tähän erään kommentoijan erinomaista nimimerkkiä. Tehdään kehitysmaa yhdessä. Sitähän se on. Rahaa lapioidaan niin prkl:sti ympäriinsä velaksi, mutta lisää vaaditaan. Samaan aikaan Oy suomi finland Ab leikkii moraalista suurvaltaa, velaksi. Ja ongelmia tuppaa koko ajan rajojen yli, koska yltäkylläinen sosiaaliturva. Täysin kestämätön yhtälö.

Anonyymi kirjoitti...

Faktahan on, että kun erilaisissa " hyväntekeväisyys " järjestöissä on entisiä poliitikkoja sekä niiden lakeijoita yms hännysteljöitä, niin rahaa riittää. Ovat olevinaan moraalisesti jne oikein eliittiä. Sitäpaitsi niitä järjestöjä on ihan jumalattomasti. Kukaan ei niitä valvo. Väitän näin. Rahaa tulee ja menee.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Rouva Anolle, Ano2:lle, Ano3:lle, Ano4:lle, Ano5:lle, Ano6:lle, ja Ano7:lle & kiitos hyvistä kommenteistanne ja lisäyksistänne.

Anonyymi kirjoitti...

"Sähkömarkkinat" on perseestä revitty poliitikkojen luomus jossa sähkön hinta on irrotettu tuotantokustannuksista avaruuden sfääreihin. Oppikirjaesimerkki miten käy kun noudatetaan komission asetuksia ja direktiivejä.

Anonyymi kirjoitti...

Kun asun kämpässä, missä lämpötila on sisällä lattialla 12 astetta tänään sunnuntaina, sekä asunnon yläpuolella 16 astetta, niin otinpa yhteyttä omistajaan. Vastaus: selvitetään asiaa sekä jutellaan isännöitsijän kanssa. Semmoista . Yksityinen. Monet ovat sanoneet, että asunnot ovat helvetin kylmiä kautta rantain.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Joo, eihän tällaista sähkön hinnan heittelyä ole ennen ollut.

Ano2: Olen kuullut samanlaista muualtakin.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt kyllä kävi niin että pakkasviikolla juuri nämä kivihiilivoimalat floppasivat pahiten kun taas 1.1-7.1.2024 tuulivoima tuotti 10% enemmän sähköä kuin OL3. 🤣

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Olisko joitain lukuja näyttää?