maanantai 22. tammikuuta 2024

HYVÄKSYTTY TEKOPYHYYS

Palaan osittain aikaisempaan postaukseeni. Siinähän Pekka Haavisto loihelausui:

Hallitus suunnittelee merkittäviä leikkauksia Suomen kehitysyhteistyöhön. Leikkaukset kohdistuvat kahdenvälisiin ohjelmiin, tukeemme kansainväliselle YK-järjestelmälle ja humanitaariseen tukeen.

Jos nyt hypätään hetkiseksi pois minulle pääasiana olevan Hangon ja Nuorgamin välistä niin tästä Haaviston mainostamasta YK-järjestelmästä tulee mieleeni ensimmäisenä YK:n ihmisoikeuksien neuvosto. Minkäslaisia maita kyseisessä neuvostossa onkaan viimeisten muutaman vuoden aikana ollut?

- Gabon

- Kiina

- Pakistan

- Uzbekistan

- Kuuba

- Libya

- Mauritania

- Sudan

- Venezuela

- Eritrea

- Somalia

- Kamerun

- Bangladesh

- Bahrain

Kyseisiä maita ei voi varsinaisesti pitää sellaisina maina, joilla olisi pokkaa lähteä opettamaan ihmisoikeuksista toisille maille. Lisäksi voi todeta, että listalla olevat islamilaiset maat ovat allekirjoittaneet vain Kairon ihmisoikeuksien julistuksen joka pohjaa ihmisoikeuksistaan tunnetusti kuuluisaan islamiin.

Herää kysymys, että mitä sillä YK:lla enää muutenkaan tehdään? Sillä oli epäilemättä merkityksensä kylmän sodan aikana kun pyrittiin estämään se kolmosrähinä. Nykyisin se on mielestäni lähinnä yksi tarpeettoman kehitysavun moottoreista ja väestöräjähdyksen ylläpitäjä.

Jatketaan hieman tekopyhyydestä. Kolmekymmentä vuotta mustassa vallassa ollut Etelä-Afrikka syyttää Israelia kansanmurhasta ja on vienyt asian myös YK:n alaiseen Kansainväliseen tuomioistuimeen.

Ensinnäkin voi tietysti todeta että Israel puolustautuu terroristijärjestön aloittamaa sotaa vastaan ja toiseksi – mikä on ajatukseni pääasia – nimenomaan Etelä-Afrikalla ei pitäisi olla hirveästi kanttia syyttää mitään maata kansanmurhasta. Kas kun siellä tapetaan jatkuvasti valkoisia maanviljelijöitä. Aivan niin kuin tapahtui aikanaan Zimbabwessa. Kyseisestä asiasta ei muuten suomalainen valtamedia ole koskaan mitenkään kiinnostunut.

Sinänsä Etelä-Afrikka tuskin saa vedostaan arabimaissa mitään sen suurempaa goodwillia. Sen verran minäkin nimittäin tiedän, että arabit eivät oikein pidä neekereitä edes ihmisinä. Vaan jokainenhan kaverinsa valitsee. Tai ainakin kuvittelemansa kaverit.

Etelä-Afrikassa sijaitseva Plaasmoorden muistomerkki jossa muistetaan kolmea tuhatta murhattua valkoista maanviljelijää.

24 kommenttia:

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Joo, siinä on Humu-pekka (p.o. Homo-Pekka) loihelausumassa asioista, joista hän ei tiedä tai välitä tietää mitään. Kas kun narsisti on aina oikeassa muutenkin. Tunnen tuon tyypin liiankin hyvin omalta virkauraltani, nääs herra Kari Mäkisen (ent. arkipiiska).

Anonyymi kirjoitti...

Joo, ja YK:n turvaneuvosto, jossa Ryssänmaa veto-oikeuksineen...

Tapio Suhonen kirjoitti...



Tekopyhyys on joillekin elämän edellytys: Immanuel Kant puhui kategorisesta imperatiivista tarkoittaen, vallitsevan ideologian normatiivisuutta;
Velvollisuuseettinen moraalikäsitys menee siis todellisten asioiden edelle.
Viisas ihminen, Homo sapiens, on siis nimensä veroinen. Tai sitten vain Homo, kuten Pekka tai Stubb.
Joskus asiasta kirjoitinkin: Stubb ja Haavisto olisivat nähneet keisarin vaatteet kuin myös Tokatzierin juoksevan kolmanneksi.

Bogreol kirjoitti...

YK:ssa äänivalta on islamilaisilla mailla, ja jälki on sen näköistä. Länsimaat eivät pane juuri vastaan, kun uhreiksi tekeytyneet käskijät vaativat erityisoikeuksia. Vuosisatoja ovat eurooppalaiset olleet muslimien jihadin kohteena, ja kymmeniätuhansia on menettänyt henkensä puolustaessaan tätä mannerta väkivaltaista islamia vastaan, nyt muslimeja otetaan vastaan asumaan ja elämään kustannuksellamme, kiitoksena terrori-iskuja, raiskauksia ja ryöstöjä. Islam ei ole rauhan uskonto kuin tekopyhien unelmissa. Islam ei kuulu Eurooppaan, mikäli jotkut ihmiset haluavat elää se oppien mukaan, eläkööt omiensa parissa muslimimaissa.

YK edustaa poliitikoille rauhan järjestöä, auktoriteettia ja uramahdollisuutta. Onhan se komeaa kun pääsee puhumaan ihmisoikeuksista, yhteisestä tulevaisuudesta, arvoista ja suvaitsevaisuudesta suurelle foorumille. Tuhlailevaa, tuottamatonta, korruptoitunutta puhetta. Hyvä esimerkki UNRWA palestiinalaisia varten perustettu pakolaisjärjestö, joka on laittanut palestiinalaiset ikuiseen kerjuuseen ja köyhyyteen, vaikka kehitysrahaa virtaa miljardein harvojen ylelliseen elämään ja aseisiin. Kristittyjen vainot eivät EU:ta tai YK:ta hetkauta, mutta islamofobiaa vastaan on varustauduttu sananvapautta rajoittavin säädöksin, kritiikki katsotaan vihapuheeksi.



Strix Senex kirjoitti...

Kaikilla organisaatioilla ja instituutioilla on taipumus rappeutua ajan saatossa, niin on käynyt myös YK:lle. Mainio historianopettajani kaskuili aikoinaan joistakin luostareista, joissa aloitettiin hengessä mutta jatkettiin lihassa. YK:n vertaaminen tähän katolisen kirkon instituutioon ei suinkaan ole sattuma, sillä ongelma on sama. Kun instituutiosta tulee turvallinen leipäpuu, siinä toimivat voivat paneutua oman hyvinvointinsa parantamiseen, oman valtansa kasvattamiseen ja omien halujensa toteuttamiseen sekä unohtaa ja jättää huomiotta instituution tarkoituksen. Kun instituutio on degeneroitunut tälle asteelle, herää kysymys, mitä sille pitää tehdä ja mitä sille voi tehdä. Onnistuuko uskonpuhdistus vai olisiko parempi lakkauttaa koko putiikki ja perustaa tilalle uusi. Ja tehtiinpä asia kuinka päin tahansa, miten huolehditaan siitä, että vanhat huonot tavat ja käytännöt eivät heti ui sisään uuteen tai uudistettuun järjestöön.

Palautetaanpa mieleen, mitä sanoo YK:n peruskirja ensimmäinen pykälä:

”Yhdistyneiden Kansakuntien päämäärät ovat:
1. ylläpitää kansainvälistä rauhaa ja turvallisuutta ja siinä tarkoituksessa ryhtyä tehokkaisiin yhteisiin toimenpiteisiin rauhaa vaarantavan uhan poistamiseksi ja sen syntymisen ehkäisemiseksi sekä hyökkäystoimien tai muiden rauhanrikkomisten tukahduttamiseksi sekä rauhanomaisin keinoin sopusoinnussa oikeudenmukaisuuden ja kansainvälisen oikeuden kanssa sovittaa tai selvittää kansainväliset riidat ja tilanteet, jotka saattavat johtaa rauhan rikkoutumiseen.”

Tekikö YK jotakin ennen hyökkäystä Venäjän ja Ukrainan välisen riidan selvittämiseksi. Eipä ole sattunut silmiini. Tekikö se jotakin Venäjän hyökkäyksen estämiseksi tai hyökkäyksen tukahduttamiseksi. Eipä ole sattunut silmiini. Mitä virkaa sillä oikeastaan on, kun se ei osoita mitään kiinnostusta peruskirjansa ensimmäisen ja tärkeimmän pykälän toteuttamiseksi?

Vastaava kehitys on tapahtunut ihmisoikeuksien kohdalla. Sekin asia on pohjimmiltaan hyvin tärkeä. Kun ihmisoikeuksilla alun perin tähdättiin siihen, että ihmiseen ei saa kohdistaa sortoa ja väkivaltaa, niihin on ajan kuluessa lisäilty kaikenlaisia oikeuksia saada muilta sitä ja tätä. Ja tämän oikeuslistan paisuttamisesta ja tulkintojen venyttämisestä on muodostunut tietyn juristikunnan bisnes, hyvin kannattava sellainen. Niinpä tätä juristikuntaa eivät lainkaan näytä kiinnostavan diktatuurimaissa tapahtuvat räikeät ihmisoikeuksien loukkaukset mutta vauraissa demokratioissa valtion kustannuksella suoritettava hyttysten kuurninta sitäkin enemmän. Ehkä tässäkin asiassa olisi syytä palata perusasioihin ja tehdä ne kunnolla. Kun vain tietäisi, miten tämänkin saa tapahtumaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kattava lista ihmisoikeuksia kunniottavista maista. Ehdotonta ykköskastia siinä joukossa:)
Huru-ukko

QroquiusKad kirjoitti...

Itsellenikin Yykoosta tulee ensimmäisenä hakematta mieleen turvallisuusneuvosto, jossa Imperialistinen Roistovaltio Moskovia saa istua pysyvänä jäsenenä veto-oikeudella estää mikä tahansa neuvoston toimi.
Ja miksi?
Vain ja ainoastaan siksi, että se kuului II maailmansodan voittajavaltoihin.

Enää ei ole mitään perustetta pitää turvallisuusneuvostossa pysyviä jäseniä, saati että yhdelläkään olisi oikeus halvaannuttaa päätöksenteko.
Mutta eräille tahoille nykysysteemi sopii.
Se sopii niille aivan erityisen hyvin.
Ja niiden tahojen edustajia riittää meilläkin yhä edelleen aivan liian paljon aivan liiallisella vaikutusvallalla.

Siksi asiasta ei saa edes keskustella.

Andy kirjoitti...

Kun Pekka vaahtoaa Suomen vaikutusvallasta ja sen vähenemisestä maailmassa kehitysavun vähetessä, niin käännetäänpä asia toisin päin. Seuraa sarkasmia: Jos kehitysavulla kerran saa maailmalla niin paljon valtaa, niin miksei leikkauksien asemesta saman tien tuhatkertaisteta kehitysapua. Sen seurauksena Oy Suomi Ab:lla olisi maailmalla niin suuri valta, että siitä voisi muut vain unelmoida. -Luulisin sillä vallalla saatavan ihan konkreettista hyötyä maallemme. (Samaan aikaan Kiina kaappaa maan toisen perään ostamalla niiden koko infran ja saa kerralla pysyvää valtaa.)

Tosiasiassa kehitysapu on vain ja ainoastaan tietyn pienen vihervasemmistolaisen piirin keskinäinen hyvesignaloinnin väline. Menee samaan kategoriaan turvapaikkojen kanssa. Joskus 1970-1980 luvuilla oli kiva tuntea ylemmyyttä, kun voi muka vauraasta Suomesta jakaa almuja pimeimpään afrikkaan ja ottaa tänne jonkun satunnaisen mustan miehen oman hyveellisyyden toteemiksi.

Anonyymi kirjoitti...

"Tunnen tuon tyypin liiankin hyvin omalta virkauraltani, nääs herra Kari Mäkisen (ent. arkipiiska)." Mitäs pahaa herra Kari Mäkinen on tehnyt, ja miten hän Haavistoon liittyy?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Terho Hämeenkorvelle, Ano1:lle, Tapio Suhoselle, Bogreolille, Strix Senexille, Huru-ukolle, Qroquius Kadille, Andylle, Ano2:lle ja Seppo Oikkoselle & kiitos kommenteistanne.

Terho & Ano2: En tunne itse Mäkistä mutta kirkko on osa virkakoneistoa ja sen johdossa on hyvin paljon itseään täynnä olevia vittumaisia tyyppejä.

Ano1 & Qroquius Kad: Tuosta turvaneuvostosta muistan kun Halosella oli hirveä kiima nostaa Suomi sinne ja ehkäpä päästä itse YK:n pääsihteeriksi. Kaiken kumartelun jälkeenkin se yritys meni reisille.

Tapio: Tekopyhyys eli vastuullinen valehtelu.

Bogreol & Strix Senex: Erittäin hyviä huomioita molemmilla. YK on vanhetessaan tosiaan muuttunut sellaiseksi että pääasia sille on instituutio itsessään eikä se tehtävä jota varten se on perustettu. Ja YK:n alkuvaiheessahan siellä ei ollut läheskään niin paljon islamilaisia maita kuin nyt.

Huru-ukko: Joo, parasta A-ryhmää.

Andy: Tiivistit kehitysavun pohjimmaisen idean erinomaisesti.

Seppo: Kaiken kaikkiaan hyviä huomioita.

QroquiusKad kirjoitti...

Arkipiiska Mäkinen on mainittu tunnetun virkaurallaan liikanimellä Linko-Mäkinen:
kun joku arkipiiskan lähipiirissä menetti hänen mielisuosionsa, havaitsi asianomainen sen tullessaan lingotuksi mahdollisimman kauas.
Eikä ole Peppuakaan alaisten taholta hyvästä johtajuudesta kiitelty.

Anonyymi kirjoitti...

Mustat saa rauhassa nistiä valkoisia Etelä-Afrikassa. Jos olisi edelleen toisinpäin, niin mikä itku olisikaan valtavalemediassa.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Tällaisessa käsityksessä olen minäkin.

Tapsa vaan: Totta.

Joppos123 kirjoitti...

YK on tolkuttoman kallis turhake. Yhtään sotaa se ei ole pystynyt estämään ja nytkin täysin kädetön kun ryssä kansanmurhaa Ukrainalaisia.
Koko lafkan voisi lakkauttaa tai ainakin organisoida uudestaan vähän kuten aikanaan tehtiin vätysjärjestö Kansainliitolle.

Joppos123 kirjoitti...

Kehitysapu on nimenomaan mahdollistanut afrikan koloanismin. Pidetään neekereiden vatsat täynnä ja gebardihattujen massihanat auki niin voidaan ryöstää luonnonrikkaudet ihan rauhassa.
Afrikkaan on kaadettu satojamiljardeja ja nyt ne istuvat siellä puun juurella suu auki odottaen seuraavaa sapuskalähetystä.
Väestö räjähtää silmille ja miksi ei räjähtäisi kun ei ole muuta tekemistä kuin nussiminen.

Joppos123 kirjoitti...

YK maksaa ihan älyttömiä liksoja ihan kuten EU. Meikälle tarjottiin aikanaan paikkaa sieltä. Olisi ollut kolmen vuoden pesti ja duuni nykissä. Liksa olisi ollut 90000 taalaa vuodessa plus päivärahat. Silloin olin jo lupautunut toiseen ulkomaankeikkaan niin ei voinut lähteä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Hyviä huomioita. Sinänsä en usko Afrikan pärjäävän mitenkään. Se kun on sellainen kansojen tilkkutäkki että ei sinne toimivia valtioita oikein saa. Enkä ole varma että olisiko sinun pinna kestänyt niissä YK:n hommissa.

Anonyymi kirjoitti...

"En tunne itse Mäkistä mutta kirkko on osa virkakoneistoa ja sen johdossa on hyvin paljon itseään täynnä olevia vittumaisia tyyppejä." Miten ne on itseään täynnä olevia ja vittumaisia tyyppejä? Mitä vikaa suomalaisessa virkakoneistossa?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Olen ollut suomalaisessa virkakoneistossa yli 30 vuotta joten jonkunlaista kokemusta asiasta on. Sinä saat toki luottaa virkakoneistoon.

Anonyymi kirjoitti...

"Olen ollut suomalaisessa virkakoneistossa yli 30 vuotta joten jonkunlaista kokemusta asiasta on. Sinä saat toki luottaa virkakoneistoon." Onko ne suomalaisen virkakoneiston tyypit oikeasti niin itseään täynnä olevia ja vittumaisia, vaan onko kyse sittenkin vaan siitä että se joka seurueen vittumaisin ja itseään täynnä olevin tyyppi vaan projisoi nämä omat tuntemuksensa muihin, kun ei tule koskaan kenenkään kanssa toimeen? Erikoista muutenkin tällainen "isänmaallisuus", joka keskittyy lähinnä lietsomaan vihaa ja eripuraa milloin mihinkin, kuten suomalaiseen virkakoneistoon, koulutusjärjestelmään, kirkkoon, mediaan jne., ja kun perusteita sille epäluulolle kysytään, niitä ei koskaan tule, vaan sivuuttamisia tyyliin "minä olen kolmekymmentä vuotta tämän virkakoneiston parissa työskennellyt joten tiedän mistä puhun, sinä saat toki luottaa virkakoneistoon jos haluat." Höh.

Tässä oikeistopopulismissa on se jännä puoli, että ollaan olevinaan "tavallisen kansan" puolella ja eliittiä vastaan (tarkoitetaan kaikkia valtaa käyttäviä tahoja tässä maassa, kuten virkakoneistoa, koulujärjestelmää, mediaa jne.) ja jos joku nk. tavallisen kansan edustaja siirtyy työskentelemään johonkin näistä instituutioista, hän onkon yhtäkkiä tarinan pahis, koska punavihervasemmistolainen salaliitto. Mutta keitä nämä valtaa edustavien tahojen jäsenet sitten ovat, elleivät tavallisia suomalaisia?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Taisi olla niin että sinä itse projisoit oman ajattelusi minun sanomaksi. En voi mielikuvituksellesi mitään.

Änymuumi 007 kirjoitti...

En malta, pitää tarttua aiheeseen vaikka vähän aiheen vierestä … tämä on lainaus jostakin muualta. Luultavasti pekkapoika ja muutkin presidentit tuntevat tämän kuvion:
_______

• Kimmo Leino 11.5.2023 klo 06:02
Tässä Suomen Carlsonille [ Tucker Carlson, amerikkalainen toimittaja ] yksi tutkimuskohde: Tällä hetkellä Suomessa ”keskustellaan” noin miljardin ”kehitysavusta”; tässä pitäisi lukea salainen puoluerahoitus”.
Homma nimittäin toimii näin : Suomen vanhan puolueen johtoa matkustaa Afrikkaan tapaamaan klaanin johtoa ja toimittamaan tilinumeron Sveitsiin !
Kun ”kehitysapusumma” saapuu klaanin tilille 70 – 90 % rahasta jatkaa matkaa puoluejohdon hallinnoimalle Sveitsin pankkitilille.
Uutta summaa ei tule ennekuin vanha tilitys on varmistettu ! Tämä järjestelmä on maailmassa ollut vuosikymmeniä ja paljastamisen uhka pitää homman liikkeellä maailman taloustilanteesta huolimatta.
Uskoisin tällä kertaa päädyttävän 900 miljoonan kansan hyväksymään summaan tässä salaisessa puoluerahoituksessa !
Moni on ihmetellyt miksei edes satojen tuhansien summista Suomen leipäjonoille hallituksessa keskustella; mutta siitä ei voi vetää välistä !
Kansainvälisten järjestöjen tutkimusten mukaan talletukset Sveitsin tileille lisääntyvät aina hetki kehitysavun maksamisen jälkeen !
Löytyisikö Suomesta tämän sairaan järjestelmän purkamista vaativaa toimittajaa ?

QroquiusKad kirjoitti...

Tuo Kimmo Leino on putleristi, joten ei aihetta enempään tutkimukseen kuin Litteän Maan olemassaolonkaan suhteen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Änymuumille, E.H:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Änymuumi & Qroquius Kad: Tuohon en ota kantaa.

E.H: Jep, islamilaisten valta on siinä liian suuri. Ja ne mielellään viimeistelisivät sen, mikä muuan Adolfilta jäi kesken.