lauantai 27. tammikuuta 2024

LAITA-, REUNA-, SYRJÄ- JA VINKKELIOIKEISTO

Ylellä ollaan taas vaihteeksi kovasti huolissaan siitä kun kansallismieliset puolueet ovat nousussa ympäri Eurooppaa. Onhan se tietysti kovin pelottavaa kun utopistien valtaa uhkaa nakertaminen. Ettei jossain vaiheessa jopa menettäminen. Mutta ihan suoraan ei uskalleta kuitenkaan demonisoida. Tässäkin Ylen postauksessa käytetään jo kovasti tuttua termiä ”laitaoikeisto”. Joka on ollut käytössä jo jonkin aikaa ja sitähän käytetään siksi, että haluttaisiin ihan suoraan sanoa että natseja nuo ovat mutta kun moinen väite vaatisi perusteluita. Näin ollen ei sanota suoraan, vaan annetaan ymmärtää.

Mikä sitten tekee puolueista ”laitaoikeistolaisen”? Siinähän on kaksi päätekijää. Ensimmäiseksi ne vastustavat jatkuvaa kehitysmaista tulevaa maahanmuuttoa. Ja toisekseen ne kyseenalaistavat että ilmastohysterian nimissä täytyy romuttaa maitten talous ja ihmisten elinkeino. Hyvänä esimerkkinä monen Euroopan maan maanviljelijät jotka ovat protestoineet hyvin laajalti, viimeisenä Saksassa. Ja joita protesteja valtamediamme ei ole jaksanut pahemmin uutisoida. Molemmat asiat ovat täysin perusteltuja.

Tällainen käppäukko analysoisi asian hieman toisella tavoin. Eli ”laitaoikeistoksi” vihervasemmiston syyttämät puolueet pyrkivät vain ajattelemaan järjellä ja pyrkivät myös oman kansansa parhaaseen, ymmärtäen että maat eivät voi olla koko maailman sosiaalitoimistoja eikä muutenkaan utopistien unelmien leikkikenttiä. Ja tajuavat myös että jatkuvasti lisääntyvän tuontitavararikollisuuden hankkiminen ei ole mitään humanismia vaan pelkästään rikollista typeryyttä.

Minä en myöskään hyväksy sitä että vain vihervasemmistolla on oikeus määritellä asioita – vaikka se niin kuvitteleekin – joten määrittelen vihervasemmistolaiset puolueet ”katastrofivasemmistoksi”. Kas kun ne vaativat että yhteiskuntien tulisi jatkossakin elää niiden utopististen unelmien mukaisesti, täysin välittämättä siitä, mitä se saa aikaiseksi.

Ylellä muuten on juttunsa perusteella myös kova huoli siitä että ”ei-laitaoikeistolaiset” puolueet ovat alkaneet hakeutua yhteistyöhön ”laitaoikeiston” kanssa. Itse näen asian niin, että oliskos kyse siitä, että ajattelu on Euroopassa lisääntymään päin?

Ja niin kuin tiedämme, ajattelu on utopistien pahin vihollinen.

Saatanan rasistit, kun ilkeävät ajatella ja sitten äänestävät väärin!

Oheisessa Ylen kartassa näkyy ”laitaoikeiston” menestystä Euroopassa. Ei muuta kuin lisää ykkösiä kartalle ja eritoten Suomeen.

17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Katastrofivasemmisto näkee natseja Helsingissä jokaisen parvekkeen alla lymyämässä ja pahoja asioita hautomassa, he rääkyvät mielenosoituksissa "Ei natseja Helsinkiin, ei natseja minnekään" ja ovat vastustavinaan rasismia, mutta tukevat antisemitismiä ja Hamasin terroristijärjestöä Gazassa. Näiden hörhöjen kannoilla tulee vähän rauhallisempi idealistinen siipi, joka aiheuttaa vakavampaa tuhoa; Ruotsin malliin se on hyvää vauhtia hävittämässä koko hyvinvointivaltion.

Huomenna vietetään Holokaustin uhrien muistopäivää (entinen Vainojen uhrien muistopäivä) aivan kuin Hitlerin lisäksi muita verisiä ja pähkähulluja diktaattoreita maailmassa ei olisi ollutkaan. Liekö nimen muutos tullut sieltä EU:n sylttytehtaan vasemmalta laidalta?

Rouva Ano

Professori kirjoitti...

Eikös se ole ikiaikainen keino - tai oikeastaan argumentointivirhe - että ruvetaan nimittelemään toisia silloin, kun faktat osoittavat tämän olevan oikeassa?

Pauli Vahtera kirjoitti...

Seepra ei pääse raidoistaan. Tuossa Hesarin jutussa käsitellään laitaoikeiston vaatimaa maahanmuuton rajoittamista kuin se olisi paha ja huono asia etenkin kun muutkin puolueet ovat alkaneet vaatimaan maahanmuuton rajoittamista. Hesari ei pysty myöntämään, että kansa alkaisi vähitellen tulemaan järkiinsä asiassa.

Hesari ei koskaan käsittele maahanmuuttoa ongelmana, joka lopulta tuhoaa demokraattisen Euroopan. Hesari ei kirjoita maahanmuuton aiheuttamista väestönvaihdosta, taloudellisesta taakasta, rikollisuudesta, naisten alistamisesta, työttömyyden lisääntymisestä, terveyshaitoista ei mistään. Koska Hesarin mielestä ne eivät ole ongelmia koska ovat maahanmuuttajien tuomaa ihanaa monikulttuurisuutta.

Ihmettelen millaisen aivopesun hesarin toimittajat ovat käyneet läpi. Ei vihervasemmistolaisuus lähtökohtaisesti tarkoita sitä, että kaikki sitä äänestävät olisivat typeriä. Eivät hesarin toimittajatkaan voi kaikki olla aivopestyjä tyhmiä. Mutta joukossa tyhmyys tiivistyy ja järkevästi ajattelevatkin menevät joukon mukana kuten Vihdin punakaartilaiset, joista Professorin ajatuksia tänään kirjoittaa.

Minäkin joskus nuorena suunnittelin menemistä hesarin toimittajakouluun. Onneksi tuli muita vaihtoehtoja, sillä toimittajana oleminen olisi tuhonnut elämäni.

Viime päivinä on paljon puhuttu YLEn suuresta vaalikeskustelusta ja sen toimittaja rouva Damströmistä. Yritin selvittää millaisesta vasemmistolaisesta perheestä rouva on lähtöisin ja paljastuikin, että rouva on lopulta päässyt ikäneitona naimisiin Tinderin avulla. Ja kaikki naisten lehdet olivat tulvillaan kertomuksia suuresta rakkaudesta ja hääpuvusta. Tuollaisen naisen älykkyyttä voi epäillä vahvasti.

Strix Senex kirjoitti...

Kun toimittajan mielestä käytännöllisesti katsoen kaikissa Euroopan maissa suurin tai toiseksi suurin puolue edustaa laitaoikeistoa, se kertoo sen, että toimittajan tarkkailupiste on hyvin kaukana vasemmalla. Jutulla on siis varsin suuri informaatioarvo, mutta se on aivan muu, kuin toimittajan tarkoittama.

Tapio Suhonen kirjoitti...

Ideologia ohjaa mukautumista, kohti OIKEAA ajattelua.
Kullakin aikakaudella on omanlaisensa "oikea" ideologia, johon mukautua.
Onhan se tietenkin pelottavan typerää, mutta ideologian tyhmäksi haukkuminen ei siihen uskovaa ihmiskuntaa tee viisaaksi.
YLE:ä käytin viimeksi Areenassa vieraillessani: katsoin nostalgiasyistä elokuvan Votkaa komisario Palmu. Olipa muuten kauhea kokemus. Se ei ollut sitä, noin kolmekymmentä vuotta sitten.
Nyt tuo neuvostopropaganda oli suorastaan peljästyttävän kauhistuttavaa.

Anonyymi kirjoitti...

https://www.kansalainen.fi/vainojen-uhrien-muistopaivan-nimi-muutetaan-holokaustin-uhrien-muistopaivaksi/
Löysin kuin löysinkin jutun jossa kerrotaan syy tuohon muistopäivän nimen muuttamiseen. Samassa julkaisussa kerrotaan Saksasta, jossa matujen käteisenostot ovat muuttuneet maksukorteiksi joilla ei voi nostaa käteistä, niillä voi vain maksaa ostoksia. Seuraus: Moni tarhapaikanhakija on lähtenyt hitoille koko maasta.
Mitenkäs se Seppo Räty sanoikaan: Saksa on paska maa:))
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

En olen mielestäni koskaan huomannut, että ketään olisi missään kysynyt, että mistä tuo ”laitaoikeiston” kannatuksen kasvu lopulta kumpuaa. Ei media eikä ”asiantuntijatkaan” ole koskaan sitä analysoinut.
Tosin ehkäpä se johtuu siitä, että kaikki sen oikeasti tietävät, eli jättimäisestä haitallisesta maahanmuutosta.

-Luca

29051453 kirjoitti...

Huru-ukko, ilmeisesti ihmisoikeudet estävät Suomessa maksukorttiin siirtymisen?

QroquiusKad kirjoitti...

Nämä laitaoikeistoksi nimitellyt puolueet ovat kylläkin kansallismielistä keskustaoikeistoa, kun katsotaan käsitteitä sellaisina kuin ne ovat eikä sellaisina miksi ne tahallaan hässsitty.

Muistutetaan nyt vielä varoiksi, että sen todellisen kansallisSOSIALISMIn nimittely muka äärimmäiseksi oikeistoksi oli Stalinin NKP:n AgitProp-osastolle antama tehtävä, jonka tavoite oli luoda hitlerismistä täydellinen vastakohta stalinismille.
Tarve oli syntynyt, kun liian moni oli huomannut etteihän se hitlerismi eroa stalinismista muuten kuin pienehkön opillisen eron osalta.
Käytännön toteutukset olivat kovin samanlaisia.

Täytyy nostaa hattua näille NKP-agitproppaajille.
Se meni läpi sataprosenttisesti!
Ympäri maailmaa ihmisnautakarja määkii täydellisen ajatuksettomasti stalinistien propagandapläjäytystä kansallisSOSIALISMIsta äärimmäisenä oikeistona.

Joppos123 kirjoitti...

Kansallismielinen oikeistolainen ajatusmaailma on itsellänikin. Näiden liikkeiden joukosta Euroopassa löytyy valitettavan paljon myös putlerhenkisiä liikkeitä ja niitä vihaan.
Ei kehitysmaiden matuja kannata vaihtaa kehitysmaalaisiin ryssiin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, Professorille, Pauli Vahteralle, Strix Senexille, Tapio Suhoselle, Huru-ukolle, Lucalle, 29051453:lle, Qroquius Kadille ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne ja lisäyksistänne.

Niin kuin Professori totesi, kun vihervasemmistolla ei ole asiapohjaa arvosteluun niin aloitetaan sitten nimityksillä demonisoiminen. Se Proffan postaus Vihdin punakaartista kannattaa muuten lukea.

Se, että Vainojen uhrien muistopäivän nimi on muutettu tuollaiseksi on mielestäni kaikkien muiden vainojen uhrien haudoille kusemista.

Valtamediallahan on selvä linja, se haluaa vihervasemmiston vallan jatkumista ja ilmoittaa suoraan, että sitä vastustavien puolueiden äänestäminen on tuomittavaa. Yleensäkin vihervasemmistolle kelpaa demokratia silloin, jos siinä äänestetään vihervasemmistoa.

Niin kuin Qroquius Kad totesi, on koko termi ”äärioikeisto” ehkä historian suurin käsitehässiminen. Ja todella onnistunut sellainen.

Ja tulee muistaa, että jos länsimainen media syyttää joitain kansallismielisiä putinisteiksi niin ne eivät välttämättä ole sitä. Onpahan vaan hyvä olkiukko jota käyttää hyväkseen.

Anonyymi kirjoitti...

Mistä muuten johtuu nimitys holokausti?
Se on kreikkalaisperäinen sana, joka varsinaisesti tarkoittaa polttouhria, jossa uhrieläin poltettiin kokonaan. Sellainen uhri oli muinaisessa Israelissa 3. Mooseksen kirjan mukaan eräissä tapauksissa toimeenpantava, ja sana on esiintynyt tässä merkityksessä joihinkin muihinkin kieliin lainattuna joissakin Raamatun käännöksissä. Aikoinaan sanaa käytettiin yleisemminkin tarkoittamaan suurta onnettomuutta, täystuhoa. Hitlerin juutalaisvainoja tarkoittamaan se erikoistui vasta sen jälkeen, kun televisiossa 1970-luvulla, siis vasta vuosikymmeniä tapahtumien jälkeen, esitettiin sitä käsitellyt kolmiosainen amerikkalainen sarja, jonka alkuperäinen nimi oli The Holocaust. Suomessa se esitettiin nimellä Polttouhrit.


Antifilatelisti kirjoitti...

Vinkki vaaleihin:

The perfect Finnish President would have:
* the social conscience of Li Andersson
* the steadfastness of Olli Rehn
* the courage and willpower of Harry Harkimo
* the intelligence of Jussi Halla-aho
* the social skills of Jutta Urpilainen
* the openness of Mika Aaltola
* the language skills of Alexander Stubb
* the faith of Sari Essayah
* the internationalism of Pekka Haavisto

The worst possible president would have
* the steadfastness of Li Andersson
* the language skills of Olli Rehn
* the social skills of Harry Harkimo
* the openness of Jussi Halla-aho
* the faith of Jutta Urpilainen
* the courage and willpower of Mika Aaltola
* the intelligence of Alexander Stubb
* the internationalism of Sari Essayah
* the social conscience of Pekka Haavisto

QroquiusKad kirjoitti...

Wiki sanoo:

"Sana holokausti, ὁλόκαυστον (nykykreikassa όλοκαύτωμα) on raamatullinen polttouhria merkitsevä sana. Kreikankielinen sana merkitsee jumalalle osoitettua uhria, joka on kokonaan (όλος, holos) poltettu (καύστων, καύσων, kaustos). 1800-luvulta alkaen sanaa on pääasiassa käytetty tarkoittamaan suuronnettomuuksia, mutta 1970-luvulla sana vakiintui englannissa tarkoittamaan nimenomaan natsien suorittamaa kansanmurhaa. Suomen kieleen se vakiintui vasta 1990-luvulla.

Raamatullinen sana šoa (שואה, engl. Shoah), ’katastrofi’, on vakiintunut juutalaisten kansanmurhan nimitykseksi hepreankielisten puhujien keskuudessa. Israelin lisäksi sanaa suositaan myös Ranskassa Claude Lanzmannin samannimisen vuoden 1985 dokumenttielokuvan seurauksena. Sanan käytöllä vältetään sanan holokausti teologiset konnotaatiot sekä korostetaan vainojen juutalaisia uhreja erotuksena kaikista natsien uhreista. Israelilainen Yad Vashem -holokaustimuseo suosittelee šoa-nimityksen käyttöä muissakin kielissä.

Muita holokaustista muissa kielissä kuin suomessa käytettyjä nimityksiä ovat romanien käyttämä porajmos (suomeksi ’ahmiminen’) ja jiddišin khurbn (’tuho’, hepreaksi churban, myös churban Europa ’Euroopan tuho’, erotukseksi churbanista eli Jerusalemin toisen temppelin tuhosta). Natsit käyttivät siitä nimitystä juutalaiskysymyksen lopullinen ratkaisu (saks. Endlösung der Judenfrage)."

Holokausti on siis tässä suhteessa aika lailla samankaltainen asia kuin Palestiina, jonka Israelin arabit omaksuivat muodossa al-Filasṭīn vasta 1970-luvulla omaan käyttöönsä.

Anonyymi kirjoitti...

Laitaoikeisto lienee lievempi ilmaus kuin äärioikeisto. Median terminologiassa havaittavissa liukumaa pois ääri-ilmaisuista. Tunnustavatko menneen jossain kohtaa överiksi?

Vanha patriootti toimisi maahanmuutossa ja muussakin lakien mukaan. Lailla maata rakennetaan. Kun ideologioilla tai tunteella aletaan syrjäyttää lakeja ollaan hakoteillä. Jos käytetään akselia vasemmisto oikeisto, joillakin on vasen silmä sokea joillakin oikea. Mielipiteet ovat mielipiteitä, saahan noita esiin tuoda, mutta lakien toteuttaminen on eri asia. Viranhaltija lakeja toteuttaa ja valvoo, eikä hänen toimintaansa saa kukaan vastoin lakia vaikuttaa. Amen.

Siksipä noita vaalitenttejä jonkun minuutin katsoneena ihmettelin käydäänkö tässä pressan vaalia ollenkaan. Jokisen luottotoimittaja Damström kun veteli mutkat suoriksi. Pressan valtaoikeuksiin liittyviä asioita ei käsitelty juuri lainkaan. Kaikkea muuta kyllä. Kiva kysellä miltä tämä asia tuntuu, mutta lainsäädäntöön ei pressalla ole valtaa. Voi hän jättää allekirjoittamatta lain, mutta jos se tulee muuttumattomana hänen pöydälleen uudelleen, sekin valta meni.

Siksi en näitä pressanvaaleja paljon arvosta. Toivon vaan ettei tarvitse hävetä myöhemmin kun minuakin maailmalla edustetaan. Kuka säätää ja valmistelee lakeja on tärkeämpää. Nyt kun parlamentin ulkopuolinen taho vaikuttaa lainsäädäntöön 100 %, kansa on herännyt/herätetty. Mikä ei ole oikeus ja kohtuus, ei voi olla lakikaan.

Ja vielä, totalitäärinen valta, oli se mistä ideologiasta tahansa, pyrkii muodostamaan rälssiä omilleen. Kansalle jää aina aplodeeraajan ja maksajan rooli.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Antifilatelistille, Qroquius Kadille ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne ja lisäyksistä. Erikseen Ano2:lle: Vaikka presidentin valtaoikeuksia on kavennettu niin minä miellän nämäkin vaalit osana taistelua vihervasemmistoa ja valtamediaa vastaan.

Änymuumi 007 kirjoitti...

…tuontitavararikollisuuden hankkiminen ei ole mitään humanismia vaan pelkästään rikollista typeryyttä.

Sanoisin olevan rikollista pahuutta. Mieleltään köyhän kansan toimet ovat tietenkin typeryyttä niin hyvässä kuin pahassa mutta sitä johtavan elimen juonet ovat selvästi suunnitelmallisia.
Rikosta on vaikea määritellä; jos Musta Surma tappaa kansakunnan, onko bakteeri Yersinia pestis rikollinen? Onko sitä kantava kirppu rikollinen? Onko kirpun purema rotta rikollinen? Onko kirpun purema presidentti tai kansanedustaja rikollinen jos tekee mitä kuuluu taudin luonteeseen?