torstai 25. tammikuuta 2024

OIKEAOPPINEN HYVÄ PAHA MIELI

- Hyvää päivää, hyvät kuulijat. Täällä Antero Lärvänen Huitsinnevadan paikallisradion Uusastraalivartissa. Aiheenamme on tällä kertaa opiskelijapiireihin, siis nimenomaan yhteiskunnallisten ja kulttuuriaineitten opiskelijoiden pariin levinnyt alaleukaa ankarasti väpättävä wokellus-ilmiö. Sehän näkyy siinä, että lähes kaikesta mahdollisesta loukkaannutaan, järkytytään ja halutaan kieltää tai ainakin merkitä huomattavilla sisältövaroituksilla vähän niin kuin tupakkiaskit nykyään.

- Me täällä Pinnanmaalla emme oikein ymmärrä tämän wokelluksen järkeä ja perusteita ja pelkäämme, että sehän levitessään saa aikaan maahamme sellaisen sensuuriaallon että pitele ja varjele. Mutta onneksi olemme saaneet lähetykseemme haastateltavaksi Ääriwokeltavien Opiskelijoiden Loukkaantumisjärjestön edustajan Mölinetta Nillittäisen joka selventää asiaa. Tervetuloa lähetykseen, Mölinetta, ja kerrotko, mistä tässä ilmiössä oikein on kysymys?

- No siinähän on kyse oikeastaan kahdesta asiasta. Ensimmäiseksi voi mainita sen, että me edustamme ihmisryhmää jolla on hyvä mieli ainoastaan silloin kun meillä on oikeaoppinen paha mieli ja saamme ilolla olla loukkaantuneita jostakin. Sinänsä ihan sama mistä, aiheita meille kyllä löytyy helposti, sillä elämä itsessään tarvitsee sisältövaroituksen sillä onhan se täynnä traumaattisia aineksia. Ja mehän traumatisoidumme helposti. Hyvin helposti. Siitä nauttien. Näin ollen vain paha mielemme mahdollistaa meille jatkuvan hyvän mielen.

- No jotain tällaista täällä on kyllä hahmoteltukin. Mutta ettekö te ole koskaan ajatelleet että vika ei välttämättä olekaan tässä traumatisoivassa elämässä vaan kermaperseisissä teissä itsessänne kun te ette kestä, no, paljon mitään?

- Emme tietenkään ole! Ajattelu on muutenkin täysin yliarvostettua ja hyvää mieltä aikaansaava ääriloukkaantuminen on kyseenalaistamaton ihmisoikeutemme! Jos se kielletään, se on rasismia, natsismia, misogyniaa, höpelöfobiaa ja muita hirveitä sanoja. Ja sen kautta pääsemme sitten siihen toiseen merkittävään asiaan.

- Joka on tota noin mikä?

- Se, että me tiedämme oikein hyvin että emmehän me itse pysty saamaan aikaiseksi mitään mainittavaa. Ei niin varsinaisessa työelämässä kuin kulttuurinkaan alueella. Mutta meilläkin on oikeus elämänuraan. Menestykkääseen sellaiseen ja julkisesti arvostettuun. Joten meillä täytyy olla oikeus työllistyä ajan myötä ammattiloukkaantujiksi. Jos me emme saa itse mitään aikaiseksi niin ainakin me voimme tuomita ja mikseipä kieltää toisten aikaansaannoksia.

- No joo, tässähän se olennainen oikeastaan olikin. Amerikasta tulee kaikenlaisia asioita. Aikanaan tuli Marshall-apu, tosin me suomalaiset jäimme sitä ilman. Mutta onhan nyt tämä muodikas wokellus-apu turhan ajattelun torjumiseen. Jännä vaan, että se kelpaa nimenomaan yliopistoihin joiden pitäisi olla se ajattelun kehto. Mölinetta Nillittäinen, kiitän teitä haastattelusta. Täällä Antero Lärvänen, siirto rutioon.

Antero: Tiedättekös jätkät, minulla tulee tuosta wokelluksesta mieleen se aikanaan Pahkasika-lehdessä ollut juttu masokistin päiväkirjasta.

Hösse: Joo, minä muistan sen. Otsikkona oli ”Kärsin ja nautin. Nautin ja kärsin”.

Pertta: Vaan onhan niin, että jos tuo wokeltava porukka saisi ehdottoman vallan niin touhu kääntyisi sadismin puolelle.

Antero: Jep. Eiköhän piiloteta Veikko Huovisen kirjat välikattoon ja lähdetään sitten Lällävedelle saunomaan. Hankkimaan hyvää hyvää mieltä. Ilman oikeaoppisuuden rajoituksia.

Mä kärsin ja nautin, nautin ja kärsin! Mä oon niin onnellinen! Nykyään! Kiitos wokelluksen! Se antoi elämälleni tarkoituksen.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

On tämä maailma mallissaan. Yliopistoissa vaaditaan turvallisia tiloja kaikista mahdollisista asioista mielensä pahoittaville haihattelijoille ja Kallion ilmaisutaidon lukiossa listataan ikäviä asioita, joita ei opettajat eivät saa ottaa esille. Jos helppoon elämään tottuneet tulevaisuuden toivot ovat näin heikkohermoisia ja todellisesta elämästä irtaantuneita, ei heistä jatkossa ole mihinkään hyödylliseen työhön tässä yhteiskunnassa, vaan näitä oman elämänsä sankareita, ideologisesti työttömiä ja terapiassa ravaajia tulee riittämään muiden elokapinoitsijoiden jatkoksi. Mihin katosi tästä maasta se kuuluisa maalaisjärki? Mutta mitäs minä täällä keuhkoan, kun pitäisi kai ottaa coolisti vaan?

Rouva Ano

Rouva Ano

JJR kirjoitti...

Mölinetat senkun lisääntyy, professorit vähenee.

Anonyymi kirjoitti...

Jouko Turkka- vainaasta nyt voidaan noin muuten sanoa melkeinpä mitä tahansa, mutta yksi asia sentään on varmaa, mies ei ollut ainakaan vähimmässäkään määrin Poliittisesti Korrekti. Mistäpä päästään siihen, että nykyiset Teatterisurkealaiset (jossaka maassamme ensimmäisenä alkoi tuo muualta maailmasta apinoitujen esikuvien mukainen itkupillitys jopa näistä vanhoista klassikoista, aina Shakespearea (sic!) myöten), eivät takuulla kestäisi Turkan komennossa sitä pyhätöntä viikkoakaan.

Turkan ollessa rehtorina, tuohon aikaan TEAKiin piti mm. olla vähintään yhtä hyvä, jollei parempi fyysinen kunto kuin Jyväskylän liikunnanopettajakoulutukseen, ja se tuskin on aivan vähän, se... Samaten muukin äksiisi oli miltei armeijamaista mallia, punnerruksineen, koulun ympäri juoksuttamisineen, jne. Ja simputus taisi muutaman kerran hieman karata hanskastakin. Jotkin miituu-ajat olivat tuollona vielä kaukana edessäpäin, joten mimosat olisivat kyllä joutuneet poistumaan takavasempaan nopsemmin kuin ehtii kissaa sanoa... ;) Nykyjäänhän toki Jouko-vainaakin olisi varmana ristiinnaulittavien listalla, onhan sinne vähemmilläkin meriiteillä hyvinkin päästy...

-G-mies

QroquiusKad kirjoitti...

Jos tämä kehitys jatkuu, nuo ovat tyttöhallitus kolmosessa säätämässä koululakeja, jotka presidentti Peppu Haavisto hyväksyy.
Ja mikäs tämän kehityksen estäisi?

Anonyymi kirjoitti...

Anteeksi kirjoitus- ja muut virheet, taisi olla aamulla vielä unihiekkaa silmissä.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, JJR:lle, G-miehelle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Ei meidän tarvitse ottaa coolisti, koska tuo kehitys on järjetöntä. Ja tekstisi oli täysin ymmärrettävää joten anteeksipyyntöön ei ole tarvetta.

JJR: Mölinetat ovat uusiutuva luonnonvara.

G-mies: En ole seurannut teatterimaailmaa kun en ole siitä kiinnostunut mutta tuo saattaa kyllä pitää paikkansa.

Qroquius Kad: Pelottava, mutta täysin mahdollinen tulevaisuudenkuva.

Strix Senex kirjoitti...

Tällaisen vanhan fyysikon silmillä katsottuna termodynamiikan toinen pääsääntö pätee varsin hyvin, kun yritetään ymmärtää tuollaisen wokellusyhteisön käyttäytymistä. Toinen pääsääntö sanoo, että "Lämpö ei voi koskaan siirtyä kylmemmästä lämpimämpään ilman, että samanaikaisesti tapahtuu jotain muuta siihen liittyvää muutosta."

Tästä seuraa, että suljetussa systeemissä entropian määrä ajan mittaan väistämättä kasvaa. Järjestys voi hetkellisesti ja paikallisesti lisääntyä, mutta ajan mittaan kokonaisentropia kasvaa. Entropia on fysikaalinen suure, joka ilmaisee epäjärjestyksen määrää systeemissä. Entropian määrä kasvaa järjestyksen vähentyessä. Entropian käsitettä käytetään paitsi termodynamiikassa, myös informaatioteoriassa, jossa sillä mitataan viestin sisältämän informaation määrää. Siellä entropian kasvu tarkoittaa kohinan lisääntymistä informaation kustannuksella.

Mitä tämä tarkoittaa käytännössä wokellusyhteisön tapauksessa. Ensinnäkin se tarkoittaa, että yhteisön kylmäpaisiltä jäseniltä ei siirry mitään sen kuumapäisille, mutta virtausta kuumapäisiltä kylmäpäisiin päin kyllä tapahtuu. Se puolestaan tarkoittaa sitä, että koska wokellysyhteisö on suljettu järjestelmä, sen entropia väistämättä kasvaa. Siitä seuraa se, että sen kyky tehdä työtä vähenee eli sen vapaan energian määrä vähenee. Olipa wokellusyhteisössä energiaa kuinka paljon tahansa eli olipa se porukka kuinka kuumaa tahansa, sen energia ei muutu työksi siinä merkityksessä, kuin tätä sanaa normaalisti käytetään. Entropian kasvu tarkoittaa myös, että sen viestinnästä katoavat erilaiset sävyt ja informaatio ja lopulta sen tuottama viestintä muuttuu pelkäksi kohinaksi.
Ja lopuksi selitys sille, miksi ne wokeltajat vaativat muusta maailmasta eristettyjä turvallisia tiloja. Se johtuu siitä, että selkeys ja järjestys ovat entropian pahimpia vihollisia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Strix Senex. En ole fysiikan ammattilainen mutta tuosta pääsin kyllä hyvin jyvälle.

Anonyymi kirjoitti...

Woken kohde on ollut steely Dan. Keith carlock. Aja. Rumpu soolo. Hän oli ehdolla toton rumpaliksi.