tiistai 23. tammikuuta 2024

VIHERVASEMMISTOLAINEN JA SYVÄ TUNNE

Muuan vihervasemmistolainen pitkän linjan urapoliitikko istui mukavan kotinsa työhuoneessa, joi viiniä, katsoi tietokonetta ja oli huonolla tuulella. Hän oli nimittäin tehnyt sen virheen, mitä hänen ja hänen kaltaistensa ei pitäisi koskaan tehdä. Eli hän oli mennyt seuraamaan keskustelua vihervasemmistolaisen kuplan ulkopuolelle. Ja siellä irvailtiin hänelle ja hänen kaltaisilleen. Irvailtiin urakalla. Vedottiin faktoihin. Niihin perkeleen faktoihin. Ja oltiin sitten niin olevinaan.

Vittu, että ne olivat tyhmiä. Eivät tajunneet, että faktat olivat vain sosiaalinen konstruktio. Ne saattoi tulkita ihan miten halusi. Tärkeintä olivat tunteet. Kun vain tunsi oikein.

Hän tiesi, että Suomen jatkuvasti kehitysapuun laittama raha aivan oikeasti auttoi kohdemaita. Koska hän tunsi niin.

Hän tiesi, että kyseinen kehitysapu lisäsi Suomen vaikutusvaltaa ja arvostusta maailmalla. Erityisesti hänen kaltaistensa arvostusta. Koska hän tunsi niin.

Hän tiesi, että jokainen Suomeen tullut turvapaikanhakija oli aidolla asialla ja siksi hänet tuli ottaa avosylin vastaan. Ei kai ihminen hädässään valehtelisi? Hän tunsi niin.

Hän tiesi, että nyt ehkä elätettävänä olevat turvapaikanhakijat olisivat Suomelle joskus tulevaisuudessa kullan arvoisia ja välttämättömiä. Koska hän tunsi niin. Ja hän myös tunsi, että ne, jotka vittuilivat yli kolmenkymmenen vuoden täysin päinvastaisesta kokemuksesta voisivat pitää turpansa kiinni. Odottakoot, jos seuraavien vaalien jälkeen tulisikin taas vihervasemmistolainen hallitus. Silloin ne paskat pantaisiin vastuuseen vihafaktojen levittämisestä.

Hän tiesi, että islamilaiset olivat aivan samanlaisia sosialidemokraatteja kuin me suomalaisetkin. Koska hän tunsi niin.

Hän tiesi, että sukupuolia oli niin paljon kuin vain ihmisestä niin tuntuu. Sekin oli vain sosiaalinen konstruktio. Hän ei välittänyt biologiasta koska hän tunsi niin.

Hän tiesi, että nimenomaan Suomessa tarvittiin äärimmäisiä ilmastotoimenpiteitä. Vaikutuksella maailman ilmastoon ei ollut sinänsä väliä sillä hän tunsi niin. Toisaalta hän jopa tiesi, että vain Suomessa hänellä oli vaikutusvaltaa. Missäs muualla hän sitten tekisi tunteisiin pohjautuvaa ilmastojulistusta?

Hän myös tiesi, tiesi oikeasti että nimenomaan hänen tunteensa olivat luoneet hänelle menestyksekkään uran. Hän myös tiesi, että se oli hänelle ainoa vaihtoehto, sillä eihän hänestä olisi mihinkään varsinaiseen työhön. Hän oli ammattituntija. Ja hänen kaltaisiaan oli paljon.

Ja sen hän aivan varmasti tiesi, että faktoilla ei ollut mitään merkitystä.

Ainoastaan tunteilla.

Oikeilla tunteilla.

Hänen tunteillaan.

Nyt eespäin astu voiton tiellä, sä joukko löysä, pelvoton! Missä lippumme liehuu, siellä tunteitten kunnia turvattu on, tunteitten kunnia turvattu on…

17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minusta tuntuu, että Ykä on tuntenut tässä asiat oikein.

Anonyymi kirjoitti...

Akavalaiset, yliopistojen nollatutkijat marssivat ulos, vastalauseena johonkin. Toivon, että jäävät ulos loppuvuodeksi. Säästyisi verovaroja.

Ekku kirjoitti...

Siinäpä se ongelma olikin hyvin tiivistettynä. Jos tehdään kaikki asiat pelkästään tunteella ilman järjenkäyttöä, niin lopputulos on useimmiten katastrofi. Vielä suuremmaksi onnettomuuden tekee, kun ottaa huomioon vain oman tunteensa.
Tälle porukalle varsinainen työnteko on vaikeaa, kun sen pitäisi koko ajan tuntua hyvältä. Ei kai semmoista työtä ole olemassakaan?

Anonyymi kirjoitti...

Esimerkki siitä, miten mennään ojasta allikkoon, kun vedotaan tuntemukseen vaan ei kovaan (!) todellisuuteen.
Kaksi naista, A ja B, mattopyykillä. A yrittää jutella, mutta B vain murahtelee.
A: Oleks’sää vihainen mulle vai murjotak’sää muuten vaa?
B: No ku sää oot sanonu niin rumasti mun ukost.
A: No mitä mää sit olen sanonu?
B: Sää oot sanonu, ett mun ukon mu£*ussa on mutka
A: No en mää tommottos oo sanonut. Mää sanosin ett must vaan TUNTUU siltä et siin on mutka
-Beowolf-

Strix Senex kirjoitti...

Olipas hyvä kuvaus tuollaisesta henkilöstä, joka on korvannut ajattelemisen tunteilla ja nimenomaan omilla tunteillaan sekä asiat ja faktat sanoilla. Se herätti moniakin ajatuksia. Yksi niistä liittyi sanojen käyttöön ja toinen siihen, että opettaako koulu ajattelemaan vai uskomaan.

Sanojen itseisarvo ja ensisijaisuus suhteessa tekoihin on näille vihervasemmistolaisille ominaista. Heille sana on teko. Sanoilla on maagisia ominaisuuksia. Heille ajatusrikokset ja puherikokset ovat paljon vakavampia rikoksia kuin väkivalta- tai omaisuusrikokset. Itse asiassa Orwellin ”1984” ei ole heille mikään varoitussignaali ja dystopian kuvaus vaan oppikirja. Siinä missä tolkun ihminen tekee pilkkaa ankkapuheesta eli poliittisesta puheesta ilman sisältöä ja ilman yhteyttä puhujan aivoihin, nämä kaksplushyvät ankkapuhujat, ovat oppineet päästelemään suustaan virallista propagandaa ilman, että tarvitsivat tähän lainakaan aivojen apua. Julkisessa keskustelussa ei ole vaikea tunnistaa selviä ankkapuhujia, joiden esiintymisille on ominaista voimakas tunne samaan aikaan kun ajattelu jopa kokonaan puuttuu. Ja tämän piirteen uskonnollista luonnetta havainnollistaa lainaus erään piispan puheesta, jossa hän lausuu: ”Sanaa ja tekoa ei voi irrottaa toisistaan, koska Jumala itse on Pojassaan Kristuksessa sekä Sana että teko. Hän on itse Isän jo ikuisuudessa puhuma Sana”. Niinpä, kuten Goethe joskus sanoi: ”Kun ajatukset loppuvat, ovat sanat hyvään tarpeeseen”.

Mutta entä koulu? Opettaako se ajattelemaan vai uskomaan? Joskus aikoinaan suuresti arvostamani historian opettaja innosti suhtautumaan asioihin kriittisesti. Nenäkkyyteen taipuvaisena kersana kysäisin, että pitäisikö hänenkin opetuksiinsa suhtautua kriittisesti ja vastaus oli ”Ilman muuta. Kyllä minun pitää pystyä perustelemaan opetukseni ja jos en siihen pysty, sitten meidän pitää löytää paremmin perusteltu opetus. Paremmat opithan löytyvät kritiikin kautta, mutta tietysti kritiikkikin täytyy pystyä perustelemaan”. No, olen taipuvainen uskomaan, että kyllä tällaisia hyviä opettajia löytyy kouluista edelleen, mutta opetushallituksesta en olisi aivan varma.

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti Ylen toimittajat menisivät lakkoon jo tänään. Vaalitulokset voimme katsoa kaupallisen median kautta!

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Hyvin todennäköisesti olemme saamassa seuraavaksi presidentiksi todellisen tietoniekan, joka ei tiedä mikä on Kenian pääkaupunki vaikka on käynyt siellä, joka luulee että Väinö Linna on näytelmäkirjailija, ja joka laskee että viisi potenssiin kolme on 75.

Mutta hymyilee ah niin miellyttävästi, ja on hyvät hampaat.

Konsta ajatteli sinisiä ajatuksiaan. "Vielä on monta mojovaa ajatusta ajattelematta."

Vihreät tytöntylleröt taas tuntuvat tuumivan: "Vielä on monta mojovaa tunnetta tuntematta."



Tapio Suhonen kirjoitti...

Strix senex ja Seppo: naulan kantaan, täysin...

Anonyymi kirjoitti...

Hieman ohi päivän epistolan, mutta sallittakoon....
Jollain äänestyspaikalla jossakin maassa:
Muuan mies tulee sisään ja sanoo: Hyvää päivää kaikille säätyyn ja sukupuoleen katsomatta. Kukaan ei vastaa mitään, ainoastaan yksi ns. vaalivirkailija ynähtää joka on laveasti tulkittavissa tarvehdykseksi. Toiset katsovat, ei kai tuo ole "aineissa" tai muuten vaalikelvoton. No, muuan mies esittää henkilöllisyytensä todistavta dokumentit ja muutenkin asiat sujuvat protokollan mukaan. Ja niin hän saa sen "väärän vitosen" piirtää paperiin ja hetkisen kuluttua se leiman saattelemana hukkuu sinne uurnan syöveriin.
Ulkona muuan mies "törmää" toimittjaoletetuun, ns. exit-pollin tekijään. Tämä alkaa tuteerata, että miksi ja kuinka jne. sait äänesttä kun sisällä pilkkasit ja halveksit jne. vähemmistöjä ja blaa blaa blaa. Mistä oletettu moista päättelee kysyy muuan mies.
no ku et mainnut sitä ja tätä jne.. Silloin muuan mies pyytää nöyrimmästi anteeksi ettei tullut huomanneeksi erikseen mainita ufoja ja toimittajaoletettuja, koska hän, yksinkerteinen mies kun on, oletti tervehdyksensä koskevan kaikkia näitäkin oletettuja. Sanoihan hän tervehtiessää: Kaikki sukupuoleen ja säätyyn katsomatta.
Ja mistä Te oletettu tuon kaiken sisällä tapahtuneen tiedätte? Onko teillä kenties vakoilija sisäpiirissä eli joku vaalivirkiailija?
Yhmm hmm yhöm kröh kröh vastaa oletettu siihen ja poistuu kiireisin askelin vasemmalle.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Unohtui tuosta tarinastani loppuhuipennus: Muuan mies poistui paikalta kothi pysäköintialueella olevaa viherveseemiston suosikki-inhokkia, dieselmoottorista isokokoista autoaan. Sitä jolla oli paikalle tullut ja hyvillä mielin läksi sillä takaisin auraamatonta tieä taas kotia kohti ajamaan. Hyräillen mennessää Metro-tyttöjen ikivihreää melodiaa: Jussista saan pressan parhaan, tiedän että niin käy varmaan...
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Ekulle, Beowolfille, Strix Senexille, Ano3:lle, Seppo Oikkoselle, Tapio Suhoselle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne. Onhan niin, että jos vihervasemmistolainen ajattelisi järjellä niin hän ei enää olisi vihervasemmistolainen. Ja maassamme on jo kauan käyty taistelua tunne vastaan järki. Valitettavasti tunne on ollut pitkän aikaa voitolla.

Tuosta Huru-ukon jutusta muuten saisi hyvän tv-sketsin.

QroquiusKad kirjoitti...

Tämä kaikki on seurausta sinänsä mielenkiintoisesta, satakunta vuotta kestäneestä kokeilusta antaa tunneolennoille poliittisia oikeuksia ja yhteiskunnallisia vapauksia vailla vastuita ja velvollisuuksia.
Kokeilu on nyt voitu todeta katastrofaaliseksi, mutta sitä ei enää voi peruuttaa.
Sen on annettu levitä liian kauan infektoiden yliopistot ja sitä kautta poliittinen, hallinnollinen, oikeudellinen ja mediaeliitti.

Tämä päättyy tunneolentojen oikeuksien ja vapauksien täydelliseen poistamiseen joko vähemmän tylysti Konservatiivisessa Vallankumouksessa tai sitten Euroopan islamisaatioon.
Jälkimmäinen on kaikkien muiden paitsi muslimijätkien kannalta nykymenoakin pahempi katastrofi.
Valitettavasti se on todennäköisempi.

Kävi miten kävi, tulevaisuudessa tunneolennot menettävät nykyisen asemansa.
Olisi tämä pitänyt tajuta jo silloin satakunta vuotta sitten, kun tunneolennoille alettiin näitä oikeuksia ja vapauksia vailla vastuita ja velvollisuuksia myönnellä.
Nyt on liian myöhäistä siistiin alasajoon.

Pandoran lipas ammottaa avoinna.

Anonyymi kirjoitti...

Saa käyttää sketsin jos toisenkin aiheena kunhan muistaa mainitamistä lähteestä idean on ammentanut:) Kun usein se lähde jää mainitsematta
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Oikeus tunteiluun on vain vastapuolella. Tällä puolen kaiken pitää olla faktoja, eikä sekään usein riitä. Vahteran laskelmat voidaan kuitata, että eiväthän ne päde, kun minusta ne tuntuvat paljon liioitelluilta.

Tapsa vaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Huru-ukolle ja Tapsalle vaan & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Valitettavasti tuo on pitkälle totta.

Huru-ukko: Pannaan muistiin.

Tapsa vaan: Joo, ja vastapuolelle ne tunteet ovat faktoja.

Anonyymi kirjoitti...

Suomi pitää olla houkutteleva (työperäisille) maahanmuuttajille sanoi muuan poliitikko. Täällä on puhdas ilma, luonto, järviä, revontuliakin näkyy. Perustelut kuin turistille. Turisteja onkin käynyt aika mukavasti vaikka kalliiksi sanovat reissua.

No entä se työperäisen maahanmuuton houkuttelevuus. Pienet palkat, korkeat palkka- ja välilliset verot, työllisille ja työttömille säädetty pakotteita, koko työelämä saatu mahdollisimman vittumaiseen asentoon. Ja Suomi on kallein euromaa asua ja elää. Mikä tässä houkuttelee. Sosialiturva? Sekin vain niille jotka kehtaavat härskisti käyttää kaiken julkisen avun hyväkseen. Suomalainen ei osaa, tyytyy siihen mitä ylhäältä annetaan. Osaaminen keskittyy enemmän joihinkin etnisiin ryhmiin.

Romanien joukkopako Ruotsista näyttää olevan totta. Pahalta näyttää nyt Ruotsissa kyllä. Ostoksille mennessä oli suomalaisten pienten vanhojen kuhmuisten autojen kanssa parkissa muutama uudenkarhea sileä Volvo Ruotsin kilvissä. Romaneja siellä ostoksilla. Tulivat kasseineen ja lähtivät ajelemaan. Muutama parempi suomalainenkin auto oli parkissa, mutta sellaisen voi täällä hankkia vain jos on mahdollisuus verosuunnitteluun tai olet päässyt akateemiseen suojatyöhön.

Suomalaisten kolmekymmentä vuotta jatkunut köyhdyttäminen näkyy. Matkustaessa euroopassa, saati pohjoismaissa, huomaa eron elintasossa. Suomalaiset ovat jo euroopan kurjalistoa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Hyviä huomioita.