keskiviikko 1. marraskuuta 2017

EPÄILYKSEN PIRU JA AKATEEMINEN VASEMMISTONAINEN

Eräässä mukavassa helsinkiläisessä asunnossa eräs vasemmistolainen, taloudellisesti turvattua elämää elävä akateeminen nainen joka oli myös kansanedustaja istui tietokoneellaan ja siemaili jo illan kolmatta punkkulasillista. Hän oli ihmeissään. Hämmästynyt. Oikeastaan järkyttynyt. Ennen kaikkea hän oli katkera. Hän oli vakaumuksellinen vasemmistolainen, uskoi kansainväliseen solidaarisuuteen ja näki työväenluokan yhtenä ainoana monoliittina jota eivät rajat, mantereet ja rajoittuneet paikalliset nationalistiset lait ja asenteet erottaneet toisistaan. Niitten ei tullut myöskään erottaa heitä niistä oikeuksista, jotka heille ilman muuta kuuluivat. Jo yleisinhimillisten periaatteitten vuoksi. Siksi hän oli tehnyt lakialoitteen työvoiman tarveharkinnan poistamisesta. Tokihan paperittomille proletaareille piti taata aivan samanlaiset mahdollisuudet suomalaisilla työmarkkinoilla kuin suomalaisillekin. Hän oli ajatellut, että totta kai myös suomalaiset työläiset kannattaisivat hänen edistyksellistä aloitettaan.

Mutta niin ei ollut käynytkään. Jopa ammattiliitot – nuo saatanan juudakset – olivat olleet hänen esitystään vastaan. Akateeminen vasemmistonainen katsoi näytöltä karmeaa muistiota jossa luki jotain aivan käsittämätöntä:

Tämän akateemisen vasemmistonaisen lakiehdotuksen tavoitteena on edesauttaa paperittomien työnsaantia, jotta heidän ei tarvitsisi lähteä maasta. Tässä on kuitenkin ongelmia, jotka täytyy ottaa huomioon, turvallisuusnäkökulma ja työehtojen täydellisen alasajon riski.

– Ikinä en enää äänestä vasemmistoliittoa. Se on elitistinen porukka.

Kuinka he saattoivat ajatella noin? Ei kai se, että jos paperittomat – joita äärioikeistolaiset myös laittomiksi maassaoleskelijoiksi täysin väärin perustein nimittivät – saisivat mahdollisuuden tehdä työtä olisi jollain lailla suomalaiselta työläiseltä pois? Hän ihmetteli, että tunsivatko ammattiyhdistykset todellakin suomalaisen työntekijän ja hänen mielipiteensä. Olihan hän itse kuitenkin keskustellut asiasta niin monen akateemisesti koulutetun puolueaktiivin kanssa ja hänen kanssaan oltiin aina oltu samaa mieltä. Kuinka ay-johto olikin voinut vieraantua niin paljon suomalaisen duunarin mielipiteestä? Kai duunari sentään oli hänen kanssaan samaa mieltä? Olihan hän? Pakkohan hänen oli olla?

Ja mitäs helvettiä tuolle tietokoneellekin nyt tapahtui?


Siis tuo… tuohan oli se… se, mistä hänelle oltiin puhuttu… varoitettu… ja nyt se oli täällä. Se helvetin otus ryömi ulos läppärin näytöstä niin kuin se mustatukkainen tyttö telkkarista siinä The Ring-elokuvassa. Sitten se istahti työpöydälle ja kysyi irvistellen:

- Niin. Montako olet tavannut? Varsinaista suomalaista duunaria? Sellaisia, jotka tekee niin kuin, no, olet sinä ainakin asiasta lukenut, varsinaisia töitä? Niin kuin vaikka rakennustöitä. Tai ainakin joskus tekivät. Nykyisin ne ovat tosin kortistossa kun Baltian maitten jätkät tekevät niitten hommat pienemmällä palkalla. Sinä sitten meinasit saada ne Baltian maittenkin jätkät oman maansa kortistoon kun peräänkuulutat vielä halvemmista maista tulijoita. Ja teet asiasta vielä kyseenalaistamattoman itseisarvon. Mitähän se varsinainen duunari mahtaa tästä oikein tuumia? Kun sinä vaadit tänne etnisesti edistyksellisiä ihmisiä tekemään töitä joita ei ole edes tarjolla ja sittenhän heidän elatuksensa täällä maksaa… niin, kukahan sen mahtaa maksaa…

- Sinä takerrut merkityksettömiin yksityiskohtiin. Onhan selvää, että suomalainen työntekijä kannattaa ilman muuta sitä, että hänen kansainväliset veljensä saavat mahdollisuuden parempaan elämään samalla kun he auttavat suomalaista yhteiskuntaa omalla panoksellaan.

- Ja kukahan duunari sulle tuon sanoi?

- Olen keskustellut asiasta usean, hyvin usean puolueaktiivin kanssa. He ovat olleet kaikki samaa mieltä kanssani.

Epäilyksen Piru otti naamalleen ilmeen jota positiivisinkin ihminen olisi saattanut tulkita vittumaiseksi, otti käteensä helvetillisen tabletin, pläräili hieman  ja totesi:

- Hjuu… puolueaktiivien. Anskuma katton vähän näitä tiedostoja… kenenkäs kanssa sinä olet viimeksi asiasta rupatellut… joo, yhteiskuntatieteitten maisteri, valtiotieteitten maisteri, kulttuuriperseilyn tohtori, tiedostavan luokkanillittämisen tohtori, naistutkimuksen ja sertifikoidun miesvihan maisteri, vaginapainonnoston valmentaja, tiedotus- ja maskirovkan tohtori, valtiotieteitten tohtori, genitaalivirkkauksen opettaja, tiedotusopin maisteri… oliks nää niitä duunareita?

- Haista sinä sarvipää vittu.

- Liian laimea haju tällaisen Oy Helvetti Ab:n ahkeran duunarin hajumaailmaan. Vaan onko sulla ihan oikeasti minkäänlaista käsitystä siitä, miksi ne duunarit ovat aikanaan äänestäneet vasemmistopuolueita?

- Tietysti tiedän. He kannattavat ja ovat aina kannattaneet kansainvälistä solidaarisuutta kansallisuuteen, uskontoon ja rotuun katsomatta. Heille kaikki työväenluokan edustajat ympäri maailmaa ovat samanlaisia työväenluokan siskoja ja veljiä kuin hänen naapurinsakin.

- Ja sulle sanoi tuon kuka?

- Tietysti toverini puoluekoneistossa. Eli tiedostavan luokkanillittämisen tohtori, naistutkimuksen ja sertifikoidun miesvihan maisteri, vaginapainonnoston valmentaja, tiedotus- ja maskirovkan tohtori, valtiotieteitten tohtori, genitaalivirkkauksen opettaja ja tiedotusopin maisteri. Ja ennen kaikkea sen sanoin minä.

- Entäs ne varsinaiset duunarit? Ovatko he ihan oikeasti sanoneet sinulle, että Suomeen pitää laskea kontrolloimaton joukko EU:n ulkopuolista halpatyövoimaa joka vie heiltä ne viimeisetkin työpaikat?

- Sinä takerrut taas yksityiskohtiin. Idea on tärkeintä. Ei välttämättä käytäntö sinänsä. Käytännöllä on niin usein pilattu hyvä teoria mutta minäpä en siihen suostukaan. Minä uskon siihen, että edustan kansanedustajan tehtävässäni juuri tavallista suomalaista työläistä ja hänen mielipidettään. Jonka mielipiteen minä itse olen mielessäni määritellyt.

- Niinhän minä takerrun. Niihin yksityiskohtiin. Kuuluu vähän niin kuin työnkuvaani. Ja takerrun vielä enemmän. Minäpä annan sinulle aivotiedoston joka on tehty hyvin, hyvin monen suomalaisen duunarin ajatusmaailmasta.

Epäilyksen Piru lennähti ilmaan ja tökkäsi vasemmistolaista akateemista naista sormellaan otsaan. Naisen päässä alkoi hurista ja hän näki silmissään juoksevan tekstin:

Tavallinen suomalainen työläinen on kautta historian äänestänyt vasemmistopuolueita siksi, että sen myötä hän on ajatellut saavansa kohtuullista palkkaa ja varmistavansa näin unelmansa omakotitalosta, autosta ja kesämökistä. Eli tehdäkseen itsestään pienimuotoisen kapitalistin. Minkäänlainen kansainvälinen solidaarisuus ei ole kiinnostanut häntä tippaakaan ja varsinkaan monikulttuurinen wippajei-nykysolidaarisuus ei sitäkään vertaa. Hän ei halua itselleen ulkomailta tuotuja kilpailijoita ja tykkää, tai ainakin tykkäisi elää maassa joka on kiinnostunut viidestä miljoonasta suomalaisesta eikä noin seitsemästä miljardista yleisestä suomalaisen verorahan edunsaajasta.

Tavallinen suomalainen työläinen ei ymmärrä vasemmistopuolueitten kiimaa saada suomeen jatkuvasti lisää etnisesti edistyksellisiä maahanmuuttajia, joitten elatuksen tavallinen suomalainen työläinen tietää tulevansa omalle kontolleen. Myöskään hän ei ymmärrä sitä, miksi vasemmistopuolueet eivät kiinnitä mitään huomiota siihen, että kyseinen etnisesti edistyksellinen maahanmuutto on kunnostautunut kantaväestöä huomattavasti suuremmassa mittakaavassa seksuaali- ja väkivaltarikoksissa ja suorastaan vaativat, ettei näistä rikoksista saa julkisesti keskustella.

Tavallinen suomalainen työläinen ymmärtää myös, että vasemmistopuolueitten nykyinen puoluekoneisto koostuu liian suurella egolla ja liian vähäisellä työkokemuksella varustetuista akateemisista ihmisistä joilla ei ole minkäänlaista kosketuspintaa tavallisen suomalaisen työläisen elämään. Siksi tavallinen suomalainen työläinen on ymmärtänyt, että hänen ei kannata äänestää vasemmistopuolueita.

Epäilyksen Piru otti sormensa pois akateemisen vasemmistonaisen otsalta ja kysyi:

- Saitko ahaa-elämyksen?

Akateeminen vasemmistonainen vastasi:

- No enpä varsinaisesti. Sain ehkä mieleeni varsinaisten työläisten mielipiteen, mutta sinun tulee ymmärtää, etten minä edusta mitään haalaripellejä vaan itseäni ja kaltaisiani. Se, mikä on työväestöä on vain määriteltävä asia. Idea. Tietynlainen utopia. Ja minä olen yksi niistä, jotka sen utopian määrittelevät. Jos työväestö on kanssani eri mieltä, se on väärää työväestöä. Eikä minua ole työväestö eduskuntaan muutenkaan äänestänyt, vaan Tampereen yliopiston opiskelijat ja Tampereen yliopistossa koulutetut ihmiset.

Epäilyksen Piru katseli akateemista vasemmistonaista suorastaan empaattisen näköisesti ja totesi sitten:

- Eli sinä et edes väitä edustavasi varsinaisia työläisiä.

- En tietenkään. Muuta kuin tietysti julkisuudessa mutta valehtelenhan minä silloinkin. Tai ainakin pidän yllä valhetta johon itse uskon. Minä edustan itseäni, tiettyä ideologiaa ja omaa viiteryhmääni jolle työläinen on vain merkityksetön sana. Abstraktio. Hokema. Iskulause. Aikaa sitten hylätty mutta vielä perinteen vuoksi esille nostettu opinkappale. Merkityksetön sellainen mutta hyödyllinen siinä mielessä, että sitä hokemalla saamme ääniä seuraavissakin vaaleissa. Kun on vielä jonkun verran sellaisiakin työläisiä jotka kuvittelevat, että me välitämme heidän hyvinvoinnistaan. Rikkana rokassahan nekin äänet ovat. Mutta suurin osa niistä äänistä tulee yliopistokoulutetuilta.

Epäilyksen Piru hymyili vielä entistäkin hyväntahtoisemmin ja sanoi:

- No, olet sinä ainakin rehellinen. Tunnustat, että vasemmistopuolueesi on elitistien puolue, jota rahvas ruokkii. Rehellisyytesi vuoksi minä annan sinulle lahjan.

- Lahjan! Saatana, minua on varoitettu noista sinun lahjoistasi. Minkäs vitsauksen sinä minulle annat?

- Huomaat sen kyllä unissasi. Vaan mun tarttee jatkaa matkaa. On paljon töitä tehtävänä. Lähden tapaamaan seuraavaksi uutta Helsingin poliittista nettipoliisia ja käyn muistuttamassa häntä siitä että viranhaltijan tulisi olla virantoimituksessaan niin poliittisesti kuin uskonnollisesti neutraali. Voi olla, että mulla on sen hepun kanssa vielä kyinen pelto kynnettävänä. Mutta minä tulen kyllä takaisin. Som´moro.

*

Viikkoa myöhemmin

Akateemisen vasemmistolaisen kansanedustajanaisen eduskunta-avustaja oli pannut merkille, että hän oli ollut jo pitkään kovin kärttyisellä päällä. Näytti siltä kuin hän olisi nukkunut huonosti. Akateeminen naiskansanedustaja puolestaan tiesi, että hän oli nukkunut oikein hyvin ja sikeästi. Mutta unissaan hän oli joutunut nauttimaan Epäilyksen Pirun lahjasta jonka myötä uni muuttui akateemisen vasemmistolaisen painajaiseksi eli oikeaksi työksi ja sen myötä valvetila muuttui puolestaan levoksi. Ensimmäisenä yönä hän oli ollut sähköasentaja, joka oli joutunut raivaamaan linjojen päälle kaatuneita puita. Toisena yönä hän oli ollut hoitajana vanhainkodissa. Vielä vihannesosastolla jossa hän oli joutunut vaihtamaan paskavaippoja koko vuoronsa. Kolmantena yönä hän oli ollut rekkakuski joka ajoi turskaa Pohjois-Norjasta Tanskaan. Neljäntenä yönä hän oli ollut putkimies joka aukaisi tukkeentunutta paskaviemäriä. Viidentenä yönä hän oli ollut teollisuussiivooja. Kuudentena yönä hän oli ollut ohjaaja lastensuojelulaitoksessa ja siellä hän oli oppinut, että kansanedustajan arvovalta olikin jotain, jolla ei ollut mitään merkitystä reaalimaailmassa. Ja seitsemäntenä yönä hän oli istunut jossain tuolissa ilman pakoonpääsyn mahdollisutta ja kaikki nuo aikaisempien unien ihmiset kertoivat hänelle sen, mitä mieltä he hänestä olivat.

Akateeminen vasemmistolainen kansanedustajanainen käski avustajansa suksia vittuun, heittääntyi työhuoneensa sohvalle, veti päälleen eduskunnan kalliin torkkupeiton ja toivoi että hän pysyisi vain horroksessa. Ei unessa. Sillä mistä hän tiesi,  ettei hän olisi seuraavassa unessa vaikka joku muurarin repsikka tai herraties mikä. Hän vihasi Epäilyksen Pirua ja sen antamaa unilahjaa.

Ja ennen kaikkea hän vihasi suomalaisia työläisiä. Miksi ne tulivatkaan hänen uniinsa häiritsemään hyvää utopiaa?

*

Lämmin kiitos kirjoituksen inspiraatiosta Porstuan Pekalle. Pekan blogia kannattaa seurata säännöllisesti sillä hän on parasta A-ryhmää. Ja oikein mukavaa alkavaa marraskuuta kaikille lukijoille.

31 kommenttia:

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Voi Anna-rukkaa. :D

Noin ahkerasta oikean työn uneksimisesta saa kohta pussit silmien alle. :D

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Olipa mukava aloitus marraskuulle: 1) Ykän kirjoitus ruudulla ja 2) eläkeläisen liksa tilillä (että pääseekin tästä laskuja maksamaan!).
Kyllä tuo naisistuminen (voisko sanoa vittuuntuminen...) näkyy joka jumalan virastossa, toimistossa, ylestä ja hsstä ja muista turhakkeista puhumattakaan.
Työstä he eivät tiedä yhtään mitään.

Missä ovat rasvanahkaiset työntekijät? Eipä ole näkynyt viime aikoina! Hyvää auringonlaskua!

Anonyymi kirjoitti...

Tämä menee nyt vähän asian vierestä, mutta on merkillistä, että poliitikkojenkin huoli työttömyydestä kohdistuu maahanmuuttajiin aivan kuin ei työttömiä suomalaisia olisi ollenkaan! Jatkuvasti saamme kuulla, kuinka olisi ensiarvoisen tärkeää saada juuri maahanmuuttajille töitä ja järjestetään kursseja, joihin kantasuomalaiset eivät ole oikeutettuja, esim. bussikuskeille ja varastomiehille ja nyt viimeisenä osui silmään ilmoitus, jossa yrittäjille tarjotaan maahanmuuttajista työvoimaa oppisopimuskoulutuksella ja porkkanana oli suomalaisiin verrattuna paremmat edut ja rahalliset tuet. Sitten vielä kehdataan puhua rasismista!

Seurasin jonkun aikaa IS:n presidentinvaalin aloituskeskustelua ja varsinkin Tuula Haataisen puheenvuorot lässytyksineen, kuinka eriarvoisuus ja kansan kahtiajakautuminen pitäisi estää (myös maailmanlaajuisesti ja kas, siinäpä riittääkin töitä pienelle Suomelle!) saivat verenpaineen nousemaan. Eikö nämä maailmanhalaajat tajua, että juuri he aiheuttavat sen kahtiajakautumisen ja että nimenomaan meilläkin päättäjien toimesta kansa jakautuu ja epäoikeudenmukaisuus synnyttää vihaa ja katkeruutta, joka ei todellakaan ole sama asia kuin rasismi? Tämä samainen naisoletettu taisi olla sama, joka ehdotti veteraanistatusta Lähi-idän taisteluista palaaville maahanmuuttajille. Siinäpä meille oiva johtotähti ja Halosen manttelinperijä mallia SDP!

Ykä on taas kerran oikeassa; nämä yliopistoleidit ja virastokalkkunat ymmärtävät tavallisen duunarin elämästä varmaan yhtä paljon kuin sika pitsinnypläyksestä, mutta kun puolueen avustuksella, p-skan jauhamisella sopivasti sekaan sivistyssanoja heittelemällä ja fiksua esittämällä on saatu hyvä virka tai toimi ja usko omaan erinomaisuuteen on kova, niin eihän edes Epäilyksen Piru pysty horjuttamaan. Hyvä, jos tulee edes uniin.

Olen myös kerta kaikkiaan kyllästynyt tähän vatvomiseen naisen eurosta; muunneltu totuus pysyy otsikoissa aina vaan. Missä on tosiaan ne naiset, jotka sähkötolppien päässä korjaavat myrskytuhovahinkoja, sammuttavat tulipaloja, korjaavat viemäreitä tai tekevät muita raskaita ja pahalta haisevia töitä, joita ilman tämä yhteiskunta ei toimisi? Monen naisen osuus taitaa kutistua siihen, että esim. myrskyn katkaistua huushollista sähköt, pommitetaan puhelimella sähkölaitosta ja tivataan kymmenen minuutin välein, että mikä siellä nyt vielä mahtaa kestää!

Hyvää alkanutta marraskuuta kuitenkin ja terveisiä Ykälle ja muille mukaville ja rehdeille suomalaisille miehille! Pitäkää pintanne! Olen siinä mielessä tasa-arvon kannattaja, ettei kumpikaan sukupuoli saa toista sortaa eikä alistaa, vaan yhdessä mennään ja rinta rinnan toisiamme arvostaen tätä elämää pitää elää. Mies ja nainen; mikä verraton parivaljakko!

Rouva Ano
Veijo Hoikka kirjoitti...

...Epiksen integroitumiskotoutettavasta käytit nimitystä ...nainen.
Olisiko tässä kohtaa termi ...henkilö tai ...sukupuoliulottumaton tai ...lehmä sopivampi?
Olen jäänyt paljosta paitsi, en ole koskaan joutunut vastakkain kyseisten ...🚜-äkeiden kanssa. Uskon kuitenkin niitä olevan, kuvia niistä on kyllä päivittäin ammattivalemediassa. Vieläkö se Mad-lehti on toiminnassa? http://www.madmagazine.com/issues/mad-545
Näytti olevan...

Anonyymi kirjoitti...

On vissiin parempi olla kommentoimatta kuka vasemmistopoliitikko tästä tuleekaan mieleen, hehheh, taitaa olla muuan Anna Koo. R. Meriläisen voimistelukuvioihin puuttuakseni, Tatjana Kozhevnikova on jo "pannut" paremmaksi noiden painojen suhteen vaginassa, eikä siihen enää riitä ketsuppipullo :-). Kyllä meistä tamperelaisista on moneksi, puhumattakaan siitä yliopistosta.

New Yorkissa sitten sattui ja tapahtui jotain jänskää, mutta se on tietenkin Trumpin vika. Ei jaksa enää ymmärtää. Keijo Kaarisade myös innostui kommentoimaan tuota uutta Tuntematonta, suora siteeraus:

"Keijon arvio uudesta Tuntemattomasta: ei mustaa Mannerheimia, ei naisia rintamalla, Rokkakin hetero. Sanalla sanoen turha elokuva 0/5." Täähän on hyvää kritiikkiä, suorastaan suosittelee katsomaan k.o. leffan, toihan on parempi heitto kuin HS:n kylddyyritoimittelijan painomusteen tuhlaus!

OT:nä, Patton-elokuvasta hyvä kohtaus kun hän tulkin välityksellä keskustelee venäläisen kenraalin kanssa, I'll drink to that. Tässä hän manailee sitä panssareiden bensapulaa. Mies oli eläessään todellakin se elefantti posliinikaupassa eikä ihan-niin-poliittisesti-korrekti.

Olisiko sitten suomalaisten pitänyt käyttää naisia enemmän taistelutehtävissä? Venäläisten eräs parhaimmista tarkka-ampujista oli muuten ukrainalainen daami Ljudmila Pavlitshenko, kas siinä esimerkkiä kaikenmaailman sukupuolisesta epätasa-arvosta nillittäjille. Ei saa aliarvioida tuota kauniimpaa sukupuolta...

- Soomepois Eestist -

Ironmistress kirjoitti...

Tässä menevät suupielet väkisinkin hymyyn. Kuinkahan kauan Anna pärjäisi masuunilla?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Terho Hämeenkorvelle, Rouva Anolle, Veijo Hoikalle, Soomepoisille Eestist ja Ruukinmatruunalle & kiitos kommenteistanne.

VNV: Joo, kyllähän se työläisistä puhuminen työstä käy…

Terho: Aikanaan sen ymmärsi ja oli todella tarpeellista. Naisethan niitä tehtaita ja maataloutta pyörittivät sodan aikana ja painoivat hommia sen jälkeenkin. Nyt vaan näitten toimistossaistujien määrä on lisääntynyt kun taas suorittavasta portaasta vähennetään.

Rouva Ano: Totta. Suomalainen työtön ja varsinkin 50 vuotta täyttänyt sellainen on ihminen jota ei ole enää valtiovallalle olemassakaan. Samalla kun sitä porukkaa joka on elänyt suomalaisten rahoilla kohta kolmekymmentä vuotta yritetään saada vippakonsteilla työelämään. Se, että SDP on ottanut sellaisen mitättömyyden kuin Haatainen presidenttiehdokkaaksi on muuten selvä osoitus siitä että demarit ovat lyöneet kyseisten vaalien kohdalla hanskat tiskiin. Ja totta on että ne, jotka ahkerimmin naisen eurosta rääkyvät ovat toimisto- ja tutkijaporrasta joka olisi tietysti voinut kouluttautua vaikkapa sähköasentajaksi mutta sehän on heille hiukka liian rahvaanomaista joten piti kouluttautua tuiki tarpeelliseksi sukupuolitutkijaksi.

Mies ja nainen yhdessä ja kumppaneina ovat todellakin verraton parivaljakko.

Veijo: Shit… did I just assume gender… Mad lehti on kai olemassa. Pahkasika lopetti kun todellisuus meni oikealta ohitse.

Soomepois: Jaahah… näinkö olemme nähneet uuden olympialajin synnyn? New Yorkissa allahu oli juu taas kovasti akbar tosin eräs S. Saarikoski jaksoi julistaa että allahia itkettää. Keijo on kaikkiaankin klassikko. Lätsännostoa hänelle. Kiitos linkeistä. Naistaistelijoitahan löytyy myös iipoilta ja kurdeilta.

Ruukinmatruuna: Jaa, luulen ettei hän lähde edes tarjoutumaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä nyt ei oikeastaan liity asiaan, mutta mielenkiintoista sensuuria ilmassa: https://memes4.fjcdn.com/hdgifs/Sweden_b8b153_6430777.mp4

Becker kirjoitti...

Näitä maistereita tuntuu löytyvän nykyjään joka lähtöön ja melkein kaikki yhtä samanlaisia tyhjäntoimittajia. Ruotsissa ei ole maistereita, mutta feministisessä valtiossa on työnhaussa sukupuolella ja puolueella merkitysta, ammattitaidolla ei. Ja sen kyllä huomaa. Karmaisevin esimerkki on Mona Sahlin joka saa töpeksiä kuinka paljon tahansa niin aina löytyy virka hallinnosta. Ja se akka on helvetin tyhmä, siis ihan aikuisten oikeesti.

Olen ollut työelämässä mukana kun byggalle ei ollut asiaa ellet ollut liitossa. Tai konepajassa valtaa pitivät kommunistit eivätkä omistajat. En ole koskaan ollut AY-liikkeen jätkiä, sillä mielestäni niillä on oma merkityksensä, mutta vallanhhalu ja rahankeruu on mennyt duunarin etujen edelle.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä,

eniten mua jäi mietityttämään toi vaihtoehto että jos majuriksi asti ylennyt tarkka-ampuja olisi istahtanut meikäläisen kasvojen päälle, niin mua ei olisi ainakaan pystynyt syyttämään homoudesta :-). Kertausharjoituksissa oli jo naisia mukana 2000-luvun alussa ja olihan sitä mielenkiintoista kysyä, jotta miten puhettelen nais-alikersanttia/-vänrikkiä, vissiin rva alikersantti/vänrikki se meni. Tuolloinen yli 3-kymppinen äijä teitittelee nuorta daamia ja tekee asentoa, noo olipahan kokemus sekin eikä haitannut meikäläistä pätkääkään.

OT:nä taas muutama filmiotos (bitte schön, koittakaa jaksaa mua):

Gerd Fröbe eli "Colt Vinkeri" tuo rannikkotykistön taistelijoille aamukahveet, mutta USA:n laivasto esti toimituksen perille. Ranskalainen maajussi toteaa ironisesti "Voila, comme habitude". - Kas siinä, kuten tavallisesti. Joku paremmin ranskaa ymmärtävä voipi kääntää loput, hehheh, mutta toi amiraali ainakin totesi puheensa lopussa "Vive la France!", jossain välissä vilahtaa "notre patrie" - meidän isänmaa. Kohdasta 0:55 eteenpäin huoltojoukkojen sotilaalle valkenee laivojen lukumäärä Ornen lahdella. Maajussi hihkuu pätkän lopussa "Regarde, c'est le debarquement! Vive les americains!" - Katsopas tätä, tämä on maihinnousu! Eläköön amerikkalaiset!

Tässä sitten skottirykmentin maihinnousu Sword-rantakaistaleella Lord Lovat ja hänen kommandonsa, kuvissa myös James Bondina näytellyt Sean Connery. Vaikka olen surkea musiikissa, niin toi säkkipillin ääni on kyllä nostattavaa! "Jerries are regrouping over there in the woods" eli saksmannit ovat ryhmittymässä tuolla metsikössä uudelleen ja vissiin koittavat vallata takaisin tämän sillan. Sotilasmuistomerkkinä on tuon Pegasus-sillan lähettyvillä leffassakin esiintynyt Horsa-liitokone.

Vuonna 1994 haastateltiin tuon taistelun veteraaneja ja kohdasta 3:00 - 4:00 eteenpäin tuo oikean elämän säkkipilli-musikantti toteaa ironisesti, että saksalaiset tarkka-ampujat eivät ampuneet häntä, koska he luulivat miestä hulluksi eli "Dummkopf". Ja Lord Lovat haavoittui sen verran vakavasti että hän sai elinikäisen vamman. Kovia äijiä.

Eräs skotlantilainen neitonen koitti joskus mulle opettaa heidän aksenttia, mutta eihän siitä mitään tullut, olen enemmänkin amerikkalainen. Mutta kyllä hän hyvät naurut sai kun koitti opettaa mua "tavoille"! Cockney-murre on myös mulle sula mahdottomuus. Aina kun avaan suuni ulkomailla englanniksi, mua oletetaan ruotsalaiseksi tahi norjalaiseksi. No, eipä haittaa!

P.S. kanadalaiset sotaveteraanit saavat yhä Hollannissa ilmaiseksi juotavaa baareissa, hehän vapauttivat maan saksalaisilta.


- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Beckerille ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

Ano: Meni vähän nopeasti minun kielitaidolle mutta eikös se Daily Mail ole tykännyt sensuroida ennenkin?

Becker: Juu, Mona Sahlinhan on kärähtänyt esmes kavalluksesta eikä se millään muotoa tahtia haittaa. Mitä termiä muuten Ruotsissa käytetään yliopistollisen loppututkinnon suorittaneista? AY-liittojen kanssa olen ollut edunvalvonta-asioitten kanssa ollut tekemisissä itsekin ja näkisin että ne ovat jo itsessään erään sortin liikeyrityksiä eivätkä ne lähde käymään käräjiä elleivät ole sataprosenttisen varmoja voitostaan.

Soomepois: Minä kävin inttini silloin kun siellä ei naisia vielä ollut enkä ole koskaan ymmärtänyt tätä naisten asepalvelusta. Se kun ei ole maanpuolustus- vaan tasa-arvokysymys eli naisten täytyy saada, jos niitä huvittaa ja jos ei huvita, niin sitten ei tartte. Sen sijaan jos Lotta Svärd-järjestö perustettaisiin uudestaan, niin tukisin sitä kybällä. Kiitos taas linkeistä. Siitä skottimurteesta puhuen nokitan omalla linkillä. Skottia kauneimmillaan. Pure wah:

https://www.youtube.com/watch?v=GceNsojnMf0

Anonyymi kirjoitti...

"Vasemmisto" taisi saada sateenkaarihommat maaliinsa, mitä nyt pientä viimeistelyä vielä tarvitaan, että saadaan kaikki sukupuolineutraaliksi.Jotain uutta tarvitaan. Kaikista maailman köyhistä huolentiminen nostaa tietenkin egoa. Parhaiten se onnistuu tuomalla kaikki köyhät Suomeen. Sitten riittääkin sarkaa maailman tappiin saakka kaivelemalla, miten heitä käytetään hyväksi työelämässä, prostituutiossa ynnä muussa "markkinataloudessa". Saahan siitä hyviä leimakirveitäkin joilla voi huiskia työtä estsiviä kantasuomalaisia heteroja, vaikka hyväksikäyttäjät harvemmin edes ovat kantasuomalaisia. Kaaos se taitaa olla vasemmistollekin paras maailmanjärjestys.

Anonyymi kirjoitti...

Taattua laatua ala Ykä. Mitään lisäämättä tai poisjättämättä Ja Rouva Ano: Ei tuohonkaan ole mitään lisäämistä tais poisottamista, varsinkaan viimeiseen kapaleeseen. Rinta rinnan täällä mennään, miehet ja naiset, naiset ja miehet, kaikki muut ovat sekopäitä, ne jotka tämän kiistävät. Arvelee Huru-ukko

Becker kirjoitti...

En ole niin hirveen perillä ruotsalaisista yliopistojen loppututkinnoista, mutta en ole nähnyt kenenkään käyttävän maisteri titteliä. Muutenkin ruotsalaisten yliopistojen taso taitaa olla vähän niin ja näin. Niissäkin vaikuttaa tämä poliittisesti korrekti opetus, jonka ovat saaneet karvaasti kokea ulkolaiset vierailevat proffat/opettajat.
Ainakin Södertörnin Yliopisto on täysin LBQT:n kyllästämä ja sitä pidetään Ruotsin surkeimpana yliopistona.
Ruotsissahan ei ole varsinaista ylioppilastutkintoa enään, koska se edisti eriarvoisuutta. Lukion läpi päässeet, ja kaikki pääsee, voivat sitten pyrkiä yliopistoihin viettämään aikaansa.

QroquiusKad kirjoitti...

Nuo ruotsalaiset korkeakoulututkinnot näyttäisivät olevan ihan luku sinänsä:

https://sv.wikipedia.org/wiki/Avancerad_nivå

Anonyymi kirjoitti...

Nyt kyllä nolottaa, en huomannut tuota Tampere-linkkiä ja kuvittelin että kyse oli Li'stä,koska kukapa häntä paremmin tuntisi suomalaisen duunarin sydämensykkeet, hänhän kertoi että jo peräti niinkin aikaisin kuin lukiossa oppi puhumaan suomea, pyrkii olemaan vegaani (juu, liha on heikko), kannattaa kannabiksen vapauttamista, viisumivapautta Venäjän kanssa, ja kansalaistottelemattomuutta. Ja eläimillä on identiteetti. On on. Ja jos joku rasvanahkaduunari sanoo että anteeks nyt vaan, mutta ei kyllä mun prioriteettilistalla ihan ykkösenä nuo, enempi tässä tota liksaa ja duunin jatkuvuutta mietin, niin kyllä yksi valtsikan ihmisoikeuksiin ja pakolaisuuteen opintonsa perustanut paremmin tietää. Kun on sitä koulutusta ja sen takaamaa sivistystä. Tässä kohdassa saa vapaasti nauraa.

Tämä homma kuulkaas kontulat ja anderssonit katsottiin jo NIIN läpi 60-70-lukujen stallariaikaan. Koko maan kuuluisimmassa kulttuurikapakassa Kosmoksessa kokoonnuttiin ensin palvomaan Salaman Hannua, Kylätaskun Jussia, Sinkkosen Lassia ja Ojaharjun Jomppaa, ei kirjojensa vuoksi vaan koska he olivat elämässään tehneet jotain niin ainutlaatuista kuin ihan oikeaa fyysistä duunia. Aikansa tässä riitti ihmettelemistä, mutta ruokahalu kasvoi syödessä ja joku sitten toi sinne framille ihan oikean duunarin, joka ei ollut kirjoittanut tai maalannut ja veistänyt yhtikäs mitään. Mistä lie mukaansa houkutellut Oli juhlallista kuin kirkossa kunnes se ensimmäinen rohkea kysyi sotto voce että millaista se on, se duuni. Mitäpä mies tuohon osasi vastata kuin että duuni kuin duuni, kai tekin duunissa käytte kun teillä on varaa täällä dokata. Syvää järkytystä. Tämä duunari sitten kertoi kavereilleen, että Kosmoksessa saa ilmaisia paukkuja ja pesää kunhan on duunari. Kulttuuriporukka ei sitten jossain vaiheessa enää tykännytkään että lemmikeistä alkoi olla riesaa ja vähin äänin luovuttiin käytännössä solidaarisuudesta suomalaista työväenluokkaa kohtaan. Kyllä vaan venäläinen toveri on parempi! - Mahdollisten väärinkäsitysten välttämiseksi, nuo yllämainitut kirjailijat eivät koskaan mokomaan osallistuneet. Ei heidän tarvinnut eikä takuulla halua mokomaan pelleilyyn ollut.

Valitettavasti en muista ylen tekemää näytelmäsarjaa josta yhdessä käsiteltiin juuri tuota aikaa. Muistaako joku? Rauno Ahonen esitti siinä tiedostamisseminaariin kutsuttua duunaria. Herkkua! Se ei sensijaan ole herkkua, että saman jo iät ja ajat typeryydeksi todetun annetaan taas nousta kumpujen yöstä, sananmukaisesti mustempana kuin ennen.

Eduskunta on tilannut (tällä kertaa muistettiin jopa kilpailuttaa) tutkimuksen miten maahanmuuttajia voisi kotouttaa paremmin. Tuo nykyinen mantra että "työ on se tärkein kotouttaja" herättänee röhönaurua kummallakin puolella. Rakkaan husumme mielestä jo somaleiden DNAssa on yritteliäisyys minkä todistaa se, että lähes 20.000 somalista yrityksen on perustanut peräti 27. Eikun 26, se linjojen Camel Cafe lopetti kun Suomi on niin paska maa ettei täällä myydä kamelinlihaa ja sitäpaitsi se starttiraha oli ihan liian pieni ruokkimaan koko klaanin ilmaiset sambusat.

Miksi tilata nollatutkimusta kun lopputulos on se, että a) lisää rahaa kotouttamiseen, b-ö) lisää jne. Sen sijaan että ihan ilmaiseksi todettaisiin kuten valtaosa suomalaisista, että ei kannettu vesi kaivossa pysy, ja muulin voi viedä lähteelle muttei pakottaa juomaan. Jos kulttuuriin ei kuulu elättää itsensä työnteolla, niin se ei sitten vaan kuulu. Minkäs meille muka teette? Laitoin tietoisesti tämän muka-sanan, näinhän he ajattelevat. Nykysysteemissä koskemattomia.

Kotoutusta varmaankin mukavasti auttaisi se, että kerrotaan suomalaisilla naiskansanedustajilla olevan tapana virkata vittujaan ja vedellä vaginalla ketsuppipulloja. Tämä jos mikä antaa jämerän kuvan päätöksentekijöiden ajatusmaailmasta. Varsinkin muslimeille.

Mitäpä tässä, mistään ei opita.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Beckerille, Qroquius Kadille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Juuri näin. Rinta rinnan mennään. Vaikka kiihkofeministit lietsovatkin sukupuolten sotaa.

Becker & Qroquius Kad: Piti vähän kääntäjää käyttää, mutta näinkö tuo oli, että jotain maisteria vastaavaa voi saavuttaa 1 – 2 vuoden opiskelulla? Vai ymmärsinkö totaalisen väärin? Sen tiedän, ettei Ruotsissa enää yo-koetta ole, juuri Beckerin mainitsemista syistä.

Ano: Tiivistit tuossa osuvasti niin menneen kuin nykyisen. Kiitokset.

QroquiusKad kirjoitti...

Siltä tuo minusta vähän näytti, että Ruotsin magister olisi jossain Suomen kandidaatin ja maisterin välissä, ja viimemainittua vastaisi Ruotsissa masterexamenin suorittanut. Se taas ei ihan selvästi ilmene, miten kyseisen tutkinnon suorittanutta puhutellaan; onko master vai jotain pidempää.

Kulttuurihistorioitsija, sotahistorioitsija, yhteiskuntakriitikko ja Ajan Suunta päätoimittaja Seppo Lehto eduskuntavaaliehdokas 2023 Tampereella kirjoitti...

https://lakupekka-uusi-jumala.blogspot.fi Tampereen edarivaaleista kuulumisia

http://sinimustaviheroikeisto.blogspot.fi

Seppo Lehto Sinimusta Viheroikeisto

Becker kirjoitti...

No tässä olisi jotain lisää mutta sekin toisella kotimaisella enkä löytänyt kielikonetta sivun kääntämiseksi.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Akademiker?veaction=edit

Becker kirjoitti...

Mulle tuli tuosta punikkien järjestämästä vauraitten alueiden sightseeingistä mieleen että joku joku rohkeampi alueen "riistäjäporvari" voisi todeta bussimatkaajille, että
"Nämä me olemme saaneet aikaan ja menkää sitten Itäkeskukuseen katsomaan mitä te olette saaneet aikaan."

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä tuli mieleen Anna Kontula. Professorin kirjoitus myös hyvä.
Samaan voi lisätä Merja Kyllönen ja metsä äänestyksen Brysselissä.

http://professorinajatuksia.blogspot.fi/2017/10/vasemmistonaiset-upottavalla-suolla.html

Kai tuota joku äänestää punavihreää liikettä. Anarkisteille.

http://aijaa.com/tK228V

Haluavat lisää orjatyövoimaa?

https://mvlehti.net/2017/10/13/paaluottamusmies-aanekosken-tyomaalla-orjatyota-ja-ihmiskauppaa/

http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/3704404/Intialaisia+liki+orjina+Suomessa++yhden+itsemurhan+vaitetaan+liittyvan+aiheeseen

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä Ykä, kyllä tuon kauniimman sukupuolen kannattaa pysyä pois siitä tosipaikan rintamasta. Ei se ole naisen paikka, eikä muuten monen muunkaan. Lotat tekivät hyvää työtä maanpuolustuksen suhteen ja naisten antamat tukitoimet olivat arvokkaita. En nyt ihan heti muista jotta olenko linkannut tätä pätkää venäläisistä daameista marssimassa, mutta avot tässä tulee?

Omien taitojeni mukaan käännöstä muutamista sanoista "privjet" - terve, "djevushka" - tyttönen tai siis nainen, - "marshruut" - marssi/kävelyreitti, - "svobodna" - vapaa - "raz, dva, trii, na leviy na leviy na leviy" - yks kaks kolme, vsen, vsen, vsen, kaks kolme. Hymyillyttää katsella noiden nuorten neitien pitkiä hiuksia suikka päässä. Kas siinä esimerkkiä eräille rekkalesbomaisille feministi-nyyhkyttäjille. Ai, oliko toi seksististä? Äh, aivan sama, mutta naisten pitää näyttää naisilta. Näin stm. Vanhalaa lainatakseni "tuosta seuraisi hirvittäviä lähitaisteluja, sais Rahikainenkin Mannerheimin-ristin", jos siis "joutuu" tuollaisen naiskomppanian yliajamaksi :-).

Ei siinä mitään, venäläiset ovat hyvinkin isänmaallisia. Pietarin eräs katu on osuvasti nimetty "Krasnoarmeiskaja ulitsha" eli puna-armeijan katu. Ihmekös tuo kun kaupunki oli saksalaisten toimesta piiritettynä yli kaksi vuotta. Ai niin, olihan suomalaisetkin tuossa mukana, mutta sotajoukot olivat n. 30-40 km:n päässä kaupungin rajasta. Saksalaiset olivat aavistuksen lähempänä, eräät saksmannien tykistöntähystäjät näkivät kiikareillansa suoraan kaupungin keskustaan. Pääkatu onkin "Nevski Prospekt" eli nimetty Aleksander Nevskin mukaan.

Laineen Tuntemattoman Sotilaan kunniaksi muutama pätkä:

Omalla luvalla ja Rokka & "Baranoovin" poika. Pahin repliikki elokuvassa on mun mielestä toi alik. Lahtisen toteaminen kun kuuluu pulinaa metsästä ja sieltä alkaa lappaamaan NL:n sotureita => "Arvaas ketä sieltä tulee?" & "Nahkurin orsilla tavataan". Veikko Sinisalolta hyvä näyttelijäsuoritus, väheksymättä pätkääkään muita.

Oho mein Gott im Himmel & God verdomme, stm. Honkajokea näytellyt Tarmo Manni tykkäsi enemmän miehistä kuin naisista, eli nyt näin paradoksaalisesti sanottuna vähemmistötkin olivat edustettuina tuossa elokuvassa jo tuolloin 50-luvulla. Ja meikäläistä ei voisi vähempää kiinnostaa mitä hlö X tekee makkarissa hlön Z kanssa, please älkää toitotelko julkisuudessa. Enhän minäkään "leveile" sillä jos olen saanut p*llua tai nainen on istunut mun naamani päälle.


- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Seppo Lehdolle, Beckerille, Anolle ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad & Becker: Kiitos lisäyksistä.

Vielä Becker: Tuommonen ekskursio olis enemmän kuin opettavainen.

Seppo: Voimia eloon & pärjäilyjä.

Ano: Ja samaan voisi lisätä erään EU:n rikkidirektiivin jonka myötä suomalainen logistiikka otti pahasti osumaa.

Soomepois: On myös se seikka, minkä olen todennut ennenkin eli jos jalkaväkiryhmässä on yksi nainen ja seitsemän miestä niin jos se nainen haavoittuu ja huutaa tuskissaan niin ne seitsemän miestä tapattavat itsensä yrittäessään pelastaa naista.

Noitten söpöjen venäläisnaisten marssi ei tainnut olla sinänsä kovin sotilaallinen. Venäläiset ovat varmasti isänmaallisia ja onhan se ihan luonnollista. Meillä se alkaa olla pian kriminalisoitu. En osaa sanoa, mikä minusta sen vanhimman tuntemattoman pätkistä on paras. Niitä on niin paljon. Ehkä vaikuttavin pätkä oli se Lehdon joutuminen väijytykseen ja itsemurha. Se oltiin Laineen versiossa tehty huomattavasti paremmin kuin Mollbergin. Asiaan vaikuttaa tietysti se, että mustavalkofilmillä se oli tosi synkkä pätkä.

Anonyymi kirjoitti...

Tere Ykä,

sepä se, Laineen leffassa on liikaa hyviä repliikkejä ja esim. alik. Hietasen sanontoja on vaikeahkoa kääntää esim. englanniksi tai saksaksi. Lost in translation kuten Benny Hillin pahimmat iskut. Olen koittanut kääntää tätä talousaliupseeri Mäkilän & Hietasen vuorosanoja kavereilleni, toki tuon saa lähes ymmärrettävään muotoon

"How can a fellow love so much clothes, boots, rags & materiel instead of pretty ladies? I am quite dumbfounded, surpised & speechless, like a thunderball has struck my head. - Well bloody hell take it all, it's a wholesale party now, bring your whole goddamn platoon here!" Viesti meni ainakin heille perille ja tarjosi hyvät naurut.

Perjantai-ehtoon ratoksi linkkipläjäyksiä leffasta Snatch - Teemantröövel, tuossa vedetään kaikkia stereotyyppisen tasapuolisesti vesirajan alapuolelle oikealla koukulla. Amerikkalaisia, englantilaisia, venäläisiä, juutalaisia, mustia kavereita & romaaneja. Naisväen kannattaa myös katsella, koska näyttelijöinä & silmänruokana on mm. Brad Pitt ja Jason Statham. Muutama hauska repliikki, kaikkee noista ei voi yhteen viestiin laittaa:

He's as Jewish as he's a f*cking monkey.

Where's Franky Four Fingers? I don't know Avi, I am not his mother. He wanted cash.
Is there gambling involved?

And this schmuck is gambling?! You are talking about Franky "I got a gambling problem f*cking" Four Fingers. I am not telepathic. Well you are pretty f*cking stupid, I'll give you that!

Do you know why they call him FFF?! I don't have any idea. Because he makes stupid bets with dangerous people and when he doesn't pay off, they give him a snap! And I am not talking about foreskin here either!

You (Rosebud - Ruusunnuppu, hauska nimi isohkolla henkivartijalla) got a toothbrush? We are going to London! Heh aikas nopeaan hän sieltä saapui suihkarilla.

Bullet-Tooth Tony vauhdissa, kaveri perii velkoja suht'koht tylyllä tyylillä, vastaa tosin ystävällisesti auton sisäpuhelimeen "Bonjour". LOL

Why can't you find Franky for me, Doug? Avi what do want me to do? I am not a bounty hunter.
What about Bullet-Tooth Tony? Who's Tony? He is a liability. That sounds promising what are we waiting for?
You can call me Susan if that makes you happy. That depends on all of the elements in the equation. 40.000, miehen kulmakarvat nousevat kuultuaan palkkionsa. Where he was last seen? At the bookies. Pass up blower Susan.
Bookies got blacked last night. What, speak English to me Tony, I thought this f*cking country spawned the language and now so far no one seems to speak it.

Ja sitten tulee englantilaiselta pikkurikolliselta cockney'ta "pari tummaa kaveria Smith streetin panttilainaamosta ryöstivät sen Brick Top'in (laittoman) vedonlyöntitoimiston".
Do you use dogsh*t as toothpaste Mullet?
It's the Russian. A Russian? Technically speaking he's Uzbekistanian. Uzbekistanian? I have been dealing with those sneaky Russian dogs. Gimme a name! Boris. Boris the Blade? As Boris the Bullet Dodger?

Replica vs. Desert Eagle point five ou, tässä pätkässä näkee sen mistä toi Boris oli saanut lempinimensä, "for f*cks sake" kun Tony ottaa kunnolla sihtiä :-).

"Pass me the case or I will shoot you", "Pull your socks up Avi!" (nyt arrogantti amerikkalainen ymmärsi brittienglantia!). Tällaisia elokuvia tuskin tehdään ihan heti tällaisessa asenneilmastossa? Ja jollei tuosta opi englanninkielisiä voimasanoja, niin sitten ei mistään...

- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Soomepois. Käsittääkseni muuten Tuntemattoman ensimmäinen englanninkielinen käännös oli varsin epäonnistunut. Mutta kiitos tuosta Snatch-linkistä. Minä en erityisemmin välitä tuon sorttisista elokuvista mutta nyt taitaa olla pakko katsoa tuo.

QroquiusKad kirjoitti...

Tuntemattoman ensimmäisestä englanninnoksesta luin aikoinaan muistaakseni Suomen kuvalehdestä, että ikoninen loppurepliikki "Aika velikultia" olisi lätsäytetty mitäänsanomattomaan muotoon "These were good men". Aivan kuin kääntäjä ei olisi edes yrittänyt. Ei mieleen tullut edes perienglantilainen "Jolly good fellows", ellei mitään muuta?

Laineen version vahvuuksista näihin uudempiin on vielä mainittava roolitus. Tämän uusimman version näyttelijät ovat ainakin trailereissa ja muissa ennakkopätkissä olleet jotenkin niin samankaltaisen persoonattoman oloisia.

Laineen roolitus sen sijaan oli juuri eikä melkein. Minulla on hyllyssäni Sotaromaani, jonka luin viimeksi kesällä havaitakseni taas kerran, ettei Rokalle kerta kaikkiaan voi kuvitella muita kuin Reino Tolvasen kasvot. Muutkin hahmot kuvittuvat ainakin omassa mielessäni spontaanisti Laineen version näyttelijöiden näköisiksi.

Rokan rooliin oli tiettävästi vahvasti tarjolla Uljas Kandolin, mutta sai lähteä samantien tultuaan koekuvauksiin jostain syystä ympäri juovuksissa. Olipa hyvä, että häntä oli silloin janottanut: hän ei mitenkään olisi voinut olla yhtä hyvä kuin amatöörinäyttelijä-agronomi Tolvanen. Jesus, does anyone, sanoi Stephen King.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Vähän ehkä off-topic? ;)

Mutta "Virheiden Anna K." eli Fatim "ainut syy muuttaa metsään on insesti ja se, että kukaan ei kuule, kun vaimo huutaa apua" Diarra, jota "...ei pelota maahanmuuttajat tai homot vaan taantumuksellinen politiikka."

On sitä mieltä, että "Se oli rajatulle kaveripiirille näkyvä kommentti eikä tarkoitettu julkiseksi, Diarra kertoo kirjoituksessaan. ...Tuntuu pahalta, että yksityisellä seinälläni julkaistu kommentti, on jaettu kaikille irrotettu täysin kontekstistaan, Diarra sanoo."

Edistyksellinen Vihreä politiikka on siis erilaisten ihmisten CIS-arvostamista insestisiksi vaimonhakkaajiksi. MOT.

Ynnä muuta lässyn-lässyä:
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201711042200511230_u0.shtml
https://vaalikone.yle.fi/kuntavaalit2017/helsinki/ehdokkaat/9607#candidate

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Suomen kielen nyanssejahan on varmasti vaikeaa kääntää muille kielille mutta mainitsemasi esimerkki on kyllä osuva. Ei ollut kääntäjällä paras päivänsä. Mulla on sama tilanne kuin sinulla. Laineen version hahmot antoivat kasvot Tuntemattomalle enkä pysty mieltämään ketään muuta Rokkana kuin Reino Tolvasen. En tietenkään kiellä elokuvantekijöitä yrittämästä uudestaan, eihän se minulta pois ole. Jos puhutaan muista sotaleffoista niin Mikko Niskasen Sissit-leffassa oli jokseenkin osuvat henkilöt roolihahmoissaan. Erityisesti mieleen jäi mieleen Matti Oravisto luutnantti Takalana ja Heimo Lepistö vääpeli Oravana.

VNV: Kuvaava esimerkki nykyajasta. Jos on oikean värinen ja oikean ideologian omaava tyyppi niin se saa haistatella suomalaisille ihan mitä hyvänsä. Ihan hyvä, että on saanut kyistä palautetta. Jälkiuhriutumisen määrä on tietysti eeppinen.

Anonyymi kirjoitti...

Tere Ykä!

Joo, kas tässä lisää pieniä "teasereita" k.o. leffasta eli houkutus/makupaloja. Jo edesmenneelle Dennis Farinalle isot pojot roolisuorituksesta, hän osasi näytellä tosi hyvin arroganttia jenkkiä "pimeänä juutalaisena timanttikauppiaana" Englannin alamaailmassa. Puhumattakaan entisen kovaotteisen futaajan Vinnie Jonesin (Bullet-Tooth Tony) panoksesta. Ehkä eräs hauskin repliikki sen seksikkään kaksois-brunetin lausumana (saan vissiin feministien vihat nyt niskoilleni?) => "Jos haluat Mooseksen ja palavan pensaan käsiisi, tee kunnon tarjous Luotihammas-Tonylle, niin hän etsii ne sinulle". Ööö, voiko olla tuon parempaa mainospuhetta :-)? Sounds promising, what are we waiting for?

Russians, hmmm Russians I should have known eli "antisemitic slippery cossack sluts", mitä sinä tiedät tästä kaverista (goyim)? Bullet-Tooth Tony => "ex-KGB cancer, hardly trained undercover agent, impossible to track down" ja sitten kaveri yht'äkkiä pyllähtää timanttimyymälään tuosta vain ja balalaikka soi. Father, he's speaking English with thick Russian accent - Iskä, mies puhuu enkkua vahvalla venäläisellä korostuksella :-).

"Ruusunnupulle" Tony toteaa => ole sitten varovainen tämän kaverin kanssa, hän on vaarallinen tyyppi (he's a handful). Ja toi ilme kun Tony kuulee "No problems" ja kuinkas sitten kävikään ja Ruusunnupulla on naama verillä? Pitäisi päästä kunnon juutalaisen lekurin pakeille ompelemaan haavoja umpeen, mutta timantti ensin, LOL. "A very industrious for a cossack" => johan olikin aikaansaava kasakka!

Mustat kaverit koittavat käydä ryöväämässä laittoman Brick Top'in vedonlyöntitoimiston eli "blagging the bookies", mulla meni toi kirjoitusasu mönkään edellisessä kommentissa, mutta sallittakoon se meikäläiselle kun en ole britti ja heidän slangin "aasintuntija". Nainen vain toteaa "Tiedättekö kuka omistaa tämän paikan?" ja puhelimen luurilla suojaukset päälle.

Tässä hyvää pätkää kun tummat kaverit ovat kytiksellä ja odottavat sitä Frankie Four Fingersiä vedonlyöntitoimistoon ja Vincent oli hankkinut hieman järeämpää kalustoa, Vincent, that is a f*cking AA-gun!, Vincent, toi ei ole enää haulikko vaan v*tun IT-ase. Ja tumman kaverin p*skainen nauru päälle eli *täältä huutonaurut kehiin*! Eräälle britti-neidille kun ulkomaan opiskelijavaihdossa näytin tän leffan, niin hänelle maittoi nauru jo pelkästään kaikista näistä kansallisista stereotypioista. Kerrankin huumori "matkusti" muuten yli kieli/kulttuurirajojen :-)!

Tämä elokuva on niin täynnänsä hyviä "one-linereita" ettei pahemmasta väliä, toinen hyvä on "Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa" by Johnny Depp & Benicio del Toro! Suosittelen myös.


- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Soomepois ja kiitos pätkistä.