torstai 9. marraskuuta 2017

YLEISTÄ ALALEUAN VÄPÄTYSTÄ

Niin kuin lukija hyvin tietää, harrastaa valtamediamme erityisesti tämän invaasio 2015:n ja sen jälkiseurausten tiimoilta mielellään tällaista human interest-uutisointia eli se nostaa esille aina yhden tyypin, tekee siitä mahdollisimman uhriuttavan ja tunteisiin vetoavan jutun ja pyrkii sitä myötä nostamaan yleiseksi ajatukseksi sen että sekä invaasion arvostelu että vaatimus turvapaikkahylsyn saaneitten välittömästä karkottamisesta on ihmisoikeusrikos, ettei jopa sellainen johon tarvitaan Nürnbergiä.

Tällä toimittajan mielestä hyvällä ja lukijan mielestä non interesting-linjalla on viimeisimpänä kunnostautunut mikäpäs muu kuin verorahoilla lihova Yle, julkaisten tuoreeltaan jutun arabihäiskästä joka on tullut Suomeen vuonna 2015, saanut turvapaikkahakemuksestaan hylsyn, tehnyt siitä valituksen ja nyt asustelee neljän yhtä lailla hylsyn saaneen häiskän kanssa kimppakämpässä. Tässä human interest-jutussa kerrotaan kehnoista oloista ja tylyn suomalaisen yhteiskunnan aikaansaamasta turhautuneisuudesta. Pyritään suorastaan kaunokirjalliseen ilmaisuun.

Kimppakämppä on homeinen, ja koko porukka syö allergialääkettä.

Katse on kirkas, mutta ilme viestii turhautumisesta.

Viisi miestä ja vajaat viisikymmentä neliötä.

Alkamassa on kolmas epätietoisuuden talvi pohjoisessa.

Kello on seisahtunut seinälle, mutta oikeasti aika kuluu.

Kimppakämpään muutettiin pakon edessä, kun vastaanottokeskus suljettiin.

Monessa muussa Euroopan maassa olisi ollut parempi kohtelu, mutta kun kehno vie tuli jo haettua turvapaikkaa Suomesta.

Ruoka on lähinnä riisiä ja perunaa.

Oulussa vain yksi vuokranvälittäjä antaa asuntoja ”paperittomille”.

Hotellin respassa ei tiedetä, millä perusteella heppu on saanut hylsyn hakemuksestaan mutta olettaisin, että asiasta vastaava virkailija on tehnyt saman wikipediahaun kuin täälläkin tehtiin. Eli heppu on kotoisin Tikritistä josta hän lähti Isisiä karkuun vuonna 2014 ja meni Turkkiin. Check. Ymmärrettävää. Sitten vuoden 2015 syyskuussa hän päätti lähteä Suomeen, kun kuuli tällä aukeavista mahdollisuuksista. Check. Ymmärrettävää. Ja sitten olisi sen wikihaun paikka. Kas, Irakin armeijan joukot valtasivat Tikritin takaisin ja ajoivat Isisin huuthelvettiin vuoden 2015 huhtikuussa. Puoli vuotta ennen kuin human interest-tarinamme heppu hoksasi lähteä Suomeen.

Mutta luonnollisesti jutussa on takaportti:

Jawad kertoo tietävänsä, että monet hänet maanmiehistään tulivat Suomeen pitämään hauskaa. Moni lähti omin päin takaisin kotiin ja osa muualle Eurooppaan kokeilemaan onneaan. Hän kertoo oman asemansa olevan hyvin erilainen.

– Minun tilanteeni Irakissa oli oikeasti paha. Lähdin karkuun Isisiä, ja minulla on myös henkilökohtainen ongelma Irakissa. Isäni 2007 murhannut Al-Qaidaan kuuluva mies uhkaa myös minun henkeäni siellä. En voi palata sinne.

Ja kas, tähänhän ei täällä respassa voida sanoa mitään. Ei voi todistaa puoleen tai toiseen. Eikä sillä ole niin väliäkään. Human interest-juttu on onnistunut. Tunteita on herätelty. Alaleukaa on väpätetty. Ainakin siinä kohderyhmässä jolle Yle juttujaan tekee. Ja koska YLE on YLEistämisen mestari, niin sama tietysti koskee muitakin paperittomaksi nimitettyjä ja tosiasiassa laittomasti maassamme oleskelevia.

Tässähän ei sinänsä ole mitään uutta. Mutta tuossa nyyhkytarinassa (juu, minä olen niin julma ja sydämetön ihminen, että alaleuka ei väpättänyt yhtään) pisti erityisesti silmään eräs osa:

Saman vuoden syyskuussa hän katseli Turkissa Irakin televisiota. Tv-lähetyksessä Suomen pääministeri Juha Sipilä kertoi avaavansa Kempeleen talonsa ovet turvapaikanhakijoille. Jawadin sydämessä sykähti.

Suomen pääministerin tarjouksesta kerrottiin muun muassa arabiankielisessä maailmassa erittäin merkittävän Al-Jazeeran verkkosivuilla.

– Uutiset kertoivat, että tervetuloa Suomeen. Me tulimme tänne juuri siksi.

Tottahan tuo on kaikin puolin. Varmasti silloin hyvin moni arabi (ja muunkin rotuinen häiskä) hoksasi että tuolla pohjoisessa on onnettomien hyväuskoisten hölmöjen maa jota johtaa onneton hyväuskoinen hölmö pääministeri. Totta helvatussa ne lähtivät tänne koettamaan onneaan.

Josta pääsen ajatusharjoitukseen. Ajatellaan, että on olemassa heppu nimeltä Make. Make on alun perin kotoisin Huitsinnevadan Örnätjärveltä mutta hän teki vuonna 1987 radikaalin ratkaisun ruveta erakoksi ja asusteli seuraavat kolmekymmentä vuotta piilokorsussa jossain Sallan Kuivakkovaarassa. Sitten hän päättäisi palata ihmisten ilmoille ja tulisi ensimmäisenä morjestamaan nuoruudenajan kaveriaan Ykää Hotelli Yrjöperskeleessä. Make nauttisi hyvän aterian ja ottaisi pari kylmää olutta. Sitten hän kyselisi viime aikojen kuulumisia ja Ykä kertoisi tuosta pääministerin asuntoepisodista ja invaasio 2015:stä yleensäkin. Make katselisi Ykää ihmeissään ja toteaisi sitten:

- No, kai se pääministerin räähkä on sentään laitettu jonkunlaiseen vastuuseen teostaan? En tiedä nykyistä oikeuskäytäntöä mutta kai se nyt minimissään sentään on piilotettu johonkin disponibiliteettivirkaan ettei se enää enempää pääse sähläämään? Vaikka yliopistolle tekemään pitkäaikaistutkimusta varpaankynsien kasvusta. Sillä eihän toi häiskä nyt sentään moisen hölmöntölväyksen jälkeen enää pääministeri kumminkaan ole?

Johon Ykä sitten vastaisi vaivautuneena:

- Tota noin… kuule, kyllä se on vieläkin pääministeri. Kas kun EU tarttee tollasia maakuntapääministereitä jotka ei osaa sanoa ei.

Johon Make puolestaan tuumaisi:

- Niin no, vaikuttihan ne ns. yleiset syyt silloinkin kun minä korsuun katosin. Ilmansuunta näyttää vain vaihtuneen. Mutta kai täällä on sentään opittu tuosta jotain eikä enää kehitellä yhtä typeriä sisäänheittotuotteita?

Mihin Ykä vastaisi vielä vaivaantuneempana:

- Kuule kun… no, ei oo opittu ja sisäänheittotuotteita kehitellään edelleenkin. Kas kun hallinto-oikeus teki hiljattain päätöksen, että KELAn on maksettava laittomasti maassa oleskeleville tyypeille toimeentulotukea.

Make kysyisi vielä:

- Silloin vuonna 1987 oli semmonen oikeuskäytäntö että jos joku törppöili, niin törppöilijää rangaistiin. Nyt näyttää olevan niin, että jos joku – varsinkin korkeassa asemassa oleva – törppöilee, niin törppöilijä saa mitalin ja koko kansaa rangaistaan. Olenko ymmärtänyt oikein?

Johon Ykän olisi helppo vastata:

- Olet ymmärtänyt asian aivan oikein.

Tässä vaiheessa Make kiittäisi, kättelisi Ykää, toteaisi että oli kiva tavata mutta kyllä hän teki kolmekymmentä vuotta sitten täysin oikean ratkaisun. Sitten hän palaisi takaisin korsuunsa Sallan Kuivakkovaaraan eikä enää koskaan palaisi.


Maken korsu. Ei saa häiritä

Ja mennäänpä sitten toiseen opillisesti oikeaan alaleuan väpätykseen. Tässä hiljattainhan eräs vihreä kunnallispoliitikko – jolla on muodikas etnisesti edistyksellinen orvaskeden suojaväri sekä myös naisoletettu suojasukupuoli – meni pieksämään suutaan ja heitti maalaisille typerää insesti- ja vaimonhakkaamisläppää ja totesi että maaseutu on muutenkin syvältä ja poikittain. Ei tarvita suurtakaan Sherlock Holmesia arvaamaan, että minkälainen palaute oli. Jonka jälkeen alkoikin sitten uhriutuminen oikein urakalla ja siihenhän osallistui myös vihreitten virallinen emmakari joka tunnetaan myös oikealla nimellään Emma Kari ja hänhän totesi alaleuka väpättäen:

Kun tummaihoinen nuori nainen mokaa somessa raskaasti, armoa ei anneta. Tuore ensimmäisen kauden kaupunginvaltuutettu teki ilkeän, julman ja täysin tuomittavan kommentin yksityisellä Facebook-sivullaan. Sen jälkeen hänen sähköpostinsa, Facebookkinsa ja puhelimensa on muistuttanut ihmiskunnan viemäriä. N****ri- ja huorasolvaukset sekä tappo- ja raiskausuhkaukset seuraavat toisiaan. Kaikkea tätä seuratessa ei voi olla kysymättä, mitä ihmettä tässä maassa tapahtuu?

No, punavihreässä kuplassaan elävälle Emmalle voi olla hieman epäselvää, että mitä ihmettä tässä maassa tapahtuu joten suurina humanisteina täällä hotellin respassa annamme Emmalle hieman valaistusta asiaan. Kas kun ei tässä maassa ole varsinaisesti tapahtunut mitään, vaan kyse on siitä mikä on ollut selkeää aina ennenkin, jopa ennen sosiaalisen median aikaa. Eli: jos joku tyyppi menee ja toteaa toiselle / toisille, että haista sinä hörökorva paska, niin haistateltavat vastaavat että haista itte ja tuplaten. Siitäkin huolimatta että ensimmäisen kiven heittäjä omaa muodikkaan etnisesti edistyksellisen orvaskeden suojavärin sekä myös naisoletetun suojasukupuolen joka Emma Karin käsityksen mukaan pitäisi nostaa ensimmäisen kiven heittäjän turpakäräjien yläpuolelle ja koskemattomaksi. Ja siinä saatetaan sanoa myös se kauhea n-sana.

Olen pitänyt blogiani jo toistakymmentä vuotta ja kuluneena aikana näitä vihervasemmistolaisia loukkaantumisen ammattilaisia seuratessani olen huomannut että he ovat kuin hemmoteltuja pikkulapsia. He pitävät kyseenalaistamattomana oikeutenaan ladella mitä tahansa horinmummoa hyvänsä koska he ovat niinqu oikeessa koska he ovat määritelleet olevansa niinqu oikeessa koska heistä tuntuu siltä että he ovat niinqu oikeessa ja mediakin vahvistaa että he ovat niinqu oikeessa. Siksi he ovat omasta mielestään untouchables. Ja sitten kun he saavatkin kyistä palautetta, niin he kaivavat välittömästi varastosta ämpärillisen Son Lönsönin genitaalihiekkaa, aloittavat julkiset alaleuanväpättämisharjoitukset ja ruikuttavat että epiä, toi löi takaisin.

Emma Kari varmaankin on vahvasti sitä mieltä että kansallismielisellä puolella ylireagoitiin tämän mikätämänytolikaan avautumiseen ja onhan hänellä siihen täysi oikeus. Mutta täällä meidän puolella on vielä paljon, paljon opittavaa ylireagoimisen mestareilta. Mennäänpä vaikka vuoteen 2015 jolloin persujen kansanedustaja Olli Immonen totesi facebookissa että monikulttuurisuuden kupla on murskattava. Siis ideologia, ei mitkään ihmiset.

Kuinka vihervasemmisto reagoi?

No, ei sen kummemmin kuin että se järjesti viidentoista tuhannen ihmisen rock-festivaalin, mielenosoituksen ja hurmostilaisuuden sekasikiön. Natseja huudeltiin pois Suomesta, bänditkin soittivat ja kaikilla oli niin tiedostavan osallistuvan ahdistuneen puolestaloukkaantuneen mukavaa.

Sen vuoksi että yksi heppu oli kirjoittanut facebookiin että monikulttuurisuuden kupla on murskattava.

Kyllä me täällä voiman pimeällä puolella ollaan tuon ylireagoinnin suhteen vielä täysiä amatöörejä.


Tiedostavat katubailut meillä vietettiin
Siellä myötäkärsittiin ja siitä nautittiin
Kuvitellut natsit hornan tuuttiin ajettiin
Ja oma ego pilviin asti nostettiin

Siellä kaikilla oli niin mukavaa
Voi jos sais myötäloukkaantua uudestaan

24 kommenttia:

Castor kirjoitti...

Hei Ykä ja knit. Laitoin seuraavan kommentin US:een Husseinin puheenvuoroon, jota pidin paskana. Suosittelijoita sille ehti kertyä n. 30 ennen kuin se poistettiin ja, kuten näkyy, sain bannin.

Olet saanut varoituksen asiattomasta sisällöstä Uuden Suomen
blogipalveluissa. Varoitus koskee kommenttiasi:

"Roskaa! Pitääkö täältä kaukaa tehdä tutkintapyyntö, kun
puoluetoveri-nettipoliisi ei toimi?

Hussein voi lukea seuraavan:

"Pahaksi se muuttui vasta siinä vaiheessa, kun hän ilmoitti ettei
tarkoittanutkaan vitsillään kaikkia maalaisia, vaan pelkästään
harvinaisesta sairaudesta kärsiviä sallalaisia, jotka "asustelevat Pellon
vieressä"." Lainaus Suomen Kuvalehdestä

Joku nettipoliisi, itsekin vihreä, ilmoitti välittömästi, ettei Diarran
möläytys aiheuta toimenpiteitä. Mitenkäs se RL 11:10 meneekään, kun
siinä nimenomaisesti mainitaan vammaiset?

"Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää
tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa
uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin,
syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen,
seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin
rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta
kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi."

Neekeriukko versus vammainen..."

Keskusteluohjeessamme lukee muun muassa:
- Käytä asiallista ja hyvää kieltä

Tämän ja aiempien varoitustesi takia olemme poistaneet oikeutenne
kirjoittaa palvelussamme. Kirjoitusoikeuksia voi hakea takaisin aikaisintaan
kahden viikon kuluttua niiden poistosta kirjoitusoikeushakemuksella.

Anonyymi kirjoitti...

Moikka Ykä
Kiitos taas hyvästä päivänavauksesta. Ruma sana sanotaan niinku se on. En nyt kerkeä kommentoimaan syvällisemmin kun pitää lähteä töihin ja maaseudulle vielä. Siellä asuu kyllä ihan ihmisinä pidettyjä mutta ei vaan näkemä tiedostavan väen mielestä.
Tosiaan haistakaa tiedostavampi väki itte vaan, hyvin vaan.

T. Ymmi

turbojuudas kirjoitti...

Ainoa syy muuttaa aavikolle on eläimiinsekaantuminen ja se, että vaimoa kivittäessä kiviä löytyy läheltä.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Tätä asiaa käsiteltiin jo monessa blogissa (esim. http://hatapaidenkalinaa.blogspot.fi/2017/11/vihrea-vihapuhe-ja-isku-omaan-nilkkaan.html , https://kryptax.blogspot.fi/2017/11/miten-sen-sanoisi.html ).
Kommentoin jo noihin blogeihin, laitoin jonkun linkinkin.

Kyseessä ei ole yksittäistapaus, pikkufiba tai mustanaamiohuumoria. Kyseessä on vihreän puolueen poliitikon tarkoituksenmukainen halveksivan pilkallinen kannanotto kansanryhmään (Suomen kansa ja etenkin maalaiset, sekä erityisesti Sallan seudulla esiintyvässä populaatiossa todettu perintötekijöihin liittyvä vaikeavammaisuus), jota on turha yrittää valkopestä sen paremmin kulttuurimarxististen poliitikkojen kuin viherpuolueen verkkosukkajeparin tai yleensä kenenkään.
Möläytyksen ripuloinut on puolimalilainen. Isä Malista, äiti suomalainen kommunisti http://arialsio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245519-mista-tunnetaan-fatim-diarra .Mali on rauhanuskossa nuhteeton. Sen tärkeimmät tulolähteet ovat maanviljelys ja kullankaivuu, joita ei edes Timbuktussa harjoiteta kaupungissa. Maa on kansainvälisen avun varassa, mitä voitanee pitää Malissakin kaupunkilaisten busineksena, Fartima kun ei tykkää landesta.
Tässä kauneimmillaan sitä monikulttuurista rikastetta, jolla saamme Suomen nousuun!

Anonyymi kirjoitti...

Maalla hakataan ja näin kaupungissa:https://www.liveleak.com/view?i=31b_1509999742

Lemminkäinen kirjoitti...

Rauhoitetut vihreät sammakot, konnat (Bufo bufo) ja nuijapäät saavat mättäälle kiivettyään kurnuttaa tai naukua (sammakoilla on se harvinainen ominaisuus että mättäälle kiivettyään osa sammakoista osaa kurnuttamisen lisäksi myös naukua) omien halujensa mukaan. Myrkynvihreä riistapoliisi suojelee konnien ja nuijapäiden immuniteettia käppiksien ja muun rupuporukan verbaalisia hyökkäyksiä kohtaan. Vain nuijapää saa mättää rullatuolissa istuvaa turpiin niin paljon kuin kutu kestää.

Lemminkäinen kirjoitti...

"..monet hänen maanmiehistään tulivat Suomeen pitämään hauskaa." Olisiko näin että Turun tapaus oli pelkkää hauskanpitoa ja että me emme ole vielä sisäistäneet arabihuumoria!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille, Ymmille, Turbojuudakselle, Veijo Hoikalle ja Lemminkäiselle & kiitos kommenteistanne.

Castor: Tuo Husu Husseinhan on oikein arkkityyppi sällistä joka voi etnisesti edistyksellisen suojakertoimensa vuoksi ladella sen sorttista horinmummoa että jos sen esittäisi joku muu niin sehän naurettaisiin Namibiaan saakka. US:n banaanointilinja on meille kaikille perin tuttu.

Ymmi: Kiitos sinullekin. Ja virallisesti sen ruman sanan saa sanoa vain siihen sertifikoidut ihmiset. Minulla ei muuten sinänsä ole mitään halua tehdä ränävälejä maalaisten ja kaupunkilaisten välille. Olen minäkin asunut Helsingissä. Siellä on kuitenkin pääosin ihan järkeviä ja asiallisia ihmisiä. Paikka ei vain sopinut minulle. Minä olin väärä mies väärässä paikassa.

Turbojuudas: Oli muuten aika hyvä heitto. Sillä tuossahan on aivan sama logiikka kuin siinä viherheitossa mutta ns. vallitsevien olosuhteitten mukaan sinun heittosi oli vihapuhetta ja se toinen taas ei.

Veijo: Kyllähän vihreitten linja on todellakin se cityvihreitten linja ja kannatus koostuu kaupunkiväestöstä joka saattaa puhua luonnosta noin teoriassa mutta tosiasiassa sillä ei ole mitään mielenkiintoa mennä johonkin helvetin skutsiin rämpimään. Ja kyseinen nainen on oikea suojeluvihreän arkkityyppi. Sekä naisoletettu että etnisesti edistyksellinen. Hän saa kyllä piestä suutansa mutta hänelle puolestaan ei saa.

Ano: Voi helvetti…

Lemminkäinen: Aikanaanhan niitä riistapoliiseja oli oikeasti. Nykyisin ne ovat vain eräyhdyshenkilöitä. Niin että ehkä tuo myrkynvihreä riistapoliisi on nykyaikaan sopiva termi. Ja juu, huumoriahan on peräti monenlaista. Me ei olla vaan sisäistetty kaikkea muitten huumorityylien hienouksia.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt tulee vihapuhetta niin, että suvakeilla ym. vakiloukkaantujilla ylähuulikin väpättää.
Kas kun nämä kaikenmaaimal dosenti ja desantit, tutkijat ja hutkijat väittävät, että lapsuudessa koetut traumat ja ahdistukset saattavat purkautua vasta aikuisiällä erilaisina tunnehäiriöinä, purkautumisilla jostain asiasta, joita ei itse tiedosta asiaan liittyviksi jne.
On hiipinyt mieleen, että jospa tämä Fatim(a) on lapsuudessaan kokenut jotain tähän verrattaa, kun on lapsuutensa asunut seudulla josta on esimerkkejä tämän suuntaisesta toiminnasta. Ja varsinkin, kun isä on kotoisin sieltä missä tämä lienee "melko normaalia" käytöstä.
Olihan siellä hänen kotikulmillan tapana saarnamiehen tullessa taloon kiikuttaa petikaveriksi talon vanhin tytär tai nuorin miniä tai emäntä.
No tämä viimeisin kappale onvai huhupuhetta, mutta ei savua ilman tulta.
Tää on vain minun omaa pohdintaani tämän tapaus Fatim(a)n johdosta.
Eli Ykä julkaisee jos katsoo hyväksi, jos ei ei se minua haittaa.
t. Huru-ukko

DuPont kirjoitti...

Kiitokset taas Yrjölle bloggauksesta, jossa on asiaa huomattavasti enemmän kuin Emma Karin & kumpp. jorinoissa. Jään odottamaan mielenkiinnolla, millaista juttua pian tulee eräästä valtiosihteeristä, joka vaatimattomana miehenä päätti matkustaa auton takapaksissa, vaikka takapenkillekin olisi mahtunut.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja DuPontille & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: En osaa sanoa kyseisen henkilön traumoista mutta kommentistasi tuli mieleen heti se tuore uutinen että afrikkalainen jätkä sai ehdollista lastensa hakkaamisesta mutta hovioikeus pudotti sen sakoiksi ettei se haittaisi hänen Suomen kansalaisuuden hakemista. Me tarvitaan huippuosaajia, eikös se näin ollut?:

http://m.iltalehti.fi/kotimaa/201711072200516066_u0.shtml

DuPont: Kiitos sinullekin. En ollut tietoinen tuosta takapaksihommasta ennen kommenttiasi mutta löytyihän se kun vähän tönki. En osaa oikein sanoa, kirjoittaisiko hänestä sketsin vaiko agenttitarinan. Sen sijaan voi todeta, että nuo kesäkuun persujen hajoamiseen liittyvät tapahtumat alkavat olla tragikomiikkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Heh joo, toi valtiosihteerin matkustaminen auton takaluukussa on jo tragikoomista. "Palaverista hän lähti ihan omin jaloin, toivottavasti on turvallisesti matkustanut, Sipilä sanoi nauraen" ja tämä kommentti Sinisten Elovaaralta "Kyllä takakontissa saa matkustaa." Kuulostaa aika "mafia-meiningiltä" tai se että hommat eivät kestä päivänvaloa, jotain salattavaa oli.

Tämä olisi sopinut paremmin Ykän aikaisempaan bloggaukseen suomalaiset ja NATO, omat tuntemukset ovat hieman "joko tai" liittymisen puolesta. Liittymisellä ainakin vältettäisiin Itä-Ukrainan tai Krimin kohtalo, ellei Putin sitten halua aloittaa täysmittaista konfliktia NATOn kanssa, mutta se samalla tuhoaisi Venäjän kaasu- ja öljybusinekset EU:ssa, ja siihen hänellä ei ole varaa.

OT:na, ehkä se päivä alkaa kohta paistamaan myös tänne risukasaankin? Irak todellakin tarvitsee jälleenrakennusapua ulkomaille livahtaneilta kansalaisiltansa eli jos vaikka matkustaisitte takaisin, kiitos (muuan B. Uimonen jälleen "loistaa" kommenteillansa). Jotenkin pikkuilkeästi tulee mieleen että mm. Irak ja Afganistan dumppasivat suurimman osan pikkurikollisistansa Eurooppaan, humanitaarisuuden & inhimillisyyden kaapuun puettuna....


- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

Se tässä vaan mietityttää... Horinmummo mistäköhän toikin termi tulee vaikka sinällään sen kyllä ymmärrän ni näin rannikko asukille ei ihan kotomurretta ole.
Sit oon mittiny et jos joskus sais olla kärpäsenä katos ku joku puhuu suut-silmmät täyteen paskaa ja joku ottaa herneen nenuunsa. Olis kiva olla näkemässä sitä ku tulee paha sana.

Ylipäätään monesti ulvon naurusta ku luen sun juttuja ja saan ihan uusia termejä ja ilmasuja. Hitto Suomen kieli on mahtavaa vaikka itte oonki Zadilainen rannikko veneilijä.
Asiasta kukkaruukkuun. Tuli tossa mietittyä viitaten päähän potkittuun suomalaiseen. Et Jos perustais pankin joka on "ei voittoa tuottava" Eli pankkihan voi olla niinkuin keskinäinen vakuutusyhtiö eli ei tuota voittoa. Pankki jonka tehtävänä on tarjota ihmisille ja pienyrityksille palveluja ja lainoja ilman voiton tuottamisen pakkoa. Sellainen pankki ottaisi huomioon yrityksen väliaikaiset pulmat ihan eritavalla kuin nykyiset pankit.
Siihen sivuun voisi perustaa rahoitusfirman joka toimii bisnes enkeli periaatteella rahoittaen nimenomaan pieniä jartsan kiskoja ja pertsan koneistamoja ja kilun siivouspalveluja.

Miltä kuulostaa Ykä

T: Labrotta

Olavi Koskela kirjoitti...

Mitä tuohon takakontissa matkustamiseen tulee, niin puolivillaisen väistelyn asemesta suoraselkäinen pääministeri olisi soittanut ulkoministerilleen, että kaivahan nyt vähän helvetin äkkiä se valtiosihteerisi esiin selittämään outoa temppuaan. Tässä on nyt pääministerin arvovalta pelissä, ja se voi ulkoministerin pesti olla pian katkolla jos asia ei selviä.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Minulle on opetettu, että jos joku auton takakonttiin pitää laittaa niin aina pitää ampua muutama ilmareikä kanteen ettei vaan tukehdu sinne. Simmoinen olis rääkkäystä. :D

Tuosta afrikkalaisen jätkän uutisesta: "...koska vankeusrangaistus vaikeuttaisi hänen työn- ... saantiaan Suomesta."
- Vaikeuttaisi työnsaantia? Missähän töissä pikkulapseen kohdistuneen väkivallan merkintä rikosrekisteriotteessa aiheuttaa haittaa? Ja missä töissä rikosrekisteriotetta ylipäätään tarvitaankaan?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Soomepoisille Eestist, Labrotalle, Olavi Koskelalle ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne.

Soomepois: No joo, tää peräloosterihomma meni komiikan puolelle. Tuosta Nato-hommasta linkittämäsi kirjoittaja totesi että ”suomalaisten Nato-vastustus perustuu väärään tai puutteelliseen tietoon, ja jopa siihen, että asiasta ei tiedetä lainkaan”. No, minä en ole asiantuntija mutta jotain tietoa pystyy saamaan ja olen asian suhteen ottiatuota. Sen tiedän, että Naton eurooppalainen siipi on näivettänyt syömähampaansa ja jos meinaa sotilaallista turvaa niin se pitäisi saada suoraan Yhdysvalloilta. Minkä varmin muoto olisi Suomeen sijoitetut ainakin kaksi amerikkalaista prikaatia. Silloin turva olisi varma. Mutta olisiko sekään hyvä vaihtoehto? Ainoa hyväksi näkemäni vaihtoehto on niin hyvä suomalainen puolustus kuin vain mahdollista ja siihen voisi siirtää niin kehitysapukankkulankaivoon kuin haittamahanmuuttoon upotetut rahat.

Veikkaan muuten, että jos pannaan vastakkain tuo Irakin kertakorvauksena lupaama 1.100 euroa ja suomalaisten kuukaudessa maksama melkein sama raha, niin ei niitä innokkaita palaajia hirvittävän paljon ole.

Labrotta: Jos näistä murteista puhutaan, niin se termi horinmummo tulee siitä, että ”vanha mummo horisee omiaan”. Ja juu, suomenkieli on mahtavaa ja kuvailevaa. Paras mahdollinen kieli kirjoittajalle. Tsadinkin slangi on monesti ihan kaunista. Kliffa tsittaa skutsis kun suuli skriinaa ja fogelit sjungaa. Tuota voittoa tuottamatonta pankkiahan esitti muistaakseni Paavo Arhinmäki. Olen epäilevä sen kannalta. Se kun on kuitenkin sosialismia ja sosialismi ei itsessään kannusta yrittämiseen. Valtio olisi ainoa tekijä joka sen voisi perustaa, mutta valtiokin haluaa voittoa toiminnalleen. Koska se tarpeet ovat pohjattomat. Ideana se on tietysti kaunis.

Olavi: Totta. Mutta termien pääministeri ja ulkoministeri sekä suoraselkäisyyden välillä ei ole enää aikoihin ollut yhtäläisyysmerkkejä. Noitten tyyppien arvostus, jota he haluavat ja vaativat ei tule heidän teoistaan vaan heidän asemastaan. Aseman itsessään tulee antaa arvostus. Teoista ei ole niin väliä.

VNV: Se työura, mitä kyseinen afrikkalainen jätkä haluaa on mitä varmimmin ”taikaseinästä nauttija”. Mutta esmes minun hommissani pikkulapseen kohdistettu väkivalta rikosrekisterissä toppaa uran siihen paikkaan. Mikä tietysti hyvä onkin. Vaan tuon jätkän kohdalla ei kyse tietenkään ollut työstä vaan kansalaisuudesta ja sen suomista eduista.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Kommentti Natoon, johon Eestin Suomipoika viittasi. Lisäyksenä hänen klikkaukseensa:
Lukekaa oheinen blogi, tai paremminkin kommentit. Kaikkitietävät kertovat kaiken tietämänsä, mutta jackpotin nykäisee kunnioittamani Seppo Oikkonen (komm.nro 72). Hyvä on myös JS Hankamäen panos keskusteluun (komm.nro 36).

http://majuripasi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245766-suomalaiset-vastustavat-natoa-mutta-kukaan-ei-kysy-miksi#comment-3693403

Enpä omilla "tiedoillani" pysty ottamaan kantaa Natoon liittymisen suhteen, mielikuvissani komppaan Ypen kommenttia.

Lemminkäinen kirjoitti...

Selailin tuossa fake mediaa enkä löytänyt uutista Ison-Britannian "Pitäkää tunkkinne" päivästä. "Pitäkää tunkkinne" päivä on 2019-03-29 klo 23:00. Tämä päivä kirjoitetaan brittiläiseen lakiin jotta peräkonttilaiset myöskin ymmärtäisivät että nyt ei ole kysymys Jokisen eväistä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Veijo Hoikalle ja Lemminkäiselle & kiitos kommenteistanne.

Veijo: Hjuu, sanotaan näin että olen itse hieman kateellinen niille, joilla on satavarma pro-nato/anti-natokanta. Itse olen epävarma mutta olen Naton suhteen siinä mielessä epäilevä, että en ole varma sieltä saatavasta avusta. Ja kai tämä jo tekee minusta nykymeiningillä putinistin. Toi oli muuten aika eeppinen siellä keskusteluketjussa jonkun Sini Lappalaisen kommentti:

”Minä olin Natoon liittymisen vastustaja siihen saakka kun aloin nähdä hybridivaikuttamista ympärilläni. Minä koen että Turkkilat ja Janitskit ovat pakottaneet meidät Natoon. Heidän foruminsa on levittänyt sellaista asenneilmastoa missä suomalainen ei enää välitä kohtuudesta, sivistyksestä, yhteistoiminnasta, ja monesta muusta pyrinnöstä joilla erottauduimme muista ja johon identiteettimme rakentui. Heidän fooruminsa nosti jalustalle sellaiset johtajatyypit ideologioineen kuin Putin ja Trump. Kun suomalaisuutta mielenlaatuna enää ole ja sen pilasi vulgaristit en myöskään usko omaan maanpuolustukseemme.”

En meinaan tiennytkään, että Hommaforumilla ja MV-lehdellä on noinkin suuri valta että ne päättävät jopa jenkkien ja Venäjän presidenteistä.

Lemminkäinen: Täytyypä viettää täälläkin päin tuota sitten juhlan merkeissä. Pitkään vaan tuo prosessi kestää.

Ukkeli kirjoitti...

Ikääntymisestä on huonoja puolia, kunto heikkenee ja päiväunet kannattaa nauttia, mutta on siitä hyötyäkin, on nähnyt ja kokenut kaikenlaista. Nato on Yhdysvaltain väline, ollut aina. Siksi on aivan turhaa keskustella mistään Nato-optioista.

Jos Suomen Nato-jäsenyys on Yhdysvaltain etu, niin Suomi pääsee varmasti jäseneksi. Ruotsi oli puolueeton kylmänsodan aikaan, mutta käytännössä oli Yhdysvaltain suojassa. Oliko sitten korvaus ydinaseesta luopumisesta?

Eikä Nato estänyt Turkkia hyökkäämästä Kyprokseen 1974. Yhä vain Turkki miehittää EU:n jäsenmaata, eikä tunnu EU:ta kiinnostavan tai Natoa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ukkeli. On ikääntymisestä etujakin. Ei ota välttämättä kaikkia asioita niin vakavasti kuin nuorempana. Tästä Nato-asiasta mietin sitä, että tiedostava lehdistömmehän on kovasti Nato-myönteistä, kuvittelee että Yhdysvalloista eli Naton voimakkaimmalta jäseneltä tulee apu tarvittaessa ja samalla se haistattaa pitkää vittua Yhdysvaltain nykyiselle presidentille. Mikähän yhtälössä mahtaa mättää?

Anonyymi kirjoitti...

Aina hienoa nähdä miten vihreät edistävät vihreitä arvoja, jotka näyttäisi olevan maalaisten, maaseudun ja todennäköisesti myös luonnon avoin halveksuminen…

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Ja joo, kyllä siinä suunnassa tärkeintä on se globaali pullahalaaminen ja sen myötä oman egon ruokkiminen.

QroquiusKad kirjoitti...

Kun en vieläkään kykene kehittämään mitään omaa kommentoitavaa, täytyy taas linkata. Tuo arabien ankean elon kuvaus muistuttaa jotenkin tätä:

https://www.azlyrics.com/lyrics/procolharum/homburg.html