torstai 17. joulukuuta 2020

RISTI JA PUOLIKUU

Eli lyhyt ymmärrysharjoitus suvaitsevais-tiedostavasta logiikasta

Tuli vaan tässä joulunpyhiä odotellessa ja joutenoloa lopetellessa pähkäiltyä seuraavaa:

Entäs jos olis olemassa semmonen, totanoin uskonto.

Se uskonto olisi voimissaan täällä länsimaissa ja sen jäsenet olisivat tavallisia länkkäreitä. Niin kuin minä ja sinä sekä Lötjönen ja Kutvonen. Sen uskonnon tunnusmerkkinä olisi risti ja siinä palvottaisiin Jumalaa, sen Jumalan poikaa ja sitten semmoista henkeä vielä. Minä en oikein tarkkaan hahmota että mikä ja minkälainen se henki on mutta tärkeä se on joka tapauksessa.

Se länsimainen uskonto olisi hyvin fundamentalistinen. Sen uskonnon palvojat, sellaista ns. maltillistakin uskonnon harjoittajaa myöten olisivat siinä uskossa että maailma tuli valmiiksi parituhatta vuotta sitten kun pyhät kirjoitukset kirjoitettiin. Niissä kirjoituksissa on kaikki inhimillinen totuus joihin ei ole lisättävää eikä poistettavaa. Sen mukaan on eletty ja eletään edelleenkin. Sen vuoksi kyseisen uskonnon harjoittajien piiristä ei löytyisi minkäänlaisia tieteellisiä tai teknillisiä innovaatioita. Niihin kun ei olisi tarvetta sillä maailmahan on valmis. Takapajuiseksi sitä uskontoa saattaisi sanoa ja varsin perustellusti.

Fundamentalistisuutensa vuoksi kyseinen länsimainen uskonto ei myöskään sallisi ihmisen eikä varsinkaan pyhiksi tulkittujen olentojen piirtämistä joten kyseisen uskonnon taide näyttäisi lähinnä kaleidoskooppikuvilta. Kyseinen uskonto pitäisi myös tiettyjä eläimiä saastaisina koska pyhät kirjoitukset sanovat niin eikä siinä uskonnossa pyhiä kirjoituksia kyseenalaistettaisi. Siksi mm. sika ja koira olisivat uskonnolle saastaisia eläimiä. Sitä, minkä vuoksi eläin on saastainen ei uskonto selittäisi. Mutta pääasiahan on usko ja uskoahan ei kyseisessä uskonnossa piruvie kyseenalaistettaisi.

Se länsimainen uskonto olisi myös hyvin maskuliininen, etten sanoisi jopa naista alistava. Nainen olisi siinä miestä alempi olento ja oikeastaan irtaimen omaisuuden asemassa. Naiset lisäksi pakotettaisiin kulkemaan lähinnä Säkkivälineen mannekiineina. Jos nainen kulkisi ilman sitä kaiken peittävää säkkiään, hän olisi luvallista riistaa miehelle, vähän niin kuin vahtimaton lihapala kissalle. Näin opettaisivat uskonviisaat eivätkä miettisi että kannattaisiko miehen pitää kalu housuissaan. Tässä ristiä palvovassa uskonnossa siveettömäksi katsotut naiset saatettaisiin tappaa äärimmäisen julmasti kivittämällä. Ja kivittäjinä olisivat sellaiset tavalliset ristinpalvojat.

Kyseisen uskonnon yksi ominainen piirre olisi myös sellainen että sen kaikkiin miesjäseniin ja huomattavan suureen osaan naisjäsenistä kohdistettaisiin nuorina genitaalialueisiin kohdistuvaa ja peruuttamatonta vahinkoa aikaansaavaa väkivaltaa. Se olisi pakollista.

Kyseinen länsimainen ristiä palvova uskonto ei suvaitsisi pyhien kirjoitustensa arvostelua tai pilkkaa millään muotoa. Jos sellaista esiintyisi, niin ristiä palvovat laittaisivat välittömästi pystyyn väkivaltaisia mellakoita ja pahimmassa tapauksessa tappaisivat vääräuskoisiksi katsomiaan mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla. Ihan vaan kostoksi kun Pyhiä Asioita on pilkattu. Kyseinen uskonto ei sietäisi mitään muuta ajattelutapaa kuin omansa. Oikeastaan kyseessä ei olisi oikeastaan uskonto vaan kokonainen uskonnon nimellä kulkeva ankara moraali- ja käskykoodisto joka määrittelisi ihmisen elämän aamusta iltaan ja kohdusta hautaan. Täysin totalitaarisesti. Ilman vaihtoehtoa.

Niin. Mitäs jos tällainen länsimaisten uskonto olisi länsimaissa tai sellaista yritettäisiin saada pystyyn? No, epäilemättä alkaisi ihan pirunmoinen älämölö jossa olisi mukana myös suvaitsevais-tiedostava väestönosa. Älämölössä todettaisiin että tää tämmönenhän on ihan tavatonta. Täähän on piruvie barbaarista. Ei sivistyneissä valtioissa voida tällaista sietää. Tämmönen pitää kieltää, hävittää ja sotkea suohon niin syvälle ettei se sieltä ikänäpäivänä nouse. Erityisesti feministit metelöisivät että uskonto on naisvihamielinen.

Ja älämölössähän oltaisiin täysin oikeassa. Ei sivistysvaltioihin moinen touhu kuulu. Ei niin millään muotoa.

Tällainen ristiä palvova uskonto on mielikuvitusta.

Mutta.

Jos – ja kun – on oikeasti olemassa täsmälleen samanlainen uskonto joka ristin sijasta palvoo puolikuuta ja sen puolikuun palvojat eivät olekaan länkkäreitä vaan etnisesti edistyksellisiä niin siihen uskontoon ja sen barbaarisiin tapoihin kohdistuva arvostelu ja halu sen karkottamisesta länsimaista ovatkin suvaitsevais-tiedostavan väestönosan mielestä vihapuhetta, rasismia ja kiihottamista kansanryhmää kohtaan. Erityisesti feministit korostaisivat tätä ja olisivat järkyttyneitä puolikuu-uskontoon kohdistuvasta arvostelusta.

Mikä oli ymmärrysharjoituksen saldo?

No, ainakin se, että suvaitsevais-tiedostavan väestönosan logiikkaa ei kannata yrittää hahmottaa järjellä. Siitä tulee vaan pää kipeeksi.


Ja tämäkin kuva oli varmaan jonkinlainen vihakuva


52 kommenttia:

QroquiusKad kirjoitti...

Tämän takapajuisen, väkivaltaisen ja valloitushaluisen uskonnollis-poliittisen liikkeen suvaitseminen ja sen Hyvyyden tiedostaminen suvaitsevais-tiedostavaisen kansanosamme taholta johtuu heidän omasta uskonnostaan:

Toiseuden palvonnasta.

Juha Kivela kirjoitti...

Ymmärrysharjoitusta lukiessa tuli jotenkin analogian omaisesti mieleen Suomen hallitus ja federalistiseksi liitoksi pyrkivä EU. Jälkimmäistähän palvotaan edellisen edustajien joukossa vähintään yhtä fanaattisesti ja poliittis-uskonnollis-ideologisesti. Jopa niin pitkälle, että Suomen Lakikirja ja Euroopan unionin Perussopimusasiakirja joutaa polttaa tarpeettomina.

Laista käsin tätä hulluutta ei kannata ainakaan yrittää ymmärtää.

Anonyymi kirjoitti...

Olen yrittänyt pienessä mielessäni päästä käsitykseen näistä pyhistä "länsimaisista arvoista."
Toiset yrittää myrkyttää jonkun ja sitten vielä jonkun muun.(Uskoo ken tahtoo). Paha juttu.
Toiset pommittaa vieraassa valtiossa dronella kuoliaaksi.Hyvä juttu.Saavat vielä bonustehtävänä paloitella jonkun suurlähetystössä.Hyvä juttu.
Kiinalaiset kehittelevät oman massansa valvontaan kaikenlaista kivaa.Paha juttu.
Eu kehittää liittovaltiokansalaistensa valvontaan samanlaista tekniikkaa.Hyvä juttu.
Menee varmaan samaan mappiin sen suvaitsevais-tiedostavan sekä pappatunturin sähköjärjestelmän kanssa.
voijumala###

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Juha Kivelälle ja voijumalalle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Jep. Ja toiseuden palvonnan myötä oman egon nostatuksesta. Plus lahjakkaasta itselleen valehtelemisesta. Jonka mukaan islam on vaan jonkunlainen pohjoismaisen sosialidemokratian muoto ja todellinen vihollinen on lihaa syövä länsimainen valkoinen heteromies. Se sama jätkä joka elättää ne rääkyvät feministit.

Juha: Kyllä. Pääosa Suomen kansanedustajista on federalisteja jotka hyväksyvät itsenäisyyden rippeidenkin menettämisen. Aikanaan moista kutsuttiin maanpetturuudeksi.

voijumala: En tiedä oikein ”länsimaisista arvoista” mutta ne paljon mainostetut ”eurooppalaiset arvot” tarkoittavat nykyisellään sitä että tänne voi tulla elätettäväksi aivan kuka tahansa kunhan se on etnisesti edistyksellinen. Pappatunturin toimintaperiaatteessa oli selkeästi järkeä.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Ka, näinhän se on! Poitiersin taistelussa 733 murjaanit lykättiin Pyreneiden taakse, mistä 1492 edelleen Välimeren tuolle puolen, hyvä ja oikein ! Wienin porteilta 1529 ja 1683 murjaaniarmeijat niin ikään passitettiin "toista tietä takaisin omille mailleen", hyvä ja oikein. No niin, mutta sittemmin on tuuli kääntynyt: Merkeleen perkele kutsui murjaaniarmeijat Saksaan (Wir schaffen das!) ja - ketä ne pirut olikaan:Soini Orpo ja Sipilä, edelleen Suomeen. Kusessa ollaan noiden kanssa, kun ei järjen hiventäkään näytä joulun pimeydessä loistavan.

Nils - Aslak kirjoitti...

Suomi jakaa tänä vuonna 46% enemmän hätäapua ja se menee juuri näille tiukan uskonnon edustajille. Bangladeshin miesten ja rohinga- muslimien raiskauskulttuuria lähdetään torjumaan oikein isolla rahalla. Ja ruoka- apua näille myös, koska kyllä raiskaaminen työstä käy.

Helsingin loputtomat ruokajonot näkyvät näiden päättäjien ikkunoista, mutta kun ei kiinnosta!


https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/um-suomen-humanitaarinen-apu-kasvaa-46-prosenttia-tukea-ohjataan-nyt-koulutukseen-kouluruokailuun-ja-naisten-ja-tyttojen-oikeuksiin/8016058#gs.ocmsvg

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Terho Hämeenkorvelle ja Nils-Aslakille & kiitos kommenteistanne.

Terho: Eurooppa käy sotaa jota se kieltää käyvänsä ja kieltää edes sodasta puhumisen. Sillä tavalla sodat hävitään.

Nils-Aslak: Jep. Ja Heikki Hurstille ei tullut rahapenniä.

Anonyymi kirjoitti...

Jostain luin, että kansan kärttyinen käsi laittoi hyvän kierämään, eli Hurstin apu sai apua.
Mie en osallistunu ku ei ollu millä osallistua. Sori siitä:(
Huru-ukko
PS. hengessä mukana kuiteski...

Anonyymi kirjoitti...

Tää menne vähä ohi aiheen, tai sit ei. Julkinen valemedia kertoo siitä, että iso osa koronatartunnoista tapahtuu kotona. Vaan kukaan/mikään media ei kerro sitä, että mistä perkeleestä ne tartunnat sinne kotiin tulevat? Koulusta, työpaikalta, pippaloista jne. No, kouluissahan ei tapahdu tartuntoja sanoo samariini ja mustat sisaret.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Etnisesti edistykselliseen kulttuuriin näyttää kuuluvan myös helvetinmoinen ympäristön roskaaminen. Ennenvanhaan kun nuoret kokoontuivat torilla, roskasivat kyllä ja kaupunki aamulla siivosi. Nyt on kaikki katujen teiden ja polkujen varret täynnä pahvia ja muovia niin hajallaan ettei niitä kukaan enää voi siivota. Kaikki roskat jätetään just siihen mihin sattuvat putoamaan.

Juha Kivela kirjoitti...

Nils-Aslakin linkittämästä aiheesta en ole juurikaan nähnyt Suomessa yhdenkään parlamentaarisen puolueen puhuvan seuraavasti:

- Miksi hallituksemme jakaa kehitysmaihin apua, joka tarvittaisiin kotimaassa? (No, tästä ehkä kylläkin). Kyllä Suomessakin on paljon oppilaita perheistä, jotka tarvitsevat ruoka-apua. On myös useita oppilaita, jotka tarvitsisivat tukea opiskelussa. Prioriteetit ovat kuitenkin hallituksellamme selvät.

- Miksi hallituksemme Suomesta ruokkii ja kouluttaa työvoimaa kehitysmaissa, joka siirtyy Suomeen syrjäyttäen kantasuomalaiset työntekijät? Tai ainakin joiden (kantasuomalaisten työntekijöiden) asema tulevaisuudessa tullee olemaan vieläkin ahtaammalla kuin se tänä päivänä jo on. (Tästä en mielestäni ole nähnyt puhuttavan - ainakaan juuri tässä kontekstissa).

Tuo jälkimmäinen voinee nimittäin osoittautua jatkossa erittäin merkittäväksi ja myös ongelmalliseksi. Ainakin osan kansamme (työvoimamme) näkövinkkelistä katsoen. Kuvittelisi kiinnostavan oppositiopuolueita, mutta hiljaista taitaa olla? Toki Kokoomuksesta on turha odottaa toimenpiteitä, mutta entäs Perussuomalaisista?

Tietyllä tavallahan tämä on rikos kansaamme kohtaan hallituksen taholta... Ainii.. mutta lakiahan ministereidemme ei tarvitse noudattaa. Riittää kun ottaa opiksi aiemmista huomautuksista (=vakavista lakien yksiselitteisistä ja kiistattomista rikkeistä). Mitä ikinä se sitten muuta tarkoittaakaan kuin vastauunpakoilua, edesvastuuttomuutta ja röyhkeää lakien halveksuntaa.

Suomi on outo maa, jossa hallituksen taholta pääministeriä myöten sallitaan ja hyväksytään lakien rikkominen! Sitten eräät professorit sorvataan kirjoittelemaan erinäisiä vastalauseita ja kommentteja asiaan, jolla asiaa pyritään viherpesemään... Voi hyvä tavaton sentään, kuinka maassamme luottamus on mennetty viranomaisiin ja nyt jopa lakiasiantuntijoihin, jotka ovat osoittautuneet puolueellisiksi ja jääveiksi...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Anolle ja Juha Kivelälle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko:

Viesti1: Jokainen kykynsä mukaan ja jos ei pysty niin ei ole pakko. Valtiota ei kansalaisten auttaminen paljon kiinnosta. Muodikkaammat kohteet kiinnostavat.

Viesti2: Tähän en osaa sanoa varmaksi mitään. Me ollaan rouvan kanssa eletty karanteenimaisissa olosuhteissa ennenkin joten tilanne ei meihin paljoa vaikuta.

Ano: Kaupungeissa voi olla näin. Itse kun asustelen syrjäseudulla niin asiaa ei huomaa. Täällä eletään siivosti.

Juha: Hyviä kysymyksiä. Kyse lienee suvaitsevais-tiedostavasta muodista jolle suomalaisia ei ole olemassakaan. Kehitysmaalaisethan eivät tule tänne kyllä töihin vaan elätettäväksi. Ja ne professorit & tutkiskelijat jotka etsitään kiven kolosta ovat aina vasemmistolaisia. Tasapuolisuutta?

Anonyymi kirjoitti...

Meikäläisestä taitaa tulla uskovainen, luin jostain että "kenet jumalat haluavat tuhota
siltä he vievät ensiksi järjen" eihän siinä mitään, mutta kun siinä sivussa tuhoutuu
paljon syyttömiäkin, vanha ehtii kyllä vielä alta pois.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Vai olisko niin, että sellaista ei voida viedä pois mitä ei ole koskaan ollutkaan?

Anonyymi kirjoitti...

Ei näitäpakolaishaalijoita voi ymmärtää.

Aikoinaan, kun Leonid af Ganistan johti naapuria, ehdotin, että otetaan afgaaneja vietnamilaisten lisäksi. Kun niillä on niin hieno naiskuva ja kaikkee. No, alakuppilassa ei ehdotukseni oikein ottanut tuulta purjeisiinsa. Sanoivat päivystävät feministit, että Leonid opettaa ne hyvin epäihkut partaukot kunnon tavoille.

Sittemmin Rambo teki PR-leffan partaukoille. Se kai sitten muutti partaukot ihkuiksi lapsukaisiksi tai jotain. Tai taukoni alakuppilasta aikana tapahtui jotain muuta.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Sinänsä Leonidin ja kumppaneitten seikkailu Afganistanissa oli täysin typerää. Sillä ei saatu kuin islamilaiset valtaan. Muistutetaan Afganistanin historiasta kuvalla. Afganistan then and now:

https://akm-img-a-in.tosshub.com/indiatoday/images/story/201503/collage_650_032315050726.jpg?size=1200:675

Anonyymi kirjoitti...

Naapurissa asuu mulqvisteja. Kello on kohta viisi. Naapurin kakarat eli muslimit metelöi aamu kolmeen. Töihin pitää mennä klo kuusi. Anteeksi nyt vain, mutta alkaa motivaatio loppumaan. Saatanan muslimi eläintarha vittuilee. Prkl:n ylimielinen kaapuäijä. Jonain päivänä. Sanotaan näin.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Meillä on suvaitsevastossa semmoinen ihmeellinen usko että kun äijä ylittää tornionjoen tai astuu viking-linen autolautasta ulos niin jokeri pokeri poks meillä on sekulaarinen moniarvoinen monikulttuurinen sukupuolineutraali feministisoijapoju uusiosuomalaisena joka automaattisesti äänestää demareita, vasemmistoliittoa tai vihreitä. Pekka Haaviston vaalitilaisuudessa saa herätyksen ja tulee komerosta ulos. Käy hysärin, seuran, IS tai iltalehden toimittajattarien kanssa tanttu ja sukkisostoksilla sekä laittaa kallion LGTBPTItilulein yhteisön kommuunissa sairaanhyvää safkaa ja ymmärtää modernien naisten rakenteellista ahdistusta patriarkaalisessa persvakosetäkulttuurissa. Kuinka tämä sama porukka täyttää vaikka nyt Esbån kaupungin nostaen väkilukua ylöspäin ja ruudinkeksijä kaupunginjohtajan mukaan on koronan syytä että verotulot romahtaa ja veronmaksajat muuttavat naapurikuntiin jotka eivät ole yhtä edistyksellisiä. Kuu-ukon palvojien ymmärtämiseksi suosittelen Armas J Pullan suomentamaa ranskankielistä teosta rakkauden ja rauhan apostolin imaami Ruhollah Khomeinin kootuista ajatuksista. Tietenkin lähi-idän yliopistojen arvostettujen akateemikoiden ajatuksia vaikka kuinka oikeaoppisesti kuritetaan fyysisesti puolisoa. Onhan Pakistanin laissakin että semmoisella pikkuisella kepillä voi sitten armaan puolison takalistoa pehmittää. Hulluinta on että maailman yhdessä tasa-arvoisimmaksi ja sivistyneimmäksi kasvatetut naiset ovat onnellisimpia säkkipäässä ja kirjaimmellisesti nyrkin ja hellan välissä. Eräät xyz ja papukaijoiksi itsensä tuntevat ovat kuin porvarit V I Lenin toteamuksessa että kilpailevat kuka saa myydä sen hamppunuoran mihinkä hirtetään.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo Terhon muistutus on hyvä mutta ei pidä unohtaa oikeauskoisten oppia että mikä kerran on ollut oikeauskoisten hallussa on aina oikeauskoisten maata.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Tuo Terhon muistutus on hyvä mutta ei pidä unohtaa oikeauskoisten oppia että mikä kerran on ollut oikeauskoisten hallussa on aina oikeauskoisten maata.

QroquiusKad kirjoitti...

Niinpä, kovin toisenlainen oli Afganistan sekulaarin hallinnon johtamana. Kuten oli naapurimaa Persia (tai omakielisesti toki silloinkin Iran) Mohammad Reza Pahlavin hallitessa.

Edistyksen Erkki Tuomioja on ymmärtääkseni vieläkin ylpeän iloinen siitä, että mielestään osallistui šaahivallan kaatamiseen, koska se oli epädemokraattinen.
Edistyksen Erkki ei tunnu tajuavan, millainen sortovalta sinne tuli tilalle. Tai pahempaa:
tajuaa oikein hyvin, eikä välitä paskaakaan.

Sillä olihan se nyt peräti Hänen Suuri Saavutuksensa, demokratian tuominen Iraniin šaahien hirmuisen sortodiktatuurin sijaan!
Kuinka moni muu voi ylpeillä vastaavalla?

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa tuo kuva olla Iranista, ja tuo jumalten rakastamasta on luku Steinbeckin torstai on toivoa täynnä kirjasta yhden luvun nimi.alunperin kai antiikin sanontoja.
Sattumoisin luen tuota kirjaa nyt ja makso 0,2€ kierrätyksessä.
Kertoo kirjallisuuden arvostuksesta nykyään. Hyvin on kyllä kirjoja kertynyt kotikirjastoon.

Anonyymi kirjoitti...

Naisten ja tyttöjen asemaa parannetaan maailmalla velkarahalla. Miten Suomessa? Kun määrätty porukka elää omassa maailmassaan oman kulttuurinsa tapoja noudattaen, se onkin hyvä asia, johon feministit ei koske pitkällä tikullakaan. Myöskään syrjäytyneet suomalaiset nuoret ei kiinnosta päättäjiä, ei pitkän elämäntyön tehneet vanhukset laitoksissa tai kotona yhtä vanhan omaishoitajan hoteissa eikä työttömät, kun täytyisi saada maahanmuuttajajille oleskelulupa ja heti töitä (Rinteen tokaisu pääministerinä). Mistä ihmeestä hallitus taikoo työpaikat ihmisille, jotka pahimmassa tapauksessa ei osaa lukea eikä kirjoittaa, ei osaa maan kieltä ja joilla ei ole minkään alan ammattiosaamista, varsinkin kun maassa on useampi sata tuhatta työtöntä suomalaista. Minä vaan kysyn (kuten Pätkä Pekka Puupää-elokuvissa).

White flight lienee jo alkanut Espoossa ja selitykset on kohta pitkiä kuin kirkonmatto.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Itse islam ei ole ongelma, kait, vaan tulkinta sekä reformaation puute. Raamatussakaan "ei anneta velhonaisen elää", ei kyse ole tekstistä vaan mitä noudatamme ja mitä emme. Tosin voidaan argumentoida onko nykyinen uskontomme edes sama kuin se oli Jeesuksen aikana. Kirkko ainakin on muuttunut. En kuulu kirkkoon enkä liittyisi jos tulisin uskoon, niin kaukana se on omista opeistaan. Islam on vastustanut kehitystä, sekä omaa että seuraajiensa, uskomattomalla tavalla. Siinä yksi syy miksi se on pelottava. Järjellä tätä kamppailua ei siis voiteta...

Kristinusko luo stabiileimman yhteiskunnan koska luottamus. Luottamus on yksi tärkeimmistä asioista ihmisten välisessä toiminnassa ja siten koko yhteiskunnassa. Ja kyllä, eroa on luotatko lakiin vai Jumalan varjelukseen esim. liikenteessä. Aika raskaaksi käy, tuollainen. Ei ihme että möykkäävät, murisee se pelkäävä koirakin...

-Aapeli Taapeli-

Anonyymi kirjoitti...

Juutalaisuudella, kristinuskolla ja toisaalta islamilla on yksi ero pyhien kirjoitustensa suhteen. Ja pyhien henkilöidensä suhteen. Judaismi ja kristinusko: kirjoitukset on ihmisten kirjoittamia, pyhät on ihmisiä. Ja ihminen on erehtyväinen. Islam: teksti on jumalan sanelemaa ja siksi virheetöntä. Muhamettin kaikki teot on esikuvallisia ja jumalan tahdon mukaisia.

Siksi reformaatio palauttaa AINA islamin fundamentalismiin. Kaikki tekstien älyttömyydet on totta, eihän toki jumalan sanelema teksti ole väärässä.

Kristinuskossa on tultu siihen tulokseen, että kun maailma ja kirjoitukset on ristiriidassa, on maailma - todellisuus - oikeassa. Islamissa on maapallo edelleen litteä, koska niin sanotaan koraanissa. Näin kertoo imaami ja arabi-astronautti nyökyttelee tälle viisaudelle. Menepä ja kerro imaamile, että on väärässä - voit menettää pääsi. Joko ihan virallisen pyövelin toimesta tai jonkun vapaaehtoisen uskonsoturin.

Koraanin mukaan kuukalenteri on ihan pätevä kalenteri, kristinusko on vaihtanut kalenteria toimivampaan parikin kertaa. Pysyy paremmin todellisuuden kanssa ristiriidattomana. Kuukalenteri vaeltaa ihan vääriin vuodenaikoihin jo aika lyhyessä ajassa. Luulisi erehtymättömän ja kaikkitietävän jumaluuden tämmöisen tietäneen. Ja sen, että ramadan ei oikein ole yhteensopiva napapiirin pohjoispuolen kesän kanssa. Arabian niemimaalla se voi onnistua muttei maapallon joka puolella. Kalenterin toimimattomuus ja maapallon pallonmotoisuus osoittavat koraanin kirjoittajan olleen tietämätön typerys. Ei kaikkitietävä jumala. Mutta musulmaanikot on toista mieltä.

Pyssymies

klova kirjoitti...

Muhammed oli viimeinen profeetta,hänen kauttaan Jumala saneli kaiken tiedon ja kaikki lait,se oli viimeinen päivitys ja uutta ei tule,koska Jumala ilmoitti Muhammedin olevan viimeinen profeetta.

Eli mitään reformaatiota ei tule,korkeintaan oppineet tulkitsevat mitä Jumala tarkoitti sanoessaan Muhammedin kautta.Jotkut ilmoitukset ovat selviä ja toiset vähemmän.Lisäksi kaikki Muhamedin teot ja puheet ovat Jumalasta ja näin ollen myös noudatettavia asioita,profeettana hän ei tietenkään tehnyt mitään väärää.

Tietysti 630-luvulla pronssikautisten paimentolaisten hallitsemiseen kehitetty oppi sopii huonosti 2020-luvun tieto ja mediatulvaan.

Mutta tällä mennään ja uutta versiota on turha odottaa.

Anonyymi kirjoitti...

Pyssymieheltä hieno kommentti joka antoi ajattelemista. Kiitos, pisti tarkistelemaan omaa ajatustaan, olenko ollut liian sinisilmäinen.
-Aapeli Taapeli-

Anonyymi kirjoitti...

Olen tullut siihen lopputulokseen etten enää missään asiassa anna anteeksi enkä kuuntele vetoamista tietämättömyyteen. No jotain poikkeuksia on jos asia kokonaisuus on monimutkainen.
Nykyään kaikki tieto on kuitenkin varsin helposti saatavilla mikäli valintojen seurauksista ei ole jopa suoraan huudettu päin naamaa.

Pidän ihmisiä täysin vastuullisina tekemisiinsä ja tekemättä jättämisiinsä. tyypillinen ulina "emmä tienny et siin noin käy" ei vittu jaksa kiinnostaa.

Tää ny tarttee jonku esimerkin.
Esim. Akka lähtee heilastelee ihqun nappisilmän kanssa ja tulee jossain vaiheessa hakatuksi. Ei voi väittää etteikö riskit olis ollu tiedossa. Ne oli muttei välittäny.

Toinen esimerkki. Joku akka mouhaa ettei tarvitse yhdenkään miehen apua yhtään mihinkään ja että tarvitsee miestä yhtä paljon kuin kultakala polkupyörää. Ok fine mutta sellanen akka ku saa vaikka sairaskohtauksen en pistä tikkua ristiin enkä soita apua. Edellinen lausunto on annettu täydessä ymmärruksessä ja se pätee tämän akan kohdalla ikuisesti.

Kolmas esimerkki joku mouhaa että kaikki kertakäyttö esineet on kiellettävä. No tällaiselle ihmiselle ei pidä myydä tai luovuttaa vessapaperia ja sairaalassakin piikitetään käytetyllä neulalla. Hän on itse asian päättänyt.

Neljäs esimerkki Joku inisee kuinka hallitus on paska ja työpaikat katoaa. Sama ihminen on kiihkomielisesti äänestänyt demareita tai vasureita tai vihreitä tai kepua tai kokkareita tai rantahurreja. Hänhän saa sitä minkä puolesta on äänestänyt joten turpa kiinni ja nauttikoon siitä. Sama koskee niitä jotka eivät viitsi äänestää. Ihan turha väittää etteikö totuus olisi ollut esillä ja saatavilla jo vuosia.

Aikani jaksoin muistuttaa näitä ihmisiä siitä mitä valinnoista seuraa. Vaahtoaminen jatkui ja vauhti senkun kiihtyi.

Miten olisi täysi rajoittamaton vastuu omista valinnoista.
Mielessä käy kysymys kuka on John Galt

T labrotta

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Patelle Pankavaarasta, Qroquius Kadille, Ano2:lle, Rouva Anolle, Aapeli Taapelille, Pyssymiehelle, klovalle ja labrotalle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Et varmasti ole ainoa kyseiseen asiaan kyrpiintynyt. Ja täysin perustellusti.

Pate: Tiivistit vihervasemmiston itselleen valehtelun osuvasti. Kyseisessä Khomeinin kirjassahan mm. opetetaan kuinka yhtyä hyötyeläimiin. Ja se, mikä ei ole ollut on dar al harbia joka pitää saada dar al islamin alaisuuteen.

Qroquius Kad: Jopa Iranissa on tajuttu – imaamivaltaa lukuunottamatta – että vuonna 1979 tuli tyrittyä pahemman kerran. Tuomiojalta taas joku kelju kaveri pölli allakan viimeistään vuonna 1972 eikä ole vieläkään palauttanut.

Ano2: Hyvin monessa lähteessä kerrotaan että se on Afganistanistanista ja se keskimmäinen tyttö on selvästi hazara. Tosin sama asia vaikuttaa Iranissakin.

Rouva Ano: Totta. Valtaeliitille suomalaiset ovat lakanneet olemasta. Muuten kuin utopian kustantajina.

Aapeli Taapeli, Pyssymies & klova: Kommenteissanne tilanne kiteytettiinkin hyvin. Islamin on turha odottaa mitään reformia. Ei täydellisyyttä voi korjata. Ja yrityskin on jumalanpilkkaa.

labrotta: Rankkaa tekstiä mutta tottahan tuo on.

Anonyymi kirjoitti...

Syy miksi Iranissa ei ole vallankumousta pappisvaltaa vastaan tai miksi Erdogan saa luoda islamilaista ottomaanien valtakuntaa on sama eli maissa ei ole niin vahvaa yhtenäistä oppositiota joka pystyy ottamaan hallinnon käsiinsä. Tämä tuli myös esiin Saddam Husseinin kaatuessa, myöskin Obama, Biden ja Clinton unohtivat tämän tosiasian Syyriassa ja Libyassa saattaen ne kaaokseen. Voisin veikata että jonkinlainen status quo herrasmiessopimuksen perusteella on Al-Assadin alaviittien ja Israelin välillä. Turkissa kannattaa muistaa että armeija on aina ollut nuorturkkilaisten tuki ja Erdoganin sotiessa ja romuttaessa valtiontalouden kannattaa pitää silmällä everstiluutnantteja ja majureita on monta maata alkaen Venäjästä jotka pystyvät sponsoroimaan coup d etat eli putchin. Tuosta islamista ja tieteestä että 1000 luvun alkupuolelle kokosivat vanhoja kreikkalaisia ja roomalaisia dokumentteja ja sen jälkeen onkin ollut aika hiljaista. Toinen ongelma on nomadikulttuuri, kuka tahansa perinnöllisyystutkija voi pitää lennokkaan esitelmän klaanin sisäisistä järjestetyistä avioliitoista joissa jäsenet lasketaan 5 sukupolvea taaksepäin. Esimerkiksi isossa-britanniassa alueilla joissa on runsas väestö pakistanilaista alkuperää on havaittu normaalia kantaväestöä enemmän perinnöllisiä sairauksia.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Tuttu kaveri seniorikansalainen on vieläkin harmissaan shaahin vierailun mielenosoituksesta. Oli punaisen Erkin lähellä kun mökelsi megafoniin korvan juuressa eikä kopauttanut megafonia lähemmäksi Erkin legoja.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Niinpä me olemmekin edistyneitä toisin kuin muissa pohjoismaissa meillä ei ole erikseen laissa kielletty eläimiin sekaantumista. Tosin voihan eläinsuojelulakeja soveltaa siihenkin. Sitten huvittavinta on oikeuden suhtautuminen asiaan, kun eräs kyseistä toimintaa harrastaneen nimi mainittiin internetissä sivuston pitäjä sai sakot vaikka sekaantuja oli palkittu nuortentuottajien toimesta vuoden maataloustyöntekijänä ja telkkarissa ummikot ulkomailla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Patelle Pankavaarasta & kiitos kommenteistanne.

Ano: Varmaankin on pitkälle noin. Erdogan tosin pyrkii kovasti islamilaistamaan armeijaa. Sitä en osaa sanoa, että kuinka hyvin se on onnistunut.

Pate: Kyseinen seniorikansalainen lienee siis tullut ajan myötä järkiinsä. Eläimiinsekaantumisesta en sano sen kummempaa kun minä ymmärrän niihin sekaantumisen lähinnä veitsen ja haarukan avulla.

Anonyymi kirjoitti...


Eläinten kidutusta on kaikenlaista. Tuossa tuore uutinen Belgiasta.

ISLAM JA JUUTALAISUUS. Belgian oikeus kieltää muslimien halal- ja juutalaiset kosher-eläinteurastukset ja EU-tuomioistuin tukee tätä, päätös on aiheuttanut tyrmistystä muslimi- ja juutalaisyhteisöissä. Kina aiheesta jatkuu...

Tuossa linkit ruotsiksi ja englanniksi:
https://petterssonsblogg.se/2020/12/18/belgiskt-forbud-mot-muslimsk-halal-och-judisk-slakt-av-kosherdjur-stods-av-eu-domstolen/
https://www.dailymail.co.uk/news/article-9064255/Belgian-ban-Muslim-halal-Jewish-kosher-animal-slaughter-backed-EU-court.html

Johan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Johan. Antaapa heidän tyrmistyä. Ei eläimiä kuulu rääkätä.

Juha Kivela kirjoitti...

Nimettömälle 18. joulukuuta 2020 klo 17.56.

Suomessa sama tilanne kuin Iranissa? Niin politiikassa kuin armeijassa? Suomessa myös NATO ja sen vaikutus kenraalikuntaan. Varsinkin kun ymmärtää Suomen sotilasteollisuuden merkityksen viennin ja muun merkityksen osalta. Ymmärrettävä on myös korporaatioiden ja fasismin yhteys, jota Suomessa(kin) vahvistetaan.

Elämme pirullisia aikoja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Juha. Tuskin nyt sama kuin Iranissa. Suomi on vihervasemmistolainen maa ja Iran puhtaasti islamilainen. Suomalainen sotilasteknologiahan kelpaisi myytäväksi mutta äärihumanismi vaikeuttaa kaupankäyntiä.

Joppos123 kirjoitti...

Olen ton puolikuu porukan kanssa ollut jonkusen kerran intressit vastaikkain ja joitakin asioita oppinut.
1. Ole kohtelias
2. Jos annetaan lahja,ota vastaan
3. Jos kutsutaan kotiin, mene
4. Jos aletaan vittuilemaan päin naamaa,vittuile takaisin
5. Jos alkaa luoti hiihtämään, ammu ensin ja kaikki.

Näillä spekseillä pärjää aika pitkälle ja siksi täällä vielä kirjoitellaan.
Elämä ei tietyissä piireissä ole aina itsestäänselvyys.
Joo,ja kyllä. On ihmisoikeuksia ja muuta paskaa mutta nyt voin kertoa,että ne ovat valikoivia.
Nyt viherkommunistien vallassa ei tulisi mielenkään lähteä ulkomaanhommiin.
Meinaan jotta jos siellä ei saisi kuulaa kalloon niin täällä joutuisi linnaan kun jäi perkele sentään henkiin.
Pitää muistaa, että meillä on vallassa Suomalaisvihamielisin hallitus koskaan.
Ei edes Otto ollut näin paha.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Ja Otto-Willen hallitushan pidettiin maamme rajojen ulkopuolella. Tämä nykyinen on Helsingissä.

Anonyymi kirjoitti...

Pimeys vaivaa. Johtuu vuodenajasta ja politiikasta. Uutisissa Koskelan murha on vielä päivän puheenaihe. Odotan jännityksellä minkä värisiä ovat tekijät. Jos maahanmuutatajataustaisia, se voi muuttaa "enemmistön" mieltä. Toivotaan. Laki- ja oikeuskäsitykset kun poikkeavat eri maissa jonkin verran.

Koskelan murhaan kuuluvat tietenkin "virallisten tahojen" asianmukaiset kauhistelut, taivastelut ja myötätunnonosoitukset omaisille. Kyllä niitä nyt helpottaa. Ja panostuksia ennaltaehkäisyyn ohjaukseen ja läpälässynlässynläähän lisätään muutamalla kymmenellä miljoonalla, ainakin. Mutta sokea kanakaan ei nyt löydä jyvää. Arvoisa ministerimme Ohisalo kauhistelee, "tällaista ei missään nimessä pitäisi tapahtua hyvinvointivaltiossa".

Tarjoan tässä hänelle sen jyvän: Ei hyvinvointivaltiossa tällaista tapahdukaan. Panostukset pitää suunnata nyt, ei enää läpälässynlässynläähän, vaan ongelman syntyjen syvien kertomiseen politikoille. Niille joilla vielä ajatukset ovat jotenkuten järjestyksessä. Taannoin muuan korkea-arvoinen virkanaisemme totesi ansiokkaan uran tehneenä sisäministeriössä, Suomi ei ole enää lintukoto. Päivi Nerg. Taisi häneltäkin jäädä tiedostamatta miksi ei ole ja onko hänellä asiaan osaa tai arpaa. Ongelma voidaan korjata vain jos ongelma tiedostetaan. Muuten panostetaan ongelmien lisäämiseen. Liikkeelle kannattaa lähteä siitä, että Suomi ei ole enää hyvinvointivaltio.

Hokki kirjoitti...

Loistava oivallus esittää asian juuri tällaisena.
Nyt tarvittaisiin vähän loogista ajattelua suvakeilta että ymmärtäisivät. No, turha toive.

Sain muutama viikko sitten kuulla systeriltä että hän ja hänen ystävänsä ovat huolissaan minusta, kun jaan eräitä toisten kirjoittamia tekstejä Facebookiin (joita ei edes ole bännätty).
Kysyin että mitä radikaalia materiaalia nyt mukamas olen jakanut. Olen isänmaallinen konservatiivi ja pidän konservatiivisistä mietteistä. Siis en halua (halunnut) rajuja muutoksia siihen yhteiskuntaan, jossa vartuin.

Kysyin jos mahdollisesti olisi niin, että hänen näkemys on muuttunut, ei minun.
Odotan vastausta.
Turhaan.

Tinahattu kirjoitti...

Pässit päkättävät islamista, Iranista ja rakkaasta shaahista. Tutkisivat Iranin historiaa alkaen ainakin 1940-luvulta jolloin länsimaiden sankarit polkivat Irania. Sitten vuonna 1953 sattui sellainen tapaus että pantiin oma poika valtaan kun ne pirun muslimit olivat kansallistaneet öljyteollisuuden.
________________________________


Sitten toista asiaa:

Riikka Söyring 7.3.2020: https://vastavalkea.fi/2020/03/07/turvallinen-oulu-kun-viestinta-menee-v__uiksi/
“Turvallinen Oulu -kampanja koettiin kaiketi tarpeelliseksi, koska raiskausten määrä alkoi kasvaa huolimatta mm. Diakonissalaitoksen Esikoto-hankkeesta, jossa turvapaikanhakijoita vietiin nuorten ja lasten pariin.”


Tinahattu:
Suomalaiset eivät näytä ymmärtävän että raiskausten määrä alkoi kasvaa juuri siitä syystä. Oulun huiput aloittivat parituskampanjan jossa esiteltiin koulutyttöjä ja nuoria lapsia “meijjän poijjille”.

Ouluhan on vanhastaan satamakaupunki. Ehkä vanhat porton vaistot heräsivät kun näkyi paljon ulkomaalaisia miehiä ja päätettiin panna 'bisnes' pystyyn.

________

Riikka Söyring 8.3.2020 at 10:54:
5) miksi projektiryhmä reagoi niin kiivaasti siihen että heidän työtään alettiin tarkastella ja arvioida? Ovatko yläpuolella-arvostelun-uhriutujia vai/ja pelkäävätkö he esim. taustalla vaikuttavan ideologispoliittisen agendan nousemista keskustelun kohteeksi? Muu syy, mikä/mitkä? Turvapaikkapolitiikkakeskustelufobia?

Hokki kirjoitti...

"labrotta" kirjoittaa yllä että hänellä ei ole hirveästi haluja auttaa ihmisiä, jotka itse asiassa ansaitsevat huonon kohtalonsa.
Olen täysin samaa mieltä.

Tästä (ja nimimerkistä) tulee mieleen eräs sessio Helsingin Yliopistossa 1990-luvun alussa.
Nätti,hyvässä kondiksessa ollut sopivasti meikattu tyttö piti esitelmän siitä, että kaikki eläinkokeilut on pakko lopettaa nyt ja heti. Siis ihan kaikki. Rotat ja hiiret kunniaan!

No, en minä pidä siitä, että eläimiä rääkätään.
Tosin nyt sattuu olemaan niin että olemme kunkkuja tällä planeetalla, ja yritämme pitää omiamme elossa parhaamme mukaan. "The end justifies the means."

Kuitenkin...
Kysyin tältä likalta miksi hänellä on meikkiä lärvissään.
"No kun meikkituotannossa ei enää käytetä eläimiä koekaniineina", sain kuulla.

Kysyin jos hän ymmärtää, että nykyiset (silloiset) kaikki testit tuotannossa pohjautuvat noihin vanhoihin testeihin, joissa aina käytettiin eläimiä.

Muija meni hiljaiseksi.

Kysyin häneltä myöhemmin session aikana: "jos äitisi on todella sairas ja voisi saada lääkkeen ja sitä kautta tervehtyä, olisiko mielestäsi parempi että noita hiiriä ei olisi tapettu, lääkettä ei olisi saatu aikaiseksi joten äitisi kuolee?"

Tyttö meni taas hiljaiseksi.

Tämä on ensimmäinen muistikuvani jonkin sortin suvakista jossa tosimaailma ei oikein korreloi ideaalimaailman kanssa.

Luulen muuten että minulla olisi ollut aika hyvät mahikset päästä tytön päälle, mutta tämä sessio kyllä pilasi sen mahdollisuuden.
No, elämä on valintoja.







Anonyymi kirjoitti...

Demokratian vajaus muualla maailmassa paha asia, EU-liittovaltion johtajat, komissaarit, valitaan ilman kansalaisten ääniä, hyvä juttu.

Anonyymi kirjoitti...

Näin joku päivä sitten tv-kanavia bongaillessani pätkän ohjelmasta, joka oli kuvattu Brysselissä Laura Huhtasaaren kotona. Hän kertoi, ettei siellä alle 12-vuotias lapsi saa kävellä yksin kadulla. Mikä mahtaa siellä lapsia uhata niin pahasti, että koulumatkoillekin tarvitaan aina saattaja? Tyttäreni oli jo parikymmentä vuotta sitten teini-ikäisenä ystäväperheen mukana Floridassa; joka paikaan kuljettiin autolla eikä tyttöjä päästetty keskenään yhdessä minnekään.

Onko Suomi sittenkin vielä lintukoto, kun meillä 7-vuotiaat koululaisetkin isoine reppuineen voivat taittaa koulutietä yksin? Tähän on kyllä varmasti muutos tulossa, koska emme säästy miltään ikäviltä asioilta tässä muuttuvasssa maailmassa. Meilläkin saavat kohta isät ja äidit ohjelmoida työpäivänsä uudestaan ja siitä sitä taas syntyy uusi soppa; kumman vuoro?

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...


Koskelan murhasta vangittujen suomalaispoikien nimet löytyvät mm. tuolta.
https://murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?p=1104396&sid=04437fdcec9d88b79091c5a41cc64452#p1104396

Johan

+ULFBEHRT+ kirjoitti...

Kiitos Yrjölle taas kerran hyvästä kirjoituksesta!

Ongelmana on, miten saada ihmiset ajattelemaan. Sama rikos tai perseily tulee tuomita samojen sääntöjen mukaan tekijästä riippumatta ja tukkualennusta antamatta.

Muuten olen sitä mieltä - kuten olen muuallakin sanonut - että ISLAM TULEE KIELTÄÄ yleisvaarallisena kulttina ja vaarallisena misantrooppisena poliittisena liikkeenä.

Kiellettiinhän tämän PVL:nkin toiminta ns. Yleisistä Syistä, vaikka siitä ei ollut kuin esteettistä haittaa eikä sitäkään kohtuuttomasti.

Koraanin käskyt ja opetukset rikkovat Isänmaamme lakeja, ihmistapoja ja moraalia yleensä. Islam on kautta linjan ristiriidassa Isänmaamme lainsäädännön, yleisen moraalin, ihmistapojen, pöytätapojen ja vessatapojen kanssa. Se perustuu opille epätasa-arvosta ja hylkää ihmisoikeusjulistuksen kannustaessaan murhiin, ryöstöretkiin, orjien pitämiseen ja raiskauksiin ja muunuskoisten alistamiseen pakkoverolle ( jizya ).

Kehoitan Teitä kaikkia lukemaan koraanin; se ei ole niin pahaa kuin sanotaan, vaan paljon pahempaa. Yrittäkää löytää jokin vanhempi käännös, sillä uusimmissa näyttää esiintyvän valitettavia puutteellisuuksia ja epätäsmällisyyksiä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Hokille, Tinahatulle, Ano2:lle, Rouva Anolle, Johanille ja ULFBEHRTille & kiitos kommenteistanne. Ja kiitos Joppos123:lle yksityisviesteistä.

Ano1: Itse en pidä oikein termistä hyvinvointivaltio muutenkaan sillä se on nykykäytännössään muuttunut tulonsiirto- ja verotusautomaatiksi. Mutta joo, hyvinhän täällä ei voida millään muotoa.

Hokki:

Viesti1: Kiitokset. Ja aika huolestuttavaa tuo läheistesi pelko. Propaganda on mennyt perille.

Viesti2: Tuo pimu oli ehkä suvakeista sieltä fiksummasta päästä kun ei aloittanut rääkymistä.

Tinahattu: Jätäpä se pässittely vähemmälle. Eiköhän 1970-luvun Iranissa ollut kuitenkin rennompi meininki kuin nyt. Ja kiitos linkistä.

Ano2: Juuri näin.

Rouva Ano: Ainakin syrjemmällä on. Kaupungeissa ollaan siirtymässä edistykselliseen tilaan.

Johan: Jos pitää paikkansa voi todeta että meissä suomalaisissakin riittää sadistisia psykopaatteja.

ULFBEHRT: Kiitokset. Tuon ongelman suurin syyllinen on valtamedia. Sillä valtaosa suomalaisista seuraa edelleenkin vain sitä. Mitä islamiin tulee niin olen samaa mieltä.

Hokki kirjoitti...

Kiitos vastauksestasi Yrjö.

Viestistä 2: Siihen aikaan noilla suvakeilla ei ollut sitä järjetöntä itseluottamusta ja "tietoa" siitä että ovat aina oikeassa oli tilanne sitten mikä hyvänsä. Nykyään kun valtio ja media komppaavat ihan mitä tahansa suvakit sanovat, on heidän helppo rääkyä ja näyttää itsevarmalta.

Tuo tytteli oli muuten myöhemmin Ylessä töissä.
Tietysti.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Hokki. Ehkä sitä itseluottamusta ei niillä ollut mutta rääkymisvoimaa jo kylläkin. Ja kyseisen tyttelin uravalinnasta voi tuumia että vakka taisi kantensa löytää.

vieras kirjoitti...

Mihin ketjuun tämä kannattaa laittaa, mutta huomasiko Ykä että Junes Lokan Twitter-tili on suljettu? Tiina Wiikin tili on edelleen toiminnassa.

Juneksella on Gabissa ja Parlerissa tilit joten sieltä näkyy pikaviestit. Se vaan että "suuri yleisö" ei ehkä edes tiedä Gabin ja Parlerin olemassaolosta.

Junes ei ole ollut aikoihin Facebookissa. Sen sijaan se on VK:ssa.

Lauantai-iltana ja sunnuntain puolella jatkunut striimi tuotti varmaan ennätysmäärän rahaa. Streablabs-rahasiirtojen saldo oli 1862 euroa. Sitten oli vielä ne Dliven lemonit eli striimipalvelun oma raha jota voi lahjoittaa striimaajille.

Suvakit mm. Piffillä oli ihan hiilenä siitä kun Juneksen striimi tuotti noin paljon rahaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, vieras. En huomannut, mutta twitterhän on ahkera sensuroimaan joten tämä oli odotettavissa. En seuraa niitä striimejä kun tykkään mieluummin lukea. Mutta toivotan heille kaikkea lyckaa. Ja kiitos yksityisviestistä.